Når du klikker 'Accepter', giver du samtykke til brugen af cookies. Nogle cookies bruges til statistik og til at forbedre brugeroplevelsen på sitet, mens andre cookies sættes af tredjepartstjenester til f.eks. målrettet annoncering.

Cookiepolitik

Vilde planter danmarks natur vilde planter Bøger

(12)

Danmarks natur - Spis vilde planter

Danmarks natur - Spis vilde planter

De spiselige, vilde danske planter er autentiske, velsmagende og ofte sundere end deres dyrkede slægtninge. De vilde planter beriger vores mad og bringer Det Nordiske Køkken på verdenskortet. Hver af de 52 arter, gennemgås med hensyn til: Udbredelse, hvornår de høstes, forvekslingsmuligheder, anvendelse og smag, ligesom der gives opskrifter på, hvordan de indgår i de foreslåede retter. Bruger du vilde planter i dit køkken, bliver du glad hele tre gange. Når du indsamler planterne, når du laver maden og sidst men ikke mindst, når du nyder et godt måltid. Velbekomme! Læs mere

Fragt ukendt

150 kr.

Borgens Forlag

Danmarks Natur – Spis Vilde Planter

Danmarks Natur – Spis Vilde Planter

De spiselige, vilde danske planter er autentiske, velsmagende og ofte sundere end deres dyrkede slægtninge. De vilde planter beriger vores mad og bringer Det Nordiske Køkken på verdenskortet. Hver af de 52 arter, gennemgås med hensyn til: Udbredelse, hvornår de høstes, forvekslingsmuligheder, anvendelse og smag, ligesom der gives opskrifter på, hvordan de indgåri de foreslåede retter. Bruger du vilde planter i dit køkken, bliver du glad hele tre gange. Når du indsamler planterne, når du laver maden og sidst men ikke mindst, når du nyder et godt måltid. Velbekomme!

Fragt ukendt

150 kr.

Visit Samsø

Danmarks vilde lægeplanter

Danmarks vilde lægeplanter

I det indledende kapitel gives der eksempler på, hvordan forskellige kulturer over hele verden har anvendt plantestoffer i forebyggelse og sundhedsfremmende behandling gennem tiderne. Kemiske stofgrupper præsenteres, og der gives eksempler på, hvilke plantedele der anvendes, og hvordan de præpareres. Endelig ridses lovgivningen for fremstilling og markedsføring af natur-lægemidler og kosttilskud op. Herefter følger en grundig beskrivelse af 100 vilde, danske planter, som i århundreder er blevet anvendt i folkemedicinen, og som i dag er genstand for en stigende interesse fra den moderne lægevidenskab. Hver plante beskrives med dansk og latinsk artsnavn, familie, de vigtigste botaniske karakterer, blomstringstid, voksested og hyppighed. Det præciseres, hvilke plantedele og indholdsstoffer der anvendes. Der gives eksempler på plantens traditionelle anvendelse mod forskellige lidelser, og den nutidige anvendelse som lægeplante beskrives. Endelig opsummeres resultater fra de nyeste videnskabelige studier, som kan understøtte plantens funktion i kosttilskud, naturlægemidler og lægemidler. Læs mere

Fragt ukendt

350 kr.

Borgens Forlag

Ina Giversen; Danmarks vilde lægeplanter

Ina Giversen; Danmarks vilde lægeplanter

I det indledende kapitel gives der eksempler på, hvordan forskellige kulturer over hele verden har anvendt plantestoffer i forebyggelse og sundhedsfremmende behandling gennem tiderne. Kemiske stofgrupper præsenteres, og der gives eksempler på, hvilke plantedele der anvendes, og hvordan de præpareres. Endelig ridses lovgivningen for fremstilling og markedsføring af natur-lægemidler og kosttilskud op. Herefter følger en grundig beskrivelse af 100 vilde, danske planter, som i århundreder er blevet anvendt i folkemedicinen, og som i dag er genstand for en stigende interesse fra den moderne lægevidenskab. Hver plante beskrives med dansk og latinsk artsnavn, familie, de vigtigste botaniske karakterer, blomstringstid, voksested og hyppighed. Det præciseres, hvilke plantedele og indholdsstoffer der anvendes. Der gives eksempler på plantens traditionelle anvendelse mod forskellige lidelser, og den nutidige anvendelse som lægeplante beskrives. Endelig opsummeres resultater fra de nyeste videnskabelige studier, som kan understøtte plantens funktion i kosttilskud, naturlægemidler og lægemidler.

Fragt ukendt

350 kr.

New Age Shop

BOG: KRYDDERSNAPS - Velsmag på flasker, af Peter Friis Møller

BOG: KRYDDERSNAPS - Velsmag på flasker, af Peter Friis Møller

Forbløffende mange arter i natur og have egner sig til virkelig gode kryddersnapse – og der er forskellige muligheder i rødder, blade, stængler, knopper, rakler, blomster, frø og frugter. Samtidig kan man bruge snapsene som et alternativt herbarium, og hver gang man tager sig en dram, husker man, hvor man plukkede den. Peter Friis Møller, der igennem livet har opbygget et stort 'flaske-herbarium', giver i denne bog sine bedste opskrifter videre. Forfatteren er forstkandidat og naturhistoriker. Han arbejder som deltidsansat på GEUS og som selvstændig konsulent med bl.a. vegetationshistorie, naturlig skovdynamik og naturforvaltning. Hver uge skriver han om have og natur i Weekendavisen og han er forfatter og medforfatter til bl.a. "Danmarks træer og buske", "Danmarks insekter", "Danmarks Skove" og "Skovene" (Naturen i Danmark). De smukke illustrationer er tegnet af Susanne Weitemeyer Flere bøger i samme serie: Bær - sund superfood Duftende planter - med opskrifter på cremer, salver, badesalt mv. Havens krydderurter Lavendel - duftende, smuk og velsmagende Mit grønne apotek - naturens lægeurter Mynte - et frisk pust Naturens spiselige frugter Roser - hårdføre skønheder Smagen af honning Spiselige blomster - øjenfryd og velsmag Spiselige svampe - og lækre svamperetter Spiselige vilde planter Æbler - sorter der smager Vilde bier og biplanter Sommerfugle og blomster

Fragt ukendt

74 kr.

Haveisten

VILD - NATUREN IND I KØKKENET

VILD - NATUREN IND I KØKKENET

Denne bog af manden, der samler urter til de bedste restauranter i Danmark griber fat i en af tidens store trends: At mange gerne vil i gang med at samle spændende spiselige planter og svampe – ja, i det hele taget være ude i og høste af den fantastiske natur, der omgiver os. Så tag m ed på tur! Thomas Laursen er eksperten, der har samlet vilde urter det meste af sit liv og kender Danmarks natur som sin egen bukselomme. Og han har øjnene med sig, når han dagligt bevæger sig rundt derude. Hans arbejde er at finde spiselige planter, bær, tang, urter og svampe, som han leverer til de bedste restauranter i Danmark. Med denne bog har læseren mulighed for at følge med ham ud i naturen. ”Ofte siger folk, at de skal i skoven for at plukke vilde planter!” fortæller Thomas. ”Men skoven er faktisk slet ikke det mest oplagte sted. I det hele taget er der ikke et sted, hvor man kan finde alt. Man er nødt til at bevæge sig rundt til forskellige typer natur, der er i de forskellige biotoper.” For at kunne finde planter, er man derfor nødt til på forhånd at vide lidt om, hvilke planter der vokser i de forskellige biotoper, så man også ved, hvad man skal lede efter og holde øje med. Derfor er bogen inddelt i de forskellige biotoper: Vandløbet, mosen og søen, Stranden, Løvskoven, Nåleskoven, Grøften, engen og vejkanten, Stranden, Saltengen, Løvskoven, Nåleskoven, Hegnet, Byen, Marken, Ruderatet og Havet. Thomas viser, hvordan man går på jagt efter de lækre vilde råvarer, og hvilke biologiske forhold, der skal være til stede, hvis man vil finde alt fra karljohansvampe, kantareller og malurt til skovmærke og spiseligt tang. Undervejs giver han sine bedste tips og råd med på vejen. Turen ender efter hvert kapitel hjemme i Thomas’ køkken, hvor han viser enkle, lækre og moderne retter med det vilde som hovedingrediens. Retterne kan alle tilberedes derhjemme, men nogle af dem er også egnede som et lille måltid eller en lille feltration ude i naturen.

Fragt ukendt

250 kr.

Kunst og køkkentøj

Vild - Naturen ind i køkkenet

Vild - Naturen ind i køkkenet

Denne bog af manden, der samler urter til de bedste restauranter i Danmark, griber fat i en af tidens store trends: At mange gerne vil i gang med at samle spændende spiselige planter og svampe – ja, i det hele taget være ude i og høste af den fantastiske natur, der omgiver os. Så tag med på tur! Thomas Laursen er eksperten, der har samlet vilde urter det meste af sit liv og kender Danmarks natur som sin egen bukselomme. Og han har øjnene med sig, når han dagligt bevæger sig rundt derude. Hans arbejde er at finde spiselige planter, bær, tang, urter og svampe, som han leverer til de bedste restauranter i Danmark. Med denne bog har læseren mulighed for at følge med ham ud i naturen.

Fragt ukendt

279 kr.

Bushcraft Butikken

Vild - Mad ind i køkkenet

Vild - Mad ind i køkkenet

Seneste udgave af vild mad med Thomas Laursen Denne bog af manden, der samler urter til de bedste restauranter i Danmark, griber fat i en af tidens store trends: At mange gerne vil i gang med at samle spændende spiselige planter og svampe – ja, i det hele taget være ude i og høste af den fantastiske natur, der omgiver os. Så tag med på tur! Thomas Laursen er eksperten, der har samlet vilde urter det meste af sit liv og kender Danmarks natur som sin egen bukselomme. Og han har øjnene med sig, når han dagligt bevæger sig rundt derude. Hans arbejde er at finde spiselige planter, bær, tang, urter og svampe, som han leverer til de bedste restauranter i Danmark. Med denne bog har læseren mulighed for at følge med ham ud i naturen.

Fragt ukendt

279 kr.

Bushcraft Butikken

Vild - Naturen ind i køkkenet, Thomas Laursen

Vild - Naturen ind i køkkenet, Thomas Laursen

Denne bog af manden, der samler urter til de bedste restauranter i Danmark, griber fat i en af tidens store trends: At mange gerne vil i gang med at samle spændende spiselige planter og svampe – ja, i det hele taget være ude i og høste af den fantastiske natur, der omgiver os. Så tag med på tur! Thomas Laursen er eksperten, der har samlet vilde urter det meste af sit liv og kender Danmarks natur som sin egen bukselomme. Og han har øjnene med sig, når han dagligt bevæger sig rundt derude. Hans arbejde er at finde spiselige planter, bær, tang, urter og svampe, som han leverer til de bedste restauranter i Danmark. Med denne bog har læseren mulighed for at følge med ham ud i naturen. ”Ofte siger folk, at de skal i skoven for at plukke vilde planter!” fortæller Thomas. ”Men skoven er faktisk slet ikke det mest oplagte sted. I det hele taget er der ikke et sted, hvor man kan finde alt. Man er nødt til at bevæge sig rundt til forskellige typer natur, der er i de forskellige biotoper.” For at kunne finde planter, er man derfor nødt til på forhånd at vide lidt om, hvilke planter der vokser i de forskellige biotoper, så man også ved, hvad man skal lede efter og holde øje med. Derfor er bogen er inddelt i de forskellige biotoper: Vandløbet, mosen og søen, Stranden, Løvskoven, Nåleskoven, Grøften, engen og vejkanten, Stranden, Saltengen, Løvskoven, Nåleskoven, Hegnet, Byen, Marken, Ruderatet og Havet. Thomas viser, hvordan man går på jagt efter de lækre vilde råvarer, og hvilke biologiske forhold, der skal være til stede, hvis man vil finde alt fra karljohansvampe, kantareller og malurt til skovmærke og spiseligt tang. Undervejs giver han sine bedste tips og råd med på vejen. Turen ender efter hvert kapitel hjemme i Thomas’ køkken, hvor han viser enkle, lækre og moderne retter med det vilde som hovedingrediens. Retterne kan alle tilberedes derhjemme, men nogle af dem er også egnede som et lille måltid eller en lille feltration ude i naturen. 1. oplag, udgivet 2017, Politiken...

Fragt ukendt

300 kr.

Danske Hjemmeproduktion

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Aktuelle tilbud og spændende indhold hver uge. Læs om produktnyheder, trends, guides og produkttest, som hjælper dig med at gøre bedre køb!

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyheder og tilbud inden for PriceRunners produktsortiment samt konkurrencer og tips via e-mail.

Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Læs mere i vores Privatlivspolitik.