Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Motionscykel: 11 modeller i test

Af PriceRunner Opdateret 20.03.2019

Vi har testet motionscykler og udpeger Masterfit TP200 til bedst i test. Dens styrker omfatter en stabil konstruktion og et brugervenligt styr samt en moderne, letnavigeret træningscomputer.

Christopeit Sport AL2 bliver bedste lavprisvalg og er også robust og stabil for sin prisklasse med et stort svinghjul, der yder god modstand. Schwinn Fitness Airdyne AD8 der bliver bedste professionelle valg, har høj byggekvalitet og en brugervenlig træningscomputer, men er også selvgenererende, så den kan placeres uafhængigt af stikkontakter.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. Vores testteam består af både elitesportsfolk og hverdagsmotionister, og sammen har de vurderet over hundrede træningsmaskiner. De vigtigste modeller beholder vi til langtidstest, i mange tilfælde i flere år, og tilføjer løbende opdateringer i anmeldelserne.

I vores bedømmelse har vi fokuseret på følgende områder:

 • Brugervenlighed
  Hvor let er træningscomputeren at bruge? Passer den til både høje og lave brugere? Er motionscyklen let at flytte? Hvor tydelig er brugsanvisningen?

 • Kvalitet og design
  Hvor godt er motionscyklen konstrueret? Hvor store belastninger og hvor meget slitage bør konstruktionen kunne holde til? Hvilken type modstand har den? Hvor nøjagtig er målingen af puls, kalorieforbrænding osv.? Hvilke garantier er der?

 • Funktionalitet
  Kan styr og sæde justeres i både højden og til siden? Er der en hylde til tablet? Understøtter motionscyklen trådløst pulsbælte?

 • Ydeevne
  Hvor kraftig er den maksimale modstand? Hvor høj er den maksimale brugervægt? Hvor kraftigt er svinghjulet?

Vi har givet motionscyklerne karakterer i forhold til prisværdien, dvs. hvor gode de er inden for deres område i forhold til prisen. Der er således højere forventninger til et dyrt produkt end et billigere og vice versa.

Bedst i test

Masterfit TP200

Funktionel motionscykel i lavprisklassen med en moderne, letnavigeret træningscomputer

Prisklasse: Mellem Svinghjul: 7 kg Display: LCD Farve: Hvid | Antal Træningsprogram: 16 stk Modstandsniveauer: 35 stk Antal Træningsprogram: Træningsprogrammer Maks. brugervægt: 120 kg Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls / brystrem (købes separat) Garanti: 2 år

Masterfit TP200 er en letnavigeret og funktionel motionscykel i lavprisklassen. Den har et flot design og en for prisklassen stabil konstruktion. Det går hurtigt at komme i gang med træningen, selv for uvante brugere, da træningscomputeren er særdeles brugervenlig.

Træningscomputeren er avanceret, men let at navigere i og har flere træningsprogrammer. Farvedisplayet er baggrundsbelyst og viser information om distance, fart, modstand, pulskontrol, recovery og fedtprocent. Den har derudover plads til fire forskellige brugerprofiler.

Når du holder hænderne på pulsføleren på styret, finder træningscomputeren hurtigt den aktuelle puls. Derudover er styret bekvemt med et godt greb, og det er nemt at vinkle til den ønskede stilling. De mange modstandsniveauer gør det nemt at finjustere modstanden, og den maksimale modstand er også tilstrækkelig til veltrænede personer.

TP200 mangler desværre plads til tablet og vandflaske. Det er nemt at justere den brede sadel både lod- og vandret. Manualen er på dansk og indeholder tydelige anvisninger til både montering og træningscomputer. Masterfit TP200.

Brugervenligt styrbaggrundsbelyst displaytræningscomputeren er let at bruge
Mangler hylde til tabletingen flaskeholder

Abilica Stream UB X

Moderne designet motionscykel med EMS-modstand, app-understøttelse, stort svinghjul

Prisklasse: Pro Svinghjul: 9 Display: Type: Baggrundsbelyst LCD | Farve: Blå og gul Størrelse: 5,6 tommer Antal Træningsprogram: 12 stk Modstandsniveauer: Type: EMS | Sædejustering: Lodret: - cm | Maskinvækt: 46 kg Maks. brugervægt: 200 kg Mål (Længde): 95 cm Mål (Bredde): 51 cm Mål (Højde): 143 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja (inkl. trådløs) Garanti: 2 år Type: EMS | Vandret: cm Antal niveauer: 16 stk

Stream UB X er sammen med sin billigere søstermodel UB V efterfølgere til Abilicas populære CrossTech, der nu er udgået. Forgængerens vovede, vinrøde stil er nu i stedet sobert grå med strejf af skandinavisk minimalisme.

Konstruktionen er robust og stabil, hvilket den bemærkelsesværdigt høje maksimale brugervægt og modstanden vidner om. Til forskel fra den billigere søstermodel har UB X en elektromagnetisk modstand, der gør den støjsvag og taler for en lang holdbarhed. Kontrolpanelet har baggrundsbelyst farvedisplay og er både flot og tydeligt. Det har en praktisk liste over de forskellige træningsprogrammer, men også en bogstøtte.

Træningscomputeren er nemlig udstyret med bluetooth og understøtter foruden trådløst pulsbælte også apps via tablet eller smartphone. App-udbuddet er indtil videre begrænset til den ret besværlige app iConsole, men på sigt vil udbuddet formentlig eksplodere.

Indtil da klarer den indbyggede træningscomputer sig fint, men vi kunne godt have ønsket, at den havde en retur-knap. Hvad angår ydeevnen er UB X på niveau med sin forgænger WinTech, men prismæssigt er den indtil videre for dyr til at matche prisgunstigheden.

Moderne design, stor svinghjulsvægt, robust og stabil, støjsvag, EMS-modstand, app-understøttelse via bluetooth Lidt besværlig træningscomputer, pris over gennemsnittet

Moderne designstor svinghjulsvægtrobust og stabilstøjsvagEMS-modstandapp-understøttelse via bluetooth
Lidt besværlig træningscomputerpris over gennemsnittet

Finnlo Exum

Antal Træningsprogram: 18 stk Modstandsniveauer: 16 stk Maksimal modstand: 400 W Sædejustering: Lodret: 20 cm Maks. brugervægt: 150 kg Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Garanti: 1 år Dimensioner (Længde): 120 cm Dimensioner (Bredde): 55 cm Dimensioner (Højde): 125 cm Type: Baggrundsbelyst LCD Svinghjulsmasse: 8 kg

Exum er en støjsvag og velbygget motionscykel fra det tyske firma Finnlo, og den bliver til sin nuværende pris bedst i test. Byggekvaliteten er god, med en stabil og robust konstruktion, der kan holde til en høj brugervægt.

Svinghjulets vægt er lidt under middel, men det har ingen mærkbar effekt på modstanden. Samtidig har Exum en elektromagnetisk modstand (EMS), hvad man normalt kun ser på betydeligt dyrere modeller i pro-klassen. EMS-modstand har som regel længere holdbarhed end almindelige permanentmagnetiske modstande. Exum har en bred, relativt blød sadel, der først og fremmest er beregnet til større bagdele, men også passer fint til mindre.

Sadlen er ligesom styret let at indstille for brugere af forskellig højde. Motionscyklens design er traditionelt kontinentalt, hvilket mange i Skandinavien nok vil opleve som lidt kedeligt. Displayet er baggrundsbelyst, så det er muligt at læse det i et mørkt lokale, for eksempel foran fjernsynet.

Træningscomputeren er let at bruge, når man først har fundet ud af, hvordan menusystemet og knapperne fungerer. Forvalget er praktisk nok et watt-program, så man hurtigt kan komme i gang. Der er desværre ingen hylde til f.eks. en tablet.

Foruden pulsmåler i håndtaget får man også pulsmålere til øreflipperne med i prisen. Den bliver let irriterende at have siddende i øret, men det er svært at klage, når man ikke betaler ekstra for den. Derudover understøtter Exum trådløst pulsbælte.

God byggekvalitetrobust og stabilEMSstøjsvag
Svinghjulets vægt lidt under middel

Casall Infinity 1.2B

Stabil og stilren motionscykel, velkonstrueret med god værdi og træningscomputer

Display: Baggrundsbelyst LCD Farve: Sort | Størrelse: 8,6 tommer Antal Træningsprogram: 12 stk Modstandsniveauer: 16 stk Maksimal modstand: 550 W Antal Træningsprogram: 12 st Modstandsniveauer: 16 Sædejustering: Lodret: 32 cm | Vandret: 7,5 cm Maskinvækt: 37 kg Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Garanti: 1 år Bremsesystem: EMS Maks personvægt: 140 kg Dimensioner (Længde): 114 cm Dimensioner (Bredde): 54,4 cm Dimensioner (Højde): 151 cm Type: Motionscykel (Ergometer) Svinghjulsmasse: 9 kg

Casall Infinity 1.2B er en stilren motionscykel i mellemklassen, og den store prisværdi gør den til bedst i test. Ligesom lillesøsteren Infinity 1.1B er den en del af Casalls helt nye Infinity-serie. Søskendemodellerne er ens, men den kraftigere ramme på Infinity 1.2B gør den større, mere robust og solid. Noget den meget høje maksimale brugervægt kan bevidne.

De tunge svinghjul giver en mere jævn, behagelig gang, og det pålidelige håndtag et bedre greb. Infinity 1.2B er derfor egnet til både høje og lave brugere, hvilket gør den til en udmærket motionscykel for hele familien. Designet er Apple-inspireret og eksklusivt. Displayets baggrundsbelysning er praktisk i mørke fjernsynsrum.

Træningscomputeren er brugervenlig med varierede indstilte træningsprogrammer. Den maksimale modstand er usædvanlig stærk og passer også til meget veltrænede brugere. Transporthjulene er tynde, men motionscyklen er på samme tid nem at flytte.

Stor prisværdimeget stabilflot designstillegod træningscomputer
Små transporthjul
Bedste lavprisvalg

Christopeit Sport AL2

Robust og stabil motionscykel med stort svinghjul og uovertruffen pris

Prisklasse: Lavpris Svinghjul: 9 Display: LCD Antal Træningsprogram: 17 stk Modstandsniveauer: 24 stk Maksimal modstand: 400 W Sædejustering: Lod- og vandret Maskinvækt: 40 kg Maks. brugervægt: 150 kg Mål (Længde): 96 cm Mål (Bredde): 59 cm Mål (Højde): 134 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Garanti: 3 år Digital brugsanvisning:

Christopeit Sport AL2 kombinerer et flot design med en for prisklassen god ydeevne og stabil konstruktion. Svinghjulet er rigtig stort for prisklassen og bidrager til en ensartet modstand. Der er mange modstandsniveauer, så der er gode muligheder for at finjustere modstanden. Derudover er den maksimale modstand tilstrækkelig stor til at give selv veltrænede personer en udfordrende træning.

AL2 har et behageligt styr, som har et godt håndtag, pulsaflæsning og kan vinkles i lighed med sadlen. Sadlen kan desuden nemt justeres både lod- og vandret. Denne fleksibilitet gør det meget lettere at finde en siddestilling, der passer til netop dig.

Træningscomputeren har flere forskellige træningsprogrammer med funktioner som f.eks. pulskontrol, recovery og kropsfedt-program. Displayet er godt nok på engelsk, men alligevel let at forstå. Det er imidlertid besynderligt, at displayets "+"-knap i modsætning til praksis sidder til venstre for "-"-knappen.

Displayet har ikke baggrundsbelysning, hvilket desværre gør, at det er svært at aflæse det, hvis belysningen er utilstrækkelig. Endvidere har konsollen ingen hylde til tablet eller mobil, så hvis du vil se noget, mens du træner, må du stille motionscyklen foran et TV.

Christopeit Sport AL2 passer bedst, hvis du er prisbevidst, planlægger at cykle i et oplyst lokale, og heller ser TV end bruger en tablet eller mobil, når du træner.

Relativt robust og stabilstort svinghjul for prisklassen
Ikke baggrundsbelyst displayingen hylde til tablet

Casall Infinity 1.3B

Velbygget, stille motionscykel med god modstand og pulsstyring via brystrem

Display: Baggrundsbelyst LCD Farve: Sort | Størrelse: 8,6 tommer Antal Træningsprogram: 12 stk Modstandsniveauer: 16 stk Maksimal modstand: 550 W Sædejustering: Lodret: 32 cm | Vandret: 7,5 cm Maskinvækt: 40,5 kg Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja (tilbehør) Garanti: 1 år Maks personvægt: 140 kg Bremsesystem: EMS Dimensioner (Længde): 110 cm Dimensioner (Bredde): 54 cm Dimensioner (Højde): 133 cm Type: Motionscykel (Ergometer) Svinghjulsmasse: 9 kg

Infinity 1.3B er den dyreste motionscykel i Casalls nyligt lancerede Infinity-serie. Lige som søskendemodellerne har den et stilrent, skandinavisk design. For at vise sin eksklusivitet er den sort i stedet for hvid. Præstationsmæssigt er Infinity 1.3B næsten identisk med testvinderen Infinity 1.2B. Den har en solid, stabil og stille konstruktion.

En behagelig og fleksibel saddel. Et baggrundsoplyst og intuitivt display med en brugervenlig træningscomputer. En meget pålidelig maksimal modstand og en generøs maksimal brugervægt. Som noget unikt ved Infinity 1.3B er dens pulsmåler, som tilpasser modstanden efter brugerens puls. Derudover er der inkluderet et trådløst puls-brystbælte i størrelse medium.

Lige som øvrige Infinity-modeller kunne transporthjulet på Infinity 1.3B have været lidt kraftigere for først og fremmest at skåne skrøbelige gulve. Mange almindelige motionister vil sikkert mene, at prisøgningen for pulsmåleren er lidt høj. For mere rutinerede cyklister, som sætter pris på pulsbaseret træning, anses pulsmåleren nok mere prisværdigt.

Velkonstrueret og flotstille og god træningscomputerbrystbælte
Små transporthjulbrystbæltet er for lille til meget store brugere
Bedste Proffvalg

Schwinn Fitness Airdyne AD8

Intens intervaltræning til hele kroppen

Prisklasse: Pro Display: Ukompliceret LCD-skærm Træningsprogrammer: 9 stk. Farve: Sort Modstandsniveauer: Luft Maskinvækt: 51 kg Maks. brugervægt: 160 kg Mål (Længde): 135 cm Mål (Bredde): 50 cm Mål (Højde): 132 cm Transporthjul: To Pulsmåler: Modtager til pulsbælte (tilbehør – købes separat) Garanti: 2 år ved privat brug. 1 år ved firmabrug. 1 år ved kommerciel brug Brugsanvisning: PDF Videoklip: Monteringsanvisnin : Produktdemo

Schwinn Fitness Airdyne AD8 er en træningsmaskine til ekstremt hårde intervaller. Modstanden er fuldt luftstyret og reguleres af, hvor intensivt du træder og bruger træningsarmene. Hvis du arbejder hårdt, bliver modstanden således også meget høj.

Resultatet bliver en bemærkelsesværdigt høj kalorieforbrænding, som andre træningsmaskiner har meget svært ved at matche. AD8 er ikke konstrueret til langvarig konditionstræning, og Schwinn har derfor valgt at holde træningscomputeren relativt simpel. Fokus er lagt på at komme hurtigt i gang med træningen, og derfor er der genvejsknapper til de almindeligste intervalprogrammer. Denne form for træningsmaskine med luftmodstand egner sig særlig godt til crossfit og cirkeltræning med korte aktionstider.

Trods en periodevis ekstremt høj frekvens under træningen bliver maskinen stående stabilt på underlaget med alle fire ben. Den giver en fornemmelse af kvalitet, og man har et godt greb om håndtagene. Sadlen er rigtig skøn, men kan blive lidt lås, hvis man ikke strammer den til nu og da.

AD8 fylder ikke mere end en almindelig motionscykel, og den er nem at flytte takket være de to transporthjul, der er placeret foran styret. Det er svært at overskue alle træningsdata på displayet, fordi opløsningen er lav, og kun enkelte informationer fremhæves i et givet tidsinterval. I et mørkt lokale er det stort set ulæseligt.

Ved træning med høj intensitet øges lydniveauet, og selvom det ikke forstyrrer dig – fordi du formentlig kæmper for at overleve den hårde træning – så forstyrrer det måske dine omgivelser. For at få præcis pulsmåling anbefaler vi, at man anvender sit eget træningsur, fordi pulsen der angives via træningscomputeren, ikke er helt nøjagtig.

Schwinn Fitness Airdyne AD8 henvender sig primært til brugere med begrænset plads i hjemmet, men som vil træne med høj intensitet og korte aktionstider og ikke lader sig afskrække af en høj pris.

Pladsbesparendeskånsom
Larmerunøjagtig pulsmålinghøj pris

Casall Infinity 1.1 B

Mobil motionscykel med høj værdi for pengene, god træningscomputer og lavt støjniveau

Display: Baggrundsbelyst LCD Farve: Sort | Størrelse: 8,6 tommer Antal Træningsprogram: 12 stk Modstandsniveauer: 16 stk Maksimal modstand: 550 W Sædejustering: Lodret: 32 cm | Vandret: 7,5 cm Maskinvækt: 32 kg Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja (tilbehør) Garanti: 1 år Maks personvægt: 130 kg Bremsesystem: EMS Dimensioner (Længde): 110 cm Dimensioner (Bredde): 54 cm Dimensioner (Højde): 133 cm Type: Motionscykel (Ergometer) Svinghjulsmasse: 7 kg

Infinity 1.1B er den billigste motionscykel i Casalls nye Infinity-serie. Motionscyklen har en solid konstruktion og er stabil under cykling, selv med sadlen indstillet på det højeste niveau. Designet kendetegnes af Casalls rene, skandinaviske design, men er også inspireret af Apple. Dette gælder ikke mindst displayet, som er iPod-inspireret.

Træningscomputeren er intuitiv og brugervenlig. Den maksimale modstand er meget kraftig og er endda passende til de stærkeste brugere. Samtidigt er denne motionscykel meget stille, på grænsen til lydløs. Det er ikke helt nemt at finde svagheder hos Infinity 1.1B. De få ting, som vi kan udpege, er transporthjulet, som kunne have været større, måske først og fremmest for at skåne skrøbelige gulve.

Stor prisværdistabilstilrent designstillegod træningscomputer
Små transporthjul

Abilica Stream RB X

Moderne og robust motionscykel med EMS-modstand og baggrundsbelyst display

Prisklasse: Pro Svinghjul: 9 Display: Type: Baggrundsbelyst LCD Farve: Blå og gul | Størrelse: 5,6 tommer Antal Træningsprogram: 12 stk Modstandsniveauer: Type: EMS | Maksimal modstand: W Sædejustering: Lodret: - cm | Maskinvækt: 57 kg Mål (Længde): 165 cm Mål (Bredde): 66 cm Mål (Højde): 116 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja (inkl. trådløs) Garanti: 2 år Type: EMS Svinghjulsmasse: 9 kg Antal niveauer: 32 stk

Abilica Stream RB X er en eksklusiv siddecykel til motionister, som vil have maksimal komfort under træningen, men den er også glimrende som genoptræningscykel. Den er velegnet til seniorer, gravide og overvægtige i kraft af sin robuste konstruktion, bagudlænede siddestilling , brede sadel og usædvanligt høje, maksimale brugervægt.

Desuden gør den lave opstigning det lettere at stige af og på end på en almindelig motionscykel. Farvedisplayet med baggrundsbelysning er tydeligt og kan drejes lodret for at opnå den bedste betragtningsvinkel.

Træningscomputeren er lidt omstændelig, men understøtter apps – både iOS og Android – via Bluetooth. App-udvalget er indtil videre ret begrænset, men er samtidig med til at fremtidssikre motionscyklen. Sadlen kan indstilles trinløst, og sammen med det behagelige ryglæn og de fleksible fodstøtter er dette unægtelig en meget komfortabel motionscykel.

RB X har den samme rene og stramme stil som de øvrige Stream-modeller, dog med et mere aflangt design. Dette medfører selvfølgelig, at den er relativt pladskrævende, især i hjemmet. Samtidig er transporthjulene store, så den er lettere at flytte.

RB X har en eksklusiv EMS-modstand, som gør den så godt som lydløs og har en længere levetid end traditionelle, permanente modstande. Det begrænsede udvalg af siddecykler til under 10.000 kr. på det skandinaviske marked gør RB X til et særdeles interessant alternativ i sin genre.

Moderne designstort svinghjulrobust og stabil støjsvagEMS-modstandapp-understøttelse via Bluetooth
Lidt omstændelig træningscomputer

Abilica Winmag

Tegnebogsskånsom motionscykel med lav vægt, der er let at flytte omkring

Display: LCD Antal Træningsprogram: 6 stk Modstandsniveauer: 8 stk Maksimal modstand: 550 W Sædejustering: Lodret: 32 cm | Vandret: 7,5 cm Maskinvækt: 40,5 kg Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja (tilbehør) Garanti: 1 år Maks personvægt: 140 kg Dimensioner (Længde): 110 cm Dimensioner (Bredde): 54 cm Dimensioner (Højde): 133 cm Type: Motionscykel (Ergometer) Svinghjulsmasse: 7 kg

Abilica Winmag er en ergometer-motionscykel i budgetklassen og Abilicas basismodel. Svinghjulet på 7 kg og træningscomputeren er helt på linje med, hvad man kan forvente med hensyn til prisen. Der er ikke mange træningsprogrammer og modstandsniveauer, men de er veltilpassede og fungerer for den gennemsnitslige motionist.

Maskinvægten er meget lav, hvilket gør Winmag meget nem at flytte. Den maksimale brugervægt er imidlertid mere generøs end gennemsnittet for motionscykler i budgetklassen. Sadlen er behagelig og kan justeres både lodret og vandret for en bedre siddestilling. Så længe man ikke er lavere end 160 cm.

Pedalerne er dog for små til fødder, der bruger over størrelse 45 i sko. Alt i alt er Winmag et skoleeksempel på, hvad man kan forvente af en god motionscykel i budgetklassen.

Tegnebogsvenlig prislav vægt og nem at flytte
Ikke justerbar for meget lave brugere

Titan Life Athlete B55

Billig motionscykel med hylde til tablet

Prisklasse: Lavpris Svinghjul: 9 kg Display: 5,5" Træningsprogrammer: Ingen Modstandsniveauer: 15 stk. Modstand: Magnetisk Sadeljustering: Lodret 21 cm/Vandret 7 cm Maskinvægt: 40 kg Maks. brugervægt: 120 kg Mål (LxBxH): 114x55x143 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls Garanti: 1 år

Titan Life Athlete B55 er en enkel motionscykel uden forprogrammerede træningsprogrammer. Den har en hylde til tablet, hvilket er udmærket for brugeren, der ikke har mulighed for at stilles cyklen foran et tv. Desværre skjuler den displayet under brugen. B55 har magnetisk modstand og en maks. belastning, der rækker godt og vel, selv for en veltrænet motionist.

Bekvem sadel, men begrænset siddehøjde

Sadlet har en behagelig polstring, der føles bekvem, selv under lidt længere træningspas. Så længe man sidder ned, føles cyklen stabil, også ved høj belastning. Håndtagene er godt at holde i, og man kan vinkle styret for at finde den optimale position.

For brugere over ca. 185 cm kan siddehøjden føles en smile lav, også når den maksimale højde er indstillet. Er du i tvivl, anbefaler vi, at du prøver cyklen først. B55 har et enkelt design, som matcher den lave pris fint. Den blå farve passer måske ikke alle steder, hvilket man selvfølgelig bør tage højde for inden købet. Desværre er der ingen holder til vandflaske.

Ukompliceret træningscomputer

Træningscomputeren er meget spartansk og indeholder ingen træningsprogrammer. Den er derimod let at navigere i, og med kun nogle enkelte tryk får man indstillet den ønskede træningstid eller distance, og så er man i gang.

Det er synd, at displayet ikke har baggrundsbelysning, da det begrænset muligheden for at aflæse træningsoplysninger i et mørkt rum. I et oplyst rum kan du følge de almindeligste træningsoplysninger såsom hastighed, kalorieforbrug, distance og puls. Modstanden reguleres manuelt, og det gør man ved at dreje på et greb. Det er placeret under træningskonsollen, og det kan virke besværligt, når man er rigtig træt.

Titan Life Athlete B55 egner sig bedst, hvis du har et lille budget og bruger tablet under træningen. Den har en førsteklasses sadel og et behageligt styr, der kan vinkles, men bemærk, at brugeren ikke bør være højere end 185 cm.

Hylde til tabletDejligt sadel
Savner holder til vandflaskemanuel justering af modstanduden baggrundsbelyst display

Alt om motionscykel

Motionscyklen er den mest klassiske træningsmaskine til hjemmet og er altid meget populær blandt hjemmebrugere. Det er vel ikke så underligt, da motionscykle har en række egenskaber, som gør den til et udmærket træningsredskab. Motionscyklen træner både hjerte og lunger såvel som ben og baller. Derudover er den en effektiv kalorieforbrænder og sandsynligvis den type træningsmaskine, som kræver mindst plads.

Takket være den varierbare modstand kan motionscyklen anvendes til både let og hård træning. Da cyklens ramme bærer brugerens kropsvægt, skånes knæ og led sammenlignet med gang eller løb. Dette gør motionscyklen ekstra populær blandt overvægtigt og ældre, men også til genoptræning. Motionscyklen er også meget populær at bruge til opvarmning inden styrketræning.

Spinningcykel – en type motionscykel

En særskilt variant af motionscyklen er spinningcyklen, som ofte forbindes med såkaldte spinningtimer, hvilket er en slags aerobics-time, hvor man cykler i en gruppe til musik. Spinningcyklen er dog i løbet af de seneste år blevet meget populær at bruge hjemme, da den har en række fordelagtige egenskaber.

En spinningcykel er ekstra stabil, hvilket gør, at den kan tåle hårdere brug, som f.eks. at stå op, når man cykler. Den bruger ikke strøm og har en justerbar modstand, der meget godt efterligner kørsel op og ned ad bakke. Den har også et ekstra tungt svinghjul. Derudover kan man ofte både justere sadel og styr i højden, men også frem eller tilbage, hvilket ikke mindst værdsættes af lavere brugere.

Spinningcyklen har ikke en træningscomputer, som tæller kalorier, plus, distance osv. Motivation og tempo holdes i stedet for oppe af, at man cykler til musik, og rytmen bestemmer tempoet.

Motionscykel eller spinningcykel?

Hvad er så bedst? Motionscykel eller spinningcykel? Svaret afhænger af, hvilken type træning du skal anvende træningscyklen til. Meget simpelt kan man sige, at motionscyklen passer bedst til mere lavintensiv træning, mens spinningcyklen er til mere intensiv træning.

Selv om det for det meste er yngre mennesker, som kører spinning, passer træningsformen også til ældre og utrænede personer, da man selv kan bestemme tempo og modstand afhængig af, hvor meget man er i stand til. Det centrale i spinning er intensiteten, hvilket gør musikken meget vigtig for træningsformen.

Motionscyklen derimod bruges dog også ofte til hård træning, men generelt tager man det lidt roligere på en motionscykel. Brugere af motionscykler foretrækker måske at se fjernsyn eller høre radio, mens de træner, i stedet for at fokusere helt på træningen og musikken.

Den bedste motionscykel 2018

I vores test af motionscykler har vi udvalgt de mest populære motionscykler lige nu. For at finde ud af hvilken model, der passer til netop dine behov, skal du stile dig selv nogle grundlæggende spørgsmål:

 • Hvor ofte vil jeg anvende motionscykelen?
 • Hvilke forventninger har jeg til motionscyklens kvalitet?
 • Hvor mange penge vil jeg give for den?
 • Skal andre personer bruge motionscyklen, og hvilke forventninger har de til ydeevne og funktionalitet?

Når du har fundet ud af dette, ved du nogenlunde, hvor stort dit budget er, og hvilke krav du stiller til en motionscykel. Dette er vigtigt, da prisen afhænger meget af motionscyklens konstruktionskvalitet, funktionalitet, design, mærke osv. Vi har inddelt træningscyklerne i følgende tre forskellige prisklasser:

Budgetklassen: op til ca. 3.500 kr Mellemklassen: ca. 3.500-7.000 kr Prof-klassen: over 7.000 kr

”Budget”-klassen kendetegnes ved enklere, lettere og mindre robuste cykler, som har enklere træningscomputere og færre justeringsmuligheder. ”Mellem”-klassen kendetegnes af mere solide konstruktioner, ofte med en bedre træningscomputer og bedre justeringsmuligheder for den bedste træningsstilling. ”Prof”-klassen kendetegnes af dyre og meget velbyggede modeller, som tåler hård og omfattende brug i lange perioder med meget lidt vedligeholdelse.

Vi har givet cyklerne point efter, hvor prisværdige, vi synes, de er. Det vil sige efter, hvor meget motionscykel, vi synes, at man får for pengene. Baseret på dette har vi så kåret en vinder i hver prisklasse. Den bedste af disse tre vindere for derudover titlen som ”bedst i test”.

Værd at vide om motionscykler

I vores test af motionscykler har vi taget hensyn til flere vigtige egenskaber. Nogle af disse er anført nedenfor med en forklaring af, hvordan og hvorfor de er vigtige.

Brugervægt

Brugervægten (eller egentlig dem maksimale brugervægt) er en vigtig faktor for tungere personer, der vejer omkring 100 kg. Det er fordi, at langt fra alle motionscykler er konstrueret til at kunne bære en person, der vejer mere end 100 kg. Hvis motionscyklen skal anvendes af flere forskellige brugere, er det naturligvis vigtigt, at den er tilpasset til også at kunne bære den tungeste bruger. Generelt gælder det, at jo mere robust (og dermed oftest dyr) motionscyklen er, desto højere brugervægt kan den holde til.

Byggekvalitet

En af de vigtigste egenskaber hos en motionscykel er dens byggekvalitet. En god byggekvalitet gør ikke bare træningsmaskinen mere robust, men forlænger som regel også dens levetid, da den kan holde til en større belastning. Dette gælder især godt brugte motionscykler, der anvendes hyppigt af tunge og/eller stærke motionister. Til forskel fra for eksempel en crosstrainer er robuste, mere stabile træningscykler normalt ikke meget større end billigere og mindre stabile modeller.

Design

En træningsmaskines æstetiske design må ikke påvirke dens funktionalitet, i hvert fald ikke negativt. Designet opleves alligevel af mange som vigtigt, da motionscyklen ofte står fremme i hjemmet og næsten bliver en del af interiøret. De fleste vil gerne have et pænt indrettet hjem, og derfor er det vigtigt, at motionscyklen ser flot ud, eller i det mindste ikke er iøjnefaldende grim. Hvis man vælger kun at sætte motionscyklen frem, når man skal træne, og derefter stiller den væk igen, er designet naturligvis mindre vigtigt.

Display

En motionscykel har normalt et display, hvor man kan aflæse oplysninger om sin træning, og hvor man kan regulere de forskellige funktioner i træningscomputeren. Et godt display må også gerne have en visualisering over træningen i form af søjler eller lignende, hvor man kan se den tilbagelagte distance, hvor kraftig modstanden er osv. Træningscomputeren skal naturligvis være let at finde rundt på, så den kan komme til sin ret. Fordelen ved enkle træningscomputere med enkle funktioner er, at de lettere kan gøres brugervenlige, da brugeren ikke har så mange valgmuligheder. For avancerede træningscomputere er det derimod ekstra vigtigt, at producenten virkelig har gennemtænkt menusystemet, så brugeren ikke farer vild blandt alle funktionerne.

Garanti

En motionscykel koster normalt flere tusind kroner, og det er mange penge for de fleste. Derfor er det vigtigt at kunne stole på, at cyklen kan holde i flere år. Motionscykler kan gå i stykker ligesom andre produkter. Det kan for eksempel være et "mandagseksemplar" eller måske en ukendt konstruktionsfejl. I så fald er det vigtigt, at man har en garanti, så man kan få cyklen repareret eller måske endda få den erstattet. I Danmark yder købeloven en rimelig beskyttelse, men producenterne skal helst yde en endnu mere generøs garanti. Den garantiperiode en producent (eller forhandler) tør give på en motionscykel, kan være et fingerpeg om, hvor stor tillid producenten/forhandleren har til kvaliteten på sit eget produkt. Hvis garantiperioden er lang, måske 3 år, har man sandsynligvis stor tiltro til motionscyklens byggekvalitet. Er garantitiden kortere, kan man have mistanke om, at producenten/forhandleren ikke har nær så stor selvtillid.

Billigere motionscykler kan ofte også have lange garantiperioder, hvilket selvfølgelig er en god ting. Men husk, at man som kunde i tilfælde af en reklamation ofte selv skal dække transportomkostningerne til reparationsstedet. Det kan blive en dyr affære, hvis man ikke har bil eller bor langt fra det nærmeste servicecenter, og for eksempel er nødt til at sende motionscyklen med posten.

Lydniveau

Motionscyklen hører sammen med crosstraineren til de mere støjsvage træningsmaskiner. Og det er nok godt det samme, da motionscykelbrugere ofte gerne vil høre musik eller se tv, mens de træner. En fordel ved motionscyklen er, at også billigere modeller for det meste er relativt støjsvage. Udover irriterende støj er der en grund mere til, at en motionscykel ikke bør knirke. I lighed med andre mekaniske konstruktioner er knirkelyde et tegn på høj friktion, og høj friktion medfører høj slitage. Hvis motionscyklen begynder at klage, kræver den samme medicin som en almindelig cykel: olie på kæden.

Modstand

En motionscykel har enten en elektromagnetisk eller en permanentmagnetisk modstand. Elektromagnetisk modstand forkortes ofte EMS, hvilket står for Electro Magnetic Suspension – oversat til dansk, elektromagnetisk ophæng. Denne form for modstand er langt bedre end en permanentmagnetiskt, da holdbarheden er meget længere takket være, at den ikke har nogen bevægelige dele, der kan blive slidt op. Permanentmagnetiske modstande er derimod billigere at fremstille, og de er derfor populære hos producenterne, da de på den måde kan holde salgsprisen nede. Permanentmagnetiske modstande dominerer i lavprisklassen og er almindelige i mellemklassen, mens man finder elektromagnetiske modstande i premiumklassen.

Størrelse

Motionscyklen er sandsynligvis den mindst pladskrævende af de almindeligste former for træningsmaskiner. Det er muligvis også den træningsmaskine, hvor størrelsesforskellen er mindst mellem dyre og billige modeller. Selvom motionscyklen ofte er mindre pladskrævende end for eksempel et løbebånd, kan den som regel ikke klappes sammen. Derimod kan de fleste motionscykler flyttes og er udstyret med transporthjul.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem