1. Start
 2. Bedst i test

Opdateret  

Motionscykel Test: 12 modeller til din hjemmetræning i 2022

Daniel Agerhult

Vil du gerne i gang med træningen derhjemme? Så er en motionscykel et oplagt redskab og endda en skånsom motionsform. Vi har testet motionscykler fra flere mærker, herunder Finnlo og Titan Life. For at være bedst i test skal motioncyklen have en stabil konstruktion, et behageligt styr og en smart træningscomputer.

Motionscykel Test: 13 modeller til din hjemmetræning i 2022

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. Vores testteam består af både elitesportsfolk og hverdagsmotionister, og sammen har de vurderet over hundrede træningsmaskiner.

De vigtigste modeller beholder vi til langtidstest, i mange tilfælde i flere år, og tilføjer løbende opdateringer i anmeldelserne.

I vores bedømmelse af motionscyklerne har vi fokuseret på følgende områder:

 • Brugervenlighed: Hvor let er træningscomputeren at bruge? Passer den til både høje og lave brugere? Er motionscyklen let at flytte? Hvor tydelig er brugsanvisningen?

 • Kvalitet og design: Hvor godt er motionscyklen konstrueret? Hvor store belastninger og hvor meget slitage bør konstruktionen kunne holde til? Hvilken type modstand har den? Hvor nøjagtig er målingen af puls, kalorieforbrænding osv.? Hvilke garantier er der?

 • Funktionalitet: Kan styr og sæde justeres i både højden og til siden? Er der en hylde til tablet? Understøtter motionscyklen trådløst pulsbælte?

 • Ydeevne: Hvor kraftig er den maksimale modstand? Hvor høj er den maksimale brugervægt? Hvor kraftigt er svinghjulet?

Vi har givet motionscyklerne karakterer i forhold til prisværdien, dvs. hvor gode de er inden for deres område i forhold til prisen. Der er således højere forventninger til et dyrt produkt end et billigere og vice versa.

Vi har testet et udpluk af markedets populære motionscykler. Sammenlign priser og find tilbud på de testede motionscykler på PriceRunner.

1. UB500 JTC Sport - BEDST I TEST MOTIONSCYKEL

Eksklusiv motionscykel med moderne teknik

Svinghjul: 6,5 kg Display: 6,1 "baggrundsbelyst LCD Træningsprogram: 35 stk. Modstandsniveauer: 32 stk. Modstand: Magnetisk Maks. modstand: 350 W Sædejustering: Lodret 32 cm / Vandret 10 cm Maskinvægt: 43,5 kg Maks.- brugervægt: 150 kg Længde: 92 cm Bredde: 50 cm Højde: 149 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls Garanti: 1 år

JTC SPORT UB500

UB500 fra svenske JTC Sport er en prisvenlig motionscykel med et eksklusivt materialevalg og moderne teknik. Den er udstyret med Bluetooth og er kompatibel med appen Zwift, som er en af verdens mest populære træningsapps.

Let svinghjul, men tilstrækkelig modstand

Ved sammenligning af specifikationer mellem forskellige motionscykler konstaterer vi, at UB500 har noget mindre vægt på svinghjulet end andre modeller. Det interessante er, at vi næsten ikke kan mærke forskel på modstanden i forhold til modeller med tungere svinghjul. Vi har desværre ikke haft mulighed for at skille cyklerne ad for at måle nøjagtigt, hvad de respektive svinghjul vejer. Det vigtige i dette tilfælde er, at vi kan konstatere, at UB500 tilbyder tilstrækkelig tung modstand, også for veltrænede brugere.

Træningsapps øger motivationen

Via Bluetooth kan man koble sig på forskellige træningsapps, hvilket vi godt kan lide. Vi har testet UB500 sammen med appen Zwift. Kort fortalt tilbyder Zwift realistisk cykeltræning i et virtuelt miljø sammen med andre cyklister rundt om i verden, som også har koblet sig op i realtid. At træne ved hjælp af træningsapps ser vi som et stort plus, fordi det er en sjov motivationsfaktor. Dog mangler USB-udtag til opladning, hvilket er særligt vigtigt, hvis man træner via apps.

Eksklusivt materialevalg

Flere dele i konstruktionen, som for eksempel svingarme og sadelstolper, er fremstillet i aluminium, hvilket er et dyrere og mere holdbart materiale end almindeligt metal. Vi synes derfor, at det burde kunne ses på garantilængden, men den er kun på et år.

Træningskonsollen har en smart hylde, hvor man kan placere sin tablet eller telefon. Vi kan godt lide, at den mobile enhed ikke dækker displayet, hvilket ellers plejer at være almindeligt på motionscykler med lignende løsninger. Dog mangler vi en holder til en vandflaske.

Prisvenlig motionscykel

UB500 fra JTC Sport er eksklusiv og derfor prisen værd. Den er et særligt interessant alternativ til dig, der kan lide at træne cykling med andre i det virtuelle miljø, som Zwift tilbyder.

Kvalitetsdelekompatibel med Zwifthylde til tablet/telefon
Ingen holder til vandflaskeintet USB-udtagkort garanti

Prissammenligning

Sammenlign priser

Motionscykel UB500 *Bäst i test 2023*, JTC Sport

5.880 kr.

2. Christopeit Sport AL2 - BEDSTE LAVPRISVALG

Robust og stabil motionscykel med stort svinghjul og uovertruffen pris

Svinghjul: 9 Display: LCD Antal Træningsprogram: 17 stk. Modstandsniveauer: 24 stk. Maksimal modstand: 400 W Sædejustering: Lod- og vandret Maskinvægt: 40 kg Maks. brugervægt: 150 kg Mål (Længde): 96 cm Mål (Bredde): 59 cm Mål (Højde): 134 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Garanti: 3 år Digital brugsanvisning:

Christopeit Sport AL2

Christopeit Sport AL2 kombinerer et flot design med en for prisklassen god ydeevne og stabil konstruktion. Svinghjulet er rigtig stort for prisklassen og bidrager til en ensartet modstand. Der er mange modstandsniveauer, så der er gode muligheder for at finjustere modstanden. Derudover er den maksimale modstand tilstrækkelig stor til at give selv veltrænede personer en udfordrende træning.

Nemme indstillinger

AL2 har et behageligt styr, som har et godt håndtag, pulsaflæsning og kan vinkles i lighed med sadlen. Sadlen kan desuden nemt justeres både lod- og vandret. Denne fleksibilitet gør det meget lettere at finde en siddestilling, der passer til netop dig.

Træningscomputeren har flere forskellige træningsprogrammer med funktioner som f.eks. pulskontrol, recovery og kropsfedt-program. Displayet er godt nok på engelsk, men alligevel let at forstå. Det er imidlertid besynderligt, at displayets "+"-knap i modsætning til praksis sidder til venstre for "-"-knappen.

Mangler et bedre display

Displayet har ikke baggrundsbelysning, hvilket desværre gør, at det er svært at aflæse det, hvis belysningen er utilstrækkelig. Endvidere har konsollen ingen hylde til tablet eller mobil, så hvis du vil se noget, mens du træner, må du stille motionscyklen foran et TV.

Christopeit Sport AL2 passer bedst, hvis du er prisbevidst, planlægger at cykle i et oplyst lokale, og heller ser TV end bruger en tablet eller mobil, når du træner.

Relativt robust og stabilstort svinghjul for prisklassen
Ikke baggrundsbelyst displayingen hylde til tablet

3. Hammer Cardio Motion BT

Motionscykel med mange finesser og generøs garanti

Svinghjul: 8 kg Display: 6,1 "baggrundsbelyst LCD Træningsprogram: 22 stk. Modstandsniveauer: 16 stk. Modstand: Magnetisk Maks. modstand: 350 W Sædejustering: Lodret 27 cm / Vandret 7 cm Maskinvægt: 37 kg Maks.- brugervægt: 130 kg Længde: 110 cm Bredde: 52 cm Højde: 140 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls Garanti: 3 år

Hammer Cardio Motion BT

Hammer Cardio Motion BT er en praktisk motionscykel med flere praktiske finesser som for eksempel USB-udtag, hylde til tablet/telefon og en smart drejeknap til navigering mellem de forskellige træningsprogrammer. Hammer giver desuden en generøs garanti på tre år.

Nem montering

Når Cardio Motion ankommer til din dør, er det meste allerede monteret. Med det rigtige håndelag samles cyklen på under en time, og det nødvendige værktøj følger med. Den har en tydelig og god brugsanvisning, som også findes på nettet. Instruktionerne findes dog ikke på dansk, hvilket trækker karakteren lidt ned

Kompakt og smart konsol

Konsollen er ikke stor, men er udstyret med flere praktiske funktioner. Vi kan især godt lide den smarte drejeknap, som gør det lettere at navigere i træningscomputeren og justere modstand under selve træningspasset. Under displayet finder vi en gummibelagt hylde, hvor man kan placere sin tablet eller telefon på cykelturen. Der er også et USB-stik øverst på konsollen, som kan bruges til at oplade sin mobile enhed.

Mange træningsprogrammer og okay modstand

Cardio Motion BT tilbyder blød og smidig cykling. Der er flere indstillingsmuligheder, som gør det nemt at sidde ergonomisk rigtigt. Vi oplever sadlen som noget hårdere end andre modeller i testen. Men det er naturligvis en smagssag, hvad man foretrækker. Denne motionscykel er proppet med forskellige træningsprogrammer, og det er nemt at navigere mellem dem. Via Bluetooth funktionen kan man også forbinde cyklen med forskellige træningsapps som for eksempel Kinomap.

Derudover tilbyder Cardio Motion BT en helt okay modstand, selvom den kan være lidt lav for dig, der er rigtig veltrænet.

En prisvenlig og alsidig motionscykel

Hammer Cardio Motion BT er et rigtig godt valg til dig, der ønsker en alsidig motionscykel til en rimelig pris. De mange træningsprogrammer vil også hjælpe dig med at holde træningsgnisten i live. Den generøse garanti garanterer høj kvalitet, og vi synes, at Cardio Motion er et rigtig godt køb.

Smart rulleknapUSB-udtagmange træningsprogrammergenerøs garanti
Hård sadellav maks. belastning

4. Titan Life Bike B65

Veludstyret motionscykel med blød sadel og lav påstigning

Prisklasse: Mellem Svinghjul: 5 kg Display: 5,3" Træningsprogram: 21 stk. Modstandsniveauer: 16 stk. Modstand: Magnetisk Sædejustering: Lodret 18 cm/Vandret 7 cm Maskinvægt: 30 kg Maks.-brugervægt: 130 kg Mål (L x B x H): 133 x 63 x 99 cm Transporthjul: Ja Pulsmålere: Håndpuls/brystbælte Garanti: 1 år Brugsanvisning: PDF

Titan Life B65

Titan Life Bike B65 er en stilren designet motionscykel, som er rigeligt udstyret med både trådløse pulsmodtagere og flere træningsprogrammer. Den har et svinghjul med lav vægt, men ved hjælp af et specielt styresystem opleves modstanden betydeligt tungere.

Motionscykel med stort display

B65 har enkle, men flotte former og har en lav påstigning, hvilket gør det sikkert at stige på og af. Det generøse display har et brugervenligt interface og viser alle vigtige træningsinformationer. Med lidt øvelse navigerer du hurtigt i de mange træningsprogrammer. Der findes blandt andet programmer for både puls og fedtforbrænding. Desværre er displayet ikke bagbelyst, og i et svagt belyst rum er tallene svære at få overblik over.

Det er praktisk at kunne justere sadelhøjden ved hjælp af en stor, fjedret skrue, og samtidig noterer vi os, at højden er for lav til brugere, som er omkring 190 cm. Sadlen kan også flyttes i vandret retning, selvom det kun er nogle centimeter. Vi er glade for den bløde polstring, som er behagelig at sidde på, også over de lidt længere træningspas.

Letmonteret motionscykel

Cyklen monteres i fire trin, og monteringsprocessen er forholdsvis enkel. Alt, der er brug for, følger med i pakken, og brugsanvisningen på svensk er tydelig og guider dig trin for trin.

Titan Life B65 passer udmærket til dig, som søger en flot og veludstyret motionscykel med lav påstigning. Hvis du også er glad for kombinationen af en blød sadel og en udfordrende modstand, så tror vi, at det her kan være motionscyklen for dig. Det er et prisvenligt alternativ i mellemklassen.

Flere træningsprogrammerlav påstigningstilrent design
Ej bagbelyst displaylav sadelhøjde

5. Epsilon Exceed MX90

Elegant motionscykel med fin pris og tungt svinghjul

Svinghjul: 9 kg Display: 5,5 "baggrundsbelyst LCD Træningsprogram: 12 stk. Modstandsniveauer: 32 stk. Modstand: Magnetisk Sædejustering: Lodret 24 cm / Vandret 7 cm Maskinvægt: 40,5 kg Maks. brugervægt: 150 kg Mål Længde: 109 cm Bredde: 56 cm Højde: 149 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls Garanti: 2 år

Epsilon MX90

Epsilon Exceed MX90 er en veludstyret motionscykel med både baggrundsbelyst display og hylde til tablet/telefon. Denne prisvenlige model er rigtig elegant, samtidig med at den har hård modstand og fine indstillingsmuligheder.

Ergonomiske indstillingsmuligheder

For at kunne cykle så skånsomt som muligt er det vigtigt at finde ergonomisk gode indstillinger. Her er der gode muligheder for det, da sadlen kan flyttes både horisontalt og vertikalt med et forholdsvis generøst interval. Sadlen er noget hårdere end andre modeller, og materialet opleves som værende af billigere kvalitet og er dermed knap så holdbar. Som på de fleste andre motionscykler kan styret ikke justeres lodret, men kan til gengæld vinkles.

Let navigerbar træningscomputer og tungt svinghjul

MX90 har en flot og enkel konsol. Den er udstyret med kun fem knapper, som både er tydelige og nemme at forstå. Under konsollen er der en holder til en tablet, og under displayet kan man placere sin telefon, hvilket føles meget praktisk! Under displayet findes også de tolv træningsprogrammer illustreret i form af billeder, og man navigerer hurtigt og let mellem de forskellige træningsprogrammer ved hjælp af den praktiske drejeknap.

Cyklen er desuden udstyret med et tungt svinghjul, som giver udfordrende modstand, også for veltrænede personer. Styret, der kan vinkles, har et behageligt greb og også sensorer til pulsmåling. For en højere karakter havde vi gerne set, at der var Bluetooth, så enheden kunne kobles sammen med et pulsbånd.

Prisbillig model med meget indhold

Epsilon Exceed MX90 er virkelig god til pisen. Den er især velegnet til dig, der søger efter en billigere motionscykel, uden at du behøver at gå på kompromis med indholdet. Her får du tolv træningsprogrammer, pulsmåling og en praktisk hylde, hvor du kan placere din tablet under cykelpasset.

Hylde til tabletgod værdi for pengeneudfordrende modstand
Ingen Bluetoothhård sadel

6. DKN Motionscykel AM 3i

Elegant motionscykel med skønt sæde og Bluetooth

Svinghjulsmasse: 11 kg Display: 5,5" baggrundsbelyst LCD-skærm Træningsprogrammer: 12 stk. Modstandsniveauer: 32 stk. Modstand: Magnetisk Maksimal modstand: 350 W Sadeljustering: Lodret 23 cm/Vandret 7 cm Maskinvægt: 38 kg Maks.-brugervægt: 150 kg Mål (L x B x H): 100 x 57 x 134 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls Garanti: 1 år Brugsanvisning: PDF

DKN AM-3i

DKN Motionscykel AM 3i har en integreret gelpude i sadlen, og denne detalje bidrager til en rigtig god cykeltræning. Til dig, der godt kan lide at blive underholdt, mens du træner, er der en praktisk hylde til placering af tablet samt en nærliggende USB-indgang til opladning.

Diskret design og gribevenligt styr

Det diskrete, men elegante sorte design er tiltalende og burde passe fint ind i mange hjem.

Når du sidder på en motionscykel, er det vigtigt at finde en god ergonomisk stilling for at minimere risikoen for skader. På AM 3i har du rig mulighed for at finde den helt rigtige indstilling til dig, da sadlen kan justeres i højden inden for et bredt interval. Sadlen kan også flyttes både lodret og vandret.

Styret på denne cykel kan ikke justeres i højden, men det er muligt at vippe det til den ønskede position. Derudover er styret behageligt at holde ved, og grebet er godt, selv når hænderne er fugtige af sved.

Vi savner dog en vandflaskeholder, hvilket ville have været en klar bonus under en varm og svedig træning.

Enkel træningscomputer og Bluetooth

AM 3i er udstyret med en enkel, men funktionel træningscomputer, som er let at forstå. Den har kun fem knapper, og træningsprogrammerne vises tydeligt med billeder under displayet.

Med blot et par tryk på tasterne er du i gang med din træning. Du kan naturligvis også køre et manuelt program, hvor du selv sænker og hæver modstanden.

Enheden har Bluetooth, og med denne funktion kan du tilslutte din telefon eller tablet til en af de mange trænings-apps, der findes på markedet. Det kan både være sjovt og motiverende.
Du kan også koble cyklen til en trådløs pulsmåler for at få en mere præcis pulsmåling. En pulsmåler er dog ikke inkluderet i prisen.

Behagelig motionscykel

Hvis du er på udkig efter en stilfuld og komfortabel motionscykel, er DKN Motionscykel AM 3i et godt valg. Du får en praktisk træningscomputer, og vi kan godt lide, at motionscyklen kan tilkobles spændende trænings-apps for at øge træningsmotivationen.

Lækkert sædehylde til tabletBluetooth
Ingen vandflaskeholderpulsmåler medfølger ikke

7. Hammer Ergo-Motion BT

Flot motionscykel med god træningscomputer

Svinghjul: 8 kg Display: 5,5" Træningsprogrammer: 22 stk. Modstandsniveauer: 16 stk. Maks. modstand: 400 W Modstand: Magnetisk Sadeljustering: Lodret 25 cm/ Vandret 8 cm Maskinvægt: 35 kg Maks. brugervægt: 130 kg Mål (LxBxH): 102x50x128 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls / brystrem (købes separat) Garanti: 2 år Brugsanvisning: Findes ikke digitalt

Hammer Ergometer Ergo-Motion BT

Hammer Ergo-Motion BT har en attraktiv prissætning og design. Den har en skøn sadel og flere forskellige indstillingsmuligheder, hvilket mindsker risikoen for skader.

Der er mulighed for at køre rigtig tungt, da den magnetiske maksimummodstand er meget kraftig. Selv ved højeste belastning arbejder cyklen næsten lydløst, især takket være den magnetiske modstand.

Æstetisk attraktiv med stabil konstruktion

Ergo-Motion BT er stabil og svajer ikke engang ved rigtig høj belastning. Den har justerbare fødder, der gør den stabil ved placering på ujævnt underlag. Sadlen er helt OK, og styret kan sættes i flere forskellige stillinger efter ønske.

Motionscyklen er udstyret med gode pedaler, som desuden giver mulighed for at spænde fødderne fast med et enkelt spænde. Eftersom den har to transporthjul og er forholdsvis let, er det enkelt at flytte Ergo-Motion BT.

Flot træningskonsol med USB-stik

Træningscomputeren er tilpas kompliceret, og vi kan lide hvor nemt det er at navigere. Knapperne på konsollen er gennemtænkte, og det er godt med en drejeknap til hurtigere betjening. Ergo-Motion BT understøtter trådløs pulsmåling, men pulsbælte skal købes separat.

Under træningen kan du følge de almindeligste træningsoplysninger såsom hastighed, kalorieforbrug, distance og puls. Du kan også downloade den gratis app iConsole for at få et endnu bedre overblik. Appen viser de samme værdier som du kan se på displayet, men med en anden grafik i telefonen.

Konsollen har en hylde til telefon og tablet, som desværre skjuler displayet, hvis man stiller dem der. Det gør det svært at holde overblik over træningen, medmindre du selvfølgelig bruger appen på din tablet. Det er et stort plus, at den også har et USB-stik, så din mobilenhed ikke risikerer at løbe tør for batteri under træningen.

Hammer Ergo-Motion passer til forbrugere, som er på udkig efter en moderne mellemklasse-motionscykel med en brugervenlig og relativt avanceret træningskonsol. Den har gode indstillingsmuligheder, hvilket giver brugeren gode forudsætninger for ergonomisk og skadesfri cykeltræning.

Praktisk træningscomputerkraftig modstandUSB-stikhylde til tablet/telefon
Ingen holder til vandflaske

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

8. Finnlo Exum

Stabil konstruktion med bred, blød sadel og elektromagnetisk modstand

Antal Træningsprogram: 18 stk. Modstandsniveauer: 16 stk. Maksimal modstand: 400 W Sædejustering: Lodret: 20 cm Maks. brugervægt: 150 kg Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Garanti: 1 år Dimensioner (Længde): 120 cm Dimensioner (Bredde): 55 cm Dimensioner (Højde): 125 cm Type: Baggrundsbelyst LCD Svinghjulsmasse: 8 kg

Finnlo Exum III

Exum er en støjsvag og velbygget motionscykel fra det tyske firma Finnlo, og den er til sin nuværende pris en af de absolut bedste modeller i handlen. Byggekvaliteten er god, med en stabil og robust konstruktion, der kan holde til en høj brugervægt.

Svinghjulets vægt er lidt under middel, men det har ingen mærkbar effekt på modstanden. Samtidig har Exum en elektromagnetisk modstand (EMS), hvad man normalt kun ser på betydeligt dyrere modeller i pro-klassen. EMS-modstand har som regel længere holdbarhed end almindelige permanentmagnetiske modstande. Exum har en bred, relativt blød sadel, der først og fremmest er beregnet til større bagdele, men også passer fint til mindre.

Traditionelt design med meget værdi for pengene

Sadlen er, ligesom styret, let at indstille for brugere af forskellig højde. Motionscyklens design er traditionelt kontinentalt, hvilket mange i Skandinavien nok vil opleve som lidt kedeligt. Displayet er baggrundsbelyst, så det er muligt at læse det i et mørkt lokale, for eksempel foran fjernsynet.

Træningscomputeren er let at bruge, når man først har fundet ud af, hvordan menusystemet og knapperne fungerer. Forvalget er praktisk nok et watt-program, så man hurtigt kan komme i gang. Der er desværre ingen hylde til f.eks. en tablet.

Foruden pulsmåler i håndtaget får man også pulsmålere til øreflipperne med i prisen. Den bliver let irriterende at have siddende i øret, men det er svært at klage, når man ikke betaler ekstra for den. Derudover understøtter Exum trådløst pulsbælte.

God byggekvalitetrobust og stabilEMSstøjsvag
Ingen hylde til tablet

9. Schwinn Fitness Airdyne AD8

Intens intervaltræning til hele kroppen

Display: Ukompliceret LCD-skærm Træningsprogrammer: 9 stk. Farve: Sort Modstandsniveauer: Luft Maskinvægt: 51 kg Maks. brugervægt: 160 kg Mål (Længde): 135 cm Mål (Bredde): 50 cm Mål (Højde): 132 cm Transporthjul: To Pulsmåler: Modtager til pulsbælte (tilbehør – købes separat) Garanti: 2 år ved privat brug. 1 år ved firmabrug. 1 år ved kommerciel brug

Schwinn Airdyne AD8

Schwinn Fitness Airdyne AD8 er en træningsmaskine til ekstremt hårde intervaller. Modstanden er fuldt luftstyret og reguleres af, hvor intensivt du træder og bruger træningsarmene. Hvis du arbejder hårdt, bliver modstanden således også meget høj. Resultatet bliver derfor en bemærkelsesværdigt høj kalorieforbrænding, som andre træningsmaskiner har meget svært ved at matche.

Hurtigt at komme i gang

AD8 er ikke konstrueret til langvarig konditionstræning, og Schwinn har derfor valgt at holde træningscomputeren relativt simpel. Fokus er lagt på at komme hurtigt i gang med træningen, og derfor er der genvejsknapper til de almindeligste intervalprogrammer. Denne form for træningsmaskine med luftmodstand egner sig særlig godt til crossfit og cirkeltræning med korte aktionstider.

Trods en periodevis ekstremt høj frekvens under træningen bliver maskinen stående stabilt på underlaget med alle fire ben. Den giver en fornemmelse af kvalitet, og man har et godt greb om håndtagene. Sadlen er rigtig skøn, men kan blive lidt lås, hvis man ikke strammer den til nu og da.

God til mindre hjem

AD8 fylder ikke mere end en almindelig motionscykel, og den er nem at flytte takket være de to transporthjul, der er placeret foran styret. Det er svært at overskue alle træningsdata på displayet, fordi opløsningen er lav, og kun enkelte informationer fremhæves i et givet tidsinterval. I et mørkt lokale er det stort set ulæseligt.

Ved træning med høj intensitet øges lydniveauet, og selvom det ikke forstyrrer dig – fordi du formentlig kæmper for at overleve den hårde træning – så forstyrrer det måske dine omgivelser. For at få præcis pulsmåling anbefaler vi, at man anvender sit eget træningsur, fordi pulsen der angives via træningscomputeren, ikke er helt nøjagtig.

Schwinn Fitness Airdyne AD8 henvender sig primært til brugere med begrænset plads i hjemmet, men som vil træne med høj intensitet og korte aktionstider og ikke lader sig afskrække af en høj pris.

Pladsbesparendeskånsom
Larmerunøjagtig pulsmålinghøj pris

10. Assault Fitness AirBike

Hybridmotionscykel til intens men skånsom helkropstræning

Display: LCD Farve: Sort Træningsprogrammer: 3 stk. Modstandsniveauer: Trinløs luftmodstand Maskinvægt: 45 kg Maks. brugervægt: 160 kg Længde: 130 cm Bredde: 60 cm Højde: 123 cm Transporthjul: To Pulsmåler: Modtager til pulsbælte Garanti: 1 år Brugsanvisning: PDF Videoklip: Produktdemo: Træningsinstruktion

Assault Fitness Air Bike

Assault Fitness AirBike er en slags motionscykel, der er udviklet til kortvarig, intens intervaltræning. Den er særlig velegnet som en del af højintensiv crossfit-træning og gør træningen ekstremt tidseffektiv.

Fordelen er at ud aktiverer alle de store muskelgrupper, og at træningsmomentet er skånsomt for knæ og led. Der kræves næsten ingen indstilling på forhånd, det er bare at hoppe på cyklen, og efter nogle sekunder er du i gang.

Design og konstruktion

Den er konstrueret til nemt at kunne flyttes, og så man kan komme i gang med træningen så hurtigt som muligt. Det indebærer, at den kun har få andre finesser, som vi ellers ser på mere traditionelle motionscykler. For eksempel er displayet ikke baggrundsbelyst, der er kun få træningsprogrammer og ingen hylde til vandflaske eller telefon.

Da modstanden kun er luftstyret, bliver lydniveauet højt, og det bliver svært at eksempelvis se en film under træningen. Der er også en fodstøtte, hvor du kan placere fødderne, hvis du kun vil bruge armene til træningen.

Airbike står stabilt på jorden, selv ved meget høj belastning, og der er justerbare skruer under fødderne til at kompensere for et ujævnt underlag.

Tidseffektiv kalorieforbrænding

Der er to forudindstillede træningsprogrammer med meget korte tidsintervaller, 20 sekunders træning og 10 sekunders hvile og omvendt.

Man kan også vælge antal kalorier som mål, hvor du cykler, indtil du har nået det angivne antal kalorier. Fordi man bruger både arme og ben i høj frekvens bliver træningen utrolig energikrævende og meget effektiv. Det gør Airbike til verdens måske bedste motionscykel til tidseffektiv kalorieforbrænding.

Vi vil også give et plus for de informative instruktionsvideoer – se specifikation – med tips til udfordrende træningsprogrammer.

Assault Fitness Airbike henvender sig til ambitiøse motionister, som vi have en ukompliceret cykel til rigtig hård intervaltræning. Den egner sig glimrende som station kombineret med flere andre højintensive styrkeøvelser.

Tidseffektivukompliceret
Støjendeingen hylderikke baggrundsbelyst display

11. Titan Life Athlete B55

Motionscykel i mellemklassen med hylde til tablet

Svinghjul: 9 kg Display: 5,5" Træningsprogrammer: Ingen Modstandsniveauer: 15 stk. Modstand: Magnetisk Sadeljustering: Lodret 21 cm/Vandret 7 cm Maskinvægt: 40 kg Maks. brugervægt: 120 kg Mål (LxBxH): 114x55x143 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls Garanti: 1 år

Titan Life Athlete B55

Titan Life Athlete B55 er en enkel motionscykel uden forprogrammerede træningsprogrammer. Den har en hylde til tablet, hvilket er udmærket for brugeren, der ikke har mulighed for at stilles cyklen foran et tv. Desværre skjuler den displayet under brugen.

B55 har magnetisk modstand og en maks. belastning, der rækker godt og vel, selv for en veltrænet motionist.

Bekvem sadel, men begrænset siddehøjde

Sadlet har en behagelig polstring, der føles bekvem, selv under lidt længere træningspas. Så længe man sidder ned, føles cyklen stabil, også ved høj belastning. Håndtagene er godt at holde i, og man kan vinkle styret for at finde den optimale position.

For brugere over ca. 185 cm kan siddehøjden føles en smile lav, også når den maksimale højde er indstillet. Er du i tvivl, anbefaler vi, at du prøver cyklen først.

B55 har et enkelt design, som matcher den lave pris fint. Den blå farve passer måske ikke alle steder, hvilket man selvfølgelig bør tage højde for inden købet. Desværre er der ingen holder til vandflaske.

Ukompliceret træningscomputer

Træningscomputeren er meget spartansk og indeholder ingen træningsprogrammer. Den er derimod let at navigere i, og med kun nogle enkelte tryk får man indstillet den ønskede træningstid eller distance, og så er man i gang.

Det er synd, at displayet ikke har baggrundsbelysning, da det begrænset muligheden for at aflæse træningsoplysninger i et mørkt rum. I et oplyst rum kan du følge de almindeligste træningsoplysninger såsom hastighed, kalorieforbrug, distance og puls. Modstanden reguleres manuelt, og det gør man ved at dreje på et greb. Det er placeret under træningskonsollen, og det kan virke besværligt, når man er rigtig træt.

Titan Life Athlete B55 egner sig bedst, hvis du har et mellembudget og bruger tablet under træningen. Den har en førsteklasses sadel og et behageligt styr, der kan vinkles, men bemærk, at brugeren ikke bør være højere end 185 cm.

Hylde til tabletDejligt sadel
Savner holder til vandflaskemanuel justering af modstanduden baggrundsbelyst display

12. Tunturi Cardio Fit B40

Enkel motionscykel med behageligt sæde og lav indstigning

Svinghjulsmasse: 6 kg Display: 3,5" ikke baggrundsbelyst LCD-skærm Modstandsniveauer: 8 stk. Modstand: Magnetisk Maksimal modstand: 350 W Sadeljustering: Lodret 24 cm/Vandret 4 cm Maskinvægt: 22 kg Maks.-brugervægt: 110 kg Mål (L x B x H): 103 x 50 x 130 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls Garanti: 1 år Brugsanvisning: PDF Filmklip: YouTube

Tunturi Cardio Fit B40

Tunturi Cardio Fit B40 giver god modstand, som reguleres af en magnetbremse og kan justeres manuelt i otte forskellige niveauer. Den er også udstyret med en håndpuls og en hylde, hvor du kan stille din tablet eller telefon. Eftersom den har en lav indstigningshøjde, er cyklen særdeles velegnet til genoptræning.

Nemt at komme i gang med træningen

Det mindre display uden baggrundsbelysning giver dig mulighed for at læse de vigtigste træningsoplysninger. Der er ingen forudindstillede træningsprogrammer, og du kan derfor hurtigt komme i gang med at træne. Displayets holder og valg af materialer føles dog lidt plastikagtige.

Nyttig hylde til telefon og tablet

Hvis du ønsker underholdning under din cykeltræning, kan du placere en telefon eller tablet på den praktiske hylde under displayet.
Du skal dog være opmærksom på, at konsollen er så lille, at din telefon eller tablet formentlig vil komme til at dække for skærmen. Så hvis du vælger at placere din tablet eller telefon på hylden, så vil du altså ikke kunne se træningsoplysningerne.

Cyklen har ikke en vandflaskeholder, hvilket havde været en fordel.

Behageligt sæde og solidt svinghjul

I forhold til sin pris har Cardio Fit B40 et solidt svinghjul og tilbyder op til otte modstandsniveauer. Det fungerer godt for den almene bruger, men det kan være lidt besværligt, hvis du er meget veltrænet.

Sadlen kan justeres med et par enkle greb, og vi kan godt lide, at den kan justeres både horisontalt og vertikalt. Så er det bare om at træde i pedalerne! Du sidder behageligt, og sadlen giver et højt komfortniveau selv under de længere træningsgange.

Enkel, men prisen værd

Tunturi Cardio Fit B40 er en enkel, men praktisk motionscykel til dig, der ønsker behagelig træning eller genoptræning i hjemmet.
Hvis du kan lide at se film eller YouTube under træningen, er hylden, hvor du kan placere din mobil eller tablet, perfekt. Vores vurdering er, at der her er tale om en model i budgetklassen. Vi oplevet motionscyklen som pengene værd, selvom vi dog er nødt til at sætte et lille spørgsmålstegn ved kvaliteten.

Hylde til tabletskønt sædelav indstigning
Tvivl omkring kvalitetenintet baggrundsbelyst displayingen vandflaskeholder

Alt om motionscykler

Motionscyklen er den mest klassiske træningsmaskine til hjemmet og er altid meget populær blandt hjemmebrugere.

Det er vel ikke så underligt, da motionscykler har en række egenskaber, som gør den til et udmærket træningsredskab. Motionscyklen træner både hjerte og lunger såvel som ben og baller. Derudover er den en effektiv kalorieforbrænder og sandsynligvis den type træningsmaskine, som kræver mindst plads.

Takket være den justerbare modstand kan motionscyklen anvendes til både let og hård træning. Da cyklens ramme bærer brugerens kropsvægt, skånes knæ og led sammenlignet med gang eller løb. Dette gør motionscyklen ekstra populær blandt overvægtigt og ældre, men også til genoptræning. Motionscyklen er også meget populær at bruge til opvarmning inden styrketræning.

Spinningcykel – en type motionscykel

En særskilt variant af motionscyklen er spinningcyklen, som ofte forbindes med såkaldte spinningtimer, hvilket er en slags aerobics-time, hvor man cykler i en gruppe til musik. Spinningcyklen er dog i løbet af de seneste år blevet meget populær at bruge hjemme, da den har en række fordelagtige egenskaber.

En spinningcykel er ekstra stabil, hvilket gør, at den kan tåle hårdere brug, som f.eks. at stå op, når man cykler. Den bruger ikke strøm og har en justerbar modstand, der meget godt efterligner kørsel op og ned ad bakke. Den har også et ekstra tungt svinghjul. Derudover kan man ofte både justere sadel og styr i højden, men også frem eller tilbage, hvilket ikke mindst værdsættes af lavere brugere.

Spinningcyklen har ikke en træningscomputer, som tæller kalorier, plus, distance osv. Motivation og tempo holdes i stedet for oppe af, at man cykler til musik, og rytmen bestemmer tempoet.

Motionscykel eller spinningcykel?

Hvad er så bedst? Motionscykel eller spinningcykel? Svaret afhænger af, hvilken type træning du skal anvende træningscyklen til. Meget simpelt kan man sige, at motionscyklen passer bedst til mere lavintensiv træning, mens spinningcyklen er til mere intensiv træning.

Selv om det for det meste er yngre mennesker, som kører spinning, passer træningsformen også til ældre og utrænede personer, da man selv kan bestemme tempo og modstand afhængig af, hvor meget man er i stand til. Det centrale i spinning er intensiteten, hvilket gør musikken meget vigtig for træningsformen.

Motionscyklen derimod bruges dog også ofte til hård træning, men generelt tager man det lidt roligere på en motionscykel. Brugere af motionscykler foretrækker måske at se fjernsyn eller høre radio, mens de træner, i stedet for at fokusere helt på træningen og musikken.

Den bedste motionscykel

I vores test af motionscykler har vi udvalgt de mest populære motionscykler lige nu. For at finde ud af hvilken model, der passer til netop dine behov, skal du stile dig selv nogle grundlæggende spørgsmål:

 • Hvor ofte vil jeg anvende motionscyklen?
 • Hvilke forventninger har jeg til motionscyklens kvalitet?
 • Hvor mange penge vil jeg give for den?
 • Skal andre personer bruge motionscyklen, og hvilke forventninger har de til ydeevne og funktionalitet?

Når du har fundet ud af dette, ved du nogenlunde, hvor stort dit budget er, og hvilke krav du stiller til en motionscykel. Dette er vigtigt, da prisen afhænger meget af motionscyklens konstruktionskvalitet, funktionalitet, design, mærke osv. Vi har inddelt træningscyklerne i følgende tre forskellige prisklasser:

Budgetklassen: op til ca. 3.500 kr. Mellemklassen: ca. 3.500-7.000 kr. Prof-klassen: over 7.000 kr.

”Budget”-klassen kendetegnes ved enklere, lettere og mindre robuste cykler, som har enklere træningscomputere og færre justeringsmuligheder.

”Mellem”-klassen kendetegnes af mere solide konstruktioner, ofte med en bedre træningscomputer og bedre justeringsmuligheder for den bedste træningsstilling.

”Prof”-klassen kendetegnes af dyre og meget velbyggede modeller, som tåler hård og omfattende brug i lange perioder med meget lidt vedligeholdelse.

Vi har givet cyklerne point efter, hvor prisværdige, vi synes, de er. Det vil sige efter, hvor meget motionscykel, vi synes, at man får for pengene. Baseret på dette har vi så kåret en vinder i hver prisklasse. Den bedste af disse tre vindere for derudover titlen som ”bedst i test”.

Værd at vide om motionscykler

I vores test af motionscykler har vi taget hensyn til flere vigtige egenskaber. Nogle af disse er anført nedenfor med en forklaring af, hvordan og hvorfor de er vigtige.

Brugervægt

Brugervægten (eller egentlig dem maksimale brugervægt) er en vigtig faktor for tungere personer, der vejer omkring 100 kg. Det er fordi, at langt fra alle motionscykler er konstrueret til at kunne bære en person, der vejer mere end 100 kg.

Hvis motionscyklen skal anvendes af flere forskellige brugere, er det naturligvis vigtigt, at den er tilpasset til også at kunne bære den tungeste bruger. Generelt gælder det, at jo mere robust (og dermed oftest dyr) motionscyklen er, desto højere brugervægt kan den holde til.

Byggekvalitet

En af de vigtigste egenskaber hos en motionscykel er dens byggekvalitet. En god byggekvalitet gør ikke bare træningsmaskinen mere robust, men forlænger som regel også dens levetid, da den kan holde til en større belastning. Dette gælder især godt brugte motionscykler, der anvendes hyppigt af tunge og/eller stærke motionister.

Til forskel fra for eksempel en crosstrainer er robuste, mere stabile træningscykler normalt ikke meget større end billigere og mindre stabile modeller.

Design

En træningsmaskines æstetiske design må ikke påvirke dens funktionalitet, i hvert fald ikke negativt. Designet opleves alligevel af mange som vigtigt, da motionscyklen ofte står fremme i hjemmet og næsten bliver en del af interiøret.

De fleste vil gerne have et pænt indrettet hjem, og derfor er det vigtigt, at motionscyklen ser flot ud, eller i det mindste ikke er iøjnefaldende grim. Hvis man vælger kun at sætte motionscyklen frem, når man skal træne, og derefter stiller den væk igen, er designet naturligvis mindre vigtigt.

Display

En motionscykel har normalt et display, hvor man kan aflæse oplysninger om sin træning, og hvor man kan regulere de forskellige funktioner i træningscomputeren. Et godt display må også gerne have en visualisering over træningen i form af søjler eller lignende, hvor man kan se den tilbagelagte distance, hvor kraftig modstanden er osv.

Træningscomputeren skal naturligvis være let at finde rundt på, så den kan komme til sin ret. Fordelen ved enkle træningscomputere med enkle funktioner er, at de lettere kan gøres brugervenlige, da brugeren ikke har så mange valgmuligheder. For avancerede træningscomputere er det derimod ekstra vigtigt, at producenten virkelig har gennemtænkt menusystemet, så brugeren ikke farer vild blandt alle funktionerne.

Garanti

En motionscykel koster normalt flere tusind kroner, og det er mange penge for de fleste. Derfor er det vigtigt at kunne stole på, at cyklen kan holde i flere år.

Motionscykler kan gå i stykker ligesom andre produkter. Det kan for eksempel være et "mandagseksemplar" eller måske en ukendt konstruktionsfejl. I så fald er det vigtigt, at man har en garanti, så man kan få cyklen repareret eller måske endda få den erstattet.

I Danmark yder købeloven en rimelig beskyttelse, men producenterne skal helst yde en endnu mere generøs garanti. Den garantiperiode en producent (eller forhandler) tør give på en motionscykel, kan være et fingerpeg om, hvor stor tillid producenten/forhandleren har til kvaliteten på sit eget produkt. Hvis garantiperioden er lang, måske 3 år, har man sandsynligvis stor tiltro til motionscyklens byggekvalitet. Er garantitiden kortere, kan man have mistanke om, at producenten/forhandleren ikke har nær så stor selvtillid.

Billigere motionscykler kan ofte også have lange garantiperioder, hvilket selvfølgelig er en god ting. Men husk, at man som kunde i tilfælde af en reklamation ofte selv skal dække transportomkostningerne til reparationsstedet. Det kan blive en dyr affære, hvis man ikke har bil eller bor langt fra det nærmeste servicecenter, og for eksempel er nødt til at sende motionscyklen med posten.

Lydniveau

Motionscyklen hører sammen med crosstraineren til de mere støjsvage træningsmaskiner. Og det er nok godt det samme, da motionscykelbrugere ofte gerne vil høre musik eller se tv, mens de træner.

En fordel ved motionscyklen er, at også billigere modeller for det meste er relativt støjsvage. Udover irriterende støj er der en grund mere til, at en motionscykel ikke bør knirke. I lighed med andre mekaniske konstruktioner er knirkelyde et tegn på høj friktion, og høj friktion medfører høj slitage. Hvis motionscyklen begynder at klage, kræver den samme medicin som en almindelig cykel: olie på kæden.

Modstand

En motionscykel har enten en elektromagnetisk eller en permanentmagnetisk modstand. Elektromagnetisk modstand forkortes ofte EMS, hvilket står for Electro Magnetic Suspension – oversat til dansk, elektromagnetisk ophæng. Denne form for modstand er langt bedre end en permanentmagnetisk, da holdbarheden er meget længere takket være, at den ikke har nogen bevægelige dele, der kan blive slidt op.

Permanentmagnetiske modstande er derimod billigere at fremstille, og de er derfor populære hos producenterne, da de på den måde kan holde salgsprisen nede. Permanentmagnetiske modstande dominerer i lavprisklassen og er almindelige i mellemklassen, mens man finder elektromagnetiske modstande i premiumklassen.

Størrelse

Motionscyklen er sandsynligvis den mindst pladskrævende af de almindeligste former for træningsmaskiner. Det er muligvis også den træningsmaskine, hvor størrelsesforskellen er mindst mellem dyre og billige modeller.

Selvom motionscyklen ofte er mindre pladskrævende end for eksempel et løbebånd, kan den som regel ikke klappes sammen. Derimod kan de fleste motionscykler flyttes og er udstyret med transporthjul.

 • Bedst i test
 • Tilbud
 • Guides
 • Om os