Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Test af 9 hårolier: Få glansfuldt og blødt hår med en god hårolie

AfPriceRunner Opdateret 1. januar 2019

Føles dit hår tørt og statisk? Så kan du opnå et rigtig fint resultat med en hårolie. En god hårolie giver nemlig næring til træt og slidt hår, og det er nøjagtig, hvad vores valg til bedst i test, Davines OI Oil, gør. Med en praktisk spraydosering er hårolien let at bruge, og den tilfører nyt liv til dit hår.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.

I vores test af hårolie har vi ladet fire uddannede frisører med forskellige hårtyper og hårfarver anvende produkterne. I testen har vi gået ud fra nedenstående parametre for at bedømme produkterne:

  • Plejeevne: Hvor blødt og fugtigt bliver håret? Er håret lettere at rede ud?

  • Glans: Hvor glansfuldt bliver håret? Giver olien glans? Bliver resultatet fedt?

  • Kruset hår: Dæmper olien effektivt kruset hår? Virker olien til forskellige hårtyper? Gør olien tyndt hår tungt?

  • Konsistens: Er olien let at påføre og fordele i håret? Hvor drøj er olien?

Under testen er frisørerne gået ud fra et forbrugerperspektiv og har anvendt produkterne, som deres kunder ville have brugt dem. Karakteren er givet for den samlede oplevelse af produktet i forhold til prisen.

Vi har testet et udpluk af markedets populære hårolier. Sammenlign priser på de testede hårolier på PriceRunner.

1. Davines OI Oil - BEDST I TEST HÅROLIE

En hårolie der er velegnet til alle hårtyper uden at tynge håret

Davines OI / Oil Absolute Beautifying Potion 135ml

Med blot et par sprays af Davines OI Oil bliver håret lettere at rede ud og lyser op som en vidunderlig sommerdag.

Uden at tynge håret ned eller give håret et fedtet look, får denne olie næsten hår, der kan se ganske uglet ud, til at se mere glansfuldt ud. Håret bliver nemlig blødt og får glans, og døjer man normalt med filtret hår, der er svært at rede ud, er Davines OI Oil som en gave fra himlen.

Produktet kan bruges i håndklædetørret hår såvel som helt tørt hår. Hvis du bruger hårolien, når du har tørt håret med håndklæde, kommer det til at lette hårbørstningen og stylingen og på den måde også din frisure.

Hvis du i stedet ønsker, at håret skal have noget glans, skal du blot vente til håret er tørt og stylet, og så kan du give et spray eller to som finish. Emballagen med sin sprayfunktion gør Davines OI Oil let at bruge, da man slipper for at gnide olien ind i hænderne. Desuden er duften ikke alt fra kraftig, sådan som den er hos mange andre hårolier – den dufter godt, men uden at stjæle duften fra sin parfume.

Dette er uden tvivl hårolien til personer, der ønsker glansfuldt hår, men helst vil slippe for et vådt look a la ankomsten i målområdet til maratonløb i sommervarmen.

Praktisk emballagegod duftblødt og glansfuldt resultat
Intet at påpegedette er et fuldstændig fantastisk produkt!

Se pris hos:

Frejsi

2. Moroccanoil Original Treatment

Nærende hårolie, der går hurtigt ind i håret og giver fin glans uden at klistre

Moroccanoil Original Oil Treatment 100ml

Testens vinder er klassikeren Moroccanoil, som er den hårolie, der har været længst på markedet. Hårolien fra Moroccanoil er baseret på arganolie og har en krydret, orientalsk duft.

Olien er mørk orange, og konsistensen er noget mere tyktflydende end de andre olier i testen, og både når den anvendes som indpakning og til styling, føles den mere plejende end nogen af de andre olier. Produktet trænger godt ind i håret og efterlader det blødt og glansfuldt. Især testpersonerne med til tykkere og kraftigere hår satte pris på denne hårolie.

Moroccanoil efterlader ikke en klistret følelse i håret og gør det glansfuldt og synligt mindre kruset. Prisen er noget over middel, men produktet er drøjt og opleves derfor som meget prisbilligt, og vi udpeger den derfor til bedst i test.

Trænger hurtigt ind i håretføles nærende og ikke klistretgiver fin glans
Den mørke farve passer ikke så godt til meget bleget hår

Se pris hos:

Frejsi

3. Lanza Keratin Healing Oil Treatment

Reparerende, blødgørende og indeholder varmebeskyttelse

Lanza Keratin Healing Oil Hair Treatment 100ml

Håret bliver straks blødere og lettere at styre, når der kommer Lanza Keratin Healing Oil Treatment i. Det indeholder keratin, som hjælper med at opbygge hårstrået indefra. Dets reparerende effekt får hurtigt håret til at se plejende og mere frisk ud. Det er nemt at fordele olien, da den har en let formel, og en lille smule rækker langt, da olien er meget drøj. Både tyndt og grovere hår bliver glattere og friskere.

På trods af produktets lette formel er det nemt at slippe af med kruset hår, uden at det bliver tungt. Blødheden holder også dagen efter vask, og uden at håret føles fedtet. Desværre giver produktet ikke nogen særlig glans, men en smule kan man da se.

Det er helt klart et plus, at olien indeholder varmebeskyttelse. Alt for at beskytte og reparere håret så meget som muligt. Der er ikke meget at kommentere, og Lanza Keratin Healing Oil Treatment lægger sig på en topplacering blandt hårolier.

Reparerendevarmebeskyttelseblødgørendepasser til alle hårtyper
Giver ikke glans

Se pris hos:

Swedish Face

4. L'Oréal Professionnel Mythic Oil - BEDSTE BILLIGE HÅROLIE

Let hårolie, der giver håret glans uden at gøre det tungt eller får det til at se fedtet ud

L'Oreal Paris Mythic Oil Original Oil 100ml

Mythic Oil er et tyndtflydende, helt gennemsigtigt produkt baseret på avokadoolie og vindruekerneolie. Duften er svagt blomsteragtig og virker let og frisk. Den noget tyndere formel gør, at den egner sig bedst som stylingprodukt, og testpersonerne med fint til middeltykt hår satte mest pris på denne olie blandt de testede.

Olien løber lidt mere end de andre og trænger hurtigt ind i håret, men "forsvinder" næsten i tykkere og kraftigere hår. Et meget prisbilligt produkt til personer med typisk, skandinavisk hår, som vil have en stylingolie, der giver glans og glathed uden at gøre håret tungt.

Mythic Oil giver ikke en fedtet fornemmelse og passer derfor også til personer, der normalt har tendens til at få fedtet hår af stylingprodukter.

Lettynger ikke håret og gør det ikke fedtet
Formlen er for tynd til rigtig kraftige hårtyper

Se pris hos:

Luxplus DK

5. Kérastase Elixir Ultime

Plejende hårolie, der giver håret en fin glans og dufter fantastisk godt

Kérastase Elixir Ultime Versatile Beautifying Oil 100ml

Kérastase Elixir Ultime er en gennemsigtig hårolie, der er baseret på arganolie, majsolie, paraxanolie og kameliaolie, som alle er olier, der er kendte for deres plejende egenskaber. Samtlige testpersoner giver topkarakter for duften, som er svagt krydret med en undertone, der minder om cedertræ.

Konsistensen er middeltyk, og som stylingprodukt egner den sig fint til alle hårtyper, der har anvendt den i denne test. Som indpakning egner den sig bedst til personer med tørt eller beskadiget hår, da den opleves meget plejende, men noget for tung til personer med fint, frisk hår.

Elixir Ultime har den højeste pris af de testede olier, men bedømmes at være et godt luksusvalg, fordi olien er drøj og resultatet meget godt.

Plejendefantastisk duftgiver fin glans
For tung til fint hårhøj pris

Se pris hos:

Nicehair.dk

6. Redken All Soft Argan-6

Håroile, der effektivt dæmper kruset hår, giver høj glans, og ikke gør håret tungt

Redken All Soft Argan-6 Oil 90ml

Redken All Soft Argan-6 er, som navnet antyder, baseret på arganolie, men indeholder også Omega-6, der er en fedtsyre. Formlen er tyndtflydende og helt gennemsigtigt, og duften er diskret med en krydret undertone.

Samtlige testpersoner oplever olien som meget blødgørende og glansgivende, men dem med tørrest/mest beskadiget hår synes, at effekten er for lille, når All Soft Argan-6 anvendes som indpakning. Som stylingprodukt fungerer den godt til alle hårtyper, og især oplever vi, at den ikke gør håret tungt, hverken på kraftigt eller fint hår.

Den dæmpende effekt på kruset hår er over middel, og olien giver også høj glans, hvilket får håret til at føles blødt og frisk.

Dæmper kruset hår effektivthøj glans
Den plejende effekt er noget mindre

Se pris hos:

Hobbix

7. Macadamia Natural Oil Treatment

Meget nærende hårolie der dufter godt og som hurtigt trænger ind i håret

Macadamia Healing Oil Treatment 125ml

Macadamia Natural Oil Treatment er en lysegul, tyktflydende hårolie med en vidunderligt krydret duft med et strejf af vanilje.

Olien fås i en dejlig glasflaske med en indbygget pumpe, der gør det nemt at dosere, men på grund af den noget tykkere konsistens opleves olien ikke ligeså drøj som de andre testede produkter.

Macadamia Natural Oil Treatment er baseret på olie fra macadamianødder og arganolie, og den trænger hurtigt ind i håret. Den nærende effekt vurderes som værende højere end gennemsnittet. Olien gør håret blødt, glansfuldt og sikrer en god frisure, da den kan bruges sm både hårmaske og til styling.

Macadamia Natural Oil Treatment får en god bedømmelse som stylingprodukt af de testpersoner, der har tørt og kruset hår, mens den opleves som noget tung i det mest tynde hår.

Herlig duftmeget nærendetrænger hurtigt ind i håret
Som stylingprodukt er den for tung til tyndt hår

Se pris hos:

Luxplus DK

8. Wella SP LuxeOil

Giver glans, blødgør og modvirker filtret hår

Wella SP Luxeoil Chroma Elixir 100ml

Wella SP LuxeOil er et herligt bekendtskab, hvis man har lidt grovere hår. Håroliens tyktflydende og noget tykkere konsistens gør, at håret bliver blødt og afgjort lettere at rede ud. Olien passer dog ikke lige så godt til finere hår.

Den klistrer og sætter sig let fast, hvilket giver stor risiko for, at håret bliver tungt og fedtet. Den klistrede effekt gør også, at man let kommer til at overdosere olien i fint hår, og i kraftigere hår skal man bruge ret meget olie, for at den får effekt.

Risikoen for at håret bliver fedtet, gør det også vanskeligt at anvende olien til at kontrollere kruset hår. For at undgå en usoigneret følelse skal man tage relativt lidt olie i, med det dilemma at produktet da ikke giver så meget effekt. Wella SP LuxeOil giver til gengæld en fantastisk god glans, så hvis det lykkes at balancere en tilpas mængde, bliver man tilfreds med slutresultatet.

Giver glansblødgørendehjælper med at rede ud
Let at overdosereikke drøj

Se pris hos:

Bangerhead DK

9. Orofluido Hair Oil

Hårolie, der giver en fin glans og effektivt fjerner kruset hår

Orofluido Beauty Elixir 100ml

Orofluido Hair Oil er baseret på arganolie, hørfrøolie og cyperusolie og har en ret kraftig, krydret duft. Olien er ret tyktflydende, mørkegul i farven og kommer i en tung og lidt klodset glasflaske med en ret stor åbning, der gør den svær at dosere.

Doseringsvanskelighederne sammen med den tykke konsistens gør desværre, at den ikke opleves som drøj. Olien absorberes hurtigt af håret og gør det glansfuldt og blødt, men den plejende effekt opleves som noget under middel.

Orofluido Hair Oil egner sig bedst til tykkere hår, hvor den giver en rigtig god effekt som stylingprodukt mod kruset hår uden at gøre det fedtet.

Meget god til at dæmpe kruset hårgiver fin glans
Svær at dosereklodset flaske.

Se pris hos:

Brandshop

Mere om hårolie

Hårolien slog igennem som hårpleje og stylingprodukt for nogle år siden, og nu har de fleste store varemærker en eller flere typer af hårolie i deres sortiment.

Hårolie er en fælles betegnelse for hårplejeprodukter, der er baseret på plejende olier som for eksempel arganolie, avokadoolie, vindruekerneolie eller moringaolie. Hårolie kan anvendes på forskellige måder. Det almindeligste er at påføre et par dråber i fugtigt hår inden styling, hvilket gør håret mindre kruset, hurtigere at tørre, lettere at rede ud og mere glansfuldt.

Olien kan også påføres i spidserne, når håret er tørt, for at give håret glans og blødhed. Uanset om du bruger hårolien i vådt eller tørt hår, kan du varme nogle dråber af olien mellem håndfladerne og derefter trække dem med over længderne og spidserne.

Du kan kæmme håret med en fintandet kam efter påføring for at fordele olien jævnt i håret, men undgå hovedbunden. Et andet anvendelsesområde til hårolie er som indpakning – her bruger du en større mængde olie og lader den virke i vådt hår i 20-40 minutter, inden du skyller den ud. Du kan også booste din normale indpakning med at par dråber hårolie for en ekstra plejende effekt.

Hårolie egner sig til de fleste hårtyper, men giver måske allerbedst effekt på tørt og kruset hår, som har brug for fugt og pleje. Til tynde hår anbefaler vi, at du bruger en mindre mængde olie og kun påfører den yderst i spidserne for at undgå, at håret bliver fedtet og føles tungt. Hvis du har bleget eller meget lyst hår, skal du være opmærksom på ikke at vælge en olie med en mørkere farve end dit eget hår, da det kan give håret en gullig tone.

Kommenter artiklen

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette kommentarer, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere!

Log ind

Bliv gratis medlem