1. Start
 2. Bedst i test

Opdateret  

Terrassevarmer: 9 modeller i test

Elina Blom

Forlæng sæsonen med en infrarød terrassevarmer og skab varme og hygge i de sene aftentimer. Vi har testet en håndfuld populære terrassevarmere fra flere mærker, herunder Hortus, Veito og Solamagic. Læs med og se, hvem der er bedst i test.

Terrassevarmer test: Find en god model til de kølige aftener

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning. Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi tester alle produkter i virkeligheden på den måde, de er beregnet til at blive anvendt af forbrugere.

Det indebærer, at vi har brugt infrarøde terrassevarmere i mindst en sæson – ofte flere – for at sikre, at terrassevarmerne holder niveauet på både længere og kort sigt.

Hver terrassevarmer er monteret i overensstemmelse med producentens medfølgende instruktioner. Derefter har vi vurderet, hvor god varmespredningen er samt hvor kraftfuld opvarmningen bliver. De infrarøde terrassevarmere er testet på både åbne og overdækkede arealer.

I vores anmeldelse af terrassevarmere har vi fokuseret på følgende aspekter:

 • Ydeevne: Hvor god er varmespredningen på forskellige arealer i forhold til hvad, der angives i specifikationerne? Hvor god er ydeevnen i forhold til konkurrerende modeller?

 • Funktioner: Er der flere effekttrin? Er det muligt at justere højden og lignende? Har den alle de sikkerhedsfunktioner, der betragtes som standard i dag? Hvilke andre funktioner er der, og hvor gode er de?

 • Brugervenlighed: Er det muligt at betjene terrassevarmeren direkte via knapper på den? Medfølger der en fjernbetjening? Hvor enkel er modellen at montere?

Andre faktorer, vi også har set på, er blandt andet byggekvalitet, stabilitet, driftssikkerhed og materialevalg.

Vi har afslutningsvist bedømt de infrarøde terrassevarmere efter, hvor gode modellerne er i forhold til deres prisniveau. På den måde har vi højere forventninger til et dyrt produkt end en billigere model og omvendt.

Vil du gerne have flere lune timer i haven eller på terrassen? Du kan sammenligne priser og finde tilbud på terrassevarmere på PriceRunner.

1. Hortus Terrassevarmer 1500 W (211-352) - BEDSTE TERRASSEVARMER

Hurtig og effektiv model til opvarmning på mindre arealer

Type: Væghængt (stativ kan tilkøbes) Effekt: Tre forskellige effekttrin, hhv. 500W, 1000W og 1500W IP-klassificering: IP65 Fjernbetjening: Ja Vippebeskyttelse: Ja Overophedningsbeskyttelse: Ja Vægt: 2 kg Længde: 54,5 cm Højde: 11 cm

Hortus 211-352

Hortus Terrassevarmer 1500 W (211-352) er en brugervenlig vægthængt infrarød terrassevarmer, der opvarmer omgivelserne meget hurtigt. Det sker i løbet af et øjeblik – både på åbne og lukkede områder.

De kortbølgede infrarøde stråler fra terrassevarmeren når langt i forhold til konkurrenterne og i forhold til prisen.

Det brænder nærmest i ansigtet, hvis du befinder dig inden for en to meters radius, og du kan mærke varmen, selvom du sætter den på det laveste effekttrin.

Nyd de varmer stråler fra væg eller gulv

En fordel ved denne væghængte terrassevarmer 211-352 fra Hortus er netop, at den har flere indstillinger og effekttrin.

Når du har en elektrisk terrassevarmer som den her, der skal monteres et permanent sted, er det ofte rart at kunne tilpasse styrken – især hvis du for eksempel rykker rundt på møbler og siddeområdet.

Der vil altid være ret varmt, hvis man sidder inden for 1,5 meter fra terrassevarmeren, så muligheden for at kunne reducere varmen (eller skrue op for den, hvis man sidder længere væk) er en værdifuld funktion.

Terrassevarmeren er som nævnt en væghængt model, men den kan også monteres på et stativ, så du kan nyde glæde af denne Hortus terrassevarmer som en gulvmodel. Stativet skal dog købes separat.

Pas godt på fjernbetjeningen - eneste betjeningsmulighed

Denne elektriske terrassevarmer er støjsvag og har en separat strømafbryder, så du kan slukke for modellens standbytilstand uden at skulle tage strømstikket ud. En funktion som mange infrarøde terrassevarmere ellers mangler.

Der medfølger en fjernbetjening, hvilket er positivt. Fjernbetjeningen er brugervenlig og let at bruge, men når det gælder rækkevidde og reaktion, så er den desværre ret dårlig.

Rækkevidden for fjernbetjeningen er kun op til tre meter, inden den mister forbindelsen. Og reaktionen – selvom du befinder dig inden for tre meter – er langsom. Du skal klikke, vente lidt på reaktion og derefter klikke igen for at kunne udføre to kommandoer efter hinanden. Fjernbetjeningen skal samtidig peges mod enheden.

Fjernbetjeningen er derudover lille og praktisk. Og du skal holde godt styr på den. Hvis du mister fjernbetjeningen eller går den i stykker, er der nemlig ingen mulighed for at regulere varmen på selve terrassevarmeren. Her er der kun en standbyknap.

Velegnet til en udestue på 10 kvadratmeter

Trods en middelmådig fjernbetjening og det faktum, at vi gerne havde set en knap til varmeregulering på selve enheden, så er det faktisk en ekstremt god infrarød terrassevarmer til prisen.

Terrassevarmeren er let at bruge, har en meget god varmespredning, hurtig opvarmning og tre specifikke indstillinger på henholdsvis 500, 1000 og 1500 watt.

Hortus Terrassevarmer 1500 W (211-352) er et fremragende valg til en lukket udestue på 15 kvadratmeter eller velplaceret på et åbent areal på omkring 10 kvadratmeter.

Terrassevarmeren imponerer virkelig med sin skønne, hurtige opvarmning og sin gode varmespredning.

Meget god varmespredningtre effekttrinhurtig opvarmningstøjsvag
Dårlig respons og rækkevidde på fjernbetjeningingen knapper til varmejustering på enheden

Prissammenligning

Sammenlign priser

Hortus infrarød terrassevarmer vægmodel, 1500W-5m², sølv

514 kr.

HORTUS terrassevarmer vægmodel med remote - sølv

514 kr.

HORTUS terrassevarmer vægmodel med remote - sølv

514 kr.

2. Veito Blade 2000 W

Stilren og robust infrarød terrassevarmer med flere effekttrin

Type: Væghængt Anbefalet areal: 25 m² Installationstid: 4 min (målt) Effekt: Fire forskellige effekttrin, hhv. 800W, 1200W, 1600W og 2000W IP-klassificering: IP55 Fjernbetjening: Ja Vippebeskyttelse: Ja Overophedningsbeskyttelse: Ja Vægt: 2,2 kg Længde: 90 cm Bredde: 9 cm Højde: 13 cm Videoklip: Produktdemo Monteringsvejledning: Installationsvideo

Veito Blade 2000W

Veito Blade 2000 W er en både stilren og funktionsrig infrarød terrassevarmer, der er beregnet til vægmontering på blandt andet mur, parasol, markise eller lignende. Ikke så overraskende så står ”2000 W” i navnet for modellens effekt, og 2000 watt er det højeste effekttrin ud af fire.

Den her elektriske terrassevarmer skiller sig virkelig ud med sit meget gennemtænkte design, både når det gælder funktion og æstetik. Den har skråt afskårne, blanksorte hjørner og et matsort hus.

Veito har ovenikøbet tænkt på detaljer som at skabe en kontrast med børstet metal rundtomkring. Strømknappen på den ene skrå side er lille og falder godt ind i designet, samtidig med at du let kan finde den, hvis du har brug for den.

Blade 2000 W er også vandafvisende og tåler regn.

Behagelig varme på 25 kvadratmeter

Hvis du kommer til at ramme den væghængte terrassevarmer, afgiver den et bip og slukker med det samme af sig selv. Denne funktion er ret følsom, men hvis blot den infrarøde terrassevarmer er ordentligt monteret, bør det ikke spille nogen rolle.

Den elektriske terrassevarmer fra Veito giver en meget behagelig varme til et areal på omkring 25 kvadratmeter, og varmen kan indstilles i flere trin. Det gør, at modellen ikke er særlig følsom i forhold til den egentlige placering af den.

Så længe du monterer terrassevarmeren inden for fem meter fra siddepladserne, så får du en skøn og effektiv varme ved at justere varmetrinene efter behov.

Ved lav varme afgiver vores eksemplar desværre en snurrende resonanslyd – den forsvinder dog igen, når vi skruer op for varmen.

Rigtig god model med fjernbetjening

Der medfølger en fjernbetjening til at regulere de forskellige effekttrin og aktivere timer-funktionen, ligesom der er en auto-tilstand, hvis funktionen dog er lidt uklar.

Fjernbetjeningen oplever vi desværre ikke som værende af samme høje kvalitet som resten af terrassevarmen. Den haptiske feedback fra knapperne er dårlig, rækkevidden er ret kort, og det er svært at gennemskue funktionerne på trods af hjælp fra brugermanualen.

Det er positivt, at strålevarmeren bipper, når den får kontakt med fjernbetjeningen. Hvis ikke det var tilfældet, ville det have været svært at se, om fjernbetjeningen overhovedet virker.

Veito Blade 2000 W er en rigtig god infrarød terrassevarmer, der er særdeles velegnet, hvis du er villig til at betale lidt ekstra for mange funktioner, høj sikkerhed og et gennemtænkt design.

Flere effekttringod varmespredninggennemtænkt designvejrbestandighøj sikkerhed
Kompliceret fjernbetjeningmodellen snurrer ved lav effekt

3. Termo Proffs 1800 W

Enkel infrarød terrassevarmer som er effektiv til siddeområder

Type: Væghængt Anbefalet areal: 12 m² Installationstid: 8 min (målt) Effekt: 1800W IP-klassificering: IP65 Fjernbetjening: Ja Vippebeskyttelse: Nej Længde: 66 cm Bredde: 8,5 cm Højde: 13 cm

Termo Proffs 1800W

Termo Proffs 1800 W er en kraftfuld og robust infrarød terrassevarmer. Installationen af den væghængte model er relativt enkel og er hurtigt klaret.

Har man nogenlunde teknisk snilde, så går vægmonteringen let, men monteringsvejledningen viser ikke alle de nødvendige trin. Her måtte beskrivelsen gerne have været noget mere udførligt. Men det er til at regne ud, hvordan ting og sager skal sidde.

Model med ganske få funktioner

Det er i øvrigt sparsomt med funktioner, man finder i den her elektriske terrassevarmer.

Den har ikke engang en strømknap, men slår til og starter med det samme, når du sætter strømkablet i en stikkontakt. Så når du er færdig med at bruge terrassevarmen, skal du altid tage kablet ud af stikkontakten, og det kan se lidt sjusket ud, hvis du ikke har en pæn ophængningsanordning på væggen.

Den infrarøde terrassevarmer Proffs 1800 W har dog en meget god vejrbeskyttelse, så du kan placere den et sted, der er udsat for regn. Modellen kan ovenikøbet tåle, at du skyller den ren med vandslangen.

Netop det vejrbestandige design er noget, der er tænkt over, kan vi se. Her går Termo nemlig et skridt længere end nogle andre producenter og sender rustfri skruer og beslag med i købet.

Termo-Proffs-1800-W

Godt med varme og god varmespredning

Byggekvaliteten på terrassevarmeren føles gedigen. Derimod reagerer den ikke, når vi løfter den op og ryster lidt, hvilket tyder på, at den ikke er designet med vippebeskyttelse.

Termo Proffs 1800 W afgiver godt med varme og med en ret god spredning. Det anbefalede areal på 10-12 kvadratmeter stemmer ret godt overens med det, du faktisk får ud af modellen.

Der er dog kun ét effekttrin, så du kan hverken reducere eller hæve varmen. Det betyder formentlig, at du nok kommer til at placere den infrarøde terrassevarmer et par meter fra siddegruppen, så der ikke bliver alt for varmt.

Strømkablet er desværre ret kort, hvilket bliver en begrænsning i dette tilfælde – netop på grund af manglen på flere effekttrin.

Har du en stikkontakt højt oppe i nærheden af din siddegruppe, er denne infrarøde terrassevarmer bestemt velegnet til at holde jer varme – både i det tidligere forår og sene efterår. Og det er med en skøn og behagelig varme.

Vejrbestandighøj byggekvalitetgod varmespredning
Kun ét effekttriningen strømafbryderret kort strømkabel

4. Hortus Terrassevarmer 2100 W (211-360)

Meget transportabel infrarød terrassevarmer i flot design

Type: Bordmodel Effekt: Tre forskellige effekttrin, hhv. 900W, 1200W og 2100W IP-klassificering: IP44 Fjernbetjening: Nej Vippebeskyttelse: Ja Overophedningsbeskyttelse: Ja Vægt: 6,2 kg Længde: 50 cm Højde: 80 cm

Hortus 211-360

Hortus Terrassevarmer 2100 W (211-360) er en brugervenlig infrarød varmelampe, der er let at placere på bordet, og som her giver en god varme i forhold til sin pris. Varmespredningen er godkendt og opvarmningen sker hurtig.

Der er i alt treindstillinger, hvor du enten kan bruge et kort rør separat, et længere rør separat eller begge rør samtidig.

Du kan mærke forskel i varme og styrke ud fra de forskellige indstillinger, men du skal sidde inden for cirka 1,2 fra den infrarøde terrassevarmer for virkelig at kunne mærke de kortbølgede stråler, der giver en skøn og behagelig varme.

Sidder du længere væk, aftager varmen hurtigt. Ser vi på prisen for Hortus 211-360 og konkurrenterne på markedet er resultatet dog ikke usædvanligt, men nærmere gennemsnitligt.

Står stabilt og er nem at flytte rundt på

Du skal regulere varmen på selve lampen, da der ikke følger en fjernbetjening med i købet. Dét burde ellers følge med i denne prisklasse, synes vi.

Fraværet af en fjernbetjening kan nemlig let gå hen og blive genererende og upraktisk, hvis du for eksempel har gæster og løbende er nødt til at række ind over dem for at justere varmen.

Bord-terrassevarmeren fra Hortus er i øvrigt ikke særlig høj. Vi så gerne, at man havde mulighed for at justere bordmodellen lidt i højden. Havde der været et justeringsinterval på 20-30 centimer i højden, kunne den her Hortus Terrassevarmer 2100 W (211-360) nemlig både blive brugt på et bord og på gulvet, for eksempel i forbindelse med en sofa.

Men terrassevarmeren er perfekt, hvis du har et mindre udendørsareal med et hyggehjørne og et spisebord. Du kan nemt flytte den elektriske terrassevarmer rundt, og den tunge fod med et lavt tyngdepunkt gør, at bordmodellen står stabilt – også hvis det blæser meget.

Nyd lys på bordet fra Hortus varmelampen

Varmelampen har indbygget belysning – som er rigtig god – og det gør, at Hortus 211-360 modellen både kan anvendes som glimrende almindelig belysning, når I sidder og spiser, og som læselampe når du hygger i sofaen.

Men du skal som nævnt have noget at stille lampen på, så den og dens varmende stråler kommer op i tilstrækkelig højde.

Da IP-klassificeringen for varmelampen kun svarer til beskyttelse mod vandsprøjt og altså ikke vandtæthed, bør udendørsarealet og terrassen gerne være overdækket og gerne have en beskyttende væg. En teltpavillon eller et partytelt kan selvfølgelig også bruges.

Hortus Terrassevarmer 2100 W (211-360) er velegnet, hvis du vil have en infrarød terrassevarmer, der er nem at flytte rundt på, varmer godt til et mindre selskab og også kan anvendes som belysning, når mørket falder på.

Praktisk og transportabelgod belysningeffektiv varmespredningmeget stabil
Ingen fjernbetjeningret lav IP-klassificering

5. Ozona HeatFlux Med Fjernbetjening (IF010989)

Infrarød varmer, der kan styres på flere måder

Model: Væghængt Effekt: 1500/2000 W Vandtæt: Ja (IP65) Fjernbetjening: Ja Tipsikring: Ja Overophedsningssikring: Ja Vægt: 4,5 kg Mål (L): 85 cm Mål (H): 12 cm Garanti: 2 år

Ozona HeatFlux Med Fjernbetjening (IF010989) er en brugervenlig infrarød varmer, der leverer varme op til 2.000 watt. Vores testeksemplar har siddet oppe i vind og vejr i en hel sæson uden synlig rust eller andre problemer.

Til varmeren medfølger en fjernbetjening med seks forskellige indstillinger. Fjernbetjeningen er enkel og responsiv, men har kun godt seks meters rækkevidde. En klar fordel ved denne infrarøde strålevarmer er, at du også kan indstille varmen – og tænde eller slukke den – på bagsiden af selve enheden. Mange varmeenheder har ikke mulighed for indstilling på enheden, så hvis man mister fjernbetjeningen, kan man ikke længere skifte styrke, men sådan er det altså ikke på denne. Der medfølger tilbehør, så du kan montere den på væggen. I henhold til manualen skal den stå i en 45 graders vinkel, men med unbrakonøglen kan du vælge et andet gradtal.

Glasforside

Den infrarøde varmer har et ret futuristisk design, hvor forsiden er lavet af glas. Vi oplever dog, at glasset tager lidt af intensiteten i varmen sammenlignet med andre modeller uden glasforside. Det gør det også svært at se, om den infrarøde strålevarmer kører. Det bliver som en dæmpet rød varme, som man kan se gennem glasset. På den svageste indstilling kan man ikke se, om varmeren er aktiv. Du skal helt tæt på for at se det. Den er ikke supereffektiv med hensyn til at opvarme rummet, men har alligevel en helt okay spredning. Du kan sidde lige under to meter fra den og stadig mærke varmen.

Ozona HeatFlux Med Fjernbetjening (IF010989) er en flot infrarød varmer, som passer til dig, der har et lukket uderum, og som kan lide, når tingene har et flot design.

Unikt designkan styres med både fjernbetjening og på enheden
Dårlig rækkevidde på fjernbetjeningendæmpet varmeoplevelse

6. Solamagic PREMIUM+ 2500 ARC

Robust og høj kvalitet. Én fjerbetjening kan betjene flere ad gangen.

Model: Væg eller loft Effekt: 700-2500 W Vandtæthed: God, IPX5 Fjernbetjening: Ja Vippebeskyttelse: Ja Overophedningsbeskyttelse: Ja Vægt: 3,97 kg Mål (L): 87 cm Mål (H): 20 cm

Solamagic Premium + 2500 ARC

Solamagic PREMIUM+ 2500 ARC er en strålevarmer i premiumsegmentet med behagelig varme og god spredning. Du kan mærke strålevarmen op til tre meter væk i lukkede områder.

Den indeholder en hel del moderne teknik. For eksempel er det muligt at koble flere ens strålevarmere til den samme fjernbetjening, så du kan styre dem alle på en gang.

Besværlig programmering

Byggekvaliteten er god. Strålevarmeren føles robust. Den lever dog ikke rigtig op til prisen, når vi ser på brugervenligheden. Både montering og programmering er ret besværligt.

Du skal for eksempel – ifølge manualen – først montere beslagene på væggen og derefter skubbe strålevarmeren ind i dem. Men der er slet ingen fejlmargin. I vores tilfælde er væggen ikke helt lige, så vi vælger derfor at montere beslagene på enheden først og derefter på væggen. Så får du i stedet det problem, at det bliver meget tungt at få den op, og man bør være to personer.

Når den først er på plads, er den klar til brug. Den største fordel er nemlig, at du kan starte Solamagic PREMIUM+ 2500 ARC direkte på selve enheden. De fleste strålevarmere på markedet er låst til fjernbetjeningen. Bliver fjernbetjeningen væk, kan du ikke ikke længere tænde for strålevarmeren. Men denne model har en knap på bagsiden af selve strålevarmeren, hvor du både kan starte enheden og aktivere varmen.

Solamagic-PREMIUM-2500-ARC

Fjernbetjeningen er visuelt en ret enkel historie. Den ser ud til at bestå af én knap, men knappen har forskellige funktioner afhængigt af, hvor du trykker på den. Du kan desværre ikke se, hvilket varmetrin du har valgt, eller lignende, og der er ingen understøttelse af apper, selvom Premium+ er ret dyr.

God spredning trods dårlig vinkel

Derudover sidder LED'erne, der viser om strålevarmeren har reageret på knaptrykket, på bagsiden af strålevarmeren, så du kan ikke se dem, medmindre du står tæt på og kigger ind på bagsiden. Konceptet er ikke særlig brugervenligt.

Solamagic PREMIUM+ 2500 ARC kan kun placeres i to stillinger, enten 90 eller 45 grader. Spredningen er imidlertid rigtig god, uanset hvilken stilling du vælger.

Solamagic-PREMIUM-plus-2500-ARC

Det er primært prisen, der trækker karakteren ned. Teknikken er virkelig god, men det føles som om, at man ikke har tænkt konceptet igennem hele vejen hen til brugeren. Den varmer godt, men samtidig findes der modeller i en lavere prisklasse, der leverer lige så gode resultater.

Solamagic PREMIUM+ 2500 ARC er velegnet, hvis du er ude efter en strålevarmer, som du kan forbinde med flere enheder for at dække et større område, og samtidig vil slippe for at bøvle med flere fjernbetjeninger.

Behagelig varme med god spredningtænd/sluk-knap på selve strålevarmerenkan forbindes med flere enheder
Ikke brugervenligbesværlig montering

7. Solamagic Free

Varmer godt som supplement, hvis man sidder ned

Model: Stående Effekt: 1400 W Vandtæthed: Rimelig, IPX4 Fjernbetjening: Nej Vippebeskyttelse: Ja Overophedningsbeskyttelse: Ja Vægt: 7,8 kg Mål (H): ca. 1 m Garanti: 5 år

Solamagic Free+ 1400

Solamagic Free er en infrarød strålevarmer i premiumsegmentet. Det omfatter, at den kan programmeres og har en god byggekvalitet. Ledningen er eksempelvis en gummieret, kraftig variant, der føles eksklusiv. Selve terrassevarmeren er ligeledes en stabil konstruktion i aluminium og rustfrit stål. Den har et solidt løftehåndtag, og den er let at flytte.

Desværre medfølger der ingen fjernbetjening. Det virker faktisk lidt nærigt til prisen og lidt begrænsende for brugervenligheden.

Utydelig programmering

I stedet sidder der en knap på selve enheden, og det er kun denne knap, du skal bruge til programmeringen. Hvis man kender programmeringstilstandene, fungerer det okay, men i begyndelsen er du nødt til at kigge i manualen.

Fra du sætter stikket i væggen, har du 3 minutter til at programmere den som ønsket. Du skal trykke knappen ind og derefter dobbeltklikke et antal gange for 30, 60 eller 90 minutter. Og det fungerer fint. Men hvis du får den uden instruktionsbog, er du på bar bund.

Der burde have fulgt en fjernbetjening med, og der burde ligeledes have været en mærkning på bagsiden af enheden, som tydeliggør programmeringen. Men den slår i hvert fald fra efter den tid, du har valgt.

Vi har testet Solamagic Free på en altan med tre vægge og almindeligt plankegulv. Her er den et godt supplement. Vi kan mærke strålevarmen cirka 1,5 meter fra enheden, og dens konstruktion gør, at den rammer fra 35-90 centimeter fra gulvet med en spredning på cirka 45 grader. Hele konstruktionen er omkring en meter høj. Så sidder du ned, varmer den fint som et supplement, men et dyrt et af slagsen med tanke på prisen.

Ret langsom

Vi konstaterer også, at det varer cirka en time, inden de, der sidder på altanen, begynder at opleve temperaturen som mærkbart behageligere, og det er lige langsomt nok.

Vi har også testkørt den i ret koldt vejr i et fem kvadratmeter stort drivhus for at se, hvor hurtigt den varmer et rum op, og selvom enhederne logisk nok er beregnede til strålevarme, er det en interessant sammenligning med andre modeller i samme prisklasse. Resultatet viser en stigning på cirka tre grader på en halv time.

Du kan desværre ikke indstille forskellige effekttrin på den, vi har kun kunnet programmere tiden.

Denne terrassevarmer er velegnet, hvis du vil have en premiumvarmer til supplerende varme, som er nem at flytte.

Dejlig supplerende varme ved bordetlet at flyttegod byggekvalitet
Ret langsomeffekt kan ikke indstillesikke brugervenlig

8. Ozona HeatTower 2000W Med fjernbetjening (IF010987)

Spreder både fremad og bagud

Model: Gulvstående Effekt: 1500 W/2000 W Vandtæt: Ja (IP65) Fjernbetjening: Ja Tipsikring: Ja Overophedsningssikring: Ja Vægt: 7,6 kg Mål (L): 20 cm Mål (H): 104 cm Garanti: 2 år

Ozona HeatTower 2000W Med fjernbetjening (IF010987) er en gulvmonteret infrarød varmeenhed – en tårnmodel med et forholdsvis begrænset vindue til den infrarøde varme. Tårnet er godt en meter højt, men åbningen er en smule mindre, hvilket har en negativ indvirkning på varmefordelingen, især i den øverste halvdel af enheden. Du kan desværre ikke ændre højden på den.

En interessant detalje er, at den varmer både fremad og bagud. Mange andre gulvmodeller varmer kun fremad, men denne er altså også åben på bagsiden. Varmen spreder sig mærkbart over 1-1,2 meter, hvorefter du ikke mærker den, hvilket gør, at den egner sig bedre til et lukket uderum end til en åben terrasse.

Kan styres med fjernbetjening

En fordel ved konstruktionen af HeatTower 2000W er, at den har et håndtag på toppen, så du nemt kan løfte den og flytte den et andet sted hen. Desuden har den en rille mellem foden og selve varmeren. Ledningen kommer ud i rillen, hvor der også sidder en skjult knap til tænd/sluk. Det er pænt, men ikke så praktisk, fordi du må bukke dig helt ned til gulvet for at kunne trykke på knappen. Heldigvis medfølger der også en fjernbetjening. Rækkevidden er begrænset til seks meter, men selve betjeningen er nem at bruge. Vores eksemplar går dog i stykker efter kun to måneder i brug.

Ozona HeatTower 2000W Med fjernbetjening (IF010987) passer til dig, der har et lukket uderum, som skal opvarmes, og hvor du kan placere varmeren centralt i rummet til opvarmning både fremad og bagud. Hvis du stiller den op mod en væg, kommer den ikke rigtigt til sin ret.

God til central placering i rummet
Dårlig rækkevidde på fjernbetjeningenknappen er placeret på gulvniveaubegrænset spredning

9. Kon Ozona 400W (OH010989)

Flot, men ikke så funktionelt design

Model: Bordmodel Effekt: 100-500 W Vandtæt: Ja, IP55 Fjernbetjening: Nej Tipsikring: Ja Overophedsningssikring: Ja Vægt: 0,7 kg Mål (L): 26,5 cm Mål (H): 12,1 cm Garanti: 2 år

Kon Ozona 400W (OH010989) skal placeres på et bord. Den har en relativt lav effekt og er især velegnet til lukkede uderum, som er ret små. Varmeren har en rækkevidde på godt 40 centimeter, så mærker man lidt varme. Du skal næsten sidde endnu tættere på, hvis det virkelig skal gøre en forskel. Det tager også lang tid at opvarme rummet, hvis det ikke er meget lille.

Frækt konisk design

Designet er flot, men ikke specielt funktionelt. Toppen på oversiden er lodden, hvilket gør, at den tiltrækker støv og derefter er svær at få ren.

Derudover har den infrarøde strålevarmer en skål på indersiden. Der lægger der sig også en masse støv, og med tiden begynder det at ligne et askebæger indeni. Også her er den svær at rengøre. Så den er flot, når den ankommer, men bliver også hurtigt beskidt og er svær at vedligeholde.

Den infrarøde varmer har en tænd/sluk-knap, men ingen tilhørende fjernbetjening. Du kan heller ikke løfte den rundt på bordet, for så slukker den af sig selv – men det er naturligvis godt ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt.

Kon Ozona 400W (OH010989) passer til dig, der har et lille uderum, og som bare vil have lidt hyggevarme.

Okay i små uderum
Dårlig varmefordelingikke tidseffektiv opvarmningsvær at holde ren og frisk

Mere om infrarøde terrassevarmere

Solens stråler varmer så dejligt, men i skyggen og i de sene aftentimer, når solen går ned, kan det hurtigt gå hen og blive køligt udenfor. Men med en infrarød terrassevarmer har du en enkel og smart måde at holde fast i de hyggelige og lune udendørsaftener på – uden at skulle finde tæpper og andet varmt overtøj frem.

De infrarøde terrassevarmere er på den måde blevet et populært indslag hos flere husejere. Så er det pludselig nemt at nyde kølige aftener både sommer, efterår og forår uden at fryse.

En elektrisk terrassevarmer giver en direkte behagelig varme, dér hvor de infrarøde stråler rammer, i stedet for varme luften op, som man kender det fra en gasdrevet terrassevarmer.

Den almindelige og mest foretrukne løsning har ellers i mange år været gasvarmere, der er billigere at købe end de elektriske terrassevarmere. Men effektiviteten af de elektriske terrassevarmere og den lavere pris på el opvejer hurtigt den gasdrevne model.

Med el-varmere mærker du varmen så snart, du tænder for den infrarøde opvarmning, og den type terrassevarmer tilbyder en del fleksible anvendelsesmuligheder med montering på væg, i luft eller som fritstående modeller på gulvet.

Hvilken terrassevarmer skal jeg vælge?

Helt overordnet har du to muligheder, når det kommer til terrassevarmere: Skal det være en gasvarmer eller en infrarød terrassevarmer på el?

Den primære forskel mellem de to typer er naturligvis, at den infrarøde terrassevarmer er elektrisk, mens gasvarmeren gør brug af gas. Den skal altså tilsluttes en gasflaske, der normalt er skjult i produktets fod. Her skal den elektriske løsning blot sluttes til en stikkontakt, og så er der varme.

Fordele ved infrarøde terrassevarmere:

Den måske største fordel ved en infrarød model er, at de kan anvendes i udestuen og ved overdækkende områder. En anden fordel er, at infrarød varme ikke er særligt påvirket af, om det blæser eller ej. De infrarøde terrassevarmere opvarmer nemlig kroppen, der bliver ramt, og ikke selve luften omkring modellen – sådan som det er med terrassevarmere med gas.

De elektriske terrassevarmere har en tendens til at være mere fleksible end gasvarmere, og mange modeller kan derfor monteres på væggen eller loftet. Nogle modeller er eksempelvis designet som varmelamper, der kan hænge henover bordet.

 • Fungerer godt i udestuer og på overdækkede terrasser

 • Behøver (til forskel fra gasvarmere) ikke at skulle have påfyldt gas

 • Varmer ofte godt trods blæst

 • Mange modeller kan monteres på væg eller loft

 • Vejer generelt mindre og er mindre uhåndterlige end gasvarmere

Ulemper ved infrarøde terrassevarmere:

Blandt ulemperne er omvendt, at de bruger en hel del strøm, og at det er nødvendigt, at der er en stikkontakt i nærheden.

Elvarmere kan heller ikke dække et ligeså stort areal som gasvarmere. Typisk kan en terrassevarmer på gas dække op til 50 kvadratmeter, mens en infrarød model ofte har en rækkevidde på omkring 20 kvadratmeter.

 • Kræver strømkabel og adgang til strøm

 • Begrænset maks. effekt/varmekapacitet

 • Dyrere i anskaffelse end gasvarmere

 • Dækker ikke et ligeså stort areal som gasvarmere

Vælger du en terrassevarmer med gas, kan det være en god idé at hoppe ind forbi Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside. De har nemlig samlet forskellige informationer og gode råd i forhold til installation og brug af gasvarmere.

Hvad koster en terrassevarmer i strøm?

Der er både fordele og ulemper ved at vælge en elektrisk terrassevarmer med infrarød opvarmning. Sådan som vi også har listet dem ovenfor.

Den klare fordel er nu brugsprisen for de terrassevarmere, der bruger el. Det har Energistyrelsen tidligere lavet nogle udregninger på.

Konklusionen er, at en infrarød terrassevarmer koster mellem 4 og 6 gange mindre end en gasvarmer, når den er i brug. Ifølge tallene fra Energistyrelsen koster en elektrisk terrassevarmer, der kan placeres under bord og dække 4-6 kvadratmeter, 1 krone i timen. En terrassevarmer på gas koster derimod 18-19 kroner i timen, hvis den dækker et areal på 10-50 kvadratmeter.

Der er altså penge at spare ved at vælge den elektriske løsning. Og så er det tilmed også en mere klimavenlig løsning. Det viser tallene fra Energistyrelsen også.

I løbet af en time udleder en gas-terrassevarmer 3 kg CO2 i timen, mens et elektrisk produkt med infrarøde stråler udleder omkring 0,7 kg CO2 i løbet af en time.

Køb af terrassevarmer – online eller i butik

Står du og mangler en terrassevarmer og vil gerne se nærmere på den fysisk inden dit køb, så kan du blandt andet lægge vejen forbi byggemarkeder som Harald Nyborg, Silvan og Bauhaus. Men også populære butikker som Jysk og Bilka har infrarøde terrassevarmere i deres sortiment.

Din søgen efter populære terrassevarmere kan selvfølgelig også starte her på PriceRunner, hvor du kan finde butikker, der sælger modeller med infrarød opvarmning.

 • Bedst i test
 • Tilbud
 • Guides
 • Om os