Opdateret  

Foundation: 13 produkter i test

PriceRunner

Føler du dig fortabt i det store udvalg af foundations? Det er du ikke alene om. I den her test har vi sat alt fra mineralfoundations til moderne cushion foundations på prøve fra flere mærker, herunder Clinique, L'Oreal Paris og Maybelline. Læs med i testen og se, hvem der er bedst i test, når det kommer til dækkeevne, konsistens og finish.

Test af foundation: 16 flotte og holdbare produkter til din hudtype

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. I vores test af foundation har vi ladet en person, der arbejder professionelt med makeup, anvende produkterne på arbejdet og på sig selv.

Derudover har yderligere to personer i forskellige aldre og med forskellige hudtyper testet foundation-produkterne under forskellige forhold i deres hverdag-

I testen har vi haft fokus på at undersøge følgende:

 • Brug: Hvordan føles konsistensen? Hvor nem eller svær er den at påføre? Hvor drøjt er produktet? Hvilke hudtyper passer den bedst til?

 • Resultat: Hvordan er effekten? Hvor meget dækker den? Hvordan ser finishen ud? Hvor længe holder resultatet?

 • Produkt: Hvad lover produktet? Hvordan er flasken eller tuben designet? Hvor nemt er det at dosere?

Derudover har vi vurderet, hvor meget produktet indeholder, om formlen har hudplejende ingredienser, solbeskyttelse og hvor mange farver sortimentet byder på. Det hele har vi så vægtet i forhold til prisen for at kunne udpege de bedste foundations.

Vi har testet et udpluk af markedets populære foundations. Sammenlign priser og find tilbud på de testede foundations på PriceRunner.

1. Clarins Everlasting Youth Fluid - BEDST I TEST

En foundation til den modne hud

Clarins Everlasting Youth Fluid SPF15 PA+++ #103 Ivory

Clarins Everlasting Youth Fluid er en foundation, der er målrettet til personer med moden hud. Det betyder, at den også skal fungere godt med rynker, linjer og lidt større porer. Foundations kan nemlig have en tendens til at lægge sig i netop linjer og porer, men med denne foundation er det ikke noget problem.

Clarins Everlasting Youth Fluid er en foundation, der er relativt dækkende. Lægger man den med en pensel, dækker den rigtig godt. Hvis man i stedet vil have en mere let finish, kan man sagtens blande den med en lidt almindelig dagcreme. Resultatet er en fin glød, og huden både føles og ser fugtmættet ud.

Foundation, der giver en ensartet hudtone

Dette er en foundation, der effektivt udjævner hudtonen og nemt skjuler små urenheder. Produktet ligger fint på huden hele dagen og ser næsten lige så flot ud, når man kommer hjem fra arbejde, som det gjorde, da man gik hjemmefra om morgenen.

Clarins Everlasting Youth Fluid er meget drøj, og man kommer langt med kun et lille pumpetryk på flasken. Brug lidt ad gangen, så du ikke risikerer at spilde disse dråber unødigt. Den bliver hurtigt en favorit og en foundation, man gerne vil købe igen på grund af den næsten fejlfri finish.

Flot finishfugterlægger sig jævnt
Noget dyr

Prissammenligning

Sammenlign priser
Bangerhead DK Logo

Clarins Everlasting Youth Fluid Ivory

276 kr.
Clarins Logo

Everlasting Youth Fluid - Clarins®

332 kr.
Lyko DK Logo

Clarins Everlasting Youth Fluid SPF 15 103 Ivory

345 kr.

2. Lumene Blur Longwear Foundation SPF 15 – BEDSTE BILLIGE FOUNDATION

En dækkende og billig foundation der gør dine porer mindre synlige

Forpakning: Tube Konsistens: Creme Mængde: 30 ml

Lumene Blur 16H Longwear Foundation SPF15 #0 Light Ivory

En meget dækkende foundation, der lover at udviske porer og samlet set holde i op til 16 timer.

Det lyder næsten for godt til at være sandt. Men faktisk er Lumene Blur Longwear Foundation en virkelig god foundation, og ovenikøbet til en rigtig god pris.

Finnerne imponerer - igen

Lumene er et finsk mærke, der imponerer os hver gang vi tester deres produkter. Og den her foundation er ingen undtagelse. Den dækker godt og skjuler effektivt små hudorme og ujævnheder. Løftet om, at den udglatter og gør dine porer mindre synlige, passer også.

Slutresultatet med Lumene Blur giver en jævn hud, hvor de tilstoppede porer bliver mindre fremtrædende. Den fungerer desuden glimrende på moden hud med tynde rynker. Produktet lægger sig ikke i rynkerne. Det er ellers noget, der normalt er tilfældet med foundations, når huden begynder at udvise tegn på livserfaring.

Også på tør hud fungerer Lumene Blur godt, men det er altid bedst at bruge en fugtgivende creme først, inden du lægger sin foundation. Så mindsker du risikoen for at fremhæve eventuelle tørre flager.

Sidder helt frem til sengetid

Om den bliver siddende de lovede 16 timer, vover testpersonerne ikke at svare på, men det viste sig, at basen stadig sad pænt helt frem til sengetid, da det var tid til at fjerne makeuppen.

Det siger en hel del.
Mange foundations har nemlig en tendens til langsomt at forsvinde i løbet af dagen. Men ikke den her.

Lumene Blur Longwear Foundation er en rigtig god foundation, hvis du vil have et dækkende, glat og holdbart resultat til en rimelig pris.

Sidder længepæn finishdækker godt
Et bredere udvalg af mørke nuancer havde været dejligt

3. Jane Iredale Amazing Base Loose Powder - BEDSTE MINERALFOUNDATION

Løs mineralfoundation med høj solbeskyttelsesfaktor, mange farver og god holdbarhed

Forpakning: Dåse Konsistens: Pudder Mængde: 10,5 g

Jane Iredale Amazing Base Loose Mineral Powder Foundation Satin

Jane Iredale Amazing Base Loose Powder er en løs mineralfoundation med en blød konsistens. Den lægger sig tyndt på huden og skjuler naturligt skavanker.

Hvis du gerne vil have en kraftigere dækning, kan du bygge den op. Pudderet skal kan også blandes med en creme og derefter smøres på, men vi oplever, at vi får det bedste resultat ved hjælp af en tæt børste, der samler pudderet op direkte fra bøtten.

Mat finish uden hud, der skinner

Finishen bliver fint mat, og det adskiller sig fra andre foundations, der skinner og kan give indtryk af en glansfuld hud. Den indeholder heller ikke bismuth oxychloride (bismutoxichlorid på dansk), der kan føles prikkende på huden.

Foundation med indbygget solfaktor

Amazing Base Loose Powder har den en solbeskyttelse på SPF20, hvilket giver pluspoint. Sortimentet byder på mange nuancer, dog kan de mørkere farver opleves som lidt askeagtige. Det er dog et ret typisk problem, når vi ser på mineralfoundations.

Jane Iredale Amazing Base Loose Powder er generelt lidt dyrere end andre mineralfoundations, men den er drøj og holder en evighed. Derfor er den uden tvivl pengene værd.

Høj solbeskyttelsesfaktor (SPF20)god holdbarhedbredt farvesortiment
Nogle af de mørkere nuancer er grålige

4. Clinique Even Better Makeup SPF15

Holdbar flydende foundation der giver en dækkende naturlig finish og med godt farveudvalg

Forpakning: Flaske Konsistens: Creme Mængde: 30 ml

Clinique Even Better Glow SPF15 CN 70 Vanilla

Clinique Even Better Makeup SPF15 er en flydende foundation, der ifølge markedsføringen primært udjævner brune pigmentpletter, men i vores test fungerer den fint på alle slags ujævnheder og hudtyper.

Høj dækkeevne med naturligt resultat

Kun ved meget tør hud kan det være nødvendigt at gå med en mere fugtgivende foundation. Dækningsgraden er høj, og resultatet fremstår utrolig naturligt og aldrig klumpende. Even Better Makeup SPF15 sætter sig afdæmpet i huden, men samtidig med en smuk, diskret glans.

Her får du en perfekt finish til at skjule pletter og opfriske en grå hudtone.

Suppler med en beskyttende dagcreme

Solen er den største årsag til pigmentpletter, og Cliniques Even Better indeholder solbeskyttelsesfaktor 15.

Vi kunne godt have ønsket os en højere SPF. Netop fordi den her foundation med sin markedsføring henvender sig til personer med pigmentproblemer. Så vi anbefaler, at du supplerer med en beskyttende dagcreme, hvis du skal opholde dig i solen.

Holdbarheden er fænomenal, og selv på en mere fedtet hudtype sidder Clinique Even Better Makeup SPF15 uden problemer i 8 timer.

Dækkendenaturlig finishholdbargodt farveudvalg
Lav solbeskyttelsesfaktor (SPF15)

5. L'Oreal Paris True Match Liquid Foundation

Billig foundation der giver et naturligt resultat og både matterer og udjævner din hud

Forpakning: Pumpeflaske Konsistens: Creme Mængde: 30 ml Dækningsgrad: Lav

L'Oréal Paris True Match Liquid Foundation 2C Vanilla Rose

L'Oreal Paris True Match Liquid Foundation er en flydende foundation med silkeblød konsistens, der trækker ind i huden på en naturlig måde. Dækningen er sart, og huden er synlig, mens mindre fejl og rødmen bliver skjult.

Mat finish, der ikke fungere på tør hud

Finishen er mat, og det er først her, der opstår et mindre problem.

Hvis du har tør hud, kan den pudrede overflade ved den her L'Oreal foundation fremhæve tørre områder og rynker på en mindre flatterende måde. Hvis din hud er normal eller fedtet, er der ingen problemer.

Dårligt farveudvalg i Norden

Farvesortimentet er desværre ikke komplet her i Norden – i udlandet er den kendt for sin store palette.

De nuancer, der er på markedet er, er flotte og naturlige, men vi kunne også godt have ønsket os flere mørke alternativer fra L'Oreal Paris True Match Liquid Foundation Vanilla.

Naturliggod til prisenholdbarmatterende
Fremhæver tørheddårligt farveudvalg

6. Maybelline New York Fit Me Foundation

Let, flydende og meget billig foundation, der følges fugtgivende på huden

Forpakning: Pumpeflaske Konsistens: Creme Mængde: 30 ml Dækningsgrad: Middel

Maybelline FIT Me Foundation #250 Sun Beige

Maybelline New York Fit Me Foundation er let, flydende foundation, som huden kan ses igennem, og den giver dig en dugfrisk finish. Huden ser naturlig ud – bare smukkere. Selvom den her Maybelline foundation er noget sart i sit farveudsalg, kan du godt opbygge en større dækning.

Bedst på tør hud

Dens fugtgivende finish egner sig til tør til normal hud, men vores testpersoner med fedtet og blandet hud oplevede den som meget fedtet på huden.

Hudtypen var også afgørende for holdbarheden. Testpersonerne med fedtet hud syntes, at foundationen gled af efter en halv dags tid, mens andre med tør hud syntes, at den sad perfekt helt til sengetid.

Stilren flaske

Flasken er usædvanligt stilren og pæn at se på, når man tager prisen i betragtning. Det ser professionelt ud, og det kan vi godt lide.

Farveudvalget for Maybelline New York Fit Me Foundation er naturligt, men vi savner de mørkere nuancer, som desværre ikke er en del af sortimentet i Norden.

Naturliggod til prisenfugtgivende
For glansfuld på visse hudtyperdårligt farveudvalg

7. Wet n Wild Photo Focus Stick Foundation

En dækkende foundation i stiftform

Wet N Wild Photo Focus Stick Foundation 852B Soft Ivory

Wet n Wild er et varemærke, man finder i blandt andet supermarkeder. Man kan spørge sig selv, om det er værd at købe en foundation i Brugsen. Svaret er ja – man kan finde flere gode produkter i supermarkedet: Wet n Wild Photo Focus Stick Foundation er et af dem.

Cremet stiftfoundation

Foundations i stiftform trækker ofte med det problem, at de er tykke og svære at påføre. Ikke Wet n Wild Photo Focus Stick Foundation. Her har vi at gøre med en cremet stift, der er let at lægge makeup med og få et jævnt og pænt resultat.

Dækningsgraden kan variere fra middel til fuld dækning, afhængigt af hvor meget du bruger. Cremen er let at blande og tone, og man slipper helt for skarpe og grimme kanter – især hvis man bruger en BeautyBlender, en såkaldt makeupsvamp.

Bedst finish med pensel eller svamp

Selvom man naturligvis også kan duppe produktet direkte på huden, får man den allerbedste finish, hvis man bruger en pensel eller en svamp. Og hvad du end gør – lad være med at trække produktet direkte på ansigtet i store bevægelser. Så bliver det nemlig svært at opnå et naturligt og flot resultat.

Stiftfoundations har tendens til at blive lidt nassede på ydersiden af emballagen efter et stykke tid. Så glem ikke at skrue stiften ordentligt ned og tørre etuiet af for at holde din makeup ren og brugervenlig så længe som muligt.

Utroligt prisbilligdækningsgraden kan varieresblød men dækkende formel
Forpakningen bliver lidt snavsetlad dig ikke narre til at bruge den uden redskab

8. BareMinerals Original Foundation SPF15

Cremet foundation, der er glansgivende og let at påføre

Forpakning: Dåse Konsistens: Pudder Mængde: 8 g Dækningsgrad: Høj

BareMinerals Original Foundation SPF15 #08 Light

BareMinerals Original Foundation SPF15 er en nærmest ikonisk foundation, der banede vejen for den succes, som løse mineraler har haft det seneste årti. Foundationen har en cremet tekstur og er let at arbejde ind i huden med en børste.

Skinnende finish, der ikke fungere for alle

Finishen er skinnende på grænsen til glitrende, så den passer ikke så godt til fedtet hud, men den er heller ikke perfekt på tør hud.

Foundationen kan opleves som lidt udtørrende og kan let sætte sig i klumper, til gengæld får du et stort udvalg af farver, men nogle hudtoner får en knap så flatterende, askegrå tone.

Kan stikke på følsom hud

Samtidig, så indeholder den bismuth oxychloride (bismutoxichlorid på dansk), som mange oplever som stikkende på huden.

BareMinerals Original Foundation SPF15 har en solbeskyttelsesfaktor på 15, men den er svær at påføre i den mængde, der skal til for at opnå en tilstrækkelig beskyttelse i solen.

Cremetlet at påføreglansgivende
Indeholder bismutoxychlorid

9. The Ordinary Serum Foundation

Let at arbejde med, drøj og prisvenlig foundation, som giver et flot resultat

Emballage: Pumpeflaske Konsistens: Flydende Mængde: 30 ml

The Ordinary Serum Foundation SPF15 3.0Y Medium Dark

The Ordinary lancerede sine foundations til en venteliste på mere end 25.000 personer, og med et udvalg på 21 nuancer, to forskellige finishes og en sjældent set lav pris, er det let at forstå hvorfor.

En meget letflydende foundation

The Ordinary Serum Foundation er en meget let foundation, og når vi pumper produktet ud i hånden, bliver vi overraskede over, hvor letflydende den er. Den kan påføres med det samme og er utrolig nem at arbejde med. Du kommer langt med et lille klik, og ujævnheder i huden skjules effektivt. Produktet efterlader en fløjlsblød overflade.

Virker dårligt på tør hud

Hvis du har lyst til mere glød, kan du blande en dråbe ansigtsolie i, hvilket også råder bod på denne foundations største mangel - den fungerer ikke optimalt på tør hud. Hvis du har den mindste tendens til tør hud, så fremhæver dette produkt desværre alle ru overflader.

Når et produkt er så omtalt, er det nogle gange let at glemme, hvor billigt det faktisk er. Og kigger vi på prisen, så er The Ordinary Serum Foundation trods alt en foundation, der er værd at købe. Specielt til dig, der ikke lider af tør hud.

Let at arbejde meddrøj og billig
Svært at få fat i alle nuancerfremhæver tør hud

10. L’Oréal Paris Nude Magique Cushion Foundation

Skinnende effekt som giver naturlig dækning og indeholder solbeskyttelsesfaktor

Forpakning: Cushion Konsistens: Creme Mængde: 15 g

L'Oréal Paris Nude Magique Cushion Foundation #7 Golden Beige

L’Oréal Paris Nude Magique Cushion Foundation er en flydende cushionfoundation med indbygget pude.

En lidt transparent dækkeevne

Formlen er tynd og let at fordele. Dækningen er transparent, og der er ingen risiko for, at den kommer til at sidde i kager på huden. Med lidt arbejde kan du opnå en ekstra dækkende finish, men den er ikke noget for dig, hvis der er meget, du gerne vil skjule.

Nude Magique Cushion Foundation har en meget glansfuld finish. Desværre kan den skinnende effekt betyde, at ujævnheder bliver fremhævet i stedet for dækket. Formlen indeholder SPF25, og ingrediensen titandioxid sikrer en bred beskyttelse.

Vi fik den til at holde i cirka 4 timer på huden, inden vi lige skulle se på foundationen igen.

Kan ikke fyldes op igen

Du kan ikke købe dig til en påfyldning - her skal du købe et helt nyt produkt, når du er løbet tør. Foundationen indeholder 14,6 gram, hvilket er normalt i cushionsammenhæng, men sammenligner man med en foundation på flaske, så er det ret lidt.

L’Oréal Paris Nude Magique Cushion Foundation fås i mange nuancer, men desværre ikke til de mørkeste hudfarver.

Solbeskyttelsegiver glansnaturlig dækning
Kan ikke påfyldesfå mørke farverkort holdbarhed

11. Babor Age Id Cushion Foundation

Naturlig dækning, men savner flere hudplejende egenskaber og solbeskyttelsesfaktor

Forpakning: Cushion Konsistens: Creme Mængde: 10 ml

Babor Age Id Cushion Foundation #01 Ivory

Babor Age Id Cushion Foundation er en flydende kompaktfoundation med en indbygget pude. Formlen er tynd og virker først våd på huden, men den tørrer ind, og finishen bliver fint satinagtig.

Indeholder antioxidatner og vitaminer

Babor er først og fremmest et hudplejefirma, som fokuserer på skønhedssaloner, og derfor har de inkluderet forskellige plejende ingredienser i foundationen. Blandt andet antioxidanter som flavonoider og vitaminer, der plejer huden og modvirker tidligere ældning. Det er ikke i større mængder, så du bør kun se det som et supplement til din hudpleje.

Mangler SPF

Desværre, så oplever vi, at foundationen ikke har nogen komplet solbeskyttelse, men kun et filter, der i første omgang kun beskytter mod UVB-stråler. Når vi ser på prisen, havde vi håbet på en bedre solbeskyttelse og flere hudplejende egenskaber. Pakningen er pæn, men indeholder kun 10 ml og fås ikke som refill.

Konsistensen er transparent, så Babor Age Id Cushion Foundation ser godt ud på mange hudfarver, men vi kunne alligevel godt have ønsket os en større farveskala

Naturlig dækningfin finish
Kan ikke fyldes opfå farverdyr

12. Lily Lolo Mineral Foundation SPF15

God til prisen, matterende og tynd foundation med mange lyse farver

Forpakning: Dåse Konsistens: Pudder Mængde: 10 g

Lily Lolo Mineral Foundation SPF15 Coffee Bean

Lily Lolo Mineral Foundation SPF15 har en meget sart dækning og matterende finish, og den minder faktisk mere om almindeligt pudder end foundation.

Gennemsigtig og mat finish

Doseringen af de løse mineraler fungerer fejlfrit, og selve pakningen er designet med en flot frosting. Lily Lolo har videreudviklet mineral-makeuppen og gjort den endnu "renere" end forgængerne, blandt andet ved at fjerne bismuth oxychloride (bismutoxichlorid på dansk), der af mange opleves stikkende og giver irritation.

God til prisen, men kan gøres bedre

Har du en lys hudtone, kan den være interessant for dig - der er nemlig et stort udvalg af de lysere nuancer. Desværre er udvalget af mørke farver ikke lige så godt, så i de tilfælde må du overveje et produkt fra en af de konkurrerende mærker.

Lily Lolo Mineral Foundation SPF15 er god til prisen, når man tænker på, at bøtten indeholder 10 gram.

Sikre mineraler
Tynd dækninglille udvalg af farver

13. L'Oréal Infaillible 24 H Fresh Wear Foundation in a powder

En pudderfoundation til TikTok-generationen

L'Oréal Paris Infaillible 24H Fresh Wear Foundation in a Powder #20 Ivory

Der er intet, der får et makeupprodukt til at blive udsolgt så hurtigt, som hvis det går viralt. Dette er utvivlsomt tilfældet for L'Oréal Infaillible 24 H Fresh Wear Foundation in a powder – en foundation der helt sikkert havde fløjet under radaren, hvis det ikke havde været for TikTok.

Puddderfoundation, som fremhæver problemområder

Pudderfoundations er langt fra et nyt koncept. De trækkes dog for det meste med det samme problem år efter år: Hvis basen ikke er perfekt, bliver resultatet derefter.

Hvad mener vi nu med en perfekt base? Jo, en glat hud uden den mindste tendens til tørhed på overfladen.

Lyder det som et drømmescenarie? Vi er helt enige. Det er få forundt at have en hud, der hverken har problem med tørhed, små bumser, synlige porer eller rynker i varierende grad.

Men hvis man er den person, som har en perfekt base, så passer L'Oréal Infaillible 24 H Fresh Wear Foundation perfekt.

Ja, altså så længe du har en hudfarve i den helt lyse nede af farveskalaen – farveudvalget er nemlig skullende lille og meget ekskluderende.

Perfekt til utopisk hud

Så hvis man har en glat, fejlfri hud i en lys tone, så er denne pudderfoundation fantastisk effektiv. Den dækker godt og er let at påføre. Men har man en perfekt hud, er der måske alligevel ikke så meget at dække?

Har man derimod lidt tør hud, eller dybe porer, linjer omkring øjnene – ja, så få man problemer. Dette pudder opfanger alle disse småting og forstørrer dem. Tør hud ser knastør ud, linjer ser dybere ud, porerne fremhæves endnu mere.

Det er en meget dækkende foundation til en målgruppe med perfekt hud – virkelig selvmodsigende.

Dækker godtlet at påføre
Kræver fejlfri hud for at give et godt resultat

Mere om foundation

Foundation er for mange det absolut vigtigste makeup-produkt. Udviklingen af produkterne har været nærmest lavineagtig det seneste årti. Foundationteknikken er blevet forfinet flere gange og giver dig i dag et meget virkelighedstro resultat.

Når du vælger foundation, skal du først afgøre, hvilken effekt du ønsker: Skal den gøre huden mat, give glans eller være heldækkende?

I dag passer de fleste foundations til alle hudtyper, så det vigtigste er at fokusere på resultatet end på hudtype.

 • Hvis du har fedtet hud, kan det være en fordel gå med en mat finish for at få et mere holdbart resultat.
 • Har du tør hud, ser det oftest bedst ud med en glansgivende og fugtgivende foundation.

Det er også en god idé at have flere foundations til forskellige situationer, eksempelvis en let, naturlig makeup til hverdagsbrug og en mere dækkende og holdbar til fest.

Cushion - den seneste trend inden for foundation

"Cushion" er den seneste trend og et foundationfænomen, der oprindelig kommer fra Sydkorea, men som nu er kommet for at blive. De seneste år er der lanceret et stort antal nye produkter på det europæiske marked.

Det er en flydende foundation i et kompaktformat. Foundationcremen ligger i en svamp, og du påfører den ved hjælp af en særlig puff, som er med i dåsen. Fordelen ved den her type foundation er, at resultatet bliver naturligt tyndt, men det er i visse tilfælde også muligt at opbygge yderligere dækning. Selve bøtten er også praktisk at bruge, da den har spejl i låget og er nem at tage op for at udbedre makeuppen med i løbet af dagen.

Priserne på cushion-foundation er ofte i den høje ende, hvis du sammenligner priser pr. milliliter, og du betaler meget for selve forpakningsteknikken. Dog behøver du ikke altid at købe et helt nyt produkter, for hos nogle mærker tilbyder påfyldningsløsninger.

Konsistensen hænger ofte sammen med resultatet. Jo tykkere konsistens, desto mere dækkende. Det er en nem regel at gå ud fra, hvis du er i tvivl om dækningsgraden for en foundation.

 • Vil du have en foundation, der er stort set usynlig, skal du have en flydende foundation.
 • For at få et mere dækkende resultat kan du vælge en mousse eller en pudderbaseret base.

Sådan påfører du foundation så den ligger godt

Vælg altid foundation efter din hudtone. Det er vigtigt, at foundationen ikke er for mørk eller lys. Find den rette nuance ved at prøve den i dagslys.

Læg foundation ved kæbelinjen, så du kan se, hvordan nuancen er i forhold til både ansigt og hals. Den rette nuance skal være mindst synlig og smelte sammen med huden, uden at du behøver at gnide den for meget ud. Formålet med foundation er at jævne huden ud, ikke at give farve.

Hvis du for eksempel vil have huden til at se mere solbrændt ud, kan du gøre det med bronzepudder, ikke med foundation. Husk også, at din hudtone kan forandre sig, ofte afhængigt af årstiden, så husk at teste nuancen, hver gang du køber ny foundation.

Sørg for, at huden er ren og fugtig, og påfør eventuelt en primer inden foundation. Pensel, svamp eller fingrene – det er en ren smagssag, hvad du vælger at påføre din foundation med (dog undtaget løst mineralpudder, der kræver en tæt børste for at kunne påføres rigtigt).

Fingrene er et glimrende redskab, og varmen fra hænderne gør, at farven smelter naturligt ind i huden. Rengør altid hænderne omhyggeligt i forvejen, men husk, at vi altid har et naturligt fedtlag på huden, der af og til kan "forstyrre" formlen. En pensel gør det lettere at arbejde med lag på lag, og en svamp er god at udviske skarpe kanter med.

Vask redskaberne så ofte du kan, både for at forlænge levetiden på dine børster og for at fjerne bakterier, der kan medføre infektioner.

En foundation skal ikke dække alt, og du behøver ikke at have den i hele ansigtet. Fokuser på de områder, hvor du har brug for det. Oftest er det i midten af ansigtet, omkring næsen og på hagen. Fortsæt derefter med at gnide ud mod hårgrænsen og kæbelinjen.

Læg tynde lag, og arbejd din foundation ordentligt ind, så den fordeler sig jævnt.

 • Bedst i test
 • Tilbud
 • Guides
 • Om os