Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Gummistøvler: 3 modeller i test

Af PriceRunner Opdateret 31.01.2016

Vi har testet gummistøvler og udpeger Crocs Handle It Boot til bedst i test. Disse ultralette støvler er praktiske til børn i alle aldre og nemme at tage på takket være de smarte håndtag. Støvlerne tåler både vand og slitage meget godt. Med tanke på prisen giver Handle It Boot absolut mest gummistøvler for pengene.

En anden støvle der udmærker sig, er Hunter Original Kids og Hunter Kids First, som er gummistøvler med god pasform og eksklusiv formgivning, fremstillet af materialer af høj kvalitet.

Bedst i test

Crocs Handle it Boot

Ultralette støvler, er behagelige for alle børn, tåler både vand og slitage godt

Prisklasse: Mellem Materiale: Croslite skumgummi Forede: Nej Reflekser: Ja.

Crocs' støvle Handle It Boot er den model. der skiller sig mest ud blandt udvalget, fordi den hverken er fremstillet af de sædvanlige materialer eller ser ud som en gummistøvle traditionelt har gjort. Formen er hverken net eller kluntet, men lige tilpas til et barns voksende fødder.

Håndtagene på støvleskaftet er lige så funktionelle, som de ser ud. Det bliver naturligt for barnet at tage fat i dem, når støvlen skal trækkes på, men også til at skubbe fra, når det er tid til at tage dem af igen og gå indenfor.

Højdemæssigt er Crocs Handle it boot lige tilpas. Hvis man hopper i dybe vandpytter, bliver bukserne nok lidt våde, men hvis støvlen havde været højere, havde den virket betydeligt mere klodset at bevæge sig i.

Handle It Boot er en helstøbt støvle, og det kan mærkes. Der kommer ikke så meget som en dråbe vand ind i støvlen på noget tidspunkt. Ulempen er, at den kan blive lidt svedig, når solen skinner og det er vådt ude, men det er de fleste støvler vel egentlig om sommeren.

Vi har testet Crocs Handle It Boot på børn mellem 1 og 6 år, og det vi synes bedst om er, at det er den støvle, der bedst gør barnet i stand til at bevæge sig som i normale sko. Handle it boot vejer så lidt, at risikoen for tunge, snublende fødder helt forsvinder. I Crocs' støvler kan leg og tumlen fortsætte på samme måde som inden regnen. Med tanke på prisen giver Handle It Boot absolut mest for pengene og bliver derfor udpeget som bedst i test.

Lette at tage på og gå medekstremt god slidstyrke og vandtæthedeget lette
Har kun en meget lille refleks bag på hælen

Hunter Original Kids och Hunter Kids First

Gummistøvler med god pasform og af høj kvalitet, eksklusiv udformning

Prisklasse: Premium Materiale: Gummi og nylon Forede: Nej Reflekser: Original – ja. Kids First: nej

Hunter har ud over sin populære damestøvle også gummistøvler til børn. Den første af de to testede modeller er Kids First, en lidt enklere variant, der i vores test er anvendt af de mindre testbørn. Støvlen har en rummelig åbning, og det har været nemt at få barnets fod i.

Gummiet føles tyndt og blødt, hvilket vi anser som et plus for små børn, der måske bevæger sig på en måde, der kræver, at støvlen er mere eftergivende. Gummiets holdbarhed har været god i testperioden, og barnets fødder er ikke blevet våde. Modellen mangler desværre tydeligt synlige reflekser.

Hunter Original Kids er den anden støvlemodel, der minder om voksenvarianten. Pasformen er til den smalle side, og støvleskaftet er højt, hvilket har den fordel, at ben og bukser beskyttes længere op ad benet. Hælen er en smule forhøjet og ret smal, men det har ikke generet børnene.

Efter nogen tids brug ser støvlen stadig fin ud. Et ekstra plus er de store reflekser bagpå. Hunter Kids Original er de dyreste støvler i vores test, så vi forventer også en meget høj ydeevne, og de skuffer os ikke. Hvis man kun er ude efter tørre børnefødder, kan man komme billigere til det og få dem lige så tørre. Hvis man gerne vil betale lidt ekstra for børnestøvler med et flot look, så er Hunter det klart smarteste alternativ.

God kvalitetgod pasform og meget flot finish
Høj prisingen reflekser på Kids First

Mikk-Line Gummistøvle

Praktiske gummistøvler til en lav pris, lette og praktiske for barnet

Prisklasse: Lavpris Materiale: Gummi Forede: Nej Reflekser: Ja

Mikk-Lines støvler er en klassisk gummistøvle med en lige og enkel form. Støvlerne er ikke stive i materialet, men tilpasser sig efter barnets ben under leg og klatring. På bagsiden af støvlen er der reflekser, og dens indersål kan tages ud. Under brug har støvlerne holdt tæt mod regnvand, og der har ikke været tendens til revner i gummiet, så holdbarheden har været god i den henseende.

Pasformen har været normal, og Mikk-Lines støvle har siddet godt på testbørnenes fødder. Støvlens åbning har været helt inden for normalen, så det har ikke krævet unødigt besvær at give barnet gummistøvlerne på.

Vi blev desværre lidt skuffede over støvlens overflade. Allerede efter et par ugers brug var indersålens øverste lag begyndt at skalle af. Det gik ikke ud over funktionen, men det så kedeligt ud. Refleksen bagpå var også begyndt at få slidte svejsninger og så ud som om, at den kunne ende med at falde helt af.

Det trækker desværre ned i den samlede vurdering af støvlen. Derudover er det lykkedes for Mikk-Lines at fremstille en gummistøvle til en god pris, der holder barnet tørt og er let at tage på, men for at blive rigtig god til prisen, skal kvaliteten have et nøk opad i detaljerne.

Lav købsprislette og praktiske for barnetholder tæt
Bliver hurtigt slidtgrim overflade

Alt om gummistøvler

Vi har gennemført en mindre test af gummistøvler og andre støvler til børn, der er beregnet til brug i vådt, men ikke koldt vejr. De testede støvler er derfor uden for. Vores testpersoner er et antal børn i alderen 1 til 6 år, og børnene har anvendt støvlerne i deres hverdag. Børnene har haft dem på i institution eller i skole samt hjemme og på udflugter.

Vi har testet flere udgaver af hver model for at sikre, at det fremkomne resultat ikke skyldes et enkelt fejlbehæftet eksemplar. De vigtigste parametre i vores støvletest er støvlens form, dens størrelse, og hvor let den er for et barn at tage af og på.

Vi har også testet, hvor godt støvlen modstår slitage, både på sålen og oversiden. Vi har selvfølgelig undersøgt, om støvlen er vandtæt, hvor lette støvlerne er at rengøre, og hvordan de påvirkes af alder. Eftersom testen foregår kontinuerligt, kan vi holde øje med tendenser til revnedannelse, hvor støvlerne bøjes, når barnet går med dem, og kigge efter tegn på, at støvlen begynder at mørne.

Derudover har vi undersøgt, hvordan farven modstår solblegning, og hvordan støvlens inderside ser ud efter nogen tids brug. Endvidere har vi set på støvlens pris i forhold til funktion, samt det generelle design og fornemmelsen af kvalitet. Vi gennemfører alle vores test i virkeligheden, på den måde støvlerne er beregnet til at blive brugt.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem