Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Primer: 6 produkter i test

Af PriceRunner Opdateret 07.10.2017

Vi har testet primere og udpeger Dermalogica Age Smart Skinperfect Primer Spf 30 til bedst i test. Det er en meget holdbar primer med høj solbeskyttelsesfaktor og plejende ingredienser. Den største fordel ved primeren er, at den får makeuppen til at holde betydeligt længere – bedst af alle i hele testen. Bedste lavprisvalg blev Max Factor Facefinity All Day Primer, som giver huden en lækker tekstur og god solbeskyttelse. Desuden gør den basen mere holdbar, og forpakningen indeholder en stor produktmængde.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. Design af test og testparametre er udviklet af en person, der arbejder professionelt med makeup. Mindst tre personer med forskellige hydtyper, i forskellige aldre og under forskellige forhold har derefter testet produkterne. I testen har nedenstående parametre været afgørende for bedømmelsen:

 • Resultat og holdbarhed
  Hvordan er det at påføre anden basismakeup efter brug af primeren? I hvilken grad udjævner primeren og giver et flot slutresultat? Hvor godt sidder makeuppen, hvis man bruger primeren? Skal man udbedre i løbet af dagen?

 • Pleje
  Indeholder primeren plejende ingredienser? Indeholder primeren solbeskyttelse?

 • Konsistens
  Hvilken konsistens har primeren? Er den let at påføre? Er den drøj? Hvilke forskellige hudtyper passer den til?

 • Forpakning og duft
  Er forpakningen tilpasset produktet? Gør forpakningen det nem at dosere primeren? Har primeren nogen duft?

Testperioden løb over tre uger, og bedømmelsen er foretaget ud fra samlede helhedsoplevelse af produktet. Denne er derefter sat i forhold til produktets pris for at kunne bestemme prisgunstigheden og give produktet en karakter.

Bedst i test

Dermalogica Age Smart Skinperfect Primer Spf 30

Meget holdbar primer med høj solbeskyttelsesfaktor og plejende ingredienser

Tuben har en smal åbning, næsten som en pipette, hvilket letter doseringen. Konsistensen er tyk, og det tager lidt tid at smøre den ud. Primeren er mineralbaseret og let farvet, men dækker ikke hudtonen og tilfører blot en frisk glans. Ingredienslisten omfatter blandt andet plejende antioxidanter og hudforbedrende peptider, desuden har den en høj solbeskyttelsesfaktor. Desværre indeholder den også en smule lavendelolie, som sart hud kan reagere på. Den største fordel ved primeren er, at den får makeuppen til at holde betydeligt længere – bedst af alle i hele testen. Basen blev imidlertid vanskeligere at vaske af. Nogle af testpersonerne syntes også, at det føltes for dækkende og tungt med foundation ovenpå og foretrak at bruge den alene uden yderligere base.

Høj solbeskyttelseplejende ingredienser og ekstremt holdbar.
Indeholder lavendeloliesom kan virke irriterendevanskelig at vaske af.
Bedste lavprisvalg

Max Factor Facefinity All Day Primer

Generøs mængde primer med lækker tekstur, der giver din hud god solbeskyttelse

Blød og behagelig primer, der minder om en luksuriøs håndcreme. Konsistensen er relativt let og tørrer hurtigt. Lægger sig fint og udjævner huden, dog ikke de groveste porer. Udfylder smårynker og virker rigtig godt under øjnene, hvor man ofte får tørhedslinjer. Den holder fast i concealer og foundation og holder basen på plads i lang tid. Finishen bliver mat og passer godt til fed hud, du skal dog regne med at skulle pudre efter nogle timer, hvis din hud er meget fedtet. Pluspoint for solbeskyttelsesfaktor! Flasken indeholder hele 40 ml, så man får meget for pengene.

Lækker teksturgør basen mere holdbarsolbeskyttelseindholder meget.
Ingen plejende ingredienser.

Bareminerals Prime Time Foundation Primer

Primer med god glans, der får basen til at holde længere og se bedre ud

Primeren er silikonebaseret og har en let, lotionagtig konsistens, der er blød og nem at påføre. Giver glans og forbereder huden fint til foundation. Huden ser jævnere og mere fugtig ud. Indeholder plejende ingredienser, for eksempel lakridsrod. Foundation bliver siddende længere og ser bedre ud med denne primer under.

Selvom den skinner lidt, passer den også til federe hudtyper (men da hovedfunktionen ikke er at kontrollere glansen, kan personer med blandet hud godt føle behov for at dæmpe huden lidt ned i løbet af dagen). Pumpeflasken gør det let at dosere mængden, men efter cirka halvdelen af indholdet var brugt, gik pumpen i stykker. Desværre ikke særlig drøj, og den lille flaske blev hurtigt brugt op.

Giver glansbasen holder længere og ser bedre ud.
Problem med pumpen.

The Balm Time Balm Face Primer

Silkeglat følelse til en god pris

The Balm Time Balm Face Primer kommer i en sød, lille tube på 30 ml, som størrelsesmæssigt passer godt i makeuptasken. Cremen er nem at påføre med fingrene og arbejdes let ind i huden. Time Balm Face Primer er et silikonebaseret produkt, der udfylder porer og ujævnheder og giver et silkeglat resultat. Produktet absorberer olier i huden og efterlader den mat, men har også en fugtgivende effekt. Det tager nogle minutter, inden primeren tørrer ind i huden. Tager man makeup på med det samme, bliver produkterne nemt gnedet sammen.

Det primære formål med en primer er at forlænge din sminkes holdbarhed, hvilket dette produkt lykkes med til en vis grænse. Det kan dog være nødvendigt at udbedre makeuppen sidste på dagen eller ud på de små timer. En del andre primere har solbeskyttelsesfaktor, hvilket Time Balm Face Primer mangler. Det er synd, da denne primer giver et så godt udjævnende resultat, at man ellers havde kunnet klare sig med den alene.

På trods af manglen på SPF føles det som om, at man får meget produkt for pengene The Balm Time Balm Face Primer kommer i en sød, lille tube på 30 ml, som størrelsesmæssigt passer godt i makeuptasken. Cremen er nem at påføre med fingrene og arbejdes let ind i huden. Time Balm Face Primer er et silikonebaseret produkt, der udfylder porer og ujævnheder og giver et silkeglat resultat. Produktet absorberer olier i huden og efterlader den mat, men har også en fugtgivende effekt.

Det tager nogle minutter, inden primeren tørrer ind i huden. Tager man makeup på med det samme, bliver produkterne nemt gnedet sammen. Det primære formål med en primer er at forlænge din sminkes holdbarhed, hvilket dette produkt lykkes med til en vis grænse. Det kan dog være nødvendigt at udbedre makeuppen sidste på dagen eller ud på de små timer.

En del andre primere har solbeskyttelsesfaktor, hvilket Time Balm Face Primer mangler. Det er synd, da denne primer giver et så godt udjævnende resultat, at man ellers havde kunnet klare sig med den alene. På trods af manglen på SPF føles det som om, at man får meget produkt for pengene med The Balm Time Balm Face Primer.

God prissilkeglat fornemmelsepraktisk forpakning
Ingen SPFmakeuppen holder i ret kort tid

Clarins Instant Smooth Perfecting Touch

Effektivt udjævnende primer, der forlænger basens holdbarhed

Silikonebaseret primer hvis faste, næsten spartelmasseagtige konsistens effektivt udjævner i et snuptag. Porer og rynker forsvinder under en silkeglat bund, og det svagt lyserøde pigment giver huden en diskret glans. Der medfølger en lille spartel så man slipper for at grave i bøtten med fingrene, hvilket kan danne bakterier.

Formlen er drøj, og det er kun nødvendigt med en lille klat til hele ansigtet. Når man ser på overflade og holdbarhed, er den også blandt de absolut bedste i testen. Derimod er den dyr, da bøtte kun indeholder 15 ml (de andre indeholder i gennemsnit 30 ml). Formlen indeholder heller ingen ekstra plejende ingredienser, som man kan forvente i denne prisklasse.

Udjævner effektivtforlænger basens holdbarhed.
Ingen plejende ingredienserlille bøtte.

Nyx Studio Perfect Photo Makeup

Primer med lav købspris og fløjlsblød tekstur

Helt transparent, silikonebaseret primer med silkeblød tekstur. Desværre skiller formlen af og til og får en vandet og klumpet konsistens. Ingredienslisten er kort, og den indeholder kun silikoner og meget få mineraler, desværre ingen plejende stoffer. Primeren udjævner hudens overflade, men dens holdbarhed levede ikke rigtig op til forventningerne.

På fed hud trængte glansen hurtigt igennem, og følelsen blev i stedet endnu mere fedtet end uden primer. Lige en advarsel: I samme primerserie fås en grøn og en lilla, der er beregnet til at neutralisere, men som kun giver huden en underlig tone. Samlet set er det en primer under gennemsnittet, som hverken bliver elsket af kameraet eller din hud.

Billig
Konsistens som skillerfedtet fornemmelse på hudeningen forbedring af holdbarheden.

Alt om primer

En primer fungerer som en tynd bund inden foundation – den udjævner hudtonen, udfylder rynker, formindsker porer, får din base til at glide på lettere og holder derefter din makeup på plads længere. Vælg primer ud fra din hudtype, eftersom mange produkter fungerer som som en forlængelse af hudplejen og kan håndtere ekstra behov som fed eller tør hud. Hvis du har fed hud, passer en mousse-agtig konsistens med talgabsorberende ingredienser, der giver et mat resultat. Til tør eller ældre hud passer en flydende primer med fugt- og glansgivende egenskaber. Hvis du har blandet hud, kan du bruge forskellige primere, for eksempel en matterende på T-zonen og en glansgivende på kinderne. Ud over at udjævne huden visuelt har en del primere ofte hudforbedrende egenskaber, og i testen har vi belønnet solbeskyttelse og plejende antioxidanter med højere karakterer.

"Blur" er et modeord i base-makeup generelt, og de har erstattet mange primere. Blur-cremerne er dog typisk tykkere end primere, næsten altid silikonebaserede og let farvede.

Lad din creme trænge ind i huden, inden du påfører primer. Masser primer ind i hele ansigtet, eller der, hvor du synes det behøves, og lad den tørre i et minuts tid, inden du går over til foundation og concealer. Hvis du vil have en naturlig hud, er det fint bare at anvende primer og springe resten af base-makeuppen over. På øjenlågene anvendes en anden slags primer, der er særlige tilpasset øjenskygge. Visse primere kan også lægges oven på makeuppen som "touch up" i løbet af dagen i stedet for pudder.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem