Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Test af brødristere - Få perfekt ristet brød med en god brødrister

AfPriceRunner Opdateret 15. oktober 2019

Leder du efter en brødrister, der hurtigt og effektivt giver dig perfekt sprødt og gyldent toastbrød? Vi har testet brødristere og udpeger Philips HD2628 til bedst i test. Det er en elegant og effektiv model, som rister hurtigt og jævnt uden at blive varm på ydersiden.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.

I vores test af brødristere har vi ladet almindelige privatpersoner samt uddannede ingeniører anvende de forskellige modeller af brødristere. Efter en indledende testrunde, hvor alle brødristere blev sammenlignet side om side, er brødristerne derefter blevet testet i længere tid ved daglig brug i forskellige husholdninger.

Under testen har vi set på følgende ting:

  • Funktion: Hvor store brødskiver er der plads til, hvilke indstillinger kan man foretage, og hvor lang er ristetiden?

  • Design: Hvordan ser brødristeren ud, og hvordan er størrelsen? Er knapper og drejegreb gode at holde i og nemme at betjene?

  • Brugervenlighed: Hvordan er brødristerens størrelse, er strømledningen nem at få af vejen ved opbevaring, og er der en krummebakke eller andet, som gør rengøringen lettere?

Ud over disse egenskaber har vi også vægtet brødristerens pris for at kunne bestemme, hvor prisbillig den er. Derefter har vi udpeget en testvinder.

Vi har testet en håndfuld af de populære brødristere på markedet. Du kan naturligvis finde flere og også sammenligne priser på brødristere her på PriceRunner.

1. Philips HD2628 – BEDST I TEST BRØDRISTERE

Elegant og effektiv brødrister, der hurtigt rister jævnt uden at blive varm

Prisklasse: Mellem Antal brødskiver: 2 styk Brødristerens udvendige mål ved bunden: 25,5 x 15,5 cm Maks. mål for brødskive: 13,2 x 3,4 cm Tilgængelige indstillinger: Defrost og opvarmning

Philips HD2628

Philips HD2628 ser måske ikke ud af så meget. Men bag det grafitgrå plasticydre skjuler sig en rigtig kraftig maskine. Størrelsesmæssigt passer Philips' brødrister godt på køkkenbordet og fylder ikke mere end nødvendigt.

Opvarmningen kan justeres på en skala med 7 trin. Sætter man varmen på middel, popper to flot gyldne skiver brød op, lige inden der er gået to minutter. En både hurtig og effektiv ristning sammenlignet med andre modeller.

På undersiden af brødristeren er der en praktisk holder til ledningen og et beslag til at sætte den fast, når brødristeren stilles til opbevaring. Philips HD2628 bliver ikke varm på ydersiden under brug. Den er udstyret med en krummebakke, der kan tages ud, hvilket gør rengøringen lettere.

Skal man nævne et minus, så er det, at brødet kommer ret langt ned i brødristeren, selvom man bruge funktionen til at trykke dem lidt længere op. Men derudover er Philips HD2628 en meget prisbillig model, der lever op til alle krav og ønsker til en brødrister, og det med bravur.

Hurtig og god ristningelegant designmeget prisbillig
Små brødskiver skal pilles op af risteren

Se pris hos:

Wupti.dk

2. Bosch TAT8613

Prisbillig brødrister med jævn ristning og meget smart placering af knapper

Prisklasse Mellem Antal brødskiver 2 styk Brødristerens udvendige mål ved bunden 26,6 x 16,5 cm Maks. mål for brødskive 15 x 3,5 cm Tilgængelige indstillinger Opvarmning og defrost

Bosch TAT8613

Bosch TAT8613 er en brødrister, som har været med i et stykke tid og som gradvist er blevet opdateret over årene. Det er en robust model, som holder en jævn kvalitet, også når en børnefamilie har slidt den hver eneste weekendmorgen over længere tid.

Bosch TAT8613 har et meget praktisk design. Ikke bare er størrelsen kompakt. Bosch har også placeret alle knapper i den ene ende af brødristerens overside. Det gør, at man kan have den stående med kortsiden udad og alligevel komme til at betjene den.

Ristetiden for Bosch TAT8613 er god. Med varmen indstillet nøjagtig på middel popper brødet op efter godt 2 minutter og 15 sekunder. Lidt mere farve havde været ønskeligt, men brødskiverne er varme og sprøde hele vejen igennem.

Ledningen kan vikles op på en holder på undersiden af brødristeren. Modellen er også udstyret med en krummebakke, der nemt kan trækkes ud og tømmes i skraldespanden.

Dette er en meget prisbillig model, der lever op til alle krav og ønsker. Og den smarte placering af knapperne er det, der skiller sig mest ud på Bosch TAT8613.

Rister jævnt og godtrelativt hurtigsmart placering af knapperflot design
Brødene bliver lidt blege ved middel varme

Se pris hos:

Wupti.dk

3. Electrolux Expressionist EAT7800

Stilfuld brødrister der rister hurtigt og har digitalt display og smart pausefunktion

Prisklasse: Mellem Antal brødskiver: 2 styk Brødristerens udvendige mål ved bunden: 28,5 x 18,7 cm Maks. mål for brødskive: 13,8 x 3,7 cm Tilgængelige indstillinger: Pause, defrost og opvarmning

Electrolux EAT7800

Electrolux Expressionist EAT7800 har et stilrent ydre af rustfrit stål. Den er relativt stor og høj.

På den ene langside sidder alle knapperne og et digitalt display, som under ristningen tæller ned, til brødskiverne er færdige. Meget pædagogisk for utålmodige børn (og sultne voksne). Ristetiden er af normal længde, og resultatet bliver jævnt og fint.

Vil man riste en skive brød ad gangen, skal man dog passe på, at den ene side ikke bliver brændt af varmen fra den tomme plads.

Vil man tø brød op over brødristeren, medfølger der et separat stativ, som desværre lader til at være dømt til en plads i glemslen bagerst i et køkkenskab. Kappen af rustfrit stål bliver let plettet af fedtede fingre, men Electrolux Expressionist er nem at tørre ren igen i en fart.

Brødristeren har en rigtigt imponerende pausefunktion. Trykker man på tjek-knappen, popper brødene op, og man kan se, hvor meget farve de har fået. Trykker man dem ned igen inden der er gået 10 sekunder, genoptages ristningen, hvor den var kommet til. Det er mere brugbart, end det måske lyder.

Dette kombineret med flot design og den fint jævne ristning gør Electrolux Expressionist til en rigtig behagelig brødristeroplevelse.

Smart pausefunktiondigitalt display til nedtællingfint risteresultatflot design
Kappen bliver fedtet af fingeraftrykret stor

Se pris hos:

CDON.dk

4. SMEG TSF01

Stor og gedigen brødrister med eksklusivt design og meget fint risteresultat

Prisklasse: Premium Antal brødskiver: 2 styk Brødristerens udvendige mål ved bunden: 30,6 x 19,7 cm Maks. mål for brødskive: 15 x 3,5 cm Tilgængelige indstillinger: Defrost, opvarmning og bagel

Smeg TSF01

Et SMEG-produkt kan man genkende på afstand takket være mærkets karakteristiske design og brede udvalg af muntre pastelfarver.

Brødristeren SMEG TSF01 er ingen undtagelse. Og det er da helt bestemt et produkt med et statement. Både med tanke på prisen, som er virkelig høj, men også med tanke på brødristerens størrelse. SMEG TSF01 er ikke for folk med pladsmangel på køkkenbordet.

Samtidig får man kvalitet for pengene. Knapper og betjeningsgreb er gennemførte. Hjulet, man drejer på for at regulere varmen, klikker behageligt og lyser under ristningen.

Ristetiden er ikke imponerende hurtig. Med varmen indstillet på middel popper brødet op efter godt 2,5 minut. SMEG TSF01 er imidlertid konsekvent og tager lige så lang tid, uanset om den er varmet op eller ej. Og resultatet er meget godt. De to brødskiver bliver jævnt ristede og får en meget pæn farve med varmen indstillet til middel.

Denne brødrister er til folk med god plads, som ikke har noget imod at betale for design. Men sprøde og lækre brødskiver, det får man uden tvivl med SMEG TSF01.

Fin ristningmeget flot designgennemførte knapper og betjeningsgreb
Fylder megethøj pris

Se pris hos:

CDON.dk

5. OBH Nordica Manhattan 2270

Kompakt brødrister med stilfuldt retrodesign, men svag og langsom ristning

Prisklasse: Lavpris Antal brødskiver: 2 styk Brødristerens udvendige mål ved bunden: 23,5 x 15,3 cm Maks. mål for brødskive: 13 x 2,3 cm Tilgængelige indstillinger: Opvarmning

OBH Nordica Manhattan 2270

OBH Nordica Manhattan 2270 ser meget nydelig ud, og prisniveauet er også rigtig behageligt. Men når det gælder præstationerne som brødrister, lever denne model ikke op til forventningerne.

Ristetiden med varmen stillet på middel er langsom. Alligevel er brødet, der popper op, blegt sammenlignet med andre brødristeres resultat efter samme tid.

OBH Nordica Manhattan 2270 bliver også med det samme varm på ydersiden ved første brug, og der er risiko for at komme til at brænde sig. Ud over indstillingen for varme er der kun en knap til at afbryde ristningen med det samme.

På undersiden af OBH Nordica Manhattan 2270 kan ledningen vikles omkring en holder, så den ikke er i vejen ved opbevaring. Der er også en bakke, som kan trækkes ud, så man nemt kan tømme den for krummer.

Brødristeren har et pænt retrodesign og er meget attraktiv til det lille køkken på grund af sin kompakte størrelse.

Men den lave pris skille have været endnu lavere for at OBH Nordica Manhattan 2270, med sin svingende funktionalitet og effektivitet virkelig skulle kunne kaldes god til prisen.

Stilfuldt retrodesignkompakt størrelsejævn varmefordeling
Langsombliver varm på ydersidenføles og lugter af plastic

Se pris hos:

CDON.dk

Kommenter artiklen

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette kommentarer, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere!

Log ind

Bliv gratis medlem