Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Vendbar klapvogn - 11 muligheder for at tage dit barn med på tur

AfPriceRunner Opdateret 14. oktober 2019

Vil du gerne have en lille og praktisk klapvogn, men stadig have barnet vendt mod dig? De bagudvendte klapvogne bliver mere almindelige. Vi har testet vendbare klapvogne og udpeger Baby Jogger City Tour Lux til bedst i test. Det er en meget lille klapvogn med god liggestilling, som nemt kan tages over skulderen.

Bedste premiumvalg bliver Joolz Hub, som lykkes med at kombinere en fantastisk køreoplevelse med flot design, vendbar siddevogn og et kompakt sammenklappet design.

Den prisvenlige Cybex Balios S bliver testens bedste lavprisvalg - det er en vendbar siddevogn med meget god køreoplevelse, skøn affjedring og et rummeligt sæde.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører alle vores test selv og tester alle produkter i virkeligheden. I vores test af vendbare siddevogne har vi ladet almindelige børnefamilier og eksperter inden for området undersøge og anvende forskellige barnevognsmodeller.

I hverdagen er vognene blevet medbragt på rejser, pakket i bilen, kørt i børnehave og været med på indkøbstur. Vi har testet vendbare siddevogne med både helt og delt håndtag

I vores test af vendbare siddevogne har vi testet flere barnevognsmodeller, som enten er små, når de anvendes eller bliver tilstrækkelig kompakte, når de klappes sammen, til at kunne fungere som en vendbar siddevogn til at have med på rejser, bruge i bilen eller måske endda have som den eneste vogn, hvis man bor småt.

Til alle vogne fås en liggedel, der enten kan købes som tilbehør, eller som medfølger i pakken ved køb af siddevognen. Når man skal vælge en vendbar siddevogn, er det vigtigt at tage udgangspunkt i sin egen families behov.

  • Barnet: Er maksimumsvægten høj nok, og er sædet rummeligt nok til barnet? Hvis barnet skal kunne sove i vognen, har sædet så ligge- eller hvilestilling?

  • Brug: Er det meningen, siddevognen skal med i bilen, så kan enkel sammenklapning være en prioritet, hvorimod en praktisk vogn til indkøbsturen måske skal have en stor bagagekurv.

  • Køreoplevelse: Hvis vognen skal anvendes på grusvej eller andet terræn, så kan større hjul med luft eller skumfyldning fungere bedre, og hvis forældrene er af forskellige højde, så kan et justerbart håndtag anbefales.

Vores testfamilier har vi ladet vurdere alle de vendbare siddevogne på flere forskellige punkter, og vi har derefter sat de enkelte barnevognes egenskaber og funktioner op mod deres kvalitet og pris, hvorefter vi har udpeget en testvinder.

Vi har testet et udvalg af markedets mest populære klapvogne. Sammenlign priser og find tilbud på de testede vendbare klapvogne på PriceRunner.

1. Baby Jogger City Tour Lux - BEDST I TEST VENDBAR KLAPVOGN

Meget lille, vendbar siddevogn med god liggestilling, kan nemt bæres over skulderen

Maks. vægt sæde: 18 kg Vognens vægt med sæde: 8,8 kg Størrelse klappet sammen: 66 x 53,5 x 26 cm Vendbar: Ja Liggedel: Ja, tilkøbes separat Regnslag: Medfølger ikke Ryglæn: 4 stillinger, almindeligt sæde Sovestilling: Liggestilling Håndtag: Ikke justerbart, helt håndtag Adapter til babyautostol: Ja, tilkøbes separat

Baby Jogger City Tour Lux Klapvogn

Lige som man tænkte, at det ikke var muligt for en vendbar siddevogn at blive lige så lille som en fremadvendt, så kommer Baby Jogger og overrasker os alle med City Tour Lux. Vognen er ikke bare kompakt med sæde. Liggedelen til City Tour Lux kan også klappes sammen, også når den sidder på chassiset.

Liggedelen sælges separat og er, selvom den kan foldes på midten, både lige så hyggelig og rummelig som på en barnevogn i normal størrelse. Chassiset til City Tour Lux er stabilt på trods af størrelsen. Håndtaget kan ikke indstilles i hverken højde eller vinkel, men det virker til at være i normal højde med sine 99 cm over jorden. På højre side sidder der en letanvendt håndbremse.

Bagagekurven er rummelig i forhold til vognens størrelse - der er både plads til en pusletaske og lidt ekstra. Hjulene er ret små, men lavet af PU, så sten ikke sætter sig fast i dem. Meget affjedring er der ikke i BJ City Tour Lux, men den ruller godt, så i bymiljø og på fladt underlag er vognen en meget behagelig kammerat at gå tur med.

Vognen kan klappes sammen, uanset hvilken vej sædet vender. Fold sædet sammen, klap håndtaget nedad, og løft derefter City Tour Lux op i sammenklapningsremmen. Chassiset låser sig sammen, hvis man trykker lidt ekstra, så låseanordningen klikker.

Sædet på Baby Jogger City Tour Lux har et ryglæn, der med én hånd kan lægges ned til en flad liggestilling. Selen kan deles i fem separate remme, praktisk når man skal sætte en kørepose i. Men i nogle situationer, når barnet bevæger sig meget, virker det dog som om, at selen går op lidt for nemt. Fodstøtten kan vinkles.

Sædet er rummeligt, men hvis man ikke vil have, at barnet skal sidde med hængende ben, egner den sig bedst op til omkring to til tre år, afhængigt af barnets længde. Der kan tilkøbes en svingbar bøjle, hvortil der medfølger en enkel kopholder. Kalechen trækkes ud, til den går i hak, og derefter er der en dobbelt solskærm, som kan foldes ud. Solbeskyttelsen kunne have været lidt bedre, men den fungerer, som den er.

Yderligere en ting, der gør Baby Jogger City Tour Lux til en god rejsevogn, er, at den vejer tilstrækkelig lidt, til at man orker at bære den, og at den har indbygget bærerem med polstring. Dette er en af de mindste, vendbare vogne, der også har lykkedes med et passende kompromis mellem størrelse og funktioner.

Baby Jogger City Tour Lux er et udmærket valg, hvis man vil have en minimal barnevogn, hvor man alligevel kan have barnet vendt mod sig.

Meget lille klappet sammengod liggestillingnem at klappe sammen og bære
Kalechen kunne have været lidt længereselespænderne glider for let fra hinanden

Se pris hos:

ØnskeBørn

2. Joolz Hub - BEDSTE PREMIUMVALG

Meget fleksibel og kompakt, vendbar siddevogn med flot design der ruller fantastisk

Maks. vægt sæde: 20 kg Vognens vægt med sæde: 11,5 kg Størrelse klappet sammen: 66 x 53 x 34 cm Vendbar: Ja Liggedel: Ja, tilkøbes separat Regnslag: Medfølger ikke Ryglæn: 6 stillinger, almindeligt sæde Sovestilling: Liggestilling Håndtag: Justerbart, helt teleskophåndtag Adapter til babyautostol: Kan tilkøbes

Joolz Hub

Joolz Hub ser ved første øjekast ud til at være magen til Day2 fra samme mærke. Og førstehåndsindtrykket passer langt hen ad vejen - selvom den er så lille og net klappet sammen, føles Hub i mange henseender som en vogn i fuld størrelse.

Joolz Hub kan anvendes med liggedel fra fødslen. Der kan også købes en cocoon til, hvis man vil køre med en lille baby direkte i sædet. Hub har et almindeligt sæde med ryglæn, der kan lægges ned fra en let bagudlænet siddestilling til fuld liggestilling. Sædet er vendbart og har justerbar fodstøtte. Betrækket sidder fast med tryklåse og kan nemt tages af, når man vil justere højden på selens skulderremme.

Selen kan skilles ad i fem separate remme. Skulder- og hofteremmene skal klikkes sammen med en magnet, inden selen samles. Det er teoretisk set en god løsning, men i praksis, med et barn der bevæger sig og fægter med armene, bliver det hurtigt irriterende, at magneterne så let han trækkes fra hinanden.

Sædet er rummeligt og virker hyggeligt. Ryglænet reguleres med et enhåndsgreb. Kalechen kan forlænges ved at åbne en lynlås og trække et panel med meshnet ned, der ganske vist slipper en del lys igennem, men også ventilerer effektivt.

Takket være et justerbare teleskophåndtag fungerer Joolz Hub godt for forældre, der ikke er lige lange. Vognen har kraftige baghjul og lidt mindre forhjul, som nemt kan låses fast i samme stilling ved at trykke med foden oppe på chassiset. Hjulene tåler grus godt, og chassiset er affjedret, så Hub klarer lettere terræn med bravur.

Vognen ruller fænomenalt godt - man behøver nærmest ikke at skubbe til den for at holde farten oppe. Hub er også meget let at styre, og da den kun er 53 cm bred, går det som en leg at komme rundt i byen og i butikker. Bagagekurven er relativt rummelig men lidt svær at komme til. Bagkanten kan foldes ned, så man kan få plads til lidt større genstande.

Når vognen skal klappes sammen, kan det gøres med sædet på, uanset hvilken vej det vender. Hub bliver meget kompakt, når den klappes sammen, og på chassiset er der monteret en rem, så man kan bære vognen over skulderen. Vil man låse chassiset, når vognen er klappet sammen, gøres det manuelt med et spænde, der sidder fast på en rem i en opbevaringslomme foran på bagagekurven.

Joolz Hub ligger lidt højere i pris end en del andre små, vendbare vogne, men det er den værd. Det fantastiske rul sammen med de flotte detaljer og den høje kvalitet på alle materialer gør Joolz Hub til et rigtigt hit.

Ruller meget letrummeligt sædegod ventilation i kalechenmeget kompakt klappet sammen
Besværlige magnetbeslag i selenbagagekurven svær at komme til

3. Cybex Balios S - BEDSTE BILLIGE KLAPVOGN

Vendbar siddevogn med meget god køreoplevelse, skøn affjedring og rummeligt sæde

Maks. vægt sæde: 17 kg Vognens vægt med sæde: 11,2 kg Størrelse klappet sammen: 75 x 60 x 41 cm Vendbar: Ja Liggedel: Ja, tilkøbes separat Regnslag: Medfølger ikke Ryglæn: 3 stillinger, almindeligt sæde Sovestilling: Liggestilling Håndtag: Justerbart, helt teleskophåndtag Adapter til babyautostol: Kan tilkøbes

Cybex Balios S

Fra Cybex fås i forvejen modellen Balios M. Men selvom navnet ligner, er Balios S en helt anden vogn. Klappet ud er Balios S 60 cm bred, hvilket er lige så bredt som de fleste duovogne i normal størrelse. Men klappet sammen bliver vognen rigtig kompakt, og det kombineret med den meget praktiske mekanisme til sammenklapning gør, at vi alligevel klassificerer Balios S som en vendbar siddevogn.

Der fås også en hyggelig og rummelig liggedel, som kan tilkøbes, så denne model kan også sagtens anvendes som eneste vogn. Cybex Balios S har et teleskophåndtag, der kan indstilles i flere højder. Når vognen skal klappes sammen, folder man først sædet sammen, og det kan køres, uanset hvilken vej det vender. Derefter trækker man palen på håndtaget til siden og trykker lige ned, indtil vognen foldes sammen. Chassiset låses sammen, og vognen kan stå selv, men har også indbygget bærehåndtag.

Vognen gynger klar bedre end størstedelen af de andre små, vendbare siddevogne. Der er affjedring ved alle fire hjul, og Balios S giver både barn og forælder en dejlig køretur. Derudover er vognen rigtig let at styre, og køreoplevelsen kan nærmest beskrives som førsteklasses.

Cybex Balios S har et almindeligt sæde, der kan lægges ned til en helt flad liggestilling. Sædet er rart og har justerbar fodstøtte. Kalechen får topkarakter. Den har solskærm, der kan foldes ud, og kan forlænges ved at åbne en lynlås. Den har en luftåbning med meshstof, og maksimalt foldet ud giver den rigtig god solbeskyttelse. Når sædet vendes fremad, er der indbygget fodstøtte i chassiset, så vognen kan bruges i en lang periode.

Sædets kapacitet er 17 kg, og pladsmæssigt kan det fint bruges op til omkring fire år. Bagagekurven er rummelig og tilgængelig fra alle sider. Når vognen har været klappet sammen med sædet bagudvendt, kan det ske, at fodstøtten hænger fast i bagagekurven, når vognen skal klappes op igen. Det er lidt irriterende, men hurtigt klaret, når man vænner sig til det.

Et andet klagepunkt er, at Balios S har fået højeste kvalitet på de punkteringsfri baghjul, mens småsten af og til sætter sig fast i gummiet på forhjulene. Bortset fra disse to små minusser, er Balios S en virkelig imponerende barnevogn og desuden rigtig god til prisen med tanke på den kvalitet, man får for pengene. Cybex Balios S tilhører toppen inden for vendbare siddevogne og er uden tvivl den bedste, som Cybex har fremstillet hidtil.

Fantastisk køreoplevelsemeget nem sammenklapningrummeligt sæde med flad liggestillinglang kaleche
Fodstøtten sidder af og til fast ved udklapningsten sætter sig fast i forhjulene

Se pris hos:

Pinkorblue.dk

4. Easywalker Mosey+

Vendbar siddevogn med høj maks. vægt, der bliver flad sammenklappet og har god liggestilling

Maks. vægt sæde: 20 kg Vognens vægt med sæde: 11 kg Størrelse klappet sammen: 94 x 54,5 x 28 cm Vendbar: Ja Liggedel: Ja, tilkøbes separat Regnslag: Medfølger ikke Ryglæn: 4 stillinger, almindeligt sæde Sovestilling: Liggestilling Håndtag: Justerbart, helt teleskophåndtag Adapter til babyautostol: Kan tilkøbes

Easywalker Mosey+ Kombivogn

Easywalker Mosey+ er den opdaterede version af Easywalker Mosey. Designet har fået en gedigen ansigtsløftning, vognen sælges i en helt anden farveskala, og både håndtag og bøjle er beklædt med flot, børstet, imiteret skind. Sædets ryglæn og kaleche sidder nu sammen, og kalechen kan ikke længere justeres i højden. Den sidder dog bedre fast.

Selve ryglænet er gjort nogle centimeter længere og har fået en ny og bedre låseanordning til indstillingen. Kalechen kan stadig åbnes med lynlås for at gøres længere, men den foldbare solskærm er desværre fjernet og erstattet med en solskærm, der tilkøbes separat. Kalechen er nu desværre for kort til at beskytte barnet effektivt – især når ryglænet er i liggestilling.

Bagagekurven har fået en langt mere vellykket forbedring. Den er dels mærkbart større, og er langt mere robust. Fodstøtten justeres med knapper, der trykkes ind – også en bedre løsning end tidligere. Derudover er Mosey+ den samme, velkonstruerede siddevogn med robuste hjul, der kan holde til både bykørsel og lettere terræn.

Sædet er rummeligt, men samtidig hyggeligt, og maksimumsvægten er lige så høj. Mosey+ kan anvendes både til en lille baby og til et støre barn i børnehavealderen. Selen på Mosey+ har fået et mere praktisk og brugervenligt selespænde.

Easywalker Mosey+ virker i lighed med forgængeren solidt bygget. Det er en vogn, der tåler at blive brugt, og som man ikke behøver at være forsigtig med. Barnevognens håndtag er lækkert at holde i og er udstyret med to smarte kroge til at hænge lette poser eller en pusletaske i.

Håndtaget har en rigtig smart funktion i, at det kan gøres så kort, at det ikke rager længere ud fra vognen end bøjlen. Dette gør, at Mosey+ bliver særdeles praktisk at have med i kollektiv trafik. Når Mosley+ er klappet sammen, er den flad men ret lang. Sammenklapningen sker i flere trin og uafhængigt af retningen på sædet.

Hvis det ikke var fordi, Easywalker Mosey+ var berøvet en styrke i form af den lange kaleche, havde denne opdatering kun været positiv. Nu må vi nøjes med, at Mosey+ i næsten alle henseender er en forbedring, og tilkøber man solskærmen, som Easywalker forhandler separat, får man alligevel en velfungerende men noget mindre praktisk løsning.

Flot designvendbart og rummeligt sædeforbedret bagagekurv
Kalechen er for kort i liggestillingbliver lang sammenklappet

5. Silver Cross Spirit

Maks. vægt sæde: 22 kg Vognens vægt med sæde: 9 kg Størrelse klappet sammen: 66 x 51,5 x 41 cm Vendbar: Ja Liggedel: Nej Regnslag: Medfølger Ryglæn: 3 stillinger, almindeligt sæde Sovestilling: Liggestilling Håndtag: Justerbart, helt håndtag med knækled Adapter til babyautostol: Kan købes til Silver Cross babyautostol

Silver Cross Spirit er en lille, men uventet gennemført siddevogn. Spirit har en maksimumsvægt på 22 kg i sædet, hvilket giver vognen en lang anvendelsestid. Sædet er rummeligt. Fodstøtten virker forholdsmæssigt kortere end ryglænet. Men har man børn over 4-5 år, der skal køre i Spirit, kan man vælger at vende sædet fremad. I chassiset er der en indbygget fodstøtte ved forhjulene. På den måde kan høje børn med længere ben også sidde bekvemt.

Sædet har et ryglæn, der kan stilles i 3 positioner med et enhåndsgreb. Opret siddestilling, hvilestilling og en flad liggestilling. Når man vil vende sædet, vinkler man ryglænet let fremad og løfter lige op. Selen er nem at håndtere. Fodstøtten kan vinkles mellem vandret og lodret ved at trykke de to knapper på siderne af den ind.

Silver Cross Spirit har masser af tilbehør, blandt andet en hynde. Det er smart, da ryglænet kun består af meshnet. Det gør Spirit til en rigtig kølig og luftig vogn om sommeren, da vinden kan blæse igennem sædet. Koldere årstider bliver vognen rarere med hynden sat i. Spirits kaleche kan forlænges og skygger godt. Men den måtte gerne have været lidt længere, da dækningen er på grænsen, når ryglænet er i liggestilling.

Køreoplevelsen er skøn med Silver Cross Spirit. Vognen ruller let og blødt takket være affjedringen, som man virkelig kan mærke. Den kan nemt styres med én hånd på håndtaget. Selvom hjulene er ret små, er de robuste. Med Spirit kan man komme uventet godt frem på grusveje eller andre ujævne underlag. Selvfølgelig er det ikke den rigtige vogn til skovture, og dne er allerbedst i bymiljø på plane overflader. Men Spirit er slet ikke så spinkel, som den måske kan se ud. Og dens bagagekurv er også overraskende rummelig. Der er uden besvær plads til en pusletaske og lidt ekstra.

Sammenklapningen går nemt og kan klares med én hånd fra start til slut. Silver Cross Spirit kan klappes sammen i ét stykke med sædet på, uanset hvordan sædet vender. Eftersom vognen kun vejer godt 6 kg, kan den også sagtens løftes ind i bagagerummet med én hånd.

Silver Cross Spirit er faktisk tæt på at være den perfekte vendbare siddevogn. I Spirit er det lykkedes for Silver Cross at kombinere en række funktioner, som efterspørges af mange: vendbart sæde, fuld liggestilling, justerbar fodstøtte, håndtag med knækled og kompakt sammenklapning – det er virkelig imponerende.

Meget behagelig køreoplevelsekompakt klappet sammengod liggestillingluftigt sæde
Ret kort fodstøtteret kort kaleche

Se pris hos:

Babyshop.dk

6. Cybex Balios M

Rummelig, vendbar siddevogn med gigantisk bagagekurv og kompakt sammenklapning

Maks. vægt sæde: 17 kg Vognens vægt med sæde: 10,6 kg Størrelse klappet sammen: 84 x 57 x 37 cm Vendbar: Ja Liggedel: Ja, tilkøbes for 1500 kr. Regnslag: Medfølger ikke Ryglæn: 3 indstillinger, ergonomisk sæde Sovestilling: Liggestilling Håndtag: Justerbart, helt teleskophåndtag Adapter til babyautostol: Medfølger

Cybex Balios M Klapvogn

Cybex Balios M er en vendbar siddevogn, der i ikke virker meget mindre end en normal duovogn, men som bliver kompakt, når den er klappet sammen. Det, kombineret med en et vendbart sæde og noget højere maksimumsvægt end standarden, har medvirket til, at Balios M hurtigt blev populær. Balios M kan fungere godt både som bil- og shoppingvogn, men også på rejser, hvis man overvejer at checke vognen ind. Liggedel kan købes som tilbehør.

Det ergonomiske sædet har sidde-, hvile- og liggestilling både fremadvendt og bagudvendt. Sædet er nemt at vinkle med et enhåndsgreb om låseanordningen øverst bag på ryglænet. Sædet er rummeligt, og selv lidt større børn sidder godt i vognen. Bøjlen er swing away og nem at bruge.

Kalechen kan åbnes med lynlås og forlænges. Forlængelsen er dog kun af mesh, så om vinteren kan det føles lidt for koldt at lukke op, og om sommeren må man regne med at både luft og solskin slipper igennem nettet.

Bagagekurven på Cybex Balios M er enorm, der er plads til både madpose, indkøb og en stor pusletaske, uden at den bliver fyldt. Håndtaget kan hæves og sænkes, og forhjulene kan låses i fast stilling. Hjulene er relativt store og punkteringsfri, så de kan holde til ujævnheder i underlaget. Det er dog ingen direkte affjedring i chassiset, så Balios M er behageligst på plant underlag og virker ret bumpet i skoven og ret tung at køre i sne.

Vognen klappes sammen i tre trin: Først foldes sædet sammen, derefter låses chassiset op, og derefter løfter man vognen, så den klappes sammen. Dette kan gøres uanset sædets retning, og Balios M bliver meget kompakt med automatisk lås, så den er desuden nem at håndtere, når den skal løftes ind i en bil.

Så længe man holder sig i byen eller på andre plane underlag, så er Cybex Balios M en meget praktisk vogn med mange gode kvaliteter, hvor det rummelige, vendbare sæde og den store bagagekurv er blandt de bedste.

Vendbart sædestor bagagekurvkompakt sammenknappet
Lidt stiv i chassisetbred som vogn i normal størrelse

Se pris hos:

Babyaisle

7. Bugaboo Bee5

Vendbar siddevogn med alle ønskelige funktioner, let sammenklapning og rummeligt sæde

Maks. vægt sæde: 17 kg Vognens vægt med sæde: 8.7 Størrelse klappet sammen: 85 x 45 x 32 cm Vendbar: Ja Liggedel: Ja, tilkøbes separat Regnslag: Medfølger Ryglæn: 3 stillinger, almindeligt sæde Sovestilling: Liggestilling Håndtag: Justerbart, helt teleskophåndtag Adapter til babyautostol: Kan tilkøbes

Bugaboo Bee5 Base

Bugaboo Bee5 er til trods for navnet den fjerde version af Bugaboos lille, populære barnevogn Bee. Chassiset føles mere robust og virker ikke længere ustabilt i siden. Bee5 har udskiftelige navkapsler og håndtag. I chassiset er der indbyggede beslag til Bugaboos eget søskendebræt samt til parasol og kopholder.

Bee5 har et vendbart sæde, der kan klappes ned til en næsten flad liggestilling. Man kan således anvende vognen lige fra fødslen og kan også købe liggedel og adaptere til babyautostole. Både sæde og ryglæn kan forlænges, så der er plads til barnet i vognen op til en alder på 4-5 år.

Fempunktsselen er meget let at anvende med separate remme, der klikkes fast i spændet. Selens remme er også nemme at forlænge eller stramme til. Bugaboo Bee5 kommer med en kaleche, der kan forlænges og afhængigt af farvevalg fremstilles af enten blødt pique-stof eller kraftigere kanvas.

Kalechen har ingen ventilations- eller kighul, så om sommeren kan det være smart at tilkøbe den luftige Breezy-kaleche.

Køreoplevelsen med Bugaboo Bee5 er skøn. Vognen ruller meget let og kan styres med én hånd. Da hjulene er så små, klarer denne vogn sig bedst på planere underlag. Håndtaget kan justeres i flere forskellige højder, så uanset forælderens højde er det bekvemt at køre med vognen.

Bagagekurven er rummelig, og med sædet bagudvendt kan man nemt få plads til en almindelig pusletaske. En egenskab der bidrager kraftigt til, at Bee5 anses for at være en fleksibel, vendbar barnevogn, er, at den kan klappes sammen med sædet på, uanset hvilken vej det vender. Tricket er at stille sædets ryglæn, så det er på linje med håndtaget og derefter løsne palerne på håndtaget, så vognen klappes sammen.

Sammenklappet bliver Bee5 relativt kompakt og er nem at håndtere. Bugaboo Bee5 er en vendbar siddevogn, der i snefrit klima ville kunne fungere som eneste vogn året rundt. For en vendbar siddevogn er prisen meget høj, men samtidig leverer Bugaboo med Bee5 alle de funktioner, men kan ønske hos en vogn.

Der findes bedre alternativer til terrænkørsel, men som supplement til en større vogn - mange kombinerer den med Bugaboo Donkey Duo - så er Bee5 tæt på en fuldtræffer.

Let at vende sædetgod liggestillingenkelt sammenklapningruller meget godt
Høj priskalechen kunne godt have været længere

Se pris hos:

Pinkorblue.dk

8. Cybex Mios

Lille og fleksibel vendbar siddevogn med god liggestilling og godt ventileret sæde

Maks. vægt sæde: 17 kg Vognens vægt med sæde: 8,7 kg Størrelse klappet sammen: 75 x 50 x 33 cm Vendbar: Ja Liggedel: Ja, tilkøbes separat Regnslag: Medfølger Ryglæn: 4 stillinger, almindeligt sæde Sovestilling: Liggestilling Håndtag: Justerbart, helt teleskophåndtag Adapter til babyautostol: Medfølger, passer til de almindeligste modeller fra Cybex, BeSafe og Maxi Cosi.

Cybex Mios

Cybex Mios er en vendbar siddevogn i premiumklassen, der egentlig har alt det, du får i en barnevogn i fuld størrelse. Udseendemæssigt minder vognens chassis meget om designet på duovognen Priam fra samme producent. Liggedelen der kan købes til, er i normalstørrelse med blød kaleche og matchende låg i samme materiale. Liggedelen virker hyggelig, men solskærmen er lidt kort.

Det er sædet og chassiset samlet, der får Mios til at skille sig ud. Sædet er almindeligt og kan vinkles ned til en næsten flad liggestilling med et enkelt enhåndsgreb. Fodstøtten kan også indstilles. Betrækket på Mios består af mesh-stof i ryglæn og fodstøtte, kun siddefladen er af heldækkende tekstil. Mesh-nettet slipper fugt ud og lader luft cirkulere ind. Der findes få andre barnevogne, der er så godt tilpassede til varme sommerdage eller en svedig solferie som Cybex Mios

Når man vælger color pack til Mios, så medfølger ud over kalechen også en lille hovedpude, der kan fastgøres i selen. Til køligere årstider kan man tilkøbe Mios egen hynde, som dækker alt mesh-nettet og gør sædet lidt varmere og mere hyggeligt.

Sædet kan naturligvis vendes, og det kan også gøres med én hånd, da knapperne til at løsne det fra chassiset kan trykkes ind en ad gangen. Kalechen er ret tynd og kan åbnes med en lynlås og forlænges lidt ekstra. Cybex Mios har en lettilgængelig bagagekurv, men den er til den lille side og har ikke plads til mere end en normal pusletaske.

Sædets ryglæn er højt, men fodstøtten er lidt kortere. Hvis man vil have lidt ældre børn med lange ben i vognen, fungerer det dog fint med fodstøtten i liggestilling. Mios har affjedring ved hjulene og ruller faktisk rigtig godt – dog bedst med lettere børn i vognen. Jo tungere barnet er, des mere belastes affjedringen, og med børn tæt på maksimumsvægten er Mios ret tung at styre.

Mios er meget enkel at klappe sammen, og det kan gøres med én hånd. Den bliver mindst, når sædet vender fremad. Bagudvendt bliver det lidt mere kompliceret, og det er sværere at få låst chassiset. Når den først er låst, står vognen dog af sig selv.

Med sit justerbare, komfortable håndtag med knækled, den flade liggestilling og det vendbare sæde er Cybex Mios i teorien den fuldendte vogn. I praksis mangler man dog lidt mere bagageplads og en bedre køreoplevelse, når man bruger Mios med større børn.

Smart sæde med udmærket ventilationgod liggestillingvognen klappes sammen med én hånd
Lille bagagekurvbesværlig sammenklapning med bagudvendt sædedårlig til tungere børn

Se pris hos:

BabySam

9. Quinny Zapp Flex Plus

Kompakt, vendbar siddevogn med helt håndtag, 3D-sammenklapning og god kaleche

Prisklasse: Mellem Maks. vægt sæde: 15 kg Vognens vægt med sæde: 10,3 kg Mål sammenklappet med hjul: 83 x 44 x 38 cm Vendbar: Ja Liggedel: Ja Rejsetaske: Ja Regnslag: Ja, medfølger Sovestilling: Liggestilling Håndtag: Helt, ikke justerbart i højden Adapter til babyautostol: Ja, medfølger

Quinny Zapp Flex Plus

Quinny Zapp har eksisteret i flere versioner, men altid været begrænset til tre hjul. Med Quinny Zapp Flex Plus er det endelig muligt at køre denne vogn firehjulet. Vognen har desuden fået helt håndtag, hvilket gør det meget lettere, hvis man vil kunne styre med én hånd. Grundlæggende ligner Zapp dog sig selv.

Vognen kan anvendes fra fødslen, hvis man også køber liggedelen, men der fås også en "From-Birth Cocoon", der spændes ud over sædet, så det kan anvendes lige fra fødslen. Der medfølger desuden adaptere, der passer til de almindeligste babyautostole fra de største mærker.

Hjulene på Zapp Flex Plus er små, men hårdføre, og sten sætter sig ikke fast i dem. Bremsen består af to pedaler, en til at bremse vognen, og en til at låse op, så man kan trille videre. Bagagekurven består af en stofkurv under sædet. Den er ikke så stor, men det største problem er, at chassisets midterstang løber lige igennem den. Det gør det svært at medbringe større genstande såsom pusletasker eller en indkøbspose.

Når Zapp Flex Plus klappes sammen, bliver den mindre på alle ledder, hvilket kaldes 3D-sammenklapning. Vognen kan klappes sammen med sædet på, og den bliver kompakt. Selve sammenklapningen udføres i flere trin, og det tager et stykke tid, inden man får lært rækkefølgen udenad. Når man har øvet sig lidt, er det til at finde ud af, men det er stadig en mere indviklet fremgangsmåde end på mange andre vogne.

Quinny Zapp Flex Plus har ergonomisk sæde. Fremadvendt kan det indstilles i ligge-, hvile- og siddestilling. Bagudvendt er der kun ligge- og hvilestilling. Når barnet bliver stort nok til at sidde rigtigt, men er for lille til at vende fremad, mangler der en bagudvendt siddestilling. Selve sædet er rummeligere, end det ser ud, med en bekvem sele, der er nem at justere i længde og højde.

Kalechen kan forlænges og beskytter godt mod solen. Håndtaget på Zapp Flex Plus kan ikke reguleres i højden, men føles rart at holde i og har normal højde. Hvis man vil rejse med vognen, findes der masser af smart tilbehør til varmt vejr, og også en praktisk opbevaringstaske.

Til hverdagsbrug er vognen let at køre med på fladt underlag og er nem at pakke i bilen, så den passer fint til bymiljø og butikscentre. Men hvis den virkelig skal blive en alsidig, vendbar siddevogn, kunne vi godt tænke os, at Quinny Zapp Flex Plus fik både en større bagagekurv og siddestilling til børn, der vil kunne se deres forældre.

Kompakt når den klappes sammenruller meget letgod kaleche
Kompliceret sammenklapningingen siddestilling med bagudvendt sæde

Se pris hos:

Pinkorblue.dk

10. Greentom Upp Reversible

Miljøvenlig vendbar siddevogn fremstillet af genbrugsmateriale, flad klappet sammen

Maks. vægt sæde: 15 kg Vognens vægt med sæde: 8 kg Størrelse klappet sammen: 83 x 55 x 27 cm Vendbar: Ja Liggedel: Ja, kan købes i pakke med vognen til i alt ca. 4000 kr. Regnslag: Medfølger ikke Ryglæn: 3 positioner fremadvendt, 2 bagudvendt, ergonomisk sæde Sovestilling: Liggestilling Håndtag: Helt, ikke justerbart Adapter til babyautostol: Kan tilkøbes

Greentom Upp Reversible

Økologisk, organisk og miljøvenligt – disse egenskaber prioriteres stadigt højere af forbrugerne. Så det er ikke så underligt, at selv barnevognsbranchen er begyndt at blive påvirket. Den stærkeste profil i denne niche netop nu har Greentom, som fremstiller deres barnevogne af genvundne materialer og baner vej for, at flere overvejer, hvordan deres køb af børneudstyr kan være en del af en bæredygtig livsførelse.

Greentoms barnevognsmodel hedder Upp og fås som klapvogn og vendbar siddevogn. Uanset hvad anvender man det samme chassis, men hvor klapvognens betræk fastgøres direkte på det, så har Upp Reversible en vendbar ramme. Det gør også, at klapvognen kan holde til 17 kg, mens den vendbare vogn kan klare 15 kg. Greentom lancerer nye modeller i fremtiden, men Upp Reversible som den er nu, er mere funktionel end man skulle tro.

Chassiset er lidt blødt, hvilket får det til at gynge lidt, men det er alligevel meget holdbart. Vognen har et helt håndtag, der ikke kan justeres i højden. Hjulene er af normal størrelse, men især forhjulene kunne godt have været større for at øge fremkommeligheden.

Som den er nu, klarer Upp sig bedst i bymiljø og på asfalt. Bagagekurven er meget lille, og man kan knapt få plads til en pusletaske. Upp er helt enkelt ikke beregnet til shopping. Som klapvogn klappes den sammen i et stykke og bliver flad, med Upp Reversible skal sædet først tages af, inden vognen kan klappes sammen.

Greentom Upp Reversibles sæde har tre stillinger fremadvendt. Bagudvendt kan man anvende ligge- og hvilestilling, men der er ingen oprejst siddestilling. For et barn i etårsalderen, som man måske stadig gerne vil have bagudvendt, opleves hvilestillingen af og til frustrerende.

Sædet er ergonomisk og kræver to hænder at indstille. Det er ikke så stort, men fungerer indtil 1-1,5 års alder, klapvognens sæde er betydelig rummeligere, og der kan selv en 3-4-årig sidde godt.

Som klapvogn har Greentom Upp et almindeligt sæde, der trinløst kan lægges ned til hvilestilling. Betrækket på Upp virker hyggeligt og rart. Det er fascinerende at tænke på, at kalechen består af materiale fra PET-flasker. Det havde været endnu bedre, hvis kalechen havde haft en større solskærm eller kunnet forlænges. Som den er nu, er den lidt for kort, når sædet er i liggestilling.

Tanken bag Greentoms barnevogne er virkelig god, og Upp er en god start. Før den virkelig begynder at føles som en konkurrencedygtig barnevogn, ønsker vi os en noget forbedret køreoplevelse, hvilket vi tror, at større hjul kan bidrage til, og en siddestilling, når sædet er bagudvendt. Vi ser frem til kommende barnevognsmodeller fra Greentom.

Fremstillet af genvundet materialehyggeligt sædeflad klappet sammen
Fast håndtagmeget lille bagagekurvkort kalecheikke siddestilling bagudvendt

Se pris hos:

Baby Max

11. Cybex Eezy S Twist

Vendbar siddevogn med liggestilling, affjedring i hjulene og kompakte mål klappet sammen

Maks. vægt sæde: 17 kg Vognens vægt med sæde: 8.7 kg Størrelse klappet sammen: 85 x 45 x 32 cm Vendbar: Ja Liggedel: Ja, tilkøbes separat Regnslag: Medfølger Ryglæn: 3 stillinger, almindeligt sæde Sovestilling: Liggestilling Håndtag: Justerbart, helt teleskophåndtag Adapter til babyautostol: Kan tilkøbes

Cybex Eezy S Twist

Cybex har med modellerne Eezy S og Eezy S Twist lanceret to varianter af den samme vogn. Twist er versionen med vendbart sæde, og den funktion har Cybex ret unikt løst ved at placere sædet på en drejeskive. Marginalerne er dog små, og man skal løfte lidt i betrækket for at kunne føre sædet hele vejen rundt. Det er ikke noget, man gør, mens barnet stadig er i sædet.

I visse henseender virker Cybex Eezy S Twist gennemtænkt, og i andre lidt forhastet. Følelsen i chassiset og hvordan vognen er at køre, er imponerende. Trods de fire små hjul og et tilsyneladende ret spinkelt chassis ruller vognen let, er nem at manøvrere med én hånd og har oven i løbet lidt indbygget affjedring ved hjulene.

Eezy S Twist virker stabil, og det er ikke noget problem at løfte vognen op over fortovskanter. Håndtaget har en fast stilling, men højden passer til de fleste forældre. Bagagekurven har plads til det mest nødvendige og er nem at komme til, når den skal pakkes.

Sædet er rummeligt, ryglænet er højt, og kalechen har også god plads til barnets hoved. Ryglænet lægges trinløst ned til en flad liggestilling, så man kan anvende Cybex Eezy S Twist fra fødslen med cocoon eller en mindre, blød lift. Det er måske også det, vognen er bedst til. Lidt større børn der skal sidde op, ender nemlig i en lidt underlig position. Fordi sædet slutter lige efter siddefladen uden nogen form for benstøtte, får man nemt følelsen af, at barnet bliver hængende i selen.

Fremadvendt opstår ikke samme problem, som når sædet er bagudvendt. Det er også problematisk, at børn der er fastspændt med selen i Eezy S Twist, kan læne sig fremover, hvorved ryglænet følger med frem, og der opstår en overhængende fare for at vælte. Dette skyldes, at tyngdepunktet kommer faretruende tæt på håndtaget. Fremadvendt virker vognene mere stabil, og selve sædet kommer mere til sin ret.

Men er man ude efter en fremadvendt model, kan man lige så godt vælge den almindelige Cybex Eezy S, som både koster mindre og bliver mindre, når den er klappet sammen. Tanken bag Cybex Eezy S Twist er god, men udførelsen virker forhastet, og den bagudvendte stilling mindre vellykket - og køber man en vendbar siddevogn, er det oftest netop den bagudvendte stilling, der lokker.

Lille klappet sammenfladt liggestillinglet at styregod kaleche
Virker lidt ustabilmangler helt fodstøttedårlig komfort for børn der sidder bagudvendt

Se pris hos:

jollyroom.dk

Mere om vendbar klapvogne

Når den første duo- eller kombivogn, som man har brugt til sit barn, begynder at virke stor og klodset, så er det tid til at skifte til et mere praktisk alternativ. Måske vil man bare have en vendbar siddevogn som ekstravogn, til supplement til en større, kraftigere duovogn.

En del vælger et mere terrængående alternativ til almindelige gåture med barnevognen og har en vendbar siddevogn til at have med i bilen, fordi den fylder mindre klappet sammen, eller til at bruge på indkøbsturen, fordi den er smallere og lettere at manøvrere med inde i butikker.

Længe kunne man mest vælge mellem fremadvendte klapvogne og rejsevogne, hvis man ville have en mindre barnevogn end duovognen. Men nu findes der også et godt udvalg af de små og praktiske vendbare siddevogne.

For at blive regnet som en vendbar siddevogn i vores test skal sædet kunne monteres på chassiset både fremad- og bagudvendt. Vognen skal desuden have en praktisk bredde og længde, når den er klappet ud og i brug, og være mere kompakt i sammenklappet stand end en duo- eller kombivogn i normal størrelse.

Mange vendbare siddevogne klarer sig bedst på plant underlag eller i bymiljø, da de hverken er robuste eller har nok affjedring til terræn. Men der lanceres hele tiden nye modeller i takt med at efterspørgslen på vendbare siddevogne øger.

Nu findes der alternativer med kraftigere hjul, der af og til også er luftfyldte, og andre modeller har fået en rigtig god affjedring. Det er således i dag muligt at finde en praktisk, vendbar siddevogn, næsten uanset hvordan vognen skal bruges.

Læs også vores købsguide med flere vigtige parametre, når du skal købe barnevogn. Link til købsguide

Kommenter artiklen

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette kommentarer, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere!

Log ind

Bliv gratis medlem