Opdateret 16. juni 2022

Test af 20 soundbars: Her er modeller med den bedste lyd

Vil du gerne opgradere TV'ets lyd uden at spendere en herregård på et komplet hjemmebio-system? Vi har testet populære soundbars fra B&O, JBL, Sony, Sonos og flere andre. Læs med og se, hvem der er bedst i test.

Test af 20 soundbars: Her er modeller med den bedste lyd

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører alle vores test selv og tester alle produkter i virkeligheden. Vi har testet hver soundbar i det miljø, den er beregnet til, med andre ord en normalt stor dagligstue møbleret med sofaer, tv-møbel med mere. Dette er for at skabe en så repræsentativ oplevelse som muligt, så karakteren stemmer overens med forbrugerens krav og forudsætninger.

Hver soundbar er først tilkoblet uden brugsanvisning for at få et billede af, hvor intuitivt produktet er, og hvor tydelige knapper og lignende er. Derefter har vi foretaget tilkoblingen forfra, og enheden er blevet konfigureret – og ved behov kalibreret – ud fra producenternes egne instruktioner. Når vi har testet alle soundbarene, har vi benyttet os af musik fra forskellige kilder og af forskellig art. Det har været et varieret miks af genrer, alt fra klassisk musik og elektrojazz til hiphop og dubstep.

Vi har også et antal referencenumre med på afspilningslisten, som er med for at teste specifikke aspekter.

Eksempelvis bruger vi The Whos Baba O'Riley, fordi den ofte lyder dårligt i ubalancerede lydsystemer. Vi lytter også altid til Yulunga (spirit dance) med Dead can Dance for at få et godt billede af, hvordan højttalerne håndterer lyd i forskellige kanaler. Nogle af de faktorer vi især lægger vægt på, er:

  • Lydkvalitet: Hvordan præsterer hvert register? Hvor godt fremtræder detaljer i de forskellige registre? Hvor bedret og fyldigt er lydbilledet? Hvordan håndterer højttaleren høj lydstyrke? Kan soundbaren separere lyd i forskellige kanaler?
  • Funktioner: Hvilke opkoblingsmuligheder og porte er der? Understøtter soundbaren nogen streamingtjenester? Hvilke andre funktioner er der? Er der en app til styring?
  • Brugervenlighed: Hvor nemt og hurtigt går det at komme i gang med soundbaren første gang? Skal den kalibreres, og hvor enkel er denne proces i så fald? Er du nødt til at åbne brugsanvisningen for at foretage indstillinger?

Andre faktorer vi vægter i karakteren er fjernbetjeningen og andet medfølgende tilbehør, garantier, byggekvalitet og materialevalg. Endelig ser vi på den aktuelle pris og laver en samlet bedømmelse af, hvor meget soundbar vi synes, man får for pengene, dvs. hvor prisbillig soundbaren er.

Vi har testet et udpluk af markedets populære soundbars. Sammenlign priser på alle testede soundbars på PriceRunner.

1. Yamaha MusicCast Bar 400 - BEDSTE SOUNDBAR

Fantastisk lyd, let at anvende og alsidig

Kanaler: 2.1 Effekt: 200 watt. Tilslutninger: 1 HDMI ind, 1 HDMI ud, 3,5 mm audio, 1 optisk ind, 1 optisk ud. Effektforbrug: 49 watt. Mål: bredde 980 mm, dybde 111 mm, højde 60 mm. Vægt: 2,7 kilo.

Yamaha MusicCast Bar 400

Yamaha MusicCast Bar 400 er en kombination af soundbar plus subwoofer, men samtidigt mere end blot en 2.1-løsning.

Den her soundbar er nemlig også forsynet med understøttelse af multirumsplatformen MusicCast og kan således fungere som en delkomponent af et større system af højttalere i en lejlighed eller villa. Netop dette aspekt kan sikkert tiltale mange, men faktum er, at denne soundbar ville have overbevist selv uden denne del. Den er ekstremt vanskelig at få op af kassen, men det er virkelig besværet værd.

Det er ikke uden opskruede forventninger, når der står Yamaha på en soundbar. Den japanske elektronikgigant var tidligt ude med soundbar-konceptet og har lanceret en række produkter i årenes løb, som alle er af virkelig høj klasse. Og selvfølgelig kan også Bar 400 klare presset.

Men lad os begynde med de få mangler, vi har fundet; nærmere bestemt to: Der mangler understøttelse af Dolby Atmos/DTS:X, og der er kun én HDMI-indgang. Begge disse detaljer kan være en deal breaker for mange brugere, som ønsker en mere helstøbt lydoplevelse eller gerne vil slutte flere eksterne enheder til sin soundbar.

Men kan man leve med disse mangler, kompenserer Bar 400 i høj grad for dem med både sin lydkvalitet og sit udseende.

Synkroniserer automatisk

MusicCast Bar 400 ligefrem oser af byggekvalitet og har et design i lige dele sort og børstet aluminium. Enheden er desuden meget kompakt og ikke særlig iøjnefaldende med diskrete LED-indikatorer på oversiden. Den tilhørende subwoofer har samme design og er også rigtig lækker rent visuelt.

Inden for højttalergitteret på selve soundbaren sidder der to 4,6-centimeterselementer og to diskanthøjttalere på hver 2,5 centimeter. Den aktive subwoofer har et 6,5-tommerselement og basport på fronten. En sjov detalje er, at disse to enheder finder hinanden automatisk, så man slet ikke behøver at foretage nogen manuelle indstillinger. Praktisk.

Når det gælder lydkvalitet, lever Yamaha uden tvivl op til sit rygte. Ved almindelig TV-kigning er præcisionen i frekvensgengivelsen et rigtig behageligt bekendtskab, da man faktisk kan høre, hvad folk siger, selv ved meget lav lydstyrke. Og det er på trods af, at soundbaren ikke har nogen centerhøjttaler, men er af 2.1-typen.

Af samme grund kan den heller ikke anses som en fuld erstatning for et surroundsystem, men det lyder kraftfuldt, og stereoseparationen er der ikke noget i vejen med.

Bastrykket er rigtig stabilt, og det lykkes faktisk ikke engang for os at fremkalde en forvrængning. Man kan også sagtens afspille musik med Yamaha MusicCast Bar 400, som uden problemer kan erstatte et mindre stereoanlæg.

Ekstremt velbalanceret lydlet at håndtere
Mangler understøttelse af Dolby Atoms/DTS:Xkun én HDMI-indgang

Prissammenligning

Sammenlign priser
Lyd og Billede Specialisten Logo

Yamaha MusicCast Bar 400. Køb rentefrit her!

4.989 kr.
Milo Lyd & Billede Logo

Yamaha YAS-408 MusicCast Bar 400 Sort

4.989 kr.
CC Pro Shop Logo

Yamaha MusicCast BAR 400

4.990 kr.

2. Sony HT-A7000 - BEDSTE PREMIUMVALG

Stor, tung, virkelig god og meget dyr

Produkttype: Soundbar med 7.1.2-lyd. Lydformat: Dolby, DTS Tilslutninger: 2 x HDMI (2.1), 1 x USB, 1 x optisk, WiFi (5), Bluetooth, HDMI eARC. Trådløse protokoller: Spotify Connect, Airplay 2, Chromecast Antal højttalere: 7 Effekt: 500 watt Andet: Subbas kan tilkøbes ligesom trådløse baghøjttalere

Sony HT-A7000

Oprindeligt var tanken med soundbars, at man ville slippe for installation af højttalere højt og lavt i rummet. "Smæk en lille pakke under tv'et..." var hele konceptet. Så smidigt bliver det jo ikke med en bjælke (ja, det her er virkelig en bjælke) som Sonys HT-A7000. Alene soundbaren vejer 8,7 kilo, og den er så bred (130 centimeter), at den endda føles lidt overdimensioneret til testlaboratoriets 75" Bravia. Det kan være en udfordring at få plads til denne soundbar på et TV-møbel, og det bedste er med andre ord at montere den på væggen. Så meget for smidighed. Den leveres desuden i denne helhedsløsning sammen med en rigtig grov subbase og to "fuglehuse" til satellitter til baglyden.

Fantastisk lyd

Nå, lad os rive plasteret af med det samme. Hvordan lyder det? Helt fantastisk! Selvom dette er dyrt udstyr, kan man naturligvis også forvente en lyd i den absolutte topklasse, men vi bliver trods forventningerne mere eller mindre blæst omkuld (eller af sofaen). Udgangseffekten på hele 500 watt gør også, at der er lyd, så det rækker og mere til i alle registre.

Lydbilledet er både bredt, dybt og højt, samtidig med at det er særdeles veldefineret og separationen eksemplarisk. Dette anlæg giver en imponerende og omsluttende oplevelse, også når vi udsætter det for virkelig svære surround-undersøgelser med intense scener. Her er der dynamik, så det rækker og mere til. I kombination med subbassen er bastrykket særdeles godt, men faktum er, at soundbaren også selv klarer en hel del bas, selvom det naturligvis ikke bliver helt på samme niveau.

Vi bemærker også, at gengivelsen af samtaler er på højde med, hvad mange rigtig dyre hjemmebiografanlæg tilbyder, hvilket er meget værd, når man ser film og tv-serier.

Hvis vi tilslutter de trådløse baghøjttalere, bliver det et anlæg, som uden problemer kan matche mange kabelforbundne surroundanlæg i en højere prisklasse, omend ikke de bedste. Når det gælder soundbarbaserede løsninger, er man helt klart med oppe og kæmpe om førstepladsen, når det gælder lydkvalitet.

Storartet til musik

Lyden som musikanlæg er storartet, akkurat som for film og tv. Mange soundbars er klart bedre til det ene eller det andet, men her oplever vi finmejslet diskant, flot bas og et mellemregister, der føles ypperligt afbalanceret uanset genre. Hvis man kobler subben til, kan man køre disko for hele kvarteret. Igen, meget imponerende.

Der er ikke meget at bemærke på tilslutningssiden. To HDMI-indgange (2.1, tak for det) og pass through for 4K/120P og 8K/60P gør, at vi føler os fremtidssikrede. Her findes også HDMI eARC. Hvad angår den trådløse del, så findes der naturligvis både Bluetooth og WiFi, men også understøttelse af Spotify Connect, Airplay 2 og Google Chromecast.

Det er i princippet umuligt ikke at anbefale denne løsning til dem, der leder efter et potent soundbarbaseret alternativ til et "rigtigt" hjemmebiografanlæg. Problemet ligger snarere i prisen. Soundbaren alene koster 15.000 kroner. Hvis man vil have subbassen og baghøjttalerne, må man lægge nogle tusinde kroner på til, og... ja, der findes ganske enkelt billigere alternativer, som ikke ligger så langt bagefter, når det gælder lydkvalitet. Men vil man have det bedste fra soundbar-vejen, som kan opdrives? Ja, så ligger HT-A7000 uden tvivl rigtig godt til.

Lydenindgangenebred understøttelse af diverse protokoller
Meget dyr

3. JBL Bar 5.0 Multibeam - BEDSTE LAVPRISVALG

Imponerende ressourcer i forhold til størrelsen

Type: Soundbar Tilslutninger: HDMI (2), Ethernet, USB, optisk, Bluetooth, Wi-Fi Effekt: 250 watt Størrelse: 710 x 100 x 65 millimeter Vægt: 2,8 kg Andet: Stemmestyring via Alexa, Siri og Google Assistent

JBL Bar 5.0 MultiBeam

Soundbars er generelt et behageligt bekendtskab, men spørgsmålet er, om ikke konceptet gør sig bedst til mindre tv-apparater, for eksempel i soveværelset? Ja, i hvert fald hvis du spørger en hærdet hjemmebiografentusiast, der nok hellere vil have et ægte surroundsystem i stedet for en soundbar til tv'et i stuen. Til den kategori, der bare vil have lidt bedre lyd til fjernsynet i soveværelset, findes der i dag et hav af produkter at vælge mellem, og JBL's 5.0 Multibeam slutter sig til den gruppe.

Pladsbesparende med solid lyd

Her er der tale om en ret lille enhed, der kun måler 71 centimeter i bredden. Den passer således fint til mindre tv-apparater. Den er heller ikke særlig dyb, så den er nem at finde plads til på mindre hylder eller møbler, hvor der er begrænset plads.

JBL Bar 5.0 Multibeam som en del af tv-setuppet

Den leveres uden tilhørende subwoofer, så man er også nødt til at nøjes med elementerne i selve soundbaren til bassen. Det er selvfølgelig ikke nok, hvis man vil have førsteklasses biograflyd, men faktisk leverer 5.0 Multibeam forbavsende meget bas af sin størrelse. Bedre end rivalerne. Lyden er generelt velbalanceret og veldefineret, og den gengiver omsluttende lydeffekter fra science fiction-film lige så godt som nyhedsoplæserens stemme.

Der findes dyrere alternativer på markedet, og nogle af dem lyder bedre, men langt fra alle. At du har mulighed for stemmestyring af denne soundbar med alle tænkelige AI-assistenter er også en behagelig bonus. Vi kan ikke andet end give vores varmeste anbefaling, hvis du er på udkig efter en god og billig soundbar til et lidt mindre tv.

Praktiskforbavsende god lydunderstøtter AI-assistenter
Kan ikke kobles til en subwoofer

4. Bose Soundbar 900

En fremragende efterfølger til en allerede god soundbar

Type: Soundbar med surroundeffekt Tilslutninger: HDMI it (ARC), optisk indgang, ethernet Trådløst: Wifi, Bluetooth, Airplay 2, Spotify Connect Subwoofer: Sælges separat Mål: 104,5 x 5,7 x 11 cm Andet: Understøtter Google Assistant og Amazon Alexa

Bose Smart Soundbar 900

Der er ærlig talt ikke ret meget galt med Bose Soundbar 700. Men hvis man tager de fleste af de få mangler, dette produkt har, og udbedrer dem, ja så får man Bose Smart Soundbar 900. Man må ganske vist også betale tusind kroner mere, men hvis man alligevel er oppe i disse prisklasser og kigger efter soundbars, ja så er det en såkaldt "no brainer".

Solid vægt

Soundbar 900 ligner i princippet Soundbar 700, men vejer betragteligt mere. Desuden har den fået et par udskæringer på den glasbeklædte overside, hvor lyden fra opadrettede højttalerelementer kommer ud. Det åbner naturligvis for rigtig fine Dolby Atomos-effekter, og til forskel fra Soundbar 700 understøtter 900 faktisk også Dolby Atmos. En allerede god surroundoplevelse er dermed blevet en smule skarpere. Kun ros herfra.

Lyden er generelt fantastisk god, hvilket vi er blevet vant til, når det handler om Bose. Og præcis som lillebroren 700 har dette produkt ingen problemer med hverken stereolyd til musik, surroundeffekter i den højere klasse eller samtaler. Sidstnævnte plejer at være akilleshælen for mange soundbars, men Bose lykkes som altid exceptionelt godt med mellemregistret, der er så veldefineret, at det næsten er uden sidestykke.

Flot subwoofer

Her er der også basisressourcer til dem, der ønsker lidt natklub light hjemme i varmen, og hvis man vælger at købe Soundbar 900 sammen med subbas, kan man fjerne det der med light. Med andre ord en skråsikker måde at få en anmærkning fra støjtjenesten på. Subbasen byder på en skarp og tight bas, og den er til forskel fra andre subbasser også rigtig kompakt og flot samt med matchende glas på oversiden.

Vi noterer understøttelse af både Google Assistant og Alexa, multirumunderstøttelse (med andre trådløse Bose-højttalere) samt understøttelse af både Airplay 2 og Chromecast.

Det, vi stadig mangler, er en HDMI-indgang, og den der ganske vist elegante blanke overside kan blive et problem, da den har en tendens til at reflektere lys på en særdeles effektiv måde. Det behøver naturligvis ikke at være noget problem i dit hjem, men det kan være godt at vide, især hvis man har et generøst lysindfald i det rum, hvor man placerer soundbaren.

Der er en tydelig konkurrent til dette produkt, og det er Sonos Arc. Og med undtagelse af, at softwaren fra Bose ikke er helt så veltrimmet som Sonos, så er Bose Soundbar 900 det bedste alternativ efter vores mening. Det er frem for alt lydgengivelsen i det højere mellemregister og diskanten, der vinder kampen, plus at dette produkt ikke er lige så klodset som sin ærkerival.

Bose Soundbar 900 er en næsten fuldendt soundbar, men kun næsten.

Fantastisk flot lydflot
Vi mangler en HDMI-indgangikke verdens bedste appblank finish reflekterer lys

5. Beosound Stage

Smuk, lyder godt og dyr

Kanaler: 3.0 Effekt: N/A Tilslutninger: HDMI, Ethernet x 2, RCA, SPDIF, LAN, HDMI eARC, Wi-fi, Bluetooth 4.2, understøtter Chromecast og Airplay 2. Mål: 110 x 17 x 8 cm Vægt: 8 kilo

Bang & Olufsen Besound Stage

Den bærer velrenommerede Bang & Olufsens logo, den er tung som et pengeskab, og den har en ekstremt sober fremtoning med sit trækabinet (den fås også i andre materialer), og det grå stof, der dækker højttalerelementerne.

Forventningerne kunne således ikke være højere, når vi får taget denne bastante enhed ud af kassen. Vi tænker spontant, at Beosound Stage bør tiltale Bang & Olufsen-fans, ikke mindst på grund af designet.
Den brede masse er derimod næppe villige til at betale så meget for en soundbar, næsten uanset hvor godt den lyder.

Størrelsen kræver ommøblering

Denne basse af en soundbar giver os med det samme et problem. Hvor skal vi gøre af den?

Den kan ganske vist placeres med bagstykket nedad på et tv-bord, men den fylder ret meget i dybden, og den passer ikke med foden til testlaboratoriets 75-tommers Sony Bravia. Man kan selvfølgelig også hænge den på væggen, hvilket også yder den mest retfærdighed rent visuelt, men man skal sørge for, at det er en massiv væg, eller at der er reglar, for den vejer betydeligt mere end mange andre soundbars.

Til fotograferingen vælger vi at stille den på højkant, men vi lytter naturligvis ikke i den vinkel og laver bedømmelsen med udgangspunkt i en bordplacering.

Soundbar-BangOlufsen-Beaosound-1

Vi kan hurtigt konstatere, at det ikke er nødvendigt med en subwoofer til de flestes behov. Her er der nemlig plads til reelle elementer (11 stykker nærmere bestemt), og kabinettet er så stort, at den yder en rigtig fin og spændstig bas.

Den dér ekstremt dybe og buldrende hjemmebiografbas havde krævet en ekstern subwoofer, men det er der desværre ingen udgang til. Er ekstrem bas lige dig? Så skal du måske kigge på andre alternativer.

Fremragende lyd

Lyden er selvfølgelig generelt fremragende. Det er jo trods alt et B&O-produkt.

Det høres tydeligt, at både elementer og forstærkning er i topklasse. Vi bliver budt på en imponerende stereobredde og en forbløffende klarhed i mellemregisteret. Detaljeringsgraden imponerer, og det hele er smagfuldt balanceret. Alle små detaljer fremgår med en præcision, der er svær at matche.
Dolby Atmos-gengivelsen er også imponerende, med forbehold for at en løsning af denne type aldrig kan erstatte et ægte surroundanlæg. Men Beosound Stage gør alligevel et rigtig godt stykke arbejde. Desværre understøtter den ikke DTS, så hvis det er en dealbreaker for dig, må du lede videre.

Ser vi på volumenressourcerne, skiller Beosound Stage sig virkelig ud fra mængden. Du kan få rigtigt meget lyd ud af denne enhed, og hvis du bor i lejlighed, bør du nok holde dig til den nederste halvdel af volumenområdet, hvis du ikke vil smides ud. Og selv den høje lyd holder distancen.

Selvom vi skruer højt op, er der ingen forvrængning, før vi næsten er oppe på maksimum. Virkelig lækkert.

Kun app-betjening

B&O har underligt nok valgt at nøjes med en app til fjernbetjening af Beosound Stage. Vi gætter på, at de gerne vil lokke forbrugerne til at købe den vildt dyre fjernbetjening Beoremote One.

Lydstyrken kan dog justeres med fjernbetjeningen til dit tv, hvis du tilslutter via HDMI-ARC, og det er trods alt nok den vigtigste mulighed. Og appen er faktisk ikke så tosset, selvom det selvfølgelig har både fordele og ulemper at bruge sin smartphone til alt muligt.

Beosound Stage understøtter både Chromecast og Airplay 2, og den kan også anvendes som led i en multirumsløsning med flere B&O-produkter.

Af at være B&O's første produkt i segmentet så er Beosound Stage unægtelig imponerende. Den er flot og lyder fremragende, uanset om du ser film eller hører musik. Men den koster også så meget, at der er god grund til at kigge på, hvad konkurrenterne byder ind med. I denne prisklasse finder man for eksempel Sennheisers Ambeo, som man i det mindste bør prøve, inden man beslutter sig for Beosound Stage.

Med tanke på prisen havde vi gerne set lidt flere indgange, og for de ægte hjemmebio-entusiaster kan det selvfølgelig være afgørende, at der mangler understøttelse af DTS:X. Men det er også det eneste, der står i vejen for en topkarakter.

Flotmeget god lyd
Ingen DTS:X-understøttelsefå indgangehøj pris

6. Sennheiser Ambeo

Luksus-soundbar med enorm lyd

Kanaler: 5.1.4 Effekt: 250 W Tilslutninger: 3 HDMI 2.0a ind, HDMI 2.1 ud, 3,5 mm subwoofer ud, optisk, Bluetooth, Wi-Fi, USB, mikrofon, Effektforbrug: 50 W (normal brug), 1,9 W (standby) Mål: 1265x135x171 mm Vægt: 18,5 kg Andet: Chromecast,

Sennheiser Ambeo Soundbar

Sennheiser Ambeo er det kendte lydfirmas første skridt ind på soundbar-markedet. Dette første skridt er imidlertid et langt spring, man har arbejdet ud fra en devise om ekstra af det hele og så med drys på, da man udviklede denne soundbar.

Den store enhed indeholder hele 13 højttalere, understøtter Dolby Atmos-lyd med opadvendte højttalere og leveres med en mikrofon på stativ for at kunne indstille lyden optimalt.

Kræver et vist rum

Som det kan ses på målene, er det ikke ligefrem en soundbar, som du gemmer ad vejen for foden af tv'et og derefter glemmer alt om. Under ingen omstændigheder. Dette er en maskine og vil og skal have plads. Det bemærker man ikke mindst under installationen.

For det første har den som nævnt opadvendte højttalere til det ekstra rum, som Dolby Atmos skaber. Derudover er denne højttaler i højere grad end gennemsnittet baseret på akustikken i dit rum og højttalerens placering.

I løbet af vores testperiode bærer vi soundbaren rundt til forskellige steder i rummet og kører den automatiske kalibrering med den medfølgende mikrofon. Resultatet varierer kraftigt afhængigt af placeringen og dermed rummets udformning, om der står nogle møbler i vejen eller lignende.

På den anden side er du nok i forvejen bevidst om disse faktorer, hvis du overvejer en soundbar i denne prisklasse.

Klassens førende

Hvad så, når den først er placeret rigtigt og alt er tilsluttet og kalibreret? Wow. Ambeo er lavet til at kunne fungere uden såvel subwoofer som baghøjttaler, og begge dele fungerer utrolig godt. Surround- og rumoplevelsen er definitivt til stede med Atmos, og vi er i tvivl, om det overhovedet er muligt at skabe en bedre surroundoplevelse kun med en højttalerklods forrest.

Rigtig apokalyptiske krigsfilm med rigtig høj lydstyrke havde nok nydt godt af lidt mere bas, men til det formål er der en subwooferudgang, til dem som ønsker det. Hvis du bare holder et lydniveau, så naboerne ikke ringer til politiet, behøver du ikke at bekymre dig.

Selve lyden er heller ikke så tosset. Først og fremmest har den en meget detaljeret og frisk bas og en utrolig detaljerigdom over hele registeret. Det samme gælder også almindelig tokanalsmusik, som lyder vildt godt med Ambeo.

Sennheiser Ambeo er kort og godt det pejlemærke, som alle andre soundbars kan begynde at måle sig med. Prisen og især placeringsfølsomheden gør, at den måske ikke helt passer til alle rum og præferencer. Men lever du op til disse krav, kan du egentlig glemme alt om et dedikeret hjemmebiografsystem.

Fantastisk surroundoplevelseUtroligt god lydEnkel kalibreringsproces
Kræver meget af rum og møblement

7. Bose Soundbar 700

En rigtig god soundbar, der kunne have været bedre

Type: Soundbar med surroundeffekt Tilslutninger: HDMI ud (ARC), optisk indgang, ethernet. Trådløst: Wifi, Bluetooth, Airplay2, Spotify Connect. Subwoofer: Sælges separat Mål: 97,8 x 5,7 x 10,8 cm. Andet: Understøtter Google Assistant og Alexa

Bose Soundbar 700

Brandet Bose er synonymt med god lyd. Det er naturligvis et udmærket fundament at bygge en soundbar på. Det handler jo trods alt primært om lyd. Og her lever Bose Smart Soundbar 700 helt op til forventningerne. Alt lyder godt. Musik, dialog, bombastiske effekter i storslåede filmscener. Der er ikke noget scenarie, dette produkt ikke kan håndtere.

Det er også sådan en soundbar, der gør krav på at kunne emulere surround, og i tilfældet med Bose anvender man en teknologi kaldet Phase Guide Arrays. Det fungerer også rigtig godt. Man kan tilkøbe ægte surround-højttalere for 6.000 kroner, men det er jo på den anden side måske netop, hvad vil undgå med sådan et produkt. Dyrt er det også.

God lyd

Den har en sjælden finmejslet diskant, et særdeles klart og sprødt mellemregister og faktisk også en god bas, også uden subbas tilsluttet. Hvis man tilkøber Bose subbas (her sidder en proprietær kontakt, så det er, hvad du har at vælge imellem), lander vi på en rigtig kompetent og skarp bas, men det gør selvfølgelig, at pakken også bliver dyrere. Uanset hvad: Lyden er kort og godt rigtig god.

Af netop den årsag er det dog ekstra trist, at der mangler understøttelse af Dolby Atmos og DTS:X, som er de aktuelle topformater, når det handler om surroundlyd. Her havde anmeldelsen uden tvivl kunnet rykkes et halvt trin op.

Refleksioner på oversiden

Et andet halvt trin – som havde ført Soundbar 700 op på fuld styrke – handler om designet. Det er ikke helt optimalt med en glansfuld overside, da det giver refleksioner fra tv'et, eller som i vores tilfælde refleksioner fra et vindue, der sidder lige op ad tv'et. Vores testeksemplar er hvidt, og måske bliver det lidt værre end med den sorte variant, men da den også har en glansfuld overside, tror vi ikke, at forskellen er så stor. Ja, og så mangler der en HDMI-indgang, hvilket vi også noterer på designsidens minuskonto.

Den solide fjernbetjening er også et interessant kapitel. Den er virkelig solid. Intet er så forstyrrende som en alt for lille fjernbetjening (spørg alle med et Apple TV), men her føles det, som om Bose har taget rigtig fat. Det er ikke noget stort problem, men det bør alligevel påpeges.

Vi bemærker også, at den understøtter både Google Assistent og Amazon Alexa, hvilket i øjeblikket dog er et felt, der bør afkrydses, snarere end et egentligt plus.

Er det her en god soundbar? Svaret er ja. Kunne den være bedre? Også her er svaret ja. Hvis man prioriterer en god lyd frem for en bred formatunderstøttelse, så er dette produkt et rigtig godt valg. Vil du have en fremtidssikret soundbar, der kan klare Dolby Atmos og DTS:X? Så må du lede videre. Tænk over det med den blanke overside, inden du slår til.

Fantastisk flot lyd med god surroundeffekt
Understøtter ikke Dolby Atmos og DTS:X

8. SONY HTG700

Du får, hvad du betaler for

Kanaler: 3.1 Effekt: 400 watt Tilslutninger: Optisk indgang, HDMI, HDMI ARC, Ethernet, Bluetooth Strømforbrug: N/A Mål: 99 cm Vægt: 11 kilo (soundbar 3,5 kilo, sub 7,5 kilo)

Sony HT-G700

Hvis du vil undgå fuglekassesyndromet (altså et rum fyldt med højttalere og kabelkanaler), så findes der et hav af soundbars, der i større eller mindre grad simulerer følelsen af et surroundsystem.

Denne kategori af soundbars kaldes ofte for Atmosmodeller. Netop fordi de kan afkode Dolby Atmos-surroundsignaler, men efterligner gengivelsen ved at bearbejde signalet på forskellige måder, så det lyder som om, at lyden kommer fra forskellige steder i rummet. Sonys HT-G700 er en soundbar af denne type, og en ret dygtig en af slagsen, hvis du spørger os.

Det drejer sig om en 3.1-kanalsløsning med en klassisk soundbar med tilhørende subwoofer, som i dette tilfælde behageligt nok også er trådløst tilsluttet.

Imponerende separering

Sony har en del erfaring på området, og det kan mærkes. Separeringen og gengivelsen er virkelig imponerende, og det kræver, at du enten har eller har haft et surroundanlæg, hvis du skal kunne høre forskel.

For det bliver aldrig helt perfekt med denne løsning.

Derimod bliver det rigtig godt i forhold til hvor enkelt det er. Leveringen af lydeffekter er overbevisende, også når det går stærkt og i større overgange, hvor lyden hurtigt skal bevæge sig i en bestemt retning. Vi får også en meget god stereoseparering.

Det fungerer rimelig godt at høre musik, selvom den øverste del af mellemregisteret kan virke en smule indelukket. Det varierer dog kraftigt fra sang til sang, og det er uklart, hvilke frekvenser der udløser det. Diskanten er detaljeret, og bassen er rigtig spændstig og tydelig, dejligt befriet fra den svampede oplevelse, som subwoofere ofte trækkes med i dette format.

Sony er gode til surround generelt og hi-fi i særdeleshed, det er tydeligt. Du bliver ikke skuffet over lydkvaliteten.

Gem subwooferen

Selve soundbaren ser ud, som de plejer fra Sony - med et sobert og diskret udseende, en pæn mesh-forside og finish i attraktive gråtoner.

Subwooferen er desværre slet ikke nær så pæn og leder tankerne hen på en buttet studiemonitor eller – hvis vi skal være rigtig onde – en samlesæthøjttaler. Forhåbentlig kan du placere den et sted, hvor den ikke er særlig iøjnefaldende.
På bagsiden af soundbaren finder vi en optisk indgang, en USB-port til opdateringer (ikke til din harddisk), HDMI samt HDMI ARC og så selvfølgelig en Ethernetport.

Sony HT-G700 har udmærket understøttelse af alle tænkelige codecs og kan håndtere både Dolby Atmos og DTS:X. Du får også en række forudindstillede lydfunktioner, som vi anbefaler, at du benytter dig af, for de gør virkelig en forskel.

Det er et meget gedigent produkt, som lyder godt, uanset om du skal se film eller høre musik. Men det er også et forholdsvis dyrt produkt, og det giver god mening at sammenligne med andre alternativer, inden du slår til. Lad afgørelsen komme an på din mavefornemmelse og din smag. Hvis penge ikke er noget problem, så klarer HT-G700 sig rigtig godt i konkurrencen.

Meget god lydgod surroundfølelseDTS:X-understøttelse
Dyr

9. Xiaomi Soundbar 3.1

Udmærket soundbar til dem, der ikke har brug for alle finesser

Type: Soundbar af 3.1-typen (med subwoofer). Antal højttalere: 7 (3 diskanter, 3 fuldfrekvenselementer og en subbas) Tilslutninger: Bluetooth, NFC, Optisk indgang, koaksialkabel, USB, HDMI. Lydformat: DTS Digital Surround, DTS Virtual X, Dolby Audio. eARC: Nej Andet: Vægbeslag medfølger

Xiaomi Soundbar 3.1

Xiaomi er stille og roligt begyndt at få den samme status her i Europa, som man i mange år har haft i hjemlandet Kina, det vil sige som en elektronikproducent i al almindelighed og ikke bare et smartphone-mærke. Xiaomi producerer jo næsten alt, hvad der kan produceres af hjemmeelektronik, og naturligvis har man også en soundbar i sortimentet. Xiaomi Soundbar 3.1 er på klassisk Xiaomi-manér rigtig meget produkt for pengene uden ligefrem at stråle. Fuldt tilstrækkelig til de fleste, men ikke noget for den, der vil have mere avencerede finesser.

Lyder godt

Lyden er i top i forhold til prisniveauet. Dermed er ikke sagt, at det lyder lige så godt som dyrere soundbars, men hvis man har sat smertegrænsen ved 3.000 kroner, så er dette produkt med i toplaget. Det er en spændstig og frisk lyd med en velafbalanceret diskant og et tydeligt mellemregister, som gør, at man hører samtaler rigtig godt. Separationen er egentlig ret imponerende, hvilket skyldes, at der faktisk sidder hele syv højttalere i denne pakkeløsning. Tre diskanter, tre fuldfrekvenselementer og så subwooferens bas. Bassen er ikke voldsom, men den er tilstrækkelig elegant til ikke at forplumre de øvrige frekvenser. Også subbassen hører til de bedre i denne prisklasse.

Det er en ganske lille og pæn lydbjælke, som på grund af den noget blanke plast ser en smule billig ud. Nu er det jo også en billig soundbar, så det må man finde sig i. Der er ikke noget, der forstyrrer som sådan. Den lave vægt gør den også ret nem at montere på væggen, hvis man er i det humør. Faktisk medsender Xiaomi et vægbeslag. Subbassen er rimelig kompakt og står stabilt på fire fødder.

Ingen surroundenhed

Xiaomi Soundbar 3.1 understøtter Dolby Audio, DTS Digital Surround og DTS Virtual X, men understøtter derimod ikke Dolby Atmos. Dette er ikke en erstatning for surround sound, men primært en måde at give et TV en bedre lyd på. Og det gør Xiaomi Soundbar 3.1 uden tvivl.

Noget andet, der mangler, er eARC og understøttelse til højere billedopdateringsfrekvenser. Hvis du skal bruge dette produkt til gaming, så findes der med andre ord bedre alternativer.

Kan vi anbefale dette produkt? Ja, absolut. Men det er ikke noget for alle. Det er primært en soundbar til dem, der vil have en bedre lyd, end hvad tv'et præsterer, og som helst vil slippe for alt for meget besvær. Xiaomi Soundbar 3.1 er nem at forstå og installere, og den gør arbejdet rigtig godt til prisen. Hvis du er ude efter en mere avanceret soundbar med en anelse bedre lydkvalitet og flere finesser, må du finde dig i at gå en smule op i pris.

Fin og velafbalanceret lydkompakt og let at håndtere
Mangler Dolby Atmos-understøttelse og eArc

10. Samsung Q910A

Dyr og tung sag, der leverer

Kanaler: 7.1.2 Effekt: I/U Tilslutninger: 2 X HDMI ind, 1 x HDMI ud, HDMI ARC (eARC), Bluetooth, WiFi, optisk indgang Mål: (B x H x D) 1.232 x 69,5 x 138 mm (soundbar), 210 x 403 x 403 mm (sub) Vægt: 7,1 kg (soundbar), 9,8 kg (sub) Andet: Vægmontering

Samsung HW-Q910A

Allerede når kassen ankommer, indser man, at det her ikke er en soundbar, der er til at spøge med. Det er en stor, tung og gedigen sag, hvilket også afspejles i både lydkvaliteten og prisen. Samsungs Q910A er en soundbar, som leveres med separat subbas, men det er faktisk ikke bashøjttaleren, der er mest pladskrævende, men selve "bjælken", der er lige så lang som et barn på ti år (omkring 124 centimeter). Den egner sig med andre ord bedst med lidt større TV-apparater rent visuelt. Den føles helt perfekt til f.eks. testlejlighedens 75" Sony Bravia. På det æstetiske plan er der intet at bemærke, men det er heller ikke et fantastisk smukt produkt. Q910A har lidt kantede former og ret diskrete kontrolknapper på oversiden. Den er ret dyb, så hvis der småt med plads på TV-bænken, kan en vægmontering måske være et alternativ.

Men der er masser af fordele ved størrelsen. En af dem er 16 højttalere, hvilket betyder, at den kan yde en rigtig god 7.1.2-lyd. Surround-effekten er forbløffende fin, hvilket blandt andet kan tilskrives Samsungs teknologi, som kaldes Waveguide. Når det gælder lyden på et mere generelt plan, sætter vi især pris på det tydelige mellemregister. Mange soundbars må trækkes med visse problemer, når det handler om gengivelsen af samtaler.

Det gør, at man skruer lyden op og dermed blæser ind gennem væggen til naboen, når der kort tid efter kommer en eksplosion. Det problem har vi ikke med Q910A. Diskanten er klar og velsepareret med fin definition, uden at der bliver tale om indstillelig "luksusdiskant", som bliver enerverende i længden. I betragtning af den rimeligt store subbas får vi også et godt tryk i dybere partier, selvom vi synes, at det kunne have været en smule fængende i de øvre basregioner.

En cool ting er, at man kan kombinere denne soundbar med lyden fra et Samsung-TV, så TV'ets højttalere bidrager til helheden. Det har vi ikke kunnet teste, da vi brugte et Sony TV, men det er uden tvivl en sjov idé i hvert fald.

En anden smart detalje er, at Q910A har en funktion kaldet "Active Voice Amplifier", som sandsynligvis er forklaringen på den fine samtalegengivelse. Det går kort fortalt ud på, at lyden analyseres og tilpasses efter situationen.

Det her er ikke en billig soundbar. Faktum er, at et rendyrket surroundanlæg i en fornuftig kvalitet kan fås for de samme penge. Men hvis man vil have en enkel og fleksibel løsning, der ikke involverer nogen kabelføring, og som samtidig ikke vil gå på kompromis med lydkvaliteten, er dette et ganske udmærket alternativ.

Flot lydgod surroundeffekt
Bassen er godmen kunne have været bedrehøj pris

11. JBL Bar 2.1

Et prisbilligt alternativ, hvis man ikke har brug for rå muskelkraft

Kanaler: 2.1 Effekt: 300 watt. Tilslutninger: HDMI ind, HDMI ud (ARC), Analog lydindgang (3,5 mm), optisk lydindgang, Bluetooth, USB. Strømforbrug: i.o. Mål: 96,5 cm (B) x 5,8 cm (H) x 6,8 cm (D) Vægt: 1,9 kg (subwoofer 5,2 kg).

JBL Bar 2.1

Hvis man har sukket efter JBL's eminente soundbar Bar 3.1 men fundet prisen lige i overkanten, kan man i stedet kigge nærmere på dette produkt: JBL Bar 2.1. Den er måske ikke nær så kraftfuld som sin storebror, men tilbyder grundlæggende samme funktionalitet og design.

Her får man en temmelig kraftfuld soundbar og en kraftfuld subwoofer til en meget konkurrencedygtig pris. Enheden kan vægmonteres eller stilles foran tv'et på sine gummifødder. Vi får en sober meshfront af metal, som skjuler fire 2,25-tommerselementer og to diskanter på 1,25 tomme. Udgangseffekten ligger på 100 watt.

På oversiden er der kontroller til tænd/sluk og lydstyrke samt en indgangsvælger. De mest grundlæggende funktioner kan man altså betjene, selvom man er kommet til at lægge fjernbetjeningen i køleskabet, og ikke har opdaget det endnu.

Hvide LED-lamper i et lille, enkelt display viser, hvilken funktion der er aktiveret i øjeblikket. Displayet er smart nok placeret i retning mod brugeren, så man også kan se indstillingen, når man sidder i sofaen.

Ret fyldig lyd

Subwooferen har en udgangseffekt på 200 watt og er udstyret med et 6,5-tommerselement, der er rettet nedad. Subwooferen tilsluttes trådløst, så man slipper for kabelføring og det obligatoriske besvær, der altid følger med. Matematiknørden har allerede regnet ud, at den samlede effekt er 300 watt for hele systemet, hvilket må anses for rigtig godt med tanke på prisen.

Frekvensområdet går fra 40 Hz op til 20 kHz, og det må anses som standard i denne forbindelse.

På bagsiden af soundbaren finder i en optisk udgang, en HDMI-indgang, HDMI ud (ARC) samt en 3,5 mm-indgang. Der er også en USB-port, men den er beregnet til lyd og intet andet.

Der er også to funktioner til film og tv-programmer, en standardtilstand og en filmtilstand. Sidstnævnte kan afgjort anbefales til de fleste film, da den giver mere bas og samtidig fremhæver den øverste del af mellemregistreret, så samtaler bliver tydelige. Hvis man skal se aftennyhederne kan bassen derimod virke unødvendig og forstyrrende, så der er standardtilstanden at foretrække.

Der er også en "surroundtilstand" som ærligt talt ikke giver nogen nævneværdig surroundeffekt, men i kompakte actionscener lader den dog til at skabe en tættere atmosfære, så det er ikke helt spildt.

Musik har også fået en særlig tilstand, der på samme måde som filmtilstanden giver bassen et kraftigt spark bagi. Skal man spille lidt højere, så er musiktilstanden rigtig god. Ja, egentlig kan man have den slået til hele tiden, for det lyder heller ikke så tosset ved lav lydstyrke. Man bør imidlertid huske på, at JBL's subwoofere giver rigtig meget bas, og bor man i lejlighed, er det måske smartest også at bruge standardtilstanden ved høj lydstyrke, i hvert fald hvis man vil beholde sin lejekontrakt. Omvendt må man regne med en vis grad af basforvrængning, hvis man vælger standardtilstanden.

Det er ingen tvivl om, at dette er et prisbilligt produkt, som faktisk kan snylte på JBL's egne, konkurrerende produkter, i hvert fald hos de forbrugere, der lægger mere vægt på lydkvaliteten end på effekten. Et udmærket 2.1-system, hvis man ikke har behov for at spille meget højt.

Brugervenligt designfyldig lydret høj effekt
Forvrængning i bassenvirtuel surround giver ingen effekt

12. Sony HT-X8500

Et godt mellemklassevalg hvis man ikke har plads til en subwoofer

Kanaler: 2.1 (virtuelt 7.1.2) Effekt: 200 watt Tilslutninger: 1 HDMI 2.2 ind, 1 HDMI ud (ARC, eARC), Optisk lydindgang. Effektforbrug: 32 watt. Mål: bredde 890 mm, dybde 96 mm, højde 64 mm.

Sony HT-X8500

Sonys HT-X8500 er en pladsbesparende soundbar i mellemklassesegmentet. Den tilbyder virtuel 7.1.2-lyd – hvilket de fleste 2.1-løsninger vi har testet, ikke gør. Men den bedste egenskab ved denne model er, at den har indbygget subwoofer. Det gør, at man slipper for en klodset firkant på gulvet, men alligevel får et rigtig pænt bastryk.

HT-X8500 understøtter desuden både Dolby Atmos og DTS:X, og dermed er den selvfølgelig virkelig interessant som kandidat til pladsen under dit tv.

Soundbaren er udstyret med to bredspektrede højttalere i hver sin ende, mens baselementerne er placeret i midten. Soundbaren passer også ret godt visuelt til et tv på omkring 40 tommer, men kan selvfølgelig også fint bruges sammen med større og mindre tv-apparater.

Man bør dog overveje placeringen af soundbaren nærmere, da den er ret høj og risikerer at komme til at skjule tv-apparatets underkant, hvor IR-modtageren til fjernbetjeningen ofte sidder.

Let at betjene

HT-X8500 har slet intet display, men er alligevel ret enkel at betjene ved hjælp af sine touchknapper. Der er dog fysiske knapper til funktioner som tænd/sluk, kilde, Bluetooth og lydstyrke. De har fået selskab af en række lysdioder, som indikerer status for en række forskellige ting, for eksempel hvilken surroundtilstand soundbaren er indstillet til, samt om Bluetooth er i brug eller ej. Det tager et stykke tid at lære, hvad de forskellige lysdioder indikerer, men efterhånden får man selvfølgelig styr på dem.

Når det gælder ind- og udgange er udvalget temmelig sparsomt, men dem der er, er nok til de flestes behov. Der er en HDMI 2.2-indgang, en HDMI-udgang der understøtter både ARC og Arc, samt en optisk lydindgang. Soundbaren kan håndtere HDMI med op til 4K-opløsning samt HDR og Dolby Vision-understøttelse.

Stærk i mellemregisteret

Når vi skal tale lydkvalitet, bemærker vi straks, at dette produkt har et rigtig virkelighedstro og fint mellemregister, og at den har kapacitet til ret kraftfuld lyd. Dette er altid en velkommen egenskab ho soundbars, da et alt for spinkelt mellemregister ofte gør dialogen i film lidt grumset. Den risiko løber man på ingen måde med HT-X8500.

Men hvad så med den dér indbyggede bas? Jo, tak som spørger! Den lever op til forventningerne. Ganske vist når den ikke op på samme niveau som en separat subwoofer havde gjort – men det er ikke langt fra.

Hvis man er ude efter vaskeægte premiumlyd, skal man nok kigge i en anden kategori af soundbars (hvis man da overhovedet over vejer en soundbar). Men vil man have en pladsbesparende og rigtig kompetent soundbar uden alt for store krav til antallet af ind- og udgange, kan HT-X8500 meget vel være en stærk kandidat.

Let at anvendelyd i høj klasseindbygget subwoofer
Få indgangefylder en del i højden

13. TCL TS-9030 Raydanz

Simuleret surround som faktisk fungerer – og til spotpris

Kanaler: 3.1 Effekt: 540 watt Tilslutninger: HDMI ARC, HDMI, Bluetooth, understøtter Chromecast og Airplay 2 Strømforbrug: Mål: 105 cm Vægt: 8,1 kilo (inkl. subwoofer)

TCL TS9030

Kinesiske TCL mangler en del, inden de er lige så etablerede på det danske marked som de andre, store asiatiske aktører på lyd- og billedfronten. Herhjemme kender vi mest mærket som et prisbilligt alternativ inden for fjernsyn.

Man kan nemlig få mange ekstra tommer, hvis man "nøjes" med et TCL-logo i stedet for Samsung eller LG. Men det er langsomt men sikkert ved at gå op for forbrugerne, at TCL faktisk også er rigtig gode produkter på andre områder.

Med sin soundbar TS-9030 Raydanz er de gået ud fra samme princip som på tv-markedet og har lanceret en forholdsvis billig Atmos-soundbar med subwoofer, der i nogen grad skal kunne simulere et ægte surroundsystem.

Fysisk simuleret surround

Forskellen mellem Raydanz og andre soundbars med samme ambition (at efterligne 5.1-lyd) er, at TCL går efter at opnå effekten rent fysisk i stedet for ved hjælp af software.

Enheden er konstrueret, så lyden bliver ledt ud i forskellige retninger og reflekteres mod lytteren i en vinkel, der bliver opfattet som om, den kommer fra siden eller bagfra. Det ses tydeligt, da højttalerens elementer kun udgør den midterste del af soundbaren. På siderne sendes lyden ud i rummet i forskellige retninger. Du har måske allerede regnet det ud, men "lydstråler" der "danser" (i rummet) er nok en tilpas pædagogisk og salgsvenlig beskrivelse af Raydanz.

Men virker det så?
Vildt nok, ja.

Her har vi faktisk at gøre med en af de bedste udgaver af "simuleret surround", som vi nogensinde har oplevet. Nej, det er ikke perfekt, og Raydanz kan ikke 100 procent erstatte den oplevelse, du får med et rigtigt surroundsystem. Men det er tilstrækkelig godt til, at man sidder med en virtuel narrehat på hovedet og ligner en fuglekasse i ansigtet af ren forbløffelse.

Selv svære effekttransitioner, hvor lyden flyttes hurtigt for at matche billedet, virker langt over forventning.

Fin lydkvalitet

Lydkvaliteten er også rigtig fin. Man kan sagtens høre musik, selvom Raydanz måske ikke ligefrem tilbyder den mest kraftfulde lyd på markedet. Den medfølgende subwoofer i denne 3.1-løsning er helt i orden og giver en velbalanceret, hårdtslående bas.

Raydanz mangler den fremragende definition og det velkontrollerede mellemregister, som vi finder hos dyrere soundbars som eksempelvis Sonos Arc, men vi tror ikke, at dette produkt henvender sig til samme målgruppe. Diskanten er derimod detaljeret og fin, og separeringen er som den skal være.

Raydanz har også Google Home-understøttelse, så den kan sluttes til en eventuel højttalergruppe. Den understøtter også Chromecast og Airplay 2, så hverken Android- eller iOS-brugere bør have problemer med at sende lyd til den.
Du kan bruge stemmestyring til Raydanz, men det kræver, at du bruger en mobilenhed, der er koblet til samme wi-fi. Der er nemlig ikke mikrofon i selve højttaleren.

Når vi ser på prisen, kommer vi ikke udenom, at denne løsning leverer mere end forventet, både på funktionalitet og lydkvalitet.

Det, der trækker karakteren ned, er, at hverken soundbaren eller den tilhørende subwoofer er særlig smukke skabninger. De er ikke så grimme, at de ikke kan bruges i møblerede rum, men de mangler finesse og virker billige (ikke mindst fordi begge dele er fremstillede af et ret let plasticmateriale med en kedelig finish.

De skal dog have et plus for en praktisk løsning til at holde styr på kablerne på bagsiden med en sindrig konstruktion af plasticdækslet, der skjuler indgangene. Og apropos indgangene understøtter HDMI-indgangen alle normale HDR-formater (Dolby Vision, HDR10+, HLG). Antallet af understøttede surroundformater er også omfattende, selvom den ikke understøtter DTS-codecs.

God lyd og fin surroundoplevelse til en lav pris
Lidt billigt udseendemangler DTS

14. Panasonic SC-HTB488

Gennemtænkt soundbar med fritstående subwoofer

Kanaler: 2.1 Effekt: 200 W Tilslutninger: HDMI, optisk, Bluetooth Effektforbrug: 19 W (normal brug), 0,5 W (standby) Mål: 853 x 60,5 x 90 mm (soundbar), 185 x 303 x 337 mm (subwoofer) Vægt: 1,9 kg (soundbar), 4,3 kg (subwoofer) Andet: Trådløs, fritstående subwoofer

Panasonic SC-HTB488E

Panasonic SC-HTB488 er en kompakt soundbar, som er meget enkel at komme i gang med. Fra du har pakket den ud af kassen, til du afspiller en sang eller en film, går der ikke mere end et minuts tid. Du er i princippet aldrig nødt til at bruge manualen, hele enheden er yderst intuitiv. Knapperne på soundbaren er tydeligt markerede trods den diskrete placering.

LED-dioder viser på en letforståelig måde, hvilke valg du har foretaget. Også fjernbetjeningen er brugervenlig og har desuden en meget kompakt størrelse. Soundbaren har også et kompakt og let design. Den føles generelt dyrere, end den rent faktisk er.

SC-HTB488 kommer med en trådløs, fritstående subwoofer, hvilket sådan set er ret almindeligt i denne prisklasse. Subwooferen fungerer sømløst sammen med soundbaren, så snart du har tilsluttet strømkablet. Brugervenligheden er med andre ord særdeles høj.

Bedre end TV'ets lyd, men ingen stjerne

Der følger som nævnt en ekstern subwoofer med til SC-HTB488. Den er helt klart nødvendig for at opnå et godt lydbillede. Uden den bliver lyden ret flad. Med subwooferen tilkoblet, er lyden godkendt, især med tanke på at denne soundbar hører til i lavprissegmentet.

Den er ren og klar og passer således fint, når du kigger på TV og vil have lidt mere volumen, end de indbyggede højttalere kan levere. Er du derimod ude efter en stor film- eller musikoplevelse, er SC-HTB488 for spinkel.

Soundbaren har svært ved at separere og fordele stereolyden, så du oplever den som netop stereo, det hele bliver lidt grødet. Subwooferen giver bas i det helt lave register, men har tendens til at drukne mellemregistreret, hvis du ikke er forsigtig. Du kan sænke bassen via fjernbetjeningen, men så er det i stedet vanskeligt at få balance i lyden. Samtidig er diskanten lidt skarp.

Der er med andre ord påkrævet med en del justering, inden du finder et lydbillede med godkendt balance. Når du først har klaret det, så er lyden imidlertid et behageligt bekendtskab og betydeligt bedre, end et gennemsnitligt TV kan levere.

Det er måske ikke den soundbar, du skal vælge, hvis du tit ser film eller er indædt musikentusiast, men derimod et interessant valg, hvis du vil opgradere TV-lyden til en rimelig pris.

Hurtig konfigurationbrugervenligt design
Ubalanceret lyd

15. LG SL9YG

Stabil og pæn, men bassen overbeviser ikke

Kanaler: 4.1.2 Effekt: 500 watt. Tilslutninger: HDMI ind, HDMI ud, 1 USB, Effektforbrug: 60 watt. Mål: bredde 1200 mm, dybde 145 mm, højde 57 mm. Vægt: 6,3 kilo.

LG SL9YG

LG SL9YG er en kraftig soundbar, som får det til at lyde som om, at lyden kommer fra TV'et og ikke fra selve enheden, takket være smart teknologi fra Meridian – en ting vi synes, at flere producenter burde kigge på.

Soundbaren er ikke en fuldgod erstatning for et surroundsystem, men kan suppleres med LG's trådløse baghøjttaler SPK8 for at opnå en vaskeægte hjemmebiograflyd. Dette koncept har vi dog ikke testet, så vi kan ikke sige, hvor godt det egentlig fungerer.

Det er en forholdsvis tung enhed, og man bør være to personer til at tage den op af kassen. Vægten gør dog, at denne soundbar giver et solidt, visuelt indtryk med sit smækre gitter og stållignende finish.

Under gitteret sidder et rulledisplay, som viser en del grundlæggende oplysninger, og på oversiden er der flotte touchkontroller, som ser ud til at dukke op af ingenting, når man har tilsluttet soundbaren. Behageligt nok viser der sig blandt andet en Google Assistant-knap, hvilket gør, at man både kan tale med sin SL9YG og styre et Google-system med Home-enheder via den indbyggede mikrofon.

Praktisk løsning til vægmontering

Vælger man at montere højttaleren på væggen, vendes den 90 grader, hvilket den selv registrerer og tilpasser lydhåndteringen efter. Det samme gælder displayet, som kan skifte plads, afhængigt af hvor man har valgt at placere sin soundbar.

Ud over to HDMI-indgange og en optisk indgang kan du også tilkoble dig via Bluetooth og Cromecast. Endvidere understøttes både 4K og lyd i høj opløsning, hvilket virker praktisk og fremtidssikret. Der er understøttelse af både Dolby Atmos og DTS:X.

Når denne enhed vel er på plads, tilbyder den en seriøst god hjemmebiograflyd med fin definition og et tydeligt mellemregister. Separationen er udmærket. Subwooferen løser sin opgave og leverer en tung og nøjagtig bas, dog uden at overbevise på de allerdybeste frekvenser.

Når vi prøver at afspille musik via Bluetooth, bliver vores forventninger faktisk overgået, og der begynder at dannes et billede af et temmelig komplet produkt, som er svært at finde fejl på. Det skulle i så fald være, at der er lidt få indgange. Ellers er dette en soundbar i det absolutte topsegment.

Udmærket lyd i samtlige dele af registeret
Lidt få indgange

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

16. JBL Bar 2.0

Soveværelsealternativ i lavprisklassen

Kanaler: 2.0 Effekt: 30 watt Tilslutninger: HDMI, HDMI ud (ARC), 1 analog lydindgang (3,5 mm), optisk lydindgang, Bluetooth, USB Mål: 61,4 cm (B) x 5,8 cm (H) x 8,6 cm (D). Vægt: 1,4 kg

JBL Bar 2.0

JBL Bar 2.0 overrasker på flere måder. Der findes mere eller mindre avancerede soundbars på markedet. Dette produkt tilhører underligt nok den sidstnævnte kategori, selvom det i første omgang ikke afsløres af det visuelle indtryk.

Det drejer sig ganske vist om en enkelt, lille soundbar uden tilhørende subwoofer, som mest er beregnet til at give bedre lyd til et lille eller måske sekundært tv, for eksempel i soveværelset? Når det så er sagt, har Bar 2.0 alligevel en række finesser, som langt fra findes på alle soundbars i denne prisklasse.

Solid bas og helt okay til prisen

Det er næsten forbavsende, hvor kompakt produktet er. Den ser faktisk lidt nuttet ud med sin ringe størrelse, hvilket faktisk også betyder, at den er nem at få plads til foran tv'et. Soundbarens udseende leder i øvrigt tankerne hen på andre soundbars fra JBL, med let afrundede hjørner og et ganske nydeligt meshnet. Altså ikke noget der skiller sig ud eller forstyrrer det samlede billede.

På oversiden finder vi en on/off-knap, volumenkontroller og en knap til at vælge kilde. Andre funktioner betjenes med den tilhørende fjernbetjening.

Med hensyn til lyden overrasker denne soundbar faktisk en del. Først og fremmest har den en bundsolid og spændstig bas, hvilket man selvfølgelig ikke forventer, når der ikke er en dedikeret subwoofer, og slet ikke med tanke på enhedens begrænsede størrelse. Den har to basrefleksporte, som bidrager til at lyden buldrer lidt mere end ventet.

Derudover byder produktet på en temmelig rig lyd med fin separation, selvom den selvfølgelig (læs: dette er et meget billigt produkt) ikke er i topkvalitet. Skruer man helt op for lydstyrken, bliver lyden også ret "hård", og mellemregisteret begynder at virke påtrængende.

Lad være med at fyre den helt op

Det skal naturligvis understreges, at denne soundbar nok ikke er beregnet til at blive brugt ved høj lydstyrke, og at det selvfølgelig er godt med et rimelig fremtrædende mellemregister til dialog, især hvis man spiller ved lavere lydstyrke.

Hvis du har tænkt dig at bruge Bar 2.0 både som lydforbedringsenhed til tv'et og som musikanlæg, bør du dog tænke det igennem både en og to gange. Med tanke på de mangelfulde ressourcer ved høj lydstyrke og den lidt tvivlsomme dynamik egner den sig ikke vildt godt til musik, i hvert fald ikke hvis man er en smule kræsen.

Vi ville nok i første omgang anbefale den som et supplement til tv'et i soveværelset eller til en husstand, som kun har et lille tv og ikke er ude efter en samlet løsning til både musik og tv-lyd.

Fantastisk ydeevne for en så lav prisgod bas på trods af det kompakte formatmeget lille
Ubalanceret lydhårdt lydbillede

17. JBL Bar 5.1 Surround

Solid enhed med kraftfuld bas

Kanaler: Virtuel 5.1. Effekt: 510 watt. Tilslutninger: 1 x HDMI ind (2.0), 1 x HDMI ud (ARC), Optisk lydindgang, 1 x USB. Mål: 58 (H) x 100 (D) x 102 (B) mm. Subwoofer: 305 (H) x 440 (B) x 305 (D) millimeter.

JBL Bar 5.1 Surround

JBL Bar 5.1 Surround er en stilfuld soundbar. De afrundede hjørner og det tætte meshgitter kombineret med det iøvrigt matsorte design giver et lille, lækkert twist og giver udseendet lidt tyngde. Den ser ganske enkelt moderne og gedigen ud, hvilket den også er.

Hvis man synes, man kan genkende navnet på dette lydanlæg, har sikkert set varianten uden suffikset "Surround". Det produkt kan dels anvendes som et 2.1-system (det vil sige kun med soundbaren og subwooferen), men også som et ægte 5.1-system, da satellitterne er trådløse.

I 2.1-tilstand er de monteret på siderne af soundbaren med magneter, og det er nemt at tage dem af og bruge som baghøjttalere. Dette er dog ikke tilfældet med Bar 5.1 Surround, som ikke har satellitter og i stedet må nøjes med virtuel 5.1-lyd.

For at øge forvirringen yderligere så er dette efterfølgeren til sidste års Bar 3.1 og ikke en variant af Bar 5.1. JBL burde måske kigge lidt på navngivningen af deres produkter for ikke at forvirre forbrugerne.

Som altid med virtuel surround overbeviser løsningen ikke, men vi får alligevel en helt okay lydoplevelse, og hvis man ikke vil gøre brug af satellithøjttalere af nogen art, så er det her det nærmeste man kommer. Sagt på en anden måde: Virtuel surroundsound er aldrig supergod, men dette er på den anden side omtrent så godt det kan blive.

Vild som musikanlæg

Når det gælder lydkvaliteten, imponerer Bar 5.1 hovedsagelig med et for segmentet usædvanlig tungt bastryk. Forklaringen finder man, når man kigger nærmere på specifikationerne. 550 watt (250 fra soundbaren og 300 fra subwooferen) bør rimeligvis lyde af noget, og det gør det også.

Men som så ofte med bastunge anlæg, har resten af lyden tendens til at drukne lidt ved lavere lydstyrke. Især stemmer bliver lidt svære at tyde, hvilket gør Bar 5.1 mindre egnet til brug i for eksempel en lejlighed, hvor højere lydstyrke risikerer at forstyrre naboerne.

Det er langt fra katastrofalt, og det er et ret almindeligt problem i dette segment, men der fås trods alt bedre alternativer, hvis man binge-watcher serier eller er glad for film. Som musikanlæg er den derimod fantastisk, da denne form for gengivelse stemmer bedre overens med det generelle lydbillede.

Ikke for alle og enhver

Som altid når det gælder soundbars, er det lidt besværligt at komme til indgangene på bagsiden, men Bar 5.1 er hverken bedre eller værre end gennemsnittet på det punkt.

Fjernbetjeningen er nem at bruge og er ikke begravet i mystiske knapper. Det hele er ret intuitivt og åbenlyst. Der er også et begrænset antal kontroller på selve soundbaren, hvilket altid er til hjælp, hvis man af en eller anden grund ikke har adgang til fjernbetjeningen, eller den ligger langt væk.

Samlet set kan vi konstatere, at dette er en soundbar med gode lydressourcer, selvom den ikke er den bedste i segmentet til indhold med meget dialog. Til musikafspilning er den derimod glimrende, og hvis man har det behov, vil man sandsynligvis blive glad for dette produkt. Den er også rigtig pæn. Anbefales, men ikke for alle.

  • Kraftfuldt anlæg med stilrent, matsort design.
  • Den byder på kraftige lydressourcer, men definitionen ved samtale lader en del tilbage at ønske.
  • En soundbar der er god, hvis man lytter meget til musik og binge-watcher Netflix.
Vild baspænt designkraftig lydstyrke
Drukner stemmer/tale i filmbegrænset målgruppe

18. JAMO SB36

Lille og fiks soundbar der overrasker på lydsiden

Kanaler: 2.0 Effekt: i.o. **Tilslutninger:**1 Optisk ind, 1 USB, 1 3,5 mm audio, 1 pre-out RCA. Effektforbrug: i.o. Mål: bredde 914 mm, dybde 101 mm, højde 65 mm. Vægt: 2,8 kilo.

Jamo SB36

Jamo SB36 opleves som en fiks soundbar. Det absolut første man tænker over, er, hvor lidt den vejer. I begyndelsen fristes man næsten til at tro, at der kun er flamingo i kassen, hvilket absurd nok også plejer at betyde, at kvaliteten ikke er særlig god. Men i dette tilfælde er den teori ikke fem flade øre værd.

Det drejer sig ganske vist om en ret enkel soundbar, men på lydsiden leverer den faktisk i imponerende grad. Dermed er det bevist, at "tungere og dyrere er bedre" ikke passer.

Når man tager SB36 ud af emballagen, viser sig en nydeligt gråklædt enhed, der kan stå stort set hvor som helst i rummet, også hvor der er begrænset plads.

Enheden har RCA-indgang, en 3,5-millimeterindgang og en digital indgang. Og så et strømstik, naturligvis. Det hele er placeret lettilgængeligt. Kombineret med den lave vægt, er denne soundbar faktisk den letteste at håndtere, af alle dem vi har testet.

Fin respons over hele linjen

Denne soundbar påstår på ingen måde at emulere surround, det er slet og ret en enhed til at supplere et almindeligt fladskærms-TV med bedre lyd.

SB36 lyder faktisk både forbløffende godt og kraftigt. Responsen i de forskellige registre er desuden forbavsende godt balancerede. Når man tester enklere soundbars, plejer de at give en ret blød EQ-profil med kunstig luksusdiskant og grumset bas, men her er fin definition over hele linjen.

Først og fremmest et næsten hi-fi-agtigt mellemregister med god styrke, uden at det bliver larmende. Dette er en stor fordel ved almindelig tale i film og tv-serier, som mange soundbars har tendens til at gøre grumset.

Bastrykket imponerer også, ikke kun i forhold til den kompakte størrelse, men helt generelt. Den er tung og kompakt. JBL har en større variant, der er udstyret med subwoofer, men medmindre man skal holde et rave-party, er der ingen grund til at købe den i stedet.

Jamo SB36 er det perfekte supplement til et lidt mindre fladskærms-TV i et lidt mindre rum, alternativt til TV'et i soveværelset eller lignende. En bonus ved den lave vægt og den fikse størrelse er selvfølgelig også, at den er utrolig nem at montere på væggen – hvis man skulle have lyst til det.

Hvis man er på udkig efter soundbar, som desuden kan erstatte et egentligt hi-fi-anlæg, bliver man nok skuffet. Denne soundbar præsterer primært til tv, film og gaming.

Letkompaktdiskretforbløffende god lyd.
Føles ikke som premiummindre egnet til musikelskere.

19. Harman Kardon Citation Bar

Korrekt lydgengivelse, men egner sig bedst til film og TV

Kanaler: 3.0 (understøtter 5.1). Effekt: 150 watt. Tilslutninger: 3 HDMI ind, 1 HDMI ud, optisk S/PDIF, 3,5 mm audio. Effektforbrug: Ikke oplyst. Mål: bredde 1150 mm, dybde 115 mm, højde 64 mm.

Harman Kardon Citation Bar

Harman Kardon Citation er en hel serie med ret flot designede, aktive højttalere, der alle understøtter Google Assistent, det vil sige Googles stemmestyrede AI-assistent. Netop Citation Bar kan selvfølgelig også anvendes som fritstående soundbar.

Det er en ret anonym og let sag, vi tager op af kassen. Flot er den også, beklædt med lysegråt filtstof, der ifølge oplysningerne fra Harman Kardon skal være både brandhæmmende og smudsafvisende. Det førstnævnte vælger vi ikke at kontrollere, og det sidstnævnte er vi nok nødt til at have soundbaren stående i flere måneder i et snavset rum for at kunne vurdere, så man skal nok ikke lægge alt for stor vægt på dette udsagn.

Monterer du den ind mod væggen, får den så lav en profil, at man næsten ikke lægger mærke til den, og det ser utrolig sobert ud. Et lille omfang betyder jo desværre tit også lidt mindre lydressourcer. Dette er dog ikke tilfældet med denne enhed, som leverer i alle dele af frekvensspektret, med undtagelse af at bassen ikke ligefrem kan kaldes dundrende.

Citation har ni indbyggede højttalere, der rækker ganske langt, medmindre man har tænkt sig at åbne et diskotek i hjemmet.

Vi noterer os et lidt mere fremtrædende mellemregister end på andre produkter i samme størrelse, og det tager også et stykke tid at vænne sig til den manglende såkaldte luksusdiskant. Det er dog, som det skal være, og lyden er uden tvivl optimeret til at give en så korrekt gengivelse som muligt.

Bedst til TV og spil

Men denne soundbar egner sig bedst til film eller TV, alternativt til at spille spil. Har man lidt større hi-fi-ambitioner, så er den ikke et lige så sikkert valg, selvom varemærket forpligter. Dette skyldes balancen i lyden, som vi nævnte tidligere i teksten.

Betjeningen er enkel, og fjernbetjeningen er intuitivt designet med faste knapper til de forskellige indgange. En LCD-farve-touchscreen på oversiden gør det desuden meget nemt at navigere rundt mellem de forskellige tilstande. Du kan mikrofonstatussen (for Google Assistant) i form af dioder under filtbeklædningen.

Citation er også udstyret med understøttelse af Chromecast, og man kan selvfølgelig også streame ACC, MP3, Ogg Vorbis, WAV, FLAC og Opus-filer via Bluetooth.

Du får tre HDMI-indgange og en -udgang, optisk digital udgang samt 3,5-millimeterudgang. Som det ofte er tilfældet med soundbars, kan det være lidt besværligt at få plads til en mindre fleksibel HDMI-ledning, men det irriterer ikke i større grad.

Citation Bar er en ret dyr enhed i forhold til mange andre alternativer i samme størrelse, og vi er ikke helt overbeviste om dens fortræffeligheder på egen hånd. Soundbaren konfigureres automatisk som centrumshøjttaler, hvis man tilføjer et par fronthøjttalere, og det frigiver også et potentiale på et helt andet niveau.

Vi anbefaler derfor, at man primært anvender dette produkt som en mulighed til film og tv. Tilføjer man sidehøjttalere, bliver den oven i købet rigtig habil som musikanlæg. Men det koster selvfølgelig derefter.

Let at manøvrerekorrekt lydgengivelsemasser af indgange
Lidt spinkel basgengivelseikke for hi-fi-nørder

20. Sonos Playbar

God til Sonos-entusiaster, men umoderne for andre

Kanaler: 3.0 Effekt: i.o Tilslutninger: Optisk S/PDIF, Ethernet, Wi-Fi Effektforbrug: 15 W (normal brug), 6,5 W (standby) Mål: 900 x 85 x 140 mm Vægt: 5,4 kg

Sonos Playbar

Sonos Playbar er et produkt i Sonos' sortiment af wi-fi-højttalere, som efterhånden er kommet noget op i årene. Det gør den ikke til en ringere højttaler, men alderen fremgår af manglen på moderne teknologi. HDMI med ARC-understøttelse fås eksempelvis ikke, og DTS-understøttelse og moderne lydteknikker som Dolby Atmos mangler også.

Hjemmebiograf i multirum

Som en del af Sonos-systemet er den forbilledligt enkel at tilslutte for at kunne afspille lyd fra streamingtjenester.

Tilslutningen til TV sker via optisk kabel, så du mister alle de funktioner, som en HDMI-forbindelse kan give. De fleste TV-apparater har derimod en optisk lydudgang, så den fungerer perfekt som en ekstra Sonos-højttaler for at give en betydeligt bedre TV-lyd end den indbyggede.

Samtidig kan det hurtigt blive dyrt. For hvis du vil have lidt mere end blot bedre TV-lyd, skal du også købe firmaets subwoofer og yderligere to højttalere som bagkanal. Playbar alene erstatter kun center- og fronthøjttalerne.

Der er ingen ambitioner om simuleret surroundlyd med Playbar. Hvis du skal have den fulde hjemmebiografoplevelse, er det således et dyrt system, og hvis du kun vil have bedre TV-lyd uden multirumsfunktioner, kan du også komme billigere om ved det.

Derimod er det latterligt nemt at tilslutte flere højttalere og subwoofer for at etablere hjemmebiografsystemet. Med det ombord får du en ret god hjemmebiografoplevelse, men så har du også næsten lige så mange højttalere i rummet som med et normalt 5.1-system.

Passer til Sonos-entusiaster

Men det betyder selvfølgelig ikke, at Playbar lyder dårligt eller er et dårligt produkt. Den løser opgaven med at fylde et rum med lyd rigtig fint. Selvom Sonos' lydbillede ikke falder i alles smag, lyder det stadig rigtig godt og detaljeret i mellemregisteret og det høje register. Bassen er der også, men uden subwooferen får du aldrig for alvor tryk på den.

Som multirumshøjttaler fungerer den lige så godt som andre produkter fra Sonos, der er i en klasse for sig, når det gælder understøttelse af musiktjenester og enkel betjening. Også her er alderen tydelig, i og med at Airplay og stemmetjenester mangler, hvilket findes på nyere højttalere.

Sonos Playbar er en god måde at få bedre lyd til dit TV, hvis du har et Sonos-system i forvejen. Men det bliver hurtigt dyrt, hvis du skal lave rigtig surround med det, og ud fra den synsvinkel virker højttaleren ret gammel. Vi kommer nok en opdateret inden for den nærmeste fremtid.

Enkel installationVildt multirumssystemGod stereolyd
Mangler mange moderne teknologierKræver ekstra højttalere til surround

Mere om soundbarer

En soundbar, eller alt-i-et-højttaler som de også kaldes, er et højttalerpanel, der kort og godt indeholder flere højttalere. Det kan for eksempel være to fronthøjttalere, en center og en bas, der er indbyggede i et langt panel, eller bare to fronthøjttalere med en ekstern bas. Den er et stilrent alternativ at hænge op under TV'et i stedet for at bøvle med flere fritstående højttalere.

Soundbaren er et godt alternativ, hvis man ikke vil investere i et hjemmebiografsystem, men heller ikke vil nøjes med TV'ets indbyggede højttalere.

Mange gange kan lyden i TV'ets højttalere virke flad og utilstrækkelig til tydeligt at kunne høre, hvad der bliver sagt, eller for at få en stor filmoplevelse. Samtidig kan en investering i et komplet hjemmebiografsystem være både dyr og kompliceret med kabelføring, forstærker og forskellige systemløsninger. Så er soundbaren en god mellemting. Den har normalt en fyldigere lydbillede og betydeligt mere tryk i bassen ned TV'et indbyggede højttalere – derimod får du aldrig ægte surroundsound uden at anskaffe en løsning med fritstående baghøjttalere.

Soundbaren kræver sjældent større ekspertise at installere. I princippet plejer det bare at være slutte den til og tænde TV'et. Mange modeller kommer også med trådløse opkoblingsmuligheder som for eksempel Bluetooth og indbyggede streamingtjenester. Det gør, at du kan afspille musik uden at have TV'et tændt.

Køb af soundbar

Når du skal købe en soundbar, er lydkvaliteten i forhold til prisen naturligvis den vigtigste faktor.

Forskellige modeller har forskellige løsninger til de forskellige registre. Der findes for eksempel 2.1-modeller, som har to fronthøjttalere i soundbaren og en ekstern subwoofer. Men det findes også 3.0-modeller, er således er udstyrede med to fronthøjttalere, en centerhøjttaler, men mangler ekstern subwoofer.

Visse modeller har også såkaldt virtuel surroundsound. Det går ud på, at de med forskellige teknikker giver en slags simuleret surroundoplevelse, der virker som en ægte. Det fungerer desværre sjældent godt i praksis.

Vil du have ægte surroundsound, er der kun en vej at gå, og det er at anskaffe et 5.1-lydsystem (eller større). Som du sikkert forstår, er det ikke muligt at integrere en 5.1-løsning i en soundbar, fordi de bagerste højttalere skal placeres bagved dig, for at du kan få ægte surroundsound.

Vil du have en løsning, der understøtter ægte surroundsound, er der modeller til det, med systemer der kan udvides. Det indebærer, at du kan tilslutte to baghøjttalere til soundbaren. Hvis du har den type krav, bør du dog sondere markedet for komplette hjemmebiografsystemer og sammenligne dem med den soundbar, du kigger på, for at se hvad du får for pengene.

Når du leder efter en passande soundbar, er det også vigtigt at undersøge deres tilslutningsmuligheder og holde dem op mod dine behov. Har du meget, teknisk grej på TV-hylden, såsom spillekonsoller, medieafspillere og lignende? Så skal du have en soundbar med flere HDMI-porte. De lidt billigere modeller kommer dog sjældent med særlig mange HDMI-tilslutninger. Har du derimod kun 1-2 apparater, der skal tilsluttes, er der mange soundbars, der kan passe til dine behov.

Det er værd at bemærke, at mange soundbars kan styres med TV'ets fjernbetjening. En anden funktion som kan være værd at overveje, er, hvis du vil have indbyggede streamingtjenester som eksempelvis Spotify. Det gør det nemt at streame fra mobiltelefonen, hvis du mangler disse tjenester i TV'ets udvalg af apps og funktioner.