Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Bluetooth højttaler: 11 modeller i test

Af PriceRunner Opdateret 22.03.2019

Vi har testet bluetooth højttalere og udpeger Sony SRS XB30 til bedst i test. Det er en bluetooth højttaler med mange funktioner, lang batteritid og virkelig god lyd. Også JBL Charge 3 er et godt køb med sin meget kraftfulde lyd.

Sådan udførte vi testen

  • Alle højttalerne blev testet i to forskellige indendørsmiljøer: Et mindre rum med dæmpet akustik samt placeret på et bord i en bygning med åben planløsning. Højttalerne er testet på tre volumenniveauer (maks., middel og lav) med samme udvalg af moderne pop/rnb, rock og klassisk musik. Vi har desuden testet samtalekvalitet i håndfri-tilstand.
  • Højttalerne har også været med en tur udendørs, hvor de er testet i 10 graders varme og let vind. Da vi ikke havde regnvejr i testperioden, testede vi med at lave kunstig regn ved hjælp af en bruser. Højttalerne med relevant IPX-klassificering har desuden været en tur i badekarret.
  • Decibelmålingen er foregået med apperne Decibel 10 og SoundMeter installeret på en iPad. Målingerne er sket i ørehøjde på to meters afstande fra højttalerne. Den målte værdi er et gennemsnit baseret på aflæsning af apperne.
  • I bedømmelsen har vi ud over lydkvalitet, driftstid, udgangseffekt, funktioner og vandbeskyttelse også taget hensyn til design og prissætning af produkterne.

Testet med følgende musik:

Ana Diaz – Jag kan låta mätaren gå
New York Dolls – Personality Crisis
Yomiuri Nippon Symphony Orchestra – Mahler, Symfoni #5
NEIKED feat Dyo – Sexual (Oliver Nelson remix)
M83 – Lower Your Eyelids To Die With the Sun

Lydkilde: Samsung Galaxy S7 Edge og Apple iPad via Bluetooth. Streaming via Tidal.

Bedst i test

Sony SRS XB30

Funktionsrig bluetooth højttaler med lang batterilevetid og rigtig god lyd

Mål: 228x82x86 mm Vægt: 980 gram Tilslutning: Bluetooth, NFC, line in (3,5 mm), USB Batterikapacitet: 6 Ah Målt batterilevetid: 24 h+ (uden "Extra Bass") Målt maksimalt lydniveau: 91,8 dB Vandbeskyttelse: Ja (middel, IPX5-klassificeret) Øvrigt: Diskolys.

Sony SRS XB30 er med sin høje lydkvalitet, sine mange funktioner og meget lange batterilevetid bedst i test. Det er dog nemt at for et forkert indtryk af denne "partyhøjttaler" i begyndelsen. De diskoblinkende LED'er i højttalergitteret og tilnavnet "Extra Bass" med kæmpebogstaver på æsken signalerer måske mere volumen end finesse. Men skinnet bedrager.

Denne højttaler har en fantastisk lyd. Bas, mellemregister og diskant er meget velafbalancerede og kan klare alt fra moderne RnB til klassisk musik med bravur, uanset om lydstyrken er høj eller lav.

Lydbillet er præget af en imponerende luftighed og separation. Hvis man nu har brug for lidt mere tryk, så er der den dér "Extra Bass"-knap, og den giver et forbløffende sofistikeret spark i de lave frekvenser – mærkeligt nok uden at påvirke mellemregisteret i alt for stor udstrækning. Den ekstra bas sluger ganske vist lidt af de lave mellemfrekvenser, og lydens spændstighed aftager, men langt fra så meget som lignende funktioner gør normalt. Det lyder næsten som om, at to nye højttalere er blevet klappet ud på enhedens sider og gør bassen bredere, samtidig med at resten af lyden får fri bane ud over stepperne.

Højttaleren er desuden mindre retningsfølsom end mange andre produkter i samme segment.

Driftstiden angives til at være op til 24 timer. Med diskolamperne og ekstrabassen aktiveret er det i praksis cirka 6 timer, men uden disse funktioner holder XB30 faktisk, hvad den lover. Diskolamperne kan desuden styres ved hjælp af en tilhørende app.

En noget speciel detalje er den patentbeskyttede USB-kontakten, der følger med i pakken. Den skal man sørge for ikke at miste, da højttaleren ikke kan oplades med et almindeligt USB-kabel, et stort minus. Det er dog en smart detalje, at højttaleren også kan anvendes til opladning af andre USB-enheder via en udgang på bagsiden.

XB30 er også IPX5-klassificeret. Den skal således kunne tåle vandstænk og endda lettere regn – hvilket vores test kan bekræfte, at den kan. XB30 kan også anvendes som håndfri-enhed til telefonen. På dette område er både funktionalitet og lydkvalitet også imponerende.

Enestående lydkvalitetfunktionsriglang batterilevetidpraktisk app
Extra Bass & LED-lys sluger batteriUSB-kontakten
Bedste kompakte højttaler

JBL Go 2

Fleksibel, velbalanceret og prisbillig

Mål (HxBxD): 71,2 x 86,0 x 31,6 mm Vægt: 184 g Tilslutning: Bluetooth, line in (3,5 mm) Batterikapacitet: 5 h Målt maksimalt lydniveau: X dB Vandbeskyttelse: Ja (middel, IPX7-klassificeret)

JBL Go 2 er en ekstremt prisbillig, kompakt bluetoothhøjttaler, der trods sin lave pris hverken virker plasticagtig eller kedelig. Du får i princippet de samme kontrolmuligheder som på dyrere modeller. Du kan således mindske/øge lydstyrken, pause, parre og slukke/tænde enheden direkte på kanten af højttaleren. Lyden er rigtig god - i hvert fald af en så kompakt højttaler. Der kunne selvfølgelig godt have været mere tryk på bassen, men på den anden side er den som helhed rig og fyldig, og bassen er på ingen måde dårlig. Genrer der ofte har godt af lidt mere bas, lyder stadigvæk godt. Denne højttaler klarer sig dog bedst til pop, klassisk musik og lignende genrer. Du kan afspille med høj lydstyrke uden forvrængning, og du kan besvare opkald via den indbyggede mikrofon. Sidstnævnte fungerer okay, men giver cirka samme lydkvalitet for modtageren, som hvis du taler med højttaleren aktiveret på telefonen.

JBL Go 2 er ikke en eksklusiv bluetoothhøjttaler, og det kan mærkes når vi ser på detaljerne. Der mangler for eksempel mulighed for at hænge den op for at opnå en bedre spredning af lyden, og den understøtter ikke NFC. Derudover får du ikke detaljeret information om resterende batteritid. Batteritiden på fem timer desuden godkendt, men så heller ikke mere. Derimod har Go 2 meget høj IP-klassificering, du kan faktisk tage den med i bad uden at være urolig. JBL's prioriteringer virker helt rigtige i sammenhængen. Dette er en superkompakt, bluetoothhøjttaler med god lyd, der kan klare campingturen uden at tynge oppakningen unødigt. Er du på udkig efter en rigtig prisbillig, kompakt bluetoothhøjttaler, er JBL Go 2 et udmærket alternativ.

Meget kompakt og letvandtætrelativt god lydhøj byggekvalitet
Ret kort batteritidlidt svag bas

Bose Soundlink Micro

Gennemtænkt og god lyd i meget praktisk format

Vægt: 290 g Tilslutning: Bluetooth, micro-USB Batterikapacitet: 6 Ah Batteritid: 6 t Vandafvisende: Ja (høj, IPX7-klassificeret) Øvrigt: Ophængningsrem

Bose Soundlink Micro er en meget kompakt bluetoothhøjttaler i et temmelig gennemtænkt design. Højttaleren er udstyret med et spænde på bagsiden. Det gør, at du kan fastgøre den på for eksempel et bælte, en stolekant, et cykelstyr eller lignende. På den måde får du løftet højttaleren fra jorden og kan bedre styre spredningen af lyden.

Knappen til beslaget er ret løs, men har en slags hægt, som gør, at når båndet spændes ud, bliver beslaget også spændt hårdere fast. Løsningen gør dog, at den passer til ret tynde genstande – men ikke alt for tynde, for så går den løs.

Brugervenligt design
Knapper til stemmestyring og lydstyrke er placeret oven på højttaleren, så du nemt kan komme til dem, også når den er hængt op. For at det ikke skal blive forvirrende sidder knapperne til at slukke og parring af enheder på kortsiden i stedet. På samme side finder du også en batteriindikator inddelt i fire trin.

Ved at slukke højttaleren og tænde den igen kan du med den indbyggede stemme på oplyst den nøjagtige batteriprocent, og hvilken enhed højttaleren er tilsluttet. Materialevalget rundt om højttaleren er en slags silikone. Vi havde gerne set, at det var mindre glat i hånden, men på den anden side tiltrækker materialet ikke snavs og lignende.

Lydkvaliteten er ret høj
Bose Soundlink Micro lyder rigtig godt. Det er imponerende, at det er lykkedes for Bose at få så velbalanceret lyd ud af en så lille højttaler. Lyden er lidt indelukket, men er betydelig bedre end forventet med tanke på størrelsen. Højttaleren kan lydmæssigt sagtens klare en tur på stranden eller i parken med vennerne.

Den er desuden IPX7-klassificeret. Det betyder, at du kan spilde drikkevarer på den eller tabe den i havet uden problemer. Vi tester for eksempel at tage karbad med den, uden at der opstår bekymringer.

Soundlink Micro er en del af Bose connect-systemet. Det indebærer, at du – via deres app – kan koble flere højttalere sammen og afspille musikken samtidig på dem alle. Det er tvivlsomt, at du har større gavn af funktionen, når det drejer sig om så transportable afspilningsenheder. Det egner sig bedre til større højttalere til terrassen og lignende.

Er du på udkig efter en meget kompakt højttaler med god lydkvalitet og gennemtænkt design, er Soundlink Micro absolut et godt køb, hvis du finder den til under en tusindkroneseddel.

God lydkvalitetkompakt formatvandtæt
Ret glat overfladebegrænset pasform til ophængning

JBL Charge 3

Kraftfuld lyd og god vandbeskyttelse, men også noget retningsfølsom

Mål: 213x87x88,5 mm Vægt: 800 gram Tilslutning: Bluetooth, USB Batterikapacitet: 6 Ah Målt batterilevetid: 20 h+ Målt maksimalt lydniveau: 90,9 dB Vandbeskyttelse: Ja (høj, IPx7) Øvrigt: Kan være forbundet med 3 enheder ad gangen, kan forbindes med andre JBL-højttalere for at give en kraftigere lyd.

JBL Charge 3 udmærker sig i kraft af god lydkvalitet og rigtig god vandbeskyttelse, og egner sig derfor godt til udendørs brug – ja til og med i poolen. Det er dog med en sund portion skepsis, at vi tager JBL Charge 3 med i vandet. Men vi konstaterer hurtigt, at højttaleren for det første flyder, og for det andet kører uanfægtet videre.

Hvis vi vinkler højttaleren op mod vandoverfladen, får vi desuden en festlig visualisering af bassen, der sprøjter vanddråber i takt med musikken. IPX7-klassificeringen indebærer, at denne højttalere tåler at komme med i bad, men forbrugerelektronikkens historie er fuld af eksempler på, at denne slags påstande ikke altid holder vand. JBL holder dog behageligt nok, hvad de lover, altså at højttaleren tåler 30 minutter i op til 1 meters dybde.

Som om det ikke var nok, tilbyder Charge 3 også meget god lyd. Frem for alt bassen imponerer med en spændstighed og snert, som man bestemt ikke er forvænt med i dette segment. Mellemregisteret kan være markedets bedste. Diskanten er også fin, men desværre utrolig retningsfølsom.

Der er utrolig stor forskel på at vende JBL-logoet på fronten ind mod sig sammenlignet med at vende det blot et par centimeter i en anden retning. Det yder ikke dårligt, men en optimal lyd kræver uden tvivl en vis nøjagtighed i placeringen af højttaleren. Højttalerens element går ikke i knæ, før man skruer rigtig højt op for lydstyrken, og så er det netop i det ellers behagelige mellemregister, at vi bemærker en mindre forvrængning. Ved lavere volumen er frekvensgengivningen god hele vejen fra bas til diskant.

Højttaleren fungerer også, takket være sit forholdsvis store batteri på hele 6.000 mAh, som en bærbar powerbank og kan anvendes til at oplade smartphones eller andre enheder via USB. Desværre mangler understøttelse af NFC.

Vandtætgodt bastrykfantastisk mellemregistermange tilslutningsmuligheder
Understøtter ikke NFCretningsfølsom diskant

JBL Flip 4

Kompetent og prisgunstig vandbeskyttet højttaler til udendørs brug

Mål: 68 x 175 x 70 mm Vægt: 515 gram Tilslutning: Bluetooth, USB Batterikapacitet: 3 Ah Målt batterilevetid: 12 h+ Målt maksimalt lydniveau: 86,2 dB Vandbeskyttelse: Ja (høj, IPX7) Øvrigt: Kan tilsluttes op til 2 kildeenheder samtidig, kan tilsluttes flere andre JBL-højttalere for at give større lyd

JBL Flip 4 er uden tvivl et af de absolut bedste alternativer i denne størrelsesklasse, og afgjort det bedste alternativ, hvis man derudover begrænser udvalget til vandtætte højttalere. Denne højttaler kan nemlig komme med en tur i poolen uden problemer, så længe man ikke lader den husere i mere end 1 meters dybde længere end 30 minutter. Vi gør dog opmærksom på, at den ikke flyder, så det gælder om at være forsigtig ved brug af vand.

Det er lidt synd. Flip 4 virker tung og robust på en måde, der leder tankerne hen på storebroren Charge 3, og virker i mange henseender som en krympet version af denne. Men ud over at denne højttaler giver skarp og præcis bas, et enestående mellemregister og en rigtig fornuftig diskant, så kan den også spille uanfægtet i meget lang tid. Vi testede højttaleren ved middelhøj lydstyrke og kan konstatere, at de lovede 12 timer ikke er noget problem.

Bluetooth-forbindelsen er også meget stabil. Det lykkedes først for os at afbryde den på 17 meters afstand, hvilket er en imponerende rækkevidde. På minussiden anfører vi, at lydkvaliteten ikke er den bedste, hvis man bruger den som håndfri enhed med mobilen. Det lyder hult og fjernt, og det er trist, hvis man synes at denne funktionalitet er vigtig. Men bortset fra det, er dette et udmærket køb i både pris- og størrelsesklassen.

God lyd for størrelsenIPX7-klassificerethøj batterikapacitet
Dårligere lyd ved håndfri brug

Bose Soundlink Mini 2

Flot at se på, lækker for ørerne, men tåler desværre ikke regn

Mål: 180x58x51 mm Vægt: 620 gram Tilslutning: BT, line in (3,5 mm) Batterikapacitet: 3 Ah Målt batterilevetid: 12 h+ Målt maksimalt lydniveau: 86 dB Vandbeskyttelse: Nej (tåler ikke slag eller vand) Øvrigt: Ikke NFC

Bose Soundlink Mini 2 skiller sig ud ved sin lange batterilevetid og høje lydkvalitet, der straks fik os til at synes om den. Nøjagtig som den fire år ældre Soundlink Mini kan denne enhed give forbløffende mængder bas. På de højere frekvenser er lydbilledet præget af en blød og utrolig detaljeret luskusdiskant, men et noget mindre fremtrædende mellemregister. Et imponerende aspekt er, at både bastryk og definition er konsekvent og godt fordelt uanset volumen.

Soundlink Mini 2 kan også klare et større lokale på en måde, som så små højttalere meget sjældent lykkes med, selvom stereobredden af naturlige årsager har sine begrænsninger.

Soundlink Mini 2 er også en fantastisk sober højttaler rent visuelt, med et kabinet i aluminium og et formsprog, der nærmere leder tankerne hen på minimalistisk dansk interiør end hjemmeelektronik. Højttaleren har har desuden et veritabelt monster af et batteri, som på trods af at vi spillede igennem i over tolv timer tøffede videre uden problemer.

Der er også plusser for stemmen, der informerer om, hvor mange procent batteri der er tilbage. Desværre mangler Soundlink Mini 2 dig en del smarte funktioner og finesser som eksempelvis NFC og vandtæthed, så den i første række er attraktiv, hvis man vil have god lyd indendørs. Det er lidt ærgerligt med tanke på den lange batterilevetid og den høje pris.

På den baggrund kan Soundlink Mini 2 muligvis virke en smule dyr. Hvis man er på udkig efter en kompakt og flot indendørsløsning, får man dog svært ved at finde noget bedre på markedet.

Udsøgt lydkvalitet med imponerende diskantførsteklasses byggekvalitetsobert design
Dyr for sin størrelseikke NFC

Bose Soundlink Color II

Suveræn lyd og let at have med

Mål: 127x131x55,5 mm Vægt: 540 g Tilslutning: Bluetooth, NFC, line in (3,5 mm), micro-USB Batterikapacitet: 8 h (målt) Målt maksimalt lydniveau: 86 dB (målt) Vandbeskyttelse: Ja (middel, IPX4-klassificeret)

Bose Soundlink Color II tilbyder trods sin ringe størrelse en imponerende dynamik og en minutiøst afvejet klangfarve. Her får du lige tilpas diskant og et veldefineret mellemregister – samt en hel del bas. Ja, i hvert fald i forhold til højttalerens størrelse. Den flytter måske ikke bjerge, men den er alligevel rigtig kraftfuld for sin kategori. Og oven i købet med finesse. Den har både spændstighed og definition.

Ud over lyden er højttaleren derimod ret meget letmælk. Otte timers driftstid er i orden, men så heller ikke mere. Og IPX4-klassifikationen gør den kun vandafvisende, ikke vandtæt. Du skal således ikke tage Soundlink Color II med i bad. Men hvis det regner lidt på den, bør det ikke være noget problem.

Et plus ved Soundlink Color II er mobiliteten. Man kan ikke sige, at den er fald, men den er tilstrækkelig tynd til at kunne være i en jakkelomme. Endvidere er gummimaterialet som højttaleren er beklædt med, ekstremt gribevenligt og holder meget effektivt støv og snavs væk. Knapperne er praktisk placeret på den øverste del af højttaleren, men kunne vel godt have været lidt tydeligere. Men når man bare får lært, hvad der sidder hvor, bliver det hurtigt nemt at håndtere.

Det er let som en leg at parre dem med en telefon, og den tydelige vejledning fra den indbyggede stemme gør processen meget enkel. Hvem er så i målgruppen for denne bluetooth-højttaler? Soundlink Color II er en højttaler til brugere, som prioriterer bærbarhed og god lyd over stor lyd og vandtæthed. Ærligt talt skal man nok heller ikke være alt for kræsen med designet.

Kompakt formatmeget god lydstemmeinstruktioner til parring
Ikke vandtætdriftstid under middel

Dell AD211

Lavprismodel der passer godt på skrivebordet

Bredde: 213 mm Højde: 87 mm Dybde: 88 mm Tilslutning: Bluetooth, NFC, USB Målt batteritid: 10 t Vandafvisende: Nej

Dell AD211 er en ret praktisk bluetoothhøjttaler med NFC-understøttelse trods den relativt lave pris. Det gør den nem at slutte til mobiltelefonen. Hvis du ikke har NFC, kan du selvfølgelig også tilslutte den via indstillingsmenuen på telefonen. Opkoblingen er stabil, og den angivne rækkevidde på ti meter passer. Højttalerens konstruktion føles stabil, men materialevalgene er kedelige, da de giver et lidt billigt indtryk. Knapperne giver næsten ikke efter, så det er svært at mærke, om du har trykket på knappen eller bare ved siden af den. Men knapperne reagerer med det samme, og LED-ikonerne fortæller tydeligt, hvilken funktion den enkelte knap har. Den grå farve er den samme, som du finder på mange bærbare computere, så den passer godt ved siden af på skrivebordet.

Dell AD211 har en acceptabel lydkvalitet, men så heller ikke mere. Desværre er lyden lidt ubalanceret og trækker mod det høje register. Bassen er begrænset og mellemregisteret lidt grødet. Ved høj lydstyrke oplever vi også, at lyden er skarp. Vi har absolut oplevet højttalere med ringere lydkvalitet, men denne bluetoothhøjttaler lyder simpelthen billigere, end den er. Batteritiden er derimod helt i orden i forhold til prisen. Vi får det til at holde i cirka ti timer. Advarslen for lavt batteriniveau er en blup-lyd, og det tager lidt, inden vi opfatter, at den advarer om batteriniveauet og ikke bare er en fejl i afspilningen. Lyden gentages desuden lige lovlig tit. De fleste producenter har i dag stemmeinformation, og det ville vi også ønske, at denne havde, og så kun i få tilfælde. Dell AD211 henvender sig til forbrugere, der vil have en billig bluetoothhøjttaler, der er nem at have med og som passer godt på skrivebordet.

Understøtter NFCpraktisk størrelsegod batteritid
Ubalanceret lydirriterende batteriniveauadvarseltrist materialevalg

Sony SRS-XB10

Enkel model i cool design

Vægt: 259 g Tilslutning: Bluetooth, NFC, line in (3,5 mm) Batteritid: 16 h Vandbeskyttelse: Ja (middel, IPX5-klassificeret) Øvrigt: Ophængningssnor

Sony SRS-XB10 er meget nem at komme i gang med. Ved første opstart starter Bluetooth-funktionen automatisk, og vi finder med det samme enheden i telefonens indstillingsliste. Det går hurtigt at komme i gang med at afspille musikken. Desuden understøtter den NFC foruden Bluetooth. Lydkvaliteten lader dog en del tilbage at ønske. Det er som om der ligger et tæppe over lyden. Der er pænt tryk på bassen af at være en så kompakt højttaler, men det er på bekostning af detaljer i såvel mellemregister som diskant. Desuden opstår der en del forvrængning ved høj lydstyrke. Af at være en så kompakt og billig højttaler er lyden godkendt, men så heller ikke mere. SRS-XB10 er også udstyret med mikrofon, så du kan besvare opkald via enheden og dermed slippe for at tage mobiltelefonen frem. Mikrofonen er god til at fjerne lyd fra omgivelserne. Den er imidlertid meget følsom, så du er i princippet nødt til at tale direkte ind i den på kort afstand, for at personen i den anden ende skal kunne høre, hvad du siger.

Sony SRS-XB10 har en gummieret overflade, så man kan få godt fat om enheden. Materialet tiltrækker dog en hel del støv og snavs. Konstruktionen virker derimod gennemtænkt. Højttaleren minder om en lille sodavandslåse med knapper på siden, der giver en lækker fornemmelse. På toppen er der en kort snor med håndtag, så du kan hænge højttaleren op og dermed opnå en bedre spredning af lyden. Beslaget på snoren kan også bruges som holder til højttaleren, hvis du lægger den ned - så den ikke triller væk. Smart! SRS-XB10 er IPX5-klassificeret og skal dermed kunne klare vandstråler, men du bør ikke tage den med i bad. Batteritiden på hele 16 timer er forbilledlig. I forhold til prisen er det en særdeles transportabel højttaler med en lidt trist lydkvalitet, men lang afspilningstid. Den passar til forbrugere, der ønsker en enkel højttaler, der kan komme med på badeværelset eller på en cykeltur i regnen.

Nem at komme i gang medsmart ophængningssnorfrækt design
Ubalanceret lydforvrængning ved høj lydstyrketiltrækker støv

Philips BT6000A

Kompakt ultrabærbar bluetooth højttaler med kort rækkevidde

Mål: 188x71x28 mm Vægt: 490 gram Tilslutning: BT 4.0, USB, NFC, line in (3,5 mm) Målt batterilevetid: 7 h 20 min Målt maksimalt lydniveau: 85,4 dB Vandbeskyttelse: Ja (middel, IPX4-klass.) Øvrigt: 360-graderslyd, håndfri-funktion

Philips BT6000A er en utrolig flot og velbygget bluetooth højttaler, der i kraft af sin lave vægt og kompakte design er nem at have med. Den føles tilpas tung og robust og har en særligt lækker løsning til at tænde og indstille lydstyrken i form af en drejeknap af aluminium på den ene kortside, en velkommen afvigelse fra det klassiske gummi- eller plasticpanel med knapper.

Desværre trækker den utrolig korte USB-ledning, der følger med netadapteren med på førstehåndsindtrykket, og den bliver et problem med det samme. Vores løsning blev at stille enheden til opladning på gulvet, hvilket ikke er optimalt. Vi havde også en del problemer med Bluetooth-parringen. Efter et par forsøg med at slå Bluetooth til og fra på begge enheder fandt de hinanden til sidst. Med den anden lydkilde i testen oplevede vi dog ikke samme problem.

Bluetooth-forbindelsen lader dog til at lade en del tilbage at ønske, da enheden i gentagne test i forskellige omgivelser mistede den allerede efter seks til syv meter.

Lyden i denne enhed er helt okay, men bestemt ikke i topkasse, hverken generelt eller i sin størrelsesklasse. Bassen er alt for svar ved lavere lydstyrke og begynder først at arte sig, når lydstyrken er så høj, at der opstår forvrængning i de andre frekvensområder. En ret hul lyd giver en skarp oplevelse i både øverste mellemregister og diskant.

Det er dog et plus, at højttaleren har mindre retningsfølsom lyd end mange konkurrenter, takket være full range-højttalere både for og bag. BT6000A er desuden i kraft af sin lave vægt og kompakte konstruktion som nævnt meget nem at have med, og tåler desuden regn takket være IPX4-klassificeringen.

Flot designmange tilslutnignsmuligheder360-graderslyd
Hul lyd med skarp diskantustabil Blueooth

Marshall Stockwell

Gedigen bluetooth højttaler med rigtig kraftigt lydniveau

Mål: 260x140 mm Vægt: 1200 gram Tilslutning: Bluetooth, USB, line in (3,5 mm) Batterikapacitet: 6 Ah Målt batterilevetid: 15 h+ Målt maksimalt lydniveau: 93,8 dB Vandbeskyttelse: Nej Øvrigt: Kan anvendes som mobiloplader, håndfri-funktion

Marshall Stockwell er et gedigent stykke design, der ser godt ud på terrassen eller på stranden i kraft af sin gennemførte byggekvalitet. Og det er ikke bare designet, som Marshall Stockwell har til fælles med den klassiske guitarforstærker, man har lånt navnet fra. Det drejer sig – som det vel også bør – også om lydniveauet.

Denne lille sag har utrolig kraftig lyd. Med fuld bas måler vi en volumen på hele 93,8 decibel. Højttaleren byder derimod ikke på nogen iøjnefaldende hi-fi-kvaliteter. Hvis du slår til på denne rektangulære, sorte, guldbelagte lydboks, får du en enhed med forholdsvis hul og indelukket lyd. Bassen går ikke ligefrem til bunds, men den er heller ikke særlig fremtrædende eller tung. Spiller du musik, der er mixet med et lidt luftigere og separeret lydbillede, viser det sig i pinlig grad, at frekvensresponsen er temmelig begrænset i det lave mellemregister, og at diskanten mangler skarphed.

Leder du efter en højttaler med fokus på lydstyrke, og som helst ikke må lyde vildt dårligt, så er denne ikke så ringe. Det er desuden en rigtig flot og velbygget enhed. Højttaleren virker tung, stabil og sofistikeret og har solide metalknapper, der passer til en enhed med det klassiske forstærkermærkes logo.

Det smarte stativ, der hører til højttaleren, gør det også slet at stille den på en måde, der gavner lydkvaliteten og/eller de lokale forhold. Men er du primært ude efter rigtig god lydkvalitet, må du lede videre.

Byggekvalitetendesignet
Hult mellemregistersvagt bastryk

Alt om bluetooth højttaler

Udvalget af bluetooth højttalere er stort, og det er egentlig ikke så underligt. Det er i dag ikke noget større problem at have lyd med på farten. Den tekniske udvikling tillader både kompakte og lette løsninger, der ikke behøver at koste alverden. Og med tanke på, at vi alle nu til dags løber omkring med et sted i omegnen af 20 millioner stykker musik i lommen, uanset hvor vi er, så burde en velvalgt bluetooth-højttaler næsten være en obligatorisk tilføjelse til hjemmets tekniske arsenal. Den store fordel ved bluetooth højttaleren er, at den er bærbar. Kombinationen af batteridrift og trådløs frihed – normalt med Bluetooth – gør dig i stand til at spille musik derhjemme, men alligevel tage højttaleren med ud på terrassen uden problemer. Bluetooth protokollen muliggør normalt afstande på omkring 10 meter mellem højttaler og den kilde, sm musikken streames fra, afstanden kan dog variere. Rækkevidden afhænger til dels af, hvilken version af bluetooth protokollen der anvendes, og derudover på materialevalg med mere på højttaleren.

Ofte tåler højttalere af denne type desuden vandsprøjt – visse endda nedsænkning i vand. Du kan således have dem med udendørs, selvom de skulle blive ramt af lidt vand fra poolen. IP-klasserne er opbygget, så det første ciffer angiver beskyttelse mod indtrængende genstande, for eksempel støv, og det andet beskyttelse mod vand. Jo større tal, desto bedre beskyttelse. Et 0 angiver ingen beskyttelse. IP56 betyder for eksempel støvskærmet og beskyttet mod kraftige vandstråler, mens IP44 betyder, at en ståltråd på 1 millimeter ikke kan trænge ind, og at enheden er beskyttet mod oversprøjtning. I vores test har vi valgt at fokusere på vandbeskyttelse, da denne type af højttalere ofte anvendes i nærheden af vand.

Vandbeskyttelse

  • Ingen = IPX0
  • Lav = IPX1-3
  • Middel = IPX4-6
  • Høj = IPX7< Lav vandbeskyttelse medfører, at du skal udgå at gøre den våd, men det gør ikke noget, hvis den skulle blive udsat for lidt stænk. Middel vandbeskyttelse medfører, at den kan klare at blive fugtig i længere tid, for eksempel i regnvejr eller sprøjt fra poolen. Er den høj, kan du for eksempel tage højttaleren med i bad.

NFC, Near Field Communication, er også en spændende funktion, der findes i hos visse bluetooth højttalere. Det er en standard, som gør dig i stand til at oprette forbindelse mellem to enheder, ved at holde dem mod hinanden. Begge enheder skal dog understøtte NFC, for at det virker. Når forbindelsen er oprettet, anvendes Bluetooth til selve overførslen mellem enhederne.

Køb den rigtige bluetooth højttaler

Når du skal købe bluetooth højttaler, er det vigtigt, at du vælger en model med den rette kombination af lang batterilevetid, høj lydkvalitet og attraktive funktioner, ud fra dine egne præferencer. Du må ofte gå på kompromis mellem lydkvalitet, batterilevetid og funktioner i de lidt lavere prisklasser. Så må du tage udgangspunkt i dig selv og dine behov og vælge den, der giver dig størst værdi til prisen. Designet spiller selvfølgelig også en rolle for mange. Her er der store variationer. Der findes bastante modeller, der er beregnet til at stå på et sted og se smarte ud, og der er mindre modeller, der er beregnet til at blive båret rundt mellem forskellige placeringer. Ofte kan du finde den samme model i flere forskellige farver, så du kan vælge en, der falder i din smag.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem