Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere i vores cookiepolitik.

Videokamera: modeller i test

Af PriceRunner Opdateret 01.02.2015

Alt om videokamera

Videokameraer er blevet fantastisk prisgunstige i løbet af de seneste år. Tiltagende konkurrence mellem producenterne er en af årsagerne, men også konkurrencen fra integrerede videokameraer i anden elektronik, f.eks. mobiltelefoner og almindelige kameraer, har bidraget til at presse priserne. I dag har selv rigtig billige modeller som Sony CX-190 en bedre billedkvalitet end et 2-3 år ældre videokamera, der kostede tre gange så meget ved anskaffelsen.

De besværlige DV-bånd, der skulle spoles frem og tilbage, er væk. I dag benytter videokameraer den betydeligt smidigere flash-teknik. Videofilmen gemmes enten i hukommelse integreret i videokameraet eller på almindelige hukommelseskort, normalt SD-kort. Den nyeste type SD-kort (af typen SDXC) har plads til op til hele 64 GB, hvilket er nok til mere end 6 timers optagelse i fuld HD.

Hvorfor købe et videokamera?

Det traditionelle videokamera har i de seneste år fået hård konkurrence fra integrerede kameraer i andre apparater, for eksempel mobiltelefoner. Selv kompaktkameraer og systemkameraer har i dag som regel en videofunktion med hæderlig opløsning og farvegengivelse. Dette er naturligvis grundlæggende positivt, da det gør, at menigmand nu kan optage små filmklip med sin mobiltelefon eller webkamera. For kvalitetsbevidste filmentusiaster kan disse indbyggede kameraer imidlertid ikke erstatte et rigtigt videokamera, de er blot et supplement. Rigtige videokameraer (også billigere modeller) har nemlig en række kritiske egenskaber, der gør dem fuldstændig overlegne sammenlignet med integrerede "sekundære kameraer". Disse egenskaber er primært:

  • Farvegengivelse

  • Lysfølsomhed

  • Lydkvalitet (f.eks. til reducering af vindstøj)

  • Skarphed (ikke mindst i kraft af overlegen billedstabilisering)

I lighed med anden elektronik til hjemmet går udviklingen inden for videokameraer vanvittig hurtigt, og videokameraer har i dag en fantastisk ydeevne i forhold til for gange få år siden. Det er ikke kun tilfældet for premium-kameraer. De nyeste lavprismodeller har også en ydeevne, der langt overstiger videokameraerne i selv de bedste mobiltelefoner og fotokameraer. Billedsensoren er helt afgørende for videokameraernes overlegne billedkvalitet, da der helt enkelt ikke er plads til en ordentlig billedsensor i for eksempel en mobiltelefon.

De bedste videokameraer

Vi har i vores test af videokameraer udvalgt de bedste og mest prisgunstige modeller på markedet netop nu. Bedst i test bliver Panasonics fantastisk prisgunstige premium-videokamera HC-X920. Dets styrker omfatter blandt andet glimrende farvegengivelse, virkelig god skarphed og fantastisk billedstabilisering til en pris, der er meget vanskelig at slå. Sonys utrolig højtydende HDR-TD20 udpeges til det bedste 3D-videokamera. JVC's både prisgunstige og kompakte GZ-VX700 udpeges til det bedste lavprisvalg. Ud over en billedkvalitet, der er bemærkelsesværdigt god for prisklassen, kan dette videokamera også anvendes som bevægelsesaktiveret overvågningskamera og informere ejeren ved at sende det, som kameraet filmer, til en smartphone.