Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Foam Roller: 4 modeller i test

Af PriceRunner Opdateret 18.03.2019

Vi har testet foam rollers og udpeger Casall Tube Roll til bedst i test. Den har kraftfulde triggere, som giver en dyb massage. Derudover er den meget effektiv for underkroppen.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører alle vores test selv og tester alle produkter i virkeligheden. Skumrullerne er testet af motionister med stor erfaring med foam rollere. Vi har taget udgangspunkt i øvelser inden for tre hovedkategorier.

  • Smidighed: Hvor godt fungerer rullen, når man vil øge sin smidighed? Er den rigtigt udformet til at kunne udføre specifikke basisøvelser?

  • Massage: Passer foam rolleren, når man vil massere ømme muskler, eller er den bedre til opvarmning? Kan den anvendes over hele kroppen eller bestemte dele?

  • Træning: Gør rullen træningen lettere, så man kan komme til at udføre visse øvelser bedre, f.eks. i forbindelse med pilates?

Derudover har vi også vurderet faktorer som hårdhed, materialekvalitet og design. Vi har givet hver enkelt foam roller karakter i forhold til prisværdien, dvs. hvor god den er inden for sit område i forhold til prisen. Der er således højere forventninger til et dyrt produkt end et billigere og vice versa.

Bedst i test

Casall Tube Roll

Højeffektiv trigger roll, der går i dybden

Overflade: Riflet Længde: 34 cm Diameter: 14 cm Vægt: 840 g Hårdhed: Hård Densitet: 113 kg/m3 Materiale: EVA, Polyeten og TPE Materiale inderrør: ABS-plastic Farve: Sort eller orange

Casall Tube Roll kombinerer en udmærket funktionalitet med en rimelig pris og udpeges derfor til bedst i test. Dette er en hård skumrulle, der med sin riflede overflade giver en usædvanligt dyb massage, hvilket gør den udmærket til rigtig stive muskler. Over hele rullen er der såkaldte triggere – firkantede pigge, der rager et par centimeter op.

Piggene er kraftige og sidder med ret store mellemrum. Dette skaber stærke trykpunkter, der rigtig går i dybden, hvilket er perfekt til at kunne stimulere stive muskler. Enten umiddelbart efter træning eller dagen efter, når musklerne er ømme. Tube Roll er rigtig effektiv til benene, især baglår og baller. Man kan virkelig mærke, at man kommer til de rigtige steder og blødgør, når man har træningssmerter.

Ulempen ved den store afstand mellem piggene er, at man hele tiden er nødt til at flytte Tube Roll, når man arbejder sig igennem ryggen. Skumgummiet på overfladen er relativt blødt, men indersiden af rullen er af hård plast, så skumrullen mister aldrig formen. Overfladen tiltrækker en del støv, og den er besværlig at rengøre på grund af piggene.

Da Casall Tube Roll har så effektive triggere, kan den blive for kraftfuld for nybegyndere. Derfor egner den sig bedst til erfarne brugere, der træner med høj intensitet og er ude efter en meget effektiv, dybtgående massage.

Kraftfulde triggeregiver dyb massageogså meget effektiv på underkroppen
Kræver hyppig omplaceringbesværlig at rengøre

Titan Trigger Roller Camouflage

Triggerrulle i camouflage til stretch og overfladisk massage

Overflade: Riflet Længde: 45 cm Diameter: 14 cm Vægt: 700 g Hårdhed: Middel Densitet: Camouflage

Titan Trigger Roller Camouflage er svær at overse takket være sit camouflagemønster! Mønsteret adskiller sig markant fra andre ruller i testen med sin blanding af triggere og flade partier. Foam rolleren sigter højt og vil tilbyde noget til enhver. Denne rulle skal kunne bruges til opvarmning af muskler, coretræning og massage, men også til at mindske mælkesyre i musklerne.

Denne opgave bliver dog en for stor mundfuld, da det er lettere sagt end gjort at designe en foam roller, der passer til så vidt forskellige anvendelsesområder. Titan Trigger Roller Camouflage kommer godt til over hele kroppen, og med sin ujævne, mønstrede overflade egner den sig til at massere overflademuskulaturen inden træning. Til ømme muskler kommer triggerpiggene derimod ikke ordentlig til i dybden, da de er for overfladiske til at give en dybere massage.

Overflademønsteret varierer, og afhængigt af hvilken del af overfladen man bruger, kan man tilpasse opvarmningens intensitet. Foam rollernes hårdhed egner sig også godt til at træne core-muskulaturen, da den ikke bliver presset sammen af vægten. Overfladen er glat og nem at rengøre med en våd klud. Desuden skjuler camouflage-farven snavs.

Selvom Trigger Roller Camouflage er bedre til udstrækning og opvarmning end til dybere massage, er det stadigvæk en god foam roller, omend prisen ser sat ret højt.

Kommer godt til over hele kroppenhårdhedenlængden
Tungtriggere går ikke i dybden

Casall Foam Roll Small

Middelhård skumrulle til underkroppen

Overflade: Glat Længde: 31 cm Diameter: 15 cm Vægt: 260 g Hårdhed: Middel Materiale: EVA og Polyeten Farve: Sort, Sort/Orange, Sort/Lilla

Casall Foam Roll Small er en lille, let og kompakt foam roller til en lav pris. Den er middelhård med glat overflade og er en god nybegynderrroller. Mønsteret på skumrullen er et overfladisk net, og den fås i flere farver.

Materialet er let at tørre af, og der sætter sig ikke en masse skidt på den, hvis man for eksempel ruller den på et snavset gulv i motionscentret. Foam Roll Small fremstår som bedre egnet til benene end til ryggen. Den er ret høj, hvilket gør det ret så udfordrende at rulle den under ryggen, hvis man ligger ned.

Da den er ret kort, kan man ikke rigtig komme til overalt med den. For- og bagside af lårene får sig en god massage, det samme gælder læggene. Men når det gælder sædemuskulatur og ryg, fungerer den ikke lige så godt. Denne foam roller egner sig derfor bedre til brugere, der laver benfokuseret konditionstræning, såsom løb og cykling. Foam rolleren egner sig fint til massage af ømme benmuskler, efter for eksempel løbetræning. Den er også et god valg, hvis man dyrker pilates, eller hvis man vil øge sin smidighed.

Som navnet antyder, er Foam Roll Small lille, hvilket i denne sammenhæng betyder kort. Den er altså let at pakke væk eller at tage med i sportstasken. I og med at den egner sig bedre til benene end ryggen, passer denne foam roller bedst til nybegyndere med fokus på benene, der vil starte i det små og dermed ikke ønsker for meget tryk på musklerne.

Lav pris ruller letkompakt
Kortfungerer dårligt til rygmassage

Foam Roller, JTC Fitness

Hård skumrulle, der kommer godt til over hele kroppen

Overflade: Riflet Længde: 30 cm Diameter: 15 cm Vægt: 250 g Hårdhed: Hård Farve: Sort

JTC Fitness Foam Roller er en hård foam roller til dig, der vil have massage til dine ømme muskler. Den fungerer også godt til opvarmning inden et træningspas. Overordnet set er det en allround-rulle til en lav pris. Den er nem at have med takket være størrelsen, og især fordi den er så let.

Den tiltrækker dog hårstrå meget hurtigt og bliver nemt snavset. Overfladen er rillet med små punkter, men de gør hverken fra eller til på grund af deres ringe størrelse. Det er altså ikke noget man mærker, når man ruller på foam rolleren.

Takket være sin hårdhed kommer den godt i dybden, og musklerne får sig en god omgang. Perfekt til opvarmning eller til massage af allerede ømme muskler. Da en er ret hård, holder den desuden formen rigtig godt og synker ikke sammen.

Bredden er standard og noget vi sætter pris på, for den passer lige godt til ryggen som til lægge og sædemuskulatur. Det bedste er dog kombinationen af hårdhed og størrelse, når man skal massere læggene. Højden er lige det største, når man ruller på ryggen – det bliver besværligt at holde hovedet oppe.

Prisen er lav, hvilket afspejler sig i kvaliteten på skumrullen. Den tager meget let skade, hvis den rammer en skarp kant. Men til prisen får du en god rulle, der fungerer til det meste kroppen.

Lav pris, letkommer godt til over hele kroppen
Bliver let snavsetsart

Alt om foam roller

En foam roller er et træningsredskab, der anvendes til at udføre selvmassage. Dette sker ved, at man lægger kropsvægten på foam rolleren og masserer sine muskler. Foam rolleren fungerer på den måde lidt som en kagerulle. Sådan bliver muskler, bindevæv og ledbånd blødt op. En foam roller kan også fungere som et træningsredskab til core- og balancetræning eller til at varme musklen op inden træning. Foam rolleren kan accelerere restitution efter træning og hævdes også at kunne lindre ømhed efter træning.

Foam rolleren består af en cylinder fremstillet af et komprimeret skummateriale, der ikke mister sin form. Foam rollere er r normalt enten 30 eller 60 cm lange, og de forskellige modeller varierer i hårdhed. Overfladen kan enten være glat eller riflet i forskellige former.

Trigger roller

En riflet foam roller kaldes ofte trigger roller. Med en trigger roller kan man udføre såkaldt triggerpunktsbehandling, som går ud på at blødgøre hårde "knuder", også kaldet triggerpunkter eller "trigger points". Triggerpunktsbehandling kan være særligt effektiv til at blødgøre ekstra hårde områder, men er også mere smertefuldt. For nybegyndere kan det derfor være bedre at begynde med en flad foam roller og efter nogen tid gå videre til en trigger roller. Brug af en foam/trigger roller må aldrig være så smertefuldt, at du ikke kan slappe af under din selvbehandling.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem