Opdateret  

Næsehårstrimmer Test: Fjern næsehårene med den lille trimmer

Tobias Jacobsson

Har dine næsehår pludselig besluttet sig for at kigge ud af dine næsebor og udforske verden? Sæt foden ned og gør noget ved det med en næsehårstrimmer. Vi har testet et udvalg af næsehårstrimmere fra blandt andet Philips, Braun og Remington. Læs med og se hvem, der er bedst i test.

Næsehårstrimmer Test: Fjern næsehårene med den lille trimmer

Bedste roterende trimmer bliver Babyliss E650E. Det er lykkedes for Babyliss at lave en roterende trimmer, der er skarp og godt udformet. Den klipper næsen ren uden den mindste ubehag og er effektiv, stille og gribevenlig.

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.

Modellerne i denne test har været anvendt gentagne gange og er testet på hår i næsen såvel som i ørerne samt på øjenbryn og bakkenbarter. Apparaterne er rengjort ifølge instruktionerne til den enkelte model, og de vandtætte modeller er testet under bruseren.

I vores bedømmelse er vi primært gået ud fra nedenstående parametre.

  • Klippeeffekt: Hvor effektivt klipper trimmeren/bladene? Hvor behagelig er klipningen – altså om der opstår irritation, skærer skarpe dele i huden? Hvordan bliver resultatet af klipningen?

  • Brugervenlighed: Er næsehårstrimmeren nem at blive fortrolig med og anvende? Medfølger der praktisk tilbehør? Hvor nemt er det at rengøre apparatet?

  • Konstruktion: Er konstruktionen gedigen med god byggekvalitet? Hvordan føles grebet, og hvordan er den at manøvrere? Hvor nemt er det at udskifte tilbehør og blade?

Vurderingen gælder den samlede oplevelse af produktet. Denne er derefter sat i forhold til produktets pris for at kunne bestemme prisgunstigheden og give en karakter.

Vi har testet et udvalg af markedets populære næsehårstrimmere. Sammenlign priser og find tilbud på de testede næsehårstrimmere på PriceRunner.

1. Philips Series 5000 NT5175 - BEDSTE VERTIKALTRIMMER NÆSEHÅRSTRIMMER

Har meget og godt tilbehør og er perfekt til ører og øjenbryn

Model: Udskifteligt hoved med vertikaltrimmer og kant-trimmer (til bakkenbarter og overskæg) Vandtæthed: Vandsikker Batteri: AA Medfølgende tilbehør: Præcisionstrimmer, 2 ekstra trimmerkamme, 4 stk. tilbehør til øjenbryn og skæg, batteri Garanti: 2 år

Philips Series 5000 NT5175

Philips kalder denne model for "hygiejnetrimmer", hvilket måske kan forveksles med en intimtrimmer. Det skal man ikke gøre. Begge trimmerhoveder er designet til brug i ansigtet. Vertikaltrimmeren, det lille hoved, er perfekt til at studse ører og trimme øjenbryn. Der er god hastighed på bladene, og hovedet har fået et lidt andet design siden 3000-serien, så den er mere behagelig at anvende i næsen.

Hvis man primært er ude efter en næsehårstrimmer, så anbefaler vi dog en trimmer med roterende blad. Grebet er godt med gummidetaljer, der giver god kontrol. 5000-serien er helt klart et trin op ad stigen sammenlignet med lillebror fra 3000-serien. Med tanke på den lille forskel i prisen gør det Philips 5000 til en meget prisgunstig trimmer.

Perfekt til ører og øjenbrynmeget og godt tilbehørgodt greb
Lidt upraktisk til næsehår

Prissammenligning

Sammenlign priser
DataWorld Logo

PHILIPS Ørehårstrimmer Series 5000 NT5650/16

327 kr.

2. Babyliss E650 - BEDSTE ROTERENDE NÆSEHÅRSTRIMMER

Effektiv, stille og med fantastisk behagelig klipning

Model: Roterende blade Vandtæthed: Vandsikker Batteri: AA Medfølgende tilbehør: Intet Garanti: 2 år

Babyliss E650E

Babyliss har testens enkleste produkt, men også det billigste. Apparatet har kun roterende blade, så den egner sig ikke til at trimme øjenbryn eller bakkenbarter. E650E er imidlertid helt fantastisk til trimning af næse og ører. Den er kompakt, behagelig og nem at rengøre. Men det bedste ved den er klipningen.

Det er lykkedes for Babyliss at lave en roterende trimmer, der er så skarp og godt udformet, at du ikke mærker, at du holder en barbermaskine. Den klipper næsen ren uden det mindste ubehag. Den er også så stille, at du knap bemærker det, når du klipper ørerne. Anvendelsesområdet er ganske vist begrænset, men på sit felt er denne prisgunstige maskine fra Babyliss uovertruffen.

Fantastisk behagelig klipningeffektivstille godt greb
Mangler mulighed for at trimme øjenbryn og bakkenbarter

3. Braun EN 10

Gedigen udformning og kompakt design, der er perfekt til rejsen

Model: Roterende blade Vandtæthed: Ja Batteri: AA Medfølgende tilbehør: Batteri

Braun EN10

Braun EN10 er den perfekte rejsepartner. Designet er småt og kompakt, så den ikke fylder så meget i tasken. Desuden medfølger en hætte, der beskytter barberhovedet samtidig med, at den låser tænd/sluk-knappen – en meget praktisk løsning. Ellers får apparatet pluspoint for det gode greb og den gedigne udformning. Det faktum at trimmeren er vandsikker, er også positivt.

Desværre lader selve barbereffekten en del tilbage at ønske. Barberhovedet er stort med smalle åbninger, hvilket gør det svært at barbere ordentligt, og det kræver mange gentagelser. Braun EN10's positive egenskaber og den beskedne pris gør den alligevel til en prisgunstig trimmer.

Kompakt designhætte til barberhovedgedigen udformninggod til rejser
Svag barbereffekt

4. Philips 3000 NT3650

Billig næsetrimmer med varmeproblemer

Model: Vertikal Vandbestandighed: Vandtæt Batteri: AA Medfølgende tilbehør: 2 afstandskamme Garanti: 2 år

Philips Series 3000 NT3650

Philips NT3650 er i udseende og funktion identisk med Philips lidt dyrere modeller i 5000-serien. Den store forskel ligger i designet, men også i varmeudviklingen.

3000-serien fra Philips er en vertikal næsehårstrimmer med beskyttelsesskinne rundt om bladene. Ud over øre- og næsehår medfølger der også to kamme, som gør, at du kan arbejde med f.eks. øjenbryn med maskinen. De er dog kun mærket med "small" og "large", så præcis hvor meget de to kamme klipper, må du selv finde ud af.

Udesignet

Ved brug kan vi ikke påstå, at 3000-modellen adskiller sig nævneværdigt fra den dyrere 5000-model. Efter nogle minutters brug bliver NT3650 dog ret varm, men aldrig så varm, at den brænder eller giver ubehag. Varmen er dog ikke noget, vi har oplevet i Philips' dyrere maskiner.

Ellers er designet, hvis du egentlig har brug for at bekymre dig, rigtig grimt. Denne maskine kunne lige så godt være designet for 40 år siden og siden da bare laceret med nye navne, for den ser virkelig gammeldags ud. Designet påvirker derimod ikke funktionen, for Philips NT3650 er en fuldt anvendelig næsehårstrimmer uden nogle egentlige overraskelser i hverken positiv eller negativ retning.

Let at vaskeprisklipper helt ok
Bliver hurtigt varmutydelige afstandskamme

5. Panasonic ER-GN30

Stille, men ubehageligt varm næsehårstrimmer

Model: Roterende blade Vandtæthed: Vandsikker Batteri: AA Medfølgende tilbehør: Nej Garanti: 2 år

Panasonic ER-GN30

Panasonic ER-GN30 er en rigtig effektiv og letvasket næsehårstrimmer, der godt kunne have været stærkere og betydeligt koldere. Designet på Panasonics trimmer bedrager. Det er en forholdsvis stor enhed, selvom den er lidt skrøbeligt lavet. Trods størrelsen er den rigtig støjsvag at bruge, og det er først helt tæt på øregangen, at lyden bliver ubehagelig. Trimmeren er også rimelig let at vaske, uden at du behøver at fjerne nogen dele.

En trimmer, der kan lidt af hvert

Såvel næse- som ørehår forsvinder hurtigt med ER-GN30, og trimmeren er også god til præcisionsarbejde ved skæg og øjenbryn. Derimod virker den lidt langsom, så det hele tiden føles som om, at den ligger på grænsen mellem at klippe hårstråene over og rykke dem ud. Sidstnævnte sker dog kun et par enkelte gange i løbet af testperioden.

Den største ulempe er derimod varmeudviklingen. Du brænder dig ikke på trimmeren, men det tager ikke mange sekunder, før den bliver ubehageligt varm at anvende.

Panasonic ER-GN30 gør et godt stykke arbejde med at fjerne hårstro. Derimod er den alt for varm og samtidig lidt svar.

Klipper godtkan også bruges til præcisionsklipninglet at vaske
Bliver hurtigt ubehageligt varmret svag så den ofte er tæt på at rykke hårstråene ud

Mere om næsehårstrimmere

Alle mænd mærker før eller siden, at der vokser hår i næse og ører, som man ville ønske var væk. Bakkenbarter, nakkehår og øjenbryn kan også vokse vildt. Tidligere var det almindeligste værktøj en lille saks eller en pincet til at trimme de voksende strå. En metode, der kunne gøre ondt. Men i dag fås et hav af forskellige små barbermaskiner, så vi kan klare trimningen smertefrit.

Næsehårstrimmere fås både i manuelle og elektriske varianter, selvom de batteridrevne nok er dem, man først kommer til at tænke på, og også er den type, der er med i denne test. Der fås i dag to slags modeller af elektriske næseårstrimmere på markedet: vertikaltrimmer og roterende blad. Begge klippesystemer fungerer til såvel ører som næse. Til trimning af øjenbryn og bakkenbarter passer en vertikaltrimmer dog bedst.

Til denne model medfølger der oftest en eller flere kamme i forskellig størrelse, hvilket gør det lettere at få en præcis trimning. Selvom vertikaltrimmeren også kan anvendes til ører og næse, så er det disse steder ofte mere behageligt med et barberhoved med roterende blad. Visse modeller har forskellige barberhoveder til samme produkt. Med et enkelt greb skifter man hoved på apparaterne, og man har både en vertikaltrimmer og et roterende bladhoved i et.

Mange af modellerne er vandtætte. Så klarer man nemt rengøringen ved at skylle dem under rindende vand. Desuden kan de vandtætte modeller også anvendes under bruseren. Ingen af modellerne lader dog til at være så vandtætte, at vi vil anbefale at opbevare dem i brusebadet mellem brug.

Der fås modeller til almindelige batterier og med genopladelige batterier. Da disse trimmere ikke anvendes nær så tit som barbermaskinen, kan almindelige batterier være praktisk, så opladeren ikke bliver væk mellem brug. De genopladelige varianter har dog den fordel, at man aldrig mangler batterier inden aftenens fest. Det er ret hurtigt klaret at trimme næse, ører, øjenbryn og bakkenbarter, og alle apparater, både genopladelige og med almindelige batterier, klarer i dag flere timers trimning.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os