Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Babyalarm: 6 modeller i test

Af PriceRunner Opdateret 30.09.2018

Vi har testet babyalarmer og udpeger Philips Avent DECT-babyalarm SCD506 til bedst i test. Denne babyalarm har en god rækkevidde, er nem at anvende og har mange smarte funktioner. Stort plus for at der medfølger to ladekabler, og alle knapper er så nemme at forstå, at en babysitter også kan bruge babyalarmen.

Den babyalarm med kamera der udmærker sig mest, er Motorola MBP855 Connect, som har en fantastisk billedkvalitet og stabil opkobling.

Bedst i test

Philips Avent DECT-babyalarm SCD506

Type: Lyd-babyalarm Signalteknik: Digital Stemmeaktivering (VOX): Ja Batteri: Både batteri og netadapter til begge enheder Driftstid: Ca. 24 h Opladningstid: Ikke oplyst Tovejskommunikation: Ja Bælteklemme: Nej Vægt: Forældreenhed: 118 g, Babyenhed: 277 g Rækkeviddevarsel: Ja Tilbehør: Halsrem Lysalarm: Ja Beroligende lys eller musik: Natlampe og vuggeviser

Philips Avent SCD506 er den længe ventede efterfølger til SCD505 og formår at leve op til Philips' påstand om, at det er en god model, der er gjort endnu bedre. Det faktum, at forældreenheden bruger batteri i rask tempo, er dog et minus, der ikke er lavet om på. Vi anbefaler derfor fortsat, at enheden primært anvendes, når den er sluttet til en stikkontakt.

Det kan sagtens lade sig gøre, da der medfølger to opladerkabler til babyalarmen, så batterier aldrig er en nødvendighed med SCD506. Har man brug for at være mere fleksibel med, hvor barn og forælder befinder sig, er det dog med brug batteri.

I hverdagen med småbørn er Phillips Avents babyalarm meget praktisk at bruge. Knapperne er lydløse og nemme at trykke ind, rækkevidden er meget god, og babyalarmen har alle ønskelige funktioner. Selv funktioner som natlampe og vuggevise, som nogle kan synes er unødvendige, er indbygget i babyenheden og kræver kun et tryk på en knap.

Både lyd- og lysindikationer er tydelige. Vi forstår bare ikke, hvorfor forældreenheden skal give sådan en høj lyd, når man slukker den. Hvis det er for at forhindre, at man kommer til at gøre det ved et uheld, så havde en betydelig lavere lydstyrke været rigeligt.

Phillips Avent SCD506 er en babyalarm, der er til at gennemskue, selvom man ikke har læst instruktionsbogen i detaljer, for eksempel hvis en af bedsteforældrene er babysitter for en aften. Dette sammen med de mange velfungerende funktioner gør SCD506 meget prisgunstig.

God rækkeviddemeget nem at brugemange funktionerto opladerkabler medfølger
Forældreenheden bruger batteri hurtigthøjt slukkesignal

Padwico 850

Type: Lydbabyalarm Batteri: Begge enheder Tovejskommunikation: Ja Vibratoralarm: Ja Bælteklemme: Nej Vægt: Forældreenhed: 77 g, Babyenhed: 77 g Rækkeviddevarsel: Ja Lysalarm: Ja Beroligende lys eller musik: Natlampe

Padwico 850 er en flot og stilren babyalarm, hvis udseende flirter med designet på en smartphone. Babyalarmen består af en forældre- og en babyenhed, samt to dockingstationer til opladning. Det er muligt at komme til at sætte enhederne skævt i, når de skal lades op, men en lysindikator lyser først grønt, når der er kontakt. Opladningstiden er effektiv, og batteriet i enhederne har holdt længere end forventet.

Babyenheden til Padwico 850 har en lille krog på bagsiden, så den lettere kan hænges på tremmesengen. Den er også udstyret med en slukbar natlampe, som giver et behageligt lys, og man kan indstille babyenhedens lydfølsomhed.

Forældreenheden til Padwico 850 har mange funktioner, men ingen der virker unødvendige. Udover at man kan justere lydniveauet, og at et kombineret lyd- og lyssignal viser, om kontakten til babyenheden bliver afbrudt, kan den også indstilles til at vibrere. Det er smart, hvis babyalarmen anvendes i omgivelser med meget støj. Forældreenheden har dog ingen bælteklemme.

Hvis barnet er vågnet, kan man tale med det via talk back-funktionen. Desuden viser forældreenheden temperaturen på det sted, hvor babyenheden er placeret. Virkelig praktisk, hvis barnet sover udendørs i barnevogn om sommeren.

Padwico 850 har været stabil og pålidelig. Signalet har klaret både afstand og tykke murstensvægge. Desuden er den enkel og let at overskue. Padwico 850 er ganske enkelt en babyalarm, der kan alt det, som en babyalarm skal kunne.

Gode funktionerenkel at brugegodt og pålideligt signal og rækkevidde
Separate ladestationeringen bælteklemme på forældreenheden

CAPiDi Babyalarm

Type: Lydbabyalarm Batteri: Begge enheder Tovejskommunikation: Nej Vibratoralarm: Ja Bælteklemme: Ja Vægt: Forældreenhed: 78 g, Babyenhed: 68 g Rækkeviddevarsel: Ja Lysalarm: Ja Beroligende lys eller musik: Nej

CAPiDi Babyalarm er en brugervenlig og ukompliceret babyalarm med en forældreenhed, som bedsteforældre også kan håndtere. Begge enhederne kan stå selv og har en bælteklemme, så de nemt kan fastgøres i bukserne eller på barnets seng. Der medfølger to opladere med kabel, og vi synes, det er perfekt, at kablet sluttes direkte til enhederne, i stedet for at babyalarmerne skal oplades i sokler.

Vi giver også et stort plus, for at de oplades med USB-kabel og dermed kan tilsluttes i bilen, computeren osv. Batteritiden har været god, og enhederne har kunnet bruges hver aften i mindst en uge uden behov for opladning. Ligeledes har rækkevidden ikke givet problemer, selv gennem tykke murstensvægge og over længere afstande.

CAPiDis babyenhed kan slås til og fra, og lydfølsomheden kan justeres. På forældreenheden kan man vælge at bruge vibrationsfunktionen og øge eller sænke lyden. Det er også en indikator, der lyser grønt, når forældreenheden har kontakt med babyenheden. Hvis den mister kontakten, lyser den rødt og afgiver et lydsignal.

CAPiDi har fungeret pålideligt og været nem at anvende. Babyalarmen har fokuseret på de mest nødvendige funktioner, og der er ikke noget at klage over. Som en sjov detalje kan man desuden indsætte billeder i enhederne og på den måde individualisere designet.

God ydeevneenkel at brugegod rækkeviddeUSB-kabel til opladning
Relativ høj pris

Beurer BY84

Analog babyalarm med høj pålidelighed og praktisk udformning

Type: Lyd-babyalarm Signalteknik: Analog Stemmeaktivering (VOX): Ja Batteri: Både batteri og netadapter til begge enheder Driftstid: Ikke oplyst Opladningstid: Ikke oplyst Tovejskommunikation: Nej Vibratoralarm: Nej Bælteklemme: Ja Rækkeviddevarsel: Ja Tilbehør: Intet Lysalarm: Ja Beroligende lys eller musik: Nej

Beurer BY84 er en analog babyalarm i kompakt format. Med til babyalarmen følger to netadaptere og tre genopladelige batterier - hvilket er nok til en af enhederne. Vi foreslår at bruge dem i forældreenheden, da babyenheden alligevel er placeret stationært ved barnets seng. Enhederne ligner hinanden til forveksling, men man kan se forskel ved at babyenheden har en gul antenne og forældreenheden en hvid.

For at sikre at babyalarmen kan fungere uden forstyrrelser, kan man i batterirummet vælge mellem flere forskellige kanaler, og begge enheder skal selvfølgelig være indstillet til den samme. Rækkevidden er god, og efter to måneders daglig brug i tre forskellige hjem har babyalarmen ikke mistet forbindelsen en eneste gang.

Denne babyalarm er ikke til brugere, der vil have sjove funktioner. Babyenheden har ingen natlampe eller vuggeviser. Forældreenheden har ingen talk back-funktion, og den transmitterede lyd knitrer en del. Har man et barn, der taler, lyder ordene grødede. Men den reagerer hurtigt på lyde.

Displayet lyser op og der vises et ikon med en grædende baby. Når alt er stille, vises et ikon med en sovende baby på en slukket skærm. Den eneste funktion der kan stilles spørgsmål ved, er, at babyenheden også lyser, når den registrerer lyde. Har man et barn, der taler i søvne, kan det pludselige, kraftige, blå lys fra babyalarmen, omend kortvarligt, komme til at vække barnet.

Derudover er det en babyalarm uden en masse dikkedarer, som pålideligt giver besked, så snart barnet vågner. Det er i bund og grund det, en babyalarm skal kunne, så man bliver afgjort tilfreds med den praktiske og prisbillige Beurer BY84.

Praktisk formatnem at have med på rejserpålidelig, let at gennemskue
Lidt grødet lydskærmen på babyenheden lysernår den registrerer lyde

Motorola MBP855 Connect

Type: Babyalarm med kamera Signalteknik: Digital Stemmeaktivering (VOX): Ja Batteri: Både indbygget batteri og netadapter til begge enheder Driftstid: Babyenheden: cirka 3 h Forældreenheden: cirka 5 h Opladningstid: Babyenheden: cirka 2 h Forældreenheden: cirka 2 h Tovejskommunikation: Ja Vibratoralarm: Nej Bælteklemme: Nej Vægt: Forældreenhed: 226 g, Babyenhed: 286 g Tilbehør: StarGrip universalbeslag Lysalarm: Ja Beroligende lys eller musik: Vuggeviser

Motorola MBP855 Connect er en babyalarm med kamera, hvis styrke er en fantastisk god billedkvalitet. Babyalarmen består af baby- og forældreenhed, som begge har indbygget batteri, som Motorola anbefaler, at man ikke udskifter på egen hånd. Batteritiderne er relativt korte. Babyenheden holder cirka 3 timer og forældreenheden omkring 5 timer, hvilket næsten ikke er nok til en aften.

Det anbefales at have alarmen fast tilsluttet strømmen, i hvert fald hvad angår babyenheden. Forældreenheden har en batterisparefunktion, da skærmen deaktiveres efter et valgfrit tidsrum. Hvis barnet vågner, høres lyden alligevel med det samme, og skærmen kan nemt aktiveres manuelt. Babyalarmen viser også med en farveindikator, hvor meget lyd der er, fra grønt til rødt lys. Der opstår ret hurtigt et løst stik i testeksemplaret, så kablet skal vinkles i en bestemt retning, for at enheden overhovedet lader.

Man kan også forbinde sin smartphone til babyenheden. Billedkvaliteten er da markant dårligere, og der opstår en større forsinkelse i signalet. Men det fungerer fint som erstatning. Har man flere kameraer, kan de serieforbindes til forældreenheden.

Billedkvaliteten på Motorola MBP855 Connect kan bedst beskrives som overnaturligt god. Kameraet tilpasser sig med lethed lysmængden i rummet, en selv i et bælgmørkt soveværelse er billedet så tydeligt, at man kan se barnets brystkasse bevæge sig med vejrtrækningen. Hvis man har tendens til at være meget urolig for, hvordan barnet har det, giver billedets skarphed stor tryghed.

Kameraet kan styres både op og ned og til siderne, så det er nemt at følge et barn, der ligger meget uroligt. Takket være universalbeslaget er babyenheden nem at få til at sidde stabilt. Desværre forringes indtrykket af babyenheden noget af, at Motorola har valgt at placere en blinkende, blå lampe forrest på kamerasoklen, som er virkelig sjov for en baby at kigge på ved puttetid.

Trods en del minusser, er helhedsindtrykket positivt, da en god opkobling mellem enhederne og et utrolig skarpt billede nu en gang er det vigtigste ved en videobabyalarm. Hvis de små problemer bliver rettet, vil Motorola MBP855 Connect uden tvivl være pengene værd.

Fantastisk billedkvalitetmeget god og stabil opkoblingbrugervenlige funktioner
Irriterende lampe på babyenhedenløs forbindelse i strømforsyningenlange ladetider

Beurer BY 99

Pålidelig babyalarm med kamera med nattesyn, let at gennemskue.

Type: Babyalarm med kamera Signalteknik: Digital Stemmeaktivering (VOX): Ja Batteri: Batteri og netadapter til forældreenheden, kun netadapter til babyenheden Driftstid: Ca. 12 h Opladningstid: Ikke oplyst Tovejskommunikation: Ja Vibratoralarm: Nej Bælteklemme: Nej Vægt: Forældreenhed: 118 g, Babyenhed: 95 g Rækkeviddevarsel: Ja Tilbehør: Intet Lysalarm: Ja Beroligende lys eller musik: Vuggeviser

Beurer BY 99 er en videobabyalarm med en forældreenhed og en babyenhed. Ud over at man kan se sit barn på babyenhedens 2,4 tommer store farveskærm, kan man også forbinde babyalarmen til sin smartphone og få opdateringer i realtid på telefonen. Beurer BY 99 er nem at pakke ud og komme i gang med.

Kameraet er monteret på en lille, flad fod. Det er lidt svært at stille rigtigt, da man kan zoome ind og ud, men ikke styre kameraet i forskellige retninger. Det bør derfor placeres, så størstedelen af barnets seng altid er med på billedet.

Man får den bedste vinkel, hvis man fastgør det på væggen, og der er et hul i kameraets fod til at hænge det på på et søm. Man kan leve med, at kameraet er fast, men det havde været praktisk, hvis det havde haft mere vidvinkel.

Billedet på forældreenheden er i farver, hvis der er lyst i rummet, der filmes, og om natten er billedet sort/hvidt. Skarpheden er god nok, til at man kan se barnet og afgøre, om øjnene er åbne eller lukkede, og at barnet trækker vejret.

Der medfølger to genopladelige batterier til forældreenheden, men der er også en netadapter. En opladning holder til 1, måske 2 aftners brug, også selvom man indstiller, at strømsparefunktionen skal aktiveres hurtigt for at spare på energien.

Hvis barnet vågner, tændes lamper på forældreenheden. Man hører også barnets lyd, men vi havde gerne set, at man kunne skrue højere op for lyden, for selv den højeste lydstyrke er ret lav. Hvis man forlader rummet, hører man ikke, hvis barnet vågner. Opkoblingen er stabil, og hvis enhederne mister kontakten med hinanden, lyder et advarselssignal. Under en længere testperiode skete det dog kun én gang.

Selvom kameraet har et godt billede, og at enhedens rækkevidde er god og virker pålidelig, gør de små detaljer, at Beurer BY 99 i øjeblikket ikke helt opleves at være sin relativt høje pris værd.

Pålidelig opkoblinggodt mørkekameralet at gennemskue og bruge
For lav lyd på forældreenhedenkameraet skal monteres langt væk for at kunne se hele sengen

Alt om babyalarm

I vores test af babyalarmer bliver den fantastisk prisgunstige Avent SCD505 fra Philips bedst i test og den bedste babyalarm med lyd. Det skyldes dens vindende kombination af en meget høj ydeevne med en glimrende rækkevidde, mange praktiske funktioner, et flot design og en virkelig lav pris.

Sådan fungerer en babyalarm

For mange småbørnsforældre er en babyalarm et uundværligt hjælpemiddel. Babyalarmen giver forældrene både tryghed og frihed ved at give dem mulighed for at opholde sig i et andet rum end barnet, men stadig have det under opsyn. Et andet meget udbredt navn for en babyalarm er babymonitor, hvilket sandsynligvis stammer fra det engelske 'baby monitor'. Babyalarmen består af to enheder: babyenheden og forældreenheden.

Babyenheden er udstyret med en lydfølsom mikrofon, som registrerer lyde. Når barnet klynker, bevæger sig eller på anden måde frembringer lyde, aktiveres babyenheden og sender lyden videre til forældreenheden. Den er udstyret med højttalere, som gengiver lydene fra babyen. På denne måde kan forældrene følge med i, hvad det sker i babyens rum uden selv at være til stede.

I dag findes der også babyalarmer med video, det vil sige babyalarmer med en babyenhed, som ud over en mikrofon også er udstyret med et videokamera. Kameraet har normalt en bevægelsessensor, som registrerer bevægelser fra babyen og gengiver dem på en skærm på forældreenheden. Det er ofte ganske praktisk, eftersom videosignalet gør overvågningen endnu bedre og gør det lettere for forældrene at afgøre, om de skal gå ind til barnet.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem