Opdateret 2. maj 2022

Computerskærm Test: Her er de bedste skærme i 2022

Er det tid til en ny PC-skærm? Måske har du lyst til en højere opløsning, så gamingoplevelsen bliver endnu bedre? Eller nogle mere friske farve til det grafiske arbejde? Vi har testet et stort udvalg af skærme fra Dell, AOC, Asus og flere. Kig med i testen, og så kan vi måske hjælpe dig med at finde din nye skærm.

Computerskærm Test: Her er de bedste skærme i 2022

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører alle test selv og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.

Vi har anvendt skærmene i hverdagen, hvor vi har lavet alt fra at spille computerspil til at se film og redigere dokumenter. Vi har testet dem sammen med flere forskellige computere og via flere porte for at minimere fejlkilder.

Nogle af de faktorer vi har vægtet ved testen af computerskærmene, er:

  • Billedkvalitet: Hvor god er skærmens farver, gråtoner, lysstyrke og sorthed? Hvilke indstillingsmuligheder har den?

  • Brugervenlighed: Er den let at montere? Kan displayet justeres i højden/vinkles? Hvordan er funktionen til at ændre indstillinger (knapper, joystick m.m.)?

  • Konstruktion: Hvilke materialer har producenten valgt? Er der en bred kant omkring skærmen? Hvordan er byggekvaliteten?

  • Lydkvalitet: Har skærmen indbyggede højttalere, og hvor godt præsterer de i så fald? Kan de erstatte dedikerede højttalere?

Vi har vægtet alle faktorer og sat dem i forhold til, hvor godt skærmen egner sig til den målgruppe, den henvender sig til. Dette er endelig vægtet i forhold til computerskærmens prisværdi, som har resulteret i en samlet karakter.

Vi har testet et udpluk af markedets populære skærme. Sammenlign priser og find tilbud på de testede computerskærme på PriceRunner.

1. AOC 27P1 - BEDST I TEST COMPUTERSKÆRM

Stor skærm til en rimelig pris

Målgruppe: Hjemmebrugere Størrelse: 27" (16:9) Paneltype: IPS Responstid: 5 ms Opdateringsfrekvens: 60 Hz Porte: VGA, DVI, HDMI, DisplayPort Andet: Indbyggede højttalere

AOC 27P1

AOC 27P1 er en stor LED-skærm, som er meget nem at montere og justere. For at løfte og sænke skærmen skal du bare trykke hånden mod skærmen og skubbe den op eller ned.

Men du kan sagtens hænge høretelefoner og højttalere på skærmen, uden at det får den til at synke sammen. En interessant og praktisk løsning.

Nem at montere

Installationen er også særdeles enkel. Stativet består af to dele, som du klikker sammen og skruer fast med en dertil beregnet skrue. Løsningen til at fastgøre stativet på skærmen er også en værktøjsløs klikfunktion. Der medfølger tre billedkabler og et strømkabel, hvilket virker gavmildt. Det meste virker eksklusivt, men strømkablet er desværre meget kort.

AOC 27P1 har fysiske knapper på den nederste del af skærmens forside, der er nemme at kende fra hinanden og hurtige at betjene ved behov. Det gør det nemt at have skærmen sluttet til flere enheder ad gangen, fordi du hurtigt kan skifte mellem forskellige porte.

Afvigende billedkvalitet, der heldigvis kan justeres

Billedkvaliteten på 27P1 lader en del tilbage at ønske. Direkte fra kassen er sortheden lidt svag - selvom gråtonerne derudover er fine.

Farverigdommen er god, men hele billedet har et gulligt skær. Kombinationen af svag sorthed og et gulligt billede gør, at farverne virker underlige, og det påvirker også billedets dybde. På den anden side er skarpheden helt fin, og du kan selvfølgelig kalibrere billedet og få et mere nøjagtigt resultat.

Problemet er, at du mister en del detaljer i de mørke partier, når du mindsker sortheden. Skærmen gør et godt arbejde med at undgå refleksioner fra vinduer og lignende. Den har også integrerede højttalere, og deres lydkvalitet er forbløffende god med tanke på prisen.

Du får en fyldig lyd med skøn diskant. AOC 27P1 er velegnet, hvis du vil have en stor og enkel computerskærm til hjemmekontoret.

Meget enkel monteringforbløffende god lydfine gråtoner
Meget kort strømkabellidt svag sorthedlidt gulligt billede

Prissammenligning

Sammenlign priser
CompuMail Logo

AOC 27P1 27" 1920 x 1080 DVI VGA (HD-15) HDMI DisplayPort 60Hz --> På lager, levering hos dig 28-09-2022

1.517 kr.
ComputerSalg A/S Logo

AOC 27P1 - LED-skærm - 27 - 1920 x 1080 Full HD (1080p) @ 60 Hz - IPS - 250 cd/m² - 1000:1 - 5 ms - HDMI, DVI, DisplayPort, VGA - højtalere

1.525 kr.
Senetic DK Logo

AOC P1 27P1 computerskærm 68,6 cm (27') 1920 x 1080 pixel Fuld HD LED Sort

1.554 kr.

2. Lenovo Legion Y27GQ

Lynhurtig responstid og bragende flotte farver

Målgruppe: Gamere Størrelse: 27" (16:9) Paneltype: IPS Opløsning: 2.560 x 1.440 pixel Responstid: 1 ms Opdateringsfrekvens: 240 Hz Porte: DisplayPort, HDMI, USB

Lenovo Legion Y27gq-25

Siger man Lenovo, så tænker mange nok, med al ret, primært på gode, bærbare computere og virkelig gode tastaturer. Men den kinesiske elektronikgigant kan selvfølgelig meget mere end det.

De fremstiller blandt andet skærme af rigtig høj klasse, og en af dem er gamingskærmen Legion Y27GQ, en enhed der byder på QHD-opløsning, en opdateringsfrekvens på kolossale 240 Hz og en imponerende responstid på under et millisekund.

Den understøtter også Nvidias G-Sync, hvilket gør den til et meget interessant valg for gamere, der prioriterer en lidt mere klassisk skærm (læs: ikke en 38 tommer buet 21:9-sag af en eller anden art) med topspecifikationer.

Industriel fremtoning

Nej, dette er ikke en 4K-skærm, men på den anden side kan et prismæssigt mere overkommeligt grafikkort uden større problemer køre et rimelig nyt spil i QHD-opløsning, hvilket også burde tiltale mange med et lidt mere begrænset budget. Der er ikke mange spil i øjeblikket, som understøtter 240 Hz, men der er unægtelig også en pointe i at fremtidssikre sig.

Skærmen er ret nem at samle. Den er først og fremmest rigtig pæn med sit stativ med udborede huller i fødderne og blå underside. Skærmen har et lettere industrielt touch, som giver den visuel tyngde. De ekstremt tynde skærmkanter og en enkel og minimalistisk langside med få knapper forneden bidrager yderligere til dens sorbre og "tunge" fremtoning, selvom knapperne på forsiden og de tilhørende skærmmenuer godt kunne have været pænere og lettere at navigere i.

Her er der understøttelse af både Nvidias G-Sync og AMD's Freesync, så skærmen appellerer rimelig bredt. Den følger oven i købet ekstremt godt med, når vi tester mere krævende spil ved de højest mulige indstillinger. Blødheden er markant, selvom man bruger en 120 Hz-skærm til daglig.

Udmærkede farver

Vi vil også ønske Lenovo tillykke med en udmærket farvegengivelse. Vi taler ikke perfekt sorthed, men resten er mildest talt imponerende. Farverne "popper" virkelig ud.

Det hele flyder fint, og lagging er minimal. I rigtig mørke farvepartier oplever vi imidlertid en del såkaldt "colour banding". Det er meget individuelt, hvor meget man bliver generet af det, men det er en af nogle få detaljer, der gør at vi ikke kan give topkarakter, men må nøjes med den næsthøjeste.

Den anden detalje gælder lyden, og det er ikke højttalerne, men blæserne.

Hvis man ikke bruger dækkende høretelefoner, kan den konstante og ret højlydte snurren fra dem nemlig godt genere. De lader til at køre med samme tempo hele tiden uanset belastning, så hvis man havde tænkt sig at sidde og arbejde stille og roligt med denne skærm, bliver det uden tvivl et forstyrrende moment. Vi anser derfor, at dette er en rendyrket gamingskærm, som egner sig bedst, hvis man spiller med høretelefoner.

Derudover er det svært at finde nogen fejl ved produktet. Det leverer et storslået billede på alle måder, og det er ikke så let at finde en anden skærm i denne størrelse med de samme specifikationer. Den er velegnet, hvis du er gamer og stiller høje krav til kvalitet og primært spiller med høretelefoner.

Fantastiske farver240 Hzsuperhurtig responstid
Forstyrrende blæsereret begrænset sorthed

3. Asus ROG Swift 24.5 PG259QNR

Bedste premiumskærm til gamere med høje krav

Målgruppe: Gaming Størrelse: 24,5 Paneltype: Full HD/IPS Opløsning: 1.920x1.080 Responstid: 1 ms Opdateringsfrekvens: 360 Hz Porte: USB 3.0, HDMI 2.1 x3, DisplayPort x1

ASUS ROG Swift PG259QNR

Asus ROG Swift 24.5 PG259QNR er en computerskærm i topkvalitet til gamere. Opdateringsfrekvensen er hele 360 hertz, hvilket er i det øverste område også for en premiumskærm. Spiller du spil, hvor dette er vigtigt, er det selvfølgelig et stort plus, men det kræver også, at du har en computer, der kan levere derefter.

Denne skærm vejer en hel del. Den opleves generelt som stor og lidt klodset på skrivebordet, men størrelsen på skærmen kommer dig til gode, hvis du sidder et stykke fra.

Stativet, der følger med, fungerer godt, men du får også en del med, som gør, at du kan fastgøre skærmen direkte til skrivebordet, så du slipper for at have fødderne på stativet. Det er skønt, for ellers optager denne skærm en hel del plads. Nu kan du i stedet frigøre plads til andre ting.

Kanonfin skærm til gamere med høje krav

PG259QNR har en rigtig høj billedkvalitet. Det er en IPS-skærm med en meget flot farvegengivelse, knivskarp og flot sort farve. Vi mærker ikke flimmer eller lignende irriterende detaljer, og du har et rigtig godt billede, også selvom du sidder skævt i forhold til skærmen.

Hvis du stiller den i direkte sollys, får du problemer med en del refleksioner, men ikke i udpræget grad.

Asus ROG Swift 24.5 PG259QNR passer til dig, der har en virkelig højtydende computer i topklassen, som kan presse den ydelse ud, som denne skærm derefter kan vise – og som har et stabilt skrivebord med god plads.

Knivskarpt billede med fint farveomfang og god sort farveudmærkede funktioner til gameresmartat du kan slippe for stativfødderne
Dårlig energiklasselidt uhåndterlig

4. Dell P2720DC

Perfekt skærm hvis du arbejder med to skærme

Målgruppe: Hjemmebrugere/arbejdsskærm Størrelse: 27" (16:9) Paneltype: IPS Opløsning: 2560x1440 Responstid: 5 ms Opdateringsfrekvens: 60 Hz Porte: VGA, DVI, HDMI, DisplayPort

Dell P2720DC

Denne 27-tommersskærm fra Dell er en alsidig og meget funktionel model. Den er ergonomisk set rigtig god, da den kan vinkles en hel del, uanset hvilken retning du vil vende den, og den er også nem at justere i højden.

Dell-P2720DC-1

En skærm til lidt af hvert

IPS-panelet giver skærmen en rigtig god farvegengivelse. Det er vores oplevelse, at den er lige så god til spil som for eksempel til redigering i Photoshop eller Lightroom. Farverne er ret kraftige, og kontrasten er dyb. Med nogle hurtige finjusteringer er det nemt at få et godt lys og en temperatur, der passer til den enkelte.

Dell-P2720DC-2

Er god med en kammerat ved siden af

Dell P2720DC har – som flere af deres skærme – et fint, minimalistisk design. Kanterne omkring den er tynde, og hele skærmen føles meget slank. Er du ude efter et multi monitor setup – altså flere skærme ved siden af hinanden – så er denne skærm velegnet takket være den tynde kant.

En anden ting som gør dit liv lettere, er, at P2720DC er konstrueret, så du kan tilslutte en skærm mere direkte til en port i denne, i stedet for at koble den til computeren eller lignende. På den måde sparer du på computerens porte, som jo ofte er ret begrænsede i antal.

Dell-P2720DC-3

Denne skærm er perfekt som arbejdsskærm eller studieskærm, hvor man for eksempel benytter flere skærme. Farverigdommen og den dybe kontrast gør den udmærket som arbejdsskærm. Den fungerer også udmærket til spil, men husk, at den kun har en opdateringsfrekvens på 60 hertz og 5 ms responstid, så er man på udkig efter en hardcore gamingskærm, er den et helt forkert valg. Men derudover er skærmen rigtig god og alsidig.

God farvegengivelsetynde kanterergonomisk designgod kontrast
Knap så god til spil

5. Huawei MateView GT

Overkommelig computerskærm til gamere

Skærmtype: Gamingskærm af LED-type Størrelse: 34" Opløsning: 4K 3440 x 1440 pixel (højde-bredde-forhold 21:9) Lysstyrke: 205 nits Dimensioner: 797 x 260 x 337 millimeter Vægt: 7 kg VESA-understøttelse: Ja Opdateringshastighed: 165 Hz Responstid: 4 ms Input: USB-C, HDMI, Displayport Andet: AMD-understøttelse af FreeSync

Huawei MateView GT 34" Sound Edition

Når Huawei går ind i kampen om gaming-segmentet med en klart gamingfokuseret skærm, gør de det med et twist.

1500 R-kurve

Det drejer sig om en buet 34-tommer skærm med et 21:9-format, lige på den front skiller MateView GT sig ikke meget ud fra rivalerne. Men Huawei har givet denne skærm en lidt mere kraftfuld bøjning (en såkaldt 1500R-kurve) end de fleste andre skærme har, hvilket bogstaveligt talt gør oplevelsen mere fordybende. Og det fungerer, ingen tvivl om det, selvom der faktisk er skærme med et endnu mere fordybende billede.

Opløsningen er fin med 3440 x 1440 pixels, hvilket giver en pixeltæthed på 109 pixel per tomme. Det er godt nok for langt de fleste mennesker, selvom der selvfølgelig er skærme, der tilbyder højere opløsning.

Huawei bruger et VA-panel med 10-bits farve, som har en helt okay responstid på 4 millisekunder og en opdateringshastighed på 165 hertz. Lysstyrken på 205 nits kan også klassificeres som helt okay. Godkendte tal, men intet, der skiller sig ud.

Skærmen understøtter også AMD's FreeSync-teknologi, som kan give en mere lydhør og jævn oplevelse for dem, der har et grafikkort, der understøtter det.

Huawei-Mateview-GT

Ekstremt meget gamingskærm for pengene

Vi tester skærmen med en række forskellige spil i en mangfoldig flora af genrer (alt fra Flight Simulator til Assassin's Creed og Cities Skylines) og bliver først og fremmest mødt af den fine kontrast og farvegengivelse.

Der er tendenser til en smule forsinkelse, når det kommer til virkelig krævende grafik med hurtige sekvenser. Noget, der nok kan tilskrives billedopdateringshastigheden. Det er dog ikke noget, der forstyrre væsentligt, men det adskiller denne skærm fra dyrere konkurrenter.

Og netop prisen er værd at tage fat i. MateView GT har nemlig bare en pris, der er ekstremt svært at matche i dette segment.

Hvis du vil have den samme mængde spilskærm for dine penge, skal du på udkig efter en brugt skræm. På den baggrund kan vi kun give denne skærm vores varmeste anbefalinger. Den eneste advarsel, vi har, er, at den måske ikke altid er nok for de mest kræsne gamere.

Ekstremt flot kontrast og farvegengivelsefordybende oplevelsemeget god pris
Ekstremt hurtige spil kan give en smule forsinkelse

6. Dell P2421D

Alsidig skærm med fin farvegengivelse

Målgruppe: Multimedieskærm Størrelse: 23,8 tommer (16:9) Paneltype: IPS Opløsning: 2.560 x 1.440 Responstid: 5 ms Opdateringsfrekvens: 60 Hz Porte: HDMI, Displayport Andet: Justerbar i højden/siden

Dell P2421D

Dell P2421D er en skærm, der overrasker med sin utrolige bredde. Her mener vi ikke skærmens mål, men hvor bred en målgruppe den henvender sig til.

Skærmens design er stilrent. Det er en enkel, sort konstruktion, der udstråler minimalisme. På den måde kan man også få P2421D til at passe ind i de fleste hjem. Med sin tynde overkant og de tynde siderammer får du også meget billede for pengene.

P2421D har en godt balanceret farvegengivelse.

Skærmen formål at generere farver på en utroligt naturtro måde og er derfor særlig velegnet til at redigere billeder. Det sorte har en god tyngde og skaber god dybde. Både i spil og til fotoredigering gengiver P2421D farverne præcist og giver en blød, men stadig kontrastrig oplevelse.

På den negative side er vi nødt til at nævne opdateringsfrekvensen.

2421D er en 60-hertzskærm, og i dag vil de fleste nok foretrække 144 Hz eller måske endda 240 Hz. Men der er undtagelser.

Hvis du eksempelvis spiller spil med hurtige bevægelser eller vendinger, så er denne skærm nok ikke den rette, men spiller du mest singleplayer eller spil som League of Legends eller WoW, vil denne skærm give dig en fantastisk oplevelse.

Masser af skærm for pengene

P2421D er relativt behagelig for øjnene. Normalt plejer vi at skrue lidt ned for lysstyrken for at stresse øjnene mindre, men med den her skærm har vi slet ikke rørt indstillingen. Den føles behagelig at sidde ved, også i længere tid ad gangen, og hvor visse skærmen har tendens til at give tørre øjne eller en let hovedpine ved længere tids brug, så har vi ikke mærket det mindste til dette under testen.

Dette er virkelig en alsidig skærm, og i kraft af at den er så allround, kan den anbefales til de fleste og på de fleste områder, lige fra redigering og film til kontorarbejde eller gamere, der ikke er afhængige af en hurtig opdateringsfrekvens. Du får helt enkelt masser af computerskærm for pengene.

Alsidigfunktionelt designgod farvegengivelse
Kun 60 hzIkke USB-C-stik

7. Huawei MateView 28"

Fremragende computerskærm til hjemmekontoret

Skærmtype: Office-skærm med LED-panel Størrelse: 28,1" Opløsning: 4K 3840 x 2560 pixel (højde-bredde-forhold 3:2) Lysstyrke: 185 nits Dimensioner: 604 x 181 x 481 millimeter Vægt: 6,2 kg VESA-understøttelse: Nej Opdateringshastighed: 60 Hz Responstid: 8 ms Indgange: 2 x USB 3,2. HDMI, Mini-DisplayPort, USB-C

Huawei MateView

Lad os gøre det klart fra starten, at Huawei MateView 28" er en skærm, der henvender sig til professionelle brugere i forskellige typer kontormiljøer – og til en vis grad også til professionelle brugere med forskellige slags kreative jobs. Men hvis der er tale om virkelig tung grafisk håndtering, såsom spil eller 3D-animation, skal du lede videre.

Denne skærm har en billedhastighed på en beskeden 60 hertz og en responstid på 8 millisekunder. Når det er sagt, er Huawei MateView 28 et skønt bekendtskab.

Pudsigt men alligevel brugbart format

Det, der stjæler showet, er højde-bredde-forholdet på 3:2. I en tid, hvor ultrabrede skærme og 21:9 er ved at blive det almindelige, kan dette billedformat virke lidt mærkeligt. Men det har helt klart sine fordele. Især hvis du værdsætter et godt overblik i højden.

For eksempel prøver vi at lave musik med Logic Pro på en Macbook Pro med skærmen, og det er faktisk noget af en åbenbaring. Du får et meget bedre overblik over kanalerne og behøver ikke at rulle så meget som med andre skærmtyper. Billedet er ikke særlig bredt, men det tilbyder 4K-opløsning og rummer derfor også en masse information i bredden.

Det er også en vidunderlig oplevelse at kunne se en hel webside uden at skulle rulle. Til tider føles det mere som at arbejde med en 38-tommer skærm end med en 28-tommer skærm, som den faktisk er.

Huawei-MateView-28

Ledningerne sidder i foden

Så hvor godt er billedet? Ja, som sagt: Hvis du har en computer, der giver dig mulighed for at bruge 4K-opløsning, får du et knivskarpt billede på denne skærm. Vi mener også, at farvegengivelsen er meget god, og lysstyrken på 185 nits er nok og måske endda for meget for langt de fleste brugere. Kontrasten og skarpheden vil bestemt heller ikke skuffe dig.

Skærmen er også en fornøjelse at se på med hensyn til form. Den har meget tynde skærmkanter og en metalfinish, der ser meget futuristisk og lækker ud.

Alle forbindelser er placeret i foden, hvilket betyder, at du ikke behøver at se på ledninger, der hænger under skærmen. Den har HDMI-port, mini-displayport, USB-porte (en ud af to er USB-C) og et output til hovedtelefoner.

Det, der er lidt trist, er, at indstillingsmulighederne er minimale. Det er muligt at vippe skærmen, og du kan justere højden med 11 centimeter, men mere end det får du ikke.

Dette er en skærm primært for dem, der leder efter et praktisk arbejdsværktøj. 3:2-forholdet kan gøre livet lettere for mange, og derudover leverer skærmen et kontrastrigt og lyst billede med høj opløsning og med fremragende farvegengivelse. Gamere bør på den anden side holde sig væk, men de hører heller ikke til er den tiltænkte målgruppe.

Farvegengivelselysstyrkedesign
Lav opdateringshastighed på skærmenfå justeringsmuligheder

8. Philips 345B1C

Prisbillig gigant til alle hjemmekontorets behov

Målgruppe: Kontor Størrelse: 34" (21:9) Paneltype: VA Opløsning: 3.440 x 1.440 pixel Responstid: 4 ms Opdateringsfrekvens: 100 Hz Porte: DisplayPort 1.2, HDMI 2.0 x 2, USB-B x 1 (opladning), USB 3.2 x 4 (1 lynopladning), høretelefon, højttaler

Philips 345B1c

På papiret ser Philips 345B1C næsten ud til at have det hele: Stor, buet skærm med pæn opløsning, masser af porte, indbyggede højttalere og en forholdsvis lav pris. Ganske enkelt masser af kræs, hvis man har god plads på skrivebordet i hjemmekontoret.

Ustabil USB

Skærmen stille op som enhver anden, med den undtagelse at den har så mange porte på bagsiden, at du ender med at tømme hele din skuffe med kabler. Billedindgangene kan skærmen selv skifte imellem, hvis det ønskes, og den ene USB-port kan oplade en bærbar (90 W), hvis det skulle være nødvendigt. USB-portene er ikke så dårligt placeret som på visse skærme, men vi havde gerne set, at mindst en eller to var lettere at komme til, så man hurtigt kan tilslutte en USB-nøgle eller lignende.

USB og lyd er ellers de store minusser ved denne skærm. Højttalerne giver selvfølgelig ikke superlyd, og det havde vi heller ikke forventet, men de fungerer til tale. Uanset om vi slutter en Mac eller PC til skærmen, lykkes det derimod aldrig at få lydstyrkereguleringen til at fungere. Vi må ind i skærmens menusystem for at regulere den. Utroligt forstyrrende.

USB-portene passer deres arbejde for det meste, og det er rigtig smart at have alle tilslutninger gemt bagom skærmen. Af og til virker opkoblingen derimod ustabil i form af en tilsluttet modtager til musen lagger, og at USB-høretelefonerne hakker uden grund. Det kan kun løses ved at tage det hele ud, slukke skærmen og starte forfra, desværre rigtig generende.

VA på godt og ondt

Selve skærmen fungerer derimod rigtig fint. Det er selvfølgelig ærgerligt, at den kun har et enkelt VA-panel, men man slipper i det mindste for dårlige betragtningsvinkler, fordi skærmen er buet. På den måde gør skærmens form, at du aldrig rigtig bemærker ulempen.

Farvemæssigt klarer den sig rigtig godt, og vi får for det meste en ret naturlig farveskala på hele skærmen. Derimod mangler enhver form for HDR og nyere teknologi. Samtidigt kommer vil hurtige spillere rynke på næsen over begrænsningen på 100 hertz, men til mindre krævende gamere og til kontorarbejde er det fint.

Vi er lidt irriterede over den tilsyneladende ustabile USB-hub, som ellers er et stærkt argument for at vælge denne skærm frem for en uden samme funktion. Men i det store hele er vi alligevel rigtig tilfredse med Philips 345B1C som stor kontorskærm, især med tanke på prisen.

Funktionsrigfin skærmgode indstillingsmuligheder
Volumenkontrollen til højttalerneUSB-hubben er ustabil

9. MSI Optix MAG272CQR

Prisbillig buet spilleskærm

Målgruppe: Gamere Størrelse: 27" (16:9) Paneltype: VA Opløsning: 2.560 x 1.440 pixel Responstid: 1 ms Opdateringsfrekvens: 165 Hz Porte: DisplayPort, HDMI, 2 USB

MSI Optix MAG272CQR

MSI Optix MAG272CQR udnytter sin størrelse maksimalt med en skarpere kurve end gennemsnittet. Den ligger i en benhård kategori og praler samtidig med lidt højere opdateringshastighed end gennemsnittet, selvom den ikke er helt i top.

Ekstra buet

Med en buet design på 1500R krummer MSI's skærm mere end andre. Den kan godt dele vandene lidt, men den giver faktisk en god oplevelse, fordi du kan sidde tættere på den 27 tommer store skærm.

MSI's software har både en række gode pre-indstillinger til såvel kontorarbejde som spil og rigtig gode muligheder for at indstille skærmen helt efter dine egne præferencer og smag.

Opdateringshastigheden ligger på 165 hertz, altså en smule højere end standarden 144 hertz. Det et er ikke på niveau med professionelle skærme, men kombineret med opløsningen og understøttelsen af AMD Freesync får du et glidende billede, selv med lidt svagere hardware.

Men i praksis er forskellen mellem 144 og 165 hertz ikke noget, man lægger mærke til.

USB til tilbehør

Skærmens ydeevne giver gode resultater. Den har rigtig god farvegengivelse og HDR-understøttelse. Førstnævnte gør, at skærmen også er ret godt til andet end spil, altså mere som kontorskærm, hvis du foretrækker det.

Udformningen fungerer også godt til hjemmekontoret, fordi MSI har ladet det buede design være centralt i formsproget. Sammen med et lysende logo på bagsiden gør de rene linjer, at skærmen giver et sobert indtryk. Foden stritter ud til alle sider og fjerner lidt af det rene design.

På bagsiden finder vi ud over billedtilslutninger to USB-porte til tilbehør. Perfekt til at tilslutte mus og tastatur. Derimod sidder begge porte (som gerne måtte have været flere) lidt dårligt placeret, så brug dem til tilbehør, som du ikke skal flytte så tit.

MSI Optix MAG272CQR er et prisbilligt valg, hvis du er på udkig efter en buet gamingskærm i god kvalitet. Den kraftigere krumning passer måske ikke til alle, men i denne størrelse synes vi, at det fungerer godt.

Stilren skærmgod farvegengivelsestore indstillingsmuligheder
Svært tilgængelige USB-portekrumningen kan virke voldsomkun understøttelse af AMD Freesync

10. Philips 278M1R

Snubler på målstregen

Målgruppe: Gaming/e-sport Størrelse: 27" (16:9) Paneltype: IPS Opløsning: 3840x2160 Responstid: 4 ms Opdateringsfrekvens: 60 Hz Porte: VGA, USB upstream (type B), USB 3.2 x 3, HDMI x 2, DisplayPort, høretelefonstik Andet: Indbyggede højttalere

Philips 278M1R

Philips 278M1R er en 27-tommers gamingskærm fra Philips, deres første skærm som er helt målrettet e-sport. Men holder det hjem?

Udseendemæssigt har Philips 278M1R et rigtig stilrent design med et metallisk, sort look, som gør den nem at placere stort set hvor som helt i boligen. Den fylder en del i dybden på grund af sin fod. Men samme fod gør også en del for brugervenligheden på 278M1R, den giver skærmen en fantastisk bevægelighed. Du kan vinkle den en hel del og finde en indstilling, der passer til netop dig.

PHILIPS-278M1R-1

4K-opløsning med kun 60 hertz

278M1R er en 4K-skærm, så på den front er der ikke noget at klage over. Farverne er fyldige og har en rig glans. Også i skarpe betragtningsvinkler klarer 278M1R sig godt, dog mister skærmen som så mange andre sin farverigdom i ekstreme vinkler. I det store hele gør den dog et rigtig godt stykke arbejde.

Som tidligere nævnt henvender denne skærm til til e-sport. I så fald synes vi, at det er under al kritik at satse på en 60 hertz-skærm. Det fungerer selvfølgelig, i det mindste til konsolspil. Men spiller du på en computer, så er 60 hertz langt fra, hvad du forventer af en e-sportskærm. Spiller du hurtige first person shooters, hvor fps kan nærme sig 300 fps, havde det været langt mere optimalt med mindst 144 Hz, så skærmen kan følge med i hurtige bevægelser.

PHILIPS-278M1R-2

PHILIPS-278M1R-3

Konklusion

Bortset fra billedopdateringsfrekvensen er det en fantastisk skærm. Havde den haft mindst 144 hertz, havde 278M1R været testvinder.

Skal du spille FPS-spil med hurtige vendinger eller e-sport, hvor skarphed er en prioritet, er det måske bedre at gå efter en skærm med 144 Hz (eller mere). Men hvis opdateringsfrekvensen ikke er afgørende for dig, er det en fantastisk computerskærm. Den er både ergonomisk, har en fin billedkvalitet og er let at indstille.

Ergonomiskfin farvegengivelsegod fodhøj byggekvalitet
Kun 60 Hz

11. AOC C24G1

Høj billedkvalitet, hurtig med frækt design

Målgruppe: Gamere Størrelse: 24 tommer (16:9) Paneltype: VA Responstid: 1 ms Opdateringsfrekvens: 144 Hz Porte: VGA, DisplayPort 1.2, HDMI 1.4x2 Andet: Justerbar i højden, AMD FreeSync

AOC C24G1

AOC C24G1 er en buet computerskærm henvendt til gamere. Den har en rigtig hurtig opdateringsfrekvens og lav responstid i forhold til paneltypen og bliver derfor en god mellemting, hvis man er på udkig efter en skærm med både høj billedkvalitet og hurtig responstid.

Tiltalende design

Det buede design skal give en mere opslugende oplevelse. Det er ikke noget, vi oplever, men derimod giver det et stilmæssigt touch til en produktgruppe, der ellers normalt er lidt intetsigende i designet - eller fuldstændig overdrevet. Vi oplever ingen problemer med forvrængninger eller lignende som følge af en buede form. Det fungerer simpelthen rigtig godt.

Den meget tynde ramme udenom giver kun få døde områder, og skærmen virker derfor kompakt på trods af størrelsen på 24 tommer. Det er meget nemt at justere skærmen i højden, du skubber den bare let op eller ned.

Den er også supernem at installere, fordi monteringen foregå helt uden værktøj. Der medfølger kabler til skærmporte, så du kan udnytte hele dens kapacitet. Strømkablet er desværre meget godt og begrænsende.

God skærmkvalitet

AOC C24G1 er ensartet belyst og har en god skarphed. Tonen i billedet er en smule gulligt, når den testes med fabriksindstillingerne. Sortheden er også lidt svag. Men betragtningsvinklen er godkendt, og farverigdommen er høj. Desuden er gråtonerne jævne.

Det er dog nødvendigt at bruge tid på at kalibrere C24G1, og det bør være det første, du gør, inden du sætter dig til at spille. Det skyldes, at de forudindstillede fabriksindstillinger er lidt underlige i farverne.

Heldigvis er der masser af indstillingsmuligheder og en række færdige profiler beregnede til forskellige spiltyper. Du kan desuden oprette to bruger selv med gemte indstillinger.

Mangler i brugervenligheden

De fysiske knapper på underkanten af rammen er desværre meget små og derfor svære at skelne fra hinanden. Med tanke på hvor mange indstillingsmuligheder skærmen har, kunne de have været placeret mere brugervenligt og gerne også lettere at skelne fysisk fra hinanden.

Grænsefladen til indstillinger kunne også have været mere brugervenligt. Den er ret rodet. Sortheden kan desværre ikke kalibreres helt godt, uden at det går ud over detaljeringsgraden. Skærmen har en acceptabel antirefleksbehandling, og lagging er begrænset.

I forhold til prisklassen er AOC C24G1 et meget godt køb til en gamer, der har den nødvendige hardware til specifikationerne - altså en tilstrækkeligt god computer.

Vild billedkvalitet (efter kalibrering)hurtig responstidhøj opdateringsfrekvensflot designlet at justeremange indstillingsmulighederenkel monteringgodt udvalg af porte
Meget kort strømkabelvanskelige menuer

12. Viewsonic VP2768

Prisbilligt alternativ med tæt på prof-ydeevne

Målgruppe: Hverdagsbrugere, influencere Størrelse: 27 tommer (16:9) Paneltype: IPS (LED-baggrundsbelyst) Opløsning: 2560x1440 Responstid: 14 ms Opdateringsfrekvens: 60 Hz Porte: Displayport 1.2, Mini Displayport 1.2, Displayport Out, HDMI 1.4 x 2, USB 3.0 x 5

Viewsonic VP2768

Viewsonic VP2768 er en LED-belyst skærm med IPS-panel fra LG Display. Den skiller sig ud ved at have QHD-opløsning. Hvis man leder efter en 27-tommersskærm med QHD-opløsning, opdager man hurtigt, at det kan være en temmelig dyr historie, men net op dette alternativ er ret prisbilligt.

Skærmen er meget sober at se på med sine tynde skærmkanter. De måler kun otte millimeter. Det tynde design gør, at skærmen helt mangler porte på siderne. Men du har alligevel rigeligt med ind- og udgange på bagsiden.

foden er både flot og meget nemt at justere på alle tænkelige måder. Den kan justeres i højden, vinkles til siden, vippes og roteres, så du bør nemt kunne finde den optimale vinkel.

Fine forudindstillinger

VP2768 tilbyder masser af funktioner til at indstille billedet, og menuerne er forholdsvis lette og pædagogiske at navigere rundt i. Der er en række forskellige, forudindstillede kalibreringstilstande, og de fungerer faktisk så godt, at man som regel ikke behøver at justere manuelt bagefter.

Skærmen har en sorthed, der kan anses som gennemsnitlig for prisklassen. Kontrastforholdet på 1000:1 er også på niveau med andre, lignende skærme. Når det gælder gråtoner præsterer skærmen forbløffende godt. Farverne er også mættede og gengives korrekt.

Masser af tilslutninger

Det er som nævnt en hel del tilslutninger: Displayport 1.2, Mini Displayport 1.2, Displayport-udgang, to HDMI-tilslutninger og hele fem USB 3.0-tilslutninger. Desværre har skærmen slet ungen højttalere, hvilket nok har været nødvendigt for at kunne bibeholde et rene, tynde design.

VP2768 er et eksempel på, hvordan en skærm med lidt ældre panelteknologi stadig kan kvalificere sig til brug i mere krævende sammenhænge. Med en opdateringsfrekvens på 60 Hz og en responstid på 14 ms er skærmen derimod ikke en gamingskærm, men det er på den anden side heller ikke meningen.

Leder du efter en stor skærm med rimeligt høj opløsning, der skal anvendes til mere hverdagsagtige formål, så virker den næsten lidt for god. Hvis man roder med foto, design eller videoredigering, vil man nok sætte pris på Viewsonic VP2768.

Flot designfin farvegengivelsemange tilslutninger
Ingen højttalere understøtter ikke AdobeRGV eller ProPhotoRGB

13. Dell Ultrasharp S2719DC

Lever uden tvivl op til at være "ultratynd"

Målgruppe: Hverdagsbrugere, influencere. Størrelse: 27 tommer, (16:9) Paneltype: IPS (LED-baggrundsbelyst). Responstid: 8 ms (normal); 5 ms (hurtig). Opdateringsfrekvens: 60 Hz. Porte: HDMI, USB-C, 2 x USB 3.0

Dell UltraSharp U2719D

Dell Ultrasharp S2719DC er en slanket computerskærm i minimalistisk design. Med sin aluminiumsfinish og øvrige designfeatures ligner den ikke en almindelig skærm, den er nemlig fantastisk flot og imponerende tynd, så den virkelig skiller sig ud fra mængden. Så hvis æstetikken er vigtig for dig, kan det være lige den du leder efter.

Også foden som skærmen står på, er rigtig elegant. Selvom den ser lidt vakkelvorn ud, holder den skærmen stabilt på plads. Desværre er der kun få justeringsmuligheder, den kan kun vippes fremad eller bagud.

Lysstærk som få

Når vi tænder computerskærmen, slår det os straks, hvor ekstremt lysstærk den er. Farvegengivelsen er også imponerende, især i forhold til prisklassen. Kontrasten lader derimod en del tilbage at ønske. Mørke partier i billedet har også tendens til at være en smule for mørke, og så forsvinder en del detaljer.

Indstillingsmenuerne virker gennemtænkte, og de er både pæne og lette at overskue. Der er ikke oceaner af indstillingsmuligheder, men nok til at de fleste brugere kan foretage de nødvendige justeringer til at få et optimalt billede.

Panelet er af IPS-typen og har en opløsning på 2.560x1.440 pixel. Opdateringsfrekvensen er på 60 Hz, hvilket er helt okay, så længe man ikke har planer om at spille meget grafiktunge spil.

USB-C er et stort plus

På tilslutningssiden finder du, ud over et par USB 3.0-porte, glædeligt nok også en USB-C/Thunderbolt 3-port. Hvis man har tænkt sig at bruge skærmen sammen med en bærbar computer, er det rigtig smart, da det gør det muligt at lade computeren op ved at slutte den til skærmen. Der er også en HDMI 2.0-port og et 3,5-millimeters høretelefonstik.

Medmindre du er ude efter en skærm, der kan levere 4K-billede, er Dell Ultrasharp S2719DC en af de bedste 27-tommersskærme, der er på markedet i dag. Og hvis du også vil have en skærm, der matcher en flot, slank bærbar optimalt, er den et rigtig godt alternativ.

Tynd og soberrammeløst designUSB-Clysstærkfin farvegengivelse
Begrænset mulighed for at justere skærmenlidt problemer med mørke partier

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

14. ASUS MG248QR

Moderne og hurtig med indbygget sigte

Målgruppe: Gamere Størrelse: 24 tommer (16:9) Paneltype: TN Responstid: 1 ms Opdateringsfrekvens: 144 Hz Andet: Understøtter AMD Freesync

ASUS MG248QR

ASUS MG248QR er en hurtig computerskærm med høj opdateringsfrekvens til en ensartet spiloplevelse.

En sjov detalje ved MG248QR er, at du med blot et enkelt tryk på en knap kan åbne både sigtepunkt og timerfunktion. Der er ovenikøbet forskellige typer af sigter, så du kan finde et, der passer til dig.

Det er praktisk, hvis man ofte spiller førstepersons skydespil, fordi det kan bruges som et redskab til at forbedre præstationen i spillene. De fysiske knapper på bagsiden til at slå funktionerne til og fra, er dårligt markerede på forsiden, så det er svært at se. Man må gætte sig til deres funktion, indtil man har lært dem udenad.

Men plus for det lille joystick til at bladre i menuerne med. Det er meget brugervenligt.

Noget ujævn belysning

ASUS MG248QR har som sagt lav responstid og høj opdateringsfrekvens. Hvis man går ned i detaljerne kan man desværre se, at LED-panelet er sidebelyst, for det er lysere langs med kortsiderne end på resten af skærmen. Det giver en lidt ujævn billedkvalitet.

Men gråtonerne er i øvrigt fine og sortheden i orden, selvom vi gerne havde set, at den kunne blive dybere uden at miste detaljer. Bruger du skærmen med fabriksindstillingerne, er farverne lidt svage, men kalibrerer du den, får du en fin billedkvalitet i forhold til prisklasse og paneltype. Billedet er skarpt og betragtningsvinklen god.

For at kunne udnytte skærmen maksimalt kræver det en moderne gaming-computer, som kan håndtere den høje opdateringsfrekvens. Har du det, er ASUS MG248QR et godt køb.

Praktiske gamer-værktøjerlet at justerehøj billedkvalitet og opdateringsfrekvenslav responstidfine gråtoner
Lidt svag sortheddårlig forkalibreringlidt ujævnt belyst

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

15. Lenovo Thinkvision P27h-20

Flot kontorskærm med mulighed for plads til mobilen

Målgruppe: Kontor Størrelse: 27" (16:9) Paneltype: IPS Opløsning: 2560 x 1440 pixels Svartid: 6 ms Opdateringsfrekvens: 60 Hz Porte: USB-C, DisplayPort 1.2, HDMI 2.0, USB 3.1 x 4, hovedtelefoner, Ethernet, højtaler

Lenovo ThinkVision P27h-20 (61E9GAT6EU)

Lenovo Thinkvision P27h-20 gør sit bedste for at være et prismæssigt overkommeligt alternativ til både en skærm og en dockingstation til din bærbare computer. Hvis det netop er alt i ét, du leder efter, er det en rigtig fornuftig skærm - selv om prisen nok er lidt høj.

Alt i ét

Hele idéen her er, at du blot skal tilslutte et USB-C-kabel til din bærbare computer for at sende billedet ud til den eksterne skærm og få lidt sjovere lyd fra de indbyggede højttalere, end din bærbare computers højtalere kan levere - samtidig kan skærmen tage sig af alle dine tilslutningsmuligheder.

På bagsiden finder du fire USB-porte sammen med et hovedtelefonstik og et netværksstik. Da USB-C kan klare en hel del i en ledning, er det også alt, hvad du behøver for at kommunikere med computeren - herunder opladning med op til 65 watt.

USB-hubben er næppe den hurtigste på markedet, det samme gælder for de indbyggede højtalere, som næppe heller de bedste - men begge dele gør deres arbejde upåklageligt. Det gælder også for de andre tilslutningsmuligheder.

Selve skærmen kan stilles i både stående og liggende stilling, og bordstativet giver en meget fleksibel indstilling af skærmen generelt. I bunden af skærmen finder du et lille hak, der er beregnet til at placere telefonen i.
Men ak! Hakket er ofte alt for smalt til at kunne rumme de lidt større telefoner eller telefoner med et cover. Her ville en indbygget trådløs oplader nok have været bedre.

Lav opløsning

Det noget høje prisskilt retfærdiggør til dels mulighederne for tilslutning, men det kniber lidt når det kommer til selve skærmen. Kanterne omkring skærmen er relativt tykke, samtidig med at vi må nøjes med en opløsning på 1440p. Det fungerer helt fint, men føles lidt nærigt i forhold til prisen og størrelsen.

Det samme gælder for opdateringshastigheden på 60 hertz og en lidt langsom responstid. Thinkvision foregiver absolut ikke at være en spilskærm, men det føles lidt lavt.

På den anden side er der intet galt med farvegengivelsen og den sorte farve. Det ser godt ud hele vejen igennem, men uden virkelig at blæse os bagover.

Lenovo Thinkvision P27h-20 vinder virkelig på at drage fordel af USB-C-formatet, og det er her, dens styrke ligger. Dog er opløsningen og de tekniske kvaliteter en smule for dårlige til virkelig at retfærdiggøre prisen.

Mange forbindelserproblemfri USB-C-løsningmange indstillinger
Lidt høj prislidt lav opløsning til prisentemmelig kedelige højtalere

16. AOC 32" CQ32G2SE

VA-Panel med hurtig responstid

Målgruppe: Private brugere Størrelse: 32 (16:9) Paneltype: VA-panel Opløsning: 2560 x 1440 Svartid: 1 ms Opdateringshastighed: 165Hz Porte: DVI, HDMI, DisplayPort Andet: Indbyggede højttalere

AOC CQ32G2SE/BK

AOC 32" CQ32G2SE er en 32-tommer skærm med en attraktiv pris, samtidig med, at den holder relativt høj billedkvalitet. Frem for alt er farvegengivelsen rigtig god, VA-panelet stråler på dette område med hensyn til pris. De sorte farver er også klart godkendte.

Desværre er skærmen imidlertid meget følsom over for refleksioner. For eksempel, hvis du sidder i nærheden af et vindue eller lignende, afspejler den det omgivende miljø, og du får svært ved at se, hvad du laver. Panelet ser også ud til at være følsomt over for lodrette bevægelser, for eksempel bliver det sløret, når vi scroller ned på sider.

AOC-32-CQ32G2SE

Ikke-justerbar stander, der vejes op af 165 Hz

Kvaliteten er solid. CQ32G2SE er faktisk ret stilfuld med sine tynde, røde kanter i bunden og stativets stabile design. En stor ulempe er dog, at stativet er fast, så du kan ikke hæve eller sænke det for at justere skærmen til din sædehøjde. I betragtning af skærmens målgruppe, så føles det som en ulempe.

CQ32G2SE leverer ikke kun god farve, den er også udstyret med 165 hertz i opdateringshastighed og 1 millisekund i responstid, som VA-panelerne tidligere har haft problemer med. Selvfølgelig gør disse egenskaber en mærkbar forskel, hvis du for eksempel spiller spil på skærmen. AOC 32" CQ32G2SE er velegnet til dem, der ønsker en større skærm med både høj Hz og lav ms, men samtidig ikke går på kompromis med farvegengivelse. Har du derimod brug for en skærm, som du kan justere i højden, og som kan modstå refleksioner fra vinduer, så skal du lede videre.

Høj Hz og lav msgod farvegengivelsegod sort gengivelse
Ikke-justerbar standerfølsom over for lys

17. Philips 55" Momentum 558M1RY5

Gamingskærm i TV-format

Målgruppe: Konsolgamere Størrelse: 55" Opløsning: 4K Tilslutninger: Wi-Fi, Ethernet Opdateringsfrekvens: 120 Hz Porte: 4 USB (3.2), DVI, 3 HDMI (2.0), DisplayPort, optisk lydudgang Andet: Højttalere fra Bowers & Wilkins

Philips 558M1RY

Denne 55-tommers 4K ULTRA HD-skærm fra Philips er et sandt monster, når det gælder gaming-skærme. Med denne skærm (næsten TV) henvender Philips sig til gamere, og vi skal finde ud af, om den holder hele vejen hjem.

En skærm med sprød lyd og fede farver

558M1RY5 er designmæssigt særdeles stilren. Den har metallic-finish og er trods sin store størrelse ret anonym. Det gør, at den også passer godt ind i en sparsomt møbleret stue. Højttalere fra Bowers & Wilkins skiller sig derimod ud, men de er rigtig veldesignede og står godt til skærmens supertynde kanter.

Philips-Momentum-558M1RY5-2

Lyden fra Bowers & Wilkins holder mere end rigeligt. Lyden har en sprød tone, og bassens dybde er prikken over i'et i spilleoplevelsen. Skal du derimod høre, hvor fodtrin kommer fra, har du selvfølgelig brug for et ordentligt surroundsystem.

Farvernes realisme på skærmen er rigtig god, og kontrasten er velbalanceret. Skærmen giver en skøn filmfornemmelse og er utroligt god til singleplayerspil som Red Dead Redemption 2 og Dark Souls.

Lidt spøjst valg af udgivelse

Vi kan godt undre os over nogle ting. For eksempel, hvorfor valgte Philips at udgive en 120-hertzskærm da de gjorde? Den sidste generation af konsoller ikke kom over 60 fps, og ofte lå på omkring 30 fps. Selvfølgelig er det jo et plus nu, hvor PS5 og Xbox Series X kan kører op til 120 fps. Vi synes stadigvæk det er lidt pudsigt.

Philips-Momentum-558M1RY5-1

Konsol eller ej så bestemte vi os alligevel for at sætte opdateringsfrekvensen på prøve. Via HDMI sluttede vi skærmen til en computer i stedet og foretog alle indstillingerne til at køre den i 120 Hz. HDMI-portene viste sig imidlertid kun at være version 2.0, så du skal have et DVI-kabel for at maksimere opdateringsfrekvensen – endnu et hårdt slag til konsolspillere, men også en kedelig detalje på noget, der markedsføres som en gamingskærm.

Hvis opdateringsfrekvens ikke er vigtigt for en, så er Philips Momentum 558M1RY5 et godt køb, og man for masser af billede og lyd for pengene. Men hvis høj frekvens er vigtigt – og det er det for mange gamere – så skal man nok se sig om efter en anden skærm eller vente på, at Philips lancerer skærmen med HDMI 2.1.

Vild skærmfantastiske højttalere
Kun HDMI 2.0 trods fokus på gaming!

18. Dell U2720Q

Velegnet til billedredigering og video

Målgruppe: Premium multimedieskærm Størrelse: 27 tommer (16:9) Paneltype: VA Opløsning: 27" 3840 x 2160 Responstid: 5 ms Opdateringsfrekvens: 60 Hz Porte: HDMI, Displayport, USB-C Andet: Justerbar i højden/siden

Dell U2720Q

Med sine smalle kanter og et fantastisk og enkelt design er Dell U2720Q kategoriseret som en premiumskærm, som de fleste tilsyneladende vil placere i gaming-sektionen, men som egentlig har en bredere målgruppe.

Den er langt fra kun en gamingskærm.

U2720Q er en IPS 4K-skærm, der er utroligt god til at finde detaljer i billeder og film. Selv små objekter som for eksempel thumbnails på YouTube giver den så meget skarphed og detaljerigdom, at selv de mindste detaljer, som man ellers let går glip af, er synlige.

Denne skærm er perfekt til video- og fotoredigering. Med sin enorme opløsning og fine skarphed er det en fornøjelse at arbejde i Photoshop eller redigere film i videoredigeringsprogrammer.

Gamingmæssigt fungerer U2720Q også godt, men fordi den kun er på 60 hertz, virker den lidt gammeldags. Dagens gamingmarked går i stadig højere grad mod 120 hertz, og det er det, vi forventer af en gamingskærm i denne prisklasse. Hvis du er hardcore gamer, er du måske ovenikøbet vant til 240 Hz (og en hurtig responstid), og så er denne skærm ude af billedet.

Naturtro farver og lidt lysfølsom

Spiller du derimod spil, der ikke er baserede på hurtige eller svigende bevægelser, så er U2720Q en fantastisk skærm, som vil gøre de fleste tilfredse. Farverne er naturtro, og skærmens 27 tommer byder på en "stor" oplevelse.

Desværre kan den være lidt lysfølsom, især for refleksioner, og bør ikke placeres lige ud for et vindue.

Skærmen er udstyret med USB-C-stik til din computer. Bruger vi den til Macbook, får vi kun 30 hertz, så denne skærm henvender sig primært til PC'er. PC-producenterne bruger derimod i stadig højere grad USB-C.

Har du en Mac, er dette måske ikke den rigtige skærm for dig, og heller ikke hvis du spiller spil med hurtige bevægelser. Men har du en computer med Windows og kan lide at arbejde med billedredigering eller redigere film, så er Dell U2720Q en skærm med kanongode farver og udmærket skarphed.

Utrolig skarphedfin farvegengivelsestilrent design
Lav frekvensdårlig kompatibilitet med Machøj responstidmange refleksioner

Mere om computerskærme

Computerskærmen er ofte noget, som du køber i forbindelse med, at du anskaffer en stationær computer. Men mange vælger også at købe en større skærm til deres bærbare computer, som de kan tilslutte, når de sidder ved skrivebordet.

Der er mange fordele ved at have to skærme. Dels kan du fordele programmer og andet over to flader og dermed få mere plads og større vinduer, når du arbejder.

Du kan også - hvis du har en lille, bærbar - øge skærmstørrelsen, når du skal arbejde med mere præcisionskrævende opgaver. Desuden er det ergonomisk bedre at se lige frem på en computerskærm end skråt nedad på den bærbare computers skærm.

Køb af computerskærm

Når du skal vælge computerskærm, bør du tage udgangspunkt i dine behov og din pengepung. Forskellige computerskærme har nemlig forskellige specifikationer, så de passer til forskellige målgrupper. En computerskærm beregnet til computerspil, en såkaldt gamingskærm, har eksempelvis fokus på høj opdateringsfrekvens og lav responstid. Derimod bør en computerskærm beregnet til billedredigering eller kontorarbejde have fokus på aspekter som en bred betragtningsvinkel, perfekt farvegengivelse og god kontrast.

Det som i bund og grund styrer ovenstående faktorer, er hvilken type panel der sidder i skærmen.

  • TN-panel

Denne type panel egner sig til gamere - især til spil der kræver hurtig reaktionsevne eller hurtigere bevægelser - fordi det har en kort responstid. Kort responstid medfører blandt andet bedre håndtering af bevægelser i billedet, de bliver skarpere. Derimod egner panelet sig dårligere, hvis du arbejder med stillbilleder, fordi betragtningsvinklen er smal og billedkvaliteten dårligere end med andre paneltyper. TN-paneler koster ofte en smule mindre.

  • VA-panel

Er du ude efter en skærm med god billedkvalitet, er VA-panelet et godt valg. Den er velegnet, hvis du retoucherer billeder eller laver andet grafisk arbejde. Den egner sig dog mindre godt til gamere, da den ofte har en dårligere responstid en TN-panelet og du dermed risikerer et utydeligt billede i eksempelvis intense kampscener. Der kommer dog stadig flere VA-paneler med en god balance mellem hurtig responstid, høj opdateringsfrekvens og god billedkvalitet.

  • IPS-panel

En mellemting mellem TN- og VA-panel. Denne skærmtype har god billedkvalitet, men sjældent lige så høj som et VA-panel, og en rimelig responstid, dig normalt dårligere end hos et TN-panel. Den har en god balance mellem disse faktorer, hvorfor den passer til en ret bred målgruppe.

Forstå skærmens specifikationer

Når du ved, hvilken skærmtype du er ude efter, og hvilket budget du har til rådighed, er det nemmere at filtrere i udvalget hos forhandlerne. Men for at gøre det nemmere, gennemgår vi nogle flere specifikationer.

Størrelse

Skærmstørrelsen er selvfølgelig en afgørende faktor, når du skal vælge computerskærm. Hvor stor skærm har du brug for? Igen er det et spørgsmål om behov.

Skal du arbejde med billedredigering eller se film, er en stor skærm at foretrække. Men det afhænger også af, hvor langt væk du sidder. Skal du eksempelvis spille spil, er det ikke smart at skulle bevæge hovedet til siden for at kunne se hele indholdet.

Man plejer at sige, at computerskærme på 21-27 tommer er et godt interval at kigge indenfor for menigmand. Størrelsen måles diagonalt. 1 tomme svarer til 2,54 cm.

Opløsning

Det er ikke nok at have en stor skærm, hvis du vil have høj kvalitet på det viste, du skal også have en høj opløsning. Især hvis du ofte ser film.

Opløsningen angiver, hvor mange pixel (dvs. billedpunkter) skærmen har. Alt grafisk i skærmen er baseret på pixel, så jo flere skærmen understøtter, des mere detaljeret bliver billedet. Det bliver dog også mere krævende for computeren. Skal du have en stor skærm med høj pixeltæthed, er du ogås nødt til at have en computer, der har kræfter til at generere indholdet.

Langt de fleste computere i dag kan uden problemer håndtere en opløsning på 1080p (full HD). Den opløsning kan i dag anses som standard. Men hvis du er mere velbevandret inden for film - eller for nylig har køb et TV - er du formentlig klar over, at efterfølgeren 4K er på vej med stormskridt. Vil du have en skærm på mere end 27 tommer, og har du en kraftfuld computer, er 4K (dvs. 2160p) det sejeste du kan købe. Imellem de to findes også 1440p.