1. Start
  2. Bedst i test

Opdateret  

Primer: 7 produkter i test

PriceRunner

Vil du gerne have en mere jævn base og holdbar makeup? Så er en primer noget for dig. Primere skaber et grundlag for resten af din makeup og giver et jævnt og flot resultat. Derfor har vi testet, hvilken primer, der fungerer bedst med efterfølgende make-up, plejer huden bedst og har en god konsistens. Vi har testet primere fra flere forskellige mærker, herunder Clarins, NYX og Peter Thomas Roth. Læs med og se, hvem der er bedst i test.

Primer Test: Få din makeup til at holde længere med en god primer

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.

Design af test og testparametre er udviklet af en person, der arbejder professionelt med makeup. Mindst tre personer med forskellige hydtyper, i forskellige aldre og under forskellige forhold har derefter testet produkterne.

I testen har nedenstående parametre været afgørende for bedømmelsen:

  • Resultat og holdbarhed: Hvordan er det at påføre anden basismakeup efter brug af primeren? I hvilken grad udjævner primeren og giver et flot slutresultat? Hvor godt sidder makeuppen, hvis man bruger primeren? Skal man udbedre i løbet af dagen?

  • Pleje: Indeholder primeren plejende ingredienser? Indeholder primeren solbeskyttelse?

  • Konsistens: Hvilken konsistens har primeren? Er den let at påføre? Er den drøj? Hvilke forskellige hudtyper passer den til?

  • Forpakning og duft: Er forpakningen tilpasset produktet? Gør forpakningen det nem at dosere primeren? Har primeren nogen duft?

Testperioden løb over tre uger, og bedømmelsen er foretaget ud fra samlede helhedsoplevelse af produktet. Denne er derefter sat i forhold til produktets pris for at kunne bestemme prisgunstigheden og give produktet en karakter.

Vi har testet et udpluk af markedets populære primere. Sammenlign priser på primere på PriceRunner.

1. Peter Thomas Roth Skin to die for – BEDST I TEST PRIMER

Primeren hvis man er på jagt efter en naturlig udglattende effekt

Peter Thomas Roth Skin to Die for Mattifying Primer 30ml

Glattere hud? Linjer, der ikke ser helt så dybe ud? Makeup, der bliver siddende hele arbejdsdagen i stedet for kun til frokostpausen? Porer, der ser mindre ud?

Lyder det som utopi? Slet ikke.

Med primeren Skin to die for fra Peter Thomas Roth er ovennævnte bestemt muligt.

Let at påføre

Denne primer er lidt til den tykke side og er superlet at påføre (men ryst flasken først). Tryk en klat ud i hånden, og smør ansigtet med den. Enten inden makeuppen eller oven på den. Springer du makeuppen over? Ja, så fungerer denne primer glimrende alene til at give et lidt mere poleret resultat.

Instagramfilter to-go

Med primeren fra Peter Thomas Roth (eller PTR som det af og til forkortes), er det som at leve med et Instagramfilter. Et tilpas-filter, ikke et som visker alting ud, så man kommer til at ligne en plastikdukke. Huden ser stadigvæk levende ud, bare lidt mindre påvirket af årene, der er gået.

For makeuppen er den et glimrende grundlag. Nogle primere kan have tendens til at klumpe sig sammen, men ikke denne. Heldigvis, for hvis en primer klumper, modvirker den hele formålet, der er at give huden en udglattende effekt. Dette produkt smelter i stedet ind i huden – man mærker faktisk slet ikke, at man har lagt den på. Det er virkelig et stort plus, for et produkt mere, der føles tungt på huden, vil man gerne slippe for i sin rutine.

Peter Thomas Roth Skin to die for er en primer, der godt kan blive stabelvare, hvis man godt kan lide at bruge primere i sin makeuprutine.

Skøn formellet at påføremeget pænt og jævnt resultat
Høj pris

Prissammenligning

Sammenlign priser

Peter Thomas Roth Skin To Die For No Filter Primer (30ml)

209 kr.

Peter Thomas Roth Skin To Die For Mattifying Primer & Complexion Perfector 30 ml

222 kr.

Peter Thomas Roth Skin To Die For Mattifying Primer & Complexion Perfector 30 ml

222 kr.

2. Hourglass Veil Mineral PRIMER – BEDSTE LUKSUS PRIMER

Luksuriøs primer, der giver et næsten perfekt resultat

Hourglass Veil Mineral Primer SPF15 30ml

Hourglass er et af de mest luksuriøse mærker, du kan få fingrene i i Danmark lige nu. Og selvom prisen kan få en til at tabe pusten, så leverer produkterne altid, hvad de lover. Veil Mineral Primer er ingen undtagelse.

Primer, som er flatterende for huden

Man kommer langt med blot en lille smule. Efter påføring (klap den gerne ind i huden for at få det bedste resultat) er det, som om huden får et flatterende slør, der effektivt dæmper glans og efterlader huden glat og klar til resten af makeuppen.

Dyr, men drøj primer

Der er ingen tvivl om, at dette er en primer i det øvre prissegment. Men her får du alligevel valuta for dine penge, da den ikke bare gør sit arbejde, men også er drøj. Det kan ikke altid betale sig at være sparsom. Med Hourglass Veil Mineral Primer, sparer du ikke på pengene, men under du dig selv lidt luksus.

Giver en jævn og glansfri hud
Prisen er lidt belastende

3. Dermalogica Age Smart Skinperfect Primer Spf 30

Meget holdbar primer med høj solbeskyttelsesfaktor og plejende ingredienser

Dermalogica Skin Perfect Primer SPF30 22ml

Tuben, som Dermalogica Age Smart Skinperfect Primer kommer i, har en smal åbning, næsten som en pipette, hvilket letter doseringen. Konsistensen er tyk, og det tager lidt tid at smøre den ud.

Mineralbaseret primer med lidt farve

Primeren er mineralbaseret og let farvet, men dækker ikke hudtonen og tilfører blot en frisk glans. Ingredienslisten omfatter blandt andet plejende antioxidanter og hudforbedrende peptider, desuden har den en høj solbeskyttelsesfaktor. Desværre indeholder den også en smule lavendelolie, som sart hud kan reagere på.

Sminken sidder betydeligt bedre

Den største fordel ved primeren er, at den får makeuppen til at holde betydeligt længere – bedst af alle i hele testen. Basen blev imidlertid vanskeligere at vaske af. Nogle af testpersonerne syntes også, at det føltes for dækkende og tungt med foundation ovenpå og foretrak at bruge den alene uden yderligere base.

Høj solbeskyttelseplejende ingredienser og ekstremt holdbar.
Indeholder lavendeloliesom kan virke irriterendevanskelig at vaske af.

4. Bareminerals Prime Time Foundation Primer

Primer med god glans, der får basen til at holde længere og se bedre ud

BareMinerals Prime Time Original Foundation Primer 30ml

Bareminerals Prime Time Foundation Primer er silikonebaseret og har en let, lotionagtig konsistens, der er blød og nem at påføre. Giver glans og forbereder huden fint til foundation.

Primer med plejende ingredienser

Huden ser jævnere og mere fugtig ud. Indeholder plejende ingredienser, for eksempel lakridsrod. Foundation bliver siddende længere og ser bedre ud med denne primer under.

Selvom den skinner lidt, passer den også til federe hudtyper (men da hovedfunktionen ikke er at kontrollere glansen, kan personer med blandet hud godt føle behov for at dæmpe huden lidt ned i løbet af dagen).

God primer, der hurtig bliver brugt op

Pumpeflasken gør det let at dosere mængden, men efter cirka halvdelen af indholdet var brugt, gik pumpen i stykker. Desværre ikke særlig drøj, og den lille flaske blev hurtigt brugt op.

Giver glansbasen holder længere og ser bedre ud.
Problem med pumpen.

5. Jane Iredale Abscence Oil Control Primer

Primer som holder fedtet hud under kontrol

Jane Iredale Absence Oil Control Primer

Denne primer der kommer i en dåse med spejl, fungerer ikke kun som primer – den kontrollerer også glans i ansigtet ved at tage sig af overskydende olie.

Primer i pudderlignende dåse

Selvom Jane Iredale ikke er ene om at have en primer pakket som en cremet kage, er det bestemt ikke sædvanligt i udvalget af primere. Selvom man måske bliver lidt overrasket til at begynde med, er denne formel let at anvende. Ved hjælp af den medfølgende svamp påfører man denne primer inden resten af basen. Den efterlader en fløjlsblød hud, som definitivt virker mere mat. Ansigtet holder sig også mere glansfrit i løbet af dagen, nøjagtig som Jane Iredale Abscence Oil Control Primer lover.

Mindsker synlige porer

Efter en omgang med denne primer ser porerne også lidt mindre ud, hvilket er et plus for brugere med synlige porer. Resultatet bliver overordnet så blødt og fint, at den i testen af og til anvendes alene uden efterfølgende foundation – som en hurtig fix me up. Det fungerer også fint, men så skal man huske at pakke dåsen med til lidt udbedring i løbet af eftermiddagen.

Ulempen er, at svampen der medfølger til påføring, hurtigt begynder at se træt og snavset ud. Den kan selvfølgelig vaskes, men helt ærligt sjusker mange med at holde makeupredskaber rene.

Konklusion på test af Jane Iredale Abscence Oil Control Primer

I det store hele er dette dog en god primer. Vi havde godt kunnet tænke os en større udglattende effekt, men på den anden side fungerer den rigtig godt til at kontrollere glans – så her er det i høj grad et spørgsmål om, hvad der er vigtigst for dig.

Glat resultatholder olien under kontrol
Svampen bliver hurtigt træt

6. The Balm Time Balm Face Primer

Silkeglat følelse til en god pris

The Balm Time Balm Face Primer 30ml

The Balm Time Balm Face Primer kommer i en sød, lille tube på 30 ml, som størrelsesmæssigt passer godt i makeuptasken.

Cremen er nem at påføre med fingrene og arbejdes let ind i huden. Time Balm Face Primer er et silikonebaseret produkt, der udfylder porer og ujævnheder og giver et silkeglat resultat. Produktet absorberer olier i huden og efterlader den mat, men har også en fugtgivende effekt.

Ingen solbeskyttelse

Det primære formål med en primer er at forlænge din sminkes holdbarhed, hvilket dette produkt lykkes med til en vis grænse. Det kan dog være nødvendigt at udbedre makeuppen sidste på dagen eller ud på de små timer. En del andre primere har solbeskyttelsesfaktor, hvilket Time Balm Face Primer mangler. Det er synd, da denne primer giver et så godt udjævnende resultat, at man ellers havde kunnet klare sig med den alene.

På trods af manglen på SPF føles det som om, at man får meget produkt for pengene The Balm Time Balm Face Primer kommer i en sød, lille tube på 30 ml, som størrelsesmæssigt passer godt i makeuptasken. Cremen er nem at påføre med fingrene og arbejdes let ind i huden. Time Balm Face Primer er et silikonebaseret produkt, der udfylder porer og ujævnheder og giver et silkeglat resultat. Produktet absorberer olier i huden og efterlader den mat, men har også en fugtgivende effekt.

Lidt ventetid

Det tager nogle minutter, inden primeren tørrer ind i huden. Tager man makeup på med det samme, bliver produkterne nemt gnedet sammen. Det primære formål med en primer er at forlænge din sminkes holdbarhed, hvilket dette produkt lykkes med til en vis grænse. Det kan dog være nødvendigt at udbedre makeuppen sidste på dagen eller ud på de små timer.

En del andre primere har solbeskyttelsesfaktor, hvilket Time Balm Face Primer mangler. Det er synd, da denne primer giver et så godt udjævnende resultat, at man ellers havde kunnet klare sig med den alene. På trods af manglen på SPF føles det som om, at man får meget produkt for pengene med The Balm Time Balm Face Primer.

God prissilkeglat fornemmelsepraktisk forpakning
Ingen SPFmakeuppen holder i ret kort tid

7. Clarins Instant Smooth Perfecting Touch

Effektivt udjævnende primer, der forlænger basens holdbarhed

Clarins Instant Smooth Perfecting Touch 15ml

Clarins Instant Smooth Perfecting Touch er en silikonebaseret primer hvis faste, næsten spartelmasseagtige konsistens effektivt udjævner i et snuptag. Porer og rynker forsvinder under en silkeglat bund, og det svagt lyserøde pigment giver huden en diskret glans.

Der medfølger en lille spartel så man slipper for at grave i bøtten med fingrene, hvilket kan danne bakterier.

Høj pris, men kanon holdbarhed

Formlen er drøj, og det er kun nødvendigt med en lille klat til hele ansigtet. Når man ser på overflade og holdbarhed, er den også blandt de absolut bedste i testen.

Derimod er den dyr, da bøtte kun indeholder 15 ml (de andre indeholder i gennemsnit 30 ml). Formlen indeholder heller ingen ekstra plejende ingredienser, som man kan forvente i denne prisklasse.

Udjævner effektivtforlænger basens holdbarhed.
Ingen plejende ingredienserlille bøtte.

Mere om primer

En primer fungerer som en tynd bund inden foundation – den udjævner hudtonen, udfylder rynker, formindsker porer, får din base til at glide på lettere og holder derefter din makeup på plads længere. Vælg primer ud fra din hudtype, eftersom mange produkter fungerer som som en forlængelse af hudplejen og kan håndtere ekstra behov som fed eller tør hud. Hvis du har fed hud, passer en mousse-agtig konsistens med talgabsorberende ingredienser, der giver et mat resultat. Til tør eller ældre hud passer en flydende primer med fugt- og glansgivende egenskaber. Hvis du har blandet hud, kan du bruge forskellige primere, for eksempel en matterende på T-zonen og en glansgivende på kinderne. Ud over at udjævne huden visuelt har en del primere ofte hudforbedrende egenskaber, og i testen har vi belønnet solbeskyttelse og plejende antioxidanter med højere karakterer.

"Blur" er et modeord i base-makeup generelt, og de har erstattet mange primere. Blur-cremerne er dog typisk tykkere end primere, næsten altid silikonebaserede og let farvede.

Lad din creme trænge ind i huden, inden du påfører primer. Masser primer ind i hele ansigtet, eller der, hvor du synes det behøves, og lad den tørre i et minuts tid, inden du går over til foundation og concealer. Hvis du vil have en naturlig hud, er det fint bare at anvende primer og springe resten af base-makeuppen over. På øjenlågene anvendes en anden slags primer, der er særlige tilpasset øjenskygge. Visse primere kan også lægges oven på makeuppen som "touch up" i løbet af dagen i stedet for pudder.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os