Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Håndvarmer: 7 modeller i test

Af PriceRunner Opdateret 26.01.2018

Vi har testet håndvarmere og udpeger Easygrow Håndmuffer til bedst i test. Disse varme og meget vejrbestandige håndvarmere er todelte og fungerer på alle slags håndtag. Til de fleste slags klima er Easygrow Håndmuffer alt man behøver for at kunne vinke farvel til almindelige vanter i barnevognsårene.

Bedste lavprisvalg bliver Carena Valö håndvarmer. Det er et par meget prisbillige, separate håndvarmere, der passer til alle forskellige vognhåndtag.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. I vores test af håndvarmere har vi ladet en ekspert i barnevognstilbehør anvende samtlige modeller i hverdagen.

Håndvarmerne er anvendt på flere forskellige barnevogne med forskellige slags håndtag. I vores test har vi kigget på følgende egenskaber:

  • Varme og vejrbestandighed
    Hvor varm er håndvarmeren, tåler den regn eller våd sne, og er den tæt nok omkring håndtaget til at holde blæsten ude?

  • Tilpasning
    Hvordan fungerer håndvarmeren med både almindelige og ergonomiske håndtag, og hvordan passer den til håndtag med forskellig tykkelse og form?

  • Brug
    Hvordan føles håndvarmeren omkring hænderne, kan åbningerne til hænderne tilpasses, og fungerer den til forskellige håndstørrelser?

Hvordan håndvarmerne har klaret sig under brug er derefter sammenholdt med design og pris, hvorefter der er givet en karakter ude fra det samlede indtryk.

Bedst i test

Easygrow Håndmuffer

Varme og meget vejrbestandige håndvarmere, der fungerer på alle slags håndtag

Prisklasse: Mellem Materiale: ÖKO-Tex-certificeret polyester og imiteret pels Type af håndvarmer: Separate håndtagsvanter Justerbar åbning: Ja

Easygrow Håndmuffer er så tæt på perfekte, som en håndvarmer kan blive, både når det gælder funktion og design. Disse håndtagsvanter kan knappes sammen til en lang muffe, hvis man ønsker det, men det er når de anvendes separat, at de er bedst.

Ydersiden angives at være vand- og vindtæt med en vandsøjle på 3000 mm, og en times gåtur i øsende regnvejr har bekræftet dette. Hænderne var både tørre og varme, da vi kom hjem. Easygrow Håndmuffer er forede med imiteret pels, så de er rigtig skønne at putte hænderne ind i, og æstetisk set er de en fornøjelse at pimpe vognen med.

Takket være muligheden for at justere åbningen fungerer de lige så godt til små som til lidt større hænder. Selv åbningen til barnevognshåndtaget har en størrelse, der passer til mange forskellige vognmodeller. Til de fleste slags klima er Easygrow Håndmuffer alt man behøver for at kunne vinke farvel til almindelige vanter i barnevognsårene.

Meget flot designholder både kulde og fugt udepasser til alle vogne
Noget høj prismen de er det værd
Bedste lavprisvalg

Carena Valö

Meget prisgunstige, separate håndvarmere, der passer til alle barnevognshåndtag

Prisklasse: Lavpris Materiale: Polyester Type af håndvarmer: Separate håndtagsvanter Justerbar åbning: Nej

Carena Valö tilbyder meget håndvarmer for pengene. De har alle ønskelige funktioner. Det æstetiske design er derimod ikke i topklasse, men stilmæssigt består Valö alligevel, og så længe hænderne er varme, rækker det langt.

Håndvarmerne fastgøres på barnevognens håndtag med tryklåse og sidder godt på både flade og runde håndtagsformer. At det er to separate vanter gør selvfølgelig, at Valö fungerer lige så godt på vogne med ergonomisk håndtag eller på paraplyvogne med to separate håndtag.

Modellen er middeltyk, men holder varmen godt, selv ned til nogle minusgrader. Også lidt vand og vind kan den holde ude. Vantemodellen er rummelig, og der er plads til både store som små hænder uden problemer. Man holder direkte på håndtaget, og Valö giver plads til, at man kan skifte greb inden i vanten.

Man kan vælge, om man vil have lang rib på vanterne, så de når godt op over jakkeærmerne, eller lagt dobbelt, så de varmer lidt mere omkring håndleddene. Vil man have varme, praktiske håndvarmere uden at tømme tegnebogen, så er Carena Valö det bedste alternativ på markedet.

Meget prisgunstigepasser til alle typer af barnevognshåndtagvarme og lækre
Ikke den allervarmeste modellidt kedeligt designlidt kedeligt design

Easygrow Grandma Håndmuffer

Smukt strikket håndvarmer, der holder hænderne både varme og tørre

Prisklasse: Premium Materiale: ÖKO-Tex-certificeret bomuld og bambus, for af imiteret pels Type af håndvarmer:) Separate håndtagsvanter Justerbar åbning: Ja

Easygrow Grandma er håndvarmernes Rolls Royce. I bund og grund de samme håndmuffer som Easygrows almindelige model, men designet er piftet op med en strikket yderside. Enhver barnevogn bliver smukkere med Grandma-mufferne på håndtaget.

Foruden kulde er håndvarmerne også rigtig gode til at holde vind og vand ude. Ydersiden suger dog regn og våd sne til sig og er et stykke tid om at tørre, men de kan sagtens sidde på håndtaget og tørre. Åbningen til hænderne kan justeres, og håndvarmerne kan knappes sammen til en samlet varmer.

Den eneste ulempe ved Easygrow Grandma Håndmuffer er, at det strikkede yderlag desværre let sidder fast i overtøjets burrebånd og lynlåse, eller andre fremspringende genstande man støder imod, og bliver nemt flosset. Det går ikke ud over funktionen, men ser trist ud. Især med tanke på den høje pris.

Hvis man kører meget forsigtigt eller nok godt kan leve med enkelte løse tråde, så kommer man dog ikke til at fortryde at have købt Easygrow Grandma-håndmufferne.

Førsteklasses designmeget varme og vejrbestandigepasser til alle vogne
Sart yderlagder nemt sidder fast i ting og bliver flosset

Skip Hop Håndvarmer

Lækkert foret håndvarmer, der sidder godt på håndtaget og har en lomme til mobilen

Prisklasse: Mellem Materiale: Fleeceforet Type af håndvarmer: Lang håndmuffe Justerbar åbning: Nej

Skip Hop er et kendt og populært mærke hos de fleste med forstand på barnevognstilbehør, og deres håndvarmere er også kvalitetsarbejde med mange gennemtænkte detaljer. Formen er aflang og beregnet til at have begge hænder i samtidig. Synes man om at have hænderne meget langt fra hinanden, kan den virke lidt smal, men på de fleste vogne sidder den godt.

Håndvarmeren er foret med utrolig blødt teddyplys, og det er virkelig en fornøjelse at putte sine kolde hænder derind. Åbningen kan ikke reguleres, men håndvarmeren knappes sammen på midten mellem hænderne for at stramme lidt til, så der ikke kommer kold luft ind. Åbningerne til håndtaget er lidt elastiske, så Skip Hop håndvarmere slutter helt tæt uanset formen på håndtaget.

Ovenpå sidder der en smart lomme i klar plast, der er beregnet til mobiltelefonen, og der er også et hul til ledningen. Efter en sæsons brug er plasticen blevet lidt man, men de andre funktioner virker stadig fejlfrit, og Skip Hop håndvarmere er et af de bedre alternativer, hvis man synes om lange håndmuffer.

Meget varmblødt og lækket forslutter tæt omkring håndtaget
Fungerer ikke til ergonomiske og delte håndtaglidt smal model

Vinter & Bloom Håndvarmer Mini Dots

Lang håndvarmer til begge hænder, meget varm og med opbevaringslomme

Prisklasse: Lavpris Materiale: PU-belagt polyester, microfleece og polyestervat Type af håndvarmer: Lang håndmuffe Justerbar åbning: Ja

Vinter & Bloom Mini Dots er en traditionel håndvarmer i aflangt format. Den fastgøres omkring håndtaget på barnevognen ved hjælp af tryklåse. For at åbningen til hænderne ikke skal gabe for meget, lukkes den til på forsiden med en lille rem. Dette er en håndvarmer, der uden problemer har plads til et par rigtig store far-hænder, eller en forældrehånd og en søskendes hånd på samme tid.

Åbningerne til barnevognens håndtag er også til den store side. På en vogn med bredt håndtag er det ikke noget, man tænker over, men hvis vognens håndtag er smalt, slipper der lidt kold luft ind. Det havde været rart, hvis åbningernes størrelse kunne justeres.

Som varmeholder får Mini Dots høj karakter. Håndvarmeren er godt polstret og kan også bruges i frostvejr. Ekstra plus for den smarte opbevaringslomme på oversiden og den lille kant af imiteret pels, der holder snefnug ude.

Varm og velpolstretmeget rummelig
Virker ikke til ergonomiske eller delte håndtaglidt for rummelig åbning til håndtaget

Elodie Details Stroller Mittens

Lækre og stilfulde håndvarmere, fastgøres omkring barnevognens håndtag med burrebånd

Prisklasse: Mellem Materiale: Polyester Type af håndvarmer: Separate håndtagsvanter Justerbar åbning: Ja

Elodie Details Stroller Mittens er designmæssigt for barnevognsvanter, hvad den lille sorte kjole er for en fashionistas garderobe – et stilsikkert kort. Denne håndvarmer består af hele vanter, der er forede med blød, imiteret pels og fastgøres omkring barnevognens håndtag med burrebånd. Grebet fungerer til de fleste håndtag, så længe de ikke er for brede, og burrebåndet holder godt.

At håndvarmerne er udformet som hele vanter gør, at de ikke lukke varme ud eller kold luft ind, eller for den sags skyld sne og regn. De kunne have været en fuldtræffer, men har desværre den mangel, at de kun fås i én størrelse. Pladsmæssigt er de nemlig lidt snævre, og med et par store hænder oplever man Elodie Details Stroller Mittens som lidt for stramme til at være rigtig behagelige.

De er også lidt korte i længden, så der nemt kan slippe lidt kold luft ind mellem vante og jakkeærme. En rib for enden havde været ønskeligt. Har man hænder i den rette størrelse, så kan Elodie Details Stroller Mittens alligevel blive et meget populært stykke vintertilbehør til barnevognen.

Meget flot designholder varmen rigtig godt
Snæver og kort modelduer ikke til bredere barnevognshåndtag

Bjällra of Sweden håndmuffe

Hele håndtagsvarmere der fastgøres med burrebånd og ikke slipper kold luft ind

Prisklasse: Mellem Materiale: Oplysning mangler Type af håndvarmer: Separate håndtagsvanter Justerbar åbning: Ja

Bjällra of Sweden går all in på design med deres håndmuffer, der fås i varianter, som matcher mærkets køreposer. Disse håndvarmere består af to separate vanter, der holdes fast omkring barnevognshåndtaget med burrebånd. Vanten er hel, lige som en almindelig vante. Til forskel fra de fleste andre håndtagsvarmare har man altså et lag stof imellem i stedet for at holde direkte på håndtaget.

Det medfører den fordel, at man aldrig må tage fat i et koldt håndtag, og at der ikke er nogen steder ved fingrene, hvor kold luft kan slippe ind. Bjällra of Sweden er også rigtig gode til at holde hænderne varme. Desværre tillader burrebåndet kun et ret smalt greb. Har vognen et bredt håndtag, kan man næsten ikke sætte mufferne fast omkring det.

Da varmerne er udformet som vanter, er det også svært at variere, hvordan man griber om håndtaget, man er faktisk nødt til altid at have fingrene over og tommelen under. Men det er desværre ikke altid behageligt at gå på den måde i længere tid, og Bjällra of Sweden håndmuffe bliver ikke den foretrukne løsning til lange gåture.

Holder varmen rigtig godtflot designkan matches med kørepose
Smal burrebåndslukningtillader kun en slags greb om håndtaget

Alt om håndvarmer

Håndvarmere til barnevognen er ikke et nyt fænomen, men udbuddet af modeller er vokset i løbet af de senere år. Håndvarmere er en slags vante til forælderen, der fastgøres på barnevognens håndtag ved hjælp af tryklåse eller burrebånd.

Tanken bag en håndvarmer er, at den skal holde hænderne varme på den, der kører vognen, og være et praktisk alternativ til almindelige vanter. Alle der har haft småbørn om vinteren, ved, at man tager vanterne af i tide og utide for at pudse næser, trække lynlåse op og sende sms'er.

Med håndvarmere slipper man for at tage vanter af og på, og fjerner i samme omgang risikoen for at tabe dem i farten. Det er nok de færreste, der ville beskrive håndvarmere til barnevognen som absolut nødvendigt tilbehør, men når man først har vænnet sig til dem, er de svære at undvære.

Der findes to forskellige typer af håndvarmere. Den ene model ligner en traditionel håndmuffe og er lang med plads til to hænder. Den anden slags håndvarmer består af to separate vanter at putte hænderne i.

Har man en barnevogn med almindeligt håndtag, fungerer begge modeller fint, selvom de separate håndvarmere ofte giver mulighed for at have hænderne længere fra hinanden. Har man en vogn med ergonomisk håndtag, bliver den brede håndvarmer upraktisk, og til disse modeller anbefales de separate håndvarmere.

Ud over at fungere som vanter for den, der kører vognen, kan håndvarmere også fastgøres på stellet til ældre søskende, der skal holde fast i vognen. Derudover kan de fastgøres på sædets bøjle, perfekt til børn, der kan lide at holde fast i nogen, når de er ude at køre, men ikke bryder sig om at have vanter på.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem