1. Start
 2. Bedst i test

Opdateret  

Højtryksrensere: 22 populære modeller testet

Elina Blom

Vil du gerne holde terrassen, bilen og indkørslen ren? For at vinde testen skal højtryksrenseren være let at bruge, være effektiv og ikke mindst i en god kvalitet. Vi har testet højtryksrensere fra flere mærker, herunder AVA, Nilfisk og Husqvarna. Læs med og se, hvilken der er bedst i test.

Test af højtryksrensere: 23 populære modeller som spuler rent

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning. Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. De bedste højtryksrensere beholder vi til langtidstest, i mange tilfælde i flere år, og tilføjer løbende opdateringer i anmeldelserne.

Vi har gennem flere måneder anvendt højtryksrenserne til traditionelle arbejdsopgaver såsom altan-, facade- og bilvask.

Vi har desuden testet specifikke områder med mere ekstreme udfordringer. For eksempel har vi testet modellernes ydeevne ved – fra forskellige afstande – at spule rester af maling og klistermærker af forskellige materialer, fjerne mos fra kampesten samt alger fra terrasseoverdækninger og trampoliner.

For at kunne finde den bedste højtryksrenser har vi fokuseret på følgende egenskaber:

 • Ydeevne: Hvor mange bar, hvilken vandmængde og hvor høje vandtemperaturer kan højtryksrenseren håndtere? Hvor effektivt arbejder den?

 • Brugervenlighed: Hvor nem er højtryksrenseren at bruge? Hvordan er dens mobilitet? Er slangen lang nok? Filtrer slangen sig sammen? Hvor nemt vælter højtryksrenseren? Hvordan er dens ergonomi? Hvor meget larmer den?

 • Design: Hvilke materialer er højtryksrenseren fremstillet af? Hvilke opbevaringsmuligheder er der?

 • Byggekvalitet/holdbarhed: Hvor godt er højtryksrenseren konstrueret? Hvor store belastninger og hvor meget slitage bør konstruktionen kunne holde til? Er materialerne tilstrækkelig holdbare? Kan højtryksrenseren tåle at vælte? Hvilke garantier er der?

 • Funktionalitet: Hvilket tilbehør medfølger? Hvilke typer af mundstykker får man med, og hvilke arbejdsopgaver er de beregnede til? Har højtryksrenseren nogen unikke funktioner?

Billeder fra test af højtryksrenser. Kollage med blandt andet højttryksrensning af tag

Vi har på samme måde bedømt, hvor mobil højttryksrenseren er i forbindelse med eksempelvis rengøring af tag og varevogn. Endelig har vi også tjekket, om producenternes angivne værdier for slangelængde, ledningslængde og støjniveau passer.

Hver højtryksrenser har siden fået en karakter i forhold til prisværdien, altså. hvor god den er inden for sit område i forhold til prisen. Der er således højere forventninger til et dyrt produkt end et billigere og omvendt.

Vi har testet et udvalg af markedets mest populære højtryksrensere. Sammenlign priser og find tilbud på alle testede højtryksrensere på PriceRunner.

1. AVA P60 Master - BEDST I TEST HØJTRYKSRENSER

Utroligt alsidig, brugervenlig, innovativ og gennemtænkt højtryksrenser

Vandtryk: 145 bar Slangelængde: 8 m Effekt: 2100 W Slangetype: Stålarmeret højtryksslange Slangevinde: Ja Vægt: 21 kg Vandmængde min.-maks.: 500 l/time Vandtemperatur (maks.): 40 grader Støjniveau: Middel | Målt middelværdi: 76,3 dB Medfølgende tilbehør: 15° mundstykke 20°/60°, vario-mundstykke, zoomlanse

AVA Master P60 Medium Bundle

AVA P60 Master har en meget gennemtænkt konstruktion og den er ekstremt let at komme i gang med. Slutresultatet bliver ovenikøbet super godt.

Vi kan tydeligt mærke, at producenten har sat brugervenlighed i første række.
Det er helt tydeligt.

For eksempel er den designet med en løsning, som betyder, at højtryksrenseren står stabilt på jorden, uanset hvordan du hiver og flår i den. Svaret er en metalbøjle, der holder den stabil, samt en roterende overdel. Overdelens rotation kan du desuden låse, så den ikke roterer, når du skal flytte maskinen. Højtryksrenseren ruller også let og har et løftehåndtag, der kan trækkes ud.

En anden brugervenlig detalje er håndsvinget, som du bruger til at rulle slangen op. Den kan trykkes ind, så du låser slangerullen, når slangen er rullet op. På den måde er håndsvinget ikke i vejen.

Du kan bruge højtrykspistolen både med og uden lanse, og lansen kan forlænges. Du har op til 1,2 meter at arbejde med, hvilket er rigtig godt. Der kan du placere det, du bruger, så du hurtigt kan få fat i det.

Det eneste, vi mangler, er et sted at hænge strømkablet på selve maskinen.

Smart tilbehør til dit arbejde

Udover den gennemtænkte konstruktion kan du også glæde dig til et stort udvalg af lige så gennemtænkt tilbehør.

Skumsprøjtens mundstykke kan du for eksempel også slutte til en PET-flaske og på den måde have forskellige kemikalier klar uden behov for at købe flere flasker.

Skumsprøjten har en meget tydelig mærkning med streger, der bliver længere og længere, når du drejer den. Jo mere er skal blandes i, des længere er stregerne. Men der er også andre symboler for at gøre det ekstra tydeligt, for eksempel en glad mand. Det er meget let at forstå.

Selv flaskerne med kemikalier er gennemtænkte. De er udformede, så du kan stable dem stabilt i skuret.

AVA P60 Master i haven

8 meter slange i høj kvalitet

Højtryksslangen er fleksibel og giver indtryk af kvalitet. Men den er kun otte meter lang. Det er godkendt i forhold til prisklassen, men ikke bedst på markedet. Du kan købe en ekstra forlængerslange på 12 meter, der er udstyret med lynkobling.

Driftstrykket er godt, men det er egentlig ikke trykket, der er hele fidussen ved den her højtryksrenser. Ava forestiller sig, at du skal skumme alt, du vasker - lige fra terrassen og facaden til bilen og tæpperne.

Du skal ikke arbejde med højt tryk, men med forskellig bredde på mundstykkerne.

Ren bil uden hænder (på bilen)

Da vi testede ved at vaske en bil, var det på intet tidspunkt nødvendigt at røre ved bilen med hænderne. Først kørte vi en skumaffedtning på hele bilen, derefter premium wash og skum og til sidst skumvoks. Resultatet blev skinnende rent, uden at vi havde rørt ved bilen en eneste gang.

Der er andre højtryksrensere i den her prisklasse, der har et højere driftstryk, og hvor skum også gør rent. Men her får vi det bedste resultat, som vi nogensinde har set - og det er uden manuel hjælp.

AVA P60 Master er en højtryksrenser, der er virkelig god til prisen, hvor du får et virkelig godt vaskeresultat med en skånsom arbejdsmetode. Du får et ekstremt gennemtænkt produkt, der er let at bruge, og et system der er let at udvide.

Meget brugervenligsmarte funktionerrigtig godt vaskeresultatmasser af gennemtænkt tilbehør
Mangler ophængning til strømkabel

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

2. Kärcher K7 Premium Smart Control Flex - BEDSTE PREMIUMVALG

Højtydende højtryksrenser, der er udmærket til terrassebrædder

Vandtryk: 180 bar Slangelængde: 10 m Effekt: 3.000 kW Slangetype: Stålforstærket PVC-fri højtryksslange Slangetromle: Ja Vægt: 18,1 kg Vandmængde min.-maks.: 600 l/t Vandtemperatur (maks.): 60 grader Medfølgende tilbehør: T7 Patio Cleaner, 3-i-1 multi jet, app-understøttelse

Kärcher K7 Premium Smart Control Flex

Kärcher har virkelig taget højde for ydelse og tilbehør til K7 Premium Smart Control Flex. Effekten er så tilpas høj, at du oven i købet kan komme til at spule lakken på bilen væk, hvis du ikke passer på. Vi anbefaler, at du tager det forsigtigt med følsomme ting i starten, inden du har lært højtryksrenseren at kende, da der heller ikke er nogen modstand i pistolen, der fortæller, præcis hvor meget kraft der er.

Til rengøring af terrassebrædder findes der højtryksrensere, der er bedre end K7. Kraften gør naturligvis sit, men der medfølger også et særdeles anvendeligt terrassemundstykke. Ud over at skylle brædderne rene kan der også vaskes rent mellem brædderne takket være en central stråle, som du kan slå til og fra.

Pistolen er særdeles nem at bruge

K7 Premium Smart Control Flex har en såkaldt 3-i-1-pistol, hvilket indebærer, at du ved at dreje pistolen kan vælge forskellige tryk og funktioner. En klar fordel ved dette er, at du ikke nødvendigvis behøver at skifte mundstykke for at kunne gøre forskellige ting. Ved at dreje på mundstykket kan du vælge mellem almindelig afvaskning, hård afvaskning eller en såkaldt rotorindstilling, som er anvendelig mod indgroet snavs.

Du skal dog skifte mundstykke i visse situationer, og det kunne godt have været lidt nemmere. Koblingen er meget træg, og udskiftningen af mundstykket føles ikke lige så nem som på visse andre modeller. Der findes også en tilhørende app, som tilsluttes højtryksrenseren via Bluetooth. Parringen er dog en ret besværlig proces, som fx. kræver, at du finder en kode et sted på kassen. En af de funktioner, du får med appen, er, at du kan aktivere en såkaldt boost-indstilling. Vi oplever dog ikke, at det gør en særlig stor forskel, og vi forstår ikke rigtigt, hvorfor det ikke kunne have været integreret i pistolen. Dog får du også lidt plejeråd og andet i appen.

Vi er meget glade for slangen, som er stålforstærket, samtidig med at den er fleksibel og blød. Det er nemt at rulle den op efter brug, og det samme gælder at rulle den ud igen.

Denne K7-model er et rigtigt monster i forhold til ydelse og funktioner. Hvis du er på udkig efter noget, der ligner en professionel maskine, og som let kan tage hånd om din snavsede terrasse og andet, så er denne måske noget for dig.

Udmærket ydeevnemeget anvendeligt terrassemundstykkegod slangepraktisk mundstykke
Svært at mærke effektenvanskelig parring med appen

Prissammenligning

Sammenlign priser

Kärcher Højtryksrenser K 7 Premium Smart Control Flex

4.570 kr.

Kärcher Højtryksrenser K 7 Premium Smart Control Flex

4.669 kr.

Kärcher Højtryksrenser K 7 Premium Smart Control Flex

4.669 kr.

3. Husqvarna PW 235 - BEDSTE LAVPRISVALG

Let og alsidig arbejdshest med flere lyspunkter

Vandtryk: 135 bar Effekt: 1.800 W Slangetype: Højtryksslange Slangelængde: 8 m Slangerulle: Ja Vægt: 9,6 kg Længde: 27,5 cm Bredde: 26,5 cm Højde: 84,5 cm Vandmængde min.-maks: 350-520 l/time Vandtemperatur (maks.): 40 grader Støjniveau: Middel | Målt middelværdi: 82,2 dB Inkluderet tilbehør: Fladstrålemundstykke, rotormundstykke og skumsprøjte Brugermanual: PDF

Husqvarna PW 235

Husqvarna PW 235 bliver testens bedste lavprisvalg, fordi det er en meget prisvenlig højtryksrenser, der kan klare flere udfordrende arbejdsopgaver på trods af sin ellers kompakte størrelse. Med rotormundstykket kan den eksempelvis fjerne mos fra sten.

Ikke sparet på slangelængden

Højtryksslangen er ikke stålarmeret, men kan beskrives som en blød og relativ fleksibel type, og det er for eksempelvis muligt at strække den helt uden at maskinen vælter. Den følger godt med, så længe det ikke er koldt udenfor.

Selve slangen er i øvrigt ret lang set i forhold til højtryksrenserens størrelse og prisklasse. 8 meter betyder, at du nemt kommer rundt om selv større genstande og kan rengøre dem fra alle sider. Slangen rulles let ind med slangeoprulleren, når du er færdig.

Højtryksrenseren er let at løfte og transportere takket være sin lave vægt på knap 10 kg samt den kompakte form, når håndtaget er klappet ned, og spulepistolen er skilt ad.

Lidt bøvl med at få slangen på tromlen

Husqvarna PW 235 er enkel at tage i brug, men leveres uden slangen monteret - du skal altså selv rulle den på slangetromlen. Der er ingen god instruktion til dette i manualen, hvilket gør monteringen unødigt tidskrævende. Med undtagelse af det er manualen dog af høj kvalitet. Køber du højtryksrenseren hos en forhandler, kan de montere slangen for dig.

Meget højtryksrenser for pengene

Støjniveauet er ikke højere end hos tilsvarende konkurrenter, men lydprofilen opleves lidt hidsig. Desuden er modstanden i håndtaget lidt træg, hvilket gør det hårdt at bruge maskinen i længere tid ad gangen. Men det er små detaljer.

Overordnet tilbyder PW 235 et meget højt niveau og flot resultat. Og så er det en letvægtsmodel, så du skal ikke bekymre dig om, at den er tung at bære rundt på. Alt i alt får du virkelig meget højtryksrenser for pengene.

Husqvarna PW 235 er et naturligt valg, når du ønsker en højtryksrenser, som man kan nå langt omkring med, til en god pris.

Lang og fleksibel slangegodt vandtryk til prisenlet at bærebrugervenligt design
Lidt hidsig lydprofil ret kompliceret installation/utilstrækkelig manual

4. Bosch Fontus Gen 2 - BEDSTE HØJTRYKSRENSER-BATTERI

Let at bære og med 15L vandtank - når vandslangen ikke rækker hele vejen.

Vandtryk: 20 bar Batteri: 18 V, testet med 2,5 Ah Batteritid: 22 min (8,8 min/Ah) Slange: PVC Slangelængde: 4 m (målt) Vægt: 7,5 kg Tankbeholder: Lidt over 15 l (målt)

Bosch Fontus

Bosch Fontus er producentens serie af mobile højtryksrensere, og det, der adskiller dem fra konkurrenterne, er, at de er lidt større, og at der sidder en vandtank på dem. Det betyder, at du kan fylde tanken og derefter bruge højtryksrenseren på steder, hvor din vandslange ikke kan nå (måske til båden eller campingvognen).

22,5 kg med 15 liter vand i tanken

Den model, vi har testet, er Bosch Fontus Gen 2. Den har et lidt højere tryk og en lavere vægt end sin forgænger med næsten samme navn. De to kilo, den har tabt, gør en stor forskel for den person, der skal bære højtryksrenseren, fordi den vil veje endnu mere, når dens 15 liters vandtank fyldes til randen.

Den lille højtryksrenser har et beslag foran, som er udformet som et bærehåndtag. Det gør den nem at løfte med et tohåndsgreb, selv når vandtanken er fuld. Når maskinen i stedet står på en skråning, holder håndtaget maskinen stabil på jorden, selvom du trækker i slangen.

Lidt kort og stiv slange

Slangen er lidt kort, kun fire meter. Så du kan ikke nå rundt om en bil eller lignende. Du kan dog rulle maskinen med dig, hvis du vil. Slangen er også ret stiv, hvilket er lidt af en ulempe på et ellers godt mobilt vaskeri.

Billede af Bosch Fontus Gen 2 fra testen af højtryksrensere

Flere styrker og funktioner

Du vil nok ikke være tilfreds med at bruge Bosch Fontus til eksempelvis at vaske bilen. Trykket er lidt for svagt til den type snavs, det normalt handler om.
Den fungerer dog godt til at rense græs af plæneklipperen, fjerne mudder fra din mountainbike eller skylle de beskidte støvler, inden du går indenfor.

Batteriet holder i 22 minutter, når du har valgt den mest kraftfulde funktion. Her er strålen ret tynd og trænger ind i tørret snavs helt udmærket. Den midterste funktion har en bredere stråle, der er bedre, hvis du vil skylle større områder. Den enkleste funktion er mere til vanding af blomster og lignende. Denne funktion giver 10 liter vand på lidt over 3,5 minutter.

Tanken holder i 6 minutter

Der er flere smarte funktioner, som vi sætter pris på hos Bosch Fontus. Som sagt kan vandtanken indeholde 15 liter, og det tager 6 minutter og 5 sekunder at bruge hele tanken.

Men hvis du vil have større mængder af vand, kan du tilslutte en vandslange. På toppen af tanken sidder en anden lille korkprop, og hvis du skruer den af, finder du en forbindelse til en vandslange. Ved proppen er der også et filter, der sikrer, at vandet, der passerer gennem maskinen, er fri for snavs. Filteret er lidt svært at få ud, når du skal rense det, fordi det sidder ganske tæt.

Når du kører denne højtryksrenser med vandslangen tilsluttet, har du en niveausikring, der sørger for, at du aldrig har for meget eller for lidt vand i selve tanken. Hvis der er for meget vand, som risikerer at løbe over, lukker den åbningen og åbner igen, når vandet er sunket lidt. På den måde får du konstant drift.

Børstedyse

Pistolen har forældrekontrol, så du kan låse den i aktiv tilstand. Ved siden af pistolen er en børste-dyse, du kan tænde, hvis du ønsker at være i stand til at gnide på det, du vasker. Børsten er rigtig god til at fjerne lidt mere stædigt snavs.

Når du er færdig, ruller du slangen sammen og fastgør den bag på maskinen. Der er ingen slangerulle, men slangen er så kort, så den stadig er nem at pakke sammen.

Lågen foran batteriet beskytter det mod fugt. Batteriet er let at sætte i og tage ud. Det tilhører Boschs grønne 18V-serie, så du kan dele batterier med dine andre værktøjer fra samme producent. Batteriindikatoren kan findes på maskinen.

Konklusion på test af batteri-højtryksrenser Bosch Fontus Gen 2

Bosch Fontus Gen 2 er et godt køb, hvis du har brug for et mobilt vaskeri til de steder, hvor der ikke findes stikkontakter og somme tider ikke er adgang til vand. Maskinen er velegnet til enkle rengøringsopgaver, såsom vask af cyklen eller skylning af snavs fra overflader. Men den anbefales ikke til indgroet snavs.

Indbygget tank med niveausikringgod batteritidmange funktionerlet at flyttestår stabilt og ruller godt
Stiv og kort slangelidt svært at få filteret ud

5. Kärcher K5 Premium Smart Control Flex

Velbygget højtryksrenser med god slange

Vandtryk: 145 bar Slangelængde: 8 m (målt) Effekt: 2.100 kW Slangetype: Stålforstærket højtryksslange Slangetromle: Ja Vægt: 15 kg Vandmængde min.-maks.: 500 l/t Vandtemperatur (maks.): 40 grader

Kärcher K5 Premium Smart Control Flex

På mange måder ligner Kärcher K5 Premium Smart Control Flex meget sin storebror K7. Det, der adskiller dem, er, at trykket er noget længere, og at terrassemundstykket, der følger med til K7, mangler. Der følger ganske vist et andet terrassemundstykke med, men det er noget enklere og ikke lige så anvendeligt.

Når det er sagt, er K5 stadig en meget kompetent højtryksrenser.. Tidligere modeller fra Kärcher har haft en ret stiv og kedelig slange, men det er ikke tilfældet her. Den er meget føjelig og af høj kvalitet, og længden på 9,5 meter er meget tilpas til det gennemsnitlige hus.

Pistolen er en såkaldt 3-i-1-pistol, som vi har set hos flere andre modeller fra Kärcher. Det er et særdeles fleksibelt system, som gør det meget nemt at skifte indstilling på pistolen, så det er et klart plus.

Selvom ydelsen er noget lavere sammenlignet med fx K7, så er effekten fuldt ud tilstrækkelig til det meste, f.eks. at vaske bilen og spule snavs væk fra altanen.

Vanskelig opkobling til appen

Der findes en tilhørende app til denne højtryksrenser. Dog oplever vi, at parringen er temmelig besværlig, og vi kan ikke se, at det giver så megen merværdi. For vores vedkommende ville vi gerne have undværet denne funktion, hvis det havde medført en lavere pris.

Der findes også en såkaldt boost-funktion, som giver 15 ekstra bar tryk i 30 sekunder. Vi kan se, at det kan være praktisk i nogle tilfælde, men det havde været bedre, hvis man selv kunne lukke og starte den, i stedet for at det skal være tidsbegrænset.

For at opsummere er vores eneste anmærkning med hensyn til K5 Premium Smart Control Flex, at den har nogle funktioner, vi kunne have undværet, og at prisen er ret høj. Men det er generelt en rigtig god højtryksrenser, som helt sikkert er velegnet til husejere, der har et par køretøjer i garagen og en terrasse, der skal vaskes af en gang imellem.

Rigtig god ydeevnepraktisk mundstykkekvalitetsslange
Nogle funktioner føles unødvendige

6. Husqvarna PW 360

Masser af ydeevne og brugervenlighed for pengene. 10 meter rækkevidde

Vandtryk: 160 bar Effekt: 2.300 W Slangetype: Stålforstærket højtryksslange Slangelængde: 10 m Slangerulle: Ja Vægt: 20,8 kg Længde: 32,5 cm Bredde: 35 cm Højde: 71 cm Vandmængde min.-maks: 410-500 l/time Vandtemperatur (maks.): 40 grader Strømkabel - længde: 5 m Støjniveau: Middel | Målt middelværdi: 84,3 dB Inkluderet tilbehør: Fladstrålemundstykke, rotormundstykke og skumsprøjte Brugermanual: PDF

Husqvarna PW 360

Husqvarna PW 360 er en effektivt højtryksrenser, da det er en solid, men samtidig ganske let højtryksrenser, som giver dig det bedste fra to verdener.

Maskinen ser relativt spinkel ud og er desuden nem at flytte rundt på. Men udseendet snyder, for der er masser af kraft i maskinen, og den lange, stålforstærkede højtryksslange er meget fleksibel. Den er lang nok til at nå rundt om bilen, og med sin slangeopruller er den nem at rulle ind, når det er tid til at flytte højtryksrenseren.

Maksimalt 40°C varmt vand

PW 360 har en ret lav vandmængde i forhold til sit høje tryk på 160 bar, men det giver ingen problemer i praksis. Derimod er det med tanke på prisen lidt ærgerligt, at den ikke kan klare højere vandtemperaturer. Med en højere vandtemperatur på mere end 40 grader havde det været lettere at fjerne vanskeligt snavs som olie og lignende.

Standard tilbehørspakke

Det medfølgende tilbehør er standard sammenlignet med de konkurrerende modeller, og udformningen minder så meget om mange andre mærker, at man har mulighed for at skifte mellem flere af dem. PW 360's konstruktion er i princippet faktisk den samme, som den du ser hos flere konkurrenter.

husqvarna-pw360-højtryksrenser-bedst-i-test

Dog er maskinen lidt anderledes udformet. Den valgte kombination af tilbehør og funktioner giver et meget godt resultat. Vi kan således uden problemer fjerne lettere mos fra sten, flisebelagte terrasser og andre områder.

Brugervenlig og plads til ledningen

Højtryksrenseren fra Husqvarna er desuden brugervenlig på den måde, at den er nem at samle og let at pakke sammen efter brug. Ekstra plus for at der er plads til ophæng af ledningen.

Med tanke på ydeevnen, konstruktionen og den noget lavere pris i forhold til lignende modeller fra andre producenter, er PW 360 et meget godt køb, hvis du ønsker en højtryksrenser, der kan klare et væld af opgaver

Lang og fleksibel slangelet at monterenem at flytte og opbevarerelativt kraftfuld
Ret lav maksimumstemperatur

7. Ava Go P55

Den bedste bærbare højtryksrenser, som selv kan suge vand fra regnvandstønden

Vandtryk: 140 bar Slangelængde: 8 m Effekt: 2000 W Slangetype: Stålarmeret højtryksslange Slangevinde: Nej Vandmængde min.-maks.: 450 l/h Vandtemperatur (maks.): 40 grader Lydniveau: Middel (Målt middelværdi: 78,4 dB) Medfølgende tilbehør: Vandfilter, 15° mundstykke, 20°/60° Vario-mundstykke, Zoomspyd, facadebørste

AVA GO P55

Ava Go P55 er en bærbar højtryksrenser, der er let at bære og lige så nem at opbevare. Størrelsesmæssigt er der – uden problemer – plads til den på en hylde i garagen. Du ruller slangen sammen og trykker den ind mellem håndtaget og kroppen på maskinen, derefter kan du bare løfte den op.

P55 ligner i høj grad sin lillebror P40, med den forskel at den har to meter længere slange, et højere driftstryk, og at der medfølger en facadebørste i det testede sæt.

Skum klarer ærterne

Driftstrykket er tilpas for en gennemsnitlig husejer, især fordi produktet arbejder med skum. Alle kemikalier bliver skummet. Derfor er det faktisk ikke nødvendigt med et særlig højt tryk for at få det du vasker, rent. På det punkt leverer denne højtryksrenser et fuldt tilfredsstillende resultat.

Taske med tilbehør

Desværre medfølger der ikke en holder til skumflasken, men der medfølger derimod en taske, og der er holdere til tre mundstykker. Selve spyddet placerer du oven på håndtaget.

At slangen er lidt længere end på lillebror, gør meget for brugeroplevelsen. Du kan nemt komme rundt om bilen, båden eller hvad du nu skal vaske. Oven i købet slipper du i mange tilfælde for at flytte maskinen, når du vasker facaden, fordi slangen kan nå hele langsiden (medmindre du har et meget stort hus).

Slangen er meget blød og føjelig, samtidig med at den er solid og stærk. Selvom det er lidt koldt udenfor, er det nemt at få den til at følge med, når du bevæger dig.

Kan suge vand

En meget stor fordel ved Go P55 er, at den kan suge vand fra vandløb, regnvandstønde og lignende. Fordi den er så transportabel og selv kan suge, så er den lige så praktisk i sommerhuset eller nede i bådeklubben, som den er når du skal vaske bil derhjemme.
For at beskytte indmaden sætter du et plastikfilter på adapteren, som forhindrer snavs i at trænge ind i maskinen. Vi havde gerne set, at filteret var af et mere holdbart materiale, med tanke på prisen på P55.

Vi savner en ting fra Avas større modeller, nemlig fjederen i pistolen, så man ikke behøver at lægge kræfter i, når man trykker håndtaget ind. Det er lidt af en luksusfunktion, men vi havde også gerne set deres transportable modeller udstyret med den.
Håndtaget er ikke hårdt at trykke ind, som det er nu, men på deres større modeller har de bare løst det så pokkers godt, og når man først har vænnet sig til funktionen, så savner man den.

Ava Go P55 er dog stadig et meget godt køb. Den er utroligt transportabel, kan suge vand og efterlader et virkelig godt vaskeresultat.

Meget godt vaskeresultatmeget transportabelfylder kun lidt under opbevaringfacadebørste medfølger
Plastikfilter

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

8. Husqvarna PW 480

Lang slange og høj ydeevne til en overkommelig pris. Op til 60°C vand.

Vandtryk: 180 bar (maksimalt arbejdstryk 140 bar) Slangelængde: 12,8 m Effekt: 2.900 W Slangetype: Stålforstærket højtryksslange Slangerulle: Ja Vægt: 27,8 kg Vandmængde min-max: 540-610 l/h Vandtemperatur (maks.): 60 grader Lydniveau: 89 dB Inkluderet tilbehør: To dyser, rensenål

Husqvarna PW 480

Husqvarna PW 480 er en meget kraftig højtryksrenser for dig, der prioriterer høj ydeevne, en virkelig lang slange og muligheden for at vaske i varmt vand.

Højtryksrenseren har justerbart tryk. Desværre mangler der en trykmåler, så du har ingen idé om, hvilket tryk du har sat maskinen til. I stedet bliver du nødt til at prøve dig frem.

Højtryksrenser til varmt vand

Men presset på PW 480 er rigtig godt. Det maksimale arbejdstryk er sat til 140 bar, men det kan dybest set håndtere de samme opgaver som maskiner, der er lidt stærkere. Det lykkedes både at løsne indtørret snavs og skylle det af tidseffektivt. Derudover er højtryksrenseren godkendt til varmt vand, hvilket er godt til for eksempel oliepletter.

Billede fra test af højtryksrensere her ses Husqvarna PW 480

Premiumvask til en overkommelig pris

Højtryksrenseren har en usædvanlig lang og samtidig fleksibel slange, som kan pakkes sammen på slangerullen. Den leveres med to dyser, og disse opbevares løst i et hulrum direkte på maskinens side - en okay løsning, men ikke helt så god, som hvis man i stedet opbevarede dyserne bag en låge.

Denne maskine er nem at trække over forskellige typer af overflader. Desuden kan du folde håndtaget op eller ned og dermed få et godt greb, når du trækker maskinen, samt gøre maskinen mere kompakt, når den opbevares.

På bagsiden sidder en ganske bastant rengøringstank i stedet for den lille flaske, der normalt leveres med højtryksrensere.

Praktisk ledningsophæng

Ledningen rulles op omkring to pigge på maskinens side. Ledningen virker lidt stiv i det, men det er en petitesse i denne sammenhæng. Du kan hurtigt få ledningen ud igen ved at dreje på en af piggene, så hele ledningen kan tages ned på én gang.

Husqvarna PW 480 er fremragende til rengøring af bilen, eller hvis du vil skylle facaden eller vaske terrassen fri for mos eller lignende. Hvis du skal vaske terrassen, bør du tilkøbe en terrassevasker.

Hvis du ønsker dig en virkelig præstationsstærk højtryksrenser til enkeltpersoner, hvor tryk, vandgennemstrømning og vandtemperatur er vigtigt, er PW 480 et godt valg til prisen. Særligt fordi du kan justere trykket ud fra de forskellige opgaver.

Men hvis temperaturen ikke er super-vigtig for dig, så er maskinens lillesøster PW360 nok et bedre valg til prisen.

Virkelig lang og blød slangefantastisk ydeevnestor rengøringstank
Indikerer ikke det valgte tryk

9. Bosch Advanced Aquatak 140

Ret standard med god ydeevne - god til almindeligt brug i hjemmet

Vandtryk: 140 Slangelængde: 8 m Effekt: 2.100 W Slangetype: Stålarmeret højtryksslange Slangevinde: Ja Vægt: 17,55 kg Vandmængde min.-maks.: 450 l/h Vandtemperatur (maks.): 40 grader Strømkabellængde: 5 m Medfølgende tilbehør: Fladstrålemundstykke, rotormundstykke, skumsprøjte

Bosch Advanced Aquatak 140

Bosch Advanced Aquatak 140 er en traditionel højtryksrenser med standardkonstruktion, der har lynkoblinger til aftagelige dele, slangevinde og plads på selve maskinen til fastgøring af mundstykker, der ikke er i brug.

To fordele ved konstruktionen er, at slangevinden kan låses, og at selve maskinen har en plade, du kan stille foden på, så maskinen står helt stille, når du trækker i slangen. Vægten på lige over 17 kilo gør dog, at den alligevel står stabilt.

Designmæssigt kan vi godt lide, at Bosch har valgt at gøre alle betjeningselementer røde, så du kan se, hvor du skal fastgøre mundstykker, trykke på knapper og lignende.

Tilbehør som standarden

Der medfølger et standardsæt med tilbehør. Det ene mundstykke giver en hård stråle, og kan kan dreje det for at gøre strålen bredere. Det andet er et rotormundstykke, som får vandet til at opføre sig som en roterende kugle, hvilket er velegnet til at fjerne besværligt snavs.

Du får også en separat flaske med, som du anvender, hvis du vil iblande rengøringsmiddel. Løsningen fungerer udmærket, også for mere tyktflydende midler.

Højtryksslangen er ret fleksibel, men er ikke på niveau med de bedste, vi har testet. Slangen bliver lidt stivere i koldt vejr og har tendens til at være svær at strække helt ud. Men den er bestemt ikke dårlig. Materialemæssigt er slangen af høj kvalitet, og vi har også testet mange modeller med betydeligt mindre fleksibel slange.

Aquatak 140 er udstyret med et plastikrør med filter, som du kan tilslutte for at sikre, at der ikke kommer snavs med ud, når du renser. Dette er meget praktisk, og plastikrøret er enkelt at tage af og rengøre.

Klarer alt, den er beregnet til

Der er godt tryk på strålen, og den kan klare det meste til hjemmebrug, lige fra at spule terrassen ren til at vaske bilen. Vanskeligere snavs som olie, der kræver varmere vand, kan den selvfølgelig ikke klare, og heller ikke at vaske mos af sten med koldt vand. Men det er heller ikke det, som maskinen er beregnet til.

Bosch Advanced Aquatak 140 er helt klart en god højtryksrenser. Men prisen er lidt høj sammenlignet med konkurrenternes modeller, og det øger forventningerne. For eksempel mere tilbehør, smarte ekstrafunktioner eller bedre tryk.

Aquatak 140 er velegnet, hvis du er ude efter en højtryksrenser til allroundbrug, der er brugervenlig, har en god ydeevne og et gennemtænkt design.

Brugervenlig konstruktiongod rengøringsblandingfilter til slangen
Høj pris

10. Ava Go P40

Særdeles mobil højtryksrenser, der selv kan suge vand. Udmærket vaskeresultat

Vandtryk: 120 bar Slangelængde: 6 m Effekt: 1700 W Slangetype: Stålarmeret højtryksslange Slangevinde: Nej Vandmængde min.-maks.: 390 l/h Vandtemperatur (maks.): 40 grader Lydniveau: Middel (Målt middelværdi: 80,2 dB) Medfølgende tilbehør: Vandfilter, 15° mundstykke, 20°/60° Vario-mundstykke, Zoomspyd

AVA GO P40

Ava Go P40 er en meget mobil højtryksrenser med to markante fordele.

 • Den ene fordel er, at den kan suge vand, så du for eksempel kan have den med op i din svenske ødegård og suge vand fra åen for at få vand til at vaske terrassen, facaden, taget og så videre. Der sidder et filter ved slangekoblingen, som sørger for, at du ikke suger dynd op, som tilstopper systemet.
 • Den anden store fordel er, hvor lille, let og kompakt højtryksrenseren er.

Denne kombination af en meget mobil højtryksrenser som selv kan suge vand gør, at hele produktet virker gennemtænkt, og målgruppen bliver meget tydelig. Desværre er filteret af plastik i stedet for et mere holdbart materiale, men det løser stadigvæk opgaven.

Behøver ikke at køre med højt tryk

Fordi Go P40 skummer sæben og kemien, så behøver du ikke så højt tryk, når du renser. Højtryksrenseren har et tryk på 120 bar, men vaskeresultatet er det samme som fra maskiner med højere tryk.
Bruger du systemet på den rette måde, er det sjældent nødvendigt at bruge en svamp til rengøring. Desværre er der ingen beholder til skumflasken, men du får en taske med.

Vi savner også den fjeder, der er i pistolen på Avas stationære højtryksrensere. Den gør at du i princippet kan holde håndtaget trykket ind med lillefingeren. Men på Go P40 er der som på de andre producenters modeller ingen fjeder, og du er nødt til at trykke med hele hånden. Det er ikke hårdt, men der giver heller ikke nær så stor følelse af finesse i konstruktionen.

Gennemtænkt konstruktion

Bortset fra det er konstruktionen gennemtænkt. Der er holder til pistolmundstykket på maskinkroppen, hvor der også er holdere til de resterende tre mundstykker. Spyddet sætter du i bærehåndtaget. Når du er færdig med at spule, "ruller" du slangen sammen og trykker den ind mellem bærehåndtaget og maskinkroppen, hvilket fungerer udmærket.

Føjelig men kort slange

Go P40 har desværre en ret kort slange, så det er ikke denne model du skal købe, hvis du har brug for rækkevidde, ellers er du nødt til at anskaffe en forlængerslange. Slangen er imidlertid meget blød og føjelig, samtidig med at den er robust.

Prisen på Ava Go P40 virker ret høj, når vi udelukkende fokuserer på driftstrykket. Men i forhold til hvor godt resultat denne højtryksrenser leverer, er spørgsmålet egentlig ligegyldigt.

Det er mere et spørgsmål om, hvorvidt slangelængden er tilstrækkelig til det, du har tænkt dig at bruge den til. Er du ude efter en meget bærbar højtryksrenser, der er let at opbevare til at vaske båden, sommerhusets terrasse og lignende, er den et udmærket alternativ.

Ekstremt kompakt og letmeget godt vaskeresultatlet at opbevaregennemtænkt konstruktion
Plastikfilter til sugefunktionret kort slange

11. Stihl RE 130 Plus

Stabil højtryksrenser med smart klap til opbevaring af mundstykker

Vandtryk: 135 Slangelængde: 8,8 m (målt) Effekt: 2300 W Slangetype: Stålarmeret højtryksslange Slangevinde: Ja Vægt: 21,2 kg Vandmængde min.-maks.: 420-500 l/h Vandtemperatur (maks.): 40 grader Lydniveau: Middel (Målt middelværdi: 79,1 dB) Medfølgende tilbehør: Flaske, rotormundstykke, fladstrålemundstykke, nål

Stihl RE 130 Plus

Stihl RE 130 Plus er efterfølgeren til den populære RE 129. Det er en højtryksrenser med godkendt driftstryk jævnfør specifikationen, men som i praksis virker stærkere end angivet. Især når vi tester den med rotormundstykket, fjerner den snavset rigtig godt, eksempelvis når vi spuler den flisebelagte terrasse.

Generelt giver denne højtryksrenser et godt vaskeresultat på de fleste overflader, men vi må tage fat med vaskesvamp og knofedt, når bilen er rigtig snavset.

En ting vi virkelig sætter pris på ved RE 130 Plus, er, at du kan indstille den mængde rensemiddel, der skal tilsættes, direkte på flasken. Vi tester forskellige midler med godkendt resultat. Det lykkes dog ikke for os at bruge almindelig tyktflydende sæbe i flasken, det bliver bare sejt og blandes ikke op i vaskevandet.

Lang slange

Slangen er både lang og let at arbejde med. Vi bøjer og snor, uden at den tager skade. Slangerullen ruller let, når vi trækker slangen ud. Og maskinen bliver stående stabilt på jorden, så længe vi ikke rykker hårdt i slangen. Desværre kan slangerullen ikke låses.
Derimod kan du klappe håndtaget ned, så højtryksrenseren fylder mindre ved opbevaring.

Stihl RE 130 Plus vejer ret meget, så den er ikke så let at transportere. Men hvis du bare skal bruge den derhjemme ved huset, og du har godt underlag som den kan køre på, så er det nemt at trække den fra sted til sted. Dette er ikke maskinen, du løfter højt op eller slæber med i sommerhuset.

Smart klap

På maskinkroppen er der en klap, og bag ved den kan du stuve kabel og mundstykker af vejen. Du finder også en nål derinde, som du kan bruge til rengøring af pistolen, hvis den bliver tilstoppet.

Stihl RE 130 Plus er en højtryksrenser, der giver et godt vaskeresultat, står stabilt på jorden og gemmer mundstykkerne af vejen, når de ikke er i brug.

Det er måske en lidt dyr højtryksrenser i forhold til ydeevnen, men du får en lang slange og kvalitetsmaterialer på pumpe og håndtag.

Ret stærkstabil på jordenlang og solid slangeryddelig opbevaring af mundstykker og kabel
Ikke held med at bruge tryktflydende sæbertung

12. Ava P80 Master

Premium højtryksvasker med metalpumpe. Virkelig svær at få til at vælte

Vandtryk: 160 bar Slangelængde: 10 m Effekt: 2800 W Slangetype: Stålarmeret højtryksslange Slangevinde: Ja Vægt: 23 kg Vandmængde min.-maks.: 600 l/h Vandtemperatur (maks.): 40 grader Lydniveau: Middel (Målt middelværdi: X dB) Medfølgende tilbehør: 15° mundstykke 20°/60°, Vario-mundstykke, Zoomlanse, terrassevask

AVA Master P80

Ava P80 Master er en særdeles brugervenlig højtryksrenser med flere innovative løsninger, der (når du har vænnet dig til dem) bliver svære at leve uden.

Højtryksrenseren er for eksempel yderst svær at vælte. Det er takket være et system, hvor toppen af højtryksvaskeren roterer, når du bevæger slangen sidelæns. Som ekstra væltesikring er der en teleskopbøjle i bunden, som holder maskinen stabil på jorden.

1,2 meter lanse

Der medfølger desuden en såkaldt zoomlanse. Det betyder, at forlængerstykket (det er det, du placerer før selve højtrykspistolen) kan trækkes ud og blive endnu længere. Vi måler pistol og forlængerstykke til 1,2 meter, når det er trukket ud.

En anden god funktion er, at du kan koble pistolen direkte til slangen og dermed droppe lansen, når det ikke er nødvendigt.

Gennemtænkte funktioner

Endnu en smart detalje er skumsprøjten. Mærkningen på sprøjten viser tydeligt, hvor meget skum du har valgt, i takt med at du drejer på mundstykket. Du er i øvrigt ikke begrænset til at bruge den medfølgende beholder – mundstykket er lige så nemt at skrue på en PET-flaske.

Ava har et meget stort udvalg af tilbehør, du kan købe. Der er inkluderet et godt udvalg, men det virker lidt sparsomt med tanke på højtryksrenserens pris. Du kan placere de stykker tilbehør, du løbende skifter mellem, direkte på pistolen og lansen, så du har dem ved hånden, når du skal skifte.

Desværre er der ingen ophængningsmulighed til strømkablet, men det øvrige tilbehør har en dedikeret plads på maskinen. P80 har også en løsning på slangerullen, der låser rullen, så slangen ikke ruller af ved et uheld, når du transporterer eller opbevarer højtryksrenseren, når den ikke er i brug.

Metal på udsatte dele

P80 Master er en ret dyr højtryksrenser, men den har gode specifikationer.

Du har for eksempel en 10 meter stålarmeret og fleksibel slange, der nemt kan nå rundt om de ting, du normalt vasker. Du får også en rigtig god ydeevne med både kraft og et stort vandflow.

Æv! Maks 40°C varmt vand

Det, vi mangler, er en højere tolerance for varmt vand.
En højtryksrenser i denne prisklasse bør du simpelthen kunne bruge sammen med rigtig varmt vand, så den kan fjerne olie og andet mere genstridigt snavs.

Rensekemikalierne gør imidlertid et rigtig godt arbejde med at få ting rene. Du skal ikke gå aggressivt til værks, for den skummetode, som Ava bruger, fungerer over forventning. Mange gange er det tilstrækkeligt bare at spule med højtryksrenseren (altså uden manuelt arbejde med en vaskesvamp) for at få et perfekt rent resultat.

P80 er udstyret med en metalpumpe og har generelt en rigtig god byggekvalitet med metal på de mest udsatte dele.

Der er ingen tvivl om, at Ava P80 Master er en rigtig god højtryksrenser. Men prisen er lige lovligt høj i forhold til, hvordan den klarer sig sammenlignet med konkurrenter i samme prisklasse og sine mindre søskende. Vi havde for eksempel gerne set, at der fulgte mere tilbehør med til modellen.

Meget god ydeevnegennemtænkt konstruktionbrugervenlig
Lidt småt med tilbehørkunne have haft højere maksimumstemperatur

13. Nilfisk C-PG 130.2-8 PCDI X-TRA

Fleksibel og handy letvægter. Præsterer over forventning

Vandtryk: 130 bar Slangetype: Højtryksslange Slangelængde: 8,1 m Slangerulle: Ja Vægt: 11,2 kg Længde: 28 cm Bredde: 25 cm Højde: 85 cm Vandmængde min.-maks: 350-520 l/time Vandtemperatur (maks.): 40 grader Strømkabel - længde: 4,5 m Støjniveau: Under middel | Målt middelværdi: 81,7 dB Inkluderet tilbehør: Fladstrålemundstykke, rotormundstykke, skumudstyr, rensenål og terrassevasker Brugermanual: PDF

Nilfisk C-PG 130.2-8 PCDI X-TRA EU

Nilfisk C-PG 130.2-8 PCDI X-TRA er en handy, kompakt højtryksrenser. Det er ikke den mest kraftfulde model på markedet, men set i forhold til sin lille størrelse og vægt præsterer den over forventning.

Den kan snildt bruges til grundlæggende opgaver som bilvask, rensning af facaden på huset eller rengøring af terrassen. Det er desuden nemt at indstille trykket på op til 130 bar ved hjælp af de to knapper på håndtaget.

Den har en lang rækkevidde

Den lange højtryksslange gør, at du nemt kan komme rundt og rengøre eksempelvis hele bilen uden at skulle rykke på maskinen. Slangen føles halvstiv, men følger alligevel godt med – også i koldere vejr. Det er vigtigt, da maskinen ikke vejer ret meget, så den kan let vælte, hvis du rykker i slangen. Takket være slangens længde på godt 8 meter og smidighed sker sådan noget heldigvis sjældent.

Nilfisk har inkluderet meget tilbehør til C-PG 130.2

Udover stråle- og rotormundstykke får du også et mundstykke til terrassevask samt et doseringsmundstykke med i købet. Sidstnævnte kan for eksempel bruges med bilshampoo, affedtning og sæbe. Der medfølger også en afløbsslange til højtryksspuling ved tilstopning og en slange til at bruge vand fra eksempelvis en regnvandsbeholder.

Det går nemt og hurtigt med at skifte mundstykker og tilslutte andet tilbehør. Der er desuden ophæng på maskinen til det meste tilbehør og en slangeopruller på toppen.

En mobil højtryksrenser fra Nilfisk

Med sit behagelige håndtag, milde vibrationer og moderate støjniveau er C-PG 130.2 fra danske Nilfisk en fornøjelse at arbejde med. Den kan virke lidt plastikagtig til at begynde med, men det glemmer vi, så snart vi bruger alt det medfølgende tilbehør og fornemmer maskinens fleksibilitet.

C-PG 130.2 er også – takket være sin størrelse – nem at pakke sammen og stille til side, når den ikke er i brug.

Mobilfleksibel slangemeget tilbehør
Plastikagtigt designingen ophængning til strømkabel

14. Nilfisk 150.2-10 X-TRA

Meget kraft til hårde opgaver

Vandtryk: 150 bar Slangelængde: 10 m Effekt: 2900 W Slangetype: Stålarmeret højtryksslange Slangevinde: Ja Vægt: 26,8 kg Vandmængde min.-maks.: 540-610 l/h Vandtemperatur (maks.): 60 grader Strømkabellængde: 5 m Lydniveau: Højt (Målt middelværdi: 85 dB Medfølgende tilbehør: Fladstrålemundstykke, rotormundstykke, skumsprøjte

Nilfisk E 150.2-10 H X-TRA

Nilfisk 150.2-10 X-TRA er en kraftfuld højtryksrenser med høj maksimal vandtemperatur, så du nemt fjerner selv indgroet snavs. Den stålarmerede højtryksslange er meget fleksibel, og længden på 10 meter er fuldt tilstrækkeligt for at du kan bevæge dig frit.

Designet på maskinen minder om det, du finder hos flere konkurrenter. Det er et gennemprøvet design, som fungerer godt.

Eksempelvis er det nemt at skifte mundstykke, klappe maskinen sammen, og hænge både slange og strømledning op. Hele monteringen sker med klik-funktioner, så du behøver ikke at finde skruetrækkeren frem. Slangen er allerede rullet på slangevinden, hvilket også er et lækkert plus.

Gennemført design

Nilfisk 150.2-10 X-TRA er nem at flytte rundt på, selvom den vejer en del. Slangehåndsvinget løber let, når du skal rulle slangen op.

Højtryksrenseren ligger i den dyre ende af prisskalaen, så vi har ekstra store forventninger til dens ydeevne. Forskellen i forhold til konkurrenter, der er en tusse billigere, er dog ikke stor nok til at forsvare den højere pris.

Det havde krævet, at der eksempelvis medfulgte mere tilbehør, en form for specialfunktion eller en mere eksklusiv byggekvalitet. Selv en lille ting som et gummibelagt håndtag havde fået den til at virke mere premium.

Den er imidlertid stadig et godt køb. 150.2-10 X-TRA passer godt, hvis du både til have høj temperatur og en velbalanceret kombination af vandmængde og tryk. Så kan du nemt rengøre vanskeligere overflader, for eksempel en flisebelagt terrasse eller en indkørsel med oliespild.

Lang og fleksibel slangehøj ydeevnelet at monteregod ophængning af slange og strømledning
Virker mere standard end prisen giver indtryk af

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

15. Nilfisk E145.3-10 H X-TRA

Alsidigt muskelbundt. der er nemt at håndtere. Mange kræfter til prisen

Vandtryk: 145 bar Slangetype: Stålarmeret højtryksslange superflex Slangelængde: 10 m Slangerulle: Ja Vægt: 19,8 kg Længde: 34,5 cm Bredde: 39,5 cm Højde: 90 cm Vandmængde min.-maks: 400-500 l/time Vandtemperatur (maks.): 60 grader Strømkabel - længde: 5 m Støjniveau: Middel | Målt middelværdi: 87,0 dB Inkluderet tilbehør: Fladstrålemundstykke, rotormundstykke, skumudstyr, rensenål Brugermanual: PDF

Nilfisk E145.3-10 H X-TRA EU

Nilfisk E145.3-10 H X-TRA er en solid højtryksrenser med en god slange. Slangens tykkelse og stoflignende materiale – sammen med højtryksrenserens gennemtænkte design – gør, at hele konstruktionen opleves som gedigen.

Der er opbevaringsmuligheder til mundstykker, der ikke er i brug, og det er nemt at skifte mellem mundstykkerne under brug.

En brugervenlig konstruktion

Slangen sidder på en slangetromle på toppen af højtryksrenseren og kan nemt nå en omgang rundt om bilen. Placeringen er fordelagtig, da den gør, at slangen nemt ruller ud, når du trækker i den. Samtidig betyder maskinens høje vægt, at E145.3-10 H X-TRA står stabilt ved højtryksrensning.

På trods af den store vægt er højtryksrenseren desuden nem at håndtere. Så længe du ikke søger en højtryksrenser, der skal med op på taget eller lignende, så er maskinens vægt på næsten 20 kg ikke nogen ulempe.

Nilfisk har været smarte i forhold til placeringen af doseringsflasken. Den sidder nemlig på mundstykket, så du hele tiden kan have styr på, hvor meget rengøringsmiddel og sæbe, der er tilbage. Det bliver også nemt at regulere mængden. At flasken desuden medfølger som tilbehør er en klar fordel.

En del vibrationer under brug

E145.3-10 H X-TRA har et ærgerligt forhold, der opstår, når den bruges ved fuld kraft med sine 145 bar. Her opstår nogle ret kraftige vibrationer og en øredøvende lyd. Det kan betyde, at spulepistolen allerede efter nogle minutter kan gøre ondt i hånden på grund af vibrationerne fra det høje tryk.

Resultatet fra højtryksrenseren opleves i øvrigt ikke som bedre end sammenlignelige modeller i samme prisklasse, og derfor skiller sådanne ulemper som de høje vibrationer sig ud.

Bortset fra dette så er Nilfisk E145.3-10 H X-TRA dog en højtryksrenser, der er god til prisen.

Meget kraftfuldkvalitetsslangemeget tilbehør
Vibrationer og støj ved maks. tryk

16. Stihl RE 170 Plus

Maksimal ydeevne og kvalitet af materialer - men også til en maksimal pris

Vandtryk: 180 bar (150 bar arbejdstryk) Slangelængde: 11,8 m (målt ekskl. lanse) Effekt: 3.300 W Slangetype: Stålforstærket højtryksslange Slangerulle: Ja Vægt: 31 kg Vandmængde min-max: 570-648 l/h Vandtemperatur (maks.): 60 grader Inkluderet tilbehør: To dyser, rensenål

Stihl RE 170 Plus

Stihl RE 170 Plus er en højtryksrenser med et enormt tryk og skyllestrøm, så pas på, hvad du peger vandstrålen mod. Heldigvis er trykket justerbart, og det viser straks, hvilket tryk du har valgt. Dette kombineret med det faktum, at der er en opbevaringsplads dækket af en låge, hvor du kan placere alle dyserne godt beskyttet, gør denne højtryksrenser meget brugervenlig.

Arbejdstrykket indstilles på siden

Trykket begynder ved 50 bar og fortsætter op til 150 bar. Ved den maksimale funktion vasker du nemt mos væk, og vandet trænger kraftigt ind i denne funktion. Skruer du lidt ned for kraften, er den fremragende til for eksempel at rengøre træ for gammel maling eller skylle indgroet mudder på cyklen væk.

Vi har også prøvet at vaske maling af en bådvogn, samt vaske en betonplade af, og også her brillerer den.

Stihl-RE-170-Plus

Høj kvalitet på de forskellige dele

Det kan godt mærkes, at Stihl har investeret i kvaliteten. Slangen er forstærket, lang og fleksibel. Maskinen bliver på sin plads, selvom vi bevæger os rundt i bilen eller huset og trækker i slangen.
Selv ledningen er af højere kvalitet, end vi normalt ser er. Ledningen er gummieret og lidt grovere end normalt. Du kan nemt tage kablet ned ved at fjerne det fra beslaget og ved at dreje en af de plastnåle, som det er hængt op på.

Selve pistolen har en børnelås, hvilket er godt, fordi der er så enormt højt tryk i maskinen.

Opbevaring og adskillelse

Når du er færdig med at vaske, skal du dreje strømkablet rundt om de to pigge, placere slangen på slangerullen og sænke trækhåndtaget. På den måde fylder maskinen meget lidt, når du opbevarer den. Du kan også adskille pistolen og lansedelen.

Denne højtryksrenser fortsætter med at få plus i bogen, når vi ser på rengøringsbeholderen. Den er betydeligt større end på de lidt billigere højtryksrensere til lettere brug. Der står, at den skal holde to liter, men hvis du fylder den normalt op, rummer den lidt over 1,5 liter.

Stihl RE 170 Plus koster en hel del

Selvom den gør et rigtig godt stykke arbejde og desuden kan vaske med varmt vand, så havde vi forventet mere til prisen. For eksempel er der kun inkluderet to dyser. Vi ville gerne have haft lidt mere tilbehør med, når prisen er så høj.

De plusser, du får i forhold til andre modeller med nogenlunde samme ydeevne og kvalitet, retfærdiggør ikke den højere pris. Det eneste, der skiller sig særligt ud, er det faktum, at du kan se, hvilket tryk du har valgt, og at du kan placere dyserne i et opbevaringsrum med en låge.

Vi sætter dog pris på håndtaget. Det opleves som meget komfortabelt og med nok gummi til at give et stabilt greb.

Stihl RE 170 Plus har et lidt misvisende navn, da den maks klarer 150 bar. Men da det i praksis er et meget kraftfuldt tryk, samt at maskinen har justerbart tryk og kan håndtere varmt vand, så er det stadig sandsynligt, at det vil række til langt de fleste brugeres behov.

Hvis du har råd til den og har brug for en maskine, der er særlig kraftfuld, er det et godt køb.

Rigtig god ydeevneopbevaringsplads til dyserlang fleksibel slangejusterbart tryk
Meget dyrtemmelig tung

17. Husqvarna PW 350

Brugervenlig og ret standard for husejere, der bruger enheden sparsomt

Vandtryk: 135 Slangelængde: 8,9 m (målt) Effekt: 2100 W Slangetype: Stålarmeret højtryksslange Slangevinde: Ja Vandmængde min.-maks.: 420-500 l/h Vandtemperatur (maks.): 40 grader Lydniveau: Middel (Målt middelværdi: 77,1 dB) Medfølgende tilbehør: 15° mundstykke 20°/60°, Vario-mundstykke, Zoomspyd

Husqvarna PW 350

Husqvarna PW 350 er en velbygget højtryksrenser med metalpumpe og lang, fleksibel slange. Den ruller let og vejer ikke overdrevet meget, så du kan nemt løfte den ind i bilen, hvis du vil have den med i sommerhuset.

Selvom PW 350 skulle være en ret kraftfuld højtryksrenser, synes vi ikke rigtig, at vi får nok ud af den. Når vi bruger rotormundstykket bliver vaskeresultatet ikke nær så godt, som når vi tester en konkurrents model med samme ydeevne. Det er lidt underligt, fordi begge maskiner har stort set identisk konstruktion, næsten samme specifikationer, og mundstykkerne kan byttes ud indbyrdes. Vi ved ikke, hvad det lidt dårligere resultat skyldes, men effekten kommer ikke rigtig til udtryk med PW 350.

Standardrens

Bortset fra det er det en ret standard højtryksrenser. Du har holdere til to mundstykker på maskinkroppen, et foldbart aluminiumshåndtag og en kande, der medfølger til blanding af kemikalier. Der medfølger også en nål til at rense mundstykket, hvis der kommer snavs i det.

Ledningsoprullereren til strømkablet fungerer rigtig godt. Du ruller ledningen op som normalt, men når du skal tage den af maskinen, klapper du holderen ned, tager det hele af, og slipper dermed for at rulle ledningen af. Det er praktisk, og det gør, at du hurtigt kommer i gang.

Okay til de mest almindelige opgaver

PW 350 har ikke filter mod indtrængende vand og ingen finesser ud over de ovennævnte. Den kan rigeligt til den gennemsnitlige husejer, der vasker facaden, terrassen og bilen ind imellem. Men hvis du har brug for at fjerne vanskeligt snavs fra sten eller andre hårde opgaver, melder den – trods sit høje driftstryk – pas.

Prisen er dog overkommelig. Vi anbefaler Husqvarna PW 350, hvis du vil have en tilpas højtryksrenser til lettere arbejde omkring huset.

Blød og fleksibel slangegod ophængning til strømkabletret let at transportere
Sløvt rotormundstykkeikke så mange finesser

18. Stihl RE 98

Mindre højtryksrenser til små arealer

Vandtryk: 120 bar Effekt: 1.700 W Slangetype: Højtryksslange Slangelængde: 6 m Slangerulle: Nej Vægt: 16,2 kg Vandmængde min.-maks: 380-440 l/time Vandtemperatur (maks.): 40 grader Strømkabel - længde: 5 m Støjniveau: Middel | Målt middelværdi: 86,3 dB Inkluderet tilbehør: Fladstrålemundstykke, rotormundstykke, skumsprøjte Brugermanual: PDF

Stihl RE 98

Stihl RE 98 er en kompakt højtryksrenser til en attraktiv pris. Den er nem at komme i gang med og har blandt andet et smart beslag på siden til strømkablet.

Ganske besværlig håndtering

Selve højtryksslangen til RE 98 er dog blandt de ringere, vi har testet. Slangen er hverken fleksibel eller særlig lang. Samtidig er maskinen relativt let. Kombinationen af de to forhold betyder da, at prøver du at strække slangen, så vælter maskinen. Det er desuden svært at rette slangen ud, selv når vi holder imod.

Måske er det på grund af slangen, at Stihl har valgt en almindelig ophængsanordning på bagsiden af maskinen – i stedet for at rulle slangen sammen med slangeoprul på toppen. Det fungerer okay, så længe du ikke rykker højtryksrenseren.

Hvis du derimod skal flytte på den, glider slangen let af og filtrer sig sammen. Det gør, at højtryksrenseren på trods af sin ellers praktiske størrelse bliver omstændelig at håndtere.

Når du skal stille den væk efter brug, kan håndtaget desværre ikke klappes ned.

Kraftfuld i sin størrelse

Stihl RE 98 holder et godt tryk på op til 120 bar. Tilslutter du rotormundstykket kan du ovenikøbet fjerne lettere mosbevoksning. Derimod egner den sig ikke til at fjerne oliepletter eller andet, der kræver varmt vand. Mere vanskelige arbejdsopgaver såsom at spule tagbelægninger rene kniber også for modellen.

Støjniveauet er nogenlunde standard for denne slags maskine.

Vægten er noget høj taget maskinens størrelse i betragtning, men Stihl RE 98 er nu stadigvæk ret let at bære. Om ikke andet ruller den let, selv på en lidt ujævn græsplæne.

Ideel til rengøring af havemøbler og fliser

Den medfølgende skumsprøjte tilsluttes for enden af højtrykspistolen. På den måde kommer rengøringsmidlet aldrig igennem maskinen, og du har hele tiden et godt overblik over den mængde, der er tilbage. Slangen på 6 meter er dog til den korte side, især med tanke på at den er svær at strække ud.

Alt i alt er denne højtryksrenser noget for dig, der skal rengøre mindre arealer med et mere forsigtigt tryk. Den egner sig eksempelvis fint til at rense havemøbler og flisebelagte områder.

 • Stihl RE 98 er udgået. Du finder tilsvarende specifikationer på Stihl RE 110, men den er desuden udstyret med teleskophåndtag og opbevaringsrum. Prismæssigt er RE 98 imidlertid mere i klasse med Stihl RE 90, men RE 90 har blandt andet lavere ydeevne.
Praktisk størrelseOphængning til strømledning
Stiv og ret kort slangeutilstrækkelig ophængningsanordninghåndtag kan ikke klappes ned

19. Kärcher K4 Premium Full Control

Mobil højtryksrenser med LED-display

Vandtryk: 20-130 bar Effekt: 1.800 W Slangetype: Højtryksslange Slangelængde: 5,8 m Slangerulle: Ja Vægt: 11,9 kg Længde: 41,1 cm Bredde: 30,5 cm Højde: 58,4 cm Vandmængde min.-maks: 420 l/time Vandtemperatur (maks.): 40 grader Strømkabel - længde: 4,9 m Støjniveau: Middel | Målt middelværdi: 83,9 dB Inkluderet tilbehør: Fladstrålemundstykke, rotormundstykke, adapter til haveslange Brugermanual: PDF

Kärcher K4 Premium Full Control

Kärcher K4 Full Control er let at komme i gang med og nem at forstå sig på. Du kan nemt skifte mundstykker, og det tilbehør, du ikke bruger, kan opbevares på selve maskinen.

Højtryksrenseren har et godt tryk på op til 130 bar, og rengør godt med både fladstråle- og rotormundstykket. Der opstår dog ret mange vibrationer ved brug af rotormundstykket, hvilket kan blive en belastning efter et stykke tid.

En stiv højtryksslange

Slangen lader en del tilbage at ønske. Selvom den er ret kort og i et stift materiale, filtrer den sig let sammen. Man kan heller ikke koble mundstykket fra slangen, hvilket gør det tidskrævende at vikle den ud.

Dens korte rækkevidde og stivhed går ud over brugervenligheden. Hvis du eksempelvis skal vaske bilen, er det nødvendigt at flytte maskinen flere gange, hvilket bliver upraktisk.

Manglen på et separat ophæng til strømkablet er også et minus for brugervenligheden.

Let at rykke rundt

Hjulene på Kärcher K4 er dog en fordel. De er ret store, og det gør, at det alligevel bliver ergonomisk let at flytte maskinen, da den kan rulles frem på selv vanskelige underlag. Maskinen står desuden stabilt og er let at gemme væk takket være sit slangeoprul og teleskophåndtag.

Spuletrykket reguleres ved at vride spulerøret. Via et LED-display på håndtaget vises det aktuelle tryk, hvilket ganske vist ser smart ud, men mangler en større praktisk værdi.

Det inkluderede tilbehør består af blot to mundstykker. Her havde vi gerne set, at der var inkluderet et doseringsmundstykke eller et mundstykke til terrassevask.

Skal du ikke bruge din højtryksrenser til bilvask, men til mindre opgaver som at rengøre grillen og havemøblerne, så kan Kärcher K4 Full Control være et fint valg.

Let at flyttekompakt designgode opbevaringsmuligheder
Besværlig slangestramt slangeoprulikke seperat ophæng til strømkabel

20. Ryobi RY18PW22A

God renser til små opgaver

Vandtryk: 22 bar Batteri: 18 V, testet med 4 Ah Batteritid: 45 min (11,25 min/Ah) Slange: Mangler info Slangelængde: 6,1 m (målt værdi, inkl. filter og flydekugle) Vægt: 2 kg (ekskl. batteri) Tankholdere: Ingen tank

Ryobi RY18PW22A-0

Ryobi RY18PW22A kan nemt beskrives som en avanceret, batteridrevet vandpistol. Den både ligner og fungere som sådan - men det må du naturligvis ikke bruge den som.

Den har tre styrker, herunder en turbo-funktion med roterende stråle, en 15-graders funktion og en brusestråle.

Nok tryk til at vaske frisk snavs af

Turbo-mode er den funktion, der giver mest tryk. Når vi måler, hvor lang tid det tager at fylde en spand med 10 liter vand, tager det tre minutter og 43 sekunder. Men hvad betyder det? I praksis er det tryk nok nok til at vaske ting, hvor snavset endnu ikke er tørret ind. For eksempel til at skylle mudder af cyklen efter en cykeltur, eller skylle græs af plæneklipperen inden det tørrer ind.
Der er også en brusestråle, som vi forsøgte at bruse vand under blomsterne med, men der var trykket for højt. Den blæser nemlig jord og snavs op, så du bliver nødt til at stå lidt på afstand.

Ikke til bilvask

RY18PW22A er dog ikke egnet til vask af bilen eller tilsvarende. Slangen er for kort og alt for stiv, så det er svært at bruge hele dens længde.

Hvis det ikke er solskin og varmt udenfor, så slangen opvarmes og bliver mere blød, så har den tendens til at hoppe ud af vandtønden (eller tilsvarende vandkilde) - dette på trods af, at vi bruger de medfølgende plastikclips. Hvis slangen havde været mere fleksibel, ville det ikke have været så stort et problem.

En anden stor ulempe er, at filteret på slangen stopper meget let til - sammenlignet med tilsvarende maskiner fra konkurrenterne. Vi brugte vand fra en almindelig vandtønde, der har stået udenfor, hvor vandet ikke er helt rent, og det gør, at maskinen stopper. Så du skal selv sørge for, at vandet er rent.

Billede af Ryobi RY18PW22A ved vores test af højtryksrensere

Det ligner en vandpistol

Designet består af en pistoldel med et batteri, der er beskyttet mod vand, en lanse, der er fastgjort til pistolen, og en slange, som du sænker ned i nærmeste vandkilde.

Håndtaget er gummieret og giver et godt greb. Det ligner designmæssigt det greb, du finder på Ryobis’ skruetrækker - med andre ord er det et ret groft håndtag, der passer til en grov hånd. Den har også forældrekontrol.

Fra maskinen og ud har du selve lansen. Vi måler den til 67 centimeter, hvilket er fremragende, hvis du står udenfor og sprøjter, men mindre praktisk i for eksempel et drivhus. Du kan dele lansen på midten og sprøjte vand, men så bliver trykket ekstremt dårligt.

God batteritid

Batteriets levetid er derimod godt. Vi tester det med et batteri på 4 ampere og kan derefter pumpe vand i 45 minutter. Det er nok til at vande blomster eller skylle en beskidt plæneklipper. Du kan derefter bruge batteriet til dine værktøjer fra samme producent.

Ryobi RY18PW22A er velegnet til dig, der leder efter en batteridrevet højtryksrenser til at rengøre genstande, hvor snavs endnu ikke er tørret ind, og som har adgang til rent vand.

Kan adskilles, så den kun fylder lidtret lang slangeflot greb & velafbalanceret
Forkert tryk til alle andre opgaver end at skylle genstande rene for snavsstiv slange, som falder ud af vandkildenfilteret stoppes hurtigt

21. Bosch GHP 5-55 Professional

Vinklet mundstykke for lettere at komme til under lave genstande

Vandtryk: 130 maks. tryk/115 driftstryk Slangelængde: 8 m Effekt: 2.200 W Slangetype: Stålarmeret gummislange Slangevinde: Nej Vægt: 19,4 kg Vandmængde maks.: 520 l/h Vandtemperatur (maks.): 50 grader Strømkabellængde: 5 m Medfølgende tilbehør: Fladstrålemundstykke, rotormundstykke, skumsprøjte

Bosch GHP 5-55 Professional

Bosch GHP 5-55 Professional er en højtryksrenser i Bosch' blå sortiment, hvilket betyder at den er klassificeret som en professionel maskine. Det gjorde, at vi havde høje forventninger, som den desværre ikke kunne leve op til.

Først og fremmest lader brugervenligheden en del tilbage at ønske. Du skal selv rulle slangen op manuelt, da GHP 5-55 Professional ikke har en vinde, hvilket ellers findes på mange andre modeller.

Højtryksrenseren har heller ingen hurtigkoblinger (tænk klik-samlinger). I stedet skal du skrue slangen på, og du bør anvende en papegøjetang for at sikre, at alle dele sidder ordentligt fast.

Har et par positiver

Der er imidlertid nogle plusser ved GHP 5-55 Professional. Ydeevnen er eksempelvis god og og rækker rigeligt til hjemmebrug. Der er godt tryk på, og det ene mundstykke er vinklet lidt, så du nemt kan komme til at vaske eksempelvis bilens undervogn eller under skærmene. Du kan indstille flowet. Hvis du derimod skal skifte til et andet mundstykke, skal du løsne en møtrik og skrue hele den forreste halve meter af pistolen.

Den otte meter lange slange er robust med godkendt fleksibilitet, selvom den er lidt til den stive side sammenlignet med de bedste slanger, vi har testet.

Det er en stor fordel, at GHP 5-55 er selvsugende og dermed kan hente vand fra trykløse kilder.

Højtryksrenseren står stabilt på jorden og er nem at flytte rundt på – selvom den vejer en del. Men så er det også slut med fordelene.

Høj maksimumstemperatur

Designet på GHP 5-55 Professional minder meget om andre modeller på markedet, bortset fra de manglende hurtigkoblinger og slangevinde. Håndtaget er for eksempel let at hæve og sænke.

Der medfølger en lille flaske, som du kan fylde med rensemiddel og fastgøre på mundstykket. Rengøringsmidlet iblandes automatisk. Visse rengøringsmidler er vi nødt til at fortynde, da de er lidt for tyktflydende til at kunne mikses effektivt.

Der medfølger desværre ikke særlig meget tilbehør i forhold til højtryksrenserens pris. Derimod kan vi godt lide, at den kan håndtere vandtemperaturer op til 50 grader.

Bosch GHP 5-55 Professional er velegnet, hvis du nemt vil kunne komme til at vaske under lavt placerede genstande, uden at skulle bøje dig så meget. Det vinklede mundstykke – og at den er selvsugende – er dens primære fordele. Den store ulempe er prisen, i forhold til hvad du får for pengene. Der findes masser af produkter med lignende specifikationer, der koster væsentlig mindre og samtidig har større brugervenlighed.

Udmærket vinklet mundstykkehøj ydeevnerobust byggekvalitet
Kompliceret at skifte mundstykkehaltende blandingbesværlig at pakke sammenret stiv slangeikke så meget tilbehør

22. Greenworks G40

Billig højtryksrenser med slangetromle

Vandtryk: 135 bar Slangelængde: 6 m Effekt: 1.900 kW Slangetype: Stålforstærket højtryksslange Slangetromle: 15 kg Vandmængde min.-maks.: 420 l/t Vandtemperatur (maks.): 40 grader Medfølgende tilbehør: 5 stk.

Greenworks G40 ser på papiret ud til at være en forholdsvis billig højtryksrenser. Her finder du en hel del, du normalt ikke får til den pris.

Til trods for den lave pris har den eksempelvis en rigtig slangetromle, der er placeret på omtrent samme måde, som du ser på f.eks. Kärchers maskiner. Det glæder os at se, at der er en slangetromle, da det er nemmere end at rulle slangen sammen selv, men desværre fungerer den dårligt i praksis. Dels er slangen stiv og vanskelig at håndtere, dels er slangetromlen træg. Det gør det tungt og besværligt at rulle den forholdsvis korte højtryksslange sammen efter brug.

En på papiret god konstruktion, som i virkeligheden ikke imponerer

Slangen er også temmelig svag i konstruktionen. Da vi pakkede den ud, blev den bøjet, og der kom straks hvide streger. Under slangetromlen er der en lille hylde, hvor der er plads til en skumflaske. Det er dog halvdårlig pasform, og rullen sidder for tæt på, så man skal skubbe den ind. Desuden er det besværligt at skifte mundstykker. Det er et såkaldt klik-i-system, hvor du klikker ind og drejer, men desværre med ret stor modstand.

Der medfølger to mundstykker, et til at spule ting, f.eks. bilen, og et rotormundstykke til at fjerne indgroet snavs. Strømledningen har en holder på siden, så den kan rulles op. Håndtaget er en teleskopvariant, der går smidigt både op og ned.

Den egner sig til enklere opgaver som at vaske cyklen og spule facaden ren. Den stive og korte slange betyder dog, at Greenworks G40 i praksis er svær at håndtere.

Slangerullemasser af tilbehør
Stiv, kort slangedårlig pasform

Mere om højtryksrensere

Højtryksrenseren er kongen og den bedste maskine, når det kommer til udendørsrengøring – og med god grund. Med en højtryksrenser kan du hurtig rengøre store områder uden større kraftanstrengelser. Og så inviterer maskinen til alsidigt brug.

Du kan bruge en højtryksrenser til rengøring af alt fra facader, terrasser, biler, plæneklipper, havemøbler, både og din pool, men også flisebelægning og grillriste er eksempler på, hvad man med fordel kan højtryksspule og rengøre.

I stedet for at stå manuelt og kæmpe med at få sin flisebelægning eller andet rent med kost og vand, så kommer højtryksrenseren på banen med sit høje vandtryk og spuler skidt og snavs, alger og mere til væk. Den tager vandet – typisk ind fra vandhanen – og hæver vandtrykket ved hjælp af en indbygget pumpe.

Mens vandtrykket i et hus normalt ligger på omkring 4 bar, har en gennemsnitlig højtryksrenser et tryk på omkring 130 til 160 bar.

Det handler dog ikke kun om vandtrykket, for også vandmængden, der beregnes som literforbrug i timen, er en vigtig faktor. En højtryksrenser bruger typisk omkring 300-500 liter vand i timen.

Hvad koster højtryksrensere?

Prisen for højtryksrensere er meget svingende. De allerbilligste kan du finde til under 1.000 kroner, mens dyrere modeller til privat brug kan koste op mod 10.000 kroner. Det, der primært adskiller de dyrere og billigere modeller fra hinanden, er ydeevne og funktionalitet.

Dyrere modeller kendetegnes ved et højere vandtryk, vandmængde, motoreffekt og flere funktioner og medfølgende mundstykker. Det giver en højere rengøringskapacitet, hvilket betyder, at du kan rengøre flere slags overflader og også gøre det hurtigere. Også holdbarhed er i denne sammenhæng et parameter, og billigere modeller har som udgangspunkt mere enkle komponenter med en kortere levetid.

Vær opmærksom på, at uanset prisen på din højtryksrenser, så dækker garantien ikke eventuelle frostskader. Derfor er det vigtigt, at du opbevarer højtryksrenseren et sted uden risiko for minusgrader.

For at vælge den rette højtryksrenser til prisen er det vigtigt, at du tænker over de arbejdsopgaver, du vil give højtryksrenseren og hvor ofte du kommer til at bruge den. På den måde kan du undgå at købe en højtryksrenser, der er alt for kraftfuld og også unødvendig dyr.

Omvendt kan det også blive en dyr fornøjelse at købe en for sparsom model, særligt i forhold til tid og effektivitet, da de mindre kraftfulde maskiner arbejder betydeligt langsommere. En mere kraftfuld højtryksrenser vil opleves som mere effektiv, da man hurtigt konstaterer, hvor meget tid man kan spare ved at rengøre alverdens genstande og overflader med den.

Værd at vide om højtryksrensere

Når du skal købe en højtryksrenser, er der mange ting, du bør tænke igennem, inden du bestemmer dig og lægger dig fast på en model.

Du bør dels tænke over dine behov, dels bør du sætte dig ind i, hvordan en højtryksrenser fungerer, og hvilke funktioner der er centrale for dig. På den måde kan du undgå at købe en højtryksrenser, som du ender med at blive utilfreds med. Når man har læst op på tingene, er det nemmere at udvælge et par modeller og sammenligne dem indbyrdes.

Vi ser herunder nærmere på de vigtigste parametre ved køb af højtryksrenser.

Vandtryk

Vandtrykket måles i bar og er betydningsfuldt, da det er en nøglefaktor for, hvor godt højtryksrenseren kan udføre sin arbejdsopgave. Jo højere vandtryk, jo højere hastighed (og dermed større bevægelsesenergi) har vandet, når det rammer overfladen, og jo større kraft bliver overfladen udsat for. Jo større kraft overfladen udsættes for, des mere kraftfuld bliver rengøringen.

Det er altså et spørgsmål om, at vandtrykket skal være tilstrækkeligt højt, for at højtryksrenseren kan udføre alle de opgaver, den møder. Generelt tilbyder lavprismodeller under 120 bar, mens premium-modeller har et tryk på omkring 140 bar, men oftest mere. Derimellem findes et hav af modeller i mellemsegmentet.

Det er standard, at der enten er et mundstykke eller en funktion, hvor du kan justere trykket. På de mere enkle modeller justeres trykket ved at vride mundstykket og på den måde begrænse vandgennemstrømningen.

Du kan sammenligne dette med en vandslange, hvor du klemmer enden sammen og på den måde får en hårdere stråle, men der kommer samtidig mindre vand ud. Det fungerer på samme måde, hvis du vrider mundstykket på højtryksrenseren for at sænke trykket – hullet bliver større, hvilket medfører et lavere tryk, men større vandmængde.

På lidt mere avancerede modeller justeres trykket i stedet med knapper og hos visse producenter kan du aflæse det aktuelle tryk på et display på håndtaget. Der er tilmed modeller, hvor du kan justere både tryk og vandmængde via en fjernbetjening.

Vandforbrug

Vandmængden i højtryksrenseren måles normalt i liter pr. time. Det angiver kort og godt, hvor meget vand der bruges. Sammen med vandtrykket bestemmer vandmængden, hvilken intensitet vandet rammer overfladen med. Jo større intensitet, jo flere vanddråber rammer overfladen og desto hurtigere rengøring.

Lavprismodeller har ofte et vandforbrug på ca. 300-350 liter i timen, mens premium-modeller plejer at bruge omkring 450-500 liter vand i timen.

Rengøringseffekt

Hvis bare vandtrykket er tilstrækkelig højt, så afgør vandmængden ganget med vandtrykket, i hvert fald teoretisk højtryksrenserens rengøringseffekt. Jo bedre rengøringseffekt, desto større overflade kan du rengøre i et givet tidsrum.

Rengøringseffekten bør således være det vigtigste parameter, når man køber en højtryksrenser. Desværre er det ikke muligt at fastslå rengøringseffekten blot ved at gange de angivne værdier for vandmængde og vandtryk – man er nødt til at konstatere det ved at bruge højtryksrenseren. Højere tryk og større vandmængde giver dog ofte en større rengøringseffekt.

På samme måde er det heller ikke muligt at fastslå rengøringseffekten ud fra motoreffekten, selvom en højere effekt også plejer at betyde bedre rengøringseffekt.

For en gennemsnitlig villaejer er et tryk på omkring 130 bar og et vandforbrug på 450 liter i timen ofte tilstrækkeligt til de fleste arbejdsopgaver. Man bør også kunne sænke trykket til de opgaver, der kræver en mere skånsom behandling, f.eks. terrassevask.

Motor

Højtryksrensere til hjemmebrug har som regel en elmotor, der sluttes til et almindeligt strømudtag med jord. Motoren driver den interne pumpe, som øger vandtrykket. Generelt giver en højere motoreffekt et højere vandtryk og et større vandforbrug.

Det er ofte vigtigt at tænde for vandet til højtryksrenseren, inden man starter motoren. Ellers kan pumpen opbygge et vakuum, hvilket den kan risikere at tage skade af.

Højtryksslange

Slangen er en vigtig komponent ved en højtryksrenser - både med hensyn til dens længde og materialevalget. Højtryksslangen skal være tilstrækkelig lang, men også tilstrækkelig fleksibel. En kort og stiv slange gør arbejdet mere anstrengende og tidskrævende.

Typiske problemer med slangen omfatter, at den filtrer sig sammen efter at have stået et stykke tid, og at selve maskinen vælter, hver gang man prøver at hive slangen ud.

Håndtaget

Ergonomi har også meget at sige ved brug af en håndtryksrenser – det kommer til udtryk omkring håndtaget. For det første skal det være behageligt at holde fast i og bruge i længere tid ad gangen. For det andet skal du kunne stå oprejst og alligevel kunne rengøre f.eks. fliserne på terrassen.

Standard i dag er, at der medfølger et teleskophåndtag, så man kan holde en afstand på nogle decimeter fra den overflade, man står ved, uden at skulle læne sig fremad. I visse situationer passer et kortere håndtag dog bedre, f.eks. hvis man står på en stige og vil rengøre en overflade meget tæt på stigen.

En anden vigtig faktor er, hvor nemt det er at tilslutte tilbehør på håndtaget og tage det af igen. Standard i dag er en praktisk klik-funktion.

Design

Designet er primært vigtigt ud fra et brugersynspunkt. Hvor stabilt står højtryksrenseren på underlaget? Hvor nemt er det at pakke den væk, når den ikke er i brug? Er det muligt at hænge tilbehør og mundstykker direkte på maskinen, når man ikke bruger det?

Støjniveau

Højtryksrensere afgiver noget støj og mere kraftfulde modeller larmer derfor mere. Jo højere støjniveau, jo dårligere er det naturligvis for hørelsen og komforten.

Støjniveauet ligger dog typisk på det samme niveau for højtryksrensere beregnet til hjemmebrug. Generelt er det dog et godt råd at bruge en form for høreværn, og følger man den anbefaling, kan støjniveauet for højtryksrenseren spille en mindre rolle.

Energiforbrug

Motoreffekten samt tryk- og vandforbruget afgør energiforbruget. En ineffektiv højtryksrenser medfører ikke blot unødigt tidsforbrug, den giver også et højere energiforbrug. Selvom en mere kraftfuld model forbruger mere energi pr. sekund, kan den alligevel være energibesparende, hvis den arbejder tilstrækkelig hurtigt.

Garanti

Garantier på højtryksrensere er ofte opdelt på maskine og spuleudstyr for sig. Bemærk, at frostskader normalt ikke dækkes af producenternes garantier. Derfor er det vigtigt, at du opbevarer højtryksrenseren et sted, hvor der aldrig bliver minusgrader, og her i Danmark betyder det en form for opbevaring indendørs med varme.

Alternativ vandkilde

Nogle producenter og modeller understøtter brug af en alternativ vandkilde. Det kan være praktisk, hvis man har adgang til gratis vand fra sin egen brønd eller opsamlet regnvand i en regnvandstønde. Især hvis man bor i et område, hvor man skal spare på det kommunale vand.

Tilbehør og udstyr

Mængden af tilbehør der følger med ved købet af en højtryksrenser, varierer meget fra model til model, og med dyrere højtryksrensere er der en tendens til, at man får mere tilbehør med i prisen.

De store producenter i dag sender normalt et mundstykke med, som har en spulende effekt til mere skånsomme arbejdsopgaver, og et roterende mundstykke, der har en skærende effekt til opgaver der kræver mere kraft. For eksempel vil man ikke risikere vand ind i husfacaden eller risikere at ødelægge terrassen ved at bruge for højt tryk.

Nogle producenter inkluderer et skummundstykke, der monteres for enden af spuleudstyret. Med det udstyr bliver rengøringsmidlet tilført i slutningen af vandet og kommer ikke igennem hele maskinen. Man slipper således for besværet med, at der er rester af rengøringsmidlet i udstyret en periode efter brug.

Derudover har de store producenter et hav af andet tilbehør, der kan tilkøbes. For eksempel udstyr og tilbehør til bilvask samt forskellige typer af børster og håndtag.

Du kan blandt andet finde priser på og forhandlere af tilbehør til højtryksrensere via PriceRunner, hvor du også kan sammenligne tilbud på populære højtryksrensere og se, hvad de koster.

 • Bedst i test
 • Tilbud
 • Guides
 • Om os