1. Bedst i test

Hårtørrere: Frisører og forbrugere har testet 13 modeller

Katarina Stenskytt

Opdateret 24. februar 2021

Vil du gerne style og tørre dit hår på kort tid? Så er det en hårtørrer, du skal ty til. Vi har testet hårtørrere og udpeger Babyliss Pro Digital 6000E til bedst i test. Det er en meget kraftfuld model, som tørrer håret hurtigt uden at det kræver en særlig høj varme. Derudover er den relativt støjsvag og har en enkel betjening.

Hårtørrere: Frisører og forbrugere har testet 13 modeller

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. Design og testparametre i vores test af hårtørrere er udarbejdet af professionelle frisører. Produkterne er derefter blevet anvendt på personer med forskellig hårtype og -kvalitet.

Hårtørrerne er testet af både frisører og privatpersoner, og produkterne er bedømt med udgangspunkt i følgende parametre:

  • Resultat: Hvordan bliver håret efter brug af føntørreren? Modvirker føntørreren kruset og filtret hår, og giver den håret glans?

  • Blæseeffekt og temperatur: Hvor mange funktioner har føntørreren for blæseeffekt og temperatur? Har den en kold temperaturindstilling? Hvor effektiv er føntørreren? Er de varme temperaturer tilpas eller for varme/kolde?

  • Funktion og brugervenlighed: Hvordan er føntørreren at holde i, og hvordan regulerer man dens funktioner? Er den tung, og er vægten velbalanceret i hånden? Medfølger der tilbehør såsom forskellige mundstykker, og hvor lang er ledningen? Hvor let er føntørreren at bruge? Har føntørreren et højt eller forstyrrende lydniveau?

Frisørerne er i deres test gået ud fra et forbrugerperspektiv og har anvendt hårtørrerne, som deres kunder ville have brugt dem. Parametrene ovenfor sammen med produktets pris ligger derefter til grund for karakteren.

Vi har testet et udpluk af markedets populære modeller. Sammenlign priser og find tilbud på de testede hårtørrere på PriceRunner.

1. Babyliss Pro Digital 6000E - BEDST I TEST HÅRTØRRER

Kraftfuld og støjsvag føntørrer med enkle knapper, som effektivt tørrer dit hår

Babyliss Pro Digital BA6000E

Med det samme man tænder for Babyliss Pro Digital, lægger man mærke til, at det er en hårtørrer, som er mere stille end mange andre. Det skyldes blandt andet, at føntørreren har en digital motor, som ikke kun støjer mindre, men også tilbyder et kraftigt luftflow.

Designet er ganske vist traditionelt, men Pro Digital er alligevel væsentlig lettere at holde, end den ser ud til, hvilket også gør den nemmere at bruge. Armen når ikke at blive træt, selvom håret er tykt og tager længere tid at tørre.

Blandt de tre stykker tilbehør, en diffuser og to mundstykker, tilbyder Babyliss Pro Digital det tyndeste mundstykke på markedet. Med en bredde på 4 millimeter kan man arbejde virkelig nøjagtigt.

test-hartork-babyliss

Luftflowet er rigtig kraftigt, og det tager ikke mange minutter at føne håret helt tørt. Der er desuden tre forskellige indstillinger for lufthastighed, inklusive en turbofunktion, som både øger flowet og lufttrykket markant.

Man kan indstille hårtørreren til at blæse hold luft, hvilket er en fordel, hvis man vil fiksere frisuren. De forskellige indstillinger er nemme at regulere med tydelige knapper på håndtaget. Temperaturen ved brug af varme er på 70 grader, hvilket mindsker risikoen for at skade håret betydeligt, og kombineret med en varmebeskyttelse bliver håret smukt og blankt.

Dette er en rigtig god føntørrer – kraftigt luftflow, lang ledning, lille rumfang og let at holde. Det eneste negative er, at den virker lidt plasticagtig, men det holder ikke Babyliss Pro Digital tilbage fra at præstere på topniveau.

EffektivKraftfuldStøjsvagEnkle knapper
Lidt plasticagtig

Prissammenligning

Sammenlign priser
happii.dk Logo

Hårtørrer 6000E Pro Digital - 2200 W

590 kr.
Merlin Logo

Hårtørrer 6000E Pro Digital - 2200 W

619 kr.
Proshop.dk Logo

Hårtørrer 6000E Pro Digital - 2200 W

639 kr.

2. GHD Helios – BEDSTE PREMIUMVALG

En effektiv og flot hårtørrer der føles let i hånden

GHD Helios

Det er svært ikke at blive nysgerrig, når GHD lancerer nye produkter på markedet. Så det er ikke overraskende, at der hurtigt blev stor interesse for GHD Helios.

Men holder GHD den samme høje standard som tidligere?
Svaret er utvivlsomt ja.

Nøjagtig som med GHD's tidligere hårtørrere er også Helios et velgennemtænkt stylingredskab, som holder, hvad det lover. Helios lover for eksempel at være betydeligt lettere at arbejde med. Ærligt talt plejer forskellen på vægten at være minimal, når man sammenligner hårtørrere, men GHD Helios føles faktisk lettere, allerede når man tager den ud af æsken.

Også lydniveauet viser sig at være mere behageligt end hos andre produkter i dette segment.
Det er klart, at den støjer (vis os en hårtørrer som ikke gør det), men man slipper for at blive tunghør, hvilket er en klar bonus om morgenen, når håret skal ordnes forud for dagens strabadser.

GHD Helios er ikke bare betydeligt lettere og mere stille, den er også rigtig effektiv til at tørre håret. Den blæser godt, men om det har noget at gøre med den marginalt forstærkede motor, skal vi ikke kunne sige.

Designmæssigt ligner Helios på afstand en hvilken som helt hårtørrer. Men når man holder den og kigger nærmere på den, bemærker man, at man faktisk har at gøre med en rigtig stilfuld hårtørrer. At den desuden fås i flere forskellige farver, er bestemt et ekstra plus.

Hårtørreren er udstyret med et øje i silikone, så den er let at hænge op. Knapperne er lette at komme til på håndtaget, og ud over kontroller til luftstyrke og varme er der også en tilstand til kold luft. Helios benytter naturligvis ionteknik, der giver et glansfuldt hår.

GHD Helios er virkelig et velgennemtænkt produkt, hvor udviklingen er gået fremad, siden sidst GHD lancerede en hårtørrer. Den er nem at styre, tørrer håret rigtig hurtigt, har en utrolig lang ledning og efterlader glinsende lokker.

Lettørrer hurtigtflot
Dyr

3. GHD Aura Air

En hårtørrer til professionel brug i meget god kvalitet

GHD Aura Professional

GHD overlader som sædvanlig intet til tilfældighederne, når det gælder design og kvalitet, heller ikke med GHD Aura Air. Den enormt kraftfulde føntørrer er af god kvalitet og er nem at arbejde med. Med den meget lange ledning på hele fire meter behøver man aldrig at bekymre sig om for lang afstand mellem stikkontakt og spejl.

Det er let at føle volumen, da luftstrømmen koncentreres godt med mundstykket på. Det gør det nemt at arbejde med en lille del af håret ad gangen, uden at resten påvirkes og bliver kruset.

Den kraftige motor stiger og falder i hastighed gradvist under brug, den standser altså ikke brat. Dette er et udtryk for, hvor meget kraft føntørreren har. GHD Aura Air er designet med en luftspalte mellem luftstrømmen og den udvendige kappe, så ydersiden ikke bliver varm, og man kan nemt holde den uden at risikere at brænde sig.

Selv mundstykket er udformet efter dette design, og udblæsningsluften bliver derfor aldrig varmere end 44 grader. Man kan således arbejde med føntørreren meget tæt på hovedbunden, uden at det bliver for varmt.

GHD's produkter er generelt af høj kvalitet, hvilket medvirker til at øge forventningerne og kravene til dette produkt. Aura Air holder standarden og lever op til de store forventninger. Designet er meget attraktivt og føles eksklusivt. Efter brug opleves håret frisk, og det ser både tykt og sundt ud. Samlet set er dette et professionelt produkt, der er velegnet til frisørsaloner, men også hvis man kræver et produkt med høj kvalitet og præcision.

Meget kraftfuldEksklusiv oplevelseLang ledningGodt mundstykke
Dyr

4. Dyson Supersonic

Supereffektiv og støjsvag hårtørrer, der er smart designet og giver et glansfuldt, flot hår

Dyson Supersonic

Dyson Supersonic er et tydeligt bevis for, at man kan ændre måden, vi tørrer hår på. Det første man lægger mærke til, er designet. Supersonic ligner ikke en traditionel hårtørrer. Det skyldes, at den mangler det varmeelement med tilhørende blæser, der findes i almindelige hårtørrere. Den digitale motor er placeret i håndtaget, så tyngdepunktet flyttes til at ligge i hånden. Hårtørreren er derfor slet ikke så tung at holde. Supersonic vejer alligevel en del, men takket være vægtfordelingen påvirker vægten ikke oplevelsen negativt.

Supersonic har tre forskellige varmeindstillinger, tre forskellige luftflow og en kold indstilling. Indstillingerne reguleres nemt med små knapper bag på føntørreren. Selvom du vælger den højeste temperatur, bliver luften aldrig varmere end 100 grader. En almindelig føntørrer kan blive helt op mod 220 grader. Att Supersonic har en lavere temperatur, betyder, at høret ikke bliver skadet på samme måde (men spring ikke over varmebeskyttelsen af den grund). Desuden er det skønt at slippe for at brænde sig i hovedbunden. Materialet som føntørreren og tilbehøret er lavet af, holder sig relativt svalt, så man ikke brænder fingrene, når man skifter mundstykke.

Tilbehøret, en diffuser og to forskellige mundstykker, er magnetiske, så de er lette som en leg at sætte på og tage af. Det et er forbavsende tilfredsstillende at slippe for at bøvne med ting, der skal skrues fast og sættes i gevind – her siger det bare klik. Selv lydniveauet er behagligt på Dyson Supersonic.

Supersonic er en rugtig luksusblæser, som vi ikke kan finde nogen fejl på. Håret tørrer hurtigt takket være den utrolig kraftige udblæsning, og resultatet bliver glansfuldt og pænt. Prisen kan dog få selv de mest velpolstrede betalingskort til at skrige af rædsel. Hvis man kun føntørrer sit hår ved særlige lejligheder, er Supersonic sandsynligvis ikke en god investering. Men bruger man meget tid og penge på sit hår og sætter pris på den virkelig forbedrede oplevelse, som Dyson tilbyder med Supersonic, så vil man absolut ikke føle sig snydt.

EffektivFlotLavt lydniveau
Meget dyr

5. Cloud Nine The Airshot

Flot hårtørrer med lang ledning og godt blæs

Cloud Nine The Airshot

Denne sorte og stilrene hårtørrer behøver man ikke at gemme væk i en kasse. Matsort og flot ligner den noget fra en frisørsalon. The Airshot er en føntørrer, der hverken byder på omsvøb eller mærkværdigheder. Den er let at bruge, og den blæser effektivt. Lydstyrken er ved målinger omtrent som på de fleste andre hårtørrere, men virker mindre hylende. Ledningen er meget lang. Med sine 2,7 meter virker det næsten som om, at man kan gå tur med den.

På minussiden er The Airshot forbavsende tung, så efter et stykke tid er den anstrengende at holde. På den anden side opvejes dette af, at den tørrer hurtigt. Er det bare tørt hår, man er ude efter, er vægten ikke noget større problem. Men skal man føne og style sit hår, bliver det mere anstrengende.

Føntørreren har en ioniseringsfunktion, som minimerer statisk elektricitet i håret. Den mangler dog en diffuser, det praktiske tragtmundstykke, som er uundværligt for mange med krøllet hår. Det virker lidt skuffende med tanke på prisen. Man kan selvfølgelig købe en separat, men til de fleste hårtørrere i dette prissegment (og sågar betydeligt billigere produkter) plejer en diffuser at medfølge. Derimod medfølger to mundstykker til at styre luftstrømmen.

The Airshot har to varmeindstillinger og en kølefunktion. En LED-indikator på bagsiden af hårtørreren viser, om luftstrålen er varm eller kold. Denne indikator virker dog lidt overflødig.

Til en effektiv tørring fungerer denne stilrene skønhed glimrende. Vil du derimod spare lidt på pengene, findes der mindst lige så effektive, men betydelig billigere alternativer at se på.

Lang ledningkraftfuld, flot
Meget dyrret tung

6. Remington PROLuxe AC9140

Æstetisk attraktiv og meget kraftfuld

Remington Hårtørrer Proluxe AC9140 - 2400 W

Føntørreren Remington PROLuxe er ikke bare utrolig flot, den er også meget kraftfuld og samtidig skånsom mod håret. Føntørreren har en 2400 watt AC-motor, hvilket gør den effektiv. Håret tørrer hurtigt, uden at skulle bruge specielt høj varme. Remington PROluxe har to hastighedsniveauer og tre varmeniveauer. Derudover har den en kølefunktion. I forhold til den kraft som føntørreren genererer, er vægten relativt lav. Føntørreren ligger godt i hånden og føles let at arbejde med. Den har en lang ledning, hvilket også letter arbejdet. Den leveres med to tilhørende fønmundstykker i forskellige tykkelser samt en diffuser.

PROLuxe er meget æstetisk attraktiv med sin sart lyserøde, glansfulde og matte finish samt kobberdetaljen, som skiller de forskellige overfladematerialer fra hinanden. Det gør det ekstra sjovt at tage den frem og bruge. Der er ikke meget negativt at påpege, ud over at lydniveauet er i den høje ende. Derudover er Remington PROLuxe et meget godt produkt, der virkelig leverer god kvalitet i forhold til prisen.

Flot designMeget kraftfuld
Ret højt lydniveau

7. OBH Nordica 5195 Björn Axén AC 2000 W Hair Dryer

Stilfuld hårtørrer, der giver flot og medgørligt hår, diffusermundstykke medfølger

OBH Nordica Björn Axén Tools AC 2000W 5195

Hårtørreren fra OBH Nordica giver et behageligt indtryk i kraft af et flot design og en finish i høj kvalitet. Modellen har en lang ledning og meget god ydeevne med tre varmetrin og to hastigheder. Føntørrerens smalle mundstykke giver en stærk, komprimeret luftstrøm. Håret tørrer hurtigt, og resultatet bliver glat, fint og let at arbejde med. Knapperne er lidt i vejen, men ellers er håndtaget rart, uanset hvilken vej man vender føntørreren. Grebet kan dog være lovlig bredt på midten for en lille hånd.

Flot og smidigt hårDiffusermundstykke medfølger
Ret højt lydniveauMeget lang og relativt tung

8. Parlux 3800 Eco Friendly Ionic & Ceramic Edition

Letvægtshårtørrer, der tørrer håret hurtigt, to forskellige mundstykker medfølger

Parlux 3800 Eco Ceramic & Ionic

Parlux 3800 er en ret lille og smidig føntørrer, der er fremstillet af materialer, der kan genvindes. Den har keramiske varmeelementer, der anvender ionteknik til at gøre håret blankere og mindre flyvsk. Det kan lyde som hokuspokus, men det virker faktisk. Knapperne er tydelige, men har lidt forvirrende farver, for eksempel er knappen til kold luft rød. Dette er ikke nogen egentlig rejseføntørrer, men størrelsen gør den let at pakke ned. Vi kan godt lide, at føntørreren, ud over at den er rigtig god, tager hensyn til miljøet.

Lav vægt og tørrer håret hurtigt2 mundstykker medfølger
Knapperne lidt skarpe mod håndenIngen diffuser

9. Philips DryCare PRO BHD272

En hårtørrer med alle de nødvendige basisfunktioner

Philips DryCare Pro BHD272

Er du ude efter en hårtørrer, som blæser liv i håret, men ikke pengene ud af tegnebogen, så har Philips mange prisbillige modeller at vælge imellem. Philips DryCare PRO BHD272 er ikke en af de allerbilligste hårtørrere, men prisen holder sig alligevel i det lave segment.

Her har vi at gøre med en pålidelig maskine, som sådan cirka gør det, man forventer af den. Motoren er med sine 2100 W ret standard, når det gælder effekten på de fleste hårtørrere – men det skal siges, at effekten ikke er alt.
Sammenligner man med Dysons turboblæser, der er kendt for sin hurtige tørring, så har den en motor på 1600 W – man kan således ikke tage for givet, at højere effekt giver en mere effektiv hårtørrer.

Philips DryCare tørrer håret relativt hurtigt, og det er heldigt, for den føles lidt ubalanceret i hånden. Ser man på vægten, er den ikke tungere end andre hårtørrere. Men den føles alligevel tungere i hånden. Man bliver hurtigt lidt træt i håndleddene, og det gætter vi derfor på i højere grad skyldes udformningen end selve vægten.

Hårtørreren er pæn, og man kan med stolthed have den hængende fremme i det lille øje, som hårtørreren er udstyret med.
Et lille minus for at ledningen kun er 1,8 meter lang – ganske vist en længde der for det meste er tilstrækkelig. Men har man ikke en stikkontakt på badeværelset eller i nærheden af spejlet, kan 1,8 meter godt være lige det korteste.

Føntørrer man håret ofte og bruger hårtørreren som stylingredskab til mere avancerede frisurer, kan det være værd at lægge lidt flere penge og få en maskine, der ligger bedre i hånden.

Pængod priseffektiv
Føles tungere end den erlidt kort ledning

10. Remington Advanced Colour Protect Dryer

Effektiv hårtørrer med lang ledning og en god pris

Remington Advanced Colour Protect Dryer AC8605

En hårtørrer der er specielt udviklet til at gøre farvet hår mere glansfuldt – kan det virkelig være et produkt, man har brug for? Nja, ikke så meget. Ifølge Remington er denne føntørrer udstyret med en såkaldt farvebeskyttelses-varmesensor, som skal give føntørreren den perfekte temperatur, samtidig med at den modvirker overophedning. Hårtørrerens gitter er desuden udstyret med en belægning, der indeholde sheasmørolie og UV-filter, og det er disse funktioner, som skal give farvet hår ekstra glans.

Dette er ganske vist en kraftfuld hårtørrer, men vi bemærker ikke et tydeligt mere glansfuldt resultat efter brug. Hårtørreren støjer desuden ret meget. Remington Advanced Colour Protect Dryer tørrer håret hurtigt og har alle ønskelige funktioner hos en hårtørrer: diffuser, mundstykker, tre forskellige varmeindstillinger og kold luft. Håret opleves afgjort som mindre kruset og glattere efter brug, men wow-effekten med ekstra glans udebliver, og hvad angår spørgsmålet, om personer med farvet hår virkelig behøver en særlig tilpasset hårtørrer, så svarer vi nej.

EffektivLang ledningGod pris
Det lovede glans udebliver

11. Toni&Guy Compact Salon Dryer 1700W

Flot og behagelig hårtørrer med god effekt og rigtig god kold luft

Toni & Guy Professional Compact Dryer TGDR5367

Tony&Guy Compact Salon Dryer er en flot og effektiv føntørrer. Motoren på 1700 W giver en god luftstrøm og dermed en kort tørretid. Den direkte koldluftsknap giver faktisk rigtig kold luft, hvilket gør det lettere at køle dit stylede hår hurtigt. Hele hårtørreren har en dejlig silkemat overflade, der både er flot og behagelig at holde på. Håndtaget ligger godt i hånden, men man kan komme til at trykke på knapperne ved en fejltagelse. Et mundstykke til styring af luftstrøm medfølger. En god føntørrer, der passer til både drenge og piger.

Rigtigt godDirekte kold luftFlot og dejlig overflade
Høj prisIngen diffuser

12. Braun HD710

Billig hårtørrer med skønt håndtag, giver godt slutresultat, med tilfredshedsgaranti

Braun Satin Hair 7 HD 710

Braun HD710 forbruger mest strøm af alle hårtørrerne i denne test med sine 2200 W, men den er alligevel ret vanskelig at arbejde med. Blæseren støjer meget, og hverken varmefunktion, koldluftsfunktion eller blæseeffekt imponerer. Ledningen er med sine 1,9 meter desværre også for kort. Vi kan imidlertid godt lide skydeknapperne, som gør det svært at komme til at skifte temperaturtrin ved en fejl under brugen. De forstyrrer heller ikke grebet. Det taler til fordel for føntørreren, at den er relativt billig og har 60 dages køb og prøv-garanti.

Billiggodt slutresultatdejligt grebprøvegaranti
Høj effektMen alligevel en svag føntørrer

13. BaByliss 6611E PRO silence

Kraftfuld føntørrer med koncentreret luftstrøm

Babyliss Pro Silence 6611E

BaByliss PRO silence er fuldt funktionel med standardversioner og de mest basale funktioner. Det er en føntørrer, som gør det forventede, det vil sige tørrer håret, men som egentlig ikke tilbyder mere end det. Føntørreren har to forskellige hastigheder, to forskellige varmeniveauer og en køleeffekt. Effekten er 2200 watt, og den har en vindhastighed på 110 km/h. Halsen er ret smal, hvilket giver en koncentreret luftstrøm, som dermed skaber meget kraft og hurtig tørring.

Den meget korte ledning på føntørreren gør PRO silence lidt vanskelig at arbejde med, hvis stikkontakten ikke sidder lige ved siden af et spejl. Lydniveauet er relativt højt, og der er en svagt hylende lyd, som kan virke generende. Designet er neutralt og ikke videre bemærkelsesværdigt. Helhedsindtrykket virker lidt billigt både i materialevalg og andre detaljer, såsom føntørrerens knapper og tekst. BaByliss PRO Silence er en basisføntørrer, som har de mest basale funktioner og fungerer udmærket, hvis man ikke bruge denne slagt produkt til hverdag. I forhold til hvad man får, virker den lidt højt prissat, og der findes mange andre produkter med bedre kvalitet til samme pris.

KraftfuldGodt koncentreret luftstrøm
Højt lydniveau

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

Mere om hårtørrere

En god hårtørrer kan være den store forskel mellem hektisk morgenkaos og en smidig morgenrutine. Hårtørreren er også nøglen til enhver trendy frisure. Det bliver simpelthen lettere, hurtigere, sjovere og mere skånsomt at tørre og style håret med et godt produkt. Der findes et hav af forskellige modeller på markedet, superlette luksusrejsetørrere, miljøvenlige designtørrere og kraftige salontørrere. Der er meget stor forskel på pris, lydniveau, blæseeffekt og temperatur for både varm og kold luft. Man bør ikke være nærig her, da billige modeller ofte gør håret svært at håndtere, statisk og filtret. I vores test hjælper vi dig med at købe den rette hårtørrer, så du fremover kan nøgles med gode hårdage.

Den vigtigste parameter for en god hårtørrer er, at den er effektiv, men samtidig skånsom for håret. For høj varme kan brænde hovedbunden og gøre håret både slidt og livløst. Derfor satser producenterne på professionelle produkter, der ikke bare tørrer håret hurtigt, men også har plejende egenskaber, så håret bliver blødt, glat og glansfuldt og bevarer fugtbalancen. Keramisk teknik giver en jævn varmefordeling, mens ioniseringsfunktionen neutraliserer positive ioner. Disse teknikker modvirker effektivt filtret hår og statisk elektricitet, samtidig med at de mindsker risikoen for tørt og sart hår. Desuden bliver håret fleksibelt og let at bearbejde, så det er nemt at kreere flotte frisurer på både kort og langt hår.

Hvis du er vant til den tidligere generation af hårtørrere, vil du blive forbløffet over den smidighed og glans, som du får med en ny, moderne føntørrer.

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Illustration - Ingen spørgsmål og svar

Har du en kommentar til det, du har læst?

Abonner på vores nyhedsbrev

Få aktuelle tilbud og relevante tips hver uge. I nyhedsbrevet kan du læse mere om produkter, guides og tests - alt det, der er vigtigt for dig, når du skal købe noget nyt.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyheder og tilbud inden for PriceRunners produktsortiment samt konkurrencer og tips via e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Læs mere i vores Privatlivspolitik.