Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere i vores cookiepolitik.

In-ear Høretelefoner: 6 modeller i test

Af PriceRunner Opdateret 23.08.2017

Vi har testet in-ear-høretelefoner og udpeger Sony EX650AP til bedst i test. Disse høretelefoner er meget prisbillige og giver en god lydkvalitet. De bedste høretelefoner til træning bliver den trådløse model Jabra Elite Sport, som med sine mange funktioner og ekstremt behagelige pasform kombineret med god lydkvalitet er et must, hvis du træner ofte.

Jabra Elite Sport

Kanongode høretelefoner til ægte træningsnørder
God byggekvalitetvild lydmeget tilbehørmange træningsfunktionerlukker støj ude
Bittesmå hårde knapperret kort batterilevetid

Jabra Elite Sport er trådløse høretelefoner med en række smarte og velfungerende funktioner såsom pulsmåler og reps-tæller. Eksempelvis tæller de det rigtige antal armstrækninger, selvom vi forsøger at snyde dem.

Appen "personlig træner" påskynder, motiverer og informerer. Lydmæssigt præsterer Elite Sport meget godt for et par in ear-høretelefoner med både tung bas og udmærket dybde i lyden. Mellemregisteret bliver druknet lidt af bassen, men diskanten er alligevel tydelig. Høretelefonernes støjreducering dæmper lyden fra omgivelserne så effektivt, at du skal være forsigtig, når du løber udendørs.

Støjreduceringen skal kunne deaktiveres ved at banke to gange på høretelefonerne, men i praksis fungerer det dårligt. Desuden kunne høretelefonernes diskrete knapper godt have været lidt større og haft lavere indbygget modstand. Som det er nu, er det svært at trykke knapperne ind uden at flytte proppen i øret, især mens man løber.

Elite Sport er et premiumprodukt, og det kan mærkes – ikke mindst på tilbehøret. Der medfølger et lille etui beregnet til både opbevaring og opladning. Det har måde indbygget LED-belysning og ladestation i form af en powerbank, der er stor nok til cirka to fulde opladninger. Der medføler også adskille ørepropper i forskellige størrelser, både af silikone og formskum. Ligeledes flere forskellige pulsmålervinger.

Manualen er trods sit kompakte format tydelig med store billeder og tekstanvisninger. En stemme i høretelefonerne giver enkle instruktioner på engelsk om, hvordan du parrer dem med mobiltelefonen. Konceptet er brugervenligt fra ende til anden.

Ørepropperne er ikke mere ubekvemme end gennemsnittet, men efter 1,5 time begynder de at gøre lidt ondt. Høretelefonerne er gode at løbe med, men de kan godt ryge ud en gang imellem, især under øvelser som kropshævninger.

Jabra Elite Sport har en ret saftig pris, men du får samtidig meget kvalitet og funktionalitet for pengene. Man kan mærke, at producenten har gjort sig tanker om hver eneste detalje, og høretelefonernes svagheder er både få og små. Hvis du registrerer dem, medfølger desuden tre års garanti.

Type: Træningshøretelefoner Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 4.1) Batterilevetid: 4,5 h Vandafvisende: Ja (IP67: op til 1 m i 30 min) Vægt: 41 g Øvrigt: Realtidscoaching, pulsmåler, treakset accelerometer til beregning af reps, app (Android, IOS), headsetfunktion, etui med indbygget powerbank

Bose Soundsport Free

Frihed i en lille æske
Kombineret etui og powerbankmeget god lydkvalitetfind tabt høretelefon-funktionalitet
Dårlige knapperkort opladningskabelden ene høretelefon mister af og til lyden

Bose Soundsport Free er et par trådløse høretelefoner i et design, der gør, at de sikker rigtig godt i ørerne. Pasformen er meget vigtig på trådløse høretelefoner til træning, og takket være netop denne konstruktionen, med en vinge som du skruer ind i det ydre øre, passer de til mange. De sidder overraskende godt og holder sig på plads, også under terrænløb. Lydkvaliteten er vild. Alle registre kommer til deres ret, og balancen i lyden gør, at du får en meget god detaljerigdom. Lyden er fyldig, og bassen er tilstrækkelig til at der kommer tryk på lidt mere intens træningsmusik. Ind imellem sker det, at vi kun får lyd i det ene øre og ikke i det andet. Dette sker blandt andet under samtaler med andre og nogle gange med knaplyden fra telefonen. Det kan blive et irritationsmoment. Endnu et af slagsen er opladningskablet, som desværre er meget kort. Der medfølger ikke en strømadapter, så du må nøjes med at oplade via din computer eller lignende. Det er lidt nærigt med tanke på, at dette er premium-høretelefoner. En praktisk funktion er, at du kan finde dine høretelefoner, hvis de bliver væk, ved at søge efter dem i en app. Det fungerer ikke, hvis de er slukket helt, men du kan se, hvor de lå, sidst de var sluttet til din telefon.

Bose Soundsport Free kommer med et etui, der også fungerer som ladestation og powerbank til en ekstra opladning. Det er kanon. Etuiet og dens dobbeltfunktion giver en premium-følelse. Det samme gør høretelefonernes design. De består hovedsageligt at glat, hård plast, men fordi de er udstyret med gummierede detaljer både i øret og ved knapperne, får du stabilitet både i pasform, og når du skal skifte sang. Desværre er knapperne meget træge. Det passer dårligt til netop sport og trådløst, fordi det er svært at skifte sang eller sætte på pause, uden at skulle stoppe træningen. Knapperne er ret svære at mærke med fingeren. De måtte gerne have været mere markante, så man finder dem hurtigere, når høretelefonen sidder i øret. Bose Soundsport Free har indbygget mikrofon, så du slipper for at samle telefonen op, hvis den ringer. Den fungerer også godt, selvom den opfanger en del lyd fra omgivelserne. Samlet set er dette et par rigtig gode træningshøretelefoner, hvis du ønsker lyd af høj kvalitet og har færdige playlister, hvor du ikke hele tiden skal skifte sang.

Type: Træningshøretelefoner Vandafvisende: Ja (IPX4) Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 4.1) Batterilevetid: 5 h Vægt: 18 g Andet: Etui med indbygget powerbank, app (Android, IOS), headsetfunktion

Urbanears Active Stadion

Hårdnakket headset til træningstosser på udkig efter lækkert design
Bekvemt designvandafvisendesidder stabilt i øret
Mindre gode i støjende omgivelser

Urbanears Active Stadion er et trådløst "in ear-headset" med et smart design, der gør, at det holder sig på plads, uden at du behøver at stikke det ind i øregangene. Det er udformet, så en bøjle bag øret samvirker med en blød, mindre bøjle på forsiden.

Headset sidder rigtig komfortabelt. Først og fremmest behøver du ikke at være urolig for, at det skal falde ud, det rykker sig ikke engang under vores hårdeste terræntræning, for eksempel OCB. Den snoede nakkerem gør også, at det passer til alle, uanset størrelsen på dit hoved. Det kan dog være lidt besvært at få til at sidde rigtigt, indtil du har vænnet dig til det.

Den minimalistiske betjeningsmetode er heller ikke så indlysende at blive fortrolig med. De anvender et tidssystem med én knap til betjening. Et to sekunder langt klik på play starter headsettet, men skal du parre det med en ny enhed, skal du først slukke det og derefter holde knappen inde i fem sekunder. Status indikeres med en LED. Det er nemt, når du ved hvordan, men brugervenligheden kan bestemt forbedres.

Lydkvaliteten er, som man kan forvente af et headset i denne kategori. Det er en klar og ren lyd med god gengivelse af de højere registre, men bassen og dybden mangler desværre. Den klare lyd egner sig godt til samtale – hvis nogen skulle ringe under træningen, er det således ikke svært at høre, hvad de siger. Stadion slipper dog en hel del lyd ind fra omgivelserne. Hvis man træner i travle motionscentre, kan det virke irriterende, men træner man hellere udendørs og skal have styr på omgivelserne, har man nærmere gavn af det.

Sikkerhedsmæssigt er det med andre ord et plus. Stadion klarer også de vandtest, vi udsætter det for. Alt fra svedige løbeture i regnvejr til at komme en tur i vaskemaskinen (ved et uheld). Med tanke på hvor bekvemt og let de sidder i øret, og det godkendte lydbillede sammen med de andre nævnte fordele, er konklusionen, at dette er et meget godt headset – især hvis man ofte træner udendørs.

Type: Træningsheadset Vandafvisende: Ja (angives som svedafvisende) Batteritid: 7 h Forbindelse: Trådløs (Bluetooth 4.0) Mikrofon: Indbygget Maks. SPL: 115 dB

Creative EP-630

Prisgunstige høretelefoner med god dæmpning af omgivelserne og levende lyd
Billigegod dæmpning af omgivelsernelavt effektforbrug
En smule unuanceret mellemregister

Disse in-ear-høretelefoner er en af markedets største salgssucceser netop nu. Det kan vi godt forstå. Creative EP-630 er billige, men leverer samtidig en stor og levende lyd i et meget kompakt format.

Høretelefonerne lukker effektiv lyd fra omgivelserne ude og føles behagelige i øret. Ledningen "klæber" en smule til tøjet, hvilket kan give skrabelyde. Det er imidlertid en ledning, der forbliver blød og bøjelig, også i flere minusgrader. Meget god lyd for pengene!

Prisklasse: Lavpris Ledningslængde: 120 cm Stiktype 3,55 mm Headset: Nej Elementstørrelse: 9 mm Akustisk konstruktion: Lukket Frekvensomfang: 16 – 23.000 Hz Impedans: 16 Følsomhed: 106 dB/mW

Sennheiser CX 300 II

Behagelige høretelefoner, der sidder sikkert i øret, også på løbeturen
Bekvemmeholder sig også på plads i øret på løbeturen
En for dominerende bas for gennemsnitsdanskeren

Dette er et par ekstremt lette, små og diskrete høretelefoner. På trods af miniformatet er der en høj nærhedsfornemmelse i musikken. Mellemregistret er lidt udefinerbart, mens bassen har en tendens til at tage overhånd – det lader dog til at tiltale personer, der holder af tungere musik.

Tilslutningsstikket er det eneste vinklede i denne test og meget praktisk. Ledningen er asymmetrisk, så man kan trække den bag om nakken.

Prisklasse: Lavpris Ledningslængde: 120 cm Stiktype 3,55 mm Headset: Nej Akustisk konstruktion: Lukket Frekvensomfang: 19 – 20.000 Hz Impedans:16 Følsomhed:113 dB/mW

Skullcandy Ink´d

Prisgunstige høretelefoner med god mikrofon til håndfri til mobiler
Billige høretelefonerhåndfri-mikrofon til mobiler
Mangler tyngde i bunden af mellemregistretplasticagtige

Ved første øjekast ligner Skullcandy Ink´d et par søde, slikinspirerede farveklatter. Derfor bliver man overrasket over, at høretelefonerne leverer et dynamisk lydbillede med fin rummelighed.

Vi mangler dog tyngde i bunden af mellemregistret, og diskanten er af og til på grænsen til skarp. De er dog stadig gode til prisen.

Prisklasse: Lavpris Ledningslængde: 130 cm Stiktype 3,55 mm Headset: Nej Elementstørrelse: 11 mm Akustisk konstruktion: Lukket Frekvensomfang: 20 – 20.000 Hz Impedans:16

Alt om in-ear høretelefoner

Der findes hundredvis af høretelefonproducenter. Fra Sennheiser og Koss, der blev grundlagt for over 60 år siden, til moderne mærker som WeSC og Skullcandy, der kun har eksisteret i nogle år. Nogle skiller sig ud i kraft af iøjnefaldende design, andre lever på kvalitetslyd og lidt højere priser – alt afhængigt af målgruppen for høretelefonerne. For du kan faktisk få rigtig god lydkvalitet i selv in ear-høretelefoner i dag.

Vores test viser, at de på trods af den ringe størrelse mange gange giver en velbalanceret og kraftfuld lyd. Lydchippen i elektroniske produkter bliver stadig bedre, og funktioner som støjreduktion og forstærkning gør, at du kan få lige det lydbillede du vil have – uden støj fra omgivelserne.

Visse producenter vedlægger små, praktiske opbevaringsposer. Det er et godt initiativ, da du slipper for filtrede ledninger i lommen. Andre udstyrer høretelefonerne med filterfrit kabel, hvilket i princippet er et tekstilbeklædt kabel, der ikke så let filtrer sammen. En tredje gruppe vælger trådløse høretelefoner. Det er en kategori, der vokser hurtigt, da driftstiden i dag ofte er flere timer – så slipper du for at lade dem op mellem hver brug.

Hvis du har tænkt dig at bruge dine in ear-høretelefoner til træning, er det bedst at vælge et par, der er vandafvisende. Dels behøver du så ikke at bekymre dig om sved, som beskadiger høretelefonerne, dels kan du skylle dem af efter træning, så de holder sig rene.

Køb af høretelefoner

Når du vælger in ear-høretelefoner, bør du starte med at tænke over, hvad du skal bruge dem til. Er du typen, der vil have en rigtig god lydkvalitet? Bor du tæt på en vej med tæt trafik og vil undgå at blive forstyrret af trafikken, når du går en tur? Skal du bruge høretelefonerne til træning? Skal de være trådløse, eller gør det ikke noget, at de er udstyret med kabel?

Når du har afklaret anvendelsesområde og behov, er det tid til at sammenligne modeller, som passer til dine krav. Lydkvaliteten plejer at være øverst på ønskesedlen, men nogle gange også andre funktioner såsom støjreduktionens kvalitet, headsetfunktionalitet og måske endda mulighed for at måle, hvor langt du har løbet eller gået (indbygget skridttæller m.m.).

Det er vigtigt at pointere, at høretelefonernes pasform har stor betydning for den oplevede lydkvalitet og frekvensområde. Du bør derfor tilpasse størrelsen på øresneglen efter øregangen i stedet for at skrue højere op for lydstyrken. På den måde kommer nuancerne i musikken bedst til sin ret, samtidig med at du mindsker risikoen for høreskader. Hvis du tager din musiklytning alvorligt, bør du investere i et par in-ear-høretelefoner med højere akustisk kvalitet end det billige, enklere sæt, der følger med i prisen.