Opdateret  

Test: De bedste pandelamper når mørket sænker sig

Tobias Jacobsson

Skal du bruge lys og samtidig have hænderne fri til udendørsaktiviteter, træning eller arbejde? Så er en pandelampe virkelig praktisk at have. Vi har testet 13 pandelamper fra flere mærker, herunder Lumonite, NiteCore og Black Diamond. Læs med og se, hvem der er bedst i test.

Test: De bedste pandelamper når mørket sænker sig

Sådan udførte vi testen:

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.

I vores test af pandelamper har vi ladet almindelige mennesker teste pandelamperne under forskellige aktiviteter og vejrforhold. I testen har vi hovedsagelig bedømt følgende egenskaber:

  • Lysegenskaber: Hvor godt lyser pandelampen? Er der forskellige lysindstillinger? Er der lys med forskellige farver, for eksempel rødt lys til mørkesyn? Hvor langt rækker lysstrålen?

  • Batteri: Hvilken slags batteri bruger pandelampen? Er batteriet genopladeligt eller skal du have ekstra batterier med til længere tids brug?

  • Brugervenlighed: Hvor robust er pandelampen? Er det nemt at ændre indstillinger for lyset?

  • Pasform: Hvor godt sidder pandelampen på hovedet ved forskellige aktiviteter? Er lampen tung eller let og praktisk?

Sammenlign priser og find tilbud på pandelamper på PriceRunner.

1. Armytek Wizard C2 Pro - BEDST I TEST

Utroligt kraftfuld, robust og alsidig pandelampe. Utrolig meget lys for pengene. Velegnet når du stiller store krav til kvalitet og ydeevne

Mærke: Armytek Lumen: 0,15 – 2.500 lm Maksimal rækkevidde: 131 m Antal lysindstillinger: 12 stk. Batteri: Genopladeligt, medfølger Batteritid: 2 h 40 min (turbo), 200 dage (laveste lysniveau) Vægt: 65 g, uden batteri Vandtæt: IP68 (højeste kapslingsklasse, vandtæt til 10 meter) Faldtest: 10 m Tilbehør: Bælteklemme, to ekstra O-ringe, batteri, magnetisk USB-ladekabel, pandebånd med holder til lampe, brugsanvisning på engelsk Garanti: 10 år Videoklip: Produktdemo

Armytek Wizard C2 Pro

Armytek Wizard C2 Pro LED pandelampe 2500 lm er en pandelampe med en utrolig kraftig lysstyrke. I den maksimale turbotilstand lyser den op til 131 meter! Det er nærmest som at have en lille projektør på hovedet.

Lysstyrken kombineret med design, robusthed, lysindstillinger og funktioner gør det svært at forstå, hvorfor denne pandelampe ikke koster dobbelt så meget.
Bunden af lampen er endda magnetisk, så den praktisk kan fastgøres på alle metaloverflader.

Brugsanvisning på dansk

Wizard C2 ligner ikke en traditionel pandelampe, nok nærmere en almindelig lommelygte, der er sat fast på et pandebånd. Men designet er alligevel enkelt, råt og samtidig stilrent.

Det er dejligt at den medfølgende brugsanvisning fås på dansk, men teksten er ret lille og mangelfuldt oversat. Vi måtte læse brugsanvisningen tre gange for at forstå instruktionerne ordentligt. Og netop fordi pandelampen har så mange funktioner, så anbefales det at læse brugsanvisningen omhyggeligt for at få maksimalt udbytte af denne model
- så manualen har plads til forbedring (og måske en vedlagt lup).

Pandelampe med 12 lysindstillinger

Denne model har hele 12 (ja, tolv!) forskellige lysindstillinger. For de fleste er de tre laveste niveauer af hvidt lys rigeligt. Det fjerde niveau af hvidt lys har helt afgjort en wauw-effekt. Det er ekstremt kraftigt og oplyser alting op ud til 131 meter. Det er imponerende, at batteritiden er hele 2,5 time på den maksimale turboindstilling.
Der er også en avanceret batterisparende indstilling, hvor lampen lyser med en meget svag glød. Her holder batteriet i op til 200 dage - på én fuld opladning.
Det kraftfulde litiumbatteri er inkluderet ved køb og oplades med et medfølgende USB-kabel.

Pandelampe til hårde aktiviteter

Her har vi at gøre med en robust lampe, der kan tåle hårdhændet behandling i ekstreme situationer. Uanset om det er terrænløb i mudder, svømning om natten, eftersøgning med jagtholdet i vanskeligt terræn eller skiløb i kulde og mørke, så fungerer denne lampe perfekt.

Pandelampen er testet for vandtæthed i IP-klasse 68 - den er faktisk vandtæt til 10 meters dybde.
Når du tænder for blusset i den helt kraftige lysindstilling (turbo), så bliver lampen hurtigt ret varm, derfor trives lampen ekstra godt ved kolde temperaturer.

God pasform på pandebåndet

Pandebåndet går både rundt om hovedet og op over issen. Båndet er elastisk og kan reguleres flere steder. Du kan nemt udvide det, så pandelampen kan bæres over en skihjelm, en ridehjelm eller en cykelhjelm på mountainbiketuren i skoven.

Det kraftige pandebånd er populært, blandt andet fordi selve lampen vejer en del. Det er faktisk kun lampens vægt, som afholder den fra en topkarakter. Den er tung at løbe med, og vægten kan også mærkes efter en lang gåtur. De mange forskellige lysniveauer er imponerende, men det betyder også omvendt, at det ikke er så nemt at finde den rigtige indstilling. Det er også besværligt at aktivere de svageste lysniveauer.

Pandelampe til krævende aktiviteter

Armytek Wizard C2 Pro LED pandelampe 2500 lm er en ekstrem pandelampe, som er designet til hårdhændet behandling. Den egner sig til brugere, der stille høje krav til deres pandelampe og vil have en robust model, der kan tåle både uvejr og slag. Den her pandelampe kan nemt blive din bedste ven til jagt, fiskeri, eftersøgning, friluftsliv eller måske på dit arbejde.

Robustimponerende turbo-lysmange ekstra beslagalsidig
Tungsvært at finde den rigtige lysindstilling

Prissammenligning

Sammenlign priser
MaxiPro Logo

Armytek Wizard C2 Pro v4 Magnet USB+ABM01+18650 / XHP50.2 White / 2500 lm / TIR 70°:120° / 1x18650 - Lommelygte

736 kr.
Cykel-lygter.dk Logo

Armytek Wizard C2 Pro v4 Magnet USB+ABM01+18650 / XHP50.2 White / 2500 lm / TIR 70°:120° / 1x18650 - Lommelygte

736 kr.
Lommelygtesalg.dk Logo

Armytek Wizard C2 Pro v4 Magnet USB+ABM01+18650 / XHP50.2 White / 2500 lm / TIR 70°:120° / 1x18650 - Lommelygte

736 kr.

2. NiteCore HC60

Funktionel, brugervenlig og robust pandelampe. Sidder godt på hovedet og leverer kraftigt lys

Mærke: NiteCore Lumen: Turbo: 1.000 lm (1 h batteritid), Høj: 420 lm (2 h 30 min batteritid) Mellem: 210 lm (7 h 15 min batteritid) Lav: 38 lm (25 h batteritid) Ultralav: 1 lm (680 h batteritid) Maksimal rækkevidde: 117 m Antal lysindstillinger: 5 stk. Batteri: 1 stk. 3400 mAh batteri (medfølger) Batteritid: 1 – 680 h Vægt: 98,5 g uden batteri Vandtæt: IPX7, tåler midlertidig eksponering for vand på op til en meters dybde i op til 30 minutter Faldtest: Tåler fald fra 1,5 m Tilbehør: Batteri, micro-USB-oplader og regulerbart pandebånd. Garanti: 5 år Videoklip: Produktdemo : Monteringsanvisning til pandebånd

NiteCore HC60

NiteCore HC60 er en praktisk pandelampe, den er nem at bruge og har mange forskellige lysindstillinger.

Det funktionelle pandebånd har en rem, der løber hen over hovedet samt remme på siderne af hovedet. Remmene kan nemt reguleres for at få en optimal pasform. Silikone på indersiden af remmene gør, at pandelampen sidder godt fast på hovedet under brug.
De effektive remme betyder, at lampen egner sig til intensive aktiviteter som løb og cykling eller på skiferien til langrend i forskelligt vejr.

Pandelampe med op til 1000 lumen

Pandelampen på HC60 har et kompakt design. Batteriet, som oplades med det medfølgende USB-kabel, var en udfordring at få monteret i pandelampen - mest fordi dækslet sad ekstremt hårdt fast. Men det betyder jo omvendt, at batteriet er godt beskyttet under brug.

De største fordele ved pandelampen er de mange lysindstillinger. Turboindstillingen på hele 1000 lumen er imponerende og endda med en god spredning på lyskeglen. Turbo egner sig rigtig godt til eksempelvis trailløb i skoven om efteråret og vinteren.
Men så skal du også sætte turbo på dine ben - for batteritiden er kun én time i turbotilstanden.

Lysindstillingen på næsthøjeste niveau har mere end den dobbelte batteritid, og den giver et brugbart lys til aktiviteter i mørke på eksempelvis en gade uden belysning eller en skovsti.

Kan bruges i regn og sne

Pandelampen er så vandtæt, at den tåler udendørs aktiviteter i både regn og sne. Lampen er også faldtestet fra 1,5 meter. En let gummieret kappe omkring pandelampen yder beskyttelse og gør, at den kan holde til ret hårdhændet behandling.

Brugsanvisningen er kun på engelsk, men eftersom pandelampens forskellige indstillinger reguleres med en enkelt knap, så er lampen let at bruge. Selv med fingervanter på er lampen let at betjene. Men vi havde gerne set, at knappen til at skifte lysindstillinger var placeret ovenpå eller under lampehuset. Knappen sidder nemlig foran, og det gør det besværligt at skifte lysindstilling under bevægelse uden at det påvirker placering på hovedet.

Genopladeligt batteri

Vi er glade for, at batteriet kan lades op via USB-kabel. Det havde dog været et ekstra plus, hvis der havde været en indikator til at vise, hvor meget batteri der er tilbage. Især når du skal bruge pandelampen på de to højeste lysniveauer, som sluger batteritiden hurtigt.

Robust pandelampe med kraftigt lys

NiteCore HC60 er en funktionel, brugervenlig og robust pandelampe, der også sidder godt på hovedet under intensive sports- og fritidsaktiviteter. Den er velegnet, hvis du er klar til at investere nogle hundrede kroner ekstra på en pandelampe, der tåler både nedbør og slag, samt leverer kraftigt lys.

Mange lysindstillingerbrugervenligrobust
Svært at skifte lysindstilling i farten

3. Varta Indestructible H20 Pro

Brugervenlig og robust pandelampe, der både tåler slag og vand, og leverer kraftigt lys med lang rækkevidde

Mærke: Varta Lumen: Op til 350 lm Maksimal rækkevidde: 100 m Antal lysindstillinger: 2 stk. Batteri: 3 stk. AAA-batterier (medfølger) Batteritid: Op til 23 h Vandtæt: Vandtæt og støvbeskyttet ifølge IP67 (den er helt beskyttet mod støv og sand og er testet til at virke i mindst 30 min i vand ved en dybde på 15 cm til 1 m) Faldtest: Faldtestet fra 3 m højde Slagfast: Slagfast linse og reflektor Tilbehør: Regulerbart pandebånd og 3 stk. AAA-batterier medfølger Garanti: 7 år Videoklip: Produktdemo

Varta 17732

Simpel og solid, sådan kan vi sammenfatte indtrykket af Varta Indestructible H20 Pro. Varta har fokuseret på funktion og ikke på unødvendige effekter. Alene ved at holde lampen i hånden kan vi mærke, at det er kvalitet og ikke noget, der går i stykker lige med det samme. Den er da også faldtestet, så den kan klare slag og stød.

Enkel at bruge

Da H20 Pro kun har to lysindstillinger (høj og lav) er det aldrig svært at skifte indstilling . Der er heller ikke risiko for, at du kommer til at indstille lampen forkert.

Men vær forsigtig, når du prøver den derhjemme. Den kraftige lystilstand er virkelig kraftig og slet ikke rar at få lige i øjnene. I mørke kan lyskeglen nå ud på hele 100 meter.

Hovedremmen er bekvem og kan tilpasses forskellige hovedtyper. Den kan også sættes uden på en hjelm. Lampen sidder godt på hovedet, og det er nemt at komme til at ændre de to lysindstillinger og vinkle lampen - også når du har den på.

Robust pandelampe

En gennemtænkt detalje er, at pandebåndet kan tages af og vaskes, hvilket kan være rart efter et par hårde omgange træning, eller efter du har brugt den ude i regnvejr. Selve lampen er både vand- og støvtæt, så den har ingen problemer med kraftigt nedbør.

H20 Pro er en lampe, der kan tåle nogle tæsk. Har du et arbejde, hvor pandelampen må forvente at få et par slag, eller måske en hobby, der kræver en robust følgesvend, så er lampen meget velegnet. At den desuden kan lyse selv den mørkeste skov op, det er bestemt ingen ulempe.

Enkel og solid pandelampe

Varta Indestructible H20 Pro er velegnet, hvis du vil have en enkel og robust pandelampe uden en masse ekstra. Den kan holde til det meste. Lampen bruger almindelige AAA-batterier og har en forholdsvis lang batteritid.

Da den er både slagfast og tåler vand, egner den sig godt, hvis du vil bruge den til aftentræning, og hvis du skal bruge en solid lampe til arbejdet.

Med denne LED-lampe på hovedet, kan du lyse næsten hvad som helst op uden at skulle bekymre dig over, om lampen går i stykker under brugen.

Robustenkelmeget lys for pengene
Lille tekst i manualenkun to lysindstillinger

4. Petzl Actik Core

Pandelampe til friluftseventyr med kraftfuldt lys og genopladeligt batteri

Mærke: Petzl Lumen: 450 lm Maksimal lysrækkevidde: 90 meter Antal lysindstillinger: Multilys samt rødt lys til brug om natten Batteri: 1250 mAh CORE genopladeligt batteri (medfølger). Opladningstid: 3 h Batteritid: Maks. 160 h Vægt: 75 gram Vandtæt: IPX4 (beskyttet mod vandsprøjt) Garanti: Garanti 5 år, batteri 2 år eller 300 opladninger

Petzl Actik Core

Petzl Actik Core har et stilrent design, men lad dig ikke narre af det lille lampehus. Pandelampen har en kraftig lyskapacitet, der får dig til at tabe underkæben (eller blænde dem, du møder på din vej). Det er nemt at komme i gang med at bruge de lille pandelampe takket være den ukomplicerede brugervejledning, der er nem at følge.

God pasform

Petzl Actik Core er let at tage på og af, og det er nemt at ændre størrelse på båndet. Pandelampen sidder godt på hovedet, men vi mangler skridsikkert gummi på indersiden af pandebåndet for at få den til at sidde endnu mere sikkert. Men da pandebåndet kan vaskes (så det ikke lugter surt), så forstår vi godt, hvorfor den detalje er udeladt. Designet får derimod plus for reflekserne, der øger synligheden i mørket. Monteringstilbehøret gør, at du ved behov kan sætte lampen fast på en hjelm eller lignende.

Lavet til et aktivt friluftsliv

Her har vi at gøre med en model, der er lavet til udendørs brug i forbindelse med eksempelvis bjergbestigning, vandring eller løb. Selve lampen har flere stråler og har en maksimal styrke på 420 lumen, hvilket er særdeles kraftfuldt for en pandelampe. Den har flere forskellige lysindstillinger samt et rødt nattelys, der gør det muligt at fotografere i mørke, uden at billederne bliver ødelagt.

Genopladeligt batteri

Petzl Actik Core har ét batteri med lang batteritid. Du lader batteriet op via USB, og opladningen går hurtigt, hvilket bestemt er positivt, når man er ude på en lang vandretur og vil spare på sin powerbank. Pandelampen egner sig til både løb og vandring uanset årstiden. Uanset om du vil fotografere en tidlig efterårsmorgen eller ud at løbe i mørket, vil den være til hjælp.

Konklusion

Petzl Actik Core er velegnet for dig, der stiller høje krav til lysstyrken fra din pandelampe, og som leder efter en pandelampe, som du kan tage med på selv længere eventyr i naturen.

Nem at anvenderigtig godt lyspandebånd med reflekskan fastgøres på en hjelmgenopladeligt batteri
Silikoneliste på indersiden af pandebåndet havde gjort pasformen endnu bedre

5. GP Xplor Lynx PH14

Let og lille pandelampe med god lysspredning – perfekt til vandring eller camping

Mærke: GP Lumen: 5 – 200 lm Maksimal lysrækkevidde: 120 meter Antal lysindstillinger: 5 stk. (høj, mellem og lav for hvidt lys, rødt lys og blinkende rød SOS-lysfunktion) Batteri: 3 stk. AAA-batterier (medfølger) Batteritid: 7 til 78 timer Faldtest: Testet for fald på en meter Vægt: 110 gram (med batterier) Vandtæt: IPX6, hvilket indebærer, at den er spuletæt og for eksempel tåler bølgesprøjt eller kraftig regn

GP Batteries Lynx PH14

GP Xplor Lynx PH14 har et design, der ikke skiller sig nævneværdigt ud, men den får plus for en refleksdetalje på pandebåndet. Den gør, at du kan ses, hvis du bevæger dig i mørket med lampen slukket.

Det er nemt at komme i gang med at bruge pandelampen, da brugervejledningen findes på dansk og er let at forstå.

Let at ændre størrelse på pandebåndet

Lampen fastgøres på et pandebånd af stretchmateriale, som er nemt at regulere. Da selve lampen ikke er så stor, føles den let mod panden og hopper ikke så meget rundt, når du bevæger dig hurtigt rundt. Det er skønt at være ud at løbe med den på.

Den egner sig også glimrende til at gå en aftentur, til vandring eller campingturen. Oven på lampehuset sidder der en centralt placeret knap, som man nemt kan ændre lysstyrken med.

Fem forskellige lysfunktioner

GP Xplor Lynx PH14 har fem forskellige lysfunktioner: tre forskellige styrker for det hvide lys – stærkt, mellem og svagt – samt to røde lysfunktioner, hvor du kan vælge mellem rødt konstant lys eller rødt blinkende lys, såkaldt SOS-lys til nødsituationer.

Man kan også justere vinklen på lampen, så man får lysstrålen nærmere foran sig. Lyset har en god ydeevne. Man kan se langt med det kraftigste lys, og spredningen til siden er også helt okay.

Lyser i op til 78 timer

Pandelampen bruger tre AAA-batterier, som ikke er genopladelige og har en maksimal belysningstid på op til 78 timer, hvis du bruger lampen i den svageste lysindstilling.

GP Xplor Lynx PH14 er en billig og let pandelampe, der er god, hvis du har brug for at have hænderne fri, når du for eksempel er ude at vandre eller campere og vil kunne regulere lyset. Hvis du skal ud på længere ture, er du nødt til at medbringe ekstra batterier.

Lav vægtsidder godt på hovedetlang batteritid hvis du bruger middel eller lav lysstyrke
Virker billigikke så robust

6. Black Diamond Flare Headlamp

Lille og handy pandelampe med imponerende lysstyrke og lav pris

Mærke: Black Diamond Lumen: Maks. 40 lm. Antal lysindstillinger: 5 stk. Batteri: 2 stk. litiumbatterier Batteritid: Maks. 18 h Vægt: 27 g Vandtæt: IP67-standard, hvilket betyder, at den kan nedsænkes 1 m i vand i 30 min Tilbehør: 2 batterier og elastisk hovedbånd medfølger Brugsanvisning: Brugerhåndbog

Black Diamond Flare Headlamp

Black Diamond Flare Headlamp ser ikke ud af så meget. Men inde i den lille, runde pandelampe af aluminium sidder der to LED-pærer, som giver overraskende meget lys for deres størrelse. Det er lidt uventet, fordi den er forholdsvis billig. Alt ved denne lampe er kompakt og minimalistisk, men det betyder ikke, at du skal gå på kompromis med nogle af funktionerne.

God pasform med elastisk snorelukning

Det enkle bånd sidder godt fast omkring hovedet, og det kan også fastgøres omkring en hjelm. Gummibåndet giver dog ikke den samme tryghed som andre, kraftigere remtyper, men båndet er mindre iøjnefaldende.

Det er sådan set nemt at skifte lysindstilling på pandelampen. Du skiver indstillingen ved at dreje på det runde lampehus, men den funktion kan dog godt føles lidt træg, når pandelampen først sidder på din pande. For det meste er det lettere at vælge lysindstillingen, før du placerer lampen på hovedet.

Selv det at vinkle lampen virker lidt besværligt af og til, og det kan være svært at få den til at sidde præcis som ønsket, når du er i bevægelse.

Imponerende robusthed

Når det gælder robusthed, imponerer den igen trods sin ringe størrelse. Konstruktionen er af aluminium og vandtæt. At den er meget let, gør også, at der sandsynligvis ikke sker noget, hvis du taber den. Lampen bruger to små litiumbatterier, der holder i mange timer ved laveste lysstyrke.

Pandelampe med fem lysindstillinger

Du kan indstille lyset i fem trin: to hvide lys, rødt lys, blinkende lys og SOS-signal. Flere sætter faktisk stor pris på netop SOS-signalet, fordi lampen er let at opbevare i en førstehjælpskasse, hvor den ikke fylder så meget.

Black Diamond Flare Headlamp er velegnet, hvis du vil have en lille pandelampe, der først og fremmest er praktisk. Den kommer måske ikke med på de allervildeste eventyr, men nærmere på en løbetur i byen på en mørk efterårsaften. Færre funktioner havde gjort det lettere at finde den rigtige indstilling, mens du løber.

Lille og handy pandelampe

Flare Headlamp er nem at tage med på eventyr. Du kan have lampen i jakkelommen og tage den frem, når det begynder at blive mørkt. Det er ikke den stærkeste lampe på markedet, men den gør sit arbejde glimrende, og de fleste løbere eller cyklister vil være tilfredse med den.

Praktisklav vægtimponerende lysstyrke trods lille lampehus
Svært at skifte lysindstilling i fartenpandebåndets pasform kan forbedres

7. Petzl IKO Core

Futuristisk designet pandelampe. Enkel at bruge og lyser alting op foran dig

Mærke: Petzl Lumen: Fra seks lm op til maks. 500 lm lysstyrke med det genopladelige Core-batteri. Maksimalt 350 lm med AAA-batterier Maksimal rækkevidde: 100 meter Antal lysindstillinger: 3 stk. Batteri: Genopladelig Core-batteripakke medfølger men er også kompatibel med almindelige AAA-batterier. Oplades via micro-USB Batteritid: 2,5 timer ved maksimal lysstyrke. Op til 100 timer på minimumsindstillingen. Vægt: 79 gram Vandtæt: IPX4 (beskyttet mod sprøjt, tåler regn og rusk) Tilbehør: Pakkepose medfølger. Pakkeposen kan anvendes som lygte.

Petzl Iko Core

Petzl IKO Core har et futuristisk design, og lampen ser meget avanceret ud - ved første øjekast. Men når den først er kommet på plads på hovedet, så er den imidlertid ret diskret og ikke særlig avanceret at bruge.

Den medfølgende brugervejledning har en dansk sprogversion, men teksten er så lille, at den stort set er ulæselig. Men det er nærmest ikke nødvendigt med en brugsanvisning. Billederne på pandelampens æske indeholder faktisk alle de nødvendige oplysninger, som du behøver for at kunne bruge lampen.

Pandelampe, der oplyser et bredt område fremad

IKO Core er forbavsende enkel at bruge. Du tænder og slukker den med en knap under lyskeglen. De tre forskellige lysindstillinger reguleres ved at trykke på den samme knap. Indstillingerne er svagt lys, middelstærkt lys og stærkt lys.
Instruktionen fokuserer mere på strømforbrug og er angivet som "max burn time", "standard" og "max power".

Ud over de tre lysstyrker er der ikke andre lystyper at vælge imellem. Det er egentlig kun den kraftigste lysindstilling, der kan bruges i mørke omgivelser udendørs. De andre to niveauer er for svage, så det er lidt svært at se, hvad de kan bruges til. Det stærkeste lys er godt og giver et godt overblik fremad.

Lyset adskiller sig fra andre pandelamper ved, at det ikke giver en tydelig lyskegle med mørkere omgivelser. I stedet oplyses hele området foran dig lige kraftigt. Det virker usædvanligt og det er faktisk en af lampens stærkeste egeskaber.

God pandelampe til løb og orientering

Pandelampen er monteret på en blød gummirem, der trækkes over hovedet. Pasformen reguleres med en snor, der trækker gummiremmen sammen på bagsiden.

Her er det mest geniale ved lampen: batteriet sidder i en holder bagerst på hovedet, hvor snoren til regulering af størrelsen er fastgjort. Det flytter tyngdepunktet fra lampen forrest på hovedet til baghovedet. Du mærker næsten ikke, at du har lampen på, og samtidig risikerer lampen ikke at falde ned i ansigtet ved hurtige bevægelser. Trods sin størrelse er den nem at folde sammen og putte ned i den medfølgende pose.

Når pandelampen er på sin maksimale effekt, så giver det bløde men alligevel stærke lys nogle godt oplyste omgivelser
- ikke kun fremad, men også til siderne.

Pasformen og designet kombineret med, at LED-pærerne giver en bred spredning af lyset, gør IKO Core velegnet til aktiviteter som løb, orientering eller sejlads. Pandelampens eneste knap sidder som nævnt lige under selve lampehuset, og knappen kan også nemt betjenes med vanter.

Velegnet til et aktivt liv

Petzl IKO Core er en velegnet pandelampe til dig, som er på udkig efter en optimal pandelampe til udendørs træning og aktiviteter. Især hvor du prioriterer en lav vægt og en lampe, som bliver på sin plads samt nærmest ikke kan mærkes.

Lampens udformning gør, at omgivelserne foran dig bliver oplyst. Takket være at batteriet er placeret bag på hovedet og gummiremmen, der kan strammes til, sidder lampen også stabilt på hovedet selv ved hurtige bevægelser.

Stabilsikker og velbalanceret pasformoplyser hele miljøet fremad
2/3 lysindstillinger er for svageulæselig brugervejledning

8. LED Lenser SEO 5

Pandelampe med kraftig lysstråle der kan fokuseres

Mærke: LED Lenser Lumen: 180 lm Maksimal lysrækkevidde: 120 meter Antal lysindstillinger: 5 stk. (stærkt og svagt hvidt lys, blinkende hvidt lys, rødt lys og rødt blinkende lys (nødlys) Batteri: 3 stk. AAA-batterier. To sæt batterier medfølger Batteritid: 7 t ved maksimal lysstyrke. 25 t ved laveste lysstyrke Vægt: 105 gram Vandtæt: IPX6, hvilket indebærer, at den er spuletæt og for eksempel tåler bølgesprøjt eller kraftig regn

Led Lenser SEO 5

LED Lenser SEO 5 ser både praktisk og funktionel ud. Brugervejledningen fås på dansk, men kunne have godt af en mere omhyggelig oversættelse. Nogle ord er stavet forkert, og andre dele virker som om, de har været en tur igennem Google Translate.

Men trods det er det alligevel nemt at komme i gang med at bruge pandelampen takket være den brugervenlige udformning.

Fem forskellige lysfunktioner

LED Lenser SEO 5 har fem forskellige lysfunktioner. Der er tre forskellige for almindeligt, hvidt lys, hvor du kan vælge mellem stærkt, svagt og blinkende lys. Derudover er der rødt lys samt en nødlysfunktion med blinkende rødt lys.

Vi er dog gladest for den funktion, som gør det muligt at fokusere lyset fra lampen. Man kan vælge en bred lyskegle, så man kan se mere rundt omkring sig eller man kan vælge at fokusere lyset fra lampen, så man kan se længere. Selve lampen kan også vippes, så lysstrålen falder tættere på en, hvilket er praktisk hvis man for eksempel skal læse et kort.

Ved maksimal lysstyrke skal man kunne se op til 120 meter. Det er imidlertid vores oplevelse, at man højst kan se 50 til 60 meter frem – derefter forsvinder lyset hurtigt. Men det kraftige lys er rigeligt, når man for eksempel er ude at løbe i skoven, vandrer eller cykler.

Pandelampen bruger tre almindelige AAA-batterier. I pakken medfølger to sæt batterier. Det er nødvendigt, for batteritiden er blot syv timer, hvis du bruger pandelampen ved den maksimale lysstyrke.

Let at tilpasse størrelse på pandebåndet

Pandelygten fastgøres omkring hovedet med et pandebånd af stretchmateriale. Det er nemt klaret at ændre størrelse på pandebåndet, så man kan vælge, hvordan det skal sidde.

Vi oplever selve lampehuset som lidt fladt mod panden og tungt, når vi har løbet med den, men det kan være et spørgsmål om tilvænning. Lyset på pandelampen ændres med en knap oven på lampehuset. Det er nemt at skifte lysstyrke og ændre lyskeglens fokus med én hånd.

LED Lenser SEO 5 er et godt valg, hvis du skal på vandretur, cykle eller campere og skal bruge en pålidelig og funktionel pandelampe til nogle timers brug. Hvis du omvendt skal på længere ture eller til andre tidskrævende aktiviteter udendørs, vil vi anbefale en lettere pandelampe med længere batteritid.

Smart fokusfunktionkraftigt lys
Tungflad mod pandensjusket oversat brugervejledning

9. BioLite HeadLamp 330

Let og praktisk pandelampe med flere lysindstillinger, der er velegnet til vandring og sportsklatring

Mærke: BioLite Lumen: Maks.: 330 lm Maksimal rækkevidde: 75 m i spottilstand og 16 m i flood-tilstand Antal lysindstillinger: 4 stk. Batteri: Genopladeligt (medfølger) Batteritid: 40 h lav lysstyrke, 3,5 h høj lysstyrke Vægt: 69 g Vandtæt: IPX4, tåler nedbør Tilbehør: USB-ledning til batteriopladning. Garanti: 1 år Videoklip: Instruktionsvideo

BioLite HeadLamp 330

BioLite HeadLamp 330 er en superlet og lille pandelampe med et opladeligt batterihus, placeret bag på pandebåndet - den placering føles rart på hovedet. Batterierne lades hurtigt op med USB kablet, som medfølger sammen med pandelampen. Det er nemt at vinkle lampehuset mens du er i bevægelse, hvis du eksempelvis har brug for at kigge på et kort eller dit sportsur.

Pandebåndet er fremstillet af et fugtafvisende materiale, og selve lampen er vandtæt nok til at kunne klare en regnbyge. Lampen er så let, at den ikke mærkes mere end et svedbånd omkring hovedet. Der er også et ret stort spillerum til at ændre størrelsen, så remmen justeres til at passe over din hue eller din cykelhjelm.

Lampen sidder præcis, hvor den skal, den glider ikke rundt - selv når vi løber med lampen på. Pandelampen får også plus for sit flotte design, og at den fås i flere friske farver.

Pandelampe med fire lysindstillinger

Pandelampen har fire lysindstillinger. På det laveste lysniveau holder batteriet i et imponerende antal timer med tanke på, hvor lille og let pandelampen er. Af de pandelamper, vi har testet, er det dog ikke den med det kraftigste lys.
Når pandelampen skal anvendes i mørke, så anbefaler vi det stærkeste lysniveau.
I skumring eller hvis pandelampen skal bruges til at forbedre synligheden i trafikken, så er det nok at aktivere den blinkende lampefunktion eller spotlightfunktionen, som kan dæmpes (det forlænger batteritiden).

Lampens indstillinger reguleres med en mindre knap, der sidder foran på lampehuset. Det er rimelig enkelt at ændre indstillinger i farten.

Brugsanvisningen findes på dansk og er skrevet med ret korte sætninger. Men der er mange gode, forklarende billeder, så man ikke behøver så meget tekst.

Praktisk og fylder kun lidt

De største fordele ved BioLite HeadLamp 330 er dens slanke design og lave vægt. Pandelampen er velegnet, hvis du vil betale lidt ekstra for at spare nogle gram. Den lave vægt gør den attraktiv til både vandring og sportsklatring.

Man kan nemt skifte mellem funktionerne med én hånd og vinkle lampen. Den er også god til løb på fladt underlag. Da den kraftigste lysindstilling er forholdsvis svag, anbefales den ikke til terrænløb i mørke. Med tanke på prisen så havde vi nok forventet et lidt kraftigere lys.

Superletdæmperfunktiongod pasform
Svagt lys på højeste niveaukort batteritid ved maks. indstilling
  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os