1. Bedst i test

Test af 13 klapvogne: Find den bedste vogn til dit barn - og dig selv

Anna Lavfors

Opdateret 14. marts 2021

Er barnevognen ved at være for lille til din guldklump? Så er en klapvogn super praktisk. Vi guider dig til de bedste fremadvendte klapvogne, der passer til lidt større børn. Læs mere om de 13 testede modeller, vi har udsat for hverdagens mange prøvelser.

Test af 13 klapvogne: Find den bedste vogn til dit barn - og dig selv

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter i virkeligheden. I denne test af klapvogne har vi ladet børn i forskellige aldre sidde i vognene, og vi har både kørt på asfalt, i bymiljøer samt off-road og sne.

Vognene er pakket i biler og brugt i offentlig transport. Forældre i forskellig højde og børn i forskellige størrelser har testet alle klapvogne, der indgår i testen, og de endelige indtryk er samlet i en karakter.

Før man køber en klapvogn, er det vigtigt at tænke på følgende:

  • Brug: Om klapvognen først og fremmest skal kunne pakkes i en bil og bruges ved shopping eller om den snarere skal bruges til skovture. Det har betydning for, hvilken type vogn man skal købe.

  • Barnet: Hvor stort barnet er, og hvad det vejer, afgør, hvor rummelig klapvognens siddedel skal være, og om man har brug for en vogn med en højere totalvægt.

  • Forældre: Hvis forældrene ikke er lige høje kan et justerbart håndtag være en god idé, og døjer man med rygproblemer kan det måske være nødvendigt at prioritere en let vogn frem for en mere stabil.

Man bør desuden notere sig, at en del barnevognsproducenter benytter sig af årsmodeller, hvorfor funktionerne kan være forskellige fra år til år. En ældre vogn kan altså fungere anderledes end en vogn med samme navn, men som har nogle år på bagen.

Vi har testet et udpluk af markedets populære klapvogne. Sammenlign priser og find tilbud på de testede klapvogne på PriceRunner.

1. Baby Jogger City Mini GT 2 - BEDSTE KLAPVOGN

Rummelig og reel vogn med skøn køreoplevelse, robuste hjul og kompakt sammenklapning

Maks. vægt: 27,5 kg Vognens vægt: 9,5 kg Størrelse klappet sammen: 79 x 64,5 x 25 cm Hjultype: Punkteringsfrie skumhjul Forhjul: Swivel Ryglæn: Kan indstilles trinløst, fuld liggestilling

Baby Jogger City Mini GT2

Baby Jogger City Mini GT 2 er en opdateret version af den meget populære City Mini GT. Nogle af de vigtigste ændringer er et nyt design af chassis og betræk, justerbar fodstøtte, affjedring på alle hjul og en forenklet sammenklapning. GT2 er en fast fremadvendt siddevogn med tre hjul. Hjulene er punkteringsfrie og store nok til at kunne klare alle slags underlag, selv grusvej, græs og sne.

Vognen giver en meget god køreoplevelse. Takket være affjedringen føles GT 2 let og blød at styre og virker aldrig rystende eller hård. Den har et justerbart håndtag med knækled, som gør vognen bekvem at køre for forældre i forskellig højde. Sædet er rummeligt. Der er plads til børn op til mindst 5 år, og på GT 2 kan kalechen stilles i to forskellige højder, så vognen kan vokse med barnet. Selen er nem at justere i højden og længden og kan skilles ad i fem separate remme.

Det nye betræk på City Mini GT 2 er blødere og mindre glansfuldt, hvilket får den til at føles hyggeligere. Ryglænet kan indstilles trinløst fra en svagt bagudlænet siddestilling til en helt flad liggestilling. Hvis det er varmt, kan vognens bagstykke rulles op, når ryglænet er i liggestilling. Derunder er der et meshnet, som lukker masser af luft ind. Kalechen er lang og skygger godt. Den har to kighuller i gennemsigtig plast med låg, der kan holdes på plads med lydløse magnetlåse.

Den tydeligste forbedring på City Mini GT 2 er den justerbare fodstøtte. Den betyder, at et sovende barns fødder ikke behøver at hænge og dingle. Der er relativt enkelt at regulere fodstøtten, men det kræver en helt de kræfter at trykke den på plads i beslaget. Baby Jogger City Mini GT 2 har en rummelig bagagekurv, som man nemt kan komme til fra alle sider.

Det går let som en leg at klappe City Mini GT 2 sammen. Midt i sædet sidder der to remme, som er tydeligt markerede med 1 og 2 for at angive rækkefølgen, man skal trække i dem. Når GT 2 løftes op i den anden rem, foldes den sammen på midten til en flad pakke. Vognen er nem at lægge ind i bilen. Den største ulempe ved GT 2 er, at den er næsten 65 cm bred, hvilket er relativt bredt. Vil man gøre den mindre, når den er klappet sammen, kan hjulene klikkes af på nogle sekunder. I alle andre henseender er Baby Jogger City Mini GT 2 en ægte fuldtræffer og et tydeligt tegn på, at GT fortsat vil være mange, mange børnefamiliers foretrukne valg.

Rummeligt sædeskøn køreoplevelsejusterbar fodstøttelang kalechestor bagagekurv
Bred over baghjulene

Prissammenligning

Sammenlign priser
Pixizoo.dk Logo

Baby Jogger City Mini GT 2 klapvogn - Slate 2020, +10 på lager Slate

2.419 kr.
BabySam Logo

Baby Jogger City Mini GT 2 Klapvogn - slate

2.419 kr.
Babyaisle Logo

Baby Jogger City Mini GT2 Klapvogn Slate

2.494 kr.

2. Britax B-Agile R - BEDSTE LAVPRISVALG

Prisbillig siddevogn med god liggestilling, lang kaleche og enkel sammenklapning

Maks. vægt: 22 kg Vognens vægt: 10,5 kg Størrelse klappet sammen: 69 x 56 x 36 cm Hjultype: Punkteringsfrie skumhjul Forhjul: Swivel Ryglæn: Kan indstilles trinløst, liggestilling

Britax B-Agile R

Britax udvider sit i forvejen brede udvalg af siddevogne med endnu en klapvogn. Hvis navnet virker bekendt, skyldes det, at der allerede har været flere varianter af B-Agile i sortimentet. Netop Britax B-Agile R er, hvad man bedst kan beskrive som en premiumversion af B-Agile M. Forskellene mellem de to modeller kan koges ned til tre punkter – mere eksklusivt design med imiteret læder på bøjle og håndtag, praktisk swing away-bøjle og bedre hjul.

Britax B-Agile R er en fast fremadvendt siddevogn med fire hjul. Forhjulene er drejelige, men kan låses fast. Vognen har skumfyldte gummidæk, hvilket gør at hjulene er slidstærke og kan bruges på grusveje, uden at der sætter sig småsten fast i dækkene. Vognen ruller godt og er let at styre. Håndtaget kan ikke justeres i højden og har normal højde, men vinklen på det gør, at løftestangseffekten ikke er så god. Ved høje fortovskanter må man trykke lidt hårdere eller hjælpe til med foden.

Sædet er rummeligt i bredden og har et ryglæn der er højt nok, til at en femårig kan sidde bekvemt i vognen. Maksimumsvægten er 22 kg i sædet og 4 kg i bagagekurven. Britax B-Agile R leveres med regnslag og kopholder – sidstnævnte klikkes fast på et beslag på siden af håndtaget. Ryglænet kan indstilles i tre forskellige positioner, og vognen har fuld liggestilling. Dette kombineret med at fodstøtten kan vinkles, gør det muligt at få en meget god, flad soveplads i B-Agile R.

Bagagekurven er let at komme til bagfra og kan pakkes med alt det vigtige, man har brug for at have med. Britax B-Agile R har en god kaleche, der kan åbnes med lynlås og forlænges et ekstra trin. Oven på kalechen er der et kighul med meshnet, som for eksempel er god, hvis man vil kigge til sit sovende barn. Selen i sædet er let at justere i længden, og det samme gælder ryglænets højde. Seleremmene kan skilles ad, så man nemt og hurtigt kan sætte en kørepose eller hynde i.

Skal man have Britax B-Agile R med i bilen, så er det et stort plus, at hele sammenklapningen kan klares med én hånd. Først trykker man en knap på siden af vognen op og ind for at låse stellet op. Derefter løfter man lidt på sædebetrækket. Derunder sider der en rem. Trækker man i den og løfter vognen opad med et ryk, foldes B-Agile R sammen på midten til en flad pakke. Stellet låses automatisk. Af og til sidder vognen fast på halvvejen, når man klapper den sammen, så det er en god idé at sætte ryglænet i hvilestilling først – så går det aldrig galt.

Britax B-Agile R er en funktionel og brugervenlig siddevogn med alle de nødvendige funktioner hos en klapvogn, der skal bruges i hverdagen, men også skal kunne bruges på rejser. På spørgsmålet om hvilken der er bedst af B-Agile M og B-Agile R, så er svaret enkelt: Hvis man har råd til den højere pris, så er B-Agile R det naturlige valg.

God liggestillingkalechen kan forlængeslet at klappe sammenjusterbar fodstøtte
Håndtag kan ikke justereslidt svær at løfte op over kanter

3. Crescent Compact 360 XT Air

Praktisk og solid siddevogn med høj maksimumsvægt, god køreoplevelse og god i terræn

Maks. vægt: 25 kg Størrelse sammenklappet: 52x43x91 cm Hjultype: Lufthjul Forhjul: Swivel Ryglæn: 3 indstillinger, liggestilling med hældning. Vognens vægt: 13 kg

Crescent Compact XT Air Klapvogn

Crescent 360 XT Air er en klassisk klapvogn med mange moderne funktioner, der nu er blevet opdateret. Crescent har opgraderet til højere kvalitet på materialet, og vognen er nu godkendt til en samlet belastning på 30 kg.

Håndtaget er ændret fuldstændig. Det nye håndtag er både flottere og bedre at holde i. Det fastsyede imiterede læder er bekvemt at holde i, og materialet glider ikke rundt som tidligere, hvor håndtagets betræk kunne tages af med en lynlås. Compact 360 XT Air er stadigvæk nem at køre med, samtidig med at vognen føles rigtig solid.

Navnet er lidt af en gåde for udenforstående. 360 står for de svingbare forhjul, der også kan låses fast i en stilling. XT står for kalechen, der kan forlænges, og Air står for, at vognen har luftfyldte dæk. Netop køreoplevelsen er en anden af styrkerne hos Crescent 360 XT Air.

Der er god affjedring i chassiset, og hjulenes størrelse gør, at vognen kan klare grusveje og lidt terræn uden besvær. Det justerbare håndtag med knækled giver god benplads til den der kører, og gør det muligt at bruge vognen med søskendebræt.

Sædet er hyggeligt, selvom den justerbare fodstøtte med stofbetræk er mere pænt end praktisk med mudrede børnesko i vognen. Siddekomforten i Crescent 360 XT Air er høj. Det lange ryglæn gør, at selv længere børn har plads til hovedet, hvilket sammen med den høje maksimumsvægt giver en lang anvendelsestid.

Ryglænet lægges ned ved hjælp af et håndtag, der er nemt at betjene, og har sidde-, hvile- og en god, men ikke helt flad, liggestilling. Kalechen er af normal længde i udgangsstillingen, men den bliver bedre, hvis man åbner og forlænger den. Forlængelsen består dog af net og passer derfor bedst til varmt vejr. Det havde været rart, hvis der også var en solskærm at folde ud til lidt bedre beskyttelse af barnets krop mod solen.

Den største ulempe ved Crescent 360 XT Air er imidlertid, at vognen er ret stor, når den er klappet sammen, og at chassiset ikke låses sammen. Den er derfor ret upraktisk at have med i bilen. Men når den er klappet op og ruller, så er Crescent 360 XT Air den mest funktionelle af de klassiske klapvogne, vi har testet og en ægte testvinder.

Skøn køreoplevelserummeligt sædegod maks. vægt og høj siddekomfort
Stor klappet sammennlidt kort kaleche

4. Nordic Crown Spin

Rummelig klapvogn med lang kaleche, god affjedring og robuste, svingbare hjul

Maks. vægt: 23 kg Størrelse sammenklappet: 86 x 53 x 35 cm Hjultype: Punkteringsfrie PU-hjul Forhjul: Swivel Ryglæn: 3 indstillinger, liggestilling med hældning Vognens vægt: 11 kg

Nordic Crown Spin

I forbindelse med at Britax opkøbte BRIO, endte produktionen af mærkets klapvogne Sitty, Race og Spin. Nu er disse barnevogne genopstået takket være det nye, svenske mærke, Nordic Crown. Spin har også fået en række nødvendige opdateringer og er i alle henseender en endnu bedre vogn end før.

Nordic Crown Spin er en klapvogn med rummeligt sæde, hvilket sammen med den høje maksimumsvægt gør, at vognen får en lang brugstid. En normalt stor treårig har god plads til at vokse lidt mere. Betrækket er robust og nemt at holde rent, uden at det føles plasticagtigt eller ubekvemt for barnet at sidde på.

Fodstøtten kan vinkles vandret og klappes ned. Bøjlen er fast, men den er placeret højt og giver god plads til barnets ben. For forælderen, der kører, er det rart med det justerbare teleskophåndtag, der kan hæves meget.

Nordic Crown Spin har en stor solkaleche med kighul af meshnet. Kighullets låg holdes lukket med burrebånd, som desværre larmer en del, når det åbnes. Låget kan rulles sammen og fastgøres for at forbedre ventilationen på varme dage. Kalechen kan åbnes i forkanten, hvor en stor solskærm kan trækkes ud. Selv i liggestilling er barnet godt beskyttet, når kalechen er klappet helt ud.

Ryglænet indstilles ved at trække det lidt opad for derefter at vinkle det til den ønskede stilling. Siddestillingen er oprejst, derefter følger en hvilestilling og derefter en liggestilling med nogen hældning.

Kørekomforten i Spin er rigtig god. Chassiset har en god affjedring, og vognen gynger bedre end mange andre vogne. Den klarer sig bedst på plant underlag, men kan også klare lidt ujævnheder. Nordic Crown Spin er udstyret med PU-hjul, som sten ikke sætter sig fast i. Forhjulene er svingbare, men kan låses.

Bagagekurven er i normal størrelse og har plads til det vigtigste. Vognen er nem at klappe sammen, og chassiset låses automatisk. Når Spin er klappet sammen, er den flad men ret lang. Kan man lide den klassiske klapvogn, vil man synes om Nordic Crown Spin, som med succes kan sætte hak ved alle de vigtige egenskaber, som en god klapvogn skal have.

God køreoplevelserummeligt og bekvemt sædelang kaleche
Bliver lang sammenklappet

5. Baby Jogger City Mini GT

Trehjuler med punkteringsfrie hjul, lang kaleche og justerbart knækhåndtag

Maks. vægt: 30 kg Størrelse sammenklappet: 80x62x25 cm Hjultype: Foam Forhjul: Swivel Vognens vægt: 9,5 kg Bredde: 62 cm

Baby Jogger City Mini GT

Baby Jogger City Mini GT er en moderne barnevognsklassiker og den foretrukne for mange, der behøver en vogn med lang brugsperiode, som kan bruges året rundt. Vognen er en trehjuler, så den kræver en vis køreteknik, især når man skal stige på en bus eller op over en fortovskant, men når man først har vænnet sig til det, føles vognen lige så stabil som en firehjulet.

De tre hjul er fyldt med skum og kan derfor ikke punktere, men fjedrer alligevel lidt, og grus sidder ikke fast i dem. City Mini GT har et håndtag med knækled, så den fungerer også godt for familier, hvor forældrenes højde er forskellig.

For barnet er City Mini GT en komfortabel vogn med stor bredde i sædet, , justerbar fempunktssele og et ryglæn, der kan lægges ned trinløst helt ned til fuld liggestilling. Vognen har ikke justerbar fodstøtte. Takket være sædets størrelse og den høje maksimumsvægt kan groft sagt alle børn køres i City Mini GT, indtil barnevogn ikke længere er nødvendigt. For meget små børn kan det være nødvendigt at fylde sædet med en pude for at støtte mere i siderne.

Kalechen på Baby Jogger City Mini GT er lang og dækker også godt i liggestilling. Det er to kighuller i kalechen, og når ryglænet er klappet ned, kan hele bagstykket rulles op. indenunder findes et lag mesh, der giver en god gennemstrømning af luft i vognen. Bagagekurven er meget rummelig og kan med lethed fragte et par indkøbsposer hjem. Hvis ryglænet er klappet ned, forringer det dog tilgængeligheden noget.

Sammenklapningen af Baby Jogger City Mini GT er en af vognens bedste egenskaber. Baby Joggers Quick Fold-teknik indebærer, at man helt enkelt løfter vognen i sædets rem, så klappes hele stellet sammen. City Mini GT bliver meget kompakt og flad, og fungerer derfor fortræffeligt som en vogn til at have med i bilen, men også på rejser.

Køreoplevelsen er også meget god. Vognen ruller godt og kan klare både sne og lidt terræn uden at gå i stå, og der er god plads til lange skridt. Et lille minus ved City Mini GT er, at det er besværligt at få en pude eller en kørepose til at sidde pænt, og en del synes, at siddestillingen er lidt for tilbagelænet. Men det er to små minusser på en vogn, der ellers kun har plusser. Det er svært at blive utilfreds med Baby Jogger City Mini GT.

Lang brugsperiodegod køreoplevelseutrolig nem at klappe sammen
Noget tilbagelænet siddestilling

6. Baby Jogger City Elite 2

Letkørt og stabil klapvogn, der klarer al slags terræn og har en lang anvendelsestid

Maks. vægt: 34 kg Vognens vægt: 11,5 kg Størrelse klappet sammen: 80 x 68 x 34 cm Hjultype: Punkteringsfrie skumhjul Forhjul: Swivel Ryglæn: Kan indstilles trinløst, fuld liggestilling

Baby Jogger City Elite 2

Når størrelsen ikke spiller nogen rolle, og køreoplevelsen kommer i første række, så er Baby Jogger City Elite 2 måske den rette klapvogn for dig? Det skal siges, at vognen er 68 cm bred over bagdækkene, hvilket er i den høje ende for en klapvogn. Men Elite 2 kompenserer for sin størrelse med en række fordele. Denne fast fremadvendte siddevogn har et meget rummeligt sæde og en høj maksimumsvægt. En normalt stor 6-årig kan køre bekvemt, så der er ingen tvivl om, at City Elite 2 kan anvendes i lang tid.

Ryglænet kan indstilles trinløst med remme og kan lægges med til en flad liggestilling. City Elite 2 er blevet opdateret med en justerbar fodstøtte. Fodstøtten klappes op, en metalstang klappes ud og trykkes fast i et beslag. Det er en enkel løsning, men det virker. Det er ikke helt så nemt at få holderen ud af beslaget igen, man skal virkelig tage fat. Men det giver en rigtig god sovekomfort i City Elite 2, at fodstøtten kan klappes op.

Baby Jogger City Elite 2 har en lang kaleche, som skygger godt og beskytter mod vind. På begge sider af kalechen er der ventilationsåbninger, der holdes på plads med lydløse magnetspænder. Midt oven på kalechen er der et stort kighul af klar plastic, der også har en åbning med magneter. En varm sommerdag kan man forbedre ventilationen i vognen yderligere. Når ryglænet sættes i liggestilling, kan man rulle bagstykket til side og blotlægge det underliggende lag af meshnet. Det gør, at luften kan trænge igennem vognen og køle mere.

Selen kan delas i fem delar, så man lettere kan fastgøre en kørepose og vælge, hvordan man vil spænde sit barn fast. City Elite 2 har en ret tilbagelænet siddestilling, men rygpladen kan trykkes et ekstra stykke frem, hvis man ønsker det. Vognen har et justerbart håndtag med knækled, som kan vinkles i flere forskellige stillinger. Bagagekurven er rigtig stor, og man kan komme til at pakke den lige så let fra siderne som bagfra.

Som med alle siddevogne fra Baby Jogger er Elite også udstyret med den både enkle og hurtige sammenklapning. Midt i sædet sidder der to remme. En kort mærket med 1 og en længere strop mærket med 2. Hvis man starter med at trække i rem 1 og derefter løfter City Elite 2 i rem 2, så folders vognen hurtigt sammen på midten. Stellet låses automatisk, og vognen bliver meget flad og kompakt. Klikker man baghjulene af, kan man få bredden med på blot 53 cm, og det er klaret på nogle sekunder.

Vognen er let at styre med en fantastisk køreoplevelse, god affjedring og den ruller super godt. I kraft af sin bredde er den meget stabil. Hvis man vil køre på grusveje, traktorspor, i skoven eller i dyb sne, kan de tre store, punkteringsfrie hjul på Elite klare ethvert underlag uden problemer. Den høje maksimumsvægt og det rummelige sæde kombineret med fuld liggestilling og justerbar fodstøtte gør, at City Elite 2 fungerer lige så godt til en etårig som en femårig. Det er ikke den rette vogn, hvis man har begrænset plads eller til bymiljø med små butikker. Men til terræn og blandet kørsel er Baby Jogger City Elite 2 en solid og pålidelig fuldtræffer.

Fantastisk køreoplevelseklarer alle slags terrænenkel at klappe sammenlang anvendelsestid
Meget bredsvært at løsne fodstøttenret tilbagelænet siddestilling

7. Baby Jogger City Mini 2

Praktisk, enkel klapvogn med rummeligt sæde, justerbar fodstøtte og høj maksimumsvægt

Maks. vægt: 28 kg Vognens vægt: 9,5 kg Størrelse klappet sammen: 77 x 53 x 20 cm Hjultype: Punkteringsfrie Forhjul: Swivel Ryglæn: Kan indstilles trinløst, fuld liggestilling

Baby Jogger City Mini 2 3-wheels

Baby Jogger City Mini 2 er en fast fremadvendt siddevogn med høj maksimumsvægt, rummelig siddeplads og en rigtig kompakt sammenklapning. Baby Jogger er mest kendt for at kombinere disse tre egenskaber på en vellykket måde. Nu er lanceringen af anden generation af Baby Joggers vogne også nået til den klassiske trehjuler City Mini. Opdateringerne består af et nyt design og af at vognen har fået en indbygget, justerbar fodstøtte.

City Mini 2 har tre hjul. Det svingbare forhjul er et såkaldt dobbelthjul. Vognen ruller meget let, men dobbelthjul er normalt bedre på plant underlag end i sne og terræn. I bymiljø er City Mini 2 meget nem at rulle og kan let drejes med én hånd. Baby Jogger City Mini 2 har et fast håndtag, der ikke kan justeres i højden, hvilket kan være problematisk for både lave og meget høje forældre.

Sædet er rummeligt både i længden og bredden. Børn op til i hvert fald 4-5 år sidder godt i City Mini 2. Selen er enkel at bruge og har et praktisk spænde og remme, der er nemme at skille ad, hvis man vil sætte en kørepose i eller bare spænde barnet fast over hoften. Ryglænet kan trinløst lægges ned til en flad liggestilling. Da BJ City Mini 2 har fået justerbar fodstøtte, er sovepladsen i vognen nu blevet rigtig god. Fodstøtten løftes op, og på undersiden er der en holder, som man klapper ud og trykker fast. En ret analog løsning, men det virker.

Kalechen på Baby Jogger City Mini 2 har en god længde og størrelse. Den har to store kighuller, og på chassiset er der kalechebeslag i to forskellige højder. På den måde kan man løfte kalechen, når barnet vokser. Man kan på ingen måde klage over den anvendelsestid, man får med Baby Jogger City Mini 2.

Ved praktisk brug i hverdagen er City Mini 2 en populær siddevogn. Bagagekurven er rummelig og nem at komme til. Det er både nemt og hurtigt at klappe vognen sammen. Midt i sædet er der to remme til sammenklapning, der er markeret med 1 og 2. Træk i rem 1, og løft derefter Baby Jogger City Mini 2 op i rem 2, og vupti foldes vognen sammen på midten til en meget flad pakke. Chassiset låses automatisk. Praktisk, enkel og prisbillig – det er de tre ord, som bedst beskriver Baby Jogger City Mini 2.

Rummeligt sædehøj maksimumsvægtenkel sammenklapninggod og flad sovestilling
Uegnet til sne og terrænhåndtaget kan ikke justeres i højden

8. Baby Jogger City Mini 2 4W

Stabil og rummelig siddevogn med god liggestilling, justerbar fodstøtte og enkel sammenklapning

Maks. vægt: 28 kg Vognens vægt: 10 kg Størrelse klappet sammen: 75 x 53,5 x 25 cm Hjultype: Punkteringsfrie Forhjul: Swivel Ryglæn: Kan indstilles trinløst, fuld liggestilling

Baby Jogger City Mini 2 4-wheels

Baby Jogger City Mini 2 4W er søskendemodel til Baby Jogger City Mini 2. Den eneste forskel mellem de to vogne ligger i betegnelsen 4W. For mens City Mini 2 har tre hjul, så har City Mini 2 4W logisk nok fire hjul. Fordelen ved fire hjul er, at vognen bliver mere stabil i sideretningen. Det gælder både når barnet skal i og ud af vognen, men også under kørslen. Det ekstra hjul på City Mini 2 4W gør den også noget tungere.

Denne fast fremadvendte siddevogn har et rigtig velvoksent sæde med plads til store børn. Der er plads til dem uden problemer, også med en tyk flyverdragt på. Selve siddepladsen er både bred og dyb, og der er god højde på ryglænet. For rigtig lange børn er det godt, at Baby Jogger har monteret to kalechebeslag på vognen. Det gør det muligt at hæve og sænke kalechen mellem to indstillinger. Selve kalechen beskytter godt mod solen, når den er klappet helt ud. Den er også udstyret med to store kighuller med låg.

City Mini 2 4W har et trinløst justerbart ryglæn, der kan klappes ned til en flad liggestilling. En nyhed for modellen sammenlignet med forgængeren City Mini 4W er, at City Mini 2 4W er udstyret med en indbygget, justerbar fodstøtte. Når man løfter fodstøtten op, sidder der et metalstativ under den. Det det klapper man ud og trykker på plads i et beslag på vognen. Det er af og til lidt bøvlet, der kræver simpelthen en del kræfter. Men når først fodstøtten er oppe, fungerer den glimrende, og sovefladen i City Mini 2 4W er rigtig god.

Vognen har et fast håndtag, der ikke kan vinkles eller justeres i højden på anden vis. Derfor er det vigtigt, at man prøvekører vognen og ved på forhånd, at håndtagets højde passer til en. City Mini 2 4W har en fodbremse midt på bagakslen, der er nem at komme til med foden. Bagagekurven er også nem at komme til.

Sammenklapningen er den klassiske fra Baby Joggers, og det bliver ikke nemmere at klappe en vogn sammen. Man trækker i remmene i sædet, der er markeret med 1 og 2, og så folder vognen sig sammen på midten, samtidig med at chassiset bliver låst sammen. Køreoplevelsen er bedst i bymiljø eller lidt grusvej. Men under de forudsætninger er Baby Jogger City Mini 2 4W en rigtig stabil, enkel og praktisk siddevogn.

Rummeligt sædegod liggestillinghøj maksimumsvægtstabil og robust
Fast håndtagaf og til lidt svært at trykke fodstøtten fast

9. Britax B-Motion 4 Plus

Meget rummelig klapvogn med flad liggestilling, justerbar fodstøtte og lang kaleche

Maks. vægt: 20 kg Bredde: 55 cm Størrelse klappet sammen: 73x55x45 cm Vognens vægt: 11,5 kg Hjultype: Skumfyldte Forhjul: Swivel Rygstøtte: Trinløst justerbart, flad liggestilling

Britax B-Motion 4 Plus

Britax B-Motion 4 Plus er en fremadvendt siddevogn med lang anvendelsestid. Sædet er rigtig rummeligt, og vognen har en lang, justerbar fodstøtte. Maksimumsvægten er på hele 20 kg, hvilket stemmer godt overens med, at der er god plads til store børn i B-Motion 4 Plus. Vognen har et ryglæn, der trinløst kan klappes ned til en helt flad liggestilling. Dette kombineret med fodstøtten i vandret stilling giver en meget god liggeflade til barnet.

Ryglænet på Britax B-Motion 4 Plus indstilles med remme og et spænde, der opleves som ret stramt. Håndtaget er justerbart med et knækled, som også gør, at det kan klappes ind og gøre vognen lidt kortere i længden på bussen eller hjemme i entreen. Håndtaget er beklædt med skum og har en plasticklods på midten, som er meget praktisk, når vognen skal klappes sammen eller opbevares stående, da plasticklodsen tager kontakten med underlaget i stedet for det ømtålelige skum. Selve håndtaget har en anderledes form, der ikke er komfortabelt for alle, så vi anbefaler at prøvekøre vognen inden anskaffelse.

Kalechen på B-Motion 4 Plus er lang og dækker hele barnet godt. Når ryglænet er klappet ned, kan man også komme til den store opbevaringslomme på bagsiden. Oven på kalechen er der et kighul af plastic. Bøjlen er af swingaway-typen og efterlader god plads til barnet. Bagagekurven på B-Motion 4 Plus er gigantisk, og det er ikke noget problem at tage denne vogn med på indkøbstur eller picnic.

Det kræver kun én hånd at klappe B-Motion 4 Plus sammen. Først trykker man en grå knap på siden af chassiset op og ind, hvorefter man løfter hele vognen i remmen midt i sædet. Chassiset låses automatisk fast, når vognen klappes sammen. B-Motion 4 Plus er ret tung, men den er stadig nem at pakke i bilen takket være dens kompakte form.

De skumfyldte hjul kan klare lidt grus og terræn uden problemer, men vognen ruller bedst på fladt underlag, til dels fordi den af og til opleves som noget besværlig at dreje og tung at løfte. Hvis komforten for barnet er højeste prioritet, og man også vil kunne anvende vognen til større børn, så bliver Britax B-Motion 4 Plus antagelig godt brugt.

Rummeligt sædelang og flad liggestillingkompakt sammenklapning
Ret træg at køre medlidt tung

10. Nordic Crown Race

Klassisk klapvogn med fire faste hjul, kaleche med forlængelse og rummeligt sæde

Maks. vægt: 23 kg Størrelse sammenklappet: 92 x 53 x 35 cm Hjultype: Punkteringsfrie PU-hjul **Forhjul: Faste Ryglæn: 3 indstillinger, liggestilling med hældning Vognens vægt: 11 kg

Nordic Crown Race

BRIO Race var i lang tid en populær klapvognsmodel, men produktionen ophørte, da mærket blev opkøbt af Britax. Nu har den nye, svenske producent, Nordic Crown, genoptaget produktionen og har endda foretaget en del opdateringer på Race.

Både for- og baghjul er nu fremstillet af robust PU-materiale, hvilket indebærer, at grus ikke sætter sig fast i dem, og at hjulene naturligvis heller ikke kan punktere. Alle fire hjul er i samme størrelse, og det gør vognen robust nok til at klare en del terræn.

Chassiset har affjedring ved baghjulene, og det giver vognen en behagelig vuggen. Race er udstyret med teleskophåndtag, der kan indstilles i flere positioner og kan komme højt op, hvilket er rart for høje forældre, da dette også øger den mulige skridtlængde. Vognen er på trods af de faste forhjul ret let at styre. Med et tungt barn i sædet kræver skarpe sving dog et højere tryk på håndtaget.

Nordic Crown Race har en højt placeret, fast bøjle, der giver god plads til barnets ben. Sædet er udstyret med fempunktssele. Fodstøtten kan vinkles i to forskellige stillinger. For at justere ryglænet trækker man det lidt opad og klapper det derefter bagud til den ønskede stilling. Siddestillingen er oprejst, og liggestillingen har en lille hældning, men er god nok til, at selv mindre børn kan sove bekvemt.

Kalechen har et kighul i meshnet og en stor solskærm, der skygger effektivt for hele vognen, når den er klappet ud, selv når ryglænet er lagt ned. Bagagekurven er relativt rummelig og nemmest at komme til bagfra. Der er plads til en indkøbspose i normal størrelse.

Vognen er nem at klappe sammen, og bliver flad men ret lang. Chassiset låses automatisk, hvilket er praktisk, hvis vognen skal læsses ind i en bil. Takket være Nordic Crown Races høje maksimumsvægt på 23 kg og det rummelige sæde kan vognen anvendes op til mindst tre til fire års alder. De faste forhjul er kraftige, og hvis man kan lide, hvad de gør for vognens stabilitet og fremkommelighed på ujævnt underlag, får man et godt bekendtskab i Nordic Crown Race.

Rummeligt sædekraftige hjul af godt materialeang kaleche
Bliver lang sammenklappetde faste forhjul gør den lidt sværere at styre

11. Britax B-Agile M

Meget prisbillig siddevogn med god liggestilling, justerbar fodstøtte og rummelig bagagekurv

Maks. vægt: 22 kg Vognens vægt: 10 kg Størrelse klappet sammen: 69 x 55,5 x 36 cm Hjultype: Punkteringsfrie EVA-hjul Forhjul: Swivel Ryglæn: Justerbart, fuld liggestilling

Britax B-Agile M

Britax B-Agile M er en siddevogn med fast fremadvendt sæde og en høj maksimumsvægt på 22 kg. Siddefladen er normal i størrelsen og har let plads til en 3-4-årig. Ryglænet kan vinkles mellem faste indstillinger ned til fuld liggestilling. Selen kan skilles ad i fem separate remme med to klik. Selens skulderremme kan justeres i højden ved at trække dem og eller ned langs med ryglænet. Ryglænet med fuld liggestilling og den justerbare fodstøtte som kan indstilles mellem en lodret og vandret stilling, gør B-Agile M til en god sovevogn. Generelt virker klapvognen hyggelig, og betrækket er nemt at tørre af, uden at det virker stift og hårdt.

Det er ikke usædvanligt, at en i øvrigt funktionel klapvogn har en mangelfuld kaleche, men Britax ved hvad de laver. B-Agile M har en god kaleche med en solskærm, som kan foldes ud. Kalechen kan desuden forlænges, hvis man åbner lynlåsen, der løber på tværs af den. Det gør solbeskyttelsen rigtig god – også når ryglænet er i liggestilling.

Der er egentlig kun to minusser ved denne fremadvendte klapvogn. Det første er hjulene. B-Agile M har punkteringsfrie EVA-hjul, hvis yderlag ikke er særlig slidstærkt. Derfor sidder sten og grus let fast i dækkene. Dette påvirker ikke vognens funktion, men kan få hjulene til at skramle lidt på glatte gulve. Og det ser ikke så godt ud. Når stenene fjernes, efterlader det små huller.

Det andet minus er, at B-Agile M ikke har et justerbart håndtag, og at håndtaget højde og vinkel ikke er helt optimal til at give en god løftekraft. Med et tungt barn i sædet skal man virkelig tage fat, når klapvognen skal op over høje fortovskanter. Bortset fra det er køreoplevelsen med vognen god. B-Agile M er ikke til egentlig terrænkørsel, men almindelige gåture på grusveje og i bymiljø fungerer glimrende.

Bagagekurven er let at komme til og har plads til en god mængde oppakning. B-Agile M har en fodbremse ved højre baghjul. På samme side af chassiset sidder den knap, man skal trykke ind og op for at frigøre palen til sammenklapning. Derefter løfter man vognen i remmen, der sidder i sædet. Man skal løfte med et ret kraftigt ryk, men det lærer man hurtigt, så foldes Britax B-Agile M sammen på midten, hvorefter chassiset automatisk låses sammen. Derefter kan man nemt og enkelt løfte vognen ind i bilen, og der er også plads til den i mindre bagagerum. Med tanke på alt det man får med B-Agile M, så er det en usædvanligt prisbillig klapvogn.

Meget prisbilliggod liggestillingjusterbar fodstøtterummelig bagagekurv
Grus sætter sig fast i hjulenelidt svær at løfte

12. Bumprider Connect

Stabil klapvogn med fuld liggestilling, høj maksimumsvægt og mulighed for ændring til søskendevogn

Maks. vægt: 22 kg Vognens vægt: 8,9 kg Størrelse klappet sammen: 59 x 49 x 27 cm Hjultype: Punkteringsfrie PU-hjul Forhjul: Swivel Ryglæn: Justerbart, fuld liggestilling

Bumprider Connect

Bumprider Connect er noget så unikt som både en klapvogn og en mulig søskendevogn. Ved hjælp af magnetbeslag på begge sider af chassiset og med en ekstra forankring mellem forhjulene kan man sætte to Connect sammen. Fordelene ved sådan en løsning er åbenlyse. På sekunder kan man gå fra et køre hver sin vogn til hurtigt at klikke vognene sammen og skiftes til at køre børnene.

Det gør også, at man har en søskendevogn, som kan skilles ad i to dele og fylder minimalt i bilen, når de er klappet sammen. Men der er også ulemper ved at sætte to Bumprider Connect sammen – som søskendevogn bliver den hele 98 cm bred. Det kan sammenlignes med almindelige søskendevogne, som gerne er mellem 74 og 79 cm brede. To Connect i bredden kan ikke komme ind gennem en almindelig standarddør. Det er derfor smartest ikke at se Connect som en delbar søskendevogn, men i stedet som en stor klapvogn, hvor magnetsammenkoblingen er en blandt mange funktioner.

For Bumprider Connect har unægtelig andre styrker at byde på. Som klapvogn er den meget robust med en meget stabil køreoplevelse. Hjulene er små, men lidt grus og andre ujævnheder klarer den fint. Men Connect ruller naturligvis bedst i byen eller på asfalt. Bagagekurven er lille i forhold til vognens størrelse, der er kun lige plads til en pusletaske. Siddefladen er imidlertid rummelig med god plads til benene. Det havde været ønskeligt med et lidt højere ryglæn. Som det er nu, vokser barnet ud af vognen i længden, længe inden maksimumsvægten på 22 kg er overskredet.

Ryglænets siddestilling er opret og god. Det kan med en rem sænkes til en let tilbagelænet hvilestilling, som ikke er tilstrækkelig til, at barnet kan sove behageligt. Derefter kan remmen knappes op, så ryglænet kan lægges ned til en flad liggestilling. At Bumprider Connect har fuld liggestilling med justerbar fodstøtte og en rigtig skønt polstret siddehynde, gør den udmærket at sove i.

Kalechen fungerer godt, når sædet er i siddestilling, men i liggestillingen virker den lidt kort. Håndtaget kan ikke justeres i højden, men har en god vinkel, og det er nemt at køre og løfte vognen. Sammenklapningen er hurtigt klaret. Efter håndtaget er klappet ind, trykker man knappen under sædet ind og løfter Connect i håndtaget, som også sidder der. Den lappes nu sammen på tre ledder og bliver meget flad og kompakt. Desuden har Connect indbyggede beslag til Bumpriders søskendebræt. Der er ikke mange andre klapvogne, der er lige så alsidige som Bumprider Connect.

Høj maksimumsvægtstabilfuld liggestillingindbyggede beslag til søskendebrætkan blive til søskendevogn
Ret lavt ryglænlille bagagekurvkort kaleche

13. Elodie Details Stockholm Stroller 3.0

Flot designet klapvogn i paraplymodel med god liggestilling og lang kaleche

Prisklasse: Mellem Maks. vægt: 15 kg Vognens vægt: 8,5 kg Mål sammenklappet med hjul: 118 x 28 x 33 cm Vendbar: Nej Liggedel: Nej Rejsetaske: Medfølger Regnslag: Købes separat Sovestilling: Liggestilling Håndtag: Delt, ikke justerbart i højden Adapter til babyautostol: Nej

Elodie Details Stockholm Stroller 3.0 Petite Botanic

Elodie Details er mest kendt for deres barnevognstilbehør og andet børneudstyr, men de har faktisk haft Stockholm Stroller i sortimentet i mange år. Barnevognen er en klassisk paraplyklapvogn i et lidt sjovere design, og nu hvor Elodie Details har opdateret den, har vognen helt sikkert det nødvendige for at holde sig aktuel flere år ud i fremtiden.

Stockholm Stroller 3.0 er en fremadvendt siddevogn med delt håndtag. Det er sammenklapningen af den, som gør den til en paraplyvogn. I stedet for kun at blive foldet på midten, trykkes en paraplyvogn også sammen i bredden. Sammenklappet er den således smal, men lang.

Stockholm Stroller har en kaleche med forlængelse og magnetlås, der er udstyret med en lang solskærm, der kan foldes ud. Barnets solbeskyttelse er meget god. Ryglænet kan vinkles i flere stillinger ned til liggestilling, og fodstøtten kan også justeres – et plus for god sovekomfort til barnet. Bagagekurven har plads til en del, men er ret svær at komme til.

Den primære forskel på Elodie Details Stockholm Stroller 3.0 og dens forgængere er, at den nye version har enkelte forhjul. Mindre vogne har ofte dobbelte forhjul for at gøre dem mere stabile, men Stockholm Stroller 3.0 føles ikke det mindste slingrende, og de enkelte forhjul gør den betydeligt lettere at styre.

Ændringen i køreoplevelse er afgjort til det bedre. Vognen er også blevet udstyret med beslag til kopholder, og denne og en bøjle kan nu tilkøbes separat. Styrkerne hos Elodie Details Stockholm Stroller 3.0 er det rummelige sæde, det flotte design med mange stilfulde detaljer – såsom opbevaringslommen på bagsiden af ryglænet – og den lange kaleche.

Selvom Stockholm Stroller 3.0 er gjort meget lettere at svinge, gør et delt håndtag altid, at det er sværere at køre med én hånd. Hvis paraplyklapvognen er en interessant model for ens barnevognsbehov, så er Elodie Details Stockholm Stroller 3.0 et af de mere spændende alternativer på markedet.

Lang kalecherummeligt sædemeget flot design
Delt håndtagbagagekurv svær at komme til

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

Mere om klapvogne

En klapvogn er en barnevogn i en enklere udførelse, der er beregnet til lidt større børn. Klapvogne er fast fremadvendte og har oftest hvilestilling, men ikke altid fuld liggestilling. Klapvognen bør og plejer også at være lille og praktisk, når den klappes sammen.

Der findes både tre- og firhjulede klapvogne. En del klappes ned som en duovogn, det vil sige, at de klappes sammen og hovedsagelig bliver lavere, når de er klappet sammen.

Andre klapvogne kaldes paraplyvogne og klappes sammen i både bredden og højden. Der findes klapvogne med mange funktioner og andre, der kun har basisfunktionerne og intet ekstra.

Hjulene er en egenskab, der varierer markant mellem de forskellige modeller. Det er muligt at finde alle varianter: lufthjul, plasthjul, dobbelthjul og enkelthjul. Der findes naturligvis klapvogne med fast forhjul og andre med svingbare forhjul.

Da klapvogne ofte anskaffes som erstatning for en enkeltvogn, så kan det være en god idé at lade barnet teste vognen på forhånd for at se, om der er plads til at vokse. Sørg for, at der ikke kommer til at mangle plads under bøjlen til benene, når barnet har vintertøj på, men også at liggestillingen ikke er lang nok, så barnets hoved ikke rammer kalechen, når den foldes ud.

Det er også værd at bemærke, at en del klapvogne kan bære en maksimumsvægt på 15 kg – hvilket er en slags standard, mens andre er godkendt til betydeligt større belastning og dermed måske kan anvendes i længere tid.

Formålet med en klapvogn er normalt at udskifte den vendbare duovogn med noget billigere og mere slidstærkt, dels for at barnet måske ikke bliver kørt nær så meget, og dels fordi man ønsker en vogn til at køre til og fra børnehaven, eller som kun skal bruges engang imellem.

Men selv når man vælger klapvogn, bør man tage et kig på sin livsstil. Har man tidligere haft en duovogn med god plads i bagagekurven, og man har planer om at fortsætte med at bruge vognen, når man køber ind, så er det en god idé også at vælge en klapvogn, hvor bagagekurven har plads til en indkøbspose eller to.

En del bruger også klapvognen på rejser, og hvis man regner med at tage på solferie tit, er der klapvogne, som har bedre kaleche og solbeskyttelse end andre. Der findes også klapvogne, som er meget basalt konstrueret, hvor kalechen skal købes som tilbehør.

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Illustration - Ingen spørgsmål og svar

Har du en kommentar til det, du har læst?

Abonner på vores nyhedsbrev

Få aktuelle tilbud og relevante tips hver uge. I nyhedsbrevet kan du læse mere om produkter, guides og tests - alt det, der er vigtigt for dig, når du skal købe noget nyt.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyheder og tilbud inden for PriceRunners produktsortiment samt konkurrencer og tips via e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Læs mere i vores Privatlivspolitik.