Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Test af babyflyverdragt - Find en lun model til barnet i 2019

AfPriceRunnerOpdateret 1. august 2019

Ønsker du at finde en lun flyverdragt til et mindre barn? Når du skal købe en babyflyverdragt, er det vigtigt, at den er tilpas varm til små børn, da de sidder meget stille. Til bedst i test udpeger vi Reima Gotland. Det er en velkonstrueret flyverdragt af højeste kvalitet, som altid holder barnet varmt og tørt.

Bedste lavprisvalg bliver Kuling Val d'Isere. Denne prisbillige og rummelige flyverdragt har en uventet god slidstyrke og en rigtig god varmeevne.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.

I vores test af babyflyverdragter har vi ladet almindelige familier med børn i alderen 1-3 år teste flyverdragterne i deres hverdag – både i vuggestuen og hjemme hos familien om eftermiddagen og weekender. Hver flyverdragt er blevet testet i tre eksemplarer.

Vi har også testet flyverdragter til større børn. Børnenes dom over populære flyverdragter finder du her.

Vi har i testen set på følgende:

  • Funktion: Holder babyflyverdragten varmen, også på koldere vinterdage? Holder den tæt mod sne? Er den vandafvisende nok til at klare sjap og tøvejr?

  • Pasform: Er flyverdragten tilpasset det lille barns krop? Kan den strammes til i taljen og omkring hænder og fødder? Kan barnet bevæge sig som normalt eller er flyverdragten for poset?

  • Holdbarhed: Kan flyverdragten holde til små børns kravlen på jorden? Kan flyverdragten vaskes uden påvirkning? Er den i tilstrækkelig god stand efter vinteren til at kunne bruges af søskende eller til at sælges videre?

Vi har også vægtet babyflyverdragternes pris i forhold til deres funktioner og kvalitet. Ud fra testfamiliernes bedømmelser har vi tildelt point og derefter udpeget, hvilken flyverdragt der bliver bedst i test.

Du kan desuden sammenligne priser og finde tilbud på babyflyverdragter på PriceRunner.

1. Reima Gotland - BEDST I TEST BABYFLYVERDRAGT

Velkonstrueret flyverdragt i højeste kvalitet der altid holder barnet varmt og tørt

Testår: 2019 Prisklasse: Mellem Materiale: 100% PES +100% coating Vandtæthed: 15.000 mm Åndbarhed: 7.000 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 74-98 cm Tilgængelige farver: 10 Imprægnering: Bionic Finish Eco Foring: 100% Polyester Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 °C Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja Maksimal tørretemperatur: 40 °C

Reima Gotland Winter Overall - Navy (510316-6980)

Et tydeligt tegn på at en flyverdragt er god og har præsteret godt er, at den eneste kritik af modellen er, at den har for få reflekser. Det er egentlig uforståeligt, at producenterne ikke gør mere ud af en så enkel og billig detalje.

Med det sagt er alt det negative ved Reima Gotland lige blevet nævnt. Det her er nemlig en babyflyverdragt i topklasse, og den har været populær hos både børn og forældre.

En fornøjelse at give barnet flyverdragt på

Reima Gotland lykkes med den vanskelige disciplin; at lave en flyverdragt, som følges rummelig at tage på, samtidig med at pasformen er tætsiddende.

Småbørn, der lige har lært at gå, kan let få en kluntet gang i en flyverdragt, men dét er slet ikke et problem med Gotland. Elastikken i ærme- og benåbninger er lige tilpas stram til at kunne trækkes over vanter og støvler, men ikke så stram, at man skal kæmpe med dem.

Flyverdragten er desuden meget enkel at få ren uden behov for at vaske den. Det meste snavs kan let rystes af, når flyverdragten er blevet tør. Efter en vask forsvinder det hele, og der ses ingen mærkbar vaskepåvirkning, selv efter flere gange i maskinen.

Reima Gotland har et enkelt, men stadig flot design. Hættens dekorative kant af imiteret pels kan tages af, hvis den føles overflødig.

Babyflyverdragt som har alt det nødvendige

Frysende eller våde børn slipper man helt for med Reima Gotland. Med kun almindeligt tøj inden under flyverdragten, eventuelt et ekstra lag ved lave minusgrader, føles barnet lige tilpas køligt på ryggen efter nogle timers leg udendørs. Kraven sidder i den helt rigtige højde ved hagen. Man behøver næsten ikke at supplere med et halstørklæde.

Vandafvisningen er også førsteklasses. Barnet kan sidde i en vandpyt og stadig være knastør, når flyverdragten tages af. Sjap er heller ikke noget problem – ærmer og benåbninger holder tæt.

Når vinteren er forbi, kan man ane minimal slitage på knæ og bagdel. Men i det store hele ser Reima Gotland ubrugt ud efter en sæson. Selv silikonestroppen til at tage under støvlen ser ud som ny.

Udover for få og for små reflekser har denne babyflyverdragt alt det, der kræves af en god flyverdragt. Og med tanke på at Reima Gotland kan anvendes flere vintre, bruges af søskende eller sælges videre, er der ingen tvivl om, at det her er en af de bedste flyverdragter på markedet.

Perfekt pasformmeget let at holde rentilpas varmutroligt vandafvisende
For få reflekser

Se pris hos:

BabyGear.dk

2. Isbjörn of Sweden Toddler

Let og praktisk flyverdragt som effektivt holder barnet tørt og med god slidstyrke

Testår: 2019 Prisklasse: Premium Materiale: 100% nylon taslan Vandtæthed: 15.000 mm Åndbarhed: 15.000 g/m2/24h Tapede sømme: Ja 100% Tilgængelige størrelser: 80-128 cm Tilgængelige farver: Ice, Love, Moss, Navy, Hibiscus, Apple, DustyPink, Petrol Imprægnering: Bionic Finish Eco Foring: PrimaLoft Eco Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 °C Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja Maksimal tørretemperatur: 40 °C Miljø- eller bæredygtighedsmærkninger: Over 90% af materialet i Penguin er af bluesign©-licenserede materialer (www.bluesign.com). Flyverdragten har også en 100% flourkarbonfri overfladeimprægnering med Bionic Finish Eco©. PrimaLoft©-polstringen i flyverdragten er fremstillet af 100% genvundet polyesterfiber Kommentar fra producent vedr. miljøarbejde/certificeringer: Flyverdragten har elastikker ved ærmer og ben, som forlænger tøjet en størrelse. Den er fremstillet af nylon, som er 2-3 gange mere slidstærkt end polyester, netop for at kunne holde til at genanvendes i flere omgange. Isbjörn har været bluesign© System-partner og tilbudt fluorkarbonfrie produkter siden 2013.

Isbjörn of Sweden Toddler Padded Jumpsuit - Denim (467-62)

Den praktiske babyflyverdragt Isbjörn of Sweden Toddler er så tynd og let, at den let kan forveksles med en termodragt. En stor fordel ved dette er, at det lille barns bevægelser stort set ikke påvirkes. Men det indebærer også, at man kan bygge op med tøj efter lag på lag-princippet.

Med det rette tøj indenunder er Isbjörn Toddler en utrolig fleksibel flyverdragt, som kan bruges lige fra efteråret og frem til foråret.

Praktisk påklædning, men bøvlet ved vanterne

Toddler har en letanvendelig lynlås, som går et godt stykke ned på det ene ben. Det giver en stor åbning, hvilket gør påklædningen af barnet meget lettere. Benåbningerne er tætsiddende, men tilpas rummelige til at kunne trækkes ud over vinterstøvlerne. Intet sne kan komme ind.

Stropperne til at tage under støvlen er af gummi og fastgøres med knapper. Reservestropper medfølger desuden ved købet. Ærmeåbningerne er derimod til den stramme side. Der er effektivt snefang i form af en strop inde i ærmerne. Den føles rigtig stram at få over barnets hånd, og det er ikke muligt at have vanten på indenunder.

Flyverdragten har desuden en god krave, men en lidt vid halsåbning, som dog let kan lukkes til med en halsedisse.

Lag på lag for varme, men helt vandtæt og robust

På mildere vinterdage kan Isbjörn of Sweden Toddler sagtens bruges, som den er. Ved lavere temperaturer bør man supplere med undertøj eller et ekstra lag tøj.

Sjap behøver man ikke at være det mindste bekymret for, da Toddler er et supereffektivt panser mod al slags væske. Intet slipper ind, ikke engang ved leg i vandpytter. Samtidig lykkes det godt for flyverdragten at ventilere, og den føles aldrig svedig og fugtig indeni.

Slidstyrken får også gode bedømmelser fra testfamilierne. Lettere slitage synes på knæene og omkring bagdelen på et par af testeksemplarerne, men med tanke på at små børn både kravler og maver sig frem, så er den konstaterede slitage ubetydelig.

Babyflyverdragten er nem at vaske og tørrer hurtigt. Efter vinteren er den i så fin stand, at den med lethed kan anvendes en eller flere sæsoner mere.

Topkvalitet og god funktionalitet, men høj pris

Prisen for flyverdragten er høj. For en del forældre kan den tynde dragt begrunde prisen, fordi det gør det muligt at bruge flyverdragten en større del af året. For andre ville det være rart med mere polstring i modellen.

Samlet set får Isbjörn of Sweden Toddler meget flotte bedømmelser, hvilket næppe er en overraskelse. Dette er og bliver et mærke, der er kendt for flyverdragter i topkvalitet og med maksimal funktionalitet.

Lang anvendelsestidlet og god pasformmeget vandafvisendenem at holde ren
Høj prisstram strop i ærmernekan føles lidt tynd

Se pris hos:

Babyshop.dk

3. Lego Wear LWJULIAN 701

Varm og vandtæt babyflyverdragt med rigtig god slidstyrke og er let at vaske ren

Testår: 2019 Prisklasse: Lavpris Materiale: 100% nylon, woven Vandtæthed: 15.000 mm Åndbarhed: 7.000 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 80-104 cm Tilgængelige farver: Dustgreen, Dark Navy, Wine, Pink Imprægnering: Bionic Finish Eco Foring: 100% polysterisolering, 160 g Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 °C Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja Miljø- eller bæredygtighedsmærkninger: 100% PFC-fri, Oeko-Tex 100 certificeret og medlem af Amfori BSCI

Lego Wear Julian 701 Tec Snowsuit - Bordeaux

Babyflyverdragten Lego Wear Julian 701 er en fleksibel model, som har en pasform til den stramme side og som opleves som lille i størrelsen i forhold til andre flyverdragter.

Det fungerer fint med at tage flyverdragten af og på, indtil man kommer til ærmerne, hvor det er svært at få barnets arme igennem.

To ud af de tre testeksemplarer har haft en velfungerende lynlås, men på den tredje stopper lynlåsen med at virke i slutningen og glider ned af sig selv, når barnet bevæger sig. Den samme fejl ved lynlåsen opstår også hos andre flyverdragter fra Lego Wear.

God åndbarhed, vandafvisning og meget varm model

Når det gælder materialerne, lægger man straks mærke til, at Lego Wear ikke har sparet på dem. Testfamilierne giver udelukkende topkarakterer for flyverdragtens evne til at holde barnet varmt og tørt.

Kraven yder desuden god beskyttelse hele vejen rundt, og stoffet ventilerer tilstrækkelig godt, så flyverdragtens inderside aldrig opleves som svedig. Samtlige børn virker helt tilpas varme, når de kommer ind efter udendørs leg. For det meste er det nok med et lag almindeligt tøj inden under flyverdragten.

Den vandafvisende effekt imponerer også. Lego Wear Julian 701 kan blive våd udvendigt, men sjap og sne kommer aldrig ind til barnet.

Snubler på målstregen trods slidstyrken og flot design

Efter en lang og relativt snefattig vinter, hvor flyverdragterne bliver udsat for mere friktion mod asfalt og sten i stedet for leg i sne, bevarer Lego Wears babyflyverdragt en upåklagelig stand på tekstilerne. Der er ingen synlig slitage, medmindre man kigger ekstra godt efter, og selv reflekserne har undgået slid.

Det har desuden været enkelt at holde flyverdragten ren, og mudder, der har sat sig fast, er forsvundet ved maskinvask. Lego Wear Julian kan tørretumbles, hvilket reducerer tørretiden kraftigt. Denne model kan uden tvivl anvendes i flere sæsoner med samme funktionalitet.

Så hvad er det, der trækker karakteren lidt ned? Prisværdien i forhold til funktionaliteten påvirkes af den dér sidste detalje som lynlåsen, der glider ned ved bevægelse, så barnet begynder at fryse, eller de stramme ærmer, som irriterer barnet, når flyverdragten skal tages på.

Det er egentlig kun nogle mindre ændringer, der holder Lego Wear Julian 701 fra at få en rigtig topkarakter.

Vandtæt og varmimponerende slidstyrkelet at vaske og få tør
For stramme ærmerfor dårlig lynlåsfor få reflekser

Se pris hos:

Coolshop

4. Kuling Val d'Isere – BEDSTE LAVPRISVALG

Prisbillig og rummelig babyflyverdragt med uventet god slidstyrke og varmeevne

Testår: 2019 Prisklasse: Lavpris Materiale: Polyamid og polyester Vandtæthed: 15.000 mm Åndbarhed: 8.000 g/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 74-92 cm Imprægnering: Bionic-Finish Eco Foring: 100% polyester Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 °C Tåler tørretumbling: Nej Tåler tørreskab: Nej

Kuling Val D’Isere Snowsuit - Classic Navy (451261)

Det er let og muligvis også rimeligt at have lavere forventninger til flyverdragter i lavprisklassen. Men af og til bliver man positivt overrasket.

Kuling Val d'Isere ser ved første øjekast ud som en klassisk, lidt poset flyverdragt. Selve pasformen havde også haft godt af justeringsmuligheder i taljen. De to lynlåse gør – selvom de kan drille af og til – at man allerede under den enkle påklædning indser, at babyflyverdragten har potentiale.

Rigtig god til at holde på varmen

Kuling Val d'Isere får flotte bedømmelser og ord med på vejen af testfamilierne. Den har nemlig en rigtig god evne til at holde på varmen, uden at der bliver lummert og svedigt inden i flyverdragten. Kraven på dragten kan i øvrigt reguleres i flere positioner.

Det, som mange anser som vigtigst ved en flyverdragt, er selvfølgelig, at den kan holde på varmen – og det kan Val d'Isere. Hvis barnet sidder stille på jorden i længere tid, kan det dog føles lidt koldt omkring bagdelen. Men børn, der kan gå og bevæger sig, holdes lige tilpas tempererede, mens de er udenfor.

Vandafvisningen er flyverdragtens svageste punkt, men det er alligevel klart bestået. Kuling Val d'Isere kan blive lidt våd udvendigt og føles så lidt tungere. Eventuel væske, der trænger ind ved lynlåsene, opsuges af stoffet indenunder, så udendørslege i tøsne kan stadig gå an.

Går ikke på kompromis med slidstyrken

Det er en typisk mangel ved billigere flyverdragter, at syningerne er svage, og der let går hul i stoffet.

Småbørn bevæger sig ganske vist ikke på samme måde som større børn, der klatrer og leger vildere. Men mindre børn kravler mere, så en babyflyverdragt skal også kunne modstå slitage. Og det kan Kuling Val d'Isere på imponerende vis. Efter vinteren er alle tre testeksemplarer i så god stand, at de kan anvendes en sæson mere.

Man kan børste det værste snavs af, men mudder tørrer gerne ind i stoffet, og kræver i så fald maskinvask. Trods det lidt posede design, tørrer flyverdragten let. Der kan anes en smule vaskepåvirkning af den vandafvisende evne ved Kuling Val d'Isere. Så som altid bør man vaske så sparsomt som muligt.

Funktionsmæssigt bliver man ikke skuffet over denne babyflyverdragt fra svenske Kuling. Lidt flere reflekser, sjovere farver og lidt bedre vandafvisning havde været ønskværdigt.

Ofte drejer test af flyverdragter sig om, hvorvidt man får, hvad man betaler for. Med Kuling Val d'Isere kan vi med tilfredshed konstatere, at man faktisk får mere end det.

Meget prisbilligslidstærkgod pasformholder barnet tilpas varmt
Lynlåse som binder lidt på midtenfor få reflekservandafvisningen forringes af vask

Se pris hos:

Lekmer.dk

Mere om babyflyverdragter

Det kan være vanskeligt at købe en flyverdragt til helt små børn. Man er nemlig nødt til at tage udgangspunkt i andre krav end dem, man har til større barn. Ældre børn er mere bevægelige og kræver måske ikke ligeså meget foring som hos mindre børn, men kræver så omvendt en større slidstyrke og en anden pasform.

Små børn, som ikke har lært at gå, vil ofte sidde i sneen eller direkte på den kolde jord. Også børn i 1- til 2-årsalderen, som kan gå, tilbringer ofte mere tid stillestående eller siddende. Det gør, at de nogle gange ikke kan opnå den samme kropsvarme. Det betyder, at en flyverdragt til et mindre barn skal være godt foret, så barnet ikke får det koldt.

Til rigtig små børn, babyer og nyfødte i barnevogn anbefales en tyndere flyverdragt. Så kan man lægge lag på lag af tøj med langt undertøj indenunder og et tæppe over. En populær flyverdragt til de mindste er en dunflyverdragt tilpasset babyer. Nogle af disse modeller kan også laves om fra flyverdragt til en simpel kørepose.

Nogle af de vigtigste egenskaber ved en babyflyverdragt er, at den skal:

  • Være varm, gerne have foring med fleece eller andet varmende materiale
  • Være vindtæt, så den kan bruges ved flere årstider - også på en blæsende efterårsdag eller en kølig aprildag i foråret
  • Have en god pasform, så barnet kan bevæge sig som normalt i flyverdragten

Der er også mange andre funktioner, som dog ikke vægtes lige så højt i en test. Det kan være, at flyverdragten bør have indbyggede holdere til vanter, at hætten bør have en aftagelig pelskant eller at buksebenene skal kunne forlænges.

Afhængigt af om man vælger en billig eller dyrere flyverdragt, kan man forvente forskellige præstationer, men også forskellige design.

Skal du finde en flyverdragt til et barn på 4 år eller derover, anbefaler vi, at du ser nærmere på de modeller, der er udpeget til bedst i test i vores test af flyverdragter.

Spørgsmål & svar – alt du skal vide om babyflyverdragter

Hvad er forskellen mellem en dundragt og en flyverdragt?

Forskellen på en dundragt og en flyverdragt er, at flyverdragten er polstret. Takket være foringen kan flyverdragten klare koldere vejr end en dundragt.

Hvad skal man vælge, hvis man vil have en flyverdragt, der egner sig til forår og efterår? Er man ude efter en heldragt til efterår og vinter, bør man gå efter en tyndere model med god vindbeskyttelse – såsom en termodragt eller en heldragt i softshell.

Hvordan vælger man en flyverdragt i den rette størrelse?

Mange butikker har deres egen størrelsesguide til netop deres flyverdragtmodel på hjemmesiden. Til lidt større børn kan det være smart at vælge en flyverdragt med lidt voksetillæg i størrelsen. Men flyverdragten må ikke være for stor. Så bliver den klodset at bevæge sig i, og buksebenene slæbes hen ad jorden og bliver slidt i stykker.

Hvordan vælger man størrelse på en babyflyverdragt?

Til mindre børn skal man tage udgangspunkt i barnets størrelse her og nu. Små børn vokser hurtigere, og det kan gøre det svært at forudse, hvor store de er om nogle måneder. Ved flyverdragter i størrelse 74, 80, 86 og 92 skal man ofte være forsigtig, så man vælger en for stor størrelse, da for meget stof på en lille krop kan blive meget poset og uformelig.

Hvordan vælger man det rigtige vintertøj til en 2-årig?

Til mindre børn på 2 til 3 år anbefaler man generelt en flyverdragt i stedet for en vinterjakke og bukser. En flyverdragt giver færre irritationsmomenter under påklædningen og mindre risiko for, at der kan komme sne ind under tøjet.

Hvilket materiale skal babyflyverdragten være lavet af?

Materialet til babyflyverdragten afhænger af, hvordan flyverdragten skal bruges. For en baby, der skal ligge i barnevognen, er det ofte nok med en strikket heldragt eller en tyndere heldragt af uld. En enkel børneheldragt, ofte med ører på hætten og et materiale der minder om pels, er en populær dragt til nyfødte.

Skal man vælge en heldragt eller kørepose i barnevognen?

Der er ikke noget i vejen for at kombinere en heldragt med en kørepose. Brug gerne lag på lag-princippet. Giv barnet almindeligt tøj på, en klassisk slå om-body og tynde bukser eller langt undertøj inderst. Tilføj en tynd heldragt udenpå, og i koldt vejr kan du lægge din nyfødte i en tynd eller tyk kørepose.

Har du ikke en kørepose? Vi har testet flere populære køreposer, så du kan finde den bedste model til dit barn.

Findes der flyverdragter uden ben?

Der findes en slags babyflyverdragt, hvor man kan skifte mellem at have to ben på flyverdragten eller sætte benene sammen, så den nederste del af flyverdragten bliver som en kørepose. Denne type flyverdragt kan være praktisk, hvis man vil skifte mellem at have barnet i lift eller i babyautostol, da sidstnævnte kræver, at man kan spænde selen mellem benene på barnet.

Hvilken heldragt skal man bruge i en babyautostol?

Skal barnet have heldragt på i en babyautostol, bør man vælge en så tynd model som muligt. En tyk model forhindrer, at man kan stramme selen så hårdt som nødvendigt. Læg hellere et tæppe over barnet, hvis der er koldt i bilen.

Hvad betyder det, at flyverdragten er mærket med Oeko-Tex?

Oeko-Tex (eller Øko-Tex som det også kan skrives) er et globalt, uafhængigt certificeringssystem for tekstiler og materialer (for eksempel bomuld og polyester), der blandt andet sikrer, at materialet ikke indeholder forbudte kemikalier. Babytøj såsom flyverdragter til små børn hører under produktklasse 1. Der findes også mærkninger, som viser, om flyverdragten er fremstillet af økologisk produceret materiale.

Du kan læse mere om certificeringssystemet på okotex.dk.

Findes der flyverdragter med fødder?

Der findes mange forskellige løsninger til at holde små børns fødder varme. De mindste babyflyverdragter kan have tilhørende futter eller indbyggede fødder. Nogle fleecedragter har ben og ærmer, der kan foldes ned, så man slipper for sko og vanter.

Hvornår skal man købe en flyverdragt?

Man kan spare penge ved at købe en flyverdragt uden for sæsonen. På udsalg efter jul kan vinterens modeller ofte købes til en god pris. Det er også muligt at gøre et kup til et lagersalg om sommeren. Der er tit flyverdragter med mindre populære farver og mønstre tilbage under lagersalgene.

Log ind

Bliv gratis medlem