1. Bedst i test

Eltandbørste Test: 14 elektriske tandbørster til et hvidt smil

Katarina Stenskytt

Opdateret 24. februar 2021

Er elektriske tandbørster så gode, som det siges? Vi har testet eltandbørster til både voksne og børn, heriblandt fra Oral B og Philips. For at en tandbørste skal kunne være bedst i test, så skal den selvfølgelig være god at bruge, men også tilbyde nødvendige funktioner, så som børstehoveder i forskellige størrelser.

Eltandbørste Test: 14 elektriske tandbørster til et hvidt smil

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. En tandplejer har været ansvarlig for oplægget til testen og afgjort, hvilke testparametre der skulle bedømmes.

Flere personer har deltaget i testen, både erfarne og uerfarne brugere af en eltandbørste. Børn i alderen to til syv år har brugt børnetandbørster.

For at kunne afgøre hvilken eltandbørste, der er bedst, har vi set nærmere på følgende parametre:

  • Funktion: Hvilken type børsteteknik bruges (svingninger, rotationer, pulseringer)? Hvordan er motoreffekten, børstefunktioner og udformningen af børstehoveder? Medfølger der relevant tilbehør? Har den app-understøttelse? Hvad med opladning og eventuelle rejsesæt?

  • Brug og ergonomi: Hvordan er eltandbørsten at bruge – greb, kontrol og præcision? Hvor godt passer håndtaget til store hænder, mindre hænder og børnehænder? Har eltandbørsten gode funktioner til at motivere brugeren til at blive bedre til at børste sine tænder?

  • Børsteresultat og følelse af renhed: Hvordan er børsteresultatet særligt vanskelige steder, hvor der ophobes bakteriebelægninger? For eksempel ved tandkødsranden, langt inde i munden ved kindtænderne og ved mellemrummene mellem tænderne?

Hver eltandbørste har efterfølgende fået en karakter baseret på, hvor god tandbørsten er i forhold til sin pris. På den måde har vi højere forventninger til en dyr eltandbørste end en billigere og vice versa.

De elektriske tandbørster der præsterer godt i testen, beholder vi til langtidstest, i mange tilfælde i flere år, og tilføjer på den måde løbende opdateringer og observationer i anmeldelserne.

Vi har testet et udvalg af markedets mest populære elektriske tandbørster. Sammenlign priser og find tilbud på eltandbørster på PriceRunner.

1. Oral-B Pro 2 2000 - BEDST I TEST ELTANDBØRSTE

Effektiv eltandbørste med de mest nødvendige funktioner til en god pris

Børstehastighed: 8.800 oscilleringer/rotationer og 40.000 pulseringer pr. minut Børstefunktioner (2 stk.): Daglig rengøring, Tandkødspleje Indbygget timer: Ja Tryksensor: Ja Smartphone-app: Nej

Oral-B Pro 2 2000N CrossAction

Oral-B Pro 2 2000 er en basismodel i Brauns Pro-serie. Modeller med højere serienummer har ganske vist mere tilbehør, flere børstehoveder, app-understøttelse, indbygger timer-funktion og børstefunktioner, men egentlig er Pro 2 2000 den samme eltandbørste som de dyrere modeller med samme højeffektive motoreffekt.

Det gør Oral-B Pro 2 2000 utroligt god til prisen, da den "almindelige" børstefunktion oscillerer, roterer og føles nøjagtig på samme måde som de noget dyrere modeller i 4000-, 5000- og 7000-serien.

Det er selvfølgelig sjovt at eksperimentere med apps og forskellige funktioner, men det er vores opfattelse, at langt de fleste normale brugere anvender den "almindelige" børstefunktion i deres hverdag.

Ud over den klassiske børstefunktion kan du aktivere funktionen "Gum Care" ved at trykke knappen ind en ekstra gang for at få en slags massage, der har en pulserende intensitet.

test-eltandborste-braun-oralb

Rigtig god eltandbørste uden bling-bling

Det lille runde børstehoved gør det let at børste præcist på steder, hvor der samles mange bakteriebelægninger, for eksempel på tandfladen nærmest tandkødet og kindtænderne.

Håndtaget er behageligt at holde på for både store og små hænder, og en advarselslampe blinker, hvis man trykker for hårdt under tandbørstning. Det er godt med sådan en tryksensor, særligt for nye brugere, så man ikke risikerer at trykke for hårdt mod tænder og tandkød. Har man følsomt tandkød, er en tryksensor en god funktion at have.

Hvis du har mange problemer med tandsten eller har brug for ekstra motivation til at børste tænder, kan det muligvis være værd at købe en anden og dyrere model med flere børstefunktioner, børstehoveder og app-understøttelse.

Men hvis du bare vil have en rigtig god eltandbørste uden bling-bling, så er det lige, hvad du får med Oral-B Pro 2 2000, og så til en uovertruffen pris.

Kraftfuld motoreffektiv mod plak og bakteriebelægningerudmærket resultat
Få børstefunktioneringen app-understøttelse

Prissammenligning

Sammenlign priser
Proshop.dk Logo

Oral-B Eltandbørste Pro 2 2000 Black Edition

295 kr.
føtex Logo

Oral-B Pro 2 2000 Sensitive eltandbørste (På lager i butik)

300 kr.
happii.dk Logo

Oral-B Eltandbørste Pro 2 2000 Black Edition

320 kr.

2. Oral-B iO Series 9s – BEDSTE PREMIUMVALG

Eltandbørste til premiumpris som gør tænderne ordentligt rene og har en smart app

Hastighed: 34.800 bevægelser i minuttet Funktioner: 7 stk. Timer: Ja App: Ja

Oral-B iO Series 9

Eltandbørsterne fra Oral-B havner på toplisterne år efter år, og med premium-modellen Oral-B iO Series 9s viser producenten nok engang, at de er på forkant med udviklingen.

Prisen er ikke lav, men hvis du sætter pris på alle de ekstra finesser og også stiller krav til designet på en eltandbørste, så er det alligevel et godt køb.

Bluetooth, app-funktion og timer

Til at begynde med kan det godt virke lidt overdrevet, at selv vores tandbørster kommer med Bluetooth og en tilhørende app, men efter at have brugt funktionen til 3D-sporing, opdager vi hurtigt, hvor nemt det er at sjuske, og man får en huskekage om, hvor grundigt man egentlig har gjort tænderne rene før.

Med Oral-B iO Series 9s får tænderne en ordentlig rengøring, og forskellen på tænderne mærkes med det samme.
Ved hjælp af appen bliver du guidet igennem børstningen og kan nemt se, hvordan du skal børste i de forskellige områder, og du får også at vide, når du er færdig.

Der er selvfølgelig også en indbygget timer - en funktion der virker som en selvfølge med tanke på tandbørstens pris. I stedet for at vibrere lidt ekstra efter 30 sekunder som mange andre tandbørster, holder den en lille pause for at indikere, at det er tid til at skifte børstezone.

Specialprogrammer og lidt andre sjove funktioner

Hvis du har brug for det, kan du finde ekstra støtte i de forskellige specialprogrammer, for eksempel et færdigt program mod plak med fire ugers varighed samt andre planer, der giver råd om, hvordan du opnår den bedste mundhygiejne (tip: Hvis du vil imponere appen, skal du sørge for at have tandtråd og mundskyl klar i toiletskabet).
Hvis appen virker som for meget af det gode, så er der syv andre funktioner at bruge afhængigt af ens udgangspunkt, og så er det bare at starte tandbørsten, vælge program og gå i gang med det samme.

Der er flere sjove funktioner, for eksempel at du kan vælge, hvilken farve børstens ring skal lyse med, og på det lille LED-display kommer der en glad mand frem, hvis du har børstet godt – og en skuffet hvis du har forhastet dig. Så du risikerer altså at blive sendt i skammekrogen af din tandbørste, hvis du sjusker.

Hvis du er klar til at betale lidt ekstra for at få et rigtig rent og fint resultat, så er Oral-B iO Series 9s en varm kandidat til toppen af ønskelisten.

Gør tænderne ordentligt renesmart apphurtig opladning
Høj pris

3. Oral-B Pro 600 - BEDSTE LAVPRISVALG ELTANDBØRSTE

Godt lavprisvalg, men eltandbørsten har en relativt svag motoreffekt

Børstehastighed: 8.800 oscilleringer/rotationer og 20.000 pulseringer pr. minut Børsteindstillinger (1 stk.): Daglig rengøring Indbygget timer: Ja Tryksensor: Ja Smartphone-app: Nej

Oral-B Pro 600

Oral-B Pro 600 er en elektrisk tandbørste, der hurtigt kan gå hen og blive en trofast følgesvend i dine daglige badeværelsesrutiner. Det er først og fremmest et godt lavprisvalg, hvis du sætter pris på en god og grundig tandbørstning, men ikke går så meget op i ekstrafunktioner.

Tandbørsten er genopladelig, og med i købet medfølger en ladestation samt et børstehovedet. Pro 600 kan suppleres med andre børstehoveder og er blandt andet kompatibel med Cross Action, Sensitive Clean, Floss Action, 3D White og Trizone.

Tandbørsten er udstyret med én børstefunktion, Daily Clean, som arbejder med 8.800 oscilleringer/rotationer og 20.000 pulseringer i sit bevægelsesmønster.

God og prisvenlig tandbørste fra Oral-B

På Pro 600 er der en lysindikator, som viser batteriets opladningstilstand. Brugstiden ved fuld opladning er cirka 30 minutter, hvilket svarer til omkring 6-7 dage, hvis man børster godt 2 minutter både morgen og aften.

Tandbørsten er også udstyret med mekanisk tryksensor for at sikre en skånsom børstning og en timer-funktion på 2 minutter for at motivere til at børste tænderne i den anbefalede tid.

Sammenligner man Pro 600 med Oral B Pro 2000-modellen føles den her eltandbørste som om, at den kører med et dårligt batteri. Den har ganske enkelt ikke den samme kraft i motoren. Men den er alligevel bedre end en almindelig, manuel tandbørste og gør sit arbejde trofast i længere perioder uden at miste sin effektivitet.

Oral-B Pro 600 kan derfor anbefales, hvis man skal købe en god elektrisk tandbørste, men uden at ville bruge mange penge på købet af en.

Lav prisnem at bruge
Svag motoreffekt sammenlignet med dyrere modeller

4. Oral-B Genius 10000N

Smart og praktisk model som lever op til sit navn og leverer genialt effektiv tandbørstning

Børstehastighed: 10.500 oscilleringer/rotationer og 48.000 pulseringer pr. minut Børstefunktioner (6 stk.): Daglig rengøring, Pro Clean, Sensitive, Whitening, Gum Massage og Tungerengøring Indbygget timer: Ja Tryksensor: Ja Smartphone-app: Ja

Oral-B Genius 10000N

Oral-B Genius 10000N har det hele – nuvel, man betaler da også en del for det. Men så kan man også se frem til, at følelsen af ren mund, som man tidligere kun har oplevet på vej hjem fra tandlægen, går hen og bliver hverdagskost!

For i stedet for at føles som en ærgerlig udgift, virker prisen på den elektriske tandbørste nærmere som en investering i sin egen mundhygiejne.

Genius 10000N kommer med et komplet arsenal af tilbehør. Rejseetuiet er ret stort og fungerer også som ladestation, så det ikke er nødvendigt at tage den almindelige oplader med, når du skal nogen steder.

Blandt de fire medfølgende børstehoveder er der et Floss Action-hoved, der går amok på plak og belægninger som en maskine.

Tandbørstehovederne har en god holdbarhed, og den måde de blåfarvede hår blegner med tiden er meget pædagogisk. Når hårene er blevet mere hvide end blå, er det nemlig tid til at skifte børstehovedet ud.

Tandbørstningen går som en leg

Der er en smartphone-app til iOS og Android, som hjælper med at få maksimalt udbytte af tandbørsten, og der medfølger en holder til at sætte sin smartphone fast på badeværelsesvæggen. Via Bluetooth registrerer app’en dine børstebevægelser og kan blandt andet vise, hvor du har børstet for hårdt.

Men selv uden app’en tilbyder Oral-B Genius 10000N en tydelig vejledning til din tandbørstning.

En hvid lampe lyser under brug, men skifter straks til rødt, hvis du børster for hårdt. Med blink og lydsignaler signalerer den, når det er tid til at børste den anden side af munden. Tænd/sluk-knappen er nem og tydelig at trykke ind, og det samme gælder knappen til at skifte mellem de seks forskellige børstefunktioner.

Kraften og farten i Genius 10000N er ganske enkelt imponerende. Der er en børstefunktion til enhver situation, og selv hvis man er vant til at bruge en elektriske tandbørste, oplever man resultatet ved brug af Oral-B Genius 10000N som magisk godt.

Utroligt effektiv tandbørstningtydelige signalersmart tilbehør
Rejseetuiet fylder meget

5. Oral-B Genius 9000

En af markedets bedste elektriske tandbørster med meget smart tilbehør

Børstehastighed: 10.500 oscilleringer/rotationer og 40.000 pulseringer pr. minut Børstefunktioner (6 stk.): Daglig rengøring, Dybderengøring, Tandkødspleje, Blød, Whitening, Tungerengøring Indbygget timer: Ja Tryksensor: Ja Smartphone-app: Ja

Oral-B Genius 9000 Series

Oral-B Genius 9000 er den næste generation af eltandbørster, som er udstyret med sin egen app. App’en er rigtig god og engagerende, og efter et stykke tid opdager man, at det faktisk er blevet sjovere at børste sine tænder.

I appen vises det blandt andet på en pædagogisk måde nøjagtig hvor i munden, man skal børste, hvor rene tænderne bliver, og hvornår det er tid til at flytte tandbørsten til en anden position.

Tandbørstningen kan skræddersys til din personlige mundhygiejne via app’en, der fås til iOS og Android, og det kan du klare helt selv eller i samråd med en tandplejer eller tandlæge.

Med til Genius 9000 følger en holder til telefonen, så den kan fastgøres på væg eller spejl, så du nemt kan følge instruktionerne på skærmen, mens du børster tænderne. Hvis du virkelig vil gøre tandbørstningen personlig, er det også muligt at skifte farve på børstens indbyggede lampe.

Er man ikke interesseret i ekstra bling-bling, så har Oral-B Genius 9000 også mange praktiske egenskaber, der sagtens kan forsvare den ret høje pris.

Underholdende og virkelig effektiv tandbørstning

Børsten har flere forskellige programmer, som man nemt kan skifte imellem med et enkelt tryk på en knap.

De mest brugbare programmer er den almindelige børstning og funktionen til at rense mellem tænderne. Funktionerne til at polere og børste tungen har ikke en ligeså tydeligt mærkbar effekt.

Motoren i Genius 9000 er kraftfuld, og med sine 10.500 oscilleringer/rotationer og 40.000 pulseringer pr. minut er den virkelig effektiv.

Selv personer der har tidligere og mangeårig erfaring med elektriske tandbørster, oplever en wow-effekt med Oral-B Genius 9000. Munden har aldrig føltes renere, og tandbørstningen har aldrig været mere underholdende, erfarer vores testpersoner.

Prisen er høj, men hvis man har et stort budget til køb af en ny eltandbørste, så er Genius 9000 et fremragende valg.

Meget effektivsmart tilbehørsjov og praktisk app
Høj pris

6. Philips ProtectiveClean 4500

En kildrende effektiv og prisbillig elektrisk tandbørste

Tryksensor: Ja Børstehastighed: 62.000 børstebevægelser pr. minut. Børstefunktioner (2 stk.): Rengøring, Hvid Indbygget timer: Ja App-understøttelse: Nej

Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 HX6830

Nøjagtig som andre tandbørster fra Sonicare giver også Philips Sonicare Protective Clean en rigtig kildrende oplevelse til at begynde med. Ved første brug kommer man faktisk til at tænke over, om det virkelig skal prikke så meget i munden. Det er den soniske børstemetode, som forårsager denne kildrende børstefornemmelse. Heldigvis vænner man sig hurtigt til det, og snart føles andre elektriske tandbørster næsten lidt brummende til sammenligning.

Flot design og god vægtbalance

Protective Clean er en slanket tandbørste. Designet er rigtig pænt, og den sorte farve virker stilren og flot, når den står på badeværelset og venter på næste tandbørstning. Tandbørsten er desuden behagelig at holde med en passende vægt, som får den til at ligge perfekt i hånden, uden at for den sags skyld føles tung.

Mens Protective Clean kun har to programmer, et til rengøring og et til hvidere tænder, er børsten udstyret med en funktion, der kaldes BrushSync. Det betyder, at tandbørsten synkroniserer med det valgte tandbørstehoved og vælger program efter det (forudsat at man bruger et børstehoved til Sonicare-linjen).

Hjælpende funktioner

En timer holder styr på, at man børster tænderne i de anbefalede to minutter og indikerer, når det er tid til at gå videre til næste del af munden. Desuden minder tandbørsten en om, når det er tid til at skifte børstehoved, en ting der er praktisk for alle, der har tendens til at glemme at skifte, så tit som man bør.

Dette er en prisbillig elektrisk tandbørste i mellemsegmentet, som rengør tænderne effektivt og samtidig ser pæn ud ved håndvasken. Og den kildrende oplevelse – den er faktisk rigtigt behagelig efter et stykke tid.

Flot designprisbilligminder om at skifte børstehoved
Kildrer meget indtil man vænner sig til detkun et børstehoved medfølger

7. Beconfident Sonic Whitening Toothbrush

Effektiv sonisk eltandbørste der lover hvidere tænder

Hastighed: 38.000 bevægelser i minuttet Funktioner: 5 Timer: Ja App: Nej

BeconfiDent Sonic Whitening Toothbrush

Beconfident Sonic Whitening Toothbrush er ikke kun en slank eltandbørste med et flot design og lækkert håndtag. Den gør også dine tænder rigtig rene takket være sine 38.000 vibrationer i minuttet.

Der findes to slags eltandbørster; de soniske og de oscillerende.

En sonisk tandbørste vibrerer og kræver derfor, at man selv laver børstebevægelserne. En oscillerende tandbørste roterer, så man kan holde den mere stille, mens den selv udfører arbejdet.

Beconfident Sonic Whitening Toothbrush er sonisk, og det betyder også, at det kilder en del, når du bruger den. Det er imidlertid en vanesag, som du hurtigt vænner dig til.

Ifølge producenten skal Beconfident Sonic Whitening Toothbrush gøre tænderne hvidere, blandt andet ved at bruge en tandpasta fra deres eget mærke. Beconfident har fem forskellige smage i sortimentet, og hvis du er blevet træt af, at voksentandpasta altid har pebermyntesmag, kan du blandt andet få jordbær og kokos i stedet.

Lidt underlig timerfunktion

Beconfident Sonic Whitening Toothbrush kommer med en integreret timer på 2 minutter, som minder dig om at skifte børstezone hvert 30. sekund. Når der er gået to minutter, slukker den desværre helt.

Vi havde gerne set, at man kunne fortsætte brugen, for man vælger nemt at afslutte børstningen helt, selvom der måske var brug for lidt ekstra. Du kan selvfølgelig starte den igen, men det er lettere bare at stille den på plads i toiletskabet, når den slukker.

Sonic Whitening har et meget behageligt og lidt slankere børstehoved, der adskiller sig fra de mange runde af slagsen på markedet. Det ligger godt i munden og føles meget behageligt.

Beconfident Sonic Whitening Toothbrush gør tænderne dejligt rene, men om de ligefrem bliver hvidere, lader vi brugeren selv afgøre.

Lang batteritidgodt håndtagslankt børstehoved
Slukker med det samme efter 2-minuttersprogrammet er overstået

8. Oral-B SmartSeries 5000

Meget populær eltandbørste som fås med flere smarte forbedringer

Børstehastighed: 8.800 oscilleringer/rotationer og 40.000 pulseringer pr. minut Børstefunktioner (4 stk.): Daglig rengøring, Tandkødspleje, Blød og Blegende Indbygget timer: Ja Tryksensor: Ja Smartphone-app: Ja

Oral-B Smart 5 5000N

Oral-B SmartSeries 5000 er en opdatering af den tidligere utrolig populære og kompetente Oral-B Pro 5000 Triumph. Det er sådan set den samme eltandbørste med samme høje kvalitetsindtryk, men med nogle interessante forbedringer.

En stor nyhed ved SmartSeries 5000 er, at eltandbørsten kan parres med din smartphone via Bluetooth. En app guider dig så med tandbørstningen og giver besked, når det er tid til at skifte til næste fjerdedel i munden.

I appen får du også data og statistik, hvilket er en god ting, hvis man har brug for ekstra motivation for at få en bedre tandhygiejne. Håndtaget er også blevet opdateret og er nu meget behageligere at holde i og lettere at bruge, selv for små børnehænder.

Bedre end forgængeren, men prisen er høj

Børstehastigheden er den samme som tidligere. Tandbørsten roterer, vibrerer og pulserer tusindvis af gange i minuttet, hvilket er en effektiv løsning mod plak.

Renhedsfølelsen bliver meget god. Sammenlignet med en almindelig, manuel tandbørste er forskellen og tandbørstningen som nat og dag. De forskellige børsteprogrammer gør det nemt at finde en personlig favorit.

Der er inkluderet tre forskellige børstehoveder, der passer til hver sit program. Den elektriske tandbørste er desuden udstyret med tryksensor, så den automatisk reducerer hastigheden, hvis du trykker for hårdt – det er med til at skåne tænderne.

Oral-B SmartSeries 5000 er bedre end forgængeren, men prisen er relativt høj.

Meget godt børsteresultatsmart appgod garanti
Relativt høj pris

9. Oral-B Junior

Eltandbørste uden ekstrafunktioner, der løser sin opgave perfekt for de mindste børn

Hastighed: 28.800 bevægelser i minuttet Funktioner: 1 Timer: Ja App: Nej

Oral-B Junior 6+

Til familiens yngre medlemmer fås eltandbørsten Oral-B Junior, hvor børnene kan vælge mellem to klare farver - lilla og grøn. Men bortset fra at man kan vælge farve, er der langt mellem finesserne på Oral-B Junior.

Ligetil og nem at bruge

Tandbørsten har hverken app, så den kan sluttes til telefonen eller andre tekniske ekstraløsninger. Den enkle udførelse er dog ikke et minus i det her tilfælde, tværtimod faktisk.

Efter nogle måneders brug står det klart, at børnene ikke behøver flere forskellige funktioner eller mulighed for at følge med i tandbørstningen i en app. Det er fint at klare tandbørstningen på et enklere plan.

I andre test, hvor børn har brugt eltandbørster, har resultatet været, at det kilder lidt for meget i munden med soniske børster.

Men Oral-B Junior er ikke sonisk og afgiver i stedet en brummen, som af og til kan klø lidt i en børnenæse, men det har langt hen ad vejen vist sig at være en vanesag. Oral-B Junior registrerer, hvis trykket mod tænderne bliver for hårdt, og gør så bevægelserne blødere for at minimere børstehovedets påvirkning af tænder og tandkød.

Klassisk integreret timer gør det nemt for børnene

Som mange andre eltandbørster har Oral-B Junior også en integreret timer. To minutter skal man børste i alt, og tandbørsten vibrerer, så snart det er tid til at skifte børstezone. Efter en vibration hvert 30. sekund indikerer den, at tiden er gået med nogle flere vibrationer, dog uden at slukke.

En populær funktion, for det kan af og til være nødvendigt at børste lidt ekstra uden at skulle starte forfra.

Både det unge testpanel og deres forældre har været glade for pædagogikken i den indbyggede tidsindikator, og børstningen er ofte gået ekstra nemt og hurtigt, når man har undgået de evindelige spørgsmål om tid.

For børn i alderen 6 år og opefter Oral-B Junior en aldeles glimrende eltandbørste.

God prisbrugervenligføles god i mundenhar god effekt
Skal oplades lidt for ofte

10. Philips Sonicare For Kids

Farverig tandbørste med klistermærker, godt lydsignal og app der styrer børstningen

Børstehastighed: 500 børstebevægelser pr. sekund Børstefunktioner (2 stk.): 3-6 år, 7 år og opefter Indbygget timer: Ja Tryksensor: Ja Smartphone-app: Ja

Philips Sonicare for Kids HX6322

Philips Sonicare For Kids er en elektrisk tandbørste, der er designet til børn. Den imponerer os på så godt som alle områder, men går desværre lidt i stå ved målstregen.

Under tandbørstning er det altid en udfordring at komme til længst bag i munden og imellem tænderne, og det bliver kun ekstra kompliceret i en lille barnemund. Af den grund kan vi ikke forstå, hvorfor Philips har valgt denne udformning af børstehovedet.

Børstehovedet er aflangt og relativt stort. For de mindste børn er det tvivlsomt, om man vil kunne komme til overalt, mens det hos større børn fungerer bedre. Vi havde altså gerne set et lille, rundt børstehoved i stedet.

Ellers virker Philips Sonicare For Kids dog virkelig gennemtænkt for sin målgruppe.

Øger gradvist børstetiden

Med til tandbørsten følger et udvalg af klistermærker, så barnet selv kan bestemme udseendet på sin tandbørste. Farveskalaen er frisk og munter, og det genopladelige håndtag er grebsvenligt til forskellige håndstørrelser.

Motoren i modellen virker både kraftfuld og effektiv. Eltandbørsten har en sjov melodi, der signalerer, når det er tid til at skifte side, og når man skal skifte fra under- til overmunden.

Den har også en "Kid timer", der i løbet af 90 dage gradvist øger børstetiden til den anbefalede længde på 2 minutter. Barnet trænes på den måde ubevidst i at børste i længere og længere tid.

Med Philips Sonicare For Kids går tandbørstning uden tvivl hen og bliver både enklere og sjovere. Og med et mere praktisk børstehoved kunne det være blevet en rigtig topscorer.

Hurtig og effektiv motorgodt lydsignal der styrer børstningenmedfølgende klistermærker
Tandbørstehovedet virker ikke optimalt for en lille barnemund

11. Oral-B Pro 7000

Avanceret eltandbørste med smart tryksensor og smartphone-app til statistik

Børstehastighed: 8.800 oscilleringer/rotationer og 40.000 pulseringer pr. minut Børsteindstillinger (6 stk.): Daily Clean, Gum Care, Sensitive, Whitening, Deep Clean, Tongue Cleaner Indbygget timer: Ja Tryksensor: Ja Smartphone-app: Ja

Oral-B ProfessionalCare 7000

Oral-B Pro 7000 er en af de mest avancerede elektriske tandbørster fra Braun, og udseendet på 7000-modellen her minder meget om Brauns tidligere topmodel Oral-B PC 5500 Triumph.

Mange af funktionerne er også de samme, for eksempel børstehastigheden og den trådløse smartguide. Der er dog nogle interessante nye funktioner, for eksempel et ekstra børsteprogram til at skrabe tungen med.

Bluetooth – den store nyhed i Pro 7000

Den store nyhed er dog, at Oral-B Pro 7000 har indbygget Bluetooth-teknologi. Det kan lyde som en gimmick, men for statistiknørder bringer det tandbørstningen ind i fremtiden.

Med en app til iPhone og Android får du realtidsoplysninger om din tandbørstning, ligesom app’en serverer børstetips og gode råd direkte på din telefon.

Historikken giver dig også adgang til statistik og analyse af dine tandbørstninger, ligesom du via app’en får besked, når det er tid til at skifte børstehovedet. Den integrerede tryksensor reducerer automatisk børstehastigheden, hvis du trykker for hårdt.

Oral-B Pro 7000 er et premium-produkt til en premium-pris. Alligevel synes vi, at man får mere for pengene med forgængeren Oral-B Professional Care 5500 Triumph – en model som dog ikke længere forhandles.

Smartphone-app med statistikintelligent tryksensor
Meget høj pris

12. Oral-B Stages Power

Børnetilpasset børstehoved og børnevenligt Disney-design

Børstehastighed: 5.600 oscilleringer/rotationer og 20.000 pulseringer pr. minut Børsteindstillinger (1 stk.): Daglig rengøring Indbygget timer: Ja Tryksensor: Ja Smartphone-app: Ja

Oral-B Stages Power Kids Rechargeable Disney Frozen

Oral-B Stages Power er Oral-B's eltandbørste designet til børn. Det kan man øjeblikkeligt konstatere ud fra de kraftige farver, og at tandbørsten fås med design baseret på forskellige animationsfigurer fra Disney-universet, blandt andet kan du finde en Star Wars eller Frost eltandbørste.

Med til den elektriske tandbørste følger en ladestation, et opladeligt håndtag og et blødt tandbørstehoved.

Hovedet er rundt og føles godt designet til målgruppen, og ifølge Oral-B skal tandbørsten kunne anvendes til børn fra 3 år og opefter. Men selv i lidt mindre munde er det nemt at komme til mellem tænderne og længst bag i munden.

Oral-B Stages Power har en indbygget melodi, der afspilles efter et minuts tandbørstning som signal til, at det er tid til at skifte fra under- til overmunden eller omvendt.

Lover sjovere tandbørstning

På emballagen lover producenten en sjovere tandbørstning, og at børnene børster tænder i op til 90 % længere tid sammenlignet med manuelle tandbørster.

Det kan lyde som praleri fra producenten, men det er vores erfaring, at børnene faktisk synes, at eltandbørsten er sjov og har større tålmodighed til at stå stille og åbne munden. På den måde bliver en elektrisk tandbørste som denne til børn automatisk en god investering, hvis man vil satse på tandhygiejnen.

Selve eltandbørsten imponerer os dog ikke nævneværdigt. Motoren lyder træt og træg fra begyndelsen. Omtrent som effektiviteten hos en almindelig Oral-B tandbørste for flere år siden.

Den wow-faktor, der opstår ved brug af Oral-B's elektriske tandbørster til voksne, udebliver desværre helt her.

Det føles som om, at en opdatering ville være på sin plads, hvis Oral-B Stages Power skal være ligeså god til prisen som mærkets andre modeller.

Godt udformetlille og rundt børstehovedtydeligt lydsignalbørnevenligt design
Træg motor

13. Oral-B Pro 700

Godt lavprisvalg med enklere funktioner og minder meget om Pro 600

Børstehastighed: 8.800 oscilleringer/rotationer og 20.000 pulseringer pr. minut Børstefunktioner (1 stk.): Daglig rengøring Indbygget timer: Ja Tryksensor: Ja Smartphone-app: Nej

Oral-B Pro 700 Cross Action

Oral-B Pro 700 og den marginalt billigere model Oral-B Pro 600 ligner hinanden til forveksling. At prisen også kun varierer marginalt gør, at det umiddelbart kan være vanskeligt at se, hvad der adskiller den ene eltandbørste fra den anden.

I sidste ende er det et spørgsmål om, at Oral-B Pro 700 har fået et lidt nyere design.

Indvendigt er det dog de samme tandbørster. Med til Pro 700 følger en ladestation, opladeligt håndtag og et børstehoved. Den er kompatibel med alle typer af børstehoveder fra Oral-B, inklusive Cross Action, Sensi Clean, 3D White, Floss Action og TriZone.

Nyt design – men designet er ikke alt

Når Pro 700 er fuldt opladet, holder batteriet til omtrent en uges brug, hvis man børster cirka 2 minutter to gange dagligt. Den elektriske tandbørste har indbygget mekanisk tryksensor, og på håndtaget er der en batteriindikator.

Modellen gør et godkendt stykke arbejde med sine 8.800 oscilleringer/rotationer og 20.000 pulseringer, men sammenlignet med Pro 2000 fra Oral-B virker motoren i denne model både gammel og træt. Man kan tydeligt høre forskellen.

Er man ude efter en billig lavprismodel, så er Pro 600 at foretrække.

Det ekstra, man betaler for i form af designet på Oral-B Pro 700, er ikke noget, vi kan anbefale at bruge penge på. Er der plads i budgettet til et større køb, synes vi hellere, at man skal gå efter 2000-serien for virkelig at få valuta for pengene.

Gribevenlignem at anvendegodt udformet børstehoved
Effektiviteten føles tvivlsom sammenlignet med andre Oral-B-modeller

14. FOREO ISSA 2

Flot designet og allergivenlig eltandbørste, men børsteresultatet skuffer

Børstehastighed: 11.000 pulseringer pr. minut. Børstefunktioner (1 stk.): Daglig rengøring Indbygget timer: Ja Tryksensor: Nej Smartphone-app: Nej

Foreo ISSA 2 Cool Black

FOREO ISSA 2 er en hel masse ting: flot, kompakt, vandtæt, allergivenlig og designet i Sverige. Men desværre er der noget, som den ikke er – nemlig god.

Der er ingen tvivl om, at der ligger megen eftertanke bag selve ideen bag tandbørsten. Men efter nogen tids brug kan man ikke lade være med at tænke, om udviklerne selv har haft en FOREO ISSA 2 i munden?

For uanset hvordan man vender og drejer det og selve tandbørste, så er tandbørstehovedet alt for stort.

Fejler med børstehovederne

Det er måske ikke noget, man lægger mærke til med det samme, men efter et par dages tandbørstning, kan man mærke, hvordan belægningerne begynder at dannes i de kroge, hvor ISSA 2 simpelthen ikke kan komme til.

Længst inde bag ved hjørnetænderne, på bagsiden af fortænderne i undermunden – listen bliver desværre lang.

Det spiller heller ingen rolle, om man bruger hovedet i ren silikone eller det med både silikone og PBT-polymerhår. Begge er lige klodsede.

På et af børstehoveder begynder silikonehårene ovenikøbet at falde af, når man i desperation tager lidt hårdere fat under børstningen, hvilket for alvor virker afskrækkende. Og det er virkelig ærgerligt, at tandbørstehovederne er så ringe. For lige under tandbørstehovedet har ISSA 2 masser af potentiale.

Stort potentiale ved resten af tandbørsten

Ifølge FOREO skal en opladning kunne holde til et helt års tandbørstning, og det, vi har set, tyder på, at tallene passer. Den næsten utrolige batteritid sammen med tandbørstens lille størrelse og lave vægt gør ISSA 2 ideel som rejsetandbørste.

Det er også rigtig praktisk, at den lades op med et kabel direkte i tandbørsten i stedet for at bruge en pladskrævende ladestation. Men dét kan ikke opveje, at der kun er én børstefunktion, selvom man kan justere hastigheden på den.

FOREO ISSA 2 får pluspoint for den fine farveskala, for batteritiden og for modet til at turde tænke nyt. Men eltandbørster drejer sig først og fremmest om praktisk anvendelse og ikke om design.

Hvis ikke børstehovederne laves om fra bunden, er der ingen grund til så meget som at overveje at anskaffe denne elektriske tandbørste.

Fantastisk lang batteritidvejer meget lidtkan anvendes under bruserenflot design
For store børstehovedergør ikke tænderne renesilikonebørsterne kan gå løs

Mere om eltandbørster

Elektriske tandbørster er populære og meget almindelig forekommende på mange badeværelser. Der er stort fokus på mundhygiejne for at sikre en frisk mund og et flot hvidt smil. Men hvilken tandbørste skal man vælge? Bør det være en eltandbørste?

En elektrisk tandbørste er mere effektiv end en manuel tandbørste og fremmer god mundhygiejne. Det betyder, at de effektivt modvirker karies, tandsten og tandkødsbetændelse. Tænderne bliver også ofte mere hvide efter misfarvninger og pletter fra kaffe og tobak sammenlignet med manuelle tandbørster.

Det føles ofte som om, at man står der en evighed, når man skal børste tænder, selvom det ikke er tilfældet. De fleste elektriske tandbørster har en form for indbygget timer, hvilket stimulerer en til at børste tænderne tilstrækkeligt længe, nemlig i to minutter, til at tænderne bliver hele rene.

Billigere modeller har ofte færre finesser og mindre tilbehør, mens de dyrere varianter har flere funktioner og oftest også app tilknyttet.

Er alle disse moderne dimser så nødvendige? Det er selvfølgelig op til den enkelte, men har man først bestemt sig for en bedre mundhygiejne, kan en model med mange funktioner til en højere pris være et klogt valg for at gøre tandbørstningen både sjovere og mere effektiv.

Forskelle mellem Oral-B og Philips

Kliniske test viser, at batteridrevne eltandbørster er mere effektive end manuelle tandbørster.

I vores test af elektriske tandbørster har vi fokuseret på modeller fra de største mærker på markedet: Oral-B, der fremstilles af Braun, samt Philips. Begge producenter hævder, at flest tandlæger og tandplejere anbefaler netop deres produkter.

Der er ret stor forskel på de teknikker, som eltandbørsterne gør brug af. Oral-B både pulserer og roterer i en oscillerende bevægelse, mens Philips i stedet vibrerer i en sonisk pulserende bevægelse, som sætter mundvandet i svingninger. Børstefornemmelsen er også forskellig, og det er individuelt, hvad man foretrækker.

Begge teknikker er skånsomme og effektive til at fjerne plak og bakteriebelægninger. De giver også en renere og friskere følelse i munden end en manuel tandbørste.

De to producenter tilbyder i øvrigt begge to en 60 dages tilfredshedsgaranti. Philips har en ”Prøv 60 dage”-tilfredshedsgaranti, mens Oral-B har en ”60 dages Køb og Prøv-garanti”. Så skulle du ikke være tilfreds med børsteresultatet efter nogen tids brug, har du som udgangspunkt mulighed for at få pengene tilbage.

Gode råd til børsteteknikken

Børst tænderne med fluortandpasta to gange dagligt i to minutter. Flyt den elektriske tandbørste blødt og langsomt fra tand til tand. Undlad at skrubbe, og lad børsten klare alt arbejdet. Stop et lille stykke tid på hver tand, inden du fortsætter til den næste. Børst først tændernes yderside, derefter indersiden.

Vær ekstra omhyggelig ved tandkødsranden, hvor der ofte samles plak og belægninger. Afslut med kindtændernes tyggeflader.

De fleste eltandbørster i testen er udstyret med tryksensor for at garantere det rette børstetryk, så du ikke børster for hårdt. Selve børstehovedet skal skiftes hver tredje måned i henhold til producenternes anbefalinger.

Suppler gerne tandbørstningen med tandtråd eller tandstikker samt tungeskraber for at modvirke karies, løse tænder og dårlig ånde. Blandt andre hos Tandlægeforeningen kan du finde flere gode råd til en god tandbørstning og en god mundhygiejne.

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Illustration - Ingen spørgsmål og svar

Har du en kommentar til det, du har læst?

Abonner på vores nyhedsbrev

Få aktuelle tilbud og relevante tips hver uge. I nyhedsbrevet kan du læse mere om produkter, guides og tests - alt det, der er vigtigt for dig, når du skal købe noget nyt.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyheder og tilbud inden for PriceRunners produktsortiment samt konkurrencer og tips via e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Læs mere i vores Privatlivspolitik.