Opdateret  

Gaming mus: 17 modeller i test

Elina Blom

Vil du gerne have den bedst mulige ydelse og hastighed, når du gamer? Det kan være afgørende for, om du vinder eller taber kampen. Vi har testet et udvalg af gaming mus fra blandt andet Logitech, HyperX og Deltaco. Læs med og se, hvem der er bedst i test.

Gaming mus: 18 modeller i test

Der er mange faktorer, som spiller ind, når det gælder ydeevnen for en mus. Alt fra byggekvalitet og funktionalitet til ergonomi og pasform. Du kan få mere at vide om gaming mus længere nede på siden.

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi har testet mus over en længere periode på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i hverdagen. Vi har i første omgang brugt dem til at spille spil, men også til mere præstationsbaserede opgaver som billedredigering og lignende, hvor musebevægelsen kræver en præcis mus. Nogle af de faktorer, vi har taget højde for, når vi har fastsat karakteren, er følgende:

  • Funktionalitet: Vi tester DPI og reaktionsevne ved at køre flere forskellige spil. Vi har hovedsageligt taget udgangspunkt i refleksbaserede spil, såsom League of Legends, CS:GO, og Call of Duty.

  • Ergonomi: Komfort og ergonomi spiller en stor rolle for, hvor godt du præsterer i længere spilsessioner. Vi kører både korte og lange gamingsessioner for at finde ud af, hvor bekvemme eller ubekvemme musene i testen er. Vi tager også højde for, om de kan bruges af venstrehåndede.

  • Tilslutning: Er musen for eksempel trådløs, så tester vi, hvor længe du kan spille, inden musen skal lades op. Vi tester også, hvor lang rækkevidde den har, og hvordan den sluttes til computeren. Er musen med ledning, så tester vi kablets funktion, hvor langt det er, om det let bliver filtret og hvilket materiale det er lavet af.

Hver mus testes på flere forskellige underlag og i forskellige omgivelser. Alle faktorer vægtes i forhold til musens pris, og ud fra den, så fastsætter vi en karakter.

1. HyperX Pulsefire Dart - BEDST I TEST GAMING MUS

Meget præcis mus med lang batteritid og fornuftig pris

Antal knapper: 6 stk. Sensor: Premium Pixart 3389, 16.000 DPI Batteritid: 50/90 timer med/uden RGB Vægt: 114 g Størrelse (LxBxH): 12,5x6,8x4,4 cm Funktioner: Konfigurerbar via Ngenuity, RGB, rækkeviddeforlænger Opladning: USB-C, Qi-certificeret til trådløs opladning Tilslutning: Trådløs, USB-dongle, 2.4 GHz, RF-understøttelse Respons: 1 ms Andet: 450 IPS

HyperX Pulsefire Dart

HyperX Pulsefire Dart har været på markedet i et par år, og mange sætter pris på den solide mus. Batteritiden er vild, både med og uden RGB-belysningen slået til. Spiller du i dagtimerne og slår belysningen fra, så får du imponerende 90 timer, inden du behøver at lade musen op. Og producentens angivelser stemmer endda ret godt overens med det, vi opnår i praksis.

Stilren og god kvalitet

Pulsefire Dart ligner en klassisk gamingmus, dog i meget stilren udførelse. Musen har en robust byggekvalitet, og kliklyden og responsen i knapperne er tillidsvækkende, hvlket giver en følelse af høj kvalitet. Musen vejer dog en del, men det generede os ikke, og det kan oven i købet være en fordel for nogle.

Billede af HyperX Pulsefire Dart fra vores test af gaming mus

Lækre knapper og bekvem

Placeringen af knapperne følger standarden. Sideknapperne har gummibeklædning på højre og venstre side, så musen bliver både bekvem at holde på og giver dig et godt greb. Over scrollhjulet finder du en DPI-knap, hvor du vælger mellem fem forskellige konfigurerbare indstillinger. Der medfølger også en USB-receiver, som du kan bruge til at øge rækkevidden - dog er musens rækkevide uden også helt fin.

Er du på udkig efter en mus, som er pålidelig, let at bruge og har en vild præcision, så er HyperX Pulsefire Dart et rigtig godt valg – den fungerer lige så godt til gamere på højt niveau som til nybegyndere. Det tager lidt tid at vænne sig til, at den fylder lidt i hånden, men når det først er overstået, så har den en rigtig lækker pasform og en fænomenal præcision.

Fantastisk præcisiongod batteritidbekvem til lange sessioner
Ret høj

Prissammenligning

Sammenlign priser
Komplett.dk Logo

HyperX Pulsefire Dart Trådløs Gamingmus (sort)

669 kr.
Conrad Elektronik DK Logo

HyperX Pulsefire Dart Wireless Gaming-mus Kabelfri, Trådløs, Bredbånd Optisk Sort 6 Knapper 16000 dpi Belyst

790 kr.
Føtex Logo

HyperX Pulsefire Dart trådløs gamermus

799 kr.

2. Logitech G Pro X Superlight Wireless - BEDSTE PREMIUMVALG

Kompetent mus med lav vægt og som giver en vild spiloplevelse

Antal knapper: 5 stk. Sensor: Hero, 25.600 DPI Batteritid: 70 timer Vægt: 61 g Størrelse (LxBxH): 12,5x6,4x4 cm Funktioner: Konfigurerbar via Logitech G Hub Opladning: Micro-USB Tilslutning: Trådløs, USB-dongle, 2,4 GHz Respons: 1 ms Andet: 400 IPS

Logitech G Pro X Superlight

Logitech G Pro X Superlight Wireless er efterfølgeren til G Pro. Forgængeren blev særdeles populær, og efterfølgeren løfter musen op på næste niveau. Den er let, solid og rigtig bekvem i hånden, også ved lange spilsessioner.

Kompakt, brugervenlig og virkelig komfortabel

G Pro X er en kompakt, optisk gaming mus. Den har en meget lav vægt og ligner måske ikke en klassisk gamingmus med sit minimalistiske og meget stilrene design. Den gør således ikke meget væsen af sig. Alligevel er der plads til opbevaring af donglen under et låg på undersiden af musen, til når musen ikke er i brug.

Billede af den sorte Logitech G Pro X Superlight Wireless som en del af vores gaming mus test

Når du først går i gang med at spille med den, kommer den hurtigt til sin ret. Pasformen i hånden er kanon, både i testpersonens ret store hånd og i den ekstra bedømmelse fra testere med mindre hænder. Desuden, så kan du vælge DPI op til hele 25.600, så der findes groft sagt en tilstand til enhver.

Smart konstruktion og god batteritid

Konstruktionen af musen gør, at den nærmest glider frem over skrivebordet. Den føles rigtig glat og samtidig fuldstændig stabil under spilsessionerne. Den lave vægt, sammen med musens underdel, bidrager til den skønne spiloplevelse. Bevægelserne bliver nemme at udføre og præcise i formen.

Du har en batteritid på op til 70 timer at se frem til, og det er klart godkendt. Desværre, så foregår opladningen via micro-USB, hvilket er lidt ærgerligt, nu hvor stadig flere produkter går over til USB-C. Vi havde foretrukket sidstnævnte, især fordi musen alligevel koster en hel del.

Vælger du Logitech G Pro X som gaming mus, kan du se frem til mange sjove timers spil. Jo, den koster lidt mere end gennemsnittet, men den er vildt kompetent og giver en rigtig lækker spiloplevelse. Her betaler du for kraftfulde komponenter, funktionelt design og lav vægt.

Vejer meget lidtvild spiloplevelsebekvemmeget god præcision
"Kun" 5 knapperikke USB-C til opladning

3. Deltaco Gaming DM430 - BEDSTE LAVPRISVALG

En ret enkel og bekvem mus til en billig penge

Antal knapper: 5 stk. Sensor: Pixart PMW3335, 16.000 DPI Batteritid: 45 timer Vægt: 100 g Størrelse (LxBxH): 12,3x6,3x4,3 cm Funktioner: Konfigurerbar via software Deltaco Gaming, RGB Opladning: USB-C Tilslutning: Trådløs, USB-dongle, 2,4 GHz Respons: 1 ms

Deltaco DM430 Wireless

Deltaco Gaming DM430 er en af de bedre gaming mus i lavprisklassen og du får virkelig meget mus for pengene. Dels har den fem knapper, hvilket omfatter en DPI-knap til hurtigt at få adgang til dine syv favoritindstilinger for DPI, dels en rigtig god finjustering af præcisionen.

Småbesværlig software og lidt speciel pasform

Softwaren til DM430 er svær at finde. Men når du først har fundet og installeret den, så har du et brugervenligt og letanvendt program til at justere dine indstillinger. Alt fra ændring af DPI og følsomhed til klikhastighed, RGB og lignende.

Til gengæld, så er musen ret bekvem. Vi savner dog gummiering på siderne, hvilket havde givet er bedre greb. Som den er nu, så er den ret glat. Derudover synes vi, at den passer bedst til mellemstore til store hænder, og desuden kun til højrehåndede. Men hvis du falder inden for den kategori, så får du en mus med et blødt design og en behagelig pasform

Billede af Deltaco Gaming DM430 gaming mus som en del af vores test

Okay batteri og en smart løsning

Batteritiden er angivet til 45 timer, hvilket stemmer fint overens med vores resultat. Det er godkendt med tanke på prisklassen. Hvis du spiller ofte og meget, må du lade den op cirka en gang om ugen for at være på den sikre side med batteritiden.

En stor fordel ved Deltaco Gaming DM430 er den automatiske nedlukning. Man skal aktivt klikke på en af knapperne, for at DM430 skal gå i gang igen. Normalt kræver det kun en bevægelse, hvorved man af og til spilder batteri, men her har man løst det på en smart måde. Især fordi batteritiden er lidt begrænset, når vi sammenligner med mange andre gaming mus.

Ligger godt i håndengod batteritid til prisenmasser af indstillingsmulighedermoderne funktioner
Glatte sidersoftwaren er svær at findepasser til en begænset målgruppe

4. HyperX Pulsefire Haste Wireless

Trådløs gamingmus til en fornuftig pris

Type: Gaming/optisk Tilslutning: Trådløs DPI: 16.000 dpi Responsivitet: 1.000 Hz Max Acceleration: 50 G Grænseflade: USB-C, USB dongle, 2.5 GHz Knapper: 6 Vægt: 59 g Bredde: 6,6 cm Dybde: 12,4 cm Højde: 3,8 cm Andet: Rgb, Nguenity software

HyperX Pulsefire Haste Wireless

HyperX Pulsefire Haste Wireless er en af de bedste trådløse gamingmus, vi har haft æren af at teste. Vi var imponerede over udgaven med ledning – og nu fås den også i en trådløs version.

God ergonomi

Præcis som navnet antyder, er der tale om en hurtig trådløs gamingmus – med lav vægt og rigtig god ergonomi. Musen fungerer for både venstre- og højrehåndede, men sideknapperne, som i øvrigt har en god respons, sidder kun på venstre side.

Musen kan muligvis føles lidt lille i hånden. Især hvis du har meget lange fingre, så er det noget, du kan mærke. Men ellers kan vi rigtig godt lide det ventilerede design.

Billede fra test af gamingmus HyperX Pulsefire Haste Wireless sort

100 timers batteritid

Pulsefire Haste Wireless tilbyder op til 100 timers batteritid, og alligevel den vejer kun 5 gram mere end versionen med ledning – hvilket er imponerende.

Vi oplever en fin præcision både i FPS-spil og i alle andre sammenhænge. Selv om musen ikke har gummibelagte greb, har den en rigtig god gribeevne, og den glider ikke i hånden under længere intense spilsessioner.

Du har seks forskellige knapper til rådighed til konfiguration. Du finder den sædvanlige DPI-knap øverst bag scrollen.

Præcis som i den kablede version af musen, så kan scroll-hjulet føles lidt upraktisk – især hvis man har længere fingre. Hjulet sidder nemlig relativt langt tilbage.

Denne gamingmus passer til de fleste. Den har en fornuftig pris, en god ergonomi, som giver god præcision samt den luksus, som trådløse mus byder på.

Letgod ergonomitrådløs med god batteritid
Klodset placeret scrollhjul

5. Steelseries Aerox 9 Wireless

Udmærket til dig, der søger et ekstremt udvalg af knapper til makroer

Type: Gaming/optisk Tilslutning: Trådløs DPI: 18000 DPI Responsivitet: 1000 Hz Maks. acceleration: 40 G Grænseflade: USB-A Knapper: 16 Vægt: 66 gram Bredde: 5,8 cm Dybde: 12 cm Højde: 4,2 cm Andet: USB-C

SteelSeries Aerox 9 Wireless

Steelseries Aerox 9 Wireless er en let gamingmus med en lang række tilgængelige knapper. Det gør den velegnet til MMORP og andre typer spil, hvor du vil ønsker at programmere mange makroer og have lettilgængelige genveje. Den har hele 14 individuelle knapper.

Desværre er knapperne identiske. Det havde været nemt for Steelseries at lade fx hver anden række skille sig ud, lægge dem i forskellige højder eller lignende, så man instinktivt ved, hvor man er. Men i stedet har du 12 knapper samlet ved siden af hinanden, hvor alle er lige store og har samme tekstur.

God ergonomi

Ligesom sine søskende Aerox 5 og Aerox 5 Wireless har Aerox 9 Wireless en skal med hulrum, der holder vægten nede. Trods de mange knapper er vægten 89 gram, hvilket er godkendt.

Ergonomien er over al forventning, og især løber pegefingeren let hen over musekroppen, så det er let at scrolle og navigere. De primære museknappers facon gør, at fingrene lægger sig med god kontrol over dem.

Da sideknapperne kan være lidt forvirrende, varierer spilfornemmelsen alt efter, hvad man værdsætter. Hvis man kun kigger på musens i dens helhed, har den en god ergonomi, men når det kommer til makroer, synes vi det hele virker overdrevet og lidt forvirrende.

App for bedste kontrol

Steelseries app Steelseries Engine er en veldesignet app, der er nem at forstå og gør det nemt at indføre makroer og lignende.

Steelseries Aerox 9 Wireless er en god gamingmus, hvis du kan lide World of Warcraft eller andre spil, hvor du har stor glæde af den ekstreme mængde knapper. Men hvis du vil have en mus, hvor du sætter hurtighed og overblik over knapperne, er den ikke rigtig til dig. En rigtig god mus, men til en noget mere begrænset målgruppe.

Godt greblet vægtbehagelig ergonomi
Svært at adskille knapperne fra hinandenikke til venstrehåndede

6. Corsair Sabre RGB Pro Wireless

God til FPS-spil og andre præcisionskrævende opgaver

Antal knapper: 7 stk. Sensor: Optisk Corsair Marksman med 26.000 DPI Batteritid: 90 t. Tilslutning: Trådløs (2.4 GHz & Bluetooth 4.2) Vægt: 79 g Størrelse (længde): 13,5 cm Størrelse (Bredde): 6,8 cm Størrelse (Højde): 4,2 cm Funktioner: Konfigurerbar via software Icue, RGB Opladning: USB-C Respons: 1 ms (Rapporteringsfrekvens på 2.000 Hz)

Corsair Saber RGB Pro Champion Wireless

Corsair Sabre RGB Pro Wireless er en trådløs gamingmus med både Bluetooth og wi-fi.

Musen gør ikke meget væsen af sig i udseendet, for designet opleves som enkelt og stilrent.

En let gamingmus

Sabre RGB Pro er ikke den letteste mus har testet. Men selvom den ikke vejer så meget, så har den alligevel en tilpas vægt til at give en god spilfornemmelse og hurtige bevægelser.

Der er desværre ingen gummi på gribefladerne, som jo normalt betyder et bedre greb i intense spil med svedige håndflader. Der er heller ikke andre lækre detaljer, men den har en fin RGB-scroll – præcis som versionen med ledning.

Størrelsen passer både til mellemstore og store hænder. Hvis du har små hænder, så kan højden på musen måske give en lidt dårligere spilfornemmelse.

Der er syv forskellige knapper, heraf én DPI-knap med fire forskellige indstillinger.

Høj præcision

Ydersiden er beskeden, men det indre er ikke. Her findes en rapporteringshastighed på op til 2.000 Hz – hvilket er imponerende højt. Der er endda 26.000 DPI og det kan lokke mange spillelystne.

Musen opleves som hurtig og med en enormt høj præcision.

Softwaren Icue har desuden mange funktioner og er rigtig nem at bruge.

Konklusion på test af gamingmus Sabre RGB Pro Wireless

Corsair Sabre RGB Pro Wireless er absolut en god mus til FPS-spillere, som ikke er så glad for gummigreb og ikke behøver så mange knapper.

Du bør dog overveje, om den trådløse frihed er de ekstra penge værd, når versionen med ledning er næsten identisk.

Hurtig og god præcisionbåde Bluetooth og wi-filet anvendelig software
Ingen gummigreb på sidernedårlig ergonomi for små hænder

7. Asus ROG Pugio II Wireless

Computermus til en overkommelig pris til venstrehåndede og højrehåndede

Type: Optisk Forbindelse: Kabel, Trådløs, Bluetooth DPI: 16.000 DPI-Reaktionsevne: 1000 Hz Maks. Acceleration: 50 G Interface: USB-C, USB Stick, 2,5 GHz Knapper: 7 Vægt: 102 gram Bredde: 6,8 cm Dybde: 12,5 cm Højde: 4,4 cm Andet: RGB, modtager, udskiftelige switches

ASUS ROG PUGIO II

Pugio II er en mus, der er bygget i høj kvalitet, og samtidig har den en rimelig vægt. Den hører til Asus produktlinje af mus bygget til gamere og er således en del af deres Republic of Gamers-serie.

Ekstra kontakter for lang levetid

En sjov detalje på Pugio II er, at du får to ekstra kontakter. Skulle en switch gå i stykker, behøver du ikke at købe nye, men kan ordne det direkte selv. Med andre ord får du forbedret produktlevetid. En anden lille, men stadig vigtig detalje er, at du har en luge på bagsiden, hvor du kan gemme USB-stikket. Dette reducerer risikoen for at miste det. Det er rart at finde disse egenskaber på en stadig rimeligt billig trådløs mus.

Den 100-timers batterilevetid imponerer også. Præcis hvor lang tid det vil være, afhænger af, hvordan du bruger musen.

Der er også masser af tilslutningsmuligheder. Alt fra wifi-stick til bluetooth og endda kabel, hvis du gerne vil køre med det. Med andre ord kan du tilslutte denne mus til det meste.

Asus-ROG-Pugio-II-Wireless

Spøjst design, vi ikke helt er sikre på

Vi synes, den giver en dejlig følelse, når du gamer, men kanterne er både hårde og glatte, hvilket kan mærkes, når du har spillet i et stykke tid og har fået sved i din hånd. Det trækker både karakteren og indtrykket ned.

På den anden side fungerer Pugio II lige så godt for venstrehåndede, som den gør for højrehåndede. Du kan nemt konfigurere knapperne i den medfølgende Asus Armoury Crate-software. Der tager du dig også af opdateringer, DPI-indstillinger og meget mere.

Asus ROG Pugio II Wireless er generelt en temmelig overkommelig mus. Hvis den havde lidt bedre ergonomi, ville det have været fuld score. Det er en skam, fordi der er så meget andet at nyde her, såsom tre forskellige tilslutningsmuligheder, høj byggekvalitet og en bred målgruppe.

Fungerer både for venstre- og højrehåndede personergod batterilevetidfunktionel
Hårde og glatte sidekanter

8. Roccat Burst Pro

Komfortabel gamingmus til dem, der kan lide kabel

Type: Gaming/Optisk Forbindelse: Kabelforbundet DPI: 16.000 dpi Reaktionsevne: 1000 Hz Max acceleration: 50 G Interface: USB-A Knapper: 6 Vægt: 68 gram Bredde: 5,8 cm Dybde: 12 cm Højde: 3,9 cm Andet: Roccat Swarm

Roccat Burst Pro

Roccat Burst Pro er en kabelforbundet gamingmus med ekstrem lav vægt. Dens 68 gram gør den til en af de letteste, vi har testet.

Store, små - højre og (måske) venstre

Den er ret lang og smal i udtrykket, og det gør også, at den ligger rigtig godt i hånden. Designet gør den velegnet til både små og store hænder samt højrehåndet og venstrehåndet.
De to sideknapper er dog teknisk set et problem for venstrehåndede brugere, men ellers har designet ingen begrænsninger for venstrehåndede.

Vi føler, at musen fungerer rigtig godt til FPS-spil. Den giver et stabilt indtryk og er virkelig lydhør.

Der er sædvanlig RGB, men i en moderat mængde, hvilket får designet til at fungere meget godt. Ledningen og andre detaljer er godt konstrueret. Du får et komplet udvalg af knapper, herunder to sideknapper og en scroll-rulle. På denne måde ligner designet mange andre gamingmus.

Burst Pro's kliklyd er relativt høj, så hvis du er lidt følsom, kan det være noget, du skal teste, før du køber denne mus.

Roccat-Burst-Pro

Let at foretage indstillinger

Når det kommer til software, har du Roccats Swarm, der gør det godt, men som til tider kan være lidt langsom. For det meste er det dog meget funktionelt. Her kan du tilpasse DPI, makro, polling rate, RGB og meget mere. Softwaren virker meget funktionel og gennemtænkt.

Det er en solid mus, der passer de fleste gamere. Det eneste, der virkelig er ærgerligt, er, at den ikke er trådløs.

Mange konfigurationsmulighederpasser til forskellige slags hænderstilfuld RGBbrugervenlig software
Relativt høje klik-lyde

9. HyperX Pulsefire Haste

Ekstremt let mus med godt greb

Type: Gaming/optisk Tilslutning: Kabel, trådløs DPI: 16.000 dpi Responsivitet: 1.000 Hz Maks. acceleration: 50 G Grænseflade: USB-C, USB-dongle, 2,5 GHz Knapper: 6 Vægt: 59 gram Bredde: 6,6 cm Dybde: 12,4 cm Højde: 3,8 cm Andet: Rgb, Nguenity software

HyperX Pulsefire Haste

HyperX Pulsefire Haste er en ultralet gamingmus med ledning – musen vejer kun 59 gram.

Vores forventninger er høje allerede fra pakken, når vi får den lette gamingmus i hånden. Dens luftige ydre med synlige hulrum kan slet ikke mærkes, selvom vi klemmer hårdt om musen.

Og selvom musen ikke har gummibelagte sider, så ligger den rigtig stabilt i hånden.

Pulsefire Haste har i alt seks forskellige knapper til konfiguration. Du finder den sædvanlige DPI-knap øverst bag scrollen.

Scrollknappen er i sig selv veludført og funktionel

Men hvis du har lidt større hænder – eller længere fingre – kan det føles, som om den sidder lidt højt oppe, og at den er ret lille. Du kan få behov for at flytte hånden for at få adgang til den.

Haste er i princippet både en gamingmus til venstrehåndede og højrehåndede. Men de venstrehåndede går desværre glip af sideknapperne – for de er kun i venstre side.

Konklusion på test af gamingmus HyperX Pulsefire Haste

Vi oplever en gamingmus, der passer til de fleste – dog lidt mindre praktisk for især venstrehåndede og personer med store hænder (på grund af scroll-knappens placering).

Med sin lave vægt og udmærkede ergonomi har den rigtig god købsværdi.

Meget letfunktionelt designfungerer til højre- og venstrehåndede
Klodset placeret scrollhjul

10. Asus Rog Strix Impact II Wireless

Lang batteritid og plads til dongle. Bedst til mindre hænder

Antal knapper: 7 stk. Sensor: Pixart PMW3335, 16.000 DPI Batteritid: 90 timer Vægt: 93 g Størrelse (LxBxH): 12,1x6,5x3,5 cm Funktioner: Konfigurerbar via Asus Rog Armoury Opladning: USB-C Tilslutning: Trådløs, USB-dongle, 2,4 GHz Respons: 1 ms

ASUS ROG Strix Impact II

Asus Rog Strix Impact II Wireless er en kompakt mus med 6 konfigurerbare knapper og en knap til at vælge mellem dine DPI-indstillinger. Du foretager disse indstillinger i det medfølgende program Asus Armoury. Du kan eksempelvis oprette profiler for DPI og RGB-belysning.

Programmet er ret tungt at arbejde med. Det går langsomt, når vi navigerer i det, og det tager tid at gemme. Desuden synes vi, det er problematisk, at vi skal genstarte computeren for at kunne ændre noget, hver gang programmet skal opdateres.

Solid kvalitet med en lille bagkant

Det vigtige ved musen er selvfølgelig præcisionen, pasformen og byggekvaliteten. Netop byggekvaliteten er gennemført. Knapperne er responsive, og der er ingen mislyde. Musen er udstyret med en opbevaringsplads til USB-donglen, som er gemt bag et lille dæksel. Opladning sker via USB-C, hvilket virker moderne og gør, at du sikkert allerede har kabler liggende derhjemme.

Designet på Impact II Wireless gør, at den passer til middel og lidt mindre hænder. Har du store hænder, kan det være svært at finjustere sigte og lignende i FPS-spil. Her har denne mus helt klart en mangel.

Billede as gaming musen Asus Rog Strix Impact II Wireless fra vores test af gaming mus

Skøn batteritid og et solidt køb

Batteritiden på 90 timer er derimod rigtig god, men det kræver dog, at du slår belysningen fra, hvis du skal komme op på det tal. Bruger du belysningen, så skal den lades op cirka hver anden uge, men det er stadigvæk rigtig godt.

Vi oplever, at Asus Rog Strix Impact II Wireless er god til at game med i både lange og korte sessioner. Men den kræver, som nævnt, at du ikke har alt for store hænder, hvis det skal være behageligt og du skal opnå et godt resultat.

Vild batteritidlåge til opbevaring af donglegod byggekvalitet
Passer ikke til store hændersmåsløv software

11. Deltaco DM210

En ultralet og billig gaming mus til dig med større hænder.

Antal knapper: 7 stk. Sensor: SPC6651 Optisk, 6.400 DPI Vægt: 90 g (med ledning 109 g) Størrelse (LxBxH): 12,6x6,6x4,5 cm Funktioner: Konfigurerbar via software, RGB, gummieret knapper Tilslutning: Kabel Respons: 1 ms

Deltaco DM210

Deltaco DM210 er en gaming mus i den absolutte budgetklasse. For dem, der ønsker at købe en mus virkelig billigt, og som kan klare sig med maksimalt 6.400 DPI, der er den virkelig et godt køb. Der er 7 knapper samt en app til at lave dine egne makroindstillinger.

Nemme indstillinger, dog lidt høj mus

Du ruller nemt mellem forskellige tilstande ved at trykke på RGB-knappen øverst. Desuden har du en hurtigtast til DPI. Samlet set føles det som om, at udviklerne har tænkt på funktionaliteten, når det kommer til denne mus.

En ulempe ved Deltaco DM210 er dog, at den er ret høj. For dem, der har mellemstore til store hænder, er det ikke et problem, men musen er ikke et produkt for personer med små hænder. Uanset håndens størrelse, så er den også ret glat, på trods af, at den har gummibelagte overflader på siden.

Billede af gaming musen Deltaco DM210 med RGB-belysning i vores test

Super pris og lige til

Deltaco DM210 er ellers godt bygget. Musen føles behagelig, selvom den kan virke lidt glat i hånden – især under længere spilsessioner.

Denne mus er velegnet til dem, der ønsker en billig og let mus med masser af funktioner, og som ikke spiller med en DPI højere end 6400.

Stilfuld RGBgod funktionalitettemmelig behageligt design
Glat materialebegrænset DPIpasser ikke til små hænder

12. Steelseries Aerox 5

Knapper designet til at give det bedste greb

Type: Gaming/optisk Tilslutning: Kablet DPI: 18000 DPI Responsivitet: 1000 Hz Maks. acceleration: 40 G Grænseflade: USB-A Knapper: 8 Vægt: 66 gram Bredde: 5,8 cm Dybde: 12 cm Højde: 4,2 cm Andet: USB-C

SteelSeries Aerox 5

Steelseries Aerox 5 er en veldesignet gamingmus i segmentet ultralette mus. En klar fordel er, at den har så mange programmerbare knapper, hele otte, perfekt hvis du spiller meget MMORPG med mere.

Rampe på knapperne

Knapperne er placeret, så man ikke risikerer at ramme dem ved et uheld. De almindelige knapper (1 og 2) er formet efter fingrene, så de har samme form som en lille rampe. Det giver ekstra fart i spilfornemmelsen. Du får f.eks. god skarphed, når du sigter.

Steelseries app Steelseries Engine er veldesignet og nem at forstå og gør processen enkel, hvis du vil indsætte makroer og lignende.

God vægt

Vi mener, at vægten gør en stor forskel for spilkvaliteten. Det er en mus, som man kan spille længere sessioner med uden at blive træt på grund af modstand eller vægt.

Det, der får Aerox 5 til at tabe lidt i anbefaling, er den meget høje pris. Både for at være en kablet ultralet mus og i forhold til sit trådløse navn, hvor sidstnævnte er en rigtig god mus. Den trådløse vejer kun 8 gram mere og bliver derfor et attraktivt valg for mange, når de ligger så tæt i prisklasse.

Dermed ikke sagt, at Aerox 5 er dårlig, den er bare lidt af en kablet gamingmus.

Lav vægtgod ergonomimange knapper
Høj pris for en kablet mus

13. Asus Rog Chakram

Funktionel mus, som passer til mmorpg

Antal taster: 6 stk. + joystick Sensor: X, 16 000 DPI Batterilevetid: 80 t Vægt: 122 g Størrelse (længde): 13,3 cm Størrelse (bredde): 7,7 cm Størrelse (højde): 4,3 cm Opladning: USB-C, mulighed for trådløs opladning Tilslutning: Trådløs, USB-dongle, 2,4 GHz, Bluetooth Respons: 1 ms Andet: 400 IPS, RGB, Armoury Crate, ekstra Omron switches og joystick, hurtig opladning

ASUS ROG Chakram

Asus Rog Chakram er en relativt ny mus fra Asus Republic of Gamers. Den kvalificerer sig til det lidt dyrere prissegment, men har også en hel del funktioner. Her finder du flere tilslutningsmuligheder plus hurtigopladning, som på kun 15 minutter giver dig op til 12 timers spilletid. Vi tester for hurtigopladning og har så ingen problemer med at spille en hel dag uden at skulle oplade igen.

Denne mus føles både robust og solid. Byggekvaliteten svarer kort og godt til prisen. Musen er dog kun bygget til højrehåndede, hvilket gør målgruppen mere begrænset. Desuden passer den ikke særlig godt til dig med lidt mindre hænder.

Der medfølger to ekstra kontakter. På den måde kan du skifte kontakt efter smag og behag, men du har også ekstra kontakter, hvis nogle skulle gå i stykker. Et plus til Rog Chakram.

Kan udvides

Asus Rog Chakram leveres med seks knapper og støtte til det medfølgende joystick, der kan tages af. Joysticket udbygger antallet af knapper på musen til ti, da det dels kan bruges til at styre musen, dels som fire individuelle knapper. Joystikket er dog placeret meget langt fremme på musen. Du skal flytte hele hånden frem for at nå det – også selv om du har lange fingre.

Med hensyn til batteritid klarer Chakram næsten 80 timer, afhængigt af indstillinger og placering. Chakram er også udstyret, så der er mulighed for trådløs opladning, hvilket er noget, som mange efterspørger, og et tillæg, som vi næsten forventer i premiumklassen.

På grund af vægten og ergonomien passer denne mus mindre godt til hardcore FPS-spillere eller til dig med små hænder. Den er snarere konstrueret til at fungere godt med spil som f.eks. WOW og League of Legends samt til dig med store hænder. Chakram passer også til dem, der vil kunne bruge musen til billedredigering og lignende, da den har mange funktioner.

Høj byggekvalitetreservedele medfølgermange funktioner
Begrænset målgruppeskal flytte hele hånden for at nå joysticket

14. Roccat Kone XP

Godt med knapper til MMO-afspillere, som kan lide at blive set

Type: Gaming/optisk Tilslutning: Ledning DPI: 19.000 dpi Responsivitet: 1.000 Hz Maks. acceleration: 50 G Grænseflade: USB-A Knapper: 8 Vægt: 89 gram Bredde: 5,5-7,2 cm Dybde: 13 cm Højde: 1,8-4 cm

Roccat Kone XP

Roccat Kone XP er en gamingmus med 3D-lys. Hvis du er til en mus, der skiller sig ud og ser lidt fræk ud, så udfører den helt klart sit job.

Mus har også en fin ergonomi til gaming. Tommelfingeren hviler godt mod siden, og musen har et godt greb.

Lidt for tæt på tommelfingeren

Dog har Roccat placeret en knap meget tæt på tommelfingeren, og det sker ret nemt, at vi trykker på den ved en fejltagelse.

Vi ender med at omprogrammere knappen ved tommelfingeren, så knappen slet ikke har en funktion.
Kliklyden og det faktum, at knappen er lidt i vejen, forstyrrer vores spiloplevelse – men nu får vi trods alt ingen fejlklik under spillet.

Scrollen fungerer godt, og musen har hurtig reaktionsevne.

Mange knapper til dine egne makroer

Med otte knapper til rådighed, er Kone XP et interessant alternativ til dig, der spiller meget MMO-spil. Det gælder naturligvis også andre spil, hvor du vil kunne programmere dine mest brugte makroer.

Når vi tænker på, at det er en mus med ledning, så er den dog temmelig dyr
- også selvom den har frække detaljer og mange knapper.

Roccat Kone XP passer til dig, der kan lide at blive set, og som er lidt af en RGB-entusiast.

Dejligt grebmange knapperfræk belysning
Meget besværligt anbragt sideknap

15. AOC GM510

Ultralet og billig gamingmus med ledning

Type: Gaming/optisk Tilslutning: Ledning DPI: 16000 dpi Responsivitet: 1000 Hz Maks. acceleration: 50 g Grænseflade: USB-A Knapper: 6 Vægt: 89 gram Bredde: 5,8 cm Dybde: 12 cm Højde: 4,2 cm Andet: Aoc G-tools, RGB

AOC GM510

AOC GM510 er en billig mus for gamere, der søger en begyndermus til kortere spil-sessioner. Til dig, der foretrækker en mus med ledning frem for en trådløs mus.

Ikke en oplagt gaming profil

Musens form føles desværre ikke 100 procent dedikeret til gaming. Formen opleves billig og meget afrundet (lidt som en bille), og det betyder, at musen føles lidt klodset i hånden.

Det er bestemt ikke en dårlig gamingmus, men den har ikke det sporty ydre, som vi normalt ser hos mus til gaming. Det betyder med andre ord, at du må klemme lidt hårdere om musen, når du spiller.

Men præcision, friktion og en lav vægt gør, at du alligevel får en god spilleoplevelse.

Designet er ellers ganske indbydende rent visuelt. Musen har RGB-belysning, og den lyser rødt som standard. Derudover har du seks knapper til rådighed.

Ikke til venstrehåndede

De store knapper er lidt flagrende, og musen er desværre kun lavet til højrehåndede. Men ud over disse ulemper har den en god byggekvalitet – i hvert fald ud fra hvad du kan forvente dig af prisklassen.

Men selvom prisen er ganske lav for den lette gamingmus med ledning, så er AOC GM510 ikke et oplagt valg i konkurrencen. Det er en god gamingmus, men formen og byggekvaliteten kunne have været bedre.

God præcision til prisenlet vægt
Kluntet formflagrende knapper

16. AOC GM500

Flad mus, som virker til både venstre- og højrehåndede

Antal knapper: 8 stk. Sensor: Pixart PMW3325, 5.000 DPI Tilslutning: USB 2.0 med ledning Vægt: 145 g Størrelse (Længde): 12,7 cm Størrelse (Bredde): 7,4 cm Størrelse (Højde): 4 cm Funktioner: Konfigurerbar via AOC G-Tools, RGB, ambidekstral (Fungerer til begge hænder) Respons: 1 ms

AOC GM500

AOC GM500 er en minimalistisk mus med ledning tilpasset gamere – uanset om de spiller med højre eller venstre hånd. Den har nemlig knapper på begge sider, og du kan programmere dem til forskellige kommandoer.

God til de fleste

Det kan dog være lidt tricky at have den her type design, der fungerer for alle. Risikoen ved ved dette design er nemlig, at man kommer til at trykke på de forskellige knapper ved en fejl, hvis man for eksempel er i gang med en intensiv gaming-session.

Musens blanke ydre er generelt meget enkelt. Musen er flad, hvilket vil sige, at den ikke har det sædvanlige kurvede design. Det kan føles lidt uvant. Ved længere gaming-sessioner bliver den hurtigt ubekvem. Den har dog et godt flow i spillene.

AOC-GM500

Let at programmere

Du kan programmere RGB-belysningen, DPI og andet i den medfølgende software. AOC G-Tools indeholder det meste af, hvad man kunne tænkes at konfigurere ved musen.

Spilmæssigt er AOC GM500 en okay mus. Den har en fin vægtfølelse og stabilitet mod underlaget, men samtidig er den ret kantet og flad, hvilket forværrer grebet. Den passer både til højre- og venstrehåndede, men det er for nemt at komme til at trykke på sideknapperne ved en fejl.

Passer til venstre- såvel som højrehåndedemange knapper
Ubekvem ved længere gaming-sessionerlet at komme til at trykke på knapperne ved et uheld

17. AOC Agon AGM700

Gamingmus med godt koncept, der gør sig godt en gang imellem, men også dysfunktionelt

Type: Gaming/optisk Tilslutning: Trådet DPI: 16.000 dpi Responsivitet: 1.000 Hz Maks. acceleration: 50 G Grænseflade: USB-A Knapper: 8 Vægt: 89 gram Bredde: 5,8 cm Dybde: 12 cm Højde: 4,2 cm Andet: Aoc G-tools

AOC AGM700

Denne gamingmus fra AOC kommer med både funktioner og design, som i nogle tilfælde præsterer godt, men dårligere i nogle andre.

AGM700 er en ret stor gamingmus med forkromede museknapper samt en RGB, der gør sig rigtig godt, hvor man selv kan konfigurere RGB'en, og sammen med Light FX finder vi 16,8 millioner forskellige farver, hvorfor vi sikkert kan sige, at der findes noget for alle. Derimod er ingen af de ni individuelle knapper placeret på musens højre side, hvilket gør, at den ikke er velegnet til venstrehåndede.

De øverste sideknapper på AGM700 fungerer godt, men vi finder også en nederste knap i rød udgave under sideknapperne. Via knappen kan man f.eks. justere, så følsomheden mindskes, når man trykker den ind. Ulempen er dog, at knappen er placeret lige der, hvor man hviler tommelfingeren, hvilket medfører, at man ofte trykker den ind ved en fejltagelse. F.eks. når man spiller et fps-spil og har brug for hurtigt at flytte musen fra et sted til et andet, eller hvis man er i en kamp og har brug for at korrigere sin aim.

AOC Agon AGM700 gør sig godt hos personer, der kan lide en gamingmus med lidt mere tyngde, og dem, der har brug for mange knapper og ikke bruger tommelfingeren så meget, når de flytter musen. Den passer desværre ikke til venstrehåndede.

Flot RGBføles stabil
Klodset sideknaplidt tung

Alt om Gaming mus

Computermusen blev opfundet i 1960'erne og er siden dengang blevet et uundværligt tilbehør. Jo, du kan da også bruge pegefeltet på computeren. Men du får den bedste ergonomi og præcision, hvis du slutter en mus til computeren.

Da Douglas Engelbart opfandt musen, havde den en indbygget kugle, der rullede hen over overfladen, når du bevægede musen i forskellige retninger - en såkaldt mekanisk mus. Den indeholdt også to hjul, et lodret og et vandret, der aflæste kuglens bevægelser og sendte disse data til computeren, så den kunne finde ud af, hvor på skærmen musemarkøren skulle befinde sig.

Sådan så musen ud i mange år, men i dag er den mekaniske mus mere eller mindre blevet erstattet af to andre teknologier. Kuglen er væk, og i dag sidder der i stedet en enhed på undersiden, der aflæser overfladen ved hjælp af laser eller optiske sensorer. Man kan nærmest sige, at den fotograferer overfladen nedenunder.

Når du bruger en moderne mus, så er det vigtigt, at du har en så glat overflade med tilpas friktion. En musemåtte giver ofte en bedre oplevelse, end hvis du har musen direkte på skrivebordet, og det øger også præcisionen.

I forhold til musemåtter, så findes der både bløde og hårde slags. De bløde er behagelige at hvile håndleddet på og nemme at have med på farten, fordi de kan foldes eller rulles sammen. Derimod bliver de meget nemt snavsede og er sværere at rengøre. De hårde musemåtter er noget vanskeligere at opbevare i tasken og er ikke nær så rare for håndleddene, men er i stedet nemme at rengøre.

Gaming mus – trådløs eller med ledning?

Når du skal købe en mus, står du hurtigt over for valget mellem trådløs eller med ledning. De trådløse mus er faldet i pris og er blevet meget hurtigere og bedre, end for blot nogle år siden. Faktisk, så kunne en trådløs mus godt være en dødsdom for den hardcore gamer, da de typisk kæmpede med forsinkelser. I dag får du dog stadigvæk væsentlig mere mus for pengene, hvis du vælger en med ledning. Det kan for eksempel være flere knapper, som du kan programmere.

En mus med ledning tilsluttes via USB-kabel, og trådløse kan enten tilsluttes via Bluetooth eller via USB, og i så fald ofte på 2,4-gigahertzbåndet. En del trådløse mus kan nu også oplades trådløst som supplement.

Det er dog værd at huske, at en trådløs mus, der kører Bluetooth altid vil have en eller anden form for forsinkelse eller lag. Det er meget muligt, at du ikke lægger mærke til det, men det er der. Så hvis du skal helgarderes, så køb en trådløs mus med en tilhørende dongle. Det afhjælper problemet.

Ofte stillede spørgsmål om gaming mus

Hvad adskiller en gaming mus fra en almindelig mus?

Når det gælder gaming, så er præcision afgørende. Den skal kunne aflæse overfladen hurtigt og være meget præcis, fordi det kan være et spørgsmål om liv eller død i spillet.

Men der er flere faktorer, der er afgørende for, om ens mus er lavet til gaming eller mere generel brug. Ofte vil du have genvejsknapper (makroer) og mange knapper til rådighed, når du spiller spil. I MMO-spil (World of Warcraft, for eksempel) er der typisk mange knapper, som skal bruges med meget korte intervaller. Her kan et ekstra sæt knapper på musen være en kæmpe hjælp.

Hvad er DPI?

DPI er et begreb, der anvendes meget i forbindelse med gaming. Det står for dots per inch, eller punkter per tomme – altså hvor meget musemarkøren flyttes på skærmen i forhold til, hvor langt du bevæger musen på skrivebordet.

Det er forskelligt, hvilke indstillinger gamere foretrækker. Det er dels et spørgsmål om smag, men også et spørgsmål om, hvilken genre af spil man spiller. I visse tilfælde vil du måske kunne flytte musen meget hurtigt over et stort område. Andre gang vil du måske kunne følge et objekt langsomt hen over skærmen, og så kan lav DPI være bedre. Men det er selvfølgelig også et spørgsmål om, hvor præcis du er, i forhold til hvor hurtigt den bevæger sig.

Det er smart at købe en gaming mus, som har mulighed for at indstille DPI'en, da det, i bund og grund, er en præference.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os