Opdateret 13. juli 2022

Test af 16 powerbanks: Når du skal bruge ekstra strøm på farten

Løber din telefon ofte tør for strøm? Så er en powerbank det perfekte tilbehør at have med dig. Den fungerer som et ekstra genopladeligt batteri. Men hvilken powerbank er så bedst? Vi har testet en håndfuld populære modeller fra mærker som Deltaco, Anker og Xiaomi, så læs med, og find ud af det.

Test af 16 powerbanks: Når du skal bruge ekstra strøm på farten

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive brugt i virkeligheden. Altså i en helt almindelig hverdag. I den her test har vi foretaget beregninger og test af powerbanks.

Vi har brugt et batteri på 1,800 mAh (det svarer til et gennemsnitligt mobilbatteri i en mindre prisklasse) for at kunne bedømme de forskellige powerbanks bedst muligt. Det er omtrent den størrelse, du finder i en iPhone SE 2020, selvom mange Android-telefoner kan være på både 3.000 og 4.000 mAh.

I testen har vi brugt et almindeligt Lightning-kabel med en kapacitet op til to ampere. Vi har testet alle powerbanks enkeltvis, og med udgangspunkt i de målte data har vi bedømt og sammenlignet de forskellige modeller for til sidst at kunne udpege en vinder.

Herunder kan du læse mere om de forskellige målinger og test, vi har udført, og en kort forklaring af, hvad de betyder.

  • Volt - Spændingen der går gennem enheden.
  • A (Ampere) - Hvor mange ampere powerbanken kan sende ud.
  • Driftstid - Hvor lang tid powerbanken kan anvendes, inden batteriet er fladt og skal lades op.
  • Antal opladninger - Hvor mange gange man kan lade et 1800mAh-batteri op.
  • Opladning - Hvor lang tid det tager at oplade powerbanken til 100 procent.
  • Effekt - Viser hvor meget strøm, der går igennem enheden ved hjælp af vores ladekabel, der anvendes under testen.
  • Stik - Hvor mange stik enheden har og af hvilken type. Det er vigtigt at vide, så du kan bruge den til alle dine enheder.
  • Vægt - Powerbankens vægt, der er afgørende for dens bærbarhed.
  • Mål - Powerbankens mål, som også har betydning for dens transportable egenskaber.

Mangler du strøm på farten? Se de mest populære modeller lige nu og sammenlign priser på powerbanks på PriceRunner.

1. Deltaco PB-1071 - BEDST I TEST POWERBANK

Flest opladninger for pengene

Volt: 4,94 A: 0,94 Driftstid: 6,38 timer Antal opladninger: 2,91 Opladning: 6 t 30 min Effekt: 4,51 Watt Stik: 2 USB-porte og 1 micro-USB til opladning Vægt: 227 gram Mål: 14,0 x 7,0 x 1,5 cm

Deltaco PB 1071

Hvis du har et lille budget og vil have så meget for strøm pengene som muligt (hvilket de fleste af os nok gerne vil), så er Deltaco PB-1071 på 10.000 mAh et fremragende valg.

Deltaco PB-1071 viser sig at være rigtigt effektiv. Når vi ser på, hvor mange opladninger vi får ud af batteriet – og til den meget lave pris, så er det virkelige imponerende.

Den har to USB-porte, så du nemt kan oplade to enheder samtidigt, og du kan selvfølgelig også oplade din powerbank imens via dens eget micro-USB-stik.

Pæn og let

Designet er hvid og blank, og den bør fint kunne bruges i alle sammenhænge. Den er også relativt ridsefast.

Vægten ligger på 227 gram, og det gør den til en af de letteste powerbanks i klassen. Omvendt er den med sine 14 centimeter i længden en af klassens større modeller, så det er imponerende, at det er lykkedes for Deltaco at holde vægten så langt nede.

Er der så ingen slange i paradiset?
Jo, det er der.

Deltaco PB-1071 er langsom, så det tager tid at lade din enhed op. Driftstiden måler vi til seks timer og 30 minutter, hvilket gør den til en af de langsomste, vi har testet. Men den giver alligevel flest opladninger til prisen.

Letgod prismange opladninger pr. enhed
Langsom opladning af powerbank

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

2. Anker Powercore III Sense 10.000 mAh Trådløs- BEDSTE PREMIUM POWERBANK

Trådløs og moderne med masser af krafter

Volt: 5,11 A: 1,74 Drifttid: 3:30 timer. Opladninger: 2,83 Opladningstid: 5:30 timer Effekt: 8,99 Watt Porte: 1 x USB-A, 1 x USB-C Vægt: 209 gram Dimensioner: 150 x 70 x 15 mm

Anker PowerCore III Sense 10000mAh

Hvis du leder efter en powerbank, der leverer trådløs opladning, samtidig med at du får effektiv drift og god pris, så er Ankers Powercore III Sense et utroligt overkommeligt valg.

Designmæssigt klarer Powercore III Sense sig meget godt. Det er en solid powerbank, hvor fronten er dækket med et holdbart stof. På trods af stoffet er det stadig let at rengøre powerbanken, og du undgår også fedtpletter. Desværre er bagsiden af Powercore III Sense lavet af almindelig plast, men man ser sjældent bagsiden alligevel.

Effektivt batteri

Denne powerbank har mange plusser i protokollen. For eksempel får du 2,83 opladninger fra et 1800 mAh-batteri på en enkelt opladning. Vi måler drifttiden til 3:30 timer, hvilket gør, at denne powerbank positionerer sig som en af de hurtigste, vi har testet. Det faktum, at du også har adgang til trådløs opladning, betyder, at denne powerbank også er moderne.

Den trådløse opladningsfunktion er et plus, men det er værd at bemærke, at ledningsopladning stadig er den mest tidseffektive. På den anden side kan du oplade tre separate enheder på én gang via den trådløse opladning, hvilket virkelig er imponerende. Med ledning har du 18 W kapacitet, mens du med trådløs opladning får 10 W.

Powercore III Sense vejer 209 gram. Således er det ikke den letteste powerbank, vi har testet, men stadig en helt okay vægt for den, der skal medbringe enheden i en taske eller lomme. Alt i alt tilbyder Anker her en virkelig luksuriøs powerbank med PowerCore III Sense, som giver dig rigtig mange funktioner.

Billighurtig opladninghurtig opladning af powerbankentrådløs opladning til tre enheder på én gang
Bagsiden er lavet af plast

3. Mophie Powerstation XL Wireless

Hurtig og mange funktioner

Volt: 4,89 A: 1,53 Driftstid: 3,92 timer Antal opladninger: 2,90 Opladning: 6 t 10 min Effekt: 7,56 Watt Stik: 2 USB-porte, 1 USB-C, Wireless Vægt: 241 gram Mål: 12,8 x 6,9 x 2,0 cm

Mophie Stream Powerstation XL 10000mAh

Mophie Powerstation XL wireless er powerbankenes svar på håndtasken. Den indeholder stort set alt.
Du får ikke bare to USB-porte og en USB-C-port. Du får også trådløs opladning, hvilket er særdeles smart, hvis du for eksempel har glemt ladekablet.

Med en driftstid på 3 timer og 55 minutter (inden den er brugt helt op) og med opladning af en mobil på 2 timer og 50 minutter yder denne powerbank, det du behøver.

Dyr powerbank med trådløs opladning

Vægten lander på 241 gram, hvilket egentlig er ret meget, men med funktioner som blandt andet trådløs opladning er det jo ikke så underligt.
Designet er mat og i et gummimateriale, hvilket gør, at den ligger meget godt i hånden, men den bliver let beskidt, fordi snavs let sidder fast i gummiet og er besværligt at få af.

Mophie er den dyreste af de powerbanks, vi har haft med i denne test. Prisen ligger flere gange over de billigste modeller og langt over gennemsnittet. Men på den anden side er den også mere moderne.

Konklusion på test af powerbank Mophie Powerstation XL wireless

Trådløs opladning er ikke almindeligt blandt powerbanks, og den lader også hurtigt op via kabel. Så hvis du vil betale ekstra for trådløs opladning, så kan vi godt følge dig. Mophie leverer et fantastisk stykke arbejde.

trådløs opladninghurtig opladning af batterier
Høj prislang opladningstid for powerbank

4. Anker Powercore Metro Essential 20000 PD

Powerbank til campingturen eller til kortere strømafbrydelser

Volt: 5,05 A: 1,20 Driftstid: 4,39 timer Opladninger: 5.12 Opladning: 6 Effekt: 8,99 W Stik: 1 x USB-A, 1 x USB-C, micro-USB Vægt: 342 gram Mål: 160 x 70 x 20 mm

Anker PowerCore III Sense 20000mAh

Anker Powercore Metro Essential 20000 PD er en powerbank med god byggekvalitet og et veldesignet ydre. Du behøver næppe skamme dig over at finde den frem. På oversiden er den beklædt med tekstil, hvilket bidrager til, at konstruktionen opleves velbygget.

Tung

Det er en ret stor powerbank. Den vejer også en del. Men den er også kraftfuld, hele 20.000 milliamperetimer – så det er ikke så mærkeligt, at den vejer og fylder lidt mere. Du bør dog have i baghovedet, at det ikke er en powerbank, du tager med i lommen på hyggebukserne på grund af vægten.

Den har også ret få stik i forhold til sin størrelse. Her er kun ét USB-A og ét USB-C. Lidt sparsomt.

Flere opladninger

Med sine 20.000 mAh oplever vi, at man kan oplade mobiltelefonen godt fem gange, hvilket er rigtig godt. Der er også mulighed for hurtigopladning til kompatible telefoner, hvilket gør opladningen hurtigere.

Anker Powercore Metro Essential 20000 PD er i det store hele en prisbillig powerbank. Den er velegnet til at have liggende hjemme ved kortere strømafbrydelser eller til at tage med på campingturen.

Mange opladningerhurtigopladningrobust
Relativt tungfå stik

5. Xiaomi Mi Power Bank 3 Ultra Compact 10.000 mAh

Kompakt powerbank til dem, der har mange forskellige gadgets

Volt: 5,11 A: 1,74 Driftstid: 3:40 timer Opladninger: 2.80 Opladning: 6 Effekt: 8,99 W Stik: 1 x USB-A, 1 x USB-C, micro-USB Vægt: 200 gram Mål: 90 x 65 x 20 mm

Xiaomi Power Bank 3 Ultra Compact 10000mAh

Xiaomi Mi Power Bank 3 Ultra Compact er en powerbank med høj byggekvalitet og godt greb. Den rillede overflade gør, at den ikke glider ud af hånden.

Det er en lille powerbank, men selvom den er så lille, vejer den alligevel en hel del – hele 200 gram. Det er selvfølgelig ikke meget i forhold til, hvad andre gadgets vejer, men meget i forhold til størrelsen. Denne powerbank sælges på at være kompakt, så det ville have været fint, hvis den også var fjerlet.

Mange stik

Her er der dog masser af stik. Du har f.eks. dobbelt USB-A, hvilket er udmærket, hvis du har flere af disse gadgets. Men også et USB-C-stik samt et micro-USB. Denne powerbank er derfor alsidig til alle, der er vilde med gadgets, eller hvis man er flere personer i familien, der vil kunne dele en og samme powerbank.

Tager tid at lade helt op

Med 2.80 opladninger og 3:40 i driftstid er powerbanken godkendt, når det handler om kapacitet. Ikke bedst, men helt ok. Opladningstiden på seks timer er derimod i den lange ende.

10000mAh Mi Power Bank 3 Ultra Compact er en meget prisbillig powerbank, når man tænker på, hvor mange stik du får. Regn med, at det ikke er den hurtigste eller letteste model på markedet, men derimod en kompakt model, der fungerer med mange gadgets.

Kompaktmange stik af forskellige typer
Relativt tunglang opladningstid

6. Anker Powercore Metro Slim

Tung og effektiv powerbank

Volt: 4,94 A: 1,23 Drifttid: 5,50 timer. Antal opladninger: 2,91 Opladning af powerbanken: 6:10 timer. Effekt: 5,38 Watt Porte: 1 USB-a, 1 USB-c og 1 Mikro-USB Vægt: 245 gram Dimensioner: 150 x 70 x 20 mm

Anker PowerCore Metro Slim 10000mAh

Ankers Powercore Metro Slim er en af de større og tungere powerbanks i testen, men den har et tankevækkende ydre og kapacitet til næsten tre fulde opladninger, når den er fuldt opladet.

Powercore Metro Slim føles solid. Den har en front dækket med holdbart stof, hvilket gør, at den modstår både skarpe kanter og fedtpletter godt. Men bagsiden er lavet af plast og bliver let fedtet. Designmæssigt er det i det store hele en flot powerbank.

Du finder tænd/sluk-knappen på forsiden og fire LED-lys, der viser omtrentligt batteriniveau.

Tre enheder på én gang

Den understøtter et godt udvalg af kontakter, som omfatter USB-c, USB-a og mikro-USB. Med andre ord kan du oplade op til tre enheder på én gang.

Når det kommer til batterikapacitet, er Powercore Metro Slim absolut imponerende. Du får meget strøm ud af dette 10.000 mAh-batteri. Det er dog samtidig en af de langsommere, når det kommer til opladning af for eksempel din mobiltelefon.

Vægten på 245 gram betyder, at denne powerbank er en af de tungere i testen.

Konklusion på test af powerbank Ankers Powercore Metro Slim

Med en rimelig pris og en masse batteri for pengene, så er Anker Powercore Metro Slim en powerbank, der ikke kun ser flot ud, men også leverer. Det skal dog tages i betragtning, at den er lidt langsommere, når det kommer til opladning, og at den både er ret stor og tung.

Rimelig prismange opladninger for pengeneingen fedtpletter på forsiden
Relativt tung og storlidt langsom til at oplade

7. Anker Powercore 3 10K Wireless

Alsidig og let powerbank

Volt: 5,15 A: 1,65 Drifttid: 3:55 timer. Ladninger: 2,79 Opladning: 5:30 timer Effekt: 8,34 watt Porte: 2 USB-porte og 1 Type-C-port. Vægt: 210 gram Dimensioner: 135 x 70 x 18 mm

Anker PowerCore III Wireless 10000mAh

Med en vægt på kun 210 gram og en masse fantastiske funktioner er Ankers Powercore 3 10K en god powerbank, der leverer til en rimelig pris.

Designmæssigt gør powercore 3 10K det godt – det er simpelthen en stilfuld powerbank. Den har dog en mat finish, der let får fedtpletter og lignende, hvilket betyder, at du ofte skal sidde og tørre den af for at få det til at se ren ud.

Du finder to USB-A-porte og en USB-C, som er på niveau med de bedre konkurrenter, så du kan oplade op til tre enheder på én gang. Derudover understøtter den trådløs opladning.

Meget let

Vægtmæssigt ligger powerbanken på 210 gram, hvilket gør den til en af de letteste powerbanks i testen. Når det så kommer til opladning, skiller den sig også ud ... men måske lidt mere til den negative side. Du kan kun oplade din mobil fuldt ud 2,79 gange, hvilket er blandt de dårligste i testen. På den anden side, så er prisen også ret lav

Drifttiden er 3,55 timer, hvilket betyder, at mobilopladningen går ret hurtigt. Desuden er det hurtigt at oplade selve powerbanken fuldt ud.

Konklusion på test af powerbank Ankers Powercore 3 10K

Med en god pris, hurtig opladning og trådløs opladningsmulighed, så er PowerCore 3 10K en alsidig powerbank. Overfladebehandlingen kan man ønske var anderledes ligesom antallet af opladninger. Men samlet set er det en god powerbank.

Trådløs opladninghurtig opladningnem
Får nemt fedtpletterlidt få opladninger

8. Mophie Powerstation Wireless XL

Trådløs powerbank med hurtigopladning

Volt: 4,98 A: 1,50 Driftstid: 3,50 timer Opladninger: 5,30 Opladning: 5 t Effekt: 7,90 W Stik: 1 x USB-A, 1 x USB-C, Vægt: 221 gram Mål: 160 x 70 x 20 mm Øvrigt: Trådløs opladning

Mophie Powerstation Wireless XL with PD 10000mAh

Mophie Powerstation Wireless XL er en ganske let powerbank i betragtning af, at den er udstyret med trådløs opladning. Den vejer kun 221 gram, hvilket ikke er imponerende som sådan, men imponerende på grund af trådløsheden, som ellers ofte trækker vægten en del op.

Ydersiden er beklædt med stof. Den giver et kvalitetsindtryk og er nem at håndtere. Samtidig giver det en vis øget risiko for, at den let bliver snavset.

Tænd/sluk-knappen sidder lidt skjult på siden. Derimod kan man tydeligt se de fire LED'er, som viser det aktuelle batteriniveau.

En rigtig god funktion ved Powerstation Wireless XL er hurtigopladningen. Den gør, at du kan oplade halvdelen af batteriet på kun en halv time. Det tager dog fem timer at lade helt op – det er i lighed med konkurrenterne.

Effektiv opladning

Udbuddet af porte er godkendt. Vi finder en USB-C samt en USB-A, det kan virke som lidt, men da dette er en powerbank med trådløs opladning, er det alligevel helt acceptabelt.

Denne powerbank kan nok hedde XL, men du får ikke ret mange opladninger ud af den. Derimod oplader den hurtigt, så til syvende og sidst er den sammenlignelig med konkurrenter i samme prisklasse.

Mophie Powerstation Wireless XL er til dig, der ønsker en trådløs powerbank med hurtigopladning.

Meget smidig hurtigopladningtrådløs til en god pris
Tiltrækker let snavslidt langsom til fuld opladning

9. GP Powerbank Voyager 2

Farverig og hurtig at oplade

Volt: 5,11 A: 0,94 Driftstid: 6, 16 timer Antal opladninger: 2,82 Opladning: 4 t 30 min Effekt: 4,80 Watt Stik: 2 USB-porte og 1 Type-C-port og 1 ladeport USB C Vægt: 245 gram Mål: 13,5 x 7,0 x 1,3 cm

GP Batteries PowerBank Voyage 2 10000mAh

GP Powerbank Voyager 2 på 10.000 mAh er en virkelig farverig sag. Det orange design fanger blikket og ser både godt ud og gør den virkelig nem at finde i både dybe tasker og mørke omgivelser.

Den samme model fås også i et hav af andre lige så iøjnefaldende farver. Det giver powerbanken en identitet, som mange powerbanks mangler. Med opladning af powerbanken på kun 4 timer og 30 minutter er den samtidig vildt hurtig til at lade op.

Perfekt til udendørsture

Skal du på camping og har travlt med at få fyldt powerbankens batteri, så er den det rigtige valg.

Powerbank Voyager 2 har to USB-porte og en USB-C-port til opladning samt en ladeport med USB-C, hvilket er en imponerende sammensætning. Det gør den konkurrencedygtig, selvom dens driftstider er længere ved opladning af dine enheder.

Fantastisk opladningstidmange stiklet at finde
Langsom opladning af enheder

10. Sandberg Outdoor Solar Powerbank

Solcelle-powerbank, der egner sig til campingturen

Volt: 5,05 A: 1,19 Drifttid: 4,93 Antal opladninger: 2,85 Opladning af powerbanken: 6 timer Effekt: 6,01 Watt Porte: 1 USB-port, 1 type C-port,1 Mikro-USB, wireless Vægt: 240 gram Dimensioner: 140 x 73 x 20 mm

Sandberg Outdoor Solar Powerbank 16000mAh

Sandbergs Outdoor Solar Powerbank, også kendt som Sandberg Active, er en af de mere robuste powerbanks, vi har testet. Den ser klart anderledes ud, men den er stadig ikke klodset i sit format. Ud over traditionel kabelopladning understøtter den også solopladning.

Solceller

Du kan således lade powerbanken ligge i solen og dermed oplade mere batteri, som du derefter kan bruge til at oplade batteriet i din telefon - eller noget andet. Det faktum, at den er robust i design og har en løkke på ydersiden, gør det til en fremragende følgesvend under campingferien eller vandreturen. Du kan hænge den på din rygsæk, og derefter oplader den sig selv. Det er altså ret smart, synes vi.

For dig på farten

Sandberg Outdoor Solar Powerbank er en solcelle-powerbank med 16.000 watt. Den er både funktionel og ret effektiv. Det er nok til 2,85 opladninger, hvilket er godkendt, men lidt på den lave side, ifølge os. Da den også har solcelleopladning, kan du få lidt mere ud af den, når du er ude i marken. Så selvom effektiviteten i powerbanken som udgangspunkt ikke er den bedste, klatrer Active en række trin op netop på grund af solopladningsmuligheden.

Samtidig skal det naturligvis nævnes, at solceller ikke får dig til at have en powerbank med uendeligt batteri. Hvis batteriet får lov til at ligge på et solrigt sted i flere timer, har det hentet noget kraft, men det vil helt sikkert tage tid for den at komme dertil.

Konklusion på test af powerbank Sandberg Outdoor Solar

Den her powerbank er primært velegnet til dem, der ofte er på farten og dermed nyder godt af både et lidt grovere design og solcellerne.

Solcellerrobust konstruktion
Lidt langsom opladning

11. Mophie Powerstation go rugged flashlight

Innovativ powerbank bygget som en lommelygte

Volt: 5,09 A: 1.59 Driftstid: 3,40 timer Opladninger: 5.30 Opladning: 5:30 t Effekt: 8,24 Watt

Mophie Powerstation Go Rugged Flashlight er en powerbank med indbygget lommelygte. Hele konstruktionen ligner en traditionel lommelygte med mat plast, der minder om en gummieret overflade, men som ved berøring er almindelig hård plast. Det gennemsyrer hele indtrykket, at det er en stor, tung og plastagtig lommelygte af glat materiale.

Plastik: Fordelen ved at have lommelygte og powerbank i ét siger dog sig selv. Især for dem, der bor på landet eller tit er ude at campere. Hvis Go Rugged Flashlight havde været lidt lettere vægtmæssigt, ville den være kommet mere til rette.

Go Rugged Flashlight har to forskellige indstillinger til lommelygtedelen. Den har også et udtag til opladning af gadgets via USB-C, et til USB-A samt udtag til startkabler.

Okay lommelygte Lommelygten lyser okay. Den lyser godt op et par meter væk. Der er også en indstilling til rødt lys samt blinkende rødt lys.

Som rendyrket powerbank har den ret hurtig opladning. Med en opladningstid på tre timer og 40 minutter er den klart godkendt.

Go Rugged Flashlight har flere funktioner og er ganske prisbillig. Hvis den havde været lidt lettere og mindre plastagtig, havde vi set en bredere målgruppe for den, f.eks. dem, der er meget ude i skoven. Nu fungerer den bedst for husejere ude på landet, som ofte oplever strømafbrydelser.

Startkablergod belysningforholdsvis hurtig
Plastikklodsettung

12. Sandberg Urban Solar Powerbank

Soldrevet powerbank, der er lidt klodset

Volt: 5,09 A: 1,20 Drifttid: 4,97 Antal opladninger: 2,83 Opladning af powerbanken: 6 timer Effekt: 6,04 watt Porte: 1 USB-a-port, 1 type c-port,1 mikro-USB, Trådløs Vægt: 240 gram Dimensioner: 158 x 95 x 10 mm

Sandberg 420-54

Sandbergs Urban Solar Powerbank er en soldrevet powerbank, der giver dig mulighed for at genoplade din powerbank, selv når der ikke er nogen stikkontakter. Bare ved at efterlade den i solen forbedrer du batteriets levetid - men selvfølgelig kan du også oplade den på den sædvanlig vis via stikkontakten.

Selvfølgelig får du ikke uendelig strøm takket være solcellerne. Det skal mere ses som en funktion til at supplere batterikapaciteten på solrige dage, fordi det tager mange timer at oplade batteriet fuldt ud med solceller alene.

Temmelig klodset

Designmæssigt føles Sandberg Urban Solar Powerbank desværre ret klodset. Den har et relativt fladt design, men ligger i den brede ende. Den er svær at have i lommen, og den bliver også nemt beskidt.

Men Sandberg Urban Solar Powerbank skinner, når det kommer til at levere nok energi til at oplade mobilen. Selvfølgelig tager det en hel dag at få nok energi til at oplade et almindeligt mobilt batteri, hvilket kan føles som lang tid, men siden den passer sig selv, kan du lade den stå ude i solen under campingferien.

Fuldt opladet er det nok til 2,83 opladninger, hvilket ikke er imponerende, men heller ikke helt dårligt.

Konklusion på test af powerbank Sandberg Urban Solar

Sandberg Urban Solar er en ret interessant powerbank, men den lægger sig lidt midt imellem sine mere robuste søskende, og så kunne vi ønske, at den designmæssigt passede lidt mere ind i bymiljøet.

Solenergi
Klodset designhøj pris

13. Mophie Powerstation Go Rugged with Aircompressor

Powerbank til bilister

Volt: 5 A: 1,74 Driftstid: 3:30 timer Opladninger: 2.83 Opladning: 5:30 t Effekt: 8,99 W Stik 2 x USB-A, 1 x USB-C, stik til startkabler Vægt: 1.102 gram Mål: 240 x 120 x 50 mm

Mophie Powerstation Go Rugged with Aircompressor er en interessant powerbank, som har mange funktioner. Den kan oplade dine mobile enheder, men også oppumpe dæk og fungere som starthjælp til bilbatteriet.

Byggekvaliteten er i orden, men ikke mere. Plasten opleves billig, og selvom navnet siger rugged, så er plasten tynd og glinsende.

Det er også en af de største og tungeste powerbanks, vi har testet. Den vejer godt 1,1 kilo, så det er ikke noget, du putter ned i rygsækken og tager med på vandreturen. Derimod er den god som et supplement i bilen ved længere rejser.

Den har et display i midten, hvor du kan vælge mellem forskellige indstillinger. Du kan f.eks. se opladninger og andre enheder, som har interesse, når du skal bruge dem til nogle af de øvrige funktioner.

Som ren powerbank fungerer den udmærket. Den har en utrolig god kapacitet, og du får nemt 4-5 fulde opladninger, afhængigt af hvilken mobiltelefon du har. Det tager lidt tid at lade det interne batteri op. Du må næsten sætte det på natten over, hvis du skal være sikker på, at det når at blive fuldt opladet. Men så har du godt med power, når du skal på eventyr.

Du kan også bruge den til at afstemme lufttrykket i dækkene og pumpe dem op. Og bruge den til at starte en bil, hvis batteri er afladet. Vi har dog ikke haft mulighed for at teste disse funktioner, men bemærk, at startkablerne er meget korte, hvilket kan give problemer, hvis du forsøger at koble dem til et bilbatteri.

Mophie Powerstation Go Rugged with Aircompressor er til dig, der vil have en powerbank med på lange bilrejser.

Alsidig powerbankmasser af opladninger
Tung og storplastagtig byggekvalitet

14. Mophie Powerstation 1000

Bedre end storebror

Volt: 5,09 A: 1,71 Drifttid: 3,40 timer. Antal opladninger: 2,83 Opladning af powerbanken: 5:30 timer. Effekt: 8,70 watt Porte: 1 USB-a-port, 1 type C-port, Vægt: 240 gram Dimensioner: 140 x 70 x 15 mm

Mophie Powerstation 10000mAh

Mophie Powerbank ligner meget storebroren XL, men har en lavere pris og understøtter ikke trådløs opladning. I forhold til udseende er den dog identisk med XL, og det er det samme, når det kommer til kapacitet.

Når du har fået Powerbanken i hånden, har den et pænt og plejet ydre lavet af stof på både for- og bagside. Powerbanken vejer overraskende 20 gram mere end XL, hvilket er lidt mærkeligt, fordi XL på navnet lyder, som om det skal veje mere og også har en ekstra funktion i form af trådløs opladning. Men 20 gram er ikke noget at tale om, og i virkeligheden er det næppe mærkbart.

Bedre end storebror

Funktionsmæssigt er denne Powerstation bedre end brormanden XL, både i opladningstid for selve powerbanken og også når det kommer til, hvor hurtigt den oplader dine enheder. For eksempel, så oplader den din mobil betydeligt hurtigere med sine 8,70 watt i kraft. En opladning er ca. 30 minutter hurtigere, end den er med XL.

En klar ulempe ved Mophie Powerstation er, at den kun har to kontakter som på XL'eren; nemlig en USB-A og en USB-C. Dette betyder, at du bliver begrænset i, hvor mange enheder den kan oplade på samme tid - mange af konkurrenterne har op til tre kontakter. Mophie Powerstation 1000 føles dog alligevel som det lidt smartere valg i forhold til XL-modellen, medmindre du absolut skal have trådløs opladning.

Hurtigere end sin søskende XLhøj effektrimelig opladningstid af powerbanken
Tungere end den trådløse versionkun 2 kontakter

15. Anker Powercore

Den mindste powerbank med hurtigst opladning

Volt: 5,15 A: 1,62 Driftstid: 3,55 time Antal opladninger: 2,79 Opladning: 5 t 30 min Effekt: 8,34 Watt Stik: 1 USB-port til opladning, 1 Micro-USB til opladning Vægt: 180 gram Mål: 9,2 x 6,0 x 2,2 cm

Anker PowerCore 10000 PD

Er du ude efter en powerbank, som er både lille og lader hurtigt op, så kommer Anker Powercore med sine 10.000 mAh ind som et stærkt alternativ.
Med sin driftstid på 3 timer og 33 minutter og 2,79 opladninger pr. enhed, er den uden tvivl den hurtigste i testen.

Det flotte resultat kan tilskrives powerbankens QI 3.0-funktion. Selvfølgelig under forudsætning af, at resten af dit udstyr understøtter teknologien. Med sin vægt på blot 180 gram (det er noget af det letteste, du kan finde i denne klasse) og en længde på kun 9,2 centimeter er den både let og praktisk at få ned i tasken eller lommen og have med på farten.

Solid powerbank, der kun har én USB-port

Desværre får du kun 1 stk. USB-port til opladning og 1 Micro-USB til opladning af powerbanken. På den måde er du altså begrænset til at lade en enhed op ad gangen.

Ankers sorte design fungerer rigtig godt, men det er følsomt over for fedt og lignende, så den kan hurtigt komme til at se snusket ud.

Med en opladningstid for powerbanken på kun 5 timer og 30 minutter er den samtidig blandt de hurtigste til at lade op, og det gør den til en solid konkurrent i feltet.

Lynopladning af enhederfylder ikke så megetlav vægt
Bliver nemt snavsetfå stikhøj pris

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

16. Xiaomi Mi Powerbank 3

Tung, men praktisk

Volt: 4,94 A: 1,41 Driftstid: 4,25 timer Antal opladninger: 2,91 Opladning: 6 timer Effekt: 6,97 Watt Stik 2 USB-porte, 1 type C-port, 1 micro-USB Vægt: 282 gram Mål: 14,8 x 7,5 x 1,5 cm

Xiaomi Power Bank 3 10000mAh

Xiaomi Mi Powerbank 3 på 10.000 mAh er en af de mest effektive powerbanks, vi har testet, når vi ser på hvor mange gange, du kan oplade din telefon, før batteriet i powerbanken er fladt.

Powerbankens slanke, aflange form gør, at den er nem at få ind i smalle rum eller små steder. Driftstiden er på 4 timer og 15 minutter. Enhedens opladning af mobiler og lignende sker altså hurtigt og effektivt. Dog tager det omkring 6 timer at lade selve powerbanken op, og det er relativt langsomt.

Mi Powerbank 3 har to USB-porte, en USB-C port og en Micro-USB-port.
Det er bestemt en godkendt sammensætning, som dækker de flestes behov. Den vejer dog en del. Vægten på 282 gram gør den til en af de tungeste i klassen.

Antal opladninger pr. mobilhurtig opladning af mobilerslankt design
Tunglangsom opladning af powerbank

Mere om powerbanks

Hver gang der laves undersøgelser af, hvad forbrugere vil have i en mobiltelefon, så er "bedre batteritid" næsten altid det hyppigste svar (kameraet kan af og til snuppe førstepladsen afhængigt af, hvordan undersøgelsen er formuleret).

Det er egentlig ikke så underligt.
På de telefoner, du finder på markedet i dag, holder batteriet cirka en dags tid. Nogle gange mindre, hvis du bruger teflonen meget, og andre gange kan du opnå mere, hvis du aktiverer strømsparetilstand.

Vi er mange, der stadig kan huske de ældre mobiltelefoner, hvor standbytiden måltes i uger i stedet for timer, men så kunne de telefoner så stort set også kun ringe og spille Snake.
En moderne mobil har mere til fælles med en computer, hvis vi ser på, hvad den kan, og den har erstattet alt lige fra kompaktkamera til musikafspiller, filmfremviser og navigationsenhed. Flere funktioner, stærkere hardware og frem for alt langt større skærme bruger simpelthen mere strøm.

Hvis du ved, at din telefon har problemer med at holde en hel dag, eller hvis du bare vil slippe for stressfaktoren ved at glemme at lade telefonen, så er en powerbank en god investering. Det er ganske enkelt et ekstra batteri, der kan bruges til at oplade din telefon, når du ikke har adgang til en almindelig mobiloplader og er i nærheden af en stikkontakt.

Powerbanks fås i et hav af forskellige størrelser. Nøjagtig som batteriet i telefoner måles kapaciteten i milliamperetimer (mAh).
En typisk telefon har i dag et batteri på mellem cirka 2.000 og 4.000 milliamperetimer, og powerbanks plejer at ligge fra lige over 2.000 milliamperetimer helt op til både 20.000 og 30.000 milliamperetimer.

Mindre kapacitet giver et mindre batteri i powerbanken og dermed en mindre størrelse generelt. Mindre batterier tager generelt også kortere tid at lade op. Man vil selvfølgelig gerne kunne lade en næsten flad telefon helt op igen, og så må det jo også gå nogenlunde hurtigt, selvom du bruger den imens.

Derfor er en powerbank med lidt større kapacitet ofte at foretrække.

Matematikken er imidlertid ikke helt enkel for powerbanks.
Hvis du eksempelvis har en telefon med et batteri på 2.000 mAh, så betyder det ikke, at en powerbank på samme størrelse kan lade telefonen helt op. Afhængigt af opbygningen af powerbankens elektronik kan strømtabet variere. En del strøm går altså til spilde under opladningen. Hvis telefonen også er tændt imens, bruger den hele tiden strøm, og det påvirker også opladningen.

I vores test har vi fokuseret på powerbanks med en kapacitet på omkring 10.000 mAh. Det giver forholdsvis små og praktiske enheder, der samtidig har tilstrækkelig kapacitet til at oplade en telefon helt om mindst én gang, ofte to.
Det er også i denne klasse det bliver ret almindeligt med ekstrafunktioner som lynopladning, mulighed for at lade to enheder ad gangen eller oven i løbet trådløs opladning.