Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Bærestol: 2 modeller i test

Af PriceRunner Opdateret 18.03.2019

Vi har testet bærestole, og to modeller udmærker sig i testen. Bergans Lilletind Child Carrier er en lille, let og praktisk bærestol med gennemtænkt siddeplads og god bærekomfort. Siddekomforten for barnet er meget god.

Bergan Lilletind Child Carrier er udstyret med stigbøjler, der både yder god støtte til barnets ben og holder skoene fast – ingen risiko for at opdage, at der mangler en, når man kommer hjem fra dagens vandring.

Osprey Poco Plus får gode bedømmelser for sin generøse pakkeplads og for alle bærestolens smarte funktioner og gennemtænkte detaljer.

Bergans - Lilletind Child Carrier

Lille, let og praktisk bærestol med gennemtænkt siddeplads og god bærekomfort

Bærerens længde: 155-195 cm Maks. vægt på barn: 17 kg/ 4 år Vægt: 3,1 kg Selvstående: Nej

Bergans' bærestol Lilletind Child Carrier er en lille, kompakt og praktisk model, der er let at pakke sammen og opbevare på begrænset plads. Den er i mange henseender ukompliceret at anvende. Stolestøtten kan hurtigt foldes ud, og barnets siddeplads er gennemtænkt, med gode sovestøtter i siderne. Disse kan desuden indstilles og tilpasses afhængigt af barn og behov.

Den medfølgende solbeskyttelse, der findes i bagagetasken, beskytter godt, når den er monteret på bærestolen. Siddekomforten for barnet er meget god. Bergan Lilletind Child Carrier er udstyret med stigbøjler, der både yder god støtte til barnets ben og holder skoene fast – ingen risiko for at opdage, at der mangler en, når man kommer hjem fra dagens vandring.

Ergonomien er også god for bæreren med Bergans Lilletind. Bærestolen hviler godt på hoften og har et behageligt bælte, der aflaster vægten med en jævn fordeling. Rammen er behagelig at holde i, mens man går med den på ryggen.

Stolen har et lavt tyngdepunkt. Dette er en fordel for bæreren, både når det gælder balance og belastning, men også for barnet, fordi det betyder, at barnet sidder dybt i stolen. Det gør bærestolen hyggeligere set fra barnets perspektiv. Selen til at spænde barnet fast er dog ikke lige så gennemtænkt.

Fempunktsselens spænde skal samles midt på barnets mave, hvor det er vanskeligt at komme til. Sædet er også ret svært at indstille, og der er risiko for, at spænderne på siderne kan ramme barnet, hvis man ikke er forsigtig, når man åbner dem. Både siddevinkel og siddehøjde kan justeres, hvilet er en af fordelene ved Lilletind.

Det havde været rart med en større bagagelomme i stedet for de to små, der er på Bergans Lilletind Child Carrier – et oppe på ryggen og en aftagelig opbevaringslomme under sædet. Et større rum havde været godt for at have plads til en stor termokande eller lignende. Derudover havde det været rart med lommer til opbevaring af småting på hoftebæltet, f.eks. til en sut eller mobiltelefon.

Den utydelige instruktionsbog gjorde også, at vi blev usikre på, om solskærmen er monteret korrekt, da det under brug af og til ramte bæreren i baghovedet. Vi mangler også både insektnet og regnslag, der er tilpasset bærestolen. Hvis Bergans Lilletind Child Carrier blev våd, tørrede den dog hurtigt, og det er et plus, at den er udstyret med reflekser, for at forbedre synligheden om vinteren og om natten.

Osprey - Poco Plus

Ospreys Poco Plus er en kraftig bærestol, som ikke har den samme, vakkelvorne fornemmelse som en del andre bærestole under brugen. Poco Plus er fremstillet af robust nylon og polyester, og materialerne virker slidstærke. Bærestolen fylder ret meget, hvilket er en ulempe, når den skal opbevares eller transporteres i bil. Men til gengæld har den også to store opbevaringslommer på i alt 14 liter. Den øverste bagagelomme kan i princippet åbnes helt, men har også en åbning foroven med en lille separat lomme til mindre værdigenstande. Hoftebæltet på Osprey Poco Plus er udstyret med en lynlåslomme, der er perfekt til at opbevare telefon og småting i. Der er også en lignende lomme på venstre skulderrem. Poco Plus får høje karakterer i vores test, når det gælder pakkemuligheder. Bærestolen er desuden selvstående og så stabil, at vi har kunnet anvende den som spisestol og babystol under måltider og andre pauser.

I Osprey Poco Plus sidder barnet højt oppe. Barneselen er velgennemtænkt med polstrede remme. Samlespændet sidder oppe ved barnets skuldre, så det er nemt at komme til, samtidig med at man kan se, hvad man laver. For at give god støtte til benene er der stigbøjler, som barnet kan have fødderne i. De er nemmet at bruge, men der mangler dog en hælrem til at sikre, at skoene bliver siddende. Barnets siddeplads kan spændes sammen omkring barnet, og siderne yder god støtte, samtidig med at de er ventilerede. Barnet sidder meget bekvemt, men det kan føles for trangt for et større barn der er godt i stand om maven. Den medfølgende solskærm er meget nem at montere og problemfri at bruge, og den beskytter barnet godt mod solen, uden at det generer bæreren.

Osprey Poco Plus kan også tilpasses efter størrelsen på den, der skal have bærestolen på ryggen. Nederst på rygpladen sidder en pal, der løsnes, og derefter er det bare at forhøje ryggen for at opnå en god pasform. Ryglængden kan ændres 15 cm svarende til størrelse XS op til størrelse L. To polstrede håndtag gør det nemt at løfte bærestolen op fra jorden. Osprey Poco Plus har kraftige skulderremme og et aflastende hoftebælte. Det store minus ved skulderremmene er dog, at de sidder for tæt på hinanden foroven, så de gnaver i nakken på bæreren, når bærestolen er i brug. Brystremmen, der samles med et spænde, har også tendens til at gå op, når belastningen bliver for stor. I stedet for den puslepude, der medfølger ved anskaffelse af Osprey Poco Plus, havde vi gerne set et tilpasset regnslag. Det havde også været praktisk med en bedre manual til indstilling af bærestolen, da indstillingsmulighederne kan virke meget avancerede.

Alt om bærestol

En bærestol kan være en god idé, hvis man vil tage sit barn med på lange gåture i omgivelser og terræn, hvor man ikke kan komme frem med barnevogn eller andre transportmidler, for eksempel på fjeldvandring. Det er også en fordel, at man har begge hænder fri, og at man har barnet tæt på sig, mens man går.

Bærestole fås i mange forskellige prisklasser, og det afgørende for prisen er ofte materialevalget og bærestolens funktioner. Der er mange aspekter ved en bærestol at tage hensyn til inden købet. Bærekomforten for forælderen afhænger både af, hvordan den vægtaflastende hofterem er konstrueret, og hvordan skulderremmene er placeret og polstret.

For barnets vedkommende er sædets udformning mest relevant. På en del bærestole er det muligt at regulere barnets siddeareal, på en del er selen lettere at komme til, og adgang til og udformning af barnets fod- og benstøtte varierer også. Det er også vigtigt at bemærke, at den maksimale vægt på barnet ikke er den samme på alle bærestole. Hvis man vil have mulighed for at bære yderligere oppakning samtidig, så har det i vores test vist sig, at opbevaringslommerne ser forskellige ud på de forskellige modeller.

En del bærestole har to lidt mindre bagagelommer, andre har en stor. Det er ofte en smagssag, hvad man foretrækker, men vil man have plads til en stor termoflaske i bærestolen, kan det være smart at kontrollere størrelsen på bagagelommen på forhånd. Desuden har vores testfamilier ofte savnet gennemtænkt tilbehør til bærestolene.

Hvis man skal bevæge sig i naturen med et barn på ryggen, kan man have brug for beskyttelse mod både regn og insekter. Det har også vist sig, at bærestolenes medfølgende solbeskyttelse ikke altid er så effektive i praksis.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem