1. Start
 2. Bedst i test

Opdateret  

Test af 8 klapvogne: Find den bedste vogn til dit barn - og dig selv

PriceRunner

Er barnevognen ved at være for lille til din guldklump? Så er en klapvogn måske næste skridt (hjul) på vejen. Vi har testet fremadvendte klapvogne fra de mest populære mærker som Britax, Baby Jogger, Thule med flere. Testvinderen skal være nem at have med og håndtere, barnet skal sidde godt og klapvognen skal være komfortabel at køre med. Læs mere i testen her.

Test af 9 klapvogne: Find den bedste vogn til dit barn - og dig selv

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning. Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

I denne test af klapvogne har vi ladet børn i forskellige aldre sidde i vognene, og vi har både kørt på asfalt, i bymiljøer samt off-road og sågar i sne - når det har været muligt.

Vognene er både pakket i biler og brugt i offentlig transport. Forældre i forskellig højde og børn i forskellige størrelser har testet alle klapvogne, der indgår i testen, og de endelige indtryk er samlet i en karakter.

Før du køber en klapvogn, er det vigtigt at tænke på følgende:

 • Brug: Om klapvognen først og fremmest skal kunne pakkes i en bil og bruges ved shopping eller om den snarere skal bruges til skovture. Det har betydning for, hvilken type vogn man skal købe.

 • Barnet: Hvor stort barnet er, og hvad det vejer, afgør, hvor rummelig klapvognens siddedel skal være, og om man har brug for en vogn med en højere totalvægt.

 • Forældre: Hvis forældrene ikke er lige høje kan et justerbart håndtag være en god idé, og døjer man med rygproblemer kan det måske være nødvendigt at prioritere en let vogn frem for en mere stabil.

Du bør desuden notere dig, at en del barnevognsproducenter benytter sig af sæsonmodeller, hvorfor funktionerne kan være forskellige fra år til år. En ældre vogn kan altså fungere anderledes end en vogn med samme navn, men som har nogle år på bagen.

Vi har testet et udpluk af markedets populære klapvogne. Sammenlign priser og find tilbud på de testede klapvogne på PriceRunner.

1. Thule Spring - BEDSTE KLAPVOGN

Praktisk, letkørt klapvogn med hyggeligt sæde og meget kompakt sammenklapning

Maks. vægt: 22 kg Vognens vægt: 9,5 kg Størrelse klappet sammen: 76 x 45 x 32 cm Hjultype: Punkteringsfrie skumhjul Forhjul: Swivel Ryglæn: Trinløst justerbart, hvilestilling

Thule Spring

Med sit praktiske, men alligevel robuste format er Thule Spring en klapvogn til de lidt større børn, som kan bruges, til det ikke længere er nødvendigt med en klapvogn.

Kan også bruges med autostol

Spring har et fast fremadvendt sæde. Anbefalet brug er fra en alder på 6 måneder, da der ikke kan købes en liggedel til. Det er imidlertid muligt at bruge Thule Spring til en nyfødt ved at købe adaptere og fastgør sin babyautostol på stellet.
Springs maksimumsvægt er 22 kg, og sædet er rummeligt. Et normalt højt barn kan sidde bekvemt indtil det er cirka 5 år.

God sidde og hvilestilling

Ryglænet kan indstilles trinløst med remme og kan lægges ned til en meget god – men ikke helt flad – hvilestilling. Betrækket i Thule Spring er godt polstret, så vognen føles hyggeligere end andre tilsvarende siddevogne. Selen har Thules karakteristiske polstringer på alle remme. Selen kan skilles ad i fem separate remme, hvilket gør det nemmere at anvende Spring med kørepose eller siddehynde.

Kalechen på Thule Spring kan åbnes med lynlås og forlænges et ekstra trin i en stejlt nedadgående vinkel. Det giver en virkelig god beskyttelse mod solen. I kalechen er der et stort, kombineret kighul og ventilationsåbning. Når ryglænet er lagt ned til hvilestilling, kan man også åbne for en stor ventilationsåbning med meshnet i bagstykket.

Bagagekurven er både rummelig og let at komme til.

God til alle højder

Vognens teleskophåndtag kan indstilles i flere højder, og Thule fungerer glimrende for både lave og meget høje forældre.

Køreoplevelsen med Thule Spring er rigtig god.

Klapvognen er meget let at styre og kan let manøvreres med én hånd. Forhjulet er drejeligt, men det kan også låses fast - hvis du skulle ønske det. De tre hjul er punkteringsfrie og fyldt med skum. De er robuste og kan komme frem på både grusvej og græsplæne. Men selvom der er lidt affjedring indbygget, hopper Spring lidt omkring på hullet underlag. Den ruller bedst på jævnere overflader, og i bymiljø nærmest glider den frem – stille og ubesværet.

Kan klappes sammen med én hånd

En funktion der skiller sig meget ud på Thule Spring er vognens sammenklapning. Med et håndtag under sædet klapper man let Spring sammen med én hånd, så den kan bæres. Vognen bliver ikke bare kortere og lavere, men også smallere i bredden. Fra 60 cm til 45 cm, takket være en slags 3D-sammenklapning. Med håndtaget i den rette stilling kan Spring opbevares stående.

Udvalget af tilbehør til Spring er stort, og som altid med Thules produkter så udstråler denne barnevogn kvalitet. Det havde været rart med en justerbar fodstøtte, med tanke på at det er en almindelig funktion på mange tilsvarende vogne.

Konklusion på test af klapvogn Thule Spring

Thules slogan for barnevogne er "bring your kids". Og den lette køreoplevelse, den skønne komfort og den utroligt praktiske sammenklapning gør, at Thule Spring gerne bliver ens foretrukne klapvogn til ungerne.

Let at køremeget kompakt klappet sammenhyggeligt sædenem at klappe sammenlang kaleche
Har ikke justerbar fodstøtteikke fuld liggestilling

Prissammenligning

Sammenlign priser

Thule Spring Klapvogn Aluminium/Majolica Blue | Blå | 0-3

3.139 kr.

Thule Spring Klapvogn - teal melange på sort stel

3.998 kr.

2. Britax B-Agile R - BEDSTE LAVPRISVALG

Klapvogn med god liggestilling, lang kaleche, enkel sammenklapning - alt sammen til en attraktiv pris

Maks. vægt: 22 kg Vognens vægt: 10,5 kg Størrelse klappet sammen: 69 x 56 x 36 cm Hjultype: Punkteringsfrie skumhjul Forhjul: Swivel Ryglæn: Kan indstilles trinløst, liggestilling

Britax B-Agile R

Britax udvider sit i forvejen brede udvalg af siddevogne med endnu en klapvogn *Britax B-Agile R, som ruller afsted med titlen Bedste lavprisvalg i testen af klapvogne.
Hvis navnet "B-Agile" virker bekendt, så skyldes det, at der allerede har været flere varianter af B-Agile i sortimentet.

Forskellen på B-Agile R og B-Agile M

Netop Britax B-Agile R er, hvad vi bedst kan beskrive som en luksusversion af B-Agile M. Forskellene mellem de to modeller kan koges ned til tre punkter:

 • Mere eksklusivt design med imiteret læder på bøjle og håndtag
 • En praktisk swing away-bøjle
 • Bedre hjul

Britax B-Agile R er en permanent fremadvendt siddevogn med fire hjul. Forhjulene er drejelige, men de kan låses fast. Vognen har skumfyldte gummidæk, hvilket gør at hjulene er slidstærke og kan bruges på grusveje, uden at der sætter sig småsten fast i dækkene. Vognen ruller godt og er let at styre.

Kantsten kræver lidt ekstra muller

Håndtaget kan ikke justeres i højden og har normal højde, men vinklen på det gør, at løftestangseffekten ikke er så god. Med andre ord må du trykke lidt hårdere eller hjælpe til med foden, når klapvognen skal vippes over en høj kantsten eller lignende.

Klapvogn med fuld liggestilling

Sædet er rummeligt i bredden og har et ryglæn der er højt nok, til at en femårig kan sidde bekvemt i vognen. Ryglænet kan indstilles i tre forskellige positioner, og vognen har fuld liggestilling.
Dette kombineret med at fodstøtten kan vinkles, gør det muligt at få en meget god, flad soveplads i B-Agile R. Maksimumvægten er 22 kilo i sædet og 4 kilo i bagagekurven.

Bagagekurven er desuden let at komme til bagfra og kan pakkes med alt det vigtige, som du har brug for at have med på turen.

Britax B-Agile R leveres med regnslag og kopholder
- sidstnævnte klikkes fast på et beslag på siden af håndtaget.

Britax B-Agile R har en god kaleche, der kan åbnes med lynlås og forlænges et ekstra trin. Oven på kalechen er der et kighul med meshnet, som for eksempel er god, hvis man vil kigge til sit sovende barn.

Selen i sædet er let at justere i længden, og det samme gælder ryglænets højde. Seleremmene kan skilles ad, så man nemt og hurtigt kan sætte en kørepose eller hynde i.

Kan foldes sammen med én hånd

Når du skal have Britax B-Agile R med i bilen (eller bare klappe den sammen), så er det et stort plus, at hele sammenklapningen kan klares med én hånd.

Sådan klappes Britax B-Agile R sammen

For at låse stellet op skal du først trykke en knap på siden af vognen op og ind. Derefter løfter du lidt på sædebetrækket., hvor du finder en rem.
Når du trækker i remmen og løfter vognen i ét ryk, så foldes B-Agile R sammen på midten til en flad pakke.
Stellet låses automatisk.
TIP: Af og til sidder vognen dog fast på halvvejen, når vi klapper den sammen. Tricket er at sætte ryglænet i hvilestilling først – så går det aldrig galt.

Konklusion på test af B-Agile R

Britax B-Agile R er en funktionel og brugervenlig klapvogn. Klapvognen har alle de nødvendige funktioner, som du forventer fra en klapvogn, der skal bruges i hverdagen - men også til at have med på rejser.

Men hvilken model er så den bedste investering - B-Agile M eller B-Agile R?
Vores svar er enkelt: Hvis du har råd til den lidt højere pris, så er B-Agile R det naturlige valg.

God liggestillingkalechen kan forlængeslet at klappe sammenjusterbar fodstøtte
Håndtag kan ikke justereslidt svær at løfte op over kanter

3. Baby Jogger City Mini GT 2.1

Rummelig og reel vogn med skøn køreoplevelse, robuste hjul og kompakt sammenklapning

Slogan: Rummelig og robust klapvogn med behagelig kørefornemmelse, holdbare hjul og kompakt foldning Maksimal vægt: 27,5 kg Vognens vægt: 9,5 kg Foldet størrelse: 79 x 64,5 x 25 cm Hjultype: Punkteringsfri skumhjul Forhjul: Drejeligt Ryglæn: Uendeligt justerbart, fuld liggende position

Baby Jogger City Mini GT2.1

Baby Jogger City Mini GT 2,1 er ikke meget forskellig fra City Mini GT 2. Klapvognen er blevet opdateret med en mere luksuriøs fornemmelse og mere komfort i stoffet. Solsejlet er nu fastgjort i en fikseret højdeposition i modsætning til før, hvor det kunne justeres mellem to forskellige positioner.

GT 2,1 er en fast fremadvendt trehjulet klapvogn. Hjulene er punkteringsfri og robuste nok til at klare alle slags overflader, herunder grusveje, græsplæner og sågar sne - hvis du skulle få brug for det.

Meget rummelig siddedel - mulighed for fuld liggende stilling

Kørefølelsen af vognen er meget god. Takket være affjedringen føles GT 2,1 let og blød at styre og føles aldrig ujævn eller hård. Den har et justerbart knæledshåndtag, hvilket gør vognen behagelig at køre for forældre af forskellig højde. Siddedelen er rummelig. Børn op til mindst fem år får god plads. Selen er nem at justere i højde og længde og kan skilles ad i fem separate selestropper.

Ryglænet er justerbart i alle positioner fra en let tilbagelænet siddestilling til en helt flad liggende position. Hvis det er varmt, kan bagsiden af klapvognen rulles op - når ryglænet er i liggende stilling. Nedenunder er der et meshnet, der lader masser af luft ind. Solsejlet er langt og giver god skygge. Solsejlet har et kighul af klar plast med et låg, som holdes på plads med en lydløs, magnetisk lås.

God komfort for barnet takket være justerbar fodstøtte

Den justerbare fodstøtte, som GT 2,1 byder på, gør, at et sovende barns ben ikke behøver at hænge ned. Det er relativt nemt at regulere fodstøtten, men det kræver en vis kraft at skubbe den på plads i beslaget. Baby Jogger City Mini GT 2,1 har en rummelig opbevaringskurv, som du nemt kan få adgang til fra alle retninger.

Det er legende nemt at folde City Mini GT 2,1. I midten af sædet er der to stropper, tydeligt markeret med 1 og 2 for den rækkefølge, som du skal trække i stropperne. Når klapvognen løftes i den anden rem, foldes den på midten og bliver til en flad pakke. Alt det gør klapvognen meget nem at læsse ind i bilen.

Robust men lidt bred klapvogn

Den største ulempe ved GT 2 er, at den næsten er 65 cm bred - hvilket er relativt bredt. Hvis du vil gøre den mindre, så kan hjulene klikkes af på få sekunder - hvilket naturligvis er mest praktisk i sammenklappet tilstand.

Konklusion på test af City Mini GT 2,1

I alle andre henseender end det lidt brede mål, så er Baby Jogger City Mini GT 2,1 et reelt hit. Her er et klart tegn på, at GT vil fortsætte med at være mange børnefamiliers populære førstevalg.

Rummelig siddeplads til barnetdejlig kørefornemmelsejusterbar fodstøttelangt solsejlstor opbevaringskurv
Bred over baghjulene

4. Nordic Crown Spin

Rummelig klapvogn med lang kaleche, god affjedring og robuste samt svingbare hjul

Maks. vægt: 23 kg Størrelse sammenklappet: 86 x 53 x 35 cm Hjultype: Punkteringsfrie PU-hjul Forhjul: Swivel
Ryglæn: 3 indstillinger, liggestilling med hældning Vognens vægt: 11 kg

Nordic Crown Spin

Nordic Crown Spin er en klapvogn med et rummeligt sæde, hvilket sammen med den høje maksimumsvægt gør, at vognen får en lang brugstid.

Kender du ikke mærket "Nordic Crown Spin"?

Måske ikke ... men i forbindelse med at Britax opkøbte BRIO, så ophørte produktionen af mærkets populære klapvogne Sitty, Race og Spin. Men produktionen er genopstået takket være det nye og svenske mærke "Nordic Crown".
I den forbindelse har "Spin" har fået en række nødvendige opdateringer, og den fremstår i alle henseender som en endnu bedre vogn end før.

Rummelig klapvogn

Nordic Crown Spin er en klapvogn med rummeligt sæde, hvilket sammen med den høje maksimumsvægt gør, at vognen får en lang brugstid. En normalt stor treårig har derfor god plads til at vokse lidt mere.

Betrækket er robust og nemt at holde rent, uden at det føles plastikagtigt eller ubekvemt for barnet at sidde på. Fodstøtten kan vinkles vandret og klappes ned. Bøjlen er fast, men den er placeret højt og det giver god plads til barnets ben.
For den, der kører klapvognen, er det rart med det justerbare teleskophåndtag, som kan tilpasse mange højder.

Velcro er ikke den bedste løsning

Nordic Crown Spin har en stor solkaleche med kighul af meshnet. Kighullets låg holdes lukket med burrebånd, som desværre larmer en del, når det åbnes.
Velcro er ikke et ret praktisk valg, hvis barnet allerede er faldet i søvn.

Låget kan rulles sammen og fastgøres for at forbedre ventilationen på varme dage. Kalechen kan åbnes i forkanten, hvor en stor solskærm kan trækkes ud. Selv i liggestilling er barnet godt beskyttet, når kalechen er klappet helt ud.

Sidde- og liggestilling

Ryglænet indstilles ved at trække det lidt opad for derefter at vinkle det til den ønskede stilling. Siddestillingen er oprejst, derefter følger en hvilestilling og derefter en liggestilling med nogen hældning.

Kører godt

Kørekomforten i Spin er rigtig god. Chassiset har en god affjedring, og vognen gynger bedre end mange andre vogne. Den klarer sig bedst på plant underlag, men kan også klare lidt ujævnheder.
Nordic Crown Spin er udstyret med PU-hjul, som sten ikke sætter sig fast i. Forhjulene er svingbare, men de kan låses.

Bagagekurven er i normal størrelse og har plads til det vigtigste. Vognen er nem at klappe sammen, og chassiset låses automatisk. Når Spin er klappet sammen, er den flad men ret lang.

Konklusion på test af klapvogn Nordic Crown Spin

Kan man lide den klassiske klapvogn, vil man synes om Nordic Crown Spin, som med succes kan sætte hak ved alle de vigtige egenskaber, som en god klapvogn skal have.

God køreoplevelserummeligt og bekvemt sædelang kaleche
Bliver lang sammenklappet

5. Baby Jogger City Elite 2

Letkørt og stabil klapvogn, der klarer al slags terræn og har en lang anvendelsestid

Maks. vægt: 34 kg Vognens vægt: 11,5 kg Størrelse klappet sammen: 80 x 68 x 34 cm Hjultype: Punkteringsfrie skumhjul Forhjul: Swivel Ryglæn: Kan indstilles trinløst, fuld liggestilling

Baby Jogger City Elite 2

Baby Jogger City Elite 2 er måske den rette klapvogn for dig, når størrelsen ikke spiller nogen større rolle, men hvor køreoplevelsen kommer i første række.

Bred men godt med plads

Klapvognen er 68 cm bred over bagdækkene, hvilket er i den høje ende for en klapvogn. Men Elite 2 kompenserer for sin størrelse med en række fordele. Den permanent fremadvendte klapvogn har et meget rummeligt sæde og en høj maksimumsvægt. Selv en normalt stor 6-årig kan sidde komfortabelt, så der er ingen tvivl om, at City Elite 2 kan anvendes i lang tid.

Sidde- og liggetilling

Ryglænet kan indstilles trinløst ved hjælp af remme, og ryglænet kan lægges ned til en flad liggestilling. City Elite 2 er blevet opdateret med en justerbar fodstøtte. Fodstøtten klappes op, en metalstang klappes ud og trykkes fast i et beslag. Det er en enkel løsning, men det virker.
Det er bare ikke helt så nemt at få holderen ud af beslaget igen, her skal vi virkelig tage fat. Men det giver en rigtig god sovekomfort i City Elite 2, at fodstøtten kan klappes op.

Ingen høje "rittsjj" lyde

Baby Jogger City Elite 2 har en lang kaleche, som skygger godt og beskytter mod vind. På begge sider af kalechen er der ventilationsåbninger, der holdes på plads med lydløse magnetspænder (i modsætning til larmende velcro).

Oven på kalechen er der et stort kighul af klar plastik, der minsandten også har en åbning med lydløse magneter. På en varm sommerdag kan du forbedre ventilationen i vognen yderligere.
Når ryglænet sættes i liggestilling, så kan du rulle bagstykket til side og åbne ind til det bagvedliggende trådnet. Og nu kan luften trænge igennem vognen og køle mere.

Selen kan deles i fem dele, så du lettere kan fastgøre en kørepose og vælge, hvordan du vil spænde dit barn fast.

City Elite 2 har en ret tilbagelænet siddestilling, men rygpladen kan trykkes et ekstra stykke frem, hvis man ønsker det. Vognen har et justerbart håndtag med knækled, som kan vinkles i flere forskellige stillinger. Bagagekurven er rigtig stor, og man kan komme til at pakke den lige så let fra siderne som bagfra.

Sådan klappes Baby Jogger City Elite 2 sammen

Som med alle klapvogne fra Baby Jogger er Elite også udstyret med den enkle og hurtige sammenklapning. Midt i sædet sidder der to remme. En kort rem mærket med "1" og en længere rem mærket med "2".

 • Begynd med at trække i rem 1
 • Løft så City Elite 2 i rem 2 og vognen folder hurtigt sammen på midten.
 • Stellet låses automatisk, og vognen bliver meget flad og kompakt.
 • Klik eventuelt baghjulene af, og reducer bredden til blot 53 cm.
 • Vupti - klapvognen er sammenfoldet på få sekunder.

Sådan kører klapvognen

Klapvognen er let at styre med en fantastisk køreoplevelse, en god affjedring og den ruller super godt. I kraft af sin bredde er den meget stabil. Hvis du skal køre på grusveje, i skoven eller tilmed i dyb sne (ja, det har vi testet i Sverige), så kan de tre store, punkteringsfrie hjul på Elite klare det hele uden problemer.

Konklusion på test af Baby Jogger City Elite 2

Den høje maksimumsvægt, det rummelige sæde, fuld liggestilling og justerbar fodstøtte gør, at City Elite 2 fungerer lige så godt til en etårig som til en femårig.
Men det er ikke den rette vogn, hvis du har begrænset plads eller i et bymiljø med små butikker. Baby Jogger City Elite 2 er til gengæld en solid og pålidelig fuldtræffer i terræn og til blandet kørsel.

Fantastisk køreoplevelseklarer alle slags terrænenkel at klappe sammenlang anvendelsestid
Meget bredsvært at løsne fodstøttenret tilbagelænet siddestilling

6. Nordic Crown Race

Klassisk klapvogn med fire faste hjul, kaleche med forlængelse og et rummeligt sæde

Maks. vægt: 23 kg Størrelse sammenklappet: 92 x 53 x 35 cm Hjultype: Punkteringsfrie PU-hjul Forhjul: Faste Ryglæn: 3 indstillinger, liggestilling med hældning Vognens vægt: 11 kg

Nordic Crown Race

BRIO Race var i lang tid en populær klapvognsmodel, men da Brio blev opkøbt af Britax så ophørte produktionen af Brio klapvognene. Men nu har den nye, svenske producent, Nordic Crown, genoptaget produktionen - og de har endda foretaget en del opdateringer på Race.

Punkterfrie hjul, som også kan klare lidt terræn

Både for- og baghjul er nu fremstillet af robust PU-materiale. De massive PU hjul betyder, at grus ikke sætter sig fast i dem, og at hjulene naturligvis heller ikke kan punktere. Alle fire hjul er i samme størrelse, og det gør vognen robust nok til at klare en del terræn.

God affjedring og gode indstilinger

Chassiset har affjedring ved baghjulene, og det giver vognen en behagelig vuggen. Klapvognen er på trods af de faste forhjul ret let at styre. Med et tungt barn i sædet kræver skarpe sving dog et højere tryk på håndtaget.

Race er også udstyret med teleskophåndtag, der kan indstilles i flere positioner og kan komme højt op, hvilket er rart for høje forældre, da dette også øger den mulige skridtlængde.

Klapvognens sidde- og liggestillinger

Nordic Crown Race har en højt placeret, fast bøjle, der giver god plads til barnets ben.

 • Sædet er udstyret med fempunktssele.
 • Fodstøtten kan vinkles i to forskellige stillinger.
 • Ryglænet kan justeres ved at trække det lidt opad og klappe det bagud til den ønskede stilling.
 • Siddestillingen er oprejst
 • Liggestillingen har en lille hældning, men den er svag nok til, at selv mindre børn kan sove bekvemt.

Klapvognens kaleche og bagagekurv

Kalechen har et kighul i meshnet og en stor solskærm, der skygger effektivt for hele vognen, når den er klappet ud, selv når ryglænet er lagt ned. Bagagekurven er relativt rummelig og nemmest at komme til bagfra. Der er plads til en indkøbspose i normal størrelse.

Vognen er nem at klappe sammen, og bliver flad men ret lang. Chassiset låses automatisk, hvilket er praktisk, hvis vognen skal læsses ind i en bil. Takket være Nordic Crown Races høje maksimumsvægt på 23 kg og det rummelige sæde kan vognen anvendes op til mindst tre til fire års alder.

Konklusion på test af klapvogn Nordic Crown Race

Som nævnt er de faste forhjul kraftige. Og hvis du kan lide, hvad det gør for vognens stabilitet og fremkommelighed på ujævnt underlag, så bliver du godt tilfreds med Nordic Crown Race.

Rummeligt sædekraftige hjul af godt materialelang kaleche
Bliver lang sammenklappetde faste forhjul gør den lidt sværere at styre

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

7. Britax B-Agile M

Klapvogn med en god liggestilling, justerbar fodstøtte og rummelig bagagekurv - alt sammen til en fornuftig pris

Maks. vægt: 22 kg Vognens vægt: 10 kg Størrelse klappet sammen: 69 x 55,5 x 36 cm Hjultype: Punkteringsfrie EVA-hjul Forhjul: Swivel Ryglæn: Justerbart, fuld liggestilling

Britax B-Agile M

Britax B-Agile M er en klapvogn med fast fremadvendt sæde og en høj maksimumsvægt på 22 kilo.

Hyggelig klapvogn med fuld liggestilling

 • Siddefladen er normal i størrelsen og har let plads til en 3-4-årig.
 • Ryglænet kan vinkles mellem faste indstillinger ned til fuld liggestilling.
 • Selen kan skilles ad i fem separate remme med to klik.
 • Selens skulderremme kan justeres i højden ved at trække dem op eller ned langs med ryglænet.

Ryglænet med den fulde liggestilling og den justerbare fodstøtte, som kan indstilles mellem en lodret og vandret stilling, gør samlet set, at B-Agile M er en god sovevogn.
Generelt virker klapvognen hyggelig, og betrækket er nemt at tørre af, uden at det virker stift og hårdt.

God og lang kaleche

Det er ikke usædvanligt, at en i øvrigt funktionel klapvogn har en mangelfuld kaleche. Men det er tydeligt at Britax ved præcis, hvad de laver. B-Agile M har nemlig en god kaleche med en solskærm, som kan foldes ud.
Kalechen kan desuden forlænges, når du åbner lynlåsen, der løber på tværs af den. Det gør solbeskyttelsen rigtig god – også når ryglænet er i liggestilling.

De to største minusser

VI oplever egentlig kun to ulemper ved denne fremadvendte klapvogn.
Den første ulempe er hjulene. B-Agile M har punkteringsfrie EVA-hjul, hvis yderlag ikke er særlig slidstærkt. Derfor sidder sten og grus let fast i dækkene. Det er ikke noget, som påvirker selve vognens funktion, men det ser ikke godt ud, og så kan det få hjulene til at skramle lidt på glatte gulve. Når stenene vristes ud fra hjulene, så efterlader de små huller i hjulenes overflade.

Den anden ulempe er, at B-Agile M ikke har et justerbart håndtag. Når håndtagets højde og vinkel ikke er helt optimal, så giver det ikke en god løftekraft. Det oplever vi især, når der sidder et tungt barn i sædet, og klapvognen skal op over høje fortovskanter - her må vi lægge ekstra kræfter i.

Men bortset fra det er køreoplevelsen med vognen god. B-Agile M er ikke til egentlig terrænkørsel, men almindelige gåture på grusveje og i bymiljø fungerer glimrende.

Bagagekurven er let at komme til og har plads til en god mængde oppakning. B-Agile M har en parkeringsbremse ved det højre baghjul.

Sådan klappes B-Agile M sammen

På samme side som bremsen sidder der en knap. Knappen trykkes ind og op for at frigøre palen til sammenklapning. Derefter løfter du vognen i remmen, der sidder i sædet. Du skal løfte med et ret kraftigt ryk, men det lærer du hurtigt. Herefter folder Britax B-Agile M sammen på midten, og chassiset låses automatisk sammen. Nu kan du nemt og enkelt løfte vognen ind i bilen, og der er også plads til den i mindre bagagerum.

Konklusion på test af klapvogn Britax B-Agile M

Med tanke på alt det du får med i prisen for B-Agile M, så er klapvognen vel nærmest et røverkøb.

God prisgod liggestillingjusterbar fodstøtterummelig bagagekurv
Grus sætter sig fast i hjulenelidt svær at vippe over kantsten m.m.

8. Bumprider Connect

Stabil klapvogn med fuld liggestilling, høj maksimumsvægt og mulighed for ændring til søskendevogn

Maks. vægt: 22 kg Vognens vægt: 8,9 kg Størrelse klappet sammen: 59 x 49 x 27 cm Hjultype: Punkteringsfrie PU-hjul Forhjul: Swivel Ryglæn: Justerbart, fuld liggestilling

Bumprider Connect

Bumprider Connect er noget så unikt som både en klapvogn og en mulig søskendevogn.

Hurtig sammenkobling af 2 x Connect

Ved hjælp af magnetbeslag på begge sider af chassiset og med en ekstra forankring mellem forhjulene kan du sætte to Bumprider Connect sammen. Fordelene ved den løsning er åbenlyse.
På få sekunder kan du skifte fra at køre hver sin vogn til hurtigt at klikke vognene sammen og skiftes til at køre børnene.

Det betyder også, at du har en søskendevogn, som kan skilles ad i to dele, og som fylder minimalt i bilen, når de er klappet sammen.

Meget bred - som søskendevogn

Men der er også ulemper ved at sætte to Bumprider Connect sammen.

Almindelige søskendevogne er mellem 74 og 79 cm brede. Men to sammenkoblede Bumprider Connect giver en total bredde på næsten én meter - helt præcist 98 cm bred.
Så to Connect i bredden kan altså ikke komme ind gennem en almindelig standarddør.

Det er derfor smartest ikke at se Connect som en delbar søskendevogn. Se den i stedet som en stor klapvogn, hvor magnetsammenkoblingen er en blandt mange funktioner.

Bumprider Connects styrker

Ryglænets siddestilling er opret og god. Ryglænet kan med en rem sænkes til en let tilbagelænet hvilestilling. Hvilestillingen er dog ikke tilstrækkelig til, at barnet kan sove behageligt - men knapper du bare remmen op, så ryglænet kan lægges ned til en flad liggestilling.
At Bumprider Connect har fuld liggestilling med justerbar fodstøtte og en rigtig skønt polstret siddehynde, gør den udmærket at sove i.

Siddefladen er rummelig med god plads til benene, men det havde været ønskeligt med et lidt højere ryglæn.
Som det er nu, vokser barnet ud af vognen i længden, et stykke tid før maksimumsvægten på 22 kilo er overskredet.

Små hjul

Som klapvogn er den meget robust med en meget stabil køreoplevelse.

 • Hjulene er små, men de klarer fint lidt grus og andre ujævnheder. Det er dog i fortovet og på asfalt, at de små hjul ruller allerbedst.
 • Håndtaget kan ikke justeres i højden, men det har alligevel en god vinkel. Det gør det nemt at køre samt vippe klapvognens forhjul over kantsten med mere.
 • Bagagekurven opleves som lille i forhold til vognens størrelse, vi får kun lige plads til en pusletaske.
 • Kalechen fungerer godt, når sædet er i siddestilling, men i liggestillingen virker den lidt kort.
 • Beslag til søskendebræt er også indbygget i klapvognen

Let og hurtig at klappe samme.

Når håndtaget er klappet ind, så stikker du hånden ind under sædet og trykker på knappen samt løfter Connect i håndtaget.
Med et snuptag klapper vognen nu sammen på tre ledder og bliver meget flad samt kompakt.

Konklusion på test af Bumprider Connect

Der er ikke mange andre klapvogne, der er lige så alsidige som Bumprider Connect
- og det er netop alsidigheden, som du skal vælge klapvognen ud fra.

Høj maksimumsvægtstabilfuld liggestillingindbyggede beslag til søskendebrætkan blive til søskendevogn
Ret lavt ryglænlille bagagekurvkort kaleche

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

Mere om klapvogne

En klapvogn er en barnevogn i en enklere udførelse, der er beregnet til lidt større børn. Klapvogne er fast fremadvendte og har oftest hvilestilling, men ikke altid fuld liggestilling. Klapvognen bør og plejer også at være lille og praktisk, når den klappes sammen.

Der findes både tre- og firhjulede klapvogne. En del klappes ned som en duovogn, det vil sige, at de klappes sammen og hovedsagelig bliver lavere, når de er klappet sammen.

Andre klapvogne kaldes paraplyvogne og klappes sammen i både bredden og højden. Der findes klapvogne med mange funktioner og andre, der kun har basisfunktionerne og intet ekstra.

Hjulene er en egenskab, der varierer markant mellem de forskellige modeller. Det er muligt at finde alle varianter: lufthjul, plasthjul, dobbelthjul og enkelthjul. Der findes naturligvis klapvogne med fast forhjul og andre med svingbare forhjul.

Da klapvogne ofte anskaffes som erstatning for en enkeltvogn, så kan det være en god idé at lade barnet teste vognen på forhånd for at se, om der er plads til at vokse. Sørg for, at der ikke kommer til at mangle plads under bøjlen til benene, når barnet har vintertøj på, men også at liggestillingen ikke er lang nok, så barnets hoved ikke rammer kalechen, når den foldes ud.

Det er også værd at bemærke, at en del klapvogne kan bære en maksimumsvægt på 15 kg – hvilket er en slags standard, mens andre er godkendt til betydeligt større belastning og dermed måske kan anvendes i længere tid.

Formålet med en klapvogn er normalt at udskifte den vendbare duovogn med noget billigere og mere slidstærkt, dels for at barnet måske ikke bliver kørt nær så meget, og dels fordi man ønsker en vogn til at køre til og fra børnehaven, eller som kun skal bruges engang imellem.

Men selv når man vælger klapvogn, bør man tage et kig på sin livsstil. Har man tidligere haft en duovogn med god plads i bagagekurven, og man har planer om at fortsætte med at bruge vognen, når man køber ind, så er det en god idé også at vælge en klapvogn, hvor bagagekurven har plads til en indkøbspose eller to.

En del bruger også klapvognen på rejser, og hvis man regner med at tage på solferie tit, er der klapvogne, som har bedre kaleche og solbeskyttelse end andre. Der findes også klapvogne, som er meget basalt konstrueret, hvor kalechen skal købes som tilbehør.

 • Bedst i test
 • Tilbud
 • Guides
 • Om os