Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Krøllejern: 5 modeller testet

Af PriceRunner Opdateret 20.03.2019

Vi har testet krøllejern og udpeger BaByliss Pro 180 Sublime til bedst i test. Det er et klassisk krøllejern, der giver fine, holdbare krøller og har et godt hjælpegreb på håndtaget.

Bedste koniske krøllejern bliver CeraWand, et prisbilligt krøllejern, der er rart at bruge, har lang ledning og giver naturlige krøller. Til bedste bølgejern udpeger vi Toni&Guy Deep Barrel Waver, som er et praktisk krøllejern, der er hurtigt at bruge og giver virkelig flotte bølger, som holder længe.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. Vores test af krøllejern er designet af professionelle frisører. Produkterne er derefter blevet anvendt af personer med forskellig hårtype og -kvalitet. I testen har nedenstående parametre ligget til grund for bedømmelsen af produkterne:

  • Resultat
    Hvordan bliver håret efter brug af krøllejernet? Kan man både lave små og store krøller? Hvor godt holder krøllerne?

  • Varme og skånsomhed
    Hvor hurtigt bliver krøllejernet varmt, og hvor hurtigt køler det af? Hvor varmt bliver det? Har det flere varmeindstillinger, og er det i så fald let at skifte imellem dem? Hvordan har håret det efter brug, og anvender krøllejernet en speciel teknik for at være skånsom?

  • Funktion og brugervenlighed
    Hvor nemt er det at bruge krøllejernet? Et det tungt, og hvordan føles det at holde i? Hvordan er knapperne, og hvor lang er ledningen? Medfølger der tilbehør til krøllejernet?

Frisørerne er gået ud fra et forbrugersynspunkt i udformningen af testen. Karakteren er givet ud fra krøllejernets værdi for pengene og er således en vurdering af helhedsindtrykket i forhold til produktets pris.

Bedste krøllejern

BaByliss Pro 180 Sublime touch

Klassisk krøllejern med godt hjælpegreb på håndtaget, giver fine, holdebare krøller

Babyliss Pro 180 Sublime touch er et klassisk krøllejern, der giver fantastiske festkrøller. Klemmen, der holder hårtoppene fast, holder godt, og varmefladens materiale har god friktion. Det gør det nemt at krølle selv meget glat hår. Toppen giver fingrene et godt greb til at rulle håret op. Maksimumstemperaturen er 180 grader.

Vi havde gerne set et digitalt display i stedet for drejeknapper. Krøllejernet fås med fire forskellige diametre: 19, 25, 32 og 38 mm, så du kan nemt finde et krøllejer, der passer til dig. Ledningen er kort, men overordnet er dette et meget godt stylingjern til en god pris.

Fine krøller med holdbart resultatlet at bruge med et godt hjælpegreb i toppen
Kort ledning
Bedste bølgejern

Toni&Guy Deep Barrel Waver

Praktisk, brugervenligt krøllejern, der giver rigtig flotte bølger, der holder længe

Dette bølgejern giver flot crepe, der holder længe, også dagen derpå, som cool, pjuskede bølger. Stylingen går nemt og hurtigt, og man behøver ikke at være særlig omhyggelig for at få et godt resultat. Derimod er man nødt til at style alt håret, for at det skal blive pænt. Varmepladerne har tourmalinteknik, der afgiver negative ioner under stylingen og beskytter håret. Jernet bliver hurtigt varmt, og temperaturen justeres med en drejeknap i trin fra 1-25. På toppen sidder der et smart greb, som gør det lettere at klemme jernet sammen. De cool hårbølger blev hurtigt en favorit hos vores testere.

Superflotte bølgerholdbart resultatlang ledning
Ret stor og tungegner sig ikke til rejsen
Bedste koniske krøllejern

CeraWand

Prisgunstigt krøllejern, rart at bruge, har lang ledning og giver naturlige krøller

Den brugervenlige CeraWand giver bløde, naturlige krøller. Den koniske form gør det nemt at vælge størrelse på krøllerne, fra englehår til duvende bølger. Det gør, at du ikke behøver at krølle alt håret, men kan vælge enkelte lokker. Håndtaget er behageligt, og den keramiske varmeflade bliver hurtigt varm. Temperaturen vises på et digitalt display, der kan indstilles mellem 80-210 grader.

Knapperne kunne dog godt være lidt bedre beskyttet. Der medfølger ikke en beskyttelseshandske, men med lidt træning er det ikke noget problem. Dette krøllejern er godt til prisen og giver et superflot resultat, der er let at variere.

Naturlige krøllerbehagelig at krølle medlang ledning
Ingen handske medfølger

CeraCurly

Krøllejern med god klemme, kan slukkes med ledningen sat i, giver superblanke krøller

CeraCruly giver fine og meget blanke krøller, der boostes med det keramiske materiale. Jernet skal trækkes fra rod til top på hver lok inden oprulning for at få et jævnt blankt resultat. Klemmen til at holde hårtoppene er kraftig og holder selv glat hår fast. Den kan dog efterlade pressefolder, hvis man ikke er forsigtig.

Temperaturen justeres med en lille drejeknap med 30 indstillinger, fra 120 til 200 grader. Krøllejernet fås med fire forskellige diametre: 16, 19, 25 og 38 mm. Cera har forstået, at en lang ledning er vigtigt for at have frihed under hårstylingen. Dette er et godt krøllejern, der giver flotte krøller til hverdag eller fest.

Superblanke krøllergod klemme og lang ledningkan slukkes uden at ledningen skal trækkes ud
Lidt tung

Babyliss Easy Curl

Let krøllejern, der hurtigt giver smukke krøller og slukker automatisk

Babyliss Easy Curl har en keramisk varmeflade, der hurtigt giver smukke krøller. Testerne syntes dog, at varmefladen var lidt for glat til at kunne få fuld kontrol over krølningen. Maksimumstemperaturen er 200 grader, men lavere temperaturer bliver gætteri, da drejeknappen kun er mærket 0-10. Efter 72 min slukkes krøllejernet automatisk, hvis du skulle have glemt at slukke det. God ting!

Der medfølger to "tofingerhandsker", men deres pasform lader en del tilbage at ønske. Desværre har Easy Curl en kort ledning, så du er nødt til at stå tæt på stikkontakten. BaByliss er kendt for deres stylingredskaber, og vi havde større forventninger til Easy Curl.

Letautomatisk slukning
De medfølgende handsker er klodsedekort ledning

Alt om krøllejern

Vi har testet nogle af markedets hotteste stylingredskaber til krøllet og bølget hår. I dag er der flere modeller end nogensinde før, og det er nemt at finde gode redskaber til helt forskellige looks. I testen har vi kigget på koniske jern, klassiske krøllejern og bølgejern. Hver kategori skaber forskellige frisurer, og med lidt fantasi kan de varieres med forskellige krølleteknikker. Flere af krøllejernene i testen er rigtig billige og gode. Mange af jernene fås i forskellige størrelser. Vi anbefaler et smallere jern til længere hår, da krøllerne altid bliver trukket lidt ud.

Koniske krøllejern er en ny type af krølleredskab, der giver livlige, smukke krøller. Med den koniske varmeflade er det muligt at variere krøllernes størrelse. Du kan skabe store, bløde krøller ved lavere temperatur eller mindre krøller med højere temperatur. Med et konisk krøllejern får du mere leverende krøller ved at sno hårlokken omkring farvefladen. Jernene har ikke noget, der klemmer håret fast. I stedet snor du det omkring jernet, mens du hele tiden holder fast i hårspidserne.

I begyndelsen kan det være svært at sno tilpas hårdt, så håret ikke glider af keglen, men efter nogle hårlokker kommer du i gang. Det klassiske krøllejern er stadig et rigtig godt produkt, der har udviklet sig meget i de senere år. Keramiske varmeflader, jævnere temperatur og godt klemmegreb om håret gør det utrolig nemt at få flotte krøller.

Sammenlignet med lange krøllejern bliver stylingteknikken anderledes med et bølgejern. Her presser du del efter del af hver hårlok, indtil alt håret er bølget. Det er et godt råd ikke at tage for meget hår ad gangen for at få en levende frisure. Bølgejern er blevet populære igen og fås nu i flere modeller end 80'ernes crepejern. Det er også en god måde at opbygge volumen og struktur i håret som forberedelse til en håropsætning.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem