1. Start
  2. Bedst i test

Opdateret  

TEST: Arkademaskine AtGames Legends Ultimate Arcade

Andreas Hansen

80’erne er tilbage for fuldt drøn! Savner du skulderpuder, walkmans, og benvarmere? Så har du helt sikkert også savnet arkademaskinerne.

TEST: Arkademaskine AtGames Legends Ultimate Arcade

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Fortidens arkademaskine, hvor et større antal penge, end nogen af os har lyst til at indrømme, blev smidt i den oplyste spillemaskine, bare så vi kunne tæve hinanden eller toppe highscoren.

Arkadespillene findes på mange måder stadigvæk i markedet, i forskellige former - for eksempel gennem emulering til en PC - men det er bare ikke det samme.

Men arkadefølelsen vender for alvor tilbage i form af AtGames Legends Ultimate Arcade (Heldigvis uden nødvendigheden for mønter). Her er vores anmeldelse og test.

1. AtGames Legends Ultimate Arcade 1.1

En moderne genfødsel af arkademaskinen, der næsten når i mål

Prisklasse: Premium Højde: 168,75 cm Dybde: 75 cm Bredde: 54,99 cm Porte: 1x HDMI, 2x USB-A Internetadgang: Ja

AtGames Legends Ultimate Arcade 1.1

Spillene

300 spil. Jeg siger det lige igen. Trehundrede spil! Med alt fra klassiske arkadespil som Lunar Lander og Space Invaders, til SEGA Genesis versionen af Disney’s Løvernes Konge, så har du et nærmest overvældende udvalg. Der er en stærk nostalgi i luften, når et af de gamle spil kører, titelmelodien spiller, og du giver startknappen et solidt smæk. Følelsen er der fra start til slut, især når bilerne gasser op i Top Racer 2. Det virker bare - lige meget hvilket spil, du vælger.

Billede af Legends Ultimate Arcade spilmenu

Desværre er der en bagkant …

I AtGames Legends Ultimate Arcade finder du hurtigt ud af, at der er to versioner af flere af spillene – nemlig en original arkadeversion og en konsolversion (SEGA Genesis eller Atari 2600). Det er mig en gåde, hvorfor man ville inkludere det samme spil to gange, da konsolversionerne fra 80’erne og 90’erne typisk blev set om en dårligere oplevelse. Selvom jeg sætter pris på at kunne straffe mig selv (igen) ved at genspille Disney’s Løvernes Konge, så findes der ikke en verden, hvor jeg tænkte, ”Hmm, det her ville være langt federe med en arkadestik”.

Samtidig er der også adgang til flere arkadespil gennem AtGames’ eget system, ArcadeNet®, som har et månedligt gebyr på knap 120kr. Som prikken over i’et, så kan du endda streame dine egne spil til maskinen fra en PC gennem BYOG™ (Bring Your Own Game) … såfremt du er villig til at betale for det antal timer, du bruger.

Det ærgrer mig, at man ikke har inkluderet spil, som ville have været perfekte på et moderne arkadesystem; så som Street Fighter, Mortal Kombat, og Pacman. Jeg siger ikke det ville være nemt, da det ikke er licenser, man bare lige får stukket i hånden, men det ændrer ikke på, at jeg savner nogle af de rigtige klassikere.

Controllers

Billede af konsollens arcade controls og arcade stick

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at maskinen er flot at se på. Designet og fornemmelsen er lige i skabet. Arkadestikken føles solid, med den rette grad af modstand ved bevægelse. Samtidig føles knapperne - paradoksalt nok - plastikagtige på præcis den måde, de burde.

Alle knapper reagerede på den måde, jeg forventede, og har alle den klassiske og tilfredsstillende lyd ved et tryk. Det er min overbevisning, at selve controllersættet er bygget med henblik på langtidsbrug, og intet ved det føles billigt eller som noget, der går i stykker. Dejligt!

Jeg forstår dog ikke den trackball, der er i midten af det hele. Til forskel fra resten, så føles den utilpas og for ujævn i sin bevægelse under brugen.

Brugeroplevelse

Jeg vil sige, at brugeroplevelsen har to sider. På spilsiden fungerer alt, som jeg håbede, det ville. Opløsningen er god, loading-tiderne er utrolig korte, og du kan til enhver tid hoppe ud og ind af et givent spil gennem menuen. Og det er lige præcis hos menuen, at den anden side befinder sig…

Hovedmenuen er 30 sider med forskellige spil, hvor du kun kan sortere efter hvilken maskine, spillet originalt blev spillet på. Der er ingen søgefunktion, og her fejler kontrollayoutet desværre.

Close-up af Legends Ultimate Arcade control layout

Hvis du kigger på overstående billede, kan du så gætte hvilke knapper, der er ”Start” og ”Menu”? Måske er det bare mig, der synes det ikke er intuitivt, at det er Player 1 og den grønne basse i midten. Når alle andre knapper er tydeligt markeret i bunden af skærmen, så ærgrer det mig, at jeg måtte prøve mig frem her. Man kunne snildt have sat et stort "START" mærke ved siden af P1 knappen - det havde været fuldstændig på linje med resten af layoutet og følelsen.

Den her mangel på intuitivt design går også igen, når det kommer til leaderboards. Flere af spillene har indbygget leaderboards, men nogle har også globale leaderboards, hvilket er superfedt. Desværre skal du scanne en QR-kode og lave en konto, for at få adgang til dem, og jeg kan kun tænke: Hvorfor? Havde det ikke været smartere bare at bygge en leaderboardside i selve systemet, da den alligevel kan hoppe på din Wi-Fi?

Opsummering

AtGames Legends Ultimate Arcade er et udmærket forsøg på at porte gårsdagens klassikere, samt maskinen, til de moderne forbrugere. Når alt er sagt og gjort, så slår maskinen mig bare desværre kun som en solid investering (for det er det, jo) for dem, der ønsker at have selve arkademaskinen stående i mandehulen eller har børn, der kan nyde godt af den.
Den kunne sikkert også være meget sjov at have til firmaets julefrokost…

Maskinen var dog utrolig nem at samle og få op at køre. Jeg vil sige, at hvis du kan samle et IKEA møbel, så får du ingen problemer her.

Legends Ultimate Arcades største styrker er klart dens store spiludvalg og genskabelsen af arkadefølelsen. I mine øjne, der leverer spiludvalget bare desværre ikke, hvad jeg ville forvente fra hverken konsoltype eller pris.

Klassisk designstort spiludvalgmuligheder for tilkøbnem at samle
Ikke intuitiv brugerflademangel på kendte spilspids i pris i forhold til udvalget

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os