Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Mascara: 17 produkter i test

Af PriceRunner Opdateret 30.10.2018

Vi har testet mascara og udpeger L’Oréal Paris Volume Million Lashes Fatale til bedste lavprismascara takket være dens gode børste, som giver masser af volumen til en god pris.

Bedste volumenmascara blev Lancôme Hypnôse, der har en fantastisk holdbarhed, praktisk børste og ikke klumper. Hvis man prioriterer længden på vipperne, anbefaler vi Elizabeth Arden Grand Entrance Mascara, som er vores valg som bedste længdemascara og effektivt bøjer vipperne opad, samtidig med at den giver et flot, forlængende resultat.

Bedste luksusmascara blev Lancôme Grandiose Extreme Mascara, som takket være en lille børste kan komme til i alle kroge og giver maksimalt volumen.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. I vores test af mascara har vi ladet en person, der arbejder professionelt med makeup, anvende mascaraerne på arbejdet og på sig selv. Derudover har yderligere to personer i forskellige aldre testet mascaraerne, heraf går den ene med kontaktlinser.

I testen har vi haft fokus på at undersøge følgende:

  • Farve, emballage og børste:
    Hvad lover produktet? Hvordan er hylsteret og børsten udformet? Hvilke farver er der i sortimentet?

  • Brug
    Hvordan føles skaftet, børsten og formlen på vipperne? Hvor nem eller svær er den at arbejde med? Dufter produktet?

  • Resultat:
    Hvordan bliver effekten? Hvor længe forbliver vipperne fejlfri?

Derudover har vi taget højde for, hvor meget hylsteret indeholder, og hvor drøj mascaraen er, sat det i forhold til produktets pris og derefter udpeget testens vinder.

Bedste lavprismascara

L’Oréal Paris Volume Million Lashes Fatale

Brugervenlig børste, der giver masser af volumen til en god pris

Type: Volumenmascara Prisklasse: Lavpris Størrelse på hylster: 9,4 ml

L’Oréals serie, Million Lashes, indeholder flere mascaraer, der giver forskellige former for volumen, og denne Fatale-version klarer efter sigende både volumen og definition – og det klarer den godt!

Usædvanligt lille og fleksibel børste for en volumenmascara, den kan komme til overalt og skiller vipperne smukt ad. Perfekt, hvis man vil have en volumenmascara til hverdag. Vi kan også godt lide, at børsten ikke kræver særlige anvisninger. Det er bare at gå i gang, til forskel fra mange andre mascaraer, hvor man er nødt til at trække børsten i en bestemt vinkel.

Resultatet er imponerende og kan bestemt sammenlignes med mascaraer, der er dobbelt så dyre. Hylsteret der indeholder forholdsvis meget, gør den også rigtig prisgunstig. Mascaraen bliver siddende hele dagen og er ikke svær at vaske af bagefter.

Brugervenlig børstemeget volumenadskilte vippergod pris
Fås kun i sort
Bedste luksusvariant

Clinique Lash Power Mascara Long Wearing Formula

Type: Forlængende og volumen Prisklasse: Luksus Indhold: 6 ml

I et uanseligt etui gemmer sig en storslået mascara, som ikke kun giver den lovede længde på vipperne, men også holder til både regnbyger og snestorme.

Clinique Lash Power Mascara er en såkaldt tube-mascara, som en en mascaratype, der lægger sig som et rør omkring vipperne for derefter at sidde stenhårdt fast uden at drysse eller flage, samtidig med at den er vandafvisende.

Det der adskiller en tube-mascara fra en almindelig vandfast, er at selvom de holder til både regn, tårer og sved, så kan man vaske dem af med lunkent vand - uden behov for hverken sæbe eller makeupfjerner, det er nok at væde en vattot i lunkent vand og trykke den mod vipperne et øjeblik og derefter trække mascaraen af.

Nu er det ikke kun holdbarheden og den enkle aftagning, som gør denne mascara til en vinder. Børsten er stor uden at være klodset og er let at bruge med gode muligheder for at komme helt tæt på roden af vipperne, hvilket giver lange, veldefinerede vipper. Allerede efter ét lag bliver vipperne både længere og mere fyldige, og bukker man dem på forhånd, kan man fejlagtigt tro, at det er falske vipper.

Lash Power Mascara fra Clinique er så god, at man næsten græder af lykke, og gør faktisk ikke noget, for mascaraen vil alligevel ikke røre sig ud af flækken.

Giver fantastisk fine vipper med næsten uovertruffen holdbarhed
Lille mængde i forhold til prisen
Bedste volumenmascara

Lancôme Hypnôse

Klumpfri mascara med en fantastisk god holdbarhed, lille og praktisk børste

Type: Volumenmascara Prisklasse: Luksus Størrelse på hylster: 6 ml

En mascara, der giver rigtig flotte, sorte vipper. Vipperne bliver skilt ad og holder fantastisk godt i løbet af dagen. Drysser ikke under øjnene. Børsten er lille og let at komme til i alle hjørner med. Mascaraens noget tynde formel gør det lidt svært at få meget volumen, men den fantastiske holdbarhed og det faktum, at den slet ikke klumper, kompenserer for det.

Fantastisk holdbarhedingen klumper
En relativt dyr mascara
Bedste længdemascara

Elizabeth Arden Grand Entrance Mascara Stunning Black

Bøjer effektivt vipperne opad og forlænger dem smukt, fås i to nuancer

Type: Længdemascara Prisklasse: Luksus Størrelse på hylster: 8,5 ml

Den smalle, bøjede børste er nem at bruge, og mascaraen er let at påføre. Vipperne trykkes effektivt opad og får samtidig ekstra meget længde. En af testpersonerne, der har meget lige vipper, var meget imponeret og behøvede næsten ikke en øjenvippebukker sammen med denne mascara.

Mascaraen fås i to nuancer – en intens sort og en blødere mørkebrun. Resultatet er meget holdbart, og den klarede uden problemer en pludselig regnbyge. Samtidig var den let at vaske af om aftenen. Hylsteret indeholder ganske vist ikke meget mascara, og prisen er relativt høj, men Elizabeth Ardens mascara for alligevel en høj karakter, da den holder nøjagtig, hvad den lover, man bliver virkelig ikke skuffet.

Bøjerforlænger og adskillerholder hele dagenfås i to nuancer
Dyr

Lancôme Grandiose Extreme Mascara

Lille børste der gør det muligt at komme til alle småvipperne og giver maksimalt volumen

Type: Multimascara Prisklasse: Luksus Størrelse på hylster: 10 ml

Mascaraen har et bøjet skaft, der ved første øjekast virker unødvendigt besværligt, men når man har vænnet sig til det, er det en nyskabelse, man helst ikke vil undvære. Den lille børste og det bøjede skaft gør det faktisk lettere at komme til hver eneste vippe og skabe det maksimale volumen, som så mange mascaraproducenter fremhæver i deres markedsføring, men i virkeligheden sjældent kan leve op til.

Det skal tilføjes, at der medfølger instruktioner til, hvordan mascaraen skal anvendes. Desuden får vipperne blot enkelte lag en fin fyldighed, god bøjning, adskillelse og længde. Hylsteret er fint, virker luksuriøst og indeholder meget, hvilket også retfærdiggør den høje pris. Mascaraen bliver siddende hele dagen og fås i en sort og en brun nuance.

Kommer til alle vippergiver volumenlængde og adskillerholder hele dagenfås i to nuancer
Dyr

Clinique High Impact Mascara

Uparfumeret mascara, der både giver god længde og volumen og ikke klumper

Type: Multimascara Prisklasse: Luksus Størrelse på hylster: 7 ml

Den anonyme emballage skjuler en ægte topmascara. Vipperne bliver markant kulsorte, adskilte og får en fin længde. Resultatet holder også rigtig godt hele dagen, også i fugtige omgivelser.

Børsten er klassisk udformet med en nylonbørste, der nemt kan komme til overalt. Mascaraen giver ud over længde også et flot volumen. Yderligere en positiv ting ved mascaraen er, at den er allergitestet og parfumefri.

Gold længde og volumeningen klumperuparfumeret
Halvkedelig emballage

Estee Lauder Sumptuous Bold Volume

Fugtholdbar mascara, der giver en masse volumen, som holder fint hele dagen

Type: Volumenmascara Prisklasse: Luksus Størrelse på hylster: 6 ml

Den luksuriøse Sumptuous fra Estée Lauder formål på en fantastisk måde at kombinere volumen med holdbarhed. Mascaraen indeholder synlige fibre, der opbygger masser af volumen på vipperne – man skal være lidt forsigtig for at undgå, at den klumper.

Børsten har en praktisk, konisk form, som gør det lettere at komme til at skabe kraftigere vipper i den yderste øjenkrog for at få en rigtig god "løse øjenvipper"-effekt. Fugt er heller ikke noget problem, den klarer sig fint igennem hele dagen. Den drysser dog lidt mere end andre volumengivende mascaraer, men kompenserer for det med den ekstra volumen, den tilbyder.

Massiv volumen der holderklarer fugt godt
Kan klumpehvis man ikke er forsigtig

Dior Iconic Overcurl

Type: Volumenmascara Prisklasse: Luksus Indhold: 10 ml

Dior Iconic Overcurl er en volumengivende mascara, som giver vipperne en flot bøjning. Mascaraen giver afgjort et fint resultat helt uden andre redskaber. Det er nok at trykke børsten let mod vipperne ved påføring. Men det allerbedste resultat opnås, hvis man på forhånd hjælper vipperne på vej med en øjenvippebukker.

Børsten er tyk og krum, men kan alligevel nemt komme til selv de mindste vipper. Det er ikke altid tilfældet med denne slags børste. Produktet holder også godt over tid i etuiet og ændrer sig ikke efter nogle ugers brug og tilførsel af luft.

Prisen kan selv den ivrigste mascarabruger få galt i halsen. Etuiet udstråler luksus på en diskret måde og vejer behageligt i hånden. Dette sammen med mascaraens levetid og resultat berettiger alligevel den høje pris.

Iconic overcurl har måske en høj pris, men den holder, hvad den lover. Mascaraen bliver siddende hele dagen uden at drysse, giver vipperne en fantastisk bøjning, og selv de korteste og lige øjenvipper får et tydeligt boost.

Meget holdbarGiver meget volumen selv til de mindste vipper
Prisen

MaxFactor Masterpiece Max 7,2

Billig mascara, god til prisen med god børste og evne til at skabe flot volumen

Type: Volumenmascara Prisklasse: Lavpris Størrelse på hylster: 7,2 ml

Denne mascara fra MaxFactor har været med i nogle år, men den holder endnu. Der bygges et godt volumen op med blot nogle få påføringer uden at klumpe. Desuden klarer den fugtigt klima problemfrit uden at smitte af. Børsten er en lille, fin gummibørste, som gør det nemt at komme til overalt. Sidst på dagen drysser den en smule, men af en lavprisversion er den rigtig god.

Billigflot volumengod børste
Fælder lidt sidst på dagen

L’Oréal Volume Million Lashes

God lavprismascara, der giver flot adskilte vipper

Volume Million Lashes har en konsistens, der er let at male med, og resultatet er rigtig flotte vipper. Børsten er stor og kan kræve lidt koncentration, men den adskiller og opbygger gradvist volumen på øjenvipperne, uden at de bliver tunge. Mascaraen kan lugte lidt ubehageligt, mens den lægges på, men duften forsvinder, når mascaraen er tør. Billig og god!

God til at skille vipperne adgodt lavprisalternativ
Ret generende duft

MaxFactor False Lash Effect

Meget mascara for pengene, giver flotte og sorte vipper med god holdbarhed

Type: Volumenmascara Prisklasse: Lavpris Størrelse på hylster: 13,1 ml

Det du får af denne prisbillige mascara er et intenst, sort resultat, der holder hele dagen. Man er dog nødt til at blive gode venner med børsten for at kunne opbygge volumen med False Lash Effect.

Den har en afrundet spids, som gør det vanskeligt at komme til de inderste øjenvipper og vipperne på nederste øjenlåg uden udtværing. Når den første er kommet på vipperne, leverer mascaraen volumen og god holdbarhed, der duer til både hverdag og fest. Både fugt og dryssen er helt OK.

Flottesorte vippermeget mascara for pengene
Kluntet børste gør det sværere at komme til i øjenkrogen

L'Oréal Paradise Extatic

Type: Præcision og længde Prisklasse: Lavpris Indhold: 6,4 ml

L'Oréal Paradise Extatic giver længde, præcision og endda lidt volumen, samtidig med at den er meget let at påføre. Den giver desuden et holdbart resultat - i hvert fald den første måned, den er i brug.

I de første uger er holdbarheden uovertruffen: Den drysser slet ikke i løbet af dagen, og der er overhovedet ingen flager at se. Men når mascaraen har været i brug i cirka 6 ugers tid, virker konsistensen i etuiet anderledes, og den bliver simpelthen ikke siddende så godt længere.

Mascaraen begynder at drysse en smule allerede ud på eftermiddagen, og om aftenen kan man se en tydelig skygge under øjnene. Ærgerligt, for det spiller ingen rolle, hvor god en mascara ellers er - hvis den får en til at ligne en panda, inden man skal hjem fra arbejde eller fest, så gør den ganske enkelt ikke sit arbejde godt nok.

Kan man leve med, at mascaraen skal udskiftes, når den stadig er halvfyldt, fordi den tørrer så hurtigt, så er L'Oréal Paradise Extatic et godt valg. Hvis man derimod ikke har lyst til at smide så meget ubrugt produkt ud, så er det smartere at bruge pengene på en anden mascara. Der er mange produkter i en tilstrækkelig kvalitet, så man kan sagtens undgå at stille sig tilfreds med mindre.

God prisGiver vipperne en fin definition og længde
Den korte holdbarhed i etuiet

bareMinerals Lash Domination Volumizing Mascara

Mascara til længde med utrolig holdbart resultat, selv i fugt og regn

Type: Volumenmascara Prisklasse: Luksus Størrelse på hylster: 11 ml

Den spiralformede børste ser smart ud, men virker som en gimmick – effekten bliver næppe unik. Det viser sig også, når vi søger efter yderligere oplysninger om mascaraen, at det er beskrevet på hjemmesiden, hvordan man skal dreje børsten 180 grader, mens man børster mascaraen på. Der står ikke noget om denne teknik på emballagen, og det viser sig også at være en rigtig svær påføringsmetode.

Mascaraen, der kun fås i sort, udgiver sig for primært at give volumen, men det er vores oplevelse, at vipperne i stedet mest bliver længere og ikke mærkbart fyldigere. Den får dog et stort plus for at den slet ikke fælder og giver en holdbar sort farve, også i fugt og regn. Da hylsteret indeholder så meget mascara, bliver den også noget mere prisgunstig sammenlignet med andre mascaraer i luksussegmentet.

Giver længde og spredningholdbar
Ikke tilstrækkeligt volumenbesværlig børste

Maybelline Lash Sensational Luscious

Holdbar med effektiv børste, der også når de små vipper

Type: Volumenmascara Prisklasse: Lavpris Størrelse på hylster: 9,5 ml

Denne mascara der kun fås i sort, har en smart, konisk børste, så man kan komme til hver eneste lille vippe. Desværre tager den, trods sin beskedne størrelse, rigtig meget væske op, så det bliver svært at håndtere.

Af og til var vi nødt til at tørre den af med papir for at få den rigtige mængde op, hvilket hylsteret ellers skal kunne klare. Den fugtige formel er også længe om at tørre, hvilket gør det svært at opbygge et heftigt volumen. Når vipperne endelig er blevet tørre, kan man godt få både længde og volumen, men der kommer let klumper.

Desværre er den også rigtig svær at vaske af vipperne, også når man anvender en særlig øjenmakeupfjerner. Dette gør dog også, at mascaraen sidder rigtig godt hele dagen.

Børste der kommer til alle vippergod pris
Fugtig formelklumper letsvær at vaske af

Maybelline The Falsies Volum Express Makeup

Billig mascara med bøjet børste til at give en bedre kurve i vipperne

Type: Volumenmascara Prisklasse: Lavpris Størrelse på hylster: 9 ml

Dette er helt afgjort en af de billigste mascaraer i testen. Den skeformede børste skal give en bedre bøjning og større kurve på vipperne. Det kræver dog en del øvelse at tage den på uden at klatte. "Skeen" skal hjælpe med at bøje vipperne udad i øjenkrogene.

For vipperne på øverste øjenlåg fungerer det fint, undervipperne er derimod ret svære at komme til uden at lave ulykker. Holder desværre ikke hele dagen uden at drysse og tåler heller ikke fugt særlig godt.

Den billigste mascara i testen
Børsten og den cremede formel giver lidt klumper

Max Factor False Lash Epic Mascara Black

Bliver siddende hele dagen uden at drysse eller smitte af, fås i to nuancer

Type: Volumenmascara Prisklasse: Lavpris Størrelse på hylster: 13 ml

False Lash Epic fås i to farver, en sort og en sortbrun, der virker blødere og mere naturlig. Desværre virker børsten lige lovlig kompliceret. Man kan have brug for særlige instruktioner, som man er nødt til selv at søge efter, da de ikke følger med.

Den takkede kugle yderst på børsten skulle have været smart, men gør den bare unødvendigt svær at styre. Meningen er, at man skal kunne få fat i småvipperne, men i stedet kom vi flere gange til at stikke os selv i øjet med kuglen. Den unødvendigt besværlige børste gør også, at resultatet bliver ujævnt. D

et volumen vi havde håbet på, udebliver også, og vipperne ligner mere edderkoppeben. Holdbarheden er det bedste ved mascaraen, og den hverken fælder eller smitter af under øjet, men bliver siddende, til man vælger at vaske den af.

God holdbarhedto farver
Besværlig børstedårligt volumen

Estée Lauder Sumptuous Knockout Mascara Black

Holdbar mascara, der giver flot sorthed og adskilte vipper

Type: Definerende mascara Prisklasse: Luksus Størrelse på hylster: 6 ml

Den smalle børste er let at styre, den kommer nemt til helt inde ved bunden af vipperne og hjælper med at løfte dem. Vipperne bliver kraftigt sorte og samtidig flot adskilte. Desværre sker der ikke så meget mere, og man får ikke den lovede "løse øjenvipper-effekt" – der kommer hverken særlig meget volumen eller længde.

Hylsteret som mascaraen kommer i, er flot og stilren, men den lille mængde indhold gør den meget dyr. Resultatet holder imidlertid hele dagen uden at fælde eller smitte af, og det er ikke noget problem at vaske den af om aftenen. Hvis ikke prisen havde været så høj, havde det været en ganske glimrende hverdagsmascara.

Brugervenlig børsteflot sorthedadskilte vipperholder hele dagen
Ingen "løse øjenvipper-effekt"dyr

Alt om mascara

Du bør stille dig selv to spørgsmål, inden du køber mascara: Hvordan ser mine øjenvipper ud, og hvordan vil jeg gerne have dem til at se ud? Nogle vil have meget volumen, længde og sorthed. Andre ønsker et mere diskret og naturligt resultat.

Tidligere skelnede man altid mellem længde og volumen for mascara. Med produkter fra de senere år er det dog almindeligt at få det hele i samme hylster med betegnelsen "kunstig øjenvippe-effekt".

Mascaraens formel består oftest af farvepigment blandet i en base af voks og vand. I volumenprodukter tilsætter man ofte fortykningsmidler som pudder eller talkum, mens der i forlængende varianter oftest er fibre af nylon eller silke, der ligner små vipper. Disse sætter sig fast på spidsen af vipperne og tilfører ekstra længde.

Mascaraens effekt afhænger både af børstens form og formlen. Børsterne har gennemgået en stor udvikling over de seneste år og er nu næsten altid helstøbte i silikone og giver meget nøjagtige resultater.

Store, tætte børster giver mest volumen, da de påfører mest mascara. Bueformede følger vippernes form, kommer til overalt og bøjer vipperne en anelse. Smalle og aflange børster give oftest mest længde og definerer vipperne.

Mascara fås ofte kun i sort, men af og til fås der også en brun nuance i sortimentet. Den virker blødere og mere naturlig, og er især velegnet til lyse personer.

Hvordan anvendes mascara?

Inden du tager mascara på, så sørg for, at området omkring øjet er tørt, og at din øjencreme ikke indeholder olie – ellers risikerer du, at fedtet fra cremen får mascaraen til at smitte af på øjenlågene og trækker farven ned under øjet.

Hvis du begynder med at bøje vipperne med en øjenvippebukker, kan det blive lettere at komme til med mascarabørsten, og vipperne får også en større bøjning, der åbner øjet.

Et tip til at undgå klatter på øjenlågene, når du børster mascaraen på, er at holde et spejl under hagen og kigge nedad. Et andet kneb er at holde et kort mod øjenlågene, så kan man trykke godt med mascara på, og alt det overskydende ender på kortet.

Begynd med at placere børsten længst inde mod roden af vipperne, bevæg i zigzag for derefter at feje langs med vipperne. For at øge effekten af løse vipper kan man lægge nogle ekstra lag mascara i den yderste øjenkrog. Rigtig tykke volumenvipper kan man opnå ved at vente 30 sekunder mellem hvert lag af mascara.

Ved at børste næste lag mascara på, når de underliggende er tørret, opbygger man volumen. Hvis du arbejder oven på et vådt lag mascara, tørrer du i stedet overflødig mascara væk, hvilket er perfekt til et mere naturligt look.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem