1. Start
  2. Bedst i test

Opdateret  

Test af 22 køreposer: Find den bedste kørepose til de kolde dage

PriceRunner

Er det blevet koldt under turene med den lille i klapvognen? Med en lun kørepose slipper du for at give din guldklump varmt overtøj på. Vi har testet køreposer fra Voksi, Britax, Bugaboo, Elodie med flere - vi kårer en varm, rummelig og praktisk testvinder. Læs mere i testen og vælg den rette kørepose til dit barn i testen.

Test af 34 køreposer: Find den bedste kørepose til de kolde dage

Det danske vejr kan være en drilsk størrelse, og månederne fra oktober og frem til starten af foråret kender vi især som både kolde, blæsende og regnfulde. Men med en god kørepose kan du sikre din lille øjesten nogle lune og trygge timer udenfor.

Det smarte og praktiske ved køreposen er, at du ikke behøver bøvle med at give barnet tykt overtøj på. Her beskytter køreposen, voksiposen, babysoveposen eller hvad, du foretrækker at kalde den, mod vind og kulde.

En kørepose minder på mange måder om en varm og lun sovepose til dit barn. Og hvem elsker ikke at ligge og putte under noget varmt, når det er koldt?

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning. Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.

I vores test af køreposer har vi derfor ladet børnefamilier bruge køreposerne i deres hverdag i køligt, blæsende og vinterligt vejr samt ved mange minusgrader - vi tester faktisk køreposerne i Sverige, blandt andet for at være sikre på, at vejret er koldt nok.
Køreposerne er blevet testet i både ligge- og siddestilling i klapvogne og af børn i forskellige størrelser og aldre.

I vores test og vurdering af de forskellige køreposer har vi været ekstra opmærksomme på følgende egenskaber:

  • Pasform: Hvordan passer køreposen til forskellige sæder? Kan den fastgøres på nogen måde, eksempelvis ved at blive ført over ryglænet?

  • Varmeisolerende evne: Hvor varm er køreposen? Er overdelen høj nok til at dække hele barnets krop? Er det muligt at tilpasse køreposens varmeisolerende evne efter sæsonen?

  • Brug: Er det nemt at placere køreposen i klapvognen? Kan køreposens overstykke tages af? Er det let at lægge barnet ned i køreposen og løfte det op igen?

Udover egenskaber og funktioner har vi i vores endelige vurdering også vægtet køreposens design og pris. På den måde har vi kunnet udpege den bedste kørepose til klapvogn.

Vi har testet et udpluk af markedets mest populære modeller. Sammenlign priser og find tilbud på køreposer på PriceRunner.

1. Elodie Details Kørepose - BEDST I TEST KØREPOSE

Moderne designet og varm kørepose med smarte funktioner og universel pasform

Længde, kørepose: 100 cm Længde, låg: 7 cm Bredde: 50 cm Ophæng: Lomme kan føres over ryglænet Seleåbning: Velcroåbning Aftageligt låg: Ja Kan forlænges: Nej Forårs-/efterårslåg: Nej Fyld: Genvundet polyester i for og yderstof

Elodie Details Kørepose Faded Rose

Elodie Details klassiske kørepose opdateres hvert efterår med årets nye designversioner. Producenten har opnået sin popularitet med et bredt samt hele tiden aktuelt udvalg af farver og mønstre. Den største ændring til denne sæson er et nyt fokus på mere bæredygtige produkter.

Flere forskellige køreposevarianter.

I Elodies sortiment er der en model med dunfyld, en babyvariant, der kan laves om fra en flyverdragt til en minikørepose, samt denne klassiske køreposemodel, der har solgt godt i næsten et årti.

Den klassiske kørepose fås i en version med lynlåsen midt på lågets forside samt i ensfarvede og mønstrede varianter, hvor lynlåsen løber rundt om køreposen.
Køreposen er en meter lang, hvilket er standard, og den er rummelig nok til at kunne anvendes op til en alder på omkring 3 år.

Bagsiden af køreposen er virkelig gennemtænkt.

Elodie Details kørepose har lange åbninger, der lukkes til med velcro, hvilket gør det let som en leg at sætte den i vognens sæde og trække selen igennem. Også selvom selen er fastgjort i sædebetrækket.

Billede fra test af kørepose Elodie Details - her hænger den på et stakit

Praktisk ophængningslomme

På bagsiden af Elodie Kørepose er der en ophængningslomme, som man trækker over sædets ryglæn. Når man har gjort det, sidder køreposen stabilt og kan ikke glide ned, når man skal sætte barnet i vognen. Du kan også bruge køreposen i en lift, selvom den kan virke lidt for "poset" til mindre lifte, for eksempel til søskendevogne.

Låg kan tages af

Elodie Kørepose er en varm model, der holder varmen omkring barnet, selvom det blæser friskt, og temperaturen er krøbet under frysepunktet. Låget er kraftigt polstret og højt nok til, at køreposen kan lukkes til op til hagen. På forsiden er der knapper, så køreposens låg delvis kan foldes ned. Det kan også tages helt af i varmere vejr, og så kan bagstykket anvendes som siddehynde i vognen.

Konklusion på test af kørepose Elodie Details

Køreposen opleves som meget hyggelig for barnet at putte sig i. Og hvis du er dristig nok til at vælge et design, der skiller sig lidt ud fra mængden, så bliver køreposen hurtigt et opfriskende farveindslag i vognen.

Udvalgte varianter af Elodie Kørepose AW20 fremstilles nu af genvundet polyester - både i yderstof og for. Det er uden tvivl et skridt i den rigtige retning samt en udvikling, som vi ser hos de fleste andre større aktører inden for babyprodukter.

Sammen med de andre gode egenskaber hos denne model gør det Elodie Kørepose til et på alle måder udmærket valg til at putte sit barn i om vinteren.

Flot og farvestrålende designpasser til alle vogneglider ikkevarmbæredygtige materialer
Kan ikke tilpasses i længde eller varme

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

2. Voksi Urban - BEDSTE PREMIUMVALG

Varm kørepose, som kan forlænges og passer under hele barnevognsperioden

Længde, kørepose: 89-122 cm Længde, låg: 65-90 cm Bredde: 50 cm Ophæng: Nej Seleåbning: Velcro Aftageligt låg: Ja Kan forlænges: Ja Forårs-/efterårslåg: Nej Fyld, Låg: Dun og fjer certificeret ifølge Responsible Down Standard Fyld, bagstykke: 100 % uld certificeret ifølge Responsible Wool Standard

Voksi Urban

Voksi Urban har eksisteret længe og har gennem årene fået forbedrede detaljer, opfrisket design og nogle gange helt nye funktioner. Præcis som altid er Voksi Urban en pålidelig kørepose, og når et produkt holder et højt niveau, så føles den høje pris også acceptabel.
Desuden plejer Urban også at have en høj værdi på genbrugsmarkedet, når det bliver tid til at sælge den videre.

Kørepose, hvor både liggedel og siddedel kan forlænges

Voksi Urban er designet til virkelig at opfylde en funktion, både for den nyfødte baby og for det lidt ældre barn. Køreposen udgøres af en bagside, på hvilken du kan fæstne to forskellige længder af låg. Med det korte låg måler Voksi Urban 89 cm og passer perfekt i de fleste liggedele.
For at den lille baby skal ligge ekstra behageligt, medfølger et løst stykke stof, som placeres over seleåbningerne for at skabe en glattere liggeflade.

Når det er tid til at skifte siddedelen, så er det let at sætte Voksi Urban fast. På bagsiden findes lodrette åbninger, som lukkes med velcro, hvilket gør køreposen kompatibel med alle slags seler. Med det lange låg bliver Urban hele 120 cm lang. For de fleste børn fungerer Urban altså under hele barnevognsperioden.

Billede fra test af kørepose Voksi Urban - se køreposen med det korte låg til venstre og det medfølgende lange låg til højre

Varm kørepose, som klarer mange minusgrader

Uanset om du anvender Voksi Urban med det korte eller lange låg, så kan køreposen åbnes op i fodenden. For et større barn, som også er oppe at gå med vintersko på, er det praktisk at kunne lade fødderne stikke ud, når det er tid til at sætte sig i vognen. Det gør også, at køreposen bliver mindre beskidt indeni.

Voksi Urban er en ret varm kørepose. Bagstykket er foret med uld, og låget er polstret med fjer og dun. Voksi påstår selv, at Urban er en kørepose til den kolde vinter, og det passer! Køreposen klarer sig helt ned i de tocifrede minusgrader - uden at barnet bliver koldt. Bedst bliver det, når vi anvender lag-på-lag-princippet, så vi kun klæder barnet i undertøj og mellemlag. For dem, som bor et sted, hvor vinteren mest byder på vejr omkring 0 grader, der kan Urban føles lidt mere varm end nødvendigt.

Høj kvalitet i køreposens detaljer

Der findes ingen funktion, som man kan spænde Voksi Urban over ryglænet med, hverken med rem eller ophængningslomme. Men selen holder køreposen godt på plads. Urban har også antiglid-materiale på bagsiden. Lynlåsen løber langs kanten, og den kan åbnes fra begge sider. Låget kan foldes ned og sættes fast i en mere åben indstilling.

Konklusion på test af kørepose Voksi Urban

At en kørepose kan ose af kvalitet, lyder måske underligt. Men når vi anvender Voksi Urban, så er det præcis den opfattelse, vi får. Alle detaljer føles som premium. Lynlåsene sidder aldrig fast, køreposens pasform passer perfekt om barnet og låget går hele vejen op til hagen.

Voksi Urban er og bliver en af de bedste køreposer, du kan få, og især hvis du vil have sikkerhed for, at køreposen er varm nok - selv under koldt og hårdt vintervejr.

Lige så varm som den er blødåbning til skokan forlængeslang anvendelsestid
Mangler ophæng

Prissammenligning

Sammenlign priser

Voksi® Kørepose Urban Grey HDCream

1.598 kr.

Urban - grey cream

1.609 kr.

Voksi Urban, GoldenYellFlying

1.759 kr.

3. Angel of Sweden Tärnaby - BEDSTE LAVPRISVALG

Kørepose til en god pris med smart ophængning og velcroåbning til selen

Længde kørepose: 100 cm Længde, låg: 73 cm Bredde: 50 cm Ophæng: Lomme føres over ryglænet samt velcroremme Seleåbning: Velcro Aftageligt låg: Ja Kan forlænges: Nej Forårs-/efterårslåg: Nej Fyld: Polyestervat

Angel of Sweden Tärnaby Zebra

Angel of Sweden Tärnaby fås i flere forskellige varianter, og den leverer egentlig ikke noget ud over de forventede funktioner for en kørepose. Men det er imponerende, at du kan få alle de ønskede basisfunktioner til en så rimelig pris.

Tärnaby holder standarden på alle punkter

Køreposens længde på 100 centimeter gør det muligt at bruge køreposen til barnet bliver cirka 3 år.

Køreposen er fyldt med polyestervat og føles ret tynd, når vi rører ved den. Men alligevel er Angel of Sweden Tärnaby uden tvivl varmere end en almindelig efterårs- og forårskørepose. Som sædvanlig er det også et spørgsmål om, hvordan man klæder barnet på. Men på mildere vinterdage er det nok med Tärnaby og et lag tøj under.
Når der er frostgrader, så bør barnet få et ekstra lag tøj under køreposen.

Let at tage ud og sætte i vognen

Tärnaby har et aftageligt låg. Det kan foldes ned foran og fastgøres med tryklåse, for eksempel rundt om bøjlen. Langs med hovedenden sidder en kant af imiteret pels, som kan tages helt af, hvis du og/eller barnet ikke kan lide den.
Køreposen har åbninger forsynet med velcro til vognens sele. Det gør det både hurtigere og nemmere at sætte køreposen i vognen - samt at tage den ud igen.

Glider ikke ned i vognen

På bagsiden er der to ophængningsfunktioner. Det er vigtigere, end man i første omgang skulle tro, at få en kørepose til at sidde fast i vognens sæde uden at glide ned.

Det er virkelig irriterende at få barnet ned i vognen for så at se, hvordan køreposen langsomt glider ned og ender som en klump i fodenden. Men Angel of Sweden Tärnaby kan både sættes på ryglænet med ophængningslommen og spændes fast med de to remme med velcro, der sidder fast på køreposens bagstykke. På den måde kan du få Tärnaby til at sidde fast i så godt som alle sæder.

Konklusion på test af Angel of Sweden Tärnaby kørepose

Selvom Tärnaby ikke er den varmeste kørepose, så fungerer den alligevel godt til en normal vinter, hvor temperaturen ikke kravler alt for langt under frysepunktet. Til en meget overkommelig pris får du med Angel of Sweden Tärnaby en funktionel kørepose med alle de egenskaber, som du egentlig kan ønske dig.

God ophængning i sædetmeget for pengenegennemtænkte funktioner
Ikke supervarm

4. Najell Kørepose Winter Cover – BEDSTE ERGONOMISKE

Meget blød kørepose til klapvogne med ergonomisk siddedel

Længde af kørepose: 97 cm Længde af overdel: 69 cm Bredde: 36 cm Åbninger til 5-punktssele: Nej Fastgøring: Ja, strop i ryggen og bag hætten Aftagelig overdel: Ja Kan forlænges: Nej Særlig overdel til forår-efterår: Nej Fyld: Soronafyld der består af genvundet polyester Tåler maskinvask: Ja, ved 40°C Tåler tørretumbler: Nej Andet: Alle materialer er Oeko-Tex Standard 100 klasse 1. Køreposen er desuden tilpasset Najell SleepCarrier babynest og ergonomiske klapvogne

Najell Winter Cover

Prøv lige at forestille dig det her:
Du kigger op på en flot blå sommerhimmel, hvor en stor hvid og bomuldsagtig sky driver rundt. Du rækker ud efter skyen, plukker den ned fra himlen og laver den om til en varm kørepose til vinterbrug.

Altså hvis det nu bare kunne lade sig gøre, så ville slutresultatet blive som med Najell Kørepose Winter Cover.

En blødere og mere fluffy kørepose må du lede længe efter. Og som om det ikke var nok, så er køreposen både varm og effektiv til at holde den kolde luft ude.

Kombinerer flere funktioner i samme produkt

Najell står også bag den bløde og populære SleepCarrier, der kombinerer funktionerne fra både babynest, bæresele og lift i et og samme produkt. Tanken bag køreposen Winter Cover er nogenlunde den samme; at køreposen skal have en dobbeltfunktion.

Til lift, barnevogn, klapvogne og SleepCarrier

Dels skal køreposen kunne fungere som indlæg og dyne i en blød babylift eller til barnevogn, dels som en kørepose specielt udformet til ergonomiske klapvogne. Og fordi også Winter Cover kan foldes, så den passer ned i SleepCarrier, så kan køreposen sagtens bruges til mindre vogne med liggedele.

Køreposen har en aftagelig overdel, og modellen kan også åbnes i fodenden, så barnets støvler kan stikke ud. Bagstykkets fodende har et mørkt og mere slidstærkt for, som bedre tåler smuds.

Åbningerne til selen er lange bånd med velcro. Det betyder, at køreposen er velegnet til de fleste sæder - selv de sæder med seler, der kan være at skille ad.

Specielt udformet til ergonomiske klapvogne

Det, der gør Winter Cover specielt udformet til ergonomiske vogne, er, at køreposen har et bagstykke i to dele, der er formsyet til at passe til ergonomiske sæder. Der sidder også en stofstrimmel på bagsiden af køreposen, som kan føres under siddedelen, så køreposen ikke glider ned.

I køreposens hovedende finder du en elastikrem, der kan føres omkring ryglænet og hjælpe med at holde køreposen på plads. Køreposen har en overdel, der går højt op på barnet, og som kan foldes ned og holdes på plads med knapper. Der er også en snørelukning, som man kan stramme til efter behov.

Selve køreposen har en normal længde, men posen er lidt til den smalle side over barnets overkrop, hvilket har en tendens til at irritere børn, der gerne vil have god plads til armene.

Konklusion på test af kørepose Najell Kørepose Winter Cover

Najell Kørepose Winter Cover passer derfor bedst til babyer og mindre børn op til omkring to år, og for dem er den her model en af de mest komfortable køreposer på markedet.

Sidder perfekt i ergonomiske sæderutrolig blød og varmhøj overdelfungerer godt i lift
Stram over barnets overkropder kommer hurtigt pletter på det lyse for

5. Voksi Active

Rigtig varm kørepose, der afviser vind og vand og er velegnet til kolde vinterdage

Længde kørepose: 100-125 cm Længde låg: 63-91 cm Bredde: 50 cm Ophængning: Ja Seleåbning: Ja, til 5-punktssele Aftageligt låg: Nej Kan forlænges: Ja Forårs/efterårslåg: Nej Fyld: Ovandel og forlængerdel 80 % dun og 20 % fjer, bagside 100 % uld

Voksi Active

Voksi Active er, som navnet antyder, en kørepose til den aktive familie, der ikke er bange for hverken streng kulde eller dårligt vejr. Det er nemlig en rigtig varm kørepose, som afviser både vand og vind, samtidig med at den er behagelig og hyggelig for barnet at have omkring sig i vognen.

Vind- og vandtæt kørepose

Voksi Active er kørepose med mulighed for forlængelse, som i sin mindste indstilling er omkring en meter lang og i sit længste 125 cm. Det betyder, at køreposen kan bruges fra spædbarnsalderen til op imod 4 år. Mens den øverste skal har en vandtæt membran, der beskytter mod regn, er bagsiden fremstillet af uld, der både er åndbart og leder fugt væk fra barnets krop. Indersidens bløde fleece gør barnets køretur både hyggelig, varm og tør. Med sin størrelse opleves dunpolstrede Voksi Active som en tyk kørepose, der minder om en sovepose. At den holder varmen utrolig godt på selv de koldeste vinterdage gør den ekstra velegnet til familien, der tilbringer mange timer udendørs, eller til dem, der bor i et koldere klima. Der er ikke behov for noget overtøj under Voksi Active, det er nok med fleece eller almindeligt indendørstøj. Frem mod foråret kan Voksi Active med fordel udskiftes med en tyndere kørepose.

Holder fantastisk godt på varmen

Voksi Actives ydermateriale er ikke kun vandtæt men også smudsafvisende. Efter tre måneders daglig brug rapporterer testpanelet, at køreposen stadig ser ud som ny uden slid eller pletter. Når det er tid til at bruge forlængerdelen, tages den mindre foddel af med en lynlås, hvorefter forlængerdelen fastgøres på samme måde. Voksi Active har ingen ophængslomme, men har skridsikre strimler på bagsiden og opleves som stabil i vognen. Rygdelen har åbninger til fempunktssele, som også hjælper med at holde køreposen på plads. Voksi Active er en kørepose i høj kvalitet, der holder godt på varmen, og som passer perfekt til den aktive familie.

Varmvind- og vandtætlet at holde ren
For varm til visse klimaerlidt klodset i tykkelsen

6. Easygrow Nord

Varm og skøn kørepose, som kan forlænges, passer til familien, som er meget ude

Køreposens længde: 95-115 cm Lynlåsens længde: 64-84 cm Bredde: 45 cm Ophæng: Nej Seleåbning: Individuelle seleåbninger Aftagelig hætte: Nej Kan forlænges: Ja Forårs-/efterårshætte: Nej Polstring: 90 % andedun, 10 % fjer og vaskbar uld i ryggen

Easygrow Nord

Easygrow Nord er en kørepose for familien, som er seriøs omkring udendørsaktiviteter. Anvendelsestiden er imponerende lang. Fra fødslen som den er eller sammen med Nord Bæresele som en blød liggedel og op til mindst fireårsalderen. Rundt om hovedenden er en dekorativ kant i kunstpels, som let kan tages af.

I sin korteste indstilling måler Nord 95 cm. Folder man den lidt, kan køreposen også anvendes i liggedelen. I hovedenden af køreposen er et løst indlæg, som kan vaskes, og som holdes på plads med velcro. En smart detalje, i og med at babyer har en tendens til at gylpe og plette præcis omkring hovedet. Lynlåsen på midten gør køreposen let at åbne, når man lægger eller løfter barnet.

Separate åbninger til selen

Easygrow Nord har separate åbninger til barnevognens sele. Alle åbninger har små hætter. På den ene side kan individuelle seleåbninger virke lidt umoderne, da det betyder, at man muligvis er nødt til at skille selen ad for at kunne sætte køreposen i sædet. På den anden side siver der mindre kulde ind nedefra med små åbninger, som desuden kan dækkes til, når de ikke anvendes.

Det er heller ikke let at få Easygrow Nord til at sidde fast. Køreposen mangler en ophængningslomme eller anden anordning for at kunne fæstnes til sædet, så den ikke glider ned. Har man trukket selen gennem Nord, så hjælper den dog med at holde køreposen på plads. På bagsiden er en stribe anti-slip, men den gør ikke den store forskel.

Meget varm kørepose, som kan anvendes længe

Nord er polstret med en blanding af dun og fjer, bagsiden udgøres af uld. Det gør køreposen rigtig varm. Dunlaget kan tages af inde i køreposen, så de forskellige dele kan vaskes separat. Når barnet vokser, er det nemt at løsne køreposens bund og sætte forlængelsen på. Den totale længde på 115 cm indebærer, at selv en fireårig får godt med plads.

Easygrow er et norsk kvalitetsmærke, og de er ikke bange for at tage sig godt betalt for deres produkter. Gensalgsværdien er ofte god, men fremfor alt får man høj kvalitet med en Nord-kørepose. Sammen med den lange anvendelsestid gør det Easygrow Nord til et godt køb for familien, som ved, at barnets første tre-fire år kommer til at byde på megen udendørs aktivitet om vinteren.

Meget varmkan forlængeskan strammes om åbningenaftagelig pelskant
Individuelle seleåbningeringen ophæng til sædet

7. Voksi Sky Light

Hyggelig kørepose til efteråret, foråret og mildere vinterdage

Længde kørepose: 103-126 cm Længde låg: 76-100 cm Bredde: 42 cm Ophængning: Nej Seleåbning: Ja, 5 Aftageligt låg: Nej Kan forlænges: Ja Forår/efterårslåg: Nej Fyld: 100 % bomuld

Voksi Sky Light

Voksi Sky Light er en stilren kørepose, der kan forlænges. Den passer perfekt til efteråret, foråret og den milde vinter. Køreposen fås i fem jordnære farver, der ånder af skønne gåture i skoven, og den passer udmærket sammen med farveskalaen i f.eks. Fjällrävens rygsække.

Kørepose til efterår eller mild vinter

Voksi Sky Light kan forlænges, så den passer til børn i alderen op til 3-4 år, men den kan også bruges til mindre børn i barnevogn, da køreposen kun er knap 90 cm i sin mindste indstilling. På milde vinterdage eller om efteråret er det nok med undertøj i uld og fleece i køreposen, som føles både bekvem og tilpas varm helt op til 12 plusgrader udendørs.

Køreposen er åndbar og kan tåle fugtigt vejr, men i regnvejr bliver den noget våd. Lynlåsen i fodenden gør et godt stykke arbejde ved at regulere temperaturen i køreposen, og hvis man vælger at åbne lynlåsen hele vejen op, kan Voksi Sky Light også bruges som legetæppe eller tæppe. Rundt om hovedenden er der en snøre, som gør det nemt at regulere til den ønskede tæthed omkring barnets hoved.

Både klimasmart og hyggelig

Når det er tid til at forlænge Voksi Sky Light, gøres det med en enkel manøvre og en lang lynlås. På køreposens bagside er der skridsikring for at undgå, at køreposen glider rundt på vognens sæde, men der mangler ophængningslomme. Alligevel synes Voksi Sky Light at sidde relativt stabilt i vognen, og kun børn, der bevæger sig rigtig meget i vognen, glider en anelse rundt, da køreposens skridsikring sidder bag ryggen og ikke under barnets bagdel.

Køreposen er beregnet til flere forskellige typer seler og har fem forskellige åbninger. Åbningerne til skulder- og taljedel holdes sammen med velcrobånd og slipper ikke vind og kulde ind, derimod mangler skridtbåndet velcrobånd, og præcis som med skridsikringen kan børn, der bevæger sig meget i vognen, forårsage, at åbningen udvides og slipper kold luft ind. Ellers er Voksi Sky Light en meget populær kørepose, der får ros for sit flotte design, sin hyggelige fornemmelse og bløde bomuldsstof på indersiden. Med sin polstring af genanvendt polyester er det en kørepose, som både er klimavenlig og et rigtig godt valg til kølige dage, inden vinteren har lagt sit tunge greb om landet!

Blød og behageliglang anvendelsestidkompatibel med babybeskyttelse
Manglende ophængningbørnder bevæger sig megetkan forårsage skrid og åbninger

8. Easygrow Nature

Utrolig varm og hyggelig kørepose, der kan forlænges til 120 cm

Længde kørepose: 98-120 cm Længde, låg: 70 cm Bredde: 48 cm Ophæng: Nej Seleåbning: Velcro Aftageligt låg: Nej Kan forlænges: Ja Forårs-/efterårslåg: Nej Fyld: Dun og fjer

Easygrow Nature

Der er ikke mange køreposer, som kan stå imod, når vinteren for alvor bider. Men Easygrow Nature er så varm, at ikke engang 20 minusgrader giver grund til bekymring.
Dette er en rigtig varm model, men køreposen har flere gode egenskaber. Nature har også en imponerende lang anvendelsestid.

Kan forlænges til 120 cm

Easygrow er et norsk mærke med fokus på udvalgte materialer af høj kvalitet.

  • Nature er fyldt med dun og fjer.
  • Bagstykket er fyldt med uld og kan vaskes.

I basisversionen er Nature knap en meter lang, men der medfølger en forlængelse til køreposen. Det er ret let at forlænge køreposen. Først fjernes bundpladen ved at åbne en lynlås, og derefter fastgør du den forlængede fodende.
Med forlængelsen på bliver Easygrow Nature hele 120 cm lang.

Det er et stort plus, at der er plads til børn op til mindst 4-5 år i køreposen. Selvom mange børn er holdt op med at bruge klapvogn i den alder, betyder den lange anvendelsestid, at køreposen også kan bruges til børn, der er høje af deres alder.

Gennemtænkte detaljer

Nature har separate huller til selen og har ikke ophængning på bagsiden. I det henseende virker køreposen ikke så moderne.
Men samtidig er alle detaljerne meget gennemtænkte. De steder hvor lynlåsene mødes, er overdækkede, så der ikke kan komme kold luft ind. Køreposen åbnes med en lynlås midt på låget, så det er nemt at lægge barnet ned og hurtigt putte det.

Måske lidt for varm?

Det eneste minus ved Easygrow er netop, at køreposen er så varm - selv omkring frysepunktet virker den næsten for varm. Når du går ind i en butik for at handle, så er du nødt til at åbne for køreposen, så barnet ikke kommer til at svede.

Konklusion på test af kørepose Easygrow Nature

Nature er således mindre god til bymiljøer eller under sydligere himmelstrøg - her bliver den faktisk for varm. Det kan altså blive et problem i Danmark med de milde vintre. Men i Grønland eller på Færøerne - her kan køreposen være et godt valg.

Easygrow Nature er en kørepose, der kan holde varmen vinter efter vinter, og som kan bruges, indtil barnet ikke længere kører i barnevogn.

Utrolig varmmeget høj kvalitetgod forlængelse
Ingen ophængninghøj prismåske for varm ... ?

9. Voksi City

Varm og rar vinterkørepose, der kan anvendes længe takket være en smart forlængelse

Længde kørepose: 104-128 cm Længde, låg: 72 cm Bredde: 45 cm Ophæng: Nej Seleåbning: Individuelle selehuller Aftageligt låg: Nej Kan forlænges: Ja Forårs-/efterårslåg: Nej Fyld: Dun og fjer

Voksi City kørepose

Voksi City er en varm og hyggelig vinterkørepose, stoppet med dun og fjer. Køreposen virker gennemarbejdet i alle detaljer og er, som altid med Voksis produkter, af høj kvalitet.

Kan bruges i lang tid

Voksi City leveres i en opbevaringstaske, der er praktisk at have de tider på året, hvor køreposen ikke er i brug.

City består af to dele. Selve køreposen og en ekstra fodende. Ved at fastgøre fodenden forneden på køreposen kan den forlænges fra 104 cm til 128 cm. Det gør det muligt at bruge Voksi City i rigtig lang tid.

Fodenden kan åbnes

Køreposen kan åbnes på forsiden med en lynlås, der går helt ned til fodenden. Har man ikke forlængelsen på, kan man nemt åbne i fodenden og lade barnets fødder stikke ud. En praktisk funktion, hvis barnet har beskidte sko på.

Måske er jakken

Låget på Voksi City går hele vejen op til barnets hage, så i mange tilfælde behøver barnet slet ikke at have en jakke på under posen. Når du vil tætne lynlåsen ekstra, så er der en kant, som du kan folde over. Kanten fastgøres ved hjælp af duffel-knapper (en duffel-knap er sådan en kort pind af træ eller plastik, som stikkes gennem en løkke for at knappe de to sider sammen).

Du skal kunne skille selen ad

Bagstykket på Voksi City har huller til barnevognens sele. Hullerne er separate, så for at kunne anvende køreposen i vognens sæde, så skal du kunne skille selen ad og føre remmene igennem Voksi City. Der er ingen egentlig ophængningsfunktion på bagsiden af køreposen. Men ofte kan det være nok med selen for at holde en kørepose på plads og forhindre, at den glider ned i vognen.

Lang, blød og varm

Voksi City er ret lang, også i den korte version. Men fordi den er blød, kan den foldes til, så den alligevel passer rimeligt i en lift. I sædet fungerer City godt, da den nemt former sig efter såvel en almindelig som en ergonomisk siddeflade.

Køreposen er varm og virker bedst egnet til kolde vinterdage. Men kan også anvendes i mildere vejr, hvis man åbner den mere på forsiden.

Konklusion på test af kørepose Voksi City

Købsprisen på en Voksi-kørepose er høj. For pengene får du et produkt, der i stor udstrækning er fremstillet af naturlige materialer.

Men først og fremmest får du med Voksi City en kørepose, der kan anvendes meget længe, indtil barnet er mindst 4-5 år gammelt.
Og det kombineret med hvor varm og hyggelig Voksi City er, gør den pengene værd, hvis du har luft i budgettet til en kørepose i premiumprisklassen.

P.S.: Måske kan du endda sælge den videre til en fornuftig pris, når dit barn er vokset ud af køreposen.

Varm og hyggeligmeget lang anvendelsestidgod pasform i vognen
Separate selehullerhar ingen ophængningsfunktion

10. Bugaboo High Performance Kørepose+

Ergonomisk kørepose med justerbar varme og en perfekt pasform i Bugaboos vogne

Længde af kørepose: 100 cm Længde af overdel: 67 cm Bredde: 45 cm Åbninger til 5-punktssele: Nej Fastgøring: Lomme, som føres over ryglænet Aftagelig overdel: Ja Kan forlænges: Nej Særlig overdel til forår-efterår: Ja Fyld: Dun Tåler maskinvask: Ja, ved 30°C Tåler tørretumbler: Nej Andet: Kan bruges sammen med alle Bugaboo klapvogne

Bugaboo Vinter Fodsæk Performance

Bugaboo High Performance Kørepose+ er en af de dyrere modeller i Bugaboos sortiment. Nøjagtig som med producentens andre High Performance-produkter, så er tanken med den her kørepose, at den skal være både højtydende og multifunktionel.

Forskellen på High Performance Kørepose+ og den tidligere model er, at den ældre model havde to separate overdele. Bugaboo High Performance Kørepose+ har kun en enkelt overdel, som udgøres af to forskellige dele.

Den tyndere del kan åbnes op i siden med lynlås. Når temperaturen begynder at nærme sig frysepunktet, tilføjer du det tykkere indlæg med dun i den tynde overdel. Indlægget fastgøres i hjørnet med knapper, så det ikke flytter sig med tiden.

Klarer let tocifrede minusgrader

Den tynde overdel har også dunfyld, og når begge dele er tilføjet, så er køreposen rigtig varm og klarer let tocifrede minusgrader. Overdelen kan også fjernes helt fra bagstykket.

Vind- og vandafvisende

Ydermaterialet på High Performance Kørepose+ er både vind- og vandafvisende. På indersiden er fodenden beklædt med et mere slidstærkt materiale, så køreposen kan tåle sjap og beskidt fodtøj. Pasformen er designet til en ergonomisk klapvogn, og der er en lomme, du kan føre over ryglænet til fastgøring.

Det bedste valg til Bugaboo-ejere

Køreposen sidder klart bedst i Bugaboos egne vogne, hvor modellen passer perfekt og derfor ikke glider ned. På Bugaboo Donkey, Buffalo og Cameleon kan køreposen desuden fastgøres under siddedelen, så den bliver ekstra stabil.

Lidt for kort overdel

Den eneste ulempe er, at overdelen er lidt for kort. Hvis den gik lidt højere op, så ville det ikke være nødvendigt at supplere med et lunt tæppe eller give barnet en jakke på overkroppen.

Konklusion på test af kørepose Bugaboo High Performance

Bugaboo High Performance Kørepose+ er uden tvivl det bedste valg for alle Bugaboo-ejere, der har budgettet til en kørepose i den her prisklasse.

Meget varmperfekt pasform i Bugaboos vognemateriale af høj kvalitet
Høj priskort overdel

11. Bjällra of Sweden Kørepose

Varm og rummelig med aftagelig pelskant og flere smarte funktioner

Længde af kørepose: 100 cm Længde af overdel: 76 cm Bredde: 47 cm Åbninger til 5-punktssele: Ja Fastgøring: Elastik øverst, som føres over ryglænet Aftagelig overdel: Ja Kan forlænges: Nej Særlig overdel til forår-efterår: Nej Fyld: Polarfleece, polyester Tåler maskinvask: Ja, ved 40°C Tåler tørretumbler: Nej Andet: Oeko-Tex certificeret materiale

Bjällra of Sweden Kørepose

Bjällra of Sweden Kørepose er en multifunktionel kørepose, hvor det udseendemæssigt først og fremmest er den brede pelskrave, der fanger opmærksomheden.

Her er det værd at bemærke, at det er imiteret pels, og at hele kraven nemt kan tages af, da den kun er fastgjort med trykknapper.

Køreposen har en gennemsnitlig længde og virker rummelig i bredden. Bjällra of Sweden fungerer desuden godt i de fleste klapvogne, og hvis ryglæn samt kaleche ikke sidder sammen, kan køreposen fastgøres med en elastik, der føres over vognens ryglæn.

Lun kørepose med flere funktioner

Køreposen fra den svenske producent Bjällra of Sweden er varm og fungerer godt i frostvejr.

Indersiden føles meget blød, og til små børn er der en lille nakkepude, der sidder fast med velcro. Den kan nemt tages af, og velcrobåndet kan dækkes til, så køreposen stadig er rar for din lille guldklump at læne sig opad.

Kan bruges med bæresele

Overstykket kan tages helt af, og i toppen sidder der to klemmer. Ideen er her, at køreposen kan bruges som betræk til en bæresele. I overdelens nederste kant er der desuden snøreluk, så du kan stramme køreposen lidt til omkring barnets krop.

Det er meget praktisk med de to funktioner i den samme kørepose, især når du har et barn, der skiftes mellem at ville sidde i vognen og blive båret.

Flot design der skiller sig ud fra mængden

Bjällra of Sweden Køreposen har åbninger til 5-punktssikkerhedssele til brug i klapvogn, og med velcrobånd omkring seleåbningerne er det nemt at placere køreposen og tage den op igen.

Lynlåsen virker umiddelbart lidt hård, men den kan bruges uden problemer. I mindre sæder kan køreposen føles lidt stor i det.

Konklusion på test af kørepose Bjällra of Sweden

Bjällra of Sweden Kørepose har et flot design, der skiller sig lidt ud fra mængden. Køreposens pris kommer til sin ret i forhold til de forskellige funktioner.

Rummeligvarmsmarte funktioner
Poset pasformnoget hård lynlås

12. Voksi Breeze Light

Meget blød og rummelig kørepose, der er perfekt til for- og efterår

Længde af kørepose: 110 cm Længde af overdel: 76 cm Bredde: 48 cm Åbninger til 5-punktssele: Ja Fastgøring: Nej Aftagelig overdel: Ja Kan forlænges: Nej Særlig overdel til forår-efterår: Nej Fyld: Polyester Tåler maskinvask: Ja, ved 40°C Tåler tørretumbler: Nej Andet: Skridsikkert materiale bagpå

Voksi Breeze Light

Voksi er for mange bedst kendt for deres rigtig varme køreposemodeller, der er designet til brug i den koldeste vintertid. Men producenten gør sig også bemærket med sin Breeze Light, der er en tyndere kørepose, som fungerer perfekt til efterår og forår.

Det er også en type kørepose, der kan være god at have til sommer og sæsonens kølige aftener, da modellen langt hen ad vejen kan sammenlignes med et lækkert tæppe at svøbe sig ind i.

Mest til dage op til lige over frysepunktet

Voksi Breeze er en utrolig blød og fleksibel kørepose. Både yderstoffet og foret er af bomuld, mens fyldet er fremstillet af polyester, og alle materialer er certificerede i henhold til Oeko-Tex 100 Klasse 1.

Køreposen har en tilstrækkelig mængde fyld, der gør den velegnet til dage lige over frysepunktet, men det afhænger naturligvis også af barnets påklædning.

Overdelen på Voksi Breeze Light kan tages helt af, så bagstykket kan anvendes som hynde i klapvognen eller som et legetæppe på gulvet. Og da køreposen er så blød, som den er, at det nemt at folde den, så den passer til en babylift.

Lang kørepose for lang anvendelsestid

Det er først og fremmest et stort plus, at køreposen er hele 110 centimeter lang, for sammen med dens rummelighed i bredden giver det en lang anvendelsestid for barnet.

Topkarakter for materialevalg og design

Køreposen tilbyder ikke nogen umiddelbar fastgøring. Der er snøreluk ved hovedåbningen, der kan strammes til. En decideret lomme, der kunne trækkes over klapvognens ryglæn, havde gjort køreposen mindre tilbøjelig til at glide ned i sædet.

Skridsikker underside

Der er dog skridsikkert materiale på bagsiden af køreposen, hvilket dog – nøjagtig som på mange andre køreposer – har en begrænset effekt under brug. Den har desuden individuelle huller til klapvognens fempunktssele, hvilket dog kan komplicere brugen en del, især hvis du har en klapvogn, hvor selen er svær at åbne og bruge.

Konklusion på test af kørepose Voksi Breeze Light

Selvom køreposen virker lidt gammeldags i sine funktioner, så kan vi ikke andet end give Voksi topkarakter for materialevalg og design.

Voksi Breeze Light er lige så hyggelig for barnet, som den er en fryd for øjet! Når den først er kommet på plads i vognen, så er der altså ikke meget at klage over.

Meget blødlang og rummeligtilpas varm til efterår og forår
Savner god fastgøringhar individuelle selehuller

13. Easygrow Lite

Blød kørepose med forlængende del og ideel til for- og efterår

Længde af kørepose: 100-115 cm Længde af overdel: 70 cm Bredde: 46 cm Åbninger til 5-punktssele: Ja Fastgøring: Nej Aftagelig overdel: Nej Kan forlænges: Ja Særlig overdel til forår-efterår: Nej Fyld: Polyester, bomuld og bambusviskose Tåler maskinvask: Ja, ved 40°C Tåler tørretumbler: Nej Andet: Oeko-Tex-certificerede materialer

Easygrow Lite Footmuffs

Easygrow er et kvalitetsmærke, når vi taler om køreposer. Den norske producent har flere modeller i sit sortiment, der er varme nok til selv en lang, nordisk vinter.

Køreposen Easygrow Lite er modellen, der er ideel til forår, sommer og efterår – en opgave som køreposen løser med bravur. Med køreposen kan du let erstatte tæpperne (de glider alligevel ned) og i stedet sikre, at din lille guldklump holder varmen under gåturen - selv på vej hjem fra sommerferiens aftendukker.

Easygrow Lite fungerer med andre ord meget godt ved lave plusgrader eller endda på en lun vinterdag. Barnet holdes tilpas varmt, så det hverken bliver svedigt eller fryser om fusserne.

God plads til 3-4-årige børn

Funktionsmæssigt er der intet at klage over ved denne model fra Easygrow, som har en god form til både ergonomiske og almindelige klapvogne.

Køreposen er blød, smidig og fremstillet af Oeko-Tex-certificerede materialer. Den kan rulles sammen for en kompakt opbevaring og nemt foldes ud igen, så den passer i en barnevogn.

Lynlåsen på Easygrow Lite går på skrå hen over overstykket, og i fodenden er der en lynlås for at forlænge køreposen. Før du forlænger modellen, har køreposen en gennemsnitlig størrelse, men når du tilføjer den forlængende del, bliver køreposen 115 cm lang.

Der er altså god plads til børn i 3- til 4-års alderen.

Tynd model med mange anvendelsesområder

Easygrow Lite savner en god løsning til fastgøring. Der er ingen lomme, du kan trække ned over klapvognens ryglæn, eller en anden funktion, der på den måde forhindrer køreposen i at glide ned i sædet.

De forskårne huller til fempunktsselen holder til en vis grad køreposen oppe, men omvendt betyder den løsning, at det kan tage lidt tid at få køreposen i og op igen - især hvis selen ikke har separate remme.

Konklusion på test af kørepose Easygrow Lite

Når du først har taget Lite-køreposen i brug, virker den både lækker, lun og rummelig for barnet. Tæpper, der falder ud af vognen eller krøller sammen, er en saga blot, og vi kan virkelig se mange potentielle anvendelsesområder for en tyndere kørepose som den her.

Easygrow Lite er på den måde det måske bedste alternativ i sin kategori.

Blød og lunkan forlængesperfekt til plusgrader
Savner ophængningindividuelle selehuller gør den svær at fæstne

14. Carena Fårö Lux

Varm og hyggelig kørepose med universel pasform samt god fastgøring

Længde af kørepose: 102 cm Længde af overdel: 64 cm Bredde: 45 cm Åbninger til 5-punktssele: Ja Fastgøring: Lomme som føres over ryglænet og sikkerhedskroge bagpå Aftagelig overdel: Ja Kan forlænges: Nej Særlig overdel til forår-efterår: Nej Fyld: Polyester Tåler maskinvask: Nej Tåler tørretumbler: Nej Andet: Skridsikkert materiale bagpå

Carena Faro Lux Kørepose

Carena Fårö Lux er en blød og praktisk kørepose, der helt ned i detaljen er designet til at fungere godt i flere forskellige klapvogne.
Og da køreposen ikke er designet med en stiv facon, kan den også nemt bruges i en babylift.

Fårö Lux har en gennemsnitlig længde på godt 100 centimeter, og køreposens overdel strækker sig lige op til under hagen på en gennemsnitlig toårig.

God til lige under frysepunktet

Når det gælder køreposens tykkelse og evne til at holde barnet varmt, så er Lux ikke en tynd kørepose til forår og efterår, men det er heller ikke den allervarmeste model på markedet.

Carena Fårö Lux virker lun og hyggelig, og efter en lang gåtur med temperaturer lige under frysepunktet har barnet en tilpas og behagelig kropstemperatur – lige som det skal være.

Gode muligheder for fastgøring

Carena Fårö Lux er velegnet til både almindelige og ergonomiske sæder, og køreposen har individuelle huller til fempunktssele til brug i autostol og klapvogn.

For at fastgøre køreposen i vognen er der en lomme på køreposen, som du kan sætte over ryglænet. Der er skridsikkert materiale bagpå. I køreposens sider vinder vi kroge, der kan hægtes fast i selen eller i D-ringe, som findes i nogle sæder. Den løsning mindsker yderligere risikoen for, at køreposen glider ned i sædet.

Køreposens inderside er foret med blød fleece. Selve overstykket kan lynes af, men modellen kan ikke åbnes i fodenden. Når du vil folde overstykket ned, så kan du holde det på plads ved at bruge de to stropper længere nede på overstykket.

Letanvendelig kørepose til en typisk vinter

Det eneste minus ved køreposen er, at pasformen virker ret smal - i hvert fald i fodenden. På den måde kan modellen føles trang, hvis et lidt større barn skal bruge den med sine sko på.

Konklusion på test af kørepose Carena Fårö Lux

Carena Fårö Lux er en meget letanvendelig og funktionel kørepose, der nemt kan holde et barn varmt i vognen under en normal vinter.

Universalpasformgod fastgøringvarm og hyggelig
Lidt smal i fodendenindividuelle selehuller

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

15. Easygrow Grandma

Luksuskørepose med udtagelig dundyne - helt ideel til en iskold vinter

Længde af kørepose: 98 cm Længde af overdel: 78 cm Bredde: 51 cm Åbninger til 5-punktssele: Ja Fastgøring: Nej Aftagelig overdel: Ja Kan forlænges: Nej Særlig overdel til forår-efterår: Nej, men udtagelig dundyne Fyld: Dun Tåler maskinvask: Ja, ved 40°C Tåler tørretumbler: Dundynen kan tumbles med 2-3 bolde, mens kørepose skal tørres liggende Andet: Oeko-Tex certificeret materiale

Easygrow Grandma

Easygrow Grandma er en eksklusiv kørepose, der virkelig er tilpasset de rigtig kolde, nordiske vintre.

Her viser den norske producent, at de ved alt om, hvordan en god kørepose skal designes og fremstilles. Ydermaterialet er smukt strikket, og køreposens detaljer matcher materialevalget på en god måde.

Der er eksempelvis ingen velcrobånd, som vi normalt ser på andre modeller, og som kan ødelægge strikkearbejdet, Selv knapperne til at holde overstykket nede er med magneter.

Huller til selen

Easygrow Grandma har huller til klapvognens eller autostolens 5-punktssele, men med individuelle selehuller er du nødt til at skille vognens sele ad for at føre den igennem.

Der er ikke andre muligheder for fastgøring, så bruger du køreposen i en klapvogn, er der en chance for, at køreposen glider ned i sædet, når barnet placeres i køreposen.

Dundyne kan tages ud

Hovedåbningen og overdelen minder lidt om en sovepose, og den varme dundyne indeni kan tages ud. På den måde er det muligt at tilpasse køreposens varme afhængigt af vejret, da du så har en tyndere kørepose til mildere vejr.

Konklusion på test af kørepose Easygrow Grandma

Easygrow Grandma er en fryd for øjet - og den er især rigtig god, når det er bidende koldt. Med tanke på prisen havde det været ønskværdigt med en mulighed for at sætte køreposen bedre fast i vognen.

Rigtig varm - når det er allerkoldestkan tilpasses efter temperaturen
Bliver ikke siddende i sædethøj pris

16. Cybex Platinum Footmuff

Luksuriøs, smart og meget varm kørepose, der holder længe og afviser snavs

Længde kørepose: 110 cm Længde låg: 88 cm Bredde: 49 cm Ophængning: Findes ikke Seleåbning: Ja Aftageligt låg: Nej Kan forlænges: Nej Forår/efterårslåg: Nej Fyld: Dun

Cybex Platinum Kørepose

Cybex Platinum Footmuff er en luksuriøst skinnende, dunfyldt kørepose, som lover at holde barnet varmt helt ned til 20 minusgrader. Ingen risiko for frosne tæer med denne eksklusivt duftende kørepose!

Kørepose med lang anvendelsestid

Cybex Platinum Footmuff har en længde på 110 cm og er derfor en kørepose, der både kan bruges af flere søskende skiftevis, men også holder flere vintre i træk til et og samme barn. Den varmer en etårig lige så godt som en fireårig, hvilket for nogle også er den alder, hvor barnet vil holde op med at køre i barnevogn.

Ved testen af Cybex Platinum Footmuff blev vejret aldrig koldere end tolv minusgrader, men ved denne kølige temperatur syntes barnet at sidde behageligt og varmt i køreposen, som går op over skuldrene og varmer fra top til tå. Det er nok at have en tyndere trøje og tights på i køreposen, hvis glansfulde overflade er både vand- og smudsafvisende. Ved en temperatur på op til fem plusgrader blev Cybex Platinum Footmuff oplevet som varmest.

Blød fleecefor og smart smudsbeskyttelse

Cybex Platinum Footmuff er polstret med dun og har et blødt og lækkert fleecefor på indersiden. Forneden har køreposen en smudsbeskyttelse, som fungerer ved, at du åbner den nederste del af posen og dermed lader mudrede sko blive udenfor.

Smudsbeskyttelsen og køreposen kan maskinvaskes. Når du vasker selve posen, skal du bruge et vaskemiddel til dun, og fodposen skal vendes på vrangen inden vask. Oplevelsen er dog, at denne kørepose holder sig ren og frisk længe, så det er måske ikke engang nødvendigt at maskinvaske den.

Bagsiden af køreposen er forsynet med åbninger til barnevognens sele for at minimere risikoen for, at posen glider rundt, når barnet sidder op - det sker dog alligevel, fordi materialet er ret glat.

Den smarte hætte i køreposens top varmer helt op til hovedet, og det eneste parti, der kan have brug for ekstra varme en rigtig kølig eller blæsende dag, er halsen, hvor du med fordel kan supplere med et halstørklæde.

Behagelig og varmlang anvendelsestidsmuds- og vandafvisende yderlag
Tendens til at glide på grund af glat materialeingen bremser ved seleåbningerne

17. Cybex Snøgga Mini

Tynd, men alligevel varm kørepose, passer i autostolen til barnets første år

Køreposens længde: 79 cm Lynlåsens længde: 60 cm Bredde: 37 cm Ophæng: Nej Åbning: Velcroåbning Aftagelig hætte: Nej Kan forlænges: Nej Forårs-/efterårshætte: Nej Polstring: Syntetisk Thinsulate

Cybex Snøgga Mini

Cybex Snøgga Mini er en let og net lille kørepose, som passer til barnets første år. Tilsæt formen og længden, så passer Snøgga Mini udmærket til anvendelse i både barnevognens liggedel og sæde. Køreposen er fremstillet i Thinsulate og kommer i en opbevaringspose. Køreposen rulles sammen som en sovepose og er let at pakke ind i vognens varekurv eller opbevare, når den ikke behøves.

Lille kørepose, som er rigtig varm

Det er let at bilde sig selv ind, at en tynd kørepose har en tvivlsomt varmeholdende effekt. Men så er du ikke stødt på Snøgga Mini. Ned til fem minusgrader præsterer den udmærket med almindeligt tøj på babyen. Er vejret koldere end det, så findes der tilstrækkeligt med plads i Snøgga Mini til, at man kan give barnet et mellemlag på i form af en tyndere overall eller en fleece.

Med tilføjelse af læderfolder i liggedelen, som isolering nedefra, så har Snøgga Mini holdt barnet varmt nok selv ved lavere grader end -10. Alt efter, hvor du bor, kan køreposen således være varm nok til at fungere hele vinteren.

Glat indeni, får barnet til at glide

Køreposen klarer sig bedre med sædet end med liggedelen. Bag på Cybex Snøgga Mini er der en åbning til bilselen. Det gør det nemt at holde barnet varmt, hvis du bruger sædet på barnevognens stel om vinteren. Det havde dog været ønskeligt, hvis det var muligt at åbne køreposen helt i fodenden, når først bilen er blevet varmet op, så den ikke bliver for svedig.

Der er ingen skridsikring på bagsiden af køreposen, hvis du gerne vil bruge den i et sæde til et barn op til et år. Også indersiden af Snøgga Mini er glat og blank med det resultat, at barnet kan glide rundt i køreposen, når det ligger i barnevognen. Udover det er Cybex Snøgga Mini en tynd, men varm kørepose til barnets første vinter.

Tynd og blødholder varmen meget godtfungerer godt i autostolen
Blankt og glat forkan ikke åbnes helt nede ved fødderne

18. Cybex Snøgga

Tynd og fleksibel, men alligevel varm kørepose, passer bedst til barnets første to år

Køreposens længde: 89 cm Lynlåsens længde: 65 cm Bredde: 47 cm Ophæng: Nej Åbning: Velcroåbning Aftagelig hætte: Nej Kan forlænges: Nej Forårs-/efterårshætte: Nej Polstring: Syntetisk Thinsulate

Cybex Snøgga Kørepose

Cybex Snøgga er en kørepose, som minder meget om højfunktionelle soveposer og moderne liggeunderlag. Køreposen vejer så lidt som 400 gram og kommer med et etui til opbevaring. Rullet sammen og pakket ind måler rejsetasken kun 23 x 14 cm. Og i modsætning til mange andre køreposer er Snøgga faktisk nem at rulle sammen og putte ned i etuiet, at have med under barnevognen eller opbevare i en kommode henover sommeren.

Givetvis passer Snøgga i Cybex’ egne barnevogne. Men den fungerer også udmærket til vogne fra andre mærker. Køreposens bagside har en velcroåbning til sikkerhedssele, hvilket gør, at den er kompatibel med de fleste modeller.

Lille og let kørepose, som passer både til både liggedel og sæde

Cybex Snøgga er mere rummelig end Snøgga Mini (til autostol og liggedel), men alligevel kortere end standarden med sine 89 cm. Den fungerer op til cirka toårsalderen, derefter kommer køreposen til at virke trang i længden. Snøgga kan også tilpasses til liggedelen, netop fordi den er så blød og tynd.

Men tyndheden betyder ikke, at køreposen er kold. Ligesom Cybex er Snøgga tilpasset til at klare mellem -10 og +10 grader. Det tvivler man ikke på efter en vinters anvendelse. For selvom køreposen ser tynd ud, så er den rigtig god til at holde på varmen. Der er ikke behov for ekstra lag af tøj for, at barnet skal forblive lun om kroppen ved frosttemperaturer. Cybex Snøgga har desuden en ret lille åbning, som kan strammes om ansigtet, hvilket isolerer lidt ekstra.

Ergonomisk polstret kørepose, som savner ophæng

En ulempe med Snøgga er, at køreposen er glat og i princippet mangler et ophæng. Den øvre kant kan bukkes over et ryglæn, men den er ikke lavet til det. Træksnoren rundt om åbningen virker mere som om, den er til for at tætne rundt om barnet, end for ikke at få køreposen til at glide i sædet. Selvom køreposen hænges over ryglænets kant (hvis vognens sæde ikke sidder sammen med kalechen), så føles det, som om den falder ned, da den ikke er skridsikker på bagsiden.

Køreposen er syet i en ergonomisk form, hvilket gør, at den passer meget godt i ergonomiske sæder, men den kan også anvendes i almindelig liggedel. Cybex Snøgga er farverig og funktionel og passer godt til den, som vil bruge samme kørepose første vinter med den nyfødte i liggedel og den næste vinter med den etårige, der kan sidde op.

Tyndmen stadig varmenkel at opbevarepasser både til siddende og liggende
Kort kørepose betyder kort anvendelsestidmangler ophæng

19. Elodie Multifunktionel

Hyggelig kombineret kørepose og sædehynde, der fungerer bedst i mildt vejr

Længde kørepose: 95 cm Længde låg: 75 cm Bredde: 46 cm Ophængning: Nej Seleåbning: Ja Aftageligt låg: Ja Kan forlænges: Nej Forår/efterårslåg: Nej Fyld: 100 % polyester

Elodie Details Convertable Footmuff Pink Nouveau

Elodie Multifunktionel er et lækkert to-i-et produkt, der både kan bruges som kørepose og barnevognshynde med en smart løsning, hvor man med en lynlås spænder topdelen fast og dermed forvandler hynden til en blød kørepose. Køreposen kan bruges fra spædbarnsalderen og op til omkring to år, mens hynden kan bruges betydeligt længere.

Kombineret kørepose og sædehynde

Med sin universelle pasform og åbninger på barnevognshyndens ryg passer Elodie Multifunktionel i de allerfleste barnevognsmodeller. Tanken er, at man fleksibelt skal kunne anvende den som kørepose en kold morgen, for derefter, når temperaturen er steget i løbet af dagen, at kunne tage toplåget af og kun have siddehynden tilbage. Dette fungerer fint i både teori og praksis, men faktum er, at årstiderne, hvor gabet mellem morgen-/aftentemperatur og temperaturen midt på dagen er stort, er forholdsvis korte i Danmark. Som kørepose passer Elodie Multifunktionel bedst til efteråret eller foråret, da dens relativt åbne hovedende har en tendens til at lukke en del kulde og vind ind.

Noget besværlig lynlås

Elodie Multifunktionel har yderstof, der er overfladebehandlet, så regnvand hurtigt kan løbe af. Det lette og bløde låg kan tages helt af ved at trækkei en lynlås, der er fæstnet længst inde på linje med sædehyndens rygside. Det er lidt besværligt, da andre køreposer ofte har lynlåsen adskilt fra ryglænet og siddefladen, og det er ikke helt enkelt at gøre det med et sovende barn i vognen. I øvrigt fungerer lynlåsen godt, og der slipper ingen vind og kulde ind i nogle sprækker. Åbningen i hovedenden kan ikke justeres og er ret bred, hvorfor det næsten er nødvendigt for barnet at have en varmere trøje eller et halstørklæde på for ikke at begynde at fryse i koldt eller blæsende vejr. Køreposen har ingen ophængningslomme, men trækkes i vognens sele for øget stabilitet. Der er også to stropper midt på posens bagside, der fungerer som fastgøring i visse barnevognsmodeller.

Elodie Multifunktionel fungerer allerbedst til mindre børn i mildt forårs- og efterårsvejr med undtagelse af den lidt besværlige lynlås. Det ensfarvede stof i bomuldsjersey er æstetisk tiltalende og er blødt og behageligt at røre ved.

Flere funktioner (siddehynde/kørepose)blød og behagelig fornemmelsevandafvisendeflot design
Besværlig lynlåslidt kort i længdenselehul mangler velcro og skal trækkes separat

20. Cybex Platinum Kørepose

Tyndere model af kørepose med afdæmpet design, passer allerbedst i Cybex-barnevogne

Køreposens længde: 99 cm Lynlåsens længde: 65 cm Bredde: 43 cm Ophæng: Nej Åbning: Velcroåbning Aftagelig hætte: Ja Kan forlænges: Nej Forårs-/efterårshætte: Nej Polstring: Polyester

Cybex Platinum Kørepose

Cybex Platinum Kørepose er skabt til både at passe perfekt i og samtidig matche mærkets to barnevognsmodeller i premiumklassen – Cybex Priam og Cybex Mios. Cybex Platinum Kørepose er tilgængelig i samme farver som vognene.

Køreposens design er afdæmpet. Ydersiden er lavet i et vandafvisende materiale, hvilket betyder, at det også er let at tørre snavs og snask af udvendigt. På indersiden er køreposen beklædt i blødt fleece, undtagen fodenden, som er klædt i et mere slidstærkt og praktisk materiale.

Vaskbar kørepose med aftagelig hætte

Cybex Platinum Kørepose er skabt til Priam og Mios, men kan også anvendes i andre vogne, også fra andre producenter. Bagpå er en velcroåbning til vognens sele, hvilket gør det let at sætte køreposen fast og løsne den fra sædet. Skulle uheldet være ude i vognen, så kan Cybex Platinum rengøres i vaskemaskinen ved 30 grader.

Langs siderne på køreposen er en lynlås, og med den kan man tage hætten helt af. Lynlåsen har fungeret godt gennem hele vinteren og sidder ikke fast, selv når vejret har været koldt. Man kan ikke åbne køreposen kun i fodenden, det kunne ellers have været praktisk med et større barn, som har sko på fødderne. Det betyder også, at der ikke er et hul eller en åbning i fodenden, som kan slippe kold luft ind.

Køreposen kan ikke fæstnes til sædet

Cybex Platinum har ikke ophæng, ikke engang en almindelig ophængningslomme. Hvilket i og for sig ikke er så overraskende, når man tænker på, at Cybex Priams sæde og hætte sidder sammen. Køreposen kan dermed ikke trækkes over ryglænet. Men ofte har barnevognsmærkernes egne køreposer en anden løsning, så den ikke glider af sædet, knapper eller løkker af en art. Cybex Platinum holdes dog kun oppe med sædets sele.

Selvom dette er en vinterkørepose, så er den i den tyndere ende. Bliver der flere minusgrader, føles Cybex Platinum ikke varm nok, uden der også er brug for en anden slags overtøj på barnet. Samtidig betyder det, at køreposen også kan anvendes under senefteråret og dele af foråret, uden det bliver for svedigt. Bor man et sted, hvor vinterklimaet er mildt, og vil man kunne matche sin barnevogn fra Cybex perfekt, så kan Cybex Platinum Kørepose anbefales.

God pasform i Cybex Priambehagelig følelsevelfungerende lynlås
Mangler ophængret tynd

21. Voksi Carry North

Varm og lun kørepose med indbygget lift, passer bedst til vinterbabyer

Køreposens længde: 80-105 cm Lynlåsens længde: 58-75 cm Bredde: 46 cm Ophæng: Nej Åbning: To åbninger i midten Aftagelig hætte: Nej Kan forlænges: Nej Forårs-/efterårshætte: Nej Polstring: 100 % genanvendt polyester

Voksi Carry North

Voksi Carry North er en hybrid mellem en liggedel og en kørepose. Tanken er, at køreposen skal vokse med barnet, både hvad gælder funktion og størrelse. Det er den lange anvendelsestid, som gør, at Carry North koster en del. Men der er andre køreposer fra Voksi, som giver mere værdi for pengene.

Temperaturmæssigt påstår Voksi, at Carry North passer til ”mild vinter”. Under testperioden blev vejret ikke koldere end -10 grader, barnet har været iført almindelig bodystocking og bukser samt en tynd overall i uld. Med et lag tøj til holder Carry North godt på varmen, også ved meget lavere temperaturer.

Ikke helt vellykket kombination af kørepose og liggedel

Liggedelløsningen er ikke så elegant, som man kunne ønske sig. Bunden er ret bred, så i smallere vogne (for eksempel søskendevogne) er det ikke muligt at få plads til Carry North. Det er meget besværligt at åbne og lukke liggedelen med seks trykknapper og lige så mange stropper, der skal trådes gennem små huller.

For at kunne bruge Carry North som babylift skal alle knapperne bruges, for at den kan bæres sikkert. Og tager man babyen med sig indendørs, skal alle knapperne op igen, for at det ikke skal blive for varmt for barnet. Med tanke på spædbarnets berygtede dårlige tålmodighed kan konstruktionen føles aldeles tidskrævende.

Mangler seleåbning for at fungere godt i siddende tilstand

Desværre fungerer Carry North heller ikke så godt for større børn, som skal sidde op i vognen. Køreposen kan blive 105 cm lang. Men i ryggen er der kun to seleåbninger ved barnets talje. Der er ikke seleåbninger ved barnets skuldre. I det lange løb føles Carry North også glat ved fødderne.

Voksi Carry North fejler på funktionerne. Køreposen er ellers godt lavet, og materialet oser af kvalitet, selvom yderstoffet har en tendens til at tiltrække støv. Men det spiller desværre ingen rolle, når alt omkring selve anvendelsen føles akavet og besværligt. Voksi laver faktisk gode og utroligt varme køreposer, men lige Carry North er ingen fuldtræffer.

Varm og vindtætafdæmpet og klassisk designmange anvendelsesmuligheder
Besværlig at bruge som babyliftsavner seleåbninger

22. Voksi Carry

Flot og stilren kørepose til dem, der bor i et mildt klima og har rigelig tid

Længde kørepose: 72-104 cm Længde låg: Oplysning mangler Bredde: 46 cm Ophængning: Findes ikke Seleåbning: Ja Aftageligt låg: Nej Kan forlænges: Ja Forår/efterårslåg: Nej Fyld: Genanvendt polyester

Voksi Carry er køreposen, som ikke bare er en kørepose, men samtidig en babylift og eventuelt et legetæppe. Med eller uden den aftagelige bundplade passer den lige så godt til at bære det lille barn i som at køre med det lidt større barn i barnevognen. Den anbefalede bæretid er 0-3 år.

Retro-duftende kørepose til mildt vejr

Voksi Carry er som babylift velegnet til brug i perioden, hvor barnet ikke er alt for mobil, mens den som kørepose også fungerer fint, når barnet er lidt større. Posens design er flot og minder både i udførelse og farvevalg om den populære retrorygsæk Fjällräven.

Temperaturmæssigt egner Voksi Carry sig allerbedst til tørt og ret mildt vejr, da den er fremstillet i 100 % bomuld og mangler et vandafvisende yderlag. Sidstnævnte gør også, at Voksi Carry synes at tiltrække snavs og støv snarere end at afvise det, hvilket oplevedes som en ulempe under testen.

Optimale årstider for Voksi Carry er forår og efterår, evt. også på en køligere sommerdag eller rigtig milde vinterdage, hvor barnet er iklædt undertøj og fleece. Køreposen kan maskinvaskes op til 60 grader, og træpladen i bunden skal tages ud inden vask.

Mangler lynlåse, men har justerbar længde

Voksi Carry kan vokse med barnet, da længden kan justeres fra 72 til 104 centimeter. Køreposen har ingen lynlåse, og for at putte barnet skal der foldes og knappes, hvilket øger risikoen for, at vinden kommer ind gennem åbningerne og dermed afkøler barnet.

Øverst på Voksi Carry er der en snoreløsning, som gør det muligt at stramme køreposens øverste del rundt om barnets hoved. Hætten kan også vendes og hænges over vognens ryglæn for at holde den fast.

Når bundpladens er taget ud, kan en sele fastgøres gennem rygpartiet, hvor der er to lodrette åbninger.

Til den familie, der vil forkæle sig selv med noget flot og ekstra, er Voksi Carry et godt alternativ til en bestemt type vejr, men hvis du vil satse på noget højfunktionelt og praktisk, er der bedre alternativer på markedet til både køreposer og babylifte.

Æstetisk tiltalendehyggelig at ligge iflere funktioner
Svær at åbne/lukkeikke varmdyrsvær at holde ren

Mere om køreposer

En kørepose er et stykke tilbehør til din klapvogn i den kolde del af året. Køreposen kan anvendes både i ligge- og siddedel og giver dig som udgangspunkt den fordel, at du ikke behøver give dit barn en masse varmt overtøj på. Køreposen er i sig selv lun og isolerer for vind og vejr.

Formålet med en kørepose er nemlig at skabe et beskyttende udvendigt lag, som holder vind og kulde ude og barnets egen varme inde – altså lidt på samme måde som en flyverdragt gør det, når barnet er ude at bevæge sig om vinteren på egne ben.

Der er et stort udvalg af køreposer på markedet, og du kan finde dem i alle prisklasser.

En del modeller har syntetisk for, mens andre er fyldt med dun eller uld. Derfor er der også forskel på, om de eksempelvis tåler en tur i din tørretumbler - eller vask ved højere eller lavere temperaturer.

Mange køreposer har et aftageligt overstykke, som giver dig mulighed for lettere at kunne lyne eller knappe den op, når du triller indenfor, men også så bagstykket kan fungere som en siddehynde.

Køreposer til klapvogn

Du kan både finde køreposer til brug i klapvogne og barnevogne, og leder du efter en kørepose til klapvogn, skal du have for øje, at siddedele kan have forskellige størrelser, ligesom sædet enten kan have en almindelig eller ergonomisk form. Derfor er det vigtigt at vælge en kørepose, der passer til klapvognen.

Det er vigtigt at sørge for, at køreposen, når den skal bruges i en klapvogn, har åbninger til sele – helst til en 5-punktssele, da de fleste klapvogne er udstyret med dette. Så kan du nemlig fæstne køreposen direkte til vognens sele.

Hvis klapvognens ryglæn og kaleche ikke sidder sammen, kan det desuden være praktisk, hvis køreposen har en lomme, du kan trække ned over ryglænet til fastgøring. Så slipper du for, at køreposen glider ned i sædet, når du placerer barnet.

Mange køreposer har desuden en form for skridsikkert materiale på bagsiden, som til en vis grad holder køreposen fast – men de øvrige metoder er mest effektive.

Køreposer til autostol

Du kan også bruge en kørepose i autostolen. Her skal du blot have for øje, at en autostol er mindre og mere kompakt end en klapvogn og babylift, men mange køreposer kan bruges i de fleste klapvogne, barnevogne og autostole. Hvis du er i tvivl, så spørg gerne butikken, du overvejer at handle hos, eller henvend dig direkte til producenten.

Går du efter at bruge en kørepose i autostol, bør du vælge en model, der passer til den aktuelle autostol, du har, og så udskifte køreposen med en ny model, når det er tid til at bruge en større autostol til barnet. Sådanne køreposer bør i øvrigt ikke være alt for varme, da temperaturen hurtigt kan blive høj inde i en bil.

Størrelser, særlige overdele og skiftende årstider

Standardlængden for en kørepose er 100 centimeter, og der findes køreposer på markedet, hvor man kan fastgøre et eller flere forlængende stykker, så barnet, når det bliver ældre og større, stadig kan sidde varmt og trygt i klapvognen.

Har du et barn, der skiftevis køres og går selv, kan det her være et plus, hvis køreposen kan lynes eller knappes op i bunden til skoene, eller hvis den er foret med et smudsresistent materiale i fodenden.

Nogle køreposer er designet og fremstillet med en særlig overdel til forår- og efterår, så du kan bruge køreposen i en større del af året end kun om vinteren. Så kan du skifte mellem en variant til en kold vinter og en anden overdel til det noget mildere efterår og forår. Du kan også finde køreposer, der kan bruges på en halvkølig sommeraften.

I bund og grund sparer køreposen dig for det besvær, der kan være med at give barnet en masse overtøj på efter lag-på-lag-princippet i vinterhalvåret. Du bør naturligvis løbende holde øje med barnets temperatur, men vælger du en lun og behagelig kørepose, kan du sikre din guldklump nogle trygge timer udenfor i alt slags vejr.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os