1. Start
 2. Bedst i test

Opdateret  

Multigym Test: 6 populære modeller til træning derhjemme

Daniel Agerhult

Vil du gerne i gang med at styrketræne, men har ikke tid til at tage af sted til træningscentret? Med et multigym derhjemme kan du træne din krop uden at skulle forlade hjemmet. Vi har testet multigym fra flere mærker, herunder Finnlo, Abilica og Adidas. Læs med og se, hvem der bliver bedst i test.

Multigym Test: 6 populære modeller til træning derhjemme

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. Vores testteam består af både elitesportsfolk og hverdagsmotionister, og sammen har de vurderet over hundrede træningsmaskiner.

De vigtigste modeller beholder vi til langtidstest, i mange tilfælde i flere år, og tilføjer løbende opdateringer i anmeldelserne.

I vores bedømmelse har vi fokuseret på følgende områder:

 • Brugervenlighed: Hvor let er multigymmet at anvende? Passer multigymmet til både høje og lave brugere? Er træningsstillingerne nemme og bekvemme? Sidder man godt? Er multigymmet let at flytte? Er det let at montere Hvor tydelig er brugsanvisningen?

 • Kvalitet og design: Hvor godt er multigymmet konstrueret? Hvilke materialer har man benyttet? Hvor store belastninger og hvor meget slitage bør det kunne holde til? Hvilken type modstand har det? Hvordan er sædet placeret? Hvor meget plads optager multigymmet? Hvilke garantier er der?

 • Funktionalitet og ydeevne: Hvilke øvelsestyper kan man lave med gymmet, og hvilke muskelgrupper dækker de? Hvor lette og sjove er de forskellige øvelser at lave? Understøtter multigymmet funktionel træning, og og i så fald i hvilken udstrækning? Kan ryglænet føres frem/tilbage eller hældes? Kan sædet justeres i højden? Hvis ja, hvor meget kan de justeres? Kan mere end en person ad gangen anvende gymmet? Hvor kraftig er den maksimale modstand? Hvor høj er den maksimale brugervægt?

Vi har givet hvert enkelt multigym karakter i forhold til prisværdien, dvs. hvor godt det er inden for sit område i forhold til prisen. Der er således højere forventninger til et dyrt produkt end et billigere og vice versa.

Vi har testet et udpluk af markedets populære multigym. Sammenlign priser og find tilbud på de testede multigym på PriceRunner.

1. Finnlo Bio Force - BEDST I TEST MULTIMASKINE

Praktisk multigym der giver støjsvag og funktionel træning for hele kroppen

Vægtmagasin: Intet – bruger hydraulisk modstand Hynder: 2 stk Beskyttet vægtmagasin: Nej (har ikke vægtmagasin) Antal øvelser: 110 stk. med beskrivelse Antal samtidige brugere: 1 person Maskinvægt: 67 kg Maksimal brugervægt: 135 kg Mål (Længde): 134 cm Mål (Bredde): 165 cm Mål (Højde): 208 cm Inkluderet tilbehør: Tricepsreb, lats-stang, bicepsstang og fodmanchetter Videoklip: Produktdemo

Finnlo Bio Force

Finnlo Bio Force er et spændende multigym, der ved hjælp af ny teknik gør din træning sikrere, mere støjsvag og mere funktionel. I stedet for traditionel vægtmodstand har Bio Force en hydraulisk modstand, der svarer til op til 100 kg vægte.

Man justerer vægtmodstanden omtrent på samme måde som på et almindeligt multigym, og hver regulering svarer til 2,25 kg. Den hydrauliske modstand gør træningen betydelig mindre støjende, og multigymmet er meget let at flytte omkring, fordi der mangler et tungt vægtmagasin. Bio Force vejer kun en tredjedel af et traditionelt multigym med vægtmagasin.

Nem transport og solid kvalitet

Det har desuden to transporthjul, som gør det nemt for en enkelt person at rulle gymmet til den ønskede placering. Man kan også variere belastningen, så den bliver tungere på den ene side, hvilket kan være godt, hvis man har en ubalance i kroppen, eller hvis man bare vil gøre en side af kroppen stærkere.

Hynderne er både flotte og behagelige, og nøjagtig som resten af gymmet, så virker de vellavede. Desværre kan ryglænet ikke justeres, og det havde været rart at kunne regulere sædet i mere end to stillinger for at kunne få en så optimal stilling som muligt. Sædet kan fjernes helt, hvilket frigør plads nok til at kunne trille en kørestol ind.

Finnlo Bio Force er smidig og let at flytte omkring, men trods den lave vægt, giver gymmet godt med modstand. Dette er et innovativt multigym, som giver dig støjsvag, sikker og funktionel træning til en god pris, og vi udnævner det derfor til bedst i test.

Lav maskinvægtmange øvelserkraftig modstandhandicapvenligt
Sædet har kun to indstillingerikke justerbart ryglæn

Prissammenligning

Sammenlign priser

Finnlo Bio Force

8.244 kr.

Finnlo Bio Force

8.309 kr.

Finnlo multimaskine Bio Force Sport

8.589 kr.

2. Abilica Multi Power - BEDSTE PREMIUMVALG

Eksklusivt multigym med en blanding af funktionelle og fikserede øvelser

Vægtmagasin: 90 kg Hynder: 2 stk Beskyttet vægtmagasin: Ja Medfølgende håndtag: 7 stk. Antal samtidige brugere: 1 stk. Maskinvægt: 240 kg Maksimal brugervægt: 150 kg Mål (LxBxH): 210x144x208 cm Medfølgende tilbehør: Tricepsreb, bicepsstang, latsstang, 2x håndtag, mavecrunch og fodmanchetter Videoklip: Ja

Abilica Multi Power

Abilica Multi Power er et solidt multigym med gennemtænkte løsninger. Det er en smule dybere end andre hjemmegyms, og udformningen gør, at det bedst placeres med bagsiden mod en væg eller eventuelt midt på gulvet, hvis man har god plads. Nogle funktionelle øvelser kræver nemlig en del plads ved siden af gymmet.

Gymmet er smalt, og med en rimelig loftshøjde er der plads til det i de fleste kælderrum. Konstruktionen er stabil, og gymmet bliver stående selv ved stor belastning. Byggekvaliteten, hynder og medfølgende tilbehør er af høj kvalitet. Med Abilica Multi Power kan man udføre de almindeligste basisøvelser såsom brystpres, bicepscurl, bencurl, mavecrunch og latstræk.

Alsidigt homegym med masser af muligheder

Vægtene følger blødt og stille med, og man kan hurtigt finde en god stilling takket være de alsidige indstillingsmuligheder. Justeringshåndtagene til at indstille den rigtige position er markerede med rødt, desværre undtagen palen til bencurl – som derfor er svær at finde.

Hvis man foretrækker mere funktionelle øvelser, er der håndtag på begge sider, som kan indstilles i flere forskellige vinkler. Dette er godt til at træne en bestemt bevægelse eller muskler til en specifik idrætsgren såsom tennis eller golf. De almindeligste øvelser er beskrevet med billede og tekst på den medfølgende planche. Den er dog på engelsk og lidt rodet. Desværre viser den også nogle benøvelser, som kun kan laves med et ekstra modul, som kan tilkøbes. Instruktionsbogen er også på engelsk og helt klart under niveau.

Hvis man mangler erfaring, er det en udfordring at montere gymmet på egen hånd, da der er mange forskellige dele, der skal sidde rigtigt. Det er en god idé at læse instruktionsbogen først (se link) og derefter beslutte at montere selv eller få professionel hjælp. Den eksklusive Abilica Multi Power optager kun lidt plads og tilbyder gode øvelser og effektiv træning til hele kroppen.

Gode installationsmulighederGode installationsmulighederalsidig træningbrugbart tilbehør
Svær at flytteutydelig træningsoversigtavanceret montering

3. Hammer California XP - BEDSTE LAVPRISVALG

Kompakt og letmonteret med høj værdi til prisen til konventionelle styrkeøvelser

Vægtmagasin: 60 kg Hynder: 2 stk. Beskyttet vægtmagasin: Nej Medfølgende greb: 7 stk. Antal samtidige brugere: 1 stk. Maskinvægt: 111 kg Maksimal brugervægt: 120 kg Mål (LxBxH): 189x111x201cm Medfølgende tilbehør: bicepsstang, latsstang, mavecrunch og fodmanchetter Garanti: 2 år

Hammer California XP

Hammer California XP er en prispresset træningsstation, som tilbyder traditionelle styrkeøvelser til hele kroppen. Til forskel fra de fleste andre multigyms, der er både tidskrævende at montere og kræver en vis praktisk erfaring, så er dette lige modsat. Brugsanvisningen er desværre kun på engelsk og tysk, men viser tydeligt, hvordan hver enkelt del skal monteres. XP er fremstillet i let materiale, og uden alle vægtene på, kan træningsstationen nemt flyttes hen til den ønskede placering.

Den lave maskinvægt er desværre medvirkende til, at stationen bliver vakkelvornt, og det er særlig mærkbart ved øvelser med høj frekvens, hvor man ikke selv sidder på sædet og fungerer som modvægt, eksempelvis bicepscurl. Fordi hjemmegymmet kun anvendes fra den ene side bortset fra påsætning af vægte på bagsiden, fylder det ikke så meget. Alligevel tilbyder det en imponerende mængde øvelser til hele kroppen.

Bløde vægte giver mindre støjende træning

De medfølgende vægte er belagt med plastic, hvilket mindsker lydniveauet og dermed giver en mere behagelig træning. XP har en patenteret fordoblingsmekanisme, så de 60 kg der medfølger, svarer til en vægtmodstand på 120 kg. Hvis du lægger 10 kg på, får du således en modstand svarende til 20 kg. Sædehynden har blød polstring, så det er bekvemt, og alle håndtag er gummierede for at give et godt greb. Desværre kan hverken ryglæn eller sæde justeres, så det er vanskeligt at finde en optimal position.

Konstruktionen kunne have været mere præcis, og det gør blandt andet, at man løfter luft det første stykke, inden vægtene tager fat. Dermed arbejder musklerne ikke i hele træningsbevægelsen. Som forventet på en prispresset lavprismodel er wirer og kuglelejer af en billigere type.

Hammer California XP henvender sig primært til forbrugere, der efterspørger traditionelle styrkeøvelser og har begrænsninger for såvel pris som pladsbehov. I det tilfælde giver den rigtig stor modstand for pengene og er et pragmatisk alternativ til at tage i motionscenteret.

Stor modstand for pengene"bløde" vægteudnytter pladsenlav maskinvægtlet at montere
Tvivlsom præcisionvakkelvorbillige komponenterryglæn og sæde kan ikke justeres

4. Adidas Homegym - 100 kg - BEDSTE MELLEMVALG MULTIMASKINE

Flot designet multigym med høj maks. vægt og mange mulige øvelser

Vægtmagasin: 100 kg Hynder: 3 stk Beskyttet vægtmagasin: Ja Antal øvelser: 24 stk Antal samtidige brugere: 1 stk Maksimal brugervægt: 135 kg Mål (Længde): 183 cm Mål (Bredde): 105 cm Mål (Højde): 212 cm Medfølgende tilbehør: Lats-stang, korttrækshåndtag, fodmanchet Lydniveau: Middel

adidas Homegym 100kg

Adidas forbinder de fleste nok med tøj, men de sælger faktisk også en del træningsudstyr. Dette omfatter multigym'et Adidas Homegym – 100 kg. Dette er den højeste vægt på markedet og noget over standardvægten for vægtmagasiner, der er 90 kg. Derved er der mulighed for en meget kraftig maksimumsmodstand, der er tilstrækkelig for langt de fleste.

Kanon mellemklasse-gym

Konstruktionen er stabil og står fast, når den belastes fra forskellige retninger. Multigym'et muliggør øvelser, der grundlæggende dækker alle de store muskelgrupper. Det omfatter for eksempel knøstrækning, preacher curl, bryst- og skulderpres og pec fly. Maskindelenes præcision er, som man kan forvente i mellemprisklassen. Selvom præcisionen er bedre end på lavprismodeller, så er den stadig ikke lige så nøjagtig som på premiummodeller.

Dette giver sig hovedsagelig til kende ved, at kablerne har tendens til at slække lidt i begyndelsen af trækket. Det medfører, at træningsbevægelsen ikke bliver så fuldstændig, som den kunne have været. Multigym'ets design er smagfuldt sort og passer godt ind i Adidas' formsprog. Vægtmagasinbeskyttelsen dækker ikke 100 procent, men yder overordnet en god beskyttelse mod klemskader.

Prismæssigt ligger Adidas Homegym i mellemklassen, hvilket stemmer nogenlunde overens med ydeevnen. Det er vores indtryk, at man betaler en del ekstra for varemærket Adidas.

Flot designhøj maksimumsvægtmuliggør mange øvelser
Lidt høj prissætning

Prissammenligning

Sammenlign priser

Der er ingen priser lige nu

5. FINNLO Autark 1500

Stabilt og stille multigym med eksklusive komponenter

Vægtmagasin: 80 kg Hynder: 2 stk Beskyttet vægtmagasin: Ja Antal øvelser: 11 stk Medfølgende greb: 6 stk. Antal samtidige brugere: 1 stk. Maskinvægt: 205 kg Maksimal brugervægt: 120 kg Mål (Længde): 165 cm Mål (Bredde): 145 cm Mål (Højde): 215 cm Medfølgende tilbehør: Tricepsreb, bicepsstang og fodmanchet

Finnlo Autark 1500

Finnlo Autark 1500 er et traditionelt multigym, der i kraft af sit flotte design og høje brugervenlighed passer ind i de fleste hjem. Autark 1500 har som standard et vægtmagasin på 80 kg, men man kan supplere, så den leveres med 100 kg. I alt vejer maskinen dobbelt så meget, hvorfor den står stabilt på gulvet.

Ulempen er, at den bliver svær at flytte, så sørg for at finde den rette placering med det samme. Samtlige dele af gymmet er af høj kvalitet, inklusive hynderne, som desuden er rigtig bekvemme. Udformningen af gymmet giver brugeren en række sikre øvelser, men til forskel fra gyms med justerbare kabler, så er mulighederne for mere funktionel træning begrænset.

Savner funktionelle øvelser

Der findes dog nogle variationsmuligheder, f.eks. er der flere forskellige indstillinger til brysttræning, som gør det muligt at træne forskellige dele af brystmusklen. Det velbeskyttede vægtmagasin er forholdsvis stille, og den medfølgende vægtpakke er fuldt tilstrækkelig selv for en veltrænet person.

Både ryglæn og sæde kan indstilles i flere forskellige positioner, hvilket muliggør en optimal position. Finnlo Autark 1500 er et flot multigym, der udnytter pladsen forholdsvis godt og tilbyder brugeren reel træning til alle de store muskelgrupper til en god pris.

Flot designstabil konstruktionjusterbart ryglæn
Relativt lille øvelsesvariationsvær at flytteingen funktionelle øvelser

6. BH Fitness Global Gym Plus G152X

Moduler til benpres og dips, udnytter pladsen godt

Vægtmagasin: 100 kg Hynder: 6 stk Beskyttet vægtmagasin: Ja Antal øvelser: 40 stk Medfølgende greb: 6 stk. Antal samtidige brugere: 2 stk. Maskinvægt: 210 kg Maksimal brugervægt: 130 kg Mål (Længde): 174 cm Mål (Bredde): 200 cm Mål (Højde): 225 cm Medfølgende tilbehør: Modul til benpres, dips-stativ, latsstang. Videoklip: Nej

BH Fitness Multigym Global Gym Plus

BH Fitness Global Gym Plus G152X er et multigym, der giver mulighed for traditionelle, fikserede øvelser, men også både benpres og dips-stativ i en skrabet konstruktion. Brugeren kan lave mange gode øvelser, og det er praktisk, at der er en vejledning til øvelserne klæbet fast på gymmet.

Gymmet er konstrueret til fikseret træning, er mulighederne for funktionel træning begrænset. Det er desværre besværligt at finde de rigtige indstillinger, og det er egentlig kun ryglænet til benpres, man kan indstille helt tilfredsstillende. Det er ærgerligt, for det er vigtigt at finde en god stilling til fikserede øvelser i et multigym, da mulighederne for manuel kompensation er små. Ellers kan det medføre forkert belastning og i værste fald fysiske skader.

Helt igennem okay, men heller ikke mere

De fleste bløde dele som hynder og håndtag er behagelige og af godkendt kvalitet. Derimod er håndtagene på dipsstativet for hårde. Vægtmagasinet er relativt godt beskyttet med hensyn til risikoen for at komme i klemme, i det mindste så længe magasinet står op mod en væg. Med hele 100 kg vægte giver G152X god modstand til langt de fleste. Desuden bidrager vægten til, at gymmet står stabilt på underlaget, selv ved hård belastning.

Monteringsanvisningen findes ikke på dansk, men på engelsk. Heldigvis har den mange relativt tydelige illustrationer, hvilket gør monteringen betydeligt lettere. Men montering af et multigym er en avanceret forestilling, og det er også tilfældet for G152X. Vi anbefaler derfor, at du betaler for montering af gymmet for at spare både tid og tålmodighed.

G152X er bedst til brugere, der vil have et pladsbesparende gym og som foruden de grundlæggende multigym-øvelser vil kunne lave benpres og dips.

Stor vægtpakkemoduler til benpres og dipspladsbesparende konstruktion
Få funktionelle øvelserfå justeringsmuligheder

Mere om multigym

Et multigym er såvel klassisk som populær træningsmaskine, der har fået sit navn på grund af sin multifunktionalitet, der indebærer, at man kan udføre flere forskellige typer af styrketræningsøvelser på den samme maskine. Multigym er faktisk blevet et så populært indslag til træning i hjemmet, at ordene multigym og hjemmegym stort set er blevet synonyme.

Fordele ved multigym

Multigymmet har flere fordele, der gør det ekstra velegnet til styrketræning i hjemmet.

 • Udnyttelse af pladsen: Plads er ofte den mest begrænsende faktor for dem, der vil lave et træningslokale derhjemme. Multigymmet er meget pladsbesparende, da det muliggør flere forskellige styrketræningsøvelser på den samme maskine.

 • Omkostningsbesparende: Eftersom et multigym anvender den samme stålramme til en række øvelser, koster det mindre at fremstille og distribuere end flere forskellige styrketræningsmaskiner ville gøre. Derfor er det billigere at købe et multigym end flere forskellige styrketræningsmaskiner.

 • Høj sikkerhed: Et korrekt konstrueret multigym er meget sikkert, både at anvende og at have stående i hjemmet. Multigym er sikrere end frie vægte, hvis man træner alene, da man kan presse sig hårdere uden at have en buddy til at hjælpe. Desuden er risikoen mindre for forkerte bevægelser med et multigym, da træningsbevægelserne er mere styrede. Sammenlignet med frie vægte er risikoen betydeligt mindre for, at uvedkommende kommer til side på et multigym. Beskyttelsespladerne omkring multigymmets vægtmagasin gør det vanskeligt at få fingre og andet i klemme, hvilket er ekstra vigtigt, hvis børn opholder sig i træningslokalet.

Udover disse egenskaber har multigymmet yderligere en vigtig fordel til fælles med alle andre former for hjemmegym.

 • Tilgængelighed: Et hjemmegym findes per definition i hjemmet, så man slipper for at bruge tid på transport til og fra et motionscenter. Det frigør tid til andre formål – for eksempel at træne mere – og gør det lettere i det hele taget at få tid til at træne. Et hjemmegym lukker heller aldrig, og kan kan derfor træne, når man kan og vil. Hjemmegymmet har heller ingen myldretid med tilhørende køer, såfremt der ikke er andre familiemedlemmer, der skal træne samtidig selvfølgelig. Mange multigym kan dog anvendes af 2-3 brugere samtidig, så dette er også muligt at undgå.
 • Bedst i test
 • Tilbud
 • Guides
 • Om os