Opdateret  

Hårkur: 12 produkter i test

PriceRunner

Føler du, at dit hår er blevet lidt tørt, trist og glansløst at se på? Forkæl dig selv og dit hår med en skøn hårkur! Vi har testet hårmasker fra flere mærker, herunder Olaplex, Maria Nila og Garnier. For at finde den hårkur, der er bedst i test, har kigget på hvordan den er at bruge, konsitensen og om resultatet er som lovet.

Test af 13 hårkure: Find den bedste hårmaske til din hårtype

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. I vores test af hårmasker har vi ladet normale forbrugere med forskellige hårtyper anvende produkterne.

I testen er vi gået ud fra følgende spørgsmål for at bedømme de forskellige hårkure og give dem karakterer.

  • Resultat: Opleves hårkuren som plejende? Bliver håret blødt efter brug? Holder produktet, hvad det lover? Føles håret tungt eller let?

  • Brug: Hvordan er konsistensen? Er hårmasken let at bruge? Hvor lang tid skal produktet virke?

  • Pakning: Hvordan er pakningen? Er den let eller besværlig at bruge?

Den endelige vurdering er valgt ud fra den samlede oplevelse af produktet og i forhold til prisen.

Vi har testet et udpluk af populære hårkure, så du kan finde den bedste. Sammenlign priser og find tilbud på de populære hårkure på PriceRunner.

1. Davines The Let It Go Cirle - BEDST I TEST

En utroligt effektiv og blødgørende hårmaske, som giver dig lyst til at bryde ud i sang

Egenskab: Blødgørende og fugtgivende

Davines The Let it Go Circle 50ml

Davines The Let It Go Cirle er en lille energipakke, som virkelig frisker håret op - på kun ti minutter.

Giver et næsten "nyklippet" resultat

Hårmasken er fugtgivende, blødgørende og virker på magisk vis til at give hårfarven et lille boost, selvom det ikke er en hårfarve. Forskellen er så stor, at familien kommenterer og spørger, om håret er nyklippet.

The Let It Go Cirle-hårmasken kommer i poser, som minder om smoothies til børn. Og hvorfor så det?

Davines The Let It Go Cirle hårmaske

Jo, med den her serie vil Davines gerne tilbyde mindre hårkure for at give dig som forbruger en chance for at tilgodese hele hårets behov, uden at du skal investere i en stor pakke.

Større poser, tak

Vi ville altså ønske, at hårkuren kom i en større pakke. For når man først har prøvet den, får man lyst til at bruge den igen snart. Posen er stor nok til en behandling. Men har man kort eller tyndt hår, kan den holde til to gange.

Hårkuren dufter frisk, kvikker op og giver en uovertruffen glans.

Davines The Let It Go Circle får faktisk en til at ville bryde ud i sang - ligesom Elsa fra Frost - over dens fortræffelighed – og det er jo ellers ikke noget, der sker hver gang man står under bruseren.

Kvikker håret så meget op at det ser nyklippet ud
Forholdsvis dyr i forhold til mængden i produktet

Prissammenligning

Sammenlign priser
MyHair Logo

Davines The Wake-Up Circle Mask 50ml

56 kr.
Signatura Logo

Davines Let It Go Circle Hair Mask 50 ml.

60 kr.
Well Logo

Davines Let It Go Circle Hair Mask 50 ml.

63 kr.

2. Garnier Fructis Hair Food Papaya – BEDSTE LAVPRISVALG

En ægte lavprisven der gør håret blødt og velduftende

Egenskab: Nærende

Garnier Fructis Hair Food Repairing Papaya 390ml

Garnier Fructis Hair Food Papaya fås i en meget stor bøtte (390 ml) og er et 3-i-1-produkt, som på ydersiden faktisk er lidt smågrim. Det må vi konstatere.

Generelt plejer multiprodukter til håret sjældent at imponere, men Garnier Fructis Hair Food Papaya er en velduftende undtagelse!

3 anvendelsesområder og en dejlig duft

Men det er ellers med en vis skepsis, at testpanelet nærmer sig den her bøtte. Den udstråler simpelthen ikke kvalitet, og at den desuden dufter af papaya gør flere af testpersonerne betænkelige. For papaya er generelt en fuldstændig overvældende duft.

Men når bøtten åbnes, mødes man af en skøn, ja, nærmest sliklignende duft.

Hair Food har som udgangspunkt tre anvendelsesområder:

  1. Balsam – altså til at påføre efter hårvask og derefter skylle ud med det samme.

  2. Hårkur – lad produktet sidde i cirka 10 minutter, inden det skylles ud.

  3. Leave in – påfør en mindre mængde i fugtigt, men ikke vådt hår, og lad produktet sidde i håret.

Bliver let at rede håret ud

Fructis Hair Food Papaya fungerer faktisk udmærket på alle de tre lovede områder, og hos børnefamilierne er den særlig populær som leave in-produkt til børsteforskrækkede børn.

Med en klat Hair Food inden børstning er det let at rede håret ud, og fordi det dufter så godt, sker det faktisk, at børnene ovenikøbet beder om den.

Det er et stort plus, når det gælder børn, da de jo helst ikke lader nogen komme i nærheden af det filtrerede hår.

Som hårmaske efterlader det her produkt fra Garnier dit hår blødt og velduftende, og det eneste negative er egentlig den store bøtte. Det er selvfølgelig lækkert at få så meget produkt for pengene, men en bøtte med skruelåg er altid besværligt at bruge brusebadet.

Hvis Garnier Fructis Hair Food Papaya kom i en slags pumpeflaske, havde vi jublet af lykke.

Dufter skønthar tre anvendelsesområderefterlader håret blødtbillig
Bøtten er besværlig og ret grim

3. Ida Warg Silver Mask - BEDSTE SILVER HÅRKUR

Slikduftende hårmaske med salonresultat for bleget hår

Egenskab: Silver hårkur

Ida Warg Silver Mask 300ml

Ida Warg Silver Mask er det produkt, du har gået og ledt efter. I hvert fald hvis du har bleget hår, som hurtigt får en gul tone. For i så fald føles jagten på den perfekte silver hårkur som et konstant igangværende projekt.

Nu kan du afslutte din søgen.

Ida Warg Silver Mask er nemlig en hårmaske, der er tæt på at give et resultat i salonkvalitet.

Det her produkt dufter af en slags duftviskelæder og kommer i en stor bøtte. Bøtter er ganske vist altid besværlige i brusebadet, men det er vi villige til at se gennem fingre med, når det kommer til den her hårkur.

Giver håret en perfekt kold nuance

Efter at have brugt Silver Mask-hårkuren i bleget hår, der har fået en kedelig, gul tone efter mange timer i sol og havvand, får håret nemlig igen en perfekt kold nuance.

En af testdeltagerne siger, at hun faktisk tidligere kun har fået så godt et resultat hos frisøren.

Der er delte meninger om duften – enten kan man lide slikduften, eller også accepterer man den bare.

Mangler blødgørende effekt

Bleget hår bliver ofte lidt tørt og kedeligt – derfor havde det været rart, hvis Ida Warg Silver Mask også havde en større blødgørende virkning. Men hårkurens udredende effekt er desværre ikke i top. I stedet må man som sædvanlig kæmpe med at rede det uglede hår ud.

Koncentrationen af lilla pigment virker høj, og Ida Warg Silver Mask er virkelig effektiv som en silver hårkur. For at råde bod på det tørre og kedelige hår, når man har fået den ønskede, kolde nuance tilbage, anbefaler vi, at du supplerer med en god spraybalsam.

Meget effektivsalonsresultatgod pris
Virker ikke udredendeduften deler vandene

4. Björn Axén Repair Deep Conditioner

En hårmaske, der plejer i dybden og er let at håndtere i brusebadet

Björn Axén Repair Deep Conditioner 200ml

Bøvlede emballager i brusebadet kan gøre badet til en rigtig besværlig omgang. Hårkure kommer ofte i vanskelige bøtter med skruelåg – men ikke Björn Axén Repair Deep Conditioner.

Det er et hårplejeprodukt, der kommer i en tube, som du let kan klemme produktet ud af. Det gør virkelig brusebadet lettere.

Hårmaske med arganolie

Den her reparerende hårmaske indeholder arganolie – en vidunderlig ingrediens til hår. Arganolie indeholder fedtsyrer og hjælper med at gøre håret blødt og lækkert. Det er et drøjt produkt, så selvom det er dyrt at fremstille, plejer man ikke at skulle bruge mere end et par dråber i håret.

Når du køber et produkt med arganolie, behøver du ikke selv at spekulere over mængden ved dosering – det er bare at følge vejledningen på tuben.

Lækker og hurtigvirkende hårkur

Udover at håret virkelig føles både friskere og blødere efter en behandling med denne hårkur, er den store fordel den hurtige virkningstid.

På blot 3 minutter når du nemlig ikke at blive træt af at vente. Mange hårmasker skal sidde i mindst 10 minutter, men med denne 3-minuttersvariant kan du unde dig selv lidt ekstra pleje under morgenbruseren.

Duften er mild, og man kan ane arganolien, konsistensen er perfekt til enkel påføring og fordeling i håret, og produktet er let at skylle ud. 3 minutter for at mere frisk og lækkert hår? Det er bare at sige ja tak.

Til tørt og slidt hår er Björn Axén Repair Deep Conditioner ganske enkelt en drøm.

God emballagelet at påføregiver dejlig blødt hår
Ingen tydelige ulemper

5. Joico K-Pak Deep-Penetrating Reconstructor

Klassisk og styrkende hårkur der stadig spiller med i toppen

Egenskab: Genopbyggende

Joico K-Pak Deep-Penetrating Reconstructor 150ml

Joico K-Pak Deep-Penetrating Reconstructor er en ægte klassiker fra Joico. Men canadiske Joico er lidt af et hemmeligt mærke i Danmark, når vi taler om hårpleje.

... men nu er det tid til, at de kryber ud fra skyggen og får den opmærksomhed, som de fortjener. Mærket gemmer nemlig på mange fantastiske produkter til håret. Og K-Pak Deep-Penetrating Reconstructor er et af dem.

Det er en intensiv kur til skadet hår, og det er svært ikke at række ud efter denne praktiske (omend smågrimme) tube efter brusebadet, når man først har fået smag for den.

Et kærligt kram til dit hår

Joico K-Pak Deep-Penetrating Reconstructor er en hårmaske fyldt med protein. Den fungerer som et kærligt og styrkende kram til slidt og lidt småkedeligt hår. Proteinerne styrker hårets elasticitet og får håret til at føles spændstigt efter brug.

Som om det ikke var nok, bliver håret desuden smukt glansfuldt og opleves stærkere. Duften, der minder om banan, er dog ret kraftig og en smule syntetisk. Den mest intense duft forsvinder dog hurtigt.

Når håret først er tørt, dufter det behageligt sødt og har takket være Joico K-Pak Deep-Penetrating Reconstructor fået en smuk glans.

Føles styrkendegiver masser af glanspraktisk tube
Syntetisk duftsmågrim pakningret dyr

6. Olaplex Hair Perfector No. 3

Mirakelkur til håret - en hårmaske der reparerer indefra

Egenskab: Reparerende

Olaplex No.3 Hair Perfector 100ml

Olaplex Hair Perfector No. 3 er egentlig en supplementsbehandling. Den er beregnet til hjemmebrug mellem de Olaplex-behandlinger, du kan få hos frisøren.

Genopbygger dit hår

Men du kan sagtens få rigtig pæne og mærkbare resultater med Olaplex No, 3 hjemme på badeværelset. Så du behøver altså ikke åbne tegnebogen på vid gab for en behandling hos frisøren.

Det, der gør Olaplex unikt, er, at det reparerer disulfidbindingerne i dit hår. De svovlbindinger skades af kemiske behandlinger, og når man bruger varmeredskaber.

Når bindingerne er skadet, plejer man at kalde det strukturskadet hår. Og det er ofte et rigtig trist hår at have med at gøre. Men Olaplex hjælper med at genopbygge disse bindinger.

Føles stærkere og mindre sårbart

Molekylerne i produktet trænger ind i hårstrået og genskaber hårets egne svovlbindinger. Når det sker, får håret sin elasticitet tilbage og bliver, kort beskrevet, gladere.

Den her hårkur er altså værd at prøve, hvis du skifter hårfarve ofte eller bruger varmeredskaber dagligt. Håret føles markant stærkere og mindre sårbart efter en periode med regelmæssige hjemmebehandlinger med Olaplex No 3.

Indholdet dufter mildt og frisk, nøjagtig som man gerne vil have håret til at dufte efter en tur hos frisøren (selvom man ikke engang har været uden for badeværelset).

Produktet fås i robust plastic, men formår alligevel at se stilrent og pænt ud på hylden.

Giver markant stærkere hårbehagelig duft
Ret dyrkræver tålmodighed da resultaterne kan lade vente på sig

7. Ref. Intense Hydrate Masque

En hårmaske der beskytter håret og booster det med fugtighed

Egenskab: Blødgørende og fugtgivende

REF Intense Hydrate Masque 200ml

Ref. Intense Hydrate Masque er en hårmaske, der kan hjælpe dig med to ting. Har du farvet hår, der er lidt træt? Eller lider du bare af meget tørt hår? Så kan det her produkt være lige sagen for dig.

Som en klassisk flaske står den her trygt på kanten af badekarret. Vælger du en af de to store størrelser, er flasken desuden udstyret med pumpe – og en pumpeflaske er altid en drøm at have med under bruseren. Den er simpelthen nemmere at betjene.

En hårmaske, der efterlader håret helt blødt

Hårmasken dufter dejligt, og produktet er let at påføre i dit hår. Som sædvanlig med en hårbehandling giver denne maske også det bedste resultat, hvis dit hår er håndklædetørt (og bruges før din balsam).

Men hvis du har travlt og nøjes med at klemme det værste vand ud af håret, fungerer Ref.-produktet også udmærket. Virkningstiden bestemmer du selv – produktet anbefaler 3-10 minutter. Jo længere den får lov til at virke, desto bedre – men selv på tre minutter kommer du langt.

Håret bliver fantastisk blødt og meget let at rede ud. At den desuden giver ekstra beskyttelse til farvet hår føles faktisk bare som en bonus.

Efterlader håret dejlig blødtdufter rigtig godtfås med pumpe
Ikke særlig drøj i brug

8. Maria Nila Head & Hair Heal Masque

En beroligende hårmaske som giver hurtigt resultat og volumen

Egenskab: Beroligende

Maria Nila Head & Hair Heal Masque 250ml

Maria Nila Head & Hair Heal Masque er på et punkt ligesom mange af andre hårkure, du finder hos butikkerne. Det er nemlig endnu et produkt, der kommer i en besværlig skruelågsbøtte.

Et af de største problemer ved mange hårkure er emballagen. Bøtter med skruelåg bliver aldrig optimalt i brusebadet. Men er man villig til at se gennem fingre med pakningen, er det her en rigtig god hårmaske.

God til dig med skæl og kløe

Head & Hair Heal Masque er udviklet til personer med en hovedbund, som ofte klør, og som lider af skæl. Ifølge teksten på bøtten stimulerer hårmasken også hårsækkene, hvilket skal øge hårproduktionen og modvirke hårtab.

Det er dog svært for os at afgøre, om det er rigtigt.

Giver dit hår et løft

Men uanset om håret vokser mere eller ej, skal det siges, at Maria Nila Head & Hair Heal Masque er en hårkur, der uden tvivl giver håret et løft.

Allerede efter en behandling føles håret sundere og får en anden spændstighed end tidligere. Selvom man bare har fået et diskret, naturligt fald i håret, er det som om, at den her maske lokker det frem. Det giver øget volumen i hår, der ellers kan have tendens til at føles fladt.

Formlen er dejligt tyk, hvilket gør det lettere at håndtere bøtten, da produktet ikke løber ud af hånden imens. Resultatet, som Maria Nila Head & Hair Heal Masque, giver, er et levende hår med genfugtet og tilfreds hovedbund.

Lækker konsistenshurtigt resultatvirkningstiden kan varieres
Upraktisk bøtte

9. Davines OI Hair Butter

En rig og plejende hårkur med ret kraftig duft

Davines Oi Hair Butter 250ml

Davines OI Hair Butter er en virkelig cremet og intensivt blødgørende hårkur. Håret føles sjældent så glat og frisk som efter en kur med den her hårmaske.

Men der er en slange i paradiset.

Det er sjældent praktisk med en hårkur i en bøtte med skruelåg, men erfarne brugere ved, at det er stort set umuligt at slippe helt for disse vanskelige emballager. I tilfældet med Davines OI Hair Butter er besværet med bøtten imidlertid det hele værd.

Gør selv det mest tørre og slidte hår blødt som silke.

Afhængigt af hvor tykt hår du har, kan du enten tage cremen i 10 minutter, inden du går ind under bruseren, eller når håret allerede er vådt efter hårvask. Har håret brug for lidt ekstra kærlighed, kan du fordoble mængden og bruge det både inden brusebadet og efter hårvask.

Men hvad er så ulempen?

Kraftig og tung duft

Jo, det negative ved Davines OI Hair Butter er egentlig ret subjektiv: den kraftige duft. Egentlig dufter den dejligt, men det er også en meget tung duft. Hvis du ikke synes om duften, vil du nok ikke være så glad for den markante måde, den ovenikøbet bliver hængende i håret.

Håret lugter tydeligt af hårkuren både en og to dage efter brug. Ikke engang en hårvask to dage senere fjerner lugten helt. Er du helt vild med duften, kommer du til at juble. Men hvis du ikke er fan, virker lugten altså alt for påtrængende.

Ser vi bort fra duften, som deler vandene, er det her en hårkur, som er meget effektiv og som giver livløst hår et boost på kun 10 minutter.

Cremet og let at påføregør håret meget blødtresultatet kan mærkes i flere dage
Meget tung påtrængende duft

10. Label.M Honey & Oat Mask

Meget velduftende hårmaske, der giver et dejlig blødt resultat

Egenskab: Fugtgivende

Label.m Honey & Oat Treatment Mask 120ml

Label.M Honey & Oat Mask gør håret blødt, glansfuldt og efterlader en duft af jul.

... dufter det så af flæskesteg og brunede kartofler? Ingen grund til panik. Tænk i stedet på en duft af ingefær, kryddernellike og kardemomme.

Ja, faktisk lidt som brunkager med en solid omgang honning.

Virker på alt fra et til ti minutter

Label.M Honey & Oat Mask er en rigtig lækker hårmaske til tørt og skadet hår. Det er en stor fordel, at virkningstiden kan tilpasses. Det er nok at have den siddende i håret i et til fem minutter.

Men har du tiden til det, og vil du gerne have en endnu mere intens kur, kan du lade den virke i 10 minutter – gerne med et varmt håndklæde om hovedet for at intensivere resultatet.

Frisk og spændstigt hår på ingen tid

Efter brug føles håret virkelig genfugtet, samtidig med at det bliver rigtig blødt og er let at børste. Om manuka-honningen virkelig reparerer celleskader i håret eller ej, lader vi være usagt.

Men at håret ser mere frisk og mere spændstigt ud, end det gjorde inden en omgang med masken, hersker der ingen tvivl om. At man så kommer til at nynne en julesang, mens man skyller hårkuren ud, må man simpelthen leve med.

Fantastisk duft der bliver siddende i håretDejlig blødt resultat
Bøtte med skruelåg

11. Ida Warg Repair Mask

En dejlig cremet og velduftende hårmaske

Egenskab: Fugtgivende

Ida Warg Repair Hair Mask 300ml

Ida Warg Repair Mask er en fugtgivende hårmaske, der skal give næring og fugt til kruset, tørt og sprødt hår.

Det fås i en bøtte med skruelåg, hvilket altid er efterfulgt af et 'men', når vi taler hårpleje.

Men Ida Wargs karamelfarvede hårplejeprodukter ser generelt rigtig godt ud på badeværelset – de kvikker op med deres glade toner. Og så er de gode i håret.

Skøn duft og konsistens

Masken dufter skønt og er dejlig cremet. Den er tyk og føles rigtig rig, når man fordeler den i håret. Trods sin tykke konsistens er den let at påføre. Den er også meget drøj – en lille klat er nok til hele håret.

Luksuriøs og velduftende kur med et lille minus

Håret føles genfugtet og blødt efter brug. Den skønne duft bliver også hængende, så du kan nyde den lidt længere tid end mange andre hårkure. Vi oplevede dog ikke, at den havde nogen udglattende effekt på håret.

Hår, der er filtret og svært at rede ud efter vask, var stadigvæk svært at børste efter en omgang med Ida Warg Repair Mask i håret.

Det her er en cremet og velduftende hårkur, som føles rigtig luksuriøs for håret, men vi ville ønske, at den også gjorde håret lettere at rede ud.

Drøjvelduftendecremetfugtgivende
Gør ikke håret lettere at rede ud

12. Rahua Omega 9 Hair Mask

En luksuriøs maske for dem med slidt og træt hår

Egenskab: Omhyggelig maske til skadet hår.

Rahua Omega 9 Hair Mask 120ml

Omega 9 Hair Mask er en hårmaske fra det svenske mærke Rahua, som bliver brugt af folk verden over. Selv sitet Goop (som Gwyneth Paltrow står bag) har skrevet om denne lille powerpakke af en maske, som gør håret rigtig glinsende.

Få hjælp af kam og varme

Rahua Omega 9 Hair Mask rygtes at give en fantastisk glans. Bruger man den i badet, bliver resultatet i og for sig blødt og let at rede ud. Det er en god idé at kæmme igennem masken, så forsvinder al bøvlet på et øjeblik. Men vil man opnå et næsten funklende resultat, så skal man hjælpe masken lidt på vej.

For mest mulig glans påfører du masken, inden du bader. Kæm håret igennem efter en generøs påføring, og sæt så gang i hårtørreren. Hold håret varmt i 10-15 minutter ved først og fremmest at føntørre hårrødderne og spidserne. Efter det vaskes håret som normalt med shampoo og balsam.

Gør håret blødt og glinsende

Håret bliver uden tvivl rigtig blødt af Rahua Omega 9 Hair Mask. Desuden kan man stadig fornemme duften af den dagen efter – ikke på en påtrængende og irriterende måde. Det er snarere en frisk duft, som anes.

Selvom håret bliver glinsende, er det ikke rigtigt den glans, som man forventer sig, efter man har læst om denne maske online. Sådan et resultat afhænger af, hvilke forudsætninger håret har i sig. Har man frisk og ubehandlet hår, er chancen for stjerneglans sikkert større end ved et behandlet hår, som er lidt slidt. På den anden side er det også netop de mere slidte typer hår, som burde have behov for et glans-boost.

Emballagen i glas har en pumpe, som doserer en ganske lille mængde ved hvert tryk. Man skal med andre ord kæmpe lidt for at få den generøse mængde ud, som foreslås i instruktionerne.

Når man tænker på prisen, og at masken skal påføres generøst og dermed ikke rækker så længe, som man kunne have ønsket, havde vi håbet på et mere tydeligt resultat. Det er en flot indpakning, og man bliver tilfreds med resultatet, men den wow-oplevelse, som testpanelet havde håbet på, udebliver faktisk.

Dufter godtgør håret blødtmeget effektiv udredning
Dyrsvært at arbejde med pumpen
  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os