Opdateret  

Varmebeskyttelse: 11 produkter i test

PriceRunner

Vil du gerne beskytte dit hår, når du bruger høj varme i forbindelse med din hårstyling? Så bør du overveje at bruge varmebeskyttelse til håret. Vi har testet et bredt udvalg af varmebeskyttelse fra flere mærker, herunder Kérastase, Maria Nila og GHD. Læs med og se, hvem der bliver bedst i test, da vi blandt andet undersøgte om håret blev blødt, fik glans og om produktet var nemt at bruge.

Test af varmebeskyttelse: Beskyt dit hår med de her 13 produkter

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.

I vores test af varmebeskyttelse er produkterne anvendt i gentagne tilfælde og under forskellige forudsætninger. Hvert produkt er testet med både hårtørrer og glattejern, og både i vådt og tørt hår. Det har vi gjort for at kunne bestemme produktets forskellige egenskaber. Der er også foretaget en bedømmelse af, hvordan produkterne påvirker håret dagen efter vask.

De her parametre har været udgangspunkt for bedømmelsen:

  • Påføring: Er produktet let at anvende? Er det drøjt, eller er der brug for meget? Kan det bruges i både vådt og tørt hår?

  • Blødgørende: Hvor godt er produktet til at gøre håret blødt og glat? Holder den hårstråene adskilt under føntørring? Bliver resultatet helt og frisk eller kruset?

  • Glans og egenskaber: Giver produktet glans? Har varmebeskyttelsen andre egenskaber, og er den let at kombinere med andre produkter? Hvordan dufter produktet, og hvor længe holder duften?

Bedømmelsen er baseret på helhedsindtrykket af produktet. Dette kombineret med produktets pris har derefter været udgangspunkt for at kunne fastsætte værdi til prisen og en karakter.

Vi har testet et udpluk af markedets populære varmebeskyttende produkter. Sammenlign priser på varmebeskyttelse til dit hår på PriceRunner.

1. Label.m Heat Protection Mist - BEDST I TEST VARMEBESKYTTELSE

En varmebeskyttende spray til hår, der styles ofte

Type: Sprayflaske Maks. temperatur: 240 grader

Label.m Heat Protection Mist 150ml

Label.m Heat Protection Mist er en varmebeskyttende spray, der bliver rost af mange for sin skønne duft. Ifølge vores testpanel er det dog ikke duften, som vinder deres hjerter, det er der helt andre grunde til.

Det er ikke unormalt, at varmebeskyttelse i sprayform har alt andet end gode spraydyser. Men når det gælder Label.m Heat Protection Mist, er der kun lovsange at synge om, hvor fint sprayen fordeles i håret. Her kommer produktet ud i en rigtig fint fordelt mist, som gør påføringen enkel og lige til.

Solid varmebeskyttende spray

Sprayen beskytter ikke bare effektivt mod varme (op til 240 grader), men også mod UV-stråling. Derfor er den ikke så dum at bruge som ekstra beskyttelse i de solrige måneder. Desuden giver Label.m Heat Protection Mist håret lidt stabilitet, hvilket gør varmestyling lettere.

Billede af Label.m Heat Protection Mists sprayfunktion

Denne varmebeskyttelse fra Label.m tørrer hurtigt, hvilket unægtelig er en fordel, når man arbejder med varmeredskaber. At stå og vente på, at et produkt skal tørre, er kedeligt og spild af tid. Men det slipper man for at bekymre sig om med denne varmebeskyttelse.

Kraftig duft

Det var faktisk den ellers så roste duft, der fik vores testere til at rynke lidt på næsen. Den dufter godt nok af frisørsalon, men det er en ret skarp og kraftig duft, så den kommer til at dominere lidt. Omvendt, så kan det være rart med et lille duftboost, hvis håret ikke er nyvasket. Det afhænger simpelthen af, hvad man foretrækker.

Men duften er en parentes! Dette er en rigtig god varmebeskyttende spray, der hurtigt bliver en favorit. Den fine fordeling af produktet ved brug, kombineret med, at den både tørrer hurtigt og giver lidt stabilitet, gør, at det bliver brugt til sidste dråbe.

Fin spraytørrer rigtig hurtigtgod emballage
Lugter ret skarpt

Prissammenligning

Sammenlign priser
Mankind Logo

label.m Heat Protection Mist 150ml

132 kr.

2. Revlon Uniq One All in One Hair Treatment - BEDSTE LAVPRISVALG

Drøj og meget effektiv varmebeskyttelse, der dufter godt og giver glat, glansfuldt hår

Formel: Flydende Emballage: Sprayflaske af plastic

Revlon Uniq One Hair Treatment 150ml

I en praktisk sprayflaske fås denne brugervenlige varmebeskyttelse med en duft af frisørsalon og nyvasket hår. Revlon Uniq One All in One Hair Treatment er egentlig meget mere end bare en varmebeskyttelse, hvilket også gør det til et meget brugbart produkt, der aldrig kommer til at samle støv på hylden. Det kan for eksempel anvendes som balsamspray, hvilket i vores test især har gjort den populær i familier med børn med sart hår.

En varmebeskyttende spray, der giver fylde

Håret bliver let at børste, glansfuldt og glat. Samtidig med, at sprayen beskytter mod varmen, som hårtørrere, glatte- og krøllejern udsætter håret for, så giver den også håret større fylde og stabilitet.

test-varmeskydd-revlon-uniq

Bliver aldrig klistret eller fedtet

Flasken doserer sprayen jævnt over håret i en passende mængde. Den fungerer lige så godt i vådt som tørt hår. Varmebeskyttelsen virker aldrig klistret eller fedtet, men efterlader et glansfuldt resultat med minimal krusning. Produktet har vist sig at være helt fantastisk for hår, der er slidt og farvet og i naturlig tilstand mest ligner en høstak. Det dufter godt, men ikke påtrængende, og der er desuden flere forskellige dufte at vælge imellem.

Revlon Uniq One All in One Hair Treatment er let at bruge, prisbillig og multifunktionel – en rigtig vinder for alle med filtret hår og familiemedlemmer, der ikke er begejstrede for hårbørster.

Efterlader håret lige så glat og glansfuldt som efter en tur til frisørenmeget drøjtgod duft
Så populært at det ofte er udsolgt

3. Kérastase Ciment Thermique

Fantastisk glat og frisk resultat med masser af glans

Formel: Creme Maks. temperatur: 180 grader Emballage: Tube, skruelåg

Kérastase Résistance Ciment Thermique 150ml

En god duft der giver en frisørfornemmelse, spreder sig, når man trykker Ciment Thermique ud i hånden.

Blødgørende varmebeskyttelse

Konsistensen er let, så den er enkel at fordele jævnt i håret. Har man cremen i, inden man børster håret, hjælper den ikke meget med at rede håret ud, da cremen først bliver blødgørende, når man føntørrer. Men så bliver det fantastisk blødt.

Under føntørringen holdes hårstråene adskilt, og det bliver hverken filtret eller kruset, og produktet virker også, hvis man bruger en simplere hårtørrermodel. Resultatet bagefter er helt utroligt glat, men uden at føles fedtet. Håret ser simpelthen rigtig sundt ud.

Glat og lækkert resultat

Kérastase Ciment Thermique giver håret masser af glans. Derimod støtter produktet ikke, så til styling skal man supplere med noget andet. Dette er i stedet et basisprodukt, der udfør fundamentet til at få håret til at se frisk og stærkt ud.

Denne varmebeskyttelse roses til skyerne, og det er ganske vist dyrt, men med tanke på, at der skal bruges meget lidt til hver brug, og at resultatet bliver fantastisk, så er Kérastase Ciment Thermique rigeligt prisen værd.

Fantastisk glatgiver glansfrisk resultatdrøjgod duft
Dyrreder ikke vådt hår ud

4. REF. Leave in Treatment

En multifunktionel kur med både varmebeskyttelse og fugtighedsboost

Formel: Creme Forpakning: Pumpeflaske af plastic

REF Leave In Treatment 125ml

Har du tørt hår, der tørster efter fugtighed? Så er REF. Leave in Treatment et rigtig godt alternativ, når du kigger efter en ny varmebeskyttelse til dit hår.

REF. Leave in Treatment er en hårkur og varmebeskyttelse i ét. Det indebærer, at produktet ikke kun beskytter mod temperaturen under varmestyling, den tilfører også fugtighed. Denne kombination resulterer i et blødt hår, der ikke kruser.

Praktisk creme, der beskytter håret

Dette produkt er en creme, der kommer i en praktisk pumpeflaske. Afhængigt af hvor langt og tykt hår man har, kan den nødvendige mængde variere. Men til skulderlangt hår har to til tre pump passet udmærket. Cremen fordeles i håret, inden varmeredskabet skal bruges, mens det stadig er fugtigt. Den har desuden en udredende effekt, så det bliver lettere at børste eventuelt filtret hår ud.

Der er ikke risiko for at håret tynges ned

Formlen er let, og håret føles slet ikke tungt. Efter brug bliver håret glat og ser mere glansfuldt ud, end når man ikke bruger cremen. Faktum er, at denne kur er så god, at man gerne snupper et pump eller to, selvom man ikke skal bruge et varmeredskab.

Dette er et multifunktionelt produkt, som dufter frisk og føles plejende, så man ofte strækker sig for at nå den, når håret har brug for et lille boost. Og også når det ikke behøves. Ganske enkelt et behageligt supplement til hårplejen.

Udredendeduftar dejligtnaturlig UV-beskyttelsegod emballage
Ikke noget negativt at bemærke

5. Björn Axén Heat Styling Protection

Velduftende varmebeskyttelse, der fordeles fint i håret

Formel: Flydende Forpakning: Sprayflaske af plastik

Björn Axén Heat Styling Protection 150ml

Denne varmebeskyttende spray fra Björn Axén kommer i en smal plasticflaske med pumpe. Flasken ser måske ikke ud af meget, men den holder godt, og pumpen giver os ingen problemer ved brug, selvom den ikke bruger nogen drivgas.

Mild og frisk duft

Sprayen fordeles fint i håret og tynger det ikke. Dette skyldes selvfølgelig i høj grad formlen, men også at det lander så fint i håret – ikke nogen selvfølge med denne form for spraymekanik. Björn Axén Heat Styling Protection dufter frisk og dejligt – lidt ligesom hos frisøren. Duften forsvinder ganske vist hurtigt, men det kan også være en fordel, da den ikke dominerer andre dufte man anvender.

Et udmærket produkt

Vi oplever ikke, at denne varmebeskyttelse har nogen udredende effekt på filtret hår, men derimod føles resultatet efter brug af varmeredskaber glat og fint. Produktet beskytter håret mod varme op til 220 grader.

Stort plus for at denne varmebeskyttelse ikke kun beskytter ved styling af håret. Den indeholder faktisk også UV-beskyttelse, der er udvundet af solsikkeolie, hvilket gør at håret også får lidt ekstra beskyttelse ude i solen.

Tynger ikke håretfordeles fintdufter dejligt
Ingen udredende effekt

6. Davines Liquid Spell

Varmebeskyttelse, som giver et magisk fint resultat og gør håret frisk og glansfuldt

Formel: Liquid to foam Emballage: Pumpeflaske uden drivgas

Davines Liquid Spell 125ml

Davines Liquid Spell er et varmebeskyttende produkt, der er velegnet til tyndt hår og hår, der er allerede er beskadiget.

Til forskel fra de fleste andre produkter med varmebeskyttelse så lover Liquid Spell ikke glat hår. I stedet fremhæver producenten, at varmebeskyttelsen giver mere fyldigt hår samtidig med at håret beskyttes mod høj varme.

En varmebeskyttende skum, der giver fyldigt hår

Væsken, der bliver til en skum, når den pumpes ud af flasken, får næsten en til at føle, at produktet indeholder en lille dosis magi. Ligesom navnet antyder. Du kan se en klar forskel, når du har påført produktet, og du er begyndt på hårtørringen. Tyndt hår fremstår mere kraftfuldt, voluminøst og fyldigere. Og er du vant til trist og beskadiget hår, så bliver man bestemt tilfreds med, at håret pludselig ser mere frisk og stærkere ud.

Liquid Spell indeholder et varmeaktiveret molekyle, der lukker skællaget og på den måde beskytter håret mod den varme, som det udsættes for. Håret ser ikke alene fyldigere ud - resultatet efter stylingen holder desuden bedre, selvom du ikke bruger andre hårprodukter.

Det handler naturligvis ikke om magiske tricks, men håret bliver nu alligevel magisk fint ved hjælp af Davines Liquid Spell.

Fyldigtglansgivende og giver et frisk resultat
Flasken er hurtigt tom - selv ved den anbefalede mængde

7. HH Simonsen Heatspray Protection

Velduftende varmebeskyttelse, der effektivt eliminerer kruset hår og gør det glat

Formel: Flydende Emballage: Sprayflaske uden drivgas Prisklasse: Mellem

HH Simonsen Heat Protection Spray 145ml

Heatspray Protection fra HH Simonsen er glansfuldt hår på flaske, hvilket til dels skyldes, at denne varmebeskyttelse er kombineret med hårolie.

Sprayen kan anvendes i fugtigt hår inden brug af hårtørrer og direkte på tørt hår for at forberede og beskytte håret mod varmen fra stylingredskaber. Den beskytter håret op til 230 grader, hvilket er omtrent så varme, som de mest belastende varmeredskaber bliver.

Arganolie og lækker duft, der gør håret let

Arganolien i produktet gør håret glansfuldt og blødt, og selvom det ikke er en udrettende spray, oplever man alligevel, at håret bliver lidt lettere at rede ud. Lugter man direkte til flasken virker duften næsten overvældende, men når den først er kommet i håret, dæmpes intensiteten og er intet problem, medmindre man er overfølsom for dufte. I stedet dufter håret godt hele dagen, og det er svært ikke at trække en lok hår hen under næsen for at mærke den skønne duft, man udsender.

Flasken er lidt småkedelig og bliver næppe kronjuvelen på toilethylden, men duften når HH Simonsen Heatspray Protection først er kommet i håret minder om en hårsalon i luksusklassen, og indholdet lever op til det lovede.

Gør håret glat og eliminerer effektivt kruset hårdufter godt.
For duftfølsomme kan den lugte lige kraftigt nokkedelig flaske.

8. L'Oreal Professionnel Absolut Repair Lipidium Cellular Blow Dry Cream

Meget plejende og giver et blødt resultat

Formel: Creme Emballage: Tube

L'Oréal Professionnel Paris Serie Expert Absolut Repair Lipidium Cellular Blow Dry Cream 125ml

Lipidium Cellular Blow Dry Cream er et produkt i L'Oreals serie Absolute Repair, er er beregnet til at pleje og opbygge beskadiget hår. Det mærkes, da hårspidserne helt afgjort føles mere nærende efter brug af den mildt duftende creme. Efter føntørring bliver håret blødt og glansfuldt.

Kræver noget arbejde

Cremen har dog en meget fed konsistens, så den er lidt svær at påføre. Dels fordi produktet har svært ved at blive absorberet af hårstråene, og dels fordi det kræver meget arbejde at fordele den jævnt i håret. Den er ekstra svær at fordele i ubørstet hår.

Vi anbefaler derfor at børste håret først og derefter påføre cremen. Det er derfor ikke muligt at anvende denne varmebeskyttelse som blødgøring for at gøre det lettere at rede filtret hår ud.

Mild duft og lækkert hår

Efter føntørringen, der går hurtigt og ikke gør håret kruset, så forsvinder den fedtede fornemmelse. Cremen ændrer således fuldstændig karakter ved opvarmning, og det tørre hår føles hverken tungt eller ser fedtet ud. Duften er god men mild, hvilket er positivt, hvis man er sart over for dufte.

Som med de fleste varmebeskyttere tilfører produktet ikke struktur til håret, men kan være nødvendigt at kombinere med andre stylingprodukter. L'Oreal Professionnel Absolute Repair Lipidium Cellular Blow Dry Cream plejer godt og lever op til sin pris.

Mild duftplejendeblødgørgiver glans
Fed konsistensret svær at fordele

9. Björk Skydda Heat Protector

Stilren og miljøvenlig varmebeskyttelse som dufter rigtig godt

Formel: Flydende Emballage: Sprayflaske i plast

Björk Skydda Heat Protector 150ml

Her har du varmebeskyttelse til de miljøbevidste. Emballagen, en stilren sprayflaske i lyserød, er lavet af sukkerrør og er helt bionedbrydelig. Indholdet er desuden fri for parabener, sulfater og farvestoffer.

Björk Skydda Heat Protector er en duftende spray, der kan påføres i både fugtigt og tørt hår inden brug af styling-apparater med høj varme.

Lidt besværlig at arbejde med

Selve sprayen opleves dog som noget vanskelig at fordele i håret. Hvis flasken holdes for tæt på, kommer du til at dosere for meget på det samme sted, og hvis flasken er for langt væk, har de fine dråber fra sprayen svært ved at nå helt frem til håret. På den måde er Björk Skydda besværlig, og den er derfor heller ikke særlig drøj i brug.

Helt vegansk og beskytter også mod UV-stråler

Sammenligner vi varmebeskyttelsen med andre hårplejeprodukter efter Björk ikke håret med den samme glans eller blødhed, men duften er fin og bliver i håret et godt stykke tid.

Fordelen ved dette produkt er, at den også beskytter håret mod UV-stråling, så du har glæde af produktet dagen igennem - og ikke kun frem til at hårtørreren slukkes. Derudover er Björk Skydda helt vegansk, hvilket føles ekstra godt at vide.

Miljøvenliggod duft
Vanskelig at dosereikke så drøj

10. Maria Nila Cream Heat Spray

Modvirker kruset hår og giver et blødt resultat

Formel: Creme Emballage: Sprayflaske

Maria Nila Cream Heat Spray 150ml

Maria Nila markedsfører deres varmebeskyttelse som 100 % vegansk, hvilket virkelig er oppe i tiden. Uanset påvirkningen af dyreriget så har varmebeskyttelsen gode egenskaber til håret.

Nem at bruge under føntørringen

Cremen er blødt og ret fed. Hvis man sprayer den på ubørstet hår, får man god hjælp til at rede totterne ud. Der loves både beskyttelse mod varme og modvirkning af kruset hår – og det virker faktisk.

Under føntørring er håret nemt at holde glat, og ved hjælp af en børste opnås et meget godt resultat. Håret bliver blødt og glansfuldt, men produktet tilfører ikke ekstra glans.

Nem at overdosere

Ifølge instruktionerne skal man kun spraye et tyndt lag over håret, en anbefaling der er værd at følge, da man nemt kommer til at overdosere. Cremen er drøj, og tager man lidt for meget, bliver håret tungt og føles fedtet. Et tip til at få en passende mængde og kun i spidserne kan være at spraye i hånden og derefter fordele cremen i håret med fingrene.

Duften er mild og behagelig, og efter føntørring dufter det næsten slet ikke. Dette kombineret med, at Maria Nila Cream Heat Spray er drøj og giver et glat resultat, gør den til et godt produkt trods den høje pris.

Drøjblødgørendemodvirker kruset hårfrisk resultat
Let at overdosereingen glans

11. GHD Heat Protect Spray

Meget let at påføre i både vådt og tørt hår

Formel: Spray Emballage: Sprayflaske

GHD Style Heat Protection Spray 120ml

GHD Heat Protect Spray er meget let med en tynd formel. Sprayflasken gør det enkelt at fordele produktet i et tyndt lag over håret. En skøn, frisørinspireret duft spreder sig, og såvel duft som emballage virker helt klart luksuriøs.

Sprayen tilfører dog ikke megen blødgøring og er derfor ingen hjælp til at rede ugler ud. Men heller ikke under tørring hjælper produktet med at holde hårståene fra hinanden. Desværre bliver resultatet hverken glansfuldt eller glat.

Let og dejligt resultat

Efter tørring er håret let og luftigt. Man kan faktisk slet ikke mærke, at der har været varmebeskyttelse i. Dette gør produktet velegnet, hvis man har flere andre stylingprodukter, som man vil bruge, og kun vil tilføre varmebeskyttelse. Det er også positivt, at sprayen også nemt kan anvendes til anden styling end tørring.

Forebygger mod slitage

Mange typer af varmebeskyttelse med mere fedtet cremekonsistens kan være svære at have i dagen efter et brusebad, hvor man bare vil køre et glattejern gennem håret. Men til dette formål passer GHD Heat Protect Spray perfekt. Påføringen er også enkel i tørt hår og får det ikke til at se tungt ud.

Måske ikke den mest plejende og opbyggende, men som rent forebyggende mod slitage og beskyttelse mod varme er GHD Heat Protect Spray et meget godt alternativ.

Let at påføregod i tørt hårkan kombineres med andre andra stylingprodukter
Ikke blødgørendeforstærker ikke glans

Mere om varmebeskyttelse til håret

De fleste kan nok blive enige om, at det er vigtigt at have frisk og helt hår. Alligevel gør vi dagligt ting der skader håret. Varmen fra hårtørrere, glattejern og stylingredskaber er nemlig noget, der slider. Heldigvis findes der masser af produkter, der hjælper med at beskytte håret og har plejende egenskaber.

Varmebeskytter anvendes ofte som det første produkt efter vask, og derefter kan det kombineres med andre stylingprodukter. Der er også mange produkter, som har flere egenskaber, hvor varmebeskyttelse er en af dem. For eksempel plejer hårolier at indeholde beskyttelse. Selvom produkterne for det meste er beregnede til brug i fugtigt hår, eksempelvis inden tørring, findes der også nogle til brug i tørt hår.

Hvis man ikke vasker hår hver dag, men for eksempel bruger glattejern, kan det således være godt at vælge et produkt, der også kan bruges i tørt hår. Det hele for at beskytte håret så godt som muligt. Hvis varmebeskyttelse bruges i tørt hår, er det imidlertid vigtigt at lade det tørre ordentligt, inden man går i gang med stylingredskaberne. Ellers bliver det, som man gerne siger i USA, "Spray and Bake", og håret bliver kogt af varmen fra de forskellige tænger.

Ud over at disse produkter beskytter mod varme, så plejer de at have effekter der hjælper håret med at tørre hurtigere, så føntørringen ikke behøver at vare så længe. De plejer også at have egenskaber, der modvirker kruset hår og giver glans. Når håret føntørres er der risiko for at det bliver filtret. At rede filtret hår ud slider også på det. Derfor plejer varmebeskyttere ofte at virke blødgørende og adskille hårstråene for at give et glat resultat.

Hvorfor så overhovedet føntørre håret, tænker du måske. Det burde jo være bedre at lade det tørre af sig selv. Men sådan er det faktisk ikke. Når hårstrået bliver vådt, udvider det sig og bliver mere porøst og lettere at skade. Derfor er det godt at tørre håret så hurtigt som muligt. Svag varme på hårtørreren og en god varmebeskyttelse er således en vinderformel på et sundere hår!

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os