1. Bedst i test

Motionscykel Test: 8 modeller til din hjemmetræning i 2021

Daniel Agerhult

Opdateret 24. februar 2021

Vil du gerne i gang med træningen derhjemme? Så er en motionscykel et oplagt redskab og endda en skånsom motionsform. Vi har testet motionscykler fra flere mærker, herunder Finnlo, Titan Life og Casall. For at være bedst i test skal motioncyklen have en stabil konstruktion, et behageligt styr og en smart træningscomputer.

Motionscykel Test: 8 modeller til din hjemmetræning i 2021

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. Vores testteam består af både elitesportsfolk og hverdagsmotionister, og sammen har de vurderet over hundrede træningsmaskiner.

De vigtigste modeller beholder vi til langtidstest, i mange tilfælde i flere år, og tilføjer løbende opdateringer i anmeldelserne.

I vores bedømmelse af motionscyklerne har vi fokuseret på følgende områder:

 • Brugervenlighed: Hvor let er træningscomputeren at bruge? Passer den til både høje og lave brugere? Er motionscyklen let at flytte? Hvor tydelig er brugsanvisningen?

 • Kvalitet og design: Hvor godt er motionscyklen konstrueret? Hvor store belastninger og hvor meget slitage bør konstruktionen kunne holde til? Hvilken type modstand har den? Hvor nøjagtig er målingen af puls, kalorieforbrænding osv.? Hvilke garantier er der?

 • Funktionalitet: Kan styr og sæde justeres i både højden og til siden? Er der en hylde til tablet? Understøtter motionscyklen trådløst pulsbælte?

 • Ydeevne: Hvor kraftig er den maksimale modstand? Hvor høj er den maksimale brugervægt? Hvor kraftigt er svinghjulet?

Vi har givet motionscyklerne karakterer i forhold til prisværdien, dvs. hvor gode de er inden for deres område i forhold til prisen. Der er således højere forventninger til et dyrt produkt end et billigere og vice versa.

Vi har testet et udpluk af markedets populære motionscykler. Sammenlign priser og find tilbud på de testede motionscykler på PriceRunner.

1. Finnlo Exum - BEDST I TEST MOTIONSCYKEL

Stabil konstruktion med bred, blød sadel og elektromagnetisk modstand

Antal Træningsprogram: 18 stk. Modstandsniveauer: 16 stk. Maksimal modstand: 400 W Sædejustering: Lodret: 20 cm Maks. brugervægt: 150 kg Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Garanti: 1 år Dimensioner (Længde): 120 cm Dimensioner (Bredde): 55 cm Dimensioner (Højde): 125 cm Type: Baggrundsbelyst LCD Svinghjulsmasse: 8 kg

Finnlo Exum III

Exum er en støjsvag og velbygget motionscykel fra det tyske firma Finnlo, og den er til sin nuværende pris en af de absolut bedste modeller i handlen. Byggekvaliteten er god, med en stabil og robust konstruktion, der kan holde til en høj brugervægt.

Svinghjulets vægt er lidt under middel, men det har ingen mærkbar effekt på modstanden. Samtidig har Exum en elektromagnetisk modstand (EMS), hvad man normalt kun ser på betydeligt dyrere modeller i pro-klassen. EMS-modstand har som regel længere holdbarhed end almindelige permanentmagnetiske modstande. Exum har en bred, relativt blød sadel, der først og fremmest er beregnet til større bagdele, men også passer fint til mindre.

Traditionelt design med meget værdi for pengene

Sadlen er, ligesom styret, let at indstille for brugere af forskellig højde. Motionscyklens design er traditionelt kontinentalt, hvilket mange i Skandinavien nok vil opleve som lidt kedeligt. Displayet er baggrundsbelyst, så det er muligt at læse det i et mørkt lokale, for eksempel foran fjernsynet.

Træningscomputeren er let at bruge, når man først har fundet ud af, hvordan menusystemet og knapperne fungerer. Forvalget er praktisk nok et watt-program, så man hurtigt kan komme i gang. Der er desværre ingen hylde til f.eks. en tablet.

Foruden pulsmåler i håndtaget får man også pulsmålere til øreflipperne med i prisen. Den bliver let irriterende at have siddende i øret, men det er svært at klage, når man ikke betaler ekstra for den. Derudover understøtter Exum trådløst pulsbælte.

God byggekvalitetrobust og stabilEMSstøjsvag
Ingen hylde til tablet

Prissammenligning

Sammenlign priser
Apuls.dk Logo

Finnlo Exum III Ergometer Motionscykel

4.239 kr.
Traeningsmaskiner Logo

Finnlo Finnlo Exum III

4.240 kr.
Fitshop Logo

Finnlo Exum III

4.291 kr.

2. Titan Life Athlete B55 - BEDSTE LAVPRISVALG

Billig motionscykel med hylde til tablet

Svinghjul: 9 kg Display: 5,5" Træningsprogrammer: Ingen Modstandsniveauer: 15 stk. Modstand: Magnetisk Sadeljustering: Lodret 21 cm/Vandret 7 cm Maskinvægt: 40 kg Maks. brugervægt: 120 kg Mål (LxBxH): 114x55x143 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls Garanti: 1 år

Titan Life Athlete B55

Titan Life Athlete B55 er en enkel motionscykel uden forprogrammerede træningsprogrammer. Den har en hylde til tablet, hvilket er udmærket for brugeren, der ikke har mulighed for at stilles cyklen foran et tv. Desværre skjuler den displayet under brugen.

B55 har magnetisk modstand og en maks. belastning, der rækker godt og vel, selv for en veltrænet motionist.

Bekvem sadel, men begrænset siddehøjde

Sadlet har en behagelig polstring, der føles bekvem, selv under lidt længere træningspas. Så længe man sidder ned, føles cyklen stabil, også ved høj belastning. Håndtagene er godt at holde i, og man kan vinkle styret for at finde den optimale position.

For brugere over ca. 185 cm kan siddehøjden føles en smile lav, også når den maksimale højde er indstillet. Er du i tvivl, anbefaler vi, at du prøver cyklen først.

B55 har et enkelt design, som matcher den lave pris fint. Den blå farve passer måske ikke alle steder, hvilket man selvfølgelig bør tage højde for inden købet. Desværre er der ingen holder til vandflaske.

Ukompliceret træningscomputer

Træningscomputeren er meget spartansk og indeholder ingen træningsprogrammer. Den er derimod let at navigere i, og med kun nogle enkelte tryk får man indstillet den ønskede træningstid eller distance, og så er man i gang.

Det er synd, at displayet ikke har baggrundsbelysning, da det begrænset muligheden for at aflæse træningsoplysninger i et mørkt rum. I et oplyst rum kan du følge de almindeligste træningsoplysninger såsom hastighed, kalorieforbrug, distance og puls. Modstanden reguleres manuelt, og det gør man ved at dreje på et greb. Det er placeret under træningskonsollen, og det kan virke besværligt, når man er rigtig træt.

Titan Life Athlete B55 egner sig bedst, hvis du har et lille budget og bruger tablet under træningen. Den har en førsteklasses sadel og et behageligt styr, der kan vinkles, men bemærk, at brugeren ikke bør være højere end 185 cm.

Hylde til tabletDejligt sadel
Savner holder til vandflaskemanuel justering af modstanduden baggrundsbelyst display

3. Casall Exercise bike EB600

Eksklusiv motionscykel med Bluetooth og pulsbælte

Svinghjul: 9 kg Display: 5,3" Træningsprogrammer: 12 stk. Modstandsniveauer: 32 stk. Modstand: Elektronisk Sadeljustering: Lodret 27 cm/Vandret 7 cm Maskinvægt: 36 kg Maks. brugervægt: 150 kg Mål (LxBxH): 96x59x134 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls/pulsbælte medfølger Energikilde: 3 år Brugsanvisning: PDF

Casall EB600

Casall EB600 er en velklædt motionscykel, der i grundversionen inkluderer både Bluetooth og pulsbælte. Den er udstyret med et lille hjul midt på træningskonsollen, som gør, at du hurtigt kan vælge de rigtige indstillinger og det ønskede træningsprogram. Konsollen har desuden en hylde, hvor du kan stille din tablet eller telefon. Displayet er baggrundsbelyst med to farver, og man kan læse både tekst og tal uden problemer.

Elegant design med stabilt stel

Den har en gennemtænkt konstruktion, som gør det nemt for alle aldersgrupper at stige op på cyklen og hurtigt komme i gang med cykeltræningen. Vi kan også godt lide, at man kan vinkle styret for at finde den optimale position. Højden på sadlen er forholdsvis enkel at indstille, og sadlen kan også i nogen grad justeres vandret. EB600 har desuden justerbare fødder bagpå for at gøre den så stabil som muligt. Desværre er det ikke rigtig nok, da cyklen alligevel har tendens til at svaje, når belastningen øges, og man rejser sig op. EB600 leverer samtidig godt med modstand på højeste niveau og kan udfordre selv de mest veltrænede. Der er en holder til en vandflaske, der sidder under styret, og du kan uden problemer nå den under træningen.

Ekstremt letnavigeret træningscomputer

Hele træningskonsollen har et pænt design, og vi kan godt lide drejeknappen, som gør det nemmere at vælge indstillinger. Opbygningen fra hvordan man registrerer brugere til valg af træningsprogram virker meget gennemtænkt. Den har en stor hylde til at stille tablet og mobiltelefon på. Regn med, at en tablet, der ligger ned, skjuler hele displayet. Derimod kan der nemt blive plads til en mindre telefon. Ud over de tolv forudindstillede træningsprogrammer, kan man også koble cyklen til appen iC+ Training App. Den har flere træningsprogrammer at vælge imellem. Appen er gratis og hjælper dig med at holde styr på din træning.

Familiecykel til hjemmetræning

Casall EB600 er en udmærket motionscykel til hele familien. Den er både velegnet, hvis man vil cykle lidt foran fjernsynet, og hvis man vil udfordre sig selv ved at køre lidt tungere. EB600 er motionscyklen for dig, der er klar til at betale lidt mere, men også få meget cykel for pengene.

Letnavigeret træningscomputerpulsbælte medfølgerjusterbare fødder bagpå
Svajer en delnår man står op i pedalerne

4. Hammer Ergo-Motion BT

Flot motionscykel med god træningscomputer

Svinghjul: 8 kg Display: 5,5" Træningsprogrammer: 22 stk. Modstandsniveauer: 16 stk. Maks. modstand: 400 W Modstand: Magnetisk Sadeljustering: Lodret 25 cm/ Vandret 8 cm Maskinvægt: 35 kg Maks. brugervægt: 130 kg Mål (LxBxH): 102x50x128 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls / brystrem (købes separat) Garanti: 2 år Brugsanvisning: Findes ikke digitalt

Hammer Ergometer Ergo-Motion BT

Hammer Ergo-Motion BT har en attraktiv prissætning og design. Den har en skøn sadel og flere forskellige indstillingsmuligheder, hvilket mindsker risikoen for skader.

Der er mulighed for at køre rigtig tungt, da den magnetiske maksimummodstand er meget kraftig. Selv ved højeste belastning arbejder cyklen næsten lydløst, især takket være den magnetiske modstand.

Æstetisk attraktiv med stabil konstruktion

Ergo-Motion BT er stabil og svajer ikke engang ved rigtig høj belastning. Den har justerbare fødder, der gør den stabil ved placering på ujævnt underlag. Sadlen er helt OK, og styret kan sættes i flere forskellige stillinger efter ønske.

Motionscyklen er udstyret med gode pedaler, som desuden giver mulighed for at spænde fødderne fast med et enkelt spænde. Eftersom den har to transporthjul og er forholdsvis let, er det enkelt at flytte Ergo-Motion BT.

Flot træningskonsol med USB-stik

Træningscomputeren er tilpas kompliceret, og vi kan lide hvor nemt det er at navigere. Knapperne på konsollen er gennemtænkte, og det er godt med en drejeknap til hurtigere betjening. Ergo-Motion BT understøtter trådløs pulsmåling, men pulsbælte skal købes separat.

Under træningen kan du følge de almindeligste træningsoplysninger såsom hastighed, kalorieforbrug, distance og puls. Du kan også downloade den gratis app iConsole for at få et endnu bedre overblik. Appen viser de samme værdier som du kan se på displayet, men med en anden grafik i telefonen.

Konsollen har en hylde til telefon og tablet, som desværre skjuler displayet, hvis man stiller dem der. Det gør det svært at holde overblik over træningen, medmindre du selvfølgelig bruger appen på din tablet. Det er et stort plus, at den også har et USB-stik, så din mobilenhed ikke risikerer at løbe tør for batteri under træningen.

Hammer Ergo-Motion passer til forbrugere, som er på udkig efter en moderne mellemklasse-motionscykel med en brugervenlig og relativt avanceret træningskonsol. Den har gode indstillingsmuligheder, hvilket giver brugeren gode forudsætninger for ergonomisk og skadesfri cykeltræning.

Praktisk træningscomputerkraftig modstandUSB-stikhylde til tablet/telefon
Ingen holder til vandflaske

5. Abilica Stream UB X

Moderne designet motionscykel med EMS-modstand, app-understøttelse, stort svinghjul

Svinghjul: 9 Display: Type: Baggrundsbelyst LCD | Farve: Blå og gul Størrelse: 5,6 tommer Antal Træningsprogram: 12 stk. Modstandsniveauer: Type: EMS | Sædejustering: Lodret: - cm | Maskinvægt: 46 kg Maks. brugervægt: 200 kg Mål (Længde): 95 cm Mål (Bredde): 51 cm Mål (Højde): 143 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja (inkl. trådløs) Garanti: 2 år Type: EMS | Vandret: cm Antal niveauer: 16 stk.

Abilica Stream UB X

Stream UB X er sammen med sin billigere søstermodel UB V efterfølgere til Abilicas populære CrossTech, der nu er udgået. Forgængerens vovede, vinrøde stil er nu i stedet sobert grå med strejf af skandinavisk minimalisme.

Støjsvag og Bluetooth-mulighed

Konstruktionen er robust og stabil, hvilket den bemærkelsesværdigt høje maksimale brugervægt og modstanden vidner om. Til forskel fra den billigere søstermodel har UB X en elektromagnetisk modstand, der gør den støjsvag og taler for en lang holdbarhed. Kontrolpanelet har baggrundsbelyst farvedisplay og er både flot og tydeligt. Det har en praktisk liste over de forskellige træningsprogrammer, men også en bogstøtte.

Træningscomputeren er nemlig udstyret med bluetooth og understøtter foruden trådløst pulsbælte også apps via tablet eller smartphone. App-udbuddet er indtil videre begrænset til den ret besværlige app iConsole, men på sigt vil udbuddet formentlig eksplodere.

Indtil da klarer den indbyggede træningscomputer sig fint, men vi kunne godt have ønsket, at den havde en retur-knap. Hvad angår ydeevnen er UB X på niveau med sin forgænger WinTech, men prismæssigt er den indtil videre for dyr til at matche prisgunstigheden.

Moderne design, stor svinghjulsvægt, robust og stabil, støjsvag, EMS-modstand, app-understøttelse via bluetooth Lidt besværlig træningscomputer, pris over gennemsnittet

Moderne designstor svinghjulsvægtrobust og stabilstøjsvagEMS-modstandapp-understøttelse via bluetooth
Lidt besværlig træningscomputerpris over gennemsnittet

6. Christopeit Sport AL2

Robust og stabil motionscykel med stort svinghjul og uovertruffen pris

Svinghjul: 9 Display: LCD Antal Træningsprogram: 17 stk. Modstandsniveauer: 24 stk. Maksimal modstand: 400 W Sædejustering: Lod- og vandret Maskinvægt: 40 kg Maks. brugervægt: 150 kg Mål (Længde): 96 cm Mål (Bredde): 59 cm Mål (Højde): 134 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Garanti: 3 år Digital brugsanvisning:

Christopeit Sport AL2

Christopeit Sport AL2 kombinerer et flot design med en for prisklassen god ydeevne og stabil konstruktion. Svinghjulet er rigtig stort for prisklassen og bidrager til en ensartet modstand. Der er mange modstandsniveauer, så der er gode muligheder for at finjustere modstanden. Derudover er den maksimale modstand tilstrækkelig stor til at give selv veltrænede personer en udfordrende træning.

Nemme indstillinger

AL2 har et behageligt styr, som har et godt håndtag, pulsaflæsning og kan vinkles i lighed med sadlen. Sadlen kan desuden nemt justeres både lod- og vandret. Denne fleksibilitet gør det meget lettere at finde en siddestilling, der passer til netop dig.

Træningscomputeren har flere forskellige træningsprogrammer med funktioner som f.eks. pulskontrol, recovery og kropsfedt-program. Displayet er godt nok på engelsk, men alligevel let at forstå. Det er imidlertid besynderligt, at displayets "+"-knap i modsætning til praksis sidder til venstre for "-"-knappen.

Mangler et bedre display

Displayet har ikke baggrundsbelysning, hvilket desværre gør, at det er svært at aflæse det, hvis belysningen er utilstrækkelig. Endvidere har konsollen ingen hylde til tablet eller mobil, så hvis du vil se noget, mens du træner, må du stille motionscyklen foran et TV.

Christopeit Sport AL2 passer bedst, hvis du er prisbevidst, planlægger at cykle i et oplyst lokale, og heller ser TV end bruger en tablet eller mobil, når du træner.

Relativt robust og stabilstort svinghjul for prisklassen
Ikke baggrundsbelyst displayingen hylde til tablet

7. Schwinn Fitness Airdyne AD8

Intens intervaltræning til hele kroppen

Display: Ukompliceret LCD-skærm Træningsprogrammer: 9 stk. Farve: Sort Modstandsniveauer: Luft Maskinvægt: 51 kg Maks. brugervægt: 160 kg Mål (Længde): 135 cm Mål (Bredde): 50 cm Mål (Højde): 132 cm Transporthjul: To Pulsmåler: Modtager til pulsbælte (tilbehør – købes separat) Garanti: 2 år ved privat brug. 1 år ved firmabrug. 1 år ved kommerciel brug

Schwinn Airdyne AD8

Schwinn Fitness Airdyne AD8 er en træningsmaskine til ekstremt hårde intervaller. Modstanden er fuldt luftstyret og reguleres af, hvor intensivt du træder og bruger træningsarmene. Hvis du arbejder hårdt, bliver modstanden således også meget høj. Resultatet bliver derfor en bemærkelsesværdigt høj kalorieforbrænding, som andre træningsmaskiner har meget svært ved at matche.

Hurtigt at komme i gang

AD8 er ikke konstrueret til langvarig konditionstræning, og Schwinn har derfor valgt at holde træningscomputeren relativt simpel. Fokus er lagt på at komme hurtigt i gang med træningen, og derfor er der genvejsknapper til de almindeligste intervalprogrammer. Denne form for træningsmaskine med luftmodstand egner sig særlig godt til crossfit og cirkeltræning med korte aktionstider.

Trods en periodevis ekstremt høj frekvens under træningen bliver maskinen stående stabilt på underlaget med alle fire ben. Den giver en fornemmelse af kvalitet, og man har et godt greb om håndtagene. Sadlen er rigtig skøn, men kan blive lidt lås, hvis man ikke strammer den til nu og da.

God til mindre hjem

AD8 fylder ikke mere end en almindelig motionscykel, og den er nem at flytte takket være de to transporthjul, der er placeret foran styret. Det er svært at overskue alle træningsdata på displayet, fordi opløsningen er lav, og kun enkelte informationer fremhæves i et givet tidsinterval. I et mørkt lokale er det stort set ulæseligt.

Ved træning med høj intensitet øges lydniveauet, og selvom det ikke forstyrrer dig – fordi du formentlig kæmper for at overleve den hårde træning – så forstyrrer det måske dine omgivelser. For at få præcis pulsmåling anbefaler vi, at man anvender sit eget træningsur, fordi pulsen der angives via træningscomputeren, ikke er helt nøjagtig.

Schwinn Fitness Airdyne AD8 henvender sig primært til brugere med begrænset plads i hjemmet, men som vil træne med høj intensitet og korte aktionstider og ikke lader sig afskrække af en høj pris.

Pladsbesparendeskånsom
Larmerunøjagtig pulsmålinghøj pris

8. Assault Fitness AirBike

Hybridmotionscykel til intens men skånsom helkropstræning

Display: LCD Farve: Sort Træningsprogrammer: 3 stk. Modstandsniveauer: Trinløs luftmodstand Maskinvægt: 45 kg Maks. brugervægt: 160 kg Længde: 130 cm Bredde: 60 cm Højde: 123 cm Transporthjul: To Pulsmåler: Modtager til pulsbælte Garanti: 1 år Brugsanvisning: PDF Videoklip: Produktdemo: Træningsinstruktion

Assault Fitness AirBike

Assault Fitness AirBike er en slags motionscykel, der er udviklet til kortvarig, intens intervaltræning. Den er særlig velegnet som en del af højintensiv crossfit-træning og gør træningen ekstremt tidseffektiv.

Fordelen er at ud aktiverer alle de store muskelgrupper, og at træningsmomentet er skånsomt for knæ og led. Der kræves næsten ingen indstilling på forhånd, det er bare at hoppe på cyklen, og efter nogle sekunder er du i gang.

Design og konstruktion

Den er konstrueret til nemt at kunne flyttes, og så man kan komme i gang med træningen så hurtigt som muligt. Det indebærer, at den kun har få andre finesser, som vi ellers ser på mere traditionelle motionscykler. For eksempel er displayet ikke baggrundsbelyst, der er kun få træningsprogrammer og ingen hylde til vandflaske eller telefon.

Da modstanden kun er luftstyret, bliver lydniveauet højt, og det bliver svært at eksempelvis se en film under træningen. Der er også en fodstøtte, hvor du kan placere fødderne, hvis du kun vil bruge armene til træningen.

Airbike står stabilt på jorden, selv ved meget høj belastning, og der er justerbare skruer under fødderne til at kompensere for et ujævnt underlag.

Tidseffektiv kalorieforbrænding

Der er to forudindstillede træningsprogrammer med meget korte tidsintervaller, 20 sekunders træning og 10 sekunders hvile og omvendt.

Man kan også vælge antal kalorier som mål, hvor du cykler, indtil du har nået det angivne antal kalorier. Fordi man bruger både arme og ben i høj frekvens bliver træningen utrolig energikrævende og meget effektiv. Det gør Airbike til verdens måske bedste motionscykel til tidseffektiv kalorieforbrænding.

Vi vil også give et plus for de informative instruktionsvideoer – se specifikation – med tips til udfordrende træningsprogrammer.

Assault Fitness Airbike henvender sig til ambitiøse motionister, som vi have en ukompliceret cykel til rigtig hård intervaltræning. Den egner sig glimrende som station kombineret med flere andre højintensive styrkeøvelser.

Tidseffektivukompliceret
Støjendeingen hylderikke baggrundsbelyst display

Alt om motionscykler

Motionscyklen er den mest klassiske træningsmaskine til hjemmet og er altid meget populær blandt hjemmebrugere.

Det er vel ikke så underligt, da motionscykler har en række egenskaber, som gør den til et udmærket træningsredskab. Motionscyklen træner både hjerte og lunger såvel som ben og baller. Derudover er den en effektiv kalorieforbrænder og sandsynligvis den type træningsmaskine, som kræver mindst plads.

Takket være den justerbare modstand kan motionscyklen anvendes til både let og hård træning. Da cyklens ramme bærer brugerens kropsvægt, skånes knæ og led sammenlignet med gang eller løb. Dette gør motionscyklen ekstra populær blandt overvægtigt og ældre, men også til genoptræning. Motionscyklen er også meget populær at bruge til opvarmning inden styrketræning.

Spinningcykel – en type motionscykel

En særskilt variant af motionscyklen er spinningcyklen, som ofte forbindes med såkaldte spinningtimer, hvilket er en slags aerobics-time, hvor man cykler i en gruppe til musik. Spinningcyklen er dog i løbet af de seneste år blevet meget populær at bruge hjemme, da den har en række fordelagtige egenskaber.

En spinningcykel er ekstra stabil, hvilket gør, at den kan tåle hårdere brug, som f.eks. at stå op, når man cykler. Den bruger ikke strøm og har en justerbar modstand, der meget godt efterligner kørsel op og ned ad bakke. Den har også et ekstra tungt svinghjul. Derudover kan man ofte både justere sadel og styr i højden, men også frem eller tilbage, hvilket ikke mindst værdsættes af lavere brugere.

Spinningcyklen har ikke en træningscomputer, som tæller kalorier, plus, distance osv. Motivation og tempo holdes i stedet for oppe af, at man cykler til musik, og rytmen bestemmer tempoet.

Motionscykel eller spinningcykel?

Hvad er så bedst? Motionscykel eller spinningcykel? Svaret afhænger af, hvilken type træning du skal anvende træningscyklen til. Meget simpelt kan man sige, at motionscyklen passer bedst til mere lavintensiv træning, mens spinningcyklen er til mere intensiv træning.

Selv om det for det meste er yngre mennesker, som kører spinning, passer træningsformen også til ældre og utrænede personer, da man selv kan bestemme tempo og modstand afhængig af, hvor meget man er i stand til. Det centrale i spinning er intensiteten, hvilket gør musikken meget vigtig for træningsformen.

Motionscyklen derimod bruges dog også ofte til hård træning, men generelt tager man det lidt roligere på en motionscykel. Brugere af motionscykler foretrækker måske at se fjernsyn eller høre radio, mens de træner, i stedet for at fokusere helt på træningen og musikken.

Den bedste motionscykel

I vores test af motionscykler har vi udvalgt de mest populære motionscykler lige nu. For at finde ud af hvilken model, der passer til netop dine behov, skal du stile dig selv nogle grundlæggende spørgsmål:

 • Hvor ofte vil jeg anvende motionscyklen?
 • Hvilke forventninger har jeg til motionscyklens kvalitet?
 • Hvor mange penge vil jeg give for den?
 • Skal andre personer bruge motionscyklen, og hvilke forventninger har de til ydeevne og funktionalitet?

Når du har fundet ud af dette, ved du nogenlunde, hvor stort dit budget er, og hvilke krav du stiller til en motionscykel. Dette er vigtigt, da prisen afhænger meget af motionscyklens konstruktionskvalitet, funktionalitet, design, mærke osv. Vi har inddelt træningscyklerne i følgende tre forskellige prisklasser:

Budgetklassen: op til ca. 3.500 kr. Mellemklassen: ca. 3.500-7.000 kr. Prof-klassen: over 7.000 kr.

”Budget”-klassen kendetegnes ved enklere, lettere og mindre robuste cykler, som har enklere træningscomputere og færre justeringsmuligheder.

”Mellem”-klassen kendetegnes af mere solide konstruktioner, ofte med en bedre træningscomputer og bedre justeringsmuligheder for den bedste træningsstilling.

”Prof”-klassen kendetegnes af dyre og meget velbyggede modeller, som tåler hård og omfattende brug i lange perioder med meget lidt vedligeholdelse.

Vi har givet cyklerne point efter, hvor prisværdige, vi synes, de er. Det vil sige efter, hvor meget motionscykel, vi synes, at man får for pengene. Baseret på dette har vi så kåret en vinder i hver prisklasse. Den bedste af disse tre vindere for derudover titlen som ”bedst i test”.

Værd at vide om motionscykler

I vores test af motionscykler har vi taget hensyn til flere vigtige egenskaber. Nogle af disse er anført nedenfor med en forklaring af, hvordan og hvorfor de er vigtige.

Brugervægt

Brugervægten (eller egentlig dem maksimale brugervægt) er en vigtig faktor for tungere personer, der vejer omkring 100 kg. Det er fordi, at langt fra alle motionscykler er konstrueret til at kunne bære en person, der vejer mere end 100 kg.

Hvis motionscyklen skal anvendes af flere forskellige brugere, er det naturligvis vigtigt, at den er tilpasset til også at kunne bære den tungeste bruger. Generelt gælder det, at jo mere robust (og dermed oftest dyr) motionscyklen er, desto højere brugervægt kan den holde til.

Byggekvalitet

En af de vigtigste egenskaber hos en motionscykel er dens byggekvalitet. En god byggekvalitet gør ikke bare træningsmaskinen mere robust, men forlænger som regel også dens levetid, da den kan holde til en større belastning. Dette gælder især godt brugte motionscykler, der anvendes hyppigt af tunge og/eller stærke motionister.

Til forskel fra for eksempel en crosstrainer er robuste, mere stabile træningscykler normalt ikke meget større end billigere og mindre stabile modeller.

Design

En træningsmaskines æstetiske design må ikke påvirke dens funktionalitet, i hvert fald ikke negativt. Designet opleves alligevel af mange som vigtigt, da motionscyklen ofte står fremme i hjemmet og næsten bliver en del af interiøret.

De fleste vil gerne have et pænt indrettet hjem, og derfor er det vigtigt, at motionscyklen ser flot ud, eller i det mindste ikke er iøjnefaldende grim. Hvis man vælger kun at sætte motionscyklen frem, når man skal træne, og derefter stiller den væk igen, er designet naturligvis mindre vigtigt.

Display

En motionscykel har normalt et display, hvor man kan aflæse oplysninger om sin træning, og hvor man kan regulere de forskellige funktioner i træningscomputeren. Et godt display må også gerne have en visualisering over træningen i form af søjler eller lignende, hvor man kan se den tilbagelagte distance, hvor kraftig modstanden er osv.

Træningscomputeren skal naturligvis være let at finde rundt på, så den kan komme til sin ret. Fordelen ved enkle træningscomputere med enkle funktioner er, at de lettere kan gøres brugervenlige, da brugeren ikke har så mange valgmuligheder. For avancerede træningscomputere er det derimod ekstra vigtigt, at producenten virkelig har gennemtænkt menusystemet, så brugeren ikke farer vild blandt alle funktionerne.

Garanti

En motionscykel koster normalt flere tusind kroner, og det er mange penge for de fleste. Derfor er det vigtigt at kunne stole på, at cyklen kan holde i flere år.

Motionscykler kan gå i stykker ligesom andre produkter. Det kan for eksempel være et "mandagseksemplar" eller måske en ukendt konstruktionsfejl. I så fald er det vigtigt, at man har en garanti, så man kan få cyklen repareret eller måske endda få den erstattet.

I Danmark yder købeloven en rimelig beskyttelse, men producenterne skal helst yde en endnu mere generøs garanti. Den garantiperiode en producent (eller forhandler) tør give på en motionscykel, kan være et fingerpeg om, hvor stor tillid producenten/forhandleren har til kvaliteten på sit eget produkt. Hvis garantiperioden er lang, måske 3 år, har man sandsynligvis stor tiltro til motionscyklens byggekvalitet. Er garantitiden kortere, kan man have mistanke om, at producenten/forhandleren ikke har nær så stor selvtillid.

Billigere motionscykler kan ofte også have lange garantiperioder, hvilket selvfølgelig er en god ting. Men husk, at man som kunde i tilfælde af en reklamation ofte selv skal dække transportomkostningerne til reparationsstedet. Det kan blive en dyr affære, hvis man ikke har bil eller bor langt fra det nærmeste servicecenter, og for eksempel er nødt til at sende motionscyklen med posten.

Lydniveau

Motionscyklen hører sammen med crosstraineren til de mere støjsvage træningsmaskiner. Og det er nok godt det samme, da motionscykelbrugere ofte gerne vil høre musik eller se tv, mens de træner.

En fordel ved motionscyklen er, at også billigere modeller for det meste er relativt støjsvage. Udover irriterende støj er der en grund mere til, at en motionscykel ikke bør knirke. I lighed med andre mekaniske konstruktioner er knirkelyde et tegn på høj friktion, og høj friktion medfører høj slitage. Hvis motionscyklen begynder at klage, kræver den samme medicin som en almindelig cykel: olie på kæden.

Modstand

En motionscykel har enten en elektromagnetisk eller en permanentmagnetisk modstand. Elektromagnetisk modstand forkortes ofte EMS, hvilket står for Electro Magnetic Suspension – oversat til dansk, elektromagnetisk ophæng. Denne form for modstand er langt bedre end en permanentmagnetisk, da holdbarheden er meget længere takket være, at den ikke har nogen bevægelige dele, der kan blive slidt op.

Permanentmagnetiske modstande er derimod billigere at fremstille, og de er derfor populære hos producenterne, da de på den måde kan holde salgsprisen nede. Permanentmagnetiske modstande dominerer i lavprisklassen og er almindelige i mellemklassen, mens man finder elektromagnetiske modstande i premiumklassen.

Størrelse

Motionscyklen er sandsynligvis den mindst pladskrævende af de almindeligste former for træningsmaskiner. Det er muligvis også den træningsmaskine, hvor størrelsesforskellen er mindst mellem dyre og billige modeller.

Selvom motionscyklen ofte er mindre pladskrævende end for eksempel et løbebånd, kan den som regel ikke klappes sammen. Derimod kan de fleste motionscykler flyttes og er udstyret med transporthjul.

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Illustration - Ingen spørgsmål og svar

Har du en kommentar til det, du har læst?

Abonner på vores nyhedsbrev

Eksklusive tilbud og kampagner hver uge! Læs om produktnyheder og hold dig opdateret til Singles' Day og Black Friday. Du finder også trends, guides og produkttests, som hjælper dig med at gøre en god handel.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyheder og tilbud inden for PriceRunners produktsortiment samt konkurrencer og tips via e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Læs mere i vores Privatlivspolitik.

PriceRunner
 • Om os
 • Kontakt os
 • Nyhedsrum
 • Nye funktioner
 • Bæredygtighed
 • Samarbejde
 • Arbejd hos os
 • Kategorier A til Å
 • Black Friday 2021
Hvad er PriceRunner?

Siden 1999 har PriceRunner hjulpet millioner af besøgende med at finde de bedste produkter til de bedste priser.

PriceRunner er fuldstændig uafhængig og gratis at bruge. Vores vision er at være den, du altid kan regne med, når du sammenligner produkter og priser.

PriceRunner findes i:

Sverige, UK, Danmark

Copyright 1999-2021 PriceRunner International AB