1. Start
  2. Bedst i test

Opdateret  

Brystpumper Test: Vi tester populære elektriske brystpumper

PriceRunner

Skal du rejse væk fra din baby eller pumpe mælk ud for at give flaske? En elektrisk brystpumpe hjælper dig og gør udpumpning af mælk mere effektivt. Vi har testet populære brystpumper fra flere mærker, herunder Medela, Philips og Beurer. Læs med og se, hvilken brystpumpe, der er bedst i test.

Brystpumper Test: Vi tester populære elektriske brystpumper

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning. Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. I testen af brystpumper har vi ladet flere forskellige mødre bruge pumperne. Nogle har tidligere erfaring med brystpumper, mens andre har brugt dem for første gang. I testen har vi især set på følgende egenskaber:

  • Funktioner: Hvilke forskellige indstillingsmuligheder har brystpumpen, kan den tilpasses forskellige bryststørrelser, og har den andre funktioner, som gør pumpningen lettere?

  • Design: Har brystpumpen et praktisk format, hvordan er motorens lydniveau, og kan brystpumpens tilbehør bruges til universalsutteflasker?

  • Ydeevne: Hvor god er batteritiden, hvor lang tid tager brystpumpen at lade op, og hvor effektive opleves stimulerings- og pumpefaserne?

Ovenstående er derefter blevet sammenholdt med brystpumpens pris, hvorefter der er fastsat en samlet karakter.

Vi har testet nogle af markedets populære brystpumper. Sammenlign priser og find tilbud på brystpumper på PriceRunner.

1. Medela Swing Maxi Flex - BEDST I TEST BRYSTPUMPE

Praktisk og effektiv brystpumpe, som er let at rengøre og bekvem at anvende

Netadapter/batteri: Ja/6 stk. AAA-batterier Justerbar sugestyrke: Ja Medfølger flasker og sutter: To flasker, ingen flaskesut Kan man dobbeltpumpe: Ja

Medela Swing Maxi Flex Elektrisk Dobbelt-Brystpumpe

Medela Swing Maxi Flex er en opdateret brystpumpe fra Medela, som har fået forbedret udseende og moderne teknik. Samtidig bygger den videre på en lang medicinsk tradition for at fremstille brystpumper, der er baseret på forskning. Man bemærker det med det samme, når man pakker Swing Maxi Flex™ ud.

Brystpumpe, der kan køres med ledning eller batteri

Brystpumpen kan bruges med et almindeligt strømkabel, men kan også bruges uden, hvis man sætter seks AAA-batterier i. Batteritiden virker normal, men pumper man meget, bliver batterierne brugt i rask tempo. Derimod er sugestyrken lige god, uanset hvilken strømkilde du vælger til Swing Maxi Flex™.

Motorenheden har en rund og kompakt form, som ikke fylder meget i hjemmet, eller hvis den skal med ud at rejse eller på arbejde. På oversiden sidder der fire knapper og en lysdiode. Når man tænder Medela Swing Maxi Flex, starter den i stimuleringsfasen, som derefter automatisk skifter til en udpumpningsfase. Stimuleringsfasen kan man naturligvis afbryde, når mælken er løbet til.

Begge faser kan justeres i styrke efter dine personlige præferencer. Det er imidlertid et lille minus, at man ikke kan se, om styrken er på maks. eller min., og den nulstilles efter hver brug. Har man en favoritindstilling, bliver det nødvendigt at justere delvis i blinde ved hver ny pumpning. Swing Maxi Flex kan let laves om fra en enkelt- til en dobbeltpumpe.

Det tætteste man kommer på en behagelig brystpumpe

Medela Swing Maxi Flex leveres med tragte i to forskellige størrelser. Tragtene er det nærmeste man nogensinde er kommet en behagelig brystpumpe. Den ovale form og den brede, bløde kant virker innovativ og samtidig virkelig indlysende. Der er også en indbygget overløbsbeskyttelse, så man kan sidde tilbagelænet og pumpe. Det er let som en leg at samle Medela Swing Maxi Flex™. Brystpumpen består af få delar, som er tilpassede, så de kun kan sættes sammen på én måde.

Pumpefunktionen er der intet at bemærke om. Hvis man har nemt ved at få mælken til at løbe til, behøver man ikke engang maksimal kraft på udpumpningen. Når man er færdig med at pumpe, er det nemt at skulle Swing Maxi Flex ad igen. Alle dele, der skal vaskes op, kan komme i opvaskemaskinen, og der er ingen smådele, som let bliver væk.

Fremtiden står for døren

Sammenlignet med ældre brystpumper fra Medela, der alle har været meget gode, så er Swing Maxi Flex et stort skridt fremad i udviklingen. Og det til en helt overkommelig pris. Hvis man vil pumpe meget, mens man er på farten, kommer udgiften til batterier til at virke lidt trist. Dette og så et lidt højere, men stadig acceptabelt, lydniveau, når man pumper ved maks. Styrke, er det eneste negative ved pumpen. Alt andet ved Medela Swing Maxi Flex er bare godt. Dette er en af de bedste brystpumper, man kan købe.

Praktisk formgivningmeget effektivbekvem at pumpe medlet at rengøre
Bruger en del batterierhøjere lydniveau ved maks. styrke

Prissammenligning

Sammenlign priser

MEDELA SWING MAXI FLEX ELEKTRISK BRYSTPUMPE

1.494 kr.

MEDELA MAXI DOBBELT BUSKRYDDER MED GENOPLADELIGT BATTERI

1.766 kr.

2. Medela Freestyle Flex - BEDSTE PREMIUMVALG BRYSTPUMPE

Meget eksklusiv og intuitiv brystpumpe med en stille, praktisk motor og bekvemme tragte

Netadapter/batteri: Ja/indbygget, genopladeligt Justerbar sugestyrke: Ja Medfølger flasker og sutter: Fire flasker, ingen flaskesut Kan man dobbeltpumpe: Ja

Medela Freestyle Flex Elektrisk Dobbelt Brystpumpe

Mange produkter kan påstås at være Rolls Roycen i deres niche. Men med Medela Freestyle Flex er sådan en påstand ingen overdrivelse. Design, innovation og en (forholdsvis) høj pris – det hele er der. Og hvis man også vil kunne nyde oplevelsen, når brysterne skal tømmes for mælk, så er Freestyle Flex™ et udmærket valg.

Brystpumpe - nu med touchskærm

Freestyle Flex er en del af Medelas kraftige opdatering af mærkets brystpumper. Det handler både om ny formgivning og om en kraftigt forbedret teknik. Motoren er lille og ligger godt i hånden. Knapperne er næsten helt skiftet ud med en tydelig og letbetjent touchskærm. Freestyle Flex kan bruges med ledning, men har også et indbygget, genopladeligt batteri, som kan oplades via USB. Batteritiden er glimrende.

Det gør ingen forskel, om man er nybegynder eller erfaren, montering af Medela Freestyle Flex™ sker intuitivt. Slangens ender har forskellig form, så det er umuligt at tilslutte dem forkert. Det er lige så nemt at samle tilslutningsenhederne. Hvis membranen vender forkert, kan de ganske enkelt ikke lukkes. Freestyle Flex består af imponerende få dele, hvilket forenkler rengøringen. Alt der kan vaskes op, kan også komme i opvaskemaskinen.

Nok så behagelig, som en brystpumpe bliver

Med Freestyle Flex kan man vælge, om man vil dobbeltpumpe eller bare koncentrere sig om ét bryst. I det sidste scenarie sætter man den anden slange fast i en holder på forgreningen, så der dannes vakuum. Lydniveauet er meget behageligt. Med Freestyle Flex kan man maratonpumpe på maksimal styrke og binge TV-serier samtidig, med en sovende baby i samme rum.

Pumpen har to faser – stimulering og udpumpning. Begge kan justeres i styrke, og displayet viser, hvor længe man har været i gang. Enkelt og tydeligt. Det absolut bedste ved Medela Freestyle Flex er dog de forbedrede tragte. Fra en helt rund form til en mere oval, og med en bred og blød kan af silikone. Med til brystpumpen følger også brysttragte i to forskellige størrelser. En brystpumpe bliver måske aldrig helt behagelig, men det har aldrig været mere behageligt end nu.

Premium brystpumpe og et godt køb

Pumpestyrken er noget højere ved enkelt- end ved dobbeltpumpning. Men det er en detalje i det overordnede billede. Hvis man er i tvivl om eller hvor meget man har brug for en brystpumpe, så er denne skudt over målet. Men hvis man ved, at man kommer til at bruge pumpen meget og længe, så er Medela Freestyle Flex et luksusvalg, man ikke kommer til at fortryde.

Der er også en Medela-app, MyMedela, som forældrene kan bruge til at holde styr på pumpningen og barnets udviklingen.

Praktisk motormeget god batteritidbekvemme tragteintuitiv monteringlavt lydniveau
Meget høj prislidt lavere pumpekraft ved dobbeltpumpning

Prissammenligning

Sammenlign priser

Der er ingen priser lige nu

3. Philips Avent elektrisk brystpumpe SCF396/11

Praktisk og effektiv elektrisk brystpumpe, som passer perfekt til Avents sutteflasker

Netadapter/batteri: Ja/indbygget, genopladeligt Indstillelig sugekraft: Ja Flasker og sutter medfølger: En flaske og en sut Kan man dobbeltpumpe: Nej

Philips Avent Single Premium Electric Breast Pump SCF396/11

Philips Avent elektrisk brystpumpe er en lille og smidig maskine med et meget tiltalende design. Både udseende og form er nydelig, hvor de lyse farver med meget hvidt og transparent føles friskt og gør det nemt at se, at maskinen er ren. Noget, der føles vigtigt, når det drejer sig om brystpumpning, som jo bør holdes så sterilt som muligt.

Nemt at komme i gang med pumpen

Monteringen er meget enkel. Avent elektrisk brystpumpe indeholder ikke mange dele, og man forstår med det samme, hvordan både slange og ledning skal tilsluttes. Der medfølger ingen opbevaringstaske til delene. Men der medfølger en flaske med sut. For den, der allerede bruger Philips Avents sutteflasker, er det et stort plus, at de alle er direkte kompatible med brystpumpen.

For at komme i gang med at pumpe skal du blot sætte ledningen i og tænde for strømforsyningen. Med fuldt opladet batteri kan man også nemt tage Avent elektrisk brystpumpe med sig, hvis man skal af sted i et stykke tid og vil kunne pumpe ud.

Mange forskellige pumpeindstillinger at vælge imellem

Knapperne på brystpumpen føles pædagogiske, og man forstår hurtigt, hvordan man kan vælge mellem forskellige programmer, som giver lidt forskellige hastigheder for pumpningen. Styrken kan også indstilles – og der er mange forskellige grader at vælge imellem. Det gør det nemt at finde en indstilling, der både føles behagelig, men som også er effektiv til at få mælken ud, uanset hvor fyldte brysterne er på det pågældende tidspunkt. Displayet er forbilledligt tydeligt med store digitale tal.

Sammenlignet med andre brystpumper føles Avent elektrisk brystpumpe mildest talt lige så effektiv. Tragtene er af hård plast, men et hvælvet, blødere kabinet sættes på og gør, at pumpen er meget behagelig at holde mod brystet. Lydniveauet fra motoren er meget lavt. Der høres kun en svag brummende lyd, mens der pumpes. Det er ikke noget problem at have barnet sovende i armene samtidig.

Passer til populære sutteflasker

Kvaliteten af Avent elektrisk brystpumpe føles rigtig god. Motoren får kun ros, både hvad angår funktion og design. Brystpumpen er intuitiv og pæn på samme tid. Brystpumpen er også nem at rengøre, da den ikke består af så mange forskellige dele.

En enkelt anmærkning kan være, at den medfølgende flaske er meget lille. Men samtidig har Philips Avent et bredt udvalg af sutteflasker, så det er meget nemt at supplere med andre, større modeller. Og hvis man bruger Avents sutteflasker, er der ingen grund til ikke at vælge Philips Avent elektrisk brystpumpe.

Behagelig og blød mod brystetstor variation i programmereffektivtpænt design
Den medfølgende flaske er lillekan tage tid at finde det rigtige program

4. Medela Swing Maxi

Dobbelt elektrisk brystpumpe med støjsvag motor – Velegnet til dem, der pumper ofte og meget

Netadapter/batteri: Indbygget, genopladeligt batteri Justerbar sugekraft: Ja Medfølger flasker & sutter: To flasker, men ingen flaskesut Kan man dobbeltpumpe: Ja

Medela Swing Maxi Double Electric Breast Pump

Der er ingen tvivl om, at Medela har indtaget en meget fremtrædende position blandt producenter af brystpumper. Og det med rette. Medelas pumper føles næsten altid lidt mere gennemarbejdede end mange konkurrerende modeller. Et tydeligt tegn herpå er den konstante udvikling af de allerede eksisterende modeller. Swing Maxi er blot den seneste i en lang række af højtpræsterende dobbeltpumper fra Medela.

Meget nemt at forstå, hvordan brystpumpen fungerer

Medela Swing Maxi er meget nem at komme i gang med. Brystpumpen er nem at samle. Den medfølgende manual er overskuelig, men næsten overflødig, da det praktisk talt er umuligt at samle pumpen forkert. Man kan straks se, hvilke komponenter der er til stede, og hvordan de passer sammen. Det er lige så hurtigt at komme i gang med udpumpningen som med monteringen. Så snart du har opladet batteriet, hvilket sker via USB-C, og det sker relativt hurtigt, kan du komme i gang.

Brystpumpen består af en rund motor med tydelige knapper. Knappernes funktioner er lette at forstå, og du forstår intuitivt, hvad du skal gøre for at finde en indstilling, der føles behagelig. Sugestyrken på Medela Swing Maxi kan justeres både i tempo, rytme og styrke. Sugeevnen er høj og opleves som effektiv til at pumpe mælk ud af brysterne. Støjniveauet er helt acceptabelt, og kun ved den mest intense udpumpning er motorstøjen noget, som vi lægger mærke til.

Billede fra test af brystpumpe Medela Swing Maxi

Komfortable brysttragte med blød kant

Fordelen ved en dobbelt brystpumpe er, at man kan pumpe begge bryster på samme tid. Det er for så vidt tidsbesparende, da man i stedet for 15 minutter pr. bryst med en enkeltpumpe kan gennemføre hele pumpeprocessen på et kvarter. Nogle oplever også, at de får mere mælk ud af at pumpe samtidigt. Hvis du har brug for kun at pumpe det ene bryst, kan Medela Swing Maxi indstilles til det, selvom det kræver en smule fifleri.

Der medfølger to forskellige størrelser af brysttragte, når man køber en Medela Swing Maxi. Det øger chancen for at kunne bruge brystpumpen komfortabelt, men der er naturligvis ingen garanti for, at tragtene passer til alle bryster. Medelas brystpumper har en blød silikonekant, hvilket øger komforten yderligere. Silikonekanten gør pumpen markant mindre hård og kantet mod brystet end brysttragte, der udelukkende er lavet af hård plast. Selv dem, der har ømme bryster, kan få en behagelig pumpeoplevelse med Swing Maxi.

Genopladeligt batteri med god kapacitet

Det genopladelige batteri i Medela Swing Maxi har en god kapacitet, og du kan pumpe flere gange, før du skal oplade batterierne igen. Dette, sammen med den meget overskuelige størrelse, gør, at Swing Maxi kan tages med på farten, hvis man skal pumpe på en rejse, eller hvis man er væk om aftenen. Det er også nemt at rengøre Swing Maxi efter brug, da du hurtigt kan skille den ad for at vaske og sterilisere den.

Den røde tråd i Medela Swing Maxi er, at hver eneste funktion og detalje er gennemtænkt. Fra den bløde tragt til den nemme montering og selvfølgelig den behagelige anvendelse. For dem, der pumper flere gange dagligt, er Medela Swing Maxi en brystpumpe af høj kvalitet, som du kan stole på.

Enkel og overskuelig knapmenustøjsvag motor med god variationpraktiske flasker med låg
Flaskesut medfølger ikkedet tager lidt tid at skifte mellem enkelt- og dobbelttilstand

5. Philips Avent elektrisk brystpumpe SCF398/11

Luksuriøs og fleksibel brystpumpe med intuitiv fornemmelse og pænt design

Netadapter/batteri: Ja, mikro-USB-adapter samt genopladeligt batteri Indstillelig sugekraft: Ja Flasker og sutter medfølger: Ja, en flaske og en sut samt lukkelåg Kan man dobbeltpumpe: Ja

Philips Avent Elektrisk Dobbelbrystpumpe

Philips Avents trådløse brystpumpe SCF398/11 er en ægte luksuspræget elektrisk pumpe, som med sine opladelige batterier er lige så nem at have med sig på farten, som den er at installere hjemme ved siden af sofaen. En opladning rækker til op til tre amninger, så der er ingen grund til at føle sig stresset!

Fleksibel og trådløs brystpumpe

Philips Avent SCF398/11 er en både flot og moderne brystpumpe, som har en silikonepude til at lægge rundt om brystvorten. Med den både bløde og fleksible løsning lover Philips, at deres brystpumpe passer til næsten alle typer bryster, hvilket også blev bekræftet af panelet under testen. Monteringen af SCF398/11 går glat, og da pumpen ikke har rør, som mange andre brystpumper, er der færre dele at vaske op efter brug. Der medfølger en toilettaskelignende isoleringspose og en større taske til opbevaring af alle pumpens dele.

Det er tydeligt, at dette er en pumpe, der er beregnet til at være fleksibel – både hvis man for det meste sidder hjemme og pumper, og hvis man ofte er på farten. Pumpen drives af en trådløs motorenhed, som også kan tilsluttes væggen via en mikro-USB-adapter. Som fuldt opladet holder pumpens batterier til ca. tre sessioner.

Intuitiv og støjsvag

Med sine 8 stimuleringsniveauer og hele 16 forskellige pumpeniveauer er Philips Avent SCF398/11 nem at indstille til den ønskede tilstand. Oplevelsen ved brug er, at brystpumpen er smidig og intuitiv. Der er ikke unødvendigt mange knapper, samtidig med at displayet tydeligt viser, hvilken indstilling man befinder sig i, og hvor længe man har pumpet.

Lydniveauet er lavt og diskret – diskret nok til, at barnet kan sove ved siden af eller amme på det andet bryst. På displayet er der en pauseknap, som man kan bruge, hvis det bliver nødvendigt at afbryde sessionen midlertidigt.

Mindre godt for den skærmafhængige, der skal pumpe

Den skærmafhængige skal tænke på, at det frarådes at bruge mobiltelefon i en afstand på under 30 cm fra pumpen, da det kan påvirke dens ydeevne. Desuden viser det sig, at silikonedelene er nogle rigtige støvmagneter. Ud over disse mindre forbehold er Philips Avent SCF398/11 en behagelig, smart og luksuriøs elektrisk brystpumpe, som imponerer med sin smidighed og fleksibilitet.

Behageligfleksibelintuitivstøjsvagkan pumpe begge bryster samtidigt
Noget besværlig at gøre rendyrbliver nemt støvet

6. Philips Avents elektriske brystpumpe SCF395/11

Pålidelig, støjsvag og højtydende brystpumpe, der passer bedst i hjemmets rolige omgivelser

Netadapter/batteri: Ledning Indstillelig sugekraft: Ja Flasker og sutter medfølger: Ja, en flaske og en sut Kan man dobbeltpumpe: Nej

Philips Avent Brystpumpe Elektrisk SCF395/11

Philips Avents elektriske brystpumpe SCF395/11 er en rigtig one size fits all-pumpe. Det skyldes de formbare puder i blød silikone, som nemt kan formes efter netop dit brysts størrelse. Nemmere bliver det ikke!

Behagelig og sikker brystpumpe

SCF395/11 er en elektrisk brystpumpe uden opbevaringstaske, som udelukkende får strøm med ledning, hvilket gør pumpen bedst egnet til brug i hjemmets rolige kroge eller i det mindste i forbindelse med en stikkontakt. Hvis præmisserne stemmer overens med behovet, får man derimod med Philips Avent SCF395/11 en rigtig pålidelig pumpe, som man kan stole på. Den er behagelig at bruge med tragte i silikone, som giver en blød kant, der slutter tæt omkring brystet og ikke lækker. Pumpen har en stimuleringsindstilling med otte forskellige niveauer og en pumpefunktion med 16 niveauer, hvilket gør det nemt at tilpasse niveauet på det aktuelle tidspunkt. Dette gøres nemt med en volumenknaplignende knap på motorenheden.

Smart brystpumpe med indbygget hukommelse

Det er en pumpe, der ikke kun har et flot design, men også er smart. Takket være den indbyggede hukommelse husker brystpumpen de seneste indstillinger, du har brugt. Derfor er det som regel kun at trykke på start for at komme i gang. Lydniveauet i motoren er svagt, og det går fint både at amme et barn på det ledige bryst eller at have en baby sovende lige i nærheden af pumpen. Der er kun få knapper, og pumpen er nem at forstå. Pauseknappen er særligt populær for dem, der ofte har brug for at afbryde deres session midlertidigt uden at skulle starte helt forfra.

Silikonepuder tiltrækker støv

Det har ikke været nemt at finde noget negativt ved Philips Avent SCF395/11, men detaljer, som testpanelet nævner, er, at silikonepuderne let bliver støvede, og at der mangler opbevaringstaske til pumpen. Det sidste er på den anden side ikke noget større problem, da pumpen er så pæn og diskret, at den kan ligge fremme uden at tiltrække sig opmærksomhed.

God ydeevnestøjsvagkomfortabelenkelt og intuitivt design
Mangler opbevaringstaskebliver let støvetret mange deleder skal samles

7. Neno Uno

Praktisk, håndholdt og trådløs brystpumpe – Særligt velegnet til følsomme bryster

Netadapter/batteri: Indbygget, genopladeligt batteri Justerbar sugekraft: Ja Medfølger flasker & sutter: En flaske og en flaskesut Kan man dobbeltpumpe: Nej

Neno Uno Elektrisk Brystpumpe

Neno Uno er en lille elektrisk brystpumpe med motor, pumpe og brysttragt indbygget i en enkel, håndholdt enhed. Neno Uno tilbyder ekstra mobilitet, fordi du ikke behøver at tage både en brysttragt med flaske og en separat motor med dig. Førstehåndsindtrykket er, at Neno Uno føles noget tung og lidt ujævn i hånden, men også at den virker til at være meget nem at bruge.

Udmærket elektrisk brystpumpe til nybegynderen

Den gode brugervenlighed holder stik under hele testperioden. Montering kan foretages uden brugsvejledningen, da der kun er én korrekt måde at samle den på. Uno er helt uden unødvendige knapper eller dele, der kan forvirre. Pumpen kan slukkes og tændes, og der er også en plus- og en minusknap til at justere pumpeindstillingerne. Skærmen viser batterilevetiden, antallet af minutter, du har pumpet, og hvilken tilstand og styrke der anvendes.

Neno Uno har seks niveauer for stimuleringsfasen og ni niveauer for udsugningsfasen. Niveauerne har forskellige hastigheder, styrker og rytmer, så det er nemt at finde den tilstand, der føles rigtig i øjeblikket. Selvom maskinen er ret lille, imponerer den ved at have en lige så god pumpekraft som andre elektriske brystpumper.

Usædvanlig blød og behagelig brysttragt

Et stort plus ved Neno Uno er komforten. Brysttragtene er meget bløde, dækket af behagelig silikone og har en form, der omslutter hele brystet, hvilket altid er rart, når man skal pumpe. Brysttragtene er især nyttige, hvis man skal pumpe i forbindelse med mælkestop, eller hvis man lider af ømme brystvorter. Særligt overgangen mellem tragt og tragthals opleves også som blødere og rundere end normalt. Vær dog opmærksom på, at der kun medfølger én størrelse tragt.

Det er dog ikke alt, der føles komfortabelt ved Neno Uno, da det kan være tungt at holde pumpen mod brystet, når motoren også er placeret der. Det anbefales dog at undgå at bruge brystpumpen i mere end 15 minutter pr. side, så for det meste er vægten ikke et stort problem.

At den trådløse funktion skulle give mere frihed, er et tvivlsomt plus. Det meste af tiden vil man alligevel sidde i fred og ro, mens man pumper. Og hvis man gerne vil kunne pumpe, mens man går rundt, skulle Uno have været lidt nemmere at holde fast i og samtidig bevæge sig rundt med.

Prisvenlig pumpe, der mangler noget tilbehør

Rengøringen er nem, eftersom Neno Uno ikke består af unødigt mange små dele. At der her er tale om et lidt billigere produkt, mærkes både på produktet og emballagen, men til prisen er kvaliteten god. For dem, der primært pumper en gang imellem, burde Uno være tilstrækkelig til flere ammeperioder. Ønskede forbedringer kunne være, at der ville medfølge flere flasker, som passer til pumpen, så man kunne bruge en til opbevaring. Vi savner også et låg til flasken, da der kun medfølger en sut.

Sammenlignet med dyrere pumper er Uno lige så effektiv og føles faktisk mere behagelig. Hvis man har følsomme brystvorter, er den bløde tragt også guld værd. For forældre, der er usikre på, hvor meget de kommer til at pumpe, eller som ønsker en elektrisk brystpumpe på et stramt budget, er Neno Uno både et godt og overkommeligt valg.

Blød og behagelig brysttragtsuper nem at brugemange valg af sugestyrke
Tung at holdelidt klodset i formenleveres kun med én flaske

8. Elvie Curve

Diskret, effektiv og praktisk manuel brystpumpe, der passer til den, der er på farten

Netadapter/batteri: Manuel, betjenes med håndkraft Indstillelig sugekraft: Ja Medfølger flasker og sutter: Nej Kan man dobbeltpumpe: Nej

Elvie Curve

Elvie Curve er en manuel brystpumpe fremstillet af blød, fleksibel og BPA-fri silikone. Ved et enkelt tryk med hånden mod den brystformede skål skabes der et vakuum, hvorefter mælken pumpes ud og lander i beholderen, som rummer 120 ml.

Ukompliceret og praktisk

Den kompakte Elvie Curve er en diskret brystpumpe både til at tage med sig og til at bruge. Designet er lige så flot, som det er enkelt, og Elvie Curves to dele samles lynhurtigt. Det smidige silikonemateriale lægger sig tæt omkring huden og føles hverken hårdt, stort eller koldt mod brystet. Ved hjælp af en justerbar kontraventil reguleres trykket i suget til det ønskede niveau, hvorefter trykket med hånden gør resten af arbejdet.

Da Elvie Curve ikke har en motor og drives af håndkraft, er det en støjsvag brystpumpe, som uden problemer kan anvendes ved siden af et sovende barn eller i et stille miljø. Når man er færdig, kan Elvie Curve vaskes i hånden og i opvaskemaskinen.

Mangler opbevaringsbeholder

Elvie Curve leveres ikke med en opbevaringstaske eller -beholder til at hælde den udpumpede mælk i. Da det ikke anbefales at anvende Elvie Curve som opbevaring, men kun til pumpning, skal der tilkøbes beholdere, hvis formålet er at opbevare den udpumpede mælk.

Når du er færdig med at pumpe – og her gælder det om at være opmærksom, for Elvie Curve siger ikke til, når den er fyldt – hældes mælken over i en anden beholder gennem hullet til brystvorten. På bagsiden af beholderen er der tydelige markeringer, der gør det nemt at holde øje med, hvor meget mælk, der er pumpet ud.

Nem at tage med

Elvie Curve får allermest ros for, hvor nem den er at bruge. Her er der ikke behov for opladning, ingen brugsanvisning, og det er nemt at finde frem til det rigtige tryk via kontraventilen. Den buede, bløde konstruktion gør, at brystpumpen hviler diskret inden for bh'en, og vakuummet opleves aldrig som for hårdt, selvom mælken løber effektivt. Dette, kombineret med den lave vægt og det kompakte design, gør Elvie Curve til den perfekte brystpumpe til at tage med på farten.

Nemfleksibelbekvem at bruge
Manglende opbevaringsposeingen mælkebeholder

9. Medela Harmony

Manuel brystpumpe af høj kvalitet med nem opbevaring

Netadapter/batteri: Manuel, betjenes med håndkraft Indstillelig sugekraft: Nej Medfølger flasker og sutter: Ja, en flaske og en sut Kan man dobbeltpumpe: Nej

Medela Harmony Brystpumpe

Medela Harmony er en manuel brystpumpe, der er designet som en flaske i bunden og en sugeanordning med en tragt, der er fastgjort til et håndtag øverst. Ved at trykke på håndtaget skabes der et vakuum, og mælken løber til.

Rytmen minder om barnets ved brystet

Medela Harmony er nem at finde ud af allerede ved første forsøg. Det er tydeligt, hvordan flasken kobles til tragten, og hvordan tragten skal lægges ved brystet. Rytmen regulerer man efter eget behov, og suget, som opstår, opleves ligesom barnets ved brystet. Det skyldes den teknologi, som Medela selv kalder 2-Phase Expression, hvilket betyder, at brystpumpens sugeteknik efterligner barnets med to forskellige hastigheder. Det er ikke muligt at regulere sugestyrken i Medela Harmony, kun rytmen.

Pumpen er lige så nem at bruge, når du ammer med det andet bryst, og brystpumpen er så lille, at du nemt kan have den i tasken. Den medfølgende beholder leveres med et fritstående låg - altså uden sut.

Praktisk emballage til nem opbevaring

Tragten på Medela Harmony er fremstillet af glat, hvid, hård plast. Rundt om den er der en silikonekant, som ligger behabeligt og ikke er kold mod huden. Den tragt, der følger med, er i standardformat, men der kan tilkøbes andre størrelser, hvis man mærker, at der stadig er mælk tilbage i brystet efter endt pumpning, eller hvis brystvorten suges ind mod brysttragtrøret.

Rengøring er relativt enkel, især hvis Medela Harmony er blevet skyllet af umiddelbart efter brug, selvom de dele, hvor mælken kommer ind fra brystet, kan virke lidt svære at få helt rene.

Flaskerne til Medelas manuelle brystpumpe er værdsatte for deres fleksibilitet. Det er nemt at sætte et låg på og sætte flasken i køleskabet, når pumpningen er afsluttet.

Samlet set er Medela Harmony en meget populær manuel brystpumpe, som både er behagelig, pålidelig og får mælken til at løbe uden unødvendigt spild.

Bekvemeffektivenkelgod emballageder kan lukkes og opbevares i køleskab
Mangler opbevaringstaskelidt ufleksibel form på tragtensut skal købes separat

10. Mam 2 in 1 Electric & Manual Breast Pump

Effektiv brystpumpe der kan anvendes manuelt og elektrisk, med meget medfølgende tilbehør

Netadapter/batteri: Ja/genopladeligt batteri Justerbar sugestyrke: Ja Medfølger flasker og sutter: To flasker og to flaskesutter Kan man dobbeltpumpe: Nej

Mam 2 in1 Electric & Manual Breast Pump

Med 2 in 1 Electric & Manual Breast Pump vil Mam dække alle anvendelsesområder med én model, og det er imponerende. Denne brystpumpe kan bruges med ledning, med indbygget, genopladeligt batteri, og kan desuden laves om til en manuel brystpumpe. Det gør det nemt at tilpasse 2 in 1 Electric & Manual til forskellige behov. Derfor kan den være en god idé, hvis man ikke er sikker på, hvordan eller hvor meget pumpen skal bruges.

På undersiden af Mam 2 in 1 Electric & Manual sidder der en knap, som bruges til at tænde for strømmen. Ved hjælp af displayet på oversiden kan man skifte mellem stimulering og udpumpning og justere styrken. Begge funktioner har 9 forskellige niveauer. Man kan også se i minutter og sekunder, hvor længe man har pumpet.

Husk at læse instruktionerne!

Inden første brug gør man sig selv en tjeneste ved at læse instruktionsbogen grundigt igennem. Mam 2 in 1 Electric & Manual er en brystpumpe, som består af mange forskellige dele, og det er forskelligt, hvilke dele der skal anvendes, afhængigt af om man vil pumpe manuelt eller elektrisk. Når man har brugt pumpen nogle gange, finder man ud af, hvordan det hele sidder sammen, og det går hurtigt at montere og skille den ad til rengøring eller sterilisering.

Man kan pumpe et bryst ad gangen 2 in 1 Electric & Manual. Tragten har et stort silikoneindlæg, som skal øge komforten. Når man er blevet vant til brystpumpen, kan indlægget tages ud, og det gør også brystpumpen mere effektiv. Der er kun en størrelse på tragten, og den runde form gør det vigtigt at finde den rigtige placering mod brystet, så man kan pumpe så bekvemt og effektivt som muligt. Pumpestyrken er fuld ud tilstrækkelig til at kunne pumpe mælken ud. Når pumpen slås til, indledes stimuleringsfasen, og derefter vælger man selv, hvornår man vil skifte til udpumpning.

Mulighed for manuel brug

Som manuel pumpe løser 2 in 1 Electric & Manual sin opgave. Det er sjældent lige så effektivt at pumpe manuelt, som når pumpen drives elektrisk. Men det er et plus, at denne brystpumpe fra Mam kan laves om. Når den anvendes som manuel pumpe, er den både lille og let, kan nemt komme med i håndtasken, når man skal ud, og måske får brug for at lette lidt på trykket for at undgå brystbetændelse.

Mam har en gennemtænkt løsning med de tilhørende flasker. Pumpen kan bruges med alle sutteflasker fra mærket. Der medfølger også opbevaringsbøtter og flaskesutter. For nybegyndere inden for brystpumper er Mam 2 in 1 Electric & Manual Breast Pump en praktisk pakkeløsning, hvor alt det nødvendige er med.

Gennemtænkt løsning med flaskerkan laves om til manuel pumpealle dele medfølgerprisbillig
Kan kun pumpe ét brystbestår af mange deletager lidt tid at gennemskue

11. Medela Solo

Behagelig og pålidelig brystpumpe med ni indstillinger og genopladelige batterier

Netadapter/batteri: Ja, genopladeligt batteri Indstillelig sugekraft: Ja Medfølger flasker og sutter: Ja, en flaske Kan man dobbeltpumpe: Nej

Medela Solo Single Electric Breast Pump

Medela Solo er en kompakt elektrisk brystpumpe, der er rigtig nem at forstå, bruge og samle. Membranen sidder på plads allerede ved åbning af emballagen, hvilket er særligt velegnet til dem, der skal bruge en brystpumpe for første gang.

Der kræves kræfter ved første montering

Når Medela Solo er samlet – der skal bruges kræfter for at få slangen ind i tilslutningsenheden – så er du klar til at pumpe.

De fire knapper er lette at forstå, og der er næppe brug for længere tid med manualen. Den første knap tænder og slukker for brystpumpen, den anden aktiverer stimulering af mælkeproduktionen, den tredje og fjerde øger og reducerer sugestyrken, når pumpen skifter til pumpetilstand.

9 forskellige niveauer og genopladeligt batteri

Medela Solo har i alt ni forskellige niveauer, som let kan justeres med plus- og minusknapperne. Der findes ikke noget display på Medela Solo, men det er ikke nødvendigt, da den er så nem at bruge.

En værdsat detalje ved Medela Solo er de genopladelige batterier, som gør det nemt at bruge pumpen, selv når du ikke sidder ved siden af en stikkontakt. Oplevelsen er, at det er mest behageligt at sidde ned, når du bruger Medela Solo, og altså ikke at at være i gang med noget. Efter brug rengøres pumpen ved håndopvask og regelmæssig kogning.

Behagelig og tryg brystpumpe

Medela Solo er en effektiv brystpumpe, som i modsætning til tidligere versioner af varemærket er blevet opgraderet med en behagelig oval tragtform og en blød silikonekant, der omslutter tragten. Oplevelsen ved brug er behagelig og tryg, og pumpen sidder tæt mod brystet og giver en naturlig fornemmelse, som minder om amning.

Lyden er den samme som andre elektriske pumper – hverken mere eller mindre støjsvag. Pumpen suger primært ved brystvorten og ikke større dele af brystet, og det er en smagssag, hvad man foretrækker. Uanset model er det naturligvis vigtigt at finde den rigtige stilling for at mælken kan løbe mest effektivt.

Sammenfattende er Medela Solo en praktisk, tryg og intuitiv brystpumpe, der holder, hvad den lover, og som ikke gør pumpningen mere besværlig end nødvendigt.

Enkelsmidigproblemfri med få delebehagelig silikonekant omkring tragten
Let at monterekun én størrelse tragtkun én flaske/beholder medfølger

12. Philips Avent manuel brystpumpe SCF430/10

Praktisk og let lille manuel brystpumpe, passer perfekt sammen med Avents sutteflasker

Netadapter/batteri: Manuel, betjenes med håndkraft Indstillelig sugekraft: Nej Flasker og sutter medfølger: En flaske og en sut Kan man dobbeltpumpe: Nej

Philips Avent Manual Breast Pump 125ml

Philips Avent manuel brystpumpe er en lille og kompakt pumpe, som udelukkende drives med håndkraft. Der er ikke behov for hverken batterier eller netadapter. Fordelen ved en manuel brystpumpe er, at den kan bruges hvor som helst, og at den takket være sin lille størrelse og lave vægt er meget nem altid at have med sig i håndtasken.

Manuel pumpe, der hurtigt samles

Det første indtryk af Avent manuel brystpumpe er positivt. Pumpen har et pænt udseende og en gribevenlig form. Plastikdelene i hvidt sammen med den transparente sutteflaske og brysttragten giver et friskt og hygiejnisk indtryk.

Pumpen er meget nem at samle uden behov for manual – man forstår, hvordan delene hører sammen. Hvis man vil tage Avent manuel brystpumpe med sig, må man dog finde sin egen måde at opbevare den på undervejs, da der ikke medfølger nogen opbevaringstaske.

Mangler mulighed for at regulere sugekraften

Komfort er altid vigtig ved en brystpumpe, men når det gælder en manuel brystpumpe bør man lægge ekstra vægt på, hvordan den er at holde i hånden. Håndtaget på Avent manuel brystpumpe ligger godt i hånden og er behageligt at pumpe med hele vejen igennem. Eftersom pumpen er manuel, kan man først og fremmest styre tempoet, ikke sugekraften.

Præcis hvor effektiv Avent manuel brystpumpe opleves at være, er nok delvist individuelt. Sammenlignet med en elektrisk brystpumpe er justeringsmulighederne betydeligt færre. Avents manuelle brystpumpe opleves alligevel som velfungerende, selvom det føltes, som om man fik mere mælk i den første tid efter fødslen, sammenlignet med da barnet blev ældre, og mælkeproduktionen var bedre reguleret.

Blød og behagelig brysttragt

Avent manuel brystpumpe har en behagelig brysttragt, som takket være det bløde overtræk ikke gnider eller klemmer mod brystet. Hvis man har lidt mindre fyldte bryster, kan det dog nogle gange føles, som om man gerne ville kunne presse lidt mere, end hvad man kan med Avents manuelle brystpumpe.

Rengøringen er meget nem. Brystpumpen kan let skilles ad i forbindelse med vask og sterilisering. Kvaliteten af delene er god, og der kan ikke mærkes nogen påvirkning af funktion eller udseende efter et halvt års brug. Hvis man er usikker på, hvor meget man vil bruge brystpumpen, eller ved, at man først og fremmest vil kunne pumpe overskud ud, når man er væk fra sit barn, så er Philips Avent manuel brystpumpe et godt valg.

Passer til Avents sutteflaskerhurtig at samlebehagelige brysttragte
Ikke så høj sugekraftmest effektivnår brysterne er godt fyldte

13. Neno Due Double

Dobbelt elektrisk brystpumpe, som er prisen værd – Velegnet til dem, der ønsker at spare tid ved udpumpning

Netadapter/batteri: Indbygget, genopladeligt batteri Justerbar sugekraft: Ja Medfølger flasker & sutter: To flasker med flaskesutter Kan man dobbeltpumpe: Ja

Neno Due Elektrisk Dobbelt Brystpumpe

Neno Due Double er en flot designet elektrisk brystpumpe til dobbeltpumpning og ligger i den forholdsvis lave prisklasse sammenlignet med, hvad dobbeltpumper normalt koster. Brystpumpen er ledningsfri. Det indbyggede batteri oplades via USB-C, hvilket gør brystpumpen nem at tage med sig på farten. Fordelen ved en dobbeltpumpe er, at begge bryster kan tømmes på samme tid, hvilket på sigt sparer en masse tid.

Super nemt at komme i gang med brystpumpen

Så snart vi tager pumpen ud af æsken, forstår vin, hvordan de forskellige dele passer sammen. Vi har i princippet ikke brug for brugsvejledningen for at samle Neno Due Double korrekt. Desværre medfølger der ikke en rejsetaske eller anden form for opbevaring til pumpen. Du skal derfor selv finde en opbevaringsløsning, hvis du gerne vil udnytte fleksibiliteten ved, at brystpumpen er trådløs.

Både nybegynderen og den erfarne bruger af brystpumper vil have nemt ved at komme i gang med Due Double. Touchskærmen er nem at bruge med tydelige plus- og minusknapper, der alle tjener et formål. Skal vi komme med en bemærkning, så er skærmen måske lidt for følsom. Det er eksempelvis nok til pludselig at ændre sugeniveauet, hvis du blot ved et uheld kommer til at røre pumpen med et tæppe eller en anden genstand.

Nemt at skifte mellem at pumpe et og to bryster

Brystpumpen har fem niveauer til stimuleringsfasen og ni niveauer til udsugning. Effekten opleves som god. Sammenlignet med en manuel pumpe er det dobbelt så hurtigt at pumpe den samme mængde mælk ud med Neno Due Double.
Hvis du ønsker at pumpe ét bryst ad gangen, kan du ændre indstillingen fra dobbelt til enkelttilstand.

Det opleves dog som lidt problematisk, at pumpen ikke nulstilles mellem brug. Ofte ønsker man ikke at starte direkte på niveau 8, hvor man måske stoppede sidste gang.

Brysttragtenes komfort er godkendt, men at de skulle passe til alle bryster, skal tages med et gran salt. Til de lidt mindre bryster føles Due Doubles tragter lidt for store, hvilket indebærer, at man nogle gange kan miste vakuum under udpumpning. Lydniveauet under udpumpningen er helt acceptabelt - vi kan faktisk se en film eller føre en samtale på samme tid.

Ingen indikator for resterende batterilevetid

Det er et plus, at brystpumpen er nem at skille ad og samle igen ved rengøring, men et minus er, at alle dele skal tørres meget omhyggeligt for at få et fungerende vakuum. Plastikken i de medfølgende flasker føles også en smule tynd og billig, hvilket er en skam, da selve pumpen både er robust og holdbar. Der er også en vis skuffelse over skærmens batteriindikator. Ikonet går fra at være helt fyldt til at begynde at blinke, og to minutter senere slukker pumpen af sig selv. En slags nedtælling ville have været at foretrække.

Alt i alt er Neno Due Double en meget prisvenlig brystpumpe til dem, der ved, at de kommer til at benytte sig af funktionen med at pumpe to bryster på samme tid. For brugeren, der pumper flere gange om dagen, er der nogle få detaljer, der trækker ned i forhold til den samlede vurdering, men for den mere gennemsnitlige bruger er Neno Due Double et godt køb.

Nem at bruge og forstågod stimuleringstilstandflot og diskret design
For følsomt displayuklar batterilevetidnulstilles ikke efter brug

14. Beurer BY40

Praktisk brystpumpe med variabel styrke, adaptere til diverse flasker, smart display

Netadapter/batteri: Ja/AA-batterier Justerbar sugestyrke: Ja Medfølger flasker og sutter: En flaske, men ingen flaskesut Kan man dobbeltpumpe: Nej

Beurer Basic Elektrisk Brystpumpe BY 40

Beurer BY40 er en elektrisk brystpumpe med justerbar pumpestyrke. Med til brystpumpen følger foruden pumpe, tragt og andre nødvendigheder også en stor flaske samt adaptere, så brystpumpen kan anvendes sammen med flasker fra Avent og NUK

BY40 kan anvendes både med netadapter og med AA-batterier, som også medfølger ved købet. Det gør det nemt at have brystpumpen på rejser og muliggør pumpning, selvom man ikke har en stikkontakt i nærheden. Batterierne holder dog kun til et par pumpninger, så hvis man ikke bruger genopladelige batterier, bliver BY40 hurtigt dyr i drift.

Den medfølgende instruktionsbog findes på flere sprog, men ikke de nordiske, og billederne er svære at tyde. Manualen kan dog også læses online. BY40 er enkel at samle og men at rengøre efter brug.

Nem at gennemskue og brugervenlig

Brystpumpen er nem at gennemskue og har et særdeles brugervenligt display, som tydeligt viser, hvor længe man har pumpet. På den måde får man en god opfattelse af, hvor lang tid det normalt tager pr. bryst, så det bliver lettere at planlægge pumpningen i livet med en baby.

Selve pumpekraften er høj, hvilket er lettere med godt fyldte bryster. Men hvis man har følsomme bryster eller de er ammet ud for nylig, virker sugestyrken i BY40 lidt for høj, også ved den laveste indstilling.

En anden ulempe ved BY40 er flaskestørrelsen. 180 ml virker lige lovlig stort og gør det svært at finde en bekvem stilling, samtidig med at det er svært at pumpe ud, mens man ammer fra det andet bryst. Overordnet virker Beurer BY40 relativt prisbillig, og især det smarte display gør et positivt indtryk.

For en højere karakter havde vi gerne set flere muligheder for at finjustere sugestyrken, og at der medfulgte en mere praktisk flaske i pakken.

Godt display der viser pumpningens varighedkan anvendes med batterierlet at rengøre
For stor pumpeflaskekort batteritidsugestyrken føles nogle gange for stærk

15. NUK First Choice+ elektrisk brystpumpe

Genopladelig elektrisk brystpumpe – Velegnet til dem, der pumper i ny og næ

Netadapter/batteri: Ja/indbygget, genopladeligt Justerbar sugestyrke: Ja Medfølger flasker & sutter: En flaske og en flaskesut i størrelsen 0–6 måneder Kan man dobbeltpumpe: Nej

Nuk First Choice Plus Elektrisk Brystpumpe

NUK First Choice+ er en elektrisk brystpumpe, der bruger en netadapter som strømforsyning, men som også kan bruges ledningsfrit takket være det indbyggede genopladelige batteri. Brystpumpen er nem at samle. Den består af relativt få dele, og man forstår intuitivt, hvordan de skal sidde sammen. Dette er et plus, taget i betragtning af at den medfølgende manual ikke indeholder instruktioner på dansk.

Elektrisk brystpumpe med mange forskellige indstillinger

First Choice+ har 16 forskellige programmer og tilbyder mulighed for at gemme dine foretrukne indstillinger for hurtigt at kunne få den rette funktion ved næste udpumpning. Det er muligt at justere både hastigheden, og hvor hårdt brystpumpen skal suge. Hukommelsesfunktionen fungerer godt, selvom det, der er den perfekte indstilling den ene gang, naturligvis kan føles forkert næste gang.

Sugestyrken er uden tvivl stærk nok til at kunne udføre arbejdet effektivt foruden at føles relativt sammenlignelig med andre elektriske brystpumper. Nogle gange kunne pumpen dog have problemer i opstarten, hvilket medførte, at vi skulle tænde og slukke for NUK First Choice+ et par gange, før den startede ordentligt op. Efter udpumpning er det nemt at skille NUK First Choice+ ad for at vaske den.

Billede fra test af brystpumpe Nuk First Choice Plus

Lidt besværlig batteriopladning

Det indbyggede batteri fungerer, som det skal, men det viste sig at være uklart, hvorvidt opladningen blev foretaget korrekt. Ved flere lejligheder, hvor brystpumpen skulle have været fuldt opladet, viste det sig, at den ikke kunne anvendes uden en netadapter. Et eller andet sted i processen kan det derfor misforstås, om opladningen er blevet igangsat korrekt eller ej.

Motorens lydniveau er relativt diskret, idet den mest hørbare lyd er pumpens sugende lyd. Man kan have en sovende baby ved sin side eller se en film, mens man pumper, uden at brystpumpen forstyrrer. Et andet stort plus er LED-displayet, som tilpasser lysstyrken efter rummet, man befinder sig i. Antallet af knapper på NUK First Choice+ er eksemplarisk og gør, at pumpen føles meget nem at bruge.

Bedst egnet til mere sporadisk brug

Tragtenes komfort er godkendt. Det er sjældent decideret behageligt at bruge en brystpumpe, men i dette tilfælde er der ikke noget, der gnider eller føles ubehageligt. Pumpen lækker dog under brug, selvom man forsøger at justere sin siddeposition, så vinklen er korrekt. Den lækker ikke meget, men den drypper lidt i ny og næ – noget, der bliver irriterende i længden.

For dem, der ønsker at pumpe ud regelmæssigt, og som pumper så meget ud, at maskinen skal bruges flere gange om dagen, synes NUK First Choice+ ikke at være et fornuftigt valg. Lidt besvær her og der kan accepteres ved mere sporadisk pumpning, men det bliver en hindring for den hyppige bruger. Ønsker du en enkel og effektiv udpumpning ved særlige lejligheder, så klarer NUK First Choice+ dog opgaven på tilfredsstillende vis. Og hvis man kan lide NUKs sutteflasker, er det selvfølgelig positivt, at pumpen er kompatibel med alt NUKs tilbehør.

Meget nem at brugefylder lidtnem at indstille de forskellige fasergodt lydniveau
Lidt lækagenogle gange besvær ved opladningunødvendigt kompliceret manual

16. Neno Bella

Praktisk, trådløs elektrisk brystpumpe, velegnet til dem, der ønsker at kunne pumpe ud på farten

Netadapter/batteri: Indbygget, genopladeligt Justerbar sugekraft: Ja Medfølger flasker & sutter: En flaske og en flaskesut Kan man dobbeltpumpe: Nej

Neno Bella Electronic Breast Pump

Neno Bella er en trådløs elektrisk brystpumpe med indbygget batteri, der oplades med et USB-C-kabel. Det betyder, at du kan oplade brystpumpen i fred og ro derhjemme. Hvis batteriet skulle løbe tør, mens du rejser eller er på farten, så kan du også oplade Neno Bella med en powerbank.

Trådløs elektrisk brystpumpe, der er nem at bruge

Brystpumpen er ganske pæn, kompakt og uden tvivl lille nok til at kunne pakkes ned og tages med på farten. Desværre medfølger der ingen form for rejsetaske. Og når man først har pakket Neno Bella ud af æsken, den kom i, får man aldrig plads til det hele deri igen. Ud over pumpen medfølger der også en sutteflaske med støtteplade, sut, opladningskabel og en brugervejledning. Designet er slankt og stilfuldt.

Neno Bella er en brystpumpe med en touchskærm, som selv den uerfarne bruger nemt vil kunne forstå sig på. Sugestyrken kan justeres mellem i alt 15 forskellige niveauer, herunder seks i stimuleringsfasen og ni i udsugningsfasen. Disse kan nemt justeres via plusknappen på pumpen. Pumpen skifter automatisk fra stimulering til udsugning, hvilket nogle finder brugervenligt, mens andre foretrækker selv at styre overgangen. Efter 30 minutters brug slukker pumpen automatisk.

God drivkraft, men kræver den rigtige vinkel

Der medfølger en brysttragt, hvis størrelse ifølge producenten passer til alle bryster. Tragten føles behagelig mod brysterne og er blød nok. Det er dog lidt vanskeligt at få den helt rette vinkel med Neno Bella. Selv hvis du sidder oprejst med pumpen mod brystet, skal du stadig vinkle beholderen en gang imellem, for at mælken virkelig kan løbe til. Det kan blive irriterende, og det føles ikke særlig ergonomisk at skulle bøje sig fremad.

Der er intet galt med selve effekten og resultatet af Neno Bella. Hvis du har meget mælk i brysterne og er kommet i gang med en god udpumpning, så kan de højere sugestyrker skabe en meget effektiv pumpning, der hurtigt dræner mælken. Brystpumpen gemmer de senest anvendte indstillinger, hvilket gør det nemmere at finde den helt rigtige indstilling fra den ene pumpning til den næste.

Støjsvag brystpumpe, der er velegnet til lejlighedsvis brug på farten

Neno Bella har et meget godt støjniveau under brug. Den giver lidt lyd fra sig, men ikke noget, der generer, og ikke mere end andre brystpumper generelt gør under udpumpning. Når du er færdig med at pumpe, er det nemt at skille Neno Bella ad for at rengøre delene ordentligt. Kvaliteten af delene og motoren virker til at være god, da intet bliver slidt eller begynder at blive skævt – selv efter længere tids brug.

Prisen taget betragtning er Neno Bella en elektrisk brystpumpe med mange fordele. Den er bedst egnet til forældre, der gerne vil kunne pumpe ud efter behov fra tid til anden – også når det skal gøres andre steder end derhjemme. Hvis du ikke er sikker på, hvor meget du kommer til at pumpe, så er Neno Bella en godt valg til dig, der ønsker at prøve dig frem med en elektrisk brystpumpe.

Let at brugebehagelig mod brystetnem at tage med sigtrådløs
Mangler opbevaringstaskekræver at man vinkler rigtigt

17. NUK Luna Elektrisk pump

Brystpumpe, der er enkel at bruge, er kompatibel med alle flasker fra mærket

Netadapter/batteri: Ja/AA-batterier Justerbar sugestyrke: Ja Medfølger flasker og sutter: 1 flaske med sut Kan man dobbeltpumpe: Nej

Nuk Luna Elektrisk Brystpumpe

NUK Luna er en elektrisk pumpe, der er konstrueret efter det samme princip som Pigeons transportable pumpe. Brysttragten er direkte bygget sammen med pumpemotoren, og flasken fastgøres på pumpehovedet uden slanger eller ledninger.

NUK Luna er ret stor af at være en bærbar brystpumpe. Selve pumpen er kugleformet og ret uhåndterlig. NUK Luna er også relativt tung med batterier i, hvilket gør den ukomfortabel at holde i den rigtige position, når den skal anvendes i længere tid. På trods af motorens størrelse har NUK Luna den svageste sugestyrke af de testede pumper, og den føles ikke tilstrækkelig til en ordentlig pumpning.

Tryk - og så er du i gang

NUK Luna Elektrisk brystpumpe startes nemt med et tryk på startknappen, og da sættes første fase automatisk i gang. Når man kan mærke, at stimuleringsfasen er overstået, trykker man på startknappen igen for at skifte til udpumpningsfasen. NUK Luna har lysdioder for at vise, hvilken fase pumpen befinder sig i.

Når brystet er tømt, eller hvis man af andre årsager vil afslutte pumpningen, trykker man på startknappen en tredje gang for at slukke pumpen helt. Vakuumstyrken kan justeres ved at dreje på en knap. Maksimumstyrken føles dog som tidligere nævnt noget svag. Det er svært at få en god rytme i gang, og pumpningen tager derfor betydelig længere tid end nødvendigt.

Kan tages med på ferie

Brysttragten er komfortabelt polstret med gummi, og til NUK Luna Elektrisk brystpumpe medfølger en flaske med vid åbning, så den er nem at rengøre. Pumpen drives med batterier eller med netledning, hvortil der findes flere forskellige adaptere, så brystpumpen nemt kan medbringes på rejser i udlandet.

Hvis man i forvejen foretrækker NUK's sutteflasker, er det en fordel, at pumpen er kompatibel til at anvendes direkte sammen med disse.

Kompatibel med andre NUK-flaskernem at bruge
Ikke tilstrækkelig sugestyrkestor og tung af at være en transportabel pumpe

Prissammenligning

Sammenlign priser

Der er ingen priser lige nu

Mere om brystpumper

At pumpe ud kan både være et supplement og erstatning for amning. Det vigtigt, når man vælger brystpumpe er at tænke over, hvor meget man regner med at skulle anvende pumpen, og i hvilke situationer og på hvilke steder man har behov for at pumpe ud.

I denne test har vi anvendt seks forskellige elektriske brystpumper, men hvis man har et begrænset behov for at pumpe ud, så kan det være tilstrækkeligt med en mindre, manuel brystpumpe eller blot at malke ud med hånden. Hvis man derimod ved med sig selv, at brystpumpen skal anvendes regelmæssigt over længere tid, så er en elektronisk variant at foretrække, da de ofte udfører et bedre job på kortere tid. Det kunne måske også være en idé at kigge efter om de dele, som skal vaskes op kan tåle en tur i din opvaskemaskine, det letter jo alt sammen på mængden af opgaver - så du også kan få lidt tid til at slappe af.

Der findes elektriske brystpumper i flere forskellige prisklasser, og mængden af tilbehør varierer også, så valget afhænger i sidste ende meget af, hvor meget man regner med at skulle anvende pumpen i forhold til, hvor mange penge man vil bruge på den.

Til dyrere pumper medfølger ofte genopladelige batterier, hvilket giver en større frihed i, hvor du kan være, når du pumper ud. Man kan anvende almindelige batterier til de fleste pumper, hvilket også giver frihed, men samtidig kan blive dyrere i sidste ende.

Der findes både enkelt- og dobbeltpumper. Med en enkeltpumpe pumper du ud fra et bryst ad gangen, mens du med en dobbeltpumpe kan pumpe ud fra begge bryst samtidig. Den største fordel ved en dobbeltpumpe er tidsbesparelsen.

Hvordan virker en brystpumpe?

De fleste elektriske pumper har to forskellige funktioner. En funktion, der indleder pumpningen og imiterer barnets første sug på vorten for at starte udpumpningen af mælken fra brystet – denne fase kaldes stimuleringsfasen.

Den anden funktion simulerer barnets dien, når mælken er løbet til, og er kendetegnet ved et kraftigere sug, men lavere frekvens – denne fase kaldes udsugningsfasen. Bemærk, at alle løse dele bør rengøres og steriliseres inden første brug.

En elektrisk brystpumpe indeholder en pumpemotor med forskellige greb og knapper til at konfigurere pumpningen. Til motoren kobles en brysttragt, det stykke af pumpen, der placeres mod brysterne, hvor der dannes vakuum for at suge mælken ud af brystet.

Brystvorten skal være placeret i midten af brysttragten for at give et mere ensartet tryk og for at vorten skal kunne bevæge sig frit uden risiko for gnavsår mod kanterne. Efter pumpen er blevet tændt, starter stimuleringsfasen. Hvis pumpen ikke efter et stykke tid automatisk skifter til udpumpningsfasen, så bør man gøre det selv, når man ser, at der begynder at komme mælk.

Når pumpningen er afsluttet, er det bare at tørre brystet og eventuelle dråber på brysttragten af med en lille serviet eller et håndklæde. Sæt den udpumpede brystmælk på køl så hurtigt som muligt. Hvis man pumper ud flere gange om dagen, skal hver portion mælk køles ned separat, inden de kan hældes sammen.

Gem mælken for et døgn ad gangen, og mærk den med dato. Frisk brystmælk kan holde 3 dage i køleskab og 6 måneder i fryseren. Optøet brystmælk skal anvendes inden for et døgn. Rengør regelmæssigt alle pumpens dele og alle opbevaringsbeholdere til mælken.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os