Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere i vores cookiepolitik.

En ekspert inden for e-handel deler sine tips

Af PriceRunner Opdateret 20.11.2018
Det her skal du vide før Black Friday!

Er 10% virkelig en god rabat og hvor findes de rigtige tilbud?

Årets absolut største shoppingdag herhjemme. Black Friday. Dagen hvor butikkerne er klar med alskens produkter til nedsatte og fordelagtige priser. Men hvad bør man forberede sig på og vide før udsalget starter?

Martin Andersen, der er direktør for PriceRunner og en af e-handelsveteranerne i Danmark, har gennemført en spørgeskemaundersøgelse, hvor 1600 danskere giver udtryk for deres forventninger til shoppingperioden. Så her svarer han på spørgsmål om, hvad man som forbruger bør vide inden Black Friday.

Hvad skal man købe på Black Friday?

Der vil være gode tilbud på alle typer produkter. Køb det, du har brug for, i stedet for at lade dig rive med af stemningen og butikkernes procentsatser. Lav en indkøbsliste og fokusér på den, så vil du med al sandsynlighed finde gode tilbud.

Er der nogen produkter, der er ekstra gode tilbud på under Black Friday?

Hvis du ser på specifikke produkter, så er de mest populære under Black Friday alle inden for elektronik. Det er konsolspil, trådløse hovedtelefoner, mobiltelefoner og computere. Og der vil næppe være meget rabat, måske 10%, hvis man ser på nye modeller. På ældre modeller kan det se bedre ud.

Hvor finder man de rigtig gode rabatter?

Så man må tjekke produkter ud inden for andre kategorier, hvor butikkerne normalt har bedre fortjeneste. Dér kan man finde rigtige rabatter omkring 30-40%. Og du vil helt afgjort i nogle tilfælde kunne se rabatter på 70%. Men blandt tilbuddene er der også butikker, der sammenligner den nedsatte pris med vejledende udsalgspris i stedet for den almindelige salgspris. Så vær opmærksom.

Hvad er en rigtig god rabat?

I PriceRunners undersøgelse, hvor 1600 danskere har fået netop det spørgsmål, lød svaret, at et Black Friday-tilbud først er godt, når rabatten er på 40-50%. Det er muligt at finde, men det er ikke mange produkter, der vil blive sat ned i det niveau. Rabatter på 10-30% er mere, hvad man kan forvente at se.

Hvilken type produkter er der knap så gode tilbud på?

Det er muligt at finde gode tilbud på alle typer produkter. Men ser vi eksempelvis på de helt nye iPhones, så er de meget dyre, og butikker har en lav avance på dem. Så der er ikke meget rum til at sænke priserne så meget. Men det ses stadig, at nogle gør det. Så Black Friday er en god dag at slå til, når sådan noget sker.

Hvornår i Black Friday-perioden skal man slå til?

73% af butikkerne vil køre med Black Friday tilbud og butikkernes lagre er fyldt op. Jeg har været i kontakt med flere butikker, som giver udtryk for, at det bugner med varer på hylderne. Men for forbrugeren handler det om at være opmærksom, mens varerne er der. Sandsynligvis bliver prisen bare bedre og bedre, mens Black Friday er i gang. Det er en balance mellem at have is i maven og gøre et godt køb. Men udsalget fortsætter hele weekenden og frem til Cyber Monday.

Læs mere