Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere i vores cookiepolitik.

Bærestol: 1 modeller i test

Af PriceRunner Opdateret 20.07.2015

Vi har testet bærestole, og to modeller udmærker sig i testen. Bergans Lilletind Child Carrier er en lille, let og praktisk bærestol med gennemtænkt siddeplads og god bærekomfort. Siddekomforten for barnet er meget god.

Bergan Lilletind Child Carrier er udstyret med stigbøjler, der både yder god støtte til barnets ben og holder skoene fast – ingen risiko for at opdage, at der mangler en, når man kommer hjem fra dagens vandring.

Osprey Poco Plus får gode bedømmelser for sin generøse pakkeplads og for alle bærestolens smarte funktioner og gennemtænkte detaljer.

Bergans - Lilletind Child Carrier

Lille, let og praktisk bærestol med gennemtænkt siddeplads og god bærekomfort

Bergans' bærestol Lilletind Child Carrier er en lille, kompakt og praktisk model, der er let at pakke sammen og opbevare på begrænset plads. Den er i mange henseender ukompliceret at anvende. Stolestøtten kan hurtigt foldes ud, og barnets siddeplads er gennemtænkt, med gode sovestøtter i siderne. Disse kan desuden indstilles og tilpasses afhængigt af barn og behov.

Den medfølgende solbeskyttelse, der findes i bagagetasken, beskytter godt, når den er monteret på bærestolen. Siddekomforten for barnet er meget god. Bergan Lilletind Child Carrier er udstyret med stigbøjler, der både yder god støtte til barnets ben og holder skoene fast – ingen risiko for at opdage, at der mangler en, når man kommer hjem fra dagens vandring.

Ergonomien er også god for bæreren med Bergans Lilletind. Bærestolen hviler godt på hoften og har et behageligt bælte, der aflaster vægten med en jævn fordeling. Rammen er behagelig at holde i, mens man går med den på ryggen.

Stolen har et lavt tyngdepunkt. Dette er en fordel for bæreren, både når det gælder balance og belastning, men også for barnet, fordi det betyder, at barnet sidder dybt i stolen. Det gør bærestolen hyggeligere set fra barnets perspektiv. Selen til at spænde barnet fast er dog ikke lige så gennemtænkt.

Fempunktsselens spænde skal samles midt på barnets mave, hvor det er vanskeligt at komme til. Sædet er også ret svært at indstille, og der er risiko for, at spænderne på siderne kan ramme barnet, hvis man ikke er forsigtig, når man åbner dem. Både siddevinkel og siddehøjde kan justeres, hvilet er en af fordelene ved Lilletind.

Det havde været rart med en større bagagelomme i stedet for de to små, der er på Bergans Lilletind Child Carrier – et oppe på ryggen og en aftagelig opbevaringslomme under sædet. Et større rum havde været godt for at have plads til en stor termokande eller lignende. Derudover havde det været rart med lommer til opbevaring af småting på hoftebæltet, f.eks. til en sut eller mobiltelefon.

Den utydelige instruktionsbog gjorde også, at vi blev usikre på, om solskærmen er monteret korrekt, da det under brug af og til ramte bæreren i baghovedet. Vi mangler også både insektnet og regnslag, der er tilpasset bærestolen. Hvis Bergans Lilletind Child Carrier blev våd, tørrede den dog hurtigt, og det er et plus, at den er udstyret med reflekser, for at forbedre synligheden om vinteren og om natten.

Bærerens længde: 155-195 cm Maks. vægt på barn: 17 kg/ 4 år Vægt: 3,1 kg Selvstående: Nej

Alt om bærestol

En bærestol kan være en god idé, hvis man vil tage sit barn med på lange gåture i omgivelser og terræn, hvor man ikke kan komme frem med barnevogn eller andre transportmidler, for eksempel på fjeldvandring. Det er også en fordel, at man har begge hænder fri, og at man har barnet tæt på sig, mens man går.

Bærestole fås i mange forskellige prisklasser, og det afgørende for prisen er ofte materialevalget og bærestolens funktioner. Der er mange aspekter ved en bærestol at tage hensyn til inden købet. Bærekomforten for forælderen afhænger både af, hvordan den vægtaflastende hofterem er konstrueret, og hvordan skulderremmene er placeret og polstret.

For barnets vedkommende er sædets udformning mest relevant. På en del bærestole er det muligt at regulere barnets siddeareal, på en del er selen lettere at komme til, og adgang til og udformning af barnets fod- og benstøtte varierer også. Det er også vigtigt at bemærke, at den maksimale vægt på barnet ikke er den samme på alle bærestole. Hvis man vil have mulighed for at bære yderligere oppakning samtidig, så har det i vores test vist sig, at opbevaringslommerne ser forskellige ud på de forskellige modeller.

En del bærestole har to lidt mindre bagagelommer, andre har en stor. Det er ofte en smagssag, hvad man foretrækker, men vil man have plads til en stor termoflaske i bærestolen, kan det være smart at kontrollere størrelsen på bagagelommen på forhånd. Desuden har vores testfamilier ofte savnet gennemtænkt tilbehør til bærestolene.

Hvis man skal bevæge sig i naturen med et barn på ryggen, kan man have brug for beskyttelse mod både regn og insekter. Det har også vist sig, at bærestolenes medfølgende solbeskyttelse ikke altid er så effektive i praksis.

Ikke medlem? Start her