Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere i vores cookiepolitik.

Mediecenter: 1 modeller i test

Af PriceRunner Opdateret 31.01.2016

Google Chromecast 2

Innovativ og lillelav prisekstremt let at bruge
Vi havde gerne set en Ethernet-port

Google Chromecast er en både billig, lille og innovativ medieafspiller, og vi udpeger den derfor til bedst i test. Da førte generation af Chromecast blev lanceret i 2013, blev den hurtigt en salgssucces. Anden generation er udstyret med en mere effektiv processor og en bedre antenne, som gør ydeevnen 2-4 gange større. Resultatet er, at film starter hurtigere, og der bliver mindre buffering.

Chromecast sættes i et HDMI-stik på tv'et og forbindes derefter med en smartphone, tablet eller computer med et tryk på en knap. Tanken er at lave et "dumt" tv om til et smart-TV ved at give den adgang til Android-apps. Chromecast kan med andre ord sammenlignes med en Google-version af det populære Apple-TV, men til en pris på få hundrede kroner.

Chromecast-appen er blevet ret så god. Vi har primært testet YouTube, Viasat, Spotify, HBO Nordic og Netflix. Det virker faktisk suverænt at "caste" disse Video on Demand-tjenester med mobil eller tablet som fjernbetjening. Vi kunne godt have tænkt os en mulighed for også at streame lokalt lagret indhold til tv'et via Chromecast. Selvom det teknisk er muligt at gøre, har ophavsrets-mafiaen indtil videre sat en stopper for denne funktionalitet.

Filmindustrien er nemlig dødsens bange for, at en så billig og brugervenlig gadget skal gøre det alt for nemt for menigmand at streame piratkopieret video til tv'et. Dette er afgjort en ulempe for Chromecast, men det bliver forhåbentlig muligt i fremtiden. Det er i hvert fald sikkert og vist, at flere og flere Andoid-apps bliver tilgængelige på Chromecast fremover, og da Android-platformen er så enorm, giver det næsten uanede muligheder. Dette er markedets mest praktiske og prisgunstige streamingløsning, og vi synes, at ethvert tv fortjener en Chromecast,

CPU: Marvell 88DE3006 GPU: GC1000 RAM: 512 MB Mål (BxHxD): 51,9x 51,9×13,49 mm Vægt: 0,391 kg Software: Chrome Tilslutninger: WiFi, USB (2.0), HDMI Fjernbetjening: iOS/Android-app

Alt om mediecenter

Mediecenter er et produkt, for hvilket interessen bare er eksploderet de seneste år. Et mediecenter fungerer som centrum for dit hjemmebiografsystem og giver dig mulighed for at overføre og afspille film og musik på dit TV fra din smartphone, en computer, en ekstern harddisk, en filserver eller lignende. Dit mediecenter fungerer her som en tolk, kan man sige, og oversætter lyd og billede til signaler, som dit TV forstår.

I stedet for ordet ’mediecenter’ bruges ofte andre navne, ikke mindst fordi et mediecenter også kan være en del af flere andre produkter. Andre almindelige ord er Medieafspiller, Media Extender, HTPC (Home Theatre Personal Computer), Media Streamer og Media Server.

Nogle brugere også deres computer som mediecenter ved at forbinde den til TV’et via deres Xbox eller PlayStation. Det kan fungere ganske rimeligt, hvis man er teknisk kyndig, men ønsker man det bedste mediecenter med god ydelse og pålidelighed, som hele familien kan bruge, bør man anskaffe sig et dedikeret mediecenter. Det er nu ikke kun muligt, men også overraskende billigt.

Der findes dog et væld af forskellige medieafspillere på markedet, hvilket ofte gør det vanskeligt for den uindviede forbruger at navigere i junglen og gøre det bedste køb. Derfor ser vi nærmere på de bedste og mest populære modeller på markedet og tester dem grundigt.

Fælles for samtlige mediecenter, vi ser på, er deres brugervenlige interface, app-understøttelse, muligheden for at streame lyd og billede samt understøttelse af de mest typiske video- og lydformater. Vores mål er, at du skal blive i stand til finde det bedste mediecenter til lige dit behov og dit budget.