Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Gåbånd: 2 modeller i test

Af PriceRunner Opdateret 08.02.2018

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. Vores testteam består af både elitesportsfolk og hverdagsmotionister, og sammen har de vurderet over hundrede træningsmaskiner. De vigtigste modeller beholder vi til langtidstest, i mange tilfælde i flere år, og tilføjer løbende opdateringer i anmeldelserne.

I vores bedømmelse har vi fokuseret på følgende områder:

 • Brugervenlighed
  Hvor let er træningscomputeren at bruge? Er displayet stort og tydeligt nok? Er der genvejsknapper, og i givet fald hvor? Er gåbåndet let at flytte og stille til side? Hvor tydelig er brugsanvisningen?

 • Kvalitet og design
  Hvor godt er gåbåndet konstrueret? Hvor store belastninger og hvor meget slitage bør konstruktionen kunne holde til? Hvor god affjedring har gåbåndet? Hvor pålidelig er målingen af puls, kalorieforbrænding osv.? Hvilke garantier er der?

 • Funktionalitet
  Er der en hylde til tablet? Understøtter det trådløst pulsbælte? Kan man justere hældningen? Hvor mange transporthjul er der?

 • Ydeevne
  Hvor kraftfuld er motoren? Hvor høj er den maksimale brugervægt? Hvor stort er løbearealet? Hvor høj er maksimumshastigheden og maksimumshældningen?

Vi har givet gåbåndene karakterer i forhold til prisværdien, dvs. hvor gode de er inden for deres område i forhold til prisen. Der er således højere forventninger til et dyrt produkt end et billigere og vice versa.

Bedst i test

Master Fitness T20

Hastighed: 0-16 km/h Antal Træningsprogram: 25 stk Prisklasse/båndtype: Elite Hældning: 0-15 % Motoreffek (kontinuerlig): 2 hk Længde: 162 cm Bredde: 75 cm Højde: 132 cm Løbeareal (L): 130 cm Løbeareal (B): 45 cm Maskinvægt: 67 kg Maksimal brugervægt: 120 kg Display: Type: Baggrundsbelyst LCD Modstandstype: Vand Farve: Blå (monokrom) Størrelse: 5 tommer Lydniveau: Middel Højeste måling: 70 dB Transporthjul: 2 stk Garanti: 2 år Glidelængde: 91 cm Foldbar: Ja Maks. hastighed: 16 kmh

Master Fitness T20 kan ydelsesmæssigt kategoriseres som et lavprisløbebånd, men prisen er netop nu presset så langt ned, at den ikke koster mere end et godt gåbånd. T20 har en meget stærk motor, der ikke kun kan holde til gåture og jogging, men også egentligt løb.

Gåarealet er glimrende og stort nok til at jogge på. Byggekvaliteten er betydeligt højere end på det gennemsnitlige gåbånd. Det vidner blandet andet den høje maskinvægt om. Takket være de fire transporthjul er gåbåndet alligevel let at flytte. T20 er også let at klappe ud og klappe sammen. Derimod er det for stort til at kunne være under sengen.

Træningscomputeren har en række forudprogrammerede træningsprogrammer at vælge imellem. Samtidig er det virkelig nemt at starte båndet med lynstart-funktionen. Kontrolpanelets layout er lidt forvirrende, men da det er så simpelt, er det alligevel til at forstå.

Ud over en tydelig start- og stopknap har kontrolpanelet også en hylde til en tablet og praktiske genvejsknapper til både hastighed og hældning. T20 har pulsmåling, som hurtigt registrerer pulsen, men desværre halter pålideligheden. Sidehåndtagene kunne godt have været længere, hvis man vil støtte sig til dem, men man går.

De to velplacerede flaskeholdere er praktiske til et svedigt træningspas. T20 er en god tusindkroneseddel dyrere end et gennemsnitligt gåbånd, men hvis man har råd til at betale lidt mere, er det pengene værd.

Uovertruffen værdi for pengenekraftfuld motorjusterbar hældninghøj maks. hastighed
Relativt pladskrævendeupålidelig pulsmålingkorte sidehåndtag

inSPORTline Sangar

Kompakt gåband med stærk motor og udmærkede garantivilkår

Hastighed: 1-12 km/h Antal Træningsprogram: 10 stk Hældning: 2 manuelle niveauer Motoreffek (kontinuerlig): 1,75 hk Længde: 120 cm Bredde: 68 cm Højde: 130 cm Løbeareal (L): 120 cm Løbeareal (B): 40 cm Maskinvægt: 49 kg Maksimal brugervægt: 100 kg Displaytype: Baggrundsbelyst LCD Størrelse: 2,75 tommer Lydniveau: Middel Højeste måling: 70 dB Transporthjul: 2 stk Garanti: 5 år Foldbar: Ja Brugsanvisning: PDF

InSPORTline Sangar hører til kategorien gåbånd, og vores test viser, at den også kan bruges til at jogge på. I forhold til størrelsen har den en kraftfuld motor, så båndet trods høj belastning ruller jævnt og føles stabilt under hele træningen.

Med tanke på den maksimale brugervægt på blot 100 kg er affjedringen god, hvilken er vigtigt for at undgå skader. InSPORTline Sangar kan indstilles til to forskellige hældninger, og det skal gøres manuelt, mens gåbåndet står stille.

Gåfladen er lille, men føles alligevel rigtig stabil under brugen. Dette skyldes i høj grad den stærke motor og en solid konstruktion, der fint kompenserer for ringe størrelse. Båndet er nemt at klappe sammen, og med de funktionelle transporthjul får man den let rullet hen til det ønskede sted. Nogle gåbånd kan opbevares under sengen, hvilket kan være en stor fordel, hvis man har begrænset plads, men dette gælder desværre ikke Sangar, da selve gå-delen kan klappes op. Det gør båndet mere klodset.

Modellen har en smart display, og træningscomputeren er helt OK for et gåbånd. Det er nemt at komme i gang med træningen, og det er et plus, at der er knapper til justering af hastighed i håndtagene. Det baggrundsbelyste display viser de vigtigste træningsoplysninger, og selvom størrelsen er i underkanten, får brugeren et tilstrækkeligt overblik. Desværre er der ingen hylde til tablet. InSPORTline Sangar tilbyder en stærk motor kombineret med en slanket konstruktion. Den passer godt, hvis du søger et funktionelt og prisgunstigt gåbånd med gode garantivilkår.

Kraftfuld motorgod garanti
Ingen hylde til tabletsmåt display

Alt om gåbånd

Gåbånd er den letteste type af motionsbånd og et mere økonomisk alternativ til det betydeligt dyrere løbebånd. Som navnet antyder, er gåbåndet kun beregnet til at gå på, og er altså ikke konstrueret til at kunne holde til løb. Det gør, at gåbåndet ikke behøver at være lige så robust og højtydende som løbebåndet, så det er billigere at producere.

Således er gåbåndet et attraktivt alternativ for mange motionister, der først og fremmest ønsker at motionere gående. På trods af sin lette konstruktion har motordrevne motionsbånd ofte så stærke motorer, at de kan drive båndet i jogginghastigheder. Dette medfører, at man egentlig kunne kalde dem for joggingbånd.

Mens selvom motionsbåndet kan køre i jogginghastighed, er det dog ikke altid specielt tilpasset til kontinuerlig jogging. Jo højere hastighed, man motionerer i, desto større båndareal kræves der, for at motionen skal føles afslappet. Jogging adskiller sig desuden meget fra gang, og bevægelsesmønstret minder mere om løb.

I lighed med løb medfører jogging nemlig, at man i praksis hele tiden hopper på motionsbåndet. Dette kræver foruden en mere robust ramme også bedre affjedring for at skåne såvel gåbånd som bruger. Ellers overbelastes led og knæ unødvendig meget, og gåbåndets levetid mindskes markant. Det mest bekvemme motionsbånd til både at gå og jogge på er naturligvis et løbebånd.

Hvis man har plads og budget til at købe et løbebånd, er dette derfor et udmærket alternativ. Ligesom som de fleste ikke kører Porsche til arbejde, nøjes mange motionister dog med et gåbånd til vandreturene i hjemmet.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem