1. Start
  2. Bedst i test

Opdateret  

Foam Rollers: Her er de bedste modeller til hjemmebrug

Daniel Agerhult

Har du ømme og anspændte muskler efter træning? En foam roller er et utrolig alsidigt redskab, som kan bruges til massage og udstrækning, men også træning. Vi har testet de populære skumruller fra blandt andet Casall, Hyperice og Titan Fitness. Læs med og se, hvem der er bedst i test.

Foam Rollers: Her er de bedste modeller til hjemmebrug

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører alle vores test selv og tester alle produkter i virkeligheden. Skumrullerne er testet af motionister med stor erfaring med foam rollere. Vi har taget udgangspunkt i øvelser inden for tre hovedkategorier.

  • Smidighed: Hvor godt fungerer rullen, når man vil øge sin smidighed? Er den rigtigt udformet til at kunne udføre specifikke basisøvelser?

  • Massage: Passer foam rolleren, når man vil massere ømme muskler, eller er den bedre til opvarmning? Kan den anvendes over hele kroppen eller bestemte dele?

  • Træning: Gør rullen træningen lettere, så man kan komme til at udføre visse øvelser bedre, f.eks. i forbindelse med pilates?

Derudover har vi også vurderet faktorer som hårdhed, materialekvalitet og design. Vi har givet hver enkelt foam roller karakter i forhold til prisværdien, dvs. hvor god den er inden for sit område i forhold til prisen. Der er således højere forventninger til et dyrt produkt end et billigere og vice versa.

Vi har testet et udpluk af markedets populære foam rollers. Sammenlign priser på foam rollers på PriceRunner.

1. Casall Tube Roll - BEDST I TEST FOAM ROLLER

Højeffektiv trigger roll, der går i dybden

Overflade: Riflet Længde: 34 cm Diameter: 14 cm Vægt: 840 g Hårdhed: Hård Densitet: 113 kg/m3 Materiale: EVA, Polyeten og TPE Materiale inderrør: ABS-plastic Farve: Sort eller orange

Casall Tube Roll

Casall Tube Roll kombinerer en udmærket funktionalitet med en rimelig pris og udpeges derfor til bedst i test. Dette er en hård skumrulle, der med sin riflede overflade giver en usædvanligt dyb massage, hvilket gør den udmærket til rigtig stive muskler. Over hele rullen er der såkaldte triggere – firkantede pigge, der rager et par centimeter op.

Piggene er kraftige og sidder med ret store mellemrum. Dette skaber stærke trykpunkter, der rigtig går i dybden, hvilket er perfekt til at kunne stimulere stive muskler. Enten umiddelbart efter træning eller dagen efter, når musklerne er ømme. Tube Roll er rigtig effektiv til benene, især baglår og baller. Man kan virkelig mærke, at man kommer til de rigtige steder og blødgør, når man har træningssmerter.

Foam roll, der er så tæt på et pletskud

Ulempen ved den store afstand mellem piggene er, at man hele tiden er nødt til at flytte Tube Roll, når man arbejder sig igennem ryggen. Skumgummiet på overfladen er relativt blødt, men indersiden af rullen er af hård plast, så skumrullen mister aldrig formen. Overfladen tiltrækker en del støv, og den er besværlig at rengøre på grund af piggene.

Da Casall Tube Roll har så effektive triggere, kan den blive for kraftfuld for nybegyndere. Derfor egner den sig bedst til erfarne brugere, der træner med høj intensitet og er ude efter en meget effektiv, dybtgående massage.

Kraftfulde triggeregiver dyb massageogså meget effektiv på underkroppen
Kræver hyppig omplaceringbesværlig at rengøre

Prissammenligning

Sammenlign priser

Casall Tube Roll

323 kr.

Casall Tube roll Black

328 kr.

Tube roll

329 kr.

2. Casall PRF Tube Roll Hard

Overflade: Riflet Længde: 34 cm Diameter: 14 cm Vægt: 750 g Hårdhed: Hård Densitet: 113 kg/m3 Materiale: EVA, polyeten og TPE Materiale inderrør: ABS-plastic Farve: Flere forskellige

Casall PRF Tube Roll 34cm

PRF Tube Roll Hard er en førsteklasses foam roller fra Casall. Den er især velegnet til brug inden hård træning, da dens form blødgør musklerne og dermed mindsker risikoen for skader. Rollerens hårde, groft riflede overflade egner sig også godt til restituerende massage efter træningen, da det øger blodgennemstrømningen i musklerne.

Nøjagtig som navnet antyder består den af hårde, kraftige pigge, som effektivt når ind til triggerpunkter. Konstruktionen med lidt bredere mellemrum mellem piggene gør, at man skal være skifte stilling lidt oftere for at komme ordentligt til punkterne. PRF Tube Roll Hard kan bruges til hele kroppen, en er særligt god til de lidt større muskelgrupper som ryg, sæde og ben.

En foam roll til de øvede

PRF Tube Roll Hard består helt igennem af slidstærke materialer og trods meget hyppig brug kan vi ikke se nogen defekter eller uønsket blødhed i rolleren. Den riflede udformning gør den ret besværlig at tørre af, hvilket kan gøre eventuel svedlugt svær at komme af med. Dette er måske primært et problem, hvis man har planer om at dele roller med andre. Heldigvis er materialet ikke sugende, så det er oftest nok at skylle den med lunkent vand.

De lidt større pigge er kraftfulde og kan føles for intense for nybegyndere, og det kan kræve træning af både teknik og åndedræt, inden man for alvor kan nyde massagen.

Casall PRF Tube Roll Hard henvender sig især til brugere, som er ude efter den dybtgående massage af de større muskelgrupper. Produktet tåler hyppig brug, og du får glæde af rolleren både før og efter hård træning.

Slidstærkstore triggere
Besværlig at rengørekræver erfaring

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

3. Hyperice Vyper

Overflade: Riflet Længde: 29 cm Diameter: 15 cm Vægt: 1360 g Hårdhed: Hård Materiale: Polypropylen Farve: Flere forskellige

Hyperice Vyper 2.0

Hyperice Vyper er en vibrerende foam roller i premiumsegmentet. I dag er den en af verdens mest kraftfulde foam rollers. Den kan indstilles til tre forskellige styrker, afhængigt af hvilken muskelgruppe der skal masseres, og hvor kraftfuld man ønsker massagen. Vyper kan anvendes til både opvarmning og restitution. Den er især god til at øge blodgennemstrømningen, hvilket bidrager til at forbedre det kemiske miljø for musklerne med færre affaldsprodukter.

Går i dybden

Hyperice Vyper er udstyret med et kraftigt litium-ion-batteri, og styrken kan indstilles i tre forskellige trin. Til forskel fra traditionelle foam rollers uden vibration går Hyperice Vyper betydeligt mere i dybden. Den kan komme til at aktivere hele musklen, hvilket giver en mere komplet massage. Ifølge producenten skal den være dobbelt så effektiv som en almindelig foam roller! En stor forskel sammenlignet med almindelige foam rollers er, at lydniveauet er betydeligt højere. Lydkulissen bliver særligt høj, hvis foam rolleren hviler mod et hårdt underlag som f.eks. et parketgulv eller en væg. Massage med Vyper kan derfor forstyrre i et lydt miljø som for eksempel nabolejligheder, hvis vibrationerne går igennem gulvet.

Slanket konstruktion

Til forskel fra mange andre foam rollers så er konstruktionen mærkbart slanket. Den har ingen egentlige pigge, og vi kan heller ikke se, at de er nødvendige. De kraftige vibrationer kompenserer nemlig for dem på forbilledlig vis. En foam roller med store pigge kan dog bedre penetrere særligt udsatte triggerpunkter på musklen.

Vyper masserer over et større område. Konstruktionen gør, at rullen er let at rengøre til forskel fra visse modeller med lidt større pigge, især hvis de er placeret meget tæt på hinanden. Den er let at have med og desuden godkendt til at have med ombord på fly.

Hvordan er batteritiden?

Ifølge specifikationen er den udstyret med et kraftigt batteri, som skal kunne holde til over to timers brug pr. opladning. Det tager ca. fire timer at lade den helt op. Under vores flere måneder lange vurderingsperiode forringes batteritiden desværre kraftigt til maksimalt tredive minutter. Dette skyldes formentlig, at battericellernes kvalitet er for lav. Hvis du orker besværet har Vyper imidlertid et års garanti, og vi anbefaler at man gør brug af den, hvis man oplever denne forringelse.

Udmærket massage til en saftig pris

Hyperice Vyper er en foam roller til personer som træner meget og ved, at deres muskler har brug for masser af omsorg. Den har en saftig pris, men sammenlignet med en dyr, almindelig massage kan man hurtigt tjene pengene ind ved flittig brug. Massagen som Vyper giver er fantastisk, og vi anbefaler den til målrettede, aktive personer.

Fantastisk massageslanket designlet at have med
Saftig prisusikker batteritid

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

4. Titan Trigger Roller Camouflage

Triggerrulle i camouflage til stretch og overfladisk massage

Overflade: Riflet Længde: 45 cm Diameter: 14 cm Vægt: 700 g Hårdhed: Middel Densitet: Camouflage

Titan Fitness Roller Trigger Camouflage

Titan Trigger Roller Camouflage er svær at overse takket være sit camouflagemønster! Mønsteret adskiller sig markant fra andre ruller i testen med sin blanding af triggere og flade partier. Foam rolleren sigter højt og vil tilbyde noget til enhver. Denne rulle skal kunne bruges til opvarmning af muskler, coretræning og massage, men også til at mindske mælkesyre i musklerne.

Denne opgave bliver dog en for stor mundfuld, da det er lettere sagt end gjort at designe en foam roller, der passer til så vidt forskellige anvendelsesområder. Titan Trigger Roller Camouflage kommer godt til over hele kroppen, og med sin ujævne, mønstrede overflade egner den sig til at massere overflademuskulaturen inden træning. Til ømme muskler kommer triggerpiggene derimod ikke ordentlig til i dybden, da de er for overfladiske til at give en dybere massage.

God til opvarmning

Overflademønsteret varierer, og afhængigt af hvilken del af overfladen man bruger, kan man tilpasse opvarmningens intensitet. Foam rollernes hårdhed egner sig også godt til at træne core-muskulaturen, da den ikke bliver presset sammen af vægten. Overfladen er glat og nem at rengøre med en våd klud. Desuden skjuler camouflage-farven snavs.

Selvom Trigger Roller Camouflage er bedre til udstrækning og opvarmning end til dybere massage, er det stadigvæk en god foam roller, omend prisen ser sat ret højt.

Kommer godt til over hele kroppenhårdhedenlængden
Tungtriggere går ikke i dybden

5. Casall Foam Roll Small

Middelhård skumrulle til underkroppen

Overflade: Glat Længde: 31 cm Diameter: 15 cm Vægt: 260 g Hårdhed: Middel Materiale: EVA og Polyeten Farve: Sort, Sort/Orange, Sort/Lilla

Casall Foam Roll Small

Casall Foam Roll Small er en lille, let og kompakt foam roller til en lav pris. Den er middelhård med glat overflade og er en god nybegynderrroller. Mønsteret på skumrullen er et overfladisk net, og den fås i flere farver.

Materialet er let at tørre af, og der sætter sig ikke en masse skidt på den, hvis man for eksempel ruller den på et snavset gulv i motionscentret. Foam Roll Small fremstår som bedre egnet til benene end til ryggen. Den er ret høj, hvilket gør det ret så udfordrende at rulle den under ryggen, hvis man ligger ned.

En kort foam roller, der er god til visse ting

Da den er ret kort, kan man ikke rigtig komme til overalt med den. For- og bagside af lårene får sig en god massage, det samme gælder læggene. Men når det gælder sædemuskulatur og ryg, fungerer den ikke lige så godt. Denne foam roller egner sig derfor bedre til brugere, der laver benfokuseret konditionstræning, såsom løb og cykling. Foam rolleren egner sig fint til massage af ømme benmuskler, efter for eksempel løbetræning. Den er også et god valg, hvis man dyrker pilates, eller hvis man vil øge sin smidighed.

Som navnet antyder, er Foam Roll Small lille, hvilket i denne sammenhæng betyder kort. Den er altså let at pakke væk eller at tage med i sportstasken. I og med at den egner sig bedre til benene end ryggen, passer denne foam roller bedst til nybegyndere med fokus på benene, der vil starte i det små og dermed ikke ønsker for meget tryk på musklerne.

Lav pris ruller letkompakt
Kortfungerer dårligt til rygmassage

Mere om foam rollers

En foam roller er et træningsredskab, der anvendes til at udføre selvmassage. Dette sker ved, at man lægger kropsvægten på foam rolleren og masserer sine muskler. Foam rolleren fungerer på den måde lidt som en kagerulle. Sådan bliver muskler, bindevæv og ledbånd blødt op. En foam roller kan også fungere som et træningsredskab til core- og balancetræning eller til at varme musklen op inden træning. Foam rolleren kan accelerere restitution efter træning og hævdes også at kunne lindre ømhed efter træning.

Foam rolleren består af en cylinder fremstillet af et komprimeret skummateriale, der ikke mister sin form. Foam rollere er r normalt enten 30 eller 60 cm lange, og de forskellige modeller varierer i hårdhed. Overfladen kan enten være glat eller riflet i forskellige former.

Trigger roller

En riflet foam roller kaldes ofte trigger roller. Med en trigger roller kan man udføre såkaldt triggerpunktsbehandling, som går ud på at blødgøre hårde "knuder", også kaldet triggerpunkter eller "trigger points". Triggerpunktsbehandling kan være særligt effektiv til at blødgøre ekstra hårde områder, men er også mere smertefuldt. For nybegyndere kan det derfor være bedre at begynde med en flad foam roller og efter nogen tid gå videre til en trigger roller. Brug af en foam/trigger roller må aldrig være så smertefuldt, at du ikke kan slappe af under din selvbehandling.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os