1. Start
 2. Bedst i test

Opdateret  

TEST: 9 Gaming keyboard testet

Elina Blom

Har du planer om at købe et nyt tastatur til gaming? Vi har testet de seneste modeller fra HyperX, ASUS og Deltaco. Alle tastaturer i testen har gaming i fokus, selvom de kan bruges til andet. Et testvindende keyboard til gaming har god ergonomi, programmérbare taster og god anti-ghosting.

TEST: 13 Gaming keyboard testet

Når du skal købe tastatur, er det vigtigt, at du overvejer, hvordan du kommer til at bruge det. Er det kun beregnet til gaming, så bør du vælge et med makroknapper (programmérbare specialknapper), kontakter beregnet til spil, og anti-ghosting (ghosting er når tastaturet af forskellige årsager ikke reagerer på alle dine tryk). Du bør også tænke over ergonomien, fordi man ofte spiller flere timer i træk. Håndledsstøtte er for eksempel et god supplement.

Gaming tastaturer er normalt forbundet via kabel. Der findes skam også trådløse modeller, men det er stadig mindre almindeligt, når det gælder tastaturer. En gaming mus er lettere at finde i gode trådløse varianter. Grunden er, at en trådløs forbindelse typisk er Bluetooth, og en Bluetooth forbindelse kan, i mange tilfælge, føje latenstid til din gaming - og det går ikke.

Vi opdaterer løbende testen i takt med, at der kommer nye interessante modeller.

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. Vi har testet tastaturerne over en længere periode med gaming. Ja, vi har simpelthen givet den én over nakken i CS:GO og blevet syndertævet i DotA ... plus det løse. Vi har selvfølgelig også testet dem i andre relevante sammenhænge.

Nogle af de parametre, vi kigger på, når vi tester tastaturer, er følgende:

 • Funktionalitet: Hvilke funktioner har tastaturet? Er det muligt at programmere genvejstaster? Hvordan er tastaturets simultankapacitet?

 • Ergonomi: Komfort og ergonomi er vigtige faktorer for at kunne bruge det i lang tid ad gangen. Vi tester derfor tastaturerne ved at spille både korte og lange sessioner og undersøger, hvordan de præsterer.

 • Tilslutning: Er tastaturet med ledning, så undersøger vi kablets længde og kvalitet. Er det trådløst, så tester vi batterikapaciteten. Vi tester også rækkevidden.

 • Konstruktion: Hvilke materialer har producenten valgt? Hvilke kontakter? Hvordan er den overordnede byggekvalitet?

Ovenstående faktorer er blevet sammenholdt og sat i forhold til prisen for at finde ud af, hvor godt produktet er. Karakteren afspejler derfor værdien i forhold til prisen.

1. HyperX Alloy Origins - BEDST I TEST

Mekanisk tastatur til en fornuftig pris

Beregnet til: Spil Tilslutning: Kabel Type: Mekanisk Afbryder: Red Cherry lineær Størrelse: Længde: 44,3 cm Dybde: 13,3 cm Vægt: 1,07 kg Andet: Anti-ghosting

HyperX Alloy Origins Red (Nordic)

HyperX Alloy Origins er et mekanisk tastatur, der koster under tusind kroner. Og så bliver det pludselig interessant for dig, der vil have et relativt veludstyret tastatur – uden at skulle slagte sparegrisen.

Tastaturet er udstyret med Cherry Red switches med lineær funktion og 1,8 mm afstand til aktiveringspunktet. Det er til en vis grad muligt at hvile fingrene på tasterne, uden at der opstår fejltryk, men det er alligevel relativt følsomt.
Tastaturet føles responsivt uden at opleves for følsomt – lige tilpas.

Lyden fra tasterne er lidt markant, som næsten altid med de røde switches. Hvis du let bliver forstyrret i dit spil af lyde i omgivelserne, så er det måske ikke et tastatur for dig.
Omvendt kan det være en fordel, at du med det samme kan høre, om du har trykket ordentligt på tasten
- det er der jo nogle gamere, som sætter pris på.

Det er nemt at justere tastaturet efter dine egne præferencer i det medfølgende program Ngenuity. Programmet er let at navigere i, men det opleves også som lidt vagt.

Billede fra test af gaming keybaord HyperX Alloy Origins med fuld RGB-belysning

Gamingtastaturet vejer en hel del i forhold til sin størrelse – det vejer nemlig over et kilo.

 • Vægten kan opleves som en ulempe, når du skal afsted til lan med vennerne
 • Men vægten bliver **en fordel, når keyboardet ligger på sin plads i dit setup. Det ligger nemlig meget stabilt i intensive spilsessioner.

Godt overblik, når du spiller

RGB-belysningen er kraftfuld og giver et godt overblik, når du spiller om aftenen. Du kan indstille belysningen i softwaren.

Konklusion på test af gamingkeyboard HyperX Alloy Origin

Prisen er attraktiv, fordi det er et mekanisk tastatur, og du får de funktioner, som en gamer kan ønske sig.

Tasternes modstand er velafbalanceret. Det er kun lyden, der forstyrrer os under spillet. Hvis du spiller med høretelefoner, spiller det en mindre rolle.

HyperX Alloy Origin har været et godt bekendtskab gennem testen.

Let at spille og skrive pågod RGBgod byggekvalitet
Relativt højlydt

Prissammenligning

Sammenlign priser

HyperX Alloy Origins Gaming Keyboard (sort)

599 kr.

HyperX Alloy Origins Tastatur Mekanisk RGB/16,7 millioner farver Kabling Nordisk --> På fjernlager, levevering hos dig 08-12-2023

1.083 kr.

HP Alloy Origins Red HX-KB6RDX-NO

1.143 kr.

2. Asus ROG Claymore II

Et sjovt trådløst og multifunktionelt tastatur

Målgruppe: Gaming Tilslutning: Trådløst Type: Optisk-mekanisk Nøgleafbryder: Membran Vægt: 1100 gram Længde: 45 cm uden støtte Dybde: 15 cm uden støtte Andet: Konfigurerbar RGB, anti-ghosting, aftageligt numerisk tastatur

ASUS ROG Claymore II RX Optical Red (Nordic)

Asus ROG Claymore II er et trådløst tastatur i premiumklassen. Det har en opbygning af høj kvalitet. Tastaturet føles solidt på skrivebordet, og alt fra finish til respons i tasterne føles velbygget og gennemtænkt.

Aftageligt numerisk tastatur

En sjov detalje er, at du kan tage det numeriske tastatur af. Du kan derefter bruge det til at programmere makroer og genveje i spillene. På den måde er dette tastatur perfekt til alt fra streaming til spil som World of Warcraft med mere. Spil og tjenester, hvor man nogle gange gerne vil kunne flytte dele af tastaturet. Desuden er det meget velegnet til venstrehåndede.

Vi synes også, at den medfølgende magnetiske håndledsstøtte gør sig rigtig godt og bliver et populært ergonomisk tilbehør ved lange spilsessioner.

Støjsvage hurtige taster

Rog Claymore II har relativt støjsvage taster, hvor tasterne giver en skøn fornemmelse ved klik. De føles dæmpede i anslagene, men samtidig hurtige – en skøn balance, som er ret svær at finde. Vi sætter også pris på, at de er støjsvage.

ASUS ROG Claymore II koster en hel del. Men du får et gennemtænkt tastatur med en velbygget konstruktion og godt tilbehør for pengene. Måske er det alligevel i den dyreste ende.

Trådløstaftageligt numerisk tastaturfungerer til venstrehåndede
Høj pris

3. Roccat Vulcan TKL

Veldesignet tastatur til dem, der både spiller spil og skriver essays

Målgruppe: Gaming Type: Optisk-mekanisk Switch: Titanium Tilslutning: Kabel Vægt: 870 gram Længde: 36 cm Dybde: 13,3 Andet: Lydstyrke, konfigurerbar RGB, anti-ghosting, N-key rollover, USB-C

Roccat Vulcan TKL (Nordic)

Roccat Vulcan Pro TKL er et kabeltastatur, der imponerer os fra start til slut. Det leveres med virkelig komfortable og rimeligt følsomme, røde titaniumkontakter med et aktiveringspunkt på 1,4 millimeter. En god mellemvej, der fungerer lige så godt for spil som for at skrive stile. Det er simpelthen den helt rigtige følsomhed, og du får sjældent klikket forkert, og på samme tid starter du spil hurtigt.

Tastaturet siger dog en del, når du klikker på det. Lydprofilen er ret dæmpet og ikke noget, der generer os. Men hvis du er følsom over for lyd, er dette ikke tastaturet for dig.

Meget kvalitet for pengene

Vulcan Pro TKL har en høj byggekvalitet. Aluminiumskonstruktionen føles solid, mens designet med de fremragende taster giver et moderne indtryk. Du kan også se, at tasterne er forkortet og formet til fingerspidserne, hvilket hjælper med at forbedre præcisionen.

Billede fra test af gaming tastatur Roccat-Vulcan-TKL

Her er de taster, du kunne ønske dig fra et tastatur i fuld størrelse, herunder mulighed for at justere lydstyrke med meget høj præcision sammenlignet med den knapløsning, der normalt findes. Måske mangler vi et numerisk tastatur.

Passer til et bredt publikum

Softwaren til at foretage indstillinger kaldes Swarm. Den er nem at bruge og indeholder mange indstillingsmuligheder. Du kan for eksempel konfigurere individuelle taster eller ændre RGB-belysningen.

Roccat Vulcan Pro TKL er et fantastisk, funktionelt tastatur af høj kvalitet og med mange indstillingsmuligheder. Designet er indbydende, og tasterne er komfortable.

Hvis du leder efter et så stille et tastatur som muligt eller ét med et numerisk tastatur, så er dette ikke aktuelt. Men ellers er det et meget godt køb.

Lydstyrkemoderat følsomtgod software
Lidt støjendemangler numerisk del

4. Asus Strix Scope RX

Vandtæt tastatur med meget høj følsomhed og USB port til musen

Beregnet til: Spil Tilslutning: Kabel Type: Optisk-mekanisk Kontakter: Cherry MX Red Størrelse: Længde: 44,5 cm Bredde: 13,2 cm Vægt: 870 g Andet: 1 ms responstid, USB til ekstern mus, anti-ghosting

ASUS ROG Strix Scope RX RGB (Nordic)

Leder du efter et veludstyret gamingtastatur med god funktionalitet, så er Asus Strix Scope RX et interessant valg.

 • For det første er byggekvaliteten rigtig god
 • For det andet er responstiden kun ét millisekund

Vi gør opmærksom på, at det er et meget følsomt keyboard– også af at have Cherry MX Red-kontakter. Det tager et stykke tid at vænne sig til.
Det egner sig ikke, hvis du plejer at hvile fingrene på tasterne, mens du spiller - for så risikerer du uønskede tastetryk. Men foretrækker du meget høj følsomhed, når du spiller, bliver du ikke skuffet her. Det er også meget hurtigt og let at skrive på.

Vandtæt gaming keyboard

Hvis du kan lide at få noget at drikke, mens du sidder ved computeren, så behøver du ikke at være urolig - tastaturet er nemlig vadtæt.
Det er også udstyret med USB-port, hvilket er praktisk, når man spiller med dedikeret mus.

Lydniveauet, når du skriver på tastaturet, er værd at bemærke. For det er langt fra det mest lydløse tastatur, vi har testet, men heller ikke ikke så højlydt, at det forstyrrer. Lydprofilen er derfor godkendt.

Billede fra test af gaming keyboard Asus Strix Scope RX med fuld RBG-belysning

Træls software

Asus' software Armoury Crate er ret sløv, og hver gang, der kommer opdateringer, skal du genstarte computeren. Det bliver irriterende i længden. I programmet kan du, for dette tastatur, konfigurere RGB-belysningen på enkelte taster og tilpasse lyset til brugerprofiler.

Asus Strix Scope RX er et tastatur, der henvender sig til en ret bred målgruppe. Det passer både, hvis du ofte spiller spil, og hvis du skriver opgaver eller rapporter mellem spilsessionerne. Følsomheden er høj, så det kræver, at det er noget, du sætter pris på, og det kan medføre en tilvænningsperiode, hvis du er vant til at hvile fingrene på tasterne. Men hvis du foretrækker den høje følsomhed, så er Asus Strix Scope RX et funktionsrigt og gennemtænkt tastatur med høj byggekvalitet.

Meget hurtig responstidvandtætvelkommen USB-port
Irriterende softwarelige følsomt nok

5. AOC AGK700

Gamingtastatur med indbygget USB-A-port

Målgruppe: Gamere Type: Optisk-mekanisk Afbryder: Cherry mx Tilslutning: Kabel Vægt: 808 gram Længde: 44 cm Dybde: 12,3 cm Andet: konfigurerbar RGB, USB-A

Ved første øjekast ser AOC AGK700 ud som et gaming-tastatur i fuld skala, men vi er glade for at have et funktionelt tastatur, der gør sig godt i mere end bare gaminggenren.

AGK700 har utrolig mange funktioner, og med hensyn til byggekvaliteten finder vi et tastatur, der for størsteparten er i god kvalitet. Lydregulatorer og diverse udvendige knapper føles solide og giver en god fornemmelse. Det eneste, vi kan mærke, er, at nogle af de ydre knapper som mute, musik, rgb og flere kan føles lidt slingrende, men ikke i en sådan grad, at man forstyrres af det. Tasterne har Cherry Mx-afbryder, hvilket gør sig rigtig godt, når det handler om at spille. Vi sætter pris på, at tastaturet er responsivt og sprødt, uden at tasterne bliver for følsomme. Vi oplever, at de har en dæmpet, sund modstand med et lydniveau i den lavere ende.

Det, der derimod irriterer os lidt, er den komprimerede entertast, som gør, at man nogle gange leder efter den, hvilket kan være frustrerende. Og omvendt er lydregulatoren, som vi ellers rigtig godt kan lide, og som gør sig rigtig godt, lidt for overdimensioneret. Det gør, at hvis man vil dreje en længere omgang, skal man enten gøre det ved at have begge fingre på overdelen, for ellers sætter tommelfingeren sig fast, da lydregulatoren ligger meget tæt på tasterne, en lille bommert til en ellers rigtig god funktion.

AGK700 er et tastatur, som vil gøre sig godt til personer, der søger et tastatur, som ikke er for følsomt og har en ret dæmpet lyd. AGK700 gør sig også rigtig godt, når det gælder sine mange knapper, som man kan ændre funktioner på ved hjælp af AOC software G-tools, som er en enkel app, der er let at forstå.

God til gamingekstra USB-A-stiksolid rgb
Klodset lydkontrolikke optimalt til at skrive meget med

6. Roccat Magma

Billigt tastatur med lækker belysning og et behageligt lydniveau

Målgruppe: Gaming Tilslutning: Kabel Type: Optisk-mekanisk Kontakt: Membran Vægt: 870 gram Længde: 45 cm uden håndledsstøtte Dybde: 15 cm uden håndledsstøtte Øvrigt: Konfigurerbare RGB 5 zoner, transparent cover, anti-ghosting

Roccat Magma (Nordic)

Roccat Magma scorer point på udseendet ved at have den udbredte RGB-belysning, der dækker hele oversiden. Stilistisk er det et modigt valg, der drager blikket til sig. En ulempe er dog, at enten er alt lyst op - eller slet intet. Du kan nemlig ikke slå lyset delvist fra, så det kun er knapperne, der er lyst op.

Blød respons

Ved første blik virker Magma som et fint tastatur. De stille membrankontakter giver et behageligt lydniveau, samtidig med at du får en vældig blød respons.
Hvis du derimod kan lide mere klikagtige tastaturer, så kan du godt kigge væk. Knapperne har en dæmpet lyd, og selve trykket på knappen føles længere. Det er ikke nødvendigvis negativt, men en parameter, der kan dele vandene - for alle har jo sin egen smag. Derfor er oplevelsen af trykket vigtig at påpege.

Den medfølgende håndledsstøtte er dårlig og noget ubekvem. Men støtten er nem at installere og ligger stabilt på skrivebordet under spilsessioner.

Billede fra test af gamingtastatur Roccat-Magma

Godt valg for unge nybegyndere

Roccat Magma er et ret billigt gamertastatur. Dig, der leder efter funktioner såsom at kunne ændre farven på hver enkelt knap, for at de skal skille sig ud under intensive gamingsessioner - du må kigge videre. Men softwaren Swarm indeholder dog en hel del andre funktioner. Du kan for eksempel programmere hver enkelt knap og dens funktion, justere lydfeedback og masser af andet brugbart.

Softwaren er let anvendelig og enkel at forstå. En ulempe er, at du skal trykke ”apply” efter hver ændring, hvilket man hurtigt glemmer.

Roccat Magma er et rigtig fint tastatur. I forhold til prisen imponerer det både på følelsen af tastaturet, lydniveau og funktionalitet. Tastaturet passer til dem, der ikke spiller så ofte - eller til dem, der er lidt yngre og lige er begyndt med gaming. Du får rigtig god og unik RGB-belysning, uden det koster kassen. For de lidt mere seriøse gamere findes der nok lidt bedre alternativer.

Innovativ RGBstille knapper
Der kan ikke ændres farve på enkelte knapper/kombinationerdårlig håndsstøtte

7. Corsair K57 RGB Wireless

Stille og understøtter individuelle indstillinger for lys og makroer

Anvendes til: Spil Tilslutning: Trådløs (Bluetooth, wi-fi) Type: Optisk-mekanisk Kontakt: Membran Størrelse: Længde: 45 cm uden støtte Bredde: 15 cm uden støtte Vægt: 0,87 kg Øvrigt: Anti-ghosting, USB-A

Corsair Gaming K57 RGB Wireless (Nordic)

Corsair K57 RGB Wireless har et par år på bagen og præsterer fint i forhold til konkurrencen. Kvaliteten lever ikke helt op til prisen, men det har et godt udvalg af taster og funktioner.

Tastaturet er rimelig stille

Et lavt lydniveau kan være en fordel, hvis det også skal bruges til at skrive med. Det er også godt, når du gamer uden høretelefoner på.

Tasterne har dog en ret høj modstand, hvilket gør, at man føler en vis udmattelse, hvis man spiller eller skriver intensivt over en længere periode. Derudover giver det også en lidt længere respons, hvilket ikke giver den samme gode spilfølelse, som de mere velbyggede tastaturer har.

Du kan se, hvad du laver

Som de fleste andre gamingtastaturer er det med RGB-belysning med mange indstillingsmuligheder. K57 RGB har jo også et navn, som vidner om det.

Du kan i princippet konfigurere hver tast for sig; både makroen og belysningen. Det er et stort plus, da man hurtigt og enkelt kan tydeliggøre enkelte taster såsom makroer, styring og andet.

Billede fra test af gaming keyboard Corsair-K57-RGB

Dette er et trådløst tastatur og tilslutningen virker stabil. Der følger også et kabel med, hvis du har behov for at tilslutte dig via det.

Corsair K57 RGB Wireless passer til dig, som spiller indimellem og som vil kunne personliggøre tastaturet til det yderste. Kvaliteten og følelsen er lidt dårligere end hvad vi havde forventet med tanke på prisen, men det fungere udemærket, så længe man ikke skal bruge det i flere timer.

Rigtig gode indstillingsmulighederret stille
Træge tasterplastikagtig kvalitet

8. Deltaco DK420 (GAM-111)

Interessant lavprisalternativ til gamere, der spiller mere sporadisk

Beregnet til: Spil Tilslutning: Kabel Type: Optisk-mekanisk Kontakter: Outemu rød kontakt Størrelse: Længde: 44 cm Bredde: 14 cm Vægt: 1,2 kg Andet: Anti-ghosting, lavprofil

Deltaco GAM-111-W (Nordic)

Deltaco GAM-111 er et mekanisk tastatur, der er velegnet, hvis man ønsker en lav profil. Kan du lide at spille på lavprofil-tastaturer, vil du nok blive glad for denne model.

5 års garanti

Byggekvaliteten virker generelt okay i forhold til prisen. Det holder måske ikke til 100 millioner tastetryk, men hvis du kun spiller sporadisk, bør du kunne have det sjovt i et godt stykke tid. Fem års garanti virker heller ikke tosset for sådan et tastatur til gaming.

Kontakterne er af mærket Outemu. Er du vant til at spille med Cherrys røde MX-model, vil du bemærke, at disse har en lidt trægere modstand, men i praksis vil vi mene, at det ikke gør nogen forskel for spiloplevelsen. Tasterne er stabile og responsive. Vi mærker intet slør eller lignende.

Et enkelt mangel

En ting vi savner er højdeindstilling på undersiden. De fleste tastaturer har mulighed for at justere vinklen, men det er ikke muligt her. Så selvom vi hurtigt vænner os til den lave profil, er det ikke en 100 procent komfortabel oplevelse at bruge tastaturet. Det er vildt ærgerligt, fordi bortset fra det, så præsterer GAM-111 rigtig godt.

Billede fra test af gaming keyboard Deltaco GAM 111 med RGB-belysning slået til

Der er software til dette tastatur, som gør det muligt at konfigurere det. Gennem softwaren kan du blandt andet indstille belysningen. Desværre er softwaren rigtig godt gemt og ikke noget, man får information om. Vi anbefaler, at du downloader den, hvis du vil foretage individuelle indstillinger.

GAM-111 vejer en hel del

Det er ikke tastaturet til at have med til LAN-party eller ud at rejse. Med tanke på prisen er det noget, vi kan bære over med. Det er nok nærmere lavprismodellen, som du køber for at spille derhjemme i ny og næ.

Hvis du ikke vil bruge mere end et par hundredkronesedler på et tastatur, og du måske ikke spiller særlig ofte eller simpelthen har et begrænset budget, så er Deltaco GAM-111 et interessant alternativ. Der er ingen numpad, og det vejer en del, trods det slankede design. Men tasterne er behagelige, har god indbyrdes afstand og er skønne at både skrive og spille på, selvom modstanden er i den høje ende.

Komfortabelt lav profilgod afstand mellem tasterne
Tungtsvært at finde softwaren til konfigureringingen højdeindstilling

9. Deltaco GAM-075

Let tastatur til gamere på farten

Beregnet til: Spil Tilslutning: Kabel Type: Optisk-mekanisk Kontakter: Ukendte røde kontakter Størrelse: Højde: 2,2-3 cm Længde: 35 cm Bredde: 12,5 cm Vægt: 552 g Andet: Anti-ghosting, minitastatur

Deltaco GAM-075 (Nordic)

Deltaco GAM-075 er et ultrabærbart minitastatur i det lavere prissegment. Det mærkes især på byggekvaliteten. USB-C-portens pasform er ikke 100 procent, og der mangler stativ på undersiden for at justere vinklen på tastaturet. Desuden fylder det en del i højden.

Kombinationen af manglende justering og høj højde er problematisk, for du får nemt krampe i håndleddene. Du bliver meget begrænset i din siddestilling og arbejdshøjde for, at tastaturet skal føles behageligt at skrive på.

Taster med dobbeltfunktion

Den kompakte størrelse gør også, at mange taster har dobbeltfunktion. Her er den store fordel, at du selv kan vælge, hvad tasterne skal gøre, og det er nemt at skifte rundt – i hvert fald hvis du får styr på, hvordan softwaren fungerer, den er nemlig ikke helt brugervenlig.

Derimod er det rart, at det trods den lave pris er udstyret med RGB-belysning og hele 19 forskellige profiler. Der er oven i købet en dedikeret tast til de forskellige profiler.

Billede fra test af gaming keyboard Deltaco GAM 075

Mekaniske kontakter til en billig pris

Gam-075 er et mekanisk tastatur. Det har røde kontakter af ukendt mærke. Desværre føles tasterne ret ustabile. Det er ikke rart at skrive på i længere tid, og byggekvaliteten virker tvivlsom.

Hvis du kun skal game og vil have et meget transportabelt tastatur, så fungerer det okay. Det er meget højden, der giver en lidt negativ oplevelse. Men skal du skrive meget, mærker du hurtigt den lave byggekvalitet.

Deltaco GAM-075 er et interessant alternativ, når du skal bruge et ultrabærbart gaming tastatur – ikke til at skrive længere afhandlinger på. Det er nemt at få plads til i tasken. Det fungerer okay til spil, men forvent ikke at det holder i længere tid.

Meget bærbartgod belysning
Drålig ergonomivakkelvorn byggekvalitetlidt ustabile taster

Alt om tastaturer

Købsguide for tastaturer

Når du køber tastatur, er det vigtigt, at du tager udgangspunkt i, hvordan du kommer til at bruge det. Hvilke behov har du – både nu og i fremtiden? Er du studerende og skal bruge det til opgaveskrivning? Skal du bruge det på arbejde? Skal du spille spil med det? Spiller du for eksempel MMORPG'er, er et tastatur med makroknapper ofte smart, fordi du kan programmere dem efter dine egne ønsker og smag. De kan for eksempel blive genveje til en hurtigkommando i spillet.

Det er også vigtigt at tænke over ergonomien. Tastaturet skal være udformet, så du kan skrive på det i længere tid, uden at du for eksempel får ondt i skuldrene. Ting som højde, eventuel håndledsstøtte, og tasternes placering har betydning. Tasterne kan også være nemme at trykke ned. Tastaturer har forskellige layouts for hvert land. For eksempel, har engelske tastaturer ét layout, mens et dansk tastatur har et andet – det danske har for eksempel ÆØÅ. Derfor er det også vigtigt, at du køber et tastatur, der er beregnet til det sprog, du oftest skriver på.

Tastaturer har set forskellige ud gennem tiderne. I dag findes der mange forskellige typer af tastaturer, både med ledning og trådløse. De trådløse bruger batterier og sluttes til computeren via Bluetooth eller en USB-dongle.

Tastaturernes opbygning varierer også. Det klassiske membrantastatur var almindeligt førhen og dominerer stadig i dag indenfor kontortastaturer og lignende. Det er baseret på et system, hvor tynde membraner aktiverer et kredsløb, når man trykker tasten ned. Derefter sendes signaler til computeren.

Mens membrantastaturer er almindeligt til kontorbrug, er det i stedet mekaniske tastaturer der er normen, når vi taler gaming. Når du spiller spil, er det nødvendigt at kunne trykke flere taster ned samtidig, uden at en tast ikke bliver registreret. Forskellige tastekombinationer giver forskellige resultater. Dette vil ikke fungere i et tastatur, der er baseret på membransystemet. Men i et mekanisk tastatur sidder der individuelle kontakter, der sender separate signaler for hver tast, i stedet for et stort kredsløb. Forskellige tastaturer har også forskellige begrænsninger, når det gælder ghost-funktionen. Nogle kan håndtere, at man holder flere taster nede samtidig, mens andre ikke kan.

Kontakter på tastaturer

Der findes også forskellige slags kontakter. De fem mest almindlige har vi anført herunder, men der findes skam flere.

 • Cherry MX Blue

Cherry MX Blue lyder lidt højere end de andre kontakter og egner sig ikke rigtig til gaming. Derimod er de behagelige at skrive på.

 • Cherry MX Red

Dette er en mere generel kontakt, der egner sig til en bred vifte af opgaver. Cherry MX Red er kendetegnet ved en let skriveoplevelse og er lige så gode at skrive på som til at spille spil. Reds kontakter aktiveres hurtigere og er mere følsomme end eksempelvis Black.

 • Cherry MX Black

Cherry MX Black er ikke den rigtige kontakt til et tastatur, som du skal skrive meget på, derimod er denne type kontakt velegnet til spil som for eksempel World of Warcraft, fordi den er god til enkelte tastetryk. Det et er en stille lineær kontakt med hurtig reaktion, der samtidig ikke er for følsom. Aktiveringen af tasten sker omtrent halvvejs nede.

 • Cherry MX Brown

Cherry MX Brown kan du genkende på den dæmpede lyd, når du trykker på den. Nøjagtig som Cherry MX Red, er den lidt af en allround-kontakt, men en taktil af slagsen, hvilket giver den en dæmpet lydprofil. Brown egner sig godt til både gaming og til at skrive på.

 • Cherry MX Speed Silver

Denne kontakt er specifikt beregnet til gaming. Cherry MX Speed Silver har kortere afstand og aktiveres altså meget hurtigt. Dermed går der kortere tid fra tryk til handling, end på de andre typer kontakter. Den egner sig godt til eksempelvis MMORPG-spil, hvor hurtige klik bliver belønnet.

Ofte stillede spørgsmål om gaming tastaturer

Hvem opfandt tastaturet?

De tastaturer, vi bruger i dag, nedstammer fra skrivemaskinen. Opfinderen af tastaturet hedder Sholes og han tog patent på det system, vi har i dag, som kaldes for QWERTY-systemet. QWERTY er ganske enkelt de første bogstaver på tastaturet, og det er dem, systemet er opkaldt efter.

Hvordan skifter jeg sprog på tastaturet?

Hvis sproget er indstillet forkert, er det nemt at ændre det i Windows. Åbn startmenuen, naviger til kontrolpanelet, og vælg Sprog. Der kan du indstille det ønskede sprog.

Alternativt, hvis dit keyboard ved en fejl er blevet skiftet til et andet layout, som for eksempel fra dansk til amerikansk, så kan du også trykke Alt + Shift samtidig for at skifte det tilbage.

 • Bedst i test
 • Tilbud
 • Guides
 • Om os