Opdateret  

Hårtørrer: 10 modeller i test

PriceRunner

Vil du gerne style og tørre dit hår på kort tid? Så er det en hårtørrer, du skal ty til. Vi har testet et udvalg af hårtørrerer fra blandt andet Dyson, Babyliss, GHD og Remington. Læs med og se, hvem der er bedst i test!

Hårtørrere: Frisører og forbrugere har testet 12 modeller

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. Design og testparametre i vores test af hårtørrere er udarbejdet af professionelle frisører. Produkterne er derefter blevet anvendt på personer med forskellig hårtype og -kvalitet.

Hårtørrerne er testet af både frisører og privatpersoner, og produkterne er bedømt med udgangspunkt i følgende parametre:

  • Resultat: Hvordan bliver håret efter brug af føntørreren? Modvirker føntørreren kruset og filtret hår, og giver den håret glans?

  • Blæseeffekt og temperatur: Hvor mange funktioner har føntørreren for blæseeffekt og temperatur? Har den en kold temperaturindstilling? Hvor effektiv er føntørreren? Er de varme temperaturer tilpas eller for varme/kolde?

  • Funktion og brugervenlighed: Hvordan er føntørreren at holde i, og hvordan regulerer man dens funktioner? Er den tung, og er vægten velbalanceret i hånden? Medfølger der tilbehør såsom forskellige mundstykker, og hvor lang er ledningen? Hvor let er føntørreren at bruge? Har føntørreren et højt eller forstyrrende lydniveau?

Frisørerne er i deres test gået ud fra et forbrugerperspektiv og har anvendt hårtørrerne, som deres kunder ville have brugt dem. Parametrene ovenfor sammen med produktets pris ligger derefter til grund for karakteren.

Vi har testet et udpluk af markedets populære modeller. Sammenlign priser og find tilbud på de testede hårtørrere på PriceRunner.

1. Babyliss Pro Digital 6000E - BEDST I TEST HÅRTØRRER

Kraftfuld og støjsvag føntørrer med enkle knapper, som effektivt tørrer dit hår

Babyliss Pro Digital BA6000E

Med det samme man tænder for Babyliss Pro Digital, lægger man mærke til, at det er en hårtørrer, som er mere stille end mange andre. Det skyldes blandt andet, at føntørreren har en digital motor, som ikke kun støjer mindre, men også tilbyder et kraftigt luftflow.

Letvægtsdesign og godt tilbehør

Designet er ganske vist traditionelt, men Pro Digital er alligevel væsentlig lettere at holde, end den ser ud til, hvilket også gør den nemmere at bruge. Armen når ikke at blive træt, selvom håret er tykt og tager længere tid at tørre.

Blandt de tre stykker tilbehør, en diffuser og to mundstykker, tilbyder Babyliss Pro Digital det tyndeste mundstykke på markedet. Med en bredde på 4 millimeter kan man arbejde virkelig nøjagtigt.

test-hartork-babyliss

Gode indstillinger

Luftflowet er rigtig kraftigt, og det tager ikke mange minutter at føne håret helt tørt. Der er desuden tre forskellige indstillinger for lufthastighed, inklusive en turbofunktion, som både øger flowet og lufttrykket markant.

Man kan indstille hårtørreren til at blæse kold luft, hvilket er en fordel, hvis man vil fiksere frisuren. De forskellige indstillinger er nemme at regulere med tydelige knapper på håndtaget. Temperaturen ved brug af varme er på 70 grader, hvilket mindsker risikoen for at skade håret betydeligt, og kombineret med en varmebeskyttelse bliver håret smukt og blankt.

Dette er en rigtig god føntørrer – kraftigt luftflow, lang ledning, lille rumfang og let at holde. Det eneste negative er, at den virker lidt plasticagtig, men det holder ikke Babyliss Pro Digital tilbage fra at præstere på topniveau.

EffektivKraftfuldStøjsvagEnkle knapper
Lidt plasticagtig

Prissammenligning

Sammenlign priser
CompuMail Logo

BaByliss Hårtørrer --> På lager, levering hos dig 26-09-2023

713 kr.
ComputerSalg A/S Logo

Hair dryer BaByliss 6000 E pro (6000E) - [Levering: 4-5 dage]

719 kr.
Power Logo

BABYLISS PRO DIGITAL 6000E HÅRTØRRER ➞ På vej til lager - forventet dato: 05.10.2023

725 kr.

2. GHD Helios – BEDSTE PREMIUMVALG

En effektiv og flot hårtørrer der føles let i hånden

GHD Helios 2200W

Det er svært ikke at blive nysgerrig, når GHD lancerer nye produkter på markedet. Så det er ikke overraskende, at der hurtigt blev stor interesse for GHD Helios.

Men holder GHD den samme høje standard som tidligere?
Svaret er utvivlsomt ja.

Utroligt let hårtørrer

Nøjagtig som med GHD's tidligere hårtørrere er også Helios et velgennemtænkt stylingredskab, som holder, hvad det lover. Helios lover for eksempel at være betydeligt lettere at arbejde med. Ærligt talt plejer forskellen på vægten at være minimal, når man sammenligner hårtørrere, men GHD Helios føles faktisk lettere, allerede når man tager den ud af æsken.

Også lydniveauet viser sig at være mere behageligt end hos andre produkter i dette segment.
Det er klart, at den støjer (vis os en hårtørrer som ikke gør det), men man slipper for at blive tunghør, hvilket er en klar bonus om morgenen, når håret skal ordnes forud for dagens strabadser.

Stilfuldt design og gennemtænkt

GHD Helios er ikke bare betydeligt lettere og mere stille, den er også rigtig effektiv til at tørre håret. Den blæser godt, men om det har noget at gøre med den marginalt forstærkede motor, skal vi ikke kunne sige.

Designmæssigt ligner Helios på afstand en hvilken som helt hårtørrer. Men når man holder den og kigger nærmere på den, bemærker man, at man faktisk har at gøre med en rigtig stilfuld hårtørrer. At den desuden fås i flere forskellige farver, er bestemt et ekstra plus.

Hårtørreren er udstyret med et øje i silikone, så den er let at hænge op. Knapperne er lette at komme til på håndtaget, og ud over kontroller til luftstyrke og varme er der også en tilstand til kold luft. Helios benytter naturligvis ionteknik, der giver et glansfuldt hår.

GHD Helios er virkelig et velgennemtænkt produkt, hvor udviklingen er gået fremad, siden sidst GHD lancerede en hårtørrer. Den er nem at styre, tørrer håret rigtig hurtigt, har en utrolig lang ledning og efterlader glinsende lokker.

Lettørrer hurtigtflot
Dyr

3. Xiaomi Mi Ionic H300 – BEDSTE BUDGETVALG

En flot hårtørrer, som passer godt til den, der vil have en støjsvag model

Xiaomi Mi Ionic H300

Xiaom Mi Ionic H300 er en hårtørrer i flot format, som udseendemæssigt minder om en af de dyreste hårtørrere på markedet.

Ja, det er let at se, hvor Xiaomi har hentet sin designinspiration fra. Men så spørger man sig selv, hvordan klarer den sig mod et produkt, der koster ti gange så meget?

Visse ligheder med sit dyrere forbillede

Selvom der er meget, der adskiller Xiaomi Mi Ionic H300 fra dens forbillede – bl.a. selve motoren og teknikken, så findes der faktisk også visse ligheder. Udover designet.

Hårtørreren fra Xiaomi er f.eks. meget let vægtmæssigt (den vejer 465 gram inklusive ledningen, men uden det medfølgende mundstykke). Den holder også en forholdsvis lav temperatur, selv ved den maksimale indstilling. Når vi måler temperaturen på udblæsningen, kommer den konsekvent under 60 grader. Det betyder, at den er forholdsvis skånsom mod håret set ud fra et varmeperspektiv.

Det er nemt at skifte mellem kold og varm luft, og en lille lampe viser, når du har den høje temperatur (rød lysindikator) eller den lave (blå lysindikator). Blæsestyrken reguleres også med en knap på håndtaget, og der er to indstillinger at vælge imellem.

Støjsvag og udmærket som rejseføntørrer

Der findes ingen hårtørrer, som er lydløs, men Xiaom Mi Ionic H300 er alligevel forholdsvis støjsvag sammenlignet med mange andre modeller på markedet. Det skal dog nævnes, at ledningen er ret kort med sine 170 centimeter – noget man skal huske på, hvis man har langt mellem spejl og stikkontakt.

Den hvide overflade føles fin og frisk, men får let skrammer og hurtigt små sorte mærker.

Er man på jagt efter en hårtørrer til hjemmebrug, som også kan bruges som en god rejseføntørrer, så er Xiaom Mi Ionic H300 et udmærket valg. Den optager lidt plads, er så let at holde på, at selv børn synes, den er sjov at bruge, og har en behagelig temperatur, samtidig med, at den tørrer håret effektivt.

Letlav temperaturflot design
Kort ledningfår hurtigt skrammer

4. Dyson Supersonic

Supereffektiv og støjsvag hårtørrer, i smart design, der giver et glansfuldt hår

Dyson Supersonic

Dyson Supersonic er et tydeligt bevis for, at man kan ændre måden, vi tørrer hår på.

Det første man lægger mærke til, er designet. Supersonic ligner ikke en traditionel hårtørrer. Det skyldes, at den mangler det varmeelement med tilhørende blæser, der findes i almindelige hårtørrere.

Den digitale motor er placeret i håndtaget, så tyngdepunktet flyttes til at ligge i hånden. Hårtørreren er derfor slet ikke så tung at holde. Supersonic vejer alligevel en del, men takket være vægtfordelingen påvirker vægten ikke oplevelsen negativt.

Tilbehøret, en diffuser og to forskellige mundstykker, er magnetiske, så de er lette som en leg at sætte på og tage af. Det et er forbavsende tilfredsstillende at slippe for at bøvle med ting, der skal skrues fast og sættes i gevind – her siger det bare "klik". Selv lydniveauet er behagligt på Dyson Supersonic.

Begrænset varme - og det virker

Supersonic har tre forskellige varmeindstillinger, tre forskellige luftflow og en kold indstilling. Indstillingerne reguleres nemt med små knapper bag på føntørreren.

Selvom du vælger den højeste temperatur, bliver luften aldrig varmere end 100 grader. En almindelig føntørrer kan blive helt op mod 220 grader.

At Supersonic har en lavere temperatur betyder, at håret ikke bliver skadet på samme måde (men spring ikke over varmebeskyttelsen af den grund).

Desuden er det skønt at slippe for at brænde sig i hovedbunden. Materialet som føntørreren og tilbehøret er lavet af, holder sig relativt svalt, så man ikke brænder fingrene, når man skifter mundstykke.

Fuld luksus... men det koster

Supersonic er en rigtig luksusblæser, som vi ikke kan finde nogen fejl på. Håret tørrer hurtigt takket være den utrolig kraftige udblæsning, og resultatet bliver glansfuldt og pænt.

Prisen kan dog få selv de mest velpolstrede betalingskort til at skrige af rædsel.

Hvis man kun føntørrer sit hår ved særlige lejligheder, er Supersonic sandsynligvis ikke en god investering. Men bruger man meget tid og penge på sit hår og sætter pris på den virkelig forbedrede oplevelse, som Dyson tilbyder med Supersonic, så vil man absolut ikke føle sig snydt.

EffektivFlotLavt lydniveau
Meget dyr

5. Cloud Nine The Airshot

Flot hårtørrer med lang ledning og godt blæs

Cloud Nine The Airshot

Denne sorte og stilrene hårtørrer behøver man ikke at gemme væk i en kasse. Matsort og flot ligner den noget fra en frisørsalon.

Let at bruge, men tung

The Airshot er en føntørrer, der hverken byder på omsvøb eller mærkværdigheder. Den er let at bruge, og den blæser effektivt. Lydstyrken er ved målinger omtrent som på de fleste andre hårtørrere, men virker mindre hylende. Ledningen er meget lang. Med sine 2,7 meter virker det næsten som om, at man kan gå tur med den.

På minussiden er The Airshot forbavsende tung, så efter et stykke tid er den anstrengende at holde. På den anden side opvejes dette af, at den tørrer hurtigt. Er det bare tørt hår, man er ude efter, er vægten ikke noget større problem. Men skal man føne og style sit hår, bliver det mere anstrengende.

Vi savner en diffuser

Føntørreren har en ioniseringsfunktion, som minimerer statisk elektricitet i håret. Den mangler dog en diffuser, det praktiske tragtmundstykke, som er uundværligt for mange med krøllet hår. Det virker lidt skuffende med tanke på prisen.

Man kan selvfølgelig købe en separat, men til de fleste hårtørrere i dette prissegment (og sågar betydeligt billigere produkter) plejer en diffuser at medfølge. Derimod medfølger to mundstykker til at styre luftstrømmen.

The Airshot har to varmeindstillinger og en kølefunktion. En LED-indikator på bagsiden af hårtørreren viser, om luftstrålen er varm eller kold. Denne indikator virker dog lidt overflødig.

Til en effektiv tørring fungerer denne stilrene skønhed glimrende. Vil du derimod spare lidt på pengene, findes der mindst lige så effektive, men betydelig billigere alternativer at se på.

Lang ledningkraftfuld, flot
Meget dyrret tung

6. Remington PROLuxe AC9140

Æstetisk attraktiv og meget kraftfuld

Remington Hårtørrer PROluxe AC9140 - 2400 W

Føntørreren Remington PROLuxe er ikke bare utrolig flot, den er også meget kraftfuld og samtidig skånsom mod håret.

Effektiv hårtørring og let at anvende

Føntørreren har en 2400 watt AC-motor, hvilket gør den effektiv. Håret tørrer hurtigt, uden at skulle bruge specielt høj varme. Remington PROluxe har to hastighedsniveauer og tre varmeniveauer. Derudover har den en kølefunktion.

I forhold til den kraft som føntørreren genererer, er vægten relativt lav. Føntørreren ligger godt i hånden og føles let at arbejde med. Den har en lang ledning, hvilket også letter arbejdet. Den leveres med to tilhørende fønmundstykker i forskellige tykkelser samt en diffuser.

Både flot og god i forhold til pris

PROLuxe er meget æstetisk attraktiv med sin sart lyserøde, glansfulde og matte finish samt kobberdetaljen, som skiller de forskellige overfladematerialer fra hinanden. Det gør det ekstra sjovt at tage den frem og bruge.

Der er ikke meget negativt at påpege, ud over at lydniveauet er i den høje ende. Derudover er Remington PROLuxe et meget godt produkt, der virkelig leverer god kvalitet i forhold til prisen.

Flot designMeget kraftfuld
Ret højt lydniveau

7. OBH Nordica 5195 Björn Axén AC 2000 W Hair Dryer

Stilfuld hårtørrer, der giver flot og medgørligt hår, diffusermundstykke medfølger

OBH Nordica Björn Axén Tools AC 2000W 5195

Hårtørreren fra OBH Nordica giver et behageligt indtryk i kraft af et flot design og en finish i høj kvalitet.

Hurtig tørring og godt resultat

Modellen har en lang ledning og meget god ydeevne med tre varmetrin og to hastigheder. Føntørrerens smalle mundstykke giver en stærk, komprimeret luftstrøm.

Håret tørrer hurtigt, og resultatet bliver glat, fint og let at arbejde med.

Knapperne er lidt i vejen, men ellers er håndtaget rart, uanset hvilken vej man vender føntørreren. Grebet kan dog være lovlig bredt på midten for en lille hånd.

Flot og smidigt hårDiffusermundstykke medfølger
Ret højt lydniveauMeget lang og relativt tung

8. Parlux 3800 Eco Friendly Ionic & Ceramic Edition

Letvægtshårtørrer, der tørrer håret hurtigt, to forskellige mundstykker medfølger

Parlux 3800 Eco Ceramic & Ionic

Lille men rigtig god

Parlux 3800 er en ret lille og smidig føntørrer, der er fremstillet af materialer, der kan genvindes.

Den har keramiske varmeelementer, der anvender ionteknik til at gøre håret blankere og mindre flyvsk. Det kan lyde som hokuspokus, men det virker faktisk.

Knapperne er tydelige, men har lidt forvirrende farver, for eksempel er knappen til kold luft rød.

Dette er ikke nogen egentlig rejseføntørrer, men størrelsen gør den let at pakke ned.

Vi kan godt lide, at føntørreren, ud over at den er rigtig god, tager hensyn til miljøet.

Lav vægt og tørrer håret hurtigt2 mundstykker medfølger
Knapperne lidt skarpe mod håndenIngen diffuser

9. Philips DryCare PRO BHD272

En hårtørrer med alle de nødvendige basisfunktioner

Philips DryCare Pro BHD272

Er du ude efter en hårtørrer, som blæser liv i håret, men ikke pengene ud af tegnebogen, så har Philips mange prisbillige modeller at vælge imellem. Philips DryCare PRO BHD272 er ikke en af de allerbilligste hårtørrere, men prisen holder sig alligevel i det lave segment.

Høj effekt er ikke altid lig med høj effektivitet

Her har vi at gøre med en pålidelig maskine, som sådan cirka gør det, man forventer af den. Motoren er med sine 2100 W ret standard, når det gælder effekten på de fleste hårtørrere – men det skal siges, at effekten ikke er alt.

Sammenligner man med Dysons turboblæser, der er kendt for sin hurtige tørring, så har den en motor på 1600 W – man kan således ikke tage for givet, at højere effekt giver en mere effektiv hårtørrer.

Pæn, men ubalanceret at holde på

Philips DryCare tørrer håret relativt hurtigt, og det er heldigt, for den føles lidt ubalanceret i hånden. Ser man på vægten, er den ikke tungere end andre hårtørrere. Men den føles alligevel tungere i hånden. Man bliver hurtigt lidt træt i håndleddene, og det gætter vi derfor på i højere grad skyldes udformningen end selve vægten.

Hårtørreren er pæn, og man kan med stolthed have den hængende fremme i det lille øje, som hårtørreren er udstyret med.

Et lille minus for at ledningen kun er 1,8 meter lang – ganske vist en længde, der for det meste er tilstrækkelig. Men har man ikke en stikkontakt på badeværelset eller i nærheden af spejlet, kan 1,8 meter godt være lige det korteste.

Føntørrer man håret ofte og bruger hårtørreren som stylingredskab til mere avancerede frisurer, kan det være værd at lægge lidt flere penge og få en maskine, der ligger bedre i hånden.

Pængod priseffektiv
Føles tungere end den erlidt kort ledning

10. Remington Advanced Colour Protect Dryer

Effektiv hårtørrer med lang ledning og en god pris

Remington Advanced Colour Protect Dryer AC8605

En hårtørrer, der er specielt udviklet til at gøre farvet hår mere glansfuldt – kan det virkelig være et produkt, man har brug for? - Nja, ikke så meget.

Lever ikke op til løftet om mere glans

Ifølge Remington er denne føntørrer udstyret med en såkaldt farvebeskyttelses-varmesensor, som skal give føntørreren den perfekte temperatur, samtidig med at den modvirker overophedning.

Hårtørrerens gitter er desuden udstyret med en belægning, der indeholde sheasmørolie og UV-filter, og det er disse funktioner, som skal give farvet hår ekstra glans.

Dette er ganske vist en kraftfuld hårtørrer, men vi bemærker ikke et tydeligt mere glansfuldt resultat efter brug.

Konklusion på test af Remington Advanced Colour Protect

Remington Advanced Colour Protect Dryer tørrer håret hurtigt og har alle ønskelige funktioner hos en hårtørrer: diffuser, mundstykker, tre forskellige varmeindstillinger og kold luft. Hårtørreren støjer desuden ret meget.

Håret opleves afgjort som mindre kruset og glattere efter brug, men wow-effekten med ekstra glans udebliver, og hvad angår spørgsmålet, om personer med farvet hår virkelig behøver en særlig tilpasset hårtørrer, så svarer vi nej.

EffektivLang ledningGod pris
Det lovede glans udebliver

11. Braun HD710

Billig hårtørrer med skønt håndtag, giver godt slutresultat, med tilfredshedsgaranti

Braun Satin Hair 7 HD 710

Smart knap-design og relativ billig

Braun HD710 forbruger mest strøm af alle hårtørrerne i denne test med sine 2200 W, men den er alligevel ret vanskelig at arbejde med.

Blæseren støjer meget, og hverken varmefunktion, koldluftsfunktion eller blæseeffekt imponerer.

Ledningen er med sine 1,9 meter desværre også for kort.

Vi kan imidlertid godt lide skydeknapperne, som gør det svært at komme til at skifte temperaturtrin ved en fejl under brugen. De forstyrrer heller ikke grebet.

Det taler til fordel for føntørreren, at den er relativt billig og har 60 dages køb og prøv-garanti.

Billiggodt slutresultatdejligt grebprøvegaranti
Høj effektMen alligevel en svag føntørrer

Mere om hårtørrere

En god hårtørrer kan være den store forskel mellem hektisk morgenkaos og en smidig morgenrutine. Hårtørreren er også nøglen til enhver trendy frisure. Det bliver simpelthen lettere, hurtigere, sjovere og mere skånsomt at tørre og style håret med et godt produkt. Der findes et hav af forskellige modeller på markedet, superlette luksusrejsetørrere, miljøvenlige designtørrere og kraftige salontørrere. Der er meget stor forskel på pris, lydniveau, blæseeffekt og temperatur for både varm og kold luft. Man bør ikke være nærig her, da billige modeller ofte gør håret svært at håndtere, statisk og filtret. I vores test hjælper vi dig med at købe den rette hårtørrer, så du fremover kan nøgles med gode hårdage.

Den vigtigste parameter for en god hårtørrer er, at den er effektiv, men samtidig skånsom for håret. For høj varme kan brænde hovedbunden og gøre håret både slidt og livløst. Derfor satser producenterne på professionelle produkter, der ikke bare tørrer håret hurtigt, men også har plejende egenskaber, så håret bliver blødt, glat og glansfuldt og bevarer fugtbalancen. Keramisk teknik giver en jævn varmefordeling, mens ioniseringsfunktionen neutraliserer positive ioner. Disse teknikker modvirker effektivt filtret hår og statisk elektricitet, samtidig med at de mindsker risikoen for tørt og sart hår. Desuden bliver håret fleksibelt og let at bearbejde, så det er nemt at kreere flotte frisurer på både kort og langt hår.

Hvis du er vant til den tidligere generation af hårtørrere, vil du blive forbløffet over den smidighed og glans, som du får med en ny, moderne føntørrer.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os