Opdateret 10. marts 2022

Kaffemaskine: 21 modeller testet

Er kaffe blot en livsnødvendighed om morgenen, eller nyder du den gode smag? Vi har testet (og smagt) os frem blandt de mest populære kaffebryggere fra Moccamaster, Melitta, Wilfa og Smeg med flere. For at blive bedst i test skal kaffemaskinen kunne brygge en god kop, som står mål med kaffemaskinens pris. Læs testen og find din favorit.

Test: Bedste kaffemaskine 2022

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører vores test selv, og vi tester produkterne på den måde, som de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. Kaffemaskinerne er testet i almindelige hjem af kaffeentusiaster med god viden om kunsten at lave kaffe. Der stilles høje krav til kvaliteten af både kaffens resultat og de rent tekniske detaljer samt designløsninger.

Maskinerne er testet med flere forskellige slags færdigmalet kaffe fra blandt andet BKI, Peter Larsen og Gevalia. Vi har anvendt 60 gram kaffe pr. liter vand (75 gram til 1,25 liter og 30 gram kaffe til 0,5 liter).

Billede af kaffe på vægten og det termometer, som anvendes i testen af kaffemaskinerne

I anmeldelsen er vi gået ud fra følgende testparametre:

 • Smag: Bedømmelsen sker ud fra en blindtest og er meget afgørende for bedømmelsen.

 • Temperatur: Er der forskel på temperaturen ved 2 kopper sammenlignet med 12? Og hvor godt holder kaffemaskinen temperaturen (måles 15 minutter efter kaffen er færdig)?

 • Design og kvalitet: Vi ser efter størrelse, knapper, eventuelt display, andre funktioner samt smarte designløsninger. Fordeler maskinen vandet godt over kaffen? Hvilke materialer er der brugt - og er der nogle svagheder?

 • Brug: Hvor nem er kaffemaskinen at bruge? Er der tydelige knapper, og er niveaumålingen let at aflæse? Fungerer drypstoppet eller er der en praktisk aftagelig vandbeholder?

 • Bryggetid: Hvor hurtig er maskinen? Vi har målt den gennemsnitlige bryggetid for 0,5 liter, 1,0 liter og 1,25 liter. Vi har defineret, at brygningen er færdig når der er cirka 1,5 til 2 sekunder mellem dråberne - eller når maskinen selv giver lyd fra sig.

Kaffemaskinerne får karakter ud fra den samlede oplevelse i forhold til produktets pris. Et billigere produkt har altså mulighed for at få en god karakter sammenlignet med et dyrere.

► se kaffemaskiner hos PriceRunner ◄

1. Wilfa Svart Performance WSPL-3B - BEDST I TEST KAFFEMASKINE

Kaffemaskinen til dig, som sætter ekstra pris på smagen af din kaffe

Effekt: 1.800 Watt Højde: 34 cm Ledning: 100 cm med vinklet stik Bryggetemperatur: 96°C Varmholdning: 81°C Bryggetid: For 0,5 liter – 4 min og 17 sek. For 1,0 liter – 4 min og 50 sek. For 1,25 liter - 5 min og 45 sek.

Wilfa Performance WSPL-3B

Wilfa Svart Performance ligner ikke en helt almindelig kaffemaskine til filter, men det er den sådan set heller ikke. Den er nemlig en ualmindelig god kaffemaskine med aftagelig vandbeholder.

Wilfas kaffemaskine bliver hurtigt din mest værdsatte kilde til velsmagende automatisk filterkaffe.
Læs med og find ud af om Wilfa Svart Performance er din næste kaffemaskine herunder.

Billede af Wilfa Svart Performance WSPL-3B, der brygger en kande kaffe

Lækker kvalitet

Wilfa har virkelig kræset for den gode kaffeoplevelse:

 • Den enkle og smukke glaskande, som du kan sætte direkte i opvaskemaskinen
 • Den slanke aftagelige vandbeholder
 • Den smarte udløbstud, som også holder filteret
 • Den flotte matsorte overflade

- alt det gør Wilfa Svar Performance WSPL-3B til en smuk del af dit køkken.

Kaffemaskine med aftagelig vandbeholder

Tip til bedre kaffe fra alle kaffemaskiner: "Genbrug" ikke kaffekanden (uden at vaske den grundigt op først) til at fylde vand på. Det vil få lidt "gammel" bitter kaffesmag med ind i systemet. Brug i stedet en anden kande til vand ... eller vælg en kaffemaskine med aftagelig vandbeholder.

Wilfas aftagelige vandbeholder klikkes let af og på. Fyld beholderen med koldt og frisk vand fra vandhanen, så sikrer du et helt rent bryggesystem – og en bedre kop kaffe.

Der står endda mål på vandbeholderen for både vandmængde, og hvor mange gram kaffe der anbefales. 15 gram per 0,25 liter er anbefalingen for en velsmagende kaffe.

Bevægelig GIF viser vandbeholderen, der sættes på plads i kaffemaskinen

Wilfa pumper også al vandet ud for hver brygning. På den måde undgår du, at dine dyre kaffebønner ikke møder en gammel sjat kogt vand som det allerførste i brygningen.

Vågner med et skud damp

Kaffemaskinen vækkes til live ved en let berøring af touch knappen, som lyser op samtidig med, at der kommer et "bip". Et kort øjeblik bliver der helt stille til maskinen pludselig og i en sky af damp (nærmest som en drage spyr ild), sprutter sit første skud 96°C varme vand ud over bønnerne.
Herfra bygger maskinen din kaffe i stilhed. Kun en svag brummen fra pumpen kan høres, mens "brusehovedet" fordeler vandet over hele filteret.

Billede af måling af bryggetemperatur på Wilfa's kaffemaskine Svart Performace

Termoeffekt holder på varmen

Holderen til kaffefiltret er udført som en dobbeltvægget konstruktion. Det betyder, at holderen har en termofunktion, som sikrer et lavere varmetab under brygningen. Holderen hænger sikkert på sin plads på udløbsrøret, og holderen samt låget er overraskende let at tage både af og på.

Ulempe: Når du brygger en fuld kande med 75 gram kaffe, så bobler kaffegrumset helt op og sætter sig på låget, så det skal du lige skylle efter hver brygning.

Manuelt drypstop

For at forfine kaffesmagen yderligere, så kan du indstille ekstraktionstiden (vandets gennemløbshastighed i filteret) i adskillige hak fra aktivt drypstop (lukket) til brygning af 0,5 til 1,25 liter kaffe.

Billede af det manuelle kombinerede drypstop og justering af gennemløb på Wilfa Svart Performance WSPL-3B

Netop indstillingen har tidligere kostet Wilfa Svart Performance WSPL-3B topplaceringen i testen, fordi der ikke var gennemløb ved en indstilling på 0,5 liter – og så løb både grums og vand ned i kanden via overløbet.

Vi har nu testet en nyere Wilfa Svart Performance uden at opleve det samme problem. Så hvis du bare husker at slå drypstoppet fra for hver brygning, så vil det aldrig skabe problemer for dig – og slet ikke, hvis du altid brygger mere end 0,5 liter

Billede af vores post-it med "husk drypstoppet" på Wilfa Svart Performance WSPL-3B

En duft af kaffe - og nystrøget tøj

En lille sjov detalje er, at det ikke kun er kaffen, der dufter godt. Her er ingen ærgerlige lugte af varm plastik, som vi har oplevet fra enkelte andre modeller.
I stedet vil du måske kunne genkende duften af nystrøget tøj, som svagt breder sig, når du fjerner kanden fra varmepladen. Selv børnene i familien kunne genkende duften.

Konklusion

Du skal vælge Wilfa Svart Performance WSPL-3B, fordi den er en virkelig god kaffemaskine, som brygger din velsmagende kaffe i stilhed (næsten).

Du skal være lidt opmærksom omkring drypstoppet, men det får du sikkert hurtigt styr på.

Vi kan ikke sætte en finger på hverken smag, design og kvalitet af den her flotte kaffemaskine til filter. Wilfa Svart Performance leverer en helt perfekt kaffeoplevelse - med 5 års garanti

Aftagelig vandbeholderstøjsvag brygningperfekt bryggetemperaturfilterholder står stabilt på bord og kaffevægt
Grums på låget

Prissammenligning

Sammenlign priser
Elgiganten.dk Logo

Wilfa Svart Performance kaffemaskine WSPL3B - På lager i butik

1.489 kr.
Dahvid Logo

WILFA KAFFEMASKINE

1.499 kr.
Kop&Kande Logo

Wilfa Svart Performance kaffemaskine sort

1.499 kr.

2. Philips HD 7546 - BEDSTE LAVPRISVALG

Kaffemaskine med termokande - kompakt, praktisk og økonomisk.

Effekt: 1.000 Watt Højde: 37 cm Ledning: 85 cm med vinklet stik Bryggetemperatur: 95 grader Varmholdning: 85 grader Bryggetid: for 0,5 liter – 3 min og 45 sek. For 1,0 liter – 7 min og 20 sek. For 1,2 liter - 8 min og 45 sek.

Philips HD 7546

En kaffemaskine med termokande brygger direkte i termokanden. På den måde spildes der ikke varme eller energi til at holde kaffen varm efter brygningen - og det er egentlig ret smart.

Philips HD 7456 er en rigtig god kaffemaskine til prisen - den er faktisk vores bedste lavprisvalg. Den vil være meget velegnet til dig, der gerne vil kunne brygge en hel kande ad gangen, som du så kan nyde over et par timer.

Billede af Philips HD7456 Café Gaia, hvor termokanden står på bordet

Termokanden holder godt på varmen

Da kaffemaskinen brygger direkte i termokanden, så er der ikke noget varmelegeme til at holde kaffen varm. Vi måler 87°C i termokanden lige efter brygningen. 15 minutter efter er temperaturen faldet til 85°C grader i termokanden brygningen.
Men termokanden er i stand til at holde kaffen varm i ret lang tid efter brygning. Efter 2 timer måler vi 78°C
- Philips skriver mindst 65°C i manualen, så det er absolut godkendt.

Det hjælper sikkert lidt på at holde temperaturen, når kanden fjernes fra kaffemaskinen, lige efter kaffen er brygget. Ellers vil den fjederpåvirkede ventil stå åben, som når kaffen skal kunne løbe i kanden fra filteret, og det må alt andet lige koste nogle graders varme.

Det er også rart, at kanden ikke drypper, når du har hældt en kop kaffe op, og kanden igen sættes fra dig på bordet.

Sparer på strømmen

Når kaffen er brygget, så slukker kaffebryggeren med det samme. Almindelige (nyere) kaffemaskiner slukker normalt af sig selv efter maksimalt 40 minutter. Det betyder, at en kaffemaskine med termokande også er en strømbesparende kaffemaskine.

Enkelt og helt klassisk design

Vi synes faktisk at kaffemaskinen er ret pæn. Det sorte plastik og det børstede rustfri stål passer ind i de fleste køkkener.
Det er også let at aflæse vandmængden direkte fra fronten.

Billede af Philips HD7456 Café Gaia, som brygger en kande kaffe

Let at anvende

Der er ikke ret meget nytænkning over den lille kaffebrygger
- og ærlig talt, det behøver der jo heller ikke at være.

Der er kun en tænd og sluk knap på fronten samt en hovedafbryder på bagsiden. Så det eneste som du skal tænke på er at have kaffefiltre og formalet kaffe på lager.

Filterholderen kan let tages af ved at vippe den helt til siden, løfte den opad og vippe den ud fra hængslet.
Det er også praktisk, at filterholderen kan tåle opvaskemaskinen - men det kan termokanden ikke.

Du kan naturligvis optimere smagen ved at brygge på friskmalede kaffebønner fra en kaffekværn, men det behøver du jo ikke.

Konklusion

Philips HD 7456 har med deres kaffebrygger med termokande ramt helt plet.
Kaffemaskinen gør lige præcis det, som den er beregnet til. Den laver kaffe, endda en ret velsmagende kaffe - selv efter 2 timer på kanden kunne kaffen drikkes. Det er klart, at det ikke er en gourmetoplevelse, men det forventer du sikkert heller ikke af en kaffemaskine i dette prisleje.

Slukker umiddelbart efter brygning (sparer strøm)høj bryggetemperatur
Ret kort ledninglåget kræver lidt fingerkræfter

3. Wilfa Svart Precision WSP-2A - BEDSTE PREMIUMVALG

Wilfa WSP-2A brygger den bedste kop kaffe, men den kommer ikke helt af sig selv.

Effekt: 1.840 Watt Højde: 35 cm Ledning: 90 cm med vinklet stik Bryggetemperatur: 96°C Varmholdning: 81°C Bryggetid: For 0,5 liter – 3 min og 30 sek. For 1,0 liter – 5 min (rent). For 1,25 liter - 6 min og 44 sek.

Wilfa WSP-2A

Det skal du bruge for at brygge den mest velsmagende kaffe:

 • Koldt og helt frisk vand
 • Friskkværnede kaffebønner
 • En høj bryggetemperatur
 • Wilfa Svart Precision WSP-2A

Det er kun de friskkværnede bønner, som Wilfa Svart Precision ikke kan hjælpe dig med. Der må du have fat på en god kaffekværn ved siden af.
Men når det kommer til alle andre forhold, så er Wilfa optimeret til at brygge en perfekt kande kaffe.
Wilfa går lige ét (flere) skridt længere for at hive mest mulig velsmag ud af hver enkelt gram kaffe i filteret.

Billede af Wilfa Svart Precision, der næsten har brygget en hel kande kaffe

Termofilterholder og termolåg

For at opnå og vedligeholde den højeste temperatur både under brygning og i den færdige kaffe, så har Wilfa's ingeniører valgt at lave to lag i både filterholderen og låget, så begge dele sikrer et minimalt varmetab. Det giver en højere og mere ensartet bryggetemperatur, så smagen får lov at udvikle sig bedst muligt.

Billede af det sammenbyggede manuelle drypstop og "flow control", som sikrer den rette ekstraktionstid

Under filterholderen sidder det manuelle drypstop
Drypstoppet har også den funktion, at du kan justere gennemløbstiden og dermed sikre den korrekte ekstraktionstid, så bønnerne får tid nok til at frigive smagen, selv når du brygger mindre mængder kaffe.

Som med alle andre manuelle drypstop så skal du som det første kontrollere, om det er indstillet korrekt, før du brygger kaffen. Hvis du ikke gør det, så redder overløbet i filteren dig heldigvis fra et køkkenbord fyldt med kaffe og kaffegrums. Men den gode kaffe kan du vinke farvel til, når lidt af grumset også havner i kanden (ja - vi glemte selv at slå det fra).

Aftagelig vandtank

Vandtanken har tydelige angivelser af vandmængden i liter, og som bonus vises også den anbefalede kaffemængde målt i gram.

Billede af den aftagelige vandbeholder på Wilfa Svart Precision WSP-2A

For hver brygning skal (bør) vandtanken skrues af og fyldes op med koldt vand.
Det lyder lidt besværligt (det er det ikke), men fordelen er, at du aldrig brygger med gammelt vand.
"Jamen det gør jeg jo også, når jeg hælder vandet i direkte fra glaskanden" - sådan tænker du måske.

Men nej, det gør du faktisk ikke (helt)
- medmindre du vasker din kande af hver evig eneste gang, du har lavet kaffe.
For der vil nemlig sidde en lille hinde af bitterstoffer tilbage på glasset. Hinden stammer fra den eller de forrige brygninger, og den smag vil du hælde med fra kanden, over i vandtanken - og videre gennem varmelegemet hvor den "bænder" sig fast.

Pumper alt bryggevandet ud

I en helt traditionel kaffemaskine er det opvarmningen af vandet, som får vandet til at stige op og løbe ud over kaffen. Det betyder, at der altid står lidt vand tilbage i varmelegemet, når brygningen er færdig.
Det brugte gamle vand bliver derfor, som det allerførste, skyllet ud over den næste portion kaffebønner.

"Men den går ikke" - siger Wilfa, som i stedet benytter en pumpe til at tømme maskinen helt for vand.
Pumpen sikrer nemlig en ensartet kaffebrygning som i en espressomaskine via et ensartet tryk, en nøjagtig kontrolleret tid og temperatur samt helt friskt vand for hver eneste kande kaffe.

Og ja, pumpen kan høres. Faktisk brummer den lidt uvant,
- men det betyder mindre, når du ved, at brummelyden er også lyden af velsmag.

Utraditionelt design, som virker

Wilfa Svart Precision ligner ikke alle de andre kaffebryggere, men det er jo klart, når teknologien med pumpen, vandbeholderen og filterholderen skal levere et anderledes topresultat.

Kaffemaskinen virker utrolig robust i opbygningen, og den flotte børstede aluminiumsoverflade er helt uden skarpe kanter og hjørner.
Især det smukke opbukkede stykke, som smyger sig op mod vandbeholderen, er både let at rengøre og en fryd for øjet. Sammenføjningerne ved bøjlen til filterholderen er også rigtig flot udført.

Men når det kommer til designet, så undrer det os lidt, at der ved en hel kande (1,25 liter) og den anbefalede mængde kaffe på 75 gram, blomstrer så meget kaffegrums op, at låget til filterholderen bliver helt grumset til.

Ok, så skyller du jo bare låget, men det virker alligevel lidt skørt, at der ikke er lidt mere plads til grumset.

Billede af kaffegrums på undersiden af låget til filterholderen

Kabinettet bliver ret varmt

Omkring knappen til tænd og sluk måler vi 52°C.
Bare rolig - du brænder dig ikke, men varmt - det bliver der altså.

Billede af måling af temperatur ved tænd og sluk knappen

Det er faktisk lidt overraskende, at der skal blive så varmt (både under og efter brygningen), i netop det område af maskinen, som skal berøres, hver gang du slukker for maskinen.

Konklusion

Testens dyreste kaffemaskine til filter leverer varen. Det er helt uden tvivl, at du med Wilfa WSP-2A får både brandvarm og virkelig velsmagende kaffe.

Som nævnt tidligere, så kræver den lidt tilvænning, men så svært er det altså heller ikke.
Kaffebryggeren er bygget og indrettet lidt utraditionelt, men det er alt sammen sket udelukkende med øje for den bedste kaffeoplevelse,
- og den får du fra hver eneste kande kaffe, du brygger.

Derfor fortjener Wilfa Svart Precision WSP-2A også vores bedømmelse som det Bedste Premiumvalg blandt de testede kaffemaskiner.

Brygger altid med helt friskt vandtermofilterholder og termolågoptimeret for bedste smag og aroma
Grums på låget efter brygning med 75 gram kafferet varmt kabinet især omkring startknappenkanden skal rystes lidt for at tømme den sidste sjat

4. Moccamaster Automatic

Klassisk, flot og håndbygget. Sikrer en god og velbrygget kaffe i rigtig mange år.

Effekt: 1.520 Watt Højde: 35 cm Ledning: 148 cm med vinklet stik Bryggetemperatur: 96°C Varmholdning: 82°C Bryggetid: For 0,5 liter – 3 min og 29 sek. For 1,0 liter – 6 min og 1 sek. For 1,25 liter – 6 min og 25 sek.

Moccamaster Automatic Polished Silver

Fra slot til sommerhus er Moccamaster en pålidelig kaffemaskine til filter, og Moccamaster Automatic dominerer salgslisterne. Og det er ærlig talt let at forstå.

Moccamaster brygger god kaffe
- rigtig god kaffe.

Smagen er rund, moden, ristet og med en god mundfylde uden nogen form for påtrængende bitterhed eller syrlighed.

GIF af brygning med Moccamaster Automatik

Høj bryggetemperatur giver god kaffesmag

Moccamasters klassiske drejelige udløbsrør i metal sender 96°C varmt vand ud over kaffen. Vi måler en temperatur på 92°C i midten af filteret.

Billede af temperaturmåling direkte i filteret under brygning med Moccamaster Automatic

Moccamaster fokuserer benhårdt på kvaliteten.

Deres kaffemaskiner er håndbyggede og gennemtestede på fabrikken i Holland. Moccamaster er kendt for at være nærmest uopslidelige, og det ved de godt selv.
Derfor kan de også trygt tilbyde dig 10 års garanti på en helt ny maskine, når du altså registrerer kaffemaskinens serienummer på Moccamasters hjemmeside.

Den lange holdbarhed sikrer et bæredygtigt valg, fordi du med stor sandsynlighed ikke behøver at investere i en ny kaffemaskine i rigtig mange år fremover.

Vi oplever imidlertid, at det forspring, som Moccamaster længe har haft på temperaturstyring og bryggehastighed samt vandspredning over filteret, er indhentet. Vi savner blandt andet en blooming-funktion for endnu bedre kaffesmag.
Kaffeingeniørerne har mistet tempo inden for udvikling af nye funktioner i denne prisklasse.

Det automatiske drypstop virker upåklageligt, og det er ærlig talt rart, at man ikke skal huske at slå det fra igen. Det ville være godt for smagen, hvis det var muligt at justere ekstraktionstiden (den tid vandet er om at løbe gennem filteret). Men den funktion tilbyder den nyere model "Optio", hvor du kan brygge under 0,5 liter og stadig få en god smag.

Det er også let at løfte kaffefilterholderen af, fordi låget har en slids til udløbsrøret.
Overordnet set opleves plastdelene lidt vakkelvorne på trods af bryggerens høje pris.

Kaffemaskinen har to knapper.

Den første er tænd/sluk, mens den anden knap sænker varmepladens temperatur med 25%.
Billede af betjeningsknapperne til Moccamaster Automatic

Når du brygger 2-5 kopper, eller når der er mindre end en halv kande kaffe tilbage på kanden, så er det en fordel at sænke temperaturen. På den måde undgår du, at kaffen smager brændt. Med en fyldt kande har vi målt en varmholdningstemperatur på 81°C 15 minutter efter brygningen.

Billede af måling af temperatur efter 15 minutter på Moccamaster Automatic

Vandbeholderen har en meget tydelig angivelse af niveauet, mens selve kaffekanden helt mangler angivelse af mængden. Det er du måske vant til, men det er ikke en ret god idé at bruge kanden til at fylde vand på kaffemaskinen.
Der vil næsten altid sidde en hinde af kaffe tilbage i kanden, og smagen fra den skal helst ikke forplante sig i maskinen. Fyld derfor altid vand på fra en helt rengjort kande - og gerne en anden kande end den fra kaffemaskinen.

Det virker som en god ting, at ledningen er lang. Men ofte står Moccamasteren står i nærheden af en stikkontakt, og så havde det været pænt at kunne skjule ledningen bedre. Det kunne for eksempel ske med en lille ledningsoprulning på undersiden.

Konklusion

Hvis du bare gerne vil have en rigtig god kaffemaskine til filter uden alle mulige ekstra funktioner, så er denne moderne klassiker et stensikkert kort. Alle kan lave god kaffe med en kaffemaskine fra Moccamaster.

Ønsker du endnu mere funktionalitet, så bør du måske gå en prisklasse op (måske i retning af espressomaskiner), eller skæve til nogle af de øvrige i testen.

Meget god kaffesmart dryparm10 års garanti ved registrering
Vakkelvorne plastdeleflere opdaterede funktioner havde været rart

5. Braun Multiserve KF9170SI

Hver sin (kaffe)smag. Varm kaffe, is-kaffe, en enkelt kop eller sågar te.

Effekt: 1.750 Watt Højde: 38 cm (56 cm med åbent låg) Ledning: 80 cm med vinklet stik Bryggetemperatur: 96°C Varmholdning: 82°C Bryggetid: For 0,5 liter – 3 min og 47 sek. For 1,0 liter – 6 min og 16 sek. For 1,25 liter - 7 min og 47 sek.

Braun Multiserve KF9170SI

Der er tænkt over detaljerne med Braun Multiserve, for du får mere for dine penge end bare en kaffemaskine.
Nogle gange laver du meget kaffe, andre gange har du kun brug for en enkelt kop
- måske sætter du også pris på en kop te i ny og næ.

Og når sommervarmen rammer, så er en kop is-kaffe sikkert lige, hvad du trænger til.

På trods af de mange funktioner så er Multiserve KF9170SI ret nem at bruge.

Billede fra test af kaffemaskine Braun Multiserve KF9170SI - brygger kaffe

Med det grønne skydehåndtag skifter du let mellem brygning af kaffe og varmt vand.

 • Kaffe – skub håndtaget helt til venstre, og vælg mellem funktionerne til kaffe
 • Varmt vand – skub håndtaget helt til højre, så funktionerne til varmt vand lyser op

Fire automatiske programmer til kaffe

Du kan vælge at brygge din kaffe som mild, gold og strong.

"Mild" og "strong" siger nok lidt sig selv, men hvad betyder "Gold"?
"Gold" er kaffemaskinens ECBC certificerede bryggeprogram, som sikrer en velsmagende kaffe (kaldet golden cup).
Her skal der brygges med en korrekt temperatur på 92-96 grader, en hurtig bryggetid (omkring 6 minutter) og med 60 gram kaffe pr. liter.

Vi måler 94°C i filteret direkte efter brygning og en godkendt bryggetid på 6 minutter og 16 sekunder for en liter. Maskinen bipper selv efter 7 minutter og 15 sekunder.

Eller hvad med at brygge is-kaffe med isterninger i kaffekanden – Braun kalder det "Over Ice".

Men hvad så med kaffesmagen?

Her må Multiserve altså se sig slået på målstregen af kaffemestrene i toppen af feltet.
Ved en direkte sammenligning oplever testpanelet en svagt bitter smagsnuance. Men der er enighed om, at vi drikker en velsmagende kop kaffe, som vil tiltale langt de fleste.

Billede fra test af kaffemaskine Braun Multiserve KF9170SI - brygger single cup

Én kop kaffe, en hel kande eller midt i mellem

Med drejeknappen vælger du mængden fra en enkelt kop kaffe, direkte i et rejsekrus eller hele og halve kander.

 • Én kop kaffe. Vip den lille plade til "one cup" ned og bryg direkte i en lille kop eller i et større krus. Men du slipper ikke for at bruge et helt kaffefilter (str. 4) pr. bryg. (Her kan du finde et genanvendeligt kaffefilter). I testen tager det lige under 3 minutter at brygge en lille kop.
 • Rejsekrus i 3 størrelser (medfølger ikke).
 • Halv eller hel kande kaffe. Her tænder varmepladen under kanden. Varmepladen slukker selv efter 40 minutter. Vi målte for øvrigt 82°C i kanden både lige efter brygningen og 15 minutter efter. Det er også godkendt.

Varmt vand fra 70°C til 95°C

Hvid te bliver bedst ved 70 grader, sort te har godt af 95 grader – og instant kaffe kræver kun 90 grader.
Derfor kan du vælge varmt vand i 6 temperaturer i intervaller af 5 grader.
Vi gætter på, at din elkedel rykker længere og længere ind i skabet.

Her er Braun altså lykkedes med at genfortolke kaffemaskinen, så den også inkluderer te-folket
(og dig med trang til en hurtig portion instant noodles)

GIF fra test af kaffemaskine Braun Multiserve KF9170SI - varmt vand til te

Innovativt og praktisk tilbehør

Alle løsdele tåler en tur i opvaskemaskinen, selv kanden og vandbeholderen – ja, tak!

Og så er der det finurlige dobbeltsidede kaffemål, som tilmeld kan bruges som poseklemme. Du bruger jo kun kaffemålet, når du alligevel har fat i posen med kaffe
- og posen skal lukkes tæt, ellers mister kaffen ret hurtigt sin smag.
Det er altså godt tænkt af Braun!

Overskydende ledning kan skubbes ind bag på maskinen, så den ikke ligger og roder.

Det, der driller os

Med låget åbent er Braun Multiserve KF9170SI så høj, at du ikke kan fylde vand på og skifte filteret, hvis kaffemaskinen står under et almindeligt overskab (50 cm. over bordpladen). Så du må leve med at flytte den ud på køkkenbordet, når du skal lave kaffe.
Og så har uret ikke hukommelse ved strømsvigt. Så det må du stille på ny, hvis der slukkes helt for strømmen – det gælder naturligvis også for timerfunktionen.

Konklusion på test af kaffemaskine Braun Multiserve KF9170SI

Prispunktet er nok i den heftige ende af skalaen, men Braun Multiserve lever op til sit efternavn – for den er mere end en kaffemaskine. Den er let at forstå og bruge, og så brygger den godkendt kaffe, te og måske varmt vand til dine instant noodles.

Multiserve KF9170SI er ikke en professionel kaffemaskine. Men hvis I kun er få på kontoret, så er det da rigtig praktisk, at te-drikkerne også kan være med.

Varmt vanddele tåler opvaskemaskinesmart kaffemål
Højdeningen hukommelse i ur

6. Electrolux Explore 7 E7CM1-2GB

Nyd en herlig og velsmagende kop kaffe fra testens hurtigste kaffemaskine

Effekt: 1.600 Watt Højde: 35 cm Ledning: 90 cm med vinklet stik Bryggetemperatur: 96°C Varmholdning: 84°C Bryggetid: For 0,5 liter – 2 min og 50 sek. For 1,0 liter - 5 min og 3 sek. For 1,1 liter (max) – 5 min og 57 sek

Electrolux E7CM1-2GB

"Nej, hvor er den pæn". Sådan var reaktionen fra store dele af testpanelet, da de så den flotte kaffemaskine Explore 7 fra Electrolux på køkkenbordet. Og det er den altså også.

Den matgrå overfalde samt den eksklusive kobberring mellem vandbeholder og bryggeenheden er faktisk en fryd for øjet. Det er på samme tid både en diskret og iøjnefaldende kaffebrygger.
Og endnu vigtigere - den brygger en solid kop velsmagende kaffe ... og det går pænt stærkt.

Billede af en friskbrygget kande kaffe på Electrolux Explore 7 kaffemaskinen

Electrolux Explore 7 er en virkelig god kaffemaskine - og faktisk også en ret smart kaffemaskine. Vi forstår godt, at den gik igennem testen hos ECBC (European Coffee Brewing Centre) og nu kan pryde sig med det gyldne klistermærke.

Super hurtig og behageligt lydbillede

Hastigheden er afgørende for kaffens smag og Electrolux Explore 7 er testens hurtigste kaffemaskine. Vi har testet flere gange for at være helt sikre. Men 1 liter kaffe er brygget på kun lige over 5 minutter. Så det er ikke kaffen, du skal vente på om morgenen. Du kan knap nok nå at komme på toilettet (du skal i hvert fald ikke tage telefonen med derud), før kaffen er klar.

Hvis du alligevel står og venter på dagens første skud kaffe, så vil du glæde dig over lyden.
Det er nemlig en ret så støjsvag kaffemaskine, som Electrolux her har produceret. Den bobler hyggeligt derudaf, og du slipper stort set for en voldsom "snorken" i slutningen af brygningen.

Der er også tænkt over udseendet samt følelsen af tænd og sluk knappen. Knappen er behageligt blød og støjsvag men alligevel er der tilpas modstand i knappen. Knappen lyser diskret hvidt under brygningen og pulserer beroligende, når aroma-funktionen er tændt.

Sjov Aroma-ske og smart Aroma-knap

Electrolux har udviklet en særlig konisk aroma-ske til at forbedre kaffens smag. Når du har hældt bønnerne i filteret, så presser du skeen ned i midten af filteret. Det skulle give en bedre blooming og ekstraktion af kaffesmagen - vi har prøvet både med og uden. Forskellen er ikke skelsættende men der er enighed i testpanelet om, at der er en mikroskopisk forskel til den gode side.

Billede af aroma-skeen, der laver en fordybning i kaffen i filteret på Electrolux Explore 7 kaffemaskinen

Når du brygger under 5 kopper, så anbefaler vi at bruge aromaknappen. Knappen forlænger ekstraktionstiden ved at lade vandet pulsere ned over bønnerne. Så der er en del svage kliklyde, når varmelegemet tænder i 5 sekunder og slukker i 10 sekunder ad gangen. Det betyder også, at du faktisk må vente endnu længere på færre kopper end på en hel kande - men det gør underværker for smagen.

Vi testede Aroma-knappen med en halv liter vand (4 kopper og 30 gram kaffe), og her blev bryggetiden forlænget med ca. 4 minutter fra 2 minutter og 50 sekunder til 6 minutter og 40 sekunder. Smagsmæssigt rammer vi nærmest samme niveau som for en hel kande kaffe på 1,1 liter. 1,1 liter (9 kopper - 66 gram kaffe) er et lidt sjovt mål. De fleste andre store maskiner har 1,25 liter (75 gram kaffe) som maksimum.

Billede af tænd og sluk knappen samt aromaknappen på Electrolux Explore 7 kaffemaskinen

På godt og ondt

Der er meget få dele at tage hensyn til med kaffebryggeren Explore 7 fra Electrolux. Låget til vandbeholderen er hængslet og optager kun meget lidt plads. Filterholderen svinger ud ad (mod venstre), så det skal du måske lige tage højde for i forhold til placeringen i dit køkken. Herefter kan du tage indsatsen til filteret op med den lille (ret spinkle) hank.
Men når indsatsen skal på plads igen, så kan den kun vende én vej, og det er desværre ikke særlig tydeligt hvilken vej, så vi måtte lige rotere indsatsen 180 grader rundt en gang i mellem.

Konklusion

Vi synes alt i alt, at Electrolux er lykkedes rigtig godt med at lave en god og meget hurtig kaffemaskine. Resultatet er en dejlig smagfuld kop kaffe, som har en herlig rund mundfylde og smagen fejler bestemt ikke noget.
Og så gør det jo heller ikke noget, at Explore 7 er en rigtig pæn kaffemaskine, som med garanti vil bringe glæde og velsmag i dit køkken.

Eksklusivt designsmarte aromafunktionerdejligt roligt lydbilledehastigheden - det går pænt stærktherlig kaffesmag
Spinkel filterholderpudsigt max mængde på 9 kopper (1,1 liter)

7. Melitta Aroma Signature DeLuxe

Velsmagende kaffe. Praktisk lys i vandbeholderen når der er lidt mørkt i køkkenet

Effekt: 1.520 W Ledning: 90 cm, lige stik Bryggetemp: 94°C Varmholdning: 82°C Bryggetid: For 0,5 liter – 4 min og 18 sek. For 1,0 liter – 6 min og 5 sek. Automatisk slukning: Ja, 30, 60 eller 90 minutter.

Melitta Aroma Signature DeLuxe

Melitta Aroma Signature DeLuxe - et langt navn for noget så enkelt som en kaffemaskine, der brygger en dejlig og aromatisk kaffe med godt afbalanceret fyldighed. Smagen har en frisk karakter med en elegant syrlighed og en lang, fin eftersmag. En favorit hos flere af vores testere.

GIF Melitta Aroma Signature DeLuxe brygger kaffe

Designet af Signature Aroma DeLuxe bærer tydeligt præg af Melittas første kaffemaskine. Det er et tidløst formsprog, der er æstetisk attraktivt, samtidig med at maskinen virker gedigen og i næsten ethvert henseende meget velkonstrueret.

Vidste du?

Det var den tyske husmor Melitta Bentz, som opfandt drypsystemet med filterposerne i 1908? Ja - de kaffefiltre, som du bruger hver dag i din filterkaffemaskine. Og når det kommer til selve kaffemaskinen - ja så lancerede de den allerførste i 1965. Det er da ret sejt.
Og naturligvis har Melitta (firmaet) også helt styr på det med kaffemaskiner og kaffebrygning i dag.

Perfekt brygge- og varmholdningstemperatur.

ECBC (European Coffee Brewing Centre) godkender kun de kaffemaskiner, som lever op til en række standardiserede egenskaber i deres grundige test
- og det gør Melitta Aroma Signature DeLuxe. Det er din garanti for en velbrygget og korrekt brygget kop kaffe.

Kaffemaskinen har en knap til afkalkning og en knap til brygning af få kopper med udmærket resultat. Det sikrer, at du får en optimal brygning i hver en kop.

Maskinen har også et lydsignal, når kaffen er klar - lyden er desværre ret irriterende (synes vi), men signalet kan heldigvis programmeres væk. Vi kan rigtig godt lide ideen, men vi vil hellere høre vellyd til formiddagskaffen.

GIF Melitta Aroma Signature DeLuxe kaffe hældes i koppen

LED lys i vandbeholderen

Når du hælder vand på kaffemaskinen, så tændes der et LED lys, som oplyser målene for antal kopper. Det kan måske virke lidt overflødigt, men det er faktisk virkelig praktisk at kunne se vandmængden uden at skulle tænde alt lyset i køkkenet
- især i de mørke vintermorgener.

Man skal trykke en knap ind for at løsne filterholderen, og derefter skal man stille den fra sig for at kunne fylde kaffe på. Hele proceduren kunne have været hurtigere og enklere, hvis man bare havde kunnet dreje armen til side i stedet. Der er dog en fordel ved løse dele. De er nemme at tage af og vaske i opvaskemaskinen.

Konklusion

Melittas kaffemaskine er alt det, en kaffemaskine skal være: velbygget, flot og til en overkommelig pris. Melitta brygger desuden rigtig god kaffe. Hvis du foretrækker en frisk og levende aroma, så bliver Melitta Aroma Signature DeLuxe dit helt selvfølgelige valg.

Meget god til prisenvandbeholder med lysgode temperaturer
Lidt for mange momenter ved påfyldning af kaffe

8. OBH Nordica Blooming 2411

Kaffemaskine med rigtig god smag - både når det gælder kaffen og designet.

Effekt: 1.690 W Højde: 35,5 cm Ledning: 110 cm m/vinklet stik Bryggetemperatur: 96°C Varmholdning: 85°C Bryggetid: For 0,5 liter – 4 min og 19 sek. For 1,0 liter – 6 min og 4 sek

OBH Nordica Blooming 2411

OBH Nordica Blooming giver en bedre kaffesmag. Det er i hvert fald det blooming af kaffen går ud på - og vi kan faktisk smage det. Vi kommer nærmere ind på,hvad "Blooming" betyder senere.
Men her får du virkelig en god og velsmagende kop kaffe, og det går stærkt - faktisk lige så stærkt som testvinderen.

Din ”bloomede” kaffe smager bedst – hvis du kan vente lidt længere

Blooming funktionen går i al sin enkelhed ud på, at kaffen først gennemvædes i cirka 1 minut. Herefter stopper brygningen i 35 sekunder. Det lille ophold betyder at der frigives kuldioxid fra kaffepulveret. Brygningen genoptages af sig selv, og med blooming er kaffen helt færdig på cirka 7 minutter (hel kande 1,25 liter).

Men kan du så smage forskel med eller uden blooming af kaffen? Ja, det kan du faktisk (det kunne vi i hvert fald).

Billede af funktions knappen til Blooming, tænd og sluk samt kontrollampen

I blindsmagningen uden blooming, er der enighed blandt testpanelet om at smagen er lidt mere bitter, end den vi opnår fra testvinderen (Moccamaster). Men når vi slår blooming funktionen til, så bliver kaffens smag mere rund og nuanceret - meget lig resultatet fra testvinderen, det er faktisk svært at smage en egentlig forskel.

Vi vil derfor anbefale aldrig at slå Blooming funktionen fra
Mon ikke du lige kan vente et lille minut på en ekstra velsmagende kande kaffe.
- hvis ikke, så har du nok lidt for travlt til en kop kaffe i forvejen.

Manuelt drypstop er ikke for de glemsomme

Vi kan tale både for og imod et manuelt drypstop, men der er ingen tvivl om at det manuelle drypstop på kaffemaskinen er virkelig effektivt. Men du skal ikke glemme, at du har slået det til.
Det kom vi til (flere gange), og vi nåede kun lige at få åbnet igen, før der var kaffe og grums på hele køkkenbordet.

Når nu vi er ved de mindre gode detaljer, så er der også en tendens til at kaffen skummer helt op på tragtens låg når der brygges en hel kande (1,25 liter) med 75 gram kaffe.
Det opleves lidt irriterende, da det betyder, at låget ofte skal vaskes op efter kaffebrygningen. GIF af brygning og kaffegrums på låget

Ved udpakningen var det også lidt frustrerende, at det kæmpestore klistermærke på vandbeholderen ikke var lige til at fjerne. Selv om vi forsøgte med stor forsigtighed, så kunne vi hurtigt mærke, at der ville hænge en del papir og limrester fast på den klare beholder.
TIP: Det hjalp, da vi varmede klistermærket op med en hårtørrer. Nu slap klistermærket beholderen helt uden lim og papirrester. Heldigvis skal du kun fjerne klistermærket én gang, men vi tænker, at denne lille forbedring må være til at løse for OBH Nordica.

Varmepladen kan desværre ikke indstilles i temperaturen. Det betyder, at en halv kande derfor godt kan blive lidt for varm og bitter i smagen, hvis den står på maskinen længe efter brygningen. Kaffemaskinen slukker i øvrigt af sig selv efter 40 minutter – hvis du skulle glemme det.

Den smukke håndlavede glaskande er en fryd for øjet

Og fordi der slet ikke er plastik på kanden, så kan den gå direkte i opvaskemaskinen. Hurra for det. Billede af den flotte glaskande

Konklusion

Vi er i det store hele ret begejstrede for OBH Nordica Blooming. Den brygger ganske enkelt en solid og velsmagende kande kaffe, og vi er helt sikre på, at du vil blive meget tilfreds med dit køb (og med kaffen).

Smuk håndlavet glaskande (tåler opvaskemaskine)god kaffesmag (med Blooming funktion)hurtig brygningeffektivt (manuelt) drypstop
Tendens til at skumme over i filteret (hel kande)drypstop er ikke automatiskkun én temperatur på varmepladen

9. Russell Hobbs Attentiv

Mange funktioner, let at betjene og en overraskende god kaffesmag

Effekt: 1.500 Watt Højde: 35 cm (51 cm. med åbent låg) Ledning: 95 cm med vinklet stik Bryggetemperatur: 93°C Varmholdning: 80°C Bryggetid: For 0,5 liter – 3 min og 56 sek. For 1,0 liter – 5 min og 14 sek. For 1,25 liter 6 min og 21 sek.

Russell Hobbs Attentiv 26230-56

Der gemmer sig en del overraskelser Russell Hobbs Attentiv kaffemaskinen. Udover den gode kaffesmag, så er vi ret glade for det smarte touch panel.

Smagen af kaffen

Smagen er jo nok det vigtigste for dig, som vil bruge lidt ekstra på en god kaffemaskine. Og vi bliver ikke skuffede over kaffen fra den ECBC godkendte kaffemaskine.

Testpanelet er enige om, at vi smagsmæssigt er overraskende tæt på toppen af feltet. Set i forhold til testvinderen er der tale om små bitre nuancer og en lidt mindre fyldig fornemmelse i munden.

Billede fra test af kaffemaskine til filter Russell Hobbs Attentiv alle dele

Vores overraskelse over den gode smag skyldes især to ting:

 1. Under brygningen spreder der sig en påtrængende kemisk lugt. Det er i hvert fald ikke duften af kaffe, som møder vores næser først. Selv børnene i huset kommenterede det helt af sig selv: "Far, hvad er det for en underlig lugt?"

 2. Det varme vand løber ud over bønnerne fra en rød ring af plastik. En udløbstud af plastik har sjældent gjort noget godt for kaffesmagen. Men vi oplever ingen bismag af plastik. I første omgang mistænker vi, at det er her lugten stammer fra, men det er det ikke.

Efter 5 hele kander kaffe, lader det til at lugten stammer fra varmepladens lakering ... måske? Vi må håbe, at det bliver bedre med tiden.

Smart touchpanel

Al betjening sker fra touchpanelet og drejeknappen på fronten, og det hele er meget nemt at bruge. Her kan vi indstille de mange funktioner:

 • Almindelig kaffebrygning i to styrker og fire mængder
 • Cold brew i to mængder (kaffe brygget på koldt vand)
 • Timer til tidsforskudt start
 • Ur
 • Renseprogram

GIF fra test af kaffemaskine til filter Russell Hobbs Attentiv drejeknappen

Vi går ikke så meget i detaljer omkring funktionen til cold brew kaffe. Du skal nemlig bare hælde vand på maskinen og bønner i den kegleformede si, som du placerer i kanden.
Maskinen pumper herefter koldt vand gennem systemet i intervaller – naturligvis med varmepladen slået fra.

"Cold brew" er ikke en funktion, som du skal vælge kaffemaskinen for. Du kan opnå en bedre koldbrygget kaffe med eksempelvis groft kværnet kaffe i en stempelkande, som står 12-24 timer i køleskabet.

Vi er til gengæld ret vilde med, at vi slet ikke kan brygge kaffe, før vi slår drypstoppet fra. Der er både et synligt blinkende symbol og en bip-lyd, som gør dig opmærksom på at slå drypstoppet fra – godt tænkt!
I øvrigt opleves biplydene slet ikke generende, lyden er ret fint afstemt.

Smart med ur – men

 • Fordelen med uret er, at du kan udskyde starttidspunktet med timerfunktionen
 • Ulempe 1 er at kaffebønner mister meget aroma fra det øjeblik, de er kværnet/ude af posen
 • Ulempe 2 er at uret i Russell Hobbs Attentiv ikke har hukommelse. Hvis du gerne vil slukke helt for strømmen og undgå standby-strøm, så skal du indstille uret på ny hver gang

Billig plast, men det virker

Du vil sikkert sætte pris på, at kanden lader til at være helt drypfri. Vi har i hvert fald ikke oplevet, at den drypper på noget tidspunkt under testen.
Men helt overordnet er der ikke er ret meget luksus over kaffemaskinen.

Drejeknappen har en lidt høj modstand, men omvendt så kommer du heller ikke til at skrue for hurtigt. Kvaliten af den anvendte plastik virker også lidt skrøbelig.

Mekanisk mælkeskummer

På højre side kan du klappe den lille stavblender-agtige roterende mælkeskummer ud. Den har ingen varmefunktion, og den er ikke i stand til at gøre en forskel i vores letmælk. Så du må selv varme din mælk – og måske er funktionen bedre med en federe mælketype?

GIF fra test af kaffemaskine til filter Russell Hobbs Attentiv mælkeskummer

Du kan nemt fjerne selve mælkeskummeren, når den naturligt nok skal vaskes op efter brug.

Konklusion på test af kaffemaskine Russell Hobbs Attentiv

Først og fremmest (og vigtigst af alt) så smager kaffen godt, og det faktum alene giver kaffemaskinen en fornuftig karakter i testen.

At du så skal være villig til at udholde den kraftige lugt er lidt en anden sag. Men vi mener ærlig talt ikke, at det kan høre sig hjemme i dette prisleje, og det koster en del placeringer.

Russell Hobbs Attentiv er til dig, som vil have god kaffe og mange muligheder for at tilpasse din kaffebrygning.

God kaffesmagsignal for drypstopnem betjening
Kraftig lugt (og ikke af kaffe)tynd kvalitet af plastikdelekort ledning

10. Sage the Precision Brewer SDC 400

Høj kvalitet og mange funktioner. Fra 150 ml. til 1,8 liter velsmagende kaffe

Effekt: 1.850 Watt Højde: 40,5 cm Ledning: 85 cm med vinklet stik Bryggetemperatur: justerbar op til 96°C Varmholdning: 84°C Bryggetid ("Gold"): For 0,5 liter – 3 min. og 22 sek. For 1,0 liter – 5 min. og 42. For 1,25 liter - 6 min. og 16 sek. For 1,8 liter - 8 min. og 58 sek.

Sage The Precision Brewer SDC 400

"En spand kaffe, tak", "Bare en enkelt kop tak" eller hvad med en Cold Brew (om 14 timer)? Med Sage the Precision Brewer er det dig, der bestemmer. Bryg herlig kaffe fra 150 ml. til 1,8 liter.

Sage the Precision Brewer Kaffemaskinen pumper vandet gennem systemet (som en espressomaskine), og derfor kan den ECBC godkendte kaffemaskine selv styre og tilpasse indstillingerne i forhold til den mængde vand, som du har hældt i beholderen
- og hvis du er feinschmecker, så justerer du bare indstillingerne selv.

Kaffemaskine test - Sage the Precision Brewer - brygger en kande kaffe

Indrømmet: Den her anmeldelse bliver lidt lang. Der er så mange funktioner at fortælle dig om. Læs med og find ud af om Sage the Precision Brewer er noget for dig.

Pumpen har **en svag og konstant ensartet brummende lyd" under brygningen - til gengæld, så slipper du for pludselig "snorken" og andre lyde af kogende vand, der spruttes ud undervejs. En anden fordel ved pumpen er, at du altid brygger med helt friskt vand, fordi der ikke står "gammelt" vand tilbage i varmelegemet efter brygningen.

Absolut lækker kvalitet

Du oplever kaffemaskinens kvalitet med det samme - allerede når filterholderen og kanden glider lækkert ind på deres pladser. Maskinen brygger op til 1,8 liter udmærket kaffe, og netop den store mængde stiller krav til både kanden og dens håndtag
- vægten nærmer sig trods alt 2 kilo, når du brygger en hel kande.
Men på trods af kandens store vægt, så kan det ikke mærkes i det robuste håndtag.

Pudsigt nok, er drejeknappen til maskinens mange indstillinger lidt løs i det. Det gør os ikke urolige for holdbarheden af knappen, men den virker ganske enkelt ikke til at have fået lige så stor kærlighed i udviklingen, som resten af maskinens dele har.

GIF af indstilling af din egen tilpassede brygning på Sage the Precision Brewer

Læs manualen først

Når Sage the Precision Brewer pakkes ud, så kommer du ikke i gang lige med det samme.
Først skal vandfilteret stå i vand i 5 minutter, inden det monteres. Vandfilteret bør i øvrigt udskiftes efter cirka 3 måneder - så køb et ekstra med det samme og regn med lidt løbende ekstraudgifter.

Herefter skal du indstille vandets hårdhed (teststrip medfølger).

Til sidst skal uret indstilles - og her undrer det os, at displayet ikke kan ændres fra 12 timer AM/PM til et 24 timers ur?
Det gør det lidt mere bøvlet, når timeren til autostart skal indstilles.
Pudsigt nok, kan temperaturvisningen ændres fra celsius til fahrenheit,
men AM/PM ... det kan vi altså ikke slippe for.

Vil du have en hurtig huskeregel om AM/PM?

 • AM = Af Madrassen. Du står normalt op mellem 00:00 of 12:00.
 • PM = På Madrassen. Du går normalt i seng mellem 12:00 og 00:00.

Med undtagelse af teenagere og andre med svingende sengetider, så er den da til at huske - ik'?

Hvilke filtre bruger Sage the Precision Brewer?

Kaffemaskinen bruger følgende filtertyper

 • Skålfilter 250/110 mm. Til de store brygninger over 1,25 liter og op til 1,8 liter - samt til Cold Brew
 • Standard str. 4 filter til de mindre brygninger på maksimalt 1,25 liter.

Test af Sage the Precision Brewer - kaffe i filtrene

Udover de medfølgende 10 skålfiltre af papir (250/110 mm.), så medfølger der også et genanvendeligt skålfilter (se det brunlige filter på billedet herover). Og det er sådan set meget praktisk med et genanvendeligt kaffefilter, for det er bestemt ikke alle supermarkeder, der ligger inde med skålfiltre af papir.

Set fra et bæredygtigt og miljømæssigt synspunkt, så er det genanvendelige filter naturligvis at foretrække. Vi oplever dog en tendens til, at der kommer en smule meget fint grums igennem det genanvendelige filter. Det ser vi tydeligt i bunden af koppen – uanset om vi selv kværner kaffen eller bruger formalet kaffe.
Så skålfilteret af papir er altså stadig at foretrække - hvis du ikke ønsker grums i din kaffekop.

Ekstra rengøring Når der brygges med indsatsen til almindeligt keglefilter, så bør både filterholderen og keglefilteret renses hver gang, ellers ligger der lidt kafferester i bunden af den store filterholder, som du så får smag med fra ved næste brygning.

Smagen

Vi vil gerne fremhæve den smarte automatiske bloomingfunktion. Sage the Precision Brewer forlænger selv tiden for bloomingen i forhold til mængden af kaffe, der brygges. Faktisk opleves der en forbedret smag ved brygning af 0,5 liter fremfor ved 1,25 liter.

Test af Sage the Precision Brewer - brygning af en enkelt kop kaffe

Hvad betyder Blooming for kaffen? Blooming er en metode til at lade kaffesmagen udvikle sig endnu bedre. Især med helt friskkværnede bønner, så har bloomingen en positiv effekt på smagen, fordi kaffen får en pause til at "blomstre" op og frigive sit CO2 i begyndelsen.
Det sker ved at bruse bønnerne over med en smule 92-96°C varmt vand og så vente cirka 30 sekunder (mens grumset blomstrer op), før resten af vandet hældes over.

Generelt oplever vi en lidt fladere kaffesmag og en mindre mundfylde, end vi havde forventet. De to smagsmæssige faktorer bringer ikke kaffemaskinen helt i top blandt de almindelige kaffemaskiner til filter.
Men husk på at Sage the Precision Brewer kan meget mere end en almindelig kaffemaskine.

Især muligheden for at brygge en enkelt kop, samt i særdeleshed Cold Brew og Pour Over kaffe (sidstnævnte kræver ekstratilbehør), er ret unikke muligheder i det her prisleje. Og når du samtidig kan justere på stort set alle parametre, så kan du selv fifle dig frem til (og gemme) din yndlingsindstilling.

Ved indstillingen ”strong” bloomes kaffen i ekstra lang tid og gennemløbstiden bliver lidt længere, og dermed bliver kaffen endnu mere kraftig i smagen.

Det tager cirka 9 minutter at brygge 1,8 liter kaffe i "gold" indstillingen. 1,25 liter nås på lidt over 6 minutter - det er i den grad godkendt.
Maskinen giver et lille bip (kan slås fra), når den er færdig med brygningen, så du behøver ikke nødvendigvis at sætte uret efter tiden. Displayet viser endda, hvor lang tid der er gået fra brygningen blev færdig.

Når du får gæster, så er brygningen af op til 1,8 liter altså en herlig mulighed. Eller måske på kontoret? Sæt en Cold Brew over til fyraften og nyd den som den første kop, når du møder ind. Og bryg så en stor kande varm kaffe til dine kollegaer og dagens møder.

Den helt store bonus er muligheden for at lave special kaffe. Eksempelvis den populære "Cold Brew" - altså koldbrygget kaffe, som typisk trækker natten over (op til 14 timer).

Hvad er Cold Brew?

Cold Brew er en kaffespecialitet, som minder om is-kaffe. En god Cold Brew er bare mildere og rundere i sin smag end almindelig is-kaffe, men den kræver dog alligevel lidt sødestof og måske et skvæt mælk - ofte bruges en smagfuld sirup som sødemiddel.

Billede af nedtælling til Cold Brew på Sage the Precision Brewer mens den brygger

Sådan laver du Cold Brew på Sage The Precision Brewer.

Du vælger "Cold Brew" programmet og hælder maksimalt 450 ml. iskoldt vand i beholderen. Så skal der en masse kaffe i skålfilteret, gerne dobbelt op i forhold til normal dosering (vi brugte 45 gram til 450 ml.).
Herefter skruer du kandens låg af og sætter kanden under filteret. Til sidst, skal du vælge bryggetiden fra 7 timer til 14 timer.
Fordi låget ikke er på, så lukker drypstoppet helt, og kaffemaskinen pumper bare det kolde vand over bønnerne i filteret, samt begynder nedtællingen til din Cold Brew er færdig. Til sidst løber din Cold Brew frit ned i kanden - nemt og praktisk!

Det praktiske ved den metode er, at du får en filtreret Cold Brew med det samme. Når du selv brygger Cold Brew i en beholder i køleskabet i 12-24 timer, så skal du nemlig si grumset fra gennem et kaffefilter (du kan også bruge en stempelkande til det), og den proces slipper du altså for, når du lader kaffemaskinen brygge din Cold Brew for dig.

Konklusion

Den ECBC godkendte kaffemaskine Sage the Precision Brewer leverer det, den skal - veltilberedt og velsmagende kaffe.
Velsmagen opstår især på de mindre mængder, og brygger du en enkelt kop, så er smagen faktisk ret imponerende.

På den baggrund alene, kan vi sagtens anbefale Sage The Precision Brewer, og hvis du nørder lidt med indstillingerne samt specialiteterne, så vil du være dækket godt ind til både festen og gæsten, samt alt derimellem.

Alsidig med mange mulighederhøj byggekvalitetmeget let betjening
Fylder en delikke imponerende kaffesmag (alm. brygning)ekstra udgifter til vandfilter

11. OBH Nordica Grind Aroma - Bedste kaffemaskine med indbygget kaffekværn

Kaffemaskine med kaffekværn og timer. Friskkværnede bønner smager bare bedre

Effekt: 1.000 Watt Højde: 43 cm Ledning: 100 cm med vinklet stik Kværntype: Konisk block-burr Bryggetemperatur: 92°C Varmholdning: 79°C Bryggetid: For 0,5 liter – 4 min og 54 sek. For 1,0 liter – 7 min og 57 sek. For 1,25 liter - 9 min og 36 sek.

OBH Nordica Grind Aroma OP8328S0

OBH Nordica Grind Aroma kværner selv kaffebønnerne direkte i filteret - og inden længe breder duften af kaffe sig i køkkenet.
Du kan faktisk stå op til duften af helt frisk kaffe, når du indstiller timeren aftenen før. Hvis du af en eller anden årsag hellere vil bruge formalet kaffe, så kan det også lade sig gøre.

På trods af at maskinen ikke er den hurtigste, så udmærker Grind Aroma sig ved at lave en ret god kande kaffe med kun svage bitre toner.

GIF fra test af kaffemaskine med kaffekværn OBH Nordica Grind Aroma OP8328S0 - bygger kaffe

Overraskende støjsvag kaffekværn

Det kom faktisk lidt bag på os, at støjniveauet ikke var højere, mens maskinen kværnede bønnerne. Det kan høres, ingen tvivl om det, men ikke så meget som med andre maskiner.
Hvis du bruger timeren til at brygge morgenkaffen, så skal du nok stadig stille vækkeuret - fremfor at stole på at lyden af kaffekværnen vækker dig.

Lille bønnebeholder er faktisk en fordel

De hele bønner hældes i den tætsluttende og UV-beskyttede beholder på toppen af maskinen. Der er plads til 180 gram bønner og det rækker til cirka 2 fulde kander (1,25 liter), før du skal fylde på igen.
Til én liter (8 kopper) kværnede maskinen 68,1 gram i filteret.

Det er faktisk en fordel for kaffens smag, at beholderen ikke er større - selvom det betyder en hyppigere påfyldning. Kaffebønnerne holder nemlig allerbedst på smagen i mørket i en helt tætlukket pose/beholder.

Vandpåfyldning kræver sin plads

Når du skal hælde vand på maskinen, så foregår det ved at vippe et låg op bagerst på venstre side af kaffemaskinen. Åbningen er ikke kæmpestor, men den er let nok at ramme. Hvis du har overskabe eller hylder over maskinen, så vil det nok knibe med at få plads til at hælde fra kanden.

Billede fra test af kaffemaskine med kaffekværn OBH Nordica Grind Aroma OP8328S0 - vandpåfyldning

Let at betjene

Det er både let at komme i gang med at brygge kaffe og at indstille timeren. Det hele foregår fra fronten via knapperne under det letlæselige display. En god detalje er at displayet slukker af sig selv efter et stykke tid. Det sparer næppe ret meget strøm, men du slipper for et oplyst køkken hele natten.

Før du brygger kaffen skal du lige huske at sætte et almindeligt 1x4 filter i maskinen. Det gør du ved at vippe filterholderen ud. Du kan så vælge at lade maskinen kværne direkte i filteret fra beholderen, eller fylde formalet kaffe i filteret og brygge direkte.

Passer på kaffebønnerne

Vi har testet et par andre kaffemaskiner med indbygget kaffekværn. Fælles for dem er, at der har været en tendens til at blive ret lunt i kaffebeholderen (fordi det varme vand og damp er lige under beholderen) - og det går ud over kaffens aroma.

Med OBH Nordica Grind Aroma er det faktisk lykkedes at holde varmeudviklingen ret godt væk fra bønnerne. Kun de få bønner, der ligger helt nede i kværnen får en lidt høj temperatur. I selve beholderen er der faktisk helt almindelig stuetemperatur.

Under brygningen lukker kaffemaskinen dampen ud i højre side, og vi bemærker, at dampen passerer bønnebeholderen uden at varme den yderligere op. Det er ret fint designet.

GIF fra test af kaffemaskine med kaffekværn OBH Nordica Grind Aroma OP8328S0 - damp lukkes ud fra siden

Bipper når kaffen er færdig

I testen har vi målt bryggetiden (uden kværn) til der er 1-2 sekunder mellem dryppene ned i kanden. Men cirka 20-30 sekunder før bipper kaffemaskinen, og det passer vel meget godt med, at du lige skal hen med koppen. Der går cirka 40 sekunder ekstra med at kværne bønner til 1 liter.

Vi måler 92°C i filteret lige efter brygningen og makismalt 87°C ved udløbet fra filteret. I kanden måler vi 80°C og 79°C efter 15 minutter.

Billede fra test af kaffemaskine med kaffekværn OBH Nordica Grind Aroma OP8328S0 - måling af temperatur

Overskydende ledning forsvinder

Det er både grimt og upraktisk at have mere ledning fremme på bordet end nødvendigt. Det har OBH Nordica imødeset ved at lave plads i maskinen til at skubbe ledningen tilbage i hullet på bagsiden - smart.

Hvis vi kunne ønske, så havde det været smart med en lille klemme på bagsiden (eller et rum) til den lille børste, som du skal bruge til at rengøre kværnen - hvilket i øvrigt er meget let gjort.
Når kværnen skal rensens, så kunne den lille bøjle, som man løfter kværnen op med dog godt have været lidt større. Bøjlen skal lige hjælpes forbi en hvid pakning, men det lader sig gøre med lidt snilde.

Konklusion på test af kaffemaskine OBH Nordica Grind Aroma

Der er ingen tvivl om at kaffe brygget på friskemalede bønner smager bedst. Vi er dog ikke helt i gourmetklassen her, det kan vi godt slå fast. Men det er altså en virkelig hæderlig kop kaffe, som du kan nyde fra den her kaffemaskine med indbygget kaffekværn.

Så hvis du vil elske at stå op til helt friskbrygget kaffe - eller bare kan se det bekvemme i at have både kaffekværn og kaffemaskine samlet i én enhed, ja så er svaret ret enkelt - OBH Nordica Grind Aroma leverer varen.

Ret god kaffestøjsvagomtanke for kaffebønnerne
Lille vandpåfyldninglidt for langsom brygning

12. Philips Senseo Switch 3-in-1 Kaffemaskine Base

Kompakt kaffemaskine til både kapsler og bryg – desuden miljøvenlige kapsler

Tryk: 1 bar Vandbeholder: 1 liter Mælkeskummer: Nej Valg af kopstørrelse: 2 alternativer Kapsel: Senseo pads Gennemsnitspris pr. espressokapsel: 1,5 -3 kr. afhængigt af størrelse Automatisk slukning: Ja Automatisk opsamling af kapsler: Nej Temperatur på færdigbrygget drik mindst 65°C: Ja

Senseo Switch 3 in 1 Premium HD6597/50

Philips har udviklet deres egen kaffemaskine, der langt hen ad vejen er meget unik. Med en helt ny kapselløsning og en aktiv miljøtankegang er der mange ting at klappe ad, men også flere store fejltagelser. Senseo Switch 3-in-1 er ikke bare kapselmaskine. Den kan også bruges som en traditionel kaffemaskine. Afhængig af hvordan man vil lave sin kaffe kan man nemt bygge om på kaffemaskinen, og den kan håndtere både kapsler og bryg. Dette medfører dog, at den har en hel del løse dele, som man skal holde styr på - og ikke mindst opbevare.

Senseo Switch bruger kaffepads. Disse pads er fremstillet af almindeligt kaffefilter og en lille lukning af plastic. Dette gør dem betydeligt mere miljøvenlige end kapsler af 100 % plastic eller metal. Men Philips har gjort det besværligt for brugeren. Du vælger størrelse på din kaffepad, afhængig af, hvor stor en kop kaffe du vil brygge. Størrelsen afgør derefter, hvilket mundstykke man skal montere på maskinen. Kaffesmagen bliver ganske vist god, men svag. Selv den mørkeste ristning virker forholdsvis tam.

Hvis man i stedet vil brygge en hel kande kaffe, kan man sagtens gøre det med Senseo Switch. Så bygger man maskinen om og bruger helt almindelig kaffe og et kaffefilter. Vandbeholderen er nem at tage af og fylde, men ret lille. Man kan brygge 10 små kopper kaffe, omkring 7 i normal størrelse. Brygningen er desværre både langsom og rigtig højlydt. Har du gæster derhjemme, vil de undre sig over, hvad der foregår i dit køkken. Selve kaffen bliver dog glimrende. Smagen træder frem, som den skal, og kaffen virker fyldig og dufter godt.

Philips Senseo Switch 3-in-1 kommer med en termokande, og den fungerer helt som lovet. Den er holdbar og holder varmen længe. Har man et lille køkken, er det også positivt, at det er lykkedes for Philips at klemme to slags kaffebrygning ind i en relativt kompakt maskine. Designet er enkelt men attraktivt. Men det er ikke nok. Senseo Switch er som kaffemaskine nødt til at blive bedre til at maksimere kaffens smag og styrke. Og til brygning er tilberedningen nødt til at gå hurtigere, med et betydeligt lavere lydniveau. Så hurra for multifunktionen med kapsler og bryg, og hurra for miljøvenlige pads. Men der kræves lidt mere, for at man skal forlade konkurrenternes dårligere kapselvarianter.

Velfungerende termokandekompakt formatmiljøvenlige kaffekapsler
Støjer megetfor svag kaffe med padsfor mange løse dele

13. Wilfa Classic Tall CM2

Flot og enkelt nordisk design. Til dig, som vil brygge god kaffe på den lette måde.

Effekt: 1.550 Watt Højde: 35 cm Ledning: 80 cm med lige stik Bryggetemperatur: 94-99°C Varmholdning: 81°C Bryggetid: For 0,5 liter – 3 min og 5 sek. For 1,0 liter – 4 min og 36 sekunder. For 1,25 liter - 5 min og 40 sek.

Wilfa Classic Tall CM2S-A125

Det nordiske og enkle design er virkelig gennemført. Og så brygger kaffemaskinen altså kaffe til dig i et forrygende tempo, men måske går det lige lovlig hurtigt?

Ser spinkel ud - men det er den slet ikke

Læg lige mærke til den lille metalstang, som holder filteret fastlåst i et jerngreb.
Stangen giver kaffemaskinen et helt utroligt let udtryk, og vores første tanke var: "Det der, det holder ikke ret længe". Men der tog vi fejl.

Billede af Wilfa Classic Tall, som brygger en kande frisk kaffe til dig

Allerede når vi monterer filterholderen og låser den fast med et vrid, så bliver vi overraskede over, at der slet ikke er nogen form for bevægelse eller blødhed at spore i den tyde stang.
Den er bygget til at holde - og det er generelt kendetegnende for alle Wilfas Kaffemaskiner i denne test.

I modsætningen til topmodellerne fra Wilfa, så er der ikke en justering af ekstraktionstiden, og dermed er drypstoppet heller ikke manuelt. Det er en fordel for dig, som ikke vil stå og justere alt muligt, før du kan sætte kaffen over.
Når vi tester kaffemaskiner, så hænder det fra tid til anden, at vi glemmer at slå drypstoppet fra. Og det gætter vi på, at du også selv vil komme ud for
- men det gør du altså ikke med Wilfa Classic Tall og dens automatiske drypstop.

Billede af armen og låsen til filterholderen med det automatiske drypstop

Rustfri stål eller sort?

Vi har testet den rustfri variant, men måske foretrækker du den sorte variant i stedet - så skal du bare vælge den her.
Men læs lige testen færdig først, for det er kun farven, som er forskellig.

Kanden kunne måske være bedre

Vi kan ikke tømme kanden helt uden lige at ryste den, og kanden er heller ikke ret let at vaske op.

Og så er der den "sjove" detalje, som du kan more dine børn og gæster med.
Hvis du er uheldig, så smutter kandens låg ud af hænderne på dig og helt ned i kanden. Herfra er det en kamp at regne ud, hvordan du får det op igen. Når du har styr på det (det fik vi heldigvis på et par minutter), så er legen fri.

Prøv for eksempel at stikke svigerfar opgaven: "Jeg tager tid. Hvor hurtigt kan du få låget op?"
Den kamp på fingerfærdighed kan du nemt komme til at trække på smilebåndet af.

Billede af låget, der lige smutter ned i kanden på Wilfa Classic Tall

Til Wilfas dyrere model "Svart Performance" er kanden meget let at have med at gøre, og vi ville ærlig talt ønske, at Wilfa havde genbrugte kanden herfra.

Smagen af kaffe

Du får brygget din kaffe i en fart, og det er som udgangspunkt godt. Men vi måler helt op til 99°C direkte fra udløbet - og det er faktisk lidt et problem.

Kaffebryggeren kan nemlig ikke helt holde den optimale bryggetemperatur på 93-96°C. Så der pulses en gang imellem tæt på kogende vand ud over kaffen i filteret, og det kan vi smage.
Der kommer desværre lidt bitre smagsnuancer med i kaffen, og de trækker ned i vores samlede bedømmelse.

Konklusion

Kaffemaskinen *overrasker os på godt og ondt.
Den er let at betjene, og så er den gennemsyret af flot og helstøbt kvalitet.

Men desværre rammer vi ikke den bedste kaffesmag. Wilfa er ellers kendt for at gå målrettet efter smagen i deres topmodeller, men savner vi de små detaljer, som rammer plet for de øvrige modeller.

Når det så er sagt, så må vi indrømme, at vi er overbeviste om, at Wilfa Classic Tall er en særdeles holdbar kaffemaskine, som du vil kunne have glæde af i mange år.

Robust kvalitethurtig - virkelig hurtigflot design
Kanden skal rystes for at tømmes heltlåget til kanden kan drilleret høje temperaturer under brygning

14. Electrolux EKF7700

Kompakt kaffemaskine med funktionel timer og flot finish

Effekt: 1.080 Watt Højde: 32,5 cm Ledning: 110 cm, lige stik Bryggetemperatur: 94°C Varmholdning: 82°C Bryggetid: For 0,5 liter – 5 min og 57 sek. For 1,0 liter – 9 min og 32 sek.

Electrolux EKF7700

Electrolux EKF7700 er en flot og stilren kaffemaskine med en kompakt form, som samtidig er pladsbesparende på køkkenbordet.

Finishen er af høj kvalitet, og rent æstetisk har Electrolux gjort det godt. Selve resultatet, altså kaffen, er også god. Funktionsmæssigt er Electrolux EKF langt hen ad vejen godt gennemtænkt.

Det oplyste, digitale ur fungerer også som timer, hvilket er udmærket, hvis du gerne vil have frisklavet kaffe med det samme, når du står op om morgenen.

Betjening

Kaffemaskinens i alt fem knapper er nemme at komme til og trykke ind. De kan bruges til at tænde og slukke maskinen og vælge program, tid og minut samt kaffens styrke – som der findes tre forskellige indstillinger for.

Vandbeholderen har tydelig angivelse af vandniveauet på begge sider, og det er nemt at hælde vand i den.

Selve kaffekanden har også angivelser af vandmængden, men det er på grund af den mørke baggrund bag kanden ret svært at se, om og hvor meget kaffe der er i, når kanden står i bryggeren. Kandens håndtag er stramt udformet, og det passer derfor bedst til lidt mindre hænder.

Automatisk drypstop

Electrolux EKF har både automatisk drypstop og overløbsbeskyttelse, og Electrolux har fuldstændig undgået unødvendige løse dele.

Den bryggede kaffe får en elegant, ristet duft – med mere styrke end duften fra andre lavpriskaffemaskiner i vores test. Smagen er intens med et strejf af bitterhed.

Konklusion

Kaffemaskinen Electrolux EKF er i højeste grad brugervenlig, og du kan komme i gang med det samme. Derudover får den et ekstra plus for den glimrende timer.

Nem at brugekompakt med flot finishtimer
Svært at se mængden af kaffe på kandenlang bryggetid

15. Braun CaféHouse KF570/1

Klassisk "tænd og sluk" kaffemaskine med vandfilter. Fin kaffesmag til prisen

Effekt: 1.100 Watt Højde: 33 cm Ledning: 100 cm med vinklet stik Bryggetemperatur: 94 grader Varmholdning: 87 grader Bryggetid: for 0,5 liter – 4 minutter. For 1,0 liter – 6 min og 18 sek. For 1,25 liter - 7 min og 45 sek.

Braun KF570

Nogle gange skal der bare kaffe til. Og Braun CaféHouse PurAroma DeLuxe KF570 leverer varen.
Her har vi fat i en kompakt kaffemaskine, som alle kan finde ud af at bruge.
Dens lange navn er heldigvis meget sværere at udtale, end det er at lave kaffe.

6 trin til en varm kop kaffe:

 1. Vand i beholderen
 2. Bønner i filteret
 3. Tænd
 4. Vent (7 minutter og 45 sekunder)
 5. Hæld kaffe i koppen
 6. Velbekomme

Billede fra test af kaffemaskine Braun CaféHouse PurAroma Deluxe KF570

Egentlig kunne anmeldelsen have sluttet her, men vi sætter alligevel lidt flere ord på.

Vandfilter for bedre smag

God kaffe kræver helt rent vand. Og netop rent vand sørger den lille kaffemaskine for ved hjælp af det medfølgende vandfilter, som placeres i bunden af vandbeholderen.

Du kan sagtens lave kaffe uden at bruge filteret. Men fordi filtret snupper både kalk og eventuel klorsmag, så kan du nyde kaffen uden at skulle tænke over helt så hyppige afkalkninger.
Vandfilteret (BRSC006) bør udskiftes cirka hver anden måned.

En anden vigtig faktor for at sikre rent vand til kaffebrygningen er, at du hælder vandet med en helt ren kande. Derfor er det praktisk, at låget og kaffekanden tåler en tur i opvaskemaskinen.

Meget let at flytte på

Er vægten vigtig for en kaffemaskine til filter? Nej, egentlig ikke.
Men vi kan ikke helt greje, hvordan vi skal placere Braun CaféHouse PurAroma DeLuxe på køkkenbordet.

 • Vandmåleren sidder til venstre
 • Den aftagelige filterholder svinger til højre
 • Vandbeholderen sidder bagerst
 • Tænd og sluk sidder på fronten

Af de grunde kan det hurtigt blive praktisk, at kaffemaskinen er nem at flytte på.

Billede fra test af kaffemaskine Braun CaféHouse PurAroma Deluxe KF570 med låg og filterholder åben

Du kan skubbe overskydende ledning ind bag på maskinen. Det er især praktisk, når kaffemaskinen står tæt på stikkontakten.
Men du bør efterlade nok ledning ude, til at du kan flytte kaffemaskinen lidt rundt uden at skulle trække stikket ud fra stikkontakten.

Hvordan smager kaffen?

En perfekt kop kaffe opnår vi ikke helt, men det havde vi faktisk heller ikke forventet.
Smagen er lidt til den kraftige side, men den opleves ikke som særlig bitter.
Der er enighed i testpanelet om, at det er en god kaffesmag for en kaffemaskine i det prisleje.

Lige efter brygning måler vi de optimale 94 grader i filteret. Bryggetiden er heller ikke helt skæv med 7 minutter og 45 sekunder for en hel kande på 1,25 liter.
Måske skyldes den kraftige smag, at der går lidt for lang tid, før bryggetemperaturen kommer helt i top.

Lige efter brygningen er kaffen 87°C i kanden. 15 minutter efter er temperaturen dalet til 84 grader.

Braun CaféHouse PurAroma DeLuxe er også en kaffemaskine, der slukker af sig selv efter 40 minutter – præcis som EU kræver, at nye kaffemaskiner skal gøre.

Konklusion på test af kaffemaskine Braun CaféHouse PurAroma DeLuxe KF570

Det her er en helt klassisk "tænd og sluk" kaffemaskine med vandfilter og en god (men kraftig) kaffesmag.

Braun CaféHouse PurAroma DeLuxe KF570 henvender sig til dig, som bare gerne vil kunne drikke en fornuftig kop kaffe – uden at ofre alverden på din kaffemaskine.

Meget let at betjenegod (men kraftig) kaffesmagvandfilter
Skal stå ret frit eller kunne flyttesudgift til nye filtre

16. Russell Hobbs Grind and Brew Glass Carafe

Stå op eller kom hjem til friskkværnet og friskbrygget kaffe.

Effekt: 1.000 Watt Højde: 44 cm Ledning: 70 cm med vinklet stik Bryggetemperatur: 92°C Varmholdning: 81°C Kværntype: Konisk - block burr Bryggetid (med kværn): for 0,5 liter – 4 min og 15 sek. For 1,0 liter – 7 min og 35 sek. For 1,25 liter - 9 min og 16 sek.

Russell Hobbs Grind and Brew Glass Carafe

"Rrrrrr" - det er lyden af kaffekværnen, som fylder de friskmalede bønner direkte ned i kaffefiltret.
- og det er den helt klare fordel ved Russell Hobbs Grind and Brew.

Du kan også vælge bare at hælde formalede bønner i filteret, men det er svært at finde et godt argument for hvorfor man skulle gøre det?
Hele bønner holder bedre på smagen, og når de kværnes lige før brygningen, så vil du opnå en mere nuanceret kaffesmag.

Billede af kaffebønner set gennem beholderen på Russell Hobbs Grind and Brew

Udvalget af hele bønner er nærmest eksploderet. Prøv bare at lægge mærke til, hvor meget de hele bønner fylder i forhold til de formalede på hylden med kaffe nede i supermarkedet.
Den store udfordring (eller fornøjelse om du vil) bliver at vælge og smage sig frem til din favorit kaffebønne.

Let at indstille og betjene

Du kan manuelt indstille kværnen i tre trin (groft, mellem eller fint), og du kan også indstille styrken af brygningen i 3 trin (normal, medium og stærk). Styrken indstilles med knapperne, når du sætter kaffen over.
Herefter skal du vælge, hvor mange kopper du vil brygge og hælde den tilsvarende mængde vand i beholderen. Maskinen doserer ikke selv vandet, den brygger videre til vandbeholderen er tom.

Ikke den hurtigste kaffebrygger

Med mindre du bruger timeren, så må du vente lidt længere på kaffen.
Det er klart, at det tager lidt mere tid (over 9 minutter), når der også lige skal kværnes bønner først - og det er det, vi har testet bryggetiden med.
(Kværnen er trods alt det bedste argument for at købe Russell Hobbs Grind and Brew.)

24 timers timer

Hvis du sørger for at der er bønner nok i beholderen, et filter i holderen, vand i beholderen og du husker at indstille timeren, så er kaffen klar, når du står op (eller når du kommer hjem).
Men du må ikke slukke helt for kaffemaskinen, for af en eller anden årsag, er der ikke indbygget hukommelse i uret. Alt er glemt efter selv den korteste strømafbrydelse, og så må du indstille tid og timer på ny.
Det betyder også, at du nat og dag må finde dig i et blåt skær fra kaffemaskinens display.

Billede af Russell Hobbs Grind and Brew, som brygger en kande kaffe

Er der et UV filter i kaffebeholderen?

Kaffebønner skal helst opbevares mørkt, tørt og ikke for varmt. Men det lader ikke til, at der er et UV filter til at beskytte bønnerne i beholderen mod sollyset.

Og så bliver bønnerne faktisk ret varme - uden dog at blive ristet igen. Det skyldes, at bønnebeholderen er placeret lige oven for filterholderen, hvor damp og varmt vand varmer godt op.

Brygning og smag

Lige efter brygningen måler vi 92°C varme i midten af filteret, så det er fint nok. Vi måler 83°C i midten af kanden og efter 15 minutter på varmepladen er temperaturen kun faldet til 81°C.
Alt i alt er det et fint resultat.
Men på trods af de fornuftige målinger, så er kaffesmagen ret standard.
Vi savner nogle bitre, syrlige og frugtige nuancer i smagen, men det er stadig en god kop kaffe, som vil falde i de flestes smag.

Konklusion

Russell Hobbs Grind and Brew brygger en ret god kop kaffe, og vi kan sagtens smage forskel på den friskkværnede kaffe og formalet kaffe fra posen.

Læg mærke til at den på grund af bønnebeholderen er højere end en normal kaffemaskine, og så er ledningen ret kort (kun 70 centimeter). Så det stiller lidt krav til placeringen.

I dette prisleje og med en indbygget kaffekværn, så er vi på forhånd klar over, at vi ikke opnår et gourmetresultat.
Men når vi sammenligner med almindelige filterkaffemaskiner uden kværn, så får du faktisk et acceptabelt resultat med Russell Hobbs Grind and Brew
- og så er det ærlig talt en fornøjelse at bruge timeren, så kaffen er klar, når du er klar til kaffen.

Altid friskmalede kaffebønner24 timers timerlet at bruge
Ingen hukommelse for indstillet tidnoget støj fra kaffekværnenrengøring af kværnkort ledning

17. OBH Nordica Bronx

Billig kaffemaskine, som præsterer bedre kaffe end forventet til prisen.

Effekt: 900 Watt Højde: 32,5 cm (53 cm. ved påfyldning) Ledning: 75 cm, vinklet stik Bryggetemperatur: 96°C Varmholdning: 77°C Bryggetid: For 0,5 liter – 4 min og 31 sek. For 1,0 liter – 7 min og 30 sek.. For 1,25 liter - 9 min og 3 sek.

OBH Nordica Bronx

OBH Nordica Bronx er en kompakt kaffemaskine, som rent faktisk laver en hæderlig kop kaffe - endda op til 1,4 liter.
Men vi kan ikke helt greje, hvordan den placeres bedst i køkkenet.

Billede fra test af kaffemaskine OBH Nordica Bronx - set forfra

God bryggetemperatur og brusehoved

Det færdige resultat er en godkendt kop standard filterkaffe, vi kan kun ane svage bitre noter i smagen. Vi havde helt klart forventet en markant mere bitter smag.
Årsagen ligger måske i, at vi kan måle de optimale 96°C i filteret lige efter brygningen, og det er ret godt for en maskine i denne prisklasse.
Samtidig fordeler den store "bruser" vandet godt over hele filteret.

Lidt langsom i optrækket

Selvom temperaturen er høj i filteret, så brænder du dig dog ikke på kaffen. Temperaturen i kanden måler vi højest til 79°C - efter 15 minutter er temperaturen dog kun faldet til 77 grader. Den lave temperatur betyder omvendt, at en sjat mælk hurtigt får kaffen ned i en mere lunken temperatur.

Måske er forklaringen at det tager ret lang tid, før temperaturen kommer helt op. Der går faktisk hele 4 minutter før temperaturen ved udløbet når sit højeste på 84°C.

Billede fra test af kaffemaskine OBH Nordica Bronx - måling af temperatur

Hvordan (og hvor) skal den stå?

 • Under overskabene? Det dur ikke ved en standard afstand mellem bord og skab på 50-51 cm. Maskinen bliver 53 cm. høj, når klappen vippes op ved påfyldning af vand og kaffe.
 • Med højre side mod væggen? Heller ikke optimalt, da det er i højre side, hvor du har mest plads til at hælde vand på.
 • Med venstre side mod væggen? Det er lidt upraktisk, fordi knappen til tænd/sluk og indikatoren for vandniveauet sidder på venstre side.
 • Fremad Er måske bedst, men det gør det ikke lettere at aflæse vandniveauet på venstre side, mens du hælder vand på fra højre side. Du kan hælde vand på fra venstre side - med en rolig hånd og et øjemål som Robin Hood.

Billede fra test af kaffemaskine OBH Nordica Bronx - set fra venstre side

Men så det er heldigt at kaffemaskinen ikke rigtig vejer noget. Du kan bare flytte den, når der skal vand og bønner på. Men praktisk bliver det aldrig helt.

Nårh ja - kanden er også lidt bøvlet. For hældetuden sidder lidt tilbagetrukket fra yderkanten, så kanden skal vendes helt på hovedet for at tømmes helt.

Konklusion på test af kaffemaskine OBH Nordica Bronx

Du skal vælge kaffemaskinen alene ud fra prisen - ikke dens indretning. For du får faktisk ret meget fornuftig kaffe for pengene.

OBH Nordica Bronx kunne absolut være velegnet i sommerhuset, i campingvognen eller bare hos dig, som ikke laver kaffe hver morgen og derfor ikke har lyst til at tømme sparegrisen for at købe en kaffemaskine.

Den er tilmed ret pæn og diskret - når du finder en velegnet plads til den i køkkenet.

Prisenhæderlig kaffesmaggod vandfordeling over filteret
Ret høj ved påfyldningupraktisk designsvært at tømme kanden helt

18. Philips Grind & Brew HD7769

Smart kaffemaskine med indbygget kaffekværn og 2-delt beholder til kaffebønner.

Effekt: 1.000 Watt Højde: 44 cm Ledning: 90 cm med vinklet stik Kværntype: Kan ikke konstateres (formodentlig konisk block-burr) Bryggetemperatur: 88°C Varmholdning: 86°C Bryggetid: For 0,5 liter – 4 min og 39 sek. For 1,0 liter – 7 min og 50 sek. For 1,25 liter - 9 min og 36 sek.

Philips Grind & Brew HD7769

Den gyldne regel for en god kop kaffe er at brygge på helt friskmalede bønner - og det gør Philips HD7769 Grind and Brew. I den testede variant af HD7769 er der endda to rum til kaffebønner.
Det betyder, at du kan vælge en kraftig og koffeinholdig kaffebønne i løbet af dagen, og med et snuptag skifter du til en koffeinfri kaffebønne til aftenkaffen.
Eller måske er du bare glad for kunne vælge mellem 2 smagsvarianter.

Billede af Philips Grind and Brew HD7769 kaffemaskine med todelt beholder til hele kaffebønner

Hvis 2 slags bønner er helt ligegyldigt for dig, så kig på HD7767 i stedet
- men læs lige testen færdig først, for det er kun beholderen til kaffebønner, der er anderledes. Og skulle du få lyst til formalet kaffe fra posen, så kan du naturligvis også bruge det.

Stå op til helt friskbrygget kaffe

Kaffemaskinen med kværn har både ur og timer - som endda lyser i en i rar, varm og gylden orange farve. Timeren er forrygende, når du gerne vil kunne stå op til duften af kaffe. Og hvis du ikke vågner af alarmen i uret, så får du lidt hjælp fra kaffekværnen. For kværnen er ikke ligefrem støjsvag, men det havde vi sådan set heller ikke forventet.

I andre modeller med indbygget kværn, så sker brygningen direkte under beholderen til kaffebønnerne, hvilket tilfører en del varme til beholderen, men det sker ikke her.
Faktisk er det lykkedes ret godt for Philips at holde varmen væk fra bønnerne, og det er vigtigt for at beholde smagen i de hele bønner.

At der er to rum til bønnerne er ret praktisk, for det giver mulighed for to forskellige typer bønner i hver sit rum, og så skifter du bare rum afhængig af hvilken bønne, du vil brygge kaffe med.

Billede af den todelte beholder til hele kaffebønner i Philips Grind and Brew HD7769 kaffemaskine med indbygget kaffekværn

Men du kan også bare stille omskifteren i midten, hvor kværnen snupper bønner ligeligt fra begge rum på samme tid.

Lidt høj bip-lyd

Når du tænder, slukkes og indstiller kaffemaskinen, så kan du høre et ret højt bip. Den lyd kunne vi faktisk godt tænke os, at vi kunne slå fra. Men den er desværre permanent indstillet, og mon ikke man vænner sig til det hen ad vejen.

Lille men effektiv vandpåfyldning

Allerførst undrede vi os over det lille hul til vandpåfyldningen, men vores undren blev hurtigt modbevist. Maskinen sluger vandet lige så hurtigt, som vi næsten kunne hælde det i. Og så er der en ret smart indikator for vandmængden, som skal aflæses oppefra.

Billede af vandpåfyldning på Philips Grind and Brew HD7769 kaffemaskine med indbygget kaffekværn

Drypstoppet er i vejen

Når maskinen er færdig, og du lige vil hælde en kop kaffe op, så skal kanden måske lige ind og holdes varm til næste kop. Men her driller det altså gevaldigt.

For hvis du kun har hældt en enkelt kop op, så skvulper kanden over, når du forsøger at presse den på plads under drypstoppet. Det resulterede i, at en del kaffe flød ud bag kaffemaskinen og ned på køkkenbordet, og det blev vi egentlig lidt trætte af. Men mon ikke du også lærer at tackle det problem med tiden?

Smart "ledningssluger"

På bagsiden kan du skubbe overskydende ledning ind i selve maskinen. Når du har fundet den rette længde, så låser du bare ledningen i den lille slids. Det synes vi er en smart detalje.

Men hvad med smagen?

Jo ser du, her kommer vi til det største problem med Philips Grind & Brew HD7769 (og HD7767 for den sags skyld). For selv om bønnerne er friskkværnede, så halter smagen altså noget bagefter.
Den færdigbryggede kaffe har desværre en hel del bitterhed i sig, uanset om vi brygger med friskkværnede bønner eller bruger samme bønnetype fra en formalet pose. Bitterheden skyldes den noget lave bryggetemperatur (88°C målt i filteret lige efter brygningen) samt den langsomme bryggetid.

Billede af Philips Grind and Brew HD7769 kaffemaskine med filterholderen svinget ud

I denne prisklasse forventer vi altså mere af smagen, men når det er sagt, så betaler du jo både for en kaffemaskine og en kaffekværn, og så er det klart at prisen kravler lidt i vejret - og dermed sammenlignes den med de øvrige modeller i Premium prisklassen.

Konklusion

Hvis du ikke er den store kaffeentusiast, men alligevel har lyst til at få en lidt bedre kaffeoplevelse fra friskkværnede bønner, så er Philips Grind & Brew HD7769 en god maskine til dig.
Smagsindtrykket koster kaffemaskinen en del point i den endelige vurdering.
Men når det er sagt, så ser den faktisk ret godt ud på køkkenbordet, og du vil hurtigt synes om at prøve forskellige kaffebønner for at finde din favorit.

Timerfunktionkværn til hele kaffebønnerudskyd slukketid op til 120 minuttersmart opbevaring af ledning
Bip-lydenlav bryggetemperaturkanden kan skvulpe overkaffesmagen er ret bitteringen adgang til kværnen for rensning

19. Russell Hobbs retro

En finurlig kaffemaskine i retrostil, som pynter på køkkenbordet

Effekt: 1.000 Watt Højde: 34 cm. (54 cm. med åbent låg) Ledning: 65 cm med vinklet stik Bryggetemperatur: 91°C Varmholdning: 82°C Bryggetid: 0,5 liter – 5 min 3 sek. 1,0 liter – 8 min 38 sek. 1,25 liter - 10 min 37 sek.

Russell Hobbs Retro

Den er faktisk ret sjov, den lille Russell Hobbs Retro kaffemaskine, som endda kan bestilles i flere farver (rød, sort og creme).
Ja - den kan også lave kaffe, men det går ikke ligefrem hurtigt. Vi har testet den cremefarvede variant, som byder på nogle små overraskelser.

Billede af den cremefarvede Russell Hobbs Retro kaffemaskine, der brygger en kande kaffe

Speedometer på fronten

Den lille 0-40 minutter urskive er ret hyggelig. Sammen med vippekontakten til tænd og sluk, så understreger den kaffemaskinens retrolook.
Skiven viser om maskinen brygger og tæller herefter ned, til varmelegemet slukker automatisk efter 40 minutter.

Billede af uret i Russell Hobbs Retro kaffemaskinen, der slukkes

Men selvom viseren minder lidt om et speedometer, så er her ikke tale om en "racermaskine".
For det tager over 10 minutter at brygge en hel kande.
"Men skal alt gå så hurtigt?"
Nej, men når det kommer til kaffe, så er tiden ret vigtig, men mere om det senere.

Pas på højden

Når der skal vand og kaffe på maskinen, så skal du vippe låget op. Og da låget er hængslet bagerst på maskinen, så bliver den lige 20 centimeter højere (54 cm. i alt).
Så mål lige efter om der er plads nok i højden, hvor kaffemaskinen skal stå.
(Vi måtte flytte den for at hælde vand på).

Billede af Russell Hobbs Retro kaffemaskine med låget åbent

Meget plastik

Når du har fjernet de utallige stykker tape, og åbner låget, så åbenbarer der sig en rød plastik pind, som skal fordele bryggevandet bedre ud over kaffen i filteret.
Filterholderen har en meget skrøbelig og tynd hank af plastik, som er en hjælp til at få filteret op - når du får fat på den. (Det kan være lidt bøvlet).

Smagen af kaffen

Russell Hobbs Retro henvender sig ikke til kaffeentusiasten, som vil vride hver en smagsnuance ud af bønnerne.
Det siger lidt sig selv til den pris.
Den langsomme brygning trækker lidt for mange bitterstoffer ud af kaffen, og det gør ikke underværker for kaffesmagen
- men kaffe, det laver den altså.

Den første kande kaffe (efter de 2 anbefalede gennemløb med rent vand) smagte virkelig ikke ret godt.
På en eller anden måde blev det bedre med kande nummer 2, som var mindre bitter.
Ved den 3. kande var kaffen faktisk til at drikke.

Meget kondens

Når du løfter låget efter brygningen, så er der rigtig meget kondens, som løber ned ad lågets underside og havner i vandbeholderen. Hold øje med, at det ikke løber ved siden af - især hvis din bordplade ikke tåler vand i længere tid.

De smarte detajler

På venstre side er der en lille slids, som du kan parkere måleskeen i - så ligger den ikke og roder i skuffen. Vandmængden kan meget praktisk aflæses fra begge sider af kaffemaskinen.

Billede af holderen til måleskeen og af vandniveauet på Russell Hobbs Retro

Konklusion

Her får du en sjov, finurlig og hyggelig kaffebrygger i retrostil. Og det er primært det, du skal vælge den for. En lille ekstra maskine til sommerhuset, campingvognen eller til dig, som ikke stiller de store krav til kaffens smag - så længe smagen bare "rimer" på kaffe.

Retro designangivelse af tid til slukningvandniveau kan aflæses fra begge sidersmart holder til måleskeen
Ikke den bedste kaffesmagskrøbelig hank på filterholderlang bryggetidret kort ledning

20. Smeg DCF02 kaffemaskine i retro design

Gennemført designet kaffemaskine. Når udseendet vigtigst for dig.

Effekt: 1.050 Watt Højde: 37 cm Ledning: 100 cm med vinklet stik Bryggetemperatur: 91°C Varmholdning: 75°C Bryggetid: For 0,5 liter – 3 min og 45 sek. For 1,0 liter – 6 min og 50 sek. For 1,25 liter 7 min og 59 sek.

Smeg DCF02

Det er en herlig følelse at pakke den lille skønhed af en kaffemaskine ud af æsken og placere den på køkkenbordet. På et øjeblik transformerer den nærmest dit køkken til en mindre amerikansk diner. Vi får faktisk helt lyst til at sætte Elvis på playlisten og røre en dej sammen til en ordentlig stak amerikanske pandekager med sirup.

Billede af Smeg DFC02 kaffemaskinen, som venter på at blive testet

Men spørgsmålet er: Får du "Smeg" nok for skillingen?
Læs testen og find ud af om Smeg DCF02 er noget for dig.

Førstehåndsindtrykket

Det er svært ikke at forelske sig i formgivningen og de yderst lækre detaljer. Alene vippeknappen til at indstille tiden og timeren i displayet giver en skøn fornemmelse.
Der er ærlig talt ikke ret meget på markedet, som kan give den samme følelse og herlighedsværdi.

Vaskbart filter - eller ej

Der medfølger et vaskbart "permanent" filter af plast og metal, og det er ret smart for dig, som ikke har lyst til at bruge kaffefiltre af økonomiske årsager - eller for miljøets skyld. Men hvis du hellere vil bruge et klassisk papirfilter, så fjerner du bare det permanente filter.

Billede af det "permanente" kaffefilter i Smeg DFC02 kaffebrygger

Smarte funktioner

Det lille display med hvidt lys er også ret flot udført, og det er også let at aflæse.
Via den herlige vippekontakt på siden kan du let programmere tiden og indstille en timer til auto-start af brygningen. Der er intet som at stå op til duften af friskbrygget kaffe.

Det er også vippekontakten, som du indstiller hårdhedsgraden af dit vand med. Når den er indstillet, kan kaffemaskinen selv regne ud, hvornår du bør afkalke din kaffemaskine. Det er da smart.

En fin kortvarig bip-lyd giver besked, når kaffen er klar. Den lyd kan du bare slå fra, hvis du foretrækker stilhed i stedet for.

Kræver en sikker hånd

Når der skal hældes vand på kaffemaskinen, så skal du ikke ryste for meget på hænderne.
Hullet til vandpåfyldning er nemlig ikke ret stort, så du skal holde tungen lige i munden for at undgå at ramme ved siden af.
Du vænner dig nok til det ret hurtigt, men det havde altså været rart med lidt mere plads.

Billede af den noget snævre vandpåfyldning i Smeg DFC02 kaffemaskine

For lave temperaturer giver ringe smag

Den anbefalede temperatur bør være omkring 92-96°C under brygningen, men Smeg DCF02 brygger kaffen ved en lav temperatur.
Når vi måler fra udløbet, før vandet løber i filteret, så går der ret lang tid før temperaturen bliver 91°C. Vandet er faktisk kun omkring 65°C varmt, når det rammer filteret første gang, og vi måler maksimalt 87° direkte i filteret.

Billede af temperaturmåling direkte i filteret under brygningen med Smeg DCF02

I kanden måler vi 81°C lige efter brygningen. Det er også den temperatur, som vi måler 15 minutter efter brygningen.
Det er ganske enkelt for kolde temperaturer til at sikre en aromatisk og velsmagende kop kaffe.

Det pudsige er, at du kan slå varmholdningen fra, så du ikke risikerer en smag af brændt kaffe, når du brygger under en halv kande - men så skal du naturligvis også hælde kaffen op med det samme. Det er dog næppe den store risiko for en "brændt kaffe" med de bryggetemperaturer.

Hvis du godt kan lide varm kaffe med mælk, så skal du skynde dig. Et lidt for stort skvæt mælk resulterer nærmest i en slags lunken is-kaffe.

Flad og bred kande

Kandens udformning gør, at du ikke bare skal hælde vandet i for fuldt tryk ned i midten.
Bunden er nemlig helt flad, og fordi kanden også er ret lav og bred, så sprøjter vandet faktisk op og ud på køkkenbordet.

Måske er det også bredden af kanden, som bevirker at det føles som om håndtaget nærmest bøjer i vægten af en helt fuld kande. Det føles lidt utrygt, men vi tror nu ikke at der er fare for, at håndtaget ligefrem knækker.

Konklusion

Smeg DCF02 er en lille charmetrold - det står helt fast. Men når vi kigger på prisen, så er der altså meget bedre kaffeoplevelser at hente til under den halve pris. Så vores konklusion må blive, at den flotte kaffemaskine i retro design er til dig, som enten kun sjældent laver kaffe, eller til dig som hellere vil nyde synet af kaffemaskinen end smagen af en perfekt tilberedt kop kaffe. Træerne vokser sjældent helt ind i himlen, men hvor ville vi dog ønske at smagen også havde fulgt med designet.

Retro designet - se den ligetimerfunktiondiskret "bip" lyd når kaffen er klarvaskbart kaffefilter
Kaffesmagen - i forhold til maskinens priskandens hank føles for "blød"for lave temperaturerlang bryggetidikke ret meget plads til vandpåfyldning

21. Russell Hobbs Elegance

Prisvindende design - men kaffesmagen kan vi ikke give priser for.

Effekt: 1.600 Watt Højde: 35,5 cm Ledning: 90 cm med vinklet stik Bryggetemperatur: 96°C Varmholdning: 82°C Bryggetid: For 0,5 liter – 3 min og 22 sek. For 1,0 liter – 5 min og 14 sek. For 1,25 liter - 6 min og 20 sek.

Russell Hobbs Elegance

Elegance serien fra Russell Hobbs vandt den prestigefyldte designpris "Red Dot" i 2018, og kaffemaskinen til filter er da også elegant i sit udseende, og så har den nogle ret smarte funktioner - men smagen af kaffen er desværre en anden sag.

Kaffemaskinen er testet og godkendt af ECBC (European Coffee Brewing Centre), så bryggetiden og temperaturen er helt perfekt, men vi kan komme i tvivl om ECBC egentlig har smagt på kaffen.

Billede af Russell Hobbs Elegance med en færdig kande kaffe

Smarte funktioner

Ur og timer er virkelig en praktisk egenskab. Hæld bønner og vand på maskinen, indstil timeren og stå op til en friskbrygget kande kaffe ... så er du klar til det meste, som dagen kan byde på.
Displayet i uret lyser i en flot blå farve, både når uret betjenes og mens kaffen brygger, for resten af tiden slukker lyset i displayet.

Det er også en smart detalje, at displayet også tæller ned og viser dig, hvor lang tid du har tilbage til at drikke kaffen, før varmelegemet automatisk slukker.

Vandmængden står på bagsiden

Vandbeholderen har en lidt utraditionel placering, for du kan ikke aflæse vandmængden forfra, og det kan du heller ikke på kanden. Du må i stedet kigge ind over maskinen (eller stå bag den), når vandet skal hældes op. Det kan også lade sig gøre, men vi savner altså en indikator af vandmængden på fronten. Det er i hvert fald ikke ret smart at placere Russell Hobbs Elegance kaffemaskinen i et hjørne.

Billede af placeringen af vandbeholderen på kaffemaskinen Russell Hobbs Elegance

Tynd og skrøbelig plastik samt kande

Låget til vandbeholderen ligger helt løst og er en tynd klar plade af plastik. Låget til filteret åbnes ved at trykke på en knap, og så suser det op i en fart og afslører det røde plastikrør, som fordeler vandet jævnt over filteret. Kanden og håndtaget er også i en ret tynd kvalitet. Det hele virker ret skrøbeligt.

Pas på overskabene

I testkøkkenet er der et overskab 50 cm over bordpladen. Der var lige plads til at låget til filterholderen kunne åbne, men vi kunne ikke hælde vand på kaffemaskinen uden at flytte den længere ud på køkkenbordet. Så sørg for god plads over og bagved kaffemaskinen (læs afsnittet med vandmængden).

Smag og lugt af plastik

Her fik vi os en overraskelse. I testen af Russell Hobbs Elegance har vi brygget over 10 kander kaffe + 2 gennemskylninger med friskt vand før brug.
(Vi tog en ekstra gennemskylning, efter vi havde brygget den første kande kaffe.)

Årsagen til den ekstra gennemskylning er, at vi fik en påtrængende bismag af plastik i den første kande kaffe, som vi ganske enkelt måtte hælde ud. Under brygningen bredte der sig også en kedelig lugt af varm plastik. Den var så kraftig, at vi følte os tvungne til at lufte ud og kigge efter om noget var smeltet, men det var der dog ikke tegn på. Selv børnene hos vores tester bemærkede lugten, da de kom ud i køkkenet.

Her efter +10 kander kaffe kan vi dog smage, at brygningen sker under de rette temperaturer og tider (så langt så godt).
Men bismagen af plastik kan stadig anes, og lugten er heller ikke helt væk endnu.

Billede af måling af temperatur under brygning af kaffe på Russell Hobbs Elegance

Konklusion

Vi blev aldrig helt tilfredse med smagen.
Eller jo - vi forestiller os, at når smagen af plastik har fortaget sig, så bliver kaffen sikkert god nok.
Vi kunne i hvert fald smage både frugt og syre i kaffen ... men det var som om plastikemballagen også skulle smages med, og det kan næppe være meningen.

Det skrøbelige plastmateriale, vandpåfyldningen samt bismag og lugt af plastik trækker så meget ned, at vi faktisk ikke helt kan se os i stand til at anbefale Russell Hobbs. Og det er synd, for intentionerne om en god kop kaffe er de helt rigtige. Men det virker desværre som om kaffemaskinen er produceret med et mål om at tilbyde den billigste ECBC certificerede kaffemaskine på markedet.

Timerfunktionnedtælling til slukdesignet
Smag af plastiklugt af plastiktynde materialerupraktisk vandpåfyldning

Fandt du ikke en favorit i testen?

Udvalget af kaffemaskiner er kæmpestort.
Tag et kig på alle de andre kaffemaskiner her


3 hurtige tips til en bedre kop kaffe

Du kan nemt skrue op for smagen af din kaffe.
Det mest effektive tip kræver måske en lille investering i nyt grej
- men de 2 andre er helt gratis.

Tip #1

Kværn dine bønner selv Som udgangspunkt er det en rigtig god idé selv at kværne dine kaffebønner - lige før du brygger kaffen. Nærmest uanset hvor billig eller avanceret kaffekværnen er, så vil det alene give en markant bedre smagsoplevelse. Mal helt fint til filterkaffe - lidt grovere til stempelkaffen.

Find den bedste kaffekværn her

Tip #2

Brug rent , friskt og koldt vand - hver gang Med rent vand mener vi helt rent vand, og gerne direkte fra den kolde hane. Du kan med fordel bruge en helt anden kande til at hælde vand på end den kande, som du brygger kaffen i.
Med mindre du altid vasker kaffekanden op, så vil der være en tynd "film" og kaffesmag fra sidste brygning tilbage i kanden.
Og det er lige netop den smag, som du bør undgå at få med i vandbeholderen og igennem varmelegemet.

Tip #3

Skyl kaffefiltret først Derefter kan du også med fordel skylle kaffefilteret, før du hælder kaffen over i filteret. På den måde skyller du selve filterets smag væk, så din kaffe kun smager af kaffe.

Løbet tør for filtre? Kig her

Når du følger de 3 tips herover, så vil du opnå en bedre smag
- uanset hvilken kaffemaskine, du har derhjemme.

P.S.: Du kan "nulstille" smagen i din kaffemaskine ved at afkalke den, og så begynder du bare på at følge vores 3 tips herfra.


Forskellen på en billig kaffemaskine og de mere kostbare

For hurtigt at kunne forklare den største forskel på en premiummodel og en lavprismodel skal du "kigge" på indersiden af kaffemaskinen.

I lavprismodellerne sidder der ofte lidt billige varmelegemer i aluminium. Aluminium har en lavere varmeledende effekt, og de er derfor længere tid om at varme vandet op samtidig med, at de giver en lidt ujævn temperaturstyring.

I premiummodellerne er der ofte varmelegemer af kobber/messing med op til den dobbelte effekt, hvilket giver hurtigere opvarmning og ofte en mere ensartet temperatur gennem hele brygningen. Jo hurtigere vandet varmes op, jo hurtigere kan kaffen brygges - og bryggetiden er faktisk ret afgørende for smagen. Efterhånden ser vi flere og flere kaffemaskiner, der pumper vandet gennem varmelegemet. Det giver en meget præcis styring af vandmængden og så tømmes varmelegemet helt for vand, med mindre kalk og bedre smag til følge.

Materialevalget i de billigste modeller er ofte plastik, mens metal dominerer i premiumklassen, og det giver samtidig en længere holdbarhed.
Designet spiller selvfølgelig også en rolle i prissætningen - men vær opmærksom på, om du måske betaler mere for designet end for evnen til at lave god kaffe.

Der kan også være forskel på om delene tåler opvaskemaskine eller om du må i gang med opvaskebørsten

Kunsten at brygge kaffe på den rigtige måde uanset bryggemetode handler om at finde en god balance mellem temperatur, tid og kaffemængde/vandmængde. Hvis du tager dig af vandmængden og kaffemængden, så klarer kaffemaskinen resten for dig, og mange af dem vil give dig fantastisk god kaffe.


Mere om kaffemaskiner

Det er måske en smagssag og en individuel afgørelse, hvordan en rigtig god kop kaffe skal være, men det er nok lettere at blive enige om, hvordan en god kaffemaskine skal virke.

Vi har testet et antal kaffemaskinemodeller i tre forskellige prisklasser: lavpris, mellem og premium. Ud over slutresultatet (hvordan kaffen smager) har vi set på mange forskellige aspekter hos kaffemaskinerne, eksempelvis temperatur og bryggetid.

Kaffebrygning har i flere hundrede år været en vigtig tradition over hele verden, og måden vi brygger kaffe på varierer meget afhængigt af hvilket land, du befinder dig i. I Danmark er det stadigvæk den klassiske kaffemaskine, en såkaldt elektrisk dråbemaskine, der oftest ses i køkkenet, selvom espressomaskiner de senere år er gået kraftigt frem.

Fordelen ved den klassiske kaffebrygger i forhold til en espressomaskine er selvfølgelig prisen, men også dens enkelhed og holdbarhed.

Prisen varierer dog meget. Fra et par hundrede kroner til et par tusinde. Der er naturligvis forskel på såvel kvalitet som smag mellem maskinerne, men det finder du jo som bruger normalt først ud af, når du selv tager kaffemaskinen i brug.

I denne test hjælper vi dig med at foretage en god vurdering af, hvilken kaffemaskine, der passer bedst til dig.