1. Bedst i test

Brystpumper Test: Vi tester populære elektriske brystpumper

Profilbillede
Anna Lavfors

Opdateret 15. februar 2021

Skal du rejse væk fra din baby eller pumpe mælk ud for at give flaske? En elektrisk brystpumpe hjælper dig og gør udpumpning af mælk mere effektivt. Vi har testet brystpumper og udpeger den komfortable og effektive Medela Swing Maxi Flex til bedst i test - en brugervenlig pumpe med godt tilbehør.

Brystpumper Test: Vi tester populære elektriske brystpumper

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. I testen af brystpumper har vi ladet flere forskellige mødre bruge pumperne. Nogle har tidligere erfaring med brystpumper, mens andre har brugt dem for første gang. I testen har vi især set på følgende egenskaber:

  • Funktioner: Hvilke forskellige indstillingsmuligheder fra brystpumpen, kan den tilpasses forskellige bryststørrelser, og har den andre funktioner som gør pumpningen lettere?

  • Design: Har brystpumpen et praktisk format, hvordan er motorens lydniveau, og kan brystpumpens tilbehør bruges til universalsutteflasker?

  • Ydeevne: Hvor god er batteritiden, hvor lang tid tager brystpumpen at lade op, og hvor effektive opleves stimulerings- og pumpefaserne?

Ovenstående er derefter blevet sammenholdt med brystpumpens pris, hvorefter der er fastsat en samlet karakter.

Vi har testet nogle af markedets populære brystpumper. Sammenlign priser og find tilbud på brystpumper på PriceRunner.

1. Medela Swing Maxi Flex - BEDST I TEST BRYSTPUMPE

Praktisk og effektiv brystpumpe, som er let at rengøre og bekvem at anvende

Netadapter/batteri: Ja/6 stk. AAA-batterier Justerbar sugestyrke: Ja Medfølger flasker og sutter: To flasker, ingen flaskesut Kan man dobbeltpumpe: Ja

Medela Swing Maxi Flex Elektrisk Dobbelt-Brystpumpe

Medela Swing Maxi Flex er en opdateret brystpumpe fra Medela, som har fået forbedret udseende og moderne teknik. Samtidig bygger den videre på en lang medicinsk tradition for at fremstille brystpumper, der er baseret på forskning. Man bemærker det med det samme, når man pakker Swing Maxi Flex™ ud.

Brystpumpen kan bruges med et almindeligt strømkabel, men kan også bruges uden, hvis man sætter seks AAA-batterier i. Batteritiden virker normal, men pumper man meget, bliver batterierne brugt i rask tempo. Derimod er sugestyrken lige god, uanset hvilken strømkilde du vælger til Swing Maxi Flex™.

Motorenheden har en rund og kompakt form, som ikke fylder meget i hjemmet, eller hvis den skal med ud at rejse eller på arbejde. På oversiden sidder der fire knapper og en lysdiode. Når man tænder Medela Swing Maxi Flex, starter den i stimuleringsfasen, som derefter automatisk skifter til en udpumpningsfase. Stimuleringsfasen kan man naturligvis afbryde, når mælken er løbet til.

Begge faser kan justeres i styrke efter dine personlige præferencer. Det er imidlertid et lille minus, at man ikke kan se, om styrken er på maks. eller min., og den nulstilles efter hver brug. Har man en favoritindstilling, bliver det nødvendigt at justere delvis i blinde ved hver ny pumpning. Swing Maxi Flex kan let laves om fra en enkelt- til en dobbeltpumpe.

Medela Swing Maxi Flex leveres med tragte i to forskellige størrelser. Tragtene er det nærmeste man nogensinde er kommet en behagelig brystpumpe. Den ovale form og den brede, bløde kant virker innovativ og samtidig virkelig indlysende. Der er også en indbygget overløbsbeskyttelse, så man kan sidde tilbagelænet og pumpe. Det er let som en leg at samle Medela Swing Maxi Flex™. Brystpumpen består af få delar, som er tilpassede, så de kun kan sættes sammen på én måde.

Pumpefunktionen er der intet at bemærke om. Hvis man har nemt ved at få mælken til at løbe til, behøver man ikke engang maksimal kraft på udpumpningen. Når man er færdig med at pumpe, er det nemt at skulle Swing Maxi Flex ad igen. Alle dele, der skal vaskes op, kan komme i opvaskemaskinen, og der er ingen smådele, som let bliver væk.

Sammenlignet med ældre brystpumper fra Medela, der alle har været meget gode, så er Swing Maxi Flex et stort skridt fremad i udviklingen. Og det til en helt overkommelig pris. Hvis man vil pumpe meget, mens man er på farten, kommer udgiften til batterier til at virke lidt trist. Dette og så et lidt højere, men stadig acceptabelt, lydniveau, når man pumper ved maks. Styrke, er det eneste negative ved pumpen. Alt andet ved Medela Swing Maxi Flex er bare godt. Dette er en af de bedste brystpumper, man kan købe.

Praktisk formgivningmeget effektivbekvem at pumpe medlet at rengøre
Bruger en del batterierhøjere lydniveau ved maks. styrke

Prissammenligning

Sammenlign priser
ComputerSalg A/S Logo

Medela Swing Maxi Flex ™ two-phase electric breast pump for two breasts

1.468 kr.
jollyroom.dk Logo

Medela Swing Maxi Flex Elektronisk Dobbelt Brystpumpe

1.469 kr.
BabySam Logo

Swing Maxi Flex Doubblet

1.469 kr.

2. Medela Freestyle Flex - BEDSTE PREMIUMVALG BRYSTPUMPE

Meget eksklusiv og intuitiv brystpumpe med en stille, praktisk motor og bekvemme tragte

Netadapter/batteri: Ja/indbygget, genopladeligt Justerbar sugestyrke: Ja Medfølger flasker og sutter: Fire flasker, ingen flaskesut Kan man dobbeltpumpe: Ja

Medela Freestyle Flex Elektrisk Dobbelt Brystpumpe

Mange produkter kan påstås at være Rolls Roycen i deres niche. Men med Medela Freestyle Flex er sådan en påstand ingen overdrivelse. Design, innovation og en (forholdsvis) høj pris – det hele er der. Og hvis man også vil kunne nyde oplevelsen, når brysterne skal tømmes for mælk, så er Freestyle Flex™ et udmærket valg.

Freestyle Flex er en del af Medelas kraftige opdatering af mærkets brystpumper. Det handler både om ny formgivning og om en kraftigt forbedret teknik. Motoren er lille og ligger godt i hånden. Knapperne er næsten helt skiftet ud med en tydelig og letbetjent touchskærm. Freestyle Flex kan bruges med ledning, men har også et indbygget, genopladeligt batteri, som kan oplades via USB. Batteritiden er glimrende.

Det gør ingen forskel, om man er nybegynder eller erfaren, montering af Medela Freestyle Flex™ sker intuitivt. Slangens ender har forskellig form, så det er umuligt at tilslutte dem forkert. Det er lige så nemt at samle tilslutningsenhederne. Hvis membranen vender forkert, kan de ganske enkelt ikke lukkes. Freestyle Flex består af imponerende få dele, hvilket forenkler rengøringen. Alt der kan vaskes op, kan også komme i opvaskemaskinen.

Med Freestyle Flex kan man vælge, om man vil dobbeltpumpe eller bara koncentrere sig om ét bryst. I det sidste scenarie sætter man den anden slange fast i en holder på forgreningen, så der dannes vakuum. Lydniveauet er meget behageligt. Med Freestyle Flex kan man maratonpumpe på maksimal styrke og binge tv-serier samtidig, med en sovende baby i samme rum.

Pumpen har to faser – stimulering og udpumpning. Begge kan justeres i styrke, og displayet viser, hvor længe man har været i gang. Enkelt og tydeligt. Det absolut bedste ved Medela Freestyle Flex er dog de forbedrede tragte. Fra en helt rund form til en mere oval, og med en bred og blød kan af silikone. Med til brystpumpen følger også brysttragte i to forskellige størrelser. En brystpumpe bliver måske aldrig helt behagelig, men det har aldrig været mere behageligt end nu.

Pumpestyrken er noget højere ved enkelt- end ved dobbeltpumpning. Men det er en detalje i det overordnede billede. Hvis man er i tvivl om eller hvor meget man har brug for en brystpumpe, så er denne skudt over målet. Men hvis man ved, at man kommer til at bruge pumpen meget og længe, så er Medela Freestyle Flex et luksusvalg, man ikke kommer til at fortryde.

Der er også en Medela-app, MyMedela, som forældrene kan bruge til at holde styr på pumpningen og barnets udviklingen.

Praktisk motormeget god batteritidbekvemme tragteintuitiv monteringlavt lydniveau
Meget høj prislidt lavere pumpekraft ved dobbeltpumpning

3. Philips Avent Natural

Velkonstrueret brystpumpe med behagelig brysttragt, flasker er nemme at vaske op

Netadapter/batteri: Ja/AA-batterier Justerbar sugestyrke: Ja, 3 trin Medfølger flasker og sutter: 1 flaske med sut Kan man dobbeltpumpe: Nej

Philips Avent Komfort Elektrisk Brystpumpe

Avent Natural er en brystpumpe fra Philips, der producerer et stort udvalg af amme- og spædbarnsprodukter. Pumpen er en enkeltpumpe, så det er kun muligt at pumpe ud fra et bryst ad gangen. Avent Natural har en stimuleringsfase samt tre forskellige styrker på udpumpningsfasen.

Maksimumsstyrken på Avent Natural kan sammenlignes med mellemindstillingen på flere andre af de testede brystpumper, hvilket har været OK til en godkendt pumpning. Vi savner dog en eller to højere styrker for bedre at kunne variere pumpestyrken.

Philips Avent Natural har en behagelig gummipude, som polstrer og gør tragten ekstra behagelig at anvende. Tragtens hals er kort og har en vinkel, der gør det nemt at pumpe uden at skulle sidde i en ukomfortabel, fremadlænet stilling. Det gør også, at flasken ikke vælter lige så nemt, hvis man stiller den fra sig uden at afmontere tragten.

Flasken der følger med Philips Avent Natural, har en vid åbning, hvilket gør den meget nem at rengøre. En ulempe er dog, at flasken kun er på 125 ml. Når pumpningen er kommet op at køre, er det ofte kun nok til det ene bryst, så man er nødt til at skifte flaske, inden man kan fortsætte med det andet.

Alle modeller af Philips-flasker med vid hals passer dog til pumpen, så det er muligt at tilkøbe en større flaske separat. Selve pumpen er designet til at stå på et bord. Hvad angår formen, er den en af de større og pænere brystpumper, vi har testet.

Ud over strømforsyning kan Avent Natural også anvendes med fire AA-batterier. Hvis pumpen hovedsagelig skal anvendes stationært, for eksempel i hjemmet, så er hverken pumpens størrelse eller mangel på genopladeligt batteri noget problem. Det sæt, der medfølger til Philips Avent Natural, indeholder også en sut til flasken, så den udpumpede mælk kan gives med det samme.

Velkonstrueret og komfortabel brysttragt med god balancenemt at rengøre flaskerne
Svagere sugestyrke og lille flaske

4. Mam 2 in 1 Electric & Manual Breast Pump

Effektiv brystpumpe der kan anvendes manuelt og elektrisk, med meget medfølgende tilbehør

Netadapter/batteri: Ja/genopladeligt batteri Justerbar sugestyrke: Ja Medfølger flasker og sutter: To flasker og to flaskesutter Kan man dobbeltpumpe: Nej

Mam 2 in1 Electric & Manual Breast Pump

Med 2 in 1 Electric & Manual Breast Pump vil Mam dække alle anvendelsesområder med én model, og det er imponerende. Denne brystpumpe kan bruges med ledning, med indbygget, genopladeligt batteri, og kan desuden laves om til en manuel brystpumpe. Det gør det nemt at tilpasse 2 in 1 Electric & Manual til forskellige behov. Derfor kan den være en god idé, hvis man ikke er sikker på, hvordan eller hvor meget pumpen skal bruges.

På undersiden af Mam 2 in 1 Electric & Manual sidder der en knap, som bruges til at tænde for strømmen. Ved hjælp af displayet på oversiden kan man skifte mellem stimulering og udpumpning og justere styrken. Begge funktioner har 9 forskellige niveauer. Man kan også se i minutter og sekunder, hvor længe man har pumpet.

Inden første brug gør man sig selv en tjeneste ved at læse instruktionsbogen grundigt igennem. Mam 2 in 1 Electric & Manual er en brystpumpe, som består af mange forskellige dele, og det er forskelligt, hvilke dele der skal anvendes, afhængigt af om man vil pumpe manuelt eller elektrisk. Når man har brugt pumpen nogle gange, finder man ud af, hvordan det hele sidder sammen, og det går hurtigt at montere og skille den ad til rengøring eller sterilisering.

Man kan pumpe et bryst ad gangen 2 in 1 Electric & Manual. Tragten har et stort silikoneindlæg, som skal øge komforten. Når man er blevet vant til brystpumpen, kan indlægget tages ud, og det gør også brystpumpen mere effektiv. Der er kun en størrelse på tragten, og den runde form gør det vigtigt at finde den rigtige placering mod brystet, så man kan pumpe så bekvemt og effektivt som muligt. Pumpestyrken er fuld ud tilstrækkelig til at kunne pumpe mælken ud. Når pumpen slås til, indledes stimuleringsfasen, og derefter vælger man selv, hvornår man vil skifte til udpumpning.

Som manuel pumpe løser 2 in 1 Electric & Manual sin opgave. Det er sjældent lige så effektivt at pumpe manuelt, som når pumpen drives elektrisk. Men det er et plus, at denne brystpumpe fra Mam kan laves om. Når den anvendes som manuel pumpe, er den både lille og let, kan nemt komme med i håndtasken, når man skal ud, og måske får brug for at lette lidt på trykket for at undgå brystbetændelse.

Mam har en gennemtænkt løsning med de tilhørende flasker. Pumpen kan bruges med alle sutteflasker fra mærket. Der medfølger også opbevaringsbøtter og flaskesutter. For nybegyndere inden for brystpumper er Mam 2 in 1 Electric & Manual Breast Pump en praktisk pakkeløsning, hvor alt det nødvendige er med.

Gennemtænkt løsning med flaskerkan laves om til manuel pumpealle dele medfølgerprisbillig
Kan kun pumpe ét brystbestår af mange deletager lidt tid at gennemskue

5. Beurer BY40

Praktisk brystpumpe med variabel styrke, adaptere til diverse flasker, smart display

Netadapter/batteri: Ja/AA-batterier Justerbar sugestyrke: Ja Medfølger flasker og sutter: En flaske, men ingen flaskesut Kan man dobbeltpumpe: Nej

Beurer Basic Elektrisk Brystpumpe BY 40

Beurer BY40 er en elektrisk brystpumpe med justerbar pumpestyrke. Med til brystpumpen følger foruden pumpe, tragt og andre nødvendigheder også en stor flaske samt adaptere, så brystpumpen kan anvendes sammen med flasker fra Avent og NUK

BY40 kan anvendes både med netadapter og med AA-batterier, som også medfølger ved købet. Det gør det nemt at have brystpumpen på rejser og muliggør pumpning, selvom man ikke har en stikkontakt i nærheden. Batterierne holder dog kun til et par pumpninger, så hvis man ikke bruger genopladelige batterier, bliver BY40 hurtigt dyr i drift.

Den medfølgende instruktionsbog findes på flere sprog, men ikke de nordiske, og billederne er svære at tyde. Manualen kan dog også læses online. BY40 er enkel at samle og men at rengøre efter brug.

Brystpumpen er nem at gennemskue og har et særdeles brugervenligt display, som tydeligt viser, hvor længe man har pumpet. På den måde får man en god opfattelse af, hvor lang tid det normalt tager pr. bryst, så det bliver lettere at planlægge pumpningen i livet med en baby.

Selve pumpekraften er høj, hvilket er lettere med godt fyldte bryster. Men hvis man har følsomme bryster eller de er ammet ud for nylig, virker sugestyrken i BY40 lidt for høj, også ved den laveste indstilling.

En anden ulempe ved BY40 er flaskestørrelsen. 180 ml virker lige lovlig stort og gør det svært at finde en bekvem stilling, samtidig med at det er svært at pumpe ud, mens man ammer fra det andet bryst. Overordnet virker Beurer BY40 relativt prisbillig, og især det smarte display gør et positivt indtryk.

For en højere karakter havde vi gerne set flere muligheder for at finjustere sugestyrken, og at der medfulgte en mere praktisk flaske i pakken.

Godt display der viser pumpningens varighedkan anvendes med batterierlet at rengøre
For stor pumpeflaskekort batteritidsugestyrken føles nogle gange for stærk

6. NUK Luna Elektrisk pump

Brystpumpe, der er enkel at bruge, er kompatibel med alle flasker fra mærket

Netadapter/batteri: Ja/AA-batterier Justerbar sugestyrke: Ja Medfølger flasker og sutter: 1 flaske med sut Kan man dobbeltpumpe: Nej

Nuk Luna Elektrisk Brystpumpe

NUK Luna er en elektrisk pumpe, der er konstrueret efter det samme princip som Pigeons transportable pumpe. Brysttragten er direkte bygget sammen med pumpemotoren, og flasken fastgøres på pumpehovedet uden slanger eller ledninger.

NUK Luna er ret stor af at være en bærbar brystpumpe. Selve pumpen er kugleformet og ret uhåndterlig. NUK Luna er også relativt tung med batterier i, hvilket gør den ukomfortabel at holde i den rigtige position, når den skal anvendes i længere tid. På trods af motorens størrelse har NUK Luna den svageste sugestyrke af de testede pumper, og den føles ikke tilstrækkelig til en ordentlig pumpning.

NUK Luna Elektrisk brystpumpe startes nemt med et tryk på startknappen, og da sættes første fase automatisk i gang. Når man kan mærke, at stimuleringsfasen er overstået, trykker man på startknappen igen for at skifte til udpumpningsfasen. NUK Luna har lysdioder for at vise, hvilken fase pumpen befinder sig i.

Når brystet er tømt, eller hvis man af andre årsager vil afslutte pumpningen, trykker man på startknappen en tredje gang for at slukke pumpen helt. Vakuumstyrken kan justeres ved at dreje på en knap. Maksimumstyrken føles dog som tidligere nævnt noget svag. Det er svært at få en god rytme i gang, og pumpningen tager derfor betydelig længere tid end nødvendigt.

Brysttragten er komfortabelt polstret med gummi, og til NUK Luna Elektrisk brystpumpe medfølger en flaske med vid åbning, så den er nem at rengøre. Pumpen drives med batterier eller med netledning, hvortil der findes flere forskellige adaptere, så brystpumpen nemt kan medbringes på rejser i udlandet.

Hvis man i forvejen foretrækker NUK's sutteflasker, er det en fordel, at pumpen er kompatibel til at anvendes direkte sammen med disse.

Kompatibel med andre NUK-flaskernem at bruge
Ikke tilstrækkelig sugestyrkestor og tung af at være en transportabel pumpe

Mere om brystpumper

At pumpe ud kan både være et supplement og erstatning for amning. Det vigtigt, når man vælger brystpumpe er at tænke over, hvor meget man regner med at skulle anvende pumpen, og i hvilke situationer og på hvilke steder man har behov for at pumpe ud.

I denne test har vi anvendt seks forskellige elektriske brystpumper, men hvis man har et begrænset behov for at pumpe ud, så kan det være tilstrækkeligt med en mindre, manuel brystpumpe eller blot at malke ud med hånden. Hvis man derimod ved med sig selv, at brystpumpen skal anvendes regelmæssigt over længere tid, så er en elektronisk variant at foretrække, da de ofte udfører et bedre job på kortere tid.

Der findes elektriske brystpumper i flere forskellige prisklasser, og mængden af tilbehør varierer også, så valget afhænger i sidste ende meget af, hvor meget man regner med at skulle anvende pumpen i forhold til, hvor mange penge man vil bruge på den.

Til dyrere pumper medfølger ofte genopladelige batterier, hvilket giver en større frihed i, hvor du kan være, når du pumper ud. Man kan anvende almindelige batterier til de fleste pumper, hvilket også giver frihed, men samtidig kan blive dyrere i sidste ende.

Der findes både enkelt- og dobbeltpumper. Med en enkeltpumpe pumper du ud fra et bryst ad gangen, mens du med en dobbeltpumpe kan pumpe ud fra begge bryst samtidig. Den største fordel ved en dobbeltpumpe er tidsbesparelsen.

Hvordan virker en brystpumpe?

De fleste elektriske pumper har to forskellige funktioner. En funktion, der indleder pumpningen og imiterer barnets første sug på vorten for at starte udpumpningen af mælken fra brystet – denne fase kaldes stimuleringsfasen.

Den anden funktion simulerer barnets dien, når mælken er løbet til, og er kendetegnet ved et kraftigere sug, men lavere frekvens – denne fase kaldes udsugningsfasen. Bemærk, at alle løse dele bør rengøres og steriliseres inden første brug.

En elektrisk brystpumpe indeholder en pumpemotor med forskellige greb og knapper til at konfigurere pumpningen. Til motoren kobles en brysttragt, det stykke af pumpen, der placeres mod brysterne, hvor der dannes vakuum for at suge mælken ud af brystet.

Brystvorten skal være placeret i midten af brysttragten for at give et mere ensartet tryk og for at vorten skal kunne bevæge sig frit uden risiko for gnavsår mod kanterne. Efter pumpen er blevet tændt, starter stimuleringsfasen. Hvis pumpen ikke efter et stykke tid automatisk skifter til udpumpningsfasen, så bør man gøre det selv, når man ser, at der begynder at komme mælk.

Når pumpningen er afsluttet, er det bare at tørre brystet og eventuelle dråber på brysttragten af med en lille serviet eller et håndklæde. Sæt den udpumpede brystmælk på køl så hurtigt som muligt. Hvis man pumper ud flere gange om dagen, skal hver potion mælk køles ned separat, inden de kan hældes sammen.

Gem mælken for et døgn ad gangen, og mærk den med dato. Frisk brystmælk kan holde 3 dage i køleskab og 6 måneder i fryseren. Optøet brystmælk skal anvendes inden for et døgn. Rengør regelmæssigt alle pumpens dele og alle opbevaringsbeholdere til mælken.

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Illustration - Ingen spørgsmål og svar

Har du en kommentar til det, du har læst?

Abonner på vores nyhedsbrev

Få aktuelle tilbud og relevante tips hver uge. I nyhedsbrevet kan du læse mere om produkter, guides og tests - alt det, der er vigtigt for dig, når du skal købe noget nyt.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyheder og tilbud inden for PriceRunners produktsortiment samt konkurrencer og tips via e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Læs mere i vores Privatlivspolitik.