Opdateret  

Ansigtsrens: 12 produkter i test

PriceRunner

Olie, balm, sæbe, micellevand eller skum – hvilken slags ansigtsrens er egentlig bedst? Vi har testet flere forskellige ansigtsrens i forskellige prisklasser og mærker, blandt andet fra BioDerma, Dermalogica og Exuviance. Den ansigtsrens, der er valgt som bedst i test, er god til at fjerne snavs, skånsom mod huden og nem at bruge.

Test af 13 ansigtsrens: Find den mest effektive til din hudplejerutine

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

De de forskellige renseprodukter til ansigtet er anvendt regelmæssigt over et par måneder af personer i forskellig alder og med forskellige hudtyper. Anvisningerne på emballagen vedrørende dosering og fremgangsmåde til at vaske ansigtet er blevet fulgt.

  • Brug: Hvor let er ansigtsrensen at påføre og vaske ansigtet med? Er den nem at skylle af?

  • Duft og emballage: Hvordan lugter produktet? Er emballagen hygiejnisk og let at anvende? Får du en passende dosering?

  • Resultat: Holder produktet, hvad det lover? Fjerner den al makeup? Føles den mild mod huden? Efterlader den huden blød eller stram?

Vi har testet nogle af markedets populære produkter til ansigtsrens. Sammenlign priser og find tilbud på ansigtsrens på PriceRunner.

1. Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil - BEDST I TEST

En mild, blød og effektiv ansigtsrens, der dufter himmelsk

Type: Olierens Forpakning: Pumpeflaske Mængde: 150 ml

Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil 150ml

Ansigtsrensen Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil dufter simpelthen helt utrolig godt. Det er slet ikke en kraftig lugt, men nærmere en forsigtig, blød og pudret duft, der føles så tryg som en omfavnelse.

En renseolie med mild duft

Men det er ikke duften, der gør Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil til en ægte vinder i toiletskabet.

Den er også rigtig effektiv til at vaske ansigtet rent fra både snavs og makeup, uanset om du bruger vandfaste produkter eller ej.

Nøjagtig som navnet antyder, er det en renseolie. Konsistensen er ret tynd, så det gælder om at være hurtig, når du har pumpet en dosis ud i hånden.

Pumpeflasken er stilren og enkel og står pænt på håndvasken eller badeværelseshylden.

Hurtig og effektiv ansigtsrens

Olien bruges på tør hud og skal masseres ind i huden i små cirkler. Uanset om du har tålmodighed til små cirkler eller ej, vil du hurtigt opdage, hvor effektiv den er til at fjerne al makeup.

Men det bedste er nok alligevel følelsen bagefter: Huden føles blød og smidig, uden den mindste tendens til at stramme. Det føles næsten som om, man har givet sig selv en ansigtsbehandling i miniatureformat.

Olien er ikke sort, trods navnet. Derimod indeholder den blandt andet sort sesamolie (antioxidanter), solbær (vitaminer) og sorte bønner (afbalancerer talgproduktionen).

Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil fjerner makeup og snavs effektivt, samtidig med at den dufter vidunderligt, og det gør den til en storfavorit hos hele testpanelet.

Dufter lækkertrenser effektivtefterlader huden blød og smidig
Ingen minusser

Prissammenligning

Sammenlign priser

Vivas

Olie Makeupfjerner Klairs Gentle Black renser (150 ml)

174 kr.
Lyko DK Logo

Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil 150 ml

183 kr.
Bangerhead DK Logo

Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil (150ml)

220 kr.

2. BioDerma Sensibio H2O – BEDSTE MICELLEVAND

Den enkleste makeupfjerner, hvis man synes hudpleje er kedeligt

Type: Micellevand Forpakning: Flaske

Bioderma Sensibio H2O 500ml

Synes du, at det kedeligste man kan foretage sig, er at fjerne makeup? Så kig her. Her er et produkt til dig.

Hvad er micellevand?

Lad os først bruge et minut på at tale om micellevand. Rensevand bliver mere og mere almindeligt, men mange ved stadigvæk ikke rigtig, hvad det er. Micellevand indeholder miceller. Miceller er molekyler, der kan lide både vand og fedt. Når man bruger micellevand, tiltrækker micellen olie og snavs og binder det til sig.

Lidt forenklet løfter de snavset væk fra huden på en skånsom måde.

BioDerma Sensibio H2O er originalproduktet inden for micellevand. Det er blevet hypet og udpeget til vinder i et næsten uendeligt antal test – og det lever faktisk op til alle forventningerne og lidt til. For det første er det et rigtig prisvenligt produkt – flasken fås i stor størrelse og holder i lang tid.

Hurtig rens uden rindende vand

Ved hjælp af en vatrondel (eller anskaf genanvendelige rondeller af hensyn til miljøet) som du fører over ansigtet vædet i BioDerma Sensibio H2O, forsvinder makeup og snavs på et øjeblik. Vandet udtørrer ikke huden og efterlader dig med en beroligende og kølig følelse.

Uanset om du vælger at bruge BioDerma Sensibio H2O efter en almindelig rens for at fjerne de sidste makeup-rester, eller om du bruger micellevandet som eneste renseprodukt, vil huden føles ren og klar til natten. Bruger du vandfast makeup, kan det være en god idé at starte med en olierens, men ellers er det faktisk ofte nok med en omgang BioDerma Sensibio H2O.

Det har sjældent været lettere at fjerne makeup – hurra for BioDerma Sensibio H2O!

Stor forpakninggod prisskånsomeffektiv
Vandfast makeup kræver forudgående rens

3. Medik8 Lipid-Balance Cleansing Oil

En olierens, der samtidig genfugter huden

Type: Olierens Forpakning: Pumpeflaske Mængde: 140 ml

Medik8 Lipid Balance Cleansing Oil 100ml

Når man først er kommet over eventuelle fordomme om at vaske ansigtet med olie (vi lover, at det er fantastisk), er det næsten det skønneste i verden. Medik8 Lipid-Balance Cleansing Oil er en renseolie med perfekt middeltyk konsistens og en duft, der slet ikke er tosset.

God konsistens, der gør rensen lettere

En del olier lider under, at de er for tynde, hvilket også gør dem sværere at håndtere, men her ender den lige nøjagtig mellem tynd og tyk, så den er nem at rengøre ansigtet med.

Farven er en smuk gul, og ved påføring i det tørre ansigt, føles den glat og dejlig.

Når olien er masseret ind, fugter man hænderne med vand og arbejder den op til en mælkeagtig konsistens. Derefter skylles produktet af.

Medik8 Lipid-Balance Cleansing Oil fjerner nemt både makeup og snavs, og når man har duppet huden tør, føles den blød, føjelig og dejligt genfugtet. Den gør faktisk rengøringen, der ofte føles som et nødvendigt onde, til en ren fornøjelse.

En drøj ansigtsrens, der passer til de fleste

Der findes uden tvivl billigere renseprodukter, men prismæssigt ligger den i den øvre del af mellemsegmentet, og den er langt fra det dyreste alternativ.

Her skal man have i tankerne, at det er en meget drøj olierens, der rækker længere, end man skulle tro, når man ser den lille flaske. Flasken er udstyret med pumpe, så doseringen er nem at styre.

Medik8 Lipid-Balance Cleansing Oil er et renseprodukt, der passer til de fleste hudtyper. Let at dosere, letanvendt og praktisk pumpe – din hud vil takke dig!

God konsistensrenser effektivtgenfugter huden
Til den dyre side

4. Elemis Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil

En lusksurens til ansigtet der leder tankerne hen på spa-behandlinger

Type: Olierens Forpakning: Pumpeflaske Mængde: 195 ml

Elemis Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil 195ml

Elemis Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil er en rigtig skøn oliecleanser, der effektivt tager sig af både vandfast makeup og læber, der er malet røde med mat læbestift, der sidder rigtig godt fast.

Får huden til at føles blød

Når vi taler om effektive ansigtsrens, så har de det af og til med at efterlade os med en stram og tør følelse i huden bagefter. Og selvom den tørre følelse giver indtryk af at man er helt ren, kunne den være rar at slippe for.

Elemis Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil får aldrig huden til at føles tør og elendig. Tværtimod føles huden i ansigtet blød som en fersken, når du har brugt denne rens.

Dejlig duft og effektiv ansigtsrens

Olien dufter diskret af dyr spa og ansigtsbehandlinger, der arbejdes ind i huden.

Et tryk på pumpen plejer at være nok. Derefter tilsætter du lidt lunkent vand og arbejder en mælkeagtig emulsion frem. Når du synes, du er færdig, er det bare at skylle hele herligheden af. Hvis du er til det, så er det rart at vaske resterne af med en blød vaskeklud. Så får du med sikkerhed alle makeup-rester med.

Elemis Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil er en rens, der ganske vist koster en del, men den er så drøj, effektiv og plejende, at det føles som en god investering.

Pumpeflaskedufter godtmildeffektiv
Høj pris

5. Sunday Riley Blue Moon Tranquility Cleansing Balm

En luksuriøs rensebalm til den, der gerne forkæler sig selv

Type: Balm Emballage: Dåse

Sunday Riley Blue Moon Clean Rinse Cleansing Balm 100g

En rensebalm er måske ikke en selvfølge for alle. Tid til at tænke anderledes! Denne type rens er både effektiv og blødgørende. Sunday Riley Blue Moon Tranqulity Cleansing Balm er ingen undtagelse, og det er nemt at forstå, hvorfor den har vundet mange skønhedspriser.

En fast balm, der smelter på huden

Denne balm er fast til at begynde med, men smelter hurtigt på grund af varmen fra hænderne og ansigtet. Duften er eksklusivt krydret, og leder tankerne hen på et dyrt spa med skønne behandlinger.

Når den skifter til olieform på ansigtet, forsvinder alle rester af dagens makeup og andet snavs effektivt. For at skylle ansigtsrensen af efterfølgende, så bruger man bare noget lunkent vand og en våd klud - nemt.

Flere i vores testpanel var fans af at skylle huden en ekstra gang, dog medførte dette, at noget af den blødgørende effekt og dejlige duft forsvandt.

Den her rens føles mild og plejende på alle testere, og ingen har rapporteret noget om tør eller irriteret hud efter brug. Og makeup? Ja, det forsvinder!

Kort og godt: Et solidt produkt, der gør præcis, hvad det skal.

Drøjrenser godtefterlader huden blød og smidig
Lidt dyr

6. Oskia Renaissance Cleansing Gel

En mild, rosenduftende ansigtsrens som giver en følelse af velvære

Oskia Renaissance Cleansing Gel 100ml

Oskia Renaissance Cleansing Gel er et geléprodukt, som forvandles til en dejlig olie, når den masseres ind i ansigtet. Dette gør hudplejerutinen til en dejligt luksuriøs oplevelse.

Mild og fint balanceret duft

Roser kan være en svær duft for mange og bliver ofte en anelse for skarp. Osika Renaissance Cleansing Gel har dog en finjusteret og velbalanceret duft af roser, som minder mere om en rosenhave efter en sommerregn end en fra stormagasinets parfumeafdeling.

Forvandles fra gelé til olie

Den rosa ansigtsrensningsgel masseres ind i tør hud – med andre ord, du skal ikke bløde ansigtet op inden. Mens gelen påføres, forvandles den til en olie, og dette er en helt igennem behagelig oplevelse. Olien føles rig og rar, og den efterlader huden blød og fint fugtet. Duften højner desuden oplevelsen yderligere et trin.

Dette er ikke noget budgetprodukt, men har man en hud, som er af den lidt fedtede slags, kan dette stadig være en god investering. Oskia Renaissance Cleansing Gel renser effektivt og fjerner hurtigt sminkerester og skidt, samtidig med at den tilfører en følelse af forfængelighed til hudplejerutinen.

Fantastisk duftskøn at brugerenser effektivt
I den dyre ende

7. Tata Harper Regenerating Cleanser

En eksfolierende cleanser for dem, som vil have en mild scrub

Tata Harper Regenerating Cleanser 125ml

Cleanser med eksfolierende korn var stort i 90’erne, men nu om dage må vi sige, at de er et usædvanligt syn. Men Tata Harper Regenerating Cleanser er netop sådan en. Med hjælp af korn fra abrikoskerner giver denne cleanser huden en let eksfoliering.

Et produkt, som skrubber rent

Som altid med såkaldte mekaniske scrubs (scrubs med korn) gælder det om at være forsigtig, så huden ikke tager skade, men er man let ved hånden, er dette en rigtig behagelig cleanser. Den dufter dejligt af citrus, hvilket henleder tankerne på julen. Duften kommer fra essentielle olier fra grapefrugt og giver virkelig Tata Harper Regeneration Cleanser en frisk følelse.

Bør komplementeres med øjenmakeupfjerner

Eftersom dette er en ansigtsrens, som indeholder korn, er det ikke en, som kan bruges til at fjerne øjenmakeup – sørg for, at du har en øjenmakeupfjerner ved hånden, hvis du har tænkt dig at bruge denne som aften-cleanser.

Denne cleanser efterlader huden blød og helt uden strammende eller tør følelse, hvilket ikke altid er tilfældet med denne type af produkter.

Luksuriøs oplevelse, som kan mærkes i tegnebogen

Tata Harper Regeneration Cleanser føles unægteligt luksuriøs at bruge, hvilket desværre ikke kun handler om duften og produktets tekstur. Dette er en ansigtsrens, som sælges til en rigtig høj pris, og det kan man ikke rigtig se bort fra, når man står og vasker ansigtet.

Tata Harper Regeneration Cleanser er utvivlsomt et fantastisk produkt, men på spørgsmålet om, hvorvidt den virkelig er sin høje pris værd, må vi svare ”njah”. Har man et stort budget til hudpleje, bliver man sandsynligvis ikke skuffet. Men at lægge så mange penge i en ansigtsrens, når der findes så mange andre gode og mere prisvenlige alternativer, føles faktisk ikke helt rimeligt.

Dufter dejligteffektiv rens af huden
Utroligt dyrmå komplementeres med øjenmakeupfjerner

8. Dermalogica PreCleanse

En klassisk olierens til ansigtet, som tager sig af det meste

Type: Olie Forpakning: Flaske Mængde: 150 ml

Dermalogica PreCleanse 150ml

Dermalogica PreCleanse er blevet lidt af en populær sag på mange badeværelseshylder og ofte den første renseolie, man kommer i kontakt med.

Fungerer også alene

Navnet antyder, at det er en pre-cleanse, altså det første trin i en rengøringsrutine, som indeholder flere trin. En flertrinsrutine er ikke for alle – det er tidskrævende og ærligt talt også ret dyrt.

Men fortvivl ej. Dermalogica PreCleanse kan sagtens stå alene.

Pump en sjat olie ud i hånden og masser den derefter ind i ansigtet på tør hud. Olien klarer de fleste former for makeup: fra kraftigt sorte øjne til stædigt glimmer, der helst vil blive siddende i ansigtet. Når du har masseret et i stykke tid, kan du næsten føle, hvordan snavset går løs – en virkelig tilfredsstillende følelse.

Lykkes med både at være effektiv og mild

Selvom Dermalogica PreClease renser ansigtet rigtig effektivt, føles den alligevel meget mild. Da det er en renseolie, opleves huden genfugtet straks efter brug – især hvis du ikke følger op med endnu et produkt.

Dermalogica er et mærke, du altid kan stole på. Prisen er lidt højere end mange andre, men du får altid kvalitetsprodukter for pengene. Designet er enkelt og apoteksagtigt.

Dermalogica PreCleanse er en fremragende rens til ansigtet, der tager sig af al slags makeup og efterlader huden glat bagefter.

Effektivpålideligt mærkemild
Lidt dyr

9. Tromborg Cleansing Foam

Rensemiddel fra danske Tromborg, der passer både til morgen og aften

Tromborg Cleansing Foam 150ml

Fra det danske minimalistiske mærke, Tromborg, kommer dette renseskum, som indeholder beroligende aloe vera, provitamin B5 samt Hyssopus. Hyssopus er en plante fra alperne, der fungerer som en antioxidant og beskytter huden mod frie radikaler.

Hyssopus skal også give en antibakteriel og antiseptisk effekt, og måske er det den, der er forklaringen på duften, der føles ret klinisk – den minder lidt om renligheden i sundhedsvæsenet. Det behøver naturligvis ikke at være negativt, men det er en usædvanlig duft til en ansigtsrens.

En ansigtsrens, der føles mild

Tromborg Cleaning Foam vasker rent og føles mild mod huden. Den er ikke helt nok til de dage, hvor man har haft en mere omfattende makeup på. Så vil man skulle supplere med en olierens, inden man måske afslutter med denne. I forhold til prisen er den ikke helt så effektiv og drøj, som man kunne håbe. For sådan er det. Hvis man investerer lidt flere penge end normalt i en ansigtsrens, forventer man at kunne komme ret langt med den. Selvom Tromborg Cleansing Foam er et fuldt godkendt rensemiddel til ansigtet, går det ikke at skjule, at der findes lignende produkter fra andre mærker til en betydeligt bedre pris for tegnebogen.

Føles mildopleves beroligende
I det dyreste leje i forhold til virkningen

10. Lumene Kirkas Radiance Boosting Cleansing Foam

Et rensende skum til dem, som vil have glød

Type: Skum Forpakning: Trykflaske Mængde: 150 ml

Lumene Kirkas Radiance Boosting Cleansing Foam 150ml

Lumene Kirkas Radiance Boosting Cleansing Foam er en væske, som forvandles til skum, når den pumpes ud i hånden. Skummet er blødt og dufter rent og friskt, og det byder på en godkendt rensende effekt.

Renser, men efterlader rester af øjenmakeup

I og med at skummet får en god dosis luft ved udpumpningen, er det dejligt let at påføre den her ansigtsrens. Faktum er, at det netop er konsistensen, som er den store styrke hos Lumene Kirkas Radiance Boosting Cleansing Foam. Det er helt enkelt en rigtig behagelig oplevelse at bruge den.

Foundation og øjenskygge forsvinder nemt med denne ansigtsrens. Derimod efterlader den ofte andre rester af øjenmakeup. Eyeliner og visse mascaraer har den svært ved at få bugt med. Det er derfor en god idé at komplementere denne ansigtsrens med en øjenmakeupfjerner.

Giver glød, men også strammende følelse

Lumene Kirkas Radiance Boosting Cleansing Foam lover glød, og det oplever testpanelet også, at huden får. Ærgerligt nok, så efterlader den også en følelse af stram hud. Stram hud er normalt et tegn på, at ansigtsrensen måske er lidt udtørrende. Smører man ansigtet ind straks efter rens, er det ikke et stort problem, men det er altid rart med en ansigtsrens, som gør huden blød og følsom.

Lumene Kirkas Radiance Boosting Cleansing får en god karakter med på vejen. Den er dejlig at påføre, men følelsen af tør hud efter anvendelsen havde vi gerne været foruden.

God forpakninggiver glød i hudenskøn formel
Fjerner ikke al øjenmakeupgør huden noget stram

11. Exuviance Purifying Cleansing Gel

En professionel rens til ansigtet som ofte anvendes på klinikker

Type: Gel Forpakning: Tube Mængde: 212 ml

Exuviance Purifying Cleansing Gel 212ml

Exuviance er et mærke, som anvendes flittigt på hudplejeklinikker, og man kan godt forstå hvorfor. Deres produkter er gennemtænkte og skuffer sjældent. At de så også får badeværelset til at føles lidt som en hudplejeklinik, er jo kun et skønt plus.

En meget drøj ansigtsrens

Exuviance Purifying Cleansing Gel er et utrolig drøjt produkt, og du kommer virkelig langt med bare en lille klat. Denne rens fungerer som en traditionel sæbe: Masser den ind på fugtig hud, og skyl af, når du er færdig.

Testpanelet opfattede denne rensegel som lidt svær at skylle af og benyttede gerne et håndklæde til at få det overstået lidt hurtigere.

Huden bliver en anelse stram

Efter brug vil du dog af og til opleve, at huden strammer en anelse. Ikke så meget at det føles ubehageligt, men nok til at man alligevel skal reagere på det og med det samme opfatte behovet for at blive smurt ind.

Duften er god og føles luksuriøs.

Tuben er meget stor, og når man husker på, at den her rens er effektiv i brug, så er prisniveauet ikke helt tosset.

Exuviance Purifying Cleansing Gel er i det store hele en god rens, som vi godt kan lide, men den kommer ikke helt op at ringe, og den byder ikke på nogen aha-oplevelser. Men når det er sagt, blev den med stor fornøjelse brugt til sidste dråbe.

Drøjdufter godtskøn salonfølelse
Lidt svær at skylle afefterlader huden lidt stram

12. Depend Micellar Make-Up Remover Pads

Ansigtsrens på pads, som er perfekte til rejsen

Type: Rensepads Forpakning: Dåse Mængde: 60 pads Prisklasse: Lavpris

Depend Everyday Eye Micellar Make-Up Remover Pads 60-pack

Leder du efter en hurtig og nem måde at fjerne makeup, når du er væk fra hjemmet?

Depend Micellar Make-Up Remover Pads er små pads gennemvædet med micellevand, og de fungerer helt fantastisk, både hvis du har brug for en ekstra omgang rens til at fjerne en genstridig øjenmakeup, og hvis du simpelthen ikke orker at vaske ansigtet hver aften.

Micellevand-pads, der er skønne mod huden

Micellevand er en effektiv måde at fjerne makeup og snavs fra ansigtet. Men er man ude at rejse eller skal være lang tid i sommerhuset, skal vi ikke lægge skjul på, at det kan virke overdrevet at pakke både ansigtsvand og vatrondeller med på turen.

Med den her dåse slår du to fluer med ét smæk.

Padsene er bløde og dejlige at bruge. Den ene side har lidt mere tekstur end den anden, og den kan det være godt at starte med, hvis du skal fjerne meget makeup. Den mere glatte sider bruger du derefter i resten af ansigtet eller til at fjerne de sidste rester af makeup.

Du kan bruge begge sider

Af og til kan det være nødvendigt med et par pads for eksempelvis at fjerne en intens øjenskygge eller vandafvisende makeup. Men uanset hvor meget makeup, der sætter sig på rondellen, trænger det ikke igennem til den anden side. Det betyder, at det føles rent og lækkert, når man vender den, og man kan virkelig bruge begge sider af padsene, som de er beregnede til at blive brugt.

Den her ansigtsrens er mild nok til at kunne bruges på øjnene, og selv efter ihærdig test er der ingen tegn på irritationer, selv hos den testperson der ellers let får øjeninfektioner.

Resultatet bliver rent, huden føles glat, og selvom det naturligvis aldrig er dumt at rense i to trin, så er de her glimrende til de dage, hvor man ikke orker mere.

Effektivebilligepraktiske
Af og til skal der bruges mere end én
  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os