1. Bedst i test

Test af in-ear høretelefoner: Få vores dom over 40 modeller

Elina Blom

Opdateret 21. april 2021

Vil du gerne have nogle gode høretelefoner til din telefon? Så er in-ear et oplagt valg, da de sidder godt og giver både naturlig lydisolering og god bas. Vi har testet et stort antal høretelefoner, både med og uden ledning, og udpeger Creative Outlier Gold til bedst i test.

Test af in-ear høretelefoner: Få vores dom over 40 modeller

Sådan tester vi

Vi tester alle produkter i hverdagen på den måde, de er beregnet til at blive brugt ude i virkeligheden. Det betyder, at vi bruger høretelefonerne i løbet af en helt almindelig uge, sådan som du også kommer til at bruge dem; på arbejdet, i den offentlige transport, til træning og derhjemme.

Høretelefonerne bliver brugt ved forskellige vejrforhold og støjniveauer, så vi kan få indtryk af, hvor gode de er under bevægelse og støj omkring dig.

Vigtigst af alt er selvfølgelig lydkvaliteten.
Alle høretelefoner testes med en bred vifte af musik i forskellige genrer og ved forskellig lydstyrke. Hvis der er en app tilknyttet eller en anden funktionalitet, så tester vi også det.

Vores endelige vurdering af de mange testede in-ear høretelefoner (det er dem, du kan se herunder) har vi efterfølgende vægtet i forhold til prisen, altså hvor godt er produktet til prisen?

Vi tester løbende nye in-ear høretelefoner. Du kan sammenligne priser og se de mest populære in-ear høretelefoner netop nu på PriceRunner.

1. Creative Outlier Gold - BEDSTE IN-EAR HØRETELEFONER

True Wireless-høretelefoner med imponerende lyd og batteritid

Prisklasse: Mellem Elementstørrelse: 5,6 mm Støjreducering: Passiv Frekvensområde: 20-20.000 Hz

Creative Outlier Gold

Creatives true wireless-høretelefoner Outlier Gold er imponerende på mange måder, men det der virkelig får dem til at skille sig ud fra mængden er den helt utrolige batteritid på hele 14 timer. Det er ikke bare godt, men i særklasse bedst på markedet.

Nu plejer den slags tidsangivelser at være begrænset pålidelige, men vi kan konstatere, at disse høretelefoner faktisk lever op til den påståede levetid, og så har vi endda kørt med ret høj lydstyrke.

Batterikapacitet i den størrelsesorden er selvfølgelig uvurderligt, hvis man tilhører den gruppe af mennesker, der af og til glemmer at lade sin elektronik op natten over, eller hvorfor ikke hvis man sidder på en langtursflyvning uden mulighed for USB-opladning. At stå og trippe, mens man venter på at komme ud at løbe, fordi høretelefonerne skal lades op, er heller ikke særlig sjovt, men det slipper man for med disse enheder.

Sidder behageligt i ørerne

En anden ting der slår en, når man pakker dem ud første gang, er størrelsen på Outlier Gold sammenlignet med mange andre produkter i dette segment. De er ikke grotesk store, men ret fyldige. Men det skal vise sig at være rigtig udmærket, for det betyder, at de sidder godt, selv i ører der normalt ikke har det godt med in ear-høretelefoner.

Faktisk er de også usædvanligt lette at sætte rigtigt i. Når de først er på plads, sidder de rigtig stabilt, og de er også lette at betjene med en enkelt anordning i form af en trykfølsom plads inden for en ring med LED-lys. Sidstnævnte bidrager også til, at Outlier Gold ser rigtig pæne ud.

Vel inde i ørerne bemærker man heller ikke, at de er store, så ser de bare flotte ud.

Oven i købet god lyd

Vi havde en hel del problemer i begyndelsen med at få bluetooth-parringen til at fungere med den iPad og den Huawei Mate 20 Pro, som vi testede høretelefonerne med. Efter utallige gange tænd og sluk dukkede enhederne til sidst op, og derfra gik det som en leg, men her skulle vi mene, at der er noget at justere lidt på for Creative.

Da vi først fik gang i høretelefonerne, bød de imidlertid på en forbløffende fin lyd. Især bassen imponerer stort, og til forskel fra mange andre produkter i dette segment kræver den ikke, at høretelefonerne sidder helt millimeterpræcist, for at man skal kunne høre den. Muligvis hænger det sammen med, at enhederne – som vi tidligere har været inde på – simpelthen er svære at sætte forkert i ørerne.

I den nederste del af mellemregisteret er der tendens til lidt meget resonans, men det forstyrrer ikke nævneværdigt. Den øverste del af frekvensspektret er glimrende, og definitionen er klar. Og det uden at diskanten bliver overmoduleret med artefakter. Her har nogle teknikere virkelig gjort et godt stykke arbejde.

Støjreduceringen imponerer også slutter sig til de bedste i klassen. Vi mistænker, at effektiviteten hænger kraftigt sammen med høretelefonernes fysiske størrelse, da det gør dem svære at sætte forkert i.

At prisen så oven i købet er lav sammenlignet med mange af konkurrenternes produkter, bliver dette en giftig udfordrer til alle andre true wireless-høretelefoner på markedet.

Udmærket lydmeget god støjreduceringekstremt god batteritid
Lidt besværlig parringmuligvis ikke egnede til personer med små ører

Prissammenligning

Sammenlign priser
ComputerSalg A/S Logo

Creative Outlier Gold - ægte trådløse øretelefoner med mik. - ørespids / in-ear - Bluetooth® 5.0 - Qualcomm® aptX™ - Super X-Fi® - op til 39 timers batteritid (via medfølgende ladeæske) - Champagne-guld

651 kr.

2. Jabra Elite Sport - BEDSTE TRÆNINGS-HØRETELEFONER

Kanongode høretelefoner til ægte træningsnørder

Type: Træningshøretelefoner Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 4.1) Batterilevetid: 4,5 h Vandafvisende: Ja (IP67: op til 1 m i 30 min) Vægt: 41 g Øvrigt: Realtidscoaching, pulsmåler, treakset accelerometer til beregning af reps, app (Android, IOS), headsetfunktion, etui med indbygget powerbank

Jabra Elite Sport

Jabra Elite Sport er trådløse høretelefoner med en række smarte og velfungerende funktioner såsom pulsmåler og reps-tæller. Eksempelvis tæller de det rigtige antal armstrækninger, selvom vi forsøger at snyde dem.

Appen "personlig træner" påskynder, motiverer og informerer. Lydmæssigt præsterer Elite Sport meget godt for et par in ear-høretelefoner med både tung bas og udmærket dybde i lyden. Mellemregisteret bliver druknet lidt af bassen, men diskanten er alligevel tydelig. Høretelefonernes støjreducering dæmper lyden fra omgivelserne så effektivt, at du skal være forsigtig, når du løber udendørs.

Støjreduceringen skal kunne deaktiveres ved at banke to gange på høretelefonerne, men i praksis fungerer det dårligt. Desuden kunne høretelefonernes diskrete knapper godt have været lidt større og haft lavere indbygget modstand. Som det er nu, er det svært at trykke knapperne ind uden at flytte proppen i øret, især mens man løber.

Elite Sport er et premiumprodukt, og det kan mærkes – ikke mindst på tilbehøret. Der medfølger et lille etui beregnet til både opbevaring og opladning. Det har måde indbygget LED-belysning og ladestation i form af en powerbank, der er stor nok til cirka to fulde opladninger. Der medføler også adskillige ørepropper i forskellige størrelser, både af silikone og formskum. Ligeledes flere forskellige pulsmålervinger.

Manualen er trods sit kompakte format tydelig med store billeder og tekstanvisninger. En stemme i høretelefonerne giver enkle instruktioner på engelsk om, hvordan du parrer dem med mobiltelefonen. Konceptet er brugervenligt fra ende til anden.

Ørepropperne er ikke mere ubekvemme end gennemsnittet, men efter 1,5 time begynder de at gøre lidt ondt. Høretelefonerne er gode at løbe med, men de kan godt ryge ud en gang imellem, især under øvelser som kropshævninger.

Jabra Elite Sport har en ret saftig pris, men du får samtidig meget kvalitet og funktionalitet for pengene. Man kan mærke, at producenten har gjort sig tanker om hver eneste detalje, og høretelefonernes svagheder er både få og små. Hvis du registrerer dem, medfølger desuden tre års garanti.

God byggekvalitetvild lydmeget tilbehørmange træningsfunktionerlukker støj ude
Bittesmå hårde knapperret kort batterilevetid

3. Apple AirPods Pro - BEDSTE PREMIUMVALG

Dyre men fantastiske høretelefoner

Type: Trådløse in ear-høretelefoner Vandafvisende: ja Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 5) Batteritid (høretelefoner): 4,5 h Batteritid (etui): 24 h Vægt: 5,4 g (høretelefoner), 45,6 g (etui)

Apple AirPods Pro

Apple AirPods Pro er den længe ventede in ear-model af firmaets populære AirPods. Men Apple nøjedes ikke med bare at lave en ny form på høretelefonerne, de forbedrede samtidig lyden markant og smed en rigtig smart støjreduktion oveni.

Utrolig bekvemme

Apple praler selv af, at propperne på høretelefonerne "ånder". Det kan lyde som et markedsføringstrick, men faktisk gør det dem bekvemme at have på, også længere tid ad gangen, hvilket ellers er svagheden hos ear-modeller.

Samtidig tåler de fugt, så du kan træne med dem. Ulempen er så, at de hurtigt glider ud, når du bliver lidt svedig, så dedikerede træningshøretelefoner sidder stadigvæk bedre.

Airpods Pro

Kobler du AirPods Pro til en iPhone eller iPad, kan du foretage visse indstillinger, for eksempel en test af pasformen og hvilken høretelefon der skal være mikrofon, når du taler. Derimod er der meget få indstillinger generelt. Indstillingsmulighederne mister du oven i købet helt, hvis du bruger dem med en Android-telefon eller computer.

Støjreduktionen er rigtig god. Den fjerner det meste af lyden omkring dig, uden at det føles overdrevet, som det kan være tilfældet med visse former for aktiv støjreduktion. Et langt tryk på høretelefonernes knap slår støjreduktionen fra og hjælper samtidig med at lukke mere lyd ind end almindelige in ear-høretelefoner gør.

Automatisk god lyd

Airpods er ikke ligefrem kendt for god lyd, men det har Apple lavet om på her. Vi bliver faktisk overraskede over mængden af detaljer i alle registre.

Der findes ganske vist true wireless-høretelefoner i denne prisklasse med skarpere og kvikkere lyd, men som helhed der er bestemt ikke noget i vejen med kvaliteten her. Apple har indbygget en automatisk equalizer, for at tilpasse lyden til det der bliver spillet, og den lader faktisk til at gøre et rigtig godt stykke arbejde.

Samtaler går også relativt godt. True wireless-høretelefoner er måske ikke ligefrem kendt for deres samtalekvalitet, men her lyder det for det meste helt okay for modtageren, sandsynligvis fordi AirPods Pro har placeret mikrofonen på en lille stang (nøjagtig som forgængerne). Det er mere, end man kan sige for flertallet af høretelefoner i denne klasse.

Apple AirPods er dyrere end andre true wireless-høretelefoner med aktiv støjreduktion. Samtidig har de en enormt god pasform, et rigtig praktisk format, smart støjreduktion og en lyd, der næsten er på niveau med klassevinderne.

Det gør AirPods Pro til vores bedste premiumvalg for in ear-høretelefoner.

God lydEkstremt lette at brugeSmart støjreduktion
Sidder ikke fast, når du svederFå indstillinger

4. Jaybird Vista

Svedafvisende høretelefoner med stabil opkobling

Type: Trådløse true wireless-høretelefoner Vandafvisende: Ja (IPX7) Tilslutning: Trådløs (Bluetooth) Batteritid: 6+10 timer (enheder+etui) Vægt: 6 g

Jaybird Vista

Der er altid et gran af usikkerhed forbundet med trådløse høretelefoner, især true wireless-varianten, om at opkoblingen til telefonen er mangelfuld og får musikken til at hakke. Efter en lang periode med Jaybird Vista kan vi glade konstatere, at vi faktisk helt er sluppet for den irritation.

Sidder klippefast

Vista opbevares et ret praktisk opladningsetui, med rem til fastgøring for at styrke det sportslige udtryk. Opladningen er lidt langsom med to timer, men klares via USB-C og giver dig seks timers afspilning i høretelefonerne og yderligere 10 i etuiet, hvilket er rigtig godt.

Ud over uafbrudt musik er pasformen det allervigtigste i dette tilfælde. Sved og kraftige bevægelser er en udfordring, og der er vi gentagne gange blevet imponerede over, hvor godt Jaybird Vista sidder i alle situationer. De bliver siddende selv under hård træning eller i silende regn.

Lidt få detaljer, men alligevel rigtig god lyd

Den klassiske ulempe ved true wireless-høretelefoner, er forringet samtalekvalitet, og det er desværre også tilfældet her. Det fungerer, men lyder hele tiden lidt fjernt og dæmpet for modtageren.

Lydkvaliteten når man hører musik, er der derimod ikke noget i vejen med. Sammenlignet med lidt mere avancerede enheder mister vi en del detaljer i lyden, men ikke i en grad, så det begynder at lyde dårligt. Vanen tro for høretelefoner til træning, er bassen som standard skruet lidt op, noget du selv kan justere i den tilhørende app. Der kan du også bestemme, hvad knapperne på høretelefonerne skal gøre (en på hver enhed). Manglen på knapper gør, at du er nødt til at indstille lydstyrken på telefonen, men lettere styring via høretelefonerne fungerer fint.

Jaybird Vista lyder tilstrækkeligt godt til musik, har en af de mest stabile opkoblinger vi har oplevet på et par true wireless-enheder, og måske den bedste pasformen vi har set på et par trænings-høretelefoner. Helt klart en perfekt kombination, hvis du hører meget musik, mens du træner, men ikke har så mange samtaler.

Fantastisk pasform, også under træningret lang batteritidopkobling uden afbrydelserkraftfuld bas der kan regulereskan vaskes rene efter træningen
Dårlig samtalelydvisse detaljer mangler i lydenkan ikke ændre lydstyrke via høretelefonerne

5. Sony WF-1000XM3

Lider i vinden, men til at holde af

Type: Trådløse in ear-høretelefoner Vandafvisende: Ja Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 4.2) Batterilevetid: 6 h Vægt: 15,7g

Sony WF-1000XM3

Sony WF-1000XM3 har måske nok et besværligt navn og et ret klodset opladningsetui, men det er i skrivende stund de bedste true wireless-høretelefoner vi har testet.

Store og flotte, men lidt påvirkede af vind

Vi starter dog med det negative. Både opladningsetui og høretelefoner er til den store side. Netop høretelefonerne fylder meget sammenlignet med mange andre. Der finder vi også den største enkelte ulempe ved høretelefonerne. Det kræver nemlig ikke mere end at gå i højt tempo, før man kan høre vinden suse om høretelefonerne. For det meste er det i et niveau, man kan ignorere, men det er der.

Det er virkelig synd, for den aktive støjreducering på høretelefonerne er rigtig god på trods af den minimale størrelse.

I den tilhørende app kan du indstille niveauet på støjreduceringen og en usædvanligt stor mængde andre funktioner for høretelefonerne.

Derimod må vi rose batteriløsningen. Det er ikke usædvanligt, at opladningsetuiet bliver afladet ret hurtigt, fordi det hele tiden ligger og fylder høretelefonerne op. På WF-1000XM3 virker det problem til at være løst, og vi oplever sjældent afladede høretelefoner, når vi ikke har brugt dem i et stykke tid.

Frisk lyd

Det vigtigste for et par høretelefoner er dog, hvordan de præsterer lydmæssigt, og der er Sonys in ear-høretelefoner de bedste på markedet i øjeblikket. Usædvanligt nok får vi slet ingen kommentarer, fra den vi taler med. Høretelefonerne opfanger en del baggrundslyd, men lyder rigtig godt i begge retninger ved samtale. Det gør også, at kommunikation med stemmeassistent fungerer rigtig godt.

Det er dog ingenting i forhold til musiklyden. Sony har opnået at få enormt mange detaljer og helt fantastisk god snert i basregisteret, som vi ikke kan huske at have oplevet så ret mange gange før. Det kombineret med et rigtig detaljerigt mellem- og diskantregister gør, at det er en ren fornøjelse at lytte til musik med WF-1000XM3.

Det er også positivt, at vi ikke oplever nogen forsinkelse af lyden, så man kan bruge dem, når man ser film. Den af og til hakkede opkobling, som mange true wireless-høretelefoner trækkes med, mærker vi ikke noget til her.

Vi havde gerne set lidt reel vandtæthed og mulighed for at ændre lydstyrke direkte på høretelefonerne. Men med tanke på den vanvittigt gode lyd og støjreducering kan vi bære over med det meste.

Sony WF-1000XM3 er helt enkelt de bedste true Wireless-høretelefoner, du kan købe i dag.

Fænomenal lydVild samtalelydGod støjreducering
Opfanger en del vindstøj

6. Sony EX650AP

Flot designede høretelefoner med detaljeret, naturlig lyd med høj følelse af nærvær

Prisklasse: Mellem Tilslutningstype: 3,55 mm Ledningslængde: 120 cm Elementstørrelse: 12 mm Headset: Ja Akustisk konstruktion: Lukket Frekvensomfang: 5 – 28.000 Hz

Sony MDR-EX650AP

Både når det gælder lyd- og byggekvalitet giver Sony EX650AP et imponerende indtryk. For at minimere resonans og forvrængning af lyden er kappen fremstillet af messing, samme materiale som anvendes i blæseinstrumenter som trompeter og valdhorn. Messingen giver også høretelefonerne deres karakteristiske, gyldne farve.

Lydbilledet er detaljeret og velbalanceret med en fantastisk følelse af nærvær. Overordnet har høretelefonerne en lige frekvensgang og giver en åben, naturlig lyd. Bassen er kraftfuld og energisk, men hvis vi skal gå i detaljer, savner vi lidt varme i bunden af mellemregisteret. Høretelefonernes snoede design gør, at de sidder perfekt i ørerne, også når man er ude at løbe. Ledningen krøller ikke sammen, og lydkvaliteten i mikrofonen er glimrende. Vi er som nævnt meget imponerede, dette er et selvskrevet køb til alle musikelskere.

Detaljeretnaturlig lyd med høj følelse af nærværhøj byggekvalitet
høj byggekvalitet

7. Urbanears Active Stadion

Hårdnakket headset til træningstosser på udkig efter lækkert design

Type: Træningsheadset Vandafvisende: Ja (angives som svedafvisende) Batteritid: 7 h Forbindelse: Trådløs (Bluetooth 4.0) Mikrofon: Indbygget Maks. SPL: 115 dB

Urbanears Stadion

Urbanears Active Stadion er et trådløst "in ear-headset" med et smart design, der gør, at det holder sig på plads, uden at du behøver at stikke det ind i øregangene. Det er udformet, så en bøjle bag øret samvirker med en blød, mindre bøjle på forsiden.

Headset sidder rigtig komfortabelt. Først og fremmest behøver du ikke at være urolig for, at det skal falde ud, det rykker sig ikke engang under vores hårdeste terræntræning, for eksempel OCB. Den snoede nakkerem gør også, at det passer til alle, uanset størrelsen på dit hoved. Det kan dog være lidt besvært at få til at sidde rigtigt, indtil du har vænnet dig til det.

Den minimalistiske betjeningsmetode er heller ikke så indlysende at blive fortrolig med. De anvender et tidssystem med én knap til betjening. Et to sekunder langt klik på play starter headsettet, men skal du parre det med en ny enhed, skal du først slukke det og derefter holde knappen inde i fem sekunder. Status indikeres med en LED. Det er nemt, når du ved hvordan, men brugervenligheden kan bestemt forbedres.

Lydkvaliteten er, som man kan forvente af et headset i denne kategori. Det er en klar og ren lyd med god gengivelse af de højere registre, men bassen og dybden mangler desværre. Den klare lyd egner sig godt til samtale – hvis nogen skulle ringe under træningen, er det således ikke svært at høre, hvad de siger. Stadion slipper dog en hel del lyd ind fra omgivelserne. Hvis man træner i travle motionscentre, kan det virke irriterende, men træner man hellere udendørs og skal have styr på omgivelserne, har man nærmere gavn af det.

Sikkerhedsmæssigt er det med andre ord et plus. Stadion klarer også de vandtest, vi udsætter det for. Alt fra svedige løbeture i regnvejr til at komme en tur i vaskemaskinen (ved et uheld). Med tanke på hvor bekvemt og let de sidder i øret, og det godkendte lydbillede sammen med de andre nævnte fordele, er konklusionen, at dette er et meget godt headset – især hvis man ofte træner udendørs.

Bekvemt designvandafvisendesidder stabilt i øret
Mindre gode i støjende omgivelser

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

8. Sudio Fem

Fin lyd til en fin pris

Type: Trådløse in ear-høretelefoner Vandafvisende: ja (IPX5) Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 5) Batteritid (høretelefoner): 6 h Batteritid (etui): 12 h Vægt: 5,4 g (snegl), 45,6 g (etui)

Sudio FEM

Sudio Fem er et par høretelefoner, der indgiver beskedenhed samt nogle lidt dårligere indtryk. De imponerer på lydsiden og lyder bedre, end prisen tyder på. Enhederne har en meget ren diskant, et tilpas bastryk og et veldefineret mellemregister. De fungerer lige så godt til at høre klassisk musik som til at trykke den af med RnB. I forhold til prisen og det faktum, at de oven i købet er true wireless med powerbank i etuiet, er lyden fænomenal.

Omvendt har de en ulempe, der er svær at se bort fra. Det begynder at gøre ondt i ørerne, når man har haft dem på i cirka 20 minutter. De sidder ikke dårligt, tvært imod. Af at være en model uden vinge sidder de rigtig godt. Men de føles meget hårde, og man kan virkelig mærke dem. Efter en times tid vil vi bare have dem ud.

Rart med lynopladning

Sudio Fem er nemme at komme i gang med. Det er bare at lade etuiet op via USB-C-kablet, tage høretelefonerne ud, putte dem i ørerne og åbne Bluetooth-indstillingerne på den enhed, du vil parre med. Touchkontrollen reagerer dog lidt trægt, og nogle gange registrerer den ikke kommandoer, eller dobbeltregistrerer fordi vi lidt for hurtigt tror, at den igen har misset den. Så her er der plads til forbedring for Sudio.

Etuiet er et af de bedre, vi har testet. Dels på grund af størrelse og materialevalg, dels på grund af funktionerne. Størrelsesmæssigt passer det i bukselommen uden problemer. Den runde og ret flade form gør, at de kan gemmes af vejen næsten hvor som helst. Magneten i låget holder etuiet lukket, når de hænger der. Desuden har de en strop monteret, så du kan sætte dem fast eller hænge dem op. Den let gummierede overflade gør, at du får et godt greb, og at det ligger stabilt. Indvendigt finder du hele fire informative dioder, der viser, hvor meget batteri der er tilbage.

Batteritiden du får ud af Sudio Fem, er omkring 5-6 timer, afhængigt af hvor høj lydstyrke du har, og det opladelige etui gav os næsten 2 fulde opladninger, så den samlede batteritid ender omkring 17-18 timer – godkendt til prisen, men ikke ligefrem imponerende.

Det er dog en fordel, at du kan lynoplade Sudio Fem. Ti minutters opladning giver cirka en times batteritid, hvilket er utrolig praktisk på stressede dage, hvor man har glemt at lade batteriet op.

Sudio Fem er velegnede, hvis du er på udkig efter et par prisbillig true wireless-høretelefoner. Du bør prøve dem først for at tjekke pasformen, da de kan være lidt hårde i ørerne. Men hvis du synes om pasformen, er de et rigtig godt køb – du får både god lyd og mange funktioner til en ret lav pris.

Meget god lydlynopladningpraktisk og informativt etui
Virker hårde i ørerneInkonsekvent touchbetjening

9. Philips TAT8505

Imponerende lyd med naturligt mellemregister til lydfiler

Type: True Wireless-høretelefoner med aktiv støjreducering Vandafvisende: Ja, tåler sved IPX4 Batteritid: 6 timer (målt) + 18 timer fra etuiet Andet: Dobbelt mikrofon, awareness mode tilpasser sig de aktuelle forhold

Philips TAT8505BK

Philips TAT8505 er et par stilrene true wireless-høretelefoner i produktserien 8000 Series. Enhederne leveres med ikke mindre end fem forskellige gummipropper, som skal garantere den rette pasform, og vi har ingen problemer med at få dem til at sidde godt i ørerne under vores test, der blandt andet inkluderede en rigtig hård løbetur på syv kilometer i sne og is.

Vi bliver budt på en rigtig fin støjreducering, der måske ikke ligefrem er klassens bedste, men som alligevel gør et overbevisende stykke arbejde. Philips bruger en egenudviklet teknologi til formålet, og vi vurderer, at den hører til i top10, men den når ikke helt op i top 3.

Philips-TAT8505-true-wireless

Lydkvaliteten i detaljer

Generelt er lyden også rigtig god. Vi får ikke den samme tunge bas som dyrere true wireless-høretelefoner kan tilbyde, men er man ude efter et rigtigt Sunburst i hovedet på søndagsgåturen, kan basgengivelsen snildt følge med. Det bør også påpeges, at mange lydfiler har godt af en mere diskret bas, da den risikerer at overdøve de andre frekvenser.

Mellemregistret er ligetil og giver en oplevelse, der leder tankerne hen på studiemonitorer (altså den slags højttalere der bruges, når man mikser lyd i et studie). Det er en meget troværdig lydgengivelse, men det betyder også, at mellemregistret ikke altid er så behageligt, især ikke ved høj lydstyrke. Men hvis man ikke er for voldsom med lydstyrkeknappen i Spotify, fungerer det fint.

Diskanten er udmærket. Velbalanceret og med fin definition, også når vi har aktiveret støjreduceringen. Samlet set er det et par høretelefoner med utroligt god lyd, uanset om vi spiller SZA, Metallica eller Lars Lilholt i dem.

Samtalekvaliteten er Philips også sluppet godt fra. Selv når vi befinder os i centrum midt i frokostmyldretiden kan man føre en samtale, uden at modtageren bliver forstyrret af lyd fra omgivelserne.

Den lovede batteritid stemmer også ret godt med den batteritid, vi selv opnår.

Bluetoothparringen fungerer derimod mindre godt, og vi har gentagne problemer med at få høretelefonerne til at blive vist på listen over enheder, både på en iPhone 11 Pro, en iPad Pro og med en Samsung Galaxy S21 Ultra. Vi oplever også, at den ene høretelefon i tide og utide slår fra, og det trækker gevaldigt ned i brugeroplevelsen.

Det bliver pludselig en gåde, hvorfor Philips ikke har en mere fremtrædende position i dette segment, og med tanke på hvor godt dette produkt faktisk lyder, kan vi kun give det vores varmeste anbefalinger. TAT8505 er ikke bedst i klassen på lydkvaliteten, men de ligger bestemt blandt de 15-20 bedste.

Lydkvaliteten imponererskøn pasformgod støjreducering
Bluetoothparringen drillerkunne have haft højere IP-klasse

10. Huawei Freebuds Pro

Funktionsrige med begrænsninger

Type: Trådløse in ear-høretelefoner Vandafvisende: Nej Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 5.2) Batterilevetid: 7 h, 30 h med ladeetui Vægt: 12,2 g (øresnegl), 60 g (ladeetui) Andet: Aktiv støjreducering (ANC), trådløs opladning

Huawei FreeBuds Pro

Vil du gerne have et par Airpods Pro, men har en Android-telefon? Så er det Huawei Freebuds Pro, du skal kigge efter, i hvert fald hvis du spørger Huawei. De er imidlertid en omgang blandede bolsjer af ting, der er rigtig gode, og ting der mangler.

01-Huawei-freebuds-pro-True-wireless-in-ear

Kun til Android

Har du en Huawei-telefon er du tilsluttet og i gang, næsten inden du når at pakke høretelefonerne ud, så nemt er det klaret. Hvis du bruger et andet mærke af Android-telefon, skal du downloade AI Life-appen fra Huawei for at gøre tilslutningen enkel. I appen foretager du også alle indstillinger og kan analysere, hvor godt propperne sidder for at give den bedst mulige lydisolering. Bruger du derimod iPhone, er du låst til den almindelige Bluetooth-opkobling og må leve med en begrænset mængde indstillinger.

02-Huawei-freebuds-pro-True-wireless-in-ear

Freebuds Pro har en ret god batteritid og derudover en ret god mængde ekstra opladninger i det ret store etui. Du kan også oplade etuiet trådløst, hvis du vil.

Gode men få detaljer

Freebuds Pro har både et klassisk in ear-design (som isolerer lyden ret godt) og en rigtig god aktiv støjreducering. Den er ret nem at indstille til også at lukke lyd fra omgivelserne ind, hvis man ønsker det. Desværre har høretelefonerne slet ingen form for vandbeskyttelse. Derimod er opkoblingen til telefonen rigtig stabil.

03-Huawei-freebuds-pro-True-wireless-in-ear

Betjeningen af høretelefonerne sker med touch og tryksensorer på høretelefonernes skafter. Det tager et stykke tid at vænne sig til, men fungerer egentlig ret godt.

Samtalelyden er hentet fra tidligere generationer af Freebuds og er er faktisk ret god. Lyden ved afspilning af musik giver god balance over hele registeret uanset lydstyrken, men vi mangler en del detaljer i lyden, for at blive rigtig lykkelige.

Huawei Freebuds Pro er på mange måder et stabilt valg af True wireless-enheder, hvor især støjreducering og samtalelyd markerer sig.

God samtalelydgod støjreduceringkomfortable
Lidt udetaljeret lydmangler beskyttelse mod fugt

11. Sudio Tolv

Prisbillige høretelefoner til hverdagsbrug

Type: Trådløse true wireless-høretelefoner Vandafvisende: Nej, men svedresistente Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 5.0 v2) Batteritid: 7+30 timer (enheder+etui) Vægt: 8 g+40 g (enheder+etui) Rækkevidde: 15 meter

Sudio TOLV

Disse trådløse høretelefoner er fra det svenske firma Sudio, og deres model Tolv har et indbydende ydre og masser af funktioner til en relativt lav pris af at være true wireless. Du får for eksempel meget god lydkvalitet, lang rækkevidde og pæn batteritid. Tre af de vigtigste parametre for at blive betegnet som gode høretelefoner.

Tolvs kappe er lavet af plastic med en let gummieret overflade, så de er skønne at holde om. Du får et godt greb, og de ser desuden godt ud i ørerne. Det er i alt seks forskellige farver at vælge imellem, hvilket er en bonus, hvis du går op i det.

Lyden er rigtig god i Tolv. Det virker som om, at fokus er lagt på mellemregisteret, hvor sang og instrumenter har en meget ren og klar lyd. Bassen tager sig godt ud, men dominerer aldrig mellemregisteret, som den har tendens til hos visse konkurrenter.

Tolvs høretelefoner er udstyret med to mikrofoner, en i hvert øre, hvilket gør registreringen af ens stemme under samtaler tydelig og skarp. Denne opsætning medfører også, at der kommer en del baggrundslyd med, og det bliver tydeligere for modparten, hvad der sker omkring dig.

Sudio-Tolv-1

Og pasformen? Vores første indtryk er, at Sudio Tolv er klodsede. Det var svært at finde en god position i øret. Vi var tvunget til at undersøge det nærmere. Når man først er klar over, hvordan de bør sidde, sidder de rigtig godt og føles stabile i øret. Man får også tre forskellige størrelser silikoneovertræk med, så du kan tilpasse dem efter dine ører. De bliver imidlertid aldrig rigtig behagelige i øret, så pasformen er helt klart Tolvs akilleshæl.

Sudio angiver, at Tolv har syv timers batteritid, og så længe du afspiller ved normal lydstyrke, stemmer det ret godt overens med virkeligheden. Skruer du op for lydstyrken, koster det en halv times tid på batteritiden. Derudover har det praktiske etui op til 35 timers opladningskapacitet, og det er rigtig godt med tanke på prisen på disse høretelefoner.

Sudio-Tolv-2

Sudio Tolv er velegnet til pendlere, og takket være batteritiden er den god på rejsende fod, hvor batteriet er vigtigt. Den er også god til lettere træning, da den ikke er vandtæt, men kan klare sved og lignende. Dog ikke træning, hvor du hopper meget rundt eller skærer ansigt, for så har de tendens til at hoppe ud af øret. Først og fremmest er det et par rigtig prisbillige høretelefoner, hvis du skal bruge dem til hverdag. Men bed om lov til at prøve dem først, så du er sikker på, at de passer til dine ører.

God batteritidfin byggekvalitetrent mellemregister og god balance i lyden
Ensidig placering i øretlidt ubekvemme

12. Sennheiser CX 400 BT

Lyder bedre end de ser ud

Type: Trådløse in ear-høretelefoner Vandafvisende: Tilslutning: Trådløs (Bluetooth) Batteritid: 7,5 h (målt) + 13 h i etuiet Vægt: 12 g

Sennheiser CX 400BT True Wireless

Sennheiser CX 400 BT er et par true wireless-høretelefoner i mellemklassen, hvilket er en ret usædvanlig placering for dette premiummærke.

Lyden er meget god. Du får en klar, rig og velbalanceret lyd med god snert i bassen og mange detaljer i det øverste register. Mellemregisteret har måske tendens til at forsvinde lidt ved høj lydstyrke, men det er alligevel en lyd, der normalt koster et godt stykke over de 2.000 kroner, som høretelefonerne koster i skrivende stund.

Ikke så pæne

CX 400 BT er derimod ikke de behageligste in ear-høretelefoner, vi har testet. De er ikke decideret ubehagelige, bare ikke så "diskrete" som vi gerne havde set med tanke på prisklassen. For det første har de ingen vinge, og du er nødt til at trykke dem ret hårdt ind i øret, for at de skal blive siddende. For det andet rager de ret langt ud, og man kommer nemt til at ramme dem, så de falder ud. Når det så er sagt, sidder de faktisk ret godt under normale omstændigheder. Det er for eksempel ikke noget problem at få dem til at blive siddende under togrejsen, eller når du sidder og arbejder på kontoret.

Vi savner en form for støjreducering, og det havde også været rart, hvis de havde sat musikken på pause, når du tager dem ud af ørerne.

På den positive side noterer vi, at du i appen kan indstille, hvad du vil have touchkontrollen på enheden til at gøre, og at du har adgang til equalizer til at finustere lyden efter dine personlige ønsker.

Byggekvaliteten virker lidt skrøbelig. Både etuiet og selve enhederne er hovedsageligt af hård plastic, og selvom de ikke afgiver mislyde, føles de heller ikke så dyre, som de faktisk er.

Masser af tid til at høre musik

En fordel ved CX400 BT er den lange batteritid. Vi måler den til lige over 7,5 time, og derefter har du to opladninger mere i etuiet. To opladninger er måske lige i underkanten sammenlignet med konkurrenter i samme prisklasse, men omvendt er der ikke mange andre, som giver lige så lang batteritid i træk.

Sennheiser CX 400 BT gør det rigtig godt, når det gælder om at levere lyd i topkvalitet, og de lyder væsentlig bedre, end prisen kunne antyde. Men de lader samtidig også lidt tilbage at ønske på byggekvalitet og pasform. Lyden er selvfølgelig det vigtigste, og der lever de uden problemer op til prisen.

Virkelig god lydkvalitetLang batteritid
Ikke vildt behagelige i øret i længere tidIngen støjreducering

13. Jabra Elite 75t

Gode høretelefoner i lidt kedeligt etui

Type: Trådløse in ear-høretelefoner Vandafvisende: Ja (IP57) Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 5.0) Batterilevetid: 7,5 h Vægt: 11 g Andet: App med equalizer, passiv støjreducering, lynopladning 15 min giver 1 t afspilningstid

Jabra Elite 75t TWS

Jabra Elite 75t er et par diskret designede true wireless-høretelefoner. De sidder helt okay i ørerne, men fordi de savner en vinge og en ordentlig gummiering, bliver stabiliteten i øret aldrig helt i top – især ikke hvis du skal bruge dem til træning.

Der følger ekstra silikonepropper med i æsken, og efter vi har prøvet os frem, får vi en okay pasform.

Lyden er det store salgspunkt ved disse høretelefoner. Den er yderst velbalanceret med en dyb bas og et detaljerigt top- og mellemregister. Lyden føles hele tiden levende og fyldig. Hvis du kan lide tryk på musikken, kan du også glæde dig til en høj maksimumsvolumen.

Støjreduceringen er i orden. Der er langt fra tale om støjeliminering, men nok til at du oplever at være omgivet af lyden, og at støj fra omgivelserne ikke virker forstyrrende. Høretelefonerne kan tåle både sved og en tur under bruseren.

Personliggør oplevelsen

Jabra har sørget for, at du har en app, der fungerer sammen med høretelefonerne. Det betyder på den positive side, at du kan få softwareopdateringer. Appen gør også, at du i nogen grad kan tilpasse lyden og selv kan bestemme, hvilke funktioner de fysiske knapper skal have.

Det medfølgende etui virker også som powerbank og rækker til cirka 4 fulde opladninger, hvilket virker lidt nærigt med tanke på prisen. Etuiet er helt af plastic og kun udstyret med en LED-diode til at informere om batteritid, hvilket kun øger den billige følelse. På den positive side noterer vi, at det er meget let og kompakt – nøjagtig som høretelefonerne i sig selv.

Batteritiden på selve høretelefonerne er derimod helt kanon. Når vi skruer op for lyden, når vi op på næsten 7 timer, så de lovede 7,5 er lige ved hånden ved lavere lydstyrker.

Jabra Elite 75t er uden tvivl et par gode høretelefoner. Prisen afspejles ikke helt ved tilbehørets kvalitet, og pasformen er lidt ustabil til træningsbrug. De er noget for dig, hvis du er ude efter et par in ear-høretelefoner med en lang batteritid, vild lydkvalitet og et diskret design, og at du ikke går så meget op i prisen.

Meget god lydkvalitethøj maks. lydstyrkemeget diskret designdu kan tage dem med i bad
Mangler vingeetuiet virker billigt og indeholder kun få opladninger

14. Pamu Slide

Backpackerens foretrukne

Type: True wireless Vandafvisende: Ja (IPX6) Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 5) Batteritid (høretelefoner): 10 h Batteritid (etui): 60 h Andet: Type-C lynopladning

Padmate Pamu Slide

Pamu Slide er et par true wireless-høretelefoner med meget imponerende batteritid og helt okay byggekvalitet.

Der medfølger – som altid med true wireless-enheder – et etui, der også fungerer som powerbank. Opladningsetuiet er ret stort sammenlignet med konkurrenternes, men det opvejes af, at Pamu Slide også kan oplade din telefon trådløst.

Lang driftstid

Pamu Slides højdepunkt er de ti timers afspilningstid, som de tilbyder. Spiller du ved høj lydstyrke, kan du trække en time eller to fra det tal, men ved normal lydstyrke passer tallet ret godt.

Du har også op til seks opladninger i etuiet, hvilket er perfekt, hvis man for eksempel skal på camping eller rejse i længere perioder uden adgang til oplader – du har altså adgang til hele 60 timers batteritid.

Har du brug for at lade høretelefonerne op i en fart, tager det cirka fem minutter at få en times afspilningstid – og det er bestemt godkendt!

Lyden er tilfredsstillende. Bassen er dyp og klar, hvilket giver en lækker tyngde og god afskærmning, især når man er indendørs. Diskanten virker velbalanceret, men kan blive lidt skarp ved højere lydstyrke. Der er ikke over det forventede på nogen punkter, det er i stedet helheden, der medvirker til en rigtig god lyd, og til denne pris er det svært at beklage sig.

Udendørs spiller de desværre lidt forstyrrende vind igennem, når det blæser meget. Det kan du selvfølgelig drukne ved at skrue op for lyden.

Høretelefonerne sidder godt, men ved nogle former for træning kan det føles som om, at de er ved at falde ud. Ved almindelig, lettere træning fungerer de imidlertid glimrende. Vi har også brugt dem på motorcykelture. Det er meget nemt at få hjelmen på, og når den først er på plads, føles det skønt, og de gør heller ikke ondt på længere ture.

Med Pamu Slides konkurrencedygtige pris og opsigtsvækkende batteritid får du god værdi for pengene. Rejser du meget og har et begrænset budget, så er disse høretelefoner noget for dig.

Lang batteritidhurtig opladninggod lyd
Følsom over for kraftig blæstdårlige ved hård træning

15. Sennheiser CX Sport

Sidder klippefast

Type: Trådløse in ear-høretelefoner Vandafvisende: ja Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 4.2) Batterilevetid: 6 h Vægt: 15,7g Andet: apt-X og apt-X low latency

Sennheiser CX Sport

Sennheiser CX sport liger at de er designet af en, der virkelig ikke havde lyst til at designe høretelefoner til træning. Men samtidig er de et perfekt eksempel på, at skinnet kan bedrage.

Udesignede med kort batteritid

Hvis det ikke havde været for Sennheiser-logoet, havde vi nemt kunnet tro, at CX Sport var et par sportshøretelefoner fra et valgfrit discountmærke. Kombinationen af gråsort plastic og neongule knapper og "klumper" på begge ledningerne føles ekstremt "u-Sennheiser" og ser rigtig billigt ud. Plasticdesign, simpelthen.

Når du først får dem i hænderne, kan du derimod mærke, at de er betydelig mere robust byggede, end de ser ud til ved første øjekast – trods udseendet er de rigtig velbyggede.

Samtidig kan det virke som om, at klumperne på ledningen er unødvendigt store, især med tanke på at batteritiden blot er på seks timer. En batteritid der stemmer ret godt overens med virkeligheden, men som stadig er i den korte ende.

Det er så også slut på det negative. Punktum.

Sidder klippefast og spiller fantastisk

Skinnet bedrager helt enkelt. For når de først er ladet op, parret med mobilen og ude på en løbetur, er det et par helt andre høretelefoner vi bliver mødt af. In ear-konstruktionen kombineres med et par plastvinger, så de sidder bedre under alle forhold, og det virker bare. Uanset hvor svedige vi bliver, sidder de fast uden problemer. Klumperne på ledningen bidrager samtidig til at skabe ligevægt, så al vægten ikke holdes af den ene høretelefon.

Da mikrofonen er placeret i en af klumperne på ledningen sammen med knapperne til styring af musikken, bliver samtalelyden rigtig god. For at modtageren skal kunne høre dig godt er det i næsten alle tilfælde smartest at placere mikrofonen tæt på munden, så her bliver samtaler aldrig noget problem.

Samtidig er musiklyden langt over forventning, trods prisen. Lyden er oppe på dupperne i hele registeret uden at udvise egentlige svagheder. In ear-høretelefoner hælder ofte mod bassen og fejler i mellemregisteret, men her lyder det hele jævnt og pænt.

Sennheiser CX Sport ligner måske et lavprisprodukt, men funktionen og lyden i alle situationer er noget af det bedste vi har testet inden for høretelefoner til sport.

Rigtig god pasformgod lyd til både musik og samtale
Ser billige udkort batteritid

16. Jabra Elite Active 65t

Rigtig god lydkvalitet, okay pasform

Type: Træningshøretelefoner Vandafvisende: Ja/nej? (IPXX: op til 1 m i 30 min) Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 5) Batterilevetid: 5 h Vægt: 41 g Andet: App (Android, IOS), headsetfunktion, etui med indbygget batteri

Jabra Elite Active 65t

** Jabra Elite Active 65t** er et par stilrene og kompakte træningshøretelefoner, der selvom de er helt trådløse, sidder relativt sikkert i øret. Med en lidt større vinge på øresneglene havde pasformen været endnu bedre. Men den er alligevel så stor, at vi kan tage ud at løbe uden at tabe dem. Samtidig mærker du dem næsten ikke i ørerne, fordi de ikke klemmer nogen steder.

Lydkvaliteten er udmærket. Elite Active 65t har en meget klar, velbalanceret og omsluttende lyd. Bassen er tilstrækkelig. Der er ikke vildt meget punch i den, men den er i fin harmoni med de øvrige registre.

Høretelefonerne er supernemme at tilslutte takket være taleinstruktioner i dem. Jabra har også udviklet en app til deres høretelefoner. I den kan du se, nøjagtig hvilken batteriprocent høretelefonerne har, og du kan også skifte mellem forskellige lydindstillinger. Eksempelvis er der en, som hedder "commute", hvor den omgivende lyd lukkes mere ude end i for eksempel løbeindstillingen. Der mærkes dog ingen større forskel. Elite Active 65t blokerer en del lyd, men du kan stadigvæk tydeligt høre lyd fra miljøet omkring dig.

Lette at have med og lade op igen Jabra Elite Active 65t leveres med et lille etui, der dobbeltarbejder som powerbank til opladning af høretelefonerne. De fleste etuier af denne type er ret store, men denne model kan du faktisk have med i lommen, selvom du har et par stramme træningsbukser.

Takket være powerbank-funktionen kan du hurtigt lade høretelefonerne op igen, hvis batteriet begynder at være brugt op. Batteritiden er cirka 4,5 time. Der er en lysdiode, som lyser grønt, når du har god batterikapacitet, men det havde været tydeligere med flere dioder, der slukkede i takt med, at batteriet blev brugt.

Etuiet virker overordnet ikke så eksklusivt, og selvom vi er glade for den kompakte konstruktion, havde vi gerne set et mere gennemarbejdet design og måske en bedre metode til at åbne det. Som det er nu, virker det, men føles ikke premium ligesom høretelefonerne.

Sammenlignet med Jabras træningshøretelefoner Elite Sport når Elite Active 65t ikke helt op på samme niveau. De har en mere diskret fremtoning og er ikke nær så skarpe, når det gælder træningsfunktioner. Men hvis du ikke synes, at det er de ekstra hundredkronesedler værd og måske mere er en hverdagsmotionist, der primært er ude efter lydkvalitet, så er de alligevel et rigtig godt valg.

Lækker pasformMeget god lydGodt med powerbank i etui
Øresneglene kunne have haft en større vingeEtuiet føles ikke som premium

17. Bose Soundsport Free

Frihed i en lille æske

Type: Træningshøretelefoner Vandafvisende: Ja (IPX4) Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 4.1) Batterilevetid: 5 h Vægt: 18 g Andet: Etui med indbygget powerbank, app (Android, IOS), headsetfunktion

Bose SoundSport Free

** Bose Soundsport Free** er et par trådløse høretelefoner i et design, der gør, at de sikker rigtig godt i ørerne. Pasformen er meget vigtig på trådløse høretelefoner til træning, og takket være netop denne konstruktionen, med en vinge som du skruer ind i det ydre øre, passer de til mange. De sidder overraskende godt og holder sig på plads, også under terrænløb.

Lydkvaliteten er vild. Alle registre kommer til deres ret, og balancen i lyden gør, at du får en meget god detaljerigdom. Lyden er fyldig, og bassen er tilstrækkelig til at der kommer tryk på lidt mere intens træningsmusik. Ind imellem sker det, at vi kun får lyd i det ene øre og ikke i det andet. Dette sker blandt andet under samtaler med andre og nogle gange med knaplyden fra telefonen. Det kan blive et irritationsmoment. Endnu et af slagsen er opladningskablet, som desværre er meget kort.

Der medfølger ikke en strømadapter, så du må nøjes med at oplade via din computer eller lignende. Det er lidt nærigt med tanke på, at dette er premium-høretelefoner. En praktisk funktion er, at du kan finde dine høretelefoner, hvis de bliver væk, ved at søge efter dem i en app. Det fungerer ikke, hvis de er slukket helt, men du kan se, hvor de lå, sidst de var sluttet til din telefon.

Bose Soundsport Free kommer med et etui, der også fungerer som ladestation og powerbank til en ekstra opladning. Det er kanon. Etuiet og dens dobbeltfunktion giver en premium-følelse. Det samme gør høretelefonernes design. De består hovedsageligt at glat, hård plast, men fordi de er udstyret med gummierede detaljer både i øret og ved knapperne, får du stabilitet både i pasform, og når du skal skifte sang. Desværre er knapperne meget træge.

Det passer dårligt til netop sport og trådløst, fordi det er svært at skifte sang eller sætte på pause, uden at skulle stoppe træningen. Knapperne er ret svære at mærke med fingeren. De måtte gerne have været mere markante, så man finder dem hurtigere, når høretelefonen sidder i øret.

Bose Soundsport Free har indbygget mikrofon, så du slipper for at samle telefonen op, hvis den ringer. Den fungerer også godt, selvom den opfanger en del lyd fra omgivelserne. Samlet set er dette et par rigtig gode træningshøretelefoner, hvis du ønsker lyd af høj kvalitet og har færdige playlister, hvor du ikke hele tiden skal skifte sang.

Kombineret etui og powerbankmeget god lydkvalitetfind tabt høretelefon-funktionalitet
Dårlige knapperkort opladningskabelden ene høretelefon mister af og til lyden

18. Creative EP-630

Prisgunstige høretelefoner med god dæmpning af omgivelserne og levende lyd

Prisklasse: Lavpris Ledningslængde: 120 cm Stiktype 3,55 mm Headset: Nej Elementstørrelse: 9 mm Akustisk konstruktion: Lukket Frekvensomfang: 16 – 23.000 Hz Impedans: 16 Følsomhed: 106 dB/mW

Creative EP-630

Disse in-ear-høretelefoner er en af markedets største salgssucceser netop nu. Det kan vi godt forstå. Creative EP-630 er billige, men leverer samtidig en stor og levende lyd i et meget kompakt format.

Høretelefonerne lukker effektiv lyd fra omgivelserne ude og føles behagelige i øret. Ledningen "klæber" en smule til tøjet, hvilket kan give skrabelyde. Det er imidlertid en ledning, der forbliver blød og bøjelig, også i flere minusgrader. Meget god lyd for pengene!

Billigegod dæmpning af omgivelsernelavt effektforbrug
En smule unuanceret mellemregister

19. Samsung Galaxy Buds Pro

Udmærkede til Galaxy-brugere – helt okay til os andre

Type: True Wireless-høretelefoner med aktiv støjreducering Vandafvisende: Ja (IPX7-klassificering) Tilslutning: Bluetooth 5.0 Batteritid: 5 timer Vægt: 45 gram Andet: Handsfree Bixby, sømløst skift mellem Galaxy-enheder, rumlig lyd

Samsung Galaxy Buds Pro

Samsung Galaxy Buds Pro er Samsungs seneste skud på stammen i den koreanske elektronikgigants arsenal af såkaldte true wireless-høretelefoner, et segment med så meget vind i sejlene, at DMI burde udsende et stormvarsel. Kort fortalt kan man beskrive Galaxy Buds Pro som Samsungs pendant til Apples AirPods Pro. Lidt mere eksklusive, lidt bedre, aktiv støjreducering og først og fremmest: Masser af skræddersyet funktionalitet. Altså hvis man har en Galaxytelefon.

Interessant design

Lyden er meget god, selvom den ikke imponerer så meget, at Galaxy Buds Pro er en trussel mod de tungeste drenge i segmentet fra eksempelvis Sony eller Sennheiser. Vi bliver budt på en meget fin definition og en velbalanceret gengivelse af de forskellige dele af frekvensspektret. Der er ingen rumklang eller forvrængning, ikke engang ved høj lydstyrke. Vi får også en rigtig flot og spændstig basgengivelse. Men – det vi får i balance betaler vi for med manglende dynamik. Her kan vi også notere os, at der er stor forskel på, om du har en Galaxytelefon, for så bruger enhederne Samsungs Scalable-codec, der giver en bedre lydoplevelse end SBC eller AAC, som du må nøjes med, hvis du har en anden telefon.

in-ear-samsung-galaxy-buds-pro

Designet er interessant. Her er der ikke nogen "stilk" af den slags, der findes på en del high-end produkter i segmentet. Det er to almindelige propper, man trykker ind i ørerne, og selvom de er ret flotte med deres blanksorte finish (de fås også i sølv og lilla) og runde former, så rager de ud af ørerne på en måde, der ser lidt fjollet ud. De sidder imidlertid rigtig godt i ørerne, og der medfølger en række adaptere til optimal pasform.

Rimelig støjreducering

Hvor god er Samsungs støjreducering så? Den er i orden, men langt fra bedst i klassen. Hvis man sammenligner med det andet støjreducerende alternativ fra Samsung, Galaxy Buds Live, så er forskellen enorm. Man holder ikke meget mere end højlydt samtale ude. Her kan man få klart bedre alternativer, hvis man ikke har en Galaxytelefon.

Som Galaxybruger kan man man glæde sig over blandt andet sømløst skift mellem Samsungenheder, forbindelse til Samsungs Smartthings-app (hvilket kan være virkelig praktisk, hvis høretelefonerne bliver væk), og smarte funktioner som gør det muligt at vælge enhed afhængigt af situationen. Du kan for eksempel vælge, at høretelefonerne skal være koblet til din tablet, mens du hører musik, men automatisk skifte til telefonen, når du ringer til nogen eller besvarer et opkald.

Den lovede batteritid er fem timer per opladning, og det ser ud til at passe, også når vi bruger dem i vinterkulde på en lang gåtur. Man får yderligere 13 timer fra det medfølgende, rimelig kompakte etui. Her ligger de på niveau med andre producenter.

Til sidst vil vi give høretelefoner et ekstra plus for IPX7-klassificeringen, der betyder, at de kan tåle at blive tabt i vandet og ligge der i 30 minutter. Det betyder også, at de er meget nemme at rengøre, da man ikke behøver at være nervøs for at skylle dem under vandhanen.

Kan vi anbefale dem? Ja, hvis du har en Galaxytelefon. Ellers findes der betydeligt bedre produkter andre steder til de samme penge.

Mange funktioner for GalaxybrugereIPX7-klassificering
Lyden kan ikke matche rivalerne i samme prisklasseser lidt fjollede ud i øret

20. HyperX Cloud Buds

Billige neckbuds med klar lyd

Type: Trådløse in ear-høretelefoner Vandafvisende: nej Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 5) Batteritid (høretelefoner): Ca. 8-9 h Vægt: 27,5 gram Garanti: 24 måneder

HyperX Cloud Buds

HyperX er en producent, der i skrivende stund er mest kendt for deres gamingprodukter, men med Cloud Earbuds har de taget skridtet ud af gamingverdenen i et forsøg på at udvide målgruppen.

HyperX-Cloud

Disse in ear-høretelefoner er af typen neckbuds. Det betyder, at sneglene sidder i et halsbånd, der har høretelefoner, batteri og funktionsknapper i ét. Strækker man høretelefonerne ud, er de omtrent 80-90 cm lange, hvilket er relativt langt for et par neckbuds, men det betyder, at langt de fleste ikke vil have problemer med at få dem omkring nakken, selvom man for eksempel har en tyk jakke eller en hættetrøje på.

Cloud Buds oplades via USB-C, så mange kan bruge deres mobiloplader, samtidig med at opladningen er relativt tidseffektiv.

HyperX-Cloud

De medfølgende propper er af silikone. De sidder godt i ørerne takket være en flig på bagsiden, som holder enheden på plads i øret, også ved større bevægelser. Det er lidt ærgerligt, at silikonen er til den faste side og ikke rigtig former sig efter øret. Derfor kan det let ske, at støj fra omgivelserne og vinden kommer ind og forstyrrer lydoplevelsen. Man får aldrig fornemmelsen af, at høretelefonerne slutter helt tæt.

For prisklassen er lydkvaliteten klart godkendt. Den er klar og sprød, bassen er dyb og fin, men dominerer ikke – balancen bliver også bevaret, når man spiller sange med en meget dyb bas. Dog kan støj fra omgivelserne som nævnt påvirke lydoplevelsen i negativ retning.

Clouds Buds' mikrofon har en god lydregistrering. Stemmen er klar og tydelig, men desværre har den tendens til at opfange uønsket baggrundslyd. Din stemme bliver ikke overdøvet, men det kan være generende for modparten ved længere samtaler i støjende miljøer.

Klar og tydelig lydsidder stabilt i ørerne
Følsom mikrofonhårde silikonepropper

21. B&O E8 Sport

God lyd, men ikke en mesterlig præstation

Prisklasse: Premium Elementstørrelse: 5,7 mm (diameter) Støjreducering: Passiv IP-klasse: IP57 Batteritid: 7 timer (30 timer med etuiet)

Bang & Olufsen BeoPlay E8 Sport

B&O E8 Sport er et par true wireless-høretelefoner fra danske Bang & Olufsen. Lyd er som bekendt deres kernedisciplin. Dét og prisen på høretelefonerne gør, at vi forventer topkvalitet.

Producenten har satset på en meget velbalanceret basgengivelse med både spændstighed og dybde, hvor det er nødvendigt. Så langt så godt, medmindre man lige er bas-fetishist.

Men resten af frekvensspektret er ikke nær så imponerende. Lyden i det lave mellemregister er ganske vist vinylagtigt varmt og veldefineret, men når vi begynder at bevæge os op mod midten af mellemregisteret, får vi en lidt rodet og kantet gengivelse, som vi ikke er vant til at opleve fra en enhed med B&O-logo.

Det samme er tilfældet med diskanten, hvor præcisionen lader en del tilbage at ønske.

"S"- og "T"-lyde i sange virker lidt metalliske. Hihats fra trommemaskiner som Rolands klassiske TR 808 hvæser også betænkeligt. Vi påstår ikke, at det lyder dårligt. Men med tanke på prisen er vi lidt forbavsede.

Et klassisk varemærke som B&O burde egentlig kunne udfordre andre udprægede luksus-hifi-varemærker, men det lykkes de ikke rigtig med. Det lyder godt, men langt fra bedst.

Bluetooth driller

Pasformen er naturligvis ekstra vigtig, når et produkt har "Sport" som efternavn. Men heller ikke her imponerer E8 Sport. Høretelefonerne sidder enten så hårdt fast, at det gør ondt, eller også må man placere dem, så de risikerer at falde ud af ørerne, og det gør de også indimellem, når vi tester dem på et par løbeture.

Det bør heller ikke tage tre timer at få parringen via Bluetooth til at virke, men det gør det faktisk i starten af vores test. Der er også adskillige anmeldelser på internettet fra brugere, der har oplevet samme problem med Bang & Olufsens E8-serie, så vi tror ikke, at vi bare har fået et fejlbehæftet eksemplar af E8 Sport.

Til sidst fungerer det under alle omstændigheder.

Brugerfladen er ret enkel at lære at kende. Den tilhørende app tilbyder desuden en hurtig gennemgang af, hvordan man betjener produktet. Ingen mystik her. Det er nemt at modtage opkald og at komme til transparensfunktionen, som blander lyden fra omgivelserne med musikken eller samtalelyden.

Beolay E8 Sport har en del imponerende specifikationer. Udover understøttelse af Bluetooth 5.1, AAC og AptX er de også IP57-klassificerede. Det betyder, at du kan tage en løbetur i regnvejr med dem, uden at de går i stykker.

Derudover er det et par ret flotte in-ear-høretelefoner. Opladningsetuiet er også pænt, kompakt og let at anvende og har en LED-indikator på ydersiden, der sladrer om batteriniveauet. Havde lyden og pasformen været bare lidt bedre, havde karakteren også været højere. Men til den pris kan vi ikke give dem en topscore.

Velbalanceret basIP57-klassificeredeflotte
Knap så godt mellemregister og diskantpasformen drillerparringen

22. Aftershokz Aeropex

Lyd gennem knoglevibrationer

Type: Trådløse bone conducting-høretelefoner Vandafvisende: ja (IP67) Tilslutning: Trådløs (Bluetooth) Batteritid: 8 timer Vægt: 26 g

Aftershokz Aeropex

Aftershokz Aeropex er et ret unikt headset. Hele virksomheden er baseret på at fremstille høretelefoner og headset, der ikke sender lyd direkte ind i øret. I stedet placeres to "puder" umiddelbart foran øret og leverer lyd ved hjælp af vibrationer i kraniet, en teknik der kaldes bone conducting (knogleledende på dansk).

Det lyder vanvittigt, men det virker faktisk. Tanken bag teknikken er, at du kan have øregangene fri, så du kan høre, hvad der sker omkring dig, men samtidig lytte til musik.

Særlig teknik til særlige tilfælde

At kunne lukke omverdenen ind, imens du lytter til musik, er smart i visse tilfælde, mens det andre gange selvfølgelig er værdiløst. Derfor er Aeropex i lige så høj grad et spørgsmål om, at du skal tilhøre den rigtige målgruppe, som hvad de faktisk kan.

Hvis du vil høre musik, mens du træner, eller lukke et støjende kontomiljø ude, så er det ikke de rigtige høretelefoner til dig. Men hvis du løbetræner eller cykler i et trafikeret område og vil kunne høre omgivelserne, er de perfekte. En sygeplejerske som prøver høretelefonerne synes også, at de er perfekte til at kunne høre podcasts og stadig høre det nødvendige på arbejdet.

Men hvordan virker de?

Nok om det, er de gode? Faktisk bliver vi overraskede over den lydkvalitet, vi får med Aeropex. Vi er på ingen måde ude i hi-fi-kvalitet her, men det lyder faktisk ret godt og jævnt over hele registeret. Netop Aeropex har kraftigt forbedret lyd sammenlignet med tidligere modeller, og det kan mærkes (vi testede en af deres første modeller, da den kom på markedet, og dengang lød de elendigt til alt undtagen tale).

Ved højere lydstyrker bliver vibrationerne mod kraniet lidt forstyrrende, men for det meste mærker man dem ikke. Det er også ved høj lydstyrke, at folk omkring os også kan høre lyden, men det skjules nemt af almindelig baggrundsstøj.

Hvad så med hørelsen? Hvis nogen står og snakker sammen lige forfra, drukner Aeropex faktisk størstedelen af samtalen. Men bagfra eller fra siden kan vi høre samtalen lige så godt som musikken.

Det skal siges, at der også er mikrofon indbygget, så Aeropex kan anvendes som headset. Den del er derimod ret svag sammenlignet med lyden som helhed, og modtageren har ofte svært ved at høre os.

Aeropex fås samtidig kun i én størrelse. Da hele teknikken er baseret på, at vibrationspuderne skal klemme lidt imod mod kraniet, kan det give problemer på mindre hoveder. Der skiller den ret markante nakkebøjle sig også ud og er i vejen.

Aftershokz Aeropex er ikke et par høretelefoner til alle eller til alle situationer. Men hvis dit behov ligger inden for høretelefonernes ret snævre anvendelsesområde, så er de faktisk et rigtig godt alternativ. En lidt bedre mikrofon og længere batteritid havde omvendt ikke skadet.

Forbavsende god lydPerfekt til også at høre omgivelserneEnkle kontroller
Hvis du ikke er i målgruppen, er de dyre og meningsløseRet dårlig samtalekvalitetStørrelsen kan ikke ændres

23. Adidas RPD-01

Mærke-høretelefoner med god betjening

Prisklasse: Mellem IP-klasse: IPX4 Angivet batteritid: 12 h Målt batteritid: 9 h

Adidas RPD-01

Adidas RPD-01 er det lidt anonyme navn på Adidas' nyeste in ear-høretelefoner af neckbuds-typen. Det betyder, at der er en ledning mellem høretelefonerne, der lægges bag nakken.

På halsremmen er der knapper til lydstyrke, pause/afspil og andre funktioner, som du kan forvente af et par in ear-høretelefoner. Du har i princippet adgang til alle høretelefonernes funktioner, så du kan lade mobilen ligge i jakkelommen. Knapperne er nemme at skelne mellem med fingrene, fordi de har mærker på oversiden.

Byggekvaliteten er god, men halsremmen transporterer en del støj – det er dog ikke unikt for disse høretelefoner, men er et tilbagevendende problem hos neckbuds-modeller.

Høretelefonerne har en vinge på hver enhed, så de sidder ret godt fast i øret. De er dog ikke vildt komfortable og kan godt mærkes i øret. Du får flere silikonepropper med, som du kan skifte imellem, så du kan få en fin pasform.

En ulempe ved silikonevingen er, at materialet ikke er særlig stift, så den går let løs, hvis du regelmæssigt tager den ud og sætter den i under træningen.

Hvordan lyder de?

RPD-01 har en god lydkvalitet. Lyden er balanceret og bassen ret fyldig.

Men generelt er lyden desværre en lidt flad oplevelse. Afspiller du med høj lydstyrke, dominerer diskanten mellemregisteret. Ved normal lydstyrke kan du dog forvente et balanceret lydbillede, der trænger fint igennem. Batteritiden på omkring 9 timer er også godkendt.

Derimod isolerer høretelefonerne ikke særlig godt mod omgivelserne. Hvis du løber med dem udendørs, og det blæser meget, eller hvis dit motionscenter spiller høj musik, så trænger det let igennem. Du må skrue kraftigt op for lyden for at overdøve omgivelserne.

IP-klassificeringen er beskeden, men de skal kunne tåle vandstænk og dermed også sved. Vi havde dog forventet mere med tanke på, at det er høretelefoner til træning. Så har man brug for at kunne vaske dem ordentligt. De oplades med USB-C, og opladningen går hurtigt. Valget af USB-C er et stort plus, fordi det i dag anvendes af mange mobiltelefoner, computere og andre enheder. Det er rart at kunne dele kabel.

Adidas RPD-01 er velegnede, hvis du er ude efter et par mærkehøretelefoner med halsrem. De imponerer ikke nogen steder, med de skuffer os heller ikke.

God lyd ved normal/lav lydstyrkeret hurtig opladning
Der trænger en del lyd igennem fra omgivelserneret lav IP-klassificeringlidt skarp lyd ved høj lydstyrke

24. Supra Nitro

Eksklusive høretelefoner med kraftfuld bas og mikrofon med god volumenkontrol

Prisklasse: Lavpris Tilslutningstype: 3,55 mm Ledningslængde: 120 cm Elementstørrelse: 9 mm Headset: Ja Akustisk konstruktion: Lukket Frekvensomfang: 22.000 Hz

Supra Nitro

Supra er et svensk firma, der er en verdensførende producent af kvalitetskabler til HiFi-systemer. Nitro er deres første in-ear-høretelefoner, og konstruktørerne har ikke sparet på krudtet, når det gælder materialevalg – kevlar, titanium og kulfiber.

Satsningen er meget ambitiøs, og Supra har oven i købet instruktioner i, hvordan høretelefonerne skal spilles til i nogle timer for at opnå optimal lydkvalitet.

Ved lytning bliver man straks ramt af bassen, der er dyb og kraftfuld som et slag i ansigtet. Man tror næsten ikke på, at det er et par ørepropper, man lytter til. Samtidig oplever vi talefrekvenserne omkring 2 kHz som ret skarpe, for eksempel sch-lyde. Volumenkontrollen virker til både iPhone og Android, men skrabende lyde fra ledningen forplanter sig, når man er i bevægelse.

Vi er glade for Supra Nitro, men synes, at de bedst kommer til deres ret med musik, der er bløde i mellemregisteret, eksempelvis elektronisk musik.

Kraftfuld basgod mikrofon med volumenkontrol
Ret skarp i diskanten

25. Huawei Freebuds 3

Høretelefoner som vil det hele

Type: Trådløse open fit-høretelefoner Vandafvisende: ja (IPX4) Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 5.1) Batterilevetid: 4 h, 16 h med ladeetui Vægt: 4,5 g (øresnegl), 47 g (ladeetui) Andet: Aktiv støjreducering (ANC), trådløs opladning

Huawei FreeBuds 3

Huawei Freebuds 3 er simpelthen en opvisning i, hvor meget der kan klemmes ind i et par true wireless-høretelefoner. Ladeetuiet understøtter trådløs opladning, høretelefonerne har aktiv støjreducering, støjreducerende mikrofoner, nyeste Bluetooth-version med vanvittig kort forsinkelse og forbløffende god lyd. Samtidig er de ikke helt fri for børnesygdomme.

Enkel tilslutning, ingen indstillinger

"Scan denne kode for at downloade appen" står der på høretelefonerne. Det bringer os til download af Huaweis smart-app, som i forbindelse med testen kun har indstillinger til deres router ... Et problem som vi kommer omkring ved at finde den rigtige app manuelt, men alligevel.

Uden appen er du låst til de indstillinger, der er integreret i høretelefonerne. Selv med appen har du dog stadigvæk ret få indstillinger at gøre godt med, og blandt andet lydstyrke må du indstille på telefonen.

Parring med telefonen går derimod smertefrit, og vi oplever meget få forstyrrelser, mens vi lytter, hvilket true wireless-høretelefoner ellers ofte har problemer med.

God lyd og støjdæmpning

Høretelefonerne er med samme slags øresnegle som eksempelvis Apples Airpods, det vil sige at de sidder yderst i øregangen, uden at blive trykket langt ind som traditionelle in ear-høretelefoner. Det gør pasformen ret kritisk, nogle har ganske enkelt ikke en øreform, så de kan sidde godt.

Samtidig lukker de en hel del lyd ind. Det sker paradoksalt nok, samtidig med at høretelefonerne har aktiv støjreducering. Du får en del dæmpning, når det er slået til, men på grund af konstruktionen bliver det aldrig så stille som med rigtige bøjlehøretelefoner eller in ear-høretelefoner. Der er også lyddæmpning til mikrofonerne, og der fungerer det rigtig godt. Samtalelyden generelt er faktisk blandt de bedste, vi har testet for denne type af høretelefoner.

Lydkvaliteten når man lytter til musik og ved samtale for bæreren er også rigtig god (et tydeligt niveau over de ovennævnte Airpods). Pasformen forringer lyden en del, men Freebuds 3 leverer alligevel forbløffende meget bas og rigtig god tydelighed over hele registeret.

Huawei Freebuds 3 er både i design og udformning tydeligt ude efter at konkurrere med Apples Airpods. Det design giver næppe den bedste pasform eller lydkvalitet, men er du fan af den slags høretelefoner eller bare ikke bryder dig om in ear-modellen, er de her faktisk det bedre alternativ af de to.

Forholdsvis god musiklydrigtig god samtalelydpraktisk ladeetui med trådløs opladning
Pasformen er ikke god for allebesværligt at finde appenpasformen forringer lydkvalitet og støjreducering

26. Sennheiser Momentum True Wireless

Fantastisk til musik men ustabil til tale

Type: True wireless-høretelefoner Vandafvisende: Nej Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 5.0) Batterilevetid: 4 h (høretelefoner) 12 h (etui) Vægt: 6,6 g (pr. høretelefon) 56,6 g (etui) Övrigt: headsetfunktion, etui med indbygget powerbank, lukker omgivende lyde ind

Sennheiser Momentum True Wireless

Sennheiser Momentum True Wireless henter sit navn fra den umådelig populære Momentum-serie af høretelefoner med bøjle. Her drejer det sig derimod om to bittesmå in ear-propper uden ledning imellem og med tilhørende opladningsetui.

Opladningsetuiet er betrukket med stof og giver et særdeles luksuriøst indtryk, derudover oplades det via USB-C som virker mere fremtidssikret end det ældre micro USB-stik.

Sennheiser-lyd i miniformat

Høretelefonerne oplades via opladningsetuiet, som også klarer parringen med din telefon. Derudover kan du downloade Sennheisers app for at styre høretelefonerne yderligere.

Via appen kan du indstille lyden efter behag og desuden aktivere omgivende lyd. Det går ud på, at høretelefonerne via deres mikrofoner afspiller lyde fra omgivelserne, samtidig med at du lytter til musik. Derimod har de ikke aktiv støjreduktion for omvendt at lukke omgivelserne ude.

Tilkoblingen til mobilen er rigtig stabil, og det er sjældent vi oplever hakker i musikken.

Netop lyden når man hører musik eller film, er svær at slå. Du får ingen brummende bas, der får tænderne til at ryste, men en meget ren og neutral lyd over hele lydspektret. Samtidig er den forbavsende detaljeret, Ganske enkelt noget af det bedste, som denne type høretelefoner kan tilbyde.

Under samtaler er det derimod en helt anden snak. Høretelefonerne skifter mellem at modparten slet ikke kan høre os, efterligne samtaler i et akvarium og, i enkelte tilfælde, levere en ret god samtalelyd. For det meste er lyden dog til den dårlige side for modtageren, så vi ikke kan stole på høretelefonerne til samtaler.

Strømslugende etui

Musik og samtaler styres med touchkontroller på høretelefonerne, en løsning der faktisk fungerer overraskende godt. Det er normalt, at de ikke altid registrerer tryk eller fejltolker dine fingre, men det sker sjældent her.

Den oplyste batteritid for selve høretelefonerne stemmer ret godt overens med virkeligheden. Opladningsetuiet kan oplade høretelefonerne op til tre gange, hvilket er i den lave ende sammenlignet med konkurrenterne.

Etuiet har til opgave at holde høretelefonerne fuldt opladede hele tiden, så de konstant "fylder op", når de bliver opbevaret i det. Men et eller andet sted er strømhåndteringen gået galt, for allerede efter en dag eller to i ubrugt stand er både høretelefoner og etui flade. Så husk altid at lade op, når du har mulighed for det.

Sennheiser Momentum True Wireless leverer en rigtig god musiklyd i små, praktiske og velsiddende ørepropper. Derimod oplever vi dem som ret upålidelige til at holde ladningen og meget upålidelige til samtaler.

Sidder godt i ørernefantastisk musiklydluksuriøst etui
Etuiet aflades hurtigtmeget upålidelig samtalekvalitet

27. Jabra Elite 65e

Velegnet som headset i støjende omgivelser

**Type:v In ear med bøjle Vandtæt: Ja (IP54) Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 5.0) Batterilevetid: 8 h Vægt: 51,4 g Andet: Støjreducering (ANC), app (Android, IOS), headsetfunktion

Jabra Elite 65e

Jabra Elite 65e er et par flotte in ear-højretelefoner med en smart vinge, der giver god pasform. Desuden har de støjreducering, så du kan lukke støjen ude og bedre fokusere, hvis du træner eller bevæger dig i urolige omgivelser.

Støjreduceringen er god i forhold til prisen, men det er netop en reducering – den bliver ikke fjernet helt. Vi synes den er klart tilstrækkelig til eksempelvis træning, hvor der spilles musik i baggrunden, som du ikke vil have til at forstyrre din egen musik i høretelefonerne.

Elite 65 e sidder rigtig godt i øret, men der er nogle forstyrrende detaljer. Det mest irriterende er bøjlen. Jabra har valgt en kraftig bøjle omkring nakken, hvor de også har placeret knapperne. Når bøjlen rammer nakken, overfører det en del forstyrrelser i lyden til høretelefonerne, men det mærkes mest, hvis du spiller musik ved lav lydstyrke.

Et andet problem med bøjlen er ledningerne, der kommer ud af den. De er stive og rammer kinden. Det bliver efterhånden lidt af et irritationsmoment og ser ikke så pænt ud. Derimod kommer munden tæt på mikrofonen, hvilket giver headsetfunktionaliteten et kraftigt løft.

Rigtig gode som headset

Samtalekvaliteten er kanon. Skal mest bruge dem som headset, for eksempel når du er på farten, bliver du næppe skuffet over den del. Stemmer trænger krystalklart igennem, og det lyder lige så godt for personen i den anden ende. Vi får oven i købet ros for det, uden at have spurgt efter kommentarer om kvaliteten.

Pasformen er som nævnt god, og de holder sig godt på plads, også når vi skærer ansigt under styrketræning eller løber efter bussen. Men der er modeller i samme prisklasse, der faktisk sidder endnu sikrere og behageligere i øret.

Når du tager høretelefonerne ud af ørerne og lader dem hænge om halsen, bliver de trukket mod hinanden og klikker sammen. Det gør, at de også hænger sikkert, når du laver mere akrobatiske bevægelser.

Det et let at komme til knapperne og finde den rigtige på bøjlen, når du har vænnet dig til deres placering. Knapperne er dog lidt små og ret hårde. Men plus for at de er der, for de gør det muligt for dig at justere dine indstillinger hurtigt.

Lydkvaliteten er god. Du får en fin diskant og relativt godt tryk i høretelefonerne. Lydet er dog ikke helt velbalanceret – bassen har tendens til at overdøve mellemregisteret en del. Kvaliteten er imidlertid høj i forhold til prisen, og da de har lidt mere bas, passer de godt til træning, fordi mange vælger musik med kraftig bas, når de træner. Vi synes dog godt, at bassen kunne have haft lidt mere snert, når de valgte denne karakter til lyden.

IP54-klassificeringen gør, at de også kan anvendes udendørs i dårligt vejr, og det er selvfølgelig et plus. Endvidere er batteritiden på 8 timer god og passer fint med det, du får i virkeligheden.

Samlet set er dette et par okay høretelefoner, hvis du ikke er ude efter true wireless, men noget du kan tage af og hænge omkring halsen af og til – men uden ledninger der filtrer. De har en god lydkvalitet – dog med nogen basforstærkning – og behagelig pasform til en rimelig pris.

Vild headsetkvalitetgod batteritidhøj vandresistensmagneter trækker høretelefonerne sammen
Bøjlen overfører en del lydhårde knapperledningen ligger tæt på kinden

28. Sudio Nivå

Svenske høretelefoner i stilrent design

Type: In ear Vandafvisende: Nej Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 4.2) Batteritid: 3,5 h Vægt: X g Andet: Etui med indbygget powerbank (4 fulde opladninger)

Sudio Nivå

Sudio Nivå er et par minimalistiske, trådløse høretelefoner med stilren formgivning. Der sidder kun én knap på hver enhed, og den er placeret på en let forhøjet flade, så du hurtigt kan finde den med fingeren. Den er lige tilpas hård at trykke ned, for at du ikke flytter høretelefonen, samtidig med at du ikke kommer til at trykke den ned ved en fejl, når du justerer enheden i øret. Knappen har en lækker affjedring.

Fordi der er få knapper, har de også flere funktioner. Du aktiverer for eksempel mobiltelefonens stemmeassistent med et langt tryk på venstre enheds knap. Derudover er der kun få funktioner.

Batteritiden på 3,5 time virker lige lovlig kort. På den anden side får du hele fire opladninger med etuiet, der også fungerer som powerbank. Etuiet har en praktisk størrelse, men mangler en knap til at slå batteriindikatoren til. Du er nemlig nødt til at lægge høretelefonerne i for at finde ud af batteriniveauet. Endvidere giver høretelefonerne ikke besked om resterende batteri, når du har dem i ørerne.

Smart powerbanketui

Etuiet er af hård plast med indbyggede magneter til hver høretelefon. Foruden etuiet medfølger der også propper i forskellig størrelse. Pasformen er god, så længe du tager den med ro, men da de ikke har nogen vinge, falder de relativt nemt ud, hvis du for eksempel er ude at løbe.

Sudio Nivå har en god lydkvalitet. Lyden er velbalanceret, omend lidt til den dybe side. Stemmer trænger fint igennem. Høretelefonerne er konstrueret, så de kan bruges hver for sig, selvom de er langt fra hinanden. Desværre mister de af og til kontakten, så du kun får lyd i det ene øre. Dette er især irriterende under igangværende samtaler, fordi du er nødt til at afbryde og starte forfra, for at få dem til at virke igen.

Rækkevidden mellem høretelefon og telefon har vi målt til lige over de angivne ti meter.

Disse høretelefoner er velegnede, hvis du er ude efter lidt mindre, trådløse høretelefoner, der giver et flot, men minimalistisk indtryk i øret.

Minimalistisk designetui med powerbank
Mister af og til kontaktkort batteritiddårlig batteriinformation

29. Bose QC30

Trådløse høretelefoner med suveræn støjreducering og nogenlunde bod lyd

Type: In ear-høretelefoner Støjreducering: Aktiv Tilslutning: Bluetooth, USB Rækkevidde: 10 meter (målt) Kabellængde: 30,5 cm (USB) Headset: Ja Frekvensomfang: 20-20.000 Hz Batteritid: 10 h Vægt: 65 g Øvrigt: NFC

Bose QuietControl 30

** Bose QC30** er nogle af de mest sofistikerede in-ear-højretelefoner på markedet, det er der slet ingen tvivl om. Serien har siden den blev lanceret været i en klasse for sig.

Der er mange imponerende aspekter ved QC30. Ikke mindst støjreduceringen, der næppe er andre in-ear-høretelefoner, som kommer i nærheden af. Det er indimellem forbløffende, hvor meget lyd der holdes ude, og at gå på en tæt trafikeret gade i en storby med et par QC30 på er næsten en absurd oplevelse.

Desuden er disse høretelefoner utrolig bekvemme, uanset om man sidder stille eller bevæger sig, hvilket virkelig ikke er sædvanligt i netop in-ear-kategorien.

De få nødvendige knapper er lettilgængelige på den tilhørende bøjle, der faktisk er lettere at lære at bruge, end mange over ear-højretelefoner med knapper på kopperne. Rækkevidden svarer også i virkeligheden til de angivne 10 meter, men går man længere væk, forsvinder signalet hurtigt.

Der er desværre visse mangler hos QC30, når det gælder lyden. Det drejer sig primært om de øvre dele af frekvensspektret, som lyder lidt indestængt og "dæmpet". Mellemregisteret er derimod i orden og baslyden særdeles detaljerig.

Overordnet er lyden ikke ligefrem dårlig, men på anden side vil man gerne have en bedre lyd, når man ofrer det beløb, som disse høretelefoner koster. At høretelefonerne kan holde til 10 timers afspilning uden at gå i knæ er derimod et faktum, som taler til deres fordel.

Meget god støjreduceringsidder bekvemt
Indestængt diskant

30. Skullcandy Ink´d

Prisgunstige høretelefoner med god mikrofon til håndfri til mobiler

Prisklasse: Lavpris Ledningslængde: 130 cm Stiktype 3,55 mm Headset: Nej Elementstørrelse: 11 mm Akustisk konstruktion: Lukket Frekvensomfang: 20 – 20.000 Hz **Impedans:**16

Skullcandy Ink'd

Ved første øjekast ligner Skullcandy Ink´d et par søde, slikinspirerede farveklatter. Derfor bliver man overrasket over, at høretelefonerne leverer et dynamisk lydbillede med fin rummelighed.

Vi mangler dog tyngde i bunden af mellemregistret, og diskanten er af og til på grænsen til skarp. De er dog stadig gode til prisen.

Billige høretelefonerhåndfri-mikrofon til mobiler
Mangler tyngde i bunden af mellemregistretplasticagtige

31. Jays F-Five

Indgangspropper med mangler

Prisklasse: Lavpris Elementstørrelse: 40 mm Frekvensomfang: 32 Hz – 18 kHz

Jays F-Five

Hvis du har betragtet fænomenet med de såkaldte true wireless-høretelefoner på afstand og følt en vis skepsis, så er der desværre et stykke vej at gå, hvis man vil afprøve konceptet. Et godt par true wireless-ørepropper koster ikke sjældent i omegnen af 2.000 kroner, nogle gange mere. Jays F-Five gør i nogen grad op med den sandhed ved at være betydeligt mere overkommelige prismæssigt. Man kan derimod have sin tvivl om, hvorvidt dette produkt vil lokke flere til at tage skridtet. Det kommer lidt an på, hvem du er.

Designet virker bekendt

Lad os starte med det, der er rigtig godt, nemlig designet og pasformen. Disse true wireless-enheder ligner Apples AirPods, hvilket ifølge de fleste betyder, at de er pæne. De sidder også rigtig godt i ørerne og kan sagtens bruges i forbindelse med intensive aktiviteter som eksempelvis løb. De sidder også behageligt og gnaver ikke, hvilket bidrager til et godt førstehåndsindtryk.

Bluetoothbesvær plejer at være mere reglen end undtagelsen, når det gælder produkter med Bluetooth, og det er ofte et spørgsmål om held og omstændighederne, om man får god oplevelse. Vi oplever dog ikke det mindste besvær i forbindelse med hverken parring med mobilenheder eller at oprette forbindelse, når man tager høretelefonerne ud af etuiet.

Udynamisk lyd

Så langt, så godt. Men så kommer vi til lyden. Her skal vi være helt ærlige: Langt de fleste vil synes, at den er helt okay, men i en kontekst, hvor F-Five konkurrerer med en række andre varemærker om købernes gunst, så holder den ikke helt. Den mangler først og fremmest bas, og den virker generelt udynamisk. Er man lydentusiast og sætter pris på god lyd, holder de ganske enkelt ikke niveau. Der mangler også aktiv støjreducering, så hvis man skal bruge dem i miljøer, hvor der er maget støj, bliver man hurtigt træk af dem.

Er man desuden glad for at bruge Netflix, Youtube eller tv-apper, så mærker man hurtigt, at der er problemer med forsinkelse af fylden, hvilket går hårdt ud over oplevelsen.

Batteritiden er helt okay, men så heller ikke mere. Vi får uden problemer de lovede fire timer, og det er nemt at oplade dem med det tilhørende opladningsetui, men hvis man skal på en længere rejse, kan der hurtigt opstå panik.

Dette skal selvfølgelig ses i forhold til prisen, der uden tvivl er meget konkurrencedygtig. Og tager man den faktor med i bedømmelsen, kan man konkludere, at disse høretelefoner fungerer glimrende, hvis man ikke er kræsen med lyden, ikke ser film i nævneværdig grad og kan nøjes med en batteritid på fire timer. Har man råd til et par dyrere true wireless-høretelefoner eller stiller højere krav til lydkvaliteten, bør man se efter andre alternativer.

Komfortablepæne
Udynamisk lydforsinkelse ved filmkigning

32. Sudio Ett

Minimalistiske høretelefoner med støjreducering

Type: Trådløse støjreducerende høretelefoner Støjreducering: Aktiv Vandafvisende: Nej, men svedresistente IPX5 Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 5.0 v2) Batteritid: 6 timer (4 timer med aktiv støjreducering), +30 (20 med støjreducering) timer (høretelefoner+case) Vægt: 10 g + 40 g (høretelefoner+case) Rækkevidde: 15 meter

Sudio ETT

Sudio Ett er et par trådløse, støjreducerende høretelefoner med en pris, der sætter dem direkte i konkurrence med mange af topnavnene, men holder de helt til mål?

Sudio-Ett-In-Ear-1

Etts etui er, som på mange andre af Sudios høretelefoner, utrolig minimalistisk og i god byggekvalitet. Etuiet er af soft touch-materiale, så det er nemt at holde fast i, og det føles også eksklusivt. På etuiet har du fire LED-indikatorer, der viser det aktuelle batteriniveau, hvilket er nytig information.

Sudio-Ett-In-Ear-2

I pakken med Sudio Ett medfølger flere forskellige silikoneovertræk, både flade og mere klassisk afrundede. Det gør det nemt at finde et par, der passer til dig. Trods alle valgmulighederne føles det dog aldrig som om, at Sudio Ett sidder 100 procent som de skal. Følelsen af, at de ikke sad helt rigtigt, forsvandt aldrig helt, selvom vi skiftede silikoneovertræk. Ved mindre bevægelser bliver de siddende, men ved hurtigere og mere aktive bevægelser bliver de ustabile.

Sudio-Ett-In-Ear-3

Støjreduceringen er god, og man mærker stor forskel på mange lyde, men i visse spektre – for eksempel stemmer og lignende – har Sudio Ett svært ved at reducere.

Lydkvaliteten er, som på mange andre af Sudios produkter, meget høj. For prisklassen er der ikke meget at klage over, og høretelefonerne leverer, når det gælder lyden. Det kan dog blive et problem på steder med meget baggrundsstøj, og når høretelefonernes pasform gør, at lyd udefra slipper ind og generer. Det er også nok, at propperne kommer til at sidde en lille smule skævt i ørerne, så forsvinder både bassen og balancen i lyden. De er meget afhængige af placeringen. Men på rolige steder, og når de sidder stabilt i ørerne, er de gode, og man får en rigtig klar og tydelig lyd.

Vi savner en tilhørende app. Den havde givet os mulighed for at programmere, hvad knapperne på høretelefonerne skal gøre ved forskellige kommandoer og måske også givet os en equalizer til at tilpasse lyden efter ens egne præferencer.

Batteritiden er okay. Uden støjreduceringen holder de næsten seks timer med normal lydstyrke, og med støjreduceringen slået til bliver tallet omkring fire timer. Hvis man lader høretelefonerne i det medfølgende etui, får du næsten fire fulde opladninger, og det er bestået.

Disse trådløse, støjreducerende høretelefoner er bedst i mindre støjende omgivelser, hvor der ikke bliver snakket alt for meget. Med deres lidt stive pasform er de ikke aktuelle til hårdere træning og lignende. Prisen synes vi også, er lidt høj med tanke på, hvad man får for pengene.

God lydvelbygget etui
Stiv pasformfå funktionerplaceringsafhængige

33. Jaybird Tarah Pro

Vellyd med lang batteritid

Type: Trådløse høretelefoner Vandafvisende: Ja (IPX7) Tilslutning: Trådløs (Bluetooth) Angivet batteritid: 14 h Målt batteritid: Ca. 12 h Andet: App med EQ

Jaybird Tarah Pro

*Jaybird Tarah Pro er et par trådløse høretelefoner med nakkebånd, som du på den måde nemt kan lade hænge om halsen mellem træningsøvelserne. De bliver ikke filtrede, og de holdes sammen med en magnet, så du kan bøje dig ned eller hoppe rundt uden at risikere, at du taber dem.

Lyden er velbalanceret, selvom den måske ikke helt har den bredde, vi forventer af et par højretelefoner i denne prisklasse. Men det er ikke sådan, at et register dominerer, og der er snert i bassen.

Det er en ulempe, at de overfører en del støj fra nakkebåndet.

Svag teknologi

Med tanke på prisen havde vi også forventet lidt mere teknologi. For eksempel havde vi gerne set en form for støjreducering for at kunne drukne musikken i træningscenteret. De eliminerer ikke særlig meget lyd generelt, så du er nødt til at skrue en hel del op for lyden. Derudover lader mikrofonen også en del tilbage at ønske ved samtale.

Men på plussiden noterer vi os, at du kan vaske høretelefonerne efter hver træning, fordi de er IPX7-klassificerede – en ekstra god ting i disse corona-tider.

God batteritid

Det allerbedste ved Tarah Pro er dog batteritiden. Af at være et par trådløse høretelefoner i denne prisklasse klarer de sig rigtig godt i konkurrencen. Vi får næsten tolv timers batteritid. Desuden bliver de ladet op på cirka to timer. Desværre kan du ikke bruge en hvilken som helst oplader til at lade dem, det er nødvendigt med en specialvariant.

Takket være vingen sidder de godt i øret. De er komfortable under træningen og nemme at sætte i.

Desværre er Jaybird Tarah Pro meget dyre og tilbyder ikke særlig mange finesser i forhold til prisen. Men det er alligevel et godt sæt træningshøretelefoner med fin pasform, og hvis du er ude efter en model med nakkebånd, får du her både lang batteritid og en fint balanceret lyd.

Meget god batteritid og hurtig opladningkan vaskesvelbananceret lyd
Støj forplanter sig via nakkebåndetmeget lyd fra omgivelserne kommer igennemkun egen oplader

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

34. Sony WI-1000XM2

Liddt kedelige, men med god støjreducering

Type: Trådløse in ear-høretelefoner med halsrem Vandafvisende: nej Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 5.0), stereomini Batteritid: 9 timer Vægt: 58 g Andet: Aktiv støjreducering

Sony WI-1000XM2

Sony WI-1000XM2 henvender sig til forbrugere, der vil have god støjreducering i in ear-høretelefoner, men ikke er ude efter true wireless. Da prisen er stort set identisk, er det imidlertid svært ikke at sammenligne dem med Sonys egne True Wireless-høretelefoner i topklassen, nemlig WF-1000XM3.

Halsrem uden plus

Her drejer det sig så om et par in ear-høretelefoner med halsrem, også kaldet neckbuds. Designet gør dem komfortable at have med, når du ikke lytter, men de er mere besværlige at få plads til, når de skal ned i en taske eller lomme. Designet virker samtidig nærmest hospitalssterilt og slet ikke lige så kækt som mange andre høretelefoner fra Sony.

Høretelefoner med halsrem giver dig generelt to store fordele: batteritid og samtalekvalitet. Desværre er dette ikke tilfældet med WI-1000XM2.

9 timers spilletid (13 timer uden støjreducering) føles simpelthen for kort. Derimod kan du tilslutte høretelefonerne med ledning – og som en rar lille tilføjelse medfølger adapter til fly.

Samtalekvaliteten er i det store hele god. Modtageren synes dog, at lyden virker meget flad og upersonlig. I mere støjende miljøer har de svært ved at at adskille tale fra støj fra omgivelserne, eksempelvis forstyrrer biler meget.

God støjreducering

Funktioner mangler der derimod ikke. Støjreduceringen er i samme fremragende klasse som Sonys True Wireless-høretelefoner og blokerer effektivt lyd fra omgivelserne. I appen kan du indstille niveauer for støjreduceringen samt en del andre funktioner.

Lyden burde være lidt så vildt god og energisk som med WF-1000XM3, fordi de koster cirka lige meget. Men selvom den er detaljeret og lyder godt over hele registreret, savner vi den sprudlende energi, som vi fik leveret med Sonys andre topenheder. Her er den mere ligetil, hvilket på den anden side stemmer overens med det sterile design.

Sony WI-1000XM2 gør egentlig ikke noget galt. De lyder rigtig godt, og afskærmer omgivelserne effektivt. Men samtidigt fumler Sony de store fordele væk med en tilhørende nakkepude til høretelefonerne, der får prisen til at føles alt for høj.

Rigtig god støjreduceringmed ekstra ledningstilslutningmeget god lyd
Forholdsvis kort batteritidkedelig samtalelyd

35. Adidas FWD-01

Gode træningshøretelefoner i kæmpeformat

Type: Trådløse in ear-høretelefoner Vandafvisende: Ja (IPX4) Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 5.0) Batterilevetid: 16 timer Vægt: 25 g Andet: Funktionsknap

Adidas FWD-01

Adidas FWD-01 er den anden model af træningshøretelefoner fra Adidas, fremstillet af det svenske firma Zound Industries. Mens Adidas RPT-01 var et par luftige bøjleenheder, er FWD-01 et par mere klassiske in ear-høretelefoner med ledning mellem øresneglene.

Reflekser og funktionsknap

Ledningen mellem de to høretelefoner er beklædt med det samme, flotte, grålige stof med reflekser som de større høretelefoner. Tæt på den ene høretelefon sidder der tre knapper til at styre lydstyrke og musik, og ved den anden sidder der en funktionsknap.

Downloader du Adidas' app, kan du, ud over at indstille lyden med en equalizer, bestemme hvad funktionsknappen gør. Valgmulighederne er ikke imponerende, så i praksis kan du aktivere en stemmeassistent med knappen eller have den slået fra.

Lyden i høretelefonerne er generelt god, med lidt ekstra tryk i bassen, som der gerne er i træningshøretelefoner. Samtidig vinder de næppe nogen priser for detaljerigdom i hverken bas- eller mellemregister, hvilket måske burde have været bedre med tanke på prisklassen.

Kæmpe høretelefoner

En ting der kendetegner FWD-01 er deres størrelse. Du får en stor klods ved hvert øre. De minder lidt om den måde tidlige true-wireless-høretelefoner kunne se ud, men med tanke på at de har ledning mellem høretelefonerne, er størrelsen faktisk uacceptabel.

Samtidigt er de meget lette, så størrelsen ikke påvirker pasformen alt for meget under en svedig træningstime. Hvis det øsregner eller du sveder kraftigt, begynder de at glide ud af ørerne, og så gør høretelefonernes størrelse det bestemt ikke bedre. Samtidig gør størrelsen, at du nemt kommer til at ramme dem under træningen, og at du ser helt vanvittig ud på løbeturen, hvis du har dem på under en hue.

Selvom der egentlig ikke er noget i vejen med Adidas FWD-01, havde vi forventet mere, når et af verdens største sportsfirmaer lægger navn til et par høretelefoner. I stedet bliver det til et par ganske okay høretelefoner, som bare koster nogle hundrede for meget kun på grund af mærket.

Helt okay samtalelydSidder ret godt under aktivitetOkay musiklyd
Ret meningsløs funktionsknapNærmest latterligt store øresnegle

36. Huawei Freebuds Lite

Gode, men lidt haltende start

Type: Trådløse in ear-høretelefoner Vandafvisende: Ja Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 4.2) Batterilevetid: 3 h, 12 h med ladeetui Vægt: 5,5 g (snegl) 45,5 g (ladeetui)

Huawei FreeBuds Lite

Huawei Freebuds Lite er ikke de første true wireless-høretelefoner fra den kinesiske gigant, men de er de første i Danmark. Lite-delen af navnet virker faktisk lidt misvisende her i mange tilfælde, men mere berettiget i andre henseender. Det kommer vi til.

Ren, men dårlig lyd

Hvis vi begynder med samtalelyden, har høretelefonerne støjreducerende mikrofoner, der løser deres opgave. Men der er et problem. Modtageren har for det meste ingen problemer med at høre, hvad vi siger, men vores tale lyder meget flad og skramlende. Det er ikke ligefrem dårlig, nærmere "bare" godkendt.

Men når det kommer til musik, kan vi konstatere, at du får hvad du betaler for. Det lyder for det meste helt okay. Dog får du ikke nogen vilde nuancer eller detaljer nogen steder på frekvensskalaen.

Disse høretelefoner er heller ikke til at se film med, da de har en kraftig forsinkelse af lyden i forhold til det, der afspille på skærmen.

De almindelige lydproblemer med hakkende lyd, der ses hos denne type af høretelefoner, genfinder vi også på Freebuds Lite, især når du bevæger dig omkring i byen med dem. Samtidig er det ikke så dårligt, at det generer alt for meget.

Besværlig form, men gode funktioner

Selve høretelefonerne henter stor inspiration fra Apples Airpods, men med den åbenlyse forskel, at der sidder in ear-propper på dem. Af en eller anden grund tager det meget øvelse og afprøvning af ørepuder, før man får dem til at sidde godt i øret, men med øvelse kommer de til at sidde rigtig godt.

Opladningsetuiet er kompakt og praktisk. Vi kunne dog godt have ønsket os lidt mere batteristyrke på både høretelefoner og opladningsetui, men det ender med bestået.

Høretelefonerne kan tåle fugt, så de kan bruges både i regnvejr og til træning. Desuden sidder der en sensor på dem, der sætter musikken på pause, når du tager dem ud.

Desværre er det ikke muligt at ændre lydstyrke direkte på høretelefonerne, men der er musikstyring, stemmeassistent og samtalebetjening. Den del klares med touchknapper på høretelefonerne og fungerer rigtig godt.

Huawei Freebuds Lite er i det store hela ikke nogen dårlige true wireless-høretelefoner. Men de mangler der ofte ses på denne type høretelefoner, er meget tydelige her, hvilket bør kunne afhjælpes på kommende udgaver.

Praktisk ladeetuiSidder godt (med lidt træning)
Lidt trist musiklydEnkelte hak i opkoblingen

37. Apple AirPods (2. generation)

Miniopdatering med dobbelt budskab

Type: Trådløse in ear-høretelefoner (øresnegle) Vandafvisende: Nej Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 4.2) Batteritid (snegle): 5 h Batteritid (opladningsetui): 24 h Vægt: 8 g (snegl), 38 g (etui)

Apple AirPods with Wireless Charging Case (2019)

Udvendigt er der en lysdiode på etuiet, som sladrer om, at det er anden generation af Apple AirPods vi har med at gøre. Det siger også noget om, hvor store opdateringer du kan forvente her.

To batterihylstre

Den største opdatering af AirPods ligger faktisk i opladningsetuiet. Nu kan du købe AirPods i to varianter, med eller uden trådløs opladning. Har du et par gamle AirPods, kan du købe etuiet med understøttelse af trådløs opladning separat. Det giver understøttelse af trådløs opladning, helt enkelt. Hverken mere eller mindre.

Opdateringerne af selve AirPods er endnu mere usynlige end trådløs opladning. Du får en times længere taletid (ikke musik), lidt hurtigere skift mellem de tilkoblede enheder og lidt kortere forsinkelse af lyden. Små detaljer som du næppe lægger mærke til, hvis du ikke bevidst søger efter dem.

Test af AirPods 2. generation

Det gør samtidig, at de smarte løsninger fra første generations AirPods stadig findes. Som hurtig parring med iPhone og iPad, Airplay-understøttelse og mulighed for at finde enhederne med Apples Find-app.

Klarere lyd

Da du også kan købe etuiet med trådløs opladning til dine ældre AirPods, siger det sig selv, at designet er det samme på anden generations AirPods. Det medfører både fordele og ulemper med at de i høj grad lukker lyde fra omgivelserne ind.

Det går også, at de sidder godt i nogle ører, og slet ikke i andre. Tilhører du gruppen med "inkompatible ører", er der egentlig ikke så meget, du kan gøre ved det. Andre modeller har forskellige puder, kroge, propper eller lignende for at passe til så mange som muligt, men ikke AirPods.

En opdatering som ikke kan se, men høres, er lyden. Udformningen giver næppe nogen audiofile kvaliteter, men Apple har alligevel gjort lyden betydeligt klarere end i første generations AirPods.

Kan du ikke lide in ear-høretelefoner, der gør ind i øregangen, er AirPods et af ret få alternativer i dag. De virker rigtig stabilt, etuiet holder opladningen rigtig godt, og de lyder helt okay til både musik og samtale. Samtidigt er der mange interessante alternativer i prisklassen fra andre mærker, hvis det er bedre lyd, du er ude efter.

Trådløs opladningGod samtalelydLette at håndtere
Kun okay lydFå indstillingerKompromisløs pasform

38. JBL Reflect Mini 2

Skøn pasform og god lyd

Model: Træningshøretelefoner Vandafvisende: Ja (IPX5, svedsikre) Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 4.2) Batterilevetid: 10 h Vægt: Lav Andet: Refleksledninger

JBL Reflect Mini 2

JBL Reflect Mini 2 er træningshøretelefoner i en lidt større model, der selvom de stikker en del ud, sidder rigtig godt i ørerne. De føles næsten som ørepropper. Den lidt længere vinge på dem sætter sig godt fast, når du drejer dem ind. Drejer du lidt for langt, risikerer du dog at skabe vakuum i øret, og så forstyrres oplevelsen let af andre lyde, der forplanter sig. Kommer de for langt ind, kan det også fysisk blokere lyden og dæmpe den, derfor er det nødvendigt med en vis præcision, når du sætter dem i.

Har du først fået dem på plads, er der næsten ingen vibrationer eller bevægelser, der kan flytte dem. De lukker også effektivt anden lyd ude.

Utydelig brugerinformation

Første gang du starter Reflect Mini 2, kobles de hurtigt til din mobiltelefon. Derefter husker de telefonen. Ved opstart får du besked om batteriniveau – desværre ikke i procent, kun "lavt", "middel" eller "højt". Det gør at du ikke har præcist styr på, hvornår det er ved at være tid til at lade op.

Ved besked om "lavt" niveau er der cirka en times batteritid tilbage, og du får ikke flere advarsler. Vi kunne godt ønske os lidt mere detaljeret information. Batteritiden er desuden i orden. Du kan nå at træne flere gange på en opladning.

JBL Reflect Mini 2 holdes sammen af et kort kabel med en kontrolenhed på. Kontrolenheden indeholder funktioner til tænd/sluk, lydstyrkeregulering og sangskift. Knapperne er lette at genkende, og det er nemt at øge og mindske lydstyrken. Derimod er den alt for langsom til at skifte sang. Skal du en sang tilbage, er knappen så langsom, at du mange gange bare skifter til begyndelsen af samme sang, som du var ved at lytte til, fordi den har nået at spille for langt. Derudover mangler vi stemmestyring, som ville have været en god løsning på dette problem.

Med tanke på prisen synes vi overordnet, at høretelefonerne har for få funktioner.

Lydkvaliteten er derimod god. Bassen er måske lidt mumlende, men den lægger sig ikke over mellemregisteret og har faktisk ret god snert. Diskanten er virkelig god. Vi oplever, at equalizeren er godt tilpasset netop træningsmusik.

Derimod er de knap så gode som headset, da dem du taler med, får ret dårlig lydkvalitet. Et stort plus giver vi derimod for, at kablet reflekterer lys. Det er især godt hvis du træner meget udendørs, men også hvis ting nemt bliver væk for dig indendørs.

Samlet set er Reflect Mini 2 helt okay høretelefoner til træning med god lyd, tætsluttende konstruktion og ret god batteritid.

God lydrimelig batteritidsidder meget godt i øret
Sidder ringe i ørernetræng reaktion i knapper

39. Jaybird X4

Sportslige in ear-høretelefoner

Type: Trådløse høretelefoner Vandafvisende: Ja (IPX7) Tilslutning: Trådløs (Bluetooth) Angivet batteritid: 8+ Målt batterilevetid: Ca. 6 h Andet: App med EQ, lynopladning hvor 10 min giver 1 h batteritid

Jaybird X4

Jaybird X4 er et par trådløse træningshøretelefoner med cirka seks timers batteritid. Når du tænder dine X4, fortæller de tydeligt, hvor mange procent batteri du har tilbage. Dette er særdeles brugervenligt, fordi du ved, om det er tid til at oplade dem efter træningen eller ej.

X4 oplades via det medfølgende kabel, som har en såkaldt Pogo pin-tilslutning, altså et helt almindeligt strømstik. Det er virkelig ærgerligt, at man har valgt ikke at bruge USB-C eller micro-USB i stedet, så det havde været muligt at bruge samme ledning som til mobiltelefonen.

Høretelefonerne er trådløse, men har ledning mellem enhederne. På denne sidder der en plade med tre knapper, som du bruger til at indstille lydstyrke, skifte sang og slukke/tænde høretelefonerne. Knapperne reagerer med det samme på vores kommandoer, og det er ikke svært at tilpasse musikken under eksempelvis løbeturen.

Vingen på høretelefonerne er stor og holder enheden stabilt fast i øret. Den drukner også en stor del af lyden fra omgivelserne. Ikke så du ikke registrerer, hvad der sker omkring dig, men på et passende niveau.

Vi kan gøre alt lige fra at hoppe til at løbe og dyrke gymnastik, uden at de går løs. Den eneste gang, de får problemer, er når vi løber meget intensivt. Så har pladen med knapperne tendens til at langsomt men sikkert vibrere/vride den ene høretelefon ud af øret.

Lydkvaliteten er godkendt i forhold til prisklassen, men heller ikke mere. Høretelefonerne har en okay bas, men mellemregisteret er ret udetaljeret og diskanten skarp. Det giver musikken en skærende lyd, hvis du lytter ved høj lydstyrke. Bassen kan heller ikke rigtig følge med ved justering af lydstyrken, så ved middel lydstyrke bliver lyden uklar og lidt skarp. Ved lav lydstyrke er balancen bedre.

En ulempe ved lyden er, at ledningen, er holder høretelefonerne sammen, opfanger lyde, og den forplantes og forstærkes, når den slår mod hovedet. Derfor skal du have lydstyrken ret høj for ikke at blive forstyrret af det.

Du kan indstille lyden i appen, og efter den del pilleri lykkes det os at få en helt okay lydkvalitet, selvom lyden stadig ikke er helt velbalanceret.

Hvordan klarer de sig mod konkurrenterne?

Der er et par hundrede kroners forskel mellem X4 og true wireless-modellen Vista fra samme producent, og det mærkes især på lydkvaliteten. Vista har lyd i topklasse, mens X4 lade en del tilbage at ønske.

Samtidig må man naturligvis give afkald på en del, når man sænker sit indkøbsbudget. Så er spørgsmålet, hvordan X4 præsterer i forhold til konkurrenter i samme prisklasse. I denne prisklasse er der en lang række in ear-høretelefoner, og konkurrencen er meget hård. X4 har desværre svært ved at hævde sig lydmæssigt, men skiller sig derimod ret positivt ud, når det gælder brugervenlighed.

Hvis du kan finde dem til en fornuftig pris, har du et par høretelefoner med en rigtig god vinge til pasformen og et frækt design.

Informerer tydeligt om batteritidstabil pasformgod respons i knapperne
Skarp diskant og grumset mellemregisterLedningen mellem høretelefonerne opsamler forstyrrende lyd"Unikt" ladekabel

40. Samsung Galaxy Buds

Det her duer ikke Samsung

Type: True wireless-høretelefoner Vandafvisende: Nej Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 5.0) Batterilevetid: 5 h (høretelefoner) 24 h (etui) Vægt: 5,6 g (pr. høretelefon) 39,6 g (etui) Övrigt: headsetfunktion, etui med indbygget powerbank

Samsung Galaxy Buds

Samsung Galaxy Buds er mærkets seneste True Wireless-høretelefoner, altså hvor hver høretelefon er helt uden ledning. De er et par ret flotte og praktiske historier i højblank plastic, der oplades med et ligeledes elegant opladningsetui. Musik og samtale styres med touchkommandoer på høretelefonerne og fungerer faktisk betydelig bedre end normalt for denne slags kontroller.

God lyd, men bøvlet opkobling

Høretelefonerne skal helst parres via Samsungs app (selvom det også er muligt uden), og man skal i teorien bare løfte låget til etuiet for aktivere parringen. Første gang virker det, men har høretelefonerne været parret en gang tidligere, venter en frustrerende seance med utallige forsøg, inden de vil være med igen.

Når vi først er i gang, og de sidder i ørerne, kan vi konstatere at de sidder rigtig godt. Selvom de ikke officielt er vandafvisende, lader de til at kunne klare en hel del sved uden at give op. De sidder også stabilt under træning.

Lyden når vi hører musik, er rigtig god med forbløffende veldefinerede registre i forhold til størrelse og pris. De har samtidig en meget nærværende bas. Der er en praktisk funktion til at indstille lyden efter eget ønske via en app.

Træg lyd

Under samtaler ender høretelefonerne desværre i samme kategori som mange andre True Wireless-enheder. Galaxy Buds klarer sig rigtig fint for denne type af høretelefoner, men hverken vi eller modtageren er særlig tilfredse med det mumlende resultat vi får under en samtale. Selve opkoblingen er imidlertid endnu værre. I fred og ro på en kontorplads fungerer det udmærket. På en gåtur suser og hakker musikken et par gange i minuttet, og det er alt andet end godkendt. Når vi kobler dem til en computer for at se film, har de en forsinkelse på 1-2 sekunder, så de er umulige at bruge.

Samsung påstår selv, at opkoblingen skal være bedst til deres egne flagskibe i S10-serien. Det passer, for der hakker og knager det betydelig mindre (men stadigvæk for meget). På den håndfuld andre telefoner vi har testet, er resultatet dog betydeligt dårligere. Samsung Galaxy Buds har et rigtig godt design og rigtig god lyd, når man hører musik. Desværre bliver bægeret bittert af en rigtig dårlig opkobling.

God musiklydgod pasform
Dårlig samtalelydopkoblingen hakker utrolig meget

Mere om in-ear høretelefoner

Der findes hundredvis af høretelefonproducenter. Fra Sennheiser og Koss, der blev grundlagt for over 60 år siden, til moderne mærker som WeSC og Skullcandy, der kun har eksisteret i nogle år. Nogle skiller sig ud i kraft af iøjnefaldende design, andre lever på kvalitetslyd og lidt højere priser – alt afhængigt af målgruppen for høretelefonerne. For du kan faktisk få rigtig god lydkvalitet i selv in ear-høretelefoner i dag.

Vores test viser, at de på trods af den ringe størrelse mange gange giver en velbalanceret og kraftfuld lyd. Lydchippen i elektroniske produkter bliver stadig bedre, og funktioner som støjreduktion og forstærkning gør, at du kan få lige det lydbillede du vil have – uden støj fra omgivelserne.

Visse producenter vedlægger små, praktiske opbevaringsposer. Det er et godt initiativ, da du slipper for filtrede ledninger i lommen. Andre udstyrer høretelefonerne med filterfrit kabel, hvilket i princippet er et tekstilbeklædt kabel, der ikke så let filtrer sammen. En tredje gruppe vælger trådløse høretelefoner. Det er en kategori, der vokser hurtigt, da driftstiden i dag ofte er flere timer – så slipper du for at lade dem op mellem hver brug.

Hvis du har tænkt dig at bruge dine in ear-høretelefoner til træning, er det bedst at vælge et par, der er vandafvisende. Dels behøver du så ikke at bekymre dig om sved, som beskadiger høretelefonerne, dels kan du skylle dem af efter træning, så de holder sig rene.

Køb af høretelefoner

Når du vælger in ear-høretelefoner, bør du starte med at tænke over, hvad du skal bruge dem til. Er du typen, der vil have en rigtig god lydkvalitet? Bor du tæt på en vej med tæt trafik og vil undgå at blive forstyrret af trafikken, når du går en tur? Skal du bruge høretelefonerne til træning? Skal de være trådløse, eller gør det ikke noget, at de er udstyret med kabel?

Når du har afklaret anvendelsesområde og behov, er det tid til at sammenligne modeller, som passer til dine krav. Lydkvaliteten plejer at være øverst på ønskesedlen, men nogle gange også andre funktioner såsom støjreduktionens kvalitet, headsetfunktionalitet og måske endda mulighed for at måle, hvor langt du har løbet eller gået (indbygget skridttæller m.m.).

Det er vigtigt at pointere, at høretelefonernes pasform har stor betydning for den oplevede lydkvalitet og frekvensområde. Du bør derfor tilpasse størrelsen på øresneglen efter øregangen i stedet for at skrue højere op for lydstyrken. På den måde kommer nuancerne i musikken bedst til sin ret, samtidig med at du mindsker risikoen for høreskader. Hvis du tager din musiklytning alvorligt, bør du investere i et par in-ear-høretelefoner med højere akustisk kvalitet end det billige, enklere sæt, der følger med i prisen.

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Illustration - Ingen spørgsmål og svar

Har du en kommentar til det, du har læst?

Abonner på vores nyhedsbrev

Få aktuelle tilbud og relevante tips hver uge. I nyhedsbrevet kan du læse mere om produkter, guides og tests - alt det, der er vigtigt for dig, når du skal købe noget nyt.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyheder og tilbud inden for PriceRunners produktsortiment samt konkurrencer og tips via e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Læs mere i vores Privatlivspolitik.