Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Bæresele til sommeren: 5 modeller i test

Af PriceRunner Opdateret 19.12.2017

Vi har testet bæreseler til brug om sommeren eller ved fysisk aktivitet og udpeger Ergobaby Adapt Cool Air Mesh til bedst i test. Denne bæresele er både bekvem for bæreren og barnet. Den er enkel at bruge og er hovedsageligt konstrueret af meshnet med god ventilation, som holder barnet kølig på ryggen og leder sved og fugt væk fra kroppen.

Baby Björn We Air udmærker sig også i testen, da hele selen er fremstillet af luftigt meshnet.

Bedst i test

Ergobaby Omni 360 Cool Air Mesh

Luftig bæresele med god ventilation til barnet og mange bærestillinger

Mod bryst: Ja Fremadvendt: Ja På ryggen: Ja På hoften: Ja Materiale: 100 % bomuld af højeste kvalitet Hoftebælte: Ja Sol/ammebeskyttelse: Ja (SPF50) Opbevaringslommer: Ja Vask: Maskinvask 30 grader Spædbarnsindlæg: Behøves ikke Brugervægt: 3,2 - 20 kg

Cool Air er den kølige sommerversion af Ergobabys populære bæresele Omni 360. Med Omni 360 Cool Air kan man bære barnet på maven både indad- og udadvendt, på hoften og på ryggen. Man kan anvende selen lige fra fødslen uden at skulle bruge et ekstra spædbarnsindlæg. Bærepanelets bredde ændres med velcrolukninger, så bæreselen altid er tilpas stor til at støtte barnet fra knæhase til knæhase.

Og hvis man vil vende barnet udad, kan man hurtigt gøre bærepanelet smallere ved at trække ind og ud med små løbesnore. De holder sig godt på plads, så der er ikke risiko for, at de glider rundt mellem forskellige indstillinger. En imponerende praktisk løsning. Siddekomforten for barnet er som den plejer med Ergobabys seler, meget god, og for bæreren er Omni 360 Cool Air også bekvem.

Tanken bag en sommerversion af en sele er, at den skal være et køligere alternativ. Omni 360 Cool Air Mesh har meshnet på blandt andet store dele af bæreremmene. Nettet slipper luft ind og afleder sved og fugt fra kroppen på den der bærer, men den største effekt opleves hos barnet.

Størstedelen af bærepanelet består af meshnet, så luft og vind kan komma ind og afkøle barnets ryg, så det bliver mindre varmt, når barnet bæres. Det er dog svært at komme uden om, at der kommer sved mellem barnet og forælderens krop. Foruden ventilationen har bæreselen en god solbeskyttelse i form af et stykke stof, der kan sættes fast på bæreremmene med tryklåse.

Det er tydeligt, at både forælder og barn bliver mindre varme med Omni 360 Cool Air Mesh end med en almindelig bæresele uden meshnet. Til brug om sommeren og til den aktive familie er Omni 360 Cool Air Mesh en bæresele, der kan anbefales.

Stort antal dele med meshnetHolder barnet køligtGod ekstra solbeskyttelse
Ingen ventilation på hoftebæltet

ErgoBaby Perfomance Ventus

Pris: Lavpris Materiale: Polyester Bærestillinger: Tre. Maks. vægt: 20 kg.

ErgoBaby Performance Ventus er sommerversionen af ErgoBaby Performance, en enklere bæresele udformet til mere aktiv og sportslig brug. Nogle dele af Performance er af stof, der skal ventilere ekstra godt, hvilket gør den særlig egnet til at bære børn i, når man skal bevæge sig meget.

Performance Ventus er god betydeligt mere luftig. Hele rygstykket på selen er fremstillet meshnet så tyndt, at man kan se lige igennem det. Ventus er fremstillet af betydeligt tyndere tekstiler end andre bæreseler, så selv de dele af selen, der ikke er af meshnet, virker køligere.

I ErgoBaby Performance Ventus er der en indbygget hætte, der kan pakkes væk i en lomme, der lukkes med lynlås. Hætten har solbeskyttelsesfaktor UPF 50+, så barnets hoved kan få en rigtig god solbeskyttelse, samtidig med at kroppen får luft gennem netstoffet.

Selvom Ventus er så fin og tynd i materialerne, yder den alligevel meget god støtte, selv børn i etårsalderen kan bæres i lang tid, uden at det bliver for tungt for forælderen. Barnet er placeret relativt højt på bærerens krop, så man kan sidde komfortabelt med barnet i selen. Barnets mave ligger direkte ind mod ens egen mave, hvilket selvfølgelig skaber varme, men det føles også ekstra hyggeligt.

Selvom dele af ErgoBaby Performance Ventus er af almindeligt tekstil, føles den alligevel meget køligere end mange andre sommerseler. At bæreremmene indvendigt er beklædt med meshnet hjælper mere med at slippe sved ud end at lede kold luft ind. Det er mest barnet, der mærker køligheden, men det lykkes alligevel for Performance Ventus at blive lidt af en favorit hos forældrene.

Tynd og letstore partier med tyndt meshnetgod evne til at køle
Begrænset antal bærestillingernakkestøtte kan ikke foldes ned

Baby Björn We Air

Bæresele med meget meshnet, der er god til at holde barnet køligt.

Pris: Mellem Materiale: Polyester og bomuld. Öko-Tex-godkendt. Bærestillinger: To. Maks. vægt: 15 kg.

Baby Björn We Air er sommerversionen af Baby Björn We, den brugervenlige bæresele, hvor man kan kan have barnet vendt ind mod sig enten på maven eller på ryggen. Nøjagtig som andre seler fra Baby Björn føles We virkelig solid, den har kraftige beslag og flere spænder for at kunne regulere længden på skulder- og hofteremme.

Selens midterparti går højt op, hvilket giver meget god støtte til barnets nakke og hoved. Men det kan også gøre, at selen kommer til at føles svedig og indelukket for barnet. Hvis solen skinner, er det vigtigt at beskytte barnets hoved, men We Air har ingen indbygget hætte. Giver man barnet en solhat på, så bliver den let skubbet til side af selens remme, når barnet drejer hovedet.

Med en mindre baby føles det trygt at have sit barn så tæt omsluttet af selen, men med et lidt større barn havde mere bevægelsesfrihed været rart.Hele Baby Björn We Air er fremstillet af meshstof. Nettet er relativt groft, hvilket giver meget god ventilation. Sammenlignet med andre sommerseler oplever vi, at We Air ligger blandt de øverste, når det gælder evnen til at slippe luft ind til barnet. For den voksne mærkes det ikke nær så meget.

Meshnettet er ret hårdt, når selen er helt ny, så det er bedst at have et lag tøj mellem barnet og selen. Hvis barnet alligevel sidder i selen kun i ble eller body, så kan meshnettet efterlade mærker på barnets hud.

Selvom vi synes, at Baby Björn We Air er en god sommersele, så havde vi gerne set en større forskel i luftighed sammenlignet med den almindelige We. Barnet får en klart køligere ryg, men hvis man som forælder ønsker at blive mindre svedig, så er forskellen ikke nær så mærkbar.

God til at afkøle barnetnæsten alle dele fremstillet af meshnet
Mindre effektiv for forælderensvær at kombinere med solhat

ErgoBaby 360 Cool Air

Bæresele som slipper luft ind til barnet og har udmærket bærekomfort til den voksne

Pris: Mellem Materiale: Polyester. Bærestillinger: Fire. Maks. vægt: 15 kg.

ErgoBabys populære, ergonomiske bæresele 360 hedder Cool Air i sommerversionen. En række dele på 360 er på 360 Cool Air blevet udskiftet med 3D Air Mesh. Det drejer sig dels om et stykke midt på selen, der hvor barnets ryg er placeret, hvis man bærer det indadvendt. Men også kanterne på selen, hvor barnets ben stikker ud samt selve bæreremmene.

Meshnettet er ret så tykt, og vi oplever kun en marginal forskel i ventilationen. Effekten bliver selvfølgelig størst for barnet, der sveder mindre på ryggen, når der slipper luft igennem. 360s grunddesign, at nakkestøtten kan foldes ned, så hovedet ligger åbent og frit, gør også en forskel for hvor varmt barnet bliver i selen. Vil man også have solbeskyttelse til hovedet, så har selen en hætte med solbeskyttelsesfaktor UPF 50+.

Seleremmene på 360 Cool Air er lige så kraftige som på den almindelige ErgoBaby 360, hvilket giver en utroligt bekvem bæreoplevelse. De dele af remmene der består af meshstof, lukker sved ud. På den måde bliver man bedre kølet ned, men det er alligevel altid varmt for forælderen at gå med en anden krop så tæt ind mod sin egen.

Den eneste funktionsforskel vi har kunnet finde på 360 Cool Air sammenlignet med den almindelige 360, er at hoftebæltet lukkes med en lydløs lukning i stedet for de brede, ret højlydte burrebånd.

ErgoBaby 360 Cool Air er en populær bæresele med fantastiske funktioner og giver en god bæreoplevelse for både voksen og barn. Som sommersele skiller den sig ikke så meget ud, men har man i forvejen tendens til at blive varm og vil have alle funktionerne fra ErgoBaby 360, så tilbyder 360 Cool Air alligevel en bedre ventilation.

Udmærket bærekomfort for den voksnemere luft slippes ind til barnet
Minimal forskel i køling for bæreren

Baby Björn One Outdoors

Hurtigttørrende bæresele, der er velegnet, hvis man let bliver svedig.

Pris: Premium. Materiale: Polyamid, polyuretan, polyester og bomuld. Öko-Tex-godkendt. Bærestillinger: Fira. Maks. vægt: 15 kg.

Baby Björn One er en af de nyere bæreselemodeller fra Baby Björn. Den er meget alsidig med sine fire forskellige bærestillinger, sin brede siddeflade til barnet og ekstra polstrede skulderremme. Hvis man har brug for en sele med alle de funktioner, som One tilbyder, men som også skal være velegnet til en meget aktiv livsstil, så har Baby Björn udviklet One Outdoors.

One Outdoors fungerer ikke bare godt som bæresele til hverdag og på ferie, den kan også bruges på samme måde som en bærestol. One Outdoors leveres i en praktisk opbevaringstaske, og det er næsten at underdrive at kalde looket for sporty. Denne sele er ikke bare god om sommeren, men året rundt, hvis man på forhånd ved at man skal ud at røre sig og får varmen af det.

Hele Baby Björn One Outdoors er fremstillet af funktionelt materiale. Nogle dele af selen er lavet af vand- og smudsafvisende stof. Selen føles lidt knitrende, som sportstøj, men tørrer også og slipper luft ind lige så effektivt som træningstøj. Selens inderside er beklædt med et lidt blødere netstof, og skulderremmene er lavet af meshnet.

Vi oplever, at One Outdoors giver en god luftighed for barnet, og vi synes godt om at nakkestøtten kan foldes ned og låses fast i den stilling med en rem. Det gør, at barnet får mere luft til hovedet. Selen køler barnet bedre end forælderen.

Som sommersele skiller One Outdoors sig ikke nær så meget ud som den gør som bæresele for den aktive. Den får ekstra plus for de smarte stropper på skulderremmene og den praktiske lomme på hoftebæltet.

Tørrer hurtigtgod hvis man nemt bliver svedigsmart opbevaring
Mere effektiv for barnet end for forælderenhøj pris

Alt om bæresele til sommeren

I vores test af bæreseler til brug om sommeren eller på ferie til varme rejsemål har vi primært fokuseret på selernes evne til at aflede varme og i kraft af materialevalg og konstruktion køle såvel barnet som bæreren af.

Som altid når man skal vælge bæresele, er der nogle punkter man skal tænke over, inden man træffer sit valg. Det er vigtigt at finde ud af, fra hvilken alder, længde eller vægt selen kan anvendes. Nogle seler kræver et særligt spædbarnsindlæg for at kunne anvendes til nyfødte.

Også maksimumsvægten er relevant. Har man planer om at bære sit barn længe, kan der være flere års forskel i anvendelsestiden mellem en maksimumsvægt på 15 kg og en på 20 kg.

Bæreseler har også forskellige antal godkendte bærestillinger. Det er en standardstilling at have barnet vendt ind imod sig, mave mod mave. I nogle seler kan man også bære barnet udadvendt, siddende på hoften eller have barnet omme på ryggen.

Bæreselerne er fremstillede af forskellige materialer, og barnets bærestilling kan også variere fra frøstilling til en mere lige stilling.

I disse korte anmeldelser af sommerseler er vores fokus derfor på selen og dens generelle funktioner, mere om selerne kan du læse i vores almindelige test af bæreseler. I stedet fokuserer vi i denne test netop på hvordan selen er at bruge, når det er varmt – om sommeren eller på en ferierejse til varmere breddegrader.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem