Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere

iphone findes også i disse kategorier

iPhone

(45)

Så er de her. De nye modeller fra Apple, der tæller premium-udgaven iPhone X, iPhone 8 og 8 Plus. Premium-modellen iPhone X (der udtales ”10”) med 64 GB og 256 GB lagerplads og en lanceringpris fra omkring 9.000 kroner! Dermed har Apple givet jubilæumsmodellen, der blandt andet byder på en edge-to-edge OLED-skærm og features som ansigtsgenkendelse, en højere pris end nogen anden iPhone. Du kan også overveje de to forbedrede efterfølgere til iPhone 7 og 7 Plus: Nemlig iPhone 8 og 8 Plus ... ligesom du med fordel kan sammenligne priser på nogle af de tidligere Apple-modeller, der fortsat er vældig populære.

...

Jubilaren Apple: 10 år med iPhone og iOS

”To unlock my phone I just take my finger and slide it across”.

I dag lyder de ord knap så revolutionerende. For det er jo en ganske standardhandling, som vi foretager os op til flere gange dagligt. Når vi rører ved telefonens touch-skærm ... eller blot lægger fingeren på knappen, og dit unikke fingeraftryk låser telefonen op.

Men 9. januar 2007, da netop de ord blev sagt, var det ganske revolutionerende. Og til stor jubel blandt de tilskuere, der netop sad og lyttede til Steve Jobs, administrerende direktør hos Apple, der netop demonstrerede virksomhedens første iPhone.

”En iPod. En telefon. Og en internetkommunkator. Disse er ikke tre separate enheder. Det er en enhed. Og vi kalder den the iPhone,” som Steve Jobs beskrev iPhone. For Apple havde sat sig for at genopfinde telefonen.

Swipe, tap og alle de nye begreber

Med den første iPhone introducerede Apple os alle for en række nye begreber. Som ’swipe’ og ’tap’. Og siden mange flere. For med styresystemet iOS til iPhone kunne telefonen styres uden klassisk tastatur eller pen. Som en klar kontrast til de populære trykknaptelefoner på daværende tidspunkt fra producenter som blandt andre Nokia og Sony Ericsson.

"We are all born with the ultimate pointing device—our fingers—and iPhone uses them to create the most revolutionary user interface since the mouse,” sagde Steve Jobs, da virksomhedens sensation inden for mobilteknologi blev vist frem. iPhone.

Siden 2007 er der sket et væld af innovative tiltag. Ikke kun for Apple iPhones, men også det generelle marked for mobiltelefoner, som vi efter lanceringen af Apples iPhone, mest af alt har omtalt som smartphones. Smarte telefoner med trykfølsom skærm.

Fra den første iPhone til jubilæumsmodellen X

For Apples egne telefoner, iPhones, ja, der er der bestemt også sket meget med design, specifikationer og ekstrafunktioner. Noget, der er særligt tydeligt, hvis man sammenligner de første modeller med de nye iPhones, som Apple de seneste år har lanceret.

Den første iPhone bød da på et 2 megapixels kamera og en 3,5” skærm med en opløsning på 320 x 480 pixels. Uden mulighed for at optage video eller tage selfies. Til sammenligning har den seneste topmodel iPhone X, der markerer Apples 10-års jubilæum, et 12 megapixels dual-kamera og en 5,8” OLED-skærm med en betydeligt forbedret opløsning på 1125 x 2436 pixels.

Herhjemme skulle vi dog først ind i 2008, før den første iPhone blev lanceret. Det var iPhone 3G, som bød på App Store og mulighed for at optage video. Og hvad er der ellers sket? Telefonerne er selvsagt blevet hurtigere, har fået bedre processorer og skyder bedre billeder. Men de seneste år har Apple også gjort sig nogle til- og fravalg, som markerer den retning, som Apple ønsker at bevæge sig i. Eksempelvis:

Stikket til høretelefoner droppes

Med lanceringen af iPhone 7 og 7 Plus i september 2016 traf Apple den – vil nogle mene – kontroversielle beslutning og fjernede minijack-stikket til hovedtelefoner. Hvorfor? Det er fremtiden, mener Apple, da lyd ligeså godt kan fungere trådløst.

”Vi har gjort det, fordi vi har modet. Smartphones er i dag fyldt med teknologi, og vi vil alle have mere. Bedre skærm, hurtigere processorer og meget mere, og det kæmper alt sammen om pladsen på en smartphone,” pointerede Apple i 2016.

Samme år tog Apple et opgør med den fysiske ”Home”-knap og erstattede den med en touch-baseret udgave med såkaldt ’force-touch’, så det føles som at trykke på en rigtig knap. Et skridt imod en iPhone, hvor skærmen fylder hele fronten.

Fra Touch ID til Face ID – nu er ansigtet i fokus

Netop det illustreres med iPhone X, hvor den 5,8” store skærm dækker hele fronten. Med samme model har Apple i øvrigt fjernet fingeraftrykslæseren, det såkaldte ”Touch ID, som virksomheden introducerede med iPhone 5S i 2013. I stedet taler Apple om ”Face ID”; ansigtsgenkendelse.

De øvrige 2017-modeller, iPhone 8 og 8 Plus, byder dog fortsat på fingeraftrykssensor på fronten.

8, 8 Plus og X klar til trådløs opladning

De tre iPhone-modeller, som Apple lancerede i 2017 (iPhone X og iPhone 8 samt 8 Plus), er i øvrigt produceret med en bagside i glas, hvorfor Apple og de nye modeller nu byder på trådløs opladning. Helt trådløst er det dog ikke. Det er ’trådløst’ i den forstand, at man er fri for at fumle med et stik og sætte det ind i telefonen. I stedet kan telefonen placeres på en opladestation, hvorfra telefonen oplades.

Teknisk sker det med Qi-opladning - en åben standard for trådløs opladning af mobile enheder, som blandt andre Samsung også understøtter i sine seneste modeller. Den trådløse opladning er dog ikke ligeså tjep som den klassiske opladning med kabel direkte i telefonen.

Apple er altså ikke first-mover i forhold til trådløs opladning, men det er sikkert og vist, at når først Apple træffer en beslutning og laver nogle ændringer, så har markedet en tendens til at følge trop. Og så må vi jo se, hvad Apple (og konkurrenterne) disker op med af nyheder i 2018. Hvilken ny iPhone er mon undervejs?

Filter1

Vis