Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Løbevogn test - Find den rette model og tag barnet med på løbeturen

AfPriceRunner Opdateret 14. oktober 2019

Er du ivrig efter at skulle ud og løbe, men skal have barnet med dig? Med en god løbevogn behøver løbetræningen ikke at blive sat på pause. Vi har testet løbevogne og udpeger Thule Glide 2 til bedst i test. Det er en skøn model, som både givet barnet og dig som løber en god komfort.

Sådan udførte vi testen

Vi tester alle produkter i virkeligheden på den måde, de er beregnet til at blive anvendt af forbrugere. I vores test af løbevogne har almindelige motionsudøvere og lidt mere avancerede løbere brugt modellerne og evalueret dem i deres hverdag.

I vores test har vi set nærmere på følgende egenskaber:

  • Funktioner: Har løbevognen et fast eller bevægeligt forhjul? Er der en håndbremse? Har den et justerbart håndtag? Er der sikkerhedssele til barnet?

  • Køreoplevelse: Giver vognen en god rullende oplevelse eller må man kæmpe meget med farten? Er den let at dreje? Hvilke slags underlag kan den klare?

  • Barnets komfort: Har løbevognen en god liggestilling? Er der godt med plads i sædet? Giver kalechen en god beskyttelse mod sol og vind?

Vi har altså vurderet løbevognene ud fra disse parametre og set på, hvordan løbevognen generelt har klaret sig under brug. Dét har vi efterfølgende afvejet i forhold til modellens pris. Herefter er vi endt på en endelig karakter.

Vi har testet en håndfuld af markedets populære løbevogne. Sammenlign priser og find tilbud på de testede løbevogne på PriceRunner.

1. Thule Glide 2 – BEDST I TEST LØBEVOGN

Meget letanvendt joggingvogn med skøn køreoplevelse og god komfort

Maks. vægt sæde: 34 kg Vognens vægt med sæde: 10,8 kg Mål sammenklappet med hjul: 96 x 67 x 34 cm Forhjul: Fast, luftfyldt, 16 tommer Håndtag: Knækled, flere indstillinger Håndbremse: Ja Tilbehør: Regnslag, liggedel og adaptere til babyautostol kan købes separat

Thule Glide 2

Glide 2 er den opdaterede version af Thules klassiske løbevogn, udformet til at fungere perfekt på løbeturen. Man kan også købe liggedel og adaptere til babyautostol til. Glide 2 kan i så fald anvendes fra fødslen – men naturligvis kun i gåtempo. Vognen er enkel at samle, men også let at bruge. Alle funktioner er tydeligt markerede med blåt, så knapper og greb er nemme at finde.

Løbevognen har et fast, fremadvendt sæde, hvis ryglæn trinløst kan lægges ned til en svagt hældende liggestilling ved hjælp af en rem. Selen er udformet, så den sidder godt omkring kroppen på både små og lidt større børn. Den har et bredt hoftebælte, som gør at barnet sidder sikkert fastspændt, selv når det går hurtigt. Barnets siddekomfort i Thule Glide 2 er god, men kalechen kunne godt have været længere. I liggestilling er den ikke lang nok til at skygge for barnet på en god måde, heller ikke med forlængelsen klappet ud. At den forlængede del delvis består af meshnet giver dog en god ventilation i sædet.

Thule Glide 2 er ikke kun lavet til at barnet skal sidde bekvemt. Løberens komfort er prioriteret lige så højt. Vognen har et justerbart håndtag med knækled, så man nemt kan finde en vinkel, der føles rigtig for armene, når man løber. Midt på håndtaget sidder der en håndbremse, der er nem at holde inde, når man vil sænke hastigheden eller bremse på vej ned ad bakke. Der er også en håndledsrem, som er smart at bruge, hvis man vil mindske risikoen for at vognen ruller væk, hvis man skulle miste grebet om den.

I løbevognens chassis er der indbygget affjedring. Den virker lidt hård, men køreoplevelsen er overordnet meget god og fungerer til løbeture på blandet underlag. Thule Glide 2 er nem at løbe med. Det faste forhjul kan for begynderen gøre vognen vanskelig at dreje. Men man lærer hurtigt teknikken, og derefter hjælper forhjulet nærmere til bedre hastighed og øget stabilitet.

Det er ikke noget problem at få det nødvendige med under vognen. Glide 2 har en rummelig bagagekurv, der kan pakkes med både småt og stort. Når man skal ud at rejse eller vil snuppe bilen til en løbetur i skoven, er det ikke noget problem at klappe Thule Glide 2 sammen. Selve sammenklapningen er nemt klaret med én hånd ved hjælp af palen, der sidder under fodstøtten. Vognen bliver lidt stor, men hjulene kan nemt tages af, hvis man vil gøre Glide 2 mere kompakt i bagagerummet.

Den eneste ulempe ved Thule Glide 2 er, at vognen er ret stor og bred. Man tænker ikke over det, når man løber, der er det positivt, at vognen er robust. Men hvis man vil trille forbi nærbutikken på vej hjem, virker vognen ret klodset, og den kan ikke være i alle elevatorer. Bortset fra det Thule Glide 2 en løbevogn, der er utrolig let at køre og hvor barnet sidder bekvemt og forælderen let og problemfrit kan fortsætte med en aktiv livsstil.

Praktisk og stabil at løbe medlet at tage hjulene afgod siddekomfort
Stor og klodset ved anden brug end løb

Se pris hos:

Løbeshop

2. Thule Glide

Letrullende joggingvogn med god affjedring, liggestilling og god siddekomfort for barnet

Maks. vægt sæde: 34 kg Vognens vægt med sæde: 9,9 kg Mål klappet sammen: 94 x 66 x 49 cm ELLER 91 x 61 x 28 cm Forhjul: Fast, luftfyldt, 16 tomme Håndtag: Knækled, flere indstillinger Håndbremse: Ja Tilbehør: Regnslag, liggedel m.m. tilkøbes separat

Thule Glide Løbevogn

Thule Glide er en løbevogn i ordets bedste betydning. Her er der ikke gået på kompromis, så vognen også kan bruges i andre sammenhænge, og det er godt. Enhver detalje er beregnet til sit formål, og Thule glider frem på løberuten som en pil. I kollektiv trafik og i supermarkedet virker den lang og kluntet, så der får den ikke høje karakterer.

Men når luften blæser om ørerne i højt tempo, bliver vognen både smidig og bevarer stabiliteten, Glide risikerer ikke at vælte i skarpe sving. Affjedringen på Thule Glide er god, og vognen kan også klare løbeture i terræn. Med terræn menes dog nærmere grusveje og ujævnheder end en bumpet skovsti. Affjedringen gør køreturen blød for barnet.

For løberen medfører den, at håndtaget skal trykkes ekstra ned, når vognen skal svinge, det er ikke noget større problem, hvis man har stærke arme. Hjulene er store, smalle og luftfyldte. Forhjulet er fast, og alle hjul kan nemt tages af chassiset.

Thule Glides sæde er rummeligt, og barnet sidder komfortabelt i en ret tilbagelænet stilling. Maksimumsvægten kombineret med sædets størrelse gør, at vognen også kan anvendes til lidt større børn. Ryglænet kan klappes ned til en god liggestilling. Sædet er kun fremadvendt. På bagsiden af ryglænet er der smart opbevaring til småting, men bagagekurven har også en pæn størrelse.

Kalechen beskytter godt mod solen, også når barnet sover i liggestilling. Thule Glide kan klappes sammen. Under fodstøtten, der kan foldes op, sidder der en enkel sammenklapningsmekanisme. Vognen bliver fladere, når den klappes sammen, men den bliver først rigtig kompakt, hvis man tager hjulene af.

Thule Glide ruller godt og er skøn at løbe med. Vognen er udstyret med en kraftig håndbremse, centralt placeret på håndtaget, der kan indstilles i mange forskellige vinkler med sit knækled. Hvis man har planer om at løbe med sit barn regelmæssigt, er Thule Glide en god løbevogn til en meget god pris.

God prisRuller letKomfortabel for barnet med god liggestillingJusterbart håndtag
Kræver lidt flere armkræfter at dreje vognen

Se pris hos:

Marathonsport

3. Bugaboo Runner - BEDSTE PREMIUMVALG

Meget letrullet og hurtig joggingvogn med vendbart sæde og kompakt sammenklapning

Maks. vægt sæde: 17 kg Vognens vægt med sæde: 12,7 kg Mål klappet sammen: 117 x 70 x 45 cm Forhjul: Fast, luftfyldt, 14 tommer Håndtag: Kan indstilles i tre højder Håndbremse: Ja Tilbehør: Det meste Bugaboo-tilbehør passer også til Runner

Bugaboo Runner

Det er underligt, at det skulle tage så lang tid, inden der kom en joggingvogn med vendbart sæde på markedet, men nu er Bugaboo Runner kommet som den første af sin art. Fordelen ved det vendbare sæde er, at man får et bedre overblik over barnet og lettere kan kommunikere med det – og det er en stor fordel ved vognen.

Men Bugaboos løbevogn er også god i mange andre henseender. Chassiset kan købes separat, så man med den rette adapter kan anvende sit normale sæde, hvis man i forvejen ejer en anden Bugaboo-vogn, men Runner kan også købes komplet med sæde.

Det gør også, at meget af Bugaboos tilbehør virker til Runner. Kopholderen er for eksempel meget praktisk på en varm sommerdag. Runner-chassiset bliver fladt, når det klappes sammen, og da hjulene nemt kan tages af, er det ikke noget problem at opbevare vognen.

Bugaboo Runner har et stort, fast forhjul og er 70 cm bred over baghjulene. Det gør den meget stabil og pålidelig, selv når man kommer op i fart. For at svinge vognen omkring et skarpt hjørne er man nødt til at løfte baghjulene, men vognen er så godt afbalanceret, at det ikke er en tung opgave.

Runner har en stor bagagekurv med smarte lukbare opbevaringsrum til småting og elastiske remme til at spænde større genstande fast med. Håndtaget kan indstilles i tre forskellige højder, og håndbremsen løber som en bue langs med hele håndtaget. På den måde kan man altid have en hånd på bremsen, uanset hvilken arm man kører vognen med. Runner kan også anvendes som en almindelig barnevogn og er derfor udstyret med fodbremse.

Bugaboo Runner er rigtig let at løbe med, og ruller stort set af sig selv. På asfalt og grusvej virker den utroligt godt, men i hårdere terræn er affjedringen ikke rigtigt god nok. Hvis man vil løbe med en vogn, så får man med Bugaboo Runner ikke blot mulighed for at se sit barn, men giver også sig selv en løbeoplevelse, der minder meget om at løbe uden vognen.

Vendbart sædeFlad klappet sammenMeget behagelig at løbe medRuller meget godt
Høj prisBedst egnet til fladere underlag

4. Britax BOB Revolution PRO - GODT VALG

Solid joggingvogn med rummeligt sæde og god skridtlængde for løberen

Maks. vægt sæde: 17 kg Vognens vægt med sæde: 12,8 kg Mål klappet sammen: 100 x 65 x 41 cm Forhjul: Fast, luftfyldt, 12,5 tommer Håndtag: Knækled, flere indstillinger Håndbremse: Ja Tilbehør: Regnslag m.m. tilkøbes separat

BOB Revolution PRO (Travel system)

Britax joggingvogn BOB Revolution PRO er en stabil og kraftig vogn med tre store, luftfyldte hjul. Forhjulet har to indstillinger. Til jogging skal det være låst, men hvis vognen skal anvendes til gåture, kan forhjulet indstilles, så det kan svinge. Sædet er fast fremadvendt og meget rummeligt.

Hele vognen virker solidt bygget, og den lave maksimumsvægt i Danmark virker lidt underlig med tanke på, at Revolution PRO er godkendt til det dobbelte i USA. Ryglænet kan indstilles trinløst og kan klappes ned til liggestilling, så vognen også fungerer fint til en etårig.

Kalechen kan trækkes langt frem – en god egenskab med tanke på, at et fremadvendt barn kan blive udsat for en del vejr og vind på en løbetur. For at man alligevel kan have overblik som forælder, så har BOB Revolution PRO et vindue i klar plast med forhæng, der kan klappes ned, hvis man vil skærme af for lyset.

Det er ikke noget problem at løbe på asfalt og grusvej, og Britax BOB Revolution har desuden en del affjedring, så den kan klare en del terræn. Vognen har et håndtag med knækled, der kan vinkles i mange forskellige stillinger. På den måde fungerer vognen også fint, hvis forældrene ikke er lige høje. Håndbremsen af klassisk type sidder til venstre på håndtaget.

Revolution PRO har også en kraftig fodbremse, også kaldet parkeringsbremse. Når vognen skal opbevares, kan den klappes sammen i et stykke – hvilket er lettere at gøre, end man skulle tro. Vognen foldes på midten og bliver forholdsvis kompakt, den kan i hvert fald lægges ind i bilen, hvis man vil. Ved længere tids opbevaring kan hjulene tages af, så vognen bliver endnu mindre.

Køreoplevelsen med Britax BOB Revolution PRO er god, vognen ruller meget fint og er virkelig let at styre. Den kraftige konstruktion gør, at den holder retningen godt. Den virkede af og til lidt tung, men overordnet virker BOB Revolution PRO som et kvalitetsvalg som joggingvogn.

Rummeligt sædeKang kalecheNem at klappe sammenGod skridtlængdeGod skridtlængde
Kun fremadvendtTil den store side klappet sammen

Se pris hos:

Lekmer.dk

5. Trille Jogger

Prisbillig og let joggingvogn med god liggestilling og kompakt sammenklapning

Maks. vægt sæde: 15 kg Vognens vægt med sæde: 7 kg Mål sammenklappet med hjul: 92 x 60 x 61 cm Forhjul: Fast, luftfyldt, 16 tommer Håndtag: Ikke justerbart Håndbremse: Ja Tilbehør: Nej

Trille Jogger

Triller Jogger er en løbevogn med fast fremadvendt sæde og en imponerende lav vægt. Vognen vejer kun 7 kg. Den lette følelse er ikke kun et plus på selve løbeturen, den gør også Trille Jogger lettere at håndtere, hvis den for eksempel skal løftes ind i en bil. Monteringen af vognen var delvis kompliceret, selvom den medfølgende vejledning indeholdt masser af billeder. Den største udfordring var at indstille forhjulet, så det sidder helt lige, hvilket kostede både tid og kræfter.

Når den først er indstillet til brug, virker Trille Jogger lille og kompakt, til forskel fra mange andre joggingvogne, der ofte er ret store – især i længden. Det fremadvendte sæde er rummeligt. Selen kan justeres, men er svær at få stram nok til børn, der netop har nået den laveste anbefalede alder til jogging, normalt 8-9 måneder. Her mangler der en slags hynde eller indlæg. Men det er et stort plus, at sædet er så bredt, hvis man vil løbe med lidt større børn.

Ryglænet på Trille Jogger kan justeres trinløst til en næsten flad liggestilling. Dette gæres enkelt med en hånd på spændet på bagsiden af ryglænet. Kalechen er stor og beskytter godt mod solen. Der er et lille kighul i den, som kan hæftes op med velcro, så det ikke blæser i under løbeturen. Under vognen er der en bagagekurv i normal størrelse.

Trille Jogger har et fast håndtag, så man skal sikre sig, at man passer i størrelsen til vognen. Kortere forældre har oplevet Joggers håndtag som ret højt. Det er udstyret med en håndbremse til brug ned ad bakke og en fodbremse til parkering af vognen. Håndbremsen virker lidt klodset og stor, men løser sin opgave. Det har fungeret godt at løbe med Trille Jogger. Der er ingen videre affjedring, og vognen egner sig derfor bedst til jævne overflader som asfalterede gader eller grusveje. Trods det faste forhjul føles det let at svinge, når man først finder den rigtige teknik.

For at klappe Trille Jogger sammen skal man trække splitter ud i siderne af vognen og åbne et greb på hver side. Derefter klappes vognen sammen på midten. Forhjulet er svært at tage af, men baghjulene kan nemt løsnes med en pal ved hjulenes holder i chassiset. Det faste håndtag er et minus, og sædet er bedst til børn over et år. Men under selve løbeturen kan Trille Jogger på en god og prisvbillig måde opfylde behovene hos forældre med løb i benene.

Lav vægtpraktisk størrelsegod liggestillingkompakt klappet sammen
Ikke justerbart håndtagsvært at få forhjulet lige

Se pris hos:

Babyshower

Mere om joggingvogne

Joggingvogn, motionsvogn eller løbevogn – uanset hvilket navn, man bruger, drejer det sig om barnevågne, der er konstrueret til brug i højere tempo end langsomme spadsereture. Det indebærer, at en joggingvogn skal rulle let, men alligevel kunne holde en stabil kurs, og at den skal være sikker at bruge, med en håndbremse, så den kan standses hurtigt. De fleste joggingvogne er trehjulede med fast forhjul, der af og til kan låses op, så det kan bevæges, når vognen skal bruges til at gå med.

De øvrige funktioner hos en joggingvogn varierer. En del har liggestilling, andre kun siddestilling eller en let tilbagelænet hvilestilling. Kalechen kan være en solskærm eller fast med mulighed for forlængelse. En del joggingvogne har fast håndtag, på andre kan man ændre stilling ved for eksempel at vinkle et knækled.

De fleste joggingvogne har et fast, fremadvendt sæde, men i nogle få er det muligt, at have barnet indadvendt. Det varierer også, om joggingvognen kan klappes sammen, så den er lettere at transportere, og hvor kompakt den kan blive.

Inden man vælger joggingvogn, er det vigtigt at tage udgangspunkt i sine egne evner som løber, men først og fremmest at tænke på, i hvilke omgivelser og terræn joggingvognen skal bruges. Drejer det sig om at komme frem over rødder på en skovsti, eller skal man løbe lange distancer på asfalterede veje?

Ud fra barnets alder og behov skal man også overveje maksimumsvægten for joggingvognens sæde, og om barnet primært skal sove eller være vågen under løbeturene.

Læs også vores købsguide med flere vigtige parametre, når du skal købe barnevogn. Link til købsguide

Kommenter artiklen

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette kommentarer, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere!

Log ind

Bliv gratis medlem