Opdateret  

Løbevogn test: Find den rette model og tag barnet med på løbeturen

PriceRunner

Er det svært at finde tid til løbeturen med små børn? Hvad med at tage dem med i en løbevogn? Med en god løbevogn behøver løbetræningen ikke at blive sat på pause. Vi har testet løbevogne fra Baby Jogger, Cybex, Thule og Trille. Testvinderen er en skøn løbevogn, som god komfort til både barnet og motoren ... altså dig, som skubber bagpå.

Løbevogn test: Find den rette model og tag barnet med på løbeturen

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter. Og testen afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi tester alle produkter i virkeligheden på den måde, de er beregnet til at blive anvendt af forbrugere. I vores test af løbevogne har almindelige motionsudøvere og lidt mere avancerede løbere brugt modellerne og evalueret dem i deres hverdag.

I vores test har vi set nærmere på følgende egenskaber:

  • Funktioner: Har løbevognen et fast eller bevægeligt forhjul? Er der en håndbremse? Har den et justerbart håndtag? Er der sikkerhedssele til barnet?

  • Køreoplevelse: Giver vognen en ubesværet let og rullende oplevelse eller må man kæmpe meget med farten? Er den let at dreje? Hvilke slags underlag kan den klare?

  • Barnets komfort: Har løbevognen en god liggestilling? Er der godt med plads i sædet? Giver kalechen en god beskyttelse mod sol og vind?

Vi har altså vurderet løbevognene ud fra disse parametre og set på, hvordan løbevognen generelt har klaret sig under brug. Dét har vi efterfølgende afvejet i forhold til modellens pris. Herefter er vi endt på en endelig karakter.

Vi har testet en håndfuld af markedets populære løbevogne. Sammenlign priser og find tilbud på de testede løbevogne på PriceRunner.

1. Thule Glide 2 – BEDST I TEST LØBEVOGN

Meget letanvendt løbevogn med skøn køreoplevelse og god komfort

Maks. vægt sæde: 34 kg Vognens vægt med sæde: 10,8 kg Mål sammenklappet med hjul: 96 x 67 x 34 cm Forhjul: Fast, luftfyldt, 16 tommer Håndtag: Knækled, flere indstillinger Håndbremse: Ja Tilbehør: Regnslag, liggedel og adaptere til babyautostol kan købes separat

Thule Glide 2

Thule Glide 2 er den opdaterede version af Thules klassiske løbevogn, og den er naturligvis udformet til at fungere perfekt på løbeturen. Man kan også købe liggedel og adaptere til babyautostol til. Glide 2 kan i så fald anvendes fra fødslen – men naturligvis kun i gåtempo.

Let at samle og anvende

Vognen er enkel at samle, men også let at bruge. Alle funktioner er tydeligt markerede med blåt, så knapper og greb er nemme at finde.

Løbevognen har et permanent fremadvendt sæde, hvis ryglæn trinløst kan lægges ned til en svagt hældende liggestilling ved hjælp af en rem. Selen er udformet, så den sidder godt omkring kroppen på både små og lidt større børn. Den har et bredt hoftebælte, som gør at barnet sidder sikkert fastspændt, selv når det går hurtigt.

God ventilation og siddekomfort

Barnets siddekomfort i Thule Glide 2 er god, men kalechen kunne godt have været længere. I liggestilling er den ikke lang nok til at skygge for barnet på en god måde, heller ikke med forlængelsen klappet ud. At den forlængede del delvis består af trådnet (mesh) giver dog en god ventilation i sædet.
Men Thule Glide 2 er ikke kun lavet til at barnet skal sidde bekvemt.

Løberens komfort er prioriteret lige så højt. Vognen har et justerbart håndtag med knækled, så man nemt kan finde en vinkel, der føles rigtig for armene, når man løber.
Midt på håndtaget sidder der en håndbremse, der er nem at holde inde, når man vil sænke hastigheden eller bremse på vej ned ad bakke - så du ikke bliver trukket afsted.
Der er også en håndledsrem, som du altid bør bruge. Du har i hvert fald ikke lyst til panisk at spurte afsted for at indhente vognen, hvis du skulle miste grebet om den.

Billede fra test af løbevogn Thule Glide 2 - vi tog også en løbetur på en løbebane på et atletikstadion

Thule Glide 2 er nem at løbe med

I løbevognens chassis er der indbygget affjedring. Den virker lidt hård, men køreoplevelsen er overordnet meget god og fungerer til løbeture på blandet underlag.
Det faste forhjul (uden drejeled) kan på de første løbeture virke lidt besværligt - men kun når du skal dreje og korrigere retningen. Men du lærer hurtigt teknikken med at trykke håndtaget lidt ned, så forhjulet løftes en lille smule på vej rundt i svinget. I stedet giver et fast forhjul en retningsstabilitet og en bedre hastighed med lavere rullemodstand.

Plads til oppakning og bagage

Det er ikke noget problem at få det nødvendige med under vognen. Glide 2 har en rummelig bagagekurv, der kan pakkes med både småt og stort.

Når man skal ud at rejse eller vil snuppe bilen til en løbetur i skoven, er det ikke noget problem at klappe Thule Glide 2 sammen. Selve sammenklapningen er nemt klaret med én hånd ved hjælp af palen, der sidder under fodstøtten. Vognen bliver lidt stor når den er foldet sammen - men hjulene kan nemt tages af. Og så bliver Glide 2 meget mere kompakt i bagagerummet.

Den eneste ulempe ved Thule Glide 2 er, at vognen er ret stor og bred. Det er ikke noget du tænker over, mens du løber. Det er jo en løbevogn, og derfor er det positivt, at vognen er robust og stabil. Men hvis du lige vil trille forbi nærbutikken på vej hjem, så virker vognen ret klodset - og den kan ikke være i alle elevatorer.

Konklusion på test at løbevogn Thule Glide 2

Bortset fra den detalje så er Thule Glide 2 en løbevogn, der er utrolig let at køre. Barnet sidder bekvemt og forælderen kan let og problemfrit fortsætte med en aktiv livsstil.

Praktisk og stabil at løbe medlet at tage hjulene afgod siddekomfort
Stor og klodset ved anden brug end løb

Prissammenligning

Sammenlign priser
BabySam Logo

Glide 2 - jet black

5.799 kr.
Jollyroom.dk Logo

Thule Glide 2 Løbevogn 2020, Jet Black

5.799 kr.
Løbeshop Logo

Thule Glide 2 str. ONESIZE

5.799 kr.

2. Cybex AVI

Løbevogn, der er let at løbe med og klappe sammen; allerbedst til sommerbrug

Maks. vægt sæde: 22 kg Vognens vægt med sæde: 10,6 kg Mål sammenklappet uden hjul: 89 x 58,5 x 25 cm Forhjul: Fast, luftfyldt, 16 tommer Håndtag: Knækled, flere indstillinger Håndbremse: Ja Tilbehør: Regnslag, insektnet og adaptere til babyautostol kan købes separat

Cybex AVI

Løbevognen Cybex AVI skiller sig ud i det ellers ret smalle udvalg af løbevogne. Cybex har i højere grad end andre producenter fokuseret på farve og design.

Op til 3-4 år

AVI har et permanent fremadvendt almindeligt sæde, der kan bruges op til en alder på 3-4 år. Ryglænet kan vinkles ned til en dyb hvilestilling ved at trykke spændet ind, som ryglænets to remme går igennem. Fodstøtten kan ikke justeres.

At vinkle op i siddestilling igen kræver altid to hænder med denne slags løsning. På AVI kræver det også en del kræfter, for spændet er ret hårdt - måske giver det sig lidt med tiden. Men i hvert fald mens vognen er ny, så kræver det, at du først aktiverer bremsen for derefter at holde spændet med den ene hånd, mens du trækker hårdt i remmene med den anden.

God siddekomfort for barnet

Barnets komfort i Cybex AVI er god. Siddestillingen er lidt tilbagelænet, hvilket groft sagt er standard på løbevogne. I hvilestillingen kan sædet rokke lidt til siden, når man løber, men det lader ikke til at forstyrre barnets søvn, måske tvært imod.

Kalechen på Cybex AVI beskytter godt mod solen. Den kan ikke forlænges, men har en solskærm, der kan klappes ud. Bag på kalechen er der et kighul, som gør det muligt at se ind til barnet. Desværre er klappen til hullet fastgjort med velcrobånd -og det gør det svært lige at kigge lydløst ind for at se, om barnet sover eller ej. Med tanke på vognens pris synes vi, at en magnetlukning havde været passende.

Fungerer udmærket til at løbe med

Cybex AVI ruller let og godt med sine store lufthjul. Håndtaget er enkelt at justere mellem forskellige højdetrin. For at dreje en vogn med fast forhjul er man nødt til at løfte den, i hvert fald i skarpe sving. Men AVI får også bestået for manøvredygtigheden. Håndbremsen fungerer fint, men er lidt svær at trykke ind, hvis man har små hænder. Endnu en funktion, der nok bliver nemmere at betjene i takt med, at den bliver brugt mere.

AVI er udstyret med affjedring ved baghjulene, men det har begrænset effekt på køreoplevelsen. Vognen egner sig bedst til at løbe med på fladt underlag. Når løbeturet er overstået, så er det let at klappe vognen sammen med én hånd. AVI bliver stor, når den er klappet sammen. Men det er nemt at klikke hjulene af, og på den måde, så kan man også få plads til vognen i et mindre bagagerum.

Egner sig allerbedst om sommeren

Vognen egner sig ikke entydigt til nordisk klima. På den ene side er den rigeligt udstyret med refleksdetaljer, hvilket føles trygt om vinteren. Omvendt er AVIs kaleche mere udformet til varmere klima med fokus på ventilation. På en løbetur i blæsevejr i oktober, har man nok mere brug for beskyttelse mod vinden. Vælger man et lyst betræk, skal man også være bevidst om, at hjulene ikke har stænkskærme - og så må du nok forvente at vognen hurtigt bliver plettet af opsprøjt fra underlaget.

Konklusion på test af løbevogn Cybex AVI

Vi finder alle de nødvendig grundfunktioner for, at Cybex AVI skal kunne kaldes en god løbevogn: fast forhjul, håndbremse, store luftfyldte dæk og god kørekomfort i sædet. Hvis man regelmæssigt vil have barnet med på løbeturen, så bliver Cybex AVI en populær følgesvend.

Kan klappes sammen med en håndlet at tage hjulene afpraktisk at løbe med
Burrebånd på kalechensvært at justere til hvilestilling

3. Baby Jogger Summit X3

Rummelig løbevogn, der er let at klappe sammen. Velegnet hvis man løber af og til

Maks. vægt sæde: 34 kg Vognens vægt med sæde: 12,8 kg Mål sammenklappet med hjul: 86,5 x 66,5 x 35 cm Forhjul: Roterende men låsbart, lufthjul Håndtag: Ikke justerbart Håndbremse: Ja Tilbehør: Regnslag, bøjle og parent consol kan tilkøbes separat

Baby Jogger Summit X3 Single Løbevogn

Baby Jogger Summit X3 er en solid løbevogn, som takket være sit svingbare forhjul også kan bruges som en rummelig klapvogn.

Om et svingbart forhjul på en løbevogn er et plus eller minus, er der delte meninger om:

  • På den ene side gør det svingbare hjul vognen let at dreje - uden at skulle vippe løbevognen og dermed forhjulet op fra underlaget.
  • På den anden side vil bevægelserne i drejeledet koste kræfter på rullemodstanden. Den øgede hastighed vil let kunne "slå" til hjulet når du møder en sten eller en ujævnhed.

Baby Joggers anbefaling er dog altid at have forhjulet låst, når du løber med vognen.

Summit X3 har et stort sæde med komfortabel siddeplads og en praktisk justerbar sele. Barnet har god plads til både ben og krop. Ryglænet kan vinkles ned til en god (men ikke helt plan) hvilestilling. Det kræver to hænder at klappe ryglænet op og ned, men det er nemt klaret.

Lang kaleche med gode funktioner

Baby Jogger Summit X3 har en rigtig lang kaleche med god dækning, som desuden kan forlænges, hvis man åbner den tværgående lynlås. Helt klappet ud skygger den effektivt for barnet og beskytter godt mod vinden.
Bagerst på kalechen er der et kighul, så man kan holde øje med, om barnet sover eller er vågent. Kalechens forkant er fremstillet af refleksmateriale, så vognen kan ses i trafikken.

Som mange andre af Baby Joggers vogne, så er Summit X3 let at klappe sammen på midten, hvis man løfter vognen op i remmen, der sidder i sædet. Vognen bliver ret stor klappet sammen. Men hvis man tager sig tid til at klikke baghjulene af - hvilket er hurtigt klaret - så bliver den mere kompakt.
Summit X3 har en stor bagagekurv, hvilket er endnu en faktor, der gør, at vognen er brugbar i hverdagen.

Mangler justerbart håndtag

Set fra barnets perspektiv, så er Summit X3 en udmærket vogn. Til gåture, også i terræn, fungerer den også fint for forælderen. Men når det er tid til at snøre løbeskoene og smutte ud på en løbetur, så er der nogle funktioner og egenskaber, der ikke helt lever op til forventningerne.

Det er især en udfordring, at vognens håndtag ikke kan justeres i højde eller vinkel. Hvis man er lavere end gennemsnittet, opleves håndtaget som for højt, og vognen bliver svær at styre. Men også hvis man er høj, mangler der mulighed for at justere højden efter eget ønske. Det har stor indflydelse på løbeergonomien.

God som allroundvogn

Summit X3 har en håndledsstrop og håndbremse på håndtaget. Bremsen er ret stram, men praktisk til at sætte tempoet ned på bakker for eksempel. Problemet er, at bremsewiren løber langs indersiden af håndtaget, så det bliver ubekvemt at holde omkring det. Det trækker markant ned på helhedsindtrykket af at løbe med Summit X3.

Konklusion på test af løbevogn Baby Jogger Summit X3

Vognens store lufthjul gør den behagelig at løbe med, men det faste håndtag med den irriterende wire er et stort minus for denne løbevogn. Vil man derimod primært bruge vognen til terrænkørsel, men stadig have mulighed for at løbe med den, så er Baby Jogger Summit X3 en helt okay all-rounder.

Selen er let at justerelufthjul giver god affjedringmeget lang kaleche
Føles tungikke justerbart håndtagwiren fra håndbremsen gnaver i hånden

4. Cybex ZENO

Flot designet multi-sportvogn, der passer til familien, som altid starter hjemmefra

Maks. vægt sæde: 22 kg Vognens vægt med sæde: 12,5 kg Mål sammenklappet uden hjul: 99,5 x 58 x 35 cm Forhjul: Fast, luftfyldt, 16 tommer Håndtag: Knækled, flere indstillinger Håndbremse: Ja Tilbehør: Pull running-kit, ski-kit og cykel-kit kan tilkøbes separat

Cybex Zeno Frame

Cybex ZENO er en multi-sportvogn med tilpasningsmuligheder. I basisversionen har ZENO tre store lufthjul.

Forhjulet er ikke svingbart, men vinklen kan finjusteres, så vognen ruller lige. Vognen har et justerbart håndtag med knækled, som gør vognen bekvem at køre med, uanset hvor høj man er.

ZENOs håndtag er formet som et U med den afrundede del vendt mod forælderen. Håndtaget er ret smalt, så der skal bruges en del styrke for at løfte forenden i et sving. Så længe man løber, og det ikke er et skarpt sving, er det et mindre problem. Man mærker det faktisk mere, når ZENO anvendes til gåture i hverdagen.

Funktionel siddeplads til barnet

Den fremadvendte, kupélignende siddeplads til barnet virker hyggelig. Cybex angiver maksimumshøjden til 111 cm, og der er fin plads til en normalt stor fireårig. Der er ingen måde at justere ryglænet, der dog har en tilpas hældning til at kunne bruges, når barnet skal sove. ZENO egner sig derfor bedst til børn over et år.

Sædets åbning er dækket af et insektnet, der fastgøres med lynlås. I stedet for kaleche, har ZENO en solskærm, der kan trækkes ned over den øverste del af åbningen. I regn eller blæst fastgør man det medfølgende overtræk over hele vognens overside.

Design før funktion

ZENOs sæde kan hæves og sænkes, afhængig af hvordan vognen skal anvendes. Hvis man er mere end hverdagsmotionist, kan det være værd at investere i pull running-kittet, som gør det muligt at trække vognen efter sig. Som cykelvogn er ZENO glimrende. Koblingen mellem cykel og vogn er rigtig smart. Koblingen har et intuitivt drejetrin i sikringen. ZENO føles let, fleksibel og stabil bag cyklen.

Desværre virker det som om, at Cybex på et punkt har ladet design komme før funktion. Cykelarmen kan kun fastgøres og tages af, hvis vognen er tom, fordi den skal vippes kraftigt bagud, for at man kan nå fastgøringspunktet.
Armen er også alt for stor til at kunne transporteres i vognen, som kun har bagageplads i form af én stoflomme i A4-størrelse på bagsiden. Det gør det næsten umuligt, at, for eksempel, lade en forælder cykle med vognen til børnehaven, hvorefter den anden kan gå med den hjem.

Meget velfungerende for den rette målgruppe

Det føles lidt som at snuble ved målstregen at tilbyde så mange forskellige anvendelsesmuligheder, men ingen måde at skifte mellem dem - uden at skulle køre hjem og hente de rigtige dele først. Men hvis hver jogging- eller cykeltur med ZENO starter og slutter i hjemmet, så er det ikke noget problem.

Konklusion på test af løbevogn Cybex ZENO

Cybex ZENOs hævbare sæde, praktiske sammenklapning og mange anvendelsesområder er imponerende. Vognen fås også i flere sjove varianter af betræk, og designet er forfriskende med sin skelen til mode. Hvis man skal ønske sig noget fremadrettet, så er det mere fleksibel anvendelse, og også gerne en version til to børn.

Mange anvendelsesområdersjovt designgod siddeplads til barnet
Omstændeligt at skifte mellem funktioneringen bagageplads

5. Trille Jogger

Prisbillig og let joggingvogn med god liggestilling og kompakt sammenklapning

Maks. vægt sæde: 15 kg Vognens vægt med sæde: 7 kg Mål sammenklappet med hjul: 92 x 60 x 61 cm Forhjul: Fast, luftfyldt, 16 tommer Håndtag: Ikke justerbart Håndbremse: Ja Tilbehør: Nej

Trille Jogger

Trille Jogger er en løbevogn med fast fremadvendt sæde og en imponerende lav vægt.

Løbevognen vejer kun 7 kilo.

Den lette følelse er ikke kun et plus på selve løbeturen, den gør også Trille Jogger lettere at håndtere, hvis den for eksempel skal løftes ind i en bil.

Monteringen af vognen var delvis kompliceret, selvom den medfølgende vejledning indeholdt masser af billeder. Den største udfordring var at indstille forhjulet, så det sidder helt lige, hvilket kostede både tid og kræfter.
Når den først er indstillet til brug, virker Trille Jogger lille og kompakt, til forskel fra mange andre løbevogne, der ofte er ret store – især i længden.

Rummeligt fremadvendt sæde

Selen kan justeres, men er svær at få stram nok til børn, der netop har nået den laveste anbefalede alder til at komme med på løbeturen (normalt 8-9 måneder). Her mangler der en slags hynde eller indlæg. Men det er et stort plus, at sædet er så bredt, hvis man vil løbe med lidt større børn.

Ryglænet på Trille Jogger kan justeres trinløst til en næsten flad liggestilling. Dette gøres enkelt med en hånd på spændet på bagsiden af ryglænet. Kalechen er stor og beskytter godt mod solen. Der er et lille kighul i den, som kan hæftes op med velcro, så det ikke blæser i under løbeturen. Under vognen er der en bagagekurv i normal størrelse.

Passer højden til dig?

Trille Jogger har et fast håndtag, så man skal sikre sig, at man passer i størrelsen til vognen. Kortere forældre har oplevet Joggers håndtag som ret højt.

Håndtaget er udstyret med en håndbremse til brug ned ad bakke og en fodbremse til parkering af vognen. Håndbremsen virker lidt klodset og stor, men løser sin opgave.

Det har fungeret godt at løbe med Trille Jogger. Der er ingen videre affjedring, og vognen egner sig derfor bedst til jævne overflader som asfalterede gader eller grusveje. Trods det faste forhjul føles det let at svinge, når man først finder den rigtige teknik.

For at klappe Trille Jogger sammen skal man trække splitter ud i siderne af vognen og åbne et greb på hver side. Derefter klappes vognen sammen på midten. Forhjulet er svært at tage af, men baghjulene kan nemt løsnes med en pal ved hjulenes holder i chassiset.

Konklusion på test af løbevogn Trille Jogger

Det faste håndtag er et minus, og sædet er bedst til børn over et år. Men under selve løbeturen kan Trille Jogger på en god og budgetvenlig måde opfylde behovene hos forældre med løb i benene.

Lav vægtpraktisk størrelsegod liggestillingkompakt klappet sammen
Ikke justerbart håndtagsvært at få forhjulet lige

Mere om joggingvogne

Joggingvogn, motionsvogn eller løbevogn – uanset hvilket navn, man bruger, drejer det sig om barnevågne, der er konstrueret til brug i højere tempo end langsomme spadsereture. Det indebærer, at en joggingvogn skal rulle let, men alligevel kunne holde en stabil kurs, og at den skal være sikker at bruge, med en håndbremse, så den kan standses hurtigt. De fleste joggingvogne er trehjulede med fast forhjul, der af og til kan låses op, så det kan bevæges, når vognen skal bruges til at gå med.

De øvrige funktioner hos en joggingvogn varierer. En del har liggestilling, andre kun siddestilling eller en let tilbagelænet hvilestilling. Kalechen kan være en solskærm eller fast med mulighed for forlængelse. En del joggingvogne har fast håndtag, på andre kan man ændre stilling ved for eksempel at vinkle et knækled.

De fleste joggingvogne har et fast, fremadvendt sæde, men i nogle få er det muligt, at have barnet indadvendt. Det varierer også, om joggingvognen kan klappes sammen, så den er lettere at transportere, og hvor kompakt den kan blive.

Inden man vælger joggingvogn, er det vigtigt at tage udgangspunkt i sine egne evner som løber, men først og fremmest at tænke på, i hvilke omgivelser og terræn joggingvognen skal bruges. Drejer det sig om at komme frem over rødder på en skovsti, eller skal man løbe lange distancer på asfalterede veje?

Ud fra barnets alder og behov skal man også overveje maksimumsvægten for joggingvognens sæde, og om barnet primært skal sove eller være vågen under løbeturene.

Læs også vores købsguide med flere vigtige parametre, når du skal købe barnevogn. Link til købsguide

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os