Opdateret  

Krøllejern: 7 modeller testet

PriceRunner

Vil du gerne lave smukke krøller hjemme foran spejlet? Med et krøllejern kan du få de flotte krøller, du drømmer om. Vi har testet en god håndfuld krøllejern fra flere mærker, herunder Remington, Dyson og Babyliss. Læs med og se, hvem der er bedst i test.

Test af krøllejern: Find en testvinder til smukke krøller

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. Vores test af krøllejern er designet af professionelle frisører. Produkterne er derefter blevet anvendt af personer med forskellig hårtype og -kvalitet.

I testen har nedenstående parametre ligget til grund for bedømmelsen af produkterne:

  • Resultat: Hvordan bliver håret efter brug af krøllejernet? Kan man både lave små og store krøller? Hvor godt holder krøllerne?

  • Varme og skånsomhed: Hvor hurtigt bliver krøllejernet varmt, og hvor hurtigt køler det af? Hvor varmt bliver det? Har det flere varmeindstillinger, og er det i så fald let at skifte imellem dem? Hvordan har håret det efter brug, og anvender krøllejernet en speciel teknik for at være skånsom?

  • Funktion og brugervenlighed: Hvor nemt er det at bruge krøllejernet? Et det tungt, og hvordan føles det at holde i? Hvordan er knapperne, og hvor lang er ledningen? Medfølger der tilbehør til krøllejernet?

Frisørerne er gået ud fra et forbrugersynspunkt i udformningen af testen. Karakteren er givet ud fra krøllejernets værdi for pengene og er således en vurdering af helhedsindtrykket i forhold til produktets pris.

Vi har testet et udpluk af markedets populære krøllejern. Sammenlign priser og find tilbud på de testede krøllejern på PriceRunner.

1. GHD Curve Creative Curl Wand – BEDST I TEST

Vil du gerne have afslappede krøller? Så er krøllejernet GHDC Curve Creative Wand, det du leder efter.

GHD Curve Creative Curl Wand

Du kan altid stole på, at GHD lancerer produkter, der passer til formålet, og som er lette at gennemskue samt praktiske at bruge.
GHD Curve leverer da heller ingen skuffelser her (på nær et brændemærke i panden).

GHD Curve er et konisk krøllejern med en noget større kegle end de andre produkter i testen. Det betyder, at krøllerne ikke bliver nær så små med GHD Curve. I stedet får du nærmere de såkaldte beachy waves – løse krøller. Resultatet minder om de flotte krøller, som du kan opnå med et glattejern - hvis du altså mestrer teknikken.

Varmehandsken er vigtig

Det er ret populært, at der medfølger en varmehandske. Det er rart, fordi du selv skal vikle håret omkring et konisk krøllejern, helt uden hjælp fra en klemme, der holder lokken fast. På den måde slipper du for at bekymre dig om at brænde fingrene.
Nøjagtig som med mange andre krøllejern er man dog nødt til at koncentrere sig
- ellers kan man (ligesom vores testperson) være uheldig og få et solidt brændemærke i panden.

Konisk krøllejern, der er gennemtænkt

Krøllejernet er også let at blive fortrolig med. Vi kunne godt have ønsket os, at der var flere varmeindstillinger, men på den anden side varmer det hurtigt op, og det er klar til brug på under et minut.

Man skal tænke lidt over, hvordan man holder krøllejernet. Man kommer nemlig nemt til at ramme tænd/sluk-knappen og så slukker krøllejernet midt i det hele.
Det er dog ikke noget stort problem, for bliver hurtigt varmt igen. Men det er lidt irriterende at blive afbrudt, når krøllejernet pludselig er kølet af.

Krøllerne bliver fine, og håret ser næsten professionelt stylet ud, selv når en helt almindelig forbruger har været i gang.

Prisen er ganske vist i den høje ende, men der er ingen tvivl om, at GHD Curve kommer til at holde i mange år. Når det oven i købet er så let at få et flot resultat, så virker pengene godt givet ud, især hvis du skal krølle håret regelmæssigt.

Let at blive fortrolig medvarmehandske medfølgerflot resultat
Tænd/sluk-knappen er dumt placeretret dyr

Prissammenligning

Sammenlign priser
happii.dk Logo

GhD Krøllejern Curve creative curl wand - Black - Fjernlager, 3-4 dages levering (Forventes på eget lager 27-09-2023)

1.117 kr.
Hair by Stender Logo

ghd Curve Creative Curl Wand - Gratis fragt - Levering 1-2 dage

1.130 kr.
Proshop.dk Logo

GhD Krøllejern Curve creative curl wand - Black - Fjernlager, 3-4 dages levering (Forventes på eget lager 27-09-2023)

1.150 kr.

2. BaByliss Deep Waves W2447E - BEDSTE BØLGEJERN KRØLLEJERN

Sjovt festhår på et øjeblik med dette brugervenlige krøllejern

Babyliss Deep Waver W2447E

Det er måske ikke et bølgejern man vælger i første omgang til en gallafest. Er det derimod et legende look eller bølget festhår, man er ude efter, er et bølgejern et brugervenligt redskab, der kan tilfredsstille det umiddelbare behov.

BaByliss Deep Waves leder tankerne hen på barndommens crepejern. Forskellen er, at i stedet for mange små riller der kruser håret, har denne tre større bølger. Det kræver ingen særlig vejledning at bruge bølgejernet, det er egentlig bare at slutte det til, lade det varme op og gå i gang.

På samme måde som med et crepejern klemmer man mindre sektioner af håret ad gangen mellem de varme, turmalin-keramiske plader. Der kræver ikke mange sekunder at gøre håret bølget. Resultatet bliver omtrent som hvis man har sovet med håret flettet – afslappede krøller, som giver hverdagen et pift.

Billede fra vores test af BaByliss Deep Waves

Legende krøller og et roterende beslag

Ledningen er 2,5 meter lang og har roterende beslag. Roterende beslag er afgørende for, hvor nemme varmeredskaber er at bruge.

Som med alle varmeredskaber afhænger krøllernes holdbarhed af, hvordan man vælger at fiksere dem. Det er vigtigt at lade krøllerne køle helt af, inden man fører fingrene eller børsten igennem håret. Man kan også bruge den kolde luft fra hårtørreren, men undgå den kraftigste blæseeffekt. Et fikseringsprodukt der ikke overdoseres, hjælper også med at holde håret pænt.

Til et charmerende, legende hår er BaByliss Deep Waves et enkelt og brugervenligt redskab. Men vær forsigtig, så du ikke brænder dig på kanterne, som trods varmebeskyttelse stadig gerne kommer i kontakt med både hovedbund og hals, hvis man ikke er opmærksom.

Brugervenlighurtigt resultatlegende resultat
Let at brænde sig

3. Remington Proluxe 13-25 mm Wand CI91W1B

Letanvendt, konisk krøllejern med medfølgende varmehandske

Remington Proluxe Midnight Edition CI91W1B 13-25mm

Glem alt om grimme folder i krøllerne. Med et konisk krøllejern slipper du for den slags, da det ikke har nogen klemmer. Men hvordan krøller man håret uden en klemme? Ved at bruge den frie hånd, som vikler håret op på krøllejernet. Lyder det varmt og farligt? Vær ikke urolig – der medfølger en varmehandske.

Dette krøllejern er let som en leg at bruge. Opvarmningen er klaret på godt 30 sekunder, og derefter er det bare at krølle løs.

Et krøllejern, der er nemt at bruge

Med et konisk krøllejern er der fri bane til at eksperimentere med teknikken. Til større krøller anvendes den tykkere del af krøllejernet. Til proptrækkerkrøller kan du anvende den smallere del. Sno hårlokkerne på forhånd, eller vikl dem op glat – hvis man eksperimenterer lidt, finder man hurtigt sin yndlingsstil.

Man behøver ikke at holde håret rundt om krøllejernet i mange sekunder, inden krøllen er klar. Krøllerne bliver fine og holder godt. Vi brændte ikke fingrene en eneste gang. Beskyttelseshandsken gør sit arbejde godt, og er samtidig tynd nok til ikke at være besværlig eller i vejen, når man håndterer håret.

Remington Proluxe 13-25 mm Wand kommer med en opbevaringstaske med plads til både krøllejern og handske. Det er faktisk heldigt, for ellers havde det været en stor udfordring ikke at miste handsken i mængden af handsker i en børnefamilie. Resultatet bliver pænt, og krøllejernet er let som en leg at bruge.

Let at anvendepænt resultatflot design
Kan kræve lidt øvelse

4. CeraWand

Prisgunstigt krøllejern, rart at bruge, har lang ledning og giver naturlige krøller

Cera CeraWand Ceramic 19-32mm

Den brugervenlige CeraWand giver bløde, naturlige krøller.

Ligger godt i hånden og bliver hurtig varm

Den koniske form gør det nemt at vælge størrelse på krøllerne, fra englehår til duvende bølger. Det gør, at du ikke behøver at krølle alt håret, men kan vælge enkelte lokker.

Håndtaget er behageligt, og den keramiske varmeflade bliver hurtigt varm. Temperaturen vises på et digitalt display, der kan indstilles mellem 80-210 grader.

Knapperne kunne dog godt være lidt bedre beskyttet.

Der medfølger ikke en beskyttelseshandske, men med lidt træning er det ikke noget problem.

Dette krøllejern er godt til prisen og giver et superflot resultat, der er let at variere.

Naturlige krøllerbehagelig at krølle medlang ledning
Ingen handske medfølger

5. BaByliss Pro 180 Sublime touch

Klassisk krøllejern med godt hjælpegreb på håndtaget, giver fine, holdebare krøller

Babyliss Pro180 19mm C319E

Simpelt krøllejern, der er godt til prisen

Babyliss Pro 180 Sublime touch er et klassisk krøllejern, der giver fantastiske festkrøller.

Klemmen, der holder hårtoppene fast, holder godt, og varmefladens materiale har god friktion. Det gør det nemt at krølle selv meget glat hår.

Toppen giver fingrene et godt greb til at rulle håret op. Maksimumstemperaturen er 180 grader. Vi havde gerne set et digitalt display i stedet for drejeknapper.

Krøllejernet fås med fire forskellige diametre: 19, 25, 32 og 38 mm, så du kan nemt finde et krøllejer, der passer til dig.

Ledningen er kort, men overordnet er dette et meget godt stylingjern til en god pris.

Fine krøller med holdbart resultatlet at bruge med et godt hjælpegreb i toppen
Kort ledning

6. BaByliss Curl Styler Luxe

Et innovativt krøllejern til den, der vil kølebooste sine krøller

Babyliss Curl Styler Luxe C112E

BaByliss Curl Styler Luxe er et krøllejern, der kombinerer den teknik, man bruger, når man krøller håret med et glattejern med kold luft. Resultatet er sjovt, og det er let at bruge.

Holder hårllokkerne på plads under "krølningen"

Ofte hører man, hvor nemt det er at krølle håret ved hjælp af et glattejern, men hvis vi skal være ærlige, er det en teknik, der kræver både øvelse og tålmodighed. Med BaByliss Curl Styler Luxe får man lidt hjælp på vejen.

Mens et glattejern ofte kræver, at man trykker, for at pladerne skal mødes, fungerer denne omvendt – det vil sige, man trykker for at åbne pladerne. Det lyder måske ikke som en særlig stor forskel, men når det handler om at holde hårlokkerne på plads mellem de kvartskeramiske plader, gør det faktisk en stor forskel.

Det er ganske enkelt lettere at bruge krøllejernet på den måde, der er nødvendig for at skabe perfekt afslappede beach-krøller.

Indbygget luftstrøm fikserer frisuren

BaByliss Curl Styler Luxe har en indbygget koldluftfunktion. Kold luft hjælper altid med at fiksere håret ved styling. Normalt skal man bruge en føntørrer til dette, men med BaByliss Curl Styler Luxe sker det automatisk ved styling.

Det betyder også, at krøllejernet har en susende lyd, som minder lidt om det, man hører i et fly (men lavere naturligvis).

Det er et sjovt krøllejern, som giver rigtig fine krøller. Afhængigt af, hvor vant man er til at krølle sit hår, kan det tage et par forsøg, inden man får styr på teknikken. Men øvelse gør mester, og dette er et redskab, som faktisk er sjovt at tage frem, da det giver flotte krøller - hurtigt.

Krøllejernet kan indstilles til tre forskellige temperaturer: 160 °C, 180 °C og 200 °C. Men den kolde luftstrøm er altid med i spillet for straks at afkøle krøllerne.

Hvor meget mere holdbare bliver krøllerne af den kolde luft? En smule, men vi vil alligevel anbefale at fiksere håret ved hjælp af en spray for at maksimere holdbarheden.

Enkel tekniklet at anvendegiver flotte krøller
Kræver lidt øvelse

7. CeraCurly

Krøllejern med god klemme, kan slukkes med ledningen sat i, giver superblanke krøller

Cera Cera Curly 19mm

CeraCruly giver fine og meget blanke krøller, der boostes med det keramiske materiale.

Klemmen holder håret godt fast

Jernet skal trækkes fra rod til top på hver lok inden oprulning for at få et jævnt blankt resultat. Klemmen til at holde hårtoppene er kraftig og holder selv glat hår fast. Den kan dog efterlade pressefolder, hvis man ikke er forsigtig.

Helt igennem okay

Temperaturen justeres med en lille drejeknap med 30 indstillinger, fra 120 til 200 grader. Krøllejernet fås med fire forskellige diametre: 16, 19, 25 og 38 mm. Cera har forstået, at en lang ledning er vigtigt for at have frihed under hårstylingen. Dette er et godt krøllejern, der giver flotte krøller til hverdag eller fest.

Superblanke krøllergod klemme og lang ledningkan slukkes uden at ledningen skal trækkes ud
Lidt tung

8. Cloud 9 Wand

Flot designet krøllejern, giver fine krøller, slukker automatisk efter 30 minutter

Cloud Nine The Waving Wand

Cloud 9 Wand er et eksklusivt krøllejern, der leveres i en luksuriøs æske.

Krøllerne bliver levende, smukke og holder. Det er nemt at variere størrelsen takket være den koniske form.

Alle produkterne er RFID-mærkede, så de kan identificeres som ægte Cloud 9.

Smart beskyttelseshætte og medfølgende handske

Temperaturen reguleres i tre trin, fra 126 op til 187 grader. Når du er færdig med at krølle, sætter du en beskyttelseshætte på. En smart sikkerhedsdetalje, der kun findes på Cloud 9.

Krøllejernet vejer en del og er derfor anstrengende at arbejde med i længere tid. Der medfølger en god handske, så man undgår at brænde sig.

Dette er et godt krøllejern, men prisen er alt for høj.

Flot designgiver flotte krøllergod ledningslukker automatisk efter 30 minutter
Meget tungmeget dyr

Mere om krøllejern

Vi har testet nogle af markedets hotteste stylingredskaber til krøllet og bølget hår. I dag er der flere modeller end nogensinde før, og det er nemt at finde gode redskaber til helt forskellige looks. I testen har vi kigget på koniske jern, klassiske krøllejern og bølgejern. Hver kategori skaber forskellige frisurer, og med lidt fantasi kan de varieres med forskellige krølleteknikker. Flere af krøllejernene i testen er rigtig billige og gode. Mange af jernene fås i forskellige størrelser. Vi anbefaler et smallere jern til længere hår, da krøllerne altid bliver trukket lidt ud.

Koniske krøllejern er en ny type af krølleredskab, der giver livlige, smukke krøller. Med den koniske varmeflade er det muligt at variere krøllernes størrelse. Du kan skabe store, bløde krøller ved lavere temperatur eller mindre krøller med højere temperatur. Med et konisk krøllejern får du mere leverende krøller ved at sno hårlokken omkring farvefladen. Jernene har ikke noget, der klemmer håret fast. I stedet snor du det omkring jernet, mens du hele tiden holder fast i hårspidserne.

I begyndelsen kan det være svært at sno tilpas hårdt, så håret ikke glider af keglen, men efter nogle hårlokker kommer du i gang. Det klassiske krøllejern er stadig et rigtig godt produkt, der har udviklet sig meget i de senere år. Keramiske varmeflader, jævnere temperatur og godt klemmegreb om håret gør det utrolig nemt at få flotte krøller.

Sammenlignet med lange krøllejern bliver stylingteknikken anderledes med et bølgejern. Her presser du del efter del af hver hårlok, indtil alt håret er bølget. Det er et godt råd ikke at tage for meget hår ad gangen for at få en levende frisure. Bølgejern er blevet populære igen og fås nu i flere modeller end 80'ernes crepejern. Det er også en god måde at opbygge volumen og struktur i håret som forberedelse til en håropsætning.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os