Opdateret 10. marts 2022

Barbermaskine Test: De bedste modeller for en effektiv barbering

Er du på jagt efter en god barbermaskine? Vi har testet barbermaskiner og udpeger Braun 3020s til bedst i test. Barbermaskinen har en robust konstruktion med brede barberflader, hvilket giver en effektiv barbering og efterlader et fantastisk velbarberet resultat.

Barbermaskine Test: De bedste modeller for en effektiv barbering

Bedste premiumvalg er Philips S7510/41 - en letstyret barbermaskine der giver en tæt og skånsom barbering. Når barberingen er overstået, går det hurtigt at skylle maskinen under rindende vand, så selv rengøringen får topkarakter.

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi har testet et udpluk af markedets populære barbermaskiner. Sammenlign priser og find tilbud på barbermaskiner på PriceRunner.

1. Braun Series 3 3020s - BEDST I TEST BARBERMASKINE

Robust konstruktion med stor barberflade som giver en effektiv barbering med utrolig glat resultat

Vandafvisende: Ja Batteritid: 45 min Opladningstid: 1 h 45 min

Braun Series 3 3020s

Glat, glattere, glattest!

Den her barbermaskine giver et fantastisk resultat. Almindelige hårstrå, liggende eller med en anden vækstretning spiller ingen rolle. Denne kampvogn af en barbermaskine fjerner nemt hvert eneste hår væk og efterlader et fantastisk velbarberet resultat. Braun Series 3 3020s er på den måde særlig velegnet til personer med meget eller kraftig skægvækst.

Effektiv barbermaskine med god tyngde

Konstruktionen er virkelig god, og barbermaskinen føles tung i hånden. Den er bred, så det er nødvendigt at holde godt fast for at få en stabil barbering, hvilket kan føles anderledes, hvis man er vant til en slankere variant. Den robuste udformning gør også, at det kan være lidt svært at barbere partierne omkring munden, da de kræver større præcision.

Apparatet kan også være lidt barsk ved modermærker og blærer i huden. Rengøringen er lidt af en udfordring, da der er mange små åbninger. Det opvejes dog af de brede, effektive barberflader.

Helt klart en god barbermaskine for pengene.

Effektivbred overflade til barberingsolid konstruktionglat resultat
Svær at rengørelidt svær at bruge omkring munden

Prissammenligning

Sammenlign priser
hw-homeware.dk Logo

Braun - Shaver Series 3 ProSkin - 3020s

500 kr.
Zappy Logo

Shaver Braun 3020 Black

541 kr.
ComputerSalg A/S Logo

Braun Series 3 3020s - Shaver - trådløs - sort

547 kr.

2. Philips Series 7000 S7510 - BEDSTE PREMIUMVALG BARBERMASKINE

Nem at styre og giver en skånsom, tæt barbering

Vandafvisende: Ja Batteritid: 50 min Opladningstid: 1 h

Philips Series 7000 S7510

Af og til lanceres et produkt, der tager tar skægverdenen med storm. Philips S7510/41 får maksimumpoint på stort set alle punkter undtagen prisen. Denne barbermaskine er utrolig skånsom og forsigtig mod huden. Hele barberingen bliver en behagelig oplevelse, uden at give køb på effektiviteten.

Hverken hårstrå med andre vækstretninger eller liggende hårstrå er noget som helst problem. Philips S7510/41 har en imponerende tæt barbering, der også går hurtigt, da der ikke er brug for mange strøg. Knapperne er nemme at komme til, og grebet er godt, så maskinen er let at styre. Barberingen bliver præcis, da apparatet følger ansigtets konturer på en tilfredsstillende måde.

Når barberingen er overstået, går det hurtigt at skylle maskinen af under rindende vand, så selv rengøringen får topkarakter. Dette er bestemt en dyr barbermaskine, men med tanke på at Philips S7510/41 leverer en rigtig god barbering, bliver den alligevel et yderst prisgunstigt valg.

Tæt barberingskånsomlet at rengørenem at betjene
Høj pris

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

3. Braun Series 5 5030s

Giver en skånsom barbering med få bevægelser, klarer liggende hårstrå godt

Vandafvisende: Ja Batteritid: 45 min Opladningstid: 1 h

Braun Series 5 5030s

Når tiden er en vigtig faktor, opfylder Braun 5030S behovet godt. Denne barbermaskine kræver nemlig færre strøg end de fleste andre maskiner, så det går meget hurtigere at blive færdig. Både hår med forskellige vækstretninger og liggende hårstrå klares uden problemer. Barbermaskinen føles også meget skånsom og blød mod huden. Grebet er ret stort og kan virke klodset, hvis man har små hænder, men med lidt øvelse får man snart det rette håndelag.

Rengøringen af Braun 5030S går nemt. Det er bare at skylle barberhovedet under rindende vand, hvilket også sparer meget tid. For at barbermaskinen skal holde længere, anbefaler Braun, at man smører med lidt maskinolie en gang om ugen. Braun 5030S kræver lidt ekstra omtanke samt en mindre omkostning til vedligehold. Dette er dog et yderst lille minus for et i øvrigt meget prisbilligt apparat.

Konklusionen bliver, at Braun 5030S er hver eneste krone værd.

Skånsom barberinggod til liggende hårstråfå strøgenkel rengøring
Ret stort grebkræver maskinolie for længere holdbarhed

4. Philips Oneblade Pro QP6520

Kombineret barberskraber og barbermaskine med fordele og ulemper fra begge

Vandafvisende: Ja Batteritid: 45 min Opladningstid: 8 h

Philips OneBlade Pro QP6520

Philips Oneblade er en mærkelig krydsning mellem barbermaskine og barberskraber. Princippet er det samme, uanset om du vælger den almindelige eller Pro-udgaven af Oneblade. Denne tingest ligner en klodset barberskraber, men hvor barberhovedet bevæger sig. Det giver mulighed for at arbejde sig igennem tykkere og lidt længere skæg uden at skulle bruge en trimmer først.

Med Oneblade skærer du ikke helt så tæt på huden som med en skraber. Det eliminerer måske ikke irriteret hud, men mindsker det helt klart. Det gør desværre også, at du ikke få en nær så glat barbering som med en skraber, og det kræver en hel del øvelse at få det rigtig kort.

Pro-udgaven af Oneblade kommer med både ladesokkel og trimmerhoved. Trods ladesoklen tager opladningen vanvittig lang tid, men vi oplever at opladningen alligevel holder betydeligt længere end de angivne 45 minutter.

Trimmerhovedet kan indstilles i flere forskellige længder, men kræver også en hel del øvelse for at få det til at virke.

Philips Oneblade fungerer godt til personer med sart hud. Men manglen på en rigtig glat barbering og en ret høj indlæringskurve gør, at den næppe vil overbevise hverken brugere af barbermaskiner eller skraberfolket.

Rar mod hudenKan også barbere mod hårene
Ingen glat barberingUventet høj indlæringskurve for både skraber og trimmer

5. Philips S5110/06

Nem at rengøre med et godt greb, der gør det lettere at få en præcis barbering

Vandafvisende: Ja Batteritid: 40 min Opladningstid: 1 h

Philips Series 5000 S5110

Philips S5110/06 har et greb, der er udformet til håndens fingre, hvilket gør den behagelig at holde og let at styre. Dette kombineret med barberhovedets form gør det let at følge ansigtets konturer, så man kan få en meget præcis barbering. Desværre bliver resultatet ofte ujævnt, og det er nødvendigt med flere strøg for at kompensere for det. Hårstrå med forskellige vækstretninger er ikke noget problem, men liggende hårstrå er en udfordring for Philips S5110/06. Trods den ujævne barbering irriterer barbermaskinen ikke huden mærkbart, men føles relativt skønsom.

Denne maskine er meget nem at rengøre. Barberhovedet åbnes let med et trykpå en knap og kan derefter skylles under vand, så alle de små hårstrå forsvinder. Dette sammen med at barbermaskinen er nem at styre, er desværre ikke nok til at løfte Philips S5110/06. Det er nødvendigt med et jævnere resultat efter første barbering for at kunne give en højere karakter.

Godt grebpræcis barberingnemt rengøring
Ujævnt resultatsvært ved liggende hårstrå

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

6. Remington Aqua Plus PR1350

Let at styre med enkel konstruktion, der er nem at rengøre

Vandafvisende: Ja Batteritid: 40 min Opladningstid: 4 h

Remington PowerSeries Aqua Plus PR1350

Aqua Plus PR1350, der kan anvendes både med og uden vand, har en let konstruktion, der er nem at styre. Den passer bedst til lidt større hænder, da håndtaget er ret tykt. Desværre leverer den ikke helt på det ønskede niveau. Barbermaskinen barberer ikke særlig tæt og misser nemt både liggende hårstrå og hår med en anden vækstretning. Derfor er det nødvendigt med mange strøg, hvilket gør huden irriteret. Den følger ansigtets konturer til en vis grænse, men ved skarpere linjer bliver den store konstruktion et problem.

Efter barberingen er rengøringen dog meget enkel. Låget kan åbnes uden at tage det helt af og kan derefter nemt skylles af under rindende vand. Selvom Aqua Plus er en barbermaskine i den nedre prisklasse, havde vi gerne set en mere gennemtænkt konstruktion.

Enkel konstruktionlet at styrenem rengøring
Ikke tæt barberingirriterer hudenmisser hårstrå

Mere om barbermaskiner

Når stubbe og kort skæg skal fjernes fra ansigtet, er en barbermaskine i dag det naturlige valg for mange. Mange apparater kan også håndtere groft skæg og fjerner liggende hårstrå. Der findes forskellige slags barbermaskiner, og nutildags har de fleste skærehoveder udstyret med flere blade, der skærer skæghåret af under en tynd plade med huller i. Derefter er der generelt to forskellige teknikker, som apparaterne kan benytte sig af. En teknik er at anvende to eller tre runde skærehoveder med roterende blade.

En anden variant er at have aflange, parallelle skærehoveder, hvor bladene bevæger sig frem og tilbage. Visse aflange modeller har også en saks mellem skærehovederne, der klipper længere hårstrå. Begge varianter har flere fordele, og man må finde ud af, hvad der passer bedst til en selv. De aflange skærehoveder gør det eksempelvis lettere at præcisionsbarbere overskæg og bakkenbarter, mens de runde skærehoveder ofte støjer mindre.

Flere barbermaskiner har i dag også en medfølgende trimmer. Denne kan anvendes til anden kropsbehåring, for eksempel på ryggen eller brystet. Hvis man vil trimme øjenbryn eller hår i næse og ører, er det bedre at benytte en næsehårstrimmer i stedet, som er specialdesignet til dette formål.

Sådan barberer du dig med en barbermaskine

Ved brug af barbermaskine med roterende skærehoveder føres apparatet i cirkelformede bevægelser langs huden. Modeller med parallelle skærehoveder anvendes mere på samme måde som en traditionel barberskraber, hvor barberingen sker mod vækstretningen i 90 graders vinkel på ansigtet. Efter nogen tids brug vænner man sig til begge teknikker, og man kan ikke sige, at den ene måde er bedre end den anden.

Ved brug af barbermaskine er det oftest ikke nødvendigt at bruge skum eller gel. Det anbefales til visse modeller for at få en tættere barbering eller en mere behagelig oplevelse. Nogle barbermaskiner er fuldstændig vandtætte og kan anvendes i bruseren til vådbarbering.

Modvirk svie og hudirritation

Mange brugere af barbermaskiner ved, at de kan forårsage svie og gør huden irriteret, uanset varemærke. Mange producenter har derfor arbejdet med skærehovedernes føjelighed for at modvirke dette problem. Barbermaskiner med fjedrende skærehoveder følger ansigtsformen bedre. Generelt har dyrere maskiner mere avanceret affjedring og følger dermed ansigtets konturer bedre. Har man sart hud anbefaler vi på det kraftigste at købe en elektrisk barbermaskine med separat fjedrende skærehoveder for at modvirke hudirritation og rødmen. Det gør en stor forskel.

Rengøring og vedligeholdelse

I dag er de fleste apparater vandtætte og kan skylles under vandhanen. Man kunne tro, at de rengøringsstationer der medfølger til de dyrere barbermaskiner kun er en gimmick. Men faktisk er den særlige rensevæske at foretrække frem for rengøring i vand for at holde bladene skarpe. Den mineralfrie rensevæske forhindrer nemlig at barberæggen oxiderer, hvilket sker hvis barbermaskinen efterlades fugtig efter rengøring under vandhanen.

Det er således ikke flittig brug, der gør bladene sløve, men helt almindelig korrosion. Rengøringsstationerne forlænger dermed bladenes levetid markant og er len god investering på langt sigt. Til visse apparater anbefales det også at tilsætte olie for at øge maskinens holdbarhed.

Rejse

Mange overvejer, om barbermaskinen kan tages med på rejser. Ud over at det kan være godt, hvis den er lille og ikke fylder så meget, så er det et helt andet spørgsmål, om man må have den med om bord på et fly. Det er tilladt at have en barbermaskine med i håndbagagen, så det er nemt at have den med. Glem dog ikke at finde ud af, hvilken slags stikkontakter der findes på dit rejsemål, og om din barbermaskine kan oplades med dem, eller du skal bruge en adapter.