Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Test af varmebeskyttelse: Beskyt dit hår med de her 11 produkter

AfPriceRunner Opdateret 25. april 2019

Vil du gerne beskytte dit hår, når du bruger høj varme i forbindelse med din hårstyling? Så bør du overveje at bruge varmebeskyttelse til håret. Bedst i test bliver Revlon Uniq One All in One Hair Treatment, der har så mange gode anvendelsesområder, at du kommer til at bruge den til sidste dråbe.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.

I vores test af varmebeskyttelse er produkterne anvendt i gentagne tilfælde og under forskellige forudsætninger. Hvert produkt er testet med både hårtørrer og glattejern, og både i vådt og tørt hår. Det har vi gjort for at kunne bestemme produktets forskellige egenskaber. Der er også foretaget en bedømmelse af, hvordan produkterne påvirker håret dagen efter vask.

De her parametre har været udgangspunkt for bedømmelsen:

  • Påføring: Er produktet let at anvende? Er det drøjt, eller er der brug for meget? Kan det bruges i både vådt og tørt hår?

  • Blødgørende: Hvor godt er produktet til at gøre håret blødt og glat? Holder den hårstråene adskilt under føntørring? Bliver resultatet helt og frisk eller kruset?

  • Glans og egenskaber: Giver produktet glans? Har varmebeskyttelsen andre egenskaber, og er den let at kombinere med andre produkter? Hvordan dufter produktet, og hvor længe holder duften?

Bedømmelsen er baseret på helhedsindtrykket af produktet. Dette kombineret med produktets pris har derefter været udgangspunkt for at kunne fastsætte værdi til prisen og en karakter.

Vi har testet et udpluk af markedets populære varmebeskyttende produkter. Sammenlign priser på varmebeskyttelse til dit hår på PriceRunner.

1. Revlon Uniq One All in One Hair Treatment - BEDST I TEST VARMEBESKYTTELSE

Drøj og meget effektiv varmebeskyttelse der dufter godt og giver glat, glansfuldt hår

Formel: Flydende Emballage: Sprayflaske af plastic Prisklasse: Lavpris

Revlon Uniq One Hair Treatment 150ml

I en praktisk sprayflaske fås denne brugervenlige varmebeskyttelse med en duft af frisørsalon og nyvasket hår. Revlon Uniq One All in One Hair Treatment er egentlig meget mere end bare en varmebeskyttelse, hvilket også gør det til et meget brugbart produkt, der aldrig kommer til at samle støv på hylden. Det kan for eksempel anvendes som balsamspray, hvilket i vores test især har gjort den populær i familier med børn med sart hår. Håret bliver let at børste, glansfuldt og glat. Samtidig med at sprayen beskytter mod varmen, som hårtørrere, glatte- og krøllejern udsætter håret for, så giver den også håret større fylde og stabilitet.

Flasken doserer sprayen jævnt over håret i en passende mængde. Den fungerer lige så godt i vådt som tørt hår. Varmebeskyttelsen virker aldrig klistret eller fedtet, men efterlader et glansfuldt resultat med minimal krusning. Produktet har vist sig at være helt fantastisk for hår, der er slidt og farvet og i naturlig tilstand mest ligner en høstak. Det dufter godt, men ikke påtrængende, og der er desuden flere forskellige dufte at vælge imellem.

Revlon Uniq One All in One Hair Treatment er let at bruge, prisbillig og multifunktionel – en rigtig vinder for alle med filtret hår og familiemedlemmer, der ikke er begejstrede for hårbørster.

Efterlader håret lige så glat og glansfuldt som efter en tur til frisørenmeget drøjtgod duft
Så populært at det ofte er udsolgt

Se pris hos:

Luxplus DK

2. Kérastase Ciment Thermique

Fantastisk glat og frisk resultat med masser af glans

Formel: Creme Maks. temperatur: 180 grader Emballage: Tube, skruelåg Prisklasse: Premium

Kérastase Résistance Ciment Thermique 150ml

En god duft der giver en frisørfornemmelse, spreder sig, når man trykker Ciment Thermique ud i hånden. Konsistensen er let, så den er enkel at fordele jævnt i håret. Har man cremen i, inden man børster håret, hjælper den ikke meget med at rede håret ud, da cremen først bliver blødgørende, når man føntørrer. Men så bliver det fantastisk blødt.

Under føntørringen holdes hårstråene adskilt, og det bliver hverken filtret eller kruset, og produktet virker også, hvis man bruger en simplere hårtørrermodel. Resultatet bagefter er helt utroligt glat, men uden at føles fedtet. Håret ser simpelthen rigtig sundt ud.

Kérastase Ciment Thermique giver håret masser af glans. Derimod støtter produktet ikke, så til styling skal man supplere med noget andet. Dette er i stedet et basisprodukt, der udfør fundamentet til at få håret til at se frisk og stærkt ud.

Denne varmebeskyttelse roses til skyerne, og det er ganske vist dyrt, men med tanke på, at der skal bruges meget lidt til hver brug, og at resultatet bliver fantastisk, så er Kérastase Ciment Thermique rigeligt prisen værd.

Fantastisk glatgiver glansfrisk resultatdrøjgod duft
Dyrreder ikke vådt hår ud

Se pris hos:

Cocopanda DK

3. Redken Frizz Dismiss Smooth Force FPF 20

Enkel at påføre og modvirker effektivt kruset hår

Formel: Spray Emballage: Sprayflaske

Redken Frizz Dismiss Smooth Force Smooting Lotion Spray 150ml

Med varmebeskyttelsen Frizz Dismiss leverer Redken et blødgørende og glansgivende produkt. Konsistensen er relativt tynd, mellem væske og creme, og sprayes ud over håret. Trods den lette formel virker den glattende og plejende. Den hjælper ikke nævneværdigt med at rede vådt hår ud. Det er derfor bedst at børste håret først og derefter spraye produktet i for at kunne få det fordelt, som man ønsker.

Produktet er beregnet til at modvirke kruset hår, og det klarer det rigtig godt. Fordi det er tyndt og sprayes på, kan man også få et tyndt lag tættere på rødderne, uden at håret bliver fedtet. Dette kan være svært med lignende produkter i form af en creme.

Det krusede hår holder sig også væk under selve føntørringen. Man er ganske vist nødt til at trække en børste igennem det bagefter, men håret bliver ikke filtret. Der er en vis risiko for at komme til at overdosere produktet, og det får håret til at se tungt ud. Et ganske tyndt lag er tilstrækkeligt.

Sprayen dufter godt, men midt, så den kan anvendes sammen med andre produkter. Og det er nødvendigt, da den ikke giver nogen struktur til håret. Redken Frizz Dismiss Smooth Force FPF 20 er en god basis, som beskytter mod varme, men også giver ekstra glans og liv.

Blødgørendemodvirker kruset hårenkel at påførehjælper under føntørring
Let at overdosere

Se pris hos:

Beautycos

4. Davines Liquid Spell

Varmebeskyttelse som giver et magisk fint resultat og gør håret frisk og glansfuldt

Formel: Liquid to foam Emballage: Pumpeflaske uden drivgas Prisklasse: Mellem

Davines Liquid Spell 125ml

Davines Liquid Spell er et varmebeskyttende produkt, der er velegnet til tyndt hår og hår, der er allerede er beskadiget.

Til forskel fra de fleste andre produkter med varmebeskyttelse så lover Liquid Spell ikke glat hår. I stedet fremhæver producenten, at varmebeskyttelsen giver mere fyldigt hår samtidig med at håret beskyttes mod høj varme.

Væsken, der bliver til en skum, når den pumpes ud af flasken, får næsten en til at føle, at produktet indeholder en lille dosis magi. Ligesom navnet antyder. Du kan se en klar forskel, når du har påført produktet, og du er begyndt på hårtørringen. Tyndt hår fremstår mere kraftfuldt, voluminøst og fyldigere. Og er du vant til trist og beskadiget hår, så bliver man bestemt tilfreds med, at håret pludselig ser mere frisk og stærkere ud.

Liquid Spell indeholder et varmeaktiveret molekyle, der lukker skællaget og på den måde beskytter håret mod den varme, som det udsættes for. Håret ser ikke alene fyldigere ud - resultatet efter stylingen holder desuden bedre, selvom du ikke bruger andre hårprodukter.

Det handler naturligvis ikke om magiske tricks, men håret bliver nu alligevel magisk fint ved hjælp af Davines Liquid Spell.

Fyldigtglansgivende og giver et frisk resultat
Flasken er hurtigt tom - selv ved den anbefalede mængde

Se pris hos:

Frejsi

5. L'Oreal Professionnel Absolut Repair Lipidium Cellular Blow Dry Cream

Meget plejende og giver et blødt resultat

Formel: Creme Emballage: Tube

L'Oreal Paris Serie Expert Absolut Repair Lipidium Cellular Blow Dry Cream 125ml

Lipidium Cellular Blow Dry Cream er et produkt i L'Oreals serie Absolute Repair, er er beregnet til at pleje og opbygge beskadiget hår. Det mærkes, da hårspidserne helt afgjort føles mere nærende efter brug af den mildt duftende creme. Efter føntørring bliver håret blødt og glansfuldt.

Cremen har dog en meget fed konsistens, så den er lidt svær at påføre. Dels fordi produktet har svært ved at blive absorberet af hårstråene, og dels fordi det kræver meget arbejde at fordele den jævnt i håret. Den er ekstra svær at fordele i ubørstet hår.

Vi anbefaler derfor at børste håret først og derefter påføre cremen. Det er derfor ikke muligt at anvende denne varmebeskyttelse som blødgøring for at gøre det lettere at rede filtret hår ud.

Efter føntørringen, der går hurtigt og ikke gør håret kruset, så forsvinder den fedtede fornemmelse. Cremen ændrer således fuldstændig karakter ved opvarmning, og det tørre hår føles hverken tungt eller ser fedtet ud. Duften er god men mild, hvilket er positivt, hvis man er sart over for dufte.

Som med de fleste varmebeskyttere tilfører produktet ikke struktur til håret, men kan være nødvendigt at kombinere med andre stylingprodukter. L'Oreal Professionnel Absolute Repair Lipidium Cellular Blow Dry Cream plejer godt og lever op til sin pris.

Mild duftplejendeblødgørgiver glans
Fed konsistensret svær at fordele

Se pris hos:

ComputerSalg A/S

6. Joico Ironclad Thermal

Prisbillig varmebeskyttelse som giver et naturligt resultat og dufter godt

Formel: Flydende Emballage: Sprayflaske med drivgas Prisklasse: Lavpris

Joico Ironclad Thermal Protectant Spray 233ml

Joico er et mærke, der ofte flyver under radaren, og det er synd, og der er mange godbidder at prøve. Ironclad er en af dem. Denne varmebeskyttelse der er beregnet til brug i tørt hår i forbindelse med styling, kommer i en rigtig stor sprayflaske. Produktet dufter utrolig godt, og det er fristende ikke kun at anvende det i håret, men også som duftolie.

Det er let at bilde sig ind, at Ironclad er et stylingprodukt, fordi flasken ligner mange hårsprayflasker. Men dette er et produkt, som kun giver den laveste grad af stabilitet, samtidig med at det beskytter dit hår. Den store fordel er, at man helt slipper for den sprøde overflade, som spray med større stylinghold plejer at give håret. Ironclad giver et blødt og føjeligt resultat med en god portion glans. Den skønne duft forsvinder i løbet af dagen, men håret holder sig stadig blødt.

Leder man efter en varmebeskyttelse, der primært skal bruges til netop det formål, så er Joico Ironclad et godt alternativ, især hvis man ønsker blødt hår og et naturligt resultat.

Billigdufter godtgiver et naturligt resultat.
Kun til tørt hårikke særlig multifunktionel

Se pris hos:

Lookfantastic

7. Björk Skydda Heat Protector

Stilren og miljøvenlig varmebeskyttelse som dufter rigtig godt

Formel: Flydende Emballage: Sprayflaske i plast Prisklasse: Premium

Björk Skydda 150ml

Her har du varmebeskyttelse til de miljøbevidste. Emballagen, en stilren sprayflaske i lyserød, er lavet af sukkerrør og er helt bionedbrydelig. Indholdet er desuden fri for parabener, sulfater og farvestoffer.

Björk Skydda Heat Protector er en duftende spray, der kan påføres i både fugtigt og tørt hår inden brug af styling-apparater med høj varme.

Selve sprayen opleves dog som noget vanskelig at fordele i håret. Hvis flasken holdes for tæt på, kommer du til at dosere for meget på det samme sted, og hvis flasken er for langt væk, har de fine dråber fra sprayen svært ved at nå helt frem til håret. På den måde er Björk Skydda besværlig, og den er derfor heller ikke særlig drøj i brug.

Sammenligner vi varmebeskyttelsen med andre hårplejeprodukter efter Björk ikke håret med den samme glans eller blødhed, men duften er fin og bliver i håret et godt stykke tid.

Fordelen ved dette produkt er, at den også beskytter håret mod UV-stråling, så du har glæde af produktet dagen igennem - og ikke kun frem til at hårtørreren slukkes. Derudover er Björk Skydda helt vegansk, hvilket føles ekstra godt at vide.

Miljøvenliggod duft
Vanskelig at dosereikke så drøj

Se pris hos:

Beautycos

8. Maria Nila Cream Heat Spray

Modvirker kruset hår og giver et blødt resultat

Formel: Creme Emballage: Sprayflaske Prisklasse: Premium

Maria Nila Style & Finish Cream Heat Spray 150ml

Maria Nila markedsfører deres varmebeskyttelse som 100 % vegansk, hvilket virkelig er oppe i tiden. Uanset påvirkningen af dyreriget så har varmebeskyttelsen gode egenskaber til håret. Cremen er blødt og ret fed. Hvis man sprayer den på ubørstet hår, får man god hjælp til at rede totterne ud. Der loves både beskyttelse mod varme og modvirkning af kruset hår – og det virker faktisk.

Under føntørring er håret nemt at holde glat, og ved hjælp af en børste opnås et meget godt resultat. Håret bliver blødt og glansfuldt, men produktet tilfører ikke ekstra glans.

Ifølge instruktionerne skal man kun spraye et tyndt lag over håret, en anbefaling der er værd at følge, da man nemt kommer til at overdosere. Cremen er drøj, og tager man lidt for meget, bliver håret tungt og føles fedtet. Et tip til at få en passende mængde og kun i spidserne kan være at spraye i hånden og derefter fordele cremen i håret med fingrene.

Duften er mild og behagelig, og efter føntørring dufter det næsten slet ikke. Dette kombineret med, at Maria Nila Cream Heat Spray er drøj og giver et glat resultat, gør den til et godt produkt trods den høje pris.

Drøjblødgørendemodvirker kruset hårfrisk resultat
Let at overdosereingen glans

Se pris hos:

Hot in hair

9. GHD Heat Protect Spray

Meget let at påføre i både vådt og tørt hår

Formel: Spray Emballage: Sprayflaske Prisklasse: Mellem

GHD Style Heat Protection Spray 120ml

GHD Heat Protect Spray er meget let med en tynd formel. Sprayflasken gør det enkelt at fordele produktet i et tyndt lag over håret. En skøn, frisørinspireret duft spreder sig, og såvel duft som emballage virker helt klart luksuriøs.

Sprayen tilfører dog ikke megen blødgøring og er derfor ingen hjælp til at rede ugler ud. Men heller ikke under tørring hjælper produktet med at holde hårståene fra hinanden. Desværre bliver resultatet hverken glansfuldt eller glat.

Efter tørring er håret let og luftigt. Man kan faktisk slet ikke mærke, at der har været varmebeskyttelse i. Dette gør produktet velegnet, hvis man har flere andre stylingprodukter, som man vil bruge, og kun vil tilføre varmebeskyttelse. Det er også positivt, at sprayen også nemt kan anvendes til anden styling end tørring.

Mange typer af varmebeskyttelse med mere fedtet cremekonsistens kan være svære at have i dagen efter et brusebad, hvor man bare vil køre et glattejern gennem håret. Men til dette formål passer GHD Heat Protect Spray perfekt. Påføringen er også enkel i tørt hår og får det ikke til at se tungt ud.

Måske ikke den mest plejende og opbyggende, men som rent forebyggende mod slitage og beskyttelse mod varme er GHD Heat Protect Spray et meget godt alternativ.

Let at påføregod i tørt hårkan kombineres med andre andra stylingprodukter
Ikke blødgørendeforstærker ikke glans

10. Matrix Style Link Buffer Thermal Spray

Drøj med smidig konsistens der modvirker kruset hår

Formel: Spray Emballage: Sprayflaske

Matrix Style Link Heat Buffer Thermal Styling Spray 250ml

Hvis man er ude efter en varmebeskyttelse, der kan kombineres med andre produkter, så er Style Link Buffer Thermal Spray et passende produkt. Konsistensen er midt imellem creme og spray, så varmebeskyttelsen plejer lidt, selvom formlen er så let, at den kan sprayes ud over håret. Da den ikke tilfører struktur, er det rigtig praktisk. Duften er relativt mild, så selvom den bliver siddende efter påføring, kan sprayen også kombineres med andre dufte.

Denne varmebeskyttelse hjælper ikke med at rede håret ud, så det er bedst at børste håret inden påføring. Desværre hjælper sprayen heller ikke ret meget med at adskille hårstråene ved føntørring. Mod kruset hår virker den godt, men produktet giver ingen glans. Hvis man har brug for lidt ekstra pleje for at få spidserne til at se friske ud, kan et mere plejende produkt anbefales.

Det er imidlertid positivt, at den tynde formel gør det enkelt at få den rette mængde ud, og der er lav risiko for at komme til at overdosere. Varmebeskyttelsen er godt balanceret, så håret hverken bliver tungt eller fedtet, men holdes frisk og luftigt både den første dag og dagen efter et brusebad.

Så er beskyttelse mod varme det primære formål, og ikke pleje, så er Matrix Style Link Buffer Thermal Spray et prisbilligt produkt, som holder længe.

God konsistensdrøjmodvirker kruset hår
Ikke blødgørendefiltrer under føntørring

Se pris hos:

Luxplus DK

Mere om varmebeskyttelse til håret

De fleste kan nok blive enige om, at det er vigtigt at have frisk og helt hår. Alligevel gør vi dagligt ting der skader håret. Varmen fra hårtørrere, glattejern og stylingredskaber er nemlig noget, der slider. Heldigvis findes der masser af produkter, der hjælper med at beskytte håret og har plejende egenskaber.

Varmebeskytter anvendes ofte som det første produkt efter vask, og derefter kan det kombineres med andre stylingprodukter. Der er også mange produkter, som har flere egenskaber, hvor varmebeskyttelse er en af dem. For eksempel plejer hårolier at indeholde beskyttelse. Selvom produkterne for det meste er beregnede til brug i fugtigt hår, eksempelvis inden tørring, findes der også nogle til brug i tørt hår.

Hvis man ikke vasker hår hver dag, men for eksempel bruger glattejern, kan det således være godt at vælge et produkt, der også kan bruges i tørt hår. Det hele for at beskytte håret så godt som muligt. Hvis varmebeskyttelse bruges i tørt hår, er det imidlertid vigtigt at lade det tørre ordentligt, inden man går i gang med stylingredskaberne. Ellers bliver det, som man gerne siger i USA, "Spray and Bake", og håret bliver kogt af varmen fra de forskellige tænger.

Ud over at disse produkter beskytter mod varme, så plejer de at have effekter der hjælper håret med at tørre hurtigere, så føntørringen ikke behøver at vare så længe. De plejer også at have egenskaber, der modvirker kruset hår og giver glans. Når håret føntørres er der risiko for at det bliver filtret. At rede filtret hår ud slider også på det. Derfor plejer varmebeskyttere ofte at virke blødgørende og adskille hårstråene for at give et glat resultat.

Hvorfor så overhovedet føntørre håret, tænker du måske. Det burde jo være bedre at lade det tørre af sig selv. Men sådan er det faktisk ikke. Når hårstrået bliver vådt, udvider det sig og bliver mere porøst og lettere at skade. Derfor er det godt at tørre håret så hurtigt som muligt. Svag varme på hårtørreren og en god varmebeskyttelse er således en vinderformel på et sundere hår!

Kommenter artiklen

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette kommentarer, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere!

Log ind

Bliv gratis medlem