Opdateret  

Hårolie: 10 produkter i test

PriceRunner

Føles dit hår tørt og statisk? Så kan du opnå et rigtig fint resultat med en hårolie. En god hårolie giver nemlig næring til træt og slidt hår, og det er nøjagtig derfor, vi har testet et bredt udvalg fra flere mærker, herunder Davines, L'Oréal og Moroccanoil. Læs med og se, hvordan du kan få ny næring til dit hår.

Test af 11 hårolier: Få glansfuldt og blødt hår med en god hårolie

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.

I vores test af hårolie har vi ladet fire uddannede frisører med forskellige hårtyper og hårfarver anvende produkterne. I testen har vi gået ud fra nedenstående parametre for at bedømme produkterne:

  • Plejeevne: Hvor blødt og fugtigt bliver håret? Er håret lettere at rede ud?

  • Glans: Hvor glansfuldt bliver håret? Giver olien glans? Bliver resultatet fedt?

  • Kruset hår: Dæmper olien effektivt kruset hår? Virker olien til forskellige hårtyper? Gør olien tyndt hår tungt?

  • Konsistens: Er olien let at påføre og fordele i håret? Hvor drøj er olien?

Under testen er frisørerne gået ud fra et forbrugerperspektiv og har anvendt produkterne, som deres kunder ville have brugt dem. Karakteren er givet for den samlede oplevelse af produktet i forhold til prisen.

Vi har testet et udpluk af markedets populære hårolier. Sammenlign priser på de testede hårolier på PriceRunner.

1. Davines OI Oil - BEDST I TEST HÅROLIE

En hårolie, der er velegnet til alle hårtyper uden at tynge håret

Davines OI Oil Absolute Beautifying Potion 135ml

Med blot et par sprays af Davines OI Oil bliver håret lettere at rede ud og lyser op som en vidunderlig sommerdag.

Uden at tynge håret ned eller give håret et fedtet look, får denne olie næsten hår, der kan se ganske uglet ud, til at se mere glansfuldt ud. Håret bliver nemlig blødt og får glans, og døjer man normalt med filtret hår, der er svært at rede ud, er Davines OI Oil som en gave fra himlen.

En gennemtænkt hårolie, der rammer plet

Produktet kan bruges i håndklædetørret hår såvel som helt tørt hår. Hvis du bruger hårolien, når du har tørt håret med håndklæde, kommer det til at lette hårbørstningen og stylingen og på den måde også din frisure.

Hvis du i stedet ønsker, at håret skal have noget glans, skal du blot vente til håret er tørt og stylet, og så kan du give et spray eller to som finish.

Emballagen med sin sprayfunktion gør Davines OI Oil let at bruge, da man slipper for at gnide olien ind i hænderne.

Desuden er duften ikke alt fra kraftig, sådan som den er hos mange andre hårolier – den dufter godt, men uden at stjæle duften fra sin parfume.

Dette er uden tvivl hårolien til personer, der ønsker glansfuldt hår, men helst vil slippe for et vådt look a la ankomsten i målområdet til maratonløb i sommervarmen.

Praktisk emballagegod duftblødt og glansfuldt resultat
Intet at påpegedette er et fuldstændig fantastisk produkt!

Prissammenligning

Sammenlign priser
Signatura Logo

Davines Oi Oil 135 ml.

247 kr.
OS Frisørartikler Logo

Davines OI - OIL Absolute Beautifying Potion 135 ml (U)

249 kr.
Frejsi Logo

Davines Oi Oil Absolute Beautifying Potion 135 ml

264 kr.

2. L'Oréal Professionnel Mythic Oil - BEDSTE BILLIGE HÅROLIE

Let hårolie, der giver håret glans uden at gøre det tungt eller får det til at se fedtet ud

L'Oréal Professionnel Paris Mythic Oil Original Oil 100ml

Tynd olie, der gør sit arbejde

Mythic Oil er et tyndtflydende, helt gennemsigtigt produkt baseret på avokadoolie og vindruekerneolie. Den noget tyndere formel gør, at den egner sig bedst som stylingprodukt, og testpersonerne med fint til middeltykt hår satte mest pris på denne olie blandt de testede.

Duften er svagt blomsteragtig og virker let og frisk.

Prisvenlig hårolie til skandinavisk hår

Olien løber lidt mere end de andre og trænger hurtigt ind i håret, men "forsvinder" næsten i tykkere og kraftigere hår.

Et meget prisbilligt produkt til personer med typisk, skandinavisk hår, som vil have en stylingolie, der giver glans og glathed uden at gøre håret tungt.

Mythic Oil giver ikke en fedtet fornemmelse og passer derfor også til personer, der normalt har tendens til at få fedtet hår af stylingprodukter.

Lettynger ikke håret og gør det ikke fedtet
Formlen er for tynd til rigtig kraftige hårtyper

3. Moroccanoil Original Treatment

Nærende hårolie, der går hurtigt ind i håret og giver fin glans uden at klistre

Moroccanoil Original Oil Treatment 100ml

Klassikeren Moroccanoil er den hårolie, der har været længst på markedet. Hårolien fra Moroccanoil er baseret på arganolie og har en krydret, orientalsk duft.

Plejende og kraftig olie

Olien er mørk orange, og konsistensen er noget mere tyktflydende end de andre olier i testen.

Både når den anvendes som hårkur og til styling, føles den mere plejende end nogen af de andre olier. Produktet trænger godt ind i håret og efterlader det blødt og glansfuldt. Især testpersonerne med til tykkere og kraftigere hår satte pris på denne hårolie.

Moroccanoil efterlader ikke en klistret følelse i håret og gør det glansfuldt og synligt mindre kruset. Prisen er noget over middel, men produktet er drøjt og opleves derfor som meget godt til prisen.

Trænger hurtigt ind i håretføles nærende og ikke klistretgiver fin glans
Den mørke farve passer ikke så godt til meget bleget hår

4. Lanza Keratin Healing Oil Treatment

Reparerende, blødgørende og indeholder varmebeskyttelse

Lanza Keratin Healing Oil Hair Treatment 100ml

Håret bliver straks blødere og lettere at styre, når der kommer Lanza Keratin Healing Oil Treatment i.

Plejer både tyndt og tykt hår

Det indeholder keratin, som hjælper med at opbygge hårstrået indefra. Dets reparerende effekt får hurtigt håret til at se plejende og mere frisk ud.

Det er nemt at fordele olien, da den har en let formel, og en lille smule rækker langt, da olien er meget drøj. Både tyndt og grovere hår bliver glattere og friskere.

Afhjælper kruset hår og er varmebeskyttende

På trods af produktets lette formel er det nemt at slippe af med kruset hår, uden at det bliver tungt. Blødheden holder også dagen efter vask, og uden at håret føles fedtet. Desværre giver produktet ikke nogen særlig glans, men en smule kan man da se.

Det er helt klart et plus, at olien indeholder varmebeskyttelse. Alt for at beskytte og reparere håret så meget som muligt. Der er ikke meget at kommentere, og Lanza Keratin Healing Oil Treatment lægger sig på en topplacering blandt hårolier.

Reparerendevarmebeskyttelseblødgørendepasser til alle hårtyper
Giver ikke glans

5. Olaplex Bonding Oil No. 7

En hårolie, som giver en smuk glans og hjælper med at børste håret

Olaplex No.7 Bonding Oil 30ml

Olaplex er i første omgang kendt for sine hårkure, som hjælper med at reparere skadet hår. Denne hårolie er ikke sådan en kur, men det betyder ikke, at den ikke har fortjent en plads på hylden alligevel. Olaplex Bonding Oil No. 7 viser sig nemlig hurtigt at være en hårolie, der booster hårets glans og gør det dejligt glat.

Svær at få ud af flasken

Konsistensen er lidt mere flydende, end man er vant til med andre hårolier. Dog er den løsere formel nem at påføre og fordele i håret.

Emballagen er ikke noget særligt. Det er en flaske i hård plast med kun et lille doseringshul. Da den ikke har nogen form for mundstykke, der skubber olien op af flasken, og flasken heller ikke kan klemmes, må man ryste hårolien ud. Selvom den er tynd, løber den ikke frivilligt ud af flasken. Derfor er den lidt svær at dosere.

En let hårolie, som ikke tynger ned

Hvis man ser bort fra emballagens klare mangler, er dette dog en hårolie i topklasse. Den tilfører håret glans uden at tynge det ned eller give et fedtet look (dette handler naturligvis også lidt om, hvor meget man påfører – vær forsigtig med mængden af alle hårolier).

Olaplex Bonding Oil No. 7 dufter friskt og lækkert, men er også lidt dyrere end flere andre olier. Dyre - men drøje - dråber skal det lige påpeges. Man kommer langt med få dråber, så selvom pakken kun indeholder 30 ml, rækker en flaske forbavsende længe, hvilket værdsættes.

Dufter godtvirker udredendetryller en smuk glans frem
Høj prisutjekket emballage

6. Hair Lust Hair Strengthening & Protection Oil

En dejlig velduftende hårolie, som fjerner kruset hår

Hairlust Split Fix Hair Oil 50ml

Hair Lust Hair Strengthening & Protection Oil er et produkt, der er fyldt med fugtgivende olier til håret. Kokosolie, arganolie, abrikoskerneolie og solsikkeolie (økologiske) er forenede i denne skønne oliecocktail, der også er fri for parabener, sulfater og ftalater.

Sødmefuld duft - på den lækre måde

Denne hårolie dufter dejligt af slik. Ved første snif tror man, at duften bliver for meget at have i håret omkring ansigtet. Men det viser sig hurtigt, at det kun er en fornemmelse af sødme som bliver hængende på en meget behagelig måde. Det er faktisk svært at lade være med at dufte lidt til en hårtot i ny og næ.

Produktet kan anvendes i både tørt og fugtigt hår. Olien dæmper effektivt kruset hår, og selv rigtigt tørre lokker føles lidt blødere og genvinder lidt af deres glans.

Småtræls påføring

Men man skal være meget forsigtig ved påføring. Pipetten trækker meget olie op – alt for meget olie faktisk. Husk, at du kommer rigtig langt med blot nogle få dråber. Bruger du for meget, bliver håret i stedet tynget ned og ser snavset ud.

Pipetten er også ret svær at arbejde med. Det er som om låget sætter sig fast, når det skal skrues af og på. Det indebærer, at det bliver ekstra besværligt at bruge produktet.

Indholdet er imidlertid besværet værd – denne hårolie gør håret glansfuldt og blødt, samtidig med at den dufter skønt.

Dufter godteliminerer kruset hårmeget drøj
Bøvlet flaske

7. Redken All Soft Argan-6

Håroile, der effektivt dæmper kruset hår, giver høj glans, og ikke gør håret tungt

Redken All Soft Argan-6 Oil 90ml

Redken All Soft Argan-6 er, som navnet antyder, baseret på arganolie, men indeholder også Omega-6, der er en fedtsyre. Formlen er tyndtflydende og helt gennemsigtigt, og duften er diskret med en krydret undertone.

Hårolie med høj glans

Samtlige testpersoner oplever olien som meget blødgørende og glansgivende, men dem med tørrest/mest beskadiget hår synes, at effekten er for lille, når All Soft Argan-6 anvendes som hårkur.

Som stylingprodukt fungerer den godt til alle hårtyper, og især oplever vi, at den ikke gør håret tungt, hverken på kraftigt eller fint hår.

Den dæmpende effekt på kruset hår er over middel, og olien giver også høj glans, hvilket får håret til at føles blødt og frisk.

Dæmper kruset hår effektivthøj glans
Den plejende effekt er noget mindre

8. Macadamia Natural Oil Treatment

Meget nærende hårolie, der dufter godt og som hurtigt trænger ind i håret

Macadamia Healing Oil Treatment 125ml

Macadamia Natural Oil Treatment er en lysegul, tyktflydende hårolie med en vidunderligt krydret duft med et strejf af vanilje.

Olien fås i en dejlig glasflaske med en indbygget pumpe, der gør det nemt at dosere, men på grund af den noget tykkere konsistens opleves olien ikke ligeså drøj som de andre testede produkter.

Nærende hårolie med flere muligheder

Macadamia Natural Oil Treatment er baseret på olie fra macadamianødder og arganolie, og den trænger hurtigt ind i håret. Den nærende effekt vurderes som værende højere end gennemsnittet. Olien gør håret blødt, glansfuldt og sikrer en god frisure, da den kan bruges som både hårmaske og til styling.

Macadamia Natural Oil Treatment får en god bedømmelse som stylingprodukt af de testpersoner, der har tørt og kruset hår, mens den opleves som noget tung i det mest tynde hår.

Herlig duftmeget nærendetrænger hurtigt ind i håret
Som stylingprodukt er den for tung til tyndt hår

9. Wella SP LuxeOil

Giver glans, blødgør og modvirker filtret hår

Wella SP Luxeoil Chroma Elixir 100ml

Wella SP LuxeOil er et herligt bekendtskab, hvis man har lidt grovere hår. Håroliens tyktflydende og noget tykkere konsistens gør, at håret bliver blødt og afgjort lettere at rede ud. Olien passer dog ikke lige så godt til finere hår.

Fedter en del

Den klistrer og sætter sig let fast, hvilket giver stor risiko for, at håret bliver tungt og fedtet. Den klistrede effekt gør også, at man let kommer til at overdosere olien i fint hår, og i kraftigere hår skal man bruge ret meget olie, for at den får effekt.

Risikoen for at håret bliver fedtet, gør det også vanskeligt at anvende olien til at kontrollere kruset hår. For at undgå en usoigneret følelse skal man tage relativt lidt olie i, med det dilemma at produktet da ikke giver så meget effekt.

Wella SP LuxeOil giver til gengæld en fantastisk god glans, så hvis det lykkes at balancere en tilpas mængde, bliver man tilfreds med slutresultatet.

Giver glansblødgørendehjælper med at rede ud
Let at overdosereikke drøj

10. Orofluido Hair Oil

Hårolie, der giver en fin glans og effektivt fjerner kruset hår

Orofluido Beauty Elixir 100ml

Orofluido Hair Oil er baseret på arganolie, hørfrøolie og cyperusolie og har en ret kraftig, krydret duft.

Fin glans og blødgørende, men det er også det

Olien er ret tyktflydende, mørkegul i farven og kommer i en tung og lidt klodset glasflaske med en ret stor åbning, der gør den svær at dosere.

Doseringsvanskelighederne sammen med den tykke konsistens gør desværre, at den ikke opleves som drøj.

Olien absorberes hurtigt af håret og gør det glansfuldt og blødt, men den plejende effekt opleves som noget under middel.

Konklusion på test af Orofluido Hair Oil

Hårolien egner sig bedst til tykkere hår, hvor den giver en rigtig god effekt som stylingprodukt mod kruset hår uden at gøre det fedtet.

Meget god til at dæmpe kruset hårgiver fin glans
Svær at dosereklodset flaske.

Mere om hårolie

Hårolien slog igennem som hårpleje og stylingprodukt for nogle år siden, og nu har de fleste store varemærker en eller flere typer af hårolie i deres sortiment.

Hårolie er en fælles betegnelse for hårplejeprodukter, der er baseret på plejende olier som for eksempel arganolie, avokadoolie, vindruekerneolie eller moringaolie. Hårolie kan anvendes på forskellige måder. Det almindeligste er at påføre et par dråber i fugtigt hår inden styling, hvilket gør håret mindre kruset, hurtigere at tørre, lettere at rede ud og mere glansfuldt.

Olien kan også påføres i spidserne, når håret er tørt, for at give håret glans og blødhed. Uanset om du bruger hårolien i vådt eller tørt hår, kan du varme nogle dråber af olien mellem håndfladerne og derefter trække dem med over længderne og spidserne.

Du kan kæmme håret med en fintandet kam efter påføring for at fordele olien jævnt i håret, men undgå hovedbunden. Et andet anvendelsesområde til hårolie er som hårkur – her bruger du en større mængde olie og lader den virke i vådt hår i 20-40 minutter, inden du skyller den ud. Du kan også booste din normale hårkur med at par dråber hårolie for en ekstra plejende effekt.

Hårolie egner sig til de fleste hårtyper, men giver måske allerbedst effekt på tørt og kruset hår, som har brug for fugt og pleje. Til tynde hår anbefaler vi, at du bruger en mindre mængde olie og kun påfører den yderst i spidserne for at undgå, at håret bliver fedtet og føles tungt. Hvis du har bleget eller meget lyst hår, skal du være opmærksom på ikke at vælge en olie med en mørkere farve end dit eget hår, da det kan give håret en gullig tone.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os