1. Start
 2. Bedst i test

Opdateret  

Cykelanhænger Test: De bedste vogne til transport af børnene

PriceRunner

Tid til en cykeltur med hele familien? Med en god cykelanhænger kan du let have dine små børn - og ofte en del oppakning med på turen. Vi har testet cykelvogne fra Thule, Hamax og Thor med flere. Den bedste i testen er en velkonstrueret samt rummelig model med justerbar affjedring, et praktisk beslag til cyklen samt god siddeplads til børnene.

Cykelanhænger Test: De bedste vogne til transport af børnene

Cykelanhænger, cykelvogn eller cykeltrailer?

Kært barn har som bekendt mange navne, men du kan kalde dem lige hvad du vil. Der er ikke nogen egentlig forskel i ordene cykelanhænger, cykelvogn og cykeltrailer.

Fælles for dem alle er, at de tilbyder en let, sikker og tør måde at transportere dine børn og eller indkøbsposerne på vej fra supermarkedet. Samtidig er en cykelanhænger virkelig praktisk til lidt ekstra oppakning, når børnene selv kan cykle med.

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning. Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

I vores test af cykelanhængere har vi ladet både almindelige børnefamilier samt eksperter på området køre og bruge vognene med deres egne børn. De fleste cykelanhængere er multifunktionelle. De kan derfor ofte anvendes til andre formål, måske som almindelig gåvogn eller som joggingvogn.

I denne test har vi primært fokuseret på cykelanhængerens egenskaber både som cykeltrailer og som almindelig barnevogn, da det er disse to funktioner, der anvendes mest.

Vi har under testen blandt andet gennemgået følgende egenskaber:

 • Cykelfunktion: Hvordan er vognen at fastgøre bag på cyklen? Er cykelarmen let at sætte på og tage af? Har cykelanhængeren nogen form for affjedring?

 • Barnevognsfunktion: Er det nemt at skifte mellem cykelfunktion og barnevogn? Har vognen justerbart håndtag? Og er der en parkeringsbremse?

 • Børneperspektiv: Hvordan er siddepladsen og komforten for børnene? Hvad er cykelanhængerens maksimumvægt? Er selen let at klikke sammen, og kan ryglænene hældes?

Billede fra test af cykelanhængere, 4 cykeltrailere står klar til en cykeltur i den friske luft

Foruden de ovennævnte egenskaber så laver vi en bedømmelse af vognens generelle kvalitet, samt hvordan funktioner og egenskaber står i forhold til vognens pris.

Sammenlign priser og find tilbud på de testede cykelanhængere på PriceRunner.

1. Hamax Outback - BEDST I TEST CYKELANHÆNGER

Velkonstrueret og rummelig cykelanhænger med justerbar affjedring samt et godt beslag

Bredde: 86 cm Vægt: 18,5 kilo Maks. vægt: 40 kilo Kan klappes sammen: Ja Antal børn: 1 eller 2 Justerbare ryglæn: Nej Justerbart håndtag: Ja Vandrehjul: Ja, svinghjul medfølger Beskyttelse foran: Klar plast og solskærm

Hamax Outback Twin

Hamax Outback er en usædvanligt vellykket kombination af smarte funktioner og et flot design. Outbacks silhuet er stilren og slank samt viser vognens stel, hvilket får cykelanhængeren til at se lige så robust ud, som den rent faktisk er.

Maksimumvægten for børn i vognen er 22 kilo og den samlede maksimumsbelastning er 40 kilo.

Cykeltrailer, gåvogn eller løbevogn

Med til Outback følger både et snapbeslag til cykel og et drejeligt hjul til gåture. Du kan også tilkøbe et fast luftfyldt jogginghjul, hvis du vil bruge vognen til at løbe med.
Hamax Outback har siddeplads til to børn, men den kan også anvendes til kun ét barn.

Siddepladserne virker rummelige og er lækkert polstrede for god kørekomfort. Fempunktsselen er let at klikke sammen, og to børn i femårsalderen har siddet komfortabelt ved siden af hinanden i Outback.
Producenten angiver ganske vist en maksimal længde på barnet på 117 cm, men der er også plads til længere børn - selvfølgelig med cykelhjelmen på.

Ryglænet virker langt, så det er nærmere benene, som de længste børn må bøje lidt for at kunne være der. For at give yderligere komfort for passagererne har Outback justerbar affjedring ved det ene baghjul. Der er letforståelige pædagogiske symboler, der viser dig, hvordan affjedringen skal indstilles.

Justerbart håndtag

Outback har et håndtag, der kan indstilles i flere forskellige vinkler, hvilket giver en god køreoplevelse på gåture for forældre i forskellige højder.

Vi giver også et stort plus for den brugervenlige fodbremse på cykelvognen.

Den mest praktiske sammenkobling vi har set.

Hamax Outback brillerer primært med sine gennemarbejdede funktioner. Snapbeslaget til cykelarmen og vandrehjulet er den mest praktiske løsning, som vi hidtil har set. Med et enkelt klik sætter du cykelarmen på plads og låser den fast.
Smarte farvefelter er din sikkerhed for, om armen er monteret korrekt. Farvefeltet i beslaget bliver grønt, når alt er i orden - og hvis noget er forkert, bliver det rødt.

Vi kan skifte mellem cykel- og vandreindstilling på under ét minut, og både forhjul samt cykelarm kan opbevares i Outbacks bagagelomme bagpå. Bagagelommen er stor nok til to store strandtasker. Der er også små opbevaringslommer inde i vognen til de ting, som børnene kan få brug for at have ved hånden.

Beskyttelse mod vind, vejr og insekter

Cykelvognen har en beskyttelse af klar plast mod vind og vejr. Du kan også trække en solskærm ned, så den giver skygge for børnenes hoveder.
Der er også en skærm kun med insektnet, og den er perfekt til de varme sommerdage, hvor kun luften slipper igennem.

Opbevaring og sammenklapning

Ved opbevaring eller transport er det nemt at klappe Hamax Outback sammen til en flad pakke, der med lethed kan lægges ind i et bagagerum - når du klikker baghjulene af.

Konklusion på test af cykelanhænger Hamax Outback

Vi kan mærke, at Hamax Outback er udviklet til at fungere godt - både når vi cykler og når vi går med den. Derfor bliver den hurtigt en rigtig favorit hos hele familien.

Meget godt beslag til cykelarm og forhjulJusterbar affjedringGod siddeplads til børnene

Prissammenligning

Sammenlign priser

Hamax Outback double, cykelvogn - RED/BLACK

4.799 kr.

Hamax Outback (+ Bicycle Arm & Stroller Wheel), OneSize, Green/Black

5.299 kr.

Hamax Outback Reclining Cykelanhænger, Navy/White

5.299 kr.

2. Thule Chariot Cross 2 - BEDSTE PREMIUMVALG CYKELANHÆNGER

Multifunktionel cykelanhænger med affjedring, rummeligt sæde og bekvemme hvilestillinger

Bredde: 80 cm Vægt: 14,5 kilo Maks. vægt: 45 kilo Kan klappes sammen: Ja Antal børn: 1 eller 2 Justerbare ryglæn: Ja Justerbart håndtag: Ja Vandrehjul: Ja, svinghjul medfølger Beskyttelse foran: Insektnet og separat overtræk af klar plast

Thule Chariot Cross 2

Chariot Cross 2 er en multifunktionel cykelanhænger fra Thule - og netop Thule er kendt for netop aldrig at gå på kompromis med hverken funktion eller kvalitet.

Cykle, gå, løbe - eller måske langrend?

Vognens maksimumsbelastning er 45 kilo, hvor børnene må veje maks. 22 kilo hver. Så du kan altså tage enten ét barn eller to børn med på turen i Cross 2.
Herfra er det op til dig, hvor turen tager dig hen. Cross 2 giver småbørnsfamilien mulighed for at cykle eller gå med vognen.
Men du kan også købe jogginghjul eller sågar et sæt til at bruge Cross 2 til langrend (hvis der skulle komme sne nok til det).

Siddepladsen er rummelig.

Thule angiver en længdebegrænsning på 111 cm - men der er også plads til længere børn, hvis det skulle knibe. Selve siddefladen virker også komfortabel.

Selen er let at justere i både højde og længde. Selen får et stort plus, fordi seleremmene kan klikkes fast i beslaget en ad gangen. Du behøver altså ikke at samle selebeslagene først - hvilket nogen gange kan være lidt bøvlet. Selen er også godt polstret,

To justerbare ryglæn

Men det bedste ved Cross 2 er, at den har individuelt justerbare ryglæn, som hver kan vinkles ned til en hvilestilling. I hvilestillingen er hældningen lige tilpas. Vi oplever, at et barn kan kunne sove bekvemt, uden at hovedet falder fremover. Og da ryglænet låses fast i de forskellige stillinger, er Cross 2 en af yderst få cykelvogne, der er godkendt at cykle med, når børnene benytter hvilestilling.

Justerbar affjedring

Som cykelvogn er det nemt at koble Cross 2 fast på cyklen med det lynbeslag, der medfølger og monteres på cyklens baghjul. Vognen har justerbar affjedring, der uden tvivl gør køreturen mindre bumpet for børnene.
Der medfølger også et højt cykelflag. Flaget gør det lettere at få øje på både dig og dine guldklumper i trafikken. Så kan du trygt begive dig ud i trafikken, mens børnene nyder turen i cykelvognen.

Når du går med Cross 2, så opleves den som let at styre, og håndtaget kan vinkles i flere forskellige stillinger. Det er hurtigt klaret at skifte mellem gå- og cykelfunktion ved hjælp af Thules lynbeslag til forhjul og cykelarm. Der er ekstra pluspoint for at svinghjulene til gåfunktionen kan klikkes fast i beslagene ovenfra, når du cykler afsted med Cross 2. På den måde er de altid ved hånden, når du skal skifte tilbage igen efter cykelturen.

Vind, vejr, sol og insekter

Cross har et indbygget insektnet, der lukkes til omkring siddekabinen med lynlåse. Du kan let klikke en separat solbeskyttelse på, som tilmed kan indstilles i forskellige højder. Til regnvejr er der et regnslag i klar plast, der fastgøres over karossen - regnslaget er dog ikke heldækkende. Så hvis vognen skal kunne stå ude i regn, så får du brug for en anden og mere dækkende beskyttelse mod vind og vejr.

Meget kompakt sammenklapning

Ved transport eller længere tids opbevaring kan Cross 2 pakkes helt kompakt. Det gør du ved at klappe den sammen og klikke alle hjulene af. Bagagepladsen bagpå kan også klappes op mod vognen for at få bedre benplads, hvis du skal løbe med den. Cross 2 har også mindre opbevaringslommer både inde i siddekabinen og på bagsiden af ryglænet.

Konklusion på test af cykelanhænger Thule Chariot Cross 2

Thule Chariot Cross 2 er en stabil vogn med høj komfort for barnet og mindst lige så høj funktionalitet for forælderen. Hvis der er plads til den i budgettet, er det umuligt ikke at blive tilfreds med Cross 2 som transportmiddel.

Hvilestilling på sæderne - må anvendes under cyklingnemt at skifte mellem de forskellige funktioneraffjedring på baghjulene
Lidt besværligt at solbeskyttelse og regnslag sættes på separatbegrænset bagageplads

3. Thule Chariot Lite 2

Funktionel cykelvogn i høj kvalitet - velegnet til hverdag og kortere udflugter

Bredde: 80 cm Vægt: 12,5 kilo Maks. vægt: 45 kilo Kan klappes sammen: Ja Antal børn: 1 eller 2 Justerbare ryglæn: Nej Justerbart håndtag: Ja Vandrehjul: Ja, svinghjul medfølger Beskyttelse foran: Myggenet, separat solskærm og separat skærm i klar plast

Thule Chariot Lite 2

Thule Chariot Lite 2 er en cykelanhænger med to siddepladser, godkendt til brug af børn fra 6 måneder. Ryglænet har en fast og let tilbagelænet siddestilling men der er ingen hvile- eller liggestilling. Lite 2 egner sig derfor bedst til børn, der ikke skal bruge vognen til at sove i.

Komfortabel siddeplads

Siddepladsen virker rummelig og komfortabel. Maksimum vægten er 22 kilo pr. sæde, og siddeflade samt sele kan uden problemer anvendes af børn op til 6-7 år.

Selespændet er meget let at betjene, især fordi du kan klikke spænderne fast et ad gangen – uden at skulle samle dem først som i en autostol.

For at beskytte børnene mod insekter eller grus og sten, der kan slynges op fra cyklens baghjul, kan du trække et praktisk net for.

Med til Lite 2 følger også en separat solskærm og en skærm i klar plast, som du kan fastgøre foran på vognen. Skærmen beskytter især mod vind og kan også bruges ved lettere regn. Uden skærmen på cykelvognen bliver det – som med alle cykelanhængere – lidt som at have en faldskærm foldet ud bag cyklen.
Da delene ikke sidder fast på vognen, kan de desværre let blive væk ... eller du kan komme til at glemme dem derhjemme.

Tryg at bruge, men begrænset bagageplads

Som altid med Thules cykelanhængere er det tydeligt, at sikkerheden har høj prioritet. Det er nemt og sikkert at koble Lite 2 til cyklen. Cykelarmen er dobbelt forankret i både vogn og cykel med et almindeligt beslag samt en ekstra sikkerhedsrem omkring beslaget, hvis det af en eller anden grund skulle svigte.

Det er også nemt at skifte fra cykeltilstand til gåvogn. I cykeltilstand er de to små forhjul fastgjort på siden af cykelanhængeren, så de altid er med på turen. Når du vil ændre til gåvogn, tager det under et halvt minut at klikke hjulene ned, så anhængeren ikke vipper forover, når du går med den.

Bagagepladsen bag på cykelanhængeren består af en stor netlomme. Lommen er ret rummelig, men da maksimum vægten kun er på 4 kilo, så er Lite 2 ikke en cykelanhænger, som du bare lige pakker en indkøbspose eller strandtaske i.

Funktionel cykelanhænger i høj kvalitet

Thule Chariot Lite 2 er udstyret med justerbart håndtag med knækled, som gør vognen mere behagelig at gå med. Til transport eller opbevaring kan Lite 2 nemt foldes sammen. Vognen kan blive meget kompakt, når du tager baghjulene af og lægger dem samt cykelarmen ind i siddekabinen - efter den er klappet sammen.
Det er også nemt at klappe Lite 2 op igen, da der er tydelige grønne og røde indikatorer, som viser, om det er gjort korrekt eller ej.

Konklusion på test af cykelanhænger Thule Chariot Lite 2

Det ville være forkert at påstå, at Thule Chariot Lite 2 er en lavprisanhænger. Men sammenlignet med de dyreste modeller i Thules sortiment virker prisen på Lite 2 langt mere overkommelig. Især efter vi har prøvet at bruge vognen og opdaget, at både design og funktioner er af samme høje Thule-kvalitet som altid.

Så længe god bagageplads eller hvilestilling på ryglænene ikke er et krav, så er Thule Chariot Lite 2 lige den funktionelle, pæne og ukomplicerede cykelanhænger, som du kunne tænke dig.

Rummelig siddepladsmeget praktiske funktionerhøjt fokus på sikkerhed
Begrænset bagagepladsseparat sol- og vindskærm

4. Hamax Traveller

Letanvendt cykelanhænger med stor bagageplads og meget funktion for pengene

Bredde: 78 cm Vægt: 13 kilo Maks. vægt: 47 kilo Kan klappes sammen: Ja Antal børn: 2 Justerbare ryglæn: Nej Justerbart håndtag: Ja Vandrehjul: Ja, svinghjul medfølger Beskyttelse foran: Klar plastik, solskærm og net

Hamax Traveller

Hamax har konsekvent fremstillet gennemtænkte og velfungerende cykelanhængere. Med modellen Hamax Traveller fortsætter de i samme spor - men til en meget lavere pris. Traveller skal således forestille en lavprismodel af en cykelanhænger.
Men bortset fra nogle få funktioner, er den lavere prisklasse ikke noget, vi lægger mærke til.

Rummelig siddeplads med let bagudlænet ryglæn

Traveller er en cykelanhænger til to børn. Ryglænet kan ikke justeres til hvilestilling, men det er dog en anelse vinklet.

 • På den ene side betyder det, at børnenes overkroppe altid er lidt tilbagelænede.
 • På den anden side gør det, at børnene stille og roligt glider lidt ned i sædet, hvilket større børn godt kan blive irriterede over.

Siddepladsen i Traveller er mere generøs end man gerne ser på cykeltrailere i samme prisklasse. Ryglænene er høje, og selen kan nemt justeres i højde og omkreds. Der er snildt plads til to børn ved siden af hinanden, også selvom de nærmer sig skolealderen.
Ryglænets materiale giver sig tilstrækkeligt til, at børnene kan sidde komfortabelt med cykelhjelm på.

Indbygget sol- og regnbeskyttelse foran på cykelanhængeren

Når du cykler med vognen, så skal der også være beskyttelse foran mod sten og vand, der kan slynges op fra cyklens baghjul. Traveller har følgende beskyttelser:

 • Trådnet mod snavs, sten og insekter
 • Et lag af klar plastik, der beskytter mod regn, sten insekter og vind, når vognen er i brug.
 • En indbygget solskærm, der kan justeres i højden.

Når beskyttelserne ikke er i brug, kan de rulles sammen og gemmes ad vejen.

Skift mellem cykeltrailer og gåvogn på 1 minut

Med til Hamax Traveller følger en cykelarm og et beslag, hvor sidstnævnte monteres på cyklens baghjul. Når du i stedet vil bruge Traveller som gåvogn, så løsner man cykelarmen og klikker et lille, drejeligt hjul fast foran på cykelanhængeren.
Det tager os under et minut at skifte mellem gå- og cykeltilstand. Det samme oplever vi, når vi kobler Traveller til cyklen.

Bagagepladsen bag på cykelvognen er rigtig stor. Du kan nemt få plads til både én og to indkøbsposer i Traveller.

Meget prisbillig og letanvendt cykeltrailer

De detaljer, der virker lidt billigere på Hamax Traveller, er håndtag samt kobling til cykelarm og vandrehjul. Håndtaget kan ganske vist sættes i to forskellige stillinger. Men du skal afmontere håndtaget og vende det om - selve håndtaget er bøjet og kan fastgøres med den anden side opad så vinklen ændres.

Beslaget til forhjul samt cykelarm virker sikkert og slet ikke besværligt. Men det er ikke nær så tydeligt som på de dyrere modeller fra Hamax.

Konklusion på test af cykelanhænger Hamax Traveller

Det er imponerende, hvor meget funktion, komfort og bagageplads Hamax har fået plads til. Så længe et justerbart ryglæn ikke er en nødvendighed, så giver Hamax Traveller rigtig meget cykelanhænger for pengene.

Rummelige siddepladserstor bagagepladslet at sætte cykelarm og vandrehjul på
Børnene glider lidt ned i sæderneingen hvilestilling

5. Hamax Avenida

Prisbillig, brugervenlig cykelanhænger med rummelige sæder og masser af bagageplads

Bredde: 78 cm Vægt: 15 kilo Maks. vægt: 45 kilo Kan klappes sammen: Ja Antal børn: 2 Justerbare ryglæn: Nej Justerbart håndtag: Ja Vandrehjul: Ja, svinghjul medfølger Beskyttelse foran: Klar plastik, solskærm og net

Hamax Avenida Twin

Hamax Avenida er en praktisk cykelanhænger, der er let at anvende. Takket være bredden på 78 cm, standardmålet for mange døre er 80 cm, så er fremkommeligheden god både på cykelturen og når du får behov for at gå med vognen.
Avenida har plads til to børn, men den findes også i versionen Avenida One med kun ét sæde.

Når du køber cykelanhængeren, så medfølger alt det nødvendige til at fastgøre den på cyklen samt et lille hjul, hvis Avenida skal anvendes som barnevogn på turen.

Bekvem og rummelig siddeplads

Inde i cykeltraileren er der to godt polstrede siddepladser. Selen kan nemt justeres i højden, så remmene sidder rigtigt ved barnets skuldre. Derefter klikkes remmene fast i selespændet en ad gangen.

Der er god plads i Hamax Avenida

En normalt stor femårig på cirka 110 cm kan sidde bekvemt, og det gælder også selv med cykelhjelmen på. Mindre børn fra omkring et år kan også sidde bekvemt.
Avenida har ingen hvilestilling. Ryglænets faste siddestilling er dog en smule tilbagelænet. Men Avenida er ikke en cykelanhænger, som små børn kan sove komfortabelt i.

Det er meget nemt at bruge Hamax Avenida sammen med cyklen. Cykelarmen er nem at fastgøre på højre side af vognen. Derefter sætter du den sammen med beslaget, der er monteret på cyklens baghjul. Det tager ikke mere end et minuts tid at koble Hamax Avenida til og fra. Cykelanhængeren har ingen affjedring. Men de store hjul gør alligevel, at køreturen ikke bliver for ujævn for børnene.

Let at skifte mellem cykel- og barnevognsfunktion

Håndtaget kan justeres i flere forskellige stillinger, så forældre i forskellig højde kan finde en indstilling, der gør det bekvemt at bruge Avenida som barnevogn.
Det er hurtigt klaret at skifte fra cykeltilstand til barnevognstilstand. Det lille, drejelige forhjul er nemt at klikke fast i et beslag forrest på vognen. På den måde er det ikke noget problem at cykle ud at handle og så tage Avenida med ind i butikken.

Bagage og vind- og vejrbeskyttelse

Bag på Hamax Avenida er der et bagagerum i en god størrelse, som har plads til flere indkøbsposer.
Vognen er også udstyret med insektnet der kan foldes ned, og et enkelt regnslag, der kan fastgøres i åbningen. Nettet bør du altid bruge som beskyttelse mod sten og andre løse genstande, der slynges op fra cyklens baghjul.

Hvis du vil have Hamax Avenida med i bilen eller opbevare den om vinteren, så kan cykelanhængeren let klappes sammen, så den bliver forholdsvis flad.

Prisbillig og praktisk cykelanhænger

Hamax Avenida er en yderst prisbillig og brugervenlig cykeltrailer, der er perfekt til den daglige tur til og fra børnehave.
Flere og flere cykelvogne bliver udstyret med hvilestilling i sæderne, hvilket er brugbart hvis du har børn, der skal sove mens du cykler.
Du kan bare ikke skifte til hvilestilling med Avenida. Men hvis det ikke er nødvendigt for dig, så er Avenida en af de bedre cykelanhængere, som du kan vælge.

Meget prisbilligrummelig siddepladsmeget god bagagepladsbrugervenlig
Har ikke hvilestilling på ryglænene

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

6. Thule Chariot Cab 2

Eksklusiv og godt gennemtænkt cykelanhænger med god komfort samt sæder med hvilestilling

Bredde: 80 cm Vægt: 16,5 kilo Maks. vægt: 45 kilo Kan klappes sammen: Ja Antal børn: 2 Justerbare ryglæn: Ja Justerbart håndtag: Ja Vandrehjul: Ja, svinghjul medfølger Beskyttelse foran: Klar plastik, net og solskærm

Thule Chariot Cab 2 Cykelanhænger

Thule Chariot Cab 2 er en eksklusiv cykelvogn. Hvis du har en aktiv livsstil, så er der masser af tilbehør til Cab2, som gør det muligt også at anvende cykelvognen til løb og endda til langrend.

Cab 2 har plads til to børn

Sæderne er store og de har god plads, også når børnene har cykelhjelme på. Børn op til 4-5 år kan sidde bekvemt. Selen er let at justere. Seleremmene kan klikkes fast i spændet en ad gangen, hvilket gør det lettere, når du skal spænde to børn fast samtidig.

Rummelige sæder med meget god hvilestilling

En populær funktion på Thule Chariot Cab 2 er, at testfamilierne kan læne sædernes ryglæn individuelt tilbage til en god hvilestilling. På den måde kan det ene barn sove, mens det andet sidder og kigger ud. Ryglænene kan vinkles med én hånd ved hjælp af en pal på bagsiden af ryglænet.

Bagagepladsen bag på Chariot Cab 2 er meget god. Der er plads til mindst et par indkøbsposer eller en stor strandtaske. Men du skal være opmærksom på, at bagagepladsen bliver mindre, når ryglænene er i hvilestilling.

Beskyttelse med vind, vejr og sol

Når børnene er kommet på plads, lukker du cykelvognen til med et net, der fastgøres med lynlåse og klemmer. Hvis det blæser meget, eller når du vil beskytte børnene mod lettere regn, så medfølger der et separat regnslag af klar plastik, som kan fastgøres hen over åbningen.

På samme måde kan du også montere en solskærm på cykelvognen, og det er nemt at justere, så det skygger lige tilpas. Både regnslag og solskærm er imidlertid separate, og det øger risikoen for at glemme dem derhjemme, eller at de bliver væk.

Let at konvertere fra cykelvogn til barnevogn

For at sætte Thule Chariot Cab 2 fast på cyklen skal du bruge cykelarmen på Cab 2 samt et lynbeslag på cyklens baghjul. Derefter tager det under et minut at koble cykel og cykelvogn sammen.
Hvis du får behov for det, så kan du lige så hurtigt konvertere Chariot Cab 2 fra cykelvogn til barnevogn. De to vandrehjul er altid med og klappes op i cykeltilstand og ned i barnevognstilstand.
Chariot Cab 2 er 80 cm bred, så den kan komme igennem de fleste standarddøre.

Thule er gode til gennemtænkte detaljer med kvalitet. På Chariot Cab 2 mærker vi det blandt andet på et håndtag, som let kan vinkles i forskellige højdeindstillinger, en god, justerbar affjedring og en lettilgængelig fodbremse.

Cykeltraileren kan også klappes sammen til transport og opbevaring. Når du tager alle hjulene af og opbevarer dem i siddeområdet, bliver Thule Chariot Cab 2 rigtig kompakt og kan nemt pakkes i bilens bagagerum.

Komfortabel for både store og små

Hvis du løber meget og gerne vil bruge cykelvognen på løbeturene, så har Thule andre modeller med indbygget håndbremse i håndtaget. Men til alle andre behov fungerer Thule Chariot Cab 2 glimrende.

Konklusion på test af cykelanhænger Thule Chariot Cab 2

De smarte funktioner og den praktiske anvendelse kombineret med de bekvemme sæder med hvilestilling gør Chariot Cab 2 komfortabel for såvel voksne som børn.

Rummelige sæderhvilestilling på ryglænetenkel at brugegodt tilbehør
Solskærm og regnslag bliver let væk

7. Thule Coaster

God cykelanhænger med plads til to børn, pakkeområde bagpå og gåhjul

Bredde: 80 cm Vægt: 11 kilo Maks. vægt: 45 kilo Kan klappes sammen: Ja Antal børn: 1 eller 2 Justerbare ryglæn: Nej Justerbart håndtag: Ja, kan monteres i to forskellige retninger Vandrehjul: Ja, svinghjul medfølger Beskyttelse foran: Myggenet og klar plast

Thule Coaster XT

Thule Coaster er en cykelanhænger med ret enkle funktioner, men som alligevel på de fleste anvendelsesområder så rigeligt løser sin opgave.

Coaster har plads til to børn

Cykeltrailerens maksimale vægtkapacitet er på 45 kilo, og så er eventuel bagage medregnet. En normalstor femårig med cykelhjelm har god plads i både længden og bredden, og der kan også være to mindre børnehavebørn ved siden af hinanden.

Ryglænene kan ikke vinkles, der er kun oprejste siddestillinger. Det betyder, at Thule Coaster, også når den anvendes som barnevogn, er bedst eget til vågne børn. Som barnevogn fungerer den også bedst på asfalt eller en pænere grusvej, da vandrehjulet er lille og af hård plastik.

Hurtigt skift fra cykling til gåtur

Det er dog både nemt og hurtigt at skifte fra cykel- til barnevogn med Thule Coaster, så det kan sagtens lade sig gøre at cykle til supermarkedet og derefter tage vognen med ind i forretningen. Cykelvognen har et håndtag, der kan fastgøres i to forskellige retninger, vinklet opad eller nedad, afhængigt af den ønskede højde på håndtaget, når du går med vognen.

Som cykelvogn er Thule Coaster meget nem at bruge. For at fastgøre anhængeren på cyklen anvendes et snapbeslag med en ekstra sikkerhedsrem, så cykelvognen ikke kan trille væk - hvis palen i beslaget skulle gå i stykker. Der medføler et cykelflag, så jeres lille vogntog bliver ekstra synlige i trafikken.

Bedst på asfalten

Thule Coaster har ingen affjedring og ruller derfor bedst på ret plane underlag. Cykleanhængeren kan selvfølelig klare lidt terræn. Men når underlaget er for ujævnt, så bliver køreturen ikke ret behagelig for børnene.

Forsiden af Coaster er dækket med to overlappende lag:

 • Det øverste lag er af klar plast og beskytter både mod regn samt blæst (ikke et regnslag til hele vognen)
 • Det underste lag består af et finmasket insektnet, der beskytter mod ... ja, insekter - men også mod stenslag.

Bagageplads og sammenklapning

Thule Coaster har god bagageplads i bagenden, hvor vandrehjulet kan opbevares under cykelturen. Men du får med lethed også plads til et par indkøbsposer.
Til opbevaring eller transport kan Thule Coaster klappes sammen til en flad pakke og bliver naturligvis mere kompakt, når trækstangen og baghjulene tages af.

Konklusion på test af cykelanhænger Thule Coaster

Skal cykeltraileren anvendes ofte, så er en model med bedre affjedring, bedre siddeplads og bedre bagageplads måske at anbefale.
Men hvis den kun skal bruges til at køre til og fra børnehaven samt en udflugt i ny og næ, så er Thule Coaster bestemt god til prisen.

God prisplads nok til to børn
Mangler affjedringkun siddestilling på ryglænene

8. Thor Hushovd Kid Racer Twin

Letanvendelig cykelvogn med innovativ sammenklapning, passer til hjem med smalle døre

Bredde: 86 cm Vægt: 16,2 kg Max-vægt: 42 kg Sammenklappelig: Ja Antal børn: 1 eller 2 Justerbart ryglæn: Nej Justerbart greb: Nej Gåhjul: Ja, spindehjul medfølger, og jogginghjul kan tilkøbes Beskyttelse foran: Klar plast og solskærm

Thor Hushovd Kid Racer Twin er en cykelvogn med to siddepladser, som kan anvendes til enten et eller to børn. Vognen kommer med et enkelt gåhjul. Ved jogging eller bare for mere behagelig kørsel i sne og terræn kan et løbesæt med lufthjul tilkøbes. Kid Racer Twin kan også laves om til en kælk og bruges, mens du står på ski.

Cykelvogn med behagelig affjedring

Det er ikke muligt at justere sæderne til hvileleje. Det betyder, at Kid Racer Twin fungerer bedst til lidt større børn, som ikke falder i søvn i cykelvognen. Børn op til cirka en meter kan sidde i vognen med cykelhjelm på, men herefter er der ikke meget plads til at vokse. Sædefladen er ganske smal, da cykelvognens hjul gør, at siddekupeen bukker op netop der. Kid Racer Twin fungerer bedst til cirka 4 år.

Vognens affjedring er udmærket og dæmper godt mod den følelse, som kan opstå, når man cykler på grus eller andre slags ujævne underlag. Vognen er nem at koble på cyklen, og cykelarmen er enkel at sætte fast og tage af vognen. Solskærm, net og vindskærm er nemme at sætte fast foran på vognen.

Begrænset med bagageplads

Det medfølgende gåhjul fungerer godt, men skal man køre i terræn, anbefales det at købe et jogginghjul. Cykelvognens styr kan ikke justeres i højden. Eftersom cykelvognen kun har en stram opbevaringslomme på bagsiden, er der begrænset rum til bagage. Det er for eksempel ikke til at få plads til en taske. Der er heller ingen måde at tage gåhjulet med sig, hvis man først vil cykle med vognen og senere bruge den til at gå med.

Det, som absolut får Kid Racer Twin til at stikke mest ud, er sammenklapningen. Ved hjælp af to drejeknapper inde i kabinen kan man løsne stellet og skubbe vognen sammen i bredden. For samtlige testere var det nødvendigt at se instruktionsvideoen for at gøre det første gang, men derefter er det enkelt.

Unik sammenklapning gør cykelvognen smallere

Sammenklappet er Kid Racer Twin kun omkring 45 cm. Vognen er derefter let, både at flytte rundt på og at opbevare, fordi den stadig står på hjulene. Har man ikke adgang til cykelparkering eller kælder, så er dette en cykelvogn, som faktisk kan opbevares i en almindelig gang. At vognen kan gøres smallere betyder også, at dens bredde på 86 cm, når den er opslået, ikke er en stor bekymring. Sammenklappet går Kid Racer Twin gennem alle døre.

De fleste cykelvogne ligner ikke bare hinanden, de tilbyder også stort set de samme funktioner. Thor Hushovd Kid Racer Twin kan ved første øjekast ligne en i mængden. Og under selve cykelturen er der ikke den store forskel. Men den innovative sammenklapning gør, at Thor Hushovd Kid Racer Twin faktisk har noget unikt, som får den til at stikke ud.

Smart sammenklapning på breddengod affjedringlet at cykle medflot design
Akavet ganghjulkun siddeindstillingmangler bagageplads

Mere om cykelanhængere

En cykelanhænger kan udfylde mange funktioner for børnefamilien. Den kan bruges til transport i hverdagen i stedet for en søskendevogn, den kan bruges til børn, der ikke synes om at sidde i barnesæde på cyklen, eller for forældre, der ikke synes om at have barnet foran på cyklen. Cykelvognen kan være et supplement i dagligdagen, hvis man ikke har kørekort eller adgang til bil. I lande som Danmark og Holland, hvor mange cykler, er cykelanhængere et almindeligt syn.

En cykeltrailer anvendes primært fra 9-12 måneders alder og opad, men med en indsats, ofte form af en slags hængekøje, kan den også anvendes til spædbørn på gåture. Skal man cykle med vognen, anbefales det ikke at lade en nyfødt baby ligge i cykeltraileren, da børn i cykeltraileren bør bære hjelm, selvom det ikke er et lovkrav.

Til børn fra cirka 6 måneder til 9 måneder, der kan sidde stabilt, kan man begynde at anvende en cykelvogn. Hvis cykelvognen har et ryglæn, der kan klappes ned, kan den anvendes som barnevogn tidligere takket være hvilestillingen.

Der er ingen øvre aldersgrænse for større børn i en cykelanhænger. Det er ikke barnets alder, men barnets vægt, der afgør, hvornår de vokser ud af cykelanhængeren. Om store børn kan køre i cykelanhængeren bestemmes af vognens maksimumsvægt. Med en maks. vægt på 50 kg er der uden problemer plads til to normale femårige plus en del bagage.

Der findes cykeltrailere beregnede til ét barn, såkaldte singlemodeller, men også modeller til to børn. I dobbeltcykelanhængere kan selen flyttes, så det også er muligt at køre med en enkelt passager med god balance. cykeltrailerens sele skal anvendes til at spænde børnene sikkert fast. Vores anbefaling for smart køb af cykeltrailer er at lade børnene prøvesidde vognen inden køb hos en fysisk forhandler.

Dette gælder især, hvis man har høje børn, og husk at lade børnene teste vognen med hjelm på. Derefter kan man med fordel også bestille online, da mange modeller også forhandles på nettet – ofte til en fordelagtig pris. Med et stramt budget kan man også købe brugte cykelvogne billigt.

Hvis cykelanhængeren ud over transport af børn skal anvendes til indkøb, er det vigtigt, at der er plads til bagage. cykelanhængerenes bagagekapacitet varierer fra store lastrum til mindre opbevaringsrum. Hvis vognen skal anvendes i terræn, er det vigtigt, at den er affjedret eller eventuelt er udstyret med pigdæk, så man også kan køre med den om vinteren.

Cykelanhængere har luftfyldte dæk, der skal pumpes regelmæssigt for at give den bedste køreoplevelse. Beslaget og trækstangen, der følger med cykelanhængeren, fungerer til de fleste cykler og gør det lettere at hægte cykelanhængeren af og på cyklen. Regnslag, overtræk til opbevaring og taske til transport kan af og til købes separat.

De fleste trailere er ret brede, og det er særlig vigtigt at undersøge vognens mål, inden man køber den, hvis man har en yderdør, som traileren skal kunne komme igennem. Anhængerens vægt kan også være relevant. En let cykelanhænger betyder mindre vægt at trække bag cyklen. For nogle kan det være løsningen af hægte cykelanhængeren bag på en elcykel og få ekstra hjælp til at trække på den måde.

Det der hovedsagelig påvirker cykelanhængerens vægt. En vogn med aluminiumsramme kan være stabil, men alligevel ikke for tung. Ud over aluminium kan en cykelanhænger med hård bund også opleves som bedre balanceret og mere stabil. Vi har ladet familier, der har erfaring med cykelanhængere, prøve flere forskellige modeller, hvorefter vi er kommet frem til den cykelanhænger, som vi synes er bedst i test.

 • Bedst i test
 • Tilbud
 • Guides
 • Om os