1. Start
  2. Bedst i test

Opdateret  

Læbepomade: 11 produkter i test

PriceRunner

Bliver dine læber tørre af vind og vejr? Med en god læbepomade eller læbebalsam kan du afhjælpe tørre sprukne læber og give dem lige den pleje, de kalder på - året rundt. For at finde den bedste læbepomader, har vi for eksempel testet, hvilken effekt læbepomaden har, hvordan den føles på læberne og om den er fedtet. Vi har testet læbepleje fra blandt andet Carmex, Elizabeth Arden og EOS, så du kan vælge den bedste og mest effektive læbepomade til dine behov.

Test: 12 læbepomader mod tørre og sprukne læber

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. Nemlig i vores hverdag som helt almindelige forbrugere for at kunne matche din hverdag bedst muligt.

Vores test af læbebalsam og læbepomader har været i gang over flere måneder, og alle produkterne er testet i alle årstider og under skiftende vejrforhold.

I vores test af læbepomader har vi især fokuseret på:

  • Påføring: Hvordan er læbepomaden eller -balsammen at påføre? Er den behagelig på læberne eller føles det ubehageligt og fedtet? Hvordan føles læbepomaden på sprukne læber?

  • Resultat: Har produktet nogen effekt på læberne? Bliver læberne mindre tørre og sprukne? Hvor tit skal man tage produktet på?

  • Emballage: Er emballagen praktisk og hygiejnisk? Hvordan ser den i det hele taget ud, er den pæn eller kedelig at se på?

Vi har testet et udvalg af populære fugtgivende og reparerende læbepomader og lip balm.

Vores endelige vurdering af hvert produkt er baseret på helhedsoplevelsen, hvor vi også har haft prisen i betragtning for at kunne udpege den bedste læbepomade til prisen.

Sammenlign priser på alle de testede læbepomader på PriceRunner.

1. La Roche-Posay Cicaplast Lips – BEDST I TEST

Uovertruffen læbebalsam, der er utroligt effektiv og reparerende til tørre læber

La Roche-Posay Cicaplast Lips 7.5ml

Det kommer næppe som nogen overraskelse, at La Roche-Posay Cicaplast Lips får gode karakterer og ros, når vi tester blødgørende læbeprodukter. Det produkt er nærmest ikonisk. Og når man bruger La Roche-Posay Cicaplast Lips, ved man hurtigt hvorfor.

Lille og praktisk tube

Denne plastictube er lille nok til at få plads i en stram bukselomme - det er altså smart og dejligt i hverdagen.
La Roche-Posays læbebalsam indeholder provitamin B5, også kendt som panthenol. Panthenol har en fremragende evne til at binde fugt i huden, hvilket gør det til en god ingrediens til tør hud eller, som i dette tilfælde, tørre læber.

La Roche-Posay Cicaplast Lips i brug - her set på hånden

Læberne føles bløde i timer

Med blot en lille mængde kommer dine læber til at føles bløde i flere timer. Faktisk behøver du ikke at bruge La Roche-Posay Cicaplast Lips mere end et par gange i løbet af dagen – eksempelvis om morgenen og aftenen.

Det kan selvfølgelig være rart at opfriske den efter frokost, men det er sjældent nødvendigt, oplever det.

Den kan af og til være lidt svær at trykke ud. Det skyldes for det meste, at den er størknet lidt, fordi du har haft den med udenfor i koldt vejr. Omvendt er den lettere at trykke ud, når den for eksempel har ligget i bukselommen og er blevet varmet op.

Tørre og røde læber er snart et minde blot takket være denne læbebalsam, og man forstår virkelig godt, hvorfor den er blevet så populær.

Meget effektiv til tørre og sprukne læberlille og praktisk tubeparfumefri
Kan være lidt hård ved lavere temperaturer

Prissammenligning

Sammenlign priser

La Roche-Posay Cicaplast Læbepomade 7,5 ml

54 kr.

La Roche-Posay Cicaplast Lips - 7,5 ml.

55 kr.

La Roche-Posay Cicaplast Lips, 7,5 ml.

58 kr.

2. Laneige Lip Sleeping Mask – BEDSTE PREMIUMVALG

Læbepomade, der kan bruges som natmaske for rigtig tørre læber

Laneige Lip Sleeping Mask Berry 20g

Bær, vanilje, grapefrugt eller vand (hvordan det så end lugter); Laneige Lip Sleeping Mask findes i flere forskellige dufte. Vi har testet Berry-varianten, men samtlige dufte er ligeværdige – det handler helt enkelt om, hvilken lugt man foretrækker i sin læbepomade.

En utroligt blød og rar læbepomade

Laneige Lip Sleeping Mask er et rigtig dejligt produkt at smøre på læberne. Rig og fugtgivende uden, for den sags skyld, at føles fed. Læbepomaden glider vidunderligt ved påføring og sidder længe på læberne.

Præcis som navnet antyder, er dette et produkt, som er tænkt til at blive brugt som en fugt-boostende maske over natten. Men at begrænse sig til brug om natten ville være synd, det er nemlig et produkt, man vil nyde godt af, også i vågen tilstand.

Upraktisk emballage

Det er givetvis en ulempe, at den kommer i en dåse, selvom man ganske vist får en spatel med til applikation. Bruger man kun produktet om natten, er det nemt at holde styr på spatlen, men har man den derimod i tasken, forsvinder det lille værktøj hurtigt.

Laneige Lip Sleeping Mask er alligevel et produkt, man kommer til at vende tilbage til, selvom den kommer i en dåse. Læberne bliver bløde, og duften er god. Prisniveauet er lidt for højt, men leder du efter en luksuriøs gave til dig selv, er det her en god investering.

Giver bløde læberluksuriøs konsistensdufter godt
Dyrupraktisk med dåse

3. Dr.Lipp The Original Nipple Lip Balm

En multifunktionel læbebalsam, som er den perfekte gave til ammende kvinder

Dr.Lipp The Original Nipple Lip Balm 15ml

Dr.Lipp The Original Nipple Lip Balm er et produkt, der primært markedsføres som et plejende læbeprodukt. Men altså, sådan lyder det jo ikke umiddelbart, når man ser og hører produktets navn.

Det er simpelthen, fordi anvendelsesområder ikke kun er begrænset til læbepleje. Cremen består af 100 procent lanolin og fungerer (som navnet også siger) ganske fremragende til behandling af ømme brystvorter ved amning.

Høj pris, høj kvalitet

Som behandling mod sprukne læber er Dr.Lipp The Original Nipple Lip Balm et produkt, der fungerer super godt i hverdagen. Cremen er blød og lækker, og det er ikke noget problem at klemme en passende mængde ud af tuben. Tuben er ovenikøbet skøn at se på og lidt mindre klinisk end mange andre læbepomader og -balsammer.

Dr.Lipp The Original Nipple Lip Balm fås i en rejsevenlig størrelse på 15 ml, og det er en meget behagelig og plejende læbebalsam (også til brystvorterne).

Men den er lige lovlig dyr.

Fugtgivendekan bruges til næsten alt
Lidt høj pris

4. Decubal Lips & Dry Spots Balm

Et effektivt og trygt produkt til sprukne og sviende læber

Decubal Lips & Dry Spots Balm 30ml

Decubal Lips & Dry Spots Balm er en beskyttende og fugtgivende læbebalsam, du kan bruge mod både sprukne læber og tørre pletter på huden.

Lanolin giver effektivt fugt

Decubals creme kommer i en lille tube og indeholder lanolin. Lanolin er en fedttype, der kommer fra fåreuld og udvindes fra ulden efter fåret er blevet klippet. Fedtet optages let af huden og er derfor en almindelig og populær ingrediens i læbeprodukter og håndcremer.

Hvis du er veganer og undgår animalske produkter, skal du altså gå uden om produkter med lanolin.

Fungerer også som punktbehandling

Decubal Lips & Dry Spots Balm er virkelig lækker at smøre læberne med. Den svier aldrig og gør kun godt – den gør ikke engang ondt på læber, der brænder, fordi de er så sprukne. Da den også kan bruges som punktbehandling på rigtig tør hud, vælger vi at se gennem fingre med, at tuben ikke har nogen applikator, men bare et hul.

Men det er heller ikke usædvanligt at tage læbebalsam på med fingrene. Eventuelle produktrester på fingerspidsen kan du med fordel bruge til at smøre neglebåndene med.

Det her er en creme til læberne, der er så mild, at den også kan bruges på børnenes hud. Og det er altså et klart plus i vores bog, når et produkt kan bruges af hele familien.

Plejende og effektivduftfrimultifunktionel
Mangler en god applikator

5. Nuxe Rêve de Miel Ultra Nourishing Lip Balm

Blødgørende og skøn læbebalsam, der holder dine læber glade (og dig selv) stort set hele dagen

Nuxe Rêve de Miel Ultra Nourishing Lip Balm 15g

Nuxe Rêve de Miel Ultra Nourishing Lip Balm er et fedt og lækkert produkt til læberne. Det føles både plejende og beskyttende med en svag duft af honning.

Fast konsistens, som smelter på læberne

Konsistensen er lidt til den grynede side, men de små gryn smelter hurtigt ved påføring, og det føles rigtig skønt på læberne. Bivoksen lægger sig som en beskyttende hinde, og vi oplever, at læberne bagefter kan tåle vind og nedbør uden at lide nær så meget som normalt og før påføring.

Læbebalsam... på bøtte?

Så er spørgsmålet selvfølgelig, om man kan lide en lip balm i en bøtte. Det er en smagssag og deler virkelig vandene. For der kommer helt afgjort flere bakterier i den her type sammenlignet med en tube, hvor du klemmer produktet ud.

Men omvendt er bøtter et ret almindeligt format til læbebalsam, så det er meget op til dit temperament og dine vaner at vurdere det.

Alt i alt er det en god læbebalsam. Den dufter godt og gør læberne lækre og glade. Og det allerbedste: Læberne holder sig bløde og fugtgivende i flere timer efter påføring.

Skøn konsistens på læbernebeskytter og blødgør længedufter godt
Lidt grynet især i koldt vejrbøtten er ikke så hygiejnisk

6. Karmameju Calm Balm 02

En plejende læbebalsam, som også fungerer godt andre steder

Karmameju Calm Balm 02 90ml

Karmameju Calm Balm 02 er egentlig ikke bare en læbebalsam, det er en hudbalsam. Det er en multicreme, som skal kunne bruges på tørre områder lidt hist og her på kroppen - men vi har i første omgang testet den som en læbebalsam.

Dejlig dansk læbepomade

Som læbebalsam er Calm Balm fra det danske mærke Karmameju et rigtig dejligt lille produkt. Hvis du bare bruger den til læberne, rækker dåsen, som indeholder 20 ml, længe. Med vil du bruge den mere bredt, er det måske bedre i stedet at satse på den større dåse med 90 ml.

Caml balm kommer i en dåse, så her er det fingrene, der skal bruges ved påføring. Hvis der bliver lidt tilbage på fingerspidsen, kan du med fordel benytte lejligheden til at smøre neglebåndene samtidig.

En mild duft af lavendel

Calm Balm indeholder lavendel – en ingrediens, der ofte bruges netop til at berolige huden. Lavendel deler vandene, måske især når duften kommer så tæt på næsen, som den gør i en læbebalsam. Men i testen virkede duften mild og fint afstemt, hverken irriterende eller overdøvende.

Balsammen føles blød og fyldig på læberne, og du slipper for en parfumeret smag, når du indånder - hvilket ellers er et overraskende almindeligt problem for mange læbeprodukter.

Produktet er drøjt, og en dåse rækker rigtig lang tid. Hvis du sætter pris på lavendel, er dette en fin balsam til tørre læber.

Meget lækker konsistensopleves plejende
Lavendel falder ikke i alles smag

7. Carmex Classic tube

En amerikansk klassiker til sprukne og tørre læber

Carmex Original Tube 10g

Da Carmex landede på det nordiske marked i midten af 00'erne, var det en stor ting. Mange kendte i forvejen den lille hvide og gule dåse fra rejser til USA og England.

Flere forskellige muligheder

Carmex fås også som klassisk stift og på tube, så man har lidt af vælge mellem, hvis man ikke er fan af den lille dåse. Vi har testet alle de forskellige varianter, men den foretrukne var nu tuben.

Produktet er stort set ens i alle tre former - det er af forklarlige årsager mest konsistensen, vi kan mærke forskel på. Tuben blev vores favorit, fordi påføringen simpelthen virkede nemmest. Du slipper for at rode rundt med fingrene i en dåse, og du undgår en stift, der tilsyneladende altid virker som en magnet på sand og snavs.

Kølende med kamfer og mentol

Carmex er kølende, da den indeholder kamfer og mentol. Lugten er ret påtrængende, og her mærker man også kamferen. Det er en lugt, man enten er glad for eller synes er lige lovlig voldsom.

Carmex indeholder salicylsyre (en ingrediens der anvendes til at eksfoliere). Salicylsyren hjælper døde og tørre hudceller med at give slip.

Carmex påstår også at have en lægende effekt på forkølelsessår, hvilket en af testens deltagere er enig i. Forkølelsessåret gør mindre ondt ved brug af Carmex, og det virker også som om, at det går lidt hurtigere væk.

Så længe du ikke har noget imod lugten af kamferolie, så er Carmex en behagelig makker i kampen mod sprukne og røde læber.

Eksfolierendeblødgøropleves at fremskynde heling af forkølelsessår
Stærk lugt som ikke alle synes om

8. Elizabeth Arden Eight Hour Cream Lip Protectant Stick

En luksus-læbepomade med alt for skarp duft

Elizabeth Arden Eight Hours Cream Lip Protectant Stick SPF15 3.7g

Elizabeth Arden Eight Hour Cream er et nærmest ikonisk produkt – populært til alt fra tør hud til sprukne læber.

Den her læbepomade kan også købes på tube og dåse, men stiften er nu den mest praktiske løsning til læberne. Ingredienserne er dog ikke helt ens, og det kan være godt at tage højde for, når man vælger mellem de forskellige typer.

Et effektivt produkt, men...

Der er ingen tvivl om, at Elizabeth Arden Eight Hour Cream Lip Protectant Stick er effektivt plejende mod tørre læber.
Men der er delte meninger om duften.

Elizabeth Arden Eight Hour Cream har en skarpt parfumeret duft, og duften er desværre lige så påtrængende i læbepomaden som i de andre varianter af cremen. Duften er en del af oplevelsen, men det er ikke nødvendigvis en oplevelse, der er særlig behagelig, hvis du ikke er vild med duften.

Men hvis du ikke har nogen problemer med lugten, så er det et rigtig effektivt produkt, der efterlader læberne bløde og en smule blanke. Desuden føles den luksuriøs, hvilket er et ekstra plus.

Effektivgiver bløde læbergiver læberne lidt glans
Dyrt for en læbepomadeskarp og særpræget duft

9. Lypsyl Original

En klassisk læbepomade, der er helt okay som midlertidig løsning mod tørre læber

Lypsyl Original 2-pack

Lypsyl er nok en af de mest klassiske produkter inden for læbepomader, vi kan komme. Generationer har lært den at kende i den kolde del af året fra de var børn.

Gode 80'er vibes

Lypsyl Original har en behagelig duft, der føles tryg og rar. Selve læbepomaden er blød og er nem at tage på læberne. Det føles dog mere som om, at huden får en hinde, end at produktet absorberes af læberne.

På plussiden får du en tilpas mængde, når du tager den på. Emballagen virker pæn og retro, hvilket ikke er så underligt, for Lypsyl har haft det samme tydelige design i årenes løb. Læbepomadens etui ser faktisk stor set ud som i 80'erne.

Måske er det derfor, at Lypsyl er en populær læbebalsam hos mange mænd – det enkle og diskrete look?

Udretter ikke mirakler, men er god till prisen

Når vi ser på, at det er en billig læbepomade og det, den kan, så er den god til prisen. Det er et godt produkt at have i jakkelommen eller i tasken – men den udretter ikke store mirakler.

God duftlet at tage påbillig
Virker ikke i dybden

10. Burt's Bees Beeswax Lip Balm

En pebermynteduftende læbepomade med alt for voksagtig konsistens

Burt's Bees Lip Balm Beeswax 4.25g

Burt's Bees Beeswax Lip Balm indeholder Vitamin E og dufter frisk af pebermynte. Det her mærke bruger naturlige og økologiske ingredienser, men desværre når de ikke helt i mål med denne læbepomade.

Ubehagelig ved påføring

Måske skyldes det det høje indhold af bivoks (cera alba). Det er en ingrediens, som egentlig plejer at være ganske fremragende i produkter til læberne, men den her føles nærmest som voks.

Ved påføring lægger produktet sig som en hinde på læberne. Det er ikke en helt behagelig følelse, må vi indrømme. Hinden beskytter sikkert læberne fint som en barriere mod ydre påvirkninger, men den dejlige følelse af glatte læber udebliver.

God dufte, der kvikker læberne op

Pebermynten dufter dejligt og kvikker læberne godt op, men det kompenserer ikke for konsistensen. Det er simpelthen svært at sætte sig ud over den ubehageligt voksagtige følelse på læberne. Man længes hurtigt efter et mere lækkert produkt at bruge på læberne.

Dufter godt
Ubehageligt voksagtig konsistens på læberne

11. O'Keeffe's Lip Repair

En skuffende læbepomade

O'Keeffe's Lip Repair Cooling Relief 4.2g

Det kan godt være, at O'Keeffe's er kendt for deres superfede, meget omtalte håndcreme, men når vi taler læbepomader, lader deres produkt en del tilbage at ønske.

Konsistens, der efterlader voksagtig hinde

O'Keeffe's Lip Repair har en kølende effekt, som føles frisk på læberne. Desværre er konsistensen på denne læbepomade ikke god, og så spiller det ingen rolle, hvor godt produktet ellers dufter eller opfører sig.

En voksagtig og ret ubehagelig hinde lægger sig på læberne. Hver gang den blev brugt i testperioden, sluttede vi af med, at vi bevidst (eller ubevidst) tørrede os om læberne for at slippe for følelsen af læbepomaden.

Et dårligt alternativ

Med tanke på, at den her læbepomade koster dobbelt så meget som det klassiske og mere billigere produkt i testen, så virker O'Keeffe's Lip Repair som et af de dårlige alternativer at have med til pleje af tørre læber.

Indeholder bivoksdet orange etui er nemt at finde i tasken
Ubehagelig følelse på læberne
  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os