Opdateret  

Bedste blender: Test af 5 blendere fra de kendte mærker

Moa Fins

Er du vild med smoothie, milkshake og suppe? Med en effektiv blender kan du nemt lave de retter, du elsker - og så tager det ingen tid! Vi har testet blendere fra Wilfa, Bosch, OBH Nordica og mange flere. Kig med i testen, og måske kan vi hjælpe dig med at finde din nye blender.

Bedste blender: Test af 15 blendere fra de kendte mærker

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. Vores test af blendere er ledet af en indlevelsesfuld madentusiast og gadgetnørd. Samtlige modeller er testet ved at tilberede mange forskellige retter under de samme forudsætninger: smoothies, supper, dip og knust is. Visse test er gentaget flere gange.

Ved vurdering af tilberedningerne har vi benyttet os af en jury bestående af flere personer. Vi har også ladet børn anvende produkterne. Vi har testet lydniveauet, og hvor nemt det er at vaske blenderen op. Der er foretaget en nøje gennemgang af brugsanvisninger og garantier. Vi har også talt med ansatte på juicebarer for at få del i deres erfaringer med forskellige modeller.

Vi har vurderet producenternes egne løfter, for eksempel om hvor hurtigt maskinerne kan knuse is. Alle modeller er testet over en længere periode, og nogle er testet i flere år. De modeller der har præsteret bedst, beholder vi til langtidstest og opdaterer anmeldelserne løbende.

I vores bedømmelse har vi fokuseret på følgende områder:

  • Funktionalitet og ydeevne: Hvor mange forudindstillede programmer er der, og hvor kraftig er motoren? Hvor godt løser blenderen de opgaver, den er beregnet til? Bliver smoothien jævn, og hvordan bliver hummus eller majsdip? Er det nemt at knus is?

  • Brugervenlighed: Hvor let er blenderen at bruge? Er knapperne nemme at forstå og anvende? Hvor nem er den at vaske op, og fylder den meget? Larmer blenderen så meget, at naboerne vågner? Hvor sikker er blenderen at anvende for børn? Hvor lang er ledningen, og kan den vindes op?

  • Kvalitet og design: Hvor godt er blenderen konstrueret? Hvor store belastninger kan den klare – både når det gælder vibrationer og temperatur? Hvor længe kan man køre blenderen, uden at den bliver overophedet? Er den fremstillet af giftfri kvalitetsmaterialer? Hvilke garantier er der?

Vi har givet hver enkelt blender karakter i forhold til prisværdien, dvs. hvor god den er inden for sit område i forhold til prisen. Der er således højere forventninger til et dyrt produkt end et billigere og vice versa.

Vi har testet et udpluk af markedets populære blendere. Sammenlign priser og find tilbud på de testede blendere på PriceRunner.

1. Bosch Vitaboost High Performance Blender - BEDST I TEST BLENDER

En fantastisk effektiv og kraftfuld blender til den store familie

Motoreffekt: 1.600 W Omdrejninger i minuttet: 45.000 Markeret volumen kande: 2 l Materiale kande: Tritanplast Pulsfunktion: Ja Forudindstillede programmer: 6 Ledningsoprulning: Nej Stav: Ja

Bosch VitaBoost MMBH6P6B

Bosch VitaBoost High Performance Blender er en større model, som passer godt til den større husholdning. Blenderens design er solidt og robust og giver et indtryk af høj kvalitet. Kanden, som er fremstillet af robust tritanplast, har en generøs volumen på to liter.

Smarte og effektive programvalg

Blenderen er udstyret med mange forskellige funktioner – nærmere bestemt seks forskellige programmer, som gør det muligt for brugeren at gøre alt fra at blende kolde supper og smoothies til særlige programmer til saucer og fremstilling af is. Ud over disse programmer har blenderen en klassisk pulsfunktion samt et rengøringsprogram, som er rigtig effektivt. Det eneste, der kræves, er, at man hælder lidt opvaskemiddel og vand i kanden og trykker på knappen, hvorefter kanden rengøres.

Det er tydeligt, at det er en meget kraftfuld blender, for selv de hårdere ingredienser bliver til glatte smoothies eller supper, når de blendes. Isknusningsfunktionen passer perfekt til fredagsdrinken, og også her bemærker man, hvor effektivt blenderen arbejder. Når det gælder brugervenlighed, er denne blender fantastisk. Det er næsten sådan, at brugervejledningen opleves som overflødig, hvilket naturligvis giver et stort plus. Knapperne er nemme at bruge, og den beskrivende tekst forklarer tydeligt, hvad hver enkelt knap gør.

Lydniveauet er det eneste, der forstyrrer

Det eneste, der kan klages over ved Bosch Vitaboost High Performance Blender, er, at blenderen er ret støjende. Bor man i etageejendom hvor lyden vandrer, og ikke vil vække naboerne, ja, så er det måske bedst at forberede smoothien aftenen før. Ellers er denne blender, trods den lidt højere pris, et godt alternativ til en god pris til dem, der søger en blender af høj kvalitet.

Let at blende hårde ingrediensersmarte programmernem rengøring
Højlydt

Prissammenligning

Sammenlign priser
Zappy Logo

Kop-blender BOSCH MMBH6P6B Sort 1600 W (2 L)

2.157 kr.
PinkHippo Logo

Kop-blender BOSCH MMBH6P6B Sort 1600 W (2 L)

2.465 kr.
Elgiganten Logo

Bosch VitaBoost blender MMBH6P6B - På lager i butik

2.499 kr.

2. Blendtec Classic 575 - BEDSTE PREMIUMVALG BLENDER

Let og giver fantastisk gode dip og smoothies

Motoreffekt: 2.200 W Omdrejninger pr. minut: 28.000 Markeret volumen på kande: 1 l Målt lydniveau (dB 20 cm): 93 Højde, kande uden låg: 23 cm Højde i alt med låg: 38 cm Materiale, kande: Plastic Pulsfunktion: Ja Forudindstillede programmer: 4 Ledningslængde fra bagkant: 123 cm Ledningstromle: Nej Stav: Nej Garantiperiode: 8 år

Blendtec Classic 575

Blendtec er et kendt mærke blandt køkkenudstyrsentusiaster og er også kendt for deres Youtube-serie "Will it blend?" med millioner af visninger. Der tester de at knuse alt fra en iPad til golfbolde. Ingen tvivl om at Blendtec vil markedsføre, at de har en enestående effektiv blender. Og den er også god, hvis du er klar til at lægge lidt flere penge. Blendtec er den blender, der anvendes i den svenske juicebar Juiceverket.

Fornuftigt bygget blender med lækkert display

Classic 575 er lav og har en kande på 23 cm og en samlet højde på 38 cm. Kanden er let og nem at anvende. Knapperne på det diskret elegante panel er indbyggede, så motorenheden nemt kan tørres af. En lækker funktion er det digitale display, hvor timeren tæller med, hvor mange sekunder der er tilbage af de forudindstillede programmer og tæller opad, når man kører uden program. Det giver bedre styr på tilberedningen og en fornemmelse af, hvor lang tid det tager at tilberede visse retter.

Blendtec får også et plus for sikkerheden – en afbryder på bagsiden gør det sværere for små børn at komme til at starte maskinen selv. På trods af sin ringe størrelse har den en motoreffekt på hele 2200 W. Dette er selvfølgelig en vigtig årsag til, at Blendtec præsterer så godt i vores test – for det gør den virkelig. Til dip er den i en klasse for sig. En mere lind hummus på 60 sek. må man lede længe efter, og selv til majsdip og smoothies er resultatet eksemplarisk.

Is bliver så findelt, at det passer til en daiquiri, selvom den lette kande ryster betænkeligt, når isen knuses. Er Blendtec så en nærmest perfekt blender? Njah, der er selvfølgelig svagheder. Den største er nok lydniveauet på 93 dB på 20 cm afstand. Det angivne maksimumsvolumen på kanden er kun 1,0 l.

Der er ganske vist mere plads i kanden, men hvis du ofte vil kunne lave en stor portion smoothie til hele familien, så er Blendtec måske ikke det rigtige valg. At der mangler en blenderstav er også et minus. Desuden virker det mere naturligt at regulere hastigheden med en drejeknap i stedet for trykknapperne på Blendtec. Men samlet set er Blendtec en virkelig god blender, hvor funktioner og kvalitet står i centrum.

Rigtig gode dip og smoothiesletgod timer
Højt lydniveaulille kandemangler blenderstav

3. OBH Nordica Blender Hero 1400 W

Nem at håndtere med stor kande og kraftig motor

**Motoreffekt:**1.400 W Markeret volumen på kande: 1,8 l Målt lydniveau (dB 20 cm): 87 Maskinopvask: Ja, men tag kniv ud Højde, kande uden låg: 23 cm Højde i alt med låg: 43 cm Materiale, kande: Glas Varmebegrænsning på ingredienser: Maks. 80 C Pulsfunktion: Ja Forudindstillede programmer: 3 Varmefunktion: Nej Ledningslængde fra bagkant: 106 cm Ledningstromle: Nej Stav: Nej Garantiperiode: 2 år på materiale og håndværk, ellers 10 år

OBH Nordica Hero 6700

Selvom Blender Hero yder hele 1400 W, er det en blender der er god ved tegnebogen. Den kraftige glaskande er robust, og betjeningspanelet er nemt at bruge med tydelige knapper. Med en kande på blot 23 cm, der tåler maskinopvask er den nem både at rengøre og opbevare. Den har programmer til smoothie, isknusning og en pulsfunktion. Det er egentlig, hvad man har brug for og fuldt ud tilstrækkeligt. På undersiden er der sugekopper, der gør at maskinen står stabilt.

Godkendt ydeevne, besværlig kande

Med tanke på prisen yder Blender Hero 1400W godt for både dip, smoothies og isknusning. Det er en ulempe, at bunden på kanden har en skarp hældning. Det gør det lidt sværere at rengøre kanden ordentligt uden at skrue bunden af.

For en så stor producent af køkkenapparater er det også forbavsende, at der mangler en tromle til ledningen på undersiden. På æsken markedsføres 10 års garanti, dette gælder dog kun motordele, på resten gælder to år. OBH Nordica Blender Hero 1400 W er dog en god og prisgunstig blender, der er let at bruge, og har en stor kande og en stærk motor.

Stærk motorstor kandenem at betjene
Bunden svær at rengøremangler blenderstavmangler tromle til ledning

4. Bosch VitaPower serie 4 1.200 W

Brugervenlig blender uden for mange ekstra funktioner

Motoreffekt: 1.200 W Omdrejninger i minuttet: 30.000 Markeret volumen kande: 1,5 l Materiale kande: Glas Pulsfunktion: Ja Forudindstillede programmer: 3 Ledningsoprul: Nej Stav: Ja

Bosch VitaPower Serie | 4 MMB6174S

Bosch VitaPower Serie 4 er en noget kompakt blender, som trods sin mindre størrelse leveres med en kande på 1,5 liter. Kanden er fremstillet af glas og nem at rengøre, men hvis du ikke vil vaske den op i hånden, kan den også gå i opvaskemaskinen.

Rimelig kraftfuld

VitaPower Serie 4 har tre forskellige programmer: Smoothie, rengøring og isknusning – og desuden har den en pulsfunktion, som er meget effektiv. Den er altså et godt valg til dem, der søger en enkel model uden ekstra funktioner.

Motoreffekten er 1.200 W og 30.000 omdrejninger pr. minut, og oftest gør blenderen præcis det, den skal. Panelet oplever dog, at den nogle gange har problemer med at knuse hårdere ingredienser, f.eks. frosne bær eller nødder. Som regel er det dog nok at lade blenderen køre lidt ekstra, og at man bruger staven til at røre rundt i ingredienserne. Bortset fra det er dette en relativ kraftfuld model, som giver brugeren glatte smoothies på kort tid.

Bliver let overfyldt

Kanden rummer 1,5 liter væske, men vi anbefaler, at du ikke fylder den helt op. Det sker nemlig flere gange, at væsken lækker ud under låget, selvom det er udstyret med en smart låsefunktion. En anden populær funktion ved låget er, at det har en hældetud, der kan åbnes, så man kan hælde op uden at skulle tage låget af. Blenderens lydniveau er noget højt, hvilket kan være værd at huske, hvis man planlægger at lave smoothies tidligt om morgenen og ikke vil vække resten af huset.

Let at anvendegør oftest sit arbejdetåler opvaskemaskinegod pris
Klarer nogle gange ikke hårdere ingredienserlækker somme tider ved fuld kande

5. Philips ProBlend 6 3D Avance Collection HR3653

Let at avende, giver god tilberedning, stor kande

Motoreffekt: 1.400 W Omdrejninger pr. minut: 35.000 Markeret volumen på kande: 2 l Målt lydniveau (dB 20 cm): 95 Maskinopvask: Ja Højde, kande uden låg: 27 cm Højde i alt med låg: 42 cm Materiale, kande: Tritan-plast, BPA-fri Varmebegrænsning på ingredienser: Maks. 80 C Pulsfunktion: Ja Forudindstillede programmer: 2 Varmefunktion: Nej Anb. maksimal anvendelsestid: 3 min **Ledningslængde fra bagkant: **110 cm Ledningstromle: Nej, men der er plads Stav: Ja Garantiperiode: 2 år

Philips Avance Collection HR3653

ProBlend 6 3D Avance Collection er en del af det sortiment, som Philips kalder for højhastighedsblendere. Det er meningen, at den hurtige rotation skal findele ingredienserne og på den måde frigive flere næringsstoffer.

Pænt hurtig blender med en praktisk kande

Med sin tophastighed på 35.000 omdrejninger i minuttet er den næsthurtigst af samtlige testede blendere. Det er en kraftig blender, der er udstyret med en kande på 2 liter. Kandens materiale ligner glas, men er faktisk plastic, utrolig holdbart og vejer også mindre, hvilket er praktisk.

Knapperne er dejlig enkle, og en blenderstav medfølger, hvilket gør tilberedningen af mad lettere. Blenderen har også sugekopper på undersiden, så den står stabilt på køkkenbordet. Kanden er let, men en smule besværlig at låse fast i soklen inden brug.

God præstation ... men den larmer

Ved tilberedning af forskellige retter og drikke præsterer Avance HR2653 generelt godt. Den er også rigtig god til at knuse is. Standardprogrammet til at knuse is er dog på 120 sek., hvilket er dobbelt så længe som andre blendere. Problemet med den høje hastighed er, at den støjer ekstremt meget – 95 dB på 20 cm afstand.

Det er sandsynligvis en konsekvens af, at man presser en motor på kun 1400 W op i 35.000 omdrejninger i minuttet. Blenderen er altså ikke til en lydt lejlighed. Nøjagtig som på søstermodellen HR3556 klan bunden skrues af, hvilket gør rengøring lettere. Det er særlig vigtigt på denne model, hvor bunden af kanden hælder ud mod kanterne med en kraftig vinkel.

Det gør den lidt vanskeligere at rengøre uden at skrue bunden af, og ingredienserne sidder let fast i vinklerne. Bor man i hus med en familie, der ikke sover alt for let, så er Philips ProBlend 6 3D Avance Collection HR3653 en prisgunstig blender, der kan klare alt du behøver: smoothies, supper, dip og at knuse is.

God tilberedning af drikke og retterstor kandelet at bruge
Lydniveauupraktisk bundføles plasticagtig

Mere om blendere

Har du også overvejet at fuldende køkkenet med en blender? Du er ikke den eneste. Stadig flere bliver bevidste om, hvad vi putter i munden. Trenden med økologisk mad, raw food, flere veganere og folk, som bare vil have sund mad nemt og hurtigt, vokser sig stærkere. En blender er et redskab til meget af dette og er i dag blevet lige så almindeligt på køkkenbordet som en kaffemaskine eller brødrister.

En blender der af og til kaldes for en mixer, er en køkkenmaskine med mange anvendelsesområder: at blande smoothies, juice og drinks, lave supper og dip samt knuse is. På mange måder erstatter en blender det, som en foodprocessor, stavblender eller juicepresser kan klare.

Der findes masser af opskrifter på nettet på velsmagende smoothies og supper, som du kan tilberede på bare et par minutter. Det er en lækker og frisk start på søndagmorgenen at hurtigt kunne blande en smoothie lavet af kokosmælk, chiafrø, banan og æble.

Udvalget af blendere er også vokset eksplosivt de seneste år med flere modeller og kraftigere motorer. Det er blevet et statussymbol med en blender, der kan lave alt – Blendtecs videoserie på Youtube, "Will it blend?", har adskillige millioner visninger. Nogle varemærker er endda gået over til at måle motorstyrken i hestekræfter i stedet for i watt.

Der findes blendere op til 4 hk – lige så stærk som en lille påhængsmotor! Blenderen er også en af de første køkkenmaskiner, som børn synes er sjove at bruge, og "smoothie challenge" er et velkendt begreb på sociale medier for mange børn og unge.

Valg af blender

Hvad er så vigtigt, når du vælger blender? Stort set alle blendere består af de samme fem dele: en høj kande af hård plast eller glas, en motorenhed med betjeningspanel, låg, et mindre midterlåg, der også kan anvendes som målebæger, og i visse tilfælde en blenderstav til at røre i og skrabe ud af kanden. De er alle forholdsvis nemme at anvende og rengøre.

Vi synes det er vigtigst, at blenderen udfører den opgave, du har tænkt dig: Hvordan bliver resultatet, når man laver dip, smoothies og supper eller knuser is? Derudover er der nogle praktiske aspekter såsom kvalitet, brugervenlighed, lydniveau, hvor let blenderen er at opbevare, om den tåler maskinopvask, og hvordan de forskellige dele er udformede – og naturligvis prisen.

En fordel ved blendere generelt er, at alle modeller er ret lette at rengøre. Vi har derfor lagt mindre vægt på dette.

En enkel tommelfingerregel er at vælge mellem blendere med kraftige motorer, fra 800 watt og opefter. Mange udsætter deres blendere for stor belastning. De forventes hurtigt at kunne findele store grøntsagsstykker og nødder, tilberede is og blande cremede dip. Mange har bandet over alt for svage motorer, der lugter brændt og til sidst går i stykker. En kraftig motor er således god, men måske mindre miljøvenlig, da man bruger mere energi.

Samtidig bruger man for det meste ikke en blender mere end et minuts tid, så der er ikke nogen større forskel på energiforbruget. Et andet enkelt tip er, at blenderen bør have en blenderstav, som gør tilberedningen af mad væsentlig nemmere.

For at få et godt resultat er det måske lige så vigtigt som at vælge den rette blender at følge nogle enkle tips ved tilberedningen. Begynd altid med at hælde væsken i. Er der mange hårde ingredienser og større stykker, så læg lidt i ad gangen. Ellers er der risiko for, at ingredienserne sætter sig fast over kniven. Læg altid det tungeste øverst, så det hjælper med at trykke resten ned mod knivene.

Når du knuser is (eller andre faste ingredienser), skal du altid hælde lidt vand i til at begynde med. Vi har testet tolv af de mest kendte blendere i forskellige prisklasser inklusive Vitamix, Blendtec og Magimix. Vi har dog fravalgt de billigste varianter med svage motorer samt de dyreste modeller, der i første omgang er beregnede til professionel brug i restauranter eller juicebarer.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os