Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Cykelanhænger Test 2020: De bedste vogne til transport af børnene

Profilbillede
Opdateret 20. februar 2020

Tid til en cykeltur med hele familien? Med en god cykelanhænger kan man let have sine små børn og ofte en del oppakning med på turen. Vi har testet cykelvogne og udpeger Hamax Outback til bedst i test. Det er en velkonstrueret og rummelig model med justerbar affjedring, et praktisk beslag til cyklen og god siddeplads til børnene.

Bedste premiumvalg bliver Thule Chariot Cross 2. Det er en multifunktionel cykelvogn med affjedring, rummelig siddeplads og bekvemme hvilestillinger, så børnene kan sove godt under turen.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. I vores test af cykelvogne har vi ladet både almindelige børnefamilier og eksperter på området køre og bruge vognene med deres egne børn. De fleste cykelvogne er multifunktionelle og kan også anvendes som almindelig barnevogn og af og til også som joggingvogn.

I denne test har vi primært fokuseret på cykelvognenes egenskaber som cykelvogn og som almindelig barnevogn, da det er disse to funktioner, der anvendes mest.

Vi har under testen blandt andet gennemgået følgende egenskaber:

  • Cykelfunktion: Hvordan er vognen at fastgøre bag på cyklen, er cykelarmen let at sætte på og tage af, og har cykelvognen nogen affjedring?

  • Barnevognsfunktion: Er det nemt at skifte mellem cykelfunktion og barnevogn, har vognen justerbart håndtag, og er der en parkeringsbremse?

  • Børneperspektiv: Hvordan er siddepladsen og komforten for børnene, hvad er cykelvognens maksimumsvægt, er selen nem at klikke sammen, og kan ryglænene hældes?

Foruden disse egenskaber laver vi en bedømmelse af vognens generelle kvalitet, og hvordan funktioner og egenskaber står i forhold til vognens pris.

Vi har testet et udpluk af markedets populære cykelanhængere. Sammenlign priser og find tilbud på de testede cykelanhængere på PriceRunner.

1. Hamax Outback - BEDST I TEST CYKELVOGN

Velkonstrueret og rummelig cykelvogn med justerbar affjedring og godt beslag

Bredde: 86 cm Vægt: 18,5 kg Maks. vægt: 40 kg Kan klappes sammen: Ja Antal børn: 1 eller 2 Justerbare ryglæn: Nej Justerbart håndtag: Ja Vandrehjul: Ja, svinghjul medfølger Beskyttelse foran: Klar plast og solskærm

Hamax Outback Cykeltrailer

Hamax Outback er en usædvanligt vellykket kombination af smarte funktioner og flot design. Outbacks silhouet er stilrent slank og viser vognens stel, hvilket får den til at se lige så robust ud, som den faktisk er. Maksimumsvægten for børn i vognen er 22 kg og den samlede maksimumsbelastning er 40 kg.

Med til Outback følger både et snapbeslag til cykel og et drejeligt hjul til gåture. Man kan også købe et fast luftfyldt jogginghjul til, hvis man vil bruge vognen til at løbe med. Hamax Outback har siddeplads til to børn, men kan også anvendes til kun ét barn.

Siddepladserne virker rummelige og er lækkert polstrede for god kørekomfort. Fempunktsselen er let at klikke sammen, og to børn i femårsalderen har siddet komfortabelt ved siden af hinanden i Outback. Producenten angiver ganske vist en maks. længde på barnet på 117 cm, men der er også plads til længere børn. Selvfølgelig med cykelhjelmen på.

Ryglænet virker langt, så det er nærmere benene, som de længste børn må bøje lidt for at kunne være der. For at give yderligere komfort for passagererne har Outback justerbar affjedring ved det ene baghjul, med pædagogiske symboler der viser, hvordan den indstilles.

Hamax Outback brillerer primært med sine gennemarbejdede funktioner. Snapbeslaget til cykelarm og vandrehjul er den mest praktisk løsning, vi hidtil har set. Med et enkelt klik sætter man cykelarmen på plads og låser den fast. For at vise, at den er tilsluttet korrekt, bliver farvefeltet i beslaget grønt, hvis noget er forkert, bliver det rødt.

Man kan skifte mellem cykel- og vandreindstilling på under et minut, og både forhjul og cykelarm kan opbevares i Outbacks bagagelomme bagpå. Bagagelommen er stor nok til to store strandtasker, og der er også små opbevaringslommer inde i vognen til de ting, som børnene kan få brug for at have ved hånden.

Vognen har en beskyttelse af klar plast mod vind og vejr, og en solskærm, der kan trækkes ned, så den skygger for børnenes hoveder. Der er også en skærm kun med insektnet, der er perfekt til varme sommerdage, hvor kun luften slipper igennem.

Ved opbevaring eller transport er det nemt at klappe Hamax Outback sammen til en flad pakke, der med lethed kan lægges ind i et bagagerum, hvis man klikker baghjulene af. Outback har et håndtag, der kan indstilles i flere forskellige vinkler, hvilket giver en god køreoplevelse på gåture for forældre i forskellige højder.

Vi giver også et stort plus for den brugervenlige fodbremse på vognen. Man kan mærke, at Hamax Outback er udviklet til at fungere godt, såvel når man cykler, som når man går med den, og den bliver derfor hurtigt en rigtig favorit hos hele familien.

Meget godt beslag til cykelarm og forhjulJusterbar affjedringGod siddeplads til børnene
0
4,5

Se pris hos:

Pinkorblue.dk

2. Thule Chariot Cross 2 - BEDSTE PREMIUMVALG CYKELVOGN

Multifunktionel cykelvogn med affjedring, rummeligt sæde og bekvemme hvilestillinger

Bredde: 80 cm Vægt: 14,5 kg Maks. vægt: 45 kg Kan klappes sammen: Ja Antal børn: 1 eller 2 Justerbare ryglæn: Ja Justerbart håndtag: Ja Vandrehjul: Ja, svinghjul medfølger Beskyttelse foran: Insektnet og separat overtræk af klar plast

Thule Chariot Cross 2 Cykeltrailer

Chariot Cross 2 er en multifunktionel cykelvogn fra Thule, der er kendt for netop aldrig at gå på kompromis med hverken funktion eller kvalitet. Med Cross 2 får småbørnsfamilien mulighed for at cykle eller gå med vognen. Man kan også købe jogginghjul eller sæt til at bruge Cross 2 til langrend. Vognens maksimumsbelastning er 45 kg, hvor børnene må veje maks. 22 kg hver. Man kan cykle med enten et eller to børn i Cross 2.

Siddepladsen er rummelig. Thule angiver en længdebegrænsning på 111 cm, men der er også plads til længere børn, hvis det skulle knibe. Selen er let at justere i højde og længde. Den får et stort plus, for at seleremmene kan klikkes fast i beslaget en ad gangen, man behøver altså ikke at samle dem først. Selen er godt polstret, og siddefladen virker også komfortabel.

Men det bedste ved Cross 2 er, at den har individuelt justerbare ryglæn, der kan vinkles ned til en hvilestilling. Hældningen er lige tilpas, for at et barn skal kunne sove bekvemt, uden at hovedet falder fremover. Og da ryglænet låses fast i de forskellige stillinger, er Cross 2 en af yderst få cykelvogne, der er godkendt at cykle med, når børnene benytter hvilestilling.

Som cykelvogn er det nemt at koble Cross 2 fast på cyklen med det lynbeslag, der medfølger og monteres på cyklens baghjul. Vognen har justerbar affjedring, der uden tvivl gør køreturen mindre bumpet for børnene. Cykelflag medfølger.

Som barnevogn er Cross 2 let at styre, og håndtaget kan vinkles i flere forskellige stillinger. Det er hurtigt klaret at skifte mellem gå- og cykelfunktion ved hjælp af Thules lynbeslag til forhjul og cykelarm. Ekstra pluspoint for at barnevognshjulene klikkes fast i beslagene ovenfra, når man cykler med Cross 2, så er de altid ved hånden, når man skal skifte tilbage igen.

Cross har et indbygget insektnet, der lukkes til omkring siddekabinen med lynlåse. Man kan let klikke en separat solbeskyttelse på, der kan indstilles i forskellige højder. Til regnvejr er der et regnslag i klar plast, der fastgøres over karossen. Det er dog ikke heldækkende, så skal vognen stå ude i regn, er det nødvendigt med anden beskyttelse.

Ved transport eller længere tids opbevaring kan Cross 2 pakkes kompakt ved at klappe den sammen og klikke alle hjulene af. Bagagepladsen bagpå kan også klappes op mod vognen for at få bedre benplads, hvis man skal løbe med den. Cross 2 har også mindre opbevaringslommer både inde i siddekabinen og på bagsiden af ryglænet.

Thule Chariot Cross 2 er en stabil vogn med høj komfort for barnet og mindst lige så høj funktionalitet for forælderen. Hvis der er plads til den i budgettet, er det umuligt at blive utilfreds med Cross 2 som transportmiddel.

Hvilestilling på sæderneDer må anvendes når man cyklerNemt at skifte mellem de forskellige funktionerAffjedring på baghjulene
Lidt besværligt at solbeskyttelse og regnslag sættes på separatbegrænset bagageplads
4,5

Se pris hos:

BabySam

3. Nordic Cab Explorer 2 in 1

Cykelvogn med høj maks.vægt, godt med plads, justerbart ryglæn og god siddekomfort

Bredde: 79 cm Vægt: 14 kg Maks. vægt: 50 kg Kan klappes sammen: Ja. Antal børn: 1 eller 2 Justerbare ryglæn: Ja, til hvilestilling Justerbart håndtag: Ja. Vandrehjul: Ja, svinghjul medfølger Beskyttelse foran: Myggenet, klar plast og heldækkende

Nordic Cab Explorer 2-i-1 Cykelvogn

Nordic Cab Explorer er en gennemført cykelvogn med en hård bundplade, der bidrager kraftigt til både holdbarhed og balance. Den er lige så praktisk som cykelvogn som når den anvendes som barnevogn. Med til Explorer følger både snapbeslag og et drejeligt hjul til gåture. Vognen er rummelig med flytbare seler, så pladsen kan tilpasses til to børn ved siden af hinanden eller ét barn i midten.

Selepuderne er godt polstrede, og siddefladen er komfortabel takket være en porøs siddeklods under betrækket. Ryglænet i Explorer kan vinkles ned til en hvilestilling ved at skyde sædet et par hak fremad, samtidig med at man løsner remmene til ryglænet. Hvilestillingen må dog ikke anvendes, når man cykler med vognen.

Det er et stort plus og gør anvendelsesperioden længere, at der er mulighed for en bedre sovestilling til små børn, når man går med vognen, da Explorer også passer til en etårigs behov. På cykelturen er Explorer også meget praktisk. Takket være snapbeslaget er den nem at spænde fast på cyklen, og den virker stabil at trække efter sig.

Det er virkelig nemt at skifte Nordic Cab Explorer fra cykel- til barnevogn. Trækstangen kan man lade sidde på chassiset, og man klikker et drejeligt hjul fast foran på selve cykelvognen. På cykelturen kan vandrehjulet opbevares i bagenden af vognen.

Bagagepladsen er rigtig god i Explorer. Bagpå er der en bagagesmæk i miniformat, og det er ikke noget problem at få plads til to fyldte strandtasker eller to, tre indkøbsposer. Cykelvognen har desuden en relativt høj maksimal vægtkapacitet på 50 kg, så med to mindre børn kan man få plads til mange kilo bagage.

Håndtaget er fast monteret på vognen og kan vinkles i forskellige indstillinger med et knækled. Vil man for eksempel bruge vognen til at løbe eller stå på ski med, er det muligt at købe massevis af passende tilbehør.

Nordic Cab Explorer er en cykelvogn i den dyre ende, men hvis man ikke har bil eller forventer at anvende cykelvognen flittigt i hverdagen, gerne vil kunne pakke meget og nemt vil kunne skifte mellem at cykle og gå, så er prisen i orden. Desuden synes vi, det er rigtig godt, at Explorer også tilbyder høj komfort både til et sovende, lille barn og til at siddende, lidt større barn.

RummeligJusterbar hældning på sæderMeget god bagageplade
Lille vandrehjul
4,5

4. Nordic Cab Active 2-in-1

Letrullende cykelvogn med meget god hvilestilling og justerbart håndtag

Bredde: 81 cm Vægt: 15 kg Maks. vægt: 45 kg Kan klappes sammen: Ja Antal børn: 1 eller 2 Justerbare ryglæn: Ja Justerbart håndtag: Ja Vandrehjul: Ja, svinghjul medfølger Beskyttelse foran: Insektnet, klar plastic og solskærm

Nordic Cab Active 2 in 1

Nordic Cab Active 2-in-1 er en cykelvogn, der kan bygges om til mange forskellige slags anvendelsesområder. Ved køb medfølger cykelbeslag og et mindre vandrehjul. Man kan også købe et joggingsæt til med stort forhjul, skisæt med meder og et vandresæt, hvor man fastgør vognen rundt om livet med en sele.

Cykelvognen kan anvendes med et eller to børn. Den samlede maksimumsvægt er 45 kg. Det er dog især børn, men pakker i vognen. De øvrige opbevaringsrum består af stoflommer på bagsiden. Der er plads til lidt i dem, men man kan ikke få plads til en hel indkøbspose. Til større bagage må man bruge pladsen inde i siddekabinen.

Siddefladen er relativt rummelig, og ryglænet går højt op. Selen kan imidlertid ikke hæves lige så meget, og børnene vokser ud af den, et godt stykke inden siddepladsen bliver for trang. Selen er desuden af den type, hvor to spænder skal sættes sammen for at kunne spændes fast, hvilket er besværligt, når man står bøjet ind over vognen. På model 2019 af vognen er selen dog både gjort større og nemmere at samle.

Det er rigtig godt, at sæderne på Nordic Cab Active kan vinkles ned til en hvilestilling på 45 grader. At sædernes ryglæn sidder sammen, gør det vanskeligt at kombinere et vågent barn, der vil sidde op, med et barn der har brug for at sove. Hvilestillingen giver dog mange fordele ved brug af vognen. Man kan blandt andet med god samvittighed tage en cykeltur, når et mindre barn skal sove til middag. Ulempen er, at sædet trækkes fremad, når ryglænet lægges ned, hvilket naturligvis går ud over benpladsen.

Set fra en voksens perspektiv er Nordic Cab Active en fleksibel og brugervenlig cykelvogn. Det er nemt at klappe den sammen, og håndtaget kan vinkles til en bekvem højde, når Active anvendes som barnevogn. At skifte til cykelfunktion er hurtigt klaret, og såvel cykelarm som vandrehjul kan opbevares i vognen, så de er tilgængelige.

Det er ikke anderledes at cykle med Nordic Cab Active end med andre cykelvogne. Active har en lille fordel i, at når man kun bruger insektnettet for beskyttelse foran, så er det åbne areal mindre, så luftmodstanden ikke bliver nær så stor. Actives forende har vinduer i siderne og net foran. Derudover kan kan klappe en skærm af gennemsigtig plastic og en solskærm ned, som skygger for børnenes hoveder.

Højden på selen og den reducerede benplads i hvilestilling gør, at Nordic Cab Active passer bedst til mindre børn. Men skal børnene sidde oprejst under kørslen, kan vognen anvendes længere. Og det faktum at vognen har en relativt fleksibel størrelse, og at der er så mange funktioner inkluderet, gør Nordic Cab Active til en virkelig prisbillig cykelvogn.

Ryglænene kan klappes ned til hvilestillingEnkel at bygge om fra cykel- til barnevognPrisbillig
Lille seleBenpladsen forsvinder når ryglænene klappes nedBegrænset bagageplads
4,0

Se pris hos:

Ladcyklen

5. Thule Coaster

God cykelvogn med plads til to børn, pakkeområde bagpå og gåhjul

Bredde: 80 cm Vægt: 11 kg Maks. vægt: 45 kg Kan klappes sammen: Ja Antal børn: 1 eller 2 Justerbare ryglæn: Nej Justerbart håndtag: Ja, kan monteres i to forskellige retninger Vandrehjul: Ja, svinghjul medfølger Beskyttelse foran: Myggenet og klar plast

Thule Coaster XT Cykeltrailer

Thule Coaster er en cykelvogn med ret enkle funktioner, men som alligevel på de fleste anvendelsesområder så rigeligt løser sin opgave. Coaster har plads til to børn ad gangen og har en maksimal vægtkapacitet på 45 kg, og så er eventuel bagage medregnet. En normalstor femårig med cykelhjelm har god plads i både længden og bredden, og der kan også være to mindre børnehavebørn ved siden af hinanden.

Ryglænene kan ikke vinkles, der er kun oprejste siddestillinger. Det medfører, at Thule Coaster, også når den anvendes som barnevogn, er bedst eget til vågne børn. Som barnevogn fungerer den også bedst på asfalt eller en pænere grusvej, da vandrehjulet er lille og af plastic.

Det er dog både nem og hurtigt at skifte fra cykel- til barnevogn med Thule Coaster, så det kan sagtens lade sig gøre at cykle til supermarkedet og derefter tage vognen med ind i forretningen. Cykelvognen har et håndtag, der kan fastgøres i to forskellige retninger, vinklet opad eller nedad, afhængigt af den ønskede højde på håndtaget, når man går med vognen.

Som cykelvogn er Thule Coaster meget nem at bruge. Til at fastgøre den på cyklen anvendes et snapbeslag med en ekstra sikkerhedsrem, så cykelvognen ikke kan trille væk, hvis palen i beslaget skulle gå i stykker. Der medføler et cykelflag, så vognen ses bedre i trafikken.

Thule Coaster har ingen affjedring og ruller derfor bedst på plane underlag. Den kan selvfølelig klare lidt terræn, men er jorden for ujævn, bliver køreturen ikke så behagelig for børnene. Forsiden af Coaster er dækket med to overlappende luger. Den øverste er af klar plast og beskytter både mod regn og blæst (men er ikke et regnslag til hele vognen), mens lag to består af et finmasket insektnet.

Thule Coaster har god bagageplads i bagenden, hvor vandrehjulet kan opbevare under cykelturen, men hvor man med lethed også kan få plads til et par indkøbsposer. Til opbevaring eller transport kan Thule Coaster klappes sammen til en flad pakke og bliver naturligvis mere kompakt, hvis trækstangen og baghjulene tages af.

Skal cykelvognen anvendes ofte, så er en model med bedre affjedring, bedre siddeplads og bedre bagageplads måske at anbefale, men hvis den kun skal bruges til at køre til og fra børnehaven og en udflugt i ny og nø, så er Thule Coaster bestemt god til prisen.

God prisPlads nok til to børn
Mangler affjedringKun siddestilling på ryglænene
3,5

Se pris hos:

XXL

Mere om cykelvogne

En cykelvogn kan udfylde mange funktioner for børnefamilien. Den kan bruges til transport i hverdagen i stedet for en søskendevogn, den kan bruges til børn, der ikke synes om at sidde i barnesæde på cyklen, eller for forældre, der ikke synes om at have barnet foran på cyklen. Cykelvognen kan være et supplement i dagligdagen, hvis man ikke har kørekort eller adgang til bil. I lande som Danmark og Holland, hvor mange cykler, er cykelvogne et almindeligt syn.

En cykelvogn anvendes primært fra 9-12 måneders alder og opad, men med en indsats, ofte form af en slags hængekøje, kan den også anvendes til spædbørn på gåture. Skal man cykle med vognen, anbefales det ikke at lade en nyfødt baby ligge i cykelvognen, da børn i cykelvogn bør bære hjelm, selvom det ikke er et lovkrav.

Til børn fra cirka 6 måneder til 9 måneder, der kan sidde stabilt, kan man begynde at anvende en cykelvogn. Hvis cykelvognen har et ryglæn, der kan klappes ned, kan den anvendes som barnevogn tidligere takket være hvilestillingen.

Der er ingen øvre aldersgrænse for større børn i en cykelvogn. Det er ikke barnets alder, men barnets vægt, der afgør, hvornår de vokser ud af cykelvognen. Om store børn kan køre i cykelvognen bestemmes af vognens maksimumsvægt. Med en maks. vægt på 50 kg er der uden problemer plads til to normale femårige plus en del bagage.

Der findes cykelvogne beregnede til ét barn, såkaldte singlemodeller, men også modeller til to børn. I dobbeltcykelvogne kan selen flyttes, så det også er muligt at køre med en enkelt passager med god balance. Cykelvognens sele skal anvendes til at spænde børnene sikkert fast. Vores anbefaling for smart køb af cykelvogn er at lade børnene prøvesidde vognen inden køb hos en fysisk forhandler.

Dette gælder især, hvis man har høje børn, og husk at lade børnene teste vognen med hjelm på. Derefter kan man med fordel også bestille online, da mange modeller også forhandles på nettet – ofte til en fordelagtig pris. Med et stramt budget kan man også købe brugte cykelvogne billigt.

Hvis cykelvognen ud over transport af børn skal anvendes til indkøb, er det vigtigt, at der er plads til bagage. Cykelvognenes bagagekapacitet varierer fra store lastrum til mindre opbevaringsrum. Hvis vognen skal anvendes i terræn, er det vigtigt, at den er affjedret eller eventuelt er udstyret med pigdæk, så man også kan køre med den om vinteren.

Cykelvogne har luftfyldte dæk, der skal pumpes regelmæssigt for at give den bedste køreoplevelse. Beslaget og trækstangen, der følger med cykelvognen, fungerer til de fleste cykler og gør det lettere at hægte cykelvognen af og på cyklen. Regnslag, overtræk til opbevaring og taske til transport kan af og til købes separat.

De fleste cykelvogne er ret brede, og det er særlig vigtigt at undersøge vognens mål, inden man køber den, hvis man har en yderdør, som vognen skal kunne komme igennem. Vognens vægt kan også være relevant. En let vogn betyder mindre vægt at trække bag cyklen. For nogle kan det være løsningen af hægte cykelvognen bag på en elcykel og få ekstra hjælp til at trække på den måde.

Det der hovedsagelig påvirker cykelvognens vægt. En vogn med aluminiumsramme kan være stabil, men alligevel ikke for tung. Ud over aluminium kan en cykelvogn med hård bund også opleves som bedre balanceret og mere stabil. Vi har ladet familier, der har erfaring med cykelvogne, prøve flere forskellige modeller, hvorefter vi er kommet fren til den cykelvogn, som vi synes er bedst i test.

Kommenter

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.