Opdateret  

Vendbar klapvogn: 5 muligheder for at tage dit barn med på tur

PriceRunner

Vil du gerne have en lille og praktisk klapvogn, men stadig have barnet vendt mod dig? De bagudvendte klapvogne bliver mere almindelige. Vi har testet populære vendbare klapvogne fra flere mærker, herunder Joolz, Baby Jogger og Cybex. Læs med og se, hvem der er bedst i test.

Vendbar klapvogn: 6 muligheder for at tage dit barn med på tur

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning. Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører alle vores test selv og tester alle produkter i virkeligheden. I vores test af vendbare siddevogne har vi ladet almindelige børnefamilier og eksperter inden for området undersøge og anvende forskellige barnevognsmodeller.

I hverdagen er vognene blevet medbragt på rejser, pakket i bilen, kørt i børnehave og været med på indkøbstur. Vi har testet vendbare siddevogne med både helt og delt håndtag

I vores test af vendbare siddevogne har vi testet flere barnevognsmodeller, som enten er små, når de anvendes eller bliver tilstrækkelig kompakte, når de klappes sammen, til at kunne fungere som en vendbar siddevogn til at have med på rejser, bruge i bilen eller måske endda have som den eneste vogn, hvis man bor småt.

Til alle vogne fås en liggedel, der enten kan købes som tilbehør, eller som medfølger i pakken ved køb af siddevognen. Når man skal vælge en vendbar siddevogn, er det vigtigt at tage udgangspunkt i sin egen families behov.

  • Barnet: Er maksimumsvægten høj nok, og er sædet rummeligt nok til barnet? Hvis barnet skal kunne sove i vognen, har sædet så ligge- eller hvilestilling?

  • Brug: Er det meningen, at klapvognen skal med i bilen, så kan enkel sammenklapning være en prioritet, hvorimod en praktisk vogn til indkøbsturen måske skal have en stor bagagekurv.

  • Køreoplevelse: Hvis vognen skal anvendes på grusvej eller andet terræn, så kan større hjul med luft eller skumfyldning fungere bedre, og hvis forældrene er af forskellige højde, så kan et justerbart håndtag anbefales.

Vores testfamilier har vi ladet vurdere alle de vendbare klapvogne på flere forskellige punkter, og vi har derefter sat de enkelte barnevognes egenskaber og funktioner op mod deres kvalitet og pris, hvorefter vi har udpeget en testvinder.

Vi har testet et udvalg af markedets mest populære klapvogne. Sammenlign priser og find tilbud på de testede vendbare klapvogne på PriceRunner.

1. Cybex Balios S Lux - BEDST I TEST

Meget prisvenlig og alsidig, vendbar klapvogn med god liggestilling og lang kaleche

Maks. vægt sæde: 22 kg Vognens vægt med sæde: 11,7 kg Størrelse klappet sammen: 77 x 60 x 43 cm Vendbar: Ja Liggedel: Ja Regnslag: Medfølger ikke Ryglæn: 3 stillinger, almindeligt sæde Sovestilling: Liggestilling Håndtag: Justerbart, helt teleskophåndtag Adapter til babyautostol: Kan tilkøbes

Cybex Balios S Lux

Cybex Balios S Lux er den opdaterede variant af Cybex Balios S, som nu blandt andet har fået en enklere sammenklapning, opdateret betræk og højere maksimumsvægt. Vil man bruge Balios S Lux fra fødslen, kan der købes en hyggelig liggedel til. Man kan også, ved hjælp af adaptere, fastgøre sin babyautostol på stellet.

Balios S Lux er en vendbar klapvogn med normalt sæde. Ryglænet kan ved hjælp af en pal på bagsiden indstilles i tre forskellige positioner. Det kan lægges ned til en flad liggestilling, uanset hvordan sædet vender. Betrækket ar en meget fin struktur, der føles både blød og slidstærk. I siderne er stoffets kanter foldet op, hvilket giver en hyggeligere følelse – især for de mindste børn.

God komfort til barnet

Vognen har en fodstøtte, der vinkles, når man trykker de to hvide knapper på siderne af den ind. Ryglænets liggestilling kombineret med den justerbare fodstøtte giver barnet en god sovekomfort. Siddestillingen er god, med et svagt bagudlænet ryglæn. Sædets kaleche skærmer virkelig godt mod omverdenen. Den har en solskærm, der kan foldes ud, samt en forlængelse der åbnes med en lynlås. Fuld foldet ud skygger den for barnet fra hoved til knæ i Balios S Lux.

Hvis man er to forældre i forskellig højde, fungerer Cybex Balios S Lux fint, da teleskophåndtaget er let at regulere i højden. Sædet er placeret relativt højt på stellet, hvilket giver god adgang til bagagekurven. Den har plads til en stor indkøbspose plus det løse. Foran på stellet er der en indbygget fodstøtte, hvilket er et plus, når større børn sidder i vognen. Da sædets fodstøtte ikke har nogen kant, må større børn, der sidder bagudvendte, ofte have benene dinglende frit – hvilket ikke ser helt komfortabelt ud.

Nem at klappe sammen

Et stort plus ved Cybex Balios S Lux er, at vognen kan klappes sammen i ét stykke med sædet på, uanset hvilken vej det vender. Det gør, at Balios S Lux er meget enkel at tage med i bilen. Vognen bliver flad, når den er klappet sammen, og slettet låses automatisk. For at klappe vognen sammen skubber man en pal på håndtaget til siden, samtidig med at man trykker på den samme knap, der bruges til at regulere højden på håndtaget. Derefter foldes vognen sammen på midten. Sammenklapningen tager kun nogle sekunder, når man først har lært fremgangsmåden at kende.

Balios S Lux ruller meget let. Den er bedst i bymiljø, men en lettere grusvej kan den også klare. Vognen har affjedring i stel og forhjul. De drejelige forhjul gør vognen meget nem at dreje, og generelt er Cybex Balios S Lux rigtig god til spadsereture. Dette kombineret med høj komfort for barnet og enkel sammenklapning gør den til en vendbar klapvogn, der passer til næsten enhver situation.

God liggestillinglang kalechemeget let at styreenkel at klappes sammen
Dårligere fodstøtte i bagudvendt stilling

Prissammenligning

Sammenlign priser
BabySam Logo

Balios S Lux - moon black/black

2.995 kr.
BabySam Logo

Balios S Lux - lava grey/silver

3.074 kr.
Jollyroom.dk Logo

Cybex BALIOS S Lux Klapvogn, Lava Grey/Silver

3.074 kr.

2. Joolz Hub+ - BEDSTE PREMIUMVALG

Meget praktisk, vendbar klapvogn med fuld liggestilling og kompakt sammenklapning

Maks. vægt sæde: 22 kg Vognens vægt med sæde: 11,2 kg Størrelse klappet sammen: 66 x 53 x 34 cm Vendbar: Ja Liggedel: Ja Regnslag: Medfølger ikke Ryglæn: 3 stillinger, almindeligt sæde Sovestilling: Liggestilling Håndtag: Teleskop Adapter til babyautostol: Kan tilkøbes

Joolz Hub+

Joolz Hub+ kan anvendes som vendbar klapvogn, men den kan også bruges lige fra fødslen. På stellet kan man fastgøre både lift og babyautostol. Sædet kan også anvendes til nyfødte, sammen med en blød lift eller Hub Cocoon.

Hub+ har stort set de samme egenskaber som en større duovogn. Men den er betydeligt mindre klappet sammen samt usædvanligt kompakt og praktisk, selv når den er klappet op. Joolz kan være meget tilfredse med Hub, der første gang blev lanceret i 2018. Og den nye Hub+ er kun blevet bedre.

Gennemførte opdateringer

Sammenlignet med den gamle version har Joolz Hub+ fået en række forbedrede funktioner, for eksempel større bagagekurv, nyt hjuldesign samt indbyggede LED-lys. Små lamper i stellet kan virke overflødigt, men alt der gør vognen mere synlig i mørket, er naturligvis positivt.

Det vendbare sæde har en god siddestilling og flad liggestilling. Kalechen kan forlænges. Helt foldet ud består en del af kalechen af mesh (eller trådnet), der slipper luft igennem. Men som på Hub+ kan de dækkes til, hvis man vil have det mørkt, når barnet skal sove. Sædet har justerbar fodstøtte og svingbar bøjle. Hub+ har en kraftigt forbedret sele, hvor remmene nemt klikkes fast i beslaget en ad gangen. Det er nemt at vende sædet. Ryglænet er højt, og børn op til en alder på i hvert fald tre år sidder godt i Joolz Hub+.

Meget letkørt barnevogn

Den største styrke hos Joolz Hub+ er en fantastisk god køreoplevelse. Vognen har ret små hjul, men den ruller alligevel let og er lige så let at styre. Lidt grusvej eller græsplæne kan den godt klare, men Hub+ er primært beregnet til bylivet.
Alle fire hjul er punkteringsfri, og forhjulene kan låses fast, hvilket gør fremkommeligheden lidt bedre i terræn eller sne.

Håndtaget kan stilles i flere forskellige højder, og der er masser af benplads for den, der skubber bagpå. Man kan god mærke, at Hub+ har fået en større bagagekurv, men den er stadig til den lille side. Det er ikke Joolz Hub+ man tager med, hvis man skal ud at købe stort ind.

Kompakt klappet sammen og let at bære

Hvis man har en lille entre eller begrænset bagageplads, så er Hub+ en drøm at håndtere. Vognen klappes let sammen i ét stykke med sædet på, uanset hvordan sædet vender. Når Hub+ er klappet sammen, bliver den til en kompakt pakke, der let kan pakkes bag i bilen. Vognen kan også tages over skulderen takket være den indbyggede bærerem og den lave vægt.

Hvis man ikke kan eller vil lade vognen fylde en centimeter mere end nødvendigt, uanset om den er i brug eller ej, så er Joolz Hub+ det perfekte valg. Med Hub+ får den nybagte familien næsten alt det, en større vogn har, og det i et imponerende kompakt format og et meget attraktivt design.

Kompakt klappet sammenmeget god køreoplevelsegod liggestillinghøjt ryglæn
Kort fodstøtte

Mere om vendbar klapvogne

Når den første duo- eller kombivogn, som man har brugt til sit barn, begynder at virke stor og klodset, så er det tid til at skifte til et mere praktisk alternativ. Måske vil man bare have en vendbar siddevogn som ekstravogn, til supplement til en større, kraftigere duovogn.

En del vælger et mere terrængående alternativ til almindelige gåture med barnevognen og har en vendbar siddevogn til at have med i bilen, fordi den fylder mindre klappet sammen, eller til at bruge på indkøbsturen, fordi den er smallere og lettere at manøvrere med inde i butikker.

Længe kunne man mest vælge mellem fremadvendte klapvogne og rejsevogne, hvis man ville have en mindre barnevogn end duovognen. Men nu findes der også et godt udvalg af de små og praktiske vendbare siddevogne.

For at blive regnet som en vendbar siddevogn i vores test skal sædet kunne monteres på chassiset både fremad- og bagudvendt. Vognen skal desuden have en praktisk bredde og længde, når den er klappet ud og i brug, og være mere kompakt i sammenklappet stand end en duo- eller kombivogn i normal størrelse.

Mange vendbare siddevogne klarer sig bedst på plant underlag eller i bymiljø, da de hverken er robuste eller har nok affjedring til terræn. Men der lanceres hele tiden nye modeller i takt med at efterspørgslen på vendbare siddevogne øger.

Nu findes der alternativer med kraftigere hjul, der af og til også er luftfyldte, og andre modeller har fået en rigtig god affjedring. Det er således i dag muligt at finde en praktisk, vendbar siddevogn, næsten uanset hvordan vognen skal bruges.

Læs også vores købsguide med flere vigtige parametre, når du skal købe barnevogn. Link til købsguide

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os