Opdateret  

Barbermaskine Test: De bedste modeller for en effektiv barbering

Tobias Jacobsson

Er du på jagt efter en god barbermaskine? Vi har testet barbermaskiner og udpeger Braun 3020s til bedst i test. Barbermaskinen har en robust konstruktion med brede barberflader, hvilket giver en effektiv barbering og efterlader et fantastisk velbarberet resultat.

Barbermaskine Test: De bedste modeller for en effektiv barbering

Bedste premiumvalg er Philips S7510/41 - en letstyret barbermaskine der giver en tæt og skånsom barbering. Når barberingen er overstået, går det hurtigt at skylle maskinen under rindende vand, så selv rengøringen får topkarakter.

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi har testet et udpluk af markedets populære barbermaskiner. Sammenlign priser og find tilbud på barbermaskiner på PriceRunner.

1. Braun Series 3 3020s - BEDST I TEST BARBERMASKINE

Robust konstruktion med stor barberflade som giver en effektiv barbering med utrolig glat resultat

Vandafvisende: Ja Batteritid: 45 min Opladningstid: 1 h 45 min

Braun Series 3 3020s

Glat, glattere, glattest!

Den her barbermaskine giver et fantastisk resultat. Almindelige hårstrå, liggende eller med en anden vækstretning spiller ingen rolle. Denne kampvogn af en barbermaskine fjerner nemt hvert eneste hår væk og efterlader et fantastisk velbarberet resultat. Braun Series 3 3020s er på den måde særlig velegnet til personer med meget eller kraftig skægvækst.

Effektiv barbermaskine med god tyngde

Konstruktionen er virkelig god, og barbermaskinen føles tung i hånden. Den er bred, så det er nødvendigt at holde godt fast for at få en stabil barbering, hvilket kan føles anderledes, hvis man er vant til en slankere variant. Den robuste udformning gør også, at det kan være lidt svært at barbere partierne omkring munden, da de kræver større præcision.

Apparatet kan også være lidt barsk ved modermærker og blærer i huden. Rengøringen er lidt af en udfordring, da der er mange små åbninger. Det opvejes dog af de brede, effektive barberflader.

Helt klart en god barbermaskine for pengene.

Effektivbred overflade til barberingsolid konstruktionglat resultat
Svær at rengørelidt svær at bruge omkring munden

Prissammenligning

Sammenlign priser

Vivas

Shaver Braun 3020 Black

501 kr.
Dealicious Logo

Braun Series 3 ProSkin Barbermaskine - 3020S

595 kr.
Amager Isenkram Logo

Braun Shaver Series 3 - 3020S

600 kr.

2. Philips Series 5000

Avanceret barbermaskine med rengøringsstativ

Vandtæt: Ja Batteritid: 50 min. Opladningstid: 1 t

Philips Series 5000 S5579

Philips Series 5000, her testet i form af S5579, er Philips’ øverste mellemklasse inden for barbermaskiner. Netop denne model leveres med både opbevaringstaske og et lidt enklere rengøringsstativ. Sidstnævnte drives af barbermaskinens motor for at blande rengøringsvæsken rundt i stedet for at tilbyde både det og opladning, som dyrere modellers rengøringsstativ har.

Superenkel

Selvom S5579 hører til de lidt mere luksuriøse barbermaskiner, er det en meget ligetil maskine. Der er ikke noget display, der driller, og batteriniveauet vises kun med fire streger på forsiden. Trimmerhovedet på bagsiden føles stabilt og gør sit arbejde uden større dikkedarer.

På indersiden sker der derimod lidt mere med S5579, end ydersiden ofte viser. Først og fremmest handler det om, at de tre barberhoveder bevæger sig individuelt i forhold til hinanden for en tættere barbering. De suppleres også med en tryksensor på indersiden og selvslibende blade.

Ingen dikkedarer

Resultatet er præcis det, vi forventer os af Philips, når de er bedst. Mens deres dyrere maskiner ofte kan føles klodsede og upræcise, er det ikke noget større problem at holde styr på fipskæg og bakkenbarter med denne maskine. Resultatet er også rigtig glat, og behandlingen er skånsom mod huden. Den eneste ulempe er, at den og vi skal behandle huden ganske mange gange, når skægget er vokset til et par dages stubbe. Samtidig bliver resultatet alligevel glat og, og behandlingen er skånsom mod huden, så det spiller en mindre rolle. Har du budgettet, er Philips Series 5000 ganske enkelt et rigtig godt valg, når det handler om barbermaskiner.

Tæt barberingskånsom mod hudenrimeligt præcis
En smule langsom ved længere stubbe

3. Philips S9000

Barbermaskinen, der vil alt, men går glip af præcisionen

Vandtæt: Ja Batteritid: 60 min. Opladningstid: 1 t

Philips Series 9000 SP9820

Philips S9000 føles som et forsøg på at se, hvor meget man kan trykke ind i en barbermaskine på én gang. I den pakke, vi tester, får vi en rengøringsbeholder og en masse tilbehør med. Hele apparatet er desuden opkoblet til en app på din telefon, som giver dig karakterer for barberingen og også generelle grooming-tips.

Indbygget diskotek

Ud over at appen kommer med meninger om, hvornår du bør rengøre barbermaskinen, og hvordan du barberer dig, er Philips S9000 udstyret med LED-belysning lige under barberhovedet. Dens fornemste opgave ser ud til at være at blinke hysterisk. Efter et øjebliks barbering beroliger den dog sig selv og viser farvekoder, hvis du barberer dig for hårdt eller løst.

Rent teknisk er der få ting at klage over her. Batteritiden på en time stemmer overens med det, vi opnår. Ligesom hos mange dyrere barbermaskiner fra Philips bevæger de tre barberhoveder (og halsen) sig uafhængigt af hinanden for at komme tættere på. I vores måneder med maskinen har vi heller ikke bemærket nogen reduktion i klippernes effektivitet.

Dårlig præcision

Ud over diskolyset og den ret unødvendige app er der en stor ulempe. Det er, at vi oplever barberhovederne som meget store, og at de egentlig bare barberer i midten af barberhovedet, ikke ud mod kanterne. Det går ud over præcisionen. På store overflader er det ikke noget problem. Men hvis du har skægdetaljer, du vil gemme, får vi sjældent gode kanter mod f.eks. overskæg. Det giver faktisk lidt fornemmelsen af at male tinsoldater med en rulle. Den medfølgende skægtrimmer hjælper en del, men ikke helt.

Hvis du kan leve med, at barbermaskinen minder om en gamingcomputer og er glatbarberet, er Philips S9000 en fantastisk maskine. Til dig, der kræver lidt mere fine linjer, skal der derimod andet grej til.

Utroligt mange funktionergode barberingsresultatervenlig mod huden
Irriterende belysningmanglende præcision

4. Remington Aqua Plus PR1350

Let at styre med enkel konstruktion, der er nem at rengøre

Vandafvisende: Ja Batteritid: 40 min Opladningstid: 4 h

Remington PowerSeries Aqua Plus PR1350

Aqua Plus PR1350, der kan anvendes både med og uden vand, har en let konstruktion, der er nem at styre. Den passer bedst til lidt større hænder, da håndtaget er ret tykt. Desværre leverer den ikke helt på det ønskede niveau. Barbermaskinen barberer ikke særlig tæt og misser nemt både liggende hårstrå og hår med en anden vækstretning. Derfor er det nødvendigt med mange strøg, hvilket gør huden irriteret. Den følger ansigtets konturer til en vis grænse, men ved skarpere linjer bliver den store konstruktion et problem.

Efter barberingen er rengøringen dog meget enkel. Låget kan åbnes uden at tage det helt af og kan derefter nemt skylles af under rindende vand. Selvom Aqua Plus er en barbermaskine i den nedre prisklasse, havde vi gerne set en mere gennemtænkt konstruktion.

Enkel konstruktionlet at styrenem rengøring
Ikke tæt barberingirriterer hudenmisser hårstrå

Mere om barbermaskiner

Når stubbe og kort skæg skal fjernes fra ansigtet, er en barbermaskine i dag det naturlige valg for mange. Mange apparater kan også håndtere groft skæg og fjerner liggende hårstrå. Der findes forskellige slags barbermaskiner, og nutildags har de fleste skærehoveder udstyret med flere blade, der skærer skæghåret af under en tynd plade med huller i. Derefter er der generelt to forskellige teknikker, som apparaterne kan benytte sig af. En teknik er at anvende to eller tre runde skærehoveder med roterende blade.

En anden variant er at have aflange, parallelle skærehoveder, hvor bladene bevæger sig frem og tilbage. Visse aflange modeller har også en saks mellem skærehovederne, der klipper længere hårstrå. Begge varianter har flere fordele, og man må finde ud af, hvad der passer bedst til en selv. De aflange skærehoveder gør det eksempelvis lettere at præcisionsbarbere overskæg og bakkenbarter, mens de runde skærehoveder ofte støjer mindre.

Flere barbermaskiner har i dag også en medfølgende trimmer. Denne kan anvendes til anden kropsbehåring, for eksempel på ryggen eller brystet. Hvis man vil trimme øjenbryn eller hår i næse og ører, er det bedre at benytte en næsehårstrimmer i stedet, som er specialdesignet til dette formål.

Sådan barberer du dig med en barbermaskine

Ved brug af barbermaskine med roterende skærehoveder føres apparatet i cirkelformede bevægelser langs huden. Modeller med parallelle skærehoveder anvendes mere på samme måde som en traditionel barberskraber, hvor barberingen sker mod vækstretningen i 90 graders vinkel på ansigtet. Efter nogen tids brug vænner man sig til begge teknikker, og man kan ikke sige, at den ene måde er bedre end den anden.

Ved brug af barbermaskine er det oftest ikke nødvendigt at bruge skum eller gel. Det anbefales til visse modeller for at få en tættere barbering eller en mere behagelig oplevelse. Nogle barbermaskiner er fuldstændig vandtætte og kan anvendes i bruseren til vådbarbering.

Modvirk svie og hudirritation

Mange brugere af barbermaskiner ved, at de kan forårsage svie og gør huden irriteret, uanset varemærke. Mange producenter har derfor arbejdet med skærehovedernes føjelighed for at modvirke dette problem. Barbermaskiner med fjedrende skærehoveder følger ansigtsformen bedre. Generelt har dyrere maskiner mere avanceret affjedring og følger dermed ansigtets konturer bedre. Har man sart hud anbefaler vi på det kraftigste at købe en elektrisk barbermaskine med separat fjedrende skærehoveder for at modvirke hudirritation og rødmen. Det gør en stor forskel.

Rengøring og vedligeholdelse

I dag er de fleste apparater vandtætte og kan skylles under vandhanen. Man kunne tro, at de rengøringsstationer der medfølger til de dyrere barbermaskiner kun er en gimmick. Men faktisk er den særlige rensevæske at foretrække frem for rengøring i vand for at holde bladene skarpe. Den mineralfrie rensevæske forhindrer nemlig at barberæggen oxiderer, hvilket sker hvis barbermaskinen efterlades fugtig efter rengøring under vandhanen.

Det er således ikke flittig brug, der gør bladene sløve, men helt almindelig korrosion. Rengøringsstationerne forlænger dermed bladenes levetid markant og er len god investering på langt sigt. Til visse apparater anbefales det også at tilsætte olie for at øge maskinens holdbarhed.

Rejse

Mange overvejer, om barbermaskinen kan tages med på rejser. Ud over at det kan være godt, hvis den er lille og ikke fylder så meget, så er det et helt andet spørgsmål, om man må have den med om bord på et fly. Det er tilladt at have en barbermaskine med i håndbagagen, så det er nemt at have den med. Glem dog ikke at finde ud af, hvilken slags stikkontakter der findes på dit rejsemål, og om din barbermaskine kan oplades med dem, eller du skal bruge en adapter.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os