Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Aktivitetsmåler test - Få styr på din daglige aktivitet med en god model

AfDaniel HesselOpdateret 14. oktober 2019

Vil du have bedre styr på, hvor meget du rører dig? Komme i bedre form? Stresse mindre? Eller bare have overblik over, hvordan du har det? Vi har testet aktivitetsmålere for at se, hvilken model der lever op til sine løfter, og udpeger Garmin Vivosmart 3 til bedst i test for sine mange funktioner i et tilpas format.

Sådan udførte vi testen

Vi har brugt aktivitetsmålerne, eller aktivitetsbånd som de også kaldes, i hverdagen som de er beregnede til. I de tilfælde hvor de kan registrere søvn, har vi sovet med dem, og hvis de kan registrere forskellige slags træning, har vi også testet det.

Selve skridttællingen er kontrolmålt på en fast men varieret rute, og hvis målerne har indbygget pulsmåler, er de blevet kontrolmålt med et GPS-ur med separat pulsbånd.

Under testen har vi fokuseret på en række parametre, som vi anser for særligt vigtige:

  • Nøjagtighed: Hvor nøjagtig er skridttælleren? Er skridttælleren træg, eller viser den rene glædestal? Det samme gælder søvn og puls. For pulsmålingen er det også en vigtig parameter, hvor ofte pulsen måles.

  • Funktioner og app Kan båndet vise beskeder fra mobilen? Hvordan præsenteres dine indsamlede data på både enheden og i appen? Hvad kan båndet ud over de grundlæggende funktioner? Er appen let at bruge, og giver den tips til forbedring?

  • Design og batteritid En aktivitetsmåler du skal lade op hele tiden, risikerer at blive glemt og ende i en kasse efter nogen tid. En god måler kan holde til omtrent en uges brug, hvor du helt enkelt skal kunne glemme at du har den på. Netop derfor er også designet vigtigt. Båndet skal være bekvemt at have på hele tiden, ikke sidde i vejen og bare kunne smelte ind i dagligdagen.

Vi har testet en håndfuld populære aktivitetsmålere på markedet. Du kan naturligvis finde flere modeller og sammenligne tilbud på aktivitetsmålere her på PriceRunner.

1. Garmin Vivosmart 3

Fyldt med funktioner i tilpas format

Skærmopløsning: 64 x 128 pixel Mål (BxHxD): 18,5 x 9,8 mm, 197/223 mm (Small/Large) Vægt: 20,4/21,5 g (Small/Large) Vandtæt/dybde: Ja/tåler svømning Batteritid: Op til fem dage Trådløs teknologi: Bluetooth Smart, Ant+ Højdemåler: Ja Kompas: Nej Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja

Garmin Vivosmart 3

Garmin Vivosmart 3 ender ret højt oppe på listen over hvor mange funktioner et aktivitetsbånd kan have. Du får skridttæller, højdemåler (målt i antal trapper op), indbygget pulsmåler og automatisk søvnlog. Pulsmåleren anvendes også til at måle stressniveau på en forbilledligt enkel måde. Med opkoblingen til mobilen får du også beskeder direkte på håndleddet.

Der er også en række yderligere funktioner integreret i båndet, såsom stopur, VO2Max-måling (med eksternt pulsbånd) og meget mere. Men det der skal nævnes her er, at det er lykkedes for Garmin at lave en god afvejning af at vise de vigtigste funktioner i grænsefladen, uden at det bliver for meget.

Tydelig skærm, men kort batteritid

Det er helt enkelt tænkt som et kompetent aktivitetsbånd, der kan mere, end man ser ved første øjekast. Det går også igen i designet, som ganske vist er sporty, men alligevel tilstrækkelig diskret til ikke at råbe fitnessfanatiker. Båndet er også relativt lille og let, men har måske ikke den bedste batteritid (fem dage) i klassen. Skærmen er klar og tydelig for det meste, selvom telefonbeskeder kan se lidt uklare ud, hvis der er meget indhold.

Hvis du vil bruge båndet til trækning, dækker det de almindeligste motionsformer, men vi synes, at der mangler måling af svømning, fordi det er meget almindeligt på tilsvarende bånd hos konkurrenterne.

Appen klarer det meste

Med et minimalt display klares de fleste indstillinger i Garmins app, som løbende synkroniserer data med båndet. Her er en sjov funktion ,uligheden for at udfordre dine venner, som også bruger Garmin, til konkurrencer på skridttælleren. Ud over motivationen der følger med en aktivitetsmåler (og påmindelser når du har siddet sille for længe) er ugekonkurrencerne mod venner en fantastisk måde at anspore til en ekstra gå- eller løbetur.

Garmin Vivosmart er i det store hele et behageligt bekendtskab, som er velegnet, hvis du vil have mulighed for at gå mere i dybden med forskellige træningsdata, uden at for den sags skyld ville gå helt op i et fuldt GPS-ur.

Praktisk formatfunktionsrig appmange indbyggede funktioner
Mangler svømmetilstandhalvsløj batteritid

Se pris hos:

Elgiganten.dk

2. Withings Move

Almindeligt ur med smart indre

GPS: Nej Skærmopløsning: Nej Mål (BxHxD): 195x38x13 mm Vægt: 45 g (afhængigt af armbånd) Vandtæt/dybde: Ja/50 m Batteritid: op til 18 måneder Trådløs teknologi: Bluetooth Smart Højdemåler: Nej Kompas: Nej Vibrationsalarm: Nej Pulsmåling: Nej

Withings Move

Withings Move er en aktivitetsmåler der ligner et almindeligt armbåndsur. Det eneste der overhovedet afslører, at den er mere end som så, er urets anden analoge viser i venstre side af urskiven. Den viser en værdi mellem nul og hundrede og indikerer, hvor tæt du er på at nå dit mål for antal skridt.

Uovertruffen batteritid

Til forskel fra Withings dyrere ure og mange af konkurrenterne har den ikke et avanceret display, ingen overvældende mængder af funktioner eller træningsformer og ingen pulsmåler. Med Move har Withings satset fuldt og helt på et design som et almindeligt analogt ur og nok den længste batteritid i en aktivitetsmåler: op til 18 måneder. Af åbenlyse årsager har vi ikke kunne teste påstanden, men når det er tid til at skifte batteri, gør du det på samme måde som på et almindeligt ur.

Du går selvfølgelig glip af en masse avancerede funktioner, som andre målere kan være udstyret med, men det er jo lidt af pointen her. Dermed ikke sagt, at der er for få funktioner. Skridttælleren er der og fungerer rigtig godt. Uret måler også søvn og kan med et tryk på urets eneste knap starte en træning.

Ikke meget til træning

Træningspas bliver lidt specielt. Uret kan fungere som timer uden rigtig at vise noget, samtidig med at den bruger din telefon til at hente GPS-data. Uret giver også besked, hvis du begynder at løbe, uden at have startet en træning, og kan også optage enklere data for svømning. Det virker, men det er virkelig enkelt.

Den tilhørende app er lavet for at kunne kombinere uret med Withings personvægte og andre helseprodukter. Men også med uret i systemet som det eneste får du godt styr på, hvordan du bevæger dig og sover.

Withings Move er et flot ur med en elegant løsning til aktivitetsmåling. Desuden har den en fantastisk batteritid. Nogle gange er det faktisk alt, man har brug for.

Ekstremt lang batteritidflot designbrugervenlig app
Kun simple træningsfunktioner

Se pris hos:

happii.dk

3. Garmin Vivofit Jr

Smart motion til børnene

GPS: Nej Skærmopløsning: 64 x 64 pixel Mål (BxHxD): Standard (op til 145 mm håndledsomkreds), X-large (op til 175 mm håndledsomkreds, kan åbnes) Vægt: 17,5 g Vandtæt/dybde: Ja/5 ATM Batteritid: Op til et år Trådløs teknologi: Bluetooth Smart Højdemåler: Nej Kompas: Nej Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Nej

Garmin Vivofit Jr

En aktivitetsmåler er en motiverende måde at bevæge sig lidt ekstra og undgå at sidde stille for meget. Efter at at der er kommet et hav af dem til voksne, er det blevet tid til at få ungerne med på vognen.

Det kan lyde lidt ondt at holde styr på sit barns motion i løbet af dagen med en app. Samtidig er det et voksende problem i alle aldre, at man sidder stille for meget, og Garmin har faktisk tænkt sig om for at skabe merværdi med Vivofit Jr.

Til at begynde med at emballagen genanvendes som sparebøsse, bare for at nævne en ting. Båndet er en enklere model med sort-hvid, men tydelig skærm. En enkelt knap skifter mellem forskellige visninger, og båndet kan skiftes med en række forskellige farver og mønstre, for at gå hjem hos de små. Det er en ulempe, at båndet er helt uden spænde, men i stedet er halvelastisk. Det mindsker ganske vist slitagen, men samtidig kan det virke forstyrrende, når det rasler omkring på tyndere håndled. Der findes armbånd med spænde, man kan skifte til, men det faste virker meget stort for at passe til det angivne aldersinterval på 4-7 år. Batteriet er en knapcelle og holder i op til et år. I lighed med andre Garmin-bånd er der en påmindelse, når du har siddet stille for længe, og en besked når bæreren har nået dagens aktivitetsmål.

Smart app til børn og forældre

Båndet synkroniseres med en speciel app og ikke Garmins normale. Det er her meget af målgruppetilpasningen kommer ind. Barnet og forældrene har forskellige kontoniveauer (selvfølgelig med understøttelse af flere forældre). I børnedelen vises lidt forenklede data over hvor mange skridt man har taget, indtjente point og også et spil, som du låser flere ting op i, jo flere skridt og point du samler. Forældredelen viser også disse data, men indeholder også oplysninger. Det kan dreje sig om at børste tænder, rede seng eller lignende, og i takt med at de bliver vinget af, optjener børnekontoen mønter, som kan anvendes i spillet. Ulempen er, at man ikke kan fylde aktiviteter på, så hvis barnet for eksempel har cyklet hele eftermiddagen, giver det ikke det store udslag på aktivitetsmåleren.

Gennemtænkt til højere pris

Vivofit Jr kan godt virke lidt dyr i forhold til funktionen. Appen med det motiverende spil, oplysningshåndteringen og laget mellem forælder og barn er derimod velgennemtænkt og opvejer en hel del. Hvis du vil anspore dit barn til at røre sig mere og samtidig motivere det til at hjælpe til i hjemmet, er det et ret godt produkt, men hvis barnet kun interesserer sig for antal skridt, kan du slippe med en billigere løsning.

Gennemtænkt appappen fungerer også til oplysningshåndtering
Fast størrelse på båndetkan virke lidt klodset

Se pris hos:

Dustinhome.dk

4. Garmin Vivosport

En aktivitetsmåler der fungerer

GPS: Ja Skærmopløsning: 72 x 144 pixel Mål (BxHxD): 9,7x19,3 mm Vægt: 24,1/27 g (small/large) Vandtæt/dybde: Ja/ikke oplyst (skal kunne klare svømning) Batteritid: op til 8 timer med GPS Trådløs teknologi: Bluetooth Smart, ANT+ Batteritid (hvile): op til 7 dage Højdemåler: Ja Kompas: Nej Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget eller med pulsbælte

Garmin Vivosport

Hvor mange funktioner kan du forvente i et kompakt aktivitetsarmbånd? Her har Garmin tilsyneladende tænkt noget i stil med "vi prøver at se, hvor meget der er plads til".

Vivosport ligner på mange måder mange andre aktivitetsmålere, og til forveksling Garmins enklere Vivosmart-bånd. Simpelthen et gummieret armbånd med en aflang, forholdsvis enkel skærm. Det er gjort for at være diskret, men samtidig lidt sportsligt, nøjagtigt som næsten hele kategorien af aktivitetsmålere.

Den store forskel er indeni, fordi Vivosport er et af få aktivitetsbånd med indbygget GPS. Konkurrenter som Fitbit og lignende plejer at prale med GPS-funktionalitet, men kun hvis båndet kan hente GPS-signal fra din mobil. Her er det indbygget fra starten, og selvom det ikke er den hurtigste modtager i buen, er det yderst velkomment i forbindelse med træning.

Næsten som et GPS-ur

Løb og cykling er de sportsgrene, hvor GPS-sporingen er praktisk, men der er en håndfuld andre sportsgrene, der ikke skal bruge det, såsom indendørs løb eller styrketræning. Desværre er der ingen funktion til svømning, som mange konkurrenter ellers gør et forsøg på at måle. Derimod er der understøttelse til at tilslutte et eksternt pulsbånd, hvis man ønsker det.

Derudover får vi en rigtig god skridttæller, højde- og søvnmåler samt synkronisering med mobilen for både træningsdata og mobilbeskeder. Båndet holder også styr på din puls og afgør ud fra denne, hvor stresset du er.

Lille format gør navigering svær

Ulempen er selvfølgelig, at den lillebitte pegeskærm hverken har plads til særlig meget information eller gør systemet særlig nemt at navigere i. Bruger du GPS-delen, falder batteriniveauet også ret hurtigt, hvilket ikke er så underligt med tanke på størrelsen. Det gør også, at spørgsmålet "hvor meget er der plads til" i tilfældet Vivosport 3 ikke falder på viljen eller muligheden, men på gennemførelsen. For selvom der er mange funktioner i en praktisk pakke, bliver det lidt for meget til at systemet kan håndtere det på en god måde.

GPSpålidelig opkoblingdetaljeret aktivitetsmåling med GPS
Ikke så let at navigerekort batteritid i GPS-tilstandmangler svømmefunktioner

Se pris hos:

ComputerSalg A/S

5. Xiaomi Mi Band 3

Enkle funktioner med vanvittig batteritid

GPS: Nej Skærmopløsning: 128x80 pixel Mål (BxHxD): 46,9x17,9x12 mm Vægt: 20 g Vandtæt/dybde: Ja/50m Batteritid: Op til 20 dage Trådløs teknologi: Bluetooth Smart Højdemåler: Nej Kompas: Nej Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget

Xiaomi Mi Band 3

Xiaomi Mi Band 3 følger den samme tendens som Xiaomi generelt. Det vil sige imponerende specifikationer til en rigtig god pris. Her har vi et aktivitetsbånd der i det mindste på papiret har de samme funktioner som tre gange dyrere bånd.

Lang batteritid

Mi Band 3 behøver du ikke at lade op særlig tit. Xiaomi angiver 20 dage som batteritid, og vi er i det store hele enige. Den falder lidt, hvis du træner tit, men det er ikke noget problem at få en opladning til at holde en hel uge.

Selve designet er rimelig diskret. Det er derimod ret tykt. Derfor kommer det nemt til at sidde fast i ærmer og lignende. Det giver også problemer med søvnmålingen, fordi det ikke er rart at have på i sengen.

Som skridttæller gør den sit arbejde og følger vores referencemåler inden for rimelighedens grænser. For at spare på strømmen har pulsmåleren kun én tilstand, og det er måling en gang hver halve time. Det fungerer, selvom det ikke er lige så detaljeret som konkurrenterne.

Begrænsede beskeder

Man kan også få beskeder fra telefonen, omend begrænset. Samtaler, SMS, Whatsapp og Instagram understøttes, men det er det hele. Navigationen er enkel. Alting klares med korte eller lange tryk på den ene knap der er, eller ved at feje på den lille pegeskærm. Fuldt kompetent betjening i forhold til prisen og enhedens størrelse.

Netop prisen afspejles ellers i båndets funktioner. For Xiaomi Mi Band 3 er bedst egnet, hvis du vil holde styr på dine skridt og "optage" nogle træninger. Du finder ingen dybere historik, analyse, vennefunktioner eller delingsfunktioner i appen, og de integrerede træningsformer omfatter stort set "løb" og "andet". Det er lidt ærgerligt, især fordi Xiaomi praler af vandtæthed ned til 50 meter uden at at gøre et forsøg på at måle svømning.

Xiaomi Mi Band 3 er et produkt, hvor prisen er i første række. Hvis du kun vil tælle skridt til en mobilapp, kan du fint klare dig med dette bånd, hvis du kan vænne dig til den tykke form.

Lang batteritidmåler skridt og puls godt
Ret tykt og klodsetfå funktioner i både app og bånd

Se pris hos:

B.J.Trading

6. Garmin Vivomove HR

Superflot indendørs, værdiløs udendørs

GPS: Nej Skærmopløsning: 128x64 pixel Mål (BxHxD): 43x43 mm Vægt: 40,8 g Vandtæt/dybde: Ja/5 ATM Batteritid: op til 5 dage (14 dage kun med analogt ur) Trådløs teknologi: Bluetooth Smart Højdemåler: Nej Kompas: Nej Vibrationsalarm: Ja Pulsmåling: Ja, indbygget

Garmin Vivomove HR

Garmin Vivomove HR er en rigtig avanceret aktivitetsmåler forklædt som et almindeligt, analogt ur. Den nederste del af urskiven indeholder en skærm, der er helt skjult, når den er slukket. Når den skal bruges, tændes skærmen for at vise enklere data ... og viserne flytter sig midlertidigt for ikke at være i vejen for skærmen, superflot!

Stilrent ur

Som ur ser Vivomove HR rigtig godt ud, dog lidt til den store og tykke side for et almindeligt armbåndsur. Tykkelsen skyldes HR-delen i navnet, da der på bagsiden er indbygget en optisk pulsmåler, som holder styr på din puls hele dagen. En måleværdi der også kan omsættes til dit stressniveau og beregne dit VO2Max, altså din iltoptagelsesevne. Derudover få du måling af skridt og søvn samt beskeder fra telefonen. Den lille skærm er trykfølsom, så du nemt kan skifte mellem forskellige infoskærme eller musikbetjeningen.

Uanvendelig udendørs

Udover at tælle "intensive minutter", er der begrænset med træningsfunktioner. Du kan vælge mellem styrketræning og kondition, og så er det slut. Lidt kedeligt, fordi alle andre målere kan mere end det, og alligevel er af en enkel type. Den største ulempe skyldes dog det flotte design. Det skjulte display er nemlig helt ulæseligt i almindeligt sollys. Det gør Garmin Vivomove HR til en flot og funktionel aktivitetsmåler indendørs, men uegnet til udendørs brug.

Flotsmart displayløsninggode målefunktioner
Display ulæseligt i sollys

Se pris hos:

Power

Kommenter artiklen

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette kommentarer, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere!

Log ind

Bliv gratis medlem