Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Joggingvogn: 3 modeller i test

Af PriceRunner Opdateret 30.06.2016

Vi har testet joggingvogne og udpeger Thule Glide til bedst i test. Det er en letrullende joggingvogn med god affjedring, en bekvem liggestilling og god siddekomfort for barnet. Hvis man har planer om at løbe med sit barn regelmæssigt, er Thule Glide en god løbevogn til en meget god pris.

Vi udpeger også Bugaboo Runner til bedste premiumvogn, fordi den er en meget letrullende og hurtig joggingvogn med vendbart sæde og kompakt sammenklapning.

Bedst i test

Thule Glide

Letrullende joggingvogn med god affjedring, liggestilling og god siddekomfort for barnet

Maks. vægt sæde: 34 kg Vognens vægt med sæde: 9,9 kg Mål klappet sammen: 94 x 66 x 49 cm ELLER 91 x 61 x 28 cm Forhjul: Fast, luftfyldt, 16 tomme Håndtag: Knækled, flere indstillinger Håndbremse: Ja Tilbehør: Regnslag, liggedel m.m. tilkøbes separat

Thule Glide er en løbevogn i ordets bedste betydning. Her er der ikke gået på kompromis, så vognen også kan bruges i andre sammenhænge, og det er godt. Enhver detalje er beregnet til sit formål, og Thule glider frem på løberuten som en pil. I kollektiv trafik og i supermarkedet virker den lang og kluntet, så der får den ikke høje karakterer.

Men når luften blæser om ørerne i højt tempo, bliver vognen både smidig og bevarer stabiliteten, Glide risikerer ikke at vælte i skarpe sving. Affjedringen på Thule Glide er god, og vognen kan også klare løbeture i terræn. Med terræn menes dog nærmere grusveje og ujævnheder end en bumpet skovsti. Affjedringen gør køreturen blød for barnet.

For løberen medfører den, at håndtaget skal trykkes ekstra ned, når vognen skal svinge, det er ikke noget større problem, hvis man har stærke arme. Hjulene er store, smalle og luftfyldte. Forhjulet er fast, og alle hjul kan nemt tages af chassiset.

Thule Glides sæde er rummeligt, og barnet sidder komfortabelt i en ret tilbagelænet stilling. Maksimumsvægten kombineret med sædets størrelse gør, at vognen også kan anvendes til lidt større børn. Ryglænet kan klappes ned til en god liggestilling. Sædet er kun fremadvendt. På bagsiden af ryglænet er der smart opbevaring til småting, men bagagekurven har også en pæn størrelse.

Kalechen beskytter godt mod solen, også når barnet sover i liggestilling. Thule Glide kan klappes sammen. Under fodstøtten, der kan foldes op, sidder der en enkel sammenklapningsmekanisme. Vognen bliver fladere, når den klappes sammen, men den bliver først rigtig kompakt, hvis man tager hjulene af.

Thule Glide ruller godt og er skøn at løbe med. Vognen er udstyret med en kraftig håndbremse, centralt placeret på håndtaget, der kan indstilles i mange forskellige vinkler med sit knækled. Hvis man har planer om at løbe med sit barn regelmæssigt, er Thule Glide en god løbevogn til en meget god pris.

God prisruller letkomfortabel for barnet med god liggestillingjusterbart håndtag
Kræver lidt flere armkræfter at dreje vognen

Bugaboo Runner

Meget letrullet og hurtig joggingvogn med vendbart sæde og kompakt sammenklapning

Maks. vægt sæde: 17 kg Vognens vægt med sæde: 12,7 kg Mål klappet sammen: 117 x 70 x 45 cm Forhjul: Fast, luftfyldt, 14 tommer Håndtag: Kan indstilles i tre højder Håndbremse: Ja Tilbehør: Det meste Bugaboo-tilbehør passer også til Runner

Det er underligt, at det skulle tage så lang tid, inden der kom en joggingvogn med vendbart sæde på markedet, men nu er Bugaboo Runner kommet som den første af sin art. Fordelen ved det vendbare sæde er, at man får et bedre overblik over barnet og lettere kan kommunikere med det – og det er en stor fordel ved vognen.

Men Bugaboos løbevogn er også god i mange andre henseender. Chassiset kan købes separat, så man med den rette adapter kan anvende sit normale sæde, hvis man i forvejen ejer en anden Bugaboo-vogn, men Runner kan også købes komplet med sæde.

Det gør også, at meget af Bugaboos tilbehør virker til Runner. Kopholderen er for eksempel meget praktisk på en varm sommerdag. Runner-chassiset bliver fladt, når det klappes sammen, og da hjulene nemt kan tages af, er det ikke noget problem at opbevare vognen.

Bugaboo Runner har et stort, fast forhjul og er 70 cm bred over baghjulene. Det gør den meget stabil og pålidelig, selv når man kommer op i fart. For at svinge vognen omkring et skarpt hjørne er man nødt til at løfte baghjulene, men vognen er så godt afbalanceret, at det ikke er en tung opgave.

Runner har en stor bagagekurv med smarte lukbare opbevaringsrum til småting og elastiske remme til at spænde større genstande fast med. Håndtaget kan indstilles i tre forskellige højder, og håndbremsen løber som en bue langs med hele håndtaget. På den måde kan man altid have en hånd på bremsen, uanset hvilken arm man kører vognen med. Runner kan også anvendes som en almindelig barnevogn og er derfor udstyret med fodbremse.

Bugaboo Runner er rigtig let at løbe med, og ruller stort set af sig selv. På asfalt og grusvej virker den utroligt godt, men i hårdere terræn er affjedringen ikke rigtigt god nok. Hvis man vil løbe med en vogn, så får man med Bugaboo Runner ikke blot mulighed for at se sit barn, men giver også sig selv en løbeoplevelse, der minder meget om at løbe uden vognen.

Vendbart sædeflad klappet sammenmeget behagelig at løbe medruller meget godt
Høj prisbedst egnet til fladere underlag

Britax BOB Revolution PRO

Solid joggingvogn med rummeligt sæde og god skridtlængde for løberen

Maks. vægt sæde: 17 kg Vognens vægt med sæde: 12,8 kg Mål klappet sammen: 100 x 65 x 41 cm Forhjul: Fast, luftfyldt, 12,5 tommer Håndtag: Knækled, flere indstillinger Håndbremse: Ja Tilbehør: Regnslag m.m. tilkøbes separat

Britax joggingvogn BOB Revolution PRO er en stabil og kraftig vogn med tre store, luftfyldte hjul. Forhjulet har to indstillinger. Til jogging skal det være låst, men hvis vognen skal anvendes til gåture, kan forhjulet indstilles, så det kan svinge. Sædet er fast fremadvendt og meget rummeligt.

Hele vognen virker solidt bygget, og den lave maksimumsvægt i Danmark virker lidt underlig med tanke på, at Revolution PRO er godkendt til det dobbelte i USA. Ryglænet kan indstilles trinløst og kan klappes ned til liggestilling, så vognen også fungerer fint til en etårig.

Kalechen kan trækkes langt frem – en god egenskab med tanke på, at et fremadvendt barn kan blive udsat for en del vejr og vind på en løbetur. For at man alligevel kan have overblik som forælder, så har BOB Revolution PRO et vindue i klar plast med forhæng, der kan klappes ned, hvis man vil skærme af for lyset.

Det er ikke noget problem at løbe på asfalt og grusvej, og Britax BOB Revolution har desuden en del affjedring, så den kan klare en del terræn. Vognen har et håndtag med knækled, der kan vinkles i mange forskellige stillinger. På den måde fungerer vognen også fint, hvis forældrene ikke er lige høje. Håndbremsen af klassisk type sidder til venstre på håndtaget.

Revolution PRO har også en kraftig fodbremse, også kaldet parkeringsbremse. Når vognen skal opbevares, kan den klappes sammen i et stykke – hvilket er lettere at gøre, end man skulle tro. Vognen foldes på midten og bliver forholdsvis kompakt, den kan i hvert fald lægges ind i bilen, hvis man vil. Ved længere tids opbevaring kan hjulene tages af, så vognen bliver endnu mindre.

Køreoplevelsen med Britax BOB Revolution PRO er god, vognen ruller meget fint og er virkelig let at styre. Den kraftige konstruktion gør, at den holder retningen godt. Den virkede af og til lidt tung, men overordnet virker BOB Revolution PRO som et kvalitetsvalg som joggingvogn.

Rummeligt sædelang kalechenem at klappe sammengod skridtlængdegod skridtlængde
Kun fremadvendttil den store side klappet sammen

Alt om joggingvogn

Joggingvogn, motionsvogn eller løbevogn – uanset hvilket navn, man bruger, drejer det sig om barnevågne, der er konstrueret til brug i højere tempo end langsomme spadsereture. Det indebærer, at en joggingvogn skal rulle let, men alligevel kunne holde en stabil kurs, og at den skal være sikker at bruge, med en håndbremse, så den kan standses hurtigt. De fleste joggingvogne er trehjulede med fast forhjul, der af og til kan låses op, så det kan bevæges, når vognen skal bruges til at gå med.

De øvrige funktioner hos en joggingvogn varierer. En del har liggestilling, andre kun siddestilling eller en let tilbagelænet hvilestilling. Kalechen kan være en solskærm eller fast med mulighed for forlængelse. En del joggingvogne har fast håndtag, på andre kan man ændre stilling ved for eksempel at vinkle et knækled.

De fleste joggingvogne har et fast, fremadvendt sæde, men i nogle få er det muligt, at have barnet indadvendt. Det varierer også, om joggingvognen kan klappes sammen, så den er lettere at transportere, og hvor kompakt den kan blive.

Inden man vælger joggingvogn, er det vigtigt at tage udgangspunkt i sine egne evner som løber, men først og fremmest at tænke på, i hvilke omgivelser og terræn joggingvognen skal bruges. Drejer det sig om at komme frem over rødder på en skovsti, eller skal man løbe lange distancer på asfalterede veje?

Ud fra barnets alder og behov skal man også overveje maksimumsvægten for joggingvognens sæde, og om barnet primært skal sove eller være vågen under løbeturene.

Læs også vores købsguide med flere vigtige parametre, når du skal købe barnevogn. Link til købsguide

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem